Honor is een Chinese smartphonefabrikant die deel uitmaakt van de Huawei Group. Het merk werd in 2013 gelanceerd om een goedkoper alternatief voor Huawei modellen te bieden door zich te richten op internetverkoop. Honor richt zich ook op een jonger publiek dan Huawei, het ontwerp onderscheidt zich ook van Huawei door het aanbieden van een rond formaat en een kleurverloop op de achterkant. Ik heb de Honor 8x vorig jaar getest omdat het in de prijsklasse van de telefoons zat die ik meestal test, ik moet toegeven dat ik een beetje teleurgesteld was, maar ik wilde zien of de Honor 9x beter zou scoren dan andere Chinese smartphones in dezelfde prijsklasse zoals de Redmi Note 8 of de Redmi Note 8 Pro.
Website van de fabrikant:
HiHonor.com

Mijn test, uw vragen

Hoe verschillen mijn testen van andere op het web?
- Ik koop de apparaten meestal met mijn geld, de prijs is net zo belangrijk als het voor jou is!
- Ik bewaar de apparaten minstens een paar weken (soms meer) om te zien wat ze waard zijn in reële omstandigheden.
- Ik beantwoord (indien mogelijk) vragen om je te helpen beslissen voordat je ze koopt
- Mijn blog is beschikbaar in 6 talen: Frans, Nederlands, Engels, Duits, Spaans en Italiaans.
- Ik leef niet van mijn blog, niemand betaalt me om deze tests te doen, ik ben volledig onafhankelijk.
- Mijn pagina's zitten niet vol met advertenties
- Mijn pagina's zitten niet vol met advertenties
.
Andere tests:
Honor 9x test / review
Samsung Galaxy A70 test / review / beoordeling
Xiaomi Mi 9T Pro test / review en prijs
Xiaomi Mi 9 Lite test, beoordeling en prijs - 2 Commentaar(en)
Xiaomi Redmi Note 8 Pro test / review en prijs
Xiaomi Redmi Note 8 test, review en prijs
Huawei Y6 2019 test, beoordeling en prijs
Xiaomi Mi A3 test, review en prijs - 9 Commentaar(en)
Samsung Galaxy S10 + : objectieve test, review en prijs
Meizu Note 9 test review en prijs

Prijs Honor 9x

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Honor 9x van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.


De onderstaande links zijn reclamelinks die mij in staat stellen om het geteste materiaal in volledige neutraliteit te kopen. Als je het werk op deze blog leuk vindt, kun je me ondersteunen door via deze links te kopen. Het kost u absoluut niets, je profiteert altijd van de beste prijzen.
148.566 EUR - (2020-02-14 20:48) Global Rom Honor 9X 4GB RAM 64GB ROM Kirin 810 Oct - (Aliexpress - CN)
148.566 EUR - (2020-02-14 22:53) Global Rom Honor 9X 4GB RAM 64GB ROM Kirin 810 Oct - (Aliexpress - CN)
148.696 EUR - (2020-02-15 21:43) Global Rom Honor 9X 4GB RAM 64GB ROM Kirin 810 Oct - (Aliexpress - CN)
148.696 EUR - (2020-02-15 12:09) Global Rom Honor 9X 4GB RAM 64GB ROM Kirin 810 Oct - (Aliexpress - CN)
148.696 EUR - (2020-02-16 13:11) Global Rom Honor 9X 4GB RAM 64GB ROM Kirin 810 Oct - (Aliexpress - CN)
181.879 EUR - (2020-02-16 10:41) HUAWEI Honor 9X 6.59 Inch 4GB 64GB Smartphone Blac - (DH Gate - CN)
181.879 EUR - (2020-02-16 13:33) HUAWEI Honor 9X 6.59 Inch 4GB 64GB Smartphone Blac - (DH Gate - CN)
181.879 EUR - (2020-02-16 14:20) HUAWEI Honor 9X 6.59 Inch 4GB 64GB Smartphone Blac - (MobileShop.eu - EU)
181.879 EUR - (2020-02-16 10:21) HUAWEI Honor 9X 6.59 Inch 4GB 64GB Smartphone Blac - (DH Gate - CN)
181.879 EUR - (2020-02-16 15:14) HUAWEI Honor 9X 6.59 Inch 4GB 64GB Smartphone Blac - (DH Gate - CN)
181.879 EUR - (2020-02-16 15:01) HUAWEI Honor 9X 6.59 Inch 4GB 64GB Smartphone Blac - (Geekbuying.com - CN)
181.879 EUR - (2020-02-16 13:46) HUAWEI Honor 9X 6.59 Inch 4GB 64GB Smartphone Blac - (DH Gate - CN)
184.649 EUR - (2020-02-16 15:01) HUAWEI Honor 9X 6.59 Inch 4GB 64GB Smartphone Blue - (Light In The Box (en) - CN)
184.649 EUR - (2020-02-16 14:20) HUAWEI Honor 9X 6.59 Inch 4GB 64GB Smartphone Blue - (Geekbuying.com - CN)
184.649 EUR - (2020-02-16 14:46) HUAWEI Honor 9X 6.59 Inch 4GB 64GB Smartphone Blue - (MobileShop.eu - EU)
196.99 EUR - (2020-02-16 14:11) HUAWEI Honor 9X 6.59 Inch 4GB 64GB Smartphone Blac - (Geekbuying.com - CN)
196.99 EUR - (2020-02-16 15:11) HUAWEI Honor 9X 6.59 Inch 4GB 64GB Smartphone Blac - (Geekbuying.com - CN)
196.99 EUR - (2020-02-16 15:40) HUAWEI Honor 9X 6.59 Inch 4GB 64GB Smartphone Blac - (Light In The Box (en) - CN)
199.99 EUR - (2020-02-16 15:40) HUAWEI Honor 9X 6.59 Inch 4GB 64GB Smartphone Blue - (Light In The Box (en) - CN)
199.99 EUR - (2020-02-16 15:11) HUAWEI Honor 9X 6.59 Inch 4GB 64GB Smartphone Blue - (Light In The Box (en) - CN)
Prijsalert: Ik heb een tool ontwikkeld waarmee ik de beste prijzen kan vinden en ik stel het u voor zodat u er ook van kunt genieten.

Stuur mij een alert naar Ontbrekend e-mailadres IncorrectMail wanneer de prijs onder deze waarde daalt EUR Stel een prijslimiet in Uw prijslimiet is niet correct

Uw e-mailadres wordt nooit gebruikt voor iets anders dan deze alert.



Tijdslijn


01/02/2020 Bestelling van de Honor 9x op RueDuCommerce.fr voor 239€ met terugnamegarantie
07/02/2020 Ontvangst van het apparaat
10/02/2020 Uitpakken en eerste tests

Waarom deze telefoon?


Ik test vooral Chinese telefoons die tussen de 200 en 300€ verkocht worden omdat dit segment zeer competitief is en soms zeer goede verrassingen biedt. Ik testte de Honor 8x in 2018 en ik had een gemengde mening. De telefoon had kwaliteiten, maar het was duurder dan de concurrentie zonder een beslissend voordeel te bieden. Met de release van de Honor 9x wilde ik zien of Honor vooruitgang had geboekt door een geloofwaardig alternatief te bieden voor het Redmi-gamma dat bovenaan de verkoopcijfers stond.

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.

Uitpakken

Honor 9x
Lengte (mm)163.1159.2
Breedte (mm)77.275.2
Dikte (mm)8.88.1
Gewicht (g)206186
Jackyesyes
USB typeType CType C
USB norme2.02.0
Infraroodyesyes



De doos van de Honor 9x is vrij klassiek, het bevat de telefoon, een transparante bescherming voor de achterkant van de telefoon, een naald om de SIM-lade te openen, een gebruikershandleiding, oortelefoons en een USB-kabel en de wandlader. De doos is vrij compleet, Honor biedt nog steeds oortelefoons waar andere merken het niet meer doen.

Eerste configuratie



De opstartprocedure voor de Honor 9x is vergelijkbaar met die van andere Android-telefoons. Eerst moet u uw land en taal kiezen, uw Google-account configureren, de Google-assistent configureren en dan komt u in het Honor/Huawei-universum terecht, dat vrij snel overneemt. Huawei heeft zijn eigen versie van Android ontwikkeld zoals de meeste andere grote fabrikanten en net als zijn concurrenten zal Huawei proberen je aan te moedigen om je te abonneren op een hele reeks diensten die je meestal al in het Google-universum vindt. Alle grote fabrikanten zoals Samsung of Xiaomi doen hetzelfde, maar Huawei is degene die zijn diensten het meest duwt. Huawei zal proberen om u haar cloud service en een heleboel andere dingen steeds weer te pushen en als u besluit om die stap te nemen, zal Huawei u nog steeds vragen om uw keuze te bevestigen, het is echt pijnlijk.
Tussen het moment dat ik voor het eerst de telefoon aanzette en het moment dat ik bij het startscherm aankwam, duurde het ongeveer 6-7 minuten. Gelukkig hoef je deze stap maar één keer te doorlopen, maar bij het gebruik van de telefoon word je weer geconfronteerd met allerlei berichten om je aan te moedigen je te registreren bij Huawei. Waarom staat Huawei er zo op? Als u het nieuws niet hebt gevolgd, moet u weten dat de Amerikaanse regering Huawei heeft verboden om duistere spionageredenen die niemand begrijpt. Door Huawei te verbieden, heeft de Amerikaanse regering ook van Google geëist om zichzelf van Huawei-telefoons te verwijderen. Gelukkig wordt de Honor 9x niet beïnvloed door dit besluit, maar het is heel begrijpelijk waarom Huawei uw gegevens koste wat het kost wil hebben, want de dag dat ze telefoons zonder Google moeten verkopen, zullen ze hun inspanningen moeten verdubbelen om hun klanten te verleiden.


Afwerking




De Honor 9x laat de gradiënten op de achterkant van de telefoon weg die aanwezig waren op het vorige model, dit geeft het een meer neutrale uitstraling, de telefoon ziet eruit als de meeste telefoons in deze prijsklasse. Het oppervlak aan de achterzijde is glad en reflecteert licht, het scherm neemt 84% van de ruimte in beslag en de randen zijn zeer dun. Het scherm wordt niet onderbroken door een inkeping omdat de Honor 9x een frontcamera heeft die uit de bovenkant van het toestel komt. Door de afwezigheid van een camera op het scherm is het scherm volledig vrij zoals bij de Xiaomi Mi 9T. Het scherm is bedekt met een beschermende film die door Honor is geplaatst, zodat deze het oppervlak goed bedekt en geen onvolkomenheden heeft.


Top

Bovenaan de telefoon vindt u de SIM-lade waarmee u 2 SIM-kaarten en een geheugenkaart kunt installeren. Naast de SIM-lade vindt je de frontcamera die tevoorschijn komt als je de selfie-modus met je fotoapplicatie inschakelt.

Onderaan

Aan de onderkant van de telefoon bevindt zich een aansluiting voor oortelefoons, een USB-poort van het type C en een monoluidspreker die wordt beschermd door een raster.

Zijden

Aan de zijkanten bevinden zich de gebruikelijke volume- en aan/uit-knoppen. Deze knoppen zijn ideaal geplaatst en gemakkelijk te herkennen door aanraking.

Rug


De achterkant is uniform en glad, ik heb gekozen voor de zwarte versie, het heeft geen hellingen. De camera bestaat uit 3 sensoren en een LED-flitser zit linksboven. De vingerafdruksensor zit op de gebruikelijke plaats. Alleen het merk Honor onderbreekt de uniformiteit van de telefoon aan de achterkant. De telefoon wordt geleverd met een transparant deksel aan de achterkant, zodat je de telefoon kunt beschermen tegen krassen met een minimaal verlies aan esthetiek. De meegeleverde hoes is echter zeer goed bestand tegen vingerafdrukken.

Scherm

Het scherm beslaat 84% van de voorkant van de telefoon, de afwezigheid van een inkeping aan de bovenkant van het scherm zorgt ervoor dat het scherm volledig vrij is en biedt een echte full-screen ervaring. Het scherm is ook vrij groot, met een diagonaal van 6,59 inch, dus je zal waarschijnlijk twee handen moeten gebruiken om de Honor 9x te bedienen.

De luidspreker is zeer discreet geplaatst aan de bovenkant van het scherm, het is eigenlijk ingebed in de rand. Dit kan moeilijk te beluisteren zijn, maar ik zal dit later op deze pagina testen.

3G/4G ondersteuning


De Honor 9x ondersteunt de meeste 4G-frequenties in Europa, maar biedt niet de B28-frequentie die in sommige landen zoals Frankrijk met Free en Bouygues wordt gebruikt.

3G frequenties:
B1 (2100), B2 (1900), B5 (850), B8 (900)
4G frequenties:
B1 (2100), B3 (1800), B5 (850), B7 (2600), B8 (900), B20 (800)
Welke frequenties worden in Europa gebruikt?

3G : B1 (2100), B2 (1900), B5 (850), B8 (900)
4G : B1 (2100), B20 (800), B3 (1800), B38 (TDD 2600), B4 (1700/2100 AWS 1), B40 (TDD 2300), B5 (850), B7 (2600), B8 (900), B28 (700)

Het is natuurlijk altijd nodig om de specifieke frequenties van uw provider te controleren, omdat sommige Europese providers verschillende frequenties gebruiken (maar deze gevallen zijn zeldzaam). Hou er rekening mee dat de hieronder aangegeven frequenties geldig waren op het moment van schrijven van dit artikel, ze zullen niet worden bijgewerkt, dus ik kan niet garanderen dat ze correct zijn.

Ik heb nog een paar andere Europese landen toegevoegd, zodat u kunt controleren in welke landen u op vakantie gaat, als de lokale operator niet dezelfde frequenties ondersteunt, hebt u misschien niet langer een netwerk.

BE
4G Proximus: 2100Mhz, 1800Mhz, 2600Mhz, 800Mhz
3G Proximus: 2100Mhz, 900Mhz

4G Orange: 2600Mhz, 1800Mhz, 800Mhz
3G Orange: 2100Mhz, 900Mhz

4G Base: 2600Mhz, 1800Mhz, 800Mhz
3G Base: 2100Mhz

FR
4G Orange: 2600Mhz, 1800Mhz, 800Mhz
3G Orange: 2100Mhz, 900Mhz

4G SFR: 2600Mhz, 2100Mhz, 1800Mhz, 800Mhz
3G SFR: 2100Mhz, 900Mhz

4G Bouygues: 2600Mhz, 2100Mhz, 1800Mhz, 800Mhz, 700Mhz
3G Bouygues: 2100Mhz, 900Mhz

4G Free: 2600Mhz, 1800Mhz, 700Mhz
3G Free: 2100Mhz, 900Mhz

ES
Movistar 4G: 2600, 1800, 800
Movistar 3G: 2100, 900

Orange 4G: 2600, 1800, 800
Orange 3G: 2100, 900

Vodafone 4G: 2600, 1800, 800
Vodafone 3G: 2100, 900

Yoigo
Yoigo 4G: 1800
Yoigo 3G: 2100

DE
E-Plus 4G: 2600, 800
E-Plus 3G: 2100

O2
O2 4G: 2600, 1800, 800
O2 3G: 2100

T-Mobile
T-Mobile 4G: 2600, 1800, 800
T-Mobile 3G: 2100

Vodafone
Vodafone 4G: 2600, 1800, 800
Vodafone 3G: 2100

IT
Tre 4G: 2600, 1800, 1500, 800
Tre 3G: 2100, 900

Telecom Italia 4G: 2600, 1800, 1500, 800
Telecom Italia 3G: 2100, 900

Vodafone 4G: 2600, 1800, 1500, 800
Vodafone 3G: 2100, 900

Wind 4G: 2600, 800
Wind 3G: 2100, 900

CH
Salt Mobile 4G: 2600, 1800, 800
Salt Mobile 3G: 2100, 900

Sunrise 4G: 2600, 1800, 800
Sunrise 3G: 2100, 900

Swisscom 4G: 2600, 1800, 800
Swisscom 3G: 2100, 900

NL
KPN 4G: 2600, 1800, 800
KPN 3G: 2100

Tele2 4G: 2600, 800

T-Mobile 4G: 2600, 2100, 1800, 900
T-Mobile 3G: 2100, 900

Vodafone 4G: 2600, 1800, 800
Vodafone 3G: 2100, 900

UK
Three 4G: 1800, 800
Three 3G: 2100

EE 4G: 2600, 1800, 800
EE 3G: 2100

O2 4G: 1800, 800
O2 3G: 2100, 900

Virgin Mobile 4G: 2600, 1800 B9, 800
Virgin Mobile 3G: 2100

Vodafone 4G: 2600, 2100, 1!00, 800
Vodafone 3G: 2100, 900

Netwerk/Radioprestatie

Honor 9x
3G frequenties/B1,B2,B4,B5,B6
4G frequenties/B1,B2,B3,B4,B5,B7,B8,B20,B38,B40
5G frequenties//
//
GPSA-GPS, Beidou, GLONASS, GPS A-GPS, Beidou, Galileo, GLONASS, GPS
Wifi802.11a, 802.11ac, 802.11b, 802.11g, 802.11n, 802.11n 5GHz 802.11a, 802.11ac, 802.11b, 802.11g, 802.11n, 802.11n 5GHz
BluetoothBluetooth 5.0 LEBluetooth 5.0 LE
SAR (hoofd)/0.591
SAR (lichaam)/1.274
VoLTEyesyes
Wifi gesprekken/yes
NFCnono


Signaal 4G
De capaciteit om het netwerk correct op te pikken is een essentieel element voor een telefoon, maar het wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te pikken te meten, voer ik een groot aantal metingen uit op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. Deze metingen worden dus onder reële omstandigheden uitgevoerd en niet in een laboratorium, ze zijn niet wetenschappelijk maar geven een goede indicatie van de prestaties.
Om de netwerkprestaties te meten, verzamel ik de signaalsterkte in dBm van elke cel tijdens mijn reizen. Alle metingen worden onder dezelfde omstandigheden uitgevoerd om de resultaten over meerdere telefoons te kunnen vergelijken. De sterkte van het signaal dat door een telefoon wordt verkregen geeft een indicatie van zijn vermogen om het netwerk goed te ontvangen. Het eindresultaat geef je een onwetenschappelijke indicatie van de ontvangstkwaliteit van elke telefoon. Deze resultaten kunnen verschillend zijn op een ander netwerk of onder andere omstandigheden. Om de signaalwaarde volledig te begrijpen, geeft een signaal van -95 dBm een gemiddelde ontvangst aan, terwijl een signaal van -60 dBm een zeer goed signaal aangeeft.

Umidigi F1
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -96.79 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 298

Xiaomi Mi 8 Lite
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -94.89 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 403

Xiaomi Redmi Note 5
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -91.45 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 528

Umidigi S3 Pro
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.13 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1200

Samsung Galaxy S10+
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.96 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1445

Redmi Note 7
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.01 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1430

Redmi Note 8
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.06 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 879

Xiaomi Mi A3
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -95.95 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1199

Huawei Y6 2019
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -95.60 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1586

Redmi Note 8 Pro
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -95.92 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1599

Xiaomi Mi 9 Lite
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -93.61 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1900

Xiaomi Mi 9T Pro
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -88.84 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1600

Meizu Note 9
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -96.68 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 937

Samsung Galaxy A70
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -94.511 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1975

Vergelijking Honor 9x met een ander toestel

Onderstaande grafiek toont de vergelijking tussen de twee toestellen. Het beste toestel zou het grootste aantal metingen dicht bij het centrum moeten hebben. De vergelijking wordt alleen gemaakt op de cellen die beide apparaten gemeen hebben. De metingen werden onder dezelfde omstandigheden uitgevoerd.

Telefoon 1:
Nog niet beschikbaar / getest

Telefoon 2:
Nog niet beschikbaar / getest

Evaluatie van de prestaties:
Nog niet beschikbaar / getest

Download / mobiel
Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.
Upload max snelheid:
Nog niet beschikbaar / getest

Download max snelheid:
Nog niet beschikbaar / getest

Evaluatie van de prestaties:
Nog niet beschikbaar / getest
Wifi-signaal
Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.

Signaalsterkte bij router:
-31 dBm
Signaalsterkte op afstand van router:
-76 dBm

Evaluatie van de prestaties:
Ik heb het signaal gemeten in de buurt van de router en kreeg -31 dBm. Dit is geen slecht resultaat, maar het is verre van het beste resultaat dat ik heb gekregen, het duidt vaak op een zwakte op het niveau van de radio, maar dat kan alleen worden geverifieerd na het doen van de netwerktests. Op afstand heb ik een signaal van -76 dBm gemeten, ook hier is het resultaat niet slecht maar het zit wel in het lage gemiddelde van mijn testen.


Download / Wifi
Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.
Honor 9x
Radio capaciteit/-97.01
/250
/40
/-70


Max upload snelheid:
20 Mbps
Max download snelheid:
160 Mbps

Evaluatie van de prestaties:
Ik heb een download snelheid van 160Mbps met de Honor 9x. Met dit snelheidsniveau kan je gemakkelijk streaming films bekijken en je bestanden snel downloaden. Bij het uploaden wordt de snelheid beperkt door mijn internetprovider.


GPS-signaal
Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en maak ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert de GPS het signaal om aan de weg te blijven hangen niet kunstmatig, het heeft geen markeringen, zodat je de werkelijke positie kunt zien.
Nog niet beschikbaar / getest

Batterijduur

Honor 9x
Capaciteit40004000
Snel ladenyesyes
Max laden W/18


Nog niet beschikbaar / getest

Audiokwaliteit

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.
Nog niet beschikbaar / getest

Frequency Response
Deze test is bedoeld om te testen of het toestel in staat is alle frequenties correct te reproduceren. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om op alle frequenties een goed geluid te zien, is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen
Nog niet beschikbaar / getest

Dynamisch bereik
Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus te spelen te testen. Ook hier moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de referentie staan.
Nog niet beschikbaar / getest

Geluidsniveau
Deze test heeft tot doel te bepalen of het geteste apparaat in staat is om geluiden zonder veel ruis te reproduceren. Een hoge score duidt op een lage parasietendruk, een lagere score duidt op een hogere aanwezigheid van parasieten
Nog niet beschikbaar / getest

CPU / GPU Prestatie

Honor 9x
CPUHiSilicon KIRIN 810 Qualcomm Snapdragon 660
GPUMali-G52 MP6 Adreno 512
RAM geheugen4 - 6 Gb3 - 6 Gb
Opslagcapaciteit64 - 128 Gb32 - 128 Gb
Max memory card/Max 256 Gb


CPU/GPU type
Nog niet beschikbaar / getest

Benchmark 3DMark
Nog niet beschikbaar / getest

Benchmark Antutu
Honor 9x
Antutu - globaal219807143242
Antutu - CPU/66553
Antutu - GPU/30755
Antutu - UX/38930
Antutu - MEM/7004
3DMark - OpenGL/1354
3DMark - Vulkan/1299


Nog niet beschikbaar / getest

Gaming
Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.
Nog niet beschikbaar / getest

Foto camera test

Honor 9x
Resolutie - vooraan1612
Sensor - voorzijde/Omnivision OV13855
Resolutie - achterkant4848
Sensor - achterkantSony IMX582 Exmor RS Samsung S5KGM1
Video resolutie2160p4k
//
//
//


Hardware
Nog niet beschikbaar / getest

Foto kwaliteit


Standaard app
Nog niet beschikbaar / getest

Foto test / studio
Nog niet beschikbaar / getest

Foto test / zon
Nog niet beschikbaar / getest

Foto test / bewolkt
Nog niet beschikbaar / getest

Test foto / nacht
Nog niet beschikbaar / getest

Videokwaliteit


Stabilisatie
Voor elk van mijn tests begin ik met een video die onder dezelfde omstandigheden is gemaakt om de kwaliteit en de stabilisatie met de andere toestellen te kunnen vergelijken.

Nog niet beschikbaar / getest

Video normale condities
Nog niet beschikbaar / getest

Video low light
Nog niet beschikbaar / getest

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven.

Honor 9x
Grootte (inches)6.596.3
Resolutie1080 x 2340 1080x2340
Ratio19.5:919:9
Bescherming/Corning Gorilla Glass 5
TypeIPS LCDIPS LCD
Oppervlakte (%)8581.4
dE Wit/6,9
dE Rood/3,5
dE Groen/1,1
dE Blauw/2,3
dE Geel/2
dE Cyaan/4,7
dE Magenta/1,6
Contrast//
/433,473


Colorimetrie



Toen ik de colorimetrie van de Honor 8x testte, kreeg ik vrij slechte resultaten en toen ik de Honor 9x de eerste keer testte, kreeg ik ook vrij slechte resultaten en was het colorimetrieprobleem met het blote oog te zien. Het scherm toonde een kleur die te blauw was met de basisinstellingen. Gelukkig is het mogelijk om dit probleem voor een groot deel te verhelpen door naar de weergave-instellingen te gaan en de normale kleurweergave te kiezen (de standaardwaarde is "levendige kleuren").
Ik heb de colorimetrietest met deze instelling opnieuw uitgevoerd en het beeld is veel beter. Ik heb nog steeds een afwijking met blauw, maar die is klein, de andere kleuren zijn veel nauwkeuriger. Het is meestal het wit dat de meeste problemen veroorzaakt als de kleuren te blauw zijn, maar hier krijg ik met de verandering van de instelling een dE van 2.2 met het wit, het is een zeer goed resultaat.

Helderheid
Nog niet beschikbaar / getest

Contrast
Nog niet beschikbaar / getest

Biometrie


Nog niet beschikbaar / getest

Besturingssysteem


Nog niet beschikbaar / getest

Bugs


Nog niet beschikbaar / getest

Accessoires Honor 9x

Om beter te kunnen genieten van je ervaring met je smartphone, stel ik links voor naar allerlei accessoires die nuttig voor je kunnen zijn.

SmartphoneCover honor-9x
Beschermende film honor-9x
Geheugenkaart honor-9x
USB-kabel honor-9x
Audio-hoofdtelefoon honor-9x
Fietsaccessoires honor-9x

Vergelijk Honor 9x met de anderen

Hier is een rangschikking van de verschillende resultaten van mijn tests. Een score van 1 wijst op een zeer slechte prestatie, terwijl een score van 6 wijst op een uitzonderlijk resultaat. De score is een subjectieve maat, de rangschikking daarentegen is meestal afgeleid van een maat.

Levensduur van de batterij
Umidigi F1 : 5
Umidigi S3 Pro : 5
Redmi Note 8 Pro : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Redmi Note 7 : 4
Xiaomi Mi 9T Pro : 4
Redmi Note 8 : 4
Meizu Note 9 : 4
Honor 8x : 4
Samsung Galaxy S10+ : 4
Samsung Galaxy A70 : 4
Xiaomi Mi 9 Lite : 4
Huawei Y6 2019 : 3.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 3

Processorvermogen (CPU)
Xiaomi Mi 9T Pro : 6.5
Samsung Galaxy S10+ : 6
Redmi Note 8 Pro : 5.3
Meizu Note 9 : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Redmi Note 8 : 4.5
Redmi Note 7 : 4.5
Honor 8x : 4.5
Umidigi S3 Pro : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4.4
Umidigi F1 : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 3.5
Huawei Y6 2019 : 2

Grafische chipsetvoeding (GPU)
Xiaomi Mi 9T Pro : 6.5
Samsung Galaxy S10+ : 6
Redmi Note 8 Pro : 5.3
Meizu Note 9 : 5
Umidigi F1 : 4.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Umidigi S3 Pro : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Redmi Note 8 : 4.3
Xiaomi Mi A3 : 4.1
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Redmi Note 7 : 4
Honor 8x : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 3.5
Huawei Y6 2019 : 2

Scherm kwaliteit
Samsung Galaxy S10+ : 6
Xiaomi Mi 9T Pro : 5.7
Samsung Galaxy A70 : 5.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Redmi Note 8 : 4.5
Redmi Note 8 Pro : 4.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Redmi Note 7 : 4
Meizu Note 9 : 4
Xiaomi Mi A3 : 3.8
Honor 8x : 3.5
Umidigi S3 Pro : 3.5
Umidigi F1 : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3

Fotokwaliteit
Samsung Galaxy S10+ : 6
Xiaomi Mi 9T Pro : 5.5
Redmi Note 8 Pro : 5.3
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Redmi Note 8 : 5
Redmi Note 7 : 5
Meizu Note 9 : 5
Xiaomi Redmi Note 5 : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4.3
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Honor 8x : 3.5
Umidigi S3 Pro : 3.5
Umidigi F1 : 2
Huawei Y6 2019 : 2

Video kwaliteit
Samsung Galaxy S10+ : 5
Redmi Note 8 Pro : 4.8
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Redmi Note 8 : 4.5
Redmi Note 7 : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4.5
Meizu Note 9 : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Xiaomi Mi 8 Lite : 3.5
Honor 8x : 3
Umidigi S3 Pro : 3
Umidigi F1 : 2
Huawei Y6 2019 : 2

Afwerkingskwaliteit
Samsung Galaxy S10+ : 5.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 5.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 5
Umidigi S3 Pro : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Redmi Note 8 : 4.8
Redmi Note 8 Pro : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4.5
Honor 8x : 4.5
Redmi Note 7 : 4.5
Meizu Note 9 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 5 : 3.5
Umidigi F1 : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3.5

Wifi prestaties
Redmi Note 8 Pro : 5.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 5
Xiaomi Redmi Note 5 : 5
Xiaomi Mi 8 Lite : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Xiaomi Mi A3 : 4.5
Redmi Note 8 : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Samsung Galaxy S10+ : 4
Redmi Note 7 : 4
Meizu Note 9 : 4
Umidigi F1 : 3.5
Umidigi S3 Pro : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3.5
Honor 8x : 3

Download snelheid 4G
Xiaomi Mi 8 Lite : 5
Xiaomi Redmi Note 5 : 5
Xiaomi Mi A3 : 5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Redmi Note 8 Pro : 4.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Honor 8x : 4
Samsung Galaxy S10+ : 4
Meizu Note 9 : 4
Redmi Note 8 : 4
Redmi Note 7 : 4
Huawei Y6 2019 : 3
Umidigi S3 Pro : 3
Umidigi F1 : 2.5

Netwerkvangst
Xiaomi Mi 9T Pro : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Xiaomi Mi A3 : 3.8
Redmi Note 8 Pro : 3.8
Huawei Y6 2019 : 3.8
Meizu Note 9 : 3.5
Redmi Note 8 : 3.5
Redmi Note 7 : 3.5
Honor 8x : 3.5
Samsung Galaxy S10+ : 3
Umidigi S3 Pro : 3
Umidigi F1 : 3

Ondersteunde frequenties
Samsung Galaxy S10+ : 5
Umidigi F1 : 5
Umidigi S3 Pro : 5
Samsung Galaxy A70 : 5
Redmi Note 8 Pro : 4.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4
Xiaomi Mi 8 Lite : 3.5
Xiaomi Mi A3 : 3.5
Redmi Note 8 : 3.5
Redmi Note 7 : 3.5
Meizu Note 9 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 5 : 3.5
Honor 8x : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3

Audio kwaliteit
Samsung Galaxy S10+ : 5
Samsung Galaxy A70 : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 4.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Redmi Note 8 Pro : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Redmi Note 8 : 4
Redmi Note 7 : 4
Xiaomi Mi A3 : 4
Umidigi S3 Pro : 3.5
Meizu Note 9 : 3.5
Honor 8x : 3
Umidigi F1 : 3
Huawei Y6 2019 : 3

gps-kwaliteit
Redmi Note 7 : 4.5
Redmi Note 8 : 4.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Redmi Note 8 Pro : 4.5
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Honor 8x : 4
Xiaomi Mi A3 : 4
Samsung Galaxy S10+ : 4
Umidigi S3 Pro : 4
Xiaomi Mi 9 Lite : 4
Samsung Galaxy A70 : 3.5
Meizu Note 9 : 3.5
Umidigi F1 : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3.5

Gebruiksgemak van het besturingssysteem
Samsung Galaxy S10+ : 5.5
Samsung Galaxy A70 : 5.5
Redmi Note 8 Pro : 5
Xiaomi Mi 8 Lite : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Xiaomi Mi 9T Pro : 5
Xiaomi Redmi Note 5 : 5
Redmi Note 7 : 5
Redmi Note 8 : 5
Umidigi S3 Pro : 4.5
Meizu Note 9 : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4
Honor 8x : 4
Umidigi F1 : 4
Huawei Y6 2019 : 3.5

Eindscore
Xiaomi Mi 9T Pro : 71.2 / 84
Samsung Galaxy S10+ : 69 / 84
Redmi Note 8 Pro : 66 / 84
Samsung Galaxy A70 : 64.5 / 84
Xiaomi Mi 9 Lite : 64 / 84
Redmi Note 8 : 60.6 / 84
Redmi Note 7 : 59 / 84
Xiaomi Mi 8 Lite : 59 / 84
Xiaomi Mi A3 : 58.4 / 84
Meizu Note 9 : 58 / 84
Xiaomi Redmi Note 5 : 57.5 / 84
Umidigi S3 Pro : 55.5 / 84
Honor 8x : 52 / 84
Umidigi F1 : 49 / 84
Huawei Y6 2019 : 41.3 / 84

Test / beoordeling conclusie


Nog niet beschikbaar / getest

Sterktes
Nog niet beschikbaar / getest

Zwaktes
Nog niet beschikbaar / getest