Op deze pagina:
Prijs Nebula Cosmos Max
Tijdslijn
Waarom deze projector?
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Projectiekamer
Batterijduur
Stroomverbruik
Werkingsgeluid
Connectiviteit
Beeldkwaliteit
Audiokwaliteit
Videospellen
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Vragen

Beste nieuwprijs:
1264.48 EUR
Zie het aanbod | eBay US

5 andere prijzen verkrijgbaar in andere winkels.Nebula Cosmos Max 4k test & review (eerste 4k projector onder 1000 EUR)

Nebula Cosmos Max 4k test, review en prijs

Categorie: Tests en beoordelingen

Ik kocht mijn eerste projector (een Xgimi H1) met crowdfunding in 2016 en 4 jaar na mijn aankoop geeft het me nog steeds volledige tevredenheid.

In 2019 kocht ik een draagbare projector in crowdfunding (een Xgimi Mogo Pro) en het was ook een zeer goed product.

In 2020 wilde ik een 4k projector testen, maar omdat de prijzen nog steeds te hoog zijn, dacht ik dat ik zou moeten wachten tot ik de Nebula Cosmos Max verkocht vond voor minder dan 1000 € in crowdfunding. Ik dacht dat ik het eens zou proberen!

Waarin verschillen mijn tests van andere op het web?

- Ik koop de toestellen meestal met mijn eigen geld, de prijs is dus net even belangrijk als voor je!
- Ik bewaar de toestellen minstens enkele weken (soms meer) om te zien wat ze waard zijn in reële omstandigheden.
- Ik beantwoord (indien mogelijk) je vragen om je te helpen beslissen voordat je de toestellen koopt.
- niemand betaalt me om deze reviews te doen, ik ben dus volledig neutraal en onafhankelijk.
- Mijn pagina's zijn niet gevuld met advertenties.


XGIMI Mogo Pro: test, reviews en prijs
Xiaomi Mi Laser TV 150 test / review
Nebula Cosmos Max 4k test, review en prijs
XGIMI H1 test / review na 1 maand
Gazer projector test - beoordeling

Prijs Nebula Cosmos Max

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Nebula Cosmos Max van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.
Anker Nebula Cosmos Max 4K Home Cinema 3D Audio 1500 Lumen w/ Mount (Bundle)...
2020-10-24 13:05
1500 USD
Anker Nebula Cosmos Max (Ready to Ship)...
2020-10-22 14:05
1600 USD
Nebula Nebula Cosmos MAX...
2020-10-24 12:14
1400 EUR
Nebula Nebula Cosmos Max...
2020-10-24 06:19
1806 EUR
BRAND NEW Nebula Cosmos Max 4K Home Projector w/3D Audio & Ceiling Mount!...
2020-10-24 13:05
1700 USDhelpBovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

Juni 2020: de crowdfunding-campagne eindigt en ik heb de verkoop gemist (door onoplettendheid). Ik heb contact opgenomen met de Nebula ondersteuning en de projector zal niet voor september te koop zijn.
Oktober 2020: de projector is beschikbaar op Amazon, ik heb hem gekocht met 20% korting. Twee dagen later heb ik de projector thuis en kan ik de test beginnen.

Waarom deze projector?

Mijn blog is een hobby en als ik een product test, moet ik een type product kiezen dat ik vaak gebruik omdat ik niet genoeg tijd heb om producten te testen die ik nooit gebruik. Ik test meestal smartphones omdat ik dit soort producten elke dag gebruik, maar ik gebruik ook veel projectoren, ik heb de televisie jaren geleden al opgegeven.

Ik wil nu al een paar maanden een 4k projector kopen, maar met prijzen boven de 2000 euro zat dat niet bepaald in mijn budget. Ik heb dus gewacht tot ik de Nebula Cosmos Max op Indiegogo vond. Het is de eerste draagbare projector in 4k.

Het kopen van een product op Indiegogo is altijd een risico, maar je moet weten dat de Nebula projector wordt geproduceerd door een bedrijf (Anker) dat al goede projectoren heeft geproduceerd en dit bedrijf heeft een geweldige manier om een goed product op de markt te brengen.

Als je het risico wilt nemen, is het altijd mogelijk om het tegen een voorkeursprijs op Indiegogo te kopen:
UitpakkenToen ik de doos van de Nebula Cosmos Max 4k ontving was ik verrast door het gewicht, de projector weegt 3.4kg en is ook vrij groot (35cm bij 25). De doos paste nauwelijks in mijn studio om de foto's te maken.

De batterij van mijn camera was bijna leeg en ik wilde niet wachten om foto's te maken, dus gebruikte ik mijn Samsung Galaxy S20 om de foto's te maken.

De projector is zeer goed beschermd in zijn doos, dit verklaart voor een deel de grootte en het gewicht van de doos. De Nebula is niet de eerste projector die door Anker wordt geproduceerd en is wel te zien. De verpakking vertoont een zekere maturiteit in de identiteit van het product en de positionering is eerder eersteklas.

De doos bevat de projector, een afstandsbediening met 2 AAA-batterijen, een handleiding en de voedingskabel.Eerste configuratie

De Nebula Cosmos Max 4k draait Android TV, dit betekent dat de opstartprocedure een soortgelijk proces volgt als bij alle andere apparaten met hetzelfde besturingssysteem.

De eerste stap is om de afstandsbediening te associëren met de projector, ik denk dat het is verbonden met de projector door een bluetooth-verbinding. De vereniging is snel en ik had er geen probleem mee.

De volgende schermen zijn gemeenschappelijk voor alle machines die gebruik maken van Android TV, je moet je land en taal selecteren, dan moet je een Google-account gebruiken om verbinding te maken. Aangezien de projector niet met een toetsenbord wordt geleverd, kun je met de configuratieprocedure een Android-telefoon gebruiken om de projector te configureren, waardoor het eenvoudig is om een account toe te voegen aan de projector met minimale tussenkomst van het toetsenbord van de telefoon. Vervolgens komen de gebruikelijke machtigingsschermen voor Google-services. De installatieprocedure neemt slechts enkele minuten in beslag, is goed ontworpen en stelt je in staat om de projector snel te gebruiken.AfwerkingDe Nebula Cosmos Max 4k projector is echt mooi, ik weet het, het is subjectief maar het is waarschijnlijk een van de mooiste projectoren die ik tot nu toe heb getest. Het formaat is een beetje bijzonder omdat de projectoren vaak hoekig zijn waar de Nebula elipsvormig is. Deze keuze is waarschijnlijk ingegeven door de wens om het geluid op een uniforme manier over de projector te verspreiden.

De projector heeft een eersteklas gevoel, de afwerking is onberispelijk, de materialen zijn goed gemonteerd en het gewicht versterkt de indruk van stevigheid.

Aan de voorzijde van de projector bevindt zich het optische compartiment, dat vrij imposant is maar goed integreert in de structuur van de projector. De omtrek van de projector is opgebouwd uit een rooster om het geluid te verspreiden, er zijn twee bijna onzichtbare uitgangen om de warmte uit de projector te laten komen.Aan de achterzijde bevindt zich een aan/uit-knop, twee HDMI-poorten, twee USB-poorten en een digitale uitgang voor het geluid. De connector voor de voeding bevindt zich naast de eerste HDMI-poort.

De bovenkant van de projector heeft een reflecterend oppervlak dat oplicht in de vorm van kleine sterren wanneer de projector wordt ingeschakeld.

Aan de onderkant van de projector bevindt zich de montagebeugel die nodig is om de projector aan een arm of standaard te bevestigen.Projectiekamer

Mijn projectiekamer is rechthoekig, 4,6m x 2,9m (hoogte 2,2m). De projectiewand is een normale wand waarop ik zonder enige behandeling witte verf heb aangebracht. De wanden aan de zijkant zijn donkerder (donkergrijs en rood) om het contrast met de witte muur te accentueren en te voorkomen dat er te veel licht weerkaatst wordt. Ik heb de mogelijkheid om een projector achterin de kamer te plaatsen op een afstand van ongeveer 4m van het scherm. Ik heb ook de mogelijkheid om een short-throw projector aan de voet van de muur te plaatsen. Ik heb geen speciale installatie voor geluid, ik gebruik gewoon een geluidsbalk van Xiaomi.

Batterijduur

De Nebula Cosmos Max 4k heeft geen batterij, hij werkt alleen op netstroom.

Stroomverbruik

Nog niet beschikbaar / getest

Werkingsgeluid

Nog niet beschikbaar / getest

Connectiviteit

Nog niet beschikbaar / getest

Beeldkwaliteit

Ik zal dit artikel updaten naarmate de test vordert, maar ik kan nu al mijn eerste indrukken geven over de beeldkwaliteit.

De projector is een echte 4k projector, het klinkt misschien gek, maar veel projectoren zijn zogenaamd 4k-compatibel, maar hun native resolutie is vaak lager. Deze Nebula Cosmos Max 4k is echt in staat om een 4k video te renderen en het laat zien dat de definitie fijner is dan op mijn andere projector in 1080p.

Zonder in te gaan op de details van een videotest, vind ik de scherpte goed, de beelden zijn vloeiend (weinig judder), de kleuren zijn goed verzadigd maar ik heb een klein probleem met het groen dat iets te fel is. Ik zag dat het mogelijk was om te spelen met de kleurtemperatuur, dus ik zal proberen om het groen terug te brengen naar een meer normaal niveau.

ColorimetrieNog niet beschikbaar / getest

HelderheidNog niet beschikbaar / getest

Audiokwaliteit

Nog niet beschikbaar / getest

Videospellen

Nog niet beschikbaar / getest

Besturingssysteem

Nog niet beschikbaar / getest


Bugs

Nog niet beschikbaar / getest

Test / beoordeling conclusie

Nog niet beschikbaar / getest


Sterktes
Nog niet beschikbaar / getest


Zwaktes
Nog niet beschikbaar / getest


Opmerkingen

Discussieer mee / Stel je vragen

Je reactie wordt na validatie gepubliceerd. Ik reageer in mijn vrije tijd op meer dan 1500 reacties per jaar, dus ik kan niet altijd even snel reageren. Je e-mailadres is niet publiekelijk zichtbaar en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

Ontvang een e-mail wanneer er een reactie is gepubliceerd