Vond je mijn test leuk?
Vergeet niet om het te delen met je vrienden :-) Ik heb geen budget voor reclame, dank je wel!
Deel op Facebook


Ik vroeg me af hoe ik mijn testen kon diversifiëren door iets te vinden dat ik dagelijks gebruik en dat gerelateerd is aan de andere soorten apparaten die ik test. Uiteindelijk was het antwoord vrij eenvoudig: Ik moest een smart watch testen.

Ik ben geen uurwerkliefhebber, want voordat ik dit Huawei GT Active smart watch kocht, had ik maar 2 uurwerken in mijn leven (een Swatch en een Festina). Ik heb vorig jaar 2 connected bracelets getest, maar ik had nog geen smart watch getest, dus dit is een primeur.

Website van de fabrikant:
Huawei.com

Mijn test, uw vragen

Hoe verschillen mijn testen van andere op het web?
- Ik koop de apparaten meestal met mijn geld, de prijs is net zo belangrijk als het voor jou is!
- Ik bewaar de apparaten minstens een paar weken (soms meer) om te zien wat ze waard zijn in reële omstandigheden.
- Ik beantwoord (indien mogelijk) vragen om je te helpen beslissen voordat je ze koopt
- Mijn blog is beschikbaar in 6 talen: Frans, Nederlands, Engels, Duits, Spaans en Italiaans.
- Ik leef niet van mijn blog, niemand betaalt me om deze tests te doen, ik ben volledig onafhankelijk.
- Mijn pagina's zitten niet vol met advertenties
- Mijn pagina's zitten niet vol met advertenties
.
Andere tests:
Umidigi uWatch GT test, review en prijs
Huawei Watch GT Active test / review / prijs

Prijs Huawei Watch GT Active

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Huawei Watch GT Active van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.


De onderstaande links zijn reclamelinks die mij in staat stellen om het geteste materiaal in volledige neutraliteit te kopen. Als je het werk op deze blog leuk vindt, kun je me ondersteunen door via deze links te kopen. Het kost u absoluut niets, je profiteert altijd van de beste prijzen.
77.6238 EUR - (2020-07-03 16:32) HUAWEI Watch GT - GPS Smartwatch with 1.39" AMOLED - (Amazon.co.uk - UK)
95 EUR - (2020-07-03 14:16) Huawei Watch GT Active 46,5mm Dark Green Gehäuse - (eBay DE - DE)
95.95 EUR - (2020-07-03 14:16) Huawei Watch GT Active Smartwatch Dunkelgrün 46mm - (eBay DE - DE)
99.9 EUR - (2020-07-03 16:25) HUAWEI Watch GT Active Smartwatch, Autonomia Batte - (Amazon.it - IT)
99.99 EUR - (2020-07-03 14:16) Huawei Watch GT Active 46mm Smartwatch Fitnesstrac - (eBay DE - DE)
99.99 EUR - (2020-07-03 14:16) HUAWEI Watch GT Active Smartwatch Metall Fluorelas - (eBay DE - DE)
99.99 EUR - (2020-07-03 14:10) Huawei Watch GT 2,W1 Active,W1 Elite Sports Smart - (eBay FR - FR)
99.99 EUR - (2020-07-03 14:16) HUAWEI Watch GT Active Smartwatch Metall Fluorelas - (eBay DE - DE)
99.99 EUR - (2020-07-03 14:10) HUAWEI Watch GT Active Smartwatch Metall Fluorelas - (eBay FR - FR)
99.99 EUR - (2020-07-03 14:10) HUAWEI Watch GT Active Smartwatch Metall Fluorelas - (eBay FR - FR)
107.13 EUR - (2020-07-03 15:23) Huawei Watch GT Active Smartwatch (46 mm Amoled To - (Amazon.de - DE)
107.78 EUR - (2020-07-03 15:23) Huawei Watch GT Active Smartwatch (46 mm Amoled To - (Amazon.de - DE)
109.787 EUR - (2020-07-03 16:32) HUAWEI WATCH GT 2e Smartwatch, 1.39 Inch AMOLED HD - (Amazon.co.uk - UK)
110.495 EUR - (2020-07-02 18:05) Huawei Watch GT Active Metal Smartwatch, Color dar - (Aliexpress - CN)
110.818 EUR - (2020-07-03 16:33) HUAWEI WATCH GT 2e Smartwatch, 1.39" AMOLED HD Tou - (Amazon.co.uk - UK)
111.24 EUR - (2020-07-03 16:32) HUAWEI WATCH GT 2e Smartwatch, 1.39 Inch AMOLED HD - (Amazon.co.uk - UK)
111.303 EUR - (2020-07-02 07:49) Huawei Watch GT Active Metal Smartwatch, Color dar - (Aliexpress - CN)
111.303 EUR - (2020-07-02 06:00) Huawei Watch GT Active Metal Smartwatch, Color dar - (Aliexpress - CN)
111.303 EUR - (2020-07-02 06:46) Huawei Watch GT Active Metal Smartwatch, Color dar - (Aliexpress - CN)
111.317 EUR - (2020-07-01 22:42) Huawei Watch GT Active Metal Smartwatch, Color dar - (Aliexpress - CN)
111.384 EUR - (2020-07-03 16:32) HUAWEI WATCH GT 2e Smartwatch, 1.39 Inch AMOLED HD - (Amazon.co.uk - UK)
113.5 EUR - (2020-07-03 14:21) Huawei Watch GT Active Metall Verde - (eBay ES - ES)
114.99 EUR - (2020-07-03 14:21) HUAWEI Watch GT Active Smartwatch Metall Fluorelas - (eBay ES - ES)
114.99 EUR - (2020-07-03 14:10) HUAWEI Watch GT Active Smartwatch Metall Fluorelas - (eBay FR - FR)
118.31 EUR - (2020-07-03 15:53) Huawei Watch GT Active Green - (PC Componentes - ES)
119.99 EUR - (2020-07-03 14:10) HUAWEI Watch GT Active Smartwatch Metall Fluorelas - (eBay FR - FR)
124 EUR - (2020-07-03 02:33) HUAWEI Watch GT Active Smart, grün, One Size - (Amazon.de - DE)
128 EUR - (2020-07-03 16:15) Huawei Watch GT Active - Reloj Inteligente, Verde, - (Amazon.es - ES)
129 EUR - (2020-07-03 16:30) Huawei Watch GT Active Montre Connectée (GPS, bo - (Amazon France - FR)
130 EUR - (2020-07-03 14:21) Smartwatch Huawei Watch GT Active Green - (eBay ES - ES)
134 EUR - (2020-07-03 16:30) Huawei Watch GT Active Montre Connectée (GPS, bo - (Amazon France - FR)
138 EUR - (2020-07-03 04:58) HUAWEI WATCH GT 2e Montre Connectée, Ecran Tactil - (Amazon France - FR)
139 EUR - (2020-07-03 14:14) HUAWEI WATCH GT 2e Montre Connectée, Ecran Tactil - (Amazon France - FR)
139 EUR - (2020-07-03 16:10) HUAWEI WATCH GT 2e Montre Connectée, Ecran Tactil - (Amazon France - FR)
140.696 EUR - (2020-07-03 14:05) New HUAWEI WATCH GT 2e GT2e Smart Watch Sport & Ac - (eBay US - USA)
141.596 EUR - (2020-07-03 11:09) Huawei Watch GT Active Edition - (Giztop - CN)
142.95 EUR - (2020-07-03 16:07) Huawei Watch GT Active - Smartwatch - Donkergroen - (Bol.com - NL)
143.73 EUR - (2020-07-03 16:15) Huawei Watch GT Active - Reloj Inteligente, Naranj - (Amazon.es - ES)
144 EUR - (2020-07-03 16:15) Huawei Watch GT 2 Sport - Smartwatch con Caja de 4 - (Amazon.es - ES)
148.49 EUR - (2020-07-03 16:15) Huawei Watch GT2 Sport - Smartwatch con Caja de 46 - (Amazon.es - ES)
149 EUR - (2020-07-03 16:15) Huawei Watch GT 2e Active - Smartwatch de AMOLED p - (Amazon.es - ES)
150 EUR - (2020-07-03 14:21) Huawei Watch GT Active 46 mm Caja de acero inoxida - (eBay ES - ES)
151.67 EUR - (2020-07-03 12:46) Huawei Watch GT 2e Active – AMOLED Smartwatch 1, - (Amazon.de - DE)
152.9 EUR - (2020-07-03 14:21) Huawei Watch GT Active 46mm Smartwatch Grigio AMOL - (eBay ES - ES)
156.726 EUR - (2020-07-03 14:05) New HUAWEI WATCH GT 2e GT2e Smart Watch Sport & Ac - (eBay US - USA)
161.9 EUR - (2020-07-03 15:20) HUAWEI Watch GT Active smartwatch Grigio AMOLED 3, - (Amazon.it - IT)
168.142 EUR - (2020-07-02 23:44) HUAWEI Watch GT 2 (42MM) GPS, Waterproof, Sleep & - (Amazon.com - USA)
174.49 EUR - (2020-07-03 14:33) HUAWEI Watch GT 2 Smartwatch (46mm Full-Color-AMOL - (Amazon.de - DE)
175.864 EUR - (2020-07-03 14:05) Huawei Watch GT Active FTN-B19 46mm GPS Smartwatch - (eBay US - USA)
182 EUR - (2020-07-03 10:25) HUAWEI Watch GT Active Montre Intelligente Mixte, - (Cdiscount - FR)
195.98 EUR - (2020-07-03 10:25) Huawei Watch GT Active - Montre Connectée (GPS, E - (Cdiscount - FR)
199 EUR - (2020-07-03 11:00) HUAWEI Watch GT Active Orange (55023804) - (Mediamarkt - BE)
213.721 EUR - (2020-07-03 14:05) HUAWEI Watch GT ACtive Smart Watch Wrist GPS AMOLE - (eBay US - USA)
222.59 EUR - (2020-07-03 10:25) Huawei Watch GT - Montre Connectée (GPS, Ecran AM - (Cdiscount - FR)
229 EUR - (2020-07-02 12:36) Huawei Watch GT Active Smartwatch (3,53 cm/1,39 Zo - (Otto - DE)
232.832 EUR - (2020-07-03 14:05) Huawei Watch GT Active 46mm Smartwatch - Orange - - (eBay US - USA)
Prijsalert: Ik heb een tool ontwikkeld waarmee ik de beste prijzen kan vinden en ik stel het u voor zodat u er ook van kunt genieten.

Stuur mij een alert naar Ontbrekend e-mailadres IncorrectMail wanneer de prijs onder deze waarde daalt EUR Stel een prijslimiet in Uw prijslimiet is niet correct

Uw e-mailadres wordt nooit gebruikt voor iets anders dan deze alert.


Twijfel je over een winkel? Ik koop regelmatig bij veel winkels, hier is mijn mening over het aantal winkels.

Tijdslijn


08/02/2020 Aankoop van de Huawei Watch GT Active op RueDuCommerce.fr met inruilgarantie
08/02/2020 Begin van de test

Waarom deze telefoon?


Toen ik besloot om een smart watch te testen, had ik nog steeds geen idee welk merk of model ik moest testen. In het begin ging ik voor Chinese merken als Kospet, Alfawise of Zeblaze, maar ik begon liever met een minder exotisch (maar nog steeds Chinees) merk. Het is in de eerste plaats de prijs die mijn keuze voor de Huawei GT Active heeft gemotiveerd.

Structure van mijn test

Ik test producten volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zo veel mogelijk informatie te geven. Helaas kost dit veel tijd. In tegenstelling tot sommige sites waar producten op één dag worden getest, gebruik ik de producten die ik test minimum enkele weken en soms zelfs enkele maanden. Als de test niet compleet is op het moment van je bezoek, nodig ik je uit om later terug te komen of je vraag te stellen in de commentaren.

Uitpakken





De Huawei Watch GT Active is verpakt in een koffer die alleen het watch, een handleiding, een oplaadstation en een USB-kabel bevat. Dit alles past in een veel kleinere doos, maar we zien dat Huawei zijn watch wil positioneren als een premium product en zich wil onderscheiden van andere Chinese modellen die geen last hebben van dit soort dingen.



Eerste configuratie



In tegenstelling tot een smartphone hoeft de Huawei Watch GT Active niet te worden geconfigureerd, maar moet hij wel worden aangesloten op een telefoon om updates te kunnen installeren en toegang te krijgen tot de watchgegevens via de Huawei Health-applicatie. Het horloge is bijna nutteloos als het niet is aangesloten op een telefoon.

Ik heb eerst geprobeerd om de Huawei applicatie te installeren op een Xiaomi. De installatie van de applicatie werkt, maar je moet de Huawei HMS applicatie ook downloaden. Helaas werkt deze applicatie niet op mijn Xiaomi. In theorie zou het moeten kunnen werken door het geven van de nodige autorisaties, maar ondanks alles heeft de applicatie nooit willen beginnen. Ik heb de operatie ook geprobeerd op een Samsung en ik had hetzelfde probleem. Gelukkig had ik een Honor telefoon bij de hand (Honor maakt deel uit van de Huawei groep) en met deze telefoon werkte alles.

Het uurwerk is in Bluetooth verbonden met de smartphone, maar de Huawei Health applicatie is nodig om het uurwerk te kunnen herkennen en synchroniseren. Het lijkt erop dat je een Huawei of Honor telefoon moet hebben om het horloge te kunnen gebruiken en ik vind het jammer.

Afwerking




Zoals ik hierboven al schreef, wil Huawei haar producten boven andere Chinese producten positioneren en het eerste contact met de Huawei Watch GT Active geeft een zeer goede indruk. De materiaalkeuze geeft de indruk dat het horloge is gemaakt van een metaallegering, maar dit is niet het geval, het hele horloge is gemaakt van goede kwaliteit kunststof. Ik was ook verrast door het gewicht van de GT Active omdat ik meestal een traditioneel metalen horloge draag en de GT Active veel lichter is door het plastic ontwerp.

Het bandje is gemaakt van rubber, het ziet er niet erg hoogwaardig uit maar ik vind dit bandje toch vrij elegant en het kleeft heel goed aan de pols. Het sluitsysteem is efficiënt en het horloge is nooit losgekomen door de pols te bewegen. Ik had het probleem met de Mi-Band armband die regelmatig met bepaalde bewegingen afviel.

Aan de zijkant van de GT Active zitten twee grote knoppen die eruit zien als traditionele horlogeknopen, ze zien eruit alsof ze kunnen draaien maar ze zijn statisch. Een druk op de bovenste knop geeft toegang tot de belangrijkste functies van het horloge, de onderste knop geeft toegang tot de sportfuncties.

Op de achterkant zit de sensor voor de hartslag maar ook de connector om het horloge op te laden. Het horloge kan niet direct op een USB-kabel worden aangesloten, het is noodzakelijk om een klein oplaadstation te gebruiken dat met het horloge wordt meegeleverd.

De Huawei Watch GT Active kan niet echt concurreren met een traditioneel kwaliteitshorloge, maar biedt toch een zeer goed afwerkingsniveau.

Connectiviteit


De Huawei Watch GT Active maakt verbinding via bluetooth, het biedt geen verbinding met het 3G/4G netwerk.

Batterijduur



Ik was aangenaam verrast door de levensduur van de batterij van de Huawei GT Active. Toen ik hem uit de doos haalde, was hij voor 60% opgeladen en dat duurde bijna een week. Ik laadde hem vervolgens maximaal op en duurde precies 7 dagen bij normaal dagelijks gebruik en twee fietssessies van 1 uur. Daarna heb ik de GT Active zonder enige sportieve activiteit gebruikt en de batterij ging 9 dagen mee.

Honor kondigt een nog grotere autonomie aan, maar het is vooral een marketingargument omdat ik bij minimaal gebruik maximaal 9 dagen heb geduurd.
De actieradius is dus vrij goed en tenzij je elke dag intensief sport, hoef je niet na te denken over de batterij.



Om de batterij op te laden, levert Honor een klein oplaadstation bij het apparaat, steek deze gewoon in een stopcontact met een USB-kabel. Het duurt 2 uur om het horloge volledig op te laden (als het op 0% staat).

Schermkwaliteit


Het scherm van de Huawei Watch GT Active is een AMOLED-display met een goed contrast en een goede leesbaarheid. Het verschil tussen de pixels is zichtbaar maar het stoorde me niet al te veel.

Het scherm is vrij helder, het is mogelijk om de helderheid handmatig of in de automatische modus aan te passen. de minimale helderheid is nog steeds te helder omdat het horloge aangaat als ik beweeg terwijl ik slaap en het te veel licht uitstraalt. Als je midden in de nacht wakker wordt om naar de tijd te kijken, wordt je waarschijnlijk gestoord door deze te hoge helderheid (zelfs op het laagste niveau).

GPS


De Huawei Watch GT Active heeft geen GPS-sensor.

Features


Huawei Watch GT Active werkt in een gesloten omgeving, dus je kunt geen applicaties downloaden om de functionaliteit te verrijken.

Het overgrote deel van de functies heeft betrekking op sportactiviteiten (12 modi) en je hebt een paar extra functies zoals een stopwatch, kompas, barometer, weer, alarm en zaklantaarnfunctionaliteit.

Als je een applicatie als Deezer of Spotify op je telefoon gebruikt, kun je een nummer stoppen of opnieuw starten.
Het uurwerk is compatibel met de Huawei Health-toepassing, maar je kunt het niet verbinden met toepassingen zoals Strava of Runtastic.

Besturingssysteem


Hartgegevens
De Huawei Watch en de Huawei Health applicatie maken het mogelijk om de hartslag in grafieken te volgen. Het watch registreert de hartslag continu, ik zag niet de mogelijkheid om de updatefrequentie in te stellen. Met de permanente meting gaat de batterij een week mee, wat een zeer goed resultaat is.

Zijn de metingen betrouwbaar? Dat hangt ervan af. Als je in rust bent, krijg ik een hartslag die vergelijkbaar is met wat ik met andere apparaten krijg. Ik heb echter abnormale metingen in rust opgemerkt, zoals 40 slagen per minuut, wat onmogelijk is. Ik heb verschillende tests gedaan met de Mi Band 4 resultaten met de Huawei Watch GT Active en ik heb heel andere resultaten gekregen.
Hier is een voorbeeld:

Ik reed een uur op de fiets en bevestigde de Mi Band 4 en de Huawei Watch aan dezelfde pols. De Mi Band 4 begon op het moment van de oefening terwijl de Huawei al voor de oefening om mijn pols zat, dus het onderste bereik is anders.
De Huawei Watch gaf een maximale hartslag aan van 160, terwijl de Mi-Band 4 165 slagen meet. De grafiek van de Huawei is onregelmatig, hij verloor duidelijk de meting op bepaalde momenten terwijl de Mi-Band 4 de meting over de gehele duur hield. Ik krijg dus een heel ander gemiddelde.
Ik heb de operatie verschillende keren herhaald en ik heb altijd minder betrouwbare gegevens verkregen met de Huawei. Het door Huawei gemeten minimum was altijd lager dan wat ik met de Mi Band 4 heb gemeten, zo kreeg ik bijvoorbeeld 's nachts minder dan 45 slagen per minuut, wat onmogelijk is. In 4 oefeningen van 1 uur behaalde ik met de Huawei maximaal 160 slagen, terwijl ik met de Mi Band 4 bijna 170 slagen haalde. Ook hier denk ik dat de Mi Band 4 betrouwbaarder is, maar ik had geen derde meetinstrument.

Slaapgegevens
De slaapmeting in de Huawei Health applicatie levert meer gedetailleerde gegevens op dan ik met Mi Fit heb verkregen. Het meet de volgende stadia van de slaap:
- lichte slaap
- grote slaap
- paraxodale slaap
- aantal ontwaakbeurten
- slaapcontinuïteit
De applicatie combineert deze verschillende factoren om u een slaapkwaliteitsscore te geven.

Om de slaapgegevens te vergelijken, heb ik de Mi Band 4 opnieuw gebruikt. De Huawei is van mening dat de slaap om 21.45 uur begint, terwijl de Mi-Band rond 23.30 uur begint. Ik keek naar een film rond 21.45 uur en Huawei beschouwde me als slapend, Mi Band 4 beschouwde me als nog steeds wakker. De gemeten slaaptijd is dus heel anders tussen de twee apparaten. De metingen verschillen ook in de diepe slaap waar de Mi Band 4 een beetje te optimistisch lijkt met 3 uur diepe slaap.


De kwaliteit van de slaap is moeilijk te meten en uiteindelijk kan ik niet zeggen welk apparaat het beste resultaat gaf, de Huawei wordt gemakkelijker beïnvloed door rustperiodes, maar over het algemeen is dit soort functionaliteit niet erg serieus te nemen.

Aantal stappen
Toen ik de Mi-Band 4 testte vond ik een verschil van 10% tussen de gemeten stappen en de daadwerkelijk genomen stappen, de Mi-Band nam 9 stappen op toen ik er 10 nam. De Huawei meet 13 stappen waar ik er 10 deed. Dit verschil kan variëren afhankelijk van het loopritme, maar ik deed deze metingen onder dezelfde omstandigheden.

App


De Huawei Health applicatie kan gratis worden gedownload van de Play Store, maar zoals ik hierboven heb uitgelegd, moet u ook de Huawei diensten installeren. Ik was niet in staat om de applicatie te laten werken op een Xiaomi en op een Samsung.

De Huawei Health applicatie zal u vragen om een reeks autorisaties en tot nu toe was ik erin geslaagd om het aanmaken van een Huawei-profiel te vermijden, maar om deze applicatie te gebruiken, is deze stap verplicht. Ik vind dit jammer omdat ik in 2 jaar tijd nooit een account heb moeten aanmaken bij Samsung of Xiaomi om een applicatie te gebruiken, maar Huawei heeft me gedwongen.

De Huawei Health applicatie is vrij eenvoudig en makkelijk te gebruiken, het rapporteert niet zoveel informatie als Mi Fit (zoals bijvoorbeeld cursusdata) maar het laat je toe om alle functies van je Huawei Watch te gebruiken.

Ik zal de resultaten van de applicatie in detail beschrijven in de sectie "metingen".


Compatibiliteit


De Huawei Watch GT Active is theoretisch compatibel met elk apparaat, maar in werkelijkheid, als u geen apparaat van het merk Huawei of Honor hebt, kan het zijn dat je het uurwerk niet kunt gebruiken.

Ik heb geprobeerd het uurwerk aan te sluiten op een Xiaomi en een Samsung, maar dat is niet gelukt. Je moet de Huawei Health applicatie downloaden om het uurwerk te controleren, deze applicatie is beschikbaar in de Play Store en kan zonder beperkingen worden gedownload. Deze applicatie zal je dan vragen om de Huawei HMS te downloaden om de applicatie te laten werken, maar helaas heb ik deze applicatie niet kunnen laten werken op Xiaomi of Samsung. Elke keer als ik het probeer te lanceren, crasht de applicatie. Op de Xiaomi is het mogelijk om de applicatie te autoriseren om wijzigingen aan te brengen, maar zelfs bij het geven van deze autorisaties crasht de applicatie.

Dit uurwerk is dus gericht op mensen die al een Huawei of Honor-telefoon hebben.

Metingen




De Huawei Watch GT Active draait onder Lite OS, een besturingssysteem dat speciaal voor dit soort objecten is ontworpen.
Wat kan ik doen met een Huawei Watch GT Active? Ik heb de belangrijkste functies in de video doorgenomen:

- bovenste scherm: configuratie
- onderste scherm: berichten
- links/rechts: toegang tot basisfuncties (hartslag, weer, activiteit van de dag)

De knop in de rechterbovenhoek geeft toegang tot de volgende functies:
- Training
- Geschiedenis
- Status van de opleiding
- Hartslag
- Activiteit
- Slapen
- Barometer
- Kompas
- Weer
- Stopwatch
- Timer
- Alarm
- Zaklamp
- Vind mijn telefoon
- Configuratie

De knop rechtsonder geeft toegang tot de volgende functies:
- Rondleiding met gids
- Buitenwedstrijd
- Innerlijk ras
- Wandelen in de open lucht
- Wandelen
- Langlopend
- Buiten fietsen
- Binnenshuis fietsen
- Binnenzwemmen
- Buitenzwemmen
- Triatlon
- Andere
Voor elke sport is het mogelijk om een doel te stellen, een herinnering en de weergave te definiëren tijdens de inspanning.

De GT Active is een horloge voor een actief publiek aangezien de meeste van deze functies sportgericht zijn.

Het heeft een aantal communicatiefuncties zoals de mogelijkheid om de berichten te lezen, u kunt ook een oproep ophangen. Deze functies zijn uni-directioneel, wat betekent dat het horloge niets controleert wat er aan de telefoon gebeurt. Je kunt geen berichten beantwoorden, je kunt geen gesprek aannemen.

Bugs


Ik ben geen bugs tegengekomen bij het gebruik van de Huawei Watch GT Active. Ik ben echter wel een paar dingen tegengekomen die me dwars zaten:
- te veel schermhelderheid tijdens de nacht.
- als je je armen kruist en je arm op de wijzerplaat rust, biedt het horloge je de mogelijkheid om je wijzerplaat te personaliseren...
- incompatibiliteit met andere telefoons

Vragen/Antwoorden


Is de Huawei Watch GT compatibel met de telefoons van andere merken? (Samsung, iPhone,...)
In theorie ja, als je Huawei diensten installeert, heb ik het in de praktijk niet kunnen laten werken op Samsung of Xiaomi.

Kan ik toepassingen zoals Deezer of Spotify bedienen?
Ja

Is het waterdicht?
Ja, tot 50 meter

Kunnen we de armband verwisselen?
Ja, de armband kan worden vervangen.

Is het mogelijk om meldingen te ontvangen?
Ja, maar alleen voor sms/e-mail en informatie over de Huawei Health applicatie.

Kunnen we applicaties installeren?
Nee

Vergelijk Huawei Watch GT Active met de anderen

Hier is een rangschikking van de verschillende resultaten van mijn tests. Een score van 1 wijst op een zeer slechte prestatie, terwijl een score van 6 wijst op een uitzonderlijk resultaat. De score is een subjectieve maat, de rangschikking daarentegen is meestal afgeleid van een maat.

Levensduur van de batterij
Mi Band 4 : 5
Mi Band 3 : 4.5
Amazfit GTS : 4
Umidigi uWatch GT : 4
Huawei Watch GT Active : 4

Scherm kwaliteit
Amazfit GTS : 5
Huawei Watch GT Active : 4.5
Umidigi uWatch GT : 4
Mi Band 4 : 3.5
Mi Band 3 : 2.5

Afwerkingskwaliteit
Amazfit GTS : 4.5
Huawei Watch GT Active : 4.5
Umidigi uWatch GT : 3.5
Mi Band 4 : 3.5
Mi Band 3 : 3.5

connectivity
Amazfit GTS : 4.5
Huawei Watch GT Active : 3.5
Mi Band 4 : 3.5
Umidigi uWatch GT : 3.5
Mi Band 3 : 3.5

compatibility
Amazfit GTS : 4.5
Mi Band 4 : 4.5
Mi Band 3 : 4.5
Umidigi uWatch GT : 4
Huawei Watch GT Active : 3

gps-kwaliteit
Amazfit GTS : 4
Mi Band 4 : 0
Mi Band 3 : 0
Umidigi uWatch GT : 0
Huawei Watch GT Active : 0

app
Mi Band 4 : 4.5
Mi Band 3 : 4.5
Huawei Watch GT Active : 4.5
Amazfit GTS : 4.5
Umidigi uWatch GT : 4

measures
Amazfit GTS : 4.5
Mi Band 4 : 4.5
Mi Band 3 : 4.5
Huawei Watch GT Active : 4.5
Umidigi uWatch GT : 3.5

ease
Mi Band 4 : 4.5
Mi Band 3 : 4.5
Umidigi uWatch GT : 4.5
Huawei Watch GT Active : 4.5
Amazfit GTS : 4

features
Amazfit GTS : 4.5
Huawei Watch GT Active : 4.5
Mi Band 4 : 4
Mi Band 3 : 4
Umidigi uWatch GT : 4

Gebruiksgemak van het besturingssysteem
Amazfit GTS : 4.5
Huawei Watch GT Active : 4
Mi Band 4 : 3.5
Mi Band 3 : 3.5
Umidigi uWatch GT : 3.5

Eindscore
Amazfit GTS : 48.5 / 66
Huawei Watch GT Active : 41.5 / 66
Mi Band 4 : 41 / 66
Mi Band 3 : 39.5 / 66
Umidigi uWatch GT : 38.5 / 66

Test / beoordeling conclusie


De Huawei Watch GT Active is het eerste echt aangesloten horloge dat ik ooit heb getest. Ik had de Mi Band 3 en 4 getest, maar de Huawei is duidelijk een ander soort product, het staat veel dichter bij een traditioneel horloge dan een eenvoudig aangesloten armband.

Voor het einde van de test heb ik nog twee andere horloges gekocht (een Umidigi en een Amazfit), dus ik zal snel in staat zijn om te vergelijken, maar in dit stadium zal mijn conclusie gebaseerd zijn op beperkte ervaring.

Over het geheel genomen vind ik dat de Huawei Watch GT Active een goed afwerkingsniveau biedt, ondanks de op plastic gebaseerde materialen die voor de kast zijn gebruikt. Het is van een formaat dat vrij vergelijkbaar is met een traditioneel horloge en is zeer eenvoudig te gebruiken.
Het is bedoeld voor een sportief publiek of in ieder geval zo heeft Huawei besloten het te verkopen en op papier biedt het alles voor sportliefhebbers die hun prestaties willen meten. Het probleem is dat hartmetingen niet echt betrouwbaar lijken. Het is dus gericht op sportliefhebbers, maar niet op degenen die een zeer hoge mate van nauwkeurigheid willen. Het kan je zonder problemen een indicatie geven van je prestaties, maar wees niet verbaasd als je soms niet erg realistische hartslagen ziet.

De autonomie is vrij goed, zelfs als je sport, het varieert tussen een en twee weken, afhankelijk van uw niveau van activiteit.

Het blijft om zijn kwaliteiten te vergelijken met andere horloges in dezelfde prijsklasse, dit is wat ik zal doen in de volgende tests, maar voor deze prijs vindt je Chinese horloges die een GPS-sensor en soms zelfs een SIM-kaart hebben.

Sterktes
- Afwerking
- Gebruiksgemak
- Schermkwaliteit
- Talrijke functies voor sportliefhebbers
- Goede levensduur van de batterij
- Goede toepassing Huawei Health

Zwaktes
- Gebrek aan compatibiliteit met andere merken
- Gebrek aan compatibiliteit met sporttoepassingen (bijv. Strava)
- Lange laadtijd
- Hartmetingen niet altijd accuraat

Vond je mijn test leuk?
Vergeet niet om het te delen met je vrienden :-) Ik heb geen budget voor reclame, dank je wel!
Deel op Facebook