Op deze pagina:
Prijs Redmi 9c
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Hardware
Fotokwaliteit
Videokwaliteit
Audiokwaliteit
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Vragen

Beste nieuwprijs:
98.1079 EUR
Zie het aanbod | GearBest

62 andere prijzen verkrijgbaar in andere winkels.

Redmi 9C (onbevooroordeeld en niet commercieel)

Redmi 9c test / review

Categorie: Tests en beoordelingen

Ik test vooral telefoons tussen 200 en 300€ omdat ze alles bieden wat je van een telefoon verwacht en dat geeft me iets interessants om te testen.[b][b]Ik maak soms uitzonderingen door telefoons op instapniveau te kopen, maar tot nu toe ben ik teleurgesteld. Zo had ik bijvoorbeeld de Huawei Y6 getest die verkocht was voor de prijs van een Redmi Note 8 maar op geen enkele manier kon concurreren met de Xiaomi.[b][b]Ik besloot de Xiaomi te testen met deze Redmi 9C en kocht de Redmi 9A die je in een ander artikel kunt vinden. Deze twee telefoons worden verkocht voor minder dan 100€ maar ze bieden een prijs/prestatie verhouding die je niet zult vinden in de competitie.[b][b]Ik verwacht natuurlijk dat de Redmi 9C onderaan de performance ranking komt, maar ik ben benieuwd wat hij in petto heeft en of Xiaomi opnieuw een prijssegment met het beste aanbod zal hebben weten te veroveren.[b][b][b][b]

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.[b]
Waarin verschillen mijn tests van andere op het web?

- Ik koop de toestellen meestal met mijn eigen geld, de prijs is dus net even belangrijk als voor je!
- Ik bewaar de toestellen minstens enkele weken (soms meer) om te zien wat ze waard zijn in reële omstandigheden.
- Ik beantwoord (indien mogelijk) je vragen om je te helpen beslissen voordat je de toestellen koopt.
- niemand betaalt me om deze reviews te doen, ik ben dus volledig neutraal en onafhankelijk.
- Mijn pagina's zijn niet gevuld met advertenties.


Xiaomi Redmi Note 9T : test / review
Umidigi A9 Pro test / review
Xiaomi Mi 10T Pro : test / review
Poco M3: test / review
Umidigi Bison : test / review
Oukitel C21: test / review
Samsung Galaxy S20 test / review
Doogee s58 Pro test / review
Nokia 5.3 test / review
Redmi 9A test / review

Prijs Redmi 9c

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Redmi 9c van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.[b]
Xiaomi Redmi 9C 4G Smartphone 6.53 inch Media Tek Helio G35 2.3GHz Octa-core 13MP AI Triple Camera 5...
2021-01-21 07:32
119 USD
Xiaomi Redmi 9C Smartphone 2GB 32GB 6.53" HD+ Dot Drop Display 5000mAh (typ) Déverrouillage du Visa...
2021-01-22 01:23
99 EUR
Xiaomi Redmi 9C 3+64GB Smartphone 6.53" 5000mAh 13MP Handy EU Version...
2021-01-20 07:10
105 EUR
Xiaomi Redmi 9C 3+64GB Smartphone 6.53" 5000mAh Octa Core 13MP Handy EU Version...
2021-01-21 21:11
106 EUR
XIAOMI Redmi 9C 32Go Orange...
2021-01-20 21:41
110 EUR
Xiaomi Redmi 9C Smartphone 2GB 32GB 6.53" HD+ Dot Drop Display 5000mAh (typ) AI Face Unlock 13 MP AI...
2021-01-22 01:45
114 EUR
[b]
helpBovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

02/09/2020 aankoop van de Redmi 9C voor 94€ op Edwaybuy.[b]04/09/2020 Ik heb de telefoon ontvangen, dus de test kan beginnen.[b][b]

Waarom deze telefoon?

Ik had nog geen instapmodel Redmi gekocht, ik was ervan overtuigd dat er geen reden was om ze te testen. Ik ben van gedachten veranderd met de komst van de Redmi 9C en Redmi 9A omdat deze twee telefoons vergelijkbaar zijn met wat de concurrentie doet, maar ze kosten veel minder. [b][b]Voor minder dan 100€ vindt u voornamelijk Chinese telefoons zoals Umidigi, Doogee of Cubot. Als ik criteria aan mijn selectie toevoeg zoals een batterij zoals de Redmi's, een groot scherm en redelijke prestaties... is er niets meer over![b][b]

Uitpakken

redmi 9C test avis review recencione analisis opinion beoordeling 1[b][b][b]De Redmi 9C is een instapmodel telefoon, dus ik verwacht niet verrast te worden door de inhoud van de doos.[b][b]Het doosje van de Redmi 9C lijkt op het doosje van de Redmi Note, de inhoud is ongeveer hetzelfde maar er is geen transparant omhulsel. De gebruikelijke USB-laders en -kabels zijn aanwezig.[b][b][b][b]
Lengte : 164.9
Breedte : 77.1
Dikte : 9
Gewicht : 196
Jack uitgang : Ja
Type USB : Micro USB
Infrarood port : Neen

Eerste configuratie

Ik kon geen screenshot maken tijdens de opstartprocedure van de Redmi 9C, ik had hetzelfde probleem met de Redmi 9A. Ik denk dat het een gemeenschappelijke beperking is op beide telefoons.[b][b]De opstartprocedure is gestandaardiseerd op de meeste Xiaomi-telefoons met MIUI 12. Het levert geen problemen op, het herstellen van de back-up kan iets langzamer gaan omdat de telefoon langzamer is en niet compatibel is met de 5Ghz-frequentie in wifi.[b][b]Xiaomi zal proberen te verleiden met zijn cloud aan het einde van de procedure, ze voegden een snelkoppeling toe om te registreren met een Google-account, dus laat je niet misleiden als je de cloud niet nodig hebt.[b][b]

Afwerking

redmi 9C test avis review recencione analisis opinion beoordeling 8[b][b]Dit is de eerste keer dat ik een Xiaomi-telefoon op instapniveau heb getest. Ik had de gelegenheid gehad om instapmodellen van andere merken te testen en de afwerking was het eerste zichtbare element van de prijspositionering van de telefoon.[b][b]Deze Redmi 9C verraste me positief. Plastic is alomtegenwoordig, maar de afwerkingen zijn goed voor een telefoon in deze prijsklasse.[b][b]redmi 9C test avis review recencione analisis opinion beoordeling 6[b][b]Het scherm is vrij groot (6,53 inch) en neemt 81% van de beschikbare ruimte in beslag. De grenzen zijn zichtbaar, maar niet meer dan een telefoon uit het middensegment. De frontcamera zit in een inkeping, zoals een jaar of twee geleden vaak het geval was.[b][b][b]redmi 9C test avis review recencione analisis opinion beoordeling 9[b]De achterkant van de telefoon heeft een geribbelde textuur waardoor de telefoon er minder monotoon uitziet. Er is ook een vingerafdruksensor en een fotomodule met 3 sensoren. Deze module valt een beetje op, maar zonder het gebruik van de telefoon te hinderen.[b][b]De rest van het toestel heeft een zeer klassieke configuratie met de SIM-lade aan de linkerkant (2 SIM-slots + 1 geheugenkaartslot), de gebruikelijke knoppen zijn beschikbaar aan de rechterkant, ze zijn duidelijk zichtbaar en goed gepositioneerd. Onderaan is er een micro USB-poort, het is jammer want vandaag de dag hebben alle telefoons een USB-C-poort. De telefoon is ook uitgerust met een audio-uitgang.[b][b][b][b][b]

Specificaties

[b]De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon.Ik heb de Redmi 9c in 2Gb / 32 Gb versie gekocht, er is ook een 4 Gb / 64Gb versie.[b][b]Kopers van deze telefoon zullen hem waarschijnlijk niet kopen voor zijn eigenschappen. [b][b]Hier is een overzicht van de functies:[b][b][b]

CPU / GPU Prestatie

CPU : Mediatek Helio G35
GPU : IMG PowerVR GE8320 680MHz
Geheugen (RAM) : 2 - 4 Gb
Opslagcapaciteit : 32-64Gb

Benchmark Antutu/3DMark

Het testen van een telefoon als de Redmi 9c met Antutu heeft niet veel zin omdat deze telefoon niet ontworpen is om prestatierecords te breken.[b][b]Ik kreeg een score van iets meer dan 110.000 punten met Antutu, wat genoeg zou moeten zijn voor dagelijks gebruik zoals het surfen op het internet, het bekijken van wat video's en het spelen van wat kleine spelletjes.[b][b]
Antutu score : 110214
[b]Top 10 - prestatieclassificatie op basis van Antutu
1. Oppo Find X2 Pro - 605184
2. Oneplus 8t - 595000
3. Xiaomi Mi 10t Pro - 581650
4. Oneplus 8 Pro - 579417
5. Xiaomi Mi 10 - 579114
6. Poco F2 Pro - 569559
7. Samsung Galaxy S20 Fe - 565000
8. Samsung Galaxy S20 - 503905
9. Huawei P40 Pro - 466765
10. Huawei P40 - 466765

Aantal smartphones in de ranglijst:115
Positie van deze smartphone in de ranglijst:86/115

Opmerking: deze ranglijst bevat alleen de telefoons die ik heb getest en enkele andere die ik ter referentie heb toegevoegd.
[b]Gaming[b]Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.[b][b]De Redmi 9C is geen telefoon die ontworpen is voor gaming, dus ik had niet verwacht dat ik PUBG Mobile in goede omstandigheden zou kunnen spelen en toch is het resultaat niet zo slecht. [b][b]De laadtijd van het spel was erg lang, het kostte me enkele minuten om in het spel te komen, maar eenmaal in het spel is de spelervaring niet al te slecht. Het niveau van de graphics is op zijn minst, de animaties zijn niet altijd vloeiend en soms was de reactietijd niet snel genoeg, maar over het algemeen was het spel speelbaar.[b][b]

Netwerkprestatie

De Redmi 9C ondersteunt de meeste Europese frequenties, dus je zou het overal moeten kunnen gebruiken.[b][b]
3G frequenties : B1 (2100), B2 (1900), B4 (1700/2100 AWS A-F), B5 (850), B8 (900)
4G frequencies : B1 (2100), B2 (1900), B3 (1800), B4 (1700/2100 AWS 1), B5 (850), B7 (2600), B8 (900), B20 (800), B28 (700), B38 (TDD 2600), B40 (TDD 2300), B41 (TDD 2500)
Bluetooth : Bluetooth 5.0 LE
SAR / Hoofd : 0.355
SAR / lichaam : 0.779
Volte : Ja
NFC : Neen
Aantal metingen : 1000
Gemiddelde signaal : -97.04
Download snelheid : 48
Upload snelheid : 20
Kies je land om te controleren of je telefoon compatibel is:


Met de onderstaande frequenties kun je zien of deze telefoon compatibel is met je provider of dat je deze kunt gebruiken waar je op vakantie gaat.


Signaal 4G[b]De capaciteit om het netwerk correct op te pikken is een essentieel element voor een telefoon, maar het wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te pikken te meten, voer ik een groot aantal metingen uit op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. Deze metingen worden dus onder reële omstandigheden uitgevoerd en niet in een laboratorium, ze zijn niet wetenschappelijk maar geven een goede indicatie van de prestaties. [b][b]Gevoeligheidsclassificatie van netwerksignaal
Telefoon getest:Gemiddeld signaal (dBm)Aantal metingen:
Xiaomi Mi 9t Pro-881600
Xiaomi Redmi Note 5-91.305600
Xiaomi Mi 9 Lite-93788
Samsung Galaxy A70-94.5111975
Nokia 5.3-94.98531
Realme 6-95.142301
Xiaomi Redmi Note 8 Pro-95.9221599
Xiaomi Mi A3-95.951000
Huawei Y6 2019-95.951199
Doogee S58 Pro-96.22856
Redmi 9a-96.481000
Meizu Note 9-96.68937
Motorola G8 Power-96.881032
Xiaomi Redmi Note 7-97.011430
Redmi 9c-97.041000
Umidigi S3 Pro-97.131200
Xiaomi Redmi Note 8-97.34879
Samsung Galaxy A21s-97.781000
Umidigi F1-97.82298
Ulefone Armor 7e-98.71000
Xiaomi Mi Note 10 Lite-991000
Honor 9x-99.14899
Xiaomi Redmi Note 9s-99.41860
Poco F2 Pro-99.81247
Xiaomi Redmi Note 9-100.791785
Xiaomi Mi 10 Lite 5g-100.881198
Poco X3-101.19821
Umidigi F2-101.47712
[b]Met precies 1000 metingen kreeg ik een gemiddeld signaal van -97,04 dB. Het is lang geleden dat ik een Xiaomi heb getest die boven het gemiddelde uitkwam.[b][b]De Redmi 9c scoort goed op netwerkniveau, hij presteert beter dan de meeste andere Xiaomi die ik dit jaar heb getest. Ik krijg ook een betere score dan de Samsung Galaxy A21's waarmee ik een gemiddeld signaal van -97,78 heb.[b][b][b]Download/Upload snelheid[b]Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.[b]Top 10 - snelheidsrangschikking tijdens downloaden
1. Samsung Galaxy S20 D:351Mbps U: 20Mbps
2. Poco X3 D:232Mbps U: 55Mbps
3. Xiaomi Mi 10 Lite 5g D:223Mbps U: 52Mbps
4. Poco F2 Pro D:207Mbps U: 53Mbps
5. Xiaomi Mi Note 10 Lite D:153Mbps U: 68Mbps
6. Xiaomi Mi A3 D:150Mbps U: 60Mbps
7. Xiaomi Redmi Note 9s D:150Mbps U: 60Mbps
8. Xiaomi Mi 8 Lite D:149Mbps U: 60Mbps
9. Samsung Galaxy A21s D:147Mbps U: 51Mbps
10. Huawei Y6 2019 D:145Mbps U: 61Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:30
Positie van deze smartphone in de ranglijst:30/30

Let op: de theoretische maximale snelheid van een telefoon wordt vaak beperkt door de configuratie van het mobiele netwerk en de congestie van het netwerk op het moment van de meting. Dus misschien kun je een hogere snelheid halen op een ander netwerk
[b]De Redmi 9C is niet erg snel in 4G, maar dat zou je niet moeten tegenhouden om de telefoon te gebruiken. De 4G-snelheid maakt het mogelijk om te surfen op het internet, video's te bekijken op Youtube en toepassingen te gebruiken. Je zult de telefoon waarschijnlijk niet als modem kunnen gebruiken omdat de snelheid waarschijnlijk niet snel genoeg is om het gebruikscomfort te garanderen.[b][b][b]

Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.[b]
Wifi frequenties : 802.11b, 802.11g, 802.11n
Download snelheid : 43
Signaal / dicht : -19
Signaal / afstand : -62
Wifi-signaal[b]Met een gemiddeld signaal van -19 dBm in de buurt van de router en -63 dBm op afstand biedt de Redmi 9c een goede gevoeligheid voor het wifi-signaal (bovengemiddeld).[b][b][b]Top 10 - rangschikking van wifi-gevoeligheid
1. Poco F2 Pro -11dBm
2. Samsung Galaxy A21s -13dBm
3. Poco X3 -17dBm
4. Xiaomi Redmi Note 9s -18dBm
5. Xiaomi Redmi Note 8 Pro -19dBm
6. Xiaomi Mi Note 10 Lite -19dBm
7. Xiaomi Mi 10 Lite 5g -19dBm
8. Xiaomi Redmi Note 8 -19dBm
9. Xiaomi Redmi Note 9 -19dBm
10. Redmi 9a -19dBm

Aantal smartphones in de ranglijst:33
Positie van deze smartphone in de ranglijst:11/33

[b]Download/Upload snelheid[b]Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.De Redmi 9C (evenals de Redmi 9A) zijn alleen compatibel met een wifi-frequentie (2.4Ghz) en helaas heeft dit invloed op de downloadprestaties. [b][b]Ik heb iets minder dan 50 Mbps in download gemeten, het is veel minder dan de 5Ghz telefoons maar deze snelheid zou genoeg moeten zijn om video's op Youtube te bekijken.[b][b][b]Top 10 - Ranglijst van wifi-downloadsnelheden
1. Samsung Galaxy S20 351Mbps
2. Poco F2 Pro 341Mbps
3. Xiaomi Redmi Note 8 Pro 319Mbps
4. Umidigi Bison 306Mbps
5. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 300Mbps
6. Xiaomi Mi 8 Lite 260Mbps
7. Poco X3 251Mbps
8. Xiaomi Redmi Note 7 250Mbps
9. Umidigi F1 220Mbps
10. Xiaomi Redmi Note 8 211Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:33
Positie van deze smartphone in de ranglijst:31/33

Opmerking: ik heb een 400 Mbps-lijn en een modem die hogere snelheden kan leveren, maar ik weet nooit zeker hoeveel bandbreedte er beschikbaar is als ik een test doe.
[b]

GPS-prestaties

[b]Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en maak ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert de GPS het signaal om aan de weg te blijven hangen niet kunstmatig, het heeft geen markeringen, zodat je de werkelijke positie kunt zien. Ik gebruik dan een applicatie om de nauwkeurigheid van het signaal te meten. [b][b]De Redmi 9C is uitgerust met een Mediatek-processor, wat vaak resulteert in een betere GPS-nauwkeurigheid. Opnieuw bereikt de Redmi 9C een nauwkeurigheidsniveau van 2 meter.[b][b]Het lage vermogen van de Redmi 9C zal echter een probleem zijn voor snelle reizigers, omdat de telefoon snelle kaarten moet verversen en er vertraging kan optreden.[b][b][b]Top 10 - GPS-nauwkeurigheidsclassificatie
1. Oukitel C21 1m
2. Redmi 9a 1m
3. Xiaomi Redmi Note 9 1m
4. Redmi 9c 2m
5. Umidigi Bison 2m
6. Samsung Galaxy A21s 4m

Aantal smartphones in de ranglijst:7
Positie van deze smartphone in de ranglijst:4/7

Opmerking: een nauwkeurigheid van 3 meter of minder kan eenvoudig worden gecorrigeerd door een goede GPS-applicatie. De telefoonprestaties spelen ook een rol bij de snelheid waarmee je scherm wordt bijgewerkt, dus de nauwkeurigheid kan in het gedrang komen door een te trage weergave.
[b]

Batterijduur

Capaciteit : 5000
Snel laden : Ja
W max : 10
Autonomie (100% helderheid) : 656.00
Autonomie (50% helderheid) : 1915.00
Oplaadtijd : 170.00
Ontladingssnelheid (100%) : 0.15
Ontladingsscore (100%) : 7.62
Ontladingssnelheid (100%) : 0.05
Ontladingssnelheid (50% : 2.61
Laadsnelheid : 0.59
Laadscore : 29.41
Vanaf maart 2020 heb ik mijn subjectieve batterijtest vervangen door een technische test om het werkelijke gedrag van de batterij beter te kunnen meten. Nu test ik de autonomie en de oplaadtijd onder absoluut identieke omstandigheden. Ik voer verschillende metingen uit, zodat deze test alleen al enkele dagen duurt en ik de telefoon voor niets anders kan gebruiken.

Batterijduur - methodologie
Om de levensduur van de batterij te testen, meet ik het batterijverbruik elke minuut in strikt identieke omstandigheden om telefoons te kunnen vergelijken en ook om je in staat te stellen je telefoon in dezelfde omstandigheden te evalueren. Ik sluit elke invloed uit van toepassingen die de meting zouden kunnen verstoren. De autonomie is niet lineair, de batterij ontlaadt zich soms veel sneller aan het einde. Dit is een frustrerend fenomeen, maar met mijn metingen weet je of je snel een oplader moet vinden.

Batterijduur
De batterij van de Redmi 9c heeft een capaciteit van 5000 mAh en is ontladen van 100% tot 1% in 656.00 minuten met 100% helderheid, hij is ontladen van 100% tot 1% in 1915.00 met 50% helderheid. Op deze manier krijg ik een gemiddelde ontlaadsnelheid van 0.15% per minuut bij 100% lichtsterkte en 0.05% per minuut bij 50% lichtsterkte, het verbruik is dus 7.62 mA per minuut bij 100% lichtsterkte en 2.61 bij 50% lichtsterkte. Om de efficiëntie van de telefoon en de invloed ervan op de batterij te kunnen vergelijken, moet je de 7.62 (of 50%) score vergelijken met die van andere smartphones, het cijfer moet zo laag mogelijk zijn.

Laadtijd - methodologie
Om de oplaadtijd te testen, gebruik ik altijd dezelfde lader met dezelfde kabel. Ik meet de oplaadtijd minuut voor minuut om de evolutie van de lading en de oplaadsnelheid te zien. De laadsnelheid van een batterij is niet lineair, maar vaak sneller aan het begin en langzamer aan het einde. De lader is compatibel met snel laden.

Laadtijd
De accu van het Redmi 9c heeft een capaciteit van 5000 mAh en is opgeladen van 1% tot 100% in 170.00 minuten. Dit geeft me een gemiddelde laadsnelheid van 0.59% per minuut en dus een toename van 29.41 mA per minuut. Om de prestaties van de Redmi 9c te vergelijken met andere telefoons, moet je de 29.41 per minuut score gebruiken, deze score moet zo hoog mogelijk zijn.

In het bijzonder: de laadsnelheid is niet altijd lineair, de onderstaande grafiek geef je een indicatie van het gedrag van de batterij.

De volgende tabel geeft een overzicht van de geteste telefoons met de technische accutest, ze zijn gerangschikt in volgorde van efficiëntie. Een hogere batterijcapaciteit zou logischerwijs moeten resulteren in een hogere levensduur van de batterij, maar dat is niet altijd het geval en het geeft geen indicatie van de efficiëntie van een telefoon.

SmartphoneCapaciteit (mAh)Levensduur (minuten)EfficiëntiescoreLevensduur (minuten) / 50%Efficiëntiescore / 50%Laadtijd.Laden score
Oukitel C214000497.008.051324.003.02167.0023.95
Honor 9x4000770.005.191333.003.00151.0026.49
Nokia 5.34000549.007.291096.003.65199.0020.10
Samsung Galaxy S204000565.007.081217.003.29136.0029.41
Umidigi A9 Pro4150552.007.521562.002.66112.0037.05
Xiaomi Mi 10 Lite 5g4160749.005.551541.002.70163.0025.52
Realme 64300704.006.111104.003.89162.0026.54
Poco F2 Pro47001150.004.091536.003.06180.0026.11
Redmi 9c5000656.007.621915.002.61170.0029.41
Umidigi Bison5000550.009.091471.003.40238.0021.01
Redmi 9a5000694.007.201902.002.63195.0025.64
Motorola G8 Power5000912.005.482792.001.79311.0016.08
Samsung Galaxy A21s5000729.006.861283.003.90166.0030.12
Xiaomi Redmi Note 95020650.007.721808.002.78162.0030.99
Xiaomi Redmi Note 9s5020663.007.571876.002.68224.0022.41
Umidigi F25150927.005.561854.002.78299.0017.22
Poco X35160653.007.901654.003.12181.0028.51
Doogee S58 Pro5180845.006.131908.002.71177.0029.27
Xiaomi Mi Note 10 Lite5260827.006.361609.003.27208.0025.29
Ulefone Armor 7e5500768.007.161140.004.82179.0030.73
Poco M36000842.007.131898.003.16217.0027.65

helpHoe lees je deze cijfers?
De batterijcapaciteit is een belangrijk element bij het bepalen van de autonomie van een telefoon, maar het is niet de enige factor. Een telefoon met een grote batterij kan een kortere batterijduur hebben als hij meer stroom verbruikt. Als ik een voorbeeld uit het dagelijks leven zou moeten nemen, zou ik het universum van de auto gebruiken. Als een auto een grote brandstoftank heeft, zou hij een langere afstand moeten kunnen rijden, tenzij het gemiddelde brandstofverbruik hoger is. De score voor de efficiëntie van de batterij werkt op dezelfde manier, hij moet zo laag mogelijk zijn en staat voor het energieverbruik van de telefoon. Deze verschillen in efficiëntie zijn vaak gerelateerd aan de helderheid van het scherm, grote heldere schermen hebben de neiging om meer energie te verbruiken en zelfs als ze een grote batterij hebben, zal hun bereik korter zijn.

samengevat Met een 5000 mAh batterij en een telefoon die niet veel vermogen vraagt, zou ik een goede autonomie moeten krijgen. Uit tests blijkt dat dit het geval is, maar dan met een klein verschil. Wanneer het scherm op vol vermogen wordt ingeschakeld, neemt het verbruik exponentieel toe omdat de Redmi 9c met 100% helderheid 3 keer meer energie verbruikt dan bij 50%.[b][b]Dit is te zien op de volgende grafiek:[b]redmi 9c batterie test[b]Het verbruik is lineair, maar de batterij ontlaadt zich 3 keer sneller als de helderheid 100% is. Met een helderheid van 50% heb ik meer dan 32 uur autonomie, het is een uitstekende score.[b][b]De oplaadtijd van de batterij is in het gemiddelde van dit soort telefoons. Het is niet helemaal lineair, de laatste procenten duren langer.[b][b]redmi 9c batterie charge test[b][b]Met 32 uur levensduur van de batterij in continu gebruik, zou je in staat moeten zijn om 3 tot 4 dagen in regelmatig gebruik te gaan, dus de Redmi 9c heeft een zeer goede levensduur van de batterij.[b][b]

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.[b]

Hardware

Selfie / resolutie : 5
Resolutie : 13
mm wide angle : 3.43 mm
Xiaomi communiceerde geen informatie over de fotosensoren, dus ik weet niet welk type sensor in de Redmi 9c werd gebruikt. Kijkend naar de specificaties, kon ik geen soortgelijke sensor vinden in de andere telefoons die ik heb getest. [b][b]De hoofdsensor is een 3,43 mm sensor met 13 miljoen pixels. Er is geen ultra-groothoeksensor. Deze sensor wordt ook gebruikt in de Redmi 9a.[b][b]Standaard app[b]De standaard fototoepassing van de Redmi 9c is dezelfde als in de meeste Xiaomi's met MIUI 12. De slechte prestaties van de telefoon zijn merkbaar bij het gebruik van de fotoapplicatie, omdat deze langzamer reageert dan bij andere modellen uit het middensegment. Het overschakelen van de ene modus (bijv. foto naar video) naar de andere gebeurt met een lage latency.[b][b][b]

Fotokwaliteit

Foto test / studio[b]Hoofdsensor[b][b][b][b]Ik was positief verrast door de kwaliteit van de foto van de Redmi 9c in de studio. Ik verwachtte een slecht resultaat, maar dat is niet het geval. De foto is een beetje onderbelicht, maar de scherpte is echt goed voor een telefoon in deze prijsklasse. De kleuren lijken ook behoorlijk accuraat, zelfs als het gebrek aan contrast de indruk wekt dat er een sluier over de foto hangt. [b][b][b]Uit de analyse van de colorimetrie blijkt dat de Redmi 9c vooral op groen en blauw afwijkt van de norm. De colorimetrische afwijkingen van de andere kleuren zitten in het gemiddelde.[b][b][b][b]Als ik kijk naar waar deze kleuren afwijken, zie ik dat groen afwijkt in de richting van geel, blauw afwijkt in de richting van een lichter blauw. Foto's met een blauwe lucht moeten dus met een lichter blauw dan in werkelijkheid verschijnen. Vegetatie zal waarschijnlijk een warmere kleur krijgen.[b][b][b][b]Foto test / zon[b][b]Voor minder dan 100€ kan je niet verwachten een telefoon te vinden die zeer goede foto's kan produceren... en toch doet deze Redmi 9c het vrij goed! [b][b]De technische test van de foto toonde aan dat de telefoon blues ging produceren die iets te licht was en groen die naar geel gleed. Dit kan worden geverifieerd op deze foto zonder dat het een probleem wordt. Afgezien van deze twee elementen zijn de kleuren goed gerestaureerd. De scherpte is ook goed. [b][b]Als ik de foto vergelijk met de prijs met een betere telefoon op hetzelfde moment, dan ziet het er zo uit:[b]poco x3 redmi 9c 9a[b][b][b]We zien hier dat de blauwen dieper zijn, het groen glijdt niet naar geel toe en de kleurtemperatuur is over het algemeen koeler.[b][b]Hier zijn enkele andere foto's genomen met de Redmi 9c die de waarnemingen bevestigen:[b][b][b][b][b]Foto test / bewolkt[b][b][b]De Redmi 9c komt in de problemen als de helderheid afneemt omdat alle vegetatie zich in een onderbelichte zone bevindt en de lucht een aanzienlijke overbelichting vertoont. Scherpte is correct, maar met zo'n verschil tussen de belichtingsgebieden verliest het beeld veel detail. [b][b][b][b][b]Test foto / nacht[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b][b]

Videokwaliteit

Stabilisatie[b][b][b]De Redmi 9c heeft geen stabilisatie, dus schokken worden niet gedempt, maar in deze prijsklasse biedt geen enkele telefoon stabilisatie.[b][b]Video normale condities[b][b]De lichtomstandigheden waren niet ideaal voor de videotest, maar ik denk dat de Redmi 9c het heel goed doet voor een telefoon onder de 100€. De scherpte is goed, de focus is snel en de beweging is niet te schokkerig.[b][b]De kleuren zijn niet altijd correct en de belichting kan beter, maar ook hier is het resultaat meer dan correct.[b][b]Video low light[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Audiokwaliteit

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.[b]
Frequency Respons : +0.03 / -0.12
Noise Level : -89.1
Dynamic Range : 89.1
THD : 0.00138
Intermodulation : 0.012
Stereo crosstalk : -87.3
Ik heb de Redmi 9C eerst getest in subjectief luisteren en zonder koptelefoon is de geluidskwaliteit van de luidspreker niet erg goed. Het geluid is behoorlijk gedempt en de hoogtepunten zijn overdreven. Gelukkig is het geluid veel beter als je met een koptelefoon luistert. [b][b]De Redmi 9C levert een goede geluidskwaliteit maar mist een beetje kracht. In deze prijsklasse is dit heel normaal, ik zou zelfs zeggen dat het geluid technisch gezien op het niveau van telefoons boven de 150 euro ligt.[b][b]Frequency Response[b]Deze test is bedoeld om te testen of het toestel in staat is alle frequenties correct te reproduceren. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om op alle frequenties een goed geluid te zien, is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen. [b][b]Ik heb de Redmi 9C vergeleken met de Redmi Note 9 en kreeg een zeer vergelijkbaar resultaat. Ze hebben beiden een zeer gelijkaardige prestatie met een lichte kwaliteitsgraad rond 2khz die meer uitgesproken wordt boven 10khz. Dit is te horen als je gewend bent om naar muziek te luisteren op een apparaat van goede kwaliteit, maar voor de gemiddelde persoon denk ik dat de geluidskwaliteit heel acceptabel zal zijn.[b][b]Dynamisch bereik[b]Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus te spelen te testen. Ook hier moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de referentie staan.[b]Ik heb de Redmi 9C opnieuw vergeleken met de Redmi Note 9 en was verbaasd te zien dat de Redmi 9C beter presteert dan de Redmi Note 9 wanneer het volume toeneemt. De Redmi 9C biedt een krachtiger geluid dan de Redmi Note 9 met een betere stabiliteit over alle frequenties. De Redmi Note 9 lijdt aan een vrij duidelijk machtsprobleem.[b][b]Geluidsniveau[b]Deze test heeft tot doel te bepalen of het geteste apparaat in staat is om geluiden zonder veel ruis te reproduceren. Een hoge score duidt op een lage parasietendruk, een lagere score duidt op een hogere aanwezigheid van parasieten.[b][b]De Redmi 9C heeft geen storingsproblemen, hij presteert weer beter dan de Redmi Note 9 voor deze test.[b][b]Concertopname[b]Het doel van deze test is om de opnamekwaliteit van de telefoon te meten wanneer er veel omgevingsgeluiden zijn. Omdat ik niet elke keer als ik een telefoon test de mogelijkheid heb om naar een concert te gaan, simuleer ik het geluid van een concert in een gesloten omgeving.Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven. [b]
Screen grootte : 6.53
Resolutie : 720 x 1600
Ratio : 20:9
Type : IPS LCD
% oppervlakte : 81
dE wit : 4.9
dE rood : 3.6
dE groen : 2.7
dE blauw : 1.9
dE geel : 1.2
dE cyan : 2.7
dE magenta : 1.5
Wit temperatuur : 6238
Contrast : 1704:1
Helderheid : 380
Colorimetrie[b][b]De Redmi 9c maakt gebruik van een LCD-type display dat 81% van de ruimte in beslag neemt met een resolutie van 720x1600. De pixeldichtheid is lager dan gemiddeld, dus de pixelafwijking is enigszins zichtbaar als men goed oplet.[b][b]Op het colorimetrische niveau heb ik een afwijking dE van 2,6 gemeten, dit is een uitstekende score. Het is echter noodzakelijk om de configuratie van het display te wijzigen om de kleurtemperatuur terug te brengen naar "standaard" in de displayparameters, anders zal de telefoon een minder goede colorimetrie vertonen.[b][b][b]Top 10 - rangschikking van de beste schermen op basis van colorimetrie
1. Xiaomi Mi 10 Lite 5g dE = 0.73
2. Xiaomi Mi 10t Pro dE = 0.83
3. Xiaomi Redmi Note 8 dE = 1.2
4. Samsung Galaxy S20 dE = 1.4
5. Poco M3 dE = 1.4
6. Xiaomi Mi 9 Lite dE = 1.46
7. Xiaomi Redmi Note 9s dE = 1.47
8. Honor 9x dE = 1.5
9. Poco F2 Pro dE = 1.73
10. Xiaomi Mi Note 10 Lite dE = 1.91

Aantal smartphones in de ranglijst:35
Positie van deze smartphone in de ranglijst:14/35

Let op: het colorimetrische verschil wordt gemeten in dE. Na drie uur zal het menselijk oog een colorimetrisch verschil waarnemen, dus de dE moet het laagst zijn. De tests zijn allemaal uitgevoerd met een colorimetrische sonde.
[b]Helderheid / Contrast[b]Ik heb met mijn sonde een lichtsterkte van 380 cd/m² gemeten, het is een vrij gemiddelde score. De Redmi 9c heeft ook een "zonnetype" parameter om een betere aflezing van het scherm in vol zonlicht mogelijk te maken. Deze parameter geeft niet genoeg helderheid aan het scherm om perfect leesbaar te zijn in vol zonlicht.[b][b] Ik heb met mijn sonde een contrastverhouding van 1704:1 gemeten, wat een bovengemiddelde score is voor dit type scherm.[b][b]De Redmi 9c mag dan wel een instapmodel zijn, hij kan wel concurreren met duurdere telefoons zoals de Samsung Galaxy A21s.[b][b]Lichtabsorptie/Reflectie[b]Het scherm van de smartphone reflecteert het licht en maakt er soms een echte spiegel van. Dit spiegeleffect maakt het moeilijker om te lezen. [b][b]De onderstaande absorptie-index geeft het percentage van het door het scherm geabsorbeerde licht aan. De leesbaarheid van een scherm is beter wanneer de absorptie-index hoog is.[b][b]
Telefoon getest:% lichtabsorptie
Samsung Galaxy S10+58
Xiaomi Mi 9T Pro52
Honor 9x65
Redmi Note 9s55
Motorola G8 Power60
Realme 654
Umidigi F248
Poco F2 Pro52
Redmi Note 956
Xiaomi Mi Note 10 Lite53
Samsung Galaxy S2047
Samsung Galaxy A21s53
De geteste telefoons hebben een gemiddelde absorptiegraad van54 %

Biometrie

De Redmi 9c is uitgerust met een vingerafdruksensor aan de achterzijde, deze sensor werkt zeer goed maar is langzamer dan gemiddeld door de lage prestaties van de telefoon.[b][b]

Besturingssysteem

De Redmi 9C draait onder MIUI 12 en de ervaring is niet verminderd in vergelijking met een ander apparaat dat gebruik maakt van hetzelfde besturingssysteem. De reactietijd is duidelijk langzamer dan op een sneller apparaat, maar dit heeft geen invloed op de werking van de telefoon.[b][b][b]

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Accessoires Redmi 9c

Om nog meer te genieten van je ervaring met je smartphone bied ik links naar allerlei accessoires die je misschien handig vindt

Beschermhoes / koffer redmi 9c
Screen beschermfolie redmi 9c
Geheugenkaart redmi 9c
USB-kabel / oplader redmi 9c
Koptelefoon redmi 9c
Fietsenrek redmi 9c

Vergelijk Redmi 9c met de anderen

Ik heb voor elke test een score van 1 tot 10 toegekend die de sterke en zwakke punten van een product bepaalt. Ik gebruik 0 voor criteria die (nog) niet zijn getest. Een score van 1 tot 3 duidt op slechte prestaties (en ja, dat is ook zo), een score van 4 tot 6 duidt op gemiddelde prestaties, een score van 7 tot 8 duidt op goede prestaties en een score van 9 en 10 duidt op uitzonderlijke prestaties. .
De score wordt berekend op basis van mijn metingen en als er geen metingen zijn, is het een subjectieve mening op basis van mijn ervaring.

De scores zijn niet statisch, ze veranderen in de loop van de tijd omdat de prestaties van nieuwe producten veranderen en hiermee moet rekening worden gehouden.

Redmi 9c
Afwerking kwaliteit6.006.00
Batterijprestaties8.008.00
CPU-prestaties3.006.5
GPU-prestaties3.006.5
Schermkwaliteit6.007.00
foto kwaliteit5.505.00
Video kwaliteit5.505.00
Wi-Fi-prestaties5.007.00
Mobiele downloadsnelheid5.005.00
Gevoeligheid van het mobiele netwerk7.006.00
Frequentiebereik7.007.00
Geluidskwaliteit6.006.00
GPS-prestaties6.006.00
Besturingssysteem7.008.00
Totale score8089
Wereldwijde ranglijst
1. Samsung Galaxy S20 112 / 140
2. Poco F2 Pro 111 / 140
3. Samsung Galaxy S10+ 107 / 140
4. Xiaomi Mi 9t Pro 106 / 140
5. Poco X3 102 / 140
6. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 101 / 140
7. Xiaomi Mi Note 10 Lite 101 / 140
8. Xiaomi Redmi Note 8 Pro 100 / 140
9. Xiaomi Redmi Note 9s 98 / 140
10. Xiaomi Mi 9 Lite 98 / 140
11. Xiaomi Redmi Note 8 97 / 140
12. Xiaomi Redmi Note 7 94 / 140
13. Realme 6 93 / 140
14. Umidigi Bison 92 / 140
15. Umidigi A9 Pro 92 / 140
16. Oukitel C21 89.5 / 140
17. Xiaomi Mi A3 89 / 140
18. Motorola G8 Power 89 / 140
19. Xiaomi Redmi Note 9 89 / 140
20. Nokia 5.3 89 / 140
21. Honor 9x 88 / 140
22. Meizu Note 9 86 / 140
23. Xiaomi Mi 8 Lite 86 / 140
24. Xiaomi Redmi Note 5 85 / 140
25. Umidigi S3 Pro 83 / 140
26. Samsung Galaxy A21s 82 / 140
27. Umidigi F2 82 / 140
28. Redmi 9a 81 / 140
29. Redmi 9c 80 / 140
30. Ulefone Armor 7e 80 / 140
31. Doogee S58 Pro 78.5 / 140
32. Honor 8x 78 / 140
33. Poco M3 77.5 / 110
34. Umidigi F1 77 / 140
35. Huawei Y6 2019 74 / 140
36. Xiaomi Mi 10t Pro 57 / 70
37. Elephone U5 0 / 0

Test / beoordeling conclusie

De Redmi 9C is een instapmodel telefoon die voor ongeveer 100 euro is gaan verkopen. Voor deze prijs vind je niet veel telefoons met een groot scherm, een grote batterij, verschillende fotosensoren, ... Xiaomi is er opnieuw in geslaagd zich te vestigen in een prijssegment met een voorstel dat zinvol is.[b][b]Dus, ja, de Redmi 9C is geen prestatiegerichte oorlogsmachine, maar dat is waarschijnlijk niet de prioriteit voor kopers van dit type telefoon. Het is langzamer dan de meeste telefoons die ik heb getest, maar het is niet de langzaamste. [b][b]De Redmi 9C moet gezien worden als een lichtere versie van de Redmi Note 9 die ongeveer 50€ meer kost en die zich in sommige opzichten zelfs beter laat zien dan de Redmi Note 9. [b][b]De Redmi is geen "eenvoudige" telefoon omdat hij net als andere Xiaomi-telefoons op MIUI 12 draait, hij moet gezien worden als een complete smartphone met enkele concessies zoals prestaties.[b][b][b]Sterktes[b]Prijs[b]Levensduur van de batterij[b]4G Netwerkgevoeligheid[b][b][b]Zwaktes[b]Langzaam[b]MicroUSB-poort in plaats van USB-C[b]Wifi alleen in 2.4Ghz[b]Downloadsnelheid[b][b][b]Alternatieven voor dit product[b][b]

Opmerkingen

Discussieer mee / Stel je vragen

Je reactie wordt na validatie gepubliceerd. Ik reageer in mijn vrije tijd op meer dan 1500 reacties per jaar, dus ik kan niet altijd even snel reageren. Je e-mailadres is niet publiekelijk zichtbaar en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.









Ontvang een e-mail wanneer er een reactie is gepubliceerd