Op deze pagina:
Prijs Poco F2 Pro
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Hardware
Fotokwaliteit
Videokwaliteit
Audiokwaliteit
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Vragen

Beste nieuwprijs:
136.595 EUR
Zie het aanbod | GearBest

122 andere prijzen verkrijgbaar in andere winkels.



Poco F2 Pro review - uitgebreide en objectieve test

Poco F2 review - test - beoordeling

Categorie: Tests en beoordelingen

Ik koop meestal telefoons tussen 200 en 300€ maximum, maar ik kon de verleiding niet weerstaan om mijn spaarvarken te breken en de Poco F2 Pro te kopen.

Poco is een merk van de Xiaomi groep dat ernaar streeft om nog meer prestaties te bieden voor een nog lagere prijs. Xiaomi was er al heel goed in geslaagd met de Poco F1 in 2018, de Poco F2 legt de lat nog hoger door de Samsung Galaxy S20+ of de One Plus 8T Pro aan te pakken!

Op papier heeft deze nieuwe Poco F2 Pro alles wat je nodig hebt om de beste kwaliteit/prestaties/prijsverhouding te bieden.






Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.

Waarin verschillen mijn tests van andere op het web?

- Ik koop de toestellen meestal met mijn eigen geld, de prijs is dus net even belangrijk als voor je!
- Ik bewaar de toestellen minstens enkele weken (soms meer) om te zien wat ze waard zijn in reële omstandigheden.
- Ik beantwoord (indien mogelijk) je vragen om je te helpen beslissen voordat je de toestellen koopt.
- niemand betaalt me om deze reviews te doen, ik ben dus volledig neutraal en onafhankelijk.
- Mijn pagina's zijn niet gevuld met advertenties.


Poco F2 review - test - beoordeling
Umidigi F2 test / review / prijs
Motorola G8 Power test / review en prijs
Realme 6 test, review en prijs
Xiaomi Redmi Note 9S test / review / prijs
Honor 9x test / review
Xiaomi Mi 9T Pro test / review en prijs
Xiaomi Redmi Note 8 test, review en prijs
Xiaomi Redmi Note 8 Pro test / review en prijs
Samsung Galaxy A70 test / review / beoordeling

Prijs Poco F2 Pro

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Poco F2 Pro van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.
Original Xiaomi Mi 10 Lite 5G Touch LCD Display...
2020-09-26 06:35
159 USD
Global Version Xiaomi POCO F2 Pro 5G Smartphone 6G 128G Snapdragon 865 64MP Quad Cam 6.67” Mobile ...
2020-09-26 07:59
350 EUR
POCO F2 Pro Phone...
2020-09-25 20:07
360 USD
MINT Xiaomi Poco F2 Pro 128GB + 6GB RAM, 6.67” AMOLED, 64MP Quad Rear Camera, Qualcomm Snapdragon ...
2020-09-25 12:30
378 USD
Xiaomi Poco F2 Pro 128GB 6GB RAM 5G (FACTORY UNLOCKED) 64MP 6.67"...
2020-09-25 20:07
400 USD
Xiaomi Poco F2 Pro 128GB 6GB RAM, 6.67" AMOLED FHD + Full Screen Display, 64MP Quad Camera, 5G, Dual...
2020-09-25 12:30
410 USD



helpBovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

21/05/20 Aankoop van de Poco F2 Pro op Gearbest.com
15/06/20 Ik heb eindelijk de Poco F2 Pro ontvangen, ik kan beginnen met testen.

Waarom deze telefoon?

Xiaomi had het Poco / Pocophone merk met de Poco F1 in 2018 gelanceerd en richtte zich eerst op de Indiase markt en daarna op de rest van de wereld. Deze telefoon was een groot succes en helaas heb ik hem niet getest.

Met de Poco F2 Pro brengt Xiaomi een high-end telefoon op de markt die op papier vergelijkbaar is met de Samsung Galaxy S20+ voor een prijs onder de 500€. Dit gebied was meestal gereserveerd voor telefoons zoals de Xiaomi Mi 10, maar de prijs van dit apparaat is aanzienlijk gestegen, dus er was een plaats om te nemen.

De Poco F2 is een van de krachtigste telefoons op de markt (bij de lancering), hij maakt gebruik van een Sony sensor die zich al heeft bewezen in de Huawei P30 Pro, hij is 5G compatibel, het ontbreekt hem aan niets om te concurreren.

Uitpakken

De doos van de Poco F2 Pro laat geen twijfel bestaan over het verband met Xiaomi, de doos bevat het absolute minimum en de verpakking heeft geen speciale behandeling gekregen. Het verschil met de Xiaomi telefoons ligt in het gebruik van een doos zonder foto met specifieke Poco kleuren (zwart en geel).

De doos bevat de telefoon, een oplader, een USB-kabel type C, een handleiding, een naald voor de simlade en een transparant omhulsel.



Lengte : 163.3
Breedte : 75.4
Dikte : 8.9
Gewicht : 219
Jack uitgang : Ja
Type USB : Type C
USB norm : 2.0
Infrarood port : Ja

Eerste configuratie

De configuratie van de Poco F2 Pro volgt nauwkeurig de configuratie van de telefoons bij Xiaomi. Na het accepteren van de algemene voorwaarden, moet je verbinding maken met de wifi, vervolgens je account overzetten van je oude toestel en de configuratie afronden met de vingerafdruksensor.

Aan het einde zal Xiaomi je uitnodigen om je te registreren in de wolk en de privacy regels een tweede keer te valideren, het is hetzelfde op Xiaomi telefoons.

Ik kwam een fout tegen bij het importeren van mijn profiel uit een Xiaomi, ik moest hiervoor een Samsung gebruiken.



Afwerking

pocophone f2 test avis review recensione opinion beoordeling prueba 5

De eerste Poco werd gelanceerd in 2018 en was een high-performance telefoon gepositioneerd als een goedkope telefoon. Deze nieuwe Poco is een ander soort dier. Het biedt nog steeds een zeer interessante kwaliteit/prijs verhouding maar deze nieuwe Poco F2 Pro is verre van een low cost telefoon.

Xiaomi heeft de basis van de Xiaomi Mi 9T Pro geleend om er een iets grotere telefoon van te maken, maar de pop-up camera voor selfies te houden en een cirkel aan de achterkant te plaatsen om de fotosensoren vast te houden. De aan/uit-knop is rood zoals op de Xiaomi Mi 9T Pro.

De telefoon maakte echt een goede indruk toen ik de doos opende.

pocophone f2 test avis review recensione opinion beoordeling prueba 15

De rand van de telefoon is gemaakt van hetzelfde materiaal als de achterkant, dus er zijn geen onderbrekingen en de telefoon geeft de indruk van een scherm dat wordt ondersteund door een glazen achterkant.

Aan de bovenzijde van de telefoon bevindt zich een pop-up selfie camera, een jack connector en een infrarood poort. Dit is hetzelfde als de Xiaomi Mi 9T Pro

pocophone f2 test avis review recensione opinion beoordeling prueba 13

Het onderste gedeelte van de telefoon bestaat uit een SIM-lade, een USB-poort van het type C en een externe luidspreker. Ook hier is het dezelfde als bij de Xiaomi Mi 9T Pro.

pocophone f2 test avis review recensione opinion beoordeling prueba 11

De linkerzijde van de telefoon is volledig glad, omdat de SIM-lade zich aan de onderkant van de telefoon bevindt. Rechts is een klassieke configuratie met de twee volumeknoppen en de rode startknop zoals op de Xiaomi Mi 9T Pro. Deze knoppen zijn correct gepositioneerd en komen voldoende uit het apparaat om ze niet te verwarren.

pocophone f2 test avis review recensione opinion beoordeling prueba 18

De Poco F2 Pro lijkt in veel opzichten op de Xiaomi Mi 9T Pro, maar het is de achterkant van de telefoon die anders is dan de laatste. Waar de Mi 9T Pro in een festival van niet per se mooie hellingen was gegaan, biedt de Poco F2 Pro een volledig uniform glasoppervlak met een geborsteld aluminium effect. Het is veel soberder dan de Mi 9T Pro, ik vind de Poco F2 Pro veel eleganter maar het is een kwestie van persoonlijke smaak!

Nieuw is ook de positie van de achterste fotosensoren. Xiaomi heeft waarschijnlijk alles al geprobeerd, ze hebben iets anders geprobeerd met de Poco F2 Pro. De sensoren zijn omringd door een zwarte cirkel die een beetje uit het apparaat steekt, zodat het apparaat nooit helemaal plat zal zijn, maar dat is bij de meeste telefoons op dit moment wel het geval. Ik ben benieuwd of het gebruik van de sensoren in deze positie invloed zal hebben op de parallax van de foto's.

pocophone f2 test avis review recensione opinion beoordeling prueba 22

Het scherm van de Poco F2 Pro is enorm (6,67 inch tegenover 6,39 inch voor de Mi 9T Pro) en neemt 87% van de beschikbare ruimte in beslag tegenover 86% voor de Mi 9T Pro.

De randen van het scherm zijn dun, maar niet zozeer om een full-screen ervaring te bieden zoals bij een Samsung Galaxy S20.

Specificaties


De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon.Er zijn twee versies van de Poco F2 PRo, een 6Gb / 128 Gb versie (degene die ik heb getest) en een 8 Gb / 256 Gb versie. Beide versies bieden de 5G.



CPU / GPU Prestatie

CPU : Qualcomm Snapdragon 865
GPU : Qualcomm AdreNeen 650
Geheugen (RAM) : 6 - 8Gb
Opslagcapaciteit : 128 - 256 Gb

Benchmark Antutu/3DMark

Vorige week ben ik begonnen met het testen van de Samsung Galaxy S20 en het is niet verrassend dat deze telefoon topprestaties levert. Xiaomi positioneert de Poco als een directe concurrent van de Samsung, dus ik was benieuwd of de Poco de prestaties van de Samsung zou overtreffen? Het antwoord is ja!

Ik scoorde 569.000 punten op Antutu met de Poco F2 Pro waar ik 503.000 punten scoorde met de Samsung. Als ik de resultaten in detail bekijk zie ik dat het vooral op CPU-niveau is dat de Poco met 17% meer prestaties de Samsung overtreft, terwijl op GPU-niveau de Poco 4% beter presteert dan de Samsung.

Met de Poco kun je dus elk spel spelen met het maximale grafische niveau en om de spijker nog harder te duwen, verwarmt de Poco F2 Pro minder dan de Samsung. Als de Samsung warm wordt, is het onaangenaam om vast te houden (vooral in de buurt van de volumeknoppen) terwijl de Poco dit soort problemen niet heeft. De Poco warmt ook op, maar niet om een onaangenaam gevoel te veroorzaken.



Ik heb meer dan 7000 punten gescoord met 3D Mark, het is gewoon de beste score die ik tot nu toe heb gekregen, zelfs de Samsung Galaxy S20 doet het niet beter.

Antutu score : 569559
Antutu CPU : 181195
Antutu GPU : 216606
Antutu UX : 78856
Antutu Mem : 92902
3D Mark Open GL : 7202
3D Mark Vulkan : 6631

Top 10 - prestatieclassificatie op basis van Antutu
1. Poco F2 Pro - 569559
2. Samsung Galaxy S20 - 503905
3. Xiaomi Mi 9t Pro - 430403
4. Xiaomi Mi Mix 3 5g - 385000
5. Oppo Reno 5g - 375000
6. Meizu 16s - 374190
7. Xiaomi Mi 9 - 372006
8. Sony Xperia 1 - 372000
9. Lg G8s Thinq - 371000
10. Lg V50 Thinq 5g - 370000

Aantal smartphones in de ranglijst:100
Positie van deze smartphone in de ranglijst:1/100

Opmerking: deze ranglijst bevat alleen de telefoons die ik heb getest en enkele andere die ik ter referentie heb toegevoegd.

Gaming
Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.De Poco F2 Pro is ontworpen om elk spel te draaien. Het kan elk spel draaien met het maximale niveau van graphics zonder je handen te verbranden dankzij het efficiënte koelsysteem.



PUBG Mobile werkt uitstekend op de Poco F2 Pro, het detailniveau en de diepte van het zicht zijn maximaal.



Ik test meestal alleen de spelprestaties met PUBG Mobile, maar omdat deze telefoon is ontworpen om gamers aan te spreken, heb ik ook Fortnite getest. Het lijkt erop dat ook hier niets de Poco F2 Pro kan verslaan.


Netwerkprestatie

De Poco F2 Pro ondersteunt alle frequenties die in Europa worden gebruikt voor 3G en 4G. Dit is de eerste 5G-telefoon die ik test, maar ik heb nog geen toegang tot een 5G-netwerk in België. Voor degenen die in Frankrijk wonen, zal de Poco F2 Pro hen in staat stellen om 5G te gebruiken dankzij de n78 frequentie.

3G frequenties : B1 (2100), B2 (1900), B4 (1700/2100 AWS A-F), B5 (850), B8 (900)
4G frequencies : B1 (2100), B2 (1900), B3 (1800), B4 (1700/2100 AWS 1), B5 (850), B7 (2600), B8 (900), B20 (800), B28 (700), B38 (TDD 2600), B40 (TDD 2300), B41 (TDD 2500)
5G frequencies : n77 (3700), n78 (3500)
Bluetooth : Bluetooth 5.1 LE
Volte : Ja
NFC : Ja
Aantal metingen : 1247
Gemiddelde signaal : -99.8
Download snelheid : 207
Upload snelheid : 53
Kies je land om te controleren of je telefoon compatibel is:


Met de onderstaande frequenties kun je zien of deze telefoon compatibel is met je provider of dat je deze kunt gebruiken waar je op vakantie gaat.


Signaal 4G
De capaciteit om het netwerk correct op te pikken is een essentieel element voor een telefoon, maar het wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te pikken te meten, voer ik een groot aantal metingen uit op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. Deze metingen worden dus onder reële omstandigheden uitgevoerd en niet in een laboratorium, ze zijn niet wetenschappelijk maar geven een goede indicatie van de prestaties.

Gevoeligheidsclassificatie van netwerksignaal
Telefoon getest:Gemiddeld signaal (dBm)Aantal metingen:
Xiaomi Mi 9t Pro-881600
Xiaomi Redmi Note 5-91.305600
Xiaomi Mi 9 Lite-93788
Samsung Galaxy A70-94.5111975
Realme 6-95.142301
Xiaomi Redmi Note 8 Pro-95.9221599
Xiaomi Mi A3-95.951000
Huawei Y6 2019-95.951199
Redmi 9a-96.481000
Meizu Note 9-96.68937
Motorola G8 Power-96.881032
Xiaomi Redmi Note 7-97.011430
Redmi 9c-97.041000
Umidigi S3 Pro-97.131200
Xiaomi Redmi Note 8-97.34879
Samsung Galaxy A21s-97.781000
Umidigi F1-97.82298
Ulefone Armor 7e-98.71000
Xiaomi Mi Note 10 Lite-991000
Honor 9x-99.14899
Xiaomi Redmi Note 9s-99.41860
Poco F2 Pro-99.81247
Xiaomi Redmi Note 9-100.791785
Xiaomi Mi 10 Lite 5g-100.881198
Umidigi F2-101.47712

Ik had zeer goede resultaten met de Mi 9T Pro toen ik hem testte, de Poco F2 Pro daarentegen bevindt zich in het middengebied met signalen die schommelen tussen -97 dBm en -100 dBm. De meeste telefoons die ik test bevinden zich in dit bereik met een paar zeldzame uitzonderingen die zich onderscheiden van de menigte. Xiaomi is nooit een kampioen geweest op netwerkniveau, deze Poco F2 Pro is geen kampioen maar het is geen slechte telefoon.


Download/Upload snelheid
Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.
Top 10 - snelheidsrangschikking tijdens downloaden
1. Samsung Galaxy S20 D:351Mbps U: 20Mbps
2. Poco X3 D:232Mbps U: 55Mbps
3. Xiaomi Mi 10 Lite 5g D:223Mbps U: 52Mbps
4. Poco F2 Pro D:207Mbps U: 53Mbps
5. Xiaomi Mi Note 10 Lite D:153Mbps U: 68Mbps
6. Xiaomi Mi A3 D:150Mbps U: 60Mbps
7. Xiaomi Redmi Note 9s D:150Mbps U: 60Mbps
8. Xiaomi Mi 8 Lite D:149Mbps U: 60Mbps
9. Samsung Galaxy A21s D:147Mbps U: 51Mbps
10. Huawei Y6 2019 D:145Mbps U: 61Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:27
Positie van deze smartphone in de ranglijst:4/27

Let op: de theoretische maximale snelheid van een telefoon wordt vaak beperkt door de configuratie van het mobiele netwerk en de congestie van het netwerk op het moment van de meting. Dus misschien kun je een hogere snelheid halen op een ander netwerk

De Poco F2 Pro krijgt een goede score voor wifi downloads maar dit is ook het geval voor 4G snelheid. In download kreeg ik 207 Mbps en in upload krijg ik iets minder dan 60 Mbps. Met zo'n snelheid behoort de Poco F2 Pro tot de snelste telefoons die ik ooit heb getest.

Ik heb geen toegang tot een 5G-netwerk, dus ik kon de snelheid in 5G niet testen.




Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.
Wifi frequenties : 802.11a, 802.11b, 802.11g, 802.11n, 802.11n 5GHz, 802.11ac, WiFi 6 (802.11ax)
Download snelheid : 341
Signaal / dicht : -11
Signaal / afstand : -68
Wifi-signaal
Ik heb een signaal gemeten van -11 dBm in de buurt van de router, het is gewoon het beste signaalniveau dat ik tot nu toe heb gekregen, de Poco F2 Pro loopt voor op alle anderen met zelfs een stevige voorsprong.

Ik heb een signaal gemeten van -68 dBm van de router, ook dit is de beste score, maar het verschil is minder groot dan bij de andere telefoons die ik heb getest.




Top 10 - rangschikking van wifi-gevoeligheid
1. Poco F2 Pro -11dBm
2. Samsung Galaxy A21s -13dBm
3. Poco X3 -17dBm
4. Xiaomi Redmi Note 9s -18dBm
5. Xiaomi Redmi Note 8 Pro -19dBm
6. Xiaomi Mi Note 10 Lite -19dBm
7. Xiaomi Mi 10 Lite 5g -19dBm
8. Xiaomi Redmi Note 8 -19dBm
9. Xiaomi Redmi Note 9 -19dBm
10. Redmi 9a -19dBm

Aantal smartphones in de ranglijst:29
Positie van deze smartphone in de ranglijst:1/29


Download/Upload snelheid
Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.Een goede score op het wifi-signaal vertaalt zich vaak in een goede downloadsnelheid, de theorie is volledig geverifieerd met de Poco F2 Pro. Ik heb een download snelheid van 341 Mbps en ik weet zeker dat de telefoon hoger kan, maar ik had waarschijnlijk niet de bandbreedte op het moment van de test.




Top 10 - Ranglijst van wifi-downloadsnelheden
1. Samsung Galaxy S20 351Mbps
2. Poco F2 Pro 341Mbps
3. Xiaomi Redmi Note 8 Pro 319Mbps
4. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 300Mbps
5. Xiaomi Mi 8 Lite 260Mbps
6. Poco X3 251Mbps
7. Xiaomi Redmi Note 7 250Mbps
8. Umidigi F1 220Mbps
9. Xiaomi Redmi Note 8 211Mbps
10. Xiaomi Redmi Note 9 207Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:30
Positie van deze smartphone in de ranglijst:2/30

Opmerking: ik heb een 400 Mbps-lijn en een modem die hogere snelheden kan leveren, maar ik weet nooit zeker hoeveel bandbreedte er beschikbaar is als ik een test doe.

GPS-prestaties


Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en maak ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert de GPS het signaal om aan de weg te blijven hangen niet kunstmatig, het heeft geen markeringen, zodat je de werkelijke positie kunt zien. Ik gebruik dan een applicatie om de nauwkeurigheid van het signaal te meten. Precisietest GPS

De Poco F2 Pro is compatibel met de meeste grote GPS-providers zoals Glonass, Beidou en Galileo.

De Poco F2 Pro haakt het signaal snel aan en stabiliseert tot op 3 meter nauwkeurig. Dit is een gemiddelde score zonder uitzonderlijk te zijn. De rekenkracht ervan stelt u echter in staat om het signaal na een tunneluitgang snel te herstellen.

GPS-test op de weg
Nog niet gedaan


Top 10 - GPS-nauwkeurigheidsclassificatie
1. Xiaomi Redmi Note 9 1m
2. Redmi 9a 2m
3. Samsung Galaxy A21s 4m

Aantal smartphones in de ranglijst:4
Positie van deze smartphone in de ranglijst:0/4

Opmerking: een nauwkeurigheid van 3 meter of minder kan eenvoudig worden gecorrigeerd door een goede GPS-applicatie. De telefoonprestaties spelen ook een rol bij de snelheid waarmee je scherm wordt bijgewerkt, dus de nauwkeurigheid kan in het gedrang komen door een te trage weergave.

Batterijduur

Capaciteit : 4700
Snel laden : Ja
W max : 30
Autonomie (100% helderheid) : 1150.00
Autonomie (50% helderheid) : 1536.00
Ontladingsscore (50%) : 180.00
Ontladingssnelheid (100%) : 0.09
Ontladingsscore (100%) : 4.09
Ontladingssnelheid (50%) : 0.07
Ontladingssnelheid (50% : 3.06
Laadsnelheid : 0.56
Laadscore : 26.11
Vanaf maart 2020 heb ik mijn subjectieve batterijtest vervangen door een technische test om het werkelijke gedrag van de batterij beter te kunnen meten. Nu test ik de autonomie en de oplaadtijd onder absoluut identieke omstandigheden. Ik voer verschillende metingen uit, zodat deze test alleen al enkele dagen duurt en ik de telefoon voor niets anders kan gebruiken.

Batterijduur - methodologie
Om de levensduur van de batterij te testen, meet ik het batterijverbruik elke minuut in strikt identieke omstandigheden om telefoons te kunnen vergelijken en ook om je in staat te stellen je telefoon in dezelfde omstandigheden te evalueren. Ik sluit elke invloed uit van toepassingen die de meting zouden kunnen verstoren. De autonomie is niet lineair, de batterij ontlaadt zich soms veel sneller aan het einde. Dit is een frustrerend fenomeen, maar met mijn metingen weet je of je snel een oplader moet vinden.

Batterijduur
De batterij van de Poco F2 Pro heeft een capaciteit van 4700 mAh en is ontladen van 100% tot 1% in 1150.00 minuten met 100% helderheid, hij is ontladen van 100% tot 1% in 1536.00 met 50% helderheid. Op deze manier krijg ik een gemiddelde ontlaadsnelheid van 0.09% per minuut bij 100% lichtsterkte en 0.07% per minuut bij 50% lichtsterkte, het verbruik is dus 4.09 mA per minuut bij 100% lichtsterkte en 3.06 bij 50% lichtsterkte. Om de efficiëntie van de telefoon en de invloed ervan op de batterij te kunnen vergelijken, moet je de 4.09 (of 50%) score vergelijken met die van andere smartphones, het cijfer moet zo laag mogelijk zijn.

Laadtijd - methodologie
Om de oplaadtijd te testen, gebruik ik altijd dezelfde lader met dezelfde kabel. Ik meet de oplaadtijd minuut voor minuut om de evolutie van de lading en de oplaadsnelheid te zien. De laadsnelheid van een batterij is niet lineair, maar vaak sneller aan het begin en langzamer aan het einde. De lader is compatibel met snel laden.

Laadtijd
De accu van het Poco F2 Pro heeft een capaciteit van 4700 mAh en is opgeladen van 1% tot 100% in 180.00 minuten. Dit geeft me een gemiddelde laadsnelheid van 0.56% per minuut en dus een toename van 26.11 mA per minuut. Om de prestaties van de Poco F2 Pro te vergelijken met andere telefoons, moet je de 26.11 per minuut score gebruiken, deze score moet zo hoog mogelijk zijn.

In het bijzonder: de laadsnelheid is niet altijd lineair, de onderstaande grafiek geef je een indicatie van het gedrag van de batterij.

De volgende tabel geeft een overzicht van de geteste telefoons met de technische accutest, ze zijn gerangschikt in volgorde van efficiëntie. Een hogere batterijcapaciteit zou logischerwijs moeten resulteren in een hogere levensduur van de batterij, maar dat is niet altijd het geval en het geeft geen indicatie van de efficiëntie van een telefoon.

SmartphoneCapaciteit (mAh)Levensduur (minuten)EfficiëntiescoreLevensduur (minuten) / 50%Efficiëntiescore / 50%Laadtijd.Laden score
Honor 9x4000770.005.191333.003.00151.0026.49
Samsung Galaxy S204000565.007.081217.003.29136.0029.41
Xiaomi Mi 10 Lite 5g4160749.005.551541.002.70163.0025.52
Realme 64300704.006.111104.003.89162.0026.54
Poco F2 Pro47001150.004.091536.003.06180.0026.11
Redmi 9a5000694.007.201859.002.69195.0025.64
Samsung Galaxy A21s5000729.006.861283.003.90166.0030.12
Motorola G8 Power5000912.005.482792.001.79311.0016.08
Redmi 9c5000656.007.621915.002.61170.0029.41
Xiaomi Redmi Note 9s5020663.007.571876.002.68224.0022.41
Xiaomi Redmi Note 95020650.007.721808.002.78162.0030.99
Umidigi F25150927.005.561854.002.78299.0017.22
Poco X35160653.007.901654.003.12181.0028.51
Xiaomi Mi Note 10 Lite5260827.006.361609.003.27208.0025.29
Ulefone Armor 7e5500768.007.161140.004.82179.0030.73

helpHoe lees je deze cijfers?
De batterijcapaciteit is een belangrijk element bij het bepalen van de autonomie van een telefoon, maar het is niet de enige factor. Een telefoon met een grote batterij kan een kortere batterijduur hebben als hij meer stroom verbruikt. Als ik een voorbeeld uit het dagelijks leven zou moeten nemen, zou ik het universum van de auto gebruiken. Als een auto een grote brandstoftank heeft, zou hij een langere afstand moeten kunnen rijden, tenzij het gemiddelde brandstofverbruik hoger is. De score voor de efficiëntie van de batterij werkt op dezelfde manier, hij moet zo laag mogelijk zijn en staat voor het energieverbruik van de telefoon. Deze verschillen in efficiëntie zijn vaak gerelateerd aan de helderheid van het scherm, grote heldere schermen hebben de neiging om meer energie te verbruiken en zelfs als ze een grote batterij hebben, zal hun bereik korter zijn.

samengevat [battery product="poco-f2-pro" capa="4700" lg="nl"]

De Poco F2 Pro is uitgerust met een 4700 mAh batterij, dit is meer dan het marktgemiddelde, dat momenteel rond de 4000 mAh ligt.

Met 4700 mAh kan de Poco F2 Pro een langere levensduur van de accu's bieden dan de Motorola G8 Power wanneer het display maximaal wordt ingeschakeld, terwijl de Motorola een grotere accu heeft. Dit komt door de standaard activering van de Poco's spaarstand, die in de spaarstand blijft staan, tenzij u het anders vraagt.

Wanneer het scherm op 50% staat, zal de Poco meer dan 25 uur draaien. De autonomie is dus zeer goed, maar het is vooral te danken aan zijn capaciteit omdat de efficiëntie van de Poco in het gemiddelde ligt.

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.

Hardware

Selfie / resolutie : 20
Selfie / sensor : Samsung S5K3T2
Resolutie : 64
Sensor : Sony IMX686 Exmor RS
Video resolutie : 8k
mm wide angle : 2.13 mm
mm ultra wide angle : 5.
De Poco F2 Pro is uitgerust met een Sony IMX 686 sensor als hoofdsensor. Deze sensor heeft zich al bewezen op de Huawei P30 Pro en is een van de beste sensoren die er zijn.

De andere drie sensoren zijn:
- ultra groothoeksensor
- portretsensor
- macrosensor

Met de Sony IMX 686 ben ik benieuwd of Xiaomi de Huawei P30 Pro kan evenaren omdat de kwaliteit van de sensor gecombineerd moet worden met een goede beeldverwerking.

Standaard app
De standaard fotoapplicatie van de Poco F2 Pro is een perfecte kopie van wat er in andere Xiaomi-telefoons te vinden is.

De applicatie is vrij compleet en biedt veel instelmogelijkheden. Wat ik betreur is het gebruik van een semi-transparante zoomknop boven de foto, deze knop is niet erg leesbaar. Het andere wat mij stoort is het opgeven van de keuze van de resolutie in de instellingen. Voorheen was het mogelijk om de resolutie van de foto of video's in de instellingen te kiezen en deze instelling in het geheugen te bewaren, dit is nu niet meer het geval. Het is noodzakelijk om een beeldformaat te kiezen om de resolutie te wijzigen. Voor de video is het hetzelfde, 8k is niet standaard geactiveerd en de optie is niet erg zichtbaar.





Fotokwaliteit

Foto test / studio
Eerste voorbeeld: ƒ/1,89 1/166 5,43 mm 50 ISO
poco f2 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo qualite studio 15
Belichting: oké
Scherpte: Oké.
Kleuren: oké
Diepte van het veld: ok
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

De Sony sensoren doen het beter dan de Samsung sensoren in mijn studio en dat geldt ook weer voor deze Sony IMX 686. De foto's zijn correct belicht, de kleuren zijn correct zelfs als ze iets minder verzadigd zouden kunnen zijn. De scherpte is erg goed, je ziet zelfs het stof op de motorkap van de auto. De Sony sensor van de Poco F2 Pro doet het goed.

Tweede voorbeeld: ƒ/2.4 1/186 2.13 mm 50 ISO
poco f2 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo qualite studio 12
Belichting: licht onderbelicht
Scherpte: medium
Kleuren: iets te donker
Diepte van het veld: ok
Vervorming: de kromming is zichtbaar op het hoofd van het personage aan de rechterkant.
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

De ultra groothoeksensor levert niet hetzelfde kwaliteitsniveau als de hoofdsensor. Het heeft de gebruikelijke defecten van de ultra groothoeksensoren zoals een gebrek aan licht, minder scherpte en vervorming.

Derde voorbeeld: ƒ/1,89 1/129 5,43 mm 50 ISO
poco f2 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo qualite studio 8
Belichting: oké
Scherpte: Oké.
Kleuren: oké
Diepte van het veld: ok
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

De Poco F2 Pro heeft geen optische zoom, dus de hoofdsensor werkt als een zoomlens met een digitale zoom. De foto heeft dus ook dezelfde kenmerken als de eerste foto.


Foto test / zon
Eerste voorbeeld: ƒ/2,4 1/322 2,13 mm 50 ISO
poco f2 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo qualite 2
Belichting: oké
Scherpte. Oké.
Kleuren: ok
Diepte van het veld: ok
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

Ik heb besloten om deze test te starten met de ultra groothoeksensor omdat het landschap zeer geschikt was. Ultra groothoek sensoren van Xiaomi produceren meestal geen buitengewone foto's, de kwaliteit van de foto is vaak veel lager dan die van de hoofdsensor. Met de Poco F2 Pro heeft Xiaomi de lat erg hoog gelegd omdat deze groothoeksensor onder goede omstandigheden prachtige foto's produceert. De kleuren zijn goed verzadigd, de belichting is goed, ik zie geen vervorming en het detailniveau is echt goed voor een sensor van dit type (alleen de bomen op de achtergrond van de foto zijn niet zo goed gedetailleerd). Zelfs de donkere gebieden zijn rijk gedetailleerd. Als ik zo'n goed resultaat krijg met de ultra groothoeksensor, ben ik benieuwd wat de hoofdsensor kan produceren.

Ik nam een foto op dezelfde plaats met twee andere camera's (een andere dag, maar de omstandigheden waren vergelijkbaar).

Redmi Note 9s
redmi note 9 avis test review recencione prueba opinion qualite photo 7
De Redmi Note 9s levert een bijna gewone foto naast wat de Poco F2 Pro kan produceren terwijl hij goede foto's in zijn prijsklasse produceert.

Samsung Galaxy S20
samsung galaxy s20 test review avis recensione prueba opinion beoordeling 10
De Samsung produceert ook erg mooie foto's, maar ik denk dat het minder details biedt dan de Poco. De kleuren van de Poco zijn ook meer verzadigd.

Tweede voorbeeld: ƒ/1.89 1/741 5.43 mm 50 ISO
poco f2 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo qualite 24
Belichting: licht overbelicht
Scherpte: zeer goed
Kleuren: ok
Diepte van het veld: ok
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

Voor deze tweede foto was de zon achter een wolk gepasseerd en toch is de foto zelfs iets overbelicht, dit is vooral te zien aan de boeien in het water. Het detailniveau is zeer goed, de kleuren zijn verzadigd zonder teveel te forceren. Deze foto is gemaakt met de Sony sensor en levert een zeer goed resultaat op.

Derde voorbeeld: ƒ/1,89 1/1072 5,43 mm 50 ISO
poco f2 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo qualite 3
Belichting: licht overbelicht
Scherpte: zeer goed
Kleuren: ok
Diepte van het veld: ok
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

De Poco F2 Pro heeft geen optische zoom, dus deze foto is ook door de Sony sensor gemaakt met behulp van een digitale zoom. De foto is ook een beetje overbelicht, maar met de digitale zoom is het makkelijker om het detailniveau in de foto te zien. Deze Sony sensor doet zijn werk heel goed en levert zonder enige moeite mooie foto's op. Natuurlijk kunnen we altijd de verwerking van het beeld bespreken, maar elke fabrikant past enige verwerking toe en deze is vrij succesvol.

Ik heb nog een paar voorbeelden genomen om de kwaliteit van de foto's van de Poco F2 Pro te benadrukken.
poco f2 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo qualite 21
De scherpte van het beeld is werkelijk uitstekend.

poco f2 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo qualite 22
De ultra groothoeksensor heeft een beperkte vervorming en een bovengemiddelde nauwkeurigheid voor dit type sensor.

En hier is een galerij van foto's die in goede omstandigheden zijn genomen


Soms krijg ik foto's die iets te belicht zijn, soms iets te weinig belicht, maar de afwijking van de werkelijkheid is niet zo belangrijk, de rest van het beeld compenseert vrij goed voor deze schommeling tussen licht en schaduw. Als de kleurverzadiging je stoort, is het mogelijk om deze aan te passen met een filter of in de nabewerking.



Foto test / bewolkt

Eerste voorbeeld: ƒ/1,89 1/1798 5,43 mm 50 ISO
poco f2 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo qualite cloud 10
Belichting: goed
Scherpte: goed
Kleuren: iets te verzadigd
Diepte van het veld: ondiep
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

Ik maak graag foto's voor een storm, de kleuren van de lucht zijn vaak surrealistisch, maar het is geen ideale situatie om foto's te maken met een smartphone. De Poco F2 Pro doet het echter wel goed. Smartphones hebben de neiging om foto's te onderbelichten als het licht slecht is, dat is bij de Poco niet het geval. De foto is iets te verzadigd, maar legt de onheilspellende sfeer van de lucht mooi vast. De scherptediepte is vrij slecht, de telefoon dacht dat het een goed idee zou zijn om te focussen op de eerste korenaren. De achtergrondvervaging is kunstmatig, maar de weergave is vrij overtuigend.

Tweede voorbeeld: ƒ/2.4 1/934 2.13 mm 50 ISO
poco f2 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo qualite cloud 6
Belichting: goed
Scherpte: goed
Kleuren: goed
Diepte van het veld: goed
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

Deze ultra groothoeksensor doet het echt goed, hij had al prachtige foto's gemaakt onder de zon en levert hier door dit stormachtige weer een heel interessant resultaat op. De kleuren zijn minder verzadigd dan bij de hoofdsensor, de scherptediepte is belangrijker dan bij de hoofdsensor en de scherpte is echt goed. De Poco corrigeert automatisch de vervormingen die met dit soort sensoren te maken hebben en doet dat heel goed omdat ik geen typische kromming zie van de brede hoeken aan de randen van de foto.

Derde voorbeeld: ƒ/1,89 1/2601 5,43 mm 50 ISO
poco f2 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo qualite cloud 4
Belichting: licht onderbelicht
Scherpte: goed
Kleuren: iets te verzadigd
Diepte van het veld: goed
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

We zien hier de kenmerken van de eerste foto met een foto die donkerder is dan de groothoek en een accentuering van de verzadiging. Het effect is waarschijnlijk wat overdreven, maar ik vind de sfeer van het moment dat ik de foto nam. Er zijn hier zeer belangrijke verschillen tussen de donkere en lichte gebieden, maar slechts een klein deel van de lucht is verbrand, dus de dynamiek is vrij goed.

Hier zijn nog wat andere foto's die op dezelfde plaats zijn genomen:


Hoewel de Poco vanuit puur technisch oogpunt de neiging heeft om de verwerking een beetje te forceren, levert het goede foto's op. De Poco biedt vele instellingen om dit type effect aan te passen aan uw smaak, je kunt surrealistische foto's maken met de combinatie van HDR, AI en filters, maar je kunt ook een neutraler effect produceren door deze opties uit te schakelen.


Test foto / nacht
Eerste voorbeeld: ƒ/1,89 1/13 5,43 mm 2047 ISO
poco f2 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo qualite nuit 12

Belichting: correct
Scherpte: correct
Kleuren: correct
Diepte van het veld: correct
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: licht

Ik nam deze eerste foto met de hoofdsensor zonder enige assistentie (geen hdr, geen nachtstand). Het resultaat is vrij goed als je kijkt naar het centrale gedeelte van de foto. De randen verliezen aan scherpte (bijv. het gras rechtsonder).

Tweede voorbeeld: ƒ/2,4 1/15 2,13 mm 4411 ISO
poco f2 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo qualite nuit 2

Belichting: onderbelichting
Scherpte: hoge gladheid
Kleuren: te koud, paars aan de hemel.
Diepte van het veld: correct
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: mauve in de lucht
Vignettering: geen
Digitale ruis: zichtbaar

Ultra-groothoeksensoren leveren geen goede nachtfoto's op en dat geldt ook voor de Poco. De foto is onderbelicht, details zijn verdwenen door zware gladheid en de kleuren zijn te koud. De lucht wordt paars. Deze sensor is daarom niet aan te raden voor nachtfoto's.

Derde voorbeeld: ƒ/1,89 1/13 5,43 mm ISO 4041
poco f2 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo qualite nuit 4

Belichting: goed
Scherpte: goed
Kleuren: correct
Diepte van het veld: correct
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: licht

De nachtstand van de Poco F2 Pro kan alleen gebruikt worden met de hoofdsensor en dat is een goede zaak, want het resultaat is echt goed. Ik vind kleuren rijkelijk verzadigd en dicht bij de werkelijkheid, de scherpte is veel beter dan wat ik op de eerste foto kreeg, alleen het gras of het gebladerte van de bomen, de scherpte is echt heel goed.

Ik nam foto's op dezelfde plaats met Gcam om te zien of de nachtstand van deze applicatie een beter resultaat zou geven.

poco f2 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo qualite nuit 10

De foto is iets overbelicht, de scherpte is minder goed en de kleuren zijn te koud. Ik heb de Gcam-versie gebruikt die bedoeld was voor de Redmi Note 8 Pro omdat er op het moment van schrijven geen versie was voor de Poco F2 Pro. Gcam is over het algemeen vrij onstabiel op de Xiaomi maar ik heb geen crash gehad met de Poco, de applicatie werkt vrij goed maar ik geef de voorkeur aan de night mode verwerking van de Xiaomi applicatie.

In de nachtmodus is de Poco in staat om mooie nachtopnames te maken, je moet de camera een paar seconden kunnen vasthouden zonder te veel te bewegen, maar het is voor alle camera's hetzelfde.



Ik ben niet gewend om de pro-modus te testen omdat ik het punt niet zag, de automatische modus doet vaak goed werk, maar er is een soort oefening waarvoor de pro-modus absoluut noodzakelijk is. Inderdaad, om 's nachts een sterrenhemel te fotograferen, zal de automatische modus geen goede resultaten opleveren omdat je de belichtingstijd moet kunnen verlengen. Ik was erg verbaasd over wat ik kreeg, want waar ik woon, is de lichtvervuiling zeer zichtbaar en de hemel is licht gesluierd.



Het resultaat is gewoonweg ongelooflijk. Ik kan betere foto's maken met een DSLR, maar het vergt veel meer werk. Ik zet de Poco F2 Pro gewoon op mijn tuintafel met een paar instellingen in de pro-modus. Jupiter en Saturnus zijn heel duidelijk te zien aan de horizon, de Melkweg is ook zichtbaar, het is lang geleden dat ik hem gezien heb. Ik herkende ook enkele andere heldere sterren zoals Vega of Deneb.



Videokwaliteit

Stabilisatie
Videostabilisatie is nooit een kracht van Xiaomi geweest, de meeste modellen die ik heb getest boden geen efficiënte stabilisatie. De Poco F2 Pro is de eerste Xiaomi-telefoon die ik test die echte stabilisatie biedt en het werkt vrij goed. De schokken van mijn voetstappen worden goed geabsorbeerd en de video is erg soepel, zelfs als ik me snel beweeg.



Ik heb een tweede test die het werk van de Poco bemoeilijkt omdat hij een beeld vol met veel details moet hercomponeren. De stabilisatie is effectief zoals op de eerste video, maar we zien een pixelisatie van de details die met een kleine vertraging wordt gecorrigeerd.



Video normale conditiesNog niet beschikbaar / getest

Video low light
Video 's nachts is een moeilijke oefening voor een telefoon, omdat het voortdurend moet zoeken naar de ideale plek om te focussen. De Poco doet het vrij goed, de focus is snel, de video heeft niet al te veel digitale ruis en de Poco kan dit alles in 8k doen. Je hebt een goede verbinding nodig om ervan te genieten.



Audiokwaliteit

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.
Frequency Respons : +0.02 / -0.04
Noise Level : -90.2
Dynamic Range : 90.4
THD : 0.00143
Intermodulation : 0.011
Stereo crosstalk : -88.8
De Xiaomi Mi 9T Pro is een van de beste Xiaomi telefoons op het gebied van audio en aangezien de Poco F2 Pro sterk geïnspireerd lijkt te zijn door dit model, verwachtte ik een zeer goed geluid te ervaren en dit is het geval. Op een subjectieve manier van luisteren vond ik de finesse van het geluid van de Mi 9T Pro met waarschijnlijk iets minder kracht. Ik zal niet alleen de Poco F2 Pro vergelijken met de Mi 9T Pro, maar ik zal ook de beste telefoon die ik heb getest op het gebied van audio (Galaxy S10+) toevoegen om te zien of Xiaomi erin geslaagd is om Samsung op zijn grondgebied aan te vallen.

Frequency Response
Deze test is bedoeld om te testen of het toestel in staat is alle frequenties correct te reproduceren. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om op alle frequenties een goed geluid te zien, is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen. poco f2 pro frequency response
Ik heb de Xiaomi Mi 9T Pro en de Samsung Galaxy S10+ vergeleken met de Poco F2 Pro en de curves zijn zo dicht bij elkaar dat het moeilijk is om ze te onderscheiden. Dit betekent dat al deze telefoons alle frequenties goed kunnen reproduceren.

De Poco F2 Pro heeft een lichte zwakte in de lage tonen, hij ziet er groot uit op de grafiek omdat ik telefoons die heel dicht bij elkaar staan met elkaar vergelijk, maar bij het luisteren heb ik geen verschil gemerkt.

De Poco F2 Pro lijkt een stabielere geluidsweergave te bieden voor alle frequenties.

Is de Poco F2 Pro beter dan de Samsung Galaxy S10+? Nog niet, maar het is niet erg ver en ik betwijfel of veel gebruikers het verschil echt kunnen horen.

Dynamisch bereik
Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus te spelen te testen. Ook hier moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de referentie staan.poco f2 pro dynamic range

Ik heb dezelfde telefoons gebruikt voor deze test en afgezien van een verschil in vermogen volgt de Poco F2 Pro de frequentiecurve van de andere telefoons, ik vind dat zijn curve vrij regelmatig is, behalve in de hoogste frequenties.

De Poco F2 Pro doet het niet beter dan de Samsung Galaxy S10+, maar het is niet ver weg.

Geluidsniveau
Deze test heeft tot doel te bepalen of het geteste apparaat in staat is om geluiden zonder veel ruis te reproduceren. Een hoge score duidt op een lage parasietendruk, een lagere score duidt op een hogere aanwezigheid van parasieten.poco f2 pro noise level

Het geluid dat de Poco F2 Pro produceert is van goede kwaliteit en dit is ook te zien in deze grafiek.

Als ik kijk naar de verkregen waarden voor vervorming zie ik dat de Poco F2 Pro minder vervorming produceert dan de Samsung Galaxy S10+ maar het produceert ook een veel minder krachtig geluid, dus de vergelijking is niet erg eerlijk.

Tot slot zou ik zeggen dat de Poco F2 Pro een zeer goede geluidsprestatie biedt op een niveau gelijk aan de Xiaomi Mi 9T Pro en iets lager dan de Samsung Galaxy S10+. In deze prijsklasse is de Poco zonder twijfel een van de beste toestellen.

Concertopname
Het doel van deze test is om de opnamekwaliteit van de telefoon te meten wanneer er veel omgevingsgeluiden zijn. Omdat ik niet elke keer als ik een telefoon test de mogelijkheid heb om naar een concert te gaan, simuleer ik het geluid van een concert in een gesloten omgeving.Nog niet beschikbaar / getest

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven.
Screen grootte : 6.67
Resolutie : 1080 x 2400
Ratio : 20:9
Bescherming : Corning Gorilla Glass 5
Type : Amoled
% oppervlakte : 87
dE wit : 1.4
dE rood : 2.2
dE groen : 1.8
dE blauw : 1.9
dE geel : 1.7
dE cyan : 1.5
dE magenta : 1.6
Contrast : 5000000:1
Helderheid : 500
Colorimetrie
pocophone f2 test avis review recensione opinion beoordeling prueba screen

Aangezien de Poco F2 Pro veel overeenkomsten heeft met de Xiaomi Mi 9T Pro, vroeg ik me af of hij het qua schermkwaliteit beter zou kunnen doen. Na het passeren van de colorimetrische sonde, de Poco F2 Pro a dE van 1,72. Met zo'n score presteert de Poco beter dan de Xiaomi en laat hij zich zelfs heel dicht bij de Galaxy S20 komen.

Schermkwaliteit is meestal het territorium van Samsung. Zelfs als deze Poco F2 Pro er niet in slaagt om Samsung te verslaan, komt hij nog steeds heel dicht in de buurt.

De standaardinstelling van de Poco is niet goed vanuit een colorimetrisch oogpunt, je moet de "standaard" modus nemen om goede kleuren te verkrijgen.


Top 10 - rangschikking van de beste schermen op basis van colorimetrie
1. Xiaomi Mi 10 Lite 5g dE = 0.73
2. Xiaomi Redmi Note 8 dE = 1.2
3. Samsung Galaxy S20 dE = 1.4
4. Xiaomi Mi 9 Lite dE = 1.46
5. Xiaomi Redmi Note 9s dE = 1.47
6. Honor 9x dE = 1.5
7. Poco F2 Pro dE = 1.73
8. Xiaomi Mi Note 10 Lite dE = 1.91
9. Samsung Galaxy S10+ dE = 2.01
10. Xiaomi Mi 9t Pro dE = 2.11

Aantal smartphones in de ranglijst:28
Positie van deze smartphone in de ranglijst:7/28

Let op: het colorimetrische verschil wordt gemeten in dE. Na drie uur zal het menselijk oog een colorimetrisch verschil waarnemen, dus de dE moet het laagst zijn. De tests zijn allemaal uitgevoerd met een colorimetrische sonde.

Helderheid / Contrast
Het scherm van de Poco is zeer helder op een natuurlijke manier, ik krijg 460 cd/m² door de helderheid handmatig op maximaal in te stellen. Ik kon niet meer krijgen het is de voorste sensor die meestal wordt gebruikt om te controleren of de helderheid hoger moet worden geschoven, maar deze sensor is in het apparaat. Dit betekent dat de Poco je meteen geeft waar een Samsung Galaxy S20 hoger kan gaan, maar alleen als hij onder sterk licht staat.

De Poco F2 Pro gebruikt een goede kwaliteit Amoled scherm, de zwarten zijn echt zwart en het contrast is dus oneindig.

Lichtabsorptie/Reflectie
Het scherm van de smartphone reflecteert het licht en maakt er soms een echte spiegel van. Dit spiegeleffect maakt het moeilijker om te lezen.

De onderstaande absorptie-index geeft het percentage van het door het scherm geabsorbeerde licht aan. De leesbaarheid van een scherm is beter wanneer de absorptie-index hoog is.

Telefoon getest:% lichtabsorptie
Samsung Galaxy S10+58
Xiaomi Mi 9T Pro52
Honor 9x65
Redmi Note 9s55
Motorola G8 Power60
Realme 654
Umidigi F248
Poco F2 Pro52
Redmi Note 956
Xiaomi Mi Note 10 Lite53
Samsung Galaxy S2047
Samsung Galaxy A21s53
De geteste telefoons hebben een gemiddelde absorptiegraad van54 %

Biometrie

De Poco F2 Pro is uitgerust met een vingerafdruksensor onder het display. Deze ontgrendeling van de telefoon is modieus, de meeste telefoons zijn er tegenwoordig mee uitgerust. Waar de Poco een beetje opvalt is de positie van deze vingerafdruksensor, die zich meestal onderin het display bevindt. Op de Poco zit de vingerafdruksensor iets hoger op het scherm en dit maakt het ontgrendelen veel intuïtiever. Het slagingspercentage is ook hoger dan wat ik met de Mi 9T Pro kreeg, maar dit type vingerafdruksensor is nog steeds minder effectief dan een sensor op de achterkant van de telefoon.

Omdat de Poco geen frontcamera in het scherm heeft, wordt ontgrendeling op basis van het gezicht niet eens aangeboden als de telefoon wordt opgestart, omdat dat zou betekenen dat de pop-up camera elke keer moet uitspringen.

Besturingssysteem



De Poco F2 Pro wordt verkocht met MIUI 11, maar de interface is niet helemaal hetzelfde als bij de Redmi-serie. De Poco F2 Pro heeft een application launcher met een classificatie van applicaties per thema en een speciale zoekmachine. Dit type launcher is veel handiger dan de standaard Android launcher. De rechterschermen worden gebruikt om de snelkoppelingen te plaatsen, dus niet alle applicaties zijn te vinden zoals op andere Xiaomi-telefoons.

Afgezien van deze launcher is de ervaring vrij gelijkaardig aan wat ik eerder heb getest, deze applicatie launcher op de Poco brengt een echte toegevoegde waarde aan de telefoon.


Bugs

Nog niet beschikbaar / getest

Accessoires Poco F2 Pro

Om nog meer te genieten van je ervaring met je smartphone bied ik links naar allerlei accessoires die je misschien handig vindt

Beschermhoes / koffer poco f2 pro
Screen beschermfolie poco f2 pro
Geheugenkaart poco f2 pro
USB-kabel / oplader poco f2 pro
Koptelefoon poco f2 pro
Fietsenrek poco f2 pro

Vergelijk Poco F2 Pro met de anderen

Ik heb voor elke test een score van 1 tot 10 toegekend die de sterke en zwakke punten van een product bepaalt. Ik gebruik 0 voor criteria die (nog) niet zijn getest. Een score van 1 tot 3 duidt op slechte prestaties (en ja, dat is ook zo), een score van 4 tot 6 duidt op gemiddelde prestaties, een score van 7 tot 8 duidt op goede prestaties en een score van 9 en 10 duidt op uitzonderlijke prestaties. .
De score wordt berekend op basis van mijn metingen en als er geen metingen zijn, is het een subjectieve mening op basis van mijn ervaring.

De scores zijn niet statisch, ze veranderen in de loop van de tijd omdat de prestaties van nieuwe producten veranderen en hiermee moet rekening worden gehouden.

Poco F2 Pro
Afwerking kwaliteit8.006.00
Batterijprestaties8.006.00
CPU-prestaties9.005.00
GPU-prestaties9.005.00
Schermkwaliteit8.005.00
foto kwaliteit8.005.00
Video kwaliteit8.005.00
Wi-Fi-prestaties9.005.00
Mobiele downloadsnelheid8.005.00
Gevoeligheid van het mobiele netwerk7.006.00
Frequentiebereik7.006.00
Geluidskwaliteit8.006.00
GPS-prestaties6.006.00
Besturingssysteem8.007.00
Totale score11178
Wereldwijde ranglijst
1. Samsung Galaxy S20 112 / 140
2. Poco F2 Pro 111 / 140
3. Samsung Galaxy S10+ 107 / 140
4. Xiaomi Mi 9t Pro 106 / 140
5. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 101 / 140
6. Xiaomi Mi Note 10 Lite 100.5 / 140
7. Xiaomi Redmi Note 8 Pro 100 / 140
8. Xiaomi Redmi Note 9s 98 / 140
9. Xiaomi Mi 9 Lite 98 / 140
10. Xiaomi Redmi Note 8 97 / 140
11. Xiaomi Redmi Note 7 94 / 140
12. Realme 6 93 / 140
13. Motorola G8 Power 91 / 140
14. Xiaomi Mi A3 89 / 140
15. Honor 9x 88 / 140
16. Xiaomi Redmi Note 9 88 / 140
17. Meizu Note 9 86 / 140
18. Xiaomi Mi 8 Lite 86 / 140
19. Xiaomi Redmi Note 5 85 / 140
20. Umidigi S3 Pro 83 / 140
21. Umidigi F2 82 / 140
22. Samsung Galaxy A21s 82 / 140
23. Poco X3 81.5 / 110
24. Redmi 9c 81 / 140
25. Ulefone Armor 7e 80 / 140
26. Honor 8x 78 / 140
27. Umidigi F1 77 / 140
28. Huawei Y6 2019 74 / 140
29. Redmi 9a 7 / 10

Test / beoordeling conclusie

Deze nieuwe Poco is geen Poco, het is duidelijk een gespierde Xiaomi met een andere naam. De Poco erft dezelfde positionering als de Xiaomi Mi 9T Pro ten tijde van de lancering, hij had net zo goed de Xiaomi Mi 10T Pro kunnen heten, het zou geen verschil hebben gemaakt.

Op papier is de Poco F2 Pro simpelweg de beste telefoon in het segment rond de 400€, Xiaomi heeft hem zelfs gepositioneerd in concurrentie met de Samsung Galaxy S20 die veel meer kost. Is het gewoon een bluf? Nee, duidelijk niet. Deze Poco F2 Pro is misschien niet in alle opzichten perfect, maar hij legt de lat heel, heel hoog en tegelijkertijd zie ik niet direct een model dat in staat is om te concurreren in deze prijsklasse.

De Poco F2 Pro is een enorme telefoon zoals vaak het geval is bij Xiaomi, maar je moet deze stroom en batterij ergens opbergen. Deze telefoon heeft niet echt een defect en laat zich veel duurdere telefoons frontaal en zonder complexen aanvallen. De Poco F2 is zeer krachtig, heeft een goede autonomie, maakt mooie foto's en biedt de 5G tegen een meer betaalbare prijs dan de concurrentie.

Is hij beter dan de Galaxy S20? Ik zou zeggen ja om een aantal redenen, maar de Galaxy S20 past in een lichter en eleganter formaat en biedt een meer consistente fotokwaliteit in alle omstandigheden. Tenzij je niet van massale telefoons houdt, is het prijsverschil niet gerechtvaardigd.


Sterktes
CPU/GPU-vermogen
Schermkwaliteit
Foto-/videokwaliteit
Videostabilisatie
Levensduur van de batterij
Afwerking
Wifi & 4G snelheid


Zwaktes
GPS ongeveer gemiddeld
4G-vangstkwaliteit in het gemiddelde


Alternatieven voor dit product

Opmerkingen

Discussieer mee / Stel je vragen

Je reactie wordt na validatie gepubliceerd. Ik reageer in mijn vrije tijd op meer dan 1500 reacties per jaar, dus ik kan niet altijd even snel reageren. Je e-mailadres is niet publiekelijk zichtbaar en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.









Ontvang een e-mail wanneer er een reactie is gepubliceerd