Vond je mijn test leuk?
Vergeet niet om het te delen met je vrienden :-) Ik heb geen budget voor reclame, dank je wel!
Deel op Facebook


Ik koop meestal telefoons tussen 200 en 300€ maximum, maar ik kon de verleiding niet weerstaan om mijn spaarvarken te breken en de Poco F2 Pro te kopen.

Poco is een merk van de Xiaomi groep dat ernaar streeft om nog meer prestaties te bieden voor een nog lagere prijs. Xiaomi was er al heel goed in geslaagd met de Poco F1 in 2018, de Poco F2 legt de lat nog hoger door de Samsung Galaxy S20+ of de One Plus 8T Pro aan te pakken!

Op papier heeft deze nieuwe Poco F2 Pro alles wat je nodig hebt om de beste kwaliteit/prestaties/prijsverhouding te bieden.

Website van de fabrikant:
Poco.net

Mijn test, uw vragen

Hoe verschillen mijn testen van andere op het web?
- Ik koop de apparaten meestal met mijn geld, de prijs is net zo belangrijk als het voor jou is!
- Ik bewaar de apparaten minstens een paar weken (soms meer) om te zien wat ze waard zijn in reële omstandigheden.
- Ik beantwoord (indien mogelijk) vragen om je te helpen beslissen voordat je ze koopt
- Mijn blog is beschikbaar in 6 talen: Frans, Nederlands, Engels, Duits, Spaans en Italiaans.
- Ik leef niet van mijn blog, niemand betaalt me om deze tests te doen, ik ben volledig onafhankelijk.
- Mijn pagina's zitten niet vol met advertenties
- Mijn pagina's zitten niet vol met advertenties
.
Andere tests:
Samsung Galaxy S20 test / review
Ulefone Armor 7 en 7E test / review
Xiaomi Redmi Note 9 test / review
Poco F2 review - test - beoordeling
Xiaomi Redmi Note 9S test / review / prijs - 12 Commentaar(en)
Realme 6 test, review en prijs - 10 Commentaar(en)
Motorola G8 Power test / review en prijs
Umidigi F2 test / review / prijs - 2 Commentaar(en)
Honor 9x test / review
Samsung Galaxy A70 test / review / beoordeling

Prijs Poco F2 Pro

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Poco F2 Pro van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.


De onderstaande links zijn reclamelinks die mij in staat stellen om het geteste materiaal in volledige neutraliteit te kopen. Als je het werk op deze blog leuk vindt, kun je me ondersteunen door via deze links te kopen. Het kost u absoluut niets, je profiteert altijd van de beste prijzen.
436.491 EUR - (2020-07-03 11:09) Xiaomi POCO F2 Pro 5G Snapdragon 865 6GB +128GB V - (EdwayBuy - CN)
444.543 EUR - (2020-07-04 01:09) Xiaomi Poco F2 Pro 128GB 6GB RAM, 6.67" AMOLED FHD - (Newegg - USA)
444.543 EUR - (2020-07-04 01:09) Xiaomi Poco F2 Pro 128GB 6GB RAM, 6.67" AMOLED FHD - (Newegg - USA)
444.543 EUR - (2020-07-04 01:09) Xiaomi Poco F2 Pro 128GB 6GB RAM, 6.67" AMOLED FHD - (Newegg - USA)
444.543 EUR - (2020-07-04 01:09) Xiaomi Poco F2 Pro 128GB 6GB RAM, 6.67" AMOLED FHD - (Newegg - USA)
444.816 EUR - (2020-07-02 17:10) Xiaomi Poco F2 Pro 128GB 6GB RAM, 6.67" AMOLED FHD - (Newegg - USA)
452 EUR - (2020-07-04 07:03) Xiaomi Poco F2 Pro 5G - Smartphone 6.67" AMOLED 6G - (Amazon.es - ES)
459.98 EUR - (2020-07-03 18:13) Xiaomi Pocophone F2 Pro Gris 128 Go - (Cdiscount - FR)
460 EUR - (2020-07-04 07:03) XIAOMI Poco F2 Pro Neon Blue 6+128 - (Amazon.es - ES)
460 EUR - (2020-07-04 07:03) XIAOMI Poco F2 Pro Cyber Grey 6+128 - (Amazon.es - ES)
460 EUR - (2020-07-04 07:03) XiaoMi POCO F2 Pro 6.67 Platform Qualcomm® Snapdr - (Amazon.es - ES)
462 EUR - (2020-07-04 07:03) XIAOMI Poco F2 Pro Electric Purple 6+128 - (Amazon.es - ES)
463 EUR - (2020-07-04 06:47) Xiaomi POCO F2 Pro 5G Smartphone 6GB RAM 128GB ROM - (Amazon France - FR)
464.397 EUR - (2020-07-04 01:37) POCO F2 Pro Global Version 6.67 inch Snapdragon 86 - (Banggood - CN)
465 EUR - (2020-07-04 06:56) Xiaomi Poco F2 Pro 5G Smartphone 6GB RAM 128GB ROM - (Amazon.de - DE)
465 EUR - (2020-07-04 06:47) Xiaomi POCO F2 Pro 5G Smartphone 6GB RAM 128GB ROM - (Amazon France - FR)
465 EUR - (2020-07-04 06:47) Xiaomi POCO F2 Pro 5G Smartphone 6GB RAM 128GB ROM - (Amazon France - FR)
466.072 EUR - (2020-07-03 22:22) Xiaomi Poco F2 Pro 128GB, 6GB RAM, 6.67” AMOLED, - (Amazon.com - USA)
466.874 EUR - (2020-07-04 06:55) Xiaomi POCO F2 Pro 5G (128GB ROM, 6GB RAM, Snapdra - (Aliexpress - CN)
466.895 EUR - (2020-07-03 07:55) Xiaomi POCO F2 Pro 5G (128GB ROM, 6GB RAM, Snapdra - (Aliexpress - CN)
466.895 EUR - (2020-07-03 07:21) Xiaomi POCO F2 Pro 5G (128GB ROM, 6GB RAM, Snapdra - (Aliexpress - CN)
467.061 EUR - (2020-07-03 02:50) Xiaomi POCO F2 Pro 5G (128GB ROM, 6GB RAM, Snapdra - (Aliexpress - CN)
468 EUR - (2020-07-02 15:48) Xiaomi POCO F2 Pro 5G Smartphone 6GB RAM 128GB ROM - (Amazon.it - IT)
468.98 EUR - (2020-07-04 06:56) Xiaomi Poco F2 Pro 5G Smartphone 6GB RAM 128GB ROM - (Amazon.de - DE)
469 EUR - (2020-07-04 06:56) Xiaomi Poco F2 Pro 5G - Smartphone 6.67" AMOLED 6G - (Amazon.de - DE)
469 EUR - (2020-07-04 06:56) Xiaomi Poco F2 Pro 5G - Smartphone 6.67" AMOLED 6G - (Amazon.de - DE)
469 EUR - (2020-07-04 07:02) Xiaomi POCO F2 Pro 5G Smartphone 6GB RAM 128GB ROM - (Amazon.it - IT)
473 EUR - (2020-07-04 07:02) Xiaomi Poco F2 Pro 6GB 128GB 5G Smartphone 64MP Qu - (Amazon.it - IT)
479 EUR - (2020-07-03 18:13) Xiaomi Pocophone F2 Pro 6Go128Go Gris 5G Smartphon - (Cdiscount - FR)
479 EUR - (2020-07-03 18:13) XIAOMI POCO F2 PRO 6Go 128Go Gris Cybernétique 5G - (Cdiscount - FR)
479 EUR - (2020-07-03 18:13) XIAOMI POCO F2 PRO 6Go 128Go Bleu 5G Smartphone Qu - (Cdiscount - FR)
479 EUR - (2020-07-03 02:10) XIAOMI POCO F2 PRO 6Go 128Go Bleu 5G Smartphone Qu - (Cdiscount - FR)
484 EUR - (2020-07-04 06:47) Xiaomi POCO F2 Pro 5G Smartphone 6GB RAM 128GB ROM - (Amazon France - FR)
493.26 EUR - (2020-07-04 06:56) Xiaomi Poco F2 Pro 5G Smartphone 6GB RAM 128GB ROM - (Amazon.de - DE)
497.89 EUR - (2020-07-04 07:02) Xiaomi POCO F2 Pro 5G - Smartphone 6.67" AMOLED 6G - (Amazon.it - IT)
499 EUR - (2020-07-04 06:47) Xiaomi POCO F2 Pro 5G - Smartphone 6.67" AMOLED 6G - (Amazon France - FR)
512.1 EUR - (2020-07-03 11:09) Xiaomi POCO F2 Pro 5G Snapdragon 865 8GB + 256GB - (EdwayBuy - CN)
519.99 EUR - (2020-07-04 04:39) Poco F2 Pro - Violet Electrique - (Rue Du Commerce - FR)
519.99 EUR - (2020-07-04 04:39) Poco F2 Pro - Bleu Azur - (Rue Du Commerce - FR)
519.99 EUR - (2020-07-04 04:39) Poco F2 Pro - Gris Cybernétique - (Rue Du Commerce - FR)
519.99 EUR - (2020-07-04 04:39) Poco F2 Pro - Blanc Fantôme - (Rue Du Commerce - FR)
527.228 EUR - (2020-07-04 02:38) Xiaomi Poco F2 Pro 5G Dual SIM 128GB 6GB RAM White - (Amazon.co.uk - UK)
527.228 EUR - (2020-07-04 02:38) Xiaomi Poco F2 Pro 5G Dual SIM 128GB 6GB RAM Blue - (Amazon.co.uk - UK)
527.228 EUR - (2020-07-04 02:38) Xiaomi Poco F2 Pro 5G Dual SIM 128GB 6GB RAM Purpl - (Amazon.co.uk - UK)
529.9 EUR - (2020-07-02 13:29) Xiaomi POCO F2 Pro Smartphone (16,94 cm/6,67 Zoll, - (Otto - DE)
542 EUR - (2020-07-03 17:02) Xiaomi Xia Pocophone F2 Pro 5G 128-A-16,94 vt mobi - (Alternate - BE)
542 EUR - (2020-07-03 17:02) Xiaomi Xia Pocophone F2 Pro 5G 128-A-16,94 bu mobi - (Alternate - BE)
542 EUR - (2020-07-03 17:02) Xiaomi Xia Pocophone F2 Pro 5G 128-A-16,94 wh mobi - (Alternate - BE)
542.767 EUR - (2020-07-04 02:38) Xiaomi Poco F2 Pro 5G Dual SIM 128GB 6GB RAM Grey - (Amazon.co.uk - UK)
548 EUR - (2020-07-03 17:02) Xiaomi Xia Pocophone F2 Pro 5G 128-A-16,94 gy mobi - (Alternate - BE)
549 EUR - (2020-07-04 06:27) Xiaomi Poco F2 Pro - 128GB - Grijs - (Bol.com - NL)
552.468 EUR - (2020-07-04 02:17) Xiaomi Poco F2 Pro 5G Dual SIM 128GB 6GB RAM Purpl - (Amazon.co.uk - UK)
572 EUR - (2020-07-04 07:02) Xiaomi POCO F2 Pro Teléfono 8GB RAM + 256GB ROM, - (Amazon.it - IT)
577.67 EUR - (2020-07-02 16:37) Xiaomi Pocophone F2 Pro 8/256GB 5G Azul Libre - (PC Componentes - ES)
599.9 EUR - (2020-07-02 13:29) Xiaomi POCO F2 Pro Smartphone (16,94 cm/6,67 Zoll, - (Otto - DE)
Prijsalert: Ik heb een tool ontwikkeld waarmee ik de beste prijzen kan vinden en ik stel het u voor zodat u er ook van kunt genieten.

Stuur mij een alert naar Ontbrekend e-mailadres IncorrectMail wanneer de prijs onder deze waarde daalt EUR Stel een prijslimiet in Uw prijslimiet is niet correct

Uw e-mailadres wordt nooit gebruikt voor iets anders dan deze alert.


Twijfel je over een winkel? Ik koop regelmatig bij veel winkels, hier is mijn mening over het aantal winkels.

Tijdslijn


21/05/20 Aankoop van de Poco F2 Pro op Gearbest.com
15/06/20 Ik heb eindelijk de Poco F2 Pro ontvangen, ik kan beginnen met testen.

Waarom deze telefoon?


Xiaomi had het Poco / Pocophone merk met de Poco F1 in 2018 gelanceerd en richtte zich eerst op de Indiase markt en daarna op de rest van de wereld. Deze telefoon was een groot succes en helaas heb ik hem niet getest.
Met de Poco F2 Pro brengt Xiaomi een high-end telefoon op de markt die op papier vergelijkbaar is met de Samsung Galaxy S20+ voor een prijs onder de 500€. Dit gebied was meestal gereserveerd voor telefoons zoals de Xiaomi Mi 10, maar de prijs van dit apparaat is aanzienlijk gestegen, dus er was een plaats om te nemen.

De Poco F2 is een van de krachtigste telefoons op de markt (bij de lancering), hij maakt gebruik van een Sony sensor die zich al heeft bewezen in de Huawei P30 Pro, hij is 5G compatibel, het ontbreekt hem aan niets om te concurreren.

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.

Uitpakken

Poco F2 Pro
Lengte (mm)163.3159.2
Breedte (mm)75.475.2
Dikte (mm)8.98.1
Gewicht (g)219186
Jackyesyes
USB typeType CType C
USB norme3.12.0
Infraroodyesyes


De doos van de Poco F2 Pro laat geen twijfel bestaan over het verband met Xiaomi, de doos bevat het absolute minimum en de verpakking heeft geen speciale behandeling gekregen. Het verschil met de Xiaomi telefoons ligt in het gebruik van een doos zonder foto met specifieke Poco kleuren (zwart en geel).

De doos bevat de telefoon, een oplader, een USB-kabel type C, een handleiding, een naald voor de simlade en een transparant omhulsel.


Eerste configuratie


De configuratie van de Poco F2 Pro volgt nauwkeurig de configuratie van de telefoons bij Xiaomi. Na het accepteren van de algemene voorwaarden, moet je verbinding maken met de wifi, vervolgens je account overzetten van je oude toestel en de configuratie afronden met de vingerafdruksensor.

Aan het einde zal Xiaomi je uitnodigen om je te registreren in de wolk en de privacy regels een tweede keer te valideren, het is hetzelfde op Xiaomi telefoons.

Ik kwam een fout tegen bij het importeren van mijn profiel uit een Xiaomi, ik moest hiervoor een Samsung gebruiken.

Afwerking




De eerste Poco werd gelanceerd in 2018 en was een high-performance telefoon gepositioneerd als een goedkope telefoon. Deze nieuwe Poco is een ander soort dier. Het biedt nog steeds een zeer interessante kwaliteit/prijs verhouding maar deze nieuwe Poco F2 Pro is verre van een low cost telefoon.

Xiaomi heeft de basis van de Xiaomi Mi 9T Pro geleend om er een iets grotere telefoon van te maken, maar de pop-up camera voor selfies te houden en een cirkel aan de achterkant te plaatsen om de fotosensoren vast te houden. De aan/uit-knop is rood zoals op de Xiaomi Mi 9T Pro.

De telefoon maakte echt een goede indruk toen ik de doos opende.

Top


De rand van de telefoon is gemaakt van hetzelfde materiaal als de achterkant, dus er zijn geen onderbrekingen en de telefoon geeft de indruk van een scherm dat wordt ondersteund door een glazen achterkant.

Aan de bovenzijde van de telefoon bevindt zich een pop-up selfie camera, een jack connector en een infrarood poort. Dit is hetzelfde als de Xiaomi Mi 9T Pro

Onderaan


Het onderste gedeelte van de telefoon bestaat uit een SIM-lade, een USB-poort van het type C en een externe luidspreker. Ook hier is het dezelfde als bij de Xiaomi Mi 9T Pro.

Zijden


De linkerzijde van de telefoon is volledig glad, omdat de SIM-lade zich aan de onderkant van de telefoon bevindt. Rechts is een klassieke configuratie met de twee volumeknoppen en de rode startknop zoals op de Xiaomi Mi 9T Pro. Deze knoppen zijn correct gepositioneerd en komen voldoende uit het apparaat om ze niet te verwarren.

Rug


De Poco F2 Pro lijkt in veel opzichten op de Xiaomi Mi 9T Pro, maar het is de achterkant van de telefoon die anders is dan de laatste. Waar de Mi 9T Pro in een festival van niet per se mooie hellingen was gegaan, biedt de Poco F2 Pro een volledig uniform glasoppervlak met een geborsteld aluminium effect. Het is veel soberder dan de Mi 9T Pro, ik vind de Poco F2 Pro veel eleganter maar het is een kwestie van persoonlijke smaak!

Nieuw is ook de positie van de achterste fotosensoren. Xiaomi heeft waarschijnlijk alles al geprobeerd, ze hebben iets anders geprobeerd met de Poco F2 Pro. De sensoren zijn omringd door een zwarte cirkel die een beetje uit het apparaat steekt, zodat het apparaat nooit helemaal plat zal zijn, maar dat is bij de meeste telefoons op dit moment wel het geval. Ik ben benieuwd of het gebruik van de sensoren in deze positie invloed zal hebben op de parallax van de foto's.

Scherm


Het scherm van de Poco F2 Pro is enorm (6,67 inch tegenover 6,39 inch voor de Mi 9T Pro) en neemt 87% van de beschikbare ruimte in beslag tegenover 86% voor de Mi 9T Pro.
De randen van het scherm zijn dun, maar niet zozeer om een full-screen ervaring te bieden zoals bij een Samsung Galaxy S20.

3G/4G ondersteuning


De Poco F2 Pro ondersteunt alle frequenties die in Europa worden gebruikt voor 3G en 4G. Dit is de eerste 5G-telefoon die ik test, maar ik heb nog geen toegang tot een 5G-netwerk in België. Voor degenen die in Frankrijk wonen, zal de Poco F2 Pro hen in staat stellen om 5G te gebruiken dankzij de n78 frequentie.

3G frequenties:
B1 (2100), B2 (1900), B4 (1700/2100 AWS A-F), B5 (850), B8 (900)
4G frequenties:
B1 (2100), B2 (1900), B3 (1800), B4 (1700/2100 AWS 1), B5 (850), B7 (2600), B8 (900), B20 (800), B28 (700), B38 (TDD 2600), B40 (TDD 2300), B41 (TDD 2500)
n77 (3700), n78 (3500)
Welke frequenties worden in Europa gebruikt?

3G : B1 (2100), B2 (1900), B5 (850), B8 (900)
4G : B1 (2100), B20 (800), B3 (1800), B38 (TDD 2600), B4 (1700/2100 AWS 1), B40 (TDD 2300), B5 (850), B7 (2600), B8 (900), B28 (700)

Het is natuurlijk altijd nodig om de specifieke frequenties van uw provider te controleren, omdat sommige Europese providers verschillende frequenties gebruiken (maar deze gevallen zijn zeldzaam). Hou er rekening mee dat de hieronder aangegeven frequenties geldig waren op het moment van schrijven van dit artikel, ze zullen niet worden bijgewerkt, dus ik kan niet garanderen dat ze correct zijn.

Ik heb nog een paar andere Europese landen toegevoegd, zodat u kunt controleren in welke landen u op vakantie gaat, als de lokale operator niet dezelfde frequenties ondersteunt, hebt u misschien niet langer een netwerk.

BE
4G Proximus: 2100Mhz, 1800Mhz, 2600Mhz, 800Mhz
3G Proximus: 2100Mhz, 900Mhz

4G Orange: 2600Mhz, 1800Mhz, 800Mhz
3G Orange: 2100Mhz, 900Mhz

4G Base: 2600Mhz, 1800Mhz, 800Mhz
3G Base: 2100Mhz

FR
4G Orange: 2600Mhz, 1800Mhz, 800Mhz
3G Orange: 2100Mhz, 900Mhz

4G SFR: 2600Mhz, 2100Mhz, 1800Mhz, 800Mhz
3G SFR: 2100Mhz, 900Mhz

4G Bouygues: 2600Mhz, 2100Mhz, 1800Mhz, 800Mhz, 700Mhz
3G Bouygues: 2100Mhz, 900Mhz

4G Free: 2600Mhz, 1800Mhz, 700Mhz
3G Free: 2100Mhz, 900Mhz

ES
Movistar 4G: 2600, 1800, 800
Movistar 3G: 2100, 900

Orange 4G: 2600, 1800, 800
Orange 3G: 2100, 900

Vodafone 4G: 2600, 1800, 800
Vodafone 3G: 2100, 900

Yoigo
Yoigo 4G: 1800
Yoigo 3G: 2100

DE
E-Plus 4G: 2600, 800
E-Plus 3G: 2100

O2
O2 4G: 2600, 1800, 800
O2 3G: 2100

T-Mobile
T-Mobile 4G: 2600, 1800, 800
T-Mobile 3G: 2100

Vodafone
Vodafone 4G: 2600, 1800, 800
Vodafone 3G: 2100

IT
Tre 4G: 2600, 1800, 1500, 800
Tre 3G: 2100, 900

Telecom Italia 4G: 2600, 1800, 1500, 800
Telecom Italia 3G: 2100, 900

Vodafone 4G: 2600, 1800, 1500, 800
Vodafone 3G: 2100, 900

Wind 4G: 2600, 800
Wind 3G: 2100, 900

CH
Salt Mobile 4G: 2600, 1800, 800
Salt Mobile 3G: 2100, 900

Sunrise 4G: 2600, 1800, 800
Sunrise 3G: 2100, 900

Swisscom 4G: 2600, 1800, 800
Swisscom 3G: 2100, 900

NL
KPN 4G: 2600, 1800, 800
KPN 3G: 2100

Tele2 4G: 2600, 800

T-Mobile 4G: 2600, 2100, 1800, 900
T-Mobile 3G: 2100, 900

Vodafone 4G: 2600, 1800, 800
Vodafone 3G: 2100, 900

UK
Three 4G: 1800, 800
Three 3G: 2100

EE 4G: 2600, 1800, 800
EE 3G: 2100

O2 4G: 1800, 800
O2 3G: 2100, 900

Virgin Mobile 4G: 2600, 1800 B9, 800
Virgin Mobile 3G: 2100

Vodafone 4G: 2600, 2100, 1!00, 800
Vodafone 3G: 2100, 900

Netwerk/Radioprestatie

Poco F2 Pro
3G frequentiesB1 (2100), B2 (1900), B4 (1700/2100 AWS A-F), B5 (850), B8 (900)B1,B2,B4,B5,B6
4G frequentiesB1 (2100), B2 (1900), B3 (1800), B4 (1700/2100 AWS 1), B5 (850), B7 (2600), B8 (900), B20 (800), B28 (700), B38 (TDD 2600), B40 (TDD 2300), B41 (TDD 2500)B1,B2,B3,B4,B5,B7,B8,B20,B38,B40
5G frequentiesn77 (3700), n78 (3500)/
//
GPSGPS, A-GPS, GLONASS, Beidou, QZSS, GPS (L1+L5), BeiDou (B1), Galileo (E1+E5a), BeiDou (B2)A-GPS, Beidou, Galileo, GLONASS, GPS
Wifi802.11a, 802.11b, 802.11g, 802.11n, 802.11n 5GHz, 802.11ac, WiFi 6 (802.11ax)802.11a, 802.11ac, 802.11b, 802.11g, 802.11n, 802.11n 5GHz
BluetoothBluetooth 5.1 LEBluetooth 5.0 LE
SAR (hoofd)/0.591
SAR (lichaam)/1.274
VoLTEyesyes
Wifi gesprekken/yes
NFCyesno


Signaal 4G
De capaciteit om het netwerk correct op te pikken is een essentieel element voor een telefoon, maar het wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te pikken te meten, voer ik een groot aantal metingen uit op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. Deze metingen worden dus onder reële omstandigheden uitgevoerd en niet in een laboratorium, ze zijn niet wetenschappelijk maar geven een goede indicatie van de prestaties.
Om de netwerkprestaties te meten, verzamel ik de signaalsterkte in dBm van elke cel tijdens mijn reizen. Alle metingen worden onder dezelfde omstandigheden uitgevoerd om de resultaten over meerdere telefoons te kunnen vergelijken. De sterkte van het signaal dat door een telefoon wordt verkregen geeft een indicatie van zijn vermogen om het netwerk goed te ontvangen. Het eindresultaat geef je een onwetenschappelijke indicatie van de ontvangstkwaliteit van elke telefoon. Deze resultaten kunnen verschillend zijn op een ander netwerk of onder andere omstandigheden. Om de signaalwaarde volledig te begrijpen, geeft een signaal van -95 dBm een gemiddelde ontvangst aan, terwijl een signaal van -60 dBm een zeer goed signaal aangeeft.

Xiaomi Redmi Note 9
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -100.79 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1785

Xiaomi Redmi Note 9s
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -99.4 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1860

Realme 6
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -95.14 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 2301

Motorola G8 Power
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -96.88 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1032

Umidigi F2
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -101.47 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 712

Umidigi F1
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -96.79 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 298

Xiaomi Mi 8 Lite
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -94.89 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 403

Xiaomi Redmi Note 5
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -91.45 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 528

Umidigi S3 Pro
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.13 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1200

Samsung Galaxy S10+
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.96 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1445

Redmi Note 7
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.01 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1430

Redmi Note 8
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.06 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 879

Xiaomi Mi A3
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -95.95 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1199

Huawei Y6 2019
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -95.60 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1586

Redmi Note 8 Pro
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -95.92 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1599

Xiaomi Mi 9 Lite
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -93.61 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1900

Xiaomi Mi 9T Pro
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -88.84 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1600

Meizu Note 9
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -96.68 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 937

Samsung Galaxy A70
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -94.511 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1975

Honor 9x
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.19 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 2819

Vergelijking Poco F2 Pro met een ander toestel

Onderstaande grafiek toont de vergelijking tussen de twee toestellen. Het beste toestel zou het grootste aantal metingen dicht bij het centrum moeten hebben. De vergelijking wordt alleen gemaakt op de cellen die beide apparaten gemeen hebben. De metingen werden onder dezelfde omstandigheden uitgevoerd.

Telefoon 1:
Poco F2 Pro
Telefoon 2:
Redmi Note 9s
Evaluatie van de prestaties:
Ik had zeer goede resultaten met de Mi 9T Pro toen ik hem testte, de Poco F2 Pro daarentegen bevindt zich in het middengebied met signalen die schommelen tussen -97 dBm en -100 dBm. De meeste telefoons die ik test bevinden zich in dit bereik met een paar zeldzame uitzonderingen die zich onderscheiden van de menigte. Xiaomi is nooit een kampioen geweest op netwerkniveau, deze Poco F2 Pro is geen kampioen maar het is geen slechte telefoon.
Download max snelheid:
Upload max snelheid:
53 Mbps
Download max snelheid:
206 Mbps
Evaluatie van de prestaties:
De Poco F2 Pro krijgt een goede score voor wifi downloads maar dit is ook het geval voor 4G snelheid. In download kreeg ik 207 Mbps en in upload krijg ik iets minder dan 60 Mbps. Met zo'n snelheid behoort de Poco F2 Pro tot de snelste telefoons die ik ooit heb getest.

Ik heb geen toegang tot een 5G-netwerk, dus ik kon de snelheid in 5G niet testen.


Wifi-signaal
Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.

Signaalsterkte bij router:
-11 dBm
Signaalsterkte op afstand van router:
-68 dBm

Evaluatie van de prestaties:
Ik heb een signaal gemeten van -11 dBm in de buurt van de router, het is gewoon het beste signaalniveau dat ik tot nu toe heb gekregen, de Poco F2 Pro loopt voor op alle anderen met zelfs een stevige voorsprong.

Ik heb een signaal gemeten van -68 dBm van de router, ook dit is de beste score, maar het verschil is minder groot dan bij de andere telefoons die ik heb getest.


Download / Wifi
Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.
Poco F2 Pro
Radio capaciteit/-97.01
/250
/40
/-70


Max upload snelheid:
20 Mbps
Max download snelheid:
341 Mbps

Evaluatie van de prestaties:
Een goede score op het wifi-signaal vertaalt zich vaak in een goede downloadsnelheid, de theorie is volledig geverifieerd met de Poco F2 Pro. Ik heb een download snelheid van 341 Mbps en ik weet zeker dat de telefoon hoger kan, maar ik had waarschijnlijk niet de bandbreedte op het moment van de test.


GPS-signaal
Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en maak ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert de GPS het signaal om aan de weg te blijven hangen niet kunstmatig, het heeft geen markeringen, zodat je de werkelijke positie kunt zien.
Precisietest GPS

De Poco F2 Pro is compatibel met de meeste grote GPS-providers zoals Glonass, Beidou en Galileo.

De Poco F2 Pro haakt het signaal snel aan en stabiliseert tot op 3 meter nauwkeurig. Dit is een gemiddelde score zonder uitzonderlijk te zijn. De rekenkracht ervan stelt u echter in staat om het signaal na een tunneluitgang snel te herstellen.

GPS-test op de weg
Nog niet gedaan

Batterijduur

Poco F2 Pro
Capaciteit47004000
Snel ladenyesyes
Max laden W3018


Vanaf maart 2020 heb ik mijn subjectieve batterijtest vervangen door een technische test om het werkelijke gedrag van de batterij beter te kunnen meten. Nu test ik de autonomie en de oplaadtijd onder absoluut identieke omstandigheden. Ik voer verschillende metingen uit, zodat deze test alleen al enkele dagen duurt en ik de telefoon voor niets anders kan gebruiken.

Methodologie
Om de oplaadtijd te testen, gebruik ik altijd dezelfde lader met dezelfde kabel. Ik meet de oplaadtijd minuut voor minuut om de evolutie van de lading en de oplaadsnelheid te zien. De laadsnelheid van een batterij is niet lineair, maar vaak sneller aan het begin en langzamer aan het einde. De lader is compatibel met snel laden.

Laadtijd
De accu van het Poco F2 Pro heeft een capaciteit van 4700 mAh en is opgeladen van 1% tot 100% in 180 minuten. Dit geeft me een gemiddelde laadsnelheid van 0.55% per minuut en dus een toename van 26.11 mA per minuut. Om de prestaties van de Poco F2 Pro te vergelijken met andere telefoons, moet u de 26.11 per minuut score gebruiken, deze score moet zo hoog mogelijk zijn.

In het bijzonder: de laadsnelheid is niet altijd lineair, de onderstaande grafiek geeft u een indicatie van het gedrag van de batterij.

De batterij van de Poco F2 Pro heeft een capaciteit van 4700 mAh en is ontladen van 100 tot 1 in 1150 minuten met 100% helderheid, hij is ontladen van 100 tot 1 in 1536 met 50% helderheid. Op deze manier krijg ik een gemiddelde ontlaadsnelheid van 0.08% per minuut bij 100% lichtsterkte en 0.06 per minuut bij 50% lichtsterkte, het verbruik is dus 4.08 mA per minuut bij 100% lichtsterkte en 3.05 bij 50% lichtsterkte. Om de efficiëntie van de telefoon en de invloed ervan op de batterij te kunnen vergelijken, moet je de 4.08 (of 50%) score vergelijken met die van andere smartphones, het cijfer moet zo laag mogelijk zijn.

De volgende tabel geeft een overzicht van de geteste telefoons met de technische accutest, ze zijn gerangschikt in volgorde van efficiëntie. Een hogere batterijcapaciteit zou logischerwijs moeten resulteren in een hogere levensduur van de batterij, maar dat is niet altijd het geval en het geeft geen indicatie van de efficiëntie van een telefoon.

SmartphoneCapaciteit (mAh)Levensduur (minuten)Levensduur (minuten) / 50%Laden scoreEfficiëntiescoreEfficiëntiescore / 50%
Ulefone Armor 7E5500768114030.727.164.82
Poco F2 Pro47001150153626.114.083.05
Samsung Galaxy S204000565121729.417.073.2
Honor 9x4000770133326.465.193
Xiaomi Redmi Note 95020650180830.987.722.77
Motorola G8 Power5000912279216.085.481.79
Xiaomi Redmi Note 9s502066399922.327.575.01
Umidigi F2515092717.225.56
Realme 6430070426.547.32

De Poco F2 Pro is uitgerust met een 4700 mAh batterij, dit is meer dan het marktgemiddelde, dat momenteel rond de 4000 mAh ligt.

Met 4700 mAh kan de Poco F2 Pro een langere levensduur van de accu's bieden dan de Motorola G8 Power wanneer het display maximaal wordt ingeschakeld, terwijl de Motorola een grotere accu heeft. Dit komt door de standaard activering van de Poco's spaarstand, die in de spaarstand blijft staan, tenzij u het anders vraagt.

Wanneer het scherm op 50% staat, zal de Poco meer dan 25 uur draaien. De autonomie is dus zeer goed, maar het is vooral te danken aan zijn capaciteit omdat de efficiëntie van de Poco in het gemiddelde ligt.

Audiokwaliteit

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.
De Xiaomi Mi 9T Pro is een van de beste Xiaomi telefoons op het gebied van audio en aangezien de Poco F2 Pro sterk geïnspireerd lijkt te zijn door dit model, verwachtte ik een zeer goed geluid te ervaren en dit is het geval. Op een subjectieve manier van luisteren vond ik de finesse van het geluid van de Mi 9T Pro met waarschijnlijk iets minder kracht. Ik zal niet alleen de Poco F2 Pro vergelijken met de Mi 9T Pro, maar ik zal ook de beste telefoon die ik heb getest op het gebied van audio (Galaxy S10+) toevoegen om te zien of Xiaomi erin geslaagd is om Samsung op zijn grondgebied aan te vallen.

Frequency Response
Deze test is bedoeld om te testen of het toestel in staat is alle frequenties correct te reproduceren. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om op alle frequenties een goed geluid te zien, is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen

Ik heb de Xiaomi Mi 9T Pro en de Samsung Galaxy S10+ vergeleken met de Poco F2 Pro en de curves zijn zo dicht bij elkaar dat het moeilijk is om ze te onderscheiden. Dit betekent dat al deze telefoons alle frequenties goed kunnen reproduceren.

De Poco F2 Pro heeft een lichte zwakte in de lage tonen, hij ziet er groot uit op de grafiek omdat ik telefoons die heel dicht bij elkaar staan met elkaar vergelijk, maar bij het luisteren heb ik geen verschil gemerkt.

De Poco F2 Pro lijkt een stabielere geluidsweergave te bieden voor alle frequenties.

Is de Poco F2 Pro beter dan de Samsung Galaxy S10+? Nog niet, maar het is niet erg ver en ik betwijfel of veel gebruikers het verschil echt kunnen horen.

Dynamisch bereik
Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus te spelen te testen. Ook hier moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de referentie staan.


Ik heb dezelfde telefoons gebruikt voor deze test en afgezien van een verschil in vermogen volgt de Poco F2 Pro de frequentiecurve van de andere telefoons, ik vind dat zijn curve vrij regelmatig is, behalve in de hoogste frequenties.

De Poco F2 Pro doet het niet beter dan de Samsung Galaxy S10+, maar het is niet ver weg.

Geluidsniveau
Deze test heeft tot doel te bepalen of het geteste apparaat in staat is om geluiden zonder veel ruis te reproduceren. Een hoge score duidt op een lage parasietendruk, een lagere score duidt op een hogere aanwezigheid van parasieten


Het geluid dat de Poco F2 Pro produceert is van goede kwaliteit en dit is ook te zien in deze grafiek.
Als ik kijk naar de verkregen waarden voor vervorming zie ik dat de Poco F2 Pro minder vervorming produceert dan de Samsung Galaxy S10+ maar het produceert ook een veel minder krachtig geluid, dus de vergelijking is niet erg eerlijk.
Tot slot zou ik zeggen dat de Poco F2 Pro een zeer goede geluidsprestatie biedt op een niveau gelijk aan de Xiaomi Mi 9T Pro en iets lager dan de Samsung Galaxy S10+. In deze prijsklasse is de Poco zonder twijfel een van de beste toestellen.

Concertopname
Het doel van deze test is om de opnamekwaliteit van de telefoon te meten wanneer er veel omgevingsgeluiden zijn. Omdat ik niet elke keer als ik een telefoon test de mogelijkheid heb om naar een concert te gaan, simuleer ik het geluid van een concert in een gesloten omgeving.
Nog niet beschikbaar / getest

CPU / GPU Prestatie

Poco F2 Pro
CPUQualcomm Snapdragon 865Qualcomm Snapdragon 660
GPUQualcomm Adreno 650Adreno 512
RAM geheugen6 - 8Gb3 - 6 Gb
Opslagcapaciteit128 - 256 Gb32 - 128 Gb
Max memory card/Max 256 Gb


CPU/GPU type

De Poco F2 Pro is uitgerust met een Snapdragon 865 processor, het is een van de krachtigste processoren op het moment van het schrijven van deze test, het is waarschijnlijk de goedkoopste telefoon onder degenen die gebruik maken van processoren van dit vermogensniveau. Bij Samsung moet het zich verzetten tegen de Exynos 990 die beschikbaar is in de Samsung Galaxy S20.

de Poco maakt gebruik van een Adreno 650 GPU en ook hier is het een van de krachtigste grafische chipsets op de markt.

Xiaomi wilde met deze Poco hard aan de slag en heeft met deze combinatie van Snapdragon en Adreno een high-performance telefoon ontworpen die de high-end modellen van Samsung of OnePlus zal kietelen.

Hardware-informatie
De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon.
Er zijn twee versies van de Poco F2 PRo, een 6Gb / 128 Gb versie (degene die ik heb getest) en een 8 Gb / 256 Gb versie. Beide versies bieden de 5G.


Benchmark 3DMark

Ik heb meer dan 7000 punten gescoord met 3D Mark, het is gewoon de beste score die ik tot nu toe heb gekregen, zelfs de Samsung Galaxy S20 doet het niet beter.

Benchmark Antutu
Poco F2 Pro
Antutu - globaal568976143242
Antutu - CPU/66553
Antutu - GPU/30755
Antutu - UX/38930
Antutu - MEM/7004
3DMark - OpenGL/1354
3DMark - Vulkan/1299


Vorige week ben ik begonnen met het testen van de Samsung Galaxy S20 en het is niet verrassend dat deze telefoon topprestaties levert. Xiaomi positioneert de Poco als een directe concurrent van de Samsung, dus ik was benieuwd of de Poco de prestaties van de Samsung zou overtreffen? Het antwoord is ja!

Ik scoorde 569.000 punten op Antutu met de Poco F2 Pro waar ik 503.000 punten scoorde met de Samsung. Als ik de resultaten in detail bekijk zie ik dat het vooral op CPU-niveau is dat de Poco met 17% meer prestaties de Samsung overtreft, terwijl op GPU-niveau de Poco 4% beter presteert dan de Samsung.

Met de Poco kun je dus elk spel spelen met het maximale grafische niveau en om de spijker nog harder te duwen, verwarmt de Poco F2 Pro minder dan de Samsung. Als de Samsung warm wordt, is het onaangenaam om vast te houden (vooral in de buurt van de volumeknoppen) terwijl de Poco dit soort problemen niet heeft. De Poco warmt ook op, maar niet om een onaangenaam gevoel te veroorzaken.


Gaming
Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.
De Poco F2 Pro is ontworpen om elk spel te draaien. Het kan elk spel draaien met het maximale niveau van graphics zonder je handen te verbranden dankzij het efficiënte koelsysteem.



PUBG Mobile werkt uitstekend op de Poco F2 Pro, het detailniveau en de diepte van het zicht zijn maximaal.



Ik test meestal alleen de spelprestaties met PUBG Mobile, maar omdat deze telefoon is ontworpen om gamers aan te spreken, heb ik ook Fortnite getest. Het lijkt erop dat ook hier niets de Poco F2 Pro kan verslaan.

Foto camera test

Poco F2 Pro
Resolutie - vooraan2012
Sensor - voorzijdeSamsung S5K3T2Omnivision OV13855
Resolutie - achterkant6448
Sensor - achterkantSony IMX686 Exmor RSSamsung S5KGM1
Video resolutie2160p4k
//
//
//


Hardware


De Poco F2 Pro is uitgerust met een Sony IMX 686 sensor als hoofdsensor. Deze sensor heeft zich al bewezen op de Huawei P30 Pro en is een van de beste sensoren die er zijn.
De andere drie sensoren zijn:
- ultra groothoeksensor
- portretsensor
- macrosensor

Met de Sony IMX 686 ben ik benieuwd of Xiaomi de Huawei P30 Pro kan evenaren omdat de kwaliteit van de sensor gecombineerd moet worden met een goede beeldverwerking.

Foto kwaliteit


Standaard app

De standaard fotoapplicatie van de Poco F2 Pro is een perfecte kopie van wat er in andere Xiaomi-telefoons te vinden is.

De applicatie is vrij compleet en biedt veel instelmogelijkheden. Wat ik betreur is het gebruik van een semi-transparante zoomknop boven de foto, deze knop is niet erg leesbaar. Het andere wat mij stoort is het opgeven van de keuze van de resolutie in de instellingen. Voorheen was het mogelijk om de resolutie van de foto of video's in de instellingen te kiezen en deze instelling in het geheugen te bewaren, dit is nu niet meer het geval. Het is noodzakelijk om een beeldformaat te kiezen om de resolutie te wijzigen. Voor de video is het hetzelfde, 8k is niet standaard geactiveerd en de optie is niet erg zichtbaar.


Foto test / studio

Eerste voorbeeld: ƒ/1,89 1/166 5,43 mm 50 ISO

Belichting: oké
Scherpte: Oké.
Kleuren: oké
Diepte van het veld: ok
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

De Sony sensoren doen het beter dan de Samsung sensoren in mijn studio en dat geldt ook weer voor deze Sony IMX 686. De foto's zijn correct belicht, de kleuren zijn correct zelfs als ze iets minder verzadigd zouden kunnen zijn. De scherpte is erg goed, je ziet zelfs het stof op de motorkap van de auto. De Sony sensor van de Poco F2 Pro doet het goed.

Tweede voorbeeld: ƒ/2.4 1/186 2.13 mm 50 ISO

Belichting: licht onderbelicht
Scherpte: medium
Kleuren: iets te donker
Diepte van het veld: ok
Vervorming: de kromming is zichtbaar op het hoofd van het personage aan de rechterkant.
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

De ultra groothoeksensor levert niet hetzelfde kwaliteitsniveau als de hoofdsensor. Het heeft de gebruikelijke defecten van de ultra groothoeksensoren zoals een gebrek aan licht, minder scherpte en vervorming.
Derde voorbeeld: ƒ/1,89 1/129 5,43 mm 50 ISO

Belichting: oké
Scherpte: Oké.
Kleuren: oké
Diepte van het veld: ok
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

De Poco F2 Pro heeft geen optische zoom, dus de hoofdsensor werkt als een zoomlens met een digitale zoom. De foto heeft dus ook dezelfde kenmerken als de eerste foto.

Foto test / zon

Eerste voorbeeld: ƒ/2,4 1/322 2,13 mm 50 ISO

Belichting: oké
Scherpte. Oké.
Kleuren: ok
Diepte van het veld: ok
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

Ik heb besloten om deze test te starten met de ultra groothoeksensor omdat het landschap zeer geschikt was. Ultra groothoek sensoren van Xiaomi produceren meestal geen buitengewone foto's, de kwaliteit van de foto is vaak veel lager dan die van de hoofdsensor. Met de Poco F2 Pro heeft Xiaomi de lat erg hoog gelegd omdat deze groothoeksensor onder goede omstandigheden prachtige foto's produceert. De kleuren zijn goed verzadigd, de belichting is goed, ik zie geen vervorming en het detailniveau is echt goed voor een sensor van dit type (alleen de bomen op de achtergrond van de foto zijn niet zo goed gedetailleerd). Zelfs de donkere gebieden zijn rijk gedetailleerd. Als ik zo'n goed resultaat krijg met de ultra groothoeksensor, ben ik benieuwd wat de hoofdsensor kan produceren.

Ik nam een foto op dezelfde plaats met twee andere camera's (een andere dag, maar de omstandigheden waren vergelijkbaar).

Redmi Note 9s

De Redmi Note 9s levert een bijna gewone foto naast wat de Poco F2 Pro kan produceren terwijl hij goede foto's in zijn prijsklasse produceert.

Samsung Galaxy S20

De Samsung produceert ook erg mooie foto's, maar ik denk dat het minder details biedt dan de Poco. De kleuren van de Poco zijn ook meer verzadigd.

Tweede voorbeeld: ƒ/1.89 1/741 5.43 mm 50 ISO

Belichting: licht overbelicht
Scherpte: zeer goed
Kleuren: ok
Diepte van het veld: ok
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

Voor deze tweede foto was de zon achter een wolk gepasseerd en toch is de foto zelfs iets overbelicht, dit is vooral te zien aan de boeien in het water. Het detailniveau is zeer goed, de kleuren zijn verzadigd zonder teveel te forceren. Deze foto is gemaakt met de Sony sensor en levert een zeer goed resultaat op.
Derde voorbeeld: ƒ/1,89 1/1072 5,43 mm 50 ISO

Belichting: licht overbelicht
Scherpte: zeer goed
Kleuren: ok
Diepte van het veld: ok
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

De Poco F2 Pro heeft geen optische zoom, dus deze foto is ook door de Sony sensor gemaakt met behulp van een digitale zoom. De foto is ook een beetje overbelicht, maar met de digitale zoom is het makkelijker om het detailniveau in de foto te zien. Deze Sony sensor doet zijn werk heel goed en levert zonder enige moeite mooie foto's op. Natuurlijk kunnen we altijd de verwerking van het beeld bespreken, maar elke fabrikant past enige verwerking toe en deze is vrij succesvol.

Ik heb nog een paar voorbeelden genomen om de kwaliteit van de foto's van de Poco F2 Pro te benadrukken.

De scherpte van het beeld is werkelijk uitstekend.


De ultra groothoeksensor heeft een beperkte vervorming en een bovengemiddelde nauwkeurigheid voor dit type sensor.

En hier is een galerij van foto's die in goede omstandigheden zijn genomen

Soms krijg ik foto's die iets te belicht zijn, soms iets te weinig belicht, maar de afwijking van de werkelijkheid is niet zo belangrijk, de rest van het beeld compenseert vrij goed voor deze schommeling tussen licht en schaduw. Als de kleurverzadiging je stoort, is het mogelijk om deze aan te passen met een filter of in de nabewerking.
Foto test / bewolkt
Eerste voorbeeld: ƒ/1,89 1/1798 5,43 mm 50 ISO

Belichting: goed
Scherpte: goed
Kleuren: iets te verzadigd
Diepte van het veld: ondiep
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

Ik maak graag foto's voor een storm, de kleuren van de lucht zijn vaak surrealistisch, maar het is geen ideale situatie om foto's te maken met een smartphone. De Poco F2 Pro doet het echter wel goed. Smartphones hebben de neiging om foto's te onderbelichten als het licht slecht is, dat is bij de Poco niet het geval. De foto is iets te verzadigd, maar legt de onheilspellende sfeer van de lucht mooi vast. De scherptediepte is vrij slecht, de telefoon dacht dat het een goed idee zou zijn om te focussen op de eerste korenaren. De achtergrondvervaging is kunstmatig, maar de weergave is vrij overtuigend.

Tweede voorbeeld: ƒ/2.4 1/934 2.13 mm 50 ISO

Belichting: goed
Scherpte: goed
Kleuren: goed
Diepte van het veld: goed
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

Deze ultra groothoeksensor doet het echt goed, hij had al prachtige foto's gemaakt onder de zon en levert hier door dit stormachtige weer een heel interessant resultaat op. De kleuren zijn minder verzadigd dan bij de hoofdsensor, de scherptediepte is belangrijker dan bij de hoofdsensor en de scherpte is echt goed. De Poco corrigeert automatisch de vervormingen die met dit soort sensoren te maken hebben en doet dat heel goed omdat ik geen typische kromming zie van de brede hoeken aan de randen van de foto.

Derde voorbeeld: ƒ/1,89 1/2601 5,43 mm 50 ISO

Belichting: licht onderbelicht
Scherpte: goed
Kleuren: iets te verzadigd
Diepte van het veld: goed
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

We zien hier de kenmerken van de eerste foto met een foto die donkerder is dan de groothoek en een accentuering van de verzadiging. Het effect is waarschijnlijk wat overdreven, maar ik vind de sfeer van het moment dat ik de foto nam. Er zijn hier zeer belangrijke verschillen tussen de donkere en lichte gebieden, maar slechts een klein deel van de lucht is verbrand, dus de dynamiek is vrij goed.

Hier zijn nog wat andere foto's die op dezelfde plaats zijn genomen:

Hoewel de Poco vanuit puur technisch oogpunt de neiging heeft om de verwerking een beetje te forceren, levert het goede foto's op. De Poco biedt vele instellingen om dit type effect aan te passen aan uw smaak, je kunt surrealistische foto's maken met de combinatie van HDR, AI en filters, maar je kunt ook een neutraler effect produceren door deze opties uit te schakelen.
Test foto / nacht

Nog niet beschikbaar / getest

Videokwaliteit


Stabilisatie
Voor elk van mijn tests begin ik met een video die onder dezelfde omstandigheden is gemaakt om de kwaliteit en de stabilisatie met de andere toestellen te kunnen vergelijken.

Videostabilisatie is nooit een kracht van Xiaomi geweest, de meeste modellen die ik heb getest boden geen efficiënte stabilisatie. De Poco F2 Pro is de eerste Xiaomi-telefoon die ik test die echte stabilisatie biedt en het werkt vrij goed. De schokken van mijn voetstappen worden goed geabsorbeerd en de video is erg soepel, zelfs als ik me snel beweeg.



Ik heb een tweede test die het werk van de Poco bemoeilijkt omdat hij een beeld vol met veel details moet hercomponeren. De stabilisatie is effectief zoals op de eerste video, maar we zien een pixelisatie van de details die met een kleine vertraging wordt gecorrigeerd.



Video normale condities

Nog niet beschikbaar / getest

Video low light

Nog niet beschikbaar / getest

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven.

Poco F2 Pro
Grootte (inches)6.676.3
Resolutie1080 x 24001080x2340
Ratio20:919:9
BeschermingCorning Gorilla Glass 5Corning Gorilla Glass 5
TypeAmoledIPS LCD
Oppervlakte (%)8781.4
dE Wit/6,9
dE Rood/3,5
dE Groen/1,1
dE Blauw/2,3
dE Geel/2
dE Cyaan/4,7
dE Magenta/1,6
Contrast5000000:1/
500433,473


Colorimetrie



Aangezien de Poco F2 Pro veel overeenkomsten heeft met de Xiaomi Mi 9T Pro, vroeg ik me af of hij het qua schermkwaliteit beter zou kunnen doen. Na het passeren van de colorimetrische sonde, de Poco F2 Pro a dE van 1,72. Met zo'n score presteert de Poco beter dan de Xiaomi en laat hij zich zelfs heel dicht bij de Galaxy S20 komen.

Schermkwaliteit is meestal het territorium van Samsung. Zelfs als deze Poco F2 Pro er niet in slaagt om Samsung te verslaan, komt hij nog steeds heel dicht in de buurt.

De standaardinstelling van de Poco is niet goed vanuit een colorimetrisch oogpunt, je moet de "standaard" modus nemen om goede kleuren te verkrijgen.

Helderheid

Het scherm van de Poco is zeer helder op een natuurlijke manier, ik krijg 460 cd/m² door de helderheid handmatig op maximaal in te stellen. Ik kon niet meer krijgen het is de voorste sensor die meestal wordt gebruikt om te controleren of de helderheid hoger moet worden geschoven, maar deze sensor is in het apparaat. Dit betekent dat de Poco je meteen geeft waar een Samsung Galaxy S20 hoger kan gaan, maar alleen als hij onder sterk licht staat.
Contrast

De Poco F2 Pro gebruikt een goede kwaliteit Amoled scherm, de zwarten zijn echt zwart en het contrast is dus oneindig.

Lichtabsorptie/Reflectie
Het scherm van de smartphone reflecteert het licht en maakt er soms een echte spiegel van. Dit spiegeleffect maakt het moeilijker om te lezen.
De onderstaande absorptie-index geeft het percentage van het door het scherm geabsorbeerde licht aan. De leesbaarheid van een scherm is beter wanneer de absorptie-index hoog is.

[absorb]

Nog niet beschikbaar / getest

Biometrie


De Poco F2 Pro is uitgerust met een vingerafdruksensor onder het display. Deze ontgrendeling van de telefoon is modieus, de meeste telefoons zijn er tegenwoordig mee uitgerust. Waar de Poco een beetje opvalt is de positie van deze vingerafdruksensor, die zich meestal onderin het display bevindt. Op de Poco zit de vingerafdruksensor iets hoger op het scherm en dit maakt het ontgrendelen veel intuïtiever. Het slagingspercentage is ook hoger dan wat ik met de Mi 9T Pro kreeg, maar dit type vingerafdruksensor is nog steeds minder effectief dan een sensor op de achterkant van de telefoon.

Omdat de Poco geen frontcamera in het scherm heeft, wordt ontgrendeling op basis van het gezicht niet eens aangeboden als de telefoon wordt opgestart, omdat dat zou betekenen dat de pop-up camera elke keer moet uitspringen.

Besturingssysteem




De Poco F2 Pro wordt verkocht met MIUI 11, maar de interface is niet helemaal hetzelfde als bij de Redmi-serie. De Poco F2 Pro heeft een application launcher met een classificatie van applicaties per thema en een speciale zoekmachine. Dit type launcher is veel handiger dan de standaard Android launcher. De rechterschermen worden gebruikt om de snelkoppelingen te plaatsen, dus niet alle applicaties zijn te vinden zoals op andere Xiaomi-telefoons.
Afgezien van deze launcher is de ervaring vrij gelijkaardig aan wat ik eerder heb getest, deze applicatie launcher op de Poco brengt een echte toegevoegde waarde aan de telefoon.

Bugs


Nog niet beschikbaar / getest

Accessoires Poco F2 Pro

Om beter te kunnen genieten van je ervaring met je smartphone, stel ik links voor naar allerlei accessoires die nuttig voor je kunnen zijn.

SmartphoneCover poco-f2-pro
Beschermende film poco-f2-pro
Geheugenkaart poco-f2-pro
USB-kabel poco-f2-pro
Audio-hoofdtelefoon poco-f2-pro
Fietsaccessoires poco-f2-pro

Vergelijk Poco F2 Pro met de anderen

Hier is een rangschikking van de verschillende resultaten van mijn tests. Een score van 1 wijst op een zeer slechte prestatie, terwijl een score van 6 wijst op een uitzonderlijk resultaat. De score is een subjectieve maat, de rangschikking daarentegen is meestal afgeleid van een maat.

Levensduur van de batterij
Motorola G8 Power : 6
Xiaomi Redmi Note 9 : 5.3
Umidigi F1 : 5
Umidigi F2 : 5
Umidigi S3 Pro : 5
Ulefone Armor 7 : 4.7
Xiaomi Redmi Note 9s : 4.7
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.5
Realme 6 : 4.3
Xiaomi Mi A3 : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Xiaomi Redmi Note 7 : 4
Xiaomi Mi 9T Pro : 4
Samsung Galaxy S20 : 4
Honor 9x : 4
Xiaomi Redmi Note 8 : 4
Meizu Note 9 : 4
Honor 8x : 4
Samsung Galaxy S10+ : 4
Samsung Galaxy A70 : 4
Xiaomi Mi 9 Lite : 4
Huawei Y6 2019 : 3.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 3

Processorvermogen (CPU)
Poco F2 Pro : 6.7
Samsung Galaxy S20 : 6.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 6
Samsung Galaxy S10+ : 5.8
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.3
Realme 6 : 4.3
Xiaomi Redmi Note 9s : 4.3
Meizu Note 9 : 4
Ulefone Armor 7 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 9 : 3.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 3.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 3.5
Samsung Galaxy A70 : 3.5
Motorola G8 Power : 3.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 7 : 3.5
Umidigi F2 : 3.5
Honor 9x : 3.5
Umidigi S3 Pro : 3.5
Xiaomi Mi A3 : 3.4
Honor 8x : 3
Umidigi F1 : 3
Xiaomi Redmi Note 5 : 2.5
Huawei Y6 2019 : 1

Grafische chipsetvoeding (GPU)
Poco F2 Pro : 7
Samsung Galaxy S20 : 7
Xiaomi Mi 9T Pro : 6.5
Samsung Galaxy S10+ : 6
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 5.3
Realme 6 : 5.3
Xiaomi Redmi Note 9s : 5.3
Meizu Note 9 : 5
Xiaomi Redmi Note 9 : 4.6
Ulefone Armor 7 : 4.5
Umidigi F1 : 4.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Umidigi S3 Pro : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 4.3
Motorola G8 Power : 4.3
Umidigi F2 : 4.3
Xiaomi Mi A3 : 4.1
Honor 9x : 4
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Xiaomi Redmi Note 7 : 4
Honor 8x : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 3.5
Huawei Y6 2019 : 2

Scherm kwaliteit
Samsung Galaxy S20 : 6.3
Samsung Galaxy S10+ : 6
Poco F2 Pro : 6
Xiaomi Mi 9T Pro : 5.5
Samsung Galaxy A70 : 5.5
Xiaomi Redmi Note 9s : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Xiaomi Redmi Note 8 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.5
Honor 9x : 4.5
Realme 6 : 4.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Motorola G8 Power : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Xiaomi Redmi Note 7 : 4
Meizu Note 9 : 4
Xiaomi Redmi Note 9 : 4
Xiaomi Mi A3 : 3.8
Ulefone Armor 7 : 3.5
Honor 8x : 3.5
Umidigi F2 : 3.5
Umidigi S3 Pro : 3.5
Umidigi F1 : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3

Fotokwaliteit
Samsung Galaxy S10+ : 6
Xiaomi Mi 9T Pro : 5.5
Xiaomi Redmi Note 9s : 5.2
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 5.1
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Xiaomi Redmi Note 8 : 5
Xiaomi Redmi Note 7 : 5
Meizu Note 9 : 5
Realme 6 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 5 : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Motorola G8 Power : 4.3
Xiaomi Mi A3 : 4.3
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Xiaomi Redmi Note 9 : 4
Umidigi F2 : 3.8
Honor 9x : 3.5
Honor 8x : 3.5
Ulefone Armor 7 : 3.5
Umidigi S3 Pro : 3.5
Umidigi F1 : 2
Huawei Y6 2019 : 2

Video kwaliteit
Samsung Galaxy S20 : 6
Samsung Galaxy S10+ : 5.3
Xiaomi Redmi Note 9s : 4.8
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.8
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 7 : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4.5
Meizu Note 9 : 4
Xiaomi Redmi Note 9 : 4
Realme 6 : 4
Motorola G8 Power : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Honor 9x : 4
Umidigi F2 : 4
Xiaomi Mi 8 Lite : 3.5
Honor 8x : 3
Ulefone Armor 7 : 3
Umidigi S3 Pro : 3
Umidigi F1 : 2
Huawei Y6 2019 : 2

Afwerkingskwaliteit
Samsung Galaxy S20 : 5.6
Samsung Galaxy S10+ : 5.5
Poco F2 Pro : 5.3
Xiaomi Mi 9T Pro : 5.3
Realme 6 : 5
Xiaomi Mi 8 Lite : 5
Umidigi S3 Pro : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Xiaomi Redmi Note 9s : 5
Xiaomi Redmi Note 8 : 4.8
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.5
Motorola G8 Power : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 9 : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4.5
Umidigi F2 : 4.5
Honor 9x : 4.5
Honor 8x : 4.5
Xiaomi Redmi Note 7 : 4.5
Meizu Note 9 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 5 : 3.5
Ulefone Armor 7 : 3.5
Umidigi F1 : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3.5

Wifi prestaties
Poco F2 Pro : 6
Samsung Galaxy S20 : 5.8
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 5.5
Xiaomi Redmi Note 9s : 5.3
Xiaomi Mi 9T Pro : 5
Xiaomi Redmi Note 5 : 5
Xiaomi Mi 8 Lite : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Xiaomi Redmi Note 9 : 4.8
Realme 6 : 4.8
Honor 9x : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Samsung Galaxy S10+ : 4
Umidigi F2 : 4
Motorola G8 Power : 4
Xiaomi Redmi Note 7 : 4
Meizu Note 9 : 4
Ulefone Armor 7 : 4
Umidigi F1 : 3.5
Umidigi S3 Pro : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3.5
Honor 8x : 3

Download snelheid 4G
Poco F2 Pro : 5.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 5
Xiaomi Redmi Note 5 : 5
Xiaomi Mi A3 : 5
Xiaomi Redmi Note 9s : 5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Realme 6 : 4
Honor 8x : 4
Honor 9x : 4
Samsung Galaxy S10+ : 4
Meizu Note 9 : 4
Xiaomi Redmi Note 8 : 4
Xiaomi Redmi Note 7 : 4
Huawei Y6 2019 : 3
Umidigi S3 Pro : 3
Umidigi F1 : 2.5

Netwerkvangst
Xiaomi Mi 9T Pro : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Realme 6 : 3.8
Xiaomi Mi A3 : 3.8
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 3.8
Huawei Y6 2019 : 3.8
Meizu Note 9 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 9s : 3.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 7 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 9 : 3.3
Honor 9x : 3.5
Honor 8x : 3.5
Samsung Galaxy S10+ : 3
Umidigi S3 Pro : 3
Umidigi F1 : 3

Ondersteunde frequenties
Samsung Galaxy S20 : 5
Samsung Galaxy S10+ : 5
Umidigi F1 : 5
Umidigi F2 : 5
Umidigi S3 Pro : 5
Ulefone Armor 7 : 5
Samsung Galaxy A70 : 5
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.5
Xiaomi Redmi Note 9s : 4.5
Poco F2 Pro : 4.5
Realme 6 : 4.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Xiaomi Redmi Note 9 : 4.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4
Motorola G8 Power : 4
Xiaomi Mi 8 Lite : 3.5
Xiaomi Mi A3 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 7 : 3.5
Meizu Note 9 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 5 : 3.5
Honor 9x : 3.5
Honor 8x : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3

Audio kwaliteit
Samsung Galaxy S10+ : 5
Samsung Galaxy A70 : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 4.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Motorola G8 Power : 4.5
Realme 6 : 4.2
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Xiaomi Redmi Note 9s : 4
Xiaomi Redmi Note 8 : 4
Xiaomi Redmi Note 7 : 4
Xiaomi Mi A3 : 4
Umidigi S3 Pro : 3.5
Meizu Note 9 : 3.5
Ulefone Armor 7 : 3.5
Umidigi F2 : 3.5
Honor 8x : 3
Honor 9x : 3
Umidigi F1 : 3
Huawei Y6 2019 : 3

gps-kwaliteit
Umidigi F2 : 4.8
Xiaomi Redmi Note 7 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 4.5
Realme 6 : 4.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.5
Xiaomi Redmi Note 9s : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Motorola G8 Power : 4
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Honor 8x : 4
Honor 9x : 4
Xiaomi Mi A3 : 4
Samsung Galaxy S10+ : 4
Umidigi S3 Pro : 4
Xiaomi Mi 9 Lite : 4
Samsung Galaxy A70 : 3.5
Meizu Note 9 : 3.5
Umidigi F1 : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3.5

Gebruiksgemak van het besturingssysteem
Samsung Galaxy S10+ : 5.5
Samsung Galaxy A70 : 5.5
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 5
Xiaomi Redmi Note 9s : 5
Xiaomi Mi 8 Lite : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Xiaomi Mi 9T Pro : 5
Xiaomi Redmi Note 5 : 5
Xiaomi Redmi Note 7 : 5
Xiaomi Redmi Note 8 : 5
Xiaomi Redmi Note 9 : 5
Realme 6 : 4.8
Motorola G8 Power : 4.5
Umidigi S3 Pro : 4.5
Meizu Note 9 : 4.5
Umidigi F2 : 4.5
Honor 9x : 4.5
Ulefone Armor 7 : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4
Honor 8x : 4
Umidigi F1 : 4
Huawei Y6 2019 : 3.5

Eindscore
Xiaomi Mi 9T Pro : 70.3 / 84
Samsung Galaxy S10+ : 69.1 / 84
Xiaomi Redmi Note 9s : 65.6 / 84
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 64.8 / 84
Samsung Galaxy A70 : 63.5 / 84
Xiaomi Mi 9 Lite : 63 / 84
Realme 6 : 62.5 / 84
Xiaomi Redmi Note 8 : 59.6 / 84
Xiaomi Mi 8 Lite : 58 / 84
Xiaomi Redmi Note 7 : 58 / 84
Xiaomi Mi A3 : 57.4 / 84
Meizu Note 9 : 57 / 84
Xiaomi Redmi Note 5 : 56.5 / 84
Honor 9x : 55 / 84
Umidigi S3 Pro : 54.5 / 84
Motorola G8 Power : 51.6 / 72
Honor 8x : 50.5 / 84
Umidigi F2 : 50.4 / 72
Umidigi F1 : 48 / 84
Xiaomi Redmi Note 9 : 47.5 / 66
Samsung Galaxy S20 : 46.2 / 48
Ulefone Armor 7 : 43.2 / 66
Poco F2 Pro : 41 / 42
Huawei Y6 2019 : 40.3 / 84

Test / beoordeling conclusie


Deze nieuwe Poco is geen Poco, het is duidelijk een gespierde Xiaomi met een andere naam. De Poco erft dezelfde positionering als de Xiaomi Mi 9T Pro ten tijde van de lancering, hij had net zo goed de Xiaomi Mi 10T Pro kunnen heten, het zou geen verschil hebben gemaakt.

Op papier is de Poco F2 Pro simpelweg de beste telefoon in het segment rond de 400€, Xiaomi heeft hem zelfs gepositioneerd in concurrentie met de Samsung Galaxy S20 die veel meer kost. Is het gewoon een bluf? Nee, duidelijk niet. Deze Poco F2 Pro is misschien niet in alle opzichten perfect, maar hij legt de lat heel, heel hoog en tegelijkertijd zie ik niet direct een model dat in staat is om te concurreren in deze prijsklasse.

De Poco F2 Pro is een enorme telefoon zoals vaak het geval is bij Xiaomi, maar je moet deze stroom en batterij ergens opbergen. Deze telefoon heeft niet echt een defect en laat zich veel duurdere telefoons frontaal en zonder complexen aanvallen. De Poco F2 is zeer krachtig, heeft een goede autonomie, maakt mooie foto's en biedt de 5G tegen een meer betaalbare prijs dan de concurrentie.

Is hij beter dan de Galaxy S20? Ik zou zeggen ja om een aantal redenen, maar de Galaxy S20 past in een lichter en eleganter formaat en biedt een meer consistente fotokwaliteit in alle omstandigheden. Tenzij je niet van massale telefoons houdt, is het prijsverschil niet gerechtvaardigd.

Sterktes

CPU/GPU-vermogen
Schermkwaliteit
Foto-/videokwaliteit
Videostabilisatie
Levensduur van de batterij
Afwerking
Wifi & 4G snelheid

Zwaktes

GPS ongeveer gemiddeld
4G-vangstkwaliteit in het gemiddelde

Alternatieven voor dit product

[alternatives]

Nog niet beschikbaar / getest

Vond je mijn test leuk?
Vergeet niet om het te delen met je vrienden :-) Ik heb geen budget voor reclame, dank je wel!
Deel op Facebook