Op deze pagina:
Prijs Poco M3
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Hardware
Fotokwaliteit
Videokwaliteit
Audiokwaliteit
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Vragen

Vind je dit artikel interessant?
Ik heb geen reclamebudget, ik heb je hulp nodig om meer bezoekers te trekken.
Deel deze pagina
Deel mijn site
Beste nieuwprijs:
82 EUR
Zie het aanbod | eBay DE

57 andere prijzen verkrijgbaar in andere winkels.

Poco M3 : test / review zonder dubbelpraatje

Poco M3: test / review

Categorie: Tests en beoordelingen

Het merk Poco werd sinds 2018 en 2020 niet meer gebruikt door Xiaomi. Dit betekende de terugkeer van het merk met 3 nieuwe modellen. De Poco F2 Pro kwam op de eerste plaats door de high-end aan te vallen, de Poco X3 kwam daarna door de mid-range aan te vallen en de laatste, de Poco M3, komt het startniveau aanvallen met een lancering voor Black Friday 2020 en een aangekondigde prijs van 129€! [b][b]Bij elke Poco heb ik de indruk dat Xiaomi de afvlakkende wals tevoorschijn haalt om de concurrentie nog verder te duwen met steeds lagere prijzen. Ik heb echt moeite om geloofwaardige alternatieven te vinden in dezelfde prijsklasse.[b][b]Ik denk meestal veel na voordat ik een telefoon koop, maar ik heb de Poco X3 blind gekocht omdat ik erg tevreden was met de F2 Pro. Ik deed hetzelfde met deze Poco M3 en ik ben benieuwd wat hij in petto heeft voor 129€.[b][b][b][b][b]linkWebsite waar ik de Poco M3 gekocht heb: https://s.zbanx.com/r/PgHM70TSTj1t[b]

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.[b]
Waarin verschillen mijn tests van andere op het web?

- Ik koop de toestellen meestal met mijn eigen geld, de prijs is dus net even belangrijk als voor je!
- Ik bewaar de toestellen minstens enkele weken (soms meer) om te zien wat ze waard zijn in reële omstandigheden.
- Ik beantwoord (indien mogelijk) je vragen om je te helpen beslissen voordat je de toestellen koopt.
- niemand betaalt me om deze reviews te doen, ik ben dus volledig neutraal en onafhankelijk.
- Mijn pagina's zijn niet gevuld met advertenties.


Xiaomi Redmi Note 9 test / review
Xiaomi Mi 10T Pro : test / review
Xiaomi Redmi Note 9T : test / review
Xiaomi Redmi Note 9S test / review / prijs
Samsung Galaxy A52: test / review
Xiaomi Mi 11 Lite test / review
Poco X3 Pro: test / review
OnePlus Nord N100: test / review
Poco F3 Test / Review
Xiaomi Mi Note 10 Lite test / review

Prijs Poco M3

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Poco M3 van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.[b]
Xiaomi POCO M3 - 64GB - Cool Blue (Dual SIM) Rechnung 22.01.21...
2021-05-08 13:21
82 EUR
Xiaomi Poco M3 4GB 64GB 6,53" Smartphone 6000mAh Kamera 48MP Dual SIM EU Handy...
2021-05-08 20:29
87 EUR
Mobile Phone, Blackview A60 Smartphone SIM Free Android Phones Unlocked, 6.088 inches Waterdrop Full...
2021-05-09 12:14
80 GBP
Xiaomi POCO M3 - 64GB - Power Black (Ohne Simlock) (Dual SIM) Neu&OVP Händler✅...
2021-05-08 14:21
110 EUR
Xiaomi Poco M3 - 64GB - Cool Blue (Ohne Simlock) (Dual SIM) Neu&OVP Händler✅...
2021-05-07 20:29
110 EUR
Xiaomi POCO M3 - 128 GB - Cool Blue (Ohne Simlock) (Dual SIM) * NEU & OVP *...
2021-05-08 20:29
111 EUR
[b]
helpBovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

27/11/2020 Ik bestel de Poco M3 op Aliexpress tegen inleidende prijs[b][b]18/12/2020 Ik heb eindelijk de Poco M3 ontvangen, zodat ik hem kan gaan testen.[b]

Waarom deze telefoon?

Zoals ik hierboven al schreef, heb ik eerder dit jaar de Poco F2 Pro en de Poco X3 getest. Ik hield echt van beide telefoons, de prijs-kwaliteitverhouding is absoluut onverslaanbaar. Deze twee Poco's hebben de grenzen verlegd van wat je voor deze prijs kunt krijgen. De Poco M3 wordt geleverd met een nog lagere prijs, zodat hij toegankelijk is voor een nog breder publiek.[b][b]Naast de prijs van de Poco M3, zijn de eigenschappen dicht bij de Redmi Note 9, deze twee telefoons hebben veel gemeen. Ze hebben dezelfde grootte, maar de Poco is iets dikker om een grotere batterij te herbergen. Het scherm heeft dezelfde grootte en resolutie. De performance is vergelijkbaar, ook al is de architectuur anders. Het is ook mogelijk dat de Poco de camera van de Redmi overneemt, als dat het geval is hoop ik dat hij het slechte kleurmanagement van de Redmi niet overneemt.[b][b]De Poco ziet er dus uit als een Redmi Note 9 met een hogere accucapaciteit. De vergelijking kan daarom interessant zijn.[b][b]

Uitpakken

[b][b]Xiaomi gebruikt de kleur oranje voor zijn telefoons en om zich te onderscheiden van het hoofdmerk, gebruikt Poco geel. De doos is daarom geel en bevat de telefoon, een transparante bescherming, een handleiding, een naald om de simlade te openen, een oplader en een USB-kabel. [b][b][b][b]
Lengte : 162.3
Breedte : 77.3
Dikte : 9.6
Gewicht : 198
Jack uitgang : Ja
Type USB : Type C

Eerste configuratie

De configuratie van de Poco M3 is identiek aan de andere modellen van het merk, Xiaomi heeft net een mogelijkheid toegevoegd om de configuratie vrij snel te verlaten voor het geval je een dringende oproep wilt doen. U kunt uw e-mailbox en vingerafdruk later instellen.[b][b]Xiaomi heeft onlangs een extra vraag geïntroduceerd om u aan te moedigen zich aan te melden voor de Xiaomi Cloud. Ze worden meer en meer vasthoudend.[b][b]

Afwerking

[b][b]De Poco M3 is een instapmodel telefoon, dus verwacht geen glazen of metalen achterkant. De Poco M3 is gemaakt van plastic en de achterkant van de telefoon is bedekt met een textuur die me doet denken aan een krokodillenhuid. Ik had dit soort textuur al bijna 2 jaar niet meer gezien. Dit heeft geen invloed op de kwaliteit van de telefoon, de Poco M3 volgt niet de trend dat telefoons moeten glanzen met allerlei lichteffecten. Het voordeel van dit soort textuur is dat het niet uitglijdt.[b][b]De Poco M3 heeft een ietwat eigenaardige configuratie aan de achterzijde met een fotoblokje aan de linkerzijde, maar die wordt uitgebreid met een glad oppervlak over de gehele breedte van de telefoon. Elke Poco die in 2020 gelanceerd wordt is anders, ik heb de indruk dat Poco nog niet het ideale formaat heeft gevonden om het merk met zijn eigen identiteit te vertegenwoordigen. Ik heb veel recensies over dit formaat gelezen, ik heb er persoonlijk niets op tegen, deze telefoon is gewoon anders en de keuze van Poco heeft geen invloed op het gebruik van de telefoon. Dus het is allemaal een kwestie van smaak.[b][b]Voor de rest volgt de Poco de richtlijnen van de markt met een aansluiting aan de bovenzijde van de telefoon, een infraroodsensor, een USB C poort, een mono speakerphone aan de onderzijde van de telefoon. De vingerafdruksensor zit aan de zijkant zoals de Redmi Note 9S en de Poco X3. In de SIM-lade kunnen twee SIM-kaarten en een extra micro-SD-geheugenkaart worden geplaatst (niet ten koste van de SIM-kaarten).[b][b] De afwerkingen zijn niet premium, maar over het algemeen vind ik de Poco M3 vrij goed.[b][b][b][b]

Specificaties

[b]De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon.Ik heb de Poco M3 getest in zijn 4Gb/64Gb versie. De volledige functies zijn beschikbaar in de schermafbeeldingen onder deze paragraaf.[b][b][b][b]

CPU / GPU Prestatie

CPU : Qualcomm Snapdragon 662
GPU : Qualcomm AdreNeen 610
Geheugen (RAM) : 4 Gb
Opslagcapaciteit : 64 Gb - 128 Gb

Benchmark Antutu/3DMark

Ik scoorde 185.000 punten met Antutu, dit is de Poco M3 op een Redmi Note 9 niveau. De prijspositionering van de Poco is lager dan die van de Redmi, waardoor de prijs/prestatieverhouding gunstig is voor de Poco.[b][b][b][b]
Antutu score : 185690
Antutu CPU : 72074
Antutu GPU : 34783
Antutu UX : 36819
Antutu Mem : 42014
3D Mark Open GL : 1149
[b]Top 10 - prestatieclassificatie op basis van Antutu
1. Oppo Find X2 Pro - 605184
2. Oneplus 8t - 595000
3. Poco F3 - 589677
4. Xiaomi Mi 10t Pro - 581650
5. Oneplus 8 Pro - 579417
6. Xiaomi Mi 10 - 579114
7. Poco F2 Pro - 569559
8. Samsung Galaxy S20 Fe - 565000
9. Samsung Galaxy S20 - 503905
10. Poco X3 Pro - 486466

Aantal smartphones in de ranglijst:123
Positie van deze smartphone in de ranglijst:58/123

Opmerking: deze ranglijst bevat alleen de telefoons die ik heb getest en enkele andere die ik ter referentie heb toegevoegd.
[b]Gaming[b]Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.[b][b]De Poco M3 is niet bedoeld voor een gamingpubliek, maar hij doet het erg goed op PUBG Mobile, dit gaat ten koste van de vloeiendheid van het beeld en de mate van detail van de texturen. Dit zijn normale degradaties voor een telefoon van dit type en het zal je er niet van weerhouden om dit soort games te spelen, zolang het toestel een lage grafische modus biedt.[b][b]

Netwerkprestatie

De Poco M3 ondersteunt de meeste 3G/4G-frequenties die in Europa worden gebruikt, wat een standaard is geworden bij Xiaomi waar dat 2 jaar geleden nog helemaal niet het geval was. De B28 / 700 Mhz frequentie is ook beschikbaar.[b][b]
3G frequenties : B1 (2100), B2 (1900), B4 (1700/2100 AWS A-F), B5 (850), B8 (900)
4G frequencies : B1 (2100), B2 (1900), B3 (1800), B4 (1700/2100 AWS 1), B5 (850), B7 (2600), B8 (900), B20 (800), B28 (700), B38 (TDD 2600), B40 (TDD 2300), B41 (TDD 2500)
Bluetooth : Bluetooth 5.0 LE
Volte : Ja
NFC : Neen
Aantal metingen : 1116
Gemiddeld signaal (referentie) : -92.09
Gemiddeld signaal (telefoon) : -91.74
Gemiddelde afwijking referentie/telefoon : 0.35
Min/Max-signaal (referentie) : -88 / -98
Min/Max-signaal (telefoon) : -90 / -99
Kies je land om te controleren of je telefoon compatibel is:


Met de onderstaande frequenties kun je zien of deze telefoon compatibel is met je provider of dat je deze kunt gebruiken waar je op vakantie gaat.


Signaal 4G (voor december 2020)[b]De capaciteit om het netwerk correct op te pikken is een essentieel element voor een telefoon, maar het wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te pikken te meten, voer ik een groot aantal metingen uit op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. Deze metingen worden dus onder reële omstandigheden uitgevoerd en niet in een laboratorium, ze zijn niet wetenschappelijk maar geven een goede indicatie van de prestaties. [b][b]Gevoeligheidsclassificatie van netwerksignaal
Telefoon getest:Gemiddeld signaal (dBm)Aantal metingen:
Xiaomi Mi 9t Pro-881600
Xiaomi Redmi Note 5-91.305600
Xiaomi Mi 9 Lite-93788
Samsung Galaxy A70-94.5111975
Nokia 5.3-94.98531
Realme 6-95.142301
Xiaomi Redmi Note 8 Pro-95.9221599
Xiaomi Mi A3-95.951000
Huawei Y6 2019-95.951199
Doogee S58 Pro-96.22856
Redmi 9a-96.481000
Meizu Note 9-96.68937
Motorola G8 Power-96.881032
Xiaomi Redmi Note 7-97.011430
Redmi 9c-97.041000
Umidigi S3 Pro-97.131200
Xiaomi Redmi Note 8-97.34879
Samsung Galaxy A21s-97.781000
Umidigi F1-97.82298
Ulefone Armor 7e-98.71000
Xiaomi Mi Note 10 Lite-991000
Honor 9x-99.14899
Xiaomi Redmi Note 9s-99.41860
Poco F2 Pro-99.81247
Xiaomi Redmi Note 9-100.791785
Xiaomi Mi 10 Lite 5g-100.881198
Poco X3-101.19821
Umidigi F2-101.47712
[b][b]Signaal 4G (vanaf december 2020)[b]Ik heb besloten om de methode voor het meten van het netwerk te veranderen omdat ik merkte dat de configuratie van het mobiele netwerk in de loop van de tijd verandert. Dit maakt het moeilijker om telefoons te vergelijken omdat de omstandigheden niet meer exact hetzelfde zijn.[b][b]Om dit probleem te voorkomen, heb ik een apparaat opgezet dat 24 uur per dag een tiental parameters van het mobiele netwerk opvangt (bv.: cel id, rssi, rsrq, snr, frequentie,...). Ik plaats dan de telefoon naast het toestel gedurende 24 tot 48 uur met dezelfde metingen, zodat ik ze kan vergelijken.[b][b] Overzicht van de geteste telefoons met deze methode[b][b]
Telefoon getest:MetingenGemid. signaal (ref)Gemid. signaal (phone)Min/Max (ref)Min/Max (phone)
Samsung Galaxy S10+457-93.06-97.39-89 / -98-97 / -99
Xiaomi Mi 9t Pro669-93.69-95.84-90 / -95-92 / -98
Poco F2 Pro1438-91.02-94.99-89 / -94-94 / -96
Xiaomi Mi 10 Lite 5g1645-90.77-95.02- 88 / -98-95 / -100
Poco X3821-94.89-103.19-91 / -97.7-101 / -104
Umidigi Bison2343-92.71-96.46-90 / -99-94 / -102
Oukitel C211101-92.04-94.99-90 / -97-92 / -95
Poco M31116-92.09-91.74-88 / -98-90 / -99
Xiaomi Mi 10t Pro1071-90.61-94.03-88 / -94-94 / -96
Umidigi A9 Pro981-90.40-94.01-88 / -95-93 / -95
Redmi Note 9t1201-92.149-91.71-90 / -97-91 / -97
Xiaomi Redmi Note 10999-92.35-93.99-88 / -97-92 / -98
Xiaomi Redmi Note 10 Pro877-89.72-90.56- 88 / -92-89 / -95
Poco X3 Pro1876-91.45-92.91-90 / -94-90 / -96
Poco F31382-90.79-94.2-89 / -94-93 / -98
Oneplus Nord N100896-91.23-96.005-88 / - 99-96 / -99
Xiaomi Mi 11 Lite2875-91.36-91.49-87 / -96-90 / -96
[b][b]De Poco M3 is de 8e telefoon die ik test met mijn nieuwe 4G testprotocol en het is duidelijk de beste. Ik krijg meestal vrij gemiddelde resultaten met Chinese merken, maar hier heeft Poco het heel goed gedaan.[b][b]Ik heb meer dan 1000 metingen gedaan, waarbij ik de resultaten heb vergeleken met mijn referentieapparaat. Voor het eerst heb ik een telefoon die beter scoort dan mijn referentieapparaat. [b][b]Op de volgende grafiek kunt u zien dat de Poco-metingen bijna identiek zijn aan de metingen van mijn referentie-apparaat. De resultaten zijn zo dichtbij dat ik eerst dacht dat het een fout was in de datamanipulatie, maar na verschillende controles kwam ik tot dezelfde conclusie. [b][b]
[b][b]De Poco M3 is momenteel de beste telefoon qua netwerkgevoeligheid.[b][b][b][b]Download/Upload snelheid[b]Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.[b]Top 10 - snelheidsrangschikking tijdens downloaden
1. Samsung Galaxy S20 D:351Mbps U: 20Mbps
2. Poco X3 D:232Mbps U: 55Mbps
3. Xiaomi Mi 10 Lite 5g D:223Mbps U: 52Mbps
4. Poco F2 Pro D:207Mbps U: 53Mbps
5. Xiaomi Mi Note 10 Lite D:153Mbps U: 68Mbps
6. Xiaomi Mi A3 D:150Mbps U: 60Mbps
7. Xiaomi Redmi Note 9s D:150Mbps U: 60Mbps
8. Xiaomi Mi 8 Lite D:149Mbps U: 60Mbps
9. Samsung Galaxy A21s D:147Mbps U: 51Mbps
10. Huawei Y6 2019 D:145Mbps U: 61Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:30
Positie van deze smartphone in de ranglijst:0/30

Let op: de theoretische maximale snelheid van een telefoon wordt vaak beperkt door de configuratie van het mobiele netwerk en de congestie van het netwerk op het moment van de meting. Dus misschien kun je een hogere snelheid halen op een ander netwerk
[b][b]

Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.[b]
Wifi frequenties : 802.11a , 802.11b , 802.11g , 802.11n , 802.11n 5GHz , 802.11ac
Download snelheid : 112
Signaal / dicht : -21
Signaal / afstand : -63
Wifi-signaal[b]Ik kreeg een -21 dBm signaal in de buurt van mijn router en een -63 dBm signaal op een afstand. De Poco M3 is niet de beste op het gebied van wifi-gevoeligheid, hij is ook niet slecht, hij zit ergens in het midden van de ranglijst.[b][b][b]Top 10 - rangschikking van wifi-gevoeligheid
1. Poco F2 Pro -11dBm
2. Xiaomi Redmi Note 10 Pro -12dBm
3. Samsung Galaxy A21s -13dBm
4. Oneplus Nord N100 -15dBm
5. Poco X3 Pro -15dBm
6. Poco F3 -15dBm
7. Redmi Note 9t -15dBm
8. Poco X3 -17dBm
9. Xiaomi Redmi Note 10 -17dBm
10. Xiaomi Mi 10t Pro -18dBm

Aantal smartphones in de ranglijst:42
Positie van deze smartphone in de ranglijst:21/42

[b]Download/Upload snelheid[b]Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.[b]Top 10 - Ranglijst van wifi-downloadsnelheden
1. Poco F3 398Mbps
2. Poco X3 Pro 389Mbps
3. Xiaomi Redmi Note 10 Pro 367Mbps
4. Samsung Galaxy S20 351Mbps
5. Poco F2 Pro 341Mbps
6. Redmi Note 9t 332Mbps
7. Xiaomi Redmi Note 8 Pro 319Mbps
8. Umidigi Bison 306Mbps
9. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 300Mbps
10. Xiaomi Mi 8 Lite 260Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:41
Positie van deze smartphone in de ranglijst:34/41

Opmerking: ik heb een 400 Mbps-lijn en een modem die hogere snelheden kan leveren, maar ik weet nooit zeker hoeveel bandbreedte er beschikbaar is als ik een test doe.
[b]

GPS-prestaties

[b]Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en maak ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert de GPS het signaal om aan de weg te blijven hangen niet kunstmatig, het heeft geen markeringen, zodat je de werkelijke positie kunt zien. Ik gebruik dan een applicatie om de nauwkeurigheid van het signaal te meten. [b][b]Ik kreeg een GPS signaal nauwkeurigheid van 4 meter, wat onder het gemiddelde is. De eerste fix met het GPS netwerk was ook vrij lang.[b][b]De Poco M3 lijkt geen dubbele GPS te bieden, want ik zie maar één frequentie per netwerk.[b][b][b]Top 10 - GPS-nauwkeurigheidsclassificatie
1. Oukitel C21 1m
2. Redmi 9a 1m
3. Xiaomi Redmi Note 9 1m
4. Redmi 9c 2m
5. Umidigi Bison 2m
6. Redmi Note 9t 2m
7. Xiaomi Redmi Note 10 Pro 3m
8. Xiaomi Redmi Note 10 3m
9. Poco F3 3m
10. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 3m

Aantal smartphones in de ranglijst:17
Positie van deze smartphone in de ranglijst:16/17

Opmerking: een nauwkeurigheid van 3 meter of minder kan eenvoudig worden gecorrigeerd door een goede GPS-applicatie. De telefoonprestaties spelen ook een rol bij de snelheid waarmee je scherm wordt bijgewerkt, dus de nauwkeurigheid kan in het gedrang komen door een te trage weergave.
[b]

Batterijduur

Capaciteit : 6000
Snel laden : Ja
W max : 18
Autonomie (100% helderheid) : 842.00
Autonomie (50% helderheid) : 1898.00
Oplaadtijd : 217.00
Ontladingssnelheid (100%) : 0.12
Ontladingsscore (100%) : 7.13
Ontladingssnelheid (100%) : 0.05
Ontladingssnelheid (50% : 3.16
Laadsnelheid : 0.46
Laadscore : 27.65
Vanaf maart 2020 heb ik mijn subjectieve batterijtest vervangen door een technische test om het werkelijke gedrag van de batterij beter te kunnen meten. Nu test ik de autonomie en de oplaadtijd onder absoluut identieke omstandigheden. Ik voer verschillende metingen uit, zodat deze test alleen al enkele dagen duurt en ik de telefoon voor niets anders kan gebruiken.

Batterijduur - methodologie
Om de levensduur van de batterij te testen, meet ik het batterijverbruik elke minuut in strikt identieke omstandigheden om telefoons te kunnen vergelijken en ook om je in staat te stellen je telefoon in dezelfde omstandigheden te evalueren. Ik sluit elke invloed uit van toepassingen die de meting zouden kunnen verstoren. De autonomie is niet lineair, de batterij ontlaadt zich soms veel sneller aan het einde. Dit is een frustrerend fenomeen, maar met mijn metingen weet je of je snel een oplader moet vinden.

Batterijduur
De batterij van de Poco M3 heeft een capaciteit van 6000 mAh en is ontladen van 100% tot 1% in 842.00 minuten met 100% helderheid, hij is ontladen van 100% tot 1% in 1898.00 met 50% helderheid. Op deze manier krijg ik een gemiddelde ontlaadsnelheid van 0.12% per minuut bij 100% lichtsterkte en 0.05% per minuut bij 50% lichtsterkte, het verbruik is dus 7.13 mA per minuut bij 100% lichtsterkte en 3.16 bij 50% lichtsterkte. Om de efficiëntie van de telefoon en de invloed ervan op de batterij te kunnen vergelijken, moet je de 7.13 (of 50%) score vergelijken met die van andere smartphones, het cijfer moet zo laag mogelijk zijn.

Laadtijd - methodologie
Om de oplaadtijd te testen, gebruik ik altijd dezelfde lader met dezelfde kabel. Ik meet de oplaadtijd minuut voor minuut om de evolutie van de lading en de oplaadsnelheid te zien. De laadsnelheid van een batterij is niet lineair, maar vaak sneller aan het begin en langzamer aan het einde. De lader is compatibel met snel laden.

Laadtijd
De accu van het Poco M3 heeft een capaciteit van 6000 mAh en is opgeladen van 1% tot 100% in 217.00 minuten. Dit geeft me een gemiddelde laadsnelheid van 0.46% per minuut en dus een toename van 27.65 mA per minuut. Om de prestaties van de Poco M3 te vergelijken met andere telefoons, moet je de 27.65 per minuut score gebruiken, deze score moet zo hoog mogelijk zijn.

In het bijzonder: de laadsnelheid is niet altijd lineair, de onderstaande grafiek geef je een indicatie van het gedrag van de batterij.

De volgende tabel geeft een overzicht van de geteste telefoons met de technische accutest, ze zijn gerangschikt in volgorde van efficiëntie. Een hogere batterijcapaciteit zou logischerwijs moeten resulteren in een hogere levensduur van de batterij, maar dat is niet altijd het geval en het geeft geen indicatie van de efficiëntie van een telefoon.

SmartphoneCapaciteit (mAh)Levensduur (minuten)EfficiëntiescoreLevensduur (minuten) / 50%Efficiëntiescore / 50%Laadtijd.Laden score
Samsung Galaxy S204000565.007.081217.003.29136.0029.41
Nokia 5.34000549.007.291096.003.65199.0020.10
Oukitel C214000497.008.051324.003.02167.0023.95
Honor 9x4000770.005.191333.003.00151.0026.49
Umidigi A9 Pro4150552.007.521562.002.66112.0037.05
Xiaomi Mi 10 Lite 5g4160749.005.551541.002.70163.0025.52
Realme 64300704.006.111104.003.89162.0026.54
Poco F34520539.008.391521.002.97122.0037.05
Poco F2 Pro47001150.004.091536.003.06180.0026.11
Samsung Galaxy A21s5000729.006.861283.003.90166.0030.12
Redmi 9a5000694.007.201902.002.63195.0025.64
Redmi 9c5000656.007.621915.002.61170.0029.41
Oneplus Nord N1005000808.006.191278.003.91663.007.54
Motorola G8 Power5000912.005.482792.001.79311.0016.08
Umidigi Bison5000550.009.091471.003.40238.0021.01
Xiaomi Redmi Note 105000691.007.241728.002.89193.0025.91
Redmi Note 9t5000766.006.532054.002.43148.0033.78
Xiaomi Redmi Note 10 Pro5020625.008.031557.003.22213.0023.57
Xiaomi Redmi Note 95020650.007.721808.002.78162.0030.99
Xiaomi Redmi Note 9s5020663.007.571876.002.68224.0022.41
Umidigi F25150927.005.561854.002.78299.0017.22
Poco X35160653.007.901654.003.12181.0028.51
Poco X3 Pro5160648.007.961688.003.06138.0037.39
Doogee S58 Pro5180845.006.131908.002.71177.0029.27
Xiaomi Mi Note 10 Lite5260827.006.361609.003.27208.0025.29
Ulefone Armor 7e5500768.007.161140.004.82179.0030.73
Poco M36000842.007.131898.003.16217.0027.65

helpHoe lees je deze cijfers?
De batterijcapaciteit is een belangrijk element bij het bepalen van de autonomie van een telefoon, maar het is niet de enige factor. Een telefoon met een grote batterij kan een kortere batterijduur hebben als hij meer stroom verbruikt. Als ik een voorbeeld uit het dagelijks leven zou moeten nemen, zou ik het universum van de auto gebruiken. Als een auto een grote brandstoftank heeft, zou hij een langere afstand moeten kunnen rijden, tenzij het gemiddelde brandstofverbruik hoger is. De score voor de efficiëntie van de batterij werkt op dezelfde manier, hij moet zo laag mogelijk zijn en staat voor het energieverbruik van de telefoon. Deze verschillen in efficiëntie zijn vaak gerelateerd aan de helderheid van het scherm, grote heldere schermen hebben de neiging om meer energie te verbruiken en zelfs als ze een grote batterij hebben, zal hun bereik korter zijn.

samengevat De Poco M3 heeft een enorme 6000 mAh accu, die duidelijk boven het gemiddelde ligt. Deze batterij biedt een autonomie van 2 tot 3 dagen bij normaal gebruik, maar is niet de meest efficiënte batterij.[b][b]Met het display aan op 100%, heb ik een batterijlevensduur van 842 minuten, het is een goede score maar ik heb andere telefoons getest die een betere autonomie bieden met een lagere capaciteit batterij. Dit kan worden verklaard door de helderheid van het scherm die boven het gemiddelde ligt.[b][b]Met het scherm aan op 50%, kreeg ik een batterijlevensduur van 1898 minuten, dit is ook een goede score maar ook hier heb ik andere telefoons getest die het beter doen met een kleinere batterij.[b][b]Het verbruik volgens de schermverlichting is dus bijna lineair, het verbruik bij 50% is bijna de helft van het verbruik bij 100%. Er zijn hier dus geen verrassingen, in tegenstelling tot sommige telefoons waar ik een veel hogere verhouding heb.[b][b]
[b][b]Om de batterij tot 100% op te laden had de Poco M3 217 minuten nodig, wat een gemiddelde score is. De oplaadsnelheid is hoger in de eerste procenten van de levensduur van de batterij en vertraagt in de laatste 10 procenten.[b][b]
[b][b]

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.[b]

Hardware

Selfie / resolutie : 8
Resolutie : 48
Sensor : Samsung S5KGM1
mm wide angle : 4.71mm
De Poco M3 is uitgerust met een Samsung S5KGM1 sensor die ook in veel andere telefoons wordt aangetroffen, zoals de Redmi Note 9 waar de beeldverwerking catastrofaal was. Deze sensor bewees echter zijn waarde op andere modellen door een goede fotokwaliteit aan te bieden, dus ik hoop dat Xiaomi niet dezelfde fout heeft gemaakt met deze Poco M3.[b][b]Standaard app[b]De standaard fotoapplicatie van de Poco M3 is identiek aan de andere Xiaomi-telefoons met MIUI 12. Xiaomi heeft de fotoapplicatie geleidelijk aan vereenvoudigd omdat het complex was geworden om te gebruiken met te veel keuzes op hetzelfde scherm. Er is echter nog steeds hetzelfde probleem met het weergeven van de parameters in overlay van de foto, deze parameters zijn onleesbaar als je een zeer heldere scène fotografeert.[b][b][b][b]

Fotokwaliteit

Foto test / studio[b]
[b]Meestal test ik de studiofoto's vooraleer ik de buitenfoto's maak, maar deze keer deed ik het tegenovergestelde. Buiten foto's zijn later in het artikel beschikbaar. De studiofoto's zijn niet goed, de kleurverwerking is erg slecht, de belichtingstijd is ook niet goed en het is duidelijk een softwareprobleem omdat ik in de PRO-modus een veel beter resultaat kon krijgen dan op de foto hieronder.[b][b][b]
[b][b]Ik heb bijna alle fotostanden geprobeerd (AI, HDR, nacht,...) en elke keer is de belichtingstijd en het kleurbeheer niet goed. Het was hetzelfde met de Redmi Note 9, het is echt betreurenswaardig omdat de sensor in staat is om goede foto's te produceren (bijvoorbeeld in de PRO-modus).[b][b]Gelukkig kreeg ik buiten betere resultaten.[b][b][b][b][b]Foto test / zon[b]
[b][b]Voordat ik mijn eerste buitenopnames maakte, had ik enkele angsten met betrekking tot de slechte ervaring van de Redmi Note 9 met dezelfde camera. Gelukkig brengt de Poco M3 enkele verbeteringen, maar nog niet alle problemen zijn opgelost. Ik had echt het gevoel dat ik een evenwichtsoefening moest doen om het juiste compromis voor de foto's te vinden. Op de eerste foto heb ik voorrang gegeven aan de lucht en de lucht is correct weergegeven terwijl alles onder de horizonlijn iets te donker is. Door te focussen onder de horizonlijn heb ik het tegenovergestelde. De Poco M3 heeft dus een te beperkt dynamisch bereik dat vaak een overlay van de lucht of onderbelichting voor de grond zal genereren. [b][b]Kan dit probleem worden vermeden? Ja, er zijn verschillende oplossingen. De Poco M3 heeft AI, HDR, nacht, ... modi. Deze modi zijn ontworpen om dergelijke problemen te corrigeren. Voor elke foto heb ik de verschillende modi geprobeerd en het resultaat is echt heel anders. In het algemeen heeft AI de neiging om de kleuren te forceren en ik vind het resultaat niet goed. HDR daarentegen doet het veel beter, maar heeft de neiging om iets onderbelichte foto's te produceren, dus je moet je richten op een gebied dat niet te licht en niet te donker is. Dit alles is duidelijk te ingewikkeld voor iedereen en ik vind het jammer omdat de camera in staat is om mooie foto's te maken als je bereid bent om wat moeite te doen.[b][b]Gelukkig is er een eenvoudigere oplossing dan het trial-and-error spel met de verschillende beschikbare fotomodi. De Poco M3 werkt met Gcam![b][b]Hier is eerst een foto gemaakt zonder Gcam en met HDR+AI ingeschakeld:[b]
[b][b]Met Gcam zonder speciale instellingen:[b]
[b][b]Het resultaat is dus vrij goed voor een telefoon in deze prijsklasse. Ik begrijp niet waarom Xiaomi dit kwaliteitsprobleem voorbij laat gaan omdat het geen hardwareprobleem is, maar een (slechte) keuze in de software. Dus ik ga geen goed cijfer geven aan het beeld, zelfs als het mogelijk is om goede foto's te produceren met Gcam of PRO modus, omdat ik denk dat een consumententelefoon moet kunnen worden gebruikt zonder enige aanpassingen van de gebruiker.[b][b][b][b][b]Foto test / bewolkt[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b][b]Test foto / nacht[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b][b]

Videokwaliteit

Stabilisatie[b][b][b]De Poco M3 heeft geen videostabilisatie, wat geen verrassing is, ik heb nog geen effectieve stabilisatie getest in deze prijsklasse.[b][b]Video normale condities[b][b]De Poco M3 is in staat om 1080p video te produceren met 30fps. De video produceert kleuren die iets te warm zijn, de bomen moeten niet zo oranje zijn en het dynamisch bereik is niet erg hoog omdat de lucht vaak overbelicht is. De verandering van de belichting is zichtbaar maar vrij snel.[b][b]De Poco M3 produceert video's met een kwaliteit die gelijkwaardig is aan wat we daar in deze prijsklasse vinden.[b][b]Video low light[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Audiokwaliteit

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.[b]
Frequency Respons : +0.01 / -0.1
Noise Level : -97.1
Dynamic Range : 94.5
THD : 7.275
Intermodulation : 5.789
Stereo crosstalk : -90.3
Frequency Response[b]Deze test is bedoeld om te testen of het toestel in staat is alle frequenties correct te reproduceren. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om op alle frequenties een goed geluid te zien, is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen.
[b][b]De Poco M3 is in staat om de meeste frequenties correct weer te geven, hij is beter in de lage frequenties dan de Poco X3 maar hij stagneert sneller in de hoge frequenties. De geluidskwaliteit van de M3 is minder goed dan die van de X3, maar in deze prijsklasse is het resultaat zeer correct.[b][b]Dynamisch bereik[b]Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus te spelen te testen. Ook hier moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de referentie staan.
[b][b]De Poco M3 biedt een krachtig geluid, en dit vermogen heeft een prijs in termen van geluidskwaliteit. Wanneer de Poco M3 tot het uiterste wordt geduwd, heeft hij nogal wat klankvervorming. Als ik tussen 80 en 90% van het volume houd, is het geluid nog steeds krachtig en is de vervorming veel beperkter.[b][b]Geluidsniveau[b]Deze test heeft tot doel te bepalen of het geteste apparaat in staat is om geluiden zonder veel ruis te reproduceren. Een hoge score duidt op een lage parasietendruk, een lagere score duidt op een hogere aanwezigheid van parasieten.
[b][b]Ik heb geen enkel probleem met geluidsinterferentie opgemerkt, de Poco M3 produceert een goed geluid tot 80/90% van het volume.[b][b]Concertopname[b]Het doel van deze test is om de opnamekwaliteit van de telefoon te meten wanneer er veel omgevingsgeluiden zijn. Omdat ik niet elke keer als ik een telefoon test de mogelijkheid heb om naar een concert te gaan, simuleer ik het geluid van een concert in een gesloten omgeving.

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven. [b]
Screen grootte : 6.53
Resolutie : 1080 x 2340
Ratio : 19.5:9
Bescherming : Corning Gorilla Glass 3
Type : LTPS LCD
% oppervlakte : 83
dE wit : 3.2
dE rood : 1.0
dE groen : 1.4
dE blauw : 0.8
dE geel : 1.1
dE cyan : 1.9
dE magenta : 0.4
Wit temperatuur : 6451
Contrast : 1800:1
Helderheid : 440
Colorimetrie[b]
[b][b]Ik denk dat de Poco M3 hetzelfde scherm gebruikt als de Redmi Note 9 omdat het veel overeenkomsten heeft. Ik had een goede colorimetrie score met de Redmi Note 9 maar mijn eerste test van de Poco M3 resulteerde in een slechte score. Ik was vergeten dat Xiaomi de neiging heeft om hun telefoons op een te verzadigd kleurprofiel in te stellen en door het kleurprofiel terug te brengen naar een standaardmodus, kreeg ik een van de beste colorimetrie voor dit type scherm. Het Poco M3 scherm biedt niet alleen een goede resolutie maar ook een zeer nauwkeurige colorimetrie.[b][b][b]Top 10 - rangschikking van de beste schermen op basis van colorimetrie
1. Xiaomi Mi 10 Lite 5g dE = 0.73
2. Xiaomi Mi 10t Pro dE = 0.83
3. Xiaomi Mi 11 Lite dE = 1.19
4. Xiaomi Redmi Note 8 dE = 1.2
5. Xiaomi Redmi Note 10 dE = 1.23
6. Xiaomi Redmi Note 10 Pro dE = 1.31
7. Samsung Galaxy S20 dE = 1.4
8. Poco M3 dE = 1.4
9. Xiaomi Mi 9 Lite dE = 1.46
10. Xiaomi Redmi Note 9s dE = 1.47

Aantal smartphones in de ranglijst:43
Positie van deze smartphone in de ranglijst:8/43

Let op: het colorimetrische verschil wordt gemeten in dE. Na drie uur zal het menselijk oog een colorimetrisch verschil waarnemen, dus de dE moet het laagst zijn. De tests zijn allemaal uitgevoerd met een colorimetrische sonde.
[b]Helderheid / Contrast[b]De Poco M3 biedt een maximale helderheid van ongeveer 390 cd/m², maar met de "sun mode" kan deze helderheid oplopen tot 440 cd/m². Je zou deze telefoon dus op zonnige dagen buiten moeten kunnen gebruiken, maar ik denk dat je het scherm soms moet kantelen om schittering en slechte leesbaarheid te voorkomen.[b][b]Lichtabsorptie/Reflectie[b]Het scherm van de smartphone reflecteert het licht en maakt er soms een echte spiegel van. Dit spiegeleffect maakt het moeilijker om te lezen. [b][b]De onderstaande absorptie-index geeft het percentage van het door het scherm geabsorbeerde licht aan. De leesbaarheid van een scherm is beter wanneer de absorptie-index hoog is.[b][b]
Telefoon getest:% lichtabsorptie
Samsung Galaxy S10+58
Xiaomi Mi 9T Pro52
Honor 9x65
Redmi Note 9s55
Motorola G8 Power60
Realme 654
Umidigi F248
Poco F2 Pro52
Redmi Note 956
Xiaomi Mi Note 10 Lite53
Samsung Galaxy S2047
Samsung Galaxy A21s53
De geteste telefoons hebben een gemiddelde absorptiegraad van54 %

Biometrie

De meeste Xiaomi/Poco/Redmi telefoons die ik de afgelopen maanden heb getest, waren uitgerust met een vingerafdruksensor aan de zijkant. Voordat dit type sensor op de markt verscheen, gaf ik de voorkeur aan telefoons met een vingerafdruksensor aan de achterkant, maar sinds Xiaomi een sensor aan de zijkant heeft geïntroduceerd, geef ik de voorkeur aan dit type sensor. Deze sensor is goed gepositioneerd voor de duim en is snel (zelfs op de Poco M3 die een langzamere telefoon is).[b][b]

Besturingssysteem

[b]

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Accessoires Poco M3

Om nog meer te genieten van je ervaring met je smartphone bied ik links naar allerlei accessoires die je misschien handig vindt

Beschermhoes / koffer poco m3
Screen beschermfolie poco m3
Geheugenkaart poco m3
USB-kabel / oplader poco m3
Koptelefoon poco m3
Fietsenrek poco m3

Vergelijk Poco M3 met de anderen

Ik heb voor elke test een score van 1 tot 10 toegekend die de sterke en zwakke punten van een product bepaalt. Ik gebruik 0 voor criteria die (nog) niet zijn getest. Een score van 1 tot 3 duidt op slechte prestaties (en ja, dat is ook zo), een score van 4 tot 6 duidt op gemiddelde prestaties, een score van 7 tot 8 duidt op goede prestaties en een score van 9 en 10 duidt op uitzonderlijke prestaties. .
De score wordt berekend op basis van mijn metingen en als er geen metingen zijn, is het een subjectieve mening op basis van mijn ervaring.

De scores zijn niet statisch, ze veranderen in de loop van de tijd omdat de prestaties van nieuwe producten veranderen en hiermee moet rekening worden gehouden.

Poco M3
Afwerking kwaliteit6.56.00
Batterijprestaties7.008.00
CPU-prestaties6.56.5
GPU-prestaties6.56.5
Schermkwaliteit8.007.00
foto kwaliteit6.55.00
Video kwaliteit6.55.00
Wi-Fi-prestaties6.007.00
Mobiele downloadsnelheid6.005.00
Gevoeligheid van het mobiele netwerk8.006.00
Frequentiebereik7.007.00
Geluidskwaliteit7.006.00
GPS-prestaties6.006.00
Besturingssysteem8.008.00
Totale score95.589
Wereldwijde ranglijst
1. Samsung Galaxy S20 111 / 140
2. Poco F2 Pro 111 / 140
3. Poco F3 110.5 / 140
4. Poco X3 Pro 108 / 140
5. Samsung Galaxy S10+ 107 / 140
6. Xiaomi Redmi Note 10 Pro 106.5 / 140
7. Xiaomi Mi 9t Pro 106 / 140
8. Xiaomi Redmi Note 10 102 / 140
9. Poco X3 101.5 / 140
10. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 101 / 140
11. Xiaomi Mi Note 10 Lite 101 / 140
12. Redmi Note 9t 100.5 / 140
13. Xiaomi Redmi Note 8 Pro 100 / 140
14. Xiaomi Redmi Note 9s 98 / 140
15. Xiaomi Mi 9 Lite 98 / 140
16. Xiaomi Redmi Note 8 97 / 140
17. Xiaomi Mi 11 Lite 96.5 / 130
18. Poco M3 95.5 / 140
19. Xiaomi Redmi Note 7 94 / 140
20. Realme 6 93 / 140
21. Umidigi A9 Pro 92 / 140
22. Umidigi Bison 92 / 140
23. Oukitel C21 89.5 / 140
24. Xiaomi Redmi Note 9 89 / 140
25. Motorola G8 Power 89 / 140
26. Xiaomi Mi A3 89 / 140
27. Nokia 5.3 89 / 140
28. Oneplus Nord N100 88.5 / 140
29. Honor 9x 88 / 140
30. Xiaomi Mi 8 Lite 86 / 140
31. Meizu Note 9 86 / 140
32. Xiaomi Redmi Note 5 85 / 140
33. Umidigi S3 Pro 83 / 140
34. Umidigi F2 82 / 140
35. Samsung Galaxy A21s 82 / 140
36. Redmi 9a 81 / 140
37. Ulefone Armor 7e 80 / 140
38. Redmi 9c 80 / 140
39. Doogee S58 Pro 78.5 / 140
40. Honor 8x 78 / 140
41. Umidigi F1 77 / 140
42. Huawei Y6 2019 74 / 140
43. Xiaomi Mi 10t Pro 57 / 70
44. Samsung Galaxy A52 15.5 / 20
45. Elephone U5 0 / 0

Test / beoordeling conclusie

[b]Ik moet de camera nog 's nachts testen, maar aangezien dit de conclusie waarschijnlijk niet zal veranderen, sta ik mezelf toe de conclusie te trekken voordat ik mijn test heb afgerond.[b][b]Het merk Poco sloeg in 2020 hard toe met de Poco F2 Pro om het topsegment op te schudden, de Poco X3 om het middensegment op te schudden en nu de Poco M3 om het instapniveau op te schudden. De drie nieuwe Poco-modellen kwamen niet met nieuwigheden of grote innovaties, dat was waarschijnlijk ook niet het doel. Poco heeft telefoons in elkaar gezet met een zeer interessante kwaliteit/prijs verhouding en deze Poco M3 heeft het net zo goed gedaan als de eerste twee modellen.[b][b]Het is een instapmodel, dus hij is niet te vergelijken met een telefoon van meer dan 200€. Als ik hem vergelijk met andere telefoons rond de 100€, zie ik niets dat tegen de Poco M3 op kan. Op sommige punten van mijn tests zijn er geloofwaardige alternatieven, maar over het algemeen scoort de Poco beter.[b][b]Voor iets meer dan 100€ biedt de Poco een goede batterijduur, een goed scherm, een goede netwerkgevoeligheid en voldoende prestaties om ten volle te genieten van alle functies van de telefoon.[b][b]De Poco M3 is duidelijk geen prestatietoestel en dat is soms voelbaar in het gebruik, maar in deze prijsklasse is dat normaal. Het afwerkingsniveau is niet uitzonderlijk, de Umidigi A9 Pro doet het veel beter, maar het is ook een kwestie van smaak. [b][b]De camera van de Poco is niet uitzonderlijk, maar opnieuw, in deze prijsklasse, is de kwaliteit van de foto's vrij goed. Gcam werkt op deze telefoon, dus je kunt de kwaliteiten van de sensor ten volle benutten door je eigen instellingen te gebruiken. Dankzij de raw RAW- en/of Gcam-modus kunt u echt interessante foto's maken.[b][b]De conclusie is dus vrij simpel...De Poco M3 is niet perfect maar voor ongeveer 100€ zul je niet zo'n veelzijdige telefoon vinden.[b][b]Sterktes[b]Waarde voor je geld[b]Goed scherm[b]Goede levensduur van de batterij[b]Foto's in RAW-mode en compatibel met Gcam[b]4G netwerkgevoeligheid[b][b][b]Zwaktes[b]Gemiddelde prestaties voor spelletjes[b]Sommige vertragingen[b]Gemiddelde wifi prestaties[b][b][b]Alternatieven voor dit product[b][b]De Poco M3 biedt prestaties die vergelijkbaar zijn met die van de Redmi Note 9, maar kost minder en scoort over het algemeen beter. De Umidigi A9 Pro komt waarschijnlijk het dichtst in de buurt van de Poco, hij biedt een betere afwerking maar scoort over het algemeen lager dan de Poco.[b][b]De Poco is er dus in geslaagd zich te vestigen als een referentie in dit prijssegment.[b][b]

Opmerkingen

Discussieer mee / Stel je vragen

Je reactie wordt na validatie gepubliceerd. Ik reageer in mijn vrije tijd op meer dan 1500 reacties per jaar, dus ik kan niet altijd even snel reageren. Je e-mailadres is niet publiekelijk zichtbaar en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.









Ontvang een e-mail wanneer er een reactie is gepubliceerd