Op deze pagina:
Prijs Redmi 9a
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Hardware
Fotokwaliteit
Videokwaliteit
Audiokwaliteit
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Vragen

Redmi 9A test / review

Redmi 9A test / review : beste telefoon onder 100€?
Categorie: Tests en beoordelingen

Ik test meestal telefoons tussen 200 en 300€ met enkele uitzonderingen boven de 300€. Ik heb onlangs de Redmi 9C getest die verkocht werd voor 99€ en ik dacht dat ik een nog goedkopere telefoon zou testen met de Redmi 9A die ik kocht voor 79€.[b][b]Dit type telefoon is zeker minder leuk om te testen dan een telefoon uit het topsegment, maar ik kan dit deel van de markt niet verwaarlozen. Nog voor ik mijn conclusie schrijf, weet ik dat deze telefoon niet zo goed zal presteren als een 200€ telefoon, ik ga niet proberen een open deur te schoppen. [b][b]Wat wel interessant zal zijn, is om te zien of de kloof tussen deze telefoon en sommige van de duurdere concurrenten echt groot is. De Redmi 9C was verrassend, de Redmi 9A heeft veel van dezelfde kenmerken als de 9C, dus wordt het de beste telefoon voor minder dan €100?[b][b][b][b]

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.[b]
Waarin verschillen mijn tests van andere op het web?

- Ik koop de toestellen meestal met mijn eigen geld, de prijs is dus net even belangrijk als voor je!
- Ik bewaar de toestellen minstens enkele weken (soms meer) om te zien wat ze waard zijn in reële omstandigheden.
- Ik beantwoord (indien mogelijk) je vragen om je te helpen beslissen voordat je de toestellen koopt.
- niemand betaalt me om deze reviews te doen, ik ben dus volledig neutraal en onafhankelijk.
- Mijn pagina's zijn niet gevuld met advertenties.


Xiaomi 11T: test / review / fotokwaliteit
Google Pixel 5 test / review
TCL 10 Pro: test / review / prijs
Samsung Galaxy A21s test / review
Samsung Galaxy A52: test / review
Umidigi Bison Pro : test / review / recensie
Poco X3 Pro: test / review
Redmi 10: test / review / recensie
iiiF150 R2022 : test / review
Realme 6 test, review en prijs

Prijs Redmi 9a

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Redmi 9a van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.[b]
XIAOMI REDMI 9A 4G 32GB+2GB RAM 6,53'' TELÉFONO MÓVIL LIBRE SMARTPHONE AZUL 4G...
2021-11-30 15:30
80 EUR
* Smartphone Redmi 9A Xiaomi* grün(türkis) * 32GB 5000mAh *Nature Green*...
2021-11-30 15:22
86 EUR
Xiaomi Redmi 9AT Smartphone, 2 GB + 32 GB, Dual Sim, Grigio (Granite Grey)...
2021-11-30 18:17
89 EUR
Xiaomi Redmi 9AT 32GB Dual SIM Granite Gray EU...
2021-11-30 18:08
89 EUR
Xiaomi Redmi 9AT 32GB Dual Sim Granite Gris...
2021-11-30 18:10
89 EUR
Xiaomi Redmi 9A Versión Global 6.53" HD+ 5000 mAh Dual SIM Garantía 2 Años...
2021-11-30 07:30
95 EUR
[b]
helpBovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

02/09/20: Aankoop van de Redmi 9A voor 79€ bij Edwaybuy[b]04/09/20: Telefoonreceptie[b]20/09/20: start van de test, ik had geen tijd om er eerder mee te beginnen.[b][b]

Waarom deze telefoon?

Zelfs als ik meerdere telefoons tegelijk test, is er altijd één telefoon die ik meer gebruik dan de andere. Op dit moment gebruik ik vooral de Poco X3. Deze telefoon heeft absoluut niets te maken met de Redmi 9A en toch is de Redmi 9A verre van belachelijk.[b][b]Tijdens het testen van de Redmi 9C realiseerde ik me dat hoewel dit type telefoon langzamer is, het alle basisprincipes van een smartphone biedt voor een veel voordeliger prijs dan wat er normaal gezien op de markt te vinden is. De Redmi 9A heeft veel gemeen met de Redmi 9C, dus het is zeer waarschijnlijk dat Xiaomi opnieuw de spijker op de kop zal slaan door deze telefoon te positioneren als een meesterkoopje in deze prijsklasse.[b][b]

Uitpakken

[b][b]De Redmi 9A is verpakt in een doos die identiek is aan wat Xiaomi doet voor zijn andere modellen. De doos bevat de telefoon, een oplader, een micro-USB-kabel en documentatie. De doos bevat geen enkele transparante bescherming. [b][b]Ik was een beetje verbaasd om een MicroUSB-poort te vinden in plaats van USB-C, het is lang geleden dat ik een telefoon met een dergelijke configuratie heb gezien.[b][b][b][b]
Lengte : 164.9
Breedte : 77.1
Dikte : 9
Gewicht : 194
Jack uitgang : Ja
Type USB : Micro USB
Infrarood port : Neen

Eerste configuratie

Ik kon geen screenshot maken van de opstartprocedure, de opnamefunctie werkte niet. Ik had hetzelfde probleem op de Redmi 9C, ik denk dat het een vrijwillige keuze van Xiaomi is.[b][b]De opstartprocedure volgt dezelfde stappen als bij andere Xiaomi-telefoons onder MIUI 12, er zijn hier geen verrassingen (goed of slecht).[b]

Afwerking

[b][b]De Redmi 9A is een instapmodel telefoon, dus je zult hier geen glas terug vinden met spectaculaire effecten. Ik verwachtte een vrij basisniveau van afwerking, het is inderdaad het geval maar de afwerking is vrij correct. Ik heb duurdere telefoons getest die een lager afwerkingsniveau hadden.[b][b]
[b][b]De achterkant is gemaakt van eenkleurig plastic met een licht gestructureerd oppervlak. Met dit soort materiaal kunnen vingerafdrukken vrij snel verschijnen, maar er is hier niets schokkends te zien.[b][b]Op de achterkant staat de fotomodule die bestaat uit een enkele sensor en een LED-lampje. Dit is het belangrijkste kenmerk van deze 9A als ik het vergelijk met de 9C die meerdere sensoren heeft. [b][b]Hier is een vergelijking met de Redmi 9C[b]
[b][b]In zijn geheel heeft de Redmi 9A een vrij klassieke configuratie met een SIM-lade aan de linkerkant, deze lade kan 2 SIM-kaarten en een geheugenkaart bevatten zonder dat er een SIM-kaart hoeft te worden opgeofferd. Aan de rechterkant bevinden zich de gebruikelijke volumeknoppen en de startknop. Deze knoppen zijn correct gepositioneerd. [b][b]Boven is de audioaansluiting en onder is een micro-USB-poort, een geluidssensor en een luidspreker. De Redmi 9A heeft slechts één ingang (onderzijde).[b][b]Voor dit prijsniveau is de afwerking echt goed.[b][b][b][b]

Specificaties

[b]De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon.[b][b]Ik heb de Redmi 9A getest in 2Gb / 32 Gb versie, het is de basisversie met de codenaam M2006C3LG.[b][b]De technische specificaties zijn niets bijzonders, behalve dat ik het voor deze prijs heel juist vind. Ik zie veel kritiek op de prestaties van deze telefoon, maar voor 79€ vind ik het heel juist.[b][b]

CPU / GPU Prestatie

CPU : Mediatek Helio G25
GPU : IMG PowerVR GE8320 600MHz
Geheugen (RAM) : 2 - 4 Gb
Opslagcapaciteit : 32-64Gb
[b][b]De Redmi 9A is uitgerust met een Mediatek Helio G35 processor, het is een instapmodel processor die niet ontworpen is om goede prestaties te leveren. Het stelt u in staat om alle functies van de telefoon te gebruiken zonder al te veel problemen, maar de toegang tot applicaties, laadtijden of het overschakelen van de ene applicatie naar de andere kan vrij traag zijn.[b][b]De Redmi 9A is uitgerust met een IMG PowerVR GE8320 680MHz grafische processor en ook hier is het niet de prestatie die je van deze grafische processor moet onthouden. Het zal in staat zijn om foto's weer te geven, video's te spelen, enkele spelletjes te spelen, maar met concessies op grafisch niveau. Gelukkig gebruikt het scherm een lagere resolutie dan andere telefoons uit het middensegment, waardoor het werk van de grafische processor lichter wordt.[b][b]

Benchmark Antutu/3DMark

Het testen van de Redmi 9A met Antutu heeft weinig zin omdat de prestaties op geen enkele manier vergelijkbaar zijn met de telefoons die ik gewend ben te testen. Ik heb een score van ongeveer 100.000 punten, wat iets lager is dan de Redmi 9C maar veel hoger dan de Huawei Y6 die veel duurder is.[b][b]Het is dus geen telefoon voor degenen die 3D-spelletjes spelen, maar in de volgende paragraaf zal ik laten zien dat het geen doodlopende weg is.[b][b]
Antutu score : 103411
[b]Top 10 - prestatieclassificatie op basis van Antutu
1. Realme Gt - 811858
2. Oppo Find X2 Pro - 605184
3. Oneplus 8t - 595000
4. Poco F3 - 589677
5. Xiaomi Mi 10t Pro - 581650
6. Oneplus 8 Pro - 579417
7. Xiaomi Mi 10 - 579114
8. Poco F2 Pro - 569559
9. Samsung Galaxy S20 Fe - 565000
10. Xiaomi 11t - 527127

Aantal smartphones in de ranglijst:133
Positie van deze smartphone in de ranglijst:109/133

Opmerking: deze ranglijst bevat alleen de telefoons die ik heb getest en enkele andere die ik ter referentie heb toegevoegd.
[b]Gaming[b]Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.[b][b]Ik test alle telefoons met PUBG Mobile omdat dit spel een minimum aan prestaties nodig heeft om speelbaar te zijn. Ik was aangenaam verrast door het resultaat. PUBG Mobile is een goed ontworpen spel omdat het zich automatisch aanpast aan de mogelijkheden van de telefoon om een maximaal aantal spelers te kunnen ontvangen. Het is dus mogelijk om PUBG Mobile te spelen met een Redmi 9A, maar de graphics staan op het laagste niveau om een vlotte gameplay te garanderen. Het spel staat in de "vloeiende" modus om een correcte ervaring te garanderen.[b][b]De video laat goed zien dat de texturen niet erg mooi zijn, maar het spel is perfect speelbaar. Ik merkte soms een paar vertragingen op, maar dat hield me niet tegen om te spelen. [b][b]

Netwerkprestatie

De Redmi 9A ondersteunt de meeste 4G-frequenties die in Europa worden gebruikt, waaronder frequentie B28 (700 Mhz). Voor een instapmodel telefoon is het frequentiebereik zo goed als een middenklasse telefoon.[b][b]
3G frequenties : B1 (2100), B2 (1900), B4 (1700/2100 AWS A-F), B5 (850), B8 (900)
4G frequencies : B1 (2100), B2 (1900), B3 (1800), B4 (1700/2100 AWS 1), B5 (850), B7 (2600), B8 (900), B20 (800), B28 (700), B38 (TDD 2600), B40 (TDD 2300), B41 (TDD 2500)
Bluetooth : Bluetooth 5.0 LE
SAR / Hoofd : 0.398
SAR / lichaam : 1.186
Volte : Ja
NFC : Neen
Aantal metingen : 1000
Gemiddelde signaal : -96.48
Download snelheid : 49
Upload snelheid : 35
Kies je land om te controleren of je telefoon compatibel is:


Met de onderstaande frequenties kun je zien of deze telefoon compatibel is met je provider of dat je deze kunt gebruiken waar je op vakantie gaat.


Signaal 4G (voor december 2020)[b]De capaciteit om het netwerk correct op te pikken is een essentieel element voor een telefoon, maar het wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te pikken te meten, voer ik een groot aantal metingen uit op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. Deze metingen worden dus onder reële omstandigheden uitgevoerd en niet in een laboratorium, ze zijn niet wetenschappelijk maar geven een goede indicatie van de prestaties. [b][b]Gevoeligheidsclassificatie van netwerksignaal
Telefoon getest:Gemiddeld signaal (dBm)Aantal metingen:
Xiaomi Mi 9t Pro-881600
Xiaomi Redmi Note 5-91.305600
Xiaomi Mi 9 Lite-93788
Samsung Galaxy A70-94.5111975
Nokia 5.3-94.98531
Realme 6-95.142301
Xiaomi Redmi Note 8 Pro-95.9221599
Xiaomi Mi A3-95.951000
Huawei Y6 2019-95.951199
Doogee S58 Pro-96.22856
Redmi 9a-96.481000
Meizu Note 9-96.68937
Motorola G8 Power-96.881032
Xiaomi Redmi Note 7-97.011430
Redmi 9c-97.041000
Umidigi S3 Pro-97.131200
Xiaomi Redmi Note 8-97.34879
Samsung Galaxy A21s-97.781000
Umidigi F1-97.82298
Ulefone Armor 7e-98.71000
Xiaomi Mi Note 10 Lite-991000
Honor 9x-99.14899
Xiaomi Redmi Note 9s-99.41860
Poco F2 Pro-99.81247
Xiaomi Redmi Note 9-100.791785
Xiaomi Mi 10 Lite 5g-100.881198
Poco X3-101.19821
Umidigi F2-101.47712
[b]Ik heb ongeveer 1000 metingen in 4G gedaan om een gemiddeld signaal van -96,48 dBM te krijgen, dit is een bovengemiddelde score en voor Xiaomi is dit een goede score omdat ik bij dit merk meestal een lagere score krijg.[b][b][b]Signaal 4G (vanaf december 2020)[b]Ik heb besloten om de methode voor het meten van het netwerk te veranderen omdat ik merkte dat de configuratie van het mobiele netwerk in de loop van de tijd verandert. Dit maakt het moeilijker om telefoons te vergelijken omdat de omstandigheden niet meer exact hetzelfde zijn.[b][b]Om dit probleem te voorkomen, heb ik een apparaat opgezet dat 24 uur per dag een tiental parameters van het mobiele netwerk opvangt (bv.: cel id, rssi, rsrq, snr, frequentie,...). Ik plaats dan de telefoon naast het toestel gedurende 24 tot 48 uur met dezelfde metingen, zodat ik ze kan vergelijken.[b][b] Overzicht van de geteste telefoons met deze methode[b][b]
Telefoon getest:MetingenGemid. signaal (ref)Gemid. signaal (phone)Min/Max (ref)Min/Max (phone)
Samsung Galaxy S10+457-93.06-97.39-89 / -98-97 / -99
Xiaomi Mi 9t Pro669-93.69-95.84-90 / -95-92 / -98
Poco F2 Pro1438-91.02-94.99-89 / -94-94 / -96
Xiaomi Mi 10 Lite 5g1645-90.77-95.02- 88 / -98-95 / -100
Poco X3821-94.89-103.19-91 / -97.7-101 / -104
Umidigi Bison2343-92.71-96.46-90 / -99-94 / -102
Oukitel C211101-92.04-94.99-90 / -97-92 / -95
Poco M31116-92.09-91.74-88 / -98-90 / -99
Xiaomi Mi 10t Pro1071-90.61-94.03-88 / -94-94 / -96
Umidigi A9 Pro981-90.40-94.01-88 / -95-93 / -95
Redmi Note 9t1201-92.149-91.71-90 / -97-91 / -97
Xiaomi Redmi Note 10999-92.35-93.99-88 / -97-92 / -98
Xiaomi Redmi Note 10 Pro877-89.72-90.56- 88 / -92-89 / -95
Poco X3 Pro1876-91.45-92.91-90 / -94-90 / -96
Poco F31382-90.79-94.2-89 / -94-93 / -98
Oneplus Nord N100896-91.23-96.005-88 / - 99-96 / -99
Xiaomi Mi 11 Lite2875-91.36-91.49-87 / -96-90 / -96
Samsung Galaxy A521427-89.27-93.39-87 / -98-92 / -96
Doogee S96 Pro1259-94.2-91.21-90 / -102-88 / -95
Xiaomi Redmi Note 10s957-92.07-97.62-90 / -102-96 / -102
Poco M3 Pro1247-91.76-102.97-99 / -104-88 / -98
Realme Gt843-96.49-94.02-93 / -101- 92 / -96
F150 R20221002-92.4-105.1-90 / -97-98 / -110
Umidigi Bison Pro936-94.2-104.98-91 / -98-95 / -105
Redmi 102141-94.74-100.92-92 / -98-99 / -101
Tcl 10 Pro871-93.43-94.001-92 / -96-93 / -95
Poco M4 Pro570-93.71-96.78-91 / -98-95 / -99
[b][b][b][b]Download/Upload snelheid[b]Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.[b]Top 10 - snelheidsrangschikking tijdens downloaden
1. Samsung Galaxy S20 D:351Mbps U: 20Mbps
2. Poco X3 D:232Mbps U: 55Mbps
3. Xiaomi Mi 10 Lite 5g D:223Mbps U: 52Mbps
4. Poco F2 Pro D:207Mbps U: 53Mbps
5. Xiaomi Mi Note 10 Lite D:153Mbps U: 68Mbps
6. Xiaomi Mi A3 D:150Mbps U: 60Mbps
7. Xiaomi Redmi Note 9s D:150Mbps U: 60Mbps
8. Xiaomi Mi 8 Lite D:149Mbps U: 60Mbps
9. Samsung Galaxy A21s D:147Mbps U: 51Mbps
10. Huawei Y6 2019 D:145Mbps U: 61Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:30
Positie van deze smartphone in de ranglijst:29/30

Let op: de theoretische maximale snelheid van een telefoon wordt vaak beperkt door de configuratie van het mobiele netwerk en de congestie van het netwerk op het moment van de meting. Dus misschien kun je een hogere snelheid halen op een ander netwerk
[b]Ik heb een 4G download snelheid tussen 40 en 50 Mbps. Dit is vrij laag in vergelijking met de andere telefoons die ik heb getest, maar het mag je niet beletten de telefoon te gebruiken voor veelvoorkomende taken zoals surfen op het internet, video's kijken of zelfs het spelen van spelletjes die niet veel middelen vergen.[b][b][b]

Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.[b]
Wifi frequenties : 802.11b, 802.11g, 802.11n
Download snelheid : 38
Signaal / dicht : -19
Signaal / afstand : -63
Wifi-signaal[b]Ik heb een signaal gemeten van -19 dBm in de buurt van de router, het is een goede score die wijst op een goede gevoeligheid voor wifi. Ik heb op afstand -63 dBm gemeten, een uitstekende score die te verklaren is door de frequentie die de Redmi 9A gebruikt. De telefoon maakt gebruik van de 2.4Ghz frequentie die het mogelijk maakt om een signaal verder op te pikken, maar dit gaat ten koste van de downloadsnelheid.[b][b][b]Top 10 - rangschikking van wifi-gevoeligheid
1. Poco F2 Pro -11dBm
2. Xiaomi Redmi Note 10 Pro -12dBm
3. Realme Gt -12dBm
4. Samsung Galaxy A21s -13dBm
5. Oneplus Nord N100 -15dBm
6. Poco X3 Pro -15dBm
7. Poco F3 -15dBm
8. Redmi Note 9t -15dBm
9. Samsung Galaxy A52 -17dBm
10. Xiaomi Redmi Note 10s -17dBm

Aantal smartphones in de ranglijst:52
Positie van deze smartphone in de ranglijst:22/52

[b]Download/Upload snelheid[b]Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.De Redmi 9A gebruikt de 2.4Ghz frequentie in wifi, dit is duidelijk een zwak punt van de telefoon omdat de meeste telefoons vandaag de dag de 5Ghz frequentie ondersteunen waardoor een betere download snelheid mogelijk is.[b][b]Ik heb een download snelheid van iets minder dan 50 Mbps. Dat is niet veel vergeleken met wat ik met andere telefoons heb gekregen, maar in principe is de Redmi 9A niet voor mensen die snelheid nodig hebben. Met 50 Mbps is het mogelijk om zonder al te veel problemen te surfen of video's te bekijken. De telefoon is niet in staat om een video weer te geven in 1080p, dus het snelheidsprobleem ontstaat sowieso niet.[b][b][b]Top 10 - Ranglijst van wifi-downloadsnelheden
1. Poco F3 398Mbps
2. Poco X3 Pro 389Mbps
3. Xiaomi Redmi Note 10 Pro 367Mbps
4. Samsung Galaxy S20 351Mbps
5. Poco F2 Pro 341Mbps
6. Redmi Note 9t 332Mbps
7. Realme Gt 330Mbps
8. Doogee S96 Pro 328Mbps
9. Xiaomi Redmi Note 10s 325Mbps
10. Poco M3 Pro 323Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:51
Positie van deze smartphone in de ranglijst:50/51

Opmerking: ik heb een 400 Mbps-lijn en een modem die hogere snelheden kan leveren, maar ik weet nooit zeker hoeveel bandbreedte er beschikbaar is als ik een test doe.
[b]

GPS-prestaties

[b]Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en maak ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert de GPS het signaal om aan de weg te blijven hangen niet kunstmatig, het heeft geen markeringen, zodat je de werkelijke positie kunt zien. Ik gebruik dan een applicatie om de nauwkeurigheid van het signaal te meten. [b][b]Ik heb een nauwkeurigheid van 1m met de GPS-positietest op de Redmi 9A. Dat is de beste score die ik op zo'n test kan halen. De nauwkeurigheid is erg goed, maar ik raad het af om deze telefoon te gebruiken voor het snel volgen van bewegingen, omdat de zwakte van de processor kan leiden tot vertraging van het display.[b][b][b]Top 10 - GPS-nauwkeurigheidsclassificatie
1. Oukitel C21 1m
2. Redmi 9a 1m
3. Doogee S96 Pro 1m
4. Xiaomi Redmi Note 10s 1m
5. Xiaomi Redmi Note 9 1m
6. Umidigi Bison Pro 1m
7. Redmi 10 1m
8. Poco M4 Pro 1m
9. Redmi 9c 2m
10. Umidigi Bison 2m

Aantal smartphones in de ranglijst:28
Positie van deze smartphone in de ranglijst:2/28

Opmerking: een nauwkeurigheid van 3 meter of minder kan eenvoudig worden gecorrigeerd door een goede GPS-applicatie. De telefoonprestaties spelen ook een rol bij de snelheid waarmee je scherm wordt bijgewerkt, dus de nauwkeurigheid kan in het gedrang komen door een te trage weergave.
[b]

Batterijduur

Capaciteit : 5000
Snel laden : Ja
W max : 10
Autonomie (100% helderheid) : 694.00
Autonomie (50% helderheid) : 1902.00
Oplaadtijd : 195.00
Ontladingssnelheid (100%) : 0.14
Ontladingsscore (100%) : 7.20
Ontladingssnelheid (100%) : 0.05
Ontladingssnelheid (50% : 2.63
Laadsnelheid : 0.51
Laadscore : 25.64
Vanaf maart 2020 heb ik mijn subjectieve batterijtest vervangen door een technische test om het werkelijke gedrag van de batterij beter te kunnen meten. Nu test ik de autonomie en de oplaadtijd onder absoluut identieke omstandigheden. Ik voer verschillende metingen uit, zodat deze test alleen al enkele dagen duurt en ik de telefoon voor niets anders kan gebruiken.

Batterijduur - methodologie
Om de levensduur van de batterij te testen, meet ik het batterijverbruik elke minuut in strikt identieke omstandigheden om telefoons te kunnen vergelijken en ook om je in staat te stellen je telefoon in dezelfde omstandigheden te evalueren. Ik sluit elke invloed uit van toepassingen die de meting zouden kunnen verstoren. De autonomie is niet lineair, de batterij ontlaadt zich soms veel sneller aan het einde. Dit is een frustrerend fenomeen, maar met mijn metingen weet je of je snel een oplader moet vinden.

Batterijduur
De batterij van de Redmi 9A heeft een capaciteit van 5000 mAh en is ontladen van 100% tot 1% in 694.00 minuten met 100% helderheid, hij is ontladen van 100% tot 1% in 1902.00 met 50% helderheid. Op deze manier krijg ik een gemiddelde ontlaadsnelheid van 0.14% per minuut bij 100% lichtsterkte en 0.05% per minuut bij 50% lichtsterkte, het verbruik is dus 7.20 mA per minuut bij 100% lichtsterkte en 2.63 bij 50% lichtsterkte. Om de efficiëntie van de telefoon en de invloed ervan op de batterij te kunnen vergelijken, moet je de 7.20 (of 50%) score vergelijken met die van andere smartphones, het cijfer moet zo laag mogelijk zijn.

Laadtijd - methodologie
Om de oplaadtijd te testen, gebruik ik altijd dezelfde lader met dezelfde kabel. Ik meet de oplaadtijd minuut voor minuut om de evolutie van de lading en de oplaadsnelheid te zien. De laadsnelheid van een batterij is niet lineair, maar vaak sneller aan het begin en langzamer aan het einde. De lader is compatibel met snel laden.

Laadtijd
De accu van het Redmi 9A heeft een capaciteit van 5000 mAh en is opgeladen van 1% tot 100% in 195.00 minuten. Dit geeft me een gemiddelde laadsnelheid van 0.51% per minuut en dus een toename van 25.64 mA per minuut. Om de prestaties van de Redmi 9A te vergelijken met andere telefoons, moet je de 25.64 per minuut score gebruiken, deze score moet zo hoog mogelijk zijn.

In het bijzonder: de laadsnelheid is niet altijd lineair, de onderstaande grafiek geef je een indicatie van het gedrag van de batterij.

De volgende tabel geeft een overzicht van de geteste telefoons met de technische accutest, ze zijn gerangschikt in volgorde van efficiëntie. Een hogere batterijcapaciteit zou logischerwijs moeten resulteren in een hogere levensduur van de batterij, maar dat is niet altijd het geval en het geeft geen indicatie van de efficiëntie van een telefoon.

SmartphoneCapaciteit (mAh)Levensduur (minuten)EfficiëntiescoreLevensduur (minuten) / 50%Efficiëntiescore / 50%Laadtijd.Laden score
Oukitel C214000497.008.051324.003.02167.0023.95
Honor 9x4000770.005.191333.003.00151.0026.49
Nokia 5.34000549.007.291096.003.65199.0020.10
Samsung Galaxy S204000565.007.081217.003.29136.0029.41
Umidigi A9 Pro4150552.007.521562.002.66112.0037.05
Xiaomi Mi 10 Lite 5g4160749.005.551541.002.70163.0025.52
Realme 64300704.006.111104.003.89162.0026.54
Realme Gt4500574.007.841057.004.2687.0051.72
Samsung Galaxy A524500652.006.901239.003.63165.0027.27
Tcl 10 Pro4500465.009.68889.005.06133.0033.83
Poco F34520657.006.881840.002.46122.0037.05
Poco F2 Pro47001150.004.091536.003.06180.0026.11
Oneplus Nord N1005000808.006.191278.003.91663.007.54
Xiaomi Redmi Note 10s5000636.007.861556.003.21161.0031.06
Poco M3 Pro5000657.007.611647.003.04131.0038.17
Xiaomi Redmi Note 105000691.007.241728.002.89193.0025.91
Redmi Note 9t5000766.006.532054.002.43148.0033.78
Umidigi Bison Pro5000610.008.201632.003.06255.0019.61
Redmi 105000664.007.531684.002.97165.0030.30
Poco M4 Pro5000634.007.891600.003.13123.0040.65
Redmi 9a5000694.007.201902.002.63195.0025.64
Samsung Galaxy A21s5000729.006.861283.003.90166.0030.12
Motorola G8 Power5000912.005.482792.001.79311.0016.08
Redmi 9c5000656.007.621915.002.61170.0029.41
Umidigi Bison5000550.009.091471.003.40238.0021.01
Xiaomi Redmi Note 9s5020663.007.571876.002.68224.0022.41
Xiaomi Redmi Note 95020650.007.721808.002.78162.0030.99
Xiaomi Redmi Note 10 Pro5020625.008.031557.003.22213.0023.57
Umidigi F25150927.005.561854.002.78299.0017.22
Poco X35160653.007.901654.003.12181.0028.51
Poco X3 Pro5160648.007.961688.003.06138.0037.39
Doogee S58 Pro5180845.006.131908.002.71177.0029.27
Xiaomi Mi Note 10 Lite5260827.006.361609.003.27208.0025.29
Ulefone Armor 7e5500768.007.161140.004.82179.0030.73
Poco M36000842.007.131898.003.16217.0027.65
Doogee S96 Pro6350929.006.841405.004.52424.0014.98
F150 R20228300879.009.441498.005.54243.0034.16

helpHoe lees je deze cijfers?
De batterijcapaciteit is een belangrijk element bij het bepalen van de autonomie van een telefoon, maar het is niet de enige factor. Een telefoon met een grote batterij kan een kortere batterijduur hebben als hij meer stroom verbruikt. Als ik een voorbeeld uit het dagelijks leven zou moeten nemen, zou ik het universum van de auto gebruiken. Als een auto een grote brandstoftank heeft, zou hij een langere afstand moeten kunnen rijden, tenzij het gemiddelde brandstofverbruik hoger is. De score voor de efficiëntie van de batterij werkt op dezelfde manier, hij moet zo laag mogelijk zijn en staat voor het energieverbruik van de telefoon. Deze verschillen in efficiëntie zijn vaak gerelateerd aan de helderheid van het scherm, grote heldere schermen hebben de neiging om meer energie te verbruiken en zelfs als ze een grote batterij hebben, zal hun bereik korter zijn.

samengevat
[b][b]De Redmi 9A biedt een goede levensduur van de batterij op voorwaarde dat u geen 100% helderheid gebruikt, want bij dit helderheidsniveau biedt de Redmi 9A gemiddelde prestaties. Met het scherm aan op 50%, heb ik een batterijlevensduur van meer dan 32u verkregen en hier daarentegen biedt de Redmi 9A een goede prestatie. Bij normaal gebruik moet u dus een autonomie van 3 tot 4 dagen kunnen verkrijgen.[b][b]

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.[b]

Hardware

Selfie / resolutie : 5
Resolutie : 13
mm wide angle : 3.43 mm
De Redmi 9A is een eenvoudige telefoon, dus hij heeft niet veel fotosensoren op de achterkant, er is er maar één. Ik heb geen informatie over het merk of model van deze sensor, maar het is waarschijnlijk dezelfde sensor als de Redmi 9C die 13 miljoen pixels beelden en een brandpuntsafstand van 3,43 mm produceert.[b][b]Standaard app[b]De standaard fotoapplicatie is vrijwel hetzelfde als op andere Xiaomi-telefoons. De Redmi 9A gebruikt slechts één sensor, dus er is slechts een foto- en videomodus. Deze fotoapplicatie is ontworpen voor beter uitgeruste telefoons, dus er is iets te veel informatie voor zo'n eenvoudige telefoon. [b][b]De lage prestaties van de telefoon zullen het gebruik van de camera beïnvloeden omdat er een latentie is in de meeste acties die uit de camera komen. Dit weerhoudt je er niet van om de camera te gebruiken, maar soms moet je wel een beetje inschikkelijk zijn.[b][b][b]

Fotokwaliteit

Foto test / studio[b]
[b][b]Ik maak meestal meerdere foto's in de studio om elke sensor te testen, maar omdat de Redmi 9A maar één sensor heeft, maak ik maar één foto en vergelijk die met de Redmi 9C die het dichtst bij de 9A staat.[b][b]
[b][b]Het verschil in kleur is zeer zichtbaar tussen de twee telefoons. De Redmi 9A geeft een te koud beeld en dit is nogal merkwaardig omdat ik denk dat de sensor hetzelfde is als de 9C. Dit zou betekenen dat de behandeling die op het beeld wordt toegepast anders is. Aan de andere kant is de scherpte van het beeld vrij goed voor een telefoon van deze prijs.[b][b][b]Foto test / zon[b]
[b][b]De Redmi 9A heeft slechts één fotosensor, wat mijn testwerk vergemakkelijkt. Ik had niet veel verwacht met deze telefoon omdat de entry-level telefoons die ik tot nu toe heb getest eerlijk gezegd slecht waren in het maken van foto's. De Redmi 9A verraste me positief. De foto's zijn niet buitengewoon, het is waar, maar voor 79€ is het resultaat echt interessant. [b][b]De kleurtemperatuur is iets te heet en afhankelijk van de helderheid zal de fotosensor snel in over- of onderbelichting vallen, maar over het algemeen is de technische kwaliteit van de foto vrij goed.[b][b][b][b][b]Foto test / bewolkt[b]
[b][b]De Redmi 9A komt snel in de problemen als de helderheid minder gunstig is. Foto's zijn vaak over- of onderbelicht, maar in deze prijsklasse zie ik niet echt een beter alternatief. De kwaliteit van de foto's is zeer acceptabel.[b][b][b][b][b]Test foto / nacht[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b][b]

Videokwaliteit

Stabilisatie[b][b][b]De Redmi 9A heeft geen videostabilisatie en dit is niet verwonderlijk aangezien videostabilisatie alleen beschikbaar is op veel duurdere telefoons. Dit betekent dat de trillingen niet worden gedempt en dat de pixelherberekening duidelijk zichtbaar is.[b][b]Video normale condities[b][b]De Redmi 9A produceert geen video's van buitengewone kwaliteit, maar ik vind dat de telefoon het niet al te slecht doet. Het licht- en schaduwbeheer kan snel van het ene naar het andere uiterste gaan, maar als de omstandigheden stabiel zijn, is de dynamiek niet slecht.[b][b]De video heeft de neiging om te rukken en de pixelcorrectie is duidelijk zichtbaar. Deze telefoon wordt daarom niet aanbevolen voor snelle bewegingen. [b][b]Video low light[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Audiokwaliteit

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.[b]
Frequency Respons : +0.03 / -0.11
Noise Level : -89
Dynamic Range : 89.1
THD : 0.000156
Intermodulation : 0.012
Stereo crosstalk : -86.6
Met een 79€ telefoon had ik niet verwacht een zeer goede geluidskwaliteit te krijgen. Bij het luisteren zonder hoofdtelefoon blijkt dat de luidspreker moeite heeft om de frequenties correct weer te geven en dat het geluid niet erg krachtig is (en dat is een goede zaak, want de geluidskwaliteit is niet erg goed).[b][b]Met een koptelefoon daarentegen is de geluidskwaliteit beter, het is vrij vergelijkbaar met wat ik kon horen op telefoons uit het middensegment.[b][b]Frequency Response[b]Deze test is bedoeld om te testen of het toestel in staat is alle frequenties correct te reproduceren. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om op alle frequenties een goed geluid te zien, is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen.
[b]De Redmi 9A is in staat om de meeste frequenties correct te reproduceren, het biedt een geluidskwaliteit die zeer vergelijkbaar is met de Redmi Note 9 die twee keer zoveel kost. Het gaat vrij snel weg van de referentie in de hoge frequenties, maar de afwijking is niet belangrijk voor 10Khz.[b][b]De Redmi 9A en 9C delen waarschijnlijk dezelfde hardware omdat ik bijna identieke resultaten heb gekregen.[b][b]Dynamisch bereik[b]Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus te spelen te testen. Ook hier moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de referentie staan.
[b]De Redmi 9A produceert geen erg krachtig geluid, maar is toch krachtiger dan een Redmi Note 9. De prestatie is vrij gelijkmatig over alle frequenties met een zwakke plek in de lage frequenties.[b][b]Geluidsniveau[b]Deze test heeft tot doel te bepalen of het geteste apparaat in staat is om geluiden zonder veel ruis te reproduceren. Een hoge score duidt op een lage parasietendruk, een lagere score duidt op een hogere aanwezigheid van parasieten.
[b]De Redmi 9A heeft geen storingsproblemen, het is duidelijk niet de telefoon met de beste geluidskwaliteit, maar voor zijn prijs biedt hij een zeer goede geluidsprestatie.[b][b]Concertopname[b]Het doel van deze test is om de opnamekwaliteit van de telefoon te meten wanneer er veel omgevingsgeluiden zijn. Omdat ik niet elke keer als ik een telefoon test de mogelijkheid heb om naar een concert te gaan, simuleer ik het geluid van een concert in een gesloten omgeving.Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven. [b]
Screen grootte : 6.53
Resolutie : 720 x 1600
Ratio : 20:9
Type : IPS LCD
% oppervlakte : 81
dE wit : 5.8
dE rood : 4.4
dE groen : 1.8
dE blauw : 2.8
dE geel : 2.1
dE cyan : 3.9
dE magenta : 3.5
Wit temperatuur : 7335
Contrast : 1746:1
Helderheid : 365
Colorimetrie[b]
[b][b]Ik heb een colorimetrische afwijking dE gemeten van [b]3,47 met mijn sonde is een zeer goed resultaat voor een telefoon van deze prijs. Ik heb deze score verkregen door in de displayinstellingen de standaardmodus te kiezen omdat de fabrieksinstellingen niet correct zijn. [b][b]Het wit wijkt vrij sterk af van de normale temperatuur van 6500k, ik heb 7335k gemeten, dus de kleur van het scherm is iets te warm.[b][b][b]Top 10 - rangschikking van de beste schermen op basis van colorimetrie
1. Xiaomi Mi 10 Lite 5g dE = 0.73
2. Xiaomi Mi 10t Pro dE = 0.83
3. Realme Gt dE = 1.17
4. Xiaomi Mi 11 Lite dE = 1.19
5. Xiaomi Redmi Note 8 dE = 1.2
6. Xiaomi Redmi Note 10 dE = 1.23
7. Xiaomi Redmi Note 10 Pro dE = 1.31
8. Samsung Galaxy S20 dE = 1.4
9. Poco M3 dE = 1.4
10. Xiaomi Mi 9 Lite dE = 1.46

Aantal smartphones in de ranglijst:52
Positie van deze smartphone in de ranglijst:30/52

Let op: het colorimetrische verschil wordt gemeten in dE. Na drie uur zal het menselijk oog een colorimetrisch verschil waarnemen, dus de dE moet het laagst zijn. De tests zijn allemaal uitgevoerd met een colorimetrische sonde.
[b]Helderheid / Contrast[b]Ik heb een helderheid van 365 cd/m² gemeten, wat een zeer gemiddelde score is. Het lezen van het scherm in de volle zon zal moeilijk zijn. De Redmi 9A biedt een "zon"-modus, maar de helderheid zal niet voldoende zijn om een goede helderheid bij sterk licht te garanderen.[b][b] Ik heb met mijn sonde een contrastverhouding van 1746:1 gemeten, wat vooral in deze prijsklasse een zeer goede score is. Dus ik ben nogal verbaasd om zo'n scherm te vinden op een 79€ telefoon. Dit scherm is niet perfect, maar tegen deze prijs kan ik nauwelijks klagen.[b][b]Lichtabsorptie/Reflectie[b]Het scherm van de smartphone reflecteert het licht en maakt er soms een echte spiegel van. Dit spiegeleffect maakt het moeilijker om te lezen. [b][b]De onderstaande absorptie-index geeft het percentage van het door het scherm geabsorbeerde licht aan. De leesbaarheid van een scherm is beter wanneer de absorptie-index hoog is.[b][b]
Telefoon getest:% lichtabsorptie
Samsung Galaxy S10+58
Xiaomi Mi 9T Pro52
Honor 9x65
Redmi Note 9s55
Motorola G8 Power60
Realme 654
Umidigi F248
Poco F2 Pro52
Redmi Note 956
Xiaomi Mi Note 10 Lite53
Samsung Galaxy S2047
Samsung Galaxy A21s53
De geteste telefoons hebben een gemiddelde absorptiegraad van54 %

Biometrie

De Redmi 9A heeft geen biometrische opties, zelfs geen vingerafdruksensor op de achterkant en dat is jammer want je moet wennen aan het ontgrendelen van de telefoon met de hand zoals het was voor de vingerafdruksensoren of de gezichtsherkenning.[b][b]

Besturingssysteem

De Redmi 9A wordt op de markt gebracht met MIUI 12, dus het heeft dezelfde kenmerken als de andere Xiaomi (of Poco) telefoons. MIUI 12 draait zonder enig probleem op de Redmi 9A maar de overgang tussen de schermen of de lancering van de applicatie is niet erg snel, dus wees niet te gehaast maar over het algemeen werkt de telefoon prima.[b][b][b]

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Accessoires Redmi 9a

Om nog meer te genieten van je ervaring met je smartphone bied ik links naar allerlei accessoires die je misschien handig vindt

Beschermhoes / koffer redmi 9a
Screen beschermfolie redmi 9a
Geheugenkaart redmi 9a
USB-kabel / oplader redmi 9a
Koptelefoon redmi 9a
Fietsenrek redmi 9a

Vergelijk Redmi 9a met de anderen

Ik heb voor elke test een score van 1 tot 10 toegekend die de sterke en zwakke punten van een product bepaalt. Ik gebruik 0 voor criteria die (nog) niet zijn getest. Een score van 1 tot 3 duidt op slechte prestaties (en ja, dat is ook zo), een score van 4 tot 6 duidt op gemiddelde prestaties, een score van 7 tot 8 duidt op goede prestaties en een score van 9 en 10 duidt op uitzonderlijke prestaties. .
De score wordt berekend op basis van mijn metingen en als er geen metingen zijn, is het een subjectieve mening op basis van mijn ervaring.

De scores zijn niet statisch, ze veranderen in de loop van de tijd omdat de prestaties van nieuwe producten veranderen en hiermee moet rekening worden gehouden.

Redmi 9A
Afwerking kwaliteit6.006.00
Batterijprestaties8.008.00
CPU-prestaties3.006.5
GPU-prestaties3.006.5
Schermkwaliteit6.007.00
foto kwaliteit5.505.00
Video kwaliteit5.505.00
Wi-Fi-prestaties5.007.00
Mobiele downloadsnelheid5.005.00
Gevoeligheid van het mobiele netwerk7.006.00
Frequentiebereik7.007.00
Geluidskwaliteit6.006.00
GPS-prestaties7.006.00
Besturingssysteem7.008.00
Totale score8189
Wereldwijde ranglijst
1. Realme Gt 112.5 / 140
2. Poco F2 Pro 111.5 / 140
3. Poco F3 111.5 / 140
4. Samsung Galaxy S20 111 / 140
5. Poco X3 Pro 107.5 / 140
6. Samsung Galaxy S10+ 107 / 140
7. Xiaomi Redmi Note 10 Pro 106.5 / 140
8. Xiaomi Mi 9t Pro 106 / 140
9. Samsung Galaxy A52 104 / 140
10. Tcl 10 Pro 104 / 140
11. Xiaomi Mi 11 Lite 104 / 140
12. Xiaomi Redmi Note 10s 102 / 140
13. Poco M4 Pro 101.5 / 140
14. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 101 / 140
15. Poco X3 101 / 140
16. Xiaomi Mi Note 10 Lite 101 / 140
17. Xiaomi Redmi Note 10 101 / 140
18. Redmi Note 9t 100.5 / 140
19. Xiaomi Redmi Note 8 Pro 100 / 140
20. Poco M3 Pro 98 / 140
21. Doogee S96 Pro 98 / 140
22. Xiaomi Redmi Note 9s 98 / 140
23. Xiaomi Mi 9 Lite 98 / 140
24. Redmi 10 97.5 / 140
25. Xiaomi Redmi Note 8 97 / 140
26. Umidigi Bison Pro 95 / 140
27. F150 R2022 95 / 140
28. Poco M3 94.5 / 140
29. Xiaomi Redmi Note 7 94 / 140
30. Realme 6 93 / 140
31. Umidigi A9 Pro 92 / 140
32. Umidigi Bison 92 / 140
33. Oukitel C21 89.5 / 140
34. Xiaomi Mi A3 89 / 140
35. Nokia 5.3 89 / 140
36. Motorola G8 Power 89 / 140
37. Xiaomi Redmi Note 9 89 / 140
38. Oneplus Nord N100 88.5 / 140
39. Honor 9x 88 / 140
40. Meizu Note 9 86 / 140
41. Xiaomi Mi 8 Lite 86 / 140
42. Xiaomi Redmi Note 5 85 / 140
43. Umidigi S3 Pro 83 / 140
44. Samsung Galaxy A21s 82 / 140
45. Umidigi F2 82 / 140
46. Redmi 9a 81 / 140
47. Redmi 9c 80 / 140
48. Ulefone Armor 7e 80 / 140
49. Doogee S58 Pro 78.5 / 140
50. Honor 8x 78 / 140
51. Umidigi F1 77 / 140
52. Huawei Y6 2019 74 / 140
53. Xiaomi Mi 10t Pro 57 / 70
54. Xiaomi 11t 16 / 20
55. Google Pixel 5 15 / 20
56. Elephone U5 0 / 0

Test / beoordeling conclusie

Ik zeg het vaak, maar Xiaomi's strategie is om zoveel mogelijk grondgebied te bezetten door een telefoonmodel in alle prijsklassen te plaatsen. Het gaat natuurlijk niet alleen om de prijs, je moet nog steeds een goed product aanbieden.[b][b]Is Xiaomi geslaagd met deze Redmi 9A? Ja, in deze prijsklasse en met dit niveau van apparatuur kun je echt niet veel vinden. De twee meest directe concurrenten zijn de Umidigi A7 en de Realme C11. Er zijn dus niet veel tegenstanders van Xiaomi in deze prijsklasse.[b][b]Hoewel ik gewend ben om snellere telefoons te gebruiken, heb ik de test van deze Redmi 9A niet als een ondraaglijke nachtmerrie ervaren. Deze telefoon is ontworpen om aan de basisbehoeften te voldoen, zoals bellen, berichten/e-mails versturen, surfen op het internet en een paar foto's maken. De Redmi 9A doet het goed.[b][b]De Redmi 9A heeft natuurlijk een aantal gebreken, maar het zijn keuzes in relatie tot de prijs. [b][b]Ik zal een analogie maken met de autowereld om uit te drukken hoe ik me voel over deze telefoon. Als deze telefoon een auto was, zou het waarschijnlijk een Dacia zijn. Het heeft dus geen zin om een Dacia te vergelijken met een BMW (welk model dan ook), maar de Dacia brengt je van punt A naar punt B zoals elke andere auto. Waarschijnlijk gaat het langzamer, met minder comfort en minder uitrusting, maar je komt er toch.[b][b][b]Sterktes[b]Prijs[b]Levensduur van de batterij[b]Netwerkgevoeligheid[b]gps-nauwkeurigheid[b][b][b]Zwaktes[b]Langzaam[b]Downloadsnelheid[b]Fluctuerende fotokwaliteit[b][b][b]Alternatieven voor dit product[b][b]Umidigi A7[b]Realme C11na[b]

Opmerkingen

Discussieer mee / Stel je vragen

Je reactie wordt na validatie gepubliceerd. Ik reageer in mijn vrije tijd op meer dan 1500 reacties per jaar, dus ik kan niet altijd even snel reageren. Je e-mailadres is niet publiekelijk zichtbaar en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.









Ontvang een e-mail wanneer er een reactie is gepubliceerd