Op deze pagina:
Prijs Doogee S58 Pro
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Hardware
Fotokwaliteit
Videokwaliteit
Audiokwaliteit
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Vragen

Notificatie nieuwe posts: YouTube Facebook

Doogee s58 Pro test / review

Doogee S58 Pro test / review
Categorie: Tests en beoordelingen

Toen ik begon met het testen van telefoons op mijn blog, was Xiaomi nog een wat exotisch merk voor de meeste Europeanen. Dit is vandaag de dag niet meer het geval en ik wilde een merk testen dat ik nog nooit eerder had getest.[b][b]Er zijn veel Chinese merken die nog onbekend zijn in Europa en veel van hen zullen over 3 jaar nog steeds onbekend zijn, sommige zullen zelfs uit het landschap zijn verdwenen. Ik heb voor Doogee gekozen omdat dit merk al 7 jaar bestaat en elk jaar groeit. [b][b]Er is iets grappigs aan het merk Doogee, als ik een hond had zou ik het Doogee kunnen noemen maar de naam is nieuwsgierig voor een smartphone merk. Doogee maakt vooral telefoons waarvan bekend is dat ze onbreekbaar zijn en die gericht zijn op professionals (bijvoorbeeld bouwplaatsmedewerkers) of buitensporters die hun telefoon niet bij de eerste de beste schok willen kapotmaken. Het merk heeft misschien een grappige kant, maar dat is niet het geval met telefoons![b][b]Ik heb onlangs nog zo'n telefoon getest, de Ulefone Armor 7, de Doogee is veel goedkoper maar richt zich op hetzelfde segment.[b][b][b][b]linkWebsite waar ik de Doogee S58 Pro gekocht heb: https://www.banggood.com/custlink/vGDYFr8wp6[b]

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.[b]
Waarin verschillen mijn tests van andere op het web?

- Ik koop de toestellen meestal met mijn eigen geld, de prijs is dus net even belangrijk als voor je!
- Ik bewaar de toestellen minstens enkele weken (soms meer) om te zien wat ze waard zijn in reële omstandigheden.
- Ik beantwoord (indien mogelijk) je vragen om je te helpen beslissen voordat je de toestellen koopt.
- niemand betaalt me om deze reviews te doen, ik ben dus volledig neutraal en onafhankelijk.
- Mijn pagina's zijn niet gevuld met advertenties.


Poco F4 : test / review / recensie
Poco X4 GT review / test / recensie
Oukitel WP18: test en review
Poco F4 GT: test, volledige review/mening
Xiaomi Redmi Note 8 test, review en prijs
Xiaomi Redmi Note 8 Pro test / review en prijs
Huawei Y6 2019 test, beoordeling en prijs
Xiaomi Mi A3 test, review en prijs
Umidigi S3 Pro: test, review en prijs
Meizu Note 9 test review en prijs

Prijs Doogee S58 Pro

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Doogee S58 Pro van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.[b]
doogee s58 pro lcd display+touch screen +frame assembly 100% original lcd digitizer glass panel for ...
2022-07-01 22:28
96 EUR
DOOGEE S35 (2022) Rugged Smartphone, 4350mAh Battery, Android 11, 3GB+16GB/SD 512GB, 13MP+5MP Camera...
2022-07-02 21:26
133 EUR
new doogee s58 pro mobile phone ip68/ip69k waterproof rugged phone 5180mah 5.71"fhd+display 6gb+64gb...
2022-07-02 20:42
135 EUR
doogee s58 pro rugged mobile phone ip68/ip69k 5180mah 5.71"fhd+display helio p22 octa core 6gb+64gb ...
2022-07-02 09:35
135 EUR
doogee s58 pro waterproof rugged phone ip68/ip69k 5180mah smart phone 5.71"fhd+display 6gb+64gb and...
2022-07-02 20:42
135 EUR
Rugged Smartphone, DOOGEE S35 Rugged Phone, 4350mAh, 5.0 Inch, 13MP+5MP Camera, 3GB+16GB/512GB Exten...
2022-07-02 21:26
139 EUR
[b]
helpBovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

14/10/2020 : Ik heb de Doogee s58 Pro op Banggood gekocht voor 110€.[b]26/10/2020: Ik heb de Doogee s58 Pro ontvangen, zodat ik de test kan beginnen.[b][b]

Waarom deze telefoon?

Ik kocht mijn eerste onbreekbare telefoon een paar maanden geleden, ik kocht de Ulefone Armor 7. Ik had deze telefoon gekocht uit nieuwsgierigheid en omdat ik dacht dat mijn test alleen mensen zou interesseren die een degelijke telefoon nodig hebben voor hun werk. Ik was nogal verrast door het succes van de telefoon en ook door het publiek dat geïnteresseerd is in dit soort telefoons. Ik had niet gedacht dat sporters geïnteresseerd zouden zijn in dit soort telefoons, maar het is inderdaad zo.[b][b]Dus heb ik besloten om een andere telefoon van dezelfde soort te testen met een veel voordeliger prijs. [b][b]

Uitpakken

[b][b]De doos van de Doogee heeft een bepaalde vorm, ik had helemaal niet verwacht zo'n doos te ontvangen. De Ulefone werd verpakt in een industriële designdoos en in een formaat dat vergelijkbaar is met andere merken. De Doogee wordt geleverd in een platte doos die er niet uitziet als een industriële telefoon. [b][b]De inhoud van de doos is goed verdeeld en bevat de telefoon, een gebruikershandleiding, een oplader, een USB C-kabel, een USB-naar-jack-aansluiting en een kleine plastic schraper waarmee u de telefoon kunt schrapen. Dit is een origineel accessoire, maar het geeft een vrij duidelijke indicatie van het verwachte gebruik van de telefoon.[b][b][b][b]
Lengte : 162.8
Breedte : 81
Dikte : 15.9
Gewicht : 284
Jack uitgang : Neen
Type USB : Type C

Eerste configuratie

Het opzetten van Doogee s58 Pro verloopt volgens dezelfde stappen als de meeste Android-telefoons met netwerkverbinding, telefoonupdate en gegevensherstel vanaf uw oude telefoon.[b][b]Deze procedure is minimaal omdat Doogee een van die fabrikanten is die u geen toepassingen opleggen. Doogee installeert geen ongewenste toepassingen, ik weet dat sommige bezoekers dit waarderen, dus ik zeg het liever.[b][b]

Afwerking

[b]Het ontwerp van de Doogee s58 pro deed me een beetje glimlachen toen ik hem voor het eerst onder handen nam. Ik weet zeker dat andere fabrikanten miljoenen euro's investeren in het ontwerp van hun telefoons, maar deze Doogee is waarschijnlijk niet het geval en het is een perfecte keuze.[b][b]De Doogoo s58 pro is een werkinstrument dat is ontworpen om schokken te weerstaan in plaats van dat het een modeartikel is dat 's avonds wordt tentoongesteld. De Doogee heeft dus een zeer industrieel en robuust ontwerp, maar in dit specifieke genre vind ik het vrij goed.[b][b][b]De voorkant van de telefoon is vrij groot maar het scherm is eigenlijk vrij klein, het is een van de kleinste schermen die ik ooit heb kunnen testen, het meet minder dan 6 inch diagonaal met een bezettingsgraad van 61%. Het scherm is goed beschermd door versterkte randen en ik was verrast door de sterkte van de verlichting die echt overweldigend is voor een telefoon van dit formaat. Het scherm van de Ulefone Armor 7 is veel minder helder.[b][b][b]De zijkanten volgen een beetje dezelfde lijn als de rest van de telefoon, ze zijn versterkt met metalen elementen, de toetsen zijn ook metaalkleurig. U vindt de gebruikelijke start- en volumeknoppen aan de rechterkant en aan de linkerkant is de rode knop een aanpasbare knop. Het is mogelijk om er een functie of een applicatie aan te koppelen voor een snellere toegang.[b][b][b]De boven- en onderkant van de telefoon zijn gewikkeld in een semi-rigide materiaal om schokken te absorberen, de USB C poort is zelfs volledig bedekt met een deksel.[b][b][b][b]De achterkant van de telefoon is ook goed beschermd, de fotomodule is volledig geïntegreerd in de achterkant van de telefoon en wordt beschermd door een resistent glas. Ik hoop dat dit glas de kleuren van de foto's niet zal vervormen zoals op de Ulefone Armor 7.[b][b]De luidspreker bevindt zich ook achterin, het is een ongewone positionering, het zal waarschijnlijk een aanpassing nodig hebben omdat het geluid uit de achterkant van de telefoon zal komen.[b][b]Al met al kan ik niet zeggen dat de Doogee s58 pro een mooie afwerking biedt, maar daar gaat het toch niet om. Aan de andere kant, in het industriële genre, denk ik dat het vrij goed is.[b][b]

Specificaties

[b]De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon.De Doogee S58 Pro heeft geen technische fiche die je doet dromen, maar voor deze prijs en voor dit soort telefoon is het niet echt een probleem.[b][b]Wat me opviel:[b]- het scherm heeft een resolutie van 720p...[b]- het maakt gebruik van een Mediatek-processor, wat vaak resulteert in betere GPS-prestaties.[b][b][b][b]

CPU / GPU Prestatie

CPU : MediaTek Helio P22 MT6762
GPU : PowerVR GE8320
Geheugen (RAM) : 6 Gb
Opslagcapaciteit : 64 Gb

Benchmark Antutu/3DMark

Zoals ik in de vorige paragraaf al schreef, is de Doogee S58 Pro geen performance-pester, maar deze telefoon is niet ontworpen voor een voorstelling die op zoek is naar publiek. Een Antutu-prestatietest heeft dus niet veel zin, maar er zijn wel enkele interessante elementen.[b][b]Ik kreeg een totaalscore van 92084 punten, dat is niet veel en het was voorspelbaar. Aan de andere kant zijn de prestaties van de CPU beter dan die van de Huawei Y6, die een vergelijkbare configuratie heeft en de geheugenscore ligt niet ver van de Samsung Galaxy A21s. Deze elementen verklaren waarschijnlijk waarom de Doogee niet verschrikkelijk traag in gebruik is. [b][b]De Doogee maakt gebruik van een strakke versie van Android, dit kan ook verklaren waarom het vloeiend in gebruik is omdat een overlayer het zou kunnen bestraffen.[b][b][b][b]
Antutu score : 92084
Antutu CPU : 35248
Antutu GPU : 12861
Antutu UX : 16437
Antutu Mem : 27538
3D Mark Open GL : 424
[b]Top 10 - prestatieclassificatie op basis van Antutu
1. Poco F4 Gt - 853016
2. Realme Gt - 811858
3. Black Shark 4 Pro - 759986
4. Poco X4 Gt - 714577
5. Oppo Find X2 Pro - 605184
6. Oneplus 8t - 595000
7. Poco F3 - 589677
8. Xiaomi Mi 10t Pro - 581650
9. Oneplus 8 Pro - 579417
10. Xiaomi Mi 10 - 579114

Aantal smartphones in de ranglijst:144
Positie van deze smartphone in de ranglijst:121/144

Opmerking: deze ranglijst bevat alleen de telefoons die ik heb getest en enkele andere die ik ter referentie heb toegevoegd.
[b]Gaming[b]Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.[b][b]Ik heb PUBG Mobile getest op de Doogee S58 Pro zoals ik dat met alle andere telefoons doe. Het spel werkt prima, maar je moet wel wat concessies doen aan de ervaring, zoals het accepteren van schokkerige bewegingen of het evolueren in een slechte grafische omgeving. De texturen zijn niet erg mooi, maar met dit prestatieniveau is het niet mogelijk om het beter te doen.[b][b]

Netwerkprestatie

Na het testen van de wifi en de vaststelling dat het signaal onder het gemiddelde lag, was ik bang dat het hetzelfde was met het 4G-signaal. Gelukkig is dat niet het geval. Ik heb iets meer dan 800 metingen gedaan en ik kreeg een gemiddeld signaal van -96,22 dBm, dat is een score die iets boven het gemiddelde ligt.[b][b]Het signaal was vrij stabiel over de hele set van metingen omdat het nooit onder -98 dBm ging en het beste signaal dat ik kreeg was -95 dBm. [b]
3G frequenties : B1 (2100), B2 (1900), B5 (850), B8 (900)
4G frequencies : B1 (2100), B3 (1800), B7 (2600), B8 (900), B20 (800)
Bluetooth : Bluetooth 5.0LE
Volte : Ja
NFC : Ja
Aantal metingen : 856
Gemiddelde signaal : -96.22
Kies je land om te controleren of je telefoon compatibel is:


Met de onderstaande frequenties kun je zien of deze telefoon compatibel is met je provider of dat je deze kunt gebruiken waar je op vakantie gaat.


Signaal 4G (voor december 2020)[b]De capaciteit om het netwerk correct op te pikken is een essentieel element voor een telefoon, maar het wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te pikken te meten, voer ik een groot aantal metingen uit op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. Deze metingen worden dus onder reële omstandigheden uitgevoerd en niet in een laboratorium, ze zijn niet wetenschappelijk maar geven een goede indicatie van de prestaties. [b][b]Gevoeligheidsclassificatie van netwerksignaal
Telefoon getest:Gemiddeld signaal (dBm)Aantal metingen:
Xiaomi Mi 9t Pro-881600
Xiaomi Redmi Note 5-91.305600
Xiaomi Mi 9 Lite-93788
Samsung Galaxy A70-94.5111975
Nokia 5.3-94.98531
Realme 6-95.142301
Xiaomi Redmi Note 8 Pro-95.9221599
Xiaomi Mi A3-95.951000
Huawei Y6 2019-95.951199
Doogee S58 Pro-96.22856
Redmi 9a-96.481000
Meizu Note 9-96.68937
Motorola G8 Power-96.881032
Xiaomi Redmi Note 7-97.011430
Redmi 9c-97.041000
Umidigi S3 Pro-97.131200
Xiaomi Redmi Note 8-97.34879
Samsung Galaxy A21s-97.781000
Umidigi F1-97.82298
Ulefone Armor 7e-98.71000
Xiaomi Mi Note 10 Lite-991000
Honor 9x-99.14899
Xiaomi Redmi Note 9s-99.41860
Poco F2 Pro-99.81247
Xiaomi Redmi Note 9-100.791785
Xiaomi Mi 10 Lite 5g-100.881198
Poco X3-101.19821
Umidigi F2-101.47712
[b][b]Signaal 4G (vanaf december 2020)[b]Ik heb besloten om de methode voor het meten van het netwerk te veranderen omdat ik merkte dat de configuratie van het mobiele netwerk in de loop van de tijd verandert. Dit maakt het moeilijker om telefoons te vergelijken omdat de omstandigheden niet meer exact hetzelfde zijn.[b][b]Om dit probleem te voorkomen, heb ik een apparaat opgezet dat 24 uur per dag een tiental parameters van het mobiele netwerk opvangt (bv.: cel id, rssi, rsrq, snr, frequentie,...). Ik plaats dan de telefoon naast het toestel gedurende 24 tot 48 uur met dezelfde metingen, zodat ik ze kan vergelijken.[b][b] Overzicht van de geteste telefoons met deze methode[b][b]
Telefoon getest:MetingenGemid. signaal (ref)Gemid. signaal (phone)Min/Max (ref)Min/Max (phone)
Samsung Galaxy S10+457-93.06-97.39-89 / -98-97 / -99
Xiaomi Mi 9t Pro669-93.69-95.84-90 / -95-92 / -98
Poco F2 Pro1438-91.02-94.99-89 / -94-94 / -96
Xiaomi Mi 10 Lite 5g1645-90.77-95.02- 88 / -98-95 / -100
Poco X3821-94.89-103.19-91 / -97.7-101 / -104
Umidigi Bison2343-92.71-96.46-90 / -99-94 / -102
Oukitel C211101-92.04-94.99-90 / -97-92 / -95
Poco M31116-92.09-91.74-88 / -98-90 / -99
Xiaomi Mi 10t Pro1071-90.61-94.03-88 / -94-94 / -96
Umidigi A9 Pro981-90.40-94.01-88 / -95-93 / -95
Redmi Note 9t1201-92.149-91.71-90 / -97-91 / -97
Xiaomi Redmi Note 10999-92.35-93.99-88 / -97-92 / -98
Xiaomi Redmi Note 10 Pro877-89.72-90.56- 88 / -92-89 / -95
Poco X3 Pro1876-91.45-92.91-90 / -94-90 / -96
Poco F31382-90.79-94.2-89 / -94-93 / -98
Oneplus Nord N100896-91.23-96.005-88 / - 99-96 / -99
Xiaomi Mi 11 Lite2875-91.36-91.49-87 / -96-90 / -96
Samsung Galaxy A521427-89.27-93.39-87 / -98-92 / -96
Doogee S96 Pro1259-94.2-91.21-90 / -102-88 / -95
Xiaomi Redmi Note 10s957-92.07-97.62-90 / -102-96 / -102
Poco M3 Pro1247-91.76-102.97-99 / -104-88 / -98
Realme Gt843-96.49-94.02-93 / -101- 92 / -96
F150 R20221002-92.4-105.1-90 / -97-98 / -110
Umidigi Bison Pro936-94.2-104.98-91 / -98-95 / -105
Redmi 102141-94.74-100.92-92 / -98-99 / -101
Tcl 10 Pro871-93.43-94.001-92 / -96-93 / -95
Poco M4 Pro570-93.71-96.78-91 / -98-95 / -99
Google Pixel 51444-91.02-97.02-90 / -94-97 / -101
Xiaomi 11t1576-92.305-92.003-90 / -96-92 / -93
Redmi Note 111223-92.5-91.32-92/-97-90 / -93
Black Shark 4 Pro2383-95.178-95.42-90 / -100-93 / -101
Redmi Note 11 Pro349-95.33-93-89 / -101-92 / -94
Poco M4 Pro 4g1202-90.85-88.95-87 / - 95-88 / -98
Tcl 30 Se567-92.11-92.85-88 / -98-99 / -93
Poco X4 Pro562-92.06-94.01-90 / -95-95 / -93
Redmi Note 11 Pro Plus 5g945-93.5-93.54-91 / -97-92 / -97
Poco F4 Gt832-95.02-93.09-90 / -99 -93 / -97
Oukitel Wp181351-95.94-92.92-91 / -97-92 / -97
Poco X4 Gt387-96.99-96.505-96 / -98-95 / -98
[b][b][b][b]Download/Upload snelheid[b]Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.[b]Top 10 - snelheidsrangschikking tijdens downloaden
1. Samsung Galaxy S20 D:351Mbps U: 20Mbps
2. Poco X3 D:232Mbps U: 55Mbps
3. Xiaomi Mi 10 Lite 5g D:223Mbps U: 52Mbps
4. Poco F2 Pro D:207Mbps U: 53Mbps
5. Xiaomi Mi Note 10 Lite D:153Mbps U: 68Mbps
6. Xiaomi Mi A3 D:150Mbps U: 60Mbps
7. Xiaomi Redmi Note 9s D:150Mbps U: 60Mbps
8. Xiaomi Mi 8 Lite D:149Mbps U: 60Mbps
9. Samsung Galaxy A21s D:147Mbps U: 51Mbps
10. Huawei Y6 2019 D:145Mbps U: 61Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:30
Positie van deze smartphone in de ranglijst:0/30

Let op: de theoretische maximale snelheid van een telefoon wordt vaak beperkt door de configuratie van het mobiele netwerk en de congestie van het netwerk op het moment van de meting. Dus misschien kun je een hogere snelheid halen op een ander netwerk
[b][b]

Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.[b]
Wifi frequenties : 802.11a, 802.11b, 802.11g, 802.11n, 802.11n 5GHz, 802.11ac
Download snelheid : 165
Signaal / dicht : -26
Signaal / afstand : -76
Wifi-signaal[b]Ik heb een -26dBm signaal gemeten in de buurt van de router en ik verloor het signaal op afstand waar ik meestal op afstand test. [b][b]De Doogee pakt niet erg goed wifi op als je weggaat van de router, in 5Ghz verloor ik het signaal na ongeveer tien meter, ik herwon wat bereik in 2.4Ghz maar het bereik is nog steeds beperkt. [b][b][b][b][b]Top 10 - rangschikking van wifi-gevoeligheid
1. Poco F2 Pro -11dBm
2. Xiaomi Redmi Note 10 Pro -12dBm
3. Realme Gt -12dBm
4. Samsung Galaxy A21s -13dBm
5. Redmi Note 11 Pro -13dBm
6. Oneplus Nord N100 -15dBm
7. Poco X3 Pro -15dBm
8. Poco F3 -15dBm
9. Redmi Note 9t -15dBm
10. Black Shark 4 Pro -15dBm

Aantal smartphones in de ranglijst:64
Positie van deze smartphone in de ranglijst:46/64

[b]Download/Upload snelheid[b]Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.[b]Top 10 - Ranglijst van wifi-downloadsnelheden
1. Redmi Note 11 Pro Plus 5g 866Mbps
2. Poco F4 Gt 866Mbps
3. Poco X4 Gt 866Mbps
4. Black Shark 4 Pro 866Mbps
5. Poco M4 Pro 4g 433Mbps
6. Poco X4 Pro 433Mbps
7. Redmi Note 11 Pro 433Mbps
8. Poco F3 398Mbps
9. Oukitel Wp18 390Mbps
10. Poco X3 Pro 389Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:62
Positie van deze smartphone in de ranglijst:47/62

Opmerking: ik heb een 400 Mbps-lijn en een modem die hogere snelheden kan leveren, maar ik weet nooit zeker hoeveel bandbreedte er beschikbaar is als ik een test doe.
[b]

GPS-prestaties

[b]Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en maak ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert de GPS het signaal om aan de weg te blijven hangen niet kunstmatig, het heeft geen markeringen, zodat je de werkelijke positie kunt zien. Ik gebruik dan een applicatie om de nauwkeurigheid van het signaal te meten. [b][b]Toen ik de Ulefone Armor 7 testte, kreeg ik veel berichten van wandelaars die wilden weten of de GPS nauwkeurig genoeg was voor het wandelen. Aangezien de Doogee S58 Pro gericht is op hetzelfde type publiek, heb ik mijn GPS-nauwkeurigheidstest in het bos gedaan om te zien hoe nauwkeurig het zou zijn. Het bos was niet erg dicht en een deel van het gebladerte was al gevallen (val) maar het GPS signaal was vrij goed met een nauwkeurigheid van 1 tot 2 meter in het bos.[b][b]Ik heb nog een video genomen waarop de kaart deze keer te zien is, ook hier klopt de positionering. De oriëntatie is niet goed, maar ik heb nog geen telefoon gevonden die de juiste oriëntatie kan geven. Ik ben eerst 1m van de rivier gepasseerd, daarna ben ik in een meer bebost gebied gegaan en ben ik dichter bij de vijver gekomen. [b][b][b][b][b]Top 10 - GPS-nauwkeurigheidsclassificatie
1. Oukitel C21 1m
2. Redmi 9a 1m
3. Xiaomi Redmi Note 10s 1m
4. Doogee S96 Pro 1m
5. Xiaomi Redmi Note 9 1m
6. Umidigi Bison Pro 1m
7. Redmi 10 1m
8. Tcl 30 Se 1m
9. Poco M4 Pro 1m
10. Poco M4 Pro 4g 1m

Aantal smartphones in de ranglijst:34
Positie van deze smartphone in de ranglijst:0/34

Opmerking: een nauwkeurigheid van 3 meter of minder kan eenvoudig worden gecorrigeerd door een goede GPS-applicatie. De telefoonprestaties spelen ook een rol bij de snelheid waarmee je scherm wordt bijgewerkt, dus de nauwkeurigheid kan in het gedrang komen door een te trage weergave.
[b]

Batterijduur

Capaciteit : 5180
Snel laden : Ja
W max : 15
Autonomie (100% helderheid) : 845.00
Autonomie (50% helderheid) : 1908.00
Oplaadtijd : 177.00
Ontladingssnelheid (100%) : 0.12
Ontladingsscore (100%) : 6.13
Ontladingssnelheid (100%) : 0.05
Ontladingssnelheid (50% : 2.71
Laadsnelheid : 0.56
Laadscore : 29.27
Vanaf maart 2020 heb ik mijn subjectieve batterijtest vervangen door een technische test om het werkelijke gedrag van de batterij beter te kunnen meten. Nu test ik de autonomie en de oplaadtijd onder absoluut identieke omstandigheden. Ik voer verschillende metingen uit, zodat deze test alleen al enkele dagen duurt en ik de telefoon voor niets anders kan gebruiken.

Batterijduur - methodologie
Om de levensduur van de batterij te testen, meet ik het batterijverbruik elke minuut in strikt identieke omstandigheden om telefoons te kunnen vergelijken en ook om je in staat te stellen je telefoon in dezelfde omstandigheden te evalueren. Ik sluit elke invloed uit van toepassingen die de meting zouden kunnen verstoren. De autonomie is niet lineair, de batterij ontlaadt zich soms veel sneller aan het einde. Dit is een frustrerend fenomeen, maar met mijn metingen weet je of je snel een oplader moet vinden.

Batterijduur
De batterij van de Doogee s58 Pro heeft een capaciteit van 5180 mAh en is ontladen van 100% tot 1% in 845.00 minuten met 100% helderheid, hij is ontladen van 100% tot 1% in 1908.00 met 50% helderheid. Op deze manier krijg ik een gemiddelde ontlaadsnelheid van 0.12% per minuut bij 100% lichtsterkte en 0.05% per minuut bij 50% lichtsterkte, het verbruik is dus 6.13 mA per minuut bij 100% lichtsterkte en 2.71 bij 50% lichtsterkte. Om de efficiëntie van de telefoon en de invloed ervan op de batterij te kunnen vergelijken, moet je de 6.13 (of 50%) score vergelijken met die van andere smartphones, het cijfer moet zo laag mogelijk zijn.

Laadtijd - methodologie
Om de oplaadtijd te testen, gebruik ik altijd dezelfde lader met dezelfde kabel. Ik meet de oplaadtijd minuut voor minuut om de evolutie van de lading en de oplaadsnelheid te zien. De laadsnelheid van een batterij is niet lineair, maar vaak sneller aan het begin en langzamer aan het einde. De lader is compatibel met snel laden.

Laadtijd
De accu van het Doogee s58 Pro heeft een capaciteit van 5180 mAh en is opgeladen van 1% tot 100% in 177.00 minuten. Dit geeft me een gemiddelde laadsnelheid van 0.56% per minuut en dus een toename van 29.27 mA per minuut. Om de prestaties van de Doogee s58 Pro te vergelijken met andere telefoons, moet je de 29.27 per minuut score gebruiken, deze score moet zo hoog mogelijk zijn.

In het bijzonder: de laadsnelheid is niet altijd lineair, de onderstaande grafiek geef je een indicatie van het gedrag van de batterij.

De volgende tabel geeft een overzicht van de geteste telefoons met de technische accutest, ze zijn gerangschikt in volgorde van efficiëntie. Een hogere batterijcapaciteit zou logischerwijs moeten resulteren in een hogere levensduur van de batterij, maar dat is niet altijd het geval en het geeft geen indicatie van de efficiëntie van een telefoon.

SmartphoneCapaciteit (mAh)Levensduur (minuten)EfficiëntiescoreLevensduur (minuten) / 50%Efficiëntiescore / 50%Laadtijd.Laden score
Oukitel C214000497.008.051324.003.02167.0023.95
Samsung Galaxy S204000565.007.081217.003.29136.0029.41
Honor 9x4000770.005.191333.003.00151.0026.49
Nokia 5.34000549.007.291096.003.65199.0020.10
Google Pixel 54080773.005.281559.002.6281.0050.37
Umidigi A9 Pro4150552.007.521562.002.66112.0037.05
Xiaomi Mi 10 Lite 5g4160749.005.551541.002.70163.0025.52
Realme 64300704.006.111104.003.89162.0026.54
Realme Gt4500574.007.841057.004.2687.0051.72
Tcl 10 Pro4500465.009.68889.005.06133.0033.83
Black Shark 4 Pro4500425.0010.59937.004.8029.00155.17
Redmi Note 11 Pro Plus 5g4500525.008.5712113.7224187.50
Samsung Galaxy A524500652.006.901239.003.63165.0027.27
Poco F34520657.006.881840.002.46122.0037.05
Poco F4 Gt4700365.0012.8810824.3438123.68
Poco F2 Pro47001150.004.091536.003.06180.0026.11
Redmi 9a5000694.007.201902.002.63195.0025.64
Poco M4 Pro 4g5000723.006.921 500.003.3377.0064.94
Xiaomi Redmi Note 10s5000636.007.861556.003.21161.0031.06
Xiaomi 11t5000476.0010.501204.004.1597.0051.55
Poco M3 Pro5000657.007.611647.003.04131.0038.17
Umidigi Bison Pro5000610.008.201632.003.06255.0019.61
Redmi 105000664.007.531684.002.97165.0030.30
Poco M4 Pro5000634.007.891600.003.13123.0040.65
Oneplus Nord N1005000808.006.191278.003.91663.007.54
Redmi Note 9t5000766.006.532054.002.43148.0033.78
Tcl 30 Se50006507.691 225.004.0817229.07
Xiaomi Redmi Note 105000691.007.241728.002.89193.0025.91
Redmi Note 115000592.008.451 376.003.6369.0072.46
Motorola G8 Power5000912.005.482792.001.79311.0016.08
Poco X4 Pro5000643.007.7813613.677467.57
Umidigi Bison5000550.009.091471.003.40238.0021.01
Samsung Galaxy A21s5000729.006.861283.003.90166.0030.12
Redmi 9c5000656.007.621915.002.61170.0029.41
Xiaomi Redmi Note 10 Pro5020625.008.031557.003.22213.0023.57
Xiaomi Redmi Note 9s5020663.007.571876.002.68224.0022.41
Xiaomi Redmi Note 95020650.007.721808.002.78162.0030.99
Umidigi F25150927.005.561854.002.78299.0017.22
Poco X3 Pro5160648.007.961688.003.06138.0037.39
Poco X35160653.007.901654.003.12181.0028.51
Doogee S58 Pro5180845.006.131908.002.71177.0029.27
Xiaomi Mi Note 10 Lite5260827.006.361609.003.27208.0025.29
Ulefone Armor 7e5500768.007.161140.004.82179.0030.73
Poco M36000842.007.131898.003.16217.0027.65
Doogee S96 Pro6350929.006.841405.004.52424.0014.98
F150 R20228300879.009.441498.005.54243.0034.16
Oukitel Wp18125002 733.004.5728594.3736234.53

helpHoe lees je deze cijfers?
De batterijcapaciteit is een belangrijk element bij het bepalen van de autonomie van een telefoon, maar het is niet de enige factor. Een telefoon met een grote batterij kan een kortere batterijduur hebben als hij meer stroom verbruikt. Als ik een voorbeeld uit het dagelijks leven zou moeten nemen, zou ik het universum van de auto gebruiken. Als een auto een grote brandstoftank heeft, zou hij een langere afstand moeten kunnen rijden, tenzij het gemiddelde brandstofverbruik hoger is. De score voor de efficiëntie van de batterij werkt op dezelfde manier, hij moet zo laag mogelijk zijn en staat voor het energieverbruik van de telefoon. Deze verschillen in efficiëntie zijn vaak gerelateerd aan de helderheid van het scherm, grote heldere schermen hebben de neiging om meer energie te verbruiken en zelfs als ze een grote batterij hebben, zal hun bereik korter zijn.

samengevat [b][b]De Doogee S58 Pro heeft een enorme 5180 mAh batterij, die in theorie een enorme levensduur zou moeten geven. De realiteit is iets anders, want de Doogee S58 Pro wordt gestraft door zijn zeer heldere display. Als het display 100% aanstaat, gaat de Doogee 845 minuten mee. Dit is een goede score, maar andere telefoons met een kleinere batterij (en een minder helder scherm) doen het beter. Aan de andere kant, met een 50% scherm, gaat de levensduur van de batterij tot 1908 minuten. De helderheid van het scherm lijkt een lineaire impact te hebben op de batterij, een verdubbeling van de helderheid zal de autonomie halveren. Dit is niet voor alle telefoons het geval. [b][b]Om van een goede autonomie te genieten, moet je een beetje met de belichting van de telefoon spelen om het niveau van de belichting en de autonomie te vinden die bij je past.[b][b]

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.[b]

Hardware

Selfie / resolutie : 16
Selfie / sensor : Samsung
Resolutie : 16
Sensor : Sony IMX298 Exmor RS
mm wide angle : 3.936 mm
mm ultra wide angle : 1.84 mm
De Doogee S58 Pro is uitgerust met een Sony IMX298 Exmor RS hoofdsensor. Hoewel Sony-sensoren over het algemeen een goede beeldkwaliteit bieden, is deze sensor vrij oud omdat de in 2016 gelanceerde Xiaomi Mi 5 er al gebruik van maakte. [b][b]Standaard app[b][b]

Fotokwaliteit

Foto test / studio[b][b][b]De Doogee S58 Pro is alleen uitgerust met een Sony IMX 298 hoofdsensor aan de achterzijde en een macro module. Dus de test zal zeer snel zijn.[b][b]Ik was nogal verbaasd over de kwaliteit van de hoofdsensor in de studio, de belichting is echt goed, de kleuren zijn vrij natuurgetrouw hoewel ze wel wat meer verzadigd zouden kunnen zijn. De scherpte is ook vrij goed. Ik had geen goed resultaat verwacht met een sensor die al 5 jaar bestaat. Ik merkte echter dat de sensor moeite had om het focusgebied te vinden, hij bewoog zich voortdurend van een voor- naar een achtergebied en vice versa.[b][b]De macromodule is niet erg goed, het laat toe om heel dichtbij te fotograferen, maar de kleur is slecht, het beeld is erg rumoerig en de resolutie is niet erg goed. De aanwezigheid van deze macro-sensor is daarom niet erg interessant.[b][b][b][b][b]Foto test / zon[b][b][b]Ik had niet verwacht dat ik met de Doogee S58 Pro geweldige foto's zou kunnen maken, maar het resultaat is nog steeds iets beter dan ik had verwacht.[b][b]Deze foto's heb ik aan het eind van de dag gemaakt bij weinig licht, zodat de natuur in oranje licht baadt. De Doogee S58 Pro produceert foto's met een te warme kleur, want zelfs als het licht inderdaad oranje was, was het niet zo warm als op de foto. De lucht was iets blauw, maar ook hier is de kleurtemperatuur te warm. [b][b]De scherpte van het beeld is correct, maar het dynamisch bereik is vrij laag omdat de lucht vrij snel overbelicht is. Als je foto's wilt maken met een zeer heldere lucht, krijg je meestal een volledig witte lucht en is de rest van de foto vrij donker. [b][b]Ik heb de normale fotomodus, de HDR-modus en de pro-modus getest en het is met de pro-modus dat ik de beste resultaten kreeg. Ik heb de kleurtemperatuur aangepast, de belichting een inkeping verlaagd en de ISO's op 200 vergrendeld. De foto waar je mijn schaduw ziet is gemaakt in pro mode met deze instellingen.[b][b]De Doogee s58 produceert dus geen uitzonderlijke kwaliteitsfoto's, maar in deze prijsklasse ([b][b][b][b][b]Foto test / bewolkt[b][b]Test foto / nacht[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b][b]

Videokwaliteit

Stabilisatie[b][b][b]De Doogee S58 Pro heeft geen effectieve videostabilisatie, dus schokken zijn goed zichtbaar. Pixel herberekening is ook zeer zichtbaar.[b][b]Video normale condities[b][b]De kwaliteit van de video volgt een beetje dezelfde trend als de kwaliteit van de foto. De kleurtemperatuur is te hoog en het dynamisch bereik is gereduceerd. The Doogee s58 Pro lijkt moeite te hebben om zich te concentreren omdat de film zonder duidelijke reden schudt en beweegt. De videokwaliteit is duidelijk geen sterkte van deze telefoon.[b][b]Video low light[b]De Doogee S58 Pro heeft geen "nacht"-modus, dus het is niet in staat om nachtelijke kwaliteitsvideo's te produceren.[b][b]

Audiokwaliteit

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.[b]
Frequency Respons : +0.12 / -0.11
Noise Level : -93.6
Dynamic Range : 93.9
THD : 16.904
Intermodulation : 17.126
Stereo crosstalk : 0.2
Frequency Response[b]Deze test is bedoeld om te testen of het toestel in staat is alle frequenties correct te reproduceren. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om op alle frequenties een goed geluid te zien, is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen. [b][b]De Doogee S58 Pro is in staat om de meeste frequenties te reproduceren, maar zijn prestaties zijn niet lineair. De witte curve is niet glad en als ik hem vergelijk met de Redmi Note 9, volgt hij dezelfde trend maar is hij veel minder regelmatig. Ik heb deze verschillen niet opgemerkt bij het luisteren met een koptelefoon, het geluid is vergelijkbaar met wat een Redmi Note 9 kan produceren.[b][b]De geluidskwaliteit zonder koptelefoon is verschrikkelijk, het geluid is schril en onaangenaam. Met een hoofdtelefoon is de ervaring veel beter, de Doogee biedt een geluidsprestatie (in termen van frequenties) die gelijkwaardig is aan de Redmi Note 9.[b]Dynamisch bereik[b]Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus te spelen te testen. Ook hier moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de referentie staan.[b][b]De Doogee S58 Pro biedt een krachtig geluid op de grens van wat draaglijk is, ik was zo verbaasd over de geluidskracht van deze telefoon dat ik mijn headset moest verwijderen. Deze telefoon ziet er ruw uit, maar het geluid dat hij produceert is net zo ruw. Dit is een van de luidste telefoons die ik ooit heb getest.[b][b]Dit vermogen gaat helaas gepaard met een sterke vervorming, de geluiden raken door elkaar en de kwaliteit wordt sterk aangetast.[b][b][b]Geluidsniveau[b]Deze test heeft tot doel te bepalen of het geteste apparaat in staat is om geluiden zonder veel ruis te reproduceren. Een hoge score duidt op een lage parasietendruk, een lagere score duidt op een hogere aanwezigheid van parasieten.[b][b]De Doogee S58 Pro levert geen storingsproblemen op, we zien hier het effect van het volume op de curve waar het zeer dicht bij de referentie ligt terwijl de Redmi Note 9 is gevallen.[b][b]Concertopname[b]Het doel van deze test is om de opnamekwaliteit van de telefoon te meten wanneer er veel omgevingsgeluiden zijn. Omdat ik niet elke keer als ik een telefoon test de mogelijkheid heb om naar een concert te gaan, simuleer ik het geluid van een concert in een gesloten omgeving.

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven. [b]
Screen grootte : 5.71
Resolutie : 720 x 1520
Ratio : 19:9
Bescherming : Corning Gorilla Glass
Type : IPS LCD
% oppervlakte : 61
dE wit : 9.8
dE rood : 6.2
dE groen : 2.6
dE blauw : 4.6
dE geel : 5.3
dE cyan : 9.7
dE magenta : 6.5
Wit temperatuur : 8201
Contrast : 2146:1
Helderheid : 644
Colorimetrie[b]Ik heb een colorimetrische afwijking van 6.38 gemeten, het is geen uitstekende score maar het is niet catastrofaal. De colorimetrie is erg koud, ik heb een witje gemeten bij 8201K daar zou het bij 6500k moeten zijn. Ik heb geen mogelijkheid gevonden om de kleurtemperatuur te veranderen om het probleem te verzachten.[b][b][b]Top 10 - rangschikking van de beste schermen op basis van colorimetrie
1. Poco X4 Gt dE = 0.6
2. Xiaomi Mi 10 Lite 5g dE = 0.73
3. Xiaomi Mi 10t Pro dE = 0.83
4. Redmi Note 11 dE = 0.91
5. Google Pixel 5 dE = 1.11
6. Realme Gt dE = 1.17
7. Xiaomi Mi 11 Lite dE = 1.19
8. Xiaomi Redmi Note 8 dE = 1.2
9. Xiaomi Redmi Note 10 dE = 1.23
10. Poco M4 Pro 4g dE = 1.31

Aantal smartphones in de ranglijst:64
Positie van deze smartphone in de ranglijst:58/64

Let op: het colorimetrische verschil wordt gemeten in dE. Na drie uur zal het menselijk oog een colorimetrisch verschil waarnemen, dus de dE moet het laagst zijn. De tests zijn allemaal uitgevoerd met een colorimetrische sonde.
[b]Helderheid / Contrast[b]De eerste keer dat ik de telefoon opstartte, vond ik dat het display bijzonder helder was en dit kan worden geverifieerd met de sensor. Wanneer de helderheid op 100% wordt gebracht, is het scherm in staat om 644 cd/m² te produceren, wat absoluut enorm is. Met een dergelijke helderheid is het display in bijna alle omstandigheden leesbaar. Deze telefoon is ontworpen voor gebruik buitenshuis, wat waarschijnlijk de reden is waarom Doogee in staat is om een dergelijke helderheid aan het scherm te geven.[b][b][b]Ik heb een contrastverhouding van 2146:1 gemeten, wat een uitstekende score is voor dit type display.[b]Lichtabsorptie/Reflectie[b]Het scherm van de smartphone reflecteert het licht en maakt er soms een echte spiegel van. Dit spiegeleffect maakt het moeilijker om te lezen. [b][b]De onderstaande absorptie-index geeft het percentage van het door het scherm geabsorbeerde licht aan. De leesbaarheid van een scherm is beter wanneer de absorptie-index hoog is.[b][b]
Telefoon getest:% lichtabsorptie
Samsung Galaxy S10+58
Xiaomi Mi 9T Pro52
Honor 9x65
Redmi Note 9s55
Motorola G8 Power60
Realme 654
Umidigi F248
Poco F2 Pro52
Redmi Note 956
Xiaomi Mi Note 10 Lite53
Samsung Galaxy S2047
Samsung Galaxy A21s53
De geteste telefoons hebben een gemiddelde absorptiegraad van54 %

Biometrie

De Doogee S58 Pro heeft een vingerafdruksensor op de achterkant van de telefoon. Deze vingerafdruksensor werkt zeer goed en is zeer snel. [b][b]

Besturingssysteem

[b][b][b]De Doogee S58 Pro draait op Android 10 en heeft niet allerlei ongewenste applicaties zoals bij Samsung, Huawei of Xiaomi.[b][b]De applicaties zijn geclassificeerd op het juiste scherm, er is geen applicatielade of specifieke zoekmachine, het is een beetje jammer.[b][b]Voor de rest is deze versie van Android zeer vergelijkbaar met wat er op de meeste andere telefoons met Android 10 te vinden is. Ik was positief verrast door de soepelheid van de interface omdat, in tegenstelling tot andere low-performance telefoons, het overschakelen van het ene scherm naar het andere zonder rukken gebeurt.[b][b]

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Accessoires Doogee S58 Pro

Om nog meer te genieten van je ervaring met je smartphone bied ik links naar allerlei accessoires die je misschien handig vindt

Beschermhoes / koffer doogee s58 pro
Screen beschermfolie doogee s58 pro
Geheugenkaart doogee s58 pro
USB-kabel / oplader doogee s58 pro
Koptelefoon doogee s58 pro
Fietsenrek doogee s58 pro

Vergelijk Doogee S58 Pro met de anderen

Ik heb voor elke test een score van 1 tot 10 toegekend die de sterke en zwakke punten van een product bepaalt. Ik gebruik 0 voor criteria die (nog) niet zijn getest. Een score van 1 tot 3 duidt op slechte prestaties (en ja, dat is ook zo), een score van 4 tot 6 duidt op gemiddelde prestaties, een score van 7 tot 8 duidt op goede prestaties en een score van 9 en 10 duidt op uitzonderlijke prestaties. .
De score wordt berekend op basis van mijn metingen en als er geen metingen zijn, is het een subjectieve mening op basis van mijn ervaring.

De scores zijn niet statisch, ze veranderen in de loop van de tijd omdat de prestaties van nieuwe producten veranderen en hiermee moet rekening worden gehouden.

Doogee s58 Pro
Afwerking kwaliteit5.006.00
Batterijprestaties7.008.00
CPU-prestaties4.006.5
GPU-prestaties2.006.5
Schermkwaliteit5.007.00
foto kwaliteit5.505.00
Video kwaliteit5.005.00
Wi-Fi-prestaties5.007.00
Mobiele downloadsnelheid6.005.00
Gevoeligheid van het mobiele netwerk7.506.00
Frequentiebereik6.007.00
Geluidskwaliteit6.56.00
GPS-prestaties7.006.00
Besturingssysteem7.008.00
Totale score78.589
Wereldwijde ranglijst
1. Black Shark 4 Pro 114 / 140
2. Realme Gt 112.5 / 140
3. Poco F2 Pro 111.5 / 140
4. Poco F3 111.5 / 140
5. Samsung Galaxy S20 111 / 140
6. Poco F4 Gt 110.5 / 140
7. Google Pixel 5 109.6 / 140
8. Poco X3 Pro 107.5 / 140
9. Xiaomi 11t 107 / 140
10. Samsung Galaxy S10+ 107 / 140
11. Redmi Note 11 Pro Plus 5g 106.5 / 140
12. Xiaomi Mi 9t Pro 106 / 140
13. Xiaomi Redmi Note 10 Pro 105.5 / 140
14. Xiaomi Mi 11 Lite 104 / 140
15. Tcl 10 Pro 104 / 140
16. Samsung Galaxy A52 104 / 140
17. Redmi Note 11 Pro 103 / 140
18. Poco X4 Pro 102.5 / 140
19. Xiaomi Redmi Note 10s 102 / 140
20. Poco M4 Pro 4g 102 / 140
21. Poco M4 Pro 101.5 / 140
22. Xiaomi Mi Note 10 Lite 101 / 140
23. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 101 / 140
24. Poco X3 101 / 140
25. Redmi Note 11 101 / 140
26. Xiaomi Redmi Note 10 101 / 140
27. Redmi Note 9t 100.5 / 140
28. Xiaomi Redmi Note 8 Pro 100 / 140
29. Poco M3 Pro 98 / 140
30. Xiaomi Redmi Note 9s 98 / 140
31. Doogee S96 Pro 98 / 140
32. Xiaomi Mi 9 Lite 98 / 140
33. Redmi 10 97.5 / 140
34. Xiaomi Redmi Note 8 97 / 140
35. Umidigi Bison Pro 95 / 140
36. F150 R2022 95 / 140
37. Poco M3 94.5 / 140
38. Xiaomi Redmi Note 7 94 / 140
39. Realme 6 93 / 140
40. Tcl 30 Se 92 / 140
41. Umidigi Bison 92 / 140
42. Umidigi A9 Pro 92 / 140
43. Oukitel C21 89.5 / 140
44. Nokia 5.3 89 / 140
45. Xiaomi Mi A3 89 / 140
46. Motorola G8 Power 89 / 140
47. Xiaomi Redmi Note 9 89 / 140
48. Oneplus Nord N100 88.5 / 140
49. Honor 9x 88 / 140
50. Meizu Note 9 86 / 140
51. Xiaomi Mi 8 Lite 86 / 140
52. Xiaomi Redmi Note 5 85 / 140
53. Umidigi S3 Pro 83 / 140
54. Samsung Galaxy A21s 82 / 140
55. Umidigi F2 82 / 140
56. Oukitel Wp18 81 / 140
57. Redmi 9a 81 / 140
58. Redmi 9c 80 / 140
59. Ulefone Armor 7e 80 / 140
60. Doogee S58 Pro 78.5 / 140
61. Honor 8x 78 / 140
62. Umidigi F1 77 / 140
63. Huawei Y6 2019 74 / 140
64. Xiaomi Mi 10t Pro 57 / 70
65. Elephone U5 0 / 0

Test / beoordeling conclusie

[b]De Doogee S58 Pro is een telefoon die ontworpen is voor een specifiek publiek. Aan de ene kant is er een professioneel publiek dat deze telefoon zal gebruiken als een werkinstrument dat niet zal breken bij de eerste druppel. Aan de andere kant is er een publiek met buitenactiviteiten zoals wandelen. [b][b]Voldoet deze telefoon aan zijn missie voor beide doelgroepen? Ja, en zijn kwaliteiten zijn niet beperkt tot zijn degelijkheid en waterdichtheid. Ik was positief verrast door deze telefoon. Zijn prijspositionering (ik kocht hem voor 110€!) en zijn lage prestaties gaven me de indruk dat de telefoon traag en onpraktisch zou zijn voor dagelijks gebruik, maar dit is niet het geval. Natuurlijk ziet het er een beetje ruw uit om als een modieuze telefoon te worden beschouwd, maar het doet wat het moet doen en doet het goed.[b][b]De Doogee s58 Pro biedt zeker niet minder dan een normale telefoon in dezelfde prijsklasse. Het heeft een goede gevoeligheid voor het 4G-netwerk, het luistergeluid is correct, zelfs als het een beetje gedempt is door het beschermende pantser. Het biedt een goede GPS-prestatie en dankzij het zeer heldere scherm kunt u het zonder problemen onder de zon gebruiken.[b][b]De kwaliteit van foto's en video's is niet buitengewoon, maar het is niet minder goed dan andere telefoons in dezelfde prijsklasse. Voor games, het is hetzelfde, het stelt u in staat om games te spelen zoals PUBG mobiel, maar met een lager niveau van de graphics.[b][b]Puur praktisch gezien werd ik gegenereerd door de bescherming van de USB-poort omdat ik kabels met magnetische connectoren gebruik, ik moest terug naar een traditionele kabel omdat mijn kabels niet in de USB-poort pasten. Ik vind ook dat de knoppen aan de zijkant een beetje ontbreken en ik had moeite om de volumeknoppen te onderscheiden.[b][b]Dit is de eerste Doogee die ik getest heb, ik denk dat ik andere zal testen, want voor 110€ zijn er niet veel andere telefoons van dit type.[b][b]Sterktes[b]Soliditeit[b]Waterdichtheid[b]GPS[b]Schermhelderheid[b]4G Netwerkgevoeligheid[b][b][b]Zwaktes[b]Slechte kwaliteit achterluidsprekergeluid (voor muziek)[b]Ondergemiddeld wifi-signaal[b]Lage prestatie [b]Gemiddelde foto-/videokwaliteit, maar gelijkwaardig aan de concurrentie[b][b][b]Alternatieven voor dit product[b][b]Ik heb niet veel van dit soort telefoons getest, tot nu toe heb ik alleen de Ulefone Armor 7 getest. Andere merken bieden dit soort telefoons aan, zoals Oukitel of Blackview, maar ik heb er nog geen gekocht. Dus ik zal alleen de Doogee met de Ulefone vergelijken.[b][b]De Ulefone is veel duurder dan de Doogee (ongeveer 3x) maar biedt niet 3x meer mogelijkheden. Ik zou zeggen dat de Doogee, afgezien van het prestatieaspect, een veel betere prijs-kwaliteitverhouding biedt.[b][b]

laurent willen Laurent Willen
In plaats van naar onzin op tv of YouTube te kijken, besteed ik mijn tijd 's avonds aan het testen van producten en het delen van mijn passie voor technologie, reizen en fotografie.

Ik run deze site onder mijn eigen naam en volledig onafhankelijk, niemand betaalt me om dit te doen.

Ik heb meer dan 20 jaar ervaring in de digitale wereld, ik heb veel high traffic websites beheerd en ontwikkeld voor bedrijven in België zoals Mobistar, Microsoft, Immoweb, BrusselsAirlines, Proximus, Orange,...

Opmerkingen

Discussieer mee / Stel je vragen

Je reactie wordt na validatie gepubliceerd. Ik reageer in mijn vrije tijd op meer dan 1500 reacties per jaar, dus ik kan niet altijd even snel reageren. Je e-mailadres is niet publiekelijk zichtbaar en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.









Ontvang een e-mail wanneer er een reactie is gepubliceerd