Op deze pagina:
Meizu Note 9 prijs België / Nederland
Tijdslijn
Waarom Meizu Note 9?
Test inhoud
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
3G/4G-ondersteuning>
Netwerkprestaties
Batterij
Audiokwaliteit
Prestatie CPU / GPU
Fotokwaliteit
Video kwaliteit
Schermkwaliteit
Android
Bugs
Toebehoren
Meizu Note 9 in vergelijking met anderen
Conclusie
Vragen

Meizu Note 9 test review en prijs

Meizu Noot 9 Ultra-complete test, objectieve beoordeling/review en prijs
Categorie: Tests en beoordelingen

[b][b]Meizu is een Chinese fabrikant die sinds 2008 actief is op het gebied van smartphones, het merk was voornamelijk aanwezig in China maar de nieuwste modellen zijn nu overal verkrijgbaar. Meizu is geen grote fabrikant (11e in de wereld) maar profiteert van de steun van Alibaba, die meer dan 500 miljoen dollar in het bedrijf heeft geïnvesteerd. Ik had nog nooit eerder een van deze apparaten in mijn handen gehad, maar de Meizu Note 9 komt op de markt met een sterk voorstel voor een kleine prijs, het concurreert direct met de uitstekende Redmi Note 7, ik moest het proberen.[b][b]Officiële website: meizu.com[b]
Waarin verschillen mijn tests van andere op het web?

- Ik koop de toestellen meestal met mijn eigen geld, de prijs is dus net even belangrijk als voor je!
- Ik bewaar de toestellen minstens enkele weken (soms meer) om te zien wat ze waard zijn in reële omstandigheden.
- Ik beantwoord (indien mogelijk) je vragen om je te helpen beslissen voordat je de toestellen koopt.
- niemand betaalt me om deze reviews te doen, ik ben dus volledig neutraal en onafhankelijk.
- Mijn pagina's zijn niet gevuld met advertenties.


Xiaomi 11T: test / review / fotokwaliteit
Google Pixel 5 test / review
TCL 10 Pro: test / review / prijs
Samsung Galaxy A21s test / review
Samsung Galaxy A52: test / review
Umidigi Bison Pro : test / review / recensie
Poco X3 Pro: test / review
Redmi 10: test / review / recensie
iiiF150 R2022 : test / review
Realme 6 test, review en prijs
[b][b]

Meizu Note 9 prijs België / Nederland

[b]De Meizu Note 9 zal eind april/begin mei 2019 worden gelanceerd. Het is nu al mogelijk om die onder 200€ te koop te krijgen, ik raad je aan om je hieronder in te schrijven op mijn waarschuwingssysteem om er gebruik van te maken.[b][b]
Meizu Note 9 Smartphone 6.2'' Global Version 4GB/64GB 48MP Dual Camera AI Front...
2020-12-29 07:11
240 EUR
[b][b]

Tijdslijn

[b]24/04/19: aankoop van de Meizu Note 9, de officiële lancering is gepland voor eind april/begin mei, het apparaat zal waarschijnlijk in de tweede helft van mei worden verzonden.[b]24/05/19: ontvangst van het apparaat[b]25/05/19: outdoor fototest buitenshuis[b]26/05/19: cpu/gpu-benchmark, screentest[b]10/06/19: netwerktest[b][b]

Waarom Meizu Note 9?

[b]Ik ben net klaar met het testen van de Redmi Note 7, die heeft bewezen een uitstekende smartphone te zijn en misschien wel de beste in deze prijsklasse. Meizu Note 9 werd twee maanden later officieel uitgebracht met het verklaarde doel om te concurreren met Redmi Note 7, Meizu maakt er geen geheim van. De Meizu Note 9 zou in theorie sneller moeten zijn dan de Redmi Note 7 omdat hij een krachtigere processor aan boord heeft, maar daar houdt het niet op. [b][b]De Meizu is lichter (170g vs 186g), het bruikbare oppervlak van het scherm is groter (85% vs 81%), 4Gb RAM (vs 3), 64Gb opslag (vs 32Gb),... Ze gebruiken precies dezelfde sensor voor de camera (Samsung 48Mio pixels) en hebben dezelfde batterijcapaciteit. De twee dingen die lijken te ontbreken in de Meizu (om later in de test te controleren) is de mogelijkheid om een geheugenkaart en LED meldingen toe te voegen.[b][b]

Test inhoud

[b]Net als bij mijn andere tests zal deze test over meerdere weken worden gespreid, maar zal de hieronder beschreven structuur volgen. Als je vragen hebt over het apparaat, voel je vrij om ze te stellen in de commentaarsectie, zodat ik de test indien mogelijk kan aanpassen. Ik probeer een aantal van de meest uitgebreide tests op het web te bieden en het kan alleen werken als je me vragen stelt.[b][b]

Uitpakken

[b]meizu note 9 test avis review beoordeling photo[b][b]De Meizu Note 9 wordt geleverd in een compacte blauwe doos die veel lijkt op wat Xiaomi doet met zijn Redmi. In de doos vind je de telefoon, een oplader, een kabel en een envelop met de naald om de SIM-lade te openen en 3 kleine documenten. De doos bevat geen beschermhoes of beschermfolie voor het scherm.[b][b][b][b]
Lengte : 153.1
Breedte : 74.4
Dikte : 8.7
Gewicht : 170
Jack uitgang : Ja
Type USB : Type C
USB norm : 2.0
Infrarood port : Neen
[b][b]

Eerste configuratie

[b]Dit is de eerste Meizu die ik heb getest en aangezien het geen grote fabrikant is zoals Samsung of Xiaomi, verwachtte ik een basisconfiguratie te zien. Meizu Note 9 volgt dezelfde trend als Xiaomi of Samsung door een eigen versie van Android aan te bieden, deze versie heet FlyMe. Wanneer een fabrikant dit soort dingen aanbiedt, proberen ze vaak om je een account te laten aanmaken als aanvulling op je Google-account en je applicaties aan te bieden die je misschien niet nodig hebt. Het is precies hetzelfde met deze Meizu Note 9, het biedt je de mogelijkheid om een FlyMe account aan te maken en aanbevolen applicaties te installeren. Zelfs als je alle toepassingen in de lijst uitschakelt, vind je nog steeds enkele andere vooraf geïnstalleerde toepassingen. Het is niet dramatisch, maar ik weet dat sommige mensen het niet leuk vinden.[b][b]Tijdens de configuratie kwam ik een probleem tegen toen ik mijn account aan het ophalen was, de back-up eindigde in een fout en ik eindigde met een lege telefoon. Ik heb het vervolgens gesynchroniseerd met mijn Google-account om mijn gegevens terug te krijgen, alles ging goed, behalve dat het niet downloaden van de toepassingen van mijn vorige telefoon, ik moest ze handmatig één per één installeren. Het is de eerste keer dat ik dit soort dingen zie en het is nogal vervelend omdat je terug moet gaan naar de PlayStore om al je applicaties te krijgen.[b][b][b][b][b]

Afwerking

[b]meizu note 9 test avis review beoordeling[b]De Meizu Note 9 is een instapmodel dat op hetzelfde niveau als de Redmi Note 7 staat. De Meizu neemt enkele van de esthetische codes van de Xiaomi Mi 8 Lite over een sort imitatie van glas aan de achterkant, deze gevel reflecteert het licht vanuit verschillende hoeken. Aan de voorzijde bevindt zich een 6,2 inch scherm met een druppelvormige inkeping die een minimum aan ruimte inneemt. Ook de randen zijn zeer dun. De Meizu Note 9 is iets kleiner dan de Redmi Note 7, maar het scherm beslaat 85% van het oppervlak, vergeleken met 81% voor de Redmi. Over het geheel genomen heeft de Meizu een vrij goede afwerking voor deze prijsklasse, het geeft misschien iets meer een plastic gevoel dan de Redmi, maar het is zeer subjectief, het geheel is vrij goed.[b][b]Op de achterkant zit een kleine vingerafdruksensor, soms moet je een beetje zoeken om hem te vinden. De fotosensor is verticaal geplaatst en valt veel minder op dan op de Redmi als het precies dezelfde sensor is. Aan de rechterkant vinden we de klassieke aan/uit- en volumeknoppen, maar deze knoppen komen niet veel uit de randen, het is bijna alsof ze er niet zijn.[b][b]Bovenaan de inkeping zit de LED-diode voor de meldingen, de SIM-lade zit ook bovenaan. Onderaan heb je een Jack poort, een USB type C poort en een uitgang voor de luidspreker.[b][b]De telefoon is dikker dan de Redmi, maar iets minder breed en lichter, je kunt het verschil voelen als je ze elk in één hand neemt. Het plastic op de achterkant van de Meizu is zacht, het zinkt een beetje wanneer het wordt ingedrukt, het geeft een iets minder solide indruk, maar het toestel is over het algemeen goed ontworpen voor deze prijsklasse.[b][b]Ik heb onderstaande foto's genomen met een ander toestel dat ik aan het testen ben (Samsung Galaxy S10+).[b][b][b][b]

3G/4G-ondersteuning>

[b]Meizu Opmerking 9 ondersteunt de volgende frequenties:[b]3G: B1,B2,B4,B5,B8[b]4G: B1,B2,B3,B4,B5,B7,B8,B20,B40,B40[b]Met deze frequenties is het mogelijk om de Meizu in 4G in heel Europa te gebruiken, het mist alleen de B28 frequentie voor de Franse luchtvaartmaatschappijen Free en Bouygues.[b][b]
Kies je land om te controleren of je telefoon compatibel is:


Met de onderstaande frequenties kun je zien of deze telefoon compatibel is met je provider of dat je deze kunt gebruiken waar je op vakantie gaat.


[b][b]

Netwerkprestaties

[b][b]
3G frequenties : B1,B2,B4,B5,B8
4G frequencies : B1,B2,B3,B4,B5,B7,B8,B20,B40
Bluetooth : Bluetooth 5.0 LE
Volte : Ja
NFC : Neen
Aantal metingen : 937
Gemiddelde signaal : -96.68
Download snelheid : 80
Upload snelheid : 50
[b][b][b]Signaal 4G[b][b]De capaciteit om het netwerk correct op te nemen is essentieel voor een telefoon, maar wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te nemen te meten, doe ik een groot aantal metingen op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. De signalen kunnen variëren van -40dBm (uitstekend signaal) tot -140 dBm (slecht signaal). Deze metingen worden uitgevoerd onder reële omstandigheden en niet in een laboratorium. [b][b]Op onderstaande grafiek vergelijk ik 2 telefoons op dezelfde cellen om te zien welke telefoon het beste het netwerk opneemt. De telefoon die de beste netwerkontvangst ontvangt is de telefoon die de meeste ruimte inneemt.[b][b]meizu note 9 network test studio auto[b][b]Op alle metingen krijgt de Meizu Note 9 een gemiddeld signaal van -96,68 dBm. Met deze score staat de Meizu in het goede gemiddelde van de tabel en ligt boven de Redmi Note 7. De Meizu Note 9 heeft een gemiddelde van -96,68 dBm. Als ik de 48 gebruikelijke cellen tussen de Redmi en de Meizu isoleren om er zeker van te zijn dat ik hetzelfde meet, wordt de score omgekeerd ten gunste van de Redmi die met een goede score van -93.92 dBm tegen -96.191 dBm voor de Meizu wordt opgelegd. Waarom dit verschil? Als ik mijn metingen doe, kan ik niet de cel kiezen waarop ik aangesloten ben en het is alleen door een groot aantal metingen te doen dat ik signalen op dezelfde cellen kan krijgen. We zien hier dat op deze selectie van veelvoorkomende cellen met Redmi, de Meizu zeer dicht bij zijn gemiddelde blijft terwijl de Redmi er significanter van afwijkt. Zonder een wetenschappelijk debat aan te gaan, lijkt de Meizu stabieler te presteren dan de Redmi, terwijl hij gemiddeld lager blijft.[b][b]Gevoeligheidsclassificatie van netwerksignaal
Telefoon getest:Gemiddeld signaal (dBm)Aantal metingen:
Xiaomi Mi 9t Pro-881600
Xiaomi Redmi Note 5-91.305600
Xiaomi Mi 9 Lite-93788
Samsung Galaxy A70-94.5111975
Nokia 5.3-94.98531
Realme 6-95.142301
Xiaomi Redmi Note 8 Pro-95.9221599
Xiaomi Mi A3-95.951000
Huawei Y6 2019-95.951199
Doogee S58 Pro-96.22856
Redmi 9a-96.481000
Meizu Note 9-96.68937
Motorola G8 Power-96.881032
Xiaomi Redmi Note 7-97.011430
Redmi 9c-97.041000
Umidigi S3 Pro-97.131200
Xiaomi Redmi Note 8-97.34879
Samsung Galaxy A21s-97.781000
Umidigi F1-97.82298
Ulefone Armor 7e-98.71000
Xiaomi Mi Note 10 Lite-991000
Honor 9x-99.14899
Xiaomi Redmi Note 9s-99.41860
Poco F2 Pro-99.81247
Xiaomi Redmi Note 9-100.791785
Xiaomi Mi 10 Lite 5g-100.881198
Poco X3-101.19821
Umidigi F2-101.47712
[b][b][b]Download / mobiel[b][b][b][b]Wifi-signaal[b][b]De Meizu is een apparaat dat me al op verschillende punten heeft verrast en het Wifi-signaal zal een ander sterk punt van dit apparaat zijn. In de buurt van de router, het signaal gaat boven de -30dBm, het is het beste signaal dat ik tot nu toe gemeten heb. Op afstand is het signaal ook niet slecht, maar het is gewoon een beetje beter dan de andere, het verschil is niet zo duidelijk als in de buurt van de router.[b][b][b][b][b]Download / Wifi[b][b]Voor de downloadtest heb ik een downloadsnelheid tussen 190 en 200Mbps verkregen, terwijl ik met andere apparaten verder ging dan 250Mbps. Het is dus duidelijk niet de snelste telefoon, maar 200Mbps is meer dan genoeg om in HD te streamen. Voor upload snelheid, zoals gewoonlijk, wordt de snelheid beperkt door mijn ISP.[b][b][b][b][b]GPS signaal[b][b]Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en doe ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert GPS het signaal niet kunstmatig, het heeft geen referentie, dus je kunt de echte positie zien.[b][b][b][b]Ik was niet erg overtuigd door de GPS-prestaties van de Meizu, omdat de positionering niet nauwkeurig was en ik verschillende signaalonderbrekingen had, terwijl dit mij met geen enkele andere telefoon was overkomen. De oriëntatie van de GPS is gedefinieerd vanaf de zijkant van de telefoon, dus deze moet in een horizontale positie worden gehouden om de oriëntatie correct te laten zijn. Ik ga niet zo ver om te zeggen dat GPS slecht is omdat het niet slecht is, maar Redmi Note 7 is veel beter op dat niveau.[b][b]

Batterij

[b]De Meizu batterij heeft dezelfde capaciteit als de Redmi Note 7 batterij, dus het zal moeilijk zijn om ze te onderscheiden op hun capaciteit. Tijdens de eerste dagen van het gebruik van de Meizu was ik verbaasd dat ik mijn telefoon voor het einde van de tweede dag moest opladen, terwijl ik met de Redmi zonder enig probleem aan het einde van de tweede dag aankwam. In het overzicht van het batterijverbruik zag ik dat het scherm verantwoordelijk was voor bijna 50% van het verbruik omdat de helderheid op 100% was ingesteld. Door de helderheid terug te brengen naar 50%, lukt het me om twee tot drie dagen te bereiken, net als bij de Redmi. Ik heb de indruk dat de lichtsensor zijn werk niet veel doet omdat mijn camera in de automatische modus stond en toch bleef hij de hele tijd op 100% staan.[b][b]
Capaciteit : 4000
Snel laden : Ja
W max : 18
[b][b]

Audiokwaliteit

[b]Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, dan speel ik geluiden af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid van de telefoon.[b]
Frequency Respons : -0.4
Noise Level : -93.2
Dynamic Range : 90.2
THD : 0.00331
Intermodulation : 0.00997
Stereo crosstalk : -87.5
[b][b][b]Frequency Response[b][b]Deze test is bedoeld om te testen of het toestel in staat is om alle frequenties correct te reproduceren. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om goed geluid te zien op alle frequenties is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen.[b][b]meizu note 9 frequency respons[b][b][b]Dynamic Range[b][b]Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus af te spelen te testen. Ook hier wordt de witte curve als referentie gebruikt en daarom moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de witte curve staan.[b][b]meizu note 9 dynamic range[b][b][b]Noise Level[b][b]Deze test heeft tot doel na te gaan of het te testen apparaat in staat is om geluiden zonder al te veel lawaai te reproduceren. Een hoge score duidt op een lage parasietendruk, een lagere score duidt op een hogere aanwezigheid van parasieten.[b][b]meizu note 9 noise level[b][b][b]De Redmi is een goed audioapparaat, maar het is niet het beste in dit segment. De Meizu staat net onder de Redmi Note 7. Het heeft een iets minder krachtig geluid en de vervorming is iets meer uitgesproken. De verschillen zijn niet erg groot, maar de cijfers laten me toe om de Redmi Note 7 hoger te rangschikken.[b][b]

Prestatie CPU / GPU

.[b]De Meizu Note 9 is uitgerust met een Snapdragon 675 processor en een Adreno 612 grafische processor, deze combinatie geeft hem een aanzienlijk prestatievoordeel. Het is waarschijnlijk de krachtigste telefoon in deze prijsklasse. Ik merkte geen verschil in prestaties voor veelvoorkomende taken zoals surfen op het internet of het controleren van mijn e-mails. Aan de andere kant, prestaties bieden een echt voordeel voor games en zware toepassingen.[b][b]
CPU : Qualcomm Snapdragon 675
GPU : AdreNeen 612
Geheugen (RAM) : 4 - 6 Gb
Opslagcapaciteit : 64 - 128 Gb
[b][b][b]Benchmarks[b][b]Meizu benadrukt de kracht van Note 9 als het belangrijkste argument tegen de Redmi Note 7 en ze hebben gelijk omdat de Meizu de Redmi op alle mogelijke manieren overtreft. Het grootste verschil komt van de geheugenprestaties, het is altijd een zwak punt geweest met de Xiaomi apparaten die ik tot nu toe getest heb.[b][b]
Antutu score : 174486
Antutu CPU : 79676
Antutu GPU : 35886
Antutu UX : 45964
Antutu Mem : 12960
[b][b][b]Gaming[b][b]Net als bij andere telefoons, heb ik PUBG Mobile getest op de Meizu Note 9. [b][b]Zoals je kunt zien, is de Meizu in staat om het spel in geavanceerde grafische modus te draaien, waarbij de Redmi Note 7 vastzit met het gemiddelde grafische niveau. Het spel is perfect vlot en stottert helemaal niet. De Meizu Note 9 is echt de krachtigste telefoon in deze prijsklasse, het presteert beter dan alle andere telefoons die ik ooit getest heb.[b][b][b]

Fotokwaliteit

[b]De Meizu Note 9 is uitgerust met de nieuwste Samsung sensor met 48 Mio pixels, het is precies dezelfde sensor als de Redmi Note 7, dus het is interessant om te zien of de verwerking van het beeld het verschil kan maken tussen de twee camera's.[b][b]
Selfie / resolutie : 20
Resolutie : 48
Sensor : Samsung S5KGM1
Video resolutie : 4k
.[b][b][b]Standaardtoepassing[b][b]De Meizu's standaard fototoepassing is eenvoudig en rijkelijk uitgerust met functies. Het biedt min of meer dezelfde functies als op de Redmi, maar de interface is verfijnder en gemakkelijker te gebruiken. In de automatische modus biedt de applicatie HDR en twee geavanceerde modi om foto's te verbeteren, het is precies hetzelfde als op de Redmi. Aan de videokant, kun je 4k, timelapses, slow motion video's en fast motion video's doen. De toepassing op de Meizu is gemakkelijker te gebruiken dan die op de Redmi.[b][b][b][b][b]Binnen (studio)[b][b]Net als bij de andere tests ben ik mijn fototest begonnen met een studiotest. Deze keer was het mijn zoontje van 6 jaar die de lay-out van de objecten heeft bepaald en ondanks zijn onwetendheid over de kleuren, heeft hij een goede keuze gemaakt omdat we de drie primaire kleuren vinden. Ik heb zelden meerdere telefoons tegelijk, maar door vertragingen in de leveringen kon ik de Redmi Note 7 en Samsung Galaxy S10+ tegelijk met de Meizu testen.[b][b]Ik begin met een foto in automatische modus op alle drie de camera's:[b][b][b][b]De Samsung biedt maximale scherptediepte en een zeer goede kwaliteit scherpte, maar mist de kleurverzadiging. De Redmi heeft een vrij beperkte scherptediepte, de scherpte is goed maar de kleuren zijn te warm. De Meizu heeft een betere scherptediepte dan de Redmi (minder goed dan de Samsung), een goede scherpte en een klein gebrek aan kleurverzadiging maar de weergave is realistischer dan de Redmi.[b][b]Vervolgens heb ik foto's gemaakt in HDR mode op de Meizu en Redmi omdat ze allebei dezelfde functionaliteit hebben:[b][b][b][b]De observatie is hetzelfde als bij foto's in automatische modus zonder HDR.[b][b]Voor deze derde test vergelijk ik de foto's in verbeterde modus (automatisch).[b][b][b][b]Deze functie verbetert het beeld niet, integendeel, we zien dat de kleuren op de Meizu nog verder van de werkelijkheid af staan, het donkerblauw van de politieauto wordt cyaan.[b][b]Vierde en laatste test met de verbeterde pro-modus (automatisch)[b][b][b][b]Ook hier zie ik geen grote veranderingen, deze geavanceerde modi hebben niet veel nut voor interieurfoto's. Het resultaat zie je later in deze test ook buitenshuis.[b][b][b]Buitenfoto (bewolkt)[b][b][b][b]Buitenfotografie (zon)[b][b]Voor deze buitentest heb ik dezelfde methode toegepast als voor de studiotest, ik heb de Meizu vergeleken met de Redmi onder dezelfde omstandigheden.[b][b]Eerste poging - automatische modus[b][b][b][b]De Meizu heeft een scherper en helderder beeld opgeleverd dan de Redmi, de kleuren zijn iets kouder maar het is niet storend. De Redmi heeft de contouren iets te veel gladgestreken en ik heb misschien een beweging gemaakt bij het maken van de foto omdat de Redmi dit soort onscherpte meestal niet laat zien.[b][b]Tweede test - HDR[b][b][b][b]De scherpte is op beide camera's beter gebalanceerd, de Redmi biedt iets meer verzadiging maar maakt het beeld ook iets meer vloeiend en we verliezen details ten opzichte van de Meizu. Het was winderig toen ik de foto's nam, dus sommige bomen zijn wazig door de beweging van de wind.[b][b]Derde poging - verbeterde modus (automatisch)[b][b][b][b]Dezelfde observatie als bij de vorige foto's, de Redmi verliest details door de smoothing en de Meizu verliest een beetje verzadiging en biedt een koudere foto.[b][b]Laatste vergelijking[b][b][b][b]De foto's zijn gelijk, de Redmi's zijn donkerder maar de scherpte is voor alle camera's gelijk.[b][b]Voor deze outdoor en automatische test zou ik zeggen dat de Meizu betere foto's heeft geproduceerd dan de Redmi. Ik moet er echter op wijzen dat ik de apparaten in de automatische modus heb gebruikt zonder de instellingen te wijzigen, dit is een belangrijk element omdat Redmi voorstelt om de scherpte en verzadiging aan te passen zodat de hier gemelde problemen verdwijnen. De Meizu biedt dit soort aanpassingen niet. Ik raad je aan om mijn Redmi Note 7 test te controleren om een ander idee te krijgen van het apparaat. Hoe dan ook, zonder aanpassingen is de behandeling van de Meizu beter.[b][b][b]Nachtmodus bij daglicht [b][b]De Meizu Note 9 is uitgerust met een nachtmodus en deze nachtmodus werkt ook bij daglicht goed. Ik heb dezelfde foto gemaakt in de automatische modus, in HDR en tenslotte in de nachtmodus. Natuurlijk is het een kwestie van smaak maar ik vind de output van de nachtmodus erg mooi.[b][b][b][b][b]Buitenfotografie (nacht)[b][b]De Meizu Note 9 heeft een nachtmodus en ik zal beginnen met het vergelijken van de nachtmodus met de normale modus. In tegenstelling tot de andere camera's met een nachtmodus die ik heb getest, maakt de Meizu zeer snel foto's, je hoeft niet een paar seconden te wachten voordat je een nieuwe foto kunt maken. Hier is een eerste foto in normale modus.[b]meizu note 9 test review[b][b]In de automatische modus heeft de Meizu gekozen voor een 1/25 sluiter voor een gevoeligheid van 3399 ISO. Bij deze sluitertijd is de auto op de achtergrond van het beeld bijna bevroren en is het beeld over het algemeen vrij scherp. Bij ISO 3399 zou de ruis hoog moeten zijn, maar deze is nauwelijks zichtbaar, wat betekent dat de telefoon bezig is met de verwerking. De scène is relatief goed verlicht, dus het maakt het makkelijker. De mate van detail is goed, je kunt het gras op de voorgrond zien. Aan de andere kant wordt het beeld verbrand ter hoogte van de lichtbronnen, een halo bedekt alle sterke lichten. De scherpte van het beeld gaat vrij sterk naar beneden achter de boot, we hebben het gevoel dat de telefoon een vrij belangrijke smoothing buiten dit gebied uitvoert.[b][b]Eens kijken wat de nachtmodus zal onthullen:[b]meizu note 9 test review[b]Het eerste wat me opvalt is dat het halo-effect rond de lampen verzwakt is. De foto is ook genomen op 1/25 met een gevoeligheid bij 3156 ISO, dus de foto is iets donkerder en iets minder rumoerig. De correctie van licht op de lichtbronnen heeft een negatief effect op de rest van de foto omdat alle details gladgestreken zijn. Je kunt het gras niet meer zo goed zien als in de automatische modus en de nadruk op de details van de boot is te sterk.[b][b]Hier is nog een andere foto in de normale modus:[b]meizu note 9 test review[b][b]en het equivalent in de nachtmodus:[b]meizu note 9 test review[b][b][b]Het is hetzelfde, de nachtmodus verslechtert het beeld sterk. Ik raad daarom af om deze nachtmodus te gebruiken.[b][b][b][b][b]Als we ons beperken tot de normale modus, doet de Meizu het goed in de nachtfotografie. Ruismanagement is goed, de kleuren zijn iets te geel (in plaats van oranje), de mate van detail is goed. Het komt duidelijk niet in de buurt van de Redmi Note 7 voor dit type foto, maar het doet het beter dan een serie andere merken die ik als Honor of Umidigi heb getest.[b][b]

Video kwaliteit

[b]Meizu Note 9 ondersteunt 4k video's van de inheemse toepassing, dit is niet altijd het geval in dit prijssegment, je moet meestal een toepassing uit de Play Store gebruiken zoals Open Cam. [b][b][b]Standaardtoepassing[b][b]De standaardtoepassing is dezelfde als voor de foto, het is eenvoudig en aangenaam in het gebruik. Het is ook mogelijk om zowel versnelde video's als slow motion video's te maken, zoals vaak het geval is op Xiaomis.[b][b][b]Normale video[b][b]Hier is een video waarin ik de camera horizontaal om me heen beweeg, de lichtomstandigheden waren zeer goed. De horizontale beweging is vrij vloeiend met af en toe een beetje stotteren, de scherpte is goed en de kleuren zijn rijkelijk verzadigd. We zien slechts een lichte vervorming van de lens.[b][b]Voor deze tweede video heb ik mijn gebruikelijke weg gelopen (zie mijn andere tests) om de stabilisatie te kunnen vergelijken met de andere telefoons. De Meizu stabiliseert de video's, maar je kunt de trillingen van elke stap nog steeds vrij sterk zien. [b][b][b]

Schermkwaliteit

[b]Hoe leest u deze grafiek? De binnendriehoek geeft alle kleuren weer die kunnen worden verkregen door rood, groen en blauw te mengen. Deze driehoek staat voor een ideaal beeld. De buitenste driehoek geeft de gemeten weergave voor het telefoonscherm weer. Afwijkingen van de referentiedriehoek staan voor een kleurafwijking. Een blauw kan bijvoorbeeld afwijken naar paars als het te ver van de referentie driehoek afwijkt.[b][b]meizu note 9 screen colorimetry[b][b]Toen ik de Redmi Note 7 testte, kreeg ik zeer goede resultaten in colorimetrie, deze resultaten behoren waarschijnlijk tot de beste in deze prijsklasse. Biedt de Meizu een scherm van gelijkwaardige kwaliteit? Bijna! Het rood is iets donkerder dan bij de Redmi, maar het groen, blauw en cyaan zijn bijna perfect. Ik krijg een gemiddelde dE van -3.91 terwijl de Redmi op -3.81 (kleiner = beter) staat, dus het verschil is heel klein. Door de kleurtemperatuur een graadje naar links (warmer) aan te passen, krijg ik een dE van -2,87 met een rood dat iets te sterk is geworden. Dit soort aanpassingen heb ik niet gemaakt op de Redmi Note 7, dus het is waarschijnlijk dat de score ook zal verbeteren door de kleurtemperatuur te veranderen.[b][b]De helderheid van de Meizu is indrukwekkend, want als hij tot het maximum wordt geduwd, stijgt hij naar 592 cd/m². Dit is het hoogste resultaat dat ik tot nu toe heb behaald.[b][b]De Meizu heeft een zeer goede schermkwaliteit die overeenkomt met Redmi Note 7 met een veel hogere helderheid.[b][b]
Screen grootte : 6.2
Resolutie : 1080x2244
Ratio : 18:05:09
Type : IPS LCD
% oppervlakte : 85
dE wit : 6.7
dE rood : 5.2
dE groen : 1.5
dE blauw : 2.7
dE geel : 5.3
dE cyan : 3
dE magenta : 3
Helderheid : 592.04
[b][b]Om het scherm te testen gebruik ik een colorimetrische sonde die de nauwkeurigheid van de kleuren op een scherm meet en andere parameters om te zien of een scherm in staat is om een beeld nauwkeurig weer te geven.[b][b]

Android

[b]Zoals ik eerder schreef, Meizu is geen grote fabrikant, ik verwachtte dus dat de telefoon uitgerust zou zijn met een basisversie van Android, maar dit is niet het geval. Meizu heeft een eigen versie van Android ontwikkeld, genaamd Flyme OS. Hier is een video met de hoofdschermen:[b][b][b][b]Het startscherm bevat de gebruikelijke elementen met vierkante pictogrammen, de zoekbalk en snelle toegang tot de andere delen van de telefoon. Aan de rechterkant heeft u toegang tot de applicaties die op de telefoon zijn geïnstalleerd, een beetje zoals de Android-applicatielade, maar door Xiaomi te kopiëren. Het derde scherm zit vol met applicaties die door Meizu zijn ingebed, er zijn er 20 van hen en je kunt geen van hen verwijderen! Meizu gaat hier eerlijk gezegd te ver omdat er genoeg applicaties zijn om een scherm te vullen en in de meeste gevallen zijn ze volledig nutteloos. Wie zal een Meizu browser gebruiken in plaats van een Chrome browser? [b][b]Onderaan het startscherm staat een interne zoekmachine waarmee u ook op het web kunt zoeken, maar deze zoekopdracht resulteert in een Russische zoekmachine! De telefoon is correct geconfigureerd in het Frans met België als referentieland.[b][b]Bovenaan het scherm vinden we een van de gebruikelijke meldingen en snelkoppelingen met een vrij nette vormgeving die me veel doet denken aan wat Xiaomi doet. [b][b]Links op het scherm is er niets, het is een zeer merkwaardige keuze.[b][b]Flyme is daarom niet erg verschillend van de andere versies van Android die ik tot nu toe heb kunnen testen. Ik denk dat Flyme over het algemeen vrij mooi is, maar ik vind het minder volwassen dan MIUI of Samsung UI. Waarom? Sommige instellingen zijn ronduit irritant, te beginnen met het toetsenbord en de automatische correctie.[b][b][b]Toetsenbord/Auto-ingang[b][b]Ik had de telefoon correct geconfigureerd in het Frans maar ik kwam uit op een QWERTY-toetsenbord in plaats van AZERTY en de automatische correctie werd in het Engels gedaan. Ik had zelfs een automatische correctie in het browseradres veld, het heeft geen enkele zin! De keuze van de taal en het land is niet genoeg bij FlyMe, je moet nog steeds andere instellingen vinden in de parameters om het type toetsenbord, het type automatische correctie,...etc.. Ik heb dit nog nooit eerder gehad met een andere Android telefoon.[b][b][b]Hotspot Wifi/Tethering[b][b]De Wifi/Tethering Hotspot functie is absoluut essentieel voor mij omdat mijn telefoon een werkinstrument is dat ik gebruik als een modem met mijn laptop wanneer ik met de trein reis. Het activeren van de wifi-hotspot was geen probleem, mijn laptop was in staat om rechtstreeks verbinding te maken met de telefoon, maar het was onmogelijk om toegang te krijgen tot het internet. Ik heb alles bijna een uur lang geprobeerd (bluetooth, usb, herstart,....), ik zag op de Meizu forums dat ik niet de enige was met dit soort problemen. Ik heb eindelijk de oplossing gevonden! In de SIM-kaart configuratie, moet u kiezen voor een APN om verbinding te maken. Ik heb me nooit zorgen te maken over dat op een andere telefoon, maar in mijn lijst had ik een kleine letters APN en een hoofdletter een, nam ik de hoofdstad een en alles werkte.[b][b][b]Oververhitting[b][b]Tijdens het spelen met de camera begon de camera vrij sterk op te warmen en er werd een bericht weergegeven dat de camera oververhit was.[b][b][b][b]Aanvullende toepassing/Bloatware[b][b]Xiaomi installeert ook een aantal verplichte applicaties op zijn telefoons, maar dat stoorde me niet, want het zijn er niet veel en sommige zijn zelfs heel nuttig. Meizu gaat te ver door een twintigtal applicaties op te leggen, waarvan de meeste totaal overbodig of nutteloos zijn.[b][b][b]Toepassingssynchronisatie[b]Zoals ik hierboven schreef, kon ik mijn profiel niet synchroniseren toen de telefoon begon, dus ik had geen applicaties van mijn oude telefoon meer, ik moest al mijn applicaties een voor een downloaden.[b][b]Dit zijn duidelijk geen onoverkomelijke problemen, maar aangezien ik regelmatig van telefoon verander, verwacht ik dat de overgang van het ene apparaat naar het andere zo soepel mogelijk zal verlopen, wat duidelijk niet het geval was met deze telefoon. Ik was mijn profiel van Umidigigi naar Xiaomi en vervolgens naar Samsung gepasseerd, zo'n probleem had ik nooit gehad.[b][b]

Bugs

[b]Flyme is vrij stabiel, ik heb nog geen bugs of crashes gezien, het zijn vooral de configuratie items die de ervaring een beetje bederven. Voor een kleine fabrikant Meizu heeft Meizu het toch al goed gedaan.[b][b]

Toebehoren

[b][accessories type="smartphone" product="meizu-note-9" lg="nl"][b][b]

Meizu Note 9 in vergelijking met anderen

[b]Ik heb voor elke test een score van 1 tot 10 toegekend die de sterke en zwakke punten van een product bepaalt. Ik gebruik 0 voor criteria die (nog) niet zijn getest. Een score van 1 tot 3 duidt op slechte prestaties (en ja, dat is ook zo), een score van 4 tot 6 duidt op gemiddelde prestaties, een score van 7 tot 8 duidt op goede prestaties en een score van 9 en 10 duidt op uitzonderlijke prestaties. .
De score wordt berekend op basis van mijn metingen en als er geen metingen zijn, is het een subjectieve mening op basis van mijn ervaring.

De scores zijn niet statisch, ze veranderen in de loop van de tijd omdat de prestaties van nieuwe producten veranderen en hiermee moet rekening worden gehouden.

Meizu Note 9
Afwerking kwaliteit6.006.00
Batterijprestaties7.008.00
CPU-prestaties6.006.5
GPU-prestaties6.006.5
Schermkwaliteit6.007.00
foto kwaliteit6.005.00
Video kwaliteit6.005.00
Wi-Fi-prestaties6.007.00
Mobiele downloadsnelheid6.005.00
Gevoeligheid van het mobiele netwerk6.006.00
Frequentiebereik6.007.00
Geluidskwaliteit6.006.00
GPS-prestaties6.006.00
Besturingssysteem7.008.00
Totale score8689
Wereldwijde ranglijst
1. Realme Gt 112.5 / 140
2. Poco F2 Pro 111.5 / 140
3. Poco F3 111.5 / 140
4. Samsung Galaxy S20 111 / 140
5. Poco X3 Pro 107.5 / 140
6. Samsung Galaxy S10+ 107 / 140
7. Xiaomi Redmi Note 10 Pro 106.5 / 140
8. Xiaomi Mi 9t Pro 106 / 140
9. Samsung Galaxy A52 104 / 140
10. Tcl 10 Pro 104 / 140
11. Xiaomi Mi 11 Lite 104 / 140
12. Xiaomi Redmi Note 10s 102 / 140
13. Poco M4 Pro 101.5 / 140
14. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 101 / 140
15. Poco X3 101 / 140
16. Xiaomi Mi Note 10 Lite 101 / 140
17. Xiaomi Redmi Note 10 101 / 140
18. Redmi Note 9t 100.5 / 140
19. Xiaomi Redmi Note 8 Pro 100 / 140
20. Poco M3 Pro 98 / 140
21. Doogee S96 Pro 98 / 140
22. Xiaomi Redmi Note 9s 98 / 140
23. Xiaomi Mi 9 Lite 98 / 140
24. Redmi 10 97.5 / 140
25. Xiaomi Redmi Note 8 97 / 140
26. Umidigi Bison Pro 95 / 140
27. F150 R2022 95 / 140
28. Poco M3 94.5 / 140
29. Xiaomi Redmi Note 7 94 / 140
30. Realme 6 93 / 140
31. Umidigi A9 Pro 92 / 140
32. Umidigi Bison 92 / 140
33. Oukitel C21 89.5 / 140
34. Xiaomi Mi A3 89 / 140
35. Nokia 5.3 89 / 140
36. Motorola G8 Power 89 / 140
37. Xiaomi Redmi Note 9 89 / 140
38. Oneplus Nord N100 88.5 / 140
39. Honor 9x 88 / 140
40. Meizu Note 9 86 / 140
41. Xiaomi Mi 8 Lite 86 / 140
42. Xiaomi Redmi Note 5 85 / 140
43. Umidigi S3 Pro 83 / 140
44. Samsung Galaxy A21s 82 / 140
45. Umidigi F2 82 / 140
46. Redmi 9a 81 / 140
47. Redmi 9c 80 / 140
48. Ulefone Armor 7e 80 / 140
49. Doogee S58 Pro 78.5 / 140
50. Honor 8x 78 / 140
51. Umidigi F1 77 / 140
52. Huawei Y6 2019 74 / 140
53. Xiaomi Mi 10t Pro 57 / 70
54. Xiaomi 11t 16 / 20
55. Google Pixel 5 15 / 20
56. Elephone U5 0 / 0
[b][b]

Conclusie

[b]De Meizu Note 9 is een uitstekende verrassing, ik had nog nooit eerder een Meizu gehad en ik was benieuwd of het apparaat wel beter was dan de Redmi Note 7 zoals Meizu beweerde. Uiteindelijk zijn de apparaten vrij moeilijk te onderscheiden en het zal afhangen van wat je van een telefoon verwacht. Beide telefoons hebben een scherm van gelijkwaardige kwaliteit, ze gebruiken dezelfde fotosensor, ze hebben dezelfde batterijcapaciteit. De Meizu valt vooral op door zijn prestaties, waar hij veel hoger is dan de Redmi, en ook door zijn geheugencapaciteit. Als prestaties belangrijk zijn voor jou, zal de Meizu een betere kandidaat zijn.[b][b]Voor fotografie biedt de Meizu een betere weergave zonder de instellingen te wijzigen (hoewel de foto's iets kouder zijn) maar als je de instellingen op de Redmi iets wijzigt, krijg je al snel een gelijkwaardige kwaliteit en soms zelfs beter voor nachtfoto's. De Meizu biedt een betere weergave zonder de instellingen te veranderen (hoewel de foto's iets kouder zijn). Stabilisatie in video mode is beter op de Redmi.[b][b]Het is vooral in de details dat de Meizu een paar punten verliest ten opzichte van de Redmi. FlyMe (Meizu) mist een beetje maturiteit in vergelijking met MIUI (Redmi) en op dagelijkse basis kan het vervelend zijn als je snel wilt gaan en je nog een paar dingen in de parameters moet aanpassen. Door een paar kleine problemen op te lossen, kan de Meizu een betere score krijgen dan de Redmi, wat bij een volgende update het geval kan zijn. Wat me ook dwars zat was het gebrek aan reliëf van de knoppen, ze zijn zo plat dat het soms moeilijk is om ze te onderscheiden, waardoor je uiteindelijk op de verkeerde knop drukt.[b][b]Meizu of Redmi? Je maakt geen slechte keuzes, de rest is een kwestie van voorkeuren. Als ik moet kiezen tussen de twee, neem ik liever de Redmi omdat ik de voorkeur geef aan MIUI en het Redmi scherm groter is, maar eerlijk gezegd is het de eerste keer dat twee telefoons zo moeilijk te scheiden zijn.[b]

Opmerkingen

Discussieer mee / Stel je vragen

Je reactie wordt na validatie gepubliceerd. Ik reageer in mijn vrije tijd op meer dan 1500 reacties per jaar, dus ik kan niet altijd even snel reageren. Je e-mailadres is niet publiekelijk zichtbaar en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.









Ontvang een e-mail wanneer er een reactie is gepubliceerd