Vond je mijn test leuk?
Vergeet niet om het te delen met je vrienden :-) Ik heb geen budget voor reclame, dank je wel!
Deel op Facebook


Honor is een Chinese smartphonefabrikant die deel uitmaakt van de Huawei Group. Het merk werd in 2013 gelanceerd om een goedkoper alternatief voor Huawei modellen te bieden door zich te richten op internetverkoop. Honor richt zich ook op een jonger publiek dan Huawei, het ontwerp onderscheidt zich ook van Huawei door het aanbieden van een rond formaat en een kleurverloop op de achterkant. Ik heb de Honor 8x vorig jaar getest omdat het in de prijsklasse van de telefoons zat die ik meestal test, ik moet toegeven dat ik een beetje teleurgesteld was, maar ik wilde zien of de Honor 9x beter zou scoren dan andere Chinese smartphones in dezelfde prijsklasse zoals de Redmi Note 8 of de Redmi Note 8 Pro.
Website van de fabrikant:
HiHonor.com

Mijn test, uw vragen

Hoe verschillen mijn testen van andere op het web?
- Ik koop de apparaten meestal met mijn geld, de prijs is net zo belangrijk als het voor jou is!
- Ik bewaar de apparaten minstens een paar weken (soms meer) om te zien wat ze waard zijn in reële omstandigheden.
- Ik beantwoord (indien mogelijk) vragen om je te helpen beslissen voordat je ze koopt
- Mijn blog is beschikbaar in 6 talen: Frans, Nederlands, Engels, Duits, Spaans en Italiaans.
- Ik leef niet van mijn blog, niemand betaalt me om deze tests te doen, ik ben volledig onafhankelijk.
- Mijn pagina's zitten niet vol met advertenties
- Mijn pagina's zitten niet vol met advertenties
.
Andere tests:
Xiaomi Mi Note 10 Lite test / review
Samsung Galaxy S20 test / review
Ulefone Armor 7 en 7E test / review
Xiaomi Redmi Note 9 test / review - 5 Commentaar(en)
Poco F2 review - test - beoordeling
Xiaomi Redmi Note 9S test / review / prijs - 14 Commentaar(en)
Realme 6 test, review en prijs - 10 Commentaar(en)
Motorola G8 Power test / review en prijs
Umidigi F2 test / review / prijs - 2 Commentaar(en)
Honor 9x test / review

Prijs Honor 9x

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Honor 9x van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.


De onderstaande links zijn reclamelinks die mij in staat stellen om het geteste materiaal in volledige neutraliteit te kopen. Als je het werk op deze blog leuk vindt, kun je me ondersteunen door via deze links te kopen. Het kost u absoluut niets, je profiteert altijd van de beste prijzen.
142.143 EUR - (2020-07-13 09:25) Honor 9x Smart Phone 6.59 inch Lifting Full Screen - (Aliexpress - CN)
143.975 EUR - (2020-07-13 06:07) Special Version Honor 9X Smartphone 4G128G 48MP Du - (Aliexpress - CN)
143.975 EUR - (2020-07-12 06:03) Special Version Honor 9X Smartphone 4G128G 48MP Du - (Aliexpress - CN)
143.975 EUR - (2020-07-11 14:03) Special Version Honor 9X Smartphone 4G128G 48MP Du - (Aliexpress - CN)
143.975 EUR - (2020-07-11 11:12) Special Version Honor 9X Smartphone 4G128G 48MP Du - (Aliexpress - CN)
165 EUR - (2020-07-12 06:26) Honor 9X Blue 4/ 128GB 51094 TLF ( NEU NEU NEU ) - (eBay DE - DE)
166.003 EUR - (2020-07-11 22:10) HUAWEI Honor 9X 6.59 inch 48MP Dual Rear Camera 40 - (Banggood - CN)
174.405 EUR - (2020-07-13 08:22) HUAWEI Honor 9X 6.59 Inch 4GB 64GB Smartphone Blac - (Geekbuying.com - CN)
174.405 EUR - (2020-07-11 08:16) HUAWEI Honor 9X 6.59 Inch 4GB 64GB Smartphone Blac - (Geekbuying.com - CN)
174.405 EUR - (2020-07-13 08:11) HUAWEI Honor 9X 6.59 Inch 4GB 64GB Smartphone Blac - (Geekbuying.com - CN)
174.405 EUR - (2020-07-13 08:27) HUAWEI Honor 9X 6.59 Inch 4GB 64GB Smartphone Blac - (Geekbuying.com - CN)
174.405 EUR - (2020-07-13 08:05) HUAWEI Honor 9X 6.59 Inch 4GB 64GB Smartphone Blac - (Geekbuying.com - CN)
175 EUR - (2020-07-12 06:36) Huawei Honor 9x mobile phone - (eBay ES - ES)
184.99 EUR - (2020-07-12 06:26) Honor 9x 4+128GB LTE Android Smartphone 6,59" - (eBay DE - DE)
188.57 EUR - (2020-07-12 06:08) Huawei Honor 9X Smartphone Android 9.0 Kirin 810 O - (eBay US - USA)
188.97 EUR - (2020-07-12 06:26) Honor 9X 128 GB MIDNIGHT BLACK - (eBay DE - DE)
188.97 EUR - (2020-07-12 06:26) Honor 9X 128 GB SAPPHIRE BLUE - (eBay DE - DE)
190.03 EUR - (2020-07-13 09:51) Honor 9X Smartphone, 4 GB RAM, Memoria 128 GB, Dis - (Amazon.it - IT)
191.99 EUR - (2020-07-13 08:21) Honor 9X Smartphone, 6,59"FullView Display Filtro - (Amazon.es - ES)
191.99 EUR - (2020-07-13 05:46) Honor 9X Smartphone 6,59" FullView Display Filtro - (Amazon.it - IT)
193.227 EUR - (2020-07-12 06:08) Honor 9X 128GB 6GB RAM STK-LX3 (FACTORY UNLOCKED) - (eBay US - USA)
193.882 EUR - (2020-07-12 16:47) Honor 9X ( STK-LX3) 6.59" Display, 128GB Memory + - (Newegg - USA)
193.882 EUR - (2020-07-12 16:47) Honor 9X ( STK-LX3) 6.59" Display, 128GB Memory + - (Newegg - USA)
194.99 EUR - (2020-07-13 09:51) Honor 9X Smartphone 2020 Nuovo 4 GB RAM, Memoria 1 - (Amazon.it - IT)
198.584 EUR - (2020-07-12 06:08) Honor 9X (128GB, 6GB) 6.59" Dual SIM GSM Unlocked - (eBay US - USA)
199 EUR - (2020-07-13 08:44) Honor 9X Teléfono Inteligente-4 GB de RAM ROM de - (Amazon.es - ES)
200.7 EUR - (2020-07-12 06:36) Huawei Honor 9X 128GB Dual Sim Negro - (eBay ES - ES)
209 EUR - (2020-07-12 14:50) Honor 9X 6Go 128Go Bleu - (Cdiscount - FR)
209 EUR - (2020-07-12 06:36) Honor 9X 4//128GB Dual Sim Negro Nuevo Precintado - (eBay ES - ES)
209 EUR - (2020-07-12 14:50) Honor 9X 6Go 128Go Noir - (Cdiscount - FR)
209 EUR - (2020-07-12 06:36) Honor 9X 4//128GB Dual Sim Azul Nuevo Precintado N - (eBay ES - ES)
209 EUR - (2020-07-12 14:50) Honor 9X 128Go Bleu - (Cdiscount - FR)
212.475 EUR - (2020-07-12 14:25) Honor 9X w/Play Store (128GB, 6GB) 6.59", 3 AI Cam - (Amazon.com - USA)
212.475 EUR - (2020-07-12 06:08) Huawei Honor 9X 128GB + 6GB RAM STK-LX3 6.59" HD L - (eBay US - USA)
212.475 EUR - (2020-07-13 09:34) Honor 9X w/Play Store (128GB, 6GB) 6.59", 3 AI Cam - (Amazon.com - USA)
213.325 EUR - (2020-07-12 16:47) Honor 9X 128GB STK-LX3 4G LTE Dual SIM 6.59" LTPS - (Newegg - USA)
213.44 EUR - (2020-07-11 22:10) HUAWEI Honor 9X 6.59 inch 48MP Dual Rear Camera 40 - (Banggood - CN)
214.99 EUR - (2020-07-12 06:36) New Honor 9X Sapphire Blue 6.59" 128GB Dual Sim 4G - (eBay ES - ES)
215.131 EUR - (2020-07-12 06:08) Honor 9X STK-LX3 128GB 6GB RAM Dual Sim (FACTORY U - (eBay US - USA)
216.866 EUR - (2020-07-12 16:47) Honor 9X 128GB STK-LX3 4G LTE Dual SIM 6.59" LTPS - (Newegg - USA)
219 EUR - (2020-07-12 14:50) Honor 9X 6Go+128Go Bleu - (Cdiscount - FR)
219.99 EUR - (2020-07-12 14:50) Honor 9X 128Go Noir - (Cdiscount - FR)
229.9 EUR - (2020-07-13 08:26) Honor 9X - Smartphone débloqué 4G (6,59 pouces - - (Amazon France - FR)
244 EUR - (2020-07-13 08:44) Honor - Móvil - Honor 9X, 6.6 Full HD+, Kirin 710 - (Amazon.es - ES)
249 EUR - (2020-07-12 06:26) Honor 9X Pro Dual SIM Phantom Purple 6GB/256GB 48M - (eBay DE - DE)
249.95 EUR - (2020-07-13 08:14) Honor 9X (Noir) - 128 Go - (Materiel.net - FR)
249.95 EUR - (2020-07-13 08:14) Honor 9X (Bleu) - 128 Go - (Materiel.net - FR)
251.94 EUR - (2020-07-13 03:10) Honor 9X 4/128GB Sapphire Blue Libre - (PC Componentes - ES)
260.868 EUR - (2020-07-11 22:10) HUAWEI Honor 9X Pro 6.59 inch 48MP Triple Rear Cam - (Banggood - CN)
299 EUR - (2020-07-12 07:12) Honor 9X Smartphone (16,7 cm/6,59 Zoll, 128 GB Spe - (Otto - DE)
Prijsalert: Ik heb een tool ontwikkeld waarmee ik de beste prijzen kan vinden en ik stel het u voor zodat u er ook van kunt genieten.

Stuur mij een alert naar Ontbrekend e-mailadres IncorrectMail wanneer de prijs onder deze waarde daalt EUR Stel een prijslimiet in Uw prijslimiet is niet correct

Uw e-mailadres wordt nooit gebruikt voor iets anders dan deze alert.


Twijfel je over een winkel? Ik koop regelmatig bij veel winkels, hier is mijn mening over het aantal winkels.

Tijdslijn


01/02/2020 Bestelling van de Honor 9x op RueDuCommerce.fr voor 239€ met terugnamegarantie
07/02/2020 Ontvangst van het apparaat
10/02/2020 Uitpakken en eerste tests

Waarom deze telefoon?


Ik test vooral Chinese telefoons die tussen de 200 en 300€ verkocht worden omdat dit segment zeer competitief is en soms zeer goede verrassingen biedt. Ik testte de Honor 8x in 2018 en ik had een gemengde mening. De telefoon had kwaliteiten, maar het was duurder dan de concurrentie zonder een beslissend voordeel te bieden. Met de release van de Honor 9x wilde ik zien of Honor vooruitgang had geboekt door een geloofwaardig alternatief te bieden voor het Redmi-gamma dat bovenaan de verkoopcijfers stond.

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.

Uitpakken

Honor 9x
Lengte (mm)163.1159.2
Breedte (mm)77.275.2
Dikte (mm)8.88.1
Gewicht (g)206186
Jackyesyes
USB typeType CType C
USB norme2.02.0
Infraroodyesyes



De doos van de Honor 9x is vrij klassiek, het bevat de telefoon, een transparante bescherming voor de achterkant van de telefoon, een naald om de SIM-lade te openen, een gebruikershandleiding, oortelefoons en een USB-kabel en de wandlader. De doos is vrij compleet, Honor biedt nog steeds oortelefoons waar andere merken het niet meer doen.

Eerste configuratie



De opstartprocedure voor de Honor 9x is vergelijkbaar met die van andere Android-telefoons. Eerst moet u uw land en taal kiezen, uw Google-account configureren, de Google-assistent configureren en dan komt u in het Honor/Huawei-universum terecht, dat vrij snel overneemt. Huawei heeft zijn eigen versie van Android ontwikkeld zoals de meeste andere grote fabrikanten en net als zijn concurrenten zal Huawei proberen je aan te moedigen om je te abonneren op een hele reeks diensten die je meestal al in het Google-universum vindt. Alle grote fabrikanten zoals Samsung of Xiaomi doen hetzelfde, maar Huawei is degene die zijn diensten het meest duwt. Huawei zal proberen om u haar cloud service en een heleboel andere dingen steeds weer te pushen en als u besluit om die stap te nemen, zal Huawei u nog steeds vragen om uw keuze te bevestigen, het is echt pijnlijk.
Tussen het moment dat ik voor het eerst de telefoon aanzette en het moment dat ik bij het startscherm aankwam, duurde het ongeveer 6-7 minuten. Gelukkig hoef je deze stap maar één keer te doorlopen, maar bij het gebruik van de telefoon word je weer geconfronteerd met allerlei berichten om je aan te moedigen je te registreren bij Huawei. Waarom staat Huawei er zo op? Als u het nieuws niet hebt gevolgd, moet u weten dat de Amerikaanse regering Huawei heeft verboden om duistere spionageredenen die niemand begrijpt. Door Huawei te verbieden, heeft de Amerikaanse regering ook van Google geëist om zichzelf van Huawei-telefoons te verwijderen. Gelukkig wordt de Honor 9x niet beïnvloed door dit besluit, maar het is heel begrijpelijk waarom Huawei uw gegevens koste wat het kost wil hebben, want de dag dat ze telefoons zonder Google moeten verkopen, zullen ze hun inspanningen moeten verdubbelen om hun klanten te verleiden.


Afwerking




De Honor 9x laat de gradiënten op de achterkant van de telefoon weg die aanwezig waren op het vorige model, dit geeft het een meer neutrale uitstraling, de telefoon ziet eruit als de meeste telefoons in deze prijsklasse. Het oppervlak aan de achterzijde is glad en reflecteert licht, het scherm neemt 84% van de ruimte in beslag en de randen zijn zeer dun. Het scherm wordt niet onderbroken door een inkeping omdat de Honor 9x een frontcamera heeft die uit de bovenkant van het toestel komt. Door de afwezigheid van een camera op het scherm is het scherm volledig vrij zoals bij de Xiaomi Mi 9T. Het scherm is bedekt met een beschermende film die door Honor is geplaatst, zodat deze het oppervlak goed bedekt en geen onvolkomenheden heeft.


Top

Bovenaan de telefoon vindt u de SIM-lade waarmee u 2 SIM-kaarten en een geheugenkaart kunt installeren. Naast de SIM-lade vindt je de frontcamera die tevoorschijn komt als je de selfie-modus met je fotoapplicatie inschakelt.

Onderaan

Aan de onderkant van de telefoon bevindt zich een aansluiting voor oortelefoons, een USB-poort van het type C en een monoluidspreker die wordt beschermd door een raster.

Zijden

Aan de zijkanten bevinden zich de gebruikelijke volume- en aan/uit-knoppen. Deze knoppen zijn ideaal geplaatst en gemakkelijk te herkennen door aanraking.

Rug


De achterkant is uniform en glad, ik heb gekozen voor de zwarte versie, het heeft geen hellingen. De camera bestaat uit 3 sensoren en een LED-flitser zit linksboven. De vingerafdruksensor zit op de gebruikelijke plaats. Alleen het merk Honor onderbreekt de uniformiteit van de telefoon aan de achterkant. De telefoon wordt geleverd met een transparant deksel aan de achterkant, zodat je de telefoon kunt beschermen tegen krassen met een minimaal verlies aan esthetiek. De meegeleverde hoes is echter zeer goed bestand tegen vingerafdrukken.

Scherm

Het scherm beslaat 84% van de voorkant van de telefoon, de afwezigheid van een inkeping aan de bovenkant van het scherm zorgt ervoor dat het scherm volledig vrij is en biedt een echte full-screen ervaring. Het scherm is ook vrij groot, met een diagonaal van 6,59 inch, dus je zal waarschijnlijk twee handen moeten gebruiken om de Honor 9x te bedienen.

De luidspreker is zeer discreet geplaatst aan de bovenkant van het scherm, het is eigenlijk ingebed in de rand. Dit kan moeilijk te beluisteren zijn, maar ik zal dit later op deze pagina testen.

3G/4G ondersteuning


De Honor 9x ondersteunt de meeste 4G-frequenties in Europa, maar biedt niet de B28-frequentie die in sommige landen zoals Frankrijk met Free en Bouygues wordt gebruikt.

3G frequenties:
B1 (2100), B2 (1900), B5 (850), B8 (900)
4G frequenties:
B1 (2100), B3 (1800), B5 (850), B7 (2600), B8 (900), B20 (800)
Welke frequenties worden in Europa gebruikt?

3G : B1 (2100), B2 (1900), B5 (850), B8 (900)
4G : B1 (2100), B20 (800), B3 (1800), B38 (TDD 2600), B4 (1700/2100 AWS 1), B40 (TDD 2300), B5 (850), B7 (2600), B8 (900), B28 (700)

Het is natuurlijk altijd nodig om de specifieke frequenties van uw provider te controleren, omdat sommige Europese providers verschillende frequenties gebruiken (maar deze gevallen zijn zeldzaam). Hou er rekening mee dat de hieronder aangegeven frequenties geldig waren op het moment van schrijven van dit artikel, ze zullen niet worden bijgewerkt, dus ik kan niet garanderen dat ze correct zijn.

Ik heb nog een paar andere Europese landen toegevoegd, zodat u kunt controleren in welke landen u op vakantie gaat, als de lokale operator niet dezelfde frequenties ondersteunt, hebt u misschien niet langer een netwerk.

BE
4G Proximus: 2100Mhz, 1800Mhz, 2600Mhz, 800Mhz
3G Proximus: 2100Mhz, 900Mhz

4G Orange: 2600Mhz, 1800Mhz, 800Mhz
3G Orange: 2100Mhz, 900Mhz

4G Base: 2600Mhz, 1800Mhz, 800Mhz
3G Base: 2100Mhz

FR
4G Orange: 2600Mhz, 1800Mhz, 800Mhz
3G Orange: 2100Mhz, 900Mhz

4G SFR: 2600Mhz, 2100Mhz, 1800Mhz, 800Mhz
3G SFR: 2100Mhz, 900Mhz

4G Bouygues: 2600Mhz, 2100Mhz, 1800Mhz, 800Mhz, 700Mhz
3G Bouygues: 2100Mhz, 900Mhz

4G Free: 2600Mhz, 1800Mhz, 700Mhz
3G Free: 2100Mhz, 900Mhz

ES
Movistar 4G: 2600, 1800, 800
Movistar 3G: 2100, 900

Orange 4G: 2600, 1800, 800
Orange 3G: 2100, 900

Vodafone 4G: 2600, 1800, 800
Vodafone 3G: 2100, 900

Yoigo
Yoigo 4G: 1800
Yoigo 3G: 2100

DE
E-Plus 4G: 2600, 800
E-Plus 3G: 2100

O2
O2 4G: 2600, 1800, 800
O2 3G: 2100

T-Mobile
T-Mobile 4G: 2600, 1800, 800
T-Mobile 3G: 2100

Vodafone
Vodafone 4G: 2600, 1800, 800
Vodafone 3G: 2100

IT
Tre 4G: 2600, 1800, 1500, 800
Tre 3G: 2100, 900

Telecom Italia 4G: 2600, 1800, 1500, 800
Telecom Italia 3G: 2100, 900

Vodafone 4G: 2600, 1800, 1500, 800
Vodafone 3G: 2100, 900

Wind 4G: 2600, 800
Wind 3G: 2100, 900

CH
Salt Mobile 4G: 2600, 1800, 800
Salt Mobile 3G: 2100, 900

Sunrise 4G: 2600, 1800, 800
Sunrise 3G: 2100, 900

Swisscom 4G: 2600, 1800, 800
Swisscom 3G: 2100, 900

NL
KPN 4G: 2600, 1800, 800
KPN 3G: 2100

Tele2 4G: 2600, 800

T-Mobile 4G: 2600, 2100, 1800, 900
T-Mobile 3G: 2100, 900

Vodafone 4G: 2600, 1800, 800
Vodafone 3G: 2100, 900

UK
Three 4G: 1800, 800
Three 3G: 2100

EE 4G: 2600, 1800, 800
EE 3G: 2100

O2 4G: 1800, 800
O2 3G: 2100, 900

Virgin Mobile 4G: 2600, 1800 B9, 800
Virgin Mobile 3G: 2100

Vodafone 4G: 2600, 2100, 1!00, 800
Vodafone 3G: 2100, 900

Netwerk/Radioprestatie

Honor 9x
3G frequentiesB1 (2100), B2 (1900), B5 (850), B8 (900)B1,B2,B4,B5,B6
4G frequentiesB1 (2100), B3 (1800), B5 (850), B7 (2600), B8 (900), B20 (800)B1,B2,B3,B4,B5,B7,B8,B20,B38,B40
5G frequenties//
//
GPSA-GPS, Beidou, GLONASS, GPS A-GPS, Beidou, Galileo, GLONASS, GPS
Wifi802.11a, 802.11ac, 802.11b, 802.11g, 802.11n, 802.11n 5GHz 802.11a, 802.11ac, 802.11b, 802.11g, 802.11n, 802.11n 5GHz
BluetoothBluetooth 5.0 LEBluetooth 5.0 LE
SAR (hoofd)/0.591
SAR (lichaam)/1.274
VoLTEyesyes
Wifi gesprekken/yes
NFCnono


Signaal 4G
De capaciteit om het netwerk correct op te pikken is een essentieel element voor een telefoon, maar het wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te pikken te meten, voer ik een groot aantal metingen uit op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. Deze metingen worden dus onder reële omstandigheden uitgevoerd en niet in een laboratorium, ze zijn niet wetenschappelijk maar geven een goede indicatie van de prestaties.
Om de netwerkprestaties te meten, verzamel ik de signaalsterkte in dBm van elke cel tijdens mijn reizen. Alle metingen worden onder dezelfde omstandigheden uitgevoerd om de resultaten over meerdere telefoons te kunnen vergelijken. De sterkte van het signaal dat door een telefoon wordt verkregen geeft een indicatie van zijn vermogen om het netwerk goed te ontvangen. Het eindresultaat geef je een onwetenschappelijke indicatie van de ontvangstkwaliteit van elke telefoon. Deze resultaten kunnen verschillend zijn op een ander netwerk of onder andere omstandigheden. Om de signaalwaarde volledig te begrijpen, geeft een signaal van -95 dBm een gemiddelde ontvangst aan, terwijl een signaal van -60 dBm een zeer goed signaal aangeeft.

Xiaomi Redmi Note 9
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -100.79 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1785

Xiaomi Redmi Note 9s
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -99.4 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1860

Realme 6
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -95.14 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 2301

Motorola G8 Power
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -96.88 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1032

Umidigi F2
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -101.47 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 712

Umidigi F1
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -96.79 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 298

Xiaomi Mi 8 Lite
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -94.89 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 403

Xiaomi Redmi Note 5
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -91.45 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 528

Umidigi S3 Pro
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.13 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1200

Samsung Galaxy S10+
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.96 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1445

Redmi Note 7
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.01 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1430

Redmi Note 8
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.06 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 879

Xiaomi Mi A3
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -95.95 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1199

Huawei Y6 2019
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -95.60 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1586

Redmi Note 8 Pro
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -95.92 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1599

Xiaomi Mi 9 Lite
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -93.61 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1900

Xiaomi Mi 9T Pro
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -88.84 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1600

Meizu Note 9
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -96.68 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 937

Samsung Galaxy A70
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -94.511 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1975

Honor 9x
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.19 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 2819

Vergelijking Honor 9x met een ander toestel

Onderstaande grafiek toont de vergelijking tussen de twee toestellen. Het beste toestel zou het grootste aantal metingen dicht bij het centrum moeten hebben. De vergelijking wordt alleen gemaakt op de cellen die beide apparaten gemeen hebben. De metingen werden onder dezelfde omstandigheden uitgevoerd.

Telefoon 1:
Honor 9x
Telefoon 2:
Redmi Note 8
Evaluatie van de prestaties:


Ik heb de netwerkprestaties van de Honor 9x vergeleken met de Redmi Note 8, die de dichtstbijzijnde concurrent is. Ik heb de cellen die ze beide hebben aangesloten geïsoleerd om de prestaties op een gelijkwaardige basis te meten. De grafiek geeft de indruk dat de twee apparaten gelijk zijn, maar als ik de getallen gebruik om ze te scheiden, krijgt de Honor 9x een gemiddeld signaal van -99,14 dBM terwijl de Redmi Note 8 een score van -97,34 dBm krijgt. De Redmi Note 8 biedt dus een betere prestatie dan de Honor 9x maar beide toestellen zijn geen netwerkkampioenen, ik heb andere toestellen die veel beter scoren.

Wat deze twee apparaten het meest lijkt te onderscheiden is het minimum en het maximum. Wanneer het signaal te zwak is, verbindt de telefoon zich met een andere cel met een betere signaalkwaliteit, de Honor 9x lijkt een zwakker signaal te tolereren alvorens over te schakelen naar een andere cel.
Download max snelheid:
Upload max snelheid:
60 Mbps
Download max snelheid:
40 Mbps
Evaluatie van de prestaties:
Om de downloadsnelheid in 4G te testen, heb ik meerdere tests gedaan op verschillende cellen waar ik de beste netwerkprestaties krijg. Ik haalde een downloadscore van ongeveer 60 Mbps en in de upload ging ik naar 40 Mbps. Dit is een goede score die voldoende is voor alle soorten gebruik. Wanneer ik een prestatie krijg die kunstmatig geblokkeerd lijkt te zijn bij 60 Mbps, moet ik aannemen dat het een beperking is die gerelateerd is aan het modem van het apparaat, maar van wat ik op sommige sites kon vinden, heeft de Honor 9x een categorie 12 modem, dus het zou 10x hogere snelheid moeten kunnen krijgen, maar het is me nooit gelukt om meer dan 60 Mbps te krijgen terwijl ik op hetzelfde netwerk zit en op dezelfde plaats hogere snelheden krijg met andere telefoons.



Wifi-signaal
Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.

Signaalsterkte bij router:
-31 dBm
Signaalsterkte op afstand van router:
-76 dBm

Evaluatie van de prestaties:
Ik heb het signaal gemeten in de buurt van de router en kreeg -31 dBm. Dit is geen slecht resultaat, maar het is verre van het beste resultaat dat ik heb gekregen, het duidt vaak op een zwakte op het niveau van de radio, maar dat kan alleen worden geverifieerd na het doen van de netwerktests. Op afstand heb ik een signaal van -76 dBm gemeten, ook hier is het resultaat niet slecht maar het zit wel in het lage gemiddelde van mijn testen.


Download / Wifi
Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.
Honor 9x
Radio capaciteit/-97.01
160250
/40
-76-70


Max upload snelheid:
20 Mbps
Max download snelheid:
160 Mbps

Evaluatie van de prestaties:
Ik heb een download snelheid van 160Mbps met de Honor 9x. Met dit snelheidsniveau kan je gemakkelijk streaming films bekijken en je bestanden snel downloaden. Bij het uploaden wordt de snelheid beperkt door mijn internetprovider.


GPS-signaal
Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en maak ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert de GPS het signaal om aan de weg te blijven hangen niet kunstmatig, het heeft geen markeringen, zodat je de werkelijke positie kunt zien.


De nauwkeurigheidstest toont aan dat de Honor 9x snel een nauwkeurigheid van 4 meter bereikt en stabiel blijft op dit niveau van nauwkeurigheid. Dit is niet het beste nauwkeurigheidsniveau dat ik heb kunnen meten, maar het ligt binnen het gemiddelde en het signaal blijft stabiel, dit is net zo belangrijk.


Uit het testparcours blijkt dat de nauwkeurigheid na enkele seconden verbetert, zoals blijkt uit de nauwkeurigheidstest. Op de rest van de route is het signaal over het algemeen goed, de positie wijkt niet te veel af van de werkelijkheid. Ik ga altijd door een klein tunneltje om te zien of de GPS-stalletjes en de Honor 9x de verbinding hebben weten te behouden. De Honor 9x is niet het beste apparaat qua gps, maar het zal de meerderheid van de gebruikers wel aanspreken. Ik moet er wel op wijzen dat de combinatie van gps met het mobiele netwerk minder efficiënt lijkt te zijn, want als ik binnenshuis een reis begin, lijkt het apparaat moeite te hebben om het signaal te vinden waar bijvoorbeeld mijn Xiaomi Mi 9T Pro het signaal veel sneller vindt.

Batterijduur

Honor 9x
Capaciteit40004000
Snel ladenyesyes
Max laden W/18


De Honor 9x heeft een 4000 mAh accu, een capaciteit die vandaag de dag vrij standaard is geworden. Met het intensieve gebruik van mobiele data dat ik heb, kan ik het zonder problemen twee dagen volhouden. Het is een autonomie die vrij vergelijkbaar is met de Redmi Note 8.

Het besturingssysteem maakt het mogelijk om de belangrijkste bronnen van batterijverbruik te identificeren, zodat je de invloed van het display of de toepassingen op de levensduur van de batterij kunt zien.

Audiokwaliteit

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.
Toen ik de Honor 9x op het gehoor en met een koptelefoon testte, vond ik dat het geluid goed was zonder uitzonderlijk te zijn, dus ik verwachtte een gemiddelde score te krijgen met de technische test. Helaas is het resultaat niet erg goed, want zodra je het volume verhoogt, daalt de geluidskwaliteit aanzienlijk. Zolang je het volume op 50-60% houdt, is de geluidsvermindering niet echt merkbaar, maar bij 100% is het geluid echt slecht.

Frequency Response
Deze test is bedoeld om te testen of het toestel in staat is alle frequenties correct te reproduceren. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om op alle frequenties een goed geluid te zien, is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen


Ik heb het resultaat van deze test vergeleken met de Redmi Note 8 om binnen een gelijkwaardig telefoonbereik te blijven. Je kunt duidelijk zien dat de Honor 9x afwijkt van de norm in de lage frequenties, terwijl het overeenkomt met het Redmi resultaat op hogere frequenties.
Dynamisch bereik
Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus te spelen te testen. Ook hier moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de referentie staan.


Net als bij de vorige test heb ik het resultaat vergeleken met de Redmi Note 8. Je kunt op deze grafiek zien dat de Honor 9x op bijna alle frequenties sterk afwijkt van de norm, dit bevestigt mijn gevoel over de vervorming, deze vervorming is echt heel belangrijk. De Redmi Note 8 is geen uitzonderlijk apparaat qua geluid, de Honor 9x had in hetzelfde bereik moeten liggen maar behoort tot de slechtste telefoons voor geluid.

Geluidsniveau
Deze test heeft tot doel te bepalen of het geteste apparaat in staat is om geluiden zonder veel ruis te reproduceren. Een hoge score duidt op een lage parasietendruk, een lagere score duidt op een hogere aanwezigheid van parasieten


Ik krijg hier hetzelfde resultaat als bij de andere twee maatregelen. De Honor 9x is geen apparaat voor audiofielen, het kan een correct geluid produceren zolang het volume niet te hoog is. Als u niet naar muziek luistert met uw telefoon, kunt u dit probleem negeren.

CPU / GPU Prestatie

Honor 9x
CPUHiSilicon KIRIN 810 Qualcomm Snapdragon 660
GPUMali-G52 MP6 Adreno 512
RAM geheugen4 - 6 Gb3 - 6 Gb
Opslagcapaciteit64 - 128 Gb32 - 128 Gb
Max memory card/Max 256 Gb


CPU/GPU type

De Honor 9x is uitgerust met een HiSilicon KIRIN 810 processor die hem qua prestaties op één lijn stelt met de Redmi Note 8. De Honor 9x is uitgerust met een Mali-G52 MP6 GPU, dit is een ongewone keuze aangezien deze GPU minder krachtig is dan de GPU gebruikt in de Redmi Note 8, hij is nauwelijks krachtiger dan de Mali G51 gebruikt in de Honor 8x. Als ik alleen naar de prijs/prestatie verhouding kijk, is de Honor 9x duurder dan een Redmi Note 8 en biedt hij vergelijkbare prestaties.
Benchmark 3DMark
Met 3Dmark vind ik een vergelijkbaar resultaat als wat ik met Antutu heb kunnen bereiken, de Honor 9x krijgt een lagere score dan de Redmi Note 8 op het gebied van graphics. Het lijkt de Vulcaanse modus niet te ondersteunen.

Benchmark Antutu
Honor 9x
Antutu - globaal174162143242
Antutu - CPU6395766553
Antutu - GPU2287230755
Antutu - UX3521438930
Antutu - MEM521197004
3DMark - OpenGL8761354
3DMark - Vulkan/1299


Ik scoorde 174.000 punten op Antutu met de Honor 9x. Dat zet hem op een lijn met de Redmi Note 8, maar als ik naar de details van de score kijk, zie ik dat de prestatie niet op alle punten gelijk is. De Honor 9x biedt een CPU prestatie die vergelijkbaar is met de Redmi Note 8 maar op grafisch niveau biedt de Honor 9x 30% minder prestatie dan de Redmi Note 8. Het is in het geheugen prestatie dat de Honor 9x haalt door het aanbieden van 40% meer prestaties. Op een dagelijkse basis zal je waarschijnlijk geen groot verschil zien, de Honor 9x zou zelfs beter kunnen zijn in multi-tasking maar voor alle toepassingen waar grafische kracht een rol speelt, zal de Redmi Note 8 een betere kandidaat zijn.


Gaming
Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.
Je kunt PUBG Mobile met de Honor 9x spelen zonder enig probleem, het spel biedt je de mogelijkheid om in medium grafische modus te spelen, dit stelt je in staat om een correcte ervaring te hebben met de juiste diepte van het zicht.


Foto camera test

Honor 9x
Resolutie - vooraan1612
Sensor - voorzijde/Omnivision OV13855
Resolutie - achterkant4848
Sensor - achterkantSony IMX582 Exmor RS Samsung S5KGM1
Video resolutie2160p4k
5.3 mm/
1.78 mm/
//


Hardware


De Honor 9x is uitgerust met een Sony IMX 582 sensor aan de achterzijde. Deze sensor is te vinden in vele andere telefoons van Huawei en andere merken. Van de andere telefoons die ik heb getest, is de Xiaomi Mi A3 de enige die dezelfde sensor heeft gebruikt. Ik had een aantal mooie foto's verkregen met deze sensor, dus ik heb een punt van vergelijking om te zien of de behandeling toegepast door Honor/Huawei zal iets meer brengen.

Foto kwaliteit


Standaard app


Ik had een jaar lang geen telefoon van het merk Honor getest en op dat moment was ik de standaardapplicatie voor het maken van foto's niet specifiek aan het testen, dus ik kan de Honor 9x niet vergelijken met de Honor 8x. De fotoapplicatie is heel anders dan die van Xiaomi. De voorgestelde modi zijn verschillend en het beheer van de instellingen is totaal verschillend.

De fotoapplicatie heeft de volgende modi:
- foto (met hoofdsensor en groothoek)
- staande modus (hoofdsensor)
- Nachtstand (hoofdsensor)
- diafragmamodus (maakt handmatige aanpassing van het diafragma mogelijk) (hoofdsensor)
- videomodus (hoofd- en groothoeksensor)

De extra modi zijn:
- pro-modus
- slowmotion
- panoramisch
- lichte beschildering
- HDR
- timelapse
- dynamisch beeld
- filters
- watermerk

De keuze om bepaalde modi in dit menu te plaatsen lijkt me logisch, omdat deze modi waarschijnlijk minder vaak worden gebruikt. Aan de andere kant is het vreemd (of zelfs onlogisch) om de filters of de HDR in een aparte sectie te plaatsen, omdat deze functies direct verband houden met de fotosessie.

Foto test / studio

Eerste voorbeeld: ƒ/1,8 1/285 5,3 mm 50 ISO


Belichting: onderbelicht
Scherpte: goed
Kleuren: gebrek aan verzadiging en aanwezigheid van gele zones.
Diepte van het veld: goed
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

De Honor 9x gebruikt dezelfde sensor als de Xiaomi Mi A3 en voor deze laatste had ik onderbelichte foto's in de studio gekregen. Het verbaast me dus niet dat de Honor 9x ook onderbelichte studiofoto's produceert. Wel merk ik een verschil tussen de twee camera's qua kleuren, je ziet vergeelde gebieden bij de Honor 9x, dit was niet het geval bij de Xiaomi.

De hoofdsensor heeft een brandpuntsafstand van 5,3mm, terwijl dezelfde sensor op de Xiaomi een brandpuntsafstand heeft van 4,71mm, dus de Honor legt een smallere hoek vast.

Tweede voorbeeld: ƒ/1,8 1/285 5,3 mm 50 ISO


Scherpte: goed
Kleuren: gebrek aan verzadiging en aanwezigheid van vergeelde gebieden.
Diepte van het veld: goed
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

Voor deze foto heb ik de "AI"-modus geactiveerd, maar ik zie geen verschil op de foto.

Derde voorbeeld: ƒ/2,4 1/311 1,78 mm 50 ISO


Scherpte: medium
Kleuren: gebrek aan verzadiging
Diepte van het veld: goed
Vervorming: belangrijk
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

De groothoeklens die op de Honor 9x wordt gebruikt heeft dezelfde gebreken als de meeste groothoeklenzen op een smartphone, de helderheid is veel slechter. De vervorming is erg belangrijk, het is een van de belangrijkste vervormingen die ik tot nu toe heb gezien. De foto verliest ook details ten opzichte van de eerste foto die met de hoofdsensor is gemaakt.

Vierde voorbeeld: ƒ/0,95 1/282 5,3 mm ISO 50


Scherpte: medium
Kleuren: gebrek aan verzadiging
Diepte van het veld: beperkt
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

De Honor biedt de mogelijkheid om de opening van het logboek te kiezen, ik vind het heel interessant omdat het kan helpen om de diepte van het veld en het licht beter te controleren. Op deze foto heb ik de minimale waarde van het diafragma gebruikt, ik had nog geen smartphone ontmoet die zo laag kon gaan. Paradoxaal genoeg verandert er niets in de belichtingstijd ten opzichte van de eerste foto als er twee keer zoveel licht is. Laat je niet misleiden door dit soort beloftes, want het veranderen van het diafragma op een smartphone is een softwarematige bewerking die een min of meer groot gebied van je foto zal vervagen. Het bieden van de mogelijkheid om met het onscherpe gebied te spelen is een goede zaak, maar verwacht niet dat je met het licht kunt spelen zoals op een echte camera.

Vijfde voorbeeld: ƒ/16 1/282 5,3 mm 50 ISO

Scherpte: goed
Kleuren: gebrek aan verzadiging
Diepte van het veld: beperkt
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

Voor deze foto heb ik de maximale waarde voor het diafragma (f/16) genomen, dit heeft het effect van het vergroten van de scherptediepte, maar net als bij de vorige foto heeft het geen invloed op het licht. Als ik een foto had moeten maken op f/16 met een camera, zou de sluitertijd heel anders zijn geweest.
Foto test / zon

Eerste voorbeeld: ƒ/1,8 1/699 5,3 mm 50 ISO

Belichting: goed
Scherpte: zeer goed
Kleuren: correct
Diepte van het veld: goed
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

Ik was zeer aangenaam verrast door de kwaliteit van de foto's op klaarlichte dag. De meeste telefoons die ik heb getest manipuleren het beeld om het meer flatteus te maken en ik zie vaak een overmaat aan verzadiging. Met de Honor 9x kreeg ik deze indruk niet, de kleuren zien er heel natuurlijk uit. De scherpte van de foto's is echt goed, de behandeling is zichtbaar maar niet te uitgesproken, je kunt de scheidingen tussen de ramen in de achtergrondgebouwen goed zien. In dit eerste voorbeeld heb ik een vrij belangrijk gat tussen donkere en lichte gebieden, de hoofdsensor is niet in de valkuil van overbelichting gelopen.

Hier zijn enkele andere voorbeelden met dezelfde sensor:



Tweede voorbeeld: ƒ/2,4 1/1377 1,78 mm 50 ISO

Belichting: goed
Scherpte: medium
Kleuren: correct
Diepte van het veld: goed
Vervorming: geen, behalve in de buurt
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: licht

De Honor 9x is uitgerust met een 1,78mm groothoeksensor, waardoor hij een zeer open hoek biedt die geschikt is voor landschapsfoto's, maar vervorming veroorzaakt voor alle objecten/onderwerpen in de omgeving van de sensor. De foto is iets gladder dan de foto die op dezelfde plaats met de hoofdsensor is gemaakt, het verschil is niet erg zichtbaar als de lichtomstandigheden goed zijn. Zodra de helderheid afneemt, wordt het afvlakken te belangrijk. Er is geen vervorming op dit beeld omdat ik geen object in de buurt heb, maar als je opnamen maakt in de stad, zul je zien dat objecten/onderwerpen in de periferie vervormd zijn, er zijn enkele voorbeelden in de nachtopnamen hieronder.


Foto test / bewolkt

Eerste voorbeeld: ƒ/1,8 1/262 5,3 mm 50 ISO

Belichting: lichte onderbelichting
Scherpte: goed
Kleuren: correct
Diepte van het veld: goed
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

Wanneer de helderheid daalt, hebben smartphones de neiging om onderbelichte foto's te leveren met bepaalde gebieden zoals de hemel die overbelicht is. De Honor 9x doet het niet al te slecht, want zelfs als de foto iets onderbelicht is, kun je nog steeds de details zien. Net als in het vorige voorbeeld werkt de scherptebehandeling goed en worden de kleuren niet kunstmatig overdreven.


Tweede voorbeeld: ƒ/2,4 1/377 1,78 mm 50 ISO

Belichting: onderbelichting
Scherpte: goed
Kleuren: te donker
Diepte van het veld: goed
Vervorming: licht
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

De groothoekmodule doet het goed als de helderheid goed is, maar zodra de helderheid afneemt, gaan de foto's achteruit. De sensor maakt een verkeerde keuze wat betreft de belichting en kan de belichtingstijd gemakkelijk verlengen, maar in plaats daarvan vermindert hij de lichtinval. Het resultaat is niet goed en ik raad het gebruik van de groothoek af voor iets anders dan open ruimte fotografie onder de zon.

Test foto / nacht

Eerste voorbeeld: ƒ/1,8 1/14 5,3 mm 3200 ISO

Belichting: oké
Scherpte: medium
Kleuren: te warm
Diepte van het veld: medium
Vervorming: Oké.
Chromatische aberratie: oké
Vignettering: Oké.
Digitale ruis: zichtbaar

Dit eerste voorbeeld laat zien dat de Honor 9x geen goede nachtopnames oplevert. Het beeld is rumoerig, de scherpte is niet uniform, de kleuren zijn te warm. Hier zijn andere voorbeelden die van dezelfde sensor zijn gemaakt:



Het resultaat is eerlijk gezegd slecht, het is waarschijnlijk het slechtste resultaat dat ik heb gezien sinds ik telefoons heb getest.

Tweede voorbeeld: ƒ/2.4 1/13 1.78 mm 2500 ISO

Belichting: te donker
Scherpte: slecht
Kleuren: gebrek aan verzadiging
Diepte van het veld: medium
Vervorming: Oké.
Chromatische aberratie: oké
Vignettering: Oké.
Digitale ruis: zichtbaar

Groothoeksensoren zijn over het algemeen minder efficiënt voor nachtfotografie, maar met de Honor 9x is het nog erger. De kwaliteit van de foto is echt slecht. Ik ben gewend om foto's uit de vrije hand te maken en met een sluitertijd van 1/13 ben ik normaal gesproken in staat om foto's te maken die scherp genoeg zijn. Hier zijn nog meer voorbeelden die met deze groothoeksensor zijn gemaakt.



Het resultaat is echt slecht, ik heb nog niet zulke slechte foto's gezien op een camera in deze prijsklasse.

Derde voorbeeld: ƒ/1,8 1/2 5,3 mm 3200 ISO

Belichting: oké
Scherpte te uitgesproken
Kleuren: ok
Diepte van het veld: ok
Vervorming: Oké.
Chromatische aberratie: oké
Vignettering: Oké.
Digitale ruis: zeer zichtbaar

De Honor 9x beschikt over een nachtmodus die verschillende foto's maakt met verschillende belichtingen en deze vervolgens combineert om een beter beeld te krijgen. De meeste smartphones bieden deze mogelijkheid vandaag de dag en het is vooral de verwerkingskracht die een goede foto oplevert. De Honor 9x geeft een teller in seconden weer waarmee je weet hoe lang je de telefoon in dezelfde positie moet houden, het idee is interessant maar het proces is vrij langzaam. Soms duurt het meer dan 3 seconden om een foto te maken.

Het eindresultaat is helaas niet erg goed. De digitale ruis is erg zichtbaar, de verwerking versterkt te veel details en de foto verliest zijn natuurlijke geluid. Hier zijn enkele andere voorbeelden van nachtfoto's.


Ik heb moeite om iets positiefs te vinden op het nachtelijke gedeelte, de Honor 9x is ver verwijderd van de prestaties van andere smartphones in deze prijsklasse.

Videokwaliteit


Stabilisatie
Voor elk van mijn tests begin ik met een video die onder dezelfde omstandigheden is gemaakt om de kwaliteit en de stabilisatie met de andere toestellen te kunnen vergelijken.

Smartphones in dezelfde prijsklasse als de Honor 9x zijn meestal niet erg goed in videostabilisatie en dit is ook het geval voor de Honor 9x. In de volgende video zet ik de Honor 9x op mijn fiets en hoewel je kunt zien dat de Honor 9x niet kan compenseren voor beweging, weet ik niet eens zeker of het wel probeert omdat ik geen stabilisatieoptie heb gezien in de instellingen van de videotoepassing. Ik moet toegeven dat deze test een beetje extreem is en dat maar weinig telefoons in staat zijn om zo'n hoog trillingsniveau te weerstaan, maar de test heeft de verdienste om te laten zien hoe de smartphone het beeld probeert te corrigeren.


Video normale condities

Nog niet beschikbaar / getest

Video low light

Nog niet beschikbaar / getest

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven.

Honor 9x
Grootte (inches)6.596.3
Resolutie1080 x 2340 1080x2340
Ratio19.5:919:9
Bescherming/Corning Gorilla Glass 5
TypeIPS LCDIPS LCD
Oppervlakte (%)8581.4
dE Wit2.26,9
dE Rood1.03,5
dE Groen0.31,1
dE Blauw3.12,3
dE Geel0.92
dE Cyaan1.44,7
dE Magenta1.61,6
Contrast//
/433,473


Colorimetrie


Toen ik de colorimetrie van de Honor 8x testte, kreeg ik vrij slechte resultaten en toen ik de Honor 9x de eerste keer testte, kreeg ik ook vrij slechte resultaten en was het colorimetrieprobleem met het blote oog te zien. Het scherm toonde een kleur die te blauw was met de basisinstellingen. Gelukkig is het mogelijk om dit probleem voor een groot deel te verhelpen door naar de weergave-instellingen te gaan en de normale kleurweergave te kiezen (de standaardwaarde is "levendige kleuren").
Ik heb de colorimetrietest met deze instelling opnieuw uitgevoerd en het beeld is veel beter. Ik heb nog steeds een afwijking met blauw, maar die is klein, de andere kleuren zijn veel nauwkeuriger. Het is meestal het wit dat de meeste problemen veroorzaakt als de kleuren te blauw zijn, maar hier krijg ik met de verandering van de instelling een dE van 2.2 met het wit, het is een zeer goed resultaat.

Helderheid

Ik heb een maximale helderheid van 314 cd/m² gemeten, het is erg weinig, maar ik denk dat de telefoon in staat is om deze helderheid te verhogen bij blootstelling aan de zon. Dit helderheidsniveau laat niet toe dat het perfect leesbaar is in direct zonlicht.

Ik heb ook de reflectie van het scherm gemeten en ik heb een score van 35% gekregen, dus het spiegeleffect is vrij beperkt.

Contrast

De Honor 9x heeft een LTPS scherm dat een vrij gemiddeld contrast biedt. In deze prijsklasse vinden we steeds meer Amoled schermen met diepe zwarten, de Honor 9x kan niet concurreren met dit type scherm, de zwarten zijn niet helemaal zwart, ze zijn eerder grijs.

Biometrie


De Honor 9x is voorzien van een vingerafdruksensor aan de achterzijde, de sensor is goed gepositioneerd en reageert snel mits de vingers niet nat zijn. Ik heb geen gezichtsherkenning gezien, het is waarschijnlijk een keuze omdat de camera aan de voorkant in de camera zit.

Besturingssysteem



Ik had EMUI al lang niet meer getest, ik had er een gemengd gevoel over omdat ik het systeem interessant vond, maar niet helemaal volwassen. Ik heb versie 9.1 getest op de Honor 9x en ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast was. EMUI lijkt een beetje op wat Xiaomi met IMUI doet, maar dan met enkele verbeteringen.

Het basisscherm is vergelijkbaar met wat er op alle Android-telefoons te vinden is. Bovenaan is het notificatiescherm, ook hier niets verrassends en ik zou zelfs zeggen dat het het minst succesvolle deel van EMUI is omdat de pictogrammen niet erg leesbaar zijn en ze zich niet aanpassen aan het gebruik. Als je je vinger een beetje naar beneden schuift, kom je bij een zoekmachine die je in staat stelt om applicaties in het apparaat te vinden zonder via Google te gaan, dat is geweldig en Xiaomi zou hetzelfde moeten doen omdat ik het niet logisch vind om via Google te moeten gaan om een applicatie in de telefoon te vinden.

Aan de linkerkant is een aangepaste nieuwsfeed, Xiaomi heeft deze functie laten vallen en ik denk dat het een schande is omdat hun aanpassingsscherm nutteloos is. Eer heeft echt de juiste keuze gemaakt. Aan de rechterkant vindt u alle applicaties die op de telefoon zijn geïnstalleerd met snelkoppelingen naar de instellingen van elke applicatie als u uw vinger op een pictogram laat staan. Het is ook mogelijk om het scherm aan te passen door er in te knijpen.

Aanpassing bestaat op bijna elke telefoon, maar er is iets echt vervelend aan de Honor, want om thema's te kunnen downloaden, moet u een Huawei-account aanmaken en een hele reeks autorisaties accepteren. Ik had dit punt al eerder in het artikel genoemd, Huawei gaat veel te ver in haar datacollectiebeleid, ik vind het echt beledigend en zelfs vervelend.
Het menu van de parameters is zeer goed gevuld, maar de organisatie van de elementen die het samenstellen is heel logisch. Vergeet niet het scherm in te stellen op "normale kleur" voor een betere colorimetrie en de batterij-optimalisator te activeren om uw verbruik te controleren.

Ik vind dat EMUI op het niveau van IMUI is gekomen omdat het besturingssysteem van Huawei, op een paar kleine fouten na, een goede ervaring biedt.

Het voordeel van het testen van een telefoon gedurende enkele weken is te zien hoe de fabrikant de updates beheert. Ik ben begonnen met deze test op EMUI 9 en na een paar weken ben ik overgestapt op EMUI 10. De filosofie van EMUI 10 is bijna volledig vergelijkbaar met EMUI 10, maar ik merk nog steeds enkele verbeteringen op.



Het notificatiemenu is volledig opnieuw ontworpen, de pictogrammen zijn veel leesbaarder en het geheel is veel beter vormgegeven. De snelkoppelingen daarentegen zijn nog steeds niet dynamisch. EMUI biedt ook een dark mode aan, het is een kwestie van voorkeur maar ik geef duidelijk de voorkeur aan de dark mode, ik vind dat de menu's beter leesbaar zijn.

Hoewel deze versie van EMUI geen invloed zou moeten hebben op het GPS-signaal, heb ik onder EMUI 10 wel een verslechtering van de GPS-prestaties opgemerkt. Op straat of wanneer het signaal zwakker is, is de plaatsbepaling minder nauwkeurig.

Ik vind de indeling van het toetsenbord en de afstand tussen de toetsen leuker, het toetsenbord lijkt meer geventileerd dan dat van Xiaomi en Samsung, de correctie is minder efficiënt. Wanneer je een woord gebruikt dat niet door het woordenboek wordt begrepen, zal de telefoon het automatisch omzetten in wat het denkt dat het juiste woord is. Je moet dus heen en weer blijven gaan om het onbegrepen woord te corrigeren. De configuratie moet werken met een suggestie in plaats van het gebruik van de correctie te forceren. Als u vaak in meerdere talen schrijft, zal het probleem nog duidelijker zijn.

Bugs


Al met al ben ik geen echte bugs tegengekomen, er zijn een paar elementen die niet altijd logisch zijn om te gebruiken, zoals de spellingscorrectie, maar er is ook het gebruik van de wifi-hotspot die niet automatisch lijkt te willen worden uitgeschakeld. Ik had ook het probleem met de Honor 8x, de hotspot werd niet gedeactiveerd en mijn pc bleef de hele dag mijn mobiele verbinding gebruiken. Het is hetzelfde met de Honor 9x.

Wat me ook stoorde was de positie van de luidsprekers. De Honor 9x heeft zeer dunne randen, waardoor er niet veel ruimte over is om een luidspreker te plaatsen en het geluid wordt afgespeeld via een zeer dunne uitgang. Dit is de eerste keer dat ik een telefoon test waarbij ik constant moet zoeken naar de ideale positie voor het oor, de uitgang van de luidspreker is zo dun dat je het oor op een heel precieze plaats moet plaatsen om iets te kunnen horen.

Accessoires Honor 9x

Om beter te kunnen genieten van je ervaring met je smartphone, stel ik links voor naar allerlei accessoires die nuttig voor je kunnen zijn.

SmartphoneCover honor-9x
Beschermende film honor-9x
Geheugenkaart honor-9x
USB-kabel honor-9x
Audio-hoofdtelefoon honor-9x
Fietsaccessoires honor-9x

Vergelijk Honor 9x met de anderen

Hier is een rangschikking van de verschillende resultaten van mijn tests. Een score van 1 wijst op een zeer slechte prestatie, terwijl een score van 6 wijst op een uitzonderlijk resultaat. De score is een subjectieve maat, de rangschikking daarentegen is meestal afgeleid van een maat.

Levensduur van de batterij
Motorola G8 Power : 6
Xiaomi Mi Note 10 Lite : 5.6
Poco F2 Pro : 5.5
Umidigi F1 : 5
Umidigi F2 : 5
Umidigi S3 Pro : 5
Xiaomi Redmi Note 9 : 5
Ulefone Armor 7 : 4.7
Xiaomi Redmi Note 9s : 4.7
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.5
Honor 9x : 4.5
Realme 6 : 4
Xiaomi Mi A3 : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Xiaomi Redmi Note 7 : 4
Xiaomi Mi 9T Pro : 4
Samsung Galaxy S20 : 4
Xiaomi Redmi Note 8 : 4
Meizu Note 9 : 4
Honor 8x : 4
Samsung Galaxy S10+ : 4
Samsung Galaxy A70 : 4
Xiaomi Mi 9 Lite : 4
Huawei Y6 2019 : 3.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 3

Processorvermogen (CPU)
Poco F2 Pro : 6.7
Samsung Galaxy S20 : 6.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 6
Samsung Galaxy S10+ : 5.8
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.3
Realme 6 : 4.3
Xiaomi Redmi Note 9s : 4.3
Xiaomi Mi Note 10 Lite : 4.3
Meizu Note 9 : 4
Ulefone Armor 7 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 9 : 3.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 3.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 3.5
Samsung Galaxy A70 : 3.5
Motorola G8 Power : 3.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 7 : 3.5
Umidigi F2 : 3.5
Honor 9x : 3.5
Umidigi S3 Pro : 3.5
Xiaomi Mi A3 : 3.4
Honor 8x : 3
Umidigi F1 : 3
Xiaomi Redmi Note 5 : 2.5
Huawei Y6 2019 : 1

Grafische chipsetvoeding (GPU)
Poco F2 Pro : 7
Samsung Galaxy S20 : 7
Xiaomi Mi 9T Pro : 6.5
Samsung Galaxy S10+ : 6
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 5.3
Realme 6 : 5.3
Xiaomi Redmi Note 9s : 5.3
Xiaomi Mi Note 10 Lite : 5.3
Meizu Note 9 : 5
Xiaomi Redmi Note 9 : 4.6
Ulefone Armor 7 : 4.5
Umidigi F1 : 4.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Umidigi S3 Pro : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 4.3
Motorola G8 Power : 4.3
Umidigi F2 : 4.3
Xiaomi Mi A3 : 4.1
Honor 9x : 4
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Xiaomi Redmi Note 7 : 4
Honor 8x : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 3.5
Huawei Y6 2019 : 2

Scherm kwaliteit
Samsung Galaxy S20 : 6.3
Samsung Galaxy S10+ : 6
Poco F2 Pro : 6
Xiaomi Mi Note 10 Lite : 6
Xiaomi Mi 9T Pro : 5.5
Samsung Galaxy A70 : 5.5
Xiaomi Redmi Note 9s : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Xiaomi Redmi Note 8 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.5
Honor 9x : 4.5
Realme 6 : 4.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Motorola G8 Power : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Xiaomi Redmi Note 7 : 4
Meizu Note 9 : 4
Xiaomi Redmi Note 9 : 4
Xiaomi Mi A3 : 3.8
Ulefone Armor 7 : 3.5
Honor 8x : 3.5
Umidigi F2 : 3.5
Umidigi S3 Pro : 3.5
Umidigi F1 : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3

Fotokwaliteit
Samsung Galaxy S10+ : 6
Poco F2 Pro : 5.8
Xiaomi Mi Note 10 Lite : 5.8
Xiaomi Mi 9T Pro : 5.5
Xiaomi Redmi Note 9s : 5.2
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 5.1
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Xiaomi Redmi Note 8 : 5
Xiaomi Redmi Note 7 : 5
Meizu Note 9 : 5
Realme 6 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 5 : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Motorola G8 Power : 4.3
Xiaomi Mi A3 : 4.3
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Xiaomi Redmi Note 9 : 4
Umidigi F2 : 3.8
Honor 9x : 3.5
Honor 8x : 3.5
Ulefone Armor 7 : 3.5
Umidigi S3 Pro : 3.5
Umidigi F1 : 2
Huawei Y6 2019 : 2

Video kwaliteit
Samsung Galaxy S20 : 6
Poco F2 Pro : 5.3
Xiaomi Mi Note 10 Lite : 5.3
Samsung Galaxy S10+ : 5.3
Xiaomi Redmi Note 9s : 4.8
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.8
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 7 : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4.5
Meizu Note 9 : 4
Xiaomi Redmi Note 9 : 4
Realme 6 : 4
Motorola G8 Power : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Honor 9x : 4
Umidigi F2 : 4
Xiaomi Mi 8 Lite : 3.5
Honor 8x : 3
Ulefone Armor 7 : 3
Umidigi S3 Pro : 3
Umidigi F1 : 2
Huawei Y6 2019 : 2

Afwerkingskwaliteit
Samsung Galaxy S20 : 5.6
Samsung Galaxy S10+ : 5.5
Xiaomi Mi Note 10 Lite : 5.5
Poco F2 Pro : 5.3
Xiaomi Mi 9T Pro : 5.3
Realme 6 : 5
Xiaomi Mi 8 Lite : 5
Umidigi S3 Pro : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Xiaomi Redmi Note 9s : 5
Xiaomi Redmi Note 8 : 4.8
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.5
Motorola G8 Power : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 9 : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4.5
Umidigi F2 : 4.5
Honor 9x : 4.5
Honor 8x : 4.5
Xiaomi Redmi Note 7 : 4.5
Meizu Note 9 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 5 : 3.5
Ulefone Armor 7 : 3.5
Umidigi F1 : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3.5

Wifi prestaties
Poco F2 Pro : 6
Samsung Galaxy S20 : 5.8
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 5.5
Xiaomi Redmi Note 9s : 5.3
Xiaomi Mi 9T Pro : 5
Xiaomi Redmi Note 5 : 5
Xiaomi Mi 8 Lite : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Xiaomi Redmi Note 9 : 4.8
Realme 6 : 4.8
Xiaomi Mi Note 10 Lite : 4.5
Honor 9x : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Samsung Galaxy S10+ : 4
Umidigi F2 : 4
Motorola G8 Power : 4
Xiaomi Redmi Note 7 : 4
Meizu Note 9 : 4
Ulefone Armor 7 : 4
Umidigi F1 : 3.5
Umidigi S3 Pro : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3.5
Honor 8x : 3

Download snelheid 4G
Poco F2 Pro : 5.5
Xiaomi Mi Note 10 Lite : 5.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 5
Xiaomi Redmi Note 5 : 5
Xiaomi Mi A3 : 5
Xiaomi Redmi Note 9s : 5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Realme 6 : 4
Honor 8x : 4
Honor 9x : 4
Samsung Galaxy S10+ : 4
Meizu Note 9 : 4
Xiaomi Redmi Note 8 : 4
Xiaomi Redmi Note 7 : 4
Huawei Y6 2019 : 3
Umidigi S3 Pro : 3
Umidigi F1 : 2.5

Netwerkvangst
Xiaomi Mi 9T Pro : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Realme 6 : 4
Xiaomi Mi A3 : 3.8
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 3.8
Huawei Y6 2019 : 3.8
Meizu Note 9 : 3.5
Xiaomi Mi Note 10 Lite : 3.5
Poco F2 Pro : 3.5
Xiaomi Redmi Note 9s : 3.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 7 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 9 : 3.3
Honor 9x : 3.5
Honor 8x : 3.5
Samsung Galaxy S10+ : 3
Umidigi S3 Pro : 3
Umidigi F1 : 3

Ondersteunde frequenties
Samsung Galaxy S20 : 5
Samsung Galaxy S10+ : 5
Umidigi F1 : 5
Umidigi F2 : 5
Umidigi S3 Pro : 5
Ulefone Armor 7 : 5
Samsung Galaxy A70 : 5
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.5
Xiaomi Redmi Note 9s : 4.5
Xiaomi Mi Note 10 Lite : 4.5
Poco F2 Pro : 4.5
Realme 6 : 4.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Xiaomi Redmi Note 9 : 4.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4
Motorola G8 Power : 4
Xiaomi Mi 8 Lite : 3.5
Xiaomi Mi A3 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 7 : 3.5
Meizu Note 9 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 5 : 3.5
Honor 9x : 3.5
Honor 8x : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3

Audio kwaliteit
Samsung Galaxy S10+ : 5
Samsung Galaxy A70 : 5
Poco F2 Pro : 4.5
Xiaomi Mi Note 10 Lite : 4.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Motorola G8 Power : 4.5
Realme 6 : 4.2
Xiaomi Mi 9 Lite : 4
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Xiaomi Redmi Note 9s : 4
Xiaomi Redmi Note 8 : 4
Xiaomi Redmi Note 7 : 4
Xiaomi Mi A3 : 4
Umidigi S3 Pro : 3.5
Meizu Note 9 : 3.5
Ulefone Armor 7 : 3.5
Umidigi F2 : 3.5
Honor 8x : 3
Honor 9x : 3
Umidigi F1 : 3
Huawei Y6 2019 : 3

gps-kwaliteit
Umidigi F2 : 4.8
Xiaomi Redmi Note 7 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 4.5
Realme 6 : 4.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Poco F2 Pro : 4
Xiaomi Mi Note 10 Lite : 4
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4
Xiaomi Redmi Note 9s : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Motorola G8 Power : 4
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Honor 8x : 4
Honor 9x : 4
Xiaomi Mi A3 : 4
Samsung Galaxy S10+ : 4
Umidigi S3 Pro : 4
Xiaomi Mi 9 Lite : 4
Samsung Galaxy A70 : 3.5
Meizu Note 9 : 3.5
Umidigi F1 : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3.5

Gebruiksgemak van het besturingssysteem
Samsung Galaxy S10+ : 5.5
Samsung Galaxy A70 : 5.5
Poco F2 Pro : 5.1
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 5
Xiaomi Redmi Note 9s : 5
Xiaomi Mi 8 Lite : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Xiaomi Mi 9T Pro : 5
Xiaomi Redmi Note 5 : 5
Xiaomi Redmi Note 7 : 5
Xiaomi Redmi Note 8 : 5
Xiaomi Redmi Note 9 : 5
Xiaomi Mi Note 10 Lite : 5
Realme 6 : 4.8
Motorola G8 Power : 4.5
Umidigi S3 Pro : 4.5
Meizu Note 9 : 4.5
Umidigi F2 : 4.5
Honor 9x : 4.5
Ulefone Armor 7 : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4
Honor 8x : 4
Umidigi F1 : 4
Huawei Y6 2019 : 3.5

Eindscore
Poco F2 Pro : 74.7 / 84
Xiaomi Mi 9T Pro : 70.3 / 84
Xiaomi Mi Note 10 Lite : 69.3 / 84
Samsung Galaxy S10+ : 69.1 / 84
Xiaomi Redmi Note 9s : 65.6 / 84
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 64.3 / 84
Samsung Galaxy A70 : 63.5 / 84
Xiaomi Mi 9 Lite : 62.5 / 84
Realme 6 : 62.4 / 84
Xiaomi Redmi Note 8 : 59.6 / 84
Xiaomi Redmi Note 7 : 58 / 84
Xiaomi Mi 8 Lite : 57.5 / 84
Xiaomi Mi A3 : 57.4 / 84
Meizu Note 9 : 57 / 84
Xiaomi Redmi Note 5 : 56.5 / 84
Honor 9x : 55.5 / 84
Umidigi S3 Pro : 54.5 / 84
Motorola G8 Power : 51.6 / 72
Honor 8x : 50.5 / 84
Umidigi F2 : 50.4 / 72
Umidigi F1 : 48 / 84
Xiaomi Redmi Note 9 : 47.2 / 66
Samsung Galaxy S20 : 46.2 / 48
Ulefone Armor 7 : 43.2 / 66
Huawei Y6 2019 : 40.3 / 84

Test / beoordeling conclusie


Ik heb de Honor 8x getest toen deze uitkwam en ik was een beetje teleurgesteld. De telefoon was geen slechte telefoon, maar hij was wel duurder dan de concurrentie en had een aantal zwakke punten. De Honor 9x volgt precies dezelfde trend. De Honor 9x wordt op hetzelfde prijsniveau verkocht als de Redmi Note 8 Pro of de Xiaomi Mi 9T, maar hij heeft een aantal kenmerken van een telefoon met een lager bereik zoals de Redmi Note 8 die bijna 75€ minder kost! De enige speciale eigenschap van de Honor 9x is zijn full screen display en pop-up camera die een full screen ervaring biedt die nog niet wijdverbreid is.
Als de Honor 9x werd verkocht voor ongeveer 180€, denk ik dat die positie verdedigbaar zou zijn, maar aan 240€, wordt hij geconfronteerd met concurrenten die het op alle vlakken overtreffen. Als de prijs niet daalt en je wilt een full screen ervaring, zou ik de Xiaomi Mi 9T aanbevelen.

Als ik de concurrentie buiten beschouwing laat en me concentreer op de sterke en zwakke punten van deze smartphone, zou ik zeggen dat het scherm goed gekalibreerd is (na het veranderen van de instellingen) en dat de grootte ervan een zeer aangename ervaring biedt. Ik hou ook van de pop-up camera omdat ik geen grote consument van selfie ben, dus ik heb liever dat de camera niet zichtbaar is. De batterij biedt ook een goede autonomie, Honor is ook genereuzer dan de anderen door 128Gb aan opslagruimte te bieden. De display heeft geen waarschuwings-LED's, daar heb ik geen probleem mee, maar ik weet dat het belangrijk is voor veel gebruikers.

Voor de foto vind ik het resultaat mooi als het licht goed is, maar zodra het licht afneemt, is de kwaliteit van de foto's veel lager dan wat de concurrentie kan leveren. Na twee maanden gebruik van de Honor 9x realiseerde ik me dat ik niet zoveel foto's had gemaakt als gewoonlijk, het is geen wetenschappelijke indicator maar het is het resultaat van mijn subjectieve waarneming van de camera.

Sterktes

Schermformaat
Colorimetrie (na aanpassing van de parameters)
Levensduur van de batterij
Pop-up camera

Zwaktes

Laag contrast (zwarten zijn grijs)
Fotokwaliteit in slechte lichtomstandigheden
Hoog volume geluidskwaliteit
Geen 4k-video in de basisapplicatie

Vond je mijn test leuk?
Vergeet niet om het te delen met je vrienden :-) Ik heb geen budget voor reclame, dank je wel!
Deel op Facebook