Op deze pagina:
Prijs Xiaomi Mijia Mi Smart Projector 2 Pro
Tijdslijn
Waarom deze projector?
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Projectiekamer
Batterijduur
Stroomverbruik
Werkingsgeluid
Connectiviteit
Beeldkwaliteit
Beeldgrootte en projectieafstand
Audiokwaliteit
Videospellen
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Vragen

Promotiecode
Promo code: Flash sale - laagste prijs


Xiaomi Mi Smart 2 Pro 661€

Abonneren
Abonneer je op mijn YouTube kanaal om updates te ontvangen
Xiaomi Mi Smart Projector 2 Pro: test / review (global versie)

Xiaomi Mi Smart Projector 2 Pro: test / review

Categorie: Projectoren

Je kent Xiaomi waarschijnlijk als een telefoonmerk, maar Xiaomi is een groeiend bedrijf dat allerlei andere producten op de markt brengt, van scooters tot projectoren. Deze diversiteit weerspiegelt de dominantie-strategie van het Chinese bedrijf, dat vrijuit put uit de beste producten op de markt om vergelijkbare producten tegen een lagere prijs te maken. Het klinkt niet erg glorieus, maar Xiaomi doet veel meer dan de anderen kopiëren, ze lanceren ook innovatieve producten zoals deze nieuwe projector die het wereldrecord voor de langste naam lijkt te willen breken: Xiaomi Mijia Mi Smart Projector 2 Pro. (Ik gebruik alleen een kort formulier in dit artikel) [b][b] De Xiaomi Mi Smart 2 Pro is een middenklasse projector die voor het eerst werd uitgebracht in de Chinese / Engelse versie medio 2020. De projector die ik heb getest, werd 6 maanden later op de markt gebracht in een zogenaamde "globale" versie met Android TV-ondersteuning (met alle talen beschikbaar op Android). Ik neem deze kleine omweg voordat ik tot de kern van de zaak kom, omdat de twee versies op de meeste gebruikelijke sites zoals Aliexpress, Banggood of zelfs Gearbest circuleren en je daarom de beschrijving zorgvuldig moet lezen om er zeker van te zijn dat je de Chinese versie niet koopt. [b][b] Als ik deze Xiaomi Mi Smart in een paar woorden zou moeten samenvatten, zou ik zeggen dat het een compacte 1080p-projector is met een zeer goede helderheid en benchmarkbeeldkwaliteit in deze prijsklasse. Dus je kunt hier stoppen en tegen jezelf zeggen dat de Mi Smart 2 Pro de beste projector in deze prijsklasse is ... en misschien heb je gelijk, maar er zijn een paar dingen waar je op moet letten. [b][b]

mouseFlash sale: Xiaomi Mi Smart 2 Pro 645€ (btw inbegrepen)
[b][b][b] Website waar ik de Xiaomi Mijia Mi Smart Projector 2 Pro gekocht heb: https://www.banggood.com/custlink/KKvyLmNfE2[b]
Waarin verschillen mijn tests van andere op het web?

- Ik koop de toestellen meestal met mijn eigen geld, de prijs is dus net even belangrijk als voor je!
- Ik bewaar de toestellen minstens enkele weken (soms meer) om te zien wat ze waard zijn in reële omstandigheden.
- Ik beantwoord (indien mogelijk) je vragen om je te helpen beslissen voordat je de toestellen koopt.
- niemand betaalt me om deze reviews te doen, ik ben dus volledig neutraal en onafhankelijk.
- Mijn pagina's zijn niet gevuld met advertenties.


Blitzwolf BW-VP13 : test / review
XGIMI Mogo Pro: test, reviews en prijs
Xgimi Horizon: test / review
Xiaomi Wanbo X1 : test / review
Blitzwolf BW VP9: test / review
Nebula Cosmos Max 4k test, review en prijs
Xiaomi Mi Smart Projector 2 Pro: test / review
Xiaomi Mi Smart Compact Projector : test / review
Gazer projector test - beoordeling
Xiaomi Mi Laser TV 150 test / review

Prijs Xiaomi Mijia Mi Smart Projector 2 Pro

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Xiaomi Mijia Mi Smart Projector 2 Pro van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.[b]
Xiaomi Redmi 9 Smartphone 3Go RAM 32Go ROM Version EU...
2021-09-22 07:01
130 USD
Xiaomi Mi Smart Projector 2 Pro 1300 ANSI Full HD LED Beamer Global Version...
2021-09-22 14:19
699 EUR
Xiaomi Mi Smart Projector 2 Pro...
2021-09-22 14:19
1017 EUR
Xiaomi Mi Smart Projector 2 Pro - Full HD Smart Mini Beamer - Android TV 9.0 - Apple AirPlay - Ingeb...
2021-09-22 14:27
739 EUR
Xiaomi Mi Smart Projector 2 Pro 1300 ANSI Full HD LED Beamer Globale Version...
2021-09-22 14:19
843 EUR
Xiaomi Mi Smart Projector 2 Pro vidéo-projecteur 1300 ANSI lumens DMD 1080p (1920x1080) Noir, Blanc...
2021-09-22 13:56
850 EUR
[b]
helpBovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

03/11/2021 Ik koop de Xiaomi Mi Smart 2 Pro op Banggood voor de voorverkoop [b] 03/22/2021 Ik ontvang de projector, de test kan beginnen [b][b]

Waarom deze projector?

Omdat ik de meeste producten die ik test koop, let ik op de prijs en denk veel na voordat ik een nieuw product koop. Dit is erg belangrijk voor mij, want als ik een slecht product kies, probeer ik de gebreken ervan niet te verbergen, dus niemand koopt het product en ik win niets. Ik heb een iets hoger vertrouwen bij Xiaomi dan bij sommige andere Chinese merken, en daarom heb ik twee keer "durfde" een flink bedrag te investeren om een projector te kopen. Ik kocht in 2019 een laserprojector voor ongeveer 800 euro en dit jaar kocht ik de Mi Smart 2 Pro voor iets meer dan 600 €. Het is nog steeds een vrij groot budget, maar op papier biedt deze nieuwe Xiaomi-projector een prijs / kwaliteitverhouding die superieur is aan de concurrentie. [b][b] De Mi Smart 2 Pro is een LED-projector, dat betekent dat je hoeft de lamp niet te vervangen, het betekent ook dat het stroomverbruik lager zal zijn dan bij een traditionele projector. Ik heb een andere projector getest (Nebula Cosmos Max 4k) die dezelfde chip gebruikt en op deze projector was het beeld fantastisch. De Mi Smart is een alles-in-één-projector met een kwaliteitsgeluidsinstallatie en aangezien hij op Android TV draait, is hij volledig autonoom. Dus de Xiaomi Mi Smart 2 Pro heeft veel sterke punten, dus ik moest het proberen. [b][b][b]

Uitpakken

Le projecteur Xiaomi Mi Smart 2 Pro est plutot compact, je trouve même qu'il a une forme un peu curieuse mais son format lui permet de limiter son poids (3.7kg) ainsi que l'emballage dans lequel il est verzonden. De Mi Smart-doos bevat het absolute minimum: de projector, een handleiding in verschillende talen, een poetsdoek, een stroomkabel en een afstandsbediening (zonder batterijen). [b][b] Het eerste contact is ronduit positief , Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik een Chinees product in handen had, Xiaomi hecht veel belang aan deze eerste indruk en het is wederom een succes met deze projector. [b][b][b]

Eerste configuratie

De Xiaomi Mi Smart 2 Pro werkt op Android TV, dus de eerste installatieprocedure is hetzelfde als bij alle projectoren van dit type. Ik merk zelfs dat deze procedure nog eenvoudiger is geworden in vergelijking met de laatste projector die ik heb getest, ik had in minder dan een minuut toegang tot het hoofdmenu. Je moet eerst de afstandsbediening configureren en dan een paar schermen met beeldinstellingen doorlopen en dan kom je vrij snel op het startscherm [b][b][b][b][b]

Afwerking

Zoals ik hierboven al schreef, vind ik dat het formaat van deze projector een beetje speciaal is, maar het voordeel heeft dat het compact is en een indruk van degelijkheid geeft. De behuizing wekt niet de indruk leeg te zijn, want voor een gewicht van 3,7 kg in zo'n klein formaat moest Xiaomi zeker de ruimte binnenin optimaliseren. Ondanks dat plastic het overheersende materiaal is, is het afwerkingsniveau erg goed, buigt het plastic niet als je de projector in je hand neemt en maakt het geen geluid als je erop drukt. [b][b][b]

Projectiekamer

Mijn projectiekamer is rechthoekig, 4,6m x 2,9m (hoogte 2,2m). De projectiewand is een normale wand waarop ik zonder enige behandeling witte verf heb aangebracht. De wanden aan de zijkant zijn donkerder (donkergrijs en rood) om het contrast met de witte muur te accentueren en te voorkomen dat er te veel licht weerkaatst wordt. Ik heb de mogelijkheid om een projector achterin de kamer te plaatsen op een afstand van ongeveer 4m van het scherm. Ik heb ook de mogelijkheid om een short-throw projector aan de voet van de muur te plaatsen. Ik heb geen speciale installatie voor geluid, ik gebruik gewoon een geluidsbalk van Xiaomi.

Batterijduur

De Mi Smart 2 Pro heeft geen batterij, hij werkt alleen op netstroom [b][b]

Stroomverbruik

Ik heb het verbruik gemeten met een wattmeter aan het stopcontact en ik was verrast om te zien dat het verbruik vrij hoog was voor een projector van dit type. Ik heb verschillende tests gedaan met verschillende helderheidsniveaus en de projector verbruikt nog steeds +/- 150 watt. Dat is bijna twee keer zoveel als andere projectoren die ik de afgelopen maanden heb getest. Dit verbruik is aanzienlijk lager dan wat we bij lampprojectoren aantreffen, maar het is de meest veeleisende LED-projector die ik tot nu toe heb kunnen testen.[b]

Werkingsgeluid

Ik ben net klaar met het testen van een Blitzwolf-merkprojector die nogal luidruchtig was, hij produceerde bijna 70dB van de ventilatoruitgang. De Xiaomi Mi Smart 2 Pro is veel discreter, je kunt de ventilator nauwelijks horen draaien, ik heb ongeveer 50 dB gemeten aan de uitlaat van de ventilator. Tenzij u met uw hoofd aan de projector vastgelijmd zit, hoort u helemaal niets.[b]

Connectiviteit

De Mi Smart 2 Pro kan worden gebruikt in wifi (WiFi Ieee 802.11 a / b / g / n / ac) maar ook via een ethernetpoort aan de achterkant van de telefoon. De Mi Smart 2 Pro is ook compatibel met Bluetooth 4.1, hierdoor kun je andere apparaten koppelen, zoals de afstandsbediening die bij de projector is geleverd, maar ook een soundbar. [b][b] Ik heb mijn Xiaomi-soundbar getest met deze projector en ik ben geen vertraging tegengekomen tussen beeld en geluid (dus geen vertraging).[b]

Beeldkwaliteit

Beeldkwaliteit is ongetwijfeld het belangrijkste criterium bij het kiezen van een projector en ook al is het gevoel dat een beeld kan geven soms erg subjectief, er zijn aan de andere kant criteria die niemand voor de gek houden. Ik denk in het bijzonder aan helderheid, contrasten, colorimetrie en vloeibaarheid. Ik zal deze elementen testen, maar om de spanning niet te laten voortduren, zal ik beginnen met een kleine demonstratievideo die uw eetlust al zou moeten wekken. [b][b] Ik zal later ongetwijfeld weer een video van dit type maken omdat ik mijn telefoon in 50hz had gelaten en er regelmatig groene banden op het beeld verschijnen terwijl de projector beeld bleef van goede kwaliteit gedurende de hele duur van de video. [b][b] Invoervertraging / vertoningslatentie Ik heb de latentie getest door een timer van mijn telefoon naar de projector te projecteren in gieten. Om de latency (input lag) te meten, moet je de video pauzeren en het verschil tussen de twee schermen meten. Ik heb een latentie gemeten van bijna 150ms, dit is een te hoge waarde voor games waarbij je snel genoeg moet reageren. Ik vond geen "gaming" -modus in de parameters die deze latentie zouden verminderen.[b]Colorimetrie[b]Ik heb verschillende modi getest om de nauwkeurigheid van de kleuren met een sonde te meten en uiteindelijk is het de bioscoopmodus die het beste doet door een dE van 8,7 te bieden, het is geen buitengewone score, maar bij het gebruik heb ik er geen opgemerkt echt verontrustend colorimetrisch verschil. Ik herhaal de tests op een neutraal oppervlak omdat ik de tests op mijn scherm had gedaan. De bioscoop / film-modus zou de beste moeten blijven, maar ongetwijfeld met andere waarden. Het wit ligt iets boven de 8000K en het is het blauw (richting mauve) en het magenta die het meest afwijken van de norm. Aangezien de projector instelmogelijkheden biedt, zal ik enkele tests doen om een configuratie te vinden waarmee ik de afwijkingen kan verkleinen.
[b][b] Hier is een voorbeeld met koude temperaturen, de verschillen zijn vrij gelijkaardig maar met een dE van 12,3 en het verschil is daarentegen goed zichtbaar op het wit dat naar het blauw met meer dan 12000k.
[b][b][b]Helderheid[b]De Mi Smart 2 Pro heeft een helderheid van 1300 ANSI lumen. Als deze cijfers niets voor u betekenen, weet dan dat u met een dergelijke helderheid kunt overwegen om de projector bij daglicht te gebruiken, zolang u het scherm niet aan te veel licht blootstelt. Hier zijn enkele voorbeelden. [b][b] Bewolkt weer buiten maar overvloedig licht. [b]
[b][b] Test in het donker [b]
[b][b] Test in het donker met een LED-lamp aan tussen de projector en het projectiescherm [b]
[b][b] Gebruik op klaarlichte dag is daarom onder bepaalde omstandigheden mogelijk, donkere gebieden zullen minder donker zijn, maar ik vind dat de projector een behoorlijke ervaring geeft. De helderheid is sterk genoeg dat heldere beelden zoals in dit voorbeeld duidelijk zichtbaar zijn.[b]

Beeldgrootte en projectieafstand

Toen ik de Xiaomi Mijia Mi Smart 2 Pro voor het eerst installeerde, merkte ik drie vrij belangrijke dingen op: [b] - op gelijkwaardige afstand is de grootte van het geprojecteerde beeld groter dan alle andere projectoren die ik heb getest [b] - de onderkant van het geprojecteerde beeld komt overeen met de onderkant van de optische eenheid, dit betekent dat de projector ofwel heel laag moet worden geplaatst om aan de onderkant van het scherm te kleven, ofwel hoog genoeg, maar bij het omdraaien op zijn rug. Ik koos voor deze tweede keuze, het beviel me goed omdat ik nergens anders ruimte meer had om deze projector te plaatsen. [b][b] - er is geen zoom, de grootte van de afbeelding wordt alleen bepaald door de projectieafstand [b][b] Volgens de specificaties van Xiaomi heeft de Mi Smart 2 Pro-projector een projectieverhouding van 1: 1. Wat betekent dat? Dit betekent dat voor elke meter tussen de projector en het projectievlak de basisbreedte van het beeld met 1 meter toeneemt. Op een afstand van 2 meter krijg je dus een beeld met een breedte van 2 meter. Dit is de beste projectieverhouding die ik tot nu toe heb gezien voor een projector van dit type. Mijn projector is ongeveer 2m70 van mijn scherm verwijderd, dus ik heb een beeld van 2m70 breed. Met een verhouding van 16: 9, dat geeft me een diagonaal van 3,11 m of 122 inch. [b][b] De projector kan in principe tot 200 inch gaan, dat wil zeggen een enorme diagonaal van 5,08 m wat resulteert in een beeldbreedte van 4,39. Als je mijn uitleg aan het begin van de paragraaf hebt gevolgd, moet je de projector 4,39 m van het scherm plaatsen om een beeld van deze grootte te krijgen. Onderdompeling gegarandeerd! [b][b] De projector corrigeert ook de vorm van het beeld met keystone-correctie, hierdoor kunt u het beeld aanpassen aan uw scherm en de positie van de projector. De projector heeft een "automatische keystone-correctie" -modus die behoorlijk effectief is in vergelijking met wat ik tot nu toe heb gezien. Niets zal een handfocus vervangen, maar deze projector doet het echt goed.[b]

Audiokwaliteit

filmen van een projector met een telefoon om het geluid van een projector te testen is duidelijk niet de meest betrouwbare methode om je een idee te geven van de geluidsweergave, maar deze video wordt niet beter. geven u al een voorproefje van de geluidskwaliteit. Ik koos voor de Top Gun-filmtrailer omdat deze allerlei soorten geluiden (treble en bas), een goede mix van zang en muziek en explosieve geluiden bevat. De Mi Smart 2 Pro kan een krachtig geluid produceren dat meer dan genoeg zal zijn voor een projectieruimte als de mijne, ik heb bijna 90 dB gemeten op 50 cm van de projector, dus het is behoorlijk luid. Ik vind dat de projector het beter doet in de bas dan in de hoge tonen, de hoge tonen een beetje finesse missen en boven een bepaald volume verdrinken de stemmen een beetje in het lawaai. Een beamer kan uiteraard niet concurreren met een dedicated audio-installatie maar deze Xiaomi Mi Smart 2 Pro kan wel concurreren met een televisie en zelfs een groter volume bieden. Dit is duidelijk een voordeel van een alles-in-één projector, je hoeft niet te investeren in een aparte audio-opstelling (tenzij je een liefhebber van scherp geluid bent).[b]

Videospellen

Om deze projector met games te testen, heb ik de GeforceNow-streamingdienst van Nvidia gebruikt. Ik heb Rocket League eerst getest, wat niets bijzonders is qua graphics, maar de reactietijd is belangrijk, ik wilde weten of de input-lag een probleem voor mij zou worden. Ondanks een input lag van meer dan 100ms, voelde ik geen problemen met het spelen van Rocket League, ik had dit spel nog nooit eerder gespeeld, dus ik ben niet erg goed, maar het heeft er niets mee te maken. [b][b] Ik heb toen een stillere FPS getest en afgezien van het feit dat ik niet gewend ben om met een controller te spelen, vond ik de in-game ervaring om helemaal correct te zijn. De grafische kwaliteit is slechter dan op een computer omdat de resolutie die bij streaming geboden wordt niet voldoende is om over zo'n groot gebied een goede beeldkwaliteit te leveren. Deze projector is niet ontworpen voor gamers, maar ik vind het nog steeds relatief goed, de streaming game-ervaring is echt goed omdat de projector de berekening in 3D niet hoeft uit te voeren zoals op een computer.[b]

Besturingssysteem

De Mi Smart 2 Pro draait op Android TV in tegenstelling tot veel Chinese projectoren. Waarom is het belangrijk? Android TV geeft toegang tot de officiële Google Play Store, waardoor je veel apps kunt downloaden en apps zoals Netflix of Amazon Prime compatibel zijn. Android TV ondersteunt veel talen, terwijl Chinese versies alleen Chinees en Engels ondersteunen. Met Android TV krijg je ook updates en kun je je projector nog jaren gebruiken waar Chinese projectoren uiteindelijk niet worden ondersteund en je een externe oplossing moet gebruiken zoals een Fire TV-stick of een Nvidia Shield om te rijden. [b][b][b]

Bugs

Ik ben geen bugs tegengekomen, noch heb ik de minste crash gehad, Android TV werkt uitstekend op deze projector. Ik heb echter 2 opmerkingen over mijn ervaring: - Amazon Prime is niet beschikbaar voor dit apparaat - De opstarttijd van de projector is erg lang in vergelijking met wat ik al heb getest[b]

Test / beoordeling conclusie

Xiaomi ontwerpt over het algemeen goede producten, maar hun speeltuin is vooral de wereld van smartphones. Xiaomi heeft niet veel projectoren op de markt gebracht en toch is deze Mi Smart 2 Pro al een zeer succesvol product, het heeft me nooit de indruk van een slordig product gegeven, integendeel! [b][b] Deze projector produceert een zeer goede beeldkwaliteit, misschien wel de beste in deze prijsklasse. De scherpte is super, de kleuren zijn niet altijd natuurgetrouw maar dat leverde nooit het minste probleem op. De vloeibaarheid van het beeld is goed, het beeld scheurt niet bij zijwaartse bewegingen. [b][b] Met de optische eenheid kun je een groot beeld over een korte afstand projecteren, deze projector heeft de beste throw-ratio die ik tot nu toe heb kunnen testen, een terugslag van 3 meter vertaalt zich in door een beeld van drie meter! Er is helaas geen zoom om de afbeelding te verkleinen, dus u zult goed moeten controleren of uw projectieafstand niet zal resulteren in een afbeelding die te groot is. [b][b] Het geluid geproduceerd door deze projector is goed zonder uitzonderlijk te zijn, het heeft het voordeel dat je geen extra installatie hoeft te kopen, maar het kan niet concurreren met een speciale installatie. Het geluid is krachtig, maar het verzadigt wanneer je de 50% overschrijdt, de stemmen zullen ook meer gedempt zijn. De XGIMI H1 biedt een beter geluid dan deze projector. [b][b] Met een helderheid van 1300 ANSI lumen kunt u deze projector gebruiken zonder uw ramen te breeuwen, het beeld blijft perfect zichtbaar op klaarlichte dag. [b][b] Alles is niet perfect, de projector heeft enkele kleine gebreken, maar in deze prijsklasse is Xiaomi erin geslaagd een uitstekende projector op te leggen waarmee een breder publiek de cursus kan doorlopen en een projector heeft bij huis.[b][b]Sterktes[b]- beeldkwaliteit / scherpte [b] - werkt op Android TV [b] - helderheid [b] - ingebouwd geluid [b] - compatibel met Netflix [b] - projectieverhouding [b] - stil [b][b][b]Zwaktes[b]- traag bij opstarten [b] - verbruik van 150w [b] - aanzienlijke inputvertraging [b] - geluidsverzadiging meer dan 50% [b][b][b]
Abonneren
Abonneer je op mijn YouTube kanaal om updates te ontvangen

Opmerkingen

Discussieer mee / Stel je vragen

Je reactie wordt na validatie gepubliceerd. Ik reageer in mijn vrije tijd op meer dan 1500 reacties per jaar, dus ik kan niet altijd even snel reageren. Je e-mailadres is niet publiekelijk zichtbaar en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.









Ontvang een e-mail wanneer er een reactie is gepubliceerd