Op deze pagina:
Prijs Blink XT2
Uitpakken
Installatie
Connectiviteit
Triggersnelheid
Detectiebereik
Video/Audiokwaliteit
Applicatie
Video-opslag
Batterijduur
Test / beoordeling conclusie
Vragen

Vind je dit artikel interessant?
Ik heb geen reclamebudget, ik heb je hulp nodig om meer bezoekers te trekken.
Deel deze pagina
Deel mijn site
Beste nieuwprijs:
59.7319 EUR
Zie het aanbod | Amazon.co.uk

29 andere prijzen verkrijgbaar in andere winkels.

Blink XT2 test / review - bewakingscamera

Blink XT2 Test, review en prijs

Categorie: Tests en beoordelingen

We leven in een wereld die steeds meer met elkaar verbonden is en waar veiligheid steeds belangrijker wordt. Amazon begreep dit en besloot om te beginnen met de productie van beveiligingscamera's door de lancering van het merk Blink XT. Dit is het tweede model van het merk, maar het zou me niet verbazen als er eindelijk een Blink XT3 of XT4 wordt uitgebracht. [b][b]Amazon is niet het enige merk dat het avontuur is begonnen, ook Google en Xiaomi zijn aanwezig. Als deze merken de cameramarkt aanvallen, is dat een teken dat de markt er klaar voor is en dat we binnenkort overspoeld zullen worden met aangesloten oplossingen met betrekking tot deze 3 merken.[b][b]Dus welk product moet je kiezen? Laten we beginnen met het Amazon product, ik zal kijken of ik tijd vind om de andere te testen.[b][b]

Prijs Blink XT2

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Blink XT2 van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.[b]
Blink Indoor | Wireless, HD security camera with two-year battery life, motion detection and two-way...
2021-05-09 05:25
52 GBP
Kamera 3pcs DF1012 Aobelieve Outdoor Security-Wandhalterung mit Kettenschloss for Blink XT / XT2 Ant...
2021-05-09 12:08
61 EUR
Blink Mini – eine kompakte, intelligente Plug-in-Überwachungskamera für den Innenbereich mit 108...
2021-05-09 12:08
62 EUR
Wasserstein Solar Panel with Internal Battery Compatible with Blink Outdoor & Blink XT2/XT Camera (2...
2021-05-09 05:25
63 GBP
BLINK XT XT2 Home Security Sync Module Replacement Unit Part Wireless Monitoring...
2021-05-08 20:35
76 EUR
Brand New Sealed!!! Blink XT2 - Fast Shipping!!!...
2021-05-09 13:04
110 USD
[b]
helpBovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

10/02/2020: aankoop van het Blink XT2-pakket inclusief 2 externe camera's, een interne camera en de hub op Amazon[b]12/02/2020: ontvangst en uitpakken van bestellingen[b][b]

Waarom dit product?

Er zijn vele soorten bewakingscamera's op de markt en het is soms moeilijk om de weg te vinden. Ik heb voor de Blink XT2 gekozen om twee redenen. Ik had een draadloze oplossing nodig omdat ik geen toegang heb tot elektriciteit buiten mijn huis. Ik had ook een video-opslagoplossing nodig waarvoor ik geen maandelijks abonnement hoefde te betalen.[b][b]Met de Blink XT2 heb ik een volledig stand-alone oplossing gevonden die 2 jaar autonomie en volledig gratis cloud-opslag belooft.[b][b]Ik had waarschijnlijk een oplossing kunnen vinden aan de Chinese merkenkant omdat ze minder kosten, maar ik heb geen garantie dat deze bedrijven zullen blijven bestaan. Ik had 2 jaar geleden een Chinese camera gekocht, die werkte ook met de cloud en toen verdween plotseling het bedrijf, de cloud ook en mijn camera was onbruikbaar. Als je je camera's een paar jaar lang zonder dit soort risico's houdt, moet je een merk kiezen dat het overleeft.[b][b]

Structure van mijn test

Ik test producten volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zo veel mogelijk informatie te geven. Helaas kost dit veel tijd. In tegenstelling tot sommige sites waar producten op één dag worden getest, gebruik ik de producten die ik test minimum enkele weken en soms zelfs enkele maanden. Als de test niet compleet is op het moment van je bezoek, nodig ik je uit om later terug te komen of je vraag te stellen in de commentaren.

Uitpakken

blink xt2 test avis beoordeling review recensione prueba opinion photo 11
[b][b]Het Blink XT2-camerasysteem is verkrijgbaar in individuele camera's of als een bundel met meerdere camera's. Je kunt een individuele camera of meerdere camera's met de besturingsmodule kopen. Als u één enkele camera koopt zonder de besturingsmodule, kan deze camera niet worden gebruikt. De Blink XT2 werkt met een eigen protocol, zodat je hem niet kunt bedienen met bestaande protocollen zoals z-wave of zigbee.[b][b] Ik heb een individuele camera voor binnenshuis gekocht (de witte camera) en een bundel van twee externe camera's (de zwarte camera's) met hun bedieningsmodule. Elke doos bevat naast de camera's een set AAA-batterijen en een kleine muurbeugel om de camera aan te bevestigen. [b][b]
blink xt2 test avis beoordeling review recensione prueba opinion photo 11
[b][b]Je kunt alle camera's bedienen met dezelfde besturingsmodule.[b][b]
blink xt2 test avis beoordeling review recensione prueba opinion photo 9
[b][b]De batterijen moeten van achteren worden geplaatst met een klepmechanisme, de externe camera's hebben een waterdichte bescherming die het mogelijk maakt om ze in de regen te gebruiken. Het is mogelijk om de camera aan te sluiten op een USB-kabel, maar dit vereist het opheffen van een deel van de afdichtingslaag, dus ik weet niet zeker of dit een goede oplossing is voor gebruik buitenshuis.[b][b][b][b][b]

Installatie

[b]De installatie van de Blink XT2 is voor iedereen toegankelijk omdat er geen kabels geïnstalleerd hoeven te worden. De camera wordt geleverd met een kleine beugel die je moet vastschroeven waar je de camera wilt installeren.[b][b]Ik had de camera in eerste instantie net onder het dak van een oude schuur geïnstalleerd door de camera op een houten steun te bevestigen. Op deze manier werd de camera beschermd door het dak, maar ik had niet nagedacht over spinnenwebben. Ik heb mijn camera's meerdere malen verwisseld omdat de spinnen telkens de camera gebruikten om hun webben te weven. Uiteindelijk heb ik de camera's geïnstalleerd onder een richel met voldoende afstand tot de dichtstbijzijnde muur en met deze locatie had ik geen problemen meer met spinnen.[b][b]Waarom zijn deze webben een probleem? Mijn camera's werden verschillende keren per nacht getriggerd omdat de spin voor de sensor voorbij kwam, dit gaf enkele video's die een horrorfilm waardig waren.[b][b][b]

Connectiviteit

De besturingsmodule maakt net als elk ander apparaat verbinding met uw netwerk via wifi. De camera's worden ook via wifi op de besturingsmodule aangesloten, maar je hebt geen toegang tot de camera's anders dan via de besturingsmodule. Blink XT2 gebruikt een eigen systeem om de camera's te bedienen, dus je zult niet in staat zijn om ze te bedienen anders dan via de besturingsmodule. Je zal je camera's kunnen bedienen met Alexa, maar ook hier is het via de besturingsmodule.[b][b]Ik vind het jammer dat de camera's niet openstaan voor Zigbee of Z-wave protocollen maar ik begrijp de keuze van Blink XT2 die waarschijnlijk liever zijn eigen systeem oplegt om de controle over de oplossing te behouden.[b][b]Ik heb een externe camera geïnstalleerd op 3m van de bedieningsmodule en een andere op 12m, beide camera's pikken het signaal heel goed op, ik ontvang het maximale signaalniveau voor beide camera's. De binnencamera staat op 6m van de bedieningsmodule en ook daar heb ik een zeer goed signaal.[b][b]

Triggersnelheid

Wanneer de camera beweging detecteert, activeert hij een opnamemechanisme en stuurt hij een melding naar de toepassing. Er is een vertraging van enkele seconden tussen de bewegingsdetectie en de video-opname, zodat je niet echt een live-beeld kunt zien, je hebt altijd een paar seconden vertraging.[b][b]Deze vertraging is niet erg storend, wat veel meer storend is, is de langzame start van de opname. Als je snel voor de camera passeert, zal de bewegingssensor je passage detecteren, maar aangezien de opname met een vertraging begint, zal de camera hoogstwaarschijnlijk niets zien. De eerste nacht heb ik veel waarschuwingen gekregen en elke keer als ik de video zag, zag ik niets bewegen. Eerst dacht ik dus dat de bewegingssensor defect was, maar ik ontdekte dat er 's nachts regelmatig katten door mijn tuin trokken, maar meestal bewogen ze snel genoeg om uit het gezichtsveld van de camera te verdwijnen voordat de opname begon.[b][b]De plaatsing van de camera is daarom van cruciaal belang voor de detectiecapaciteit, want als de camera is gericht op een gebied dat in een paar seconden kan worden gekruist, zal de camera niets zien. Je moet er dus voor zorgen dat de camera gericht is op een gebied waar een mogelijke indringer minstens 5 tot 10 seconden vastzit. Dit is een van de grootste gebreken van de camera![b][b]Update november 2020:[b]De snelheid van de bewegingsdetectie is nu sneller, de applicatie legt de beweging sneller vast dan voorheen en de meldingen zijn bijna onmiddellijk. [b]

Detectiebereik

Je kunt het gevoeligheidsniveau van de camera zo instellen dat hij je of veel waarschuwingen stuurt of helemaal niet. Je zult waarschijnlijk een beetje moeten spelen met de instellingen om de configuratie te vinden die het beste bij je past. Ik vind dat deze detectiegevoeligheid helaas zeer onvoorspelbaar is. Zonder de instelling te veranderen, detecteert de camera niet altijd beweging verder dan 5 meter, het is echt vervelend. Ik heb een van de camera's in een rechte lijn naar de ingang van mijn huis geplaatst, het is niet mogelijk om enkele seconden aan het zicht van de camera te ontsnappen. Zonder de configuratie te veranderen, detecteert de camera soms beweging, soms niet terwijl ik mezelf in het camerabeeld op de applicatie kan zien.[b][b]Als u zich binnen 5 meter van de camera bevindt, treedt het probleem niet meer op. Ik denk ook dat contrasten een rol spelen, want als je gekleed bent in een donkere kleur en de camera is een donker gebied aan het filmen, zal de camera minder vaak triggeren. De camera detecteert soms beweging van meer dan 10 meter afstand, maar het is heel willekeurig.[b][b]Ook hier is de plaatsing van de camera belangrijk. Niet alleen moet je de camera richten op een gebied waar een indringer meer dan 5 seconden verblijft, maar je moet er ook voor zorgen dat de indringer binnen 5 meter van de camera blijft gedurende die 5 seconden.[b][b]

Video/Audiokwaliteit

Audio[b]De Blink XT2 maakt geluids- en beeldregistratie mogelijk. Geluidsopname is automatisch. Het opnameniveau is vrij hoog, de geluiden die door de camera worden vastgelegd worden versterkt en geven de indruk dat de omgeving erg rumoerig is (zelfs 's nachts). Dit betekent dat alle omgevingsgeluiden zoals vogels of wind zeer duidelijk en enigszins overdreven te horen zijn.[b][b]Video normale condities[b]De Blink XT2 buitencamera biedt 1080p video, terwijl de binnencamera 720p video biedt. Met 1080p moet je gezichten kunnen herkennen zolang ze niet te ver weg zijn. De kwaliteit van de video is acceptabel, maar ik had beter verwacht omdat de video's te weinig scherpte hebben.[b][b]De kijkhoek is vrij goed, de camera beslaat een vrij groot horizontaal gebied. [b][b]Overdag produceren de video's beelden van de juiste kwaliteit, maar je zult de camera op de grond moeten richten om te voorkomen dat er een te grote lichtspleet met de lucht ontstaat. Zo voorkom je ook dat de beeldkwaliteit door de zonnestralen verslechtert.[b][b]Video low light[b]s Nachts is de camera in staat om in totale duisternis te zien tot maximaal 10 meter. De camera heeft een infrarood licht dat onzichtbaar is voor het blote oog, maar dat een lichtkrans voor de camera creëert. De scherpte van het beeld is niet erg goed, dus tenzij je iemand heel dicht bij de camera hebt staan, kun je waarschijnlijk geen gezicht herkennen. De kwaliteit van de video 's nachts is niet buitengewoon, maar het is nog steeds veel beter dan wat ik op goedkope Chinese camera's heb gezien.[b][b][b][b]Ik heb deze video gekozen om twee dingen te laten zien:[b]- de snelheid van detectie[b]- de kwaliteit van de nachtvideo[b][b]De snelheid van de detectie was een paar maanden geleden problematisch, maar nu kunnen we vrij snel een beweging detecteren. [b][b]De kwaliteit van de video 's nachts maakt het mogelijk om objecten correct te onderscheiden, maar de infraroodverlichting is krachtig als je dicht bij de camera komt, dus gezichten zijn zeer helder verlicht. De kwaliteit van de video is eigenlijk iets beter, de YouTube compressie heeft de beeldkwaliteit aangetast.[b][b][b][b]In dit tweede voorbeeld zien we de kat van mijn buurman die iets in mijn gazon lijkt te hebben gevonden. We zien de kat niet aankomen op de video, maar de camera legde zijn aanwezigheid vrij snel vast, ondanks de grootte van de kat.[b][b]

Applicatie

Het systeem in werking stellen is heel eenvoudig. Eerst moet je de Blink-applicatie downloaden in de Google Play Store of de Apple App Store. Met deze applicatie kan je de besturingsmodule aansluiten op je wifi-netwerk en vervolgens elke camera toevoegen om deze naar wens te configureren. Elke camera heeft een QR code op de achterkant, scan deze code met de Blink applicatie om de camera toe te voegen aan uw configuratie.[b][b][b][b]Op het startscherm van de applicatie kunt u een beeld van elke camera zien, zodat je niet alle videostromen in realtime ziet, het is een statische weergave. Om een camera in real time te zien, moet je op het camerapictogram tikken. Het foto-icoontje wordt gebruikt om de camerafoto die op het hoofdscherm wordt weergegeven bij te werken.[b][b]Je kunt ook elke camera afzonderlijk configureren door de bewegingsdetectie aan/uit te zetten (icoontje van een draaiend mannetje) maar je kunt ook de naam van de camera veranderen, de batterijstatus zien, de omgevingstemperatuur, de detectiegebieden instellen, de detectiegevoeligheid instellen, de gevoeligheid van de infraroodmodule instellen, de duur van de videoclip instellen, de videokwaliteit instellen en ook het luidsprekervolume. De toepassing biedt dus een groot aantal mogelijkheden voor elke camera, het detecteert ook het type camera (binnen of buiten) om de meest geschikte instellingen voor elk type camera voor te stellen.[b][b]De applicatie is vrij eenvoudig te gebruiken, ik heb geen problemen ondervonden tijdens het gebruik ervan. Het stuurt meldingen elke keer als er een beweging wordt gedetecteerd, dus je zult de gevoeligheid van de camera's moeten aanpassen om niet elke minuut meldingen te ontvangen.[b][b]

Video-opslag

De Blink XT2 maakt gebruik van cloudopslag om video's op te nemen en het goede nieuws is dat deze opslag gratis en onbeperkt is. De camera moet dus altijd binnen het bereik van wifi zijn, maar elke keer dat hij wordt geactiveerd (handmatig of automatisch), stuurt de camera de video naar de Amazonewolk en kan je de video op je telefoon afspelen.[b][b]De video's van de laatste 30 dagen zijn beschikbaar via de applicatie. Als je video's langer dan 30 dagen wilt bewaren, zul je ze naar je telefoon moeten downloaden.[b][b]

Batterijduur

De Blink XT2 gebruikt batterijen in plaats van een batterij die moet worden opgeladen, waardoor het de beste keuze is voor een stand-alone systeem. Elke camera bevat twee AAA-batterijen.[b][b]Ik heb de camera's in februari 2020 geïnstalleerd en vanaf november 2020 heb ik nog steeds geen batterijwaarschuwing ontvangen. De camera's draaien al bijna 10 maanden 24 uur per dag. Ze hebben elke dag video's gemaakt.[b][b]De autonomie zal waarschijnlijk afhangen van de kwaliteit van de gebruikte batterijen, maar de Blink XT2 lijkt een uitstekende autonomie te hebben.[b][b]

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Test / beoordeling conclusie

Sterktes[b]Sistema autonomo (senza cablaggio)[b]Nuvola gratuita[b]Applicazione ricca di funzionalità[b]Qualità video diurna[b]Prodotto Amazon (= supporto migliore di un prodotto cinese)[b]Autonomia[b][b]Zwaktes[b]Videotriggersnelheid[b]Aftastenbereik (max. 5-10m)[b]Herkenning van gezichten die te dicht bij de infraroodstraal liggen[b][b]

Opmerkingen

Discussieer mee / Stel je vragen

Je reactie wordt na validatie gepubliceerd. Ik reageer in mijn vrije tijd op meer dan 1500 reacties per jaar, dus ik kan niet altijd even snel reageren. Je e-mailadres is niet publiekelijk zichtbaar en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.









Ontvang een e-mail wanneer er een reactie is gepubliceerd