Op deze pagina:
Prijs Honor 9x
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Hardware
Fotokwaliteit
Videokwaliteit
Audiokwaliteit
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Vragen

Beste nieuwprijs:
127.874 EUR
Zie het aanbod | Aliexpress

75 andere prijzen verkrijgbaar in andere winkels.



Honor 9x: test / review (gedetailleerd en geen geklets)

Honor 9x test / review

Categorie: Tests en beoordelingen

Honor is een Chinese smartphonefabrikant die deel uitmaakt van de Huawei Group. Het merk werd in 2013 gelanceerd om een goedkoper alternatief voor Huawei modellen te bieden door zich te richten op internetverkoop. Honor richt zich ook op een jonger publiek dan Huawei, het ontwerp onderscheidt zich ook van Huawei door het aanbieden van een rond formaat en een kleurverloop op de achterkant. Ik heb de Honor 8x vorig jaar getest omdat het in de prijsklasse van de telefoons zat die ik meestal test, ik moet toegeven dat ik een beetje teleurgesteld was, maar ik wilde zien of de Honor 9x beter zou scoren dan andere Chinese smartphones in dezelfde prijsklasse zoals de Redmi Note 8 of de Redmi Note 8 Pro.




Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.

Waarin verschillen mijn tests van andere op het web?

- Ik koop de toestellen meestal met mijn eigen geld, de prijs is dus net even belangrijk als voor je!
- Ik bewaar de toestellen minstens enkele weken (soms meer) om te zien wat ze waard zijn in reële omstandigheden.
- Ik beantwoord (indien mogelijk) je vragen om je te helpen beslissen voordat je de toestellen koopt.
- niemand betaalt me om deze reviews te doen, ik ben dus volledig neutraal en onafhankelijk.
- Mijn pagina's zijn niet gevuld met advertenties.


Poco F2 review - test - beoordeling
Umidigi F2 test / review / prijs
Motorola G8 Power test / review en prijs
Realme 6 test, review en prijs
Xiaomi Redmi Note 9S test / review / prijs
Honor 9x test / review
Xiaomi Mi 9T Pro test / review en prijs
Xiaomi Redmi Note 8 test, review en prijs
Xiaomi Redmi Note 8 Pro test / review en prijs
Samsung Galaxy A70 test / review / beoordeling

Prijs Honor 9x

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Honor 9x van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.
Honor 9X Smartphone 4GB+128GB Global Version Mobile Phone 48MP Dual Camera Google Play NFC 6.59'' 40...
2020-10-22 05:56
151 USD
New Arrival Global Version Honor 9X Lite Smartphone 4G 128G 48MP Camera Kirin 710 6.5'' Mobile Phone...
2020-10-20 16:15
157 USD
Huawei Original Honor 9X Smart Phone 4GB 128GB 48MP Dual Caemra Kirin 710 Octa Core Full Screen 4000...
2020-10-20 16:50
157 USD
Special Version Honor 9X Smartphone 4GB 128GB 48MP Dual Cam 6.59 inch Mobile Phones Android 9 4000mA...
2020-10-20 16:50
160 USD
Global VersHuawei Honor 9X 4GB 128GB Mobile Phone 6.59 '' Smartphone 48MP AI Dual Camera Cell Phones...
2020-10-20 10:09
240 USD
Huawei Honor 9X 4GB 128GB Mobile Phone 6.59 '' AI 48MP Dual Camera Honor Smartphone Google Play Kiri...
2020-10-20 16:15
244 USD



helpBovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

01/02/2020 Bestelling van de Honor 9x op RueDuCommerce.fr voor 239€ met terugnamegarantie
07/02/2020 Ontvangst van het apparaat
10/02/2020 Uitpakken en eerste tests

Waarom deze telefoon?

Ik test vooral Chinese telefoons die tussen de 200 en 300€ verkocht worden omdat dit segment zeer competitief is en soms zeer goede verrassingen biedt. Ik testte de Honor 8x in 2018 en ik had een gemengde mening. De telefoon had kwaliteiten, maar het was duurder dan de concurrentie zonder een beslissend voordeel te bieden. Met de release van de Honor 9x wilde ik zien of Honor vooruitgang had geboekt door een geloofwaardig alternatief te bieden voor het Redmi-gamma dat bovenaan de verkoopcijfers stond.

Uitpakken

honor 9x test review recensione opinion beoordeling avis 4
De doos van de Honor 9x is vrij klassiek, het bevat de telefoon, een transparante bescherming voor de achterkant van de telefoon, een naald om de SIM-lade te openen, een gebruikershandleiding, oortelefoons en een USB-kabel en de wandlader. De doos is vrij compleet, Honor biedt nog steeds oortelefoons waar andere merken het niet meer doen.



Lengte : 163.1
Breedte : 77.2
Dikte : 8.8
Gewicht : 206
Jack uitgang : Ja
Type USB : Type C
USB norm : 2.0
Infrarood port : Ja

Eerste configuratie


De opstartprocedure voor de Honor 9x is vergelijkbaar met die van andere Android-telefoons. Eerst moet u uw land en taal kiezen, uw Google-account configureren, de Google-assistent configureren en dan komt u in het Honor/Huawei-universum terecht, dat vrij snel overneemt. Huawei heeft zijn eigen versie van Android ontwikkeld zoals de meeste andere grote fabrikanten en net als zijn concurrenten zal Huawei proberen je aan te moedigen om je te abonneren op een hele reeks diensten die je meestal al in het Google-universum vindt. Alle grote fabrikanten zoals Samsung of Xiaomi doen hetzelfde, maar Huawei is degene die zijn diensten het meest duwt. Huawei zal proberen om u haar cloud service en een heleboel andere dingen steeds weer te pushen en als u besluit om die stap te nemen, zal Huawei u nog steeds vragen om uw keuze te bevestigen, het is echt pijnlijk.

Tussen het moment dat ik voor het eerst de telefoon aanzette en het moment dat ik bij het startscherm aankwam, duurde het ongeveer 6-7 minuten. Gelukkig hoef je deze stap maar één keer te doorlopen, maar bij het gebruik van de telefoon word je weer geconfronteerd met allerlei berichten om je aan te moedigen je te registreren bij Huawei. Waarom staat Huawei er zo op? Als u het nieuws niet hebt gevolgd, moet u weten dat de Amerikaanse regering Huawei heeft verboden om duistere spionageredenen die niemand begrijpt. Door Huawei te verbieden, heeft de Amerikaanse regering ook van Google geëist om zichzelf van Huawei-telefoons te verwijderen. Gelukkig wordt de Honor 9x niet beïnvloed door dit besluit, maar het is heel begrijpelijk waarom Huawei uw gegevens koste wat het kost wil hebben, want de dag dat ze telefoons zonder Google moeten verkopen, zullen ze hun inspanningen moeten verdubbelen om hun klanten te verleiden.



Afwerking

honor 9x test review recensione opinion beoordeling avis 7

De Honor 9x laat de gradiënten op de achterkant van de telefoon weg die aanwezig waren op het vorige model, dit geeft het een meer neutrale uitstraling, de telefoon ziet eruit als de meeste telefoons in deze prijsklasse. Het oppervlak aan de achterzijde is glad en reflecteert licht, het scherm neemt 84% van de ruimte in beslag en de randen zijn zeer dun. Het scherm wordt niet onderbroken door een inkeping omdat de Honor 9x een frontcamera heeft die uit de bovenkant van het toestel komt. Door de afwezigheid van een camera op het scherm is het scherm volledig vrij zoals bij de Xiaomi Mi 9T. Het scherm is bedekt met een beschermende film die door Honor is geplaatst, zodat deze het oppervlak goed bedekt en geen onvolkomenheden heeft.



honor 9x test review recensione opinion beoordeling avis 13
Bovenaan de telefoon vindt u de SIM-lade waarmee u 2 SIM-kaarten en een geheugenkaart kunt installeren. Naast de SIM-lade vindt je de frontcamera die tevoorschijn komt als je de selfie-modus met je fotoapplicatie inschakelt.

hohonor 9x test review recensione opinion beoordeling avis 6nor 9x test review recensione opinion beoordeling avis 6
Aan de onderkant van de telefoon bevindt zich een aansluiting voor oortelefoons, een USB-poort van het type C en een monoluidspreker die wordt beschermd door een raster.

honor 9x test review recensione opinion beoordeling avis 11
Aan de zijkanten bevinden zich de gebruikelijke volume- en aan/uit-knoppen. Deze knoppen zijn ideaal geplaatst en gemakkelijk te herkennen door aanraking.


honor 9x test review recensione opinion beoordeling avis 8
De achterkant is uniform en glad, ik heb gekozen voor de zwarte versie, het heeft geen hellingen. De camera bestaat uit 3 sensoren en een LED-flitser zit linksboven. De vingerafdruksensor zit op de gebruikelijke plaats. Alleen het merk Honor onderbreekt de uniformiteit van de telefoon aan de achterkant. De telefoon wordt geleverd met een transparant deksel aan de achterkant, zodat je de telefoon kunt beschermen tegen krassen met een minimaal verlies aan esthetiek. De meegeleverde hoes is echter zeer goed bestand tegen vingerafdrukken.

honor 9x test review recensione opinion beoordeling avis 12
Het scherm beslaat 84% van de voorkant van de telefoon, de afwezigheid van een inkeping aan de bovenkant van het scherm zorgt ervoor dat het scherm volledig vrij is en biedt een echte full-screen ervaring. Het scherm is ook vrij groot, met een diagonaal van 6,59 inch, dus je zal waarschijnlijk twee handen moeten gebruiken om de Honor 9x te bedienen.

De luidspreker is zeer discreet geplaatst aan de bovenkant van het scherm, het is eigenlijk ingebed in de rand. Dit kan moeilijk te beluisteren zijn, maar ik zal dit later op deze pagina testen.

Specificaties


De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon.

CPU / GPU Prestatie

CPU : HiSilicon KIRIN 810
GPU : Mali-G52 MP6
Geheugen (RAM) : 4 - 6 Gb
Opslagcapaciteit : 64 - 128 Gb

Benchmark Antutu/3DMark

Ik scoorde 174.000 punten op Antutu met de Honor 9x. Dat zet hem op een lijn met de Redmi Note 8, maar als ik naar de details van de score kijk, zie ik dat de prestatie niet op alle punten gelijk is. De Honor 9x biedt een CPU prestatie die vergelijkbaar is met de Redmi Note 8 maar op grafisch niveau biedt de Honor 9x 30% minder prestatie dan de Redmi Note 8. Het is in het geheugen prestatie dat de Honor 9x haalt door het aanbieden van 40% meer prestaties. Op een dagelijkse basis zal je waarschijnlijk geen groot verschil zien, de Honor 9x zou zelfs beter kunnen zijn in multi-tasking maar voor alle toepassingen waar grafische kracht een rol speelt, zal de Redmi Note 8 een betere kandidaat zijn.




Met 3Dmark vind ik een vergelijkbaar resultaat als wat ik met Antutu heb kunnen bereiken, de Honor 9x krijgt een lagere score dan de Redmi Note 8 op het gebied van graphics. Het lijkt de Vulcaanse modus niet te ondersteunen.

Antutu score : 174162
Antutu CPU : 63957
Antutu GPU : 22872
Antutu UX : 35214
Antutu Mem : 52119
3D Mark Open GL : 876

Top 10 - prestatieclassificatie op basis van Antutu
1. Poco F2 Pro - 569559
2. Samsung Galaxy S20 - 503905
3. Xiaomi Mi 9t Pro - 430403
4. Xiaomi Mi Mix 3 5g - 385000
5. Oppo Reno 5g - 375000
6. Meizu 16s - 374190
7. Xiaomi Mi 9 - 372006
8. Sony Xperia 1 - 372000
9. Lg G8s Thinq - 371000
10. Lg V50 Thinq 5g - 370000

Aantal smartphones in de ranglijst:102
Positie van deze smartphone in de ranglijst:47/102

Opmerking: deze ranglijst bevat alleen de telefoons die ik heb getest en enkele andere die ik ter referentie heb toegevoegd.

Gaming
Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.Je kunt PUBG Mobile met de Honor 9x spelen zonder enig probleem, het spel biedt je de mogelijkheid om in medium grafische modus te spelen, dit stelt je in staat om een correcte ervaring te hebben met de juiste diepte van het zicht.



Netwerkprestatie

De Honor 9x ondersteunt de meeste 4G-frequenties in Europa, maar biedt niet de B28-frequentie die in sommige landen zoals Frankrijk met Free en Bouygues wordt gebruikt.

3G frequenties : B1 (2100), B2 (1900), B5 (850), B8 (900)
4G frequencies : B1 (2100), B3 (1800), B5 (850), B7 (2600), B8 (900), B20 (800)
Bluetooth : Bluetooth 5.0 LE
Volte : Ja
NFC : Neen
Aantal metingen : 899
Gemiddelde signaal : -99.14
Download snelheid : 60
Upload snelheid : 40
Kies je land om te controleren of je telefoon compatibel is:


Met de onderstaande frequenties kun je zien of deze telefoon compatibel is met je provider of dat je deze kunt gebruiken waar je op vakantie gaat.


Signaal 4G
De capaciteit om het netwerk correct op te pikken is een essentieel element voor een telefoon, maar het wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te pikken te meten, voer ik een groot aantal metingen uit op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. Deze metingen worden dus onder reële omstandigheden uitgevoerd en niet in een laboratorium, ze zijn niet wetenschappelijk maar geven een goede indicatie van de prestaties.

Gevoeligheidsclassificatie van netwerksignaal
Telefoon getest:Gemiddeld signaal (dBm)Aantal metingen:
Xiaomi Mi 9t Pro-881600
Xiaomi Redmi Note 5-91.305600
Xiaomi Mi 9 Lite-93788
Samsung Galaxy A70-94.5111975
Nokia 5.3-94.98531
Realme 6-95.142301
Xiaomi Redmi Note 8 Pro-95.9221599
Xiaomi Mi A3-95.951000
Huawei Y6 2019-95.951199
Redmi 9a-96.481000
Meizu Note 9-96.68937
Motorola G8 Power-96.881032
Xiaomi Redmi Note 7-97.011430
Redmi 9c-97.041000
Umidigi S3 Pro-97.131200
Xiaomi Redmi Note 8-97.34879
Samsung Galaxy A21s-97.781000
Umidigi F1-97.82298
Ulefone Armor 7e-98.71000
Xiaomi Mi Note 10 Lite-991000
Honor 9x-99.14899
Xiaomi Redmi Note 9s-99.41860
Poco F2 Pro-99.81247
Xiaomi Redmi Note 9-100.791785
Xiaomi Mi 10 Lite 5g-100.881198
Umidigi F2-101.47712

honor 9x 4g performance test

Ik heb de netwerkprestaties van de Honor 9x vergeleken met de Redmi Note 8, die de dichtstbijzijnde concurrent is. Ik heb de cellen die ze beide hebben aangesloten geïsoleerd om de prestaties op een gelijkwaardige basis te meten. De grafiek geeft de indruk dat de twee apparaten gelijk zijn, maar als ik de getallen gebruik om ze te scheiden, krijgt de Honor 9x een gemiddeld signaal van -99,14 dBM terwijl de Redmi Note 8 een score van -97,34 dBm krijgt. De Redmi Note 8 biedt dus een betere prestatie dan de Honor 9x maar beide toestellen zijn geen netwerkkampioenen, ik heb andere toestellen die veel beter scoren.

Wat deze twee apparaten het meest lijkt te onderscheiden is het minimum en het maximum. Wanneer het signaal te zwak is, verbindt de telefoon zich met een andere cel met een betere signaalkwaliteit, de Honor 9x lijkt een zwakker signaal te tolereren alvorens over te schakelen naar een andere cel.



Download/Upload snelheid
Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.
Top 10 - snelheidsrangschikking tijdens downloaden
1. Samsung Galaxy S20 D:351Mbps U: 20Mbps
2. Poco X3 D:232Mbps U: 55Mbps
3. Xiaomi Mi 10 Lite 5g D:223Mbps U: 52Mbps
4. Poco F2 Pro D:207Mbps U: 53Mbps
5. Xiaomi Mi Note 10 Lite D:153Mbps U: 68Mbps
6. Xiaomi Mi A3 D:150Mbps U: 60Mbps
7. Xiaomi Redmi Note 9s D:150Mbps U: 60Mbps
8. Xiaomi Mi 8 Lite D:149Mbps U: 60Mbps
9. Samsung Galaxy A21s D:147Mbps U: 51Mbps
10. Huawei Y6 2019 D:145Mbps U: 61Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:30
Positie van deze smartphone in de ranglijst:27/30

Let op: de theoretische maximale snelheid van een telefoon wordt vaak beperkt door de configuratie van het mobiele netwerk en de congestie van het netwerk op het moment van de meting. Dus misschien kun je een hogere snelheid halen op een ander netwerk

Om de downloadsnelheid in 4G te testen, heb ik meerdere tests gedaan op verschillende cellen waar ik de beste netwerkprestaties krijg. Ik haalde een downloadscore van ongeveer 60 Mbps en in de upload ging ik naar 40 Mbps. Dit is een goede score die voldoende is voor alle soorten gebruik. Wanneer ik een prestatie krijg die kunstmatig geblokkeerd lijkt te zijn bij 60 Mbps, moet ik aannemen dat het een beperking is die gerelateerd is aan het modem van het apparaat, maar van wat ik op sommige sites kon vinden, heeft de Honor 9x een categorie 12 modem, dus het zou 10x hogere snelheid moeten kunnen krijgen, maar het is me nooit gelukt om meer dan 60 Mbps te krijgen terwijl ik op hetzelfde netwerk zit en op dezelfde plaats hogere snelheden krijg met andere telefoons.




Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.
Wifi frequenties : 802.11a, 802.11ac, 802.11b, 802.11g, 802.11n, 802.11n 5GHz
Download snelheid : 160
Signaal / dicht : -31
Signaal / afstand : -76
Wifi-signaal
Ik heb het signaal gemeten in de buurt van de router en kreeg -31 dBm. Dit is geen slecht resultaat, maar het is verre van het beste resultaat dat ik heb gekregen, het duidt vaak op een zwakte op het niveau van de radio, maar dat kan alleen worden geverifieerd na het doen van de netwerktests. Op afstand heb ik een signaal van -76 dBm gemeten, ook hier is het resultaat niet slecht maar het zit wel in het lage gemiddelde van mijn testen.




Top 10 - rangschikking van wifi-gevoeligheid
1. Poco F2 Pro -11dBm
2. Samsung Galaxy A21s -13dBm
3. Poco X3 -17dBm
4. Xiaomi Redmi Note 9s -18dBm
5. Xiaomi Redmi Note 8 Pro -19dBm
6. Xiaomi Mi Note 10 Lite -19dBm
7. Xiaomi Mi 10 Lite 5g -19dBm
8. Xiaomi Redmi Note 8 -19dBm
9. Xiaomi Redmi Note 9 -19dBm
10. Redmi 9a -19dBm

Aantal smartphones in de ranglijst:30
Positie van deze smartphone in de ranglijst:21/30


Download/Upload snelheid
Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.Ik heb een download snelheid van 160Mbps met de Honor 9x. Met dit snelheidsniveau kan je gemakkelijk streaming films bekijken en je bestanden snel downloaden. Bij het uploaden wordt de snelheid beperkt door mijn internetprovider.




Top 10 - Ranglijst van wifi-downloadsnelheden
1. Samsung Galaxy S20 351Mbps
2. Poco F2 Pro 341Mbps
3. Xiaomi Redmi Note 8 Pro 319Mbps
4. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 300Mbps
5. Xiaomi Mi 8 Lite 260Mbps
6. Poco X3 251Mbps
7. Xiaomi Redmi Note 7 250Mbps
8. Umidigi F1 220Mbps
9. Xiaomi Redmi Note 8 211Mbps
10. Xiaomi Redmi Note 9 207Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:30
Positie van deze smartphone in de ranglijst:20/30

Opmerking: ik heb een 400 Mbps-lijn en een modem die hogere snelheden kan leveren, maar ik weet nooit zeker hoeveel bandbreedte er beschikbaar is als ik een test doe.

GPS-prestaties


Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en maak ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert de GPS het signaal om aan de weg te blijven hangen niet kunstmatig, het heeft geen markeringen, zodat je de werkelijke positie kunt zien. Ik gebruik dan een applicatie om de nauwkeurigheid van het signaal te meten.

De nauwkeurigheidstest toont aan dat de Honor 9x snel een nauwkeurigheid van 4 meter bereikt en stabiel blijft op dit niveau van nauwkeurigheid. Dit is niet het beste nauwkeurigheidsniveau dat ik heb kunnen meten, maar het ligt binnen het gemiddelde en het signaal blijft stabiel, dit is net zo belangrijk.




Uit het testparcours blijkt dat de nauwkeurigheid na enkele seconden verbetert, zoals blijkt uit de nauwkeurigheidstest. Op de rest van de route is het signaal over het algemeen goed, de positie wijkt niet te veel af van de werkelijkheid. Ik ga altijd door een klein tunneltje om te zien of de GPS-stalletjes en de Honor 9x de verbinding hebben weten te behouden. De Honor 9x is niet het beste apparaat qua gps, maar het zal de meerderheid van de gebruikers wel aanspreken. Ik moet er wel op wijzen dat de combinatie van gps met het mobiele netwerk minder efficiënt lijkt te zijn, want als ik binnenshuis een reis begin, lijkt het apparaat moeite te hebben om het signaal te vinden waar bijvoorbeeld mijn Xiaomi Mi 9T Pro het signaal veel sneller vindt.


Top 10 - GPS-nauwkeurigheidsclassificatie
1. Redmi 9a 1m
2. Xiaomi Redmi Note 9 1m
3. Redmi 9c 2m
4. Samsung Galaxy A21s 4m

Aantal smartphones in de ranglijst:5
Positie van deze smartphone in de ranglijst:0/5

Opmerking: een nauwkeurigheid van 3 meter of minder kan eenvoudig worden gecorrigeerd door een goede GPS-applicatie. De telefoonprestaties spelen ook een rol bij de snelheid waarmee je scherm wordt bijgewerkt, dus de nauwkeurigheid kan in het gedrang komen door een te trage weergave.

Batterijduur

Capaciteit : 4000
Snel laden : Ja
Autonomie (100% helderheid) : 770.00
Autonomie (50% helderheid) : 1333.00
Oplaadtijd : 151.00
Ontladingssnelheid (100%) : 0.13
Ontladingsscore (100%) : 5.19
Ontladingssnelheid (100%) : 0.08
Ontladingssnelheid (50% : 3.00
Laadsnelheid : 0.66
Laadscore : 26.49
Vanaf maart 2020 heb ik mijn subjectieve batterijtest vervangen door een technische test om het werkelijke gedrag van de batterij beter te kunnen meten. Nu test ik de autonomie en de oplaadtijd onder absoluut identieke omstandigheden. Ik voer verschillende metingen uit, zodat deze test alleen al enkele dagen duurt en ik de telefoon voor niets anders kan gebruiken.

Batterijduur - methodologie
Om de levensduur van de batterij te testen, meet ik het batterijverbruik elke minuut in strikt identieke omstandigheden om telefoons te kunnen vergelijken en ook om je in staat te stellen je telefoon in dezelfde omstandigheden te evalueren. Ik sluit elke invloed uit van toepassingen die de meting zouden kunnen verstoren. De autonomie is niet lineair, de batterij ontlaadt zich soms veel sneller aan het einde. Dit is een frustrerend fenomeen, maar met mijn metingen weet je of je snel een oplader moet vinden.

Batterijduur
De batterij van de Honor 9x heeft een capaciteit van 4000 mAh en is ontladen van 100% tot 1% in 770.00 minuten met 100% helderheid, hij is ontladen van 100% tot 1% in 1333.00 met 50% helderheid. Op deze manier krijg ik een gemiddelde ontlaadsnelheid van 0.13% per minuut bij 100% lichtsterkte en 0.08% per minuut bij 50% lichtsterkte, het verbruik is dus 5.19 mA per minuut bij 100% lichtsterkte en 3.00 bij 50% lichtsterkte. Om de efficiëntie van de telefoon en de invloed ervan op de batterij te kunnen vergelijken, moet je de 5.19 (of 50%) score vergelijken met die van andere smartphones, het cijfer moet zo laag mogelijk zijn.

Laadtijd - methodologie
Om de oplaadtijd te testen, gebruik ik altijd dezelfde lader met dezelfde kabel. Ik meet de oplaadtijd minuut voor minuut om de evolutie van de lading en de oplaadsnelheid te zien. De laadsnelheid van een batterij is niet lineair, maar vaak sneller aan het begin en langzamer aan het einde. De lader is compatibel met snel laden.

Laadtijd
De accu van het Honor 9x heeft een capaciteit van 4000 mAh en is opgeladen van 1% tot 100% in 151.00 minuten. Dit geeft me een gemiddelde laadsnelheid van 0.66% per minuut en dus een toename van 26.49 mA per minuut. Om de prestaties van de Honor 9x te vergelijken met andere telefoons, moet je de 26.49 per minuut score gebruiken, deze score moet zo hoog mogelijk zijn.

In het bijzonder: de laadsnelheid is niet altijd lineair, de onderstaande grafiek geef je een indicatie van het gedrag van de batterij.

De volgende tabel geeft een overzicht van de geteste telefoons met de technische accutest, ze zijn gerangschikt in volgorde van efficiëntie. Een hogere batterijcapaciteit zou logischerwijs moeten resulteren in een hogere levensduur van de batterij, maar dat is niet altijd het geval en het geeft geen indicatie van de efficiëntie van een telefoon.

SmartphoneCapaciteit (mAh)Levensduur (minuten)EfficiëntiescoreLevensduur (minuten) / 50%Efficiëntiescore / 50%Laadtijd.Laden score
Honor 9x4000770.005.191333.003.00151.0026.49
Samsung Galaxy S204000565.007.081217.003.29136.0029.41
Nokia 5.34000549.007.291096.003.65199.0020.10
Xiaomi Mi 10 Lite 5g4160749.005.551541.002.70163.0025.52
Realme 64300704.006.111104.003.89162.0026.54
Poco F2 Pro47001150.004.091536.003.06180.0026.11
Redmi 9c5000656.007.621915.002.61170.0029.41
Redmi 9a5000694.007.201902.002.63195.0025.64
Samsung Galaxy A21s5000729.006.861283.003.90166.0030.12
Motorola G8 Power5000912.005.482792.001.79311.0016.08
Xiaomi Redmi Note 9s5020663.007.571876.002.68224.0022.41
Xiaomi Redmi Note 95020650.007.721808.002.78162.0030.99
Umidigi F25150927.005.561854.002.78299.0017.22
Poco X35160653.007.901654.003.12181.0028.51
Xiaomi Mi Note 10 Lite5260827.006.361609.003.27208.0025.29
Ulefone Armor 7e5500768.007.161140.004.82179.0030.73

helpHoe lees je deze cijfers?
De batterijcapaciteit is een belangrijk element bij het bepalen van de autonomie van een telefoon, maar het is niet de enige factor. Een telefoon met een grote batterij kan een kortere batterijduur hebben als hij meer stroom verbruikt. Als ik een voorbeeld uit het dagelijks leven zou moeten nemen, zou ik het universum van de auto gebruiken. Als een auto een grote brandstoftank heeft, zou hij een langere afstand moeten kunnen rijden, tenzij het gemiddelde brandstofverbruik hoger is. De score voor de efficiëntie van de batterij werkt op dezelfde manier, hij moet zo laag mogelijk zijn en staat voor het energieverbruik van de telefoon. Deze verschillen in efficiëntie zijn vaak gerelateerd aan de helderheid van het scherm, grote heldere schermen hebben de neiging om meer energie te verbruiken en zelfs als ze een grote batterij hebben, zal hun bereik korter zijn.

samengevat De Honor 9x heeft een 4000 mAh accu, een capaciteit die vandaag de dag vrij standaard is geworden. Met het intensieve gebruik van mobiele data dat ik heb, kan ik het zonder problemen twee dagen volhouden. Het is een autonomie die vrij vergelijkbaar is met de Redmi Note 8.

Het besturingssysteem maakt het mogelijk om de belangrijkste bronnen van batterijverbruik te identificeren, zodat je de invloed van het display of de toepassingen op de levensduur van de batterij kunt zien.

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.

Hardware

Selfie / resolutie : 16
Resolutie : 48
Sensor : Sony IMX582 Exmor RS
Video resolutie : 2160p
mm wide angle : 5.3 mm
mm ultra wide angle : 1.78 mm
De Honor 9x is uitgerust met een Sony IMX 582 sensor aan de achterzijde. Deze sensor is te vinden in vele andere telefoons van Huawei en andere merken. Van de andere telefoons die ik heb getest, is de Xiaomi Mi A3 de enige die dezelfde sensor heeft gebruikt. Ik had een aantal mooie foto's verkregen met deze sensor, dus ik heb een punt van vergelijking om te zien of de behandeling toegepast door Honor/Huawei zal iets meer brengen.

Standaard app

Ik had een jaar lang geen telefoon van het merk Honor getest en op dat moment was ik de standaardapplicatie voor het maken van foto's niet specifiek aan het testen, dus ik kan de Honor 9x niet vergelijken met de Honor 8x. De fotoapplicatie is heel anders dan die van Xiaomi. De voorgestelde modi zijn verschillend en het beheer van de instellingen is totaal verschillend.

De fotoapplicatie heeft de volgende modi:
- foto (met hoofdsensor en groothoek)
- staande modus (hoofdsensor)
- Nachtstand (hoofdsensor)
- diafragmamodus (maakt handmatige aanpassing van het diafragma mogelijk) (hoofdsensor)
- videomodus (hoofd- en groothoeksensor)

De extra modi zijn:
- pro-modus
- slowmotion
- panoramisch
- lichte beschildering
- HDR
- timelapse
- dynamisch beeld
- filters
- watermerk

De keuze om bepaalde modi in dit menu te plaatsen lijkt me logisch, omdat deze modi waarschijnlijk minder vaak worden gebruikt. Aan de andere kant is het vreemd (of zelfs onlogisch) om de filters of de HDR in een aparte sectie te plaatsen, omdat deze functies direct verband houden met de fotosessie.


Fotokwaliteit

Foto test / studio
Eerste voorbeeld: ƒ/1,8 1/285 5,3 mm 50 ISO
honor 9x test photo studio 1

Belichting: onderbelicht
Scherpte: goed
Kleuren: gebrek aan verzadiging en aanwezigheid van gele zones.
Diepte van het veld: goed
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

De Honor 9x gebruikt dezelfde sensor als de Xiaomi Mi A3 en voor deze laatste had ik onderbelichte foto's in de studio gekregen. Het verbaast me dus niet dat de Honor 9x ook onderbelichte studiofoto's produceert. Wel merk ik een verschil tussen de twee camera's qua kleuren, je ziet vergeelde gebieden bij de Honor 9x, dit was niet het geval bij de Xiaomi.

De hoofdsensor heeft een brandpuntsafstand van 5,3mm, terwijl dezelfde sensor op de Xiaomi een brandpuntsafstand heeft van 4,71mm, dus de Honor legt een smallere hoek vast.

Tweede voorbeeld: ƒ/1,8 1/285 5,3 mm 50 ISO
honor 9x test photo studio 2

Scherpte: goed
Kleuren: gebrek aan verzadiging en aanwezigheid van vergeelde gebieden.
Diepte van het veld: goed
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

Voor deze foto heb ik de "AI"-modus geactiveerd, maar ik zie geen verschil op de foto.

Derde voorbeeld: ƒ/2,4 1/311 1,78 mm 50 ISO
honor 9x test photo studio 3

Scherpte: medium
Kleuren: gebrek aan verzadiging
Diepte van het veld: goed
Vervorming: belangrijk
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

De groothoeklens die op de Honor 9x wordt gebruikt heeft dezelfde gebreken als de meeste groothoeklenzen op een smartphone, de helderheid is veel slechter. De vervorming is erg belangrijk, het is een van de belangrijkste vervormingen die ik tot nu toe heb gezien. De foto verliest ook details ten opzichte van de eerste foto die met de hoofdsensor is gemaakt.

Vierde voorbeeld: ƒ/0,95 1/282 5,3 mm ISO 50
honor 9x test photo studio 4

Scherpte: medium
Kleuren: gebrek aan verzadiging
Diepte van het veld: beperkt
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

De Honor biedt de mogelijkheid om de opening van het logboek te kiezen, ik vind het heel interessant omdat het kan helpen om de diepte van het veld en het licht beter te controleren. Op deze foto heb ik de minimale waarde van het diafragma gebruikt, ik had nog geen smartphone ontmoet die zo laag kon gaan. Paradoxaal genoeg verandert er niets in de belichtingstijd ten opzichte van de eerste foto als er twee keer zoveel licht is. Laat je niet misleiden door dit soort beloftes, want het veranderen van het diafragma op een smartphone is een softwarematige bewerking die een min of meer groot gebied van je foto zal vervagen. Het bieden van de mogelijkheid om met het onscherpe gebied te spelen is een goede zaak, maar verwacht niet dat je met het licht kunt spelen zoals op een echte camera.

Vijfde voorbeeld: ƒ/16 1/282 5,3 mm 50 ISO
honor 9x test photo studio 5


Scherpte: goed
Kleuren: gebrek aan verzadiging
Diepte van het veld: beperkt
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

Voor deze foto heb ik de maximale waarde voor het diafragma (f/16) genomen, dit heeft het effect van het vergroten van de scherptediepte, maar net als bij de vorige foto heeft het geen invloed op het licht. Als ik een foto had moeten maken op f/16 met een camera, zou de sluitertijd heel anders zijn geweest.


Foto test / zon
Eerste voorbeeld: ƒ/1,8 1/699 5,3 mm 50 ISO
honor 9x test review recensione opinion beoordeling sun 1 normal
Belichting: goed
Scherpte: zeer goed
Kleuren: correct
Diepte van het veld: goed
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

Ik was zeer aangenaam verrast door de kwaliteit van de foto's op klaarlichte dag. De meeste telefoons die ik heb getest manipuleren het beeld om het meer flatteus te maken en ik zie vaak een overmaat aan verzadiging. Met de Honor 9x kreeg ik deze indruk niet, de kleuren zien er heel natuurlijk uit. De scherpte van de foto's is echt goed, de behandeling is zichtbaar maar niet te uitgesproken, je kunt de scheidingen tussen de ramen in de achtergrondgebouwen goed zien. In dit eerste voorbeeld heb ik een vrij belangrijk gat tussen donkere en lichte gebieden, de hoofdsensor is niet in de valkuil van overbelichting gelopen.

Hier zijn enkele andere voorbeelden met dezelfde sensor:



Tweede voorbeeld: ƒ/2,4 1/1377 1,78 mm 50 ISO
honor 9x test review recensione opinion beoordeling sun 3 large
Belichting: goed
Scherpte: medium
Kleuren: correct
Diepte van het veld: goed
Vervorming: geen, behalve in de buurt
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: licht

De Honor 9x is uitgerust met een 1,78mm groothoeksensor, waardoor hij een zeer open hoek biedt die geschikt is voor landschapsfoto's, maar vervorming veroorzaakt voor alle objecten/onderwerpen in de omgeving van de sensor. De foto is iets gladder dan de foto die op dezelfde plaats met de hoofdsensor is gemaakt, het verschil is niet erg zichtbaar als de lichtomstandigheden goed zijn. Zodra de helderheid afneemt, wordt het afvlakken te belangrijk. Er is geen vervorming op dit beeld omdat ik geen object in de buurt heb, maar als je opnamen maakt in de stad, zul je zien dat objecten/onderwerpen in de periferie vervormd zijn, er zijn enkele voorbeelden in de nachtopnamen hieronder.




Foto test / bewolkt
Eerste voorbeeld: ƒ/1,8 1/262 5,3 mm 50 ISO
honor 9x test review recensione opinion beoordeling cloud 1
Belichting: lichte onderbelichting
Scherpte: goed
Kleuren: correct
Diepte van het veld: goed
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

Wanneer de helderheid daalt, hebben smartphones de neiging om onderbelichte foto's te leveren met bepaalde gebieden zoals de hemel die overbelicht is. De Honor 9x doet het niet al te slecht, want zelfs als de foto iets onderbelicht is, kun je nog steeds de details zien. Net als in het vorige voorbeeld werkt de scherptebehandeling goed en worden de kleuren niet kunstmatig overdreven.



Tweede voorbeeld: ƒ/2,4 1/377 1,78 mm 50 ISO
honor 9x test review recensione opinion beoordeling cloud
Belichting: onderbelichting
Scherpte: goed
Kleuren: te donker
Diepte van het veld: goed
Vervorming: licht
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

De groothoekmodule doet het goed als de helderheid goed is, maar zodra de helderheid afneemt, gaan de foto's achteruit. De sensor maakt een verkeerde keuze wat betreft de belichting en kan de belichtingstijd gemakkelijk verlengen, maar in plaats daarvan vermindert hij de lichtinval. Het resultaat is niet goed en ik raad het gebruik van de groothoek af voor iets anders dan open ruimte fotografie onder de zon.




Test foto / nacht
Eerste voorbeeld: ƒ/1,8 1/14 5,3 mm 3200 ISO
honor 9x test review recensione opinion beoordeling night 1
Belichting: oké
Scherpte: medium
Kleuren: te warm
Diepte van het veld: medium
Vervorming: Oké.
Chromatische aberratie: oké
Vignettering: Oké.
Digitale ruis: zichtbaar

Dit eerste voorbeeld laat zien dat de Honor 9x geen goede nachtopnames oplevert. Het beeld is rumoerig, de scherpte is niet uniform, de kleuren zijn te warm. Hier zijn andere voorbeelden die van dezelfde sensor zijn gemaakt:



Het resultaat is eerlijk gezegd slecht, het is waarschijnlijk het slechtste resultaat dat ik heb gezien sinds ik telefoons heb getest.

Tweede voorbeeld: ƒ/2.4 1/13 1.78 mm 2500 ISO
honor 9x test review recensione opinion beoordeling night 2
Belichting: te donker
Scherpte: slecht
Kleuren: gebrek aan verzadiging
Diepte van het veld: medium
Vervorming: Oké.
Chromatische aberratie: oké
Vignettering: Oké.
Digitale ruis: zichtbaar

Groothoeksensoren zijn over het algemeen minder efficiënt voor nachtfotografie, maar met de Honor 9x is het nog erger. De kwaliteit van de foto is echt slecht. Ik ben gewend om foto's uit de vrije hand te maken en met een sluitertijd van 1/13 ben ik normaal gesproken in staat om foto's te maken die scherp genoeg zijn. Hier zijn nog meer voorbeelden die met deze groothoeksensor zijn gemaakt.



Het resultaat is echt slecht, ik heb nog niet zulke slechte foto's gezien op een camera in deze prijsklasse.

Derde voorbeeld: ƒ/1,8 1/2 5,3 mm 3200 ISO
honor 9x test review recensione opinion beoordeling night 5
Belichting: oké
Scherpte te uitgesproken
Kleuren: ok
Diepte van het veld: ok
Vervorming: Oké.
Chromatische aberratie: oké
Vignettering: Oké.
Digitale ruis: zeer zichtbaar

De Honor 9x beschikt over een nachtmodus die verschillende foto's maakt met verschillende belichtingen en deze vervolgens combineert om een beter beeld te krijgen. De meeste smartphones bieden deze mogelijkheid vandaag de dag en het is vooral de verwerkingskracht die een goede foto oplevert. De Honor 9x geeft een teller in seconden weer waarmee je weet hoe lang je de telefoon in dezelfde positie moet houden, het idee is interessant maar het proces is vrij langzaam. Soms duurt het meer dan 3 seconden om een foto te maken.

Het eindresultaat is helaas niet erg goed. De digitale ruis is erg zichtbaar, de verwerking versterkt te veel details en de foto verliest zijn natuurlijke geluid. Hier zijn enkele andere voorbeelden van nachtfoto's.



Ik heb moeite om iets positiefs te vinden op het nachtelijke gedeelte, de Honor 9x is ver verwijderd van de prestaties van andere smartphones in deze prijsklasse.



Videokwaliteit

Stabilisatie
Smartphones in dezelfde prijsklasse als de Honor 9x zijn meestal niet erg goed in videostabilisatie en dit is ook het geval voor de Honor 9x. In de volgende video zet ik de Honor 9x op mijn fiets en hoewel je kunt zien dat de Honor 9x niet kan compenseren voor beweging, weet ik niet eens zeker of het wel probeert omdat ik geen stabilisatieoptie heb gezien in de instellingen van de videotoepassing. Ik moet toegeven dat deze test een beetje extreem is en dat maar weinig telefoons in staat zijn om zo'n hoog trillingsniveau te weerstaan, maar de test heeft de verdienste om te laten zien hoe de smartphone het beeld probeert te corrigeren.



Video normale conditiesNog niet beschikbaar / getest

Video low light
Nog niet beschikbaar / getest

Audiokwaliteit

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.
Toen ik de Honor 9x op het gehoor en met een koptelefoon testte, vond ik dat het geluid goed was zonder uitzonderlijk te zijn, dus ik verwachtte een gemiddelde score te krijgen met de technische test. Helaas is het resultaat niet erg goed, want zodra je het volume verhoogt, daalt de geluidskwaliteit aanzienlijk. Zolang je het volume op 50-60% houdt, is de geluidsvermindering niet echt merkbaar, maar bij 100% is het geluid echt slecht.

Frequency Response
Deze test is bedoeld om te testen of het toestel in staat is alle frequenties correct te reproduceren. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om op alle frequenties een goed geluid te zien, is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen. honor 9x frequency repons

Ik heb het resultaat van deze test vergeleken met de Redmi Note 8 om binnen een gelijkwaardig telefoonbereik te blijven. Je kunt duidelijk zien dat de Honor 9x afwijkt van de norm in de lage frequenties, terwijl het overeenkomt met het Redmi resultaat op hogere frequenties.

Dynamisch bereik
Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus te spelen te testen. Ook hier moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de referentie staan.honor 9x dynamic range

Net als bij de vorige test heb ik het resultaat vergeleken met de Redmi Note 8. Je kunt op deze grafiek zien dat de Honor 9x op bijna alle frequenties sterk afwijkt van de norm, dit bevestigt mijn gevoel over de vervorming, deze vervorming is echt heel belangrijk. De Redmi Note 8 is geen uitzonderlijk apparaat qua geluid, de Honor 9x had in hetzelfde bereik moeten liggen maar behoort tot de slechtste telefoons voor geluid.

Geluidsniveau
Deze test heeft tot doel te bepalen of het geteste apparaat in staat is om geluiden zonder veel ruis te reproduceren. Een hoge score duidt op een lage parasietendruk, een lagere score duidt op een hogere aanwezigheid van parasieten.honor 9x noise level

Ik krijg hier hetzelfde resultaat als bij de andere twee maatregelen. De Honor 9x is geen apparaat voor audiofielen, het kan een correct geluid produceren zolang het volume niet te hoog is. Als u niet naar muziek luistert met uw telefoon, kunt u dit probleem negeren.

Concertopname
Het doel van deze test is om de opnamekwaliteit van de telefoon te meten wanneer er veel omgevingsgeluiden zijn. Omdat ik niet elke keer als ik een telefoon test de mogelijkheid heb om naar een concert te gaan, simuleer ik het geluid van een concert in een gesloten omgeving.

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven.
Screen grootte : 6.59
Resolutie : 1080 x 2340
Ratio : 19.5:9
Type : IPS LCD
% oppervlakte : 85
dE wit : 2.2
dE rood : 1.0
dE groen : 0.3
dE blauw : 3.1
dE geel : 0.9
dE cyan : 1.4
dE magenta : 1.6
Colorimetrie

honor 9x screen calibration

Toen ik de colorimetrie van de Honor 8x testte, kreeg ik vrij slechte resultaten en toen ik de Honor 9x de eerste keer testte, kreeg ik ook vrij slechte resultaten en was het colorimetrieprobleem met het blote oog te zien. Het scherm toonde een kleur die te blauw was met de basisinstellingen. Gelukkig is het mogelijk om dit probleem voor een groot deel te verhelpen door naar de weergave-instellingen te gaan en de normale kleurweergave te kiezen (de standaardwaarde is "levendige kleuren").

Ik heb de colorimetrietest met deze instelling opnieuw uitgevoerd en het beeld is veel beter. Ik heb nog steeds een afwijking met blauw, maar die is klein, de andere kleuren zijn veel nauwkeuriger. Het is meestal het wit dat de meeste problemen veroorzaakt als de kleuren te blauw zijn, maar hier krijg ik met de verandering van de instelling een dE van 2.2 met het wit, het is een zeer goed resultaat.


Top 10 - rangschikking van de beste schermen op basis van colorimetrie
1. Xiaomi Mi 10 Lite 5g dE = 0.73
2. Xiaomi Redmi Note 8 dE = 1.2
3. Samsung Galaxy S20 dE = 1.4
4. Xiaomi Mi 9 Lite dE = 1.46
5. Xiaomi Redmi Note 9s dE = 1.47
6. Honor 9x dE = 1.5
7. Poco F2 Pro dE = 1.73
8. Xiaomi Mi Note 10 Lite dE = 1.91
9. Samsung Galaxy S10+ dE = 2.01
10. Xiaomi Mi 9t Pro dE = 2.11

Aantal smartphones in de ranglijst:29
Positie van deze smartphone in de ranglijst:6/29

Let op: het colorimetrische verschil wordt gemeten in dE. Na drie uur zal het menselijk oog een colorimetrisch verschil waarnemen, dus de dE moet het laagst zijn. De tests zijn allemaal uitgevoerd met een colorimetrische sonde.

Helderheid / Contrast
Ik heb een maximale helderheid van 314 cd/m² gemeten, het is erg weinig, maar ik denk dat de telefoon in staat is om deze helderheid te verhogen bij blootstelling aan de zon. Dit helderheidsniveau laat niet toe dat het perfect leesbaar is in direct zonlicht.

Ik heb ook de reflectie van het scherm gemeten en ik heb een score van 35% gekregen, dus het spiegeleffect is vrij beperkt.

De Honor 9x heeft een LTPS scherm dat een vrij gemiddeld contrast biedt. In deze prijsklasse vinden we steeds meer Amoled schermen met diepe zwarten, de Honor 9x kan niet concurreren met dit type scherm, de zwarten zijn niet helemaal zwart, ze zijn eerder grijs.

Lichtabsorptie/Reflectie
Het scherm van de smartphone reflecteert het licht en maakt er soms een echte spiegel van. Dit spiegeleffect maakt het moeilijker om te lezen.

De onderstaande absorptie-index geeft het percentage van het door het scherm geabsorbeerde licht aan. De leesbaarheid van een scherm is beter wanneer de absorptie-index hoog is.

Telefoon getest:% lichtabsorptie
Samsung Galaxy S10+58
Xiaomi Mi 9T Pro52
Honor 9x65
Redmi Note 9s55
Motorola G8 Power60
Realme 654
Umidigi F248
Poco F2 Pro52
Redmi Note 956
Xiaomi Mi Note 10 Lite53
Samsung Galaxy S2047
Samsung Galaxy A21s53
De geteste telefoons hebben een gemiddelde absorptiegraad van54 %

Biometrie

De Honor 9x is voorzien van een vingerafdruksensor aan de achterzijde, de sensor is goed gepositioneerd en reageert snel mits de vingers niet nat zijn. Ik heb geen gezichtsherkenning gezien, het is waarschijnlijk een keuze omdat de camera aan de voorkant in de camera zit.

Besturingssysteem


Ik had EMUI al lang niet meer getest, ik had er een gemengd gevoel over omdat ik het systeem interessant vond, maar niet helemaal volwassen. Ik heb versie 9.1 getest op de Honor 9x en ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast was. EMUI lijkt een beetje op wat Xiaomi met IMUI doet, maar dan met enkele verbeteringen.

Het basisscherm is vergelijkbaar met wat er op alle Android-telefoons te vinden is. Bovenaan is het notificatiescherm, ook hier niets verrassends en ik zou zelfs zeggen dat het het minst succesvolle deel van EMUI is omdat de pictogrammen niet erg leesbaar zijn en ze zich niet aanpassen aan het gebruik. Als je je vinger een beetje naar beneden schuift, kom je bij een zoekmachine die je in staat stelt om applicaties in het apparaat te vinden zonder via Google te gaan, dat is geweldig en Xiaomi zou hetzelfde moeten doen omdat ik het niet logisch vind om via Google te moeten gaan om een applicatie in de telefoon te vinden.

Aan de linkerkant is een aangepaste nieuwsfeed, Xiaomi heeft deze functie laten vallen en ik denk dat het een schande is omdat hun aanpassingsscherm nutteloos is. Eer heeft echt de juiste keuze gemaakt. Aan de rechterkant vindt u alle applicaties die op de telefoon zijn geïnstalleerd met snelkoppelingen naar de instellingen van elke applicatie als u uw vinger op een pictogram laat staan. Het is ook mogelijk om het scherm aan te passen door er in te knijpen.

Aanpassing bestaat op bijna elke telefoon, maar er is iets echt vervelend aan de Honor, want om thema's te kunnen downloaden, moet u een Huawei-account aanmaken en een hele reeks autorisaties accepteren. Ik had dit punt al eerder in het artikel genoemd, Huawei gaat veel te ver in haar datacollectiebeleid, ik vind het echt beledigend en zelfs vervelend.

Het menu van de parameters is zeer goed gevuld, maar de organisatie van de elementen die het samenstellen is heel logisch. Vergeet niet het scherm in te stellen op "normale kleur" voor een betere colorimetrie en de batterij-optimalisator te activeren om uw verbruik te controleren.

Ik vind dat EMUI op het niveau van IMUI is gekomen omdat het besturingssysteem van Huawei, op een paar kleine fouten na, een goede ervaring biedt.

Het voordeel van het testen van een telefoon gedurende enkele weken is te zien hoe de fabrikant de updates beheert. Ik ben begonnen met deze test op EMUI 9 en na een paar weken ben ik overgestapt op EMUI 10. De filosofie van EMUI 10 is bijna volledig vergelijkbaar met EMUI 10, maar ik merk nog steeds enkele verbeteringen op.



Het notificatiemenu is volledig opnieuw ontworpen, de pictogrammen zijn veel leesbaarder en het geheel is veel beter vormgegeven. De snelkoppelingen daarentegen zijn nog steeds niet dynamisch. EMUI biedt ook een dark mode aan, het is een kwestie van voorkeur maar ik geef duidelijk de voorkeur aan de dark mode, ik vind dat de menu's beter leesbaar zijn.

Hoewel deze versie van EMUI geen invloed zou moeten hebben op het GPS-signaal, heb ik onder EMUI 10 wel een verslechtering van de GPS-prestaties opgemerkt. Op straat of wanneer het signaal zwakker is, is de plaatsbepaling minder nauwkeurig.

Ik vind de indeling van het toetsenbord en de afstand tussen de toetsen leuker, het toetsenbord lijkt meer geventileerd dan dat van Xiaomi en Samsung, de correctie is minder efficiënt. Wanneer je een woord gebruikt dat niet door het woordenboek wordt begrepen, zal de telefoon het automatisch omzetten in wat het denkt dat het juiste woord is. Je moet dus heen en weer blijven gaan om het onbegrepen woord te corrigeren. De configuratie moet werken met een suggestie in plaats van het gebruik van de correctie te forceren. Als u vaak in meerdere talen schrijft, zal het probleem nog duidelijker zijn.


Bugs

Al met al ben ik geen echte bugs tegengekomen, er zijn een paar elementen die niet altijd logisch zijn om te gebruiken, zoals de spellingscorrectie, maar er is ook het gebruik van de wifi-hotspot die niet automatisch lijkt te willen worden uitgeschakeld. Ik had ook het probleem met de Honor 8x, de hotspot werd niet gedeactiveerd en mijn pc bleef de hele dag mijn mobiele verbinding gebruiken. Het is hetzelfde met de Honor 9x.

Wat me ook stoorde was de positie van de luidsprekers. De Honor 9x heeft zeer dunne randen, waardoor er niet veel ruimte over is om een luidspreker te plaatsen en het geluid wordt afgespeeld via een zeer dunne uitgang. Dit is de eerste keer dat ik een telefoon test waarbij ik constant moet zoeken naar de ideale positie voor het oor, de uitgang van de luidspreker is zo dun dat je het oor op een heel precieze plaats moet plaatsen om iets te kunnen horen.

Accessoires Honor 9x

Om nog meer te genieten van je ervaring met je smartphone bied ik links naar allerlei accessoires die je misschien handig vindt

Beschermhoes / koffer honor 9x
Screen beschermfolie honor 9x
Geheugenkaart honor 9x
USB-kabel / oplader honor 9x
Koptelefoon honor 9x
Fietsenrek honor 9x

Vergelijk Honor 9x met de anderen

Ik heb voor elke test een score van 1 tot 10 toegekend die de sterke en zwakke punten van een product bepaalt. Ik gebruik 0 voor criteria die (nog) niet zijn getest. Een score van 1 tot 3 duidt op slechte prestaties (en ja, dat is ook zo), een score van 4 tot 6 duidt op gemiddelde prestaties, een score van 7 tot 8 duidt op goede prestaties en een score van 9 en 10 duidt op uitzonderlijke prestaties. .
De score wordt berekend op basis van mijn metingen en als er geen metingen zijn, is het een subjectieve mening op basis van mijn ervaring.

De scores zijn niet statisch, ze veranderen in de loop van de tijd omdat de prestaties van nieuwe producten veranderen en hiermee moet rekening worden gehouden.

Honor 9x
Afwerking kwaliteit7.006.00
Batterijprestaties7.006.00
CPU-prestaties6.005.00
GPU-prestaties6.005.00
Schermkwaliteit6.005.00
foto kwaliteit6.005.00
Video kwaliteit6.005.00
Wi-Fi-prestaties6.005.00
Mobiele downloadsnelheid6.005.00
Gevoeligheid van het mobiele netwerk6.006.00
Frequentiebereik7.006.00
Geluidskwaliteit6.006.00
GPS-prestaties6.006.00
Besturingssysteem7.007.00
Totale score8878
Wereldwijde ranglijst
1. Samsung Galaxy S20 112 / 140
2. Poco F2 Pro 111 / 140
3. Samsung Galaxy S10+ 107 / 140
4. Xiaomi Mi 9t Pro 106 / 140
5. Poco X3 102 / 140
6. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 101 / 140
7. Xiaomi Mi Note 10 Lite 101 / 140
8. Xiaomi Redmi Note 8 Pro 100 / 140
9. Xiaomi Redmi Note 9s 98 / 140
10. Xiaomi Mi 9 Lite 98 / 140
11. Xiaomi Redmi Note 8 97 / 140
12. Xiaomi Redmi Note 7 94 / 140
13. Realme 6 93 / 140
14. Motorola G8 Power 91 / 140
15. Nokia 5.3 89 / 140
16. Xiaomi Mi A3 89 / 140
17. Xiaomi Redmi Note 9 88 / 140
18. Honor 9x 88 / 140
19. Meizu Note 9 86 / 140
20. Xiaomi Mi 8 Lite 86 / 140
21. Xiaomi Redmi Note 5 85 / 140
22. Umidigi S3 Pro 83 / 140
23. Umidigi F2 82 / 140
24. Samsung Galaxy A21s 82 / 140
25. Redmi 9a 81 / 140
26. Redmi 9c 80 / 140
27. Ulefone Armor 7e 80 / 140
28. Honor 8x 78 / 140
29. Umidigi F1 77 / 140
30. Huawei Y6 2019 74 / 140

Test / beoordeling conclusie

Ik heb de Honor 8x getest toen deze uitkwam en ik was een beetje teleurgesteld. De telefoon was geen slechte telefoon, maar hij was wel duurder dan de concurrentie en had een aantal zwakke punten. De Honor 9x volgt precies dezelfde trend. De Honor 9x wordt op hetzelfde prijsniveau verkocht als de Redmi Note 8 Pro of de Xiaomi Mi 9T, maar hij heeft een aantal kenmerken van een telefoon met een lager bereik zoals de Redmi Note 8 die bijna 75€ minder kost! De enige speciale eigenschap van de Honor 9x is zijn full screen display en pop-up camera die een full screen ervaring biedt die nog niet wijdverbreid is.

Als de Honor 9x werd verkocht voor ongeveer 180€, denk ik dat die positie verdedigbaar zou zijn, maar aan 240€, wordt hij geconfronteerd met concurrenten die het op alle vlakken overtreffen. Als de prijs niet daalt en je wilt een full screen ervaring, zou ik de Xiaomi Mi 9T aanbevelen.

Als ik de concurrentie buiten beschouwing laat en me concentreer op de sterke en zwakke punten van deze smartphone, zou ik zeggen dat het scherm goed gekalibreerd is (na het veranderen van de instellingen) en dat de grootte ervan een zeer aangename ervaring biedt. Ik hou ook van de pop-up camera omdat ik geen grote consument van selfie ben, dus ik heb liever dat de camera niet zichtbaar is. De batterij biedt ook een goede autonomie, Honor is ook genereuzer dan de anderen door 128Gb aan opslagruimte te bieden. De display heeft geen waarschuwings-LED's, daar heb ik geen probleem mee, maar ik weet dat het belangrijk is voor veel gebruikers.

Voor de foto vind ik het resultaat mooi als het licht goed is, maar zodra het licht afneemt, is de kwaliteit van de foto's veel lager dan wat de concurrentie kan leveren. Na twee maanden gebruik van de Honor 9x realiseerde ik me dat ik niet zoveel foto's had gemaakt als gewoonlijk, het is geen wetenschappelijke indicator maar het is het resultaat van mijn subjectieve waarneming van de camera.


Sterktes
Schermformaat
Colorimetrie (na aanpassing van de parameters)
Levensduur van de batterij
Pop-up camera


Zwaktes
Laag contrast (zwarten zijn grijs)
Fotokwaliteit in slechte lichtomstandigheden
Hoog volume geluidskwaliteit
Geen 4k-video in de basisapplicatie


Alternatieven voor dit product

Opmerkingen

Discussieer mee / Stel je vragen

Je reactie wordt na validatie gepubliceerd. Ik reageer in mijn vrije tijd op meer dan 1500 reacties per jaar, dus ik kan niet altijd even snel reageren. Je e-mailadres is niet publiekelijk zichtbaar en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.









Ontvang een e-mail wanneer er een reactie is gepubliceerd