Op deze pagina:
Prijs Samsung Galaxy S10+ België / Nederland
Tijdslijn
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
3G/4G-ondersteuning>
Netwerkprestaties
Batterijleven
Audiokwaliteit
Prestatie CPU / GPU
Fotokwaliteit
Video kwaliteit
Schermkwaliteit
Biometrie
Android
Bugs
Toebehoren
Samsung Galaxy S10+ in vergelijking met anderen
Conclusie
Vragen

Beste nieuwprijs:
410.845 EUR
Zie het aanbod | Aliexpress

57 andere prijzen verkrijgbaar in andere winkels.



Samsung Galaxy S10 + : objectieve test, beoordelingen en prijzen

Samsung Galaxy S10 + : objectieve test, review en prijs

Categorie: Tests en beoordelingen


Tot nu toe had ik alleen Chinese smartphones getest die verkocht werden voor ongeveer 200 euro, dit segment is erg interessant, maar ik wilde een review over een echte high-end telefoon doen en kijken hoe groot de kloof met de mid-range is. Om deze nieuwe vergelijking te kunnen doen, heb ik een Samsung Galaxy S10+ gekregen. Op papier heeft deze telefoon alles wat je zou verwachten van een high-end telefoon in 2019 en je zult waarschijnlijk niet veel mensen vinden om het anders te zeggen. Het doel van mijn test is niet om een open deur in te schoppen, ik wilde een analogie maken met de automotive sector door een Volkswagen Golf GTI te vergelijken met een Porsche 911. De vergelijking zou belachelijk kunnen worden, maar hoe ver is het middensegment van de top van het gamma?

Officiële website: Samsung.com


Waarin verschillen mijn tests van andere op het web?

- Ik koop de toestellen meestal met mijn eigen geld, de prijs is dus net even belangrijk als voor je!
- Ik bewaar de toestellen minstens enkele weken (soms meer) om te zien wat ze waard zijn in reële omstandigheden.
- Ik beantwoord (indien mogelijk) je vragen om je te helpen beslissen voordat je de toestellen koopt.
- niemand betaalt me om deze reviews te doen, ik ben dus volledig neutraal en onafhankelijk.
- Mijn pagina's zijn niet gevuld met advertenties.


Poco F2 review - test - beoordeling
Umidigi F2 test / review / prijs
Motorola G8 Power test / review en prijs
Realme 6 test, review en prijs
Xiaomi Redmi Note 9S test / review / prijs
Honor 9x test / review
Xiaomi Mi 9T Pro test / review en prijs
Xiaomi Redmi Note 8 test, review en prijs
Xiaomi Redmi Note 8 Pro test / review en prijs
Samsung Galaxy A70 test / review / beoordeling


Prijs Samsung Galaxy S10+ België / Nederland

.
De Samsung Galaxy S10+ is een van de duurste telefoons (toen hij werd gelanceerd), maar het is soms mogelijk om hem tegen een promotieprijs te krijgen, dus ik raad je aan om je te abonneren op de onderstaande prijswaarschuwingen om op de hoogte te worden gesteld zodra de prijs uw limiet bereikt.

Global Version Used Unlocked Original Samsung Galaxy s10+ Mobile Phone 6.4inch Samsung Galaxy s10 Pl...
2020-09-28 19:56
479 USD
Samsung Galaxy S10+, 128GB, Prism Black - Fully Unlocked (Renewed)...
2020-09-30 12:45
485 USD
Samsung Galaxy S10+, 128GB, Prism Black - For Verizon (Renewed)...
2020-09-30 12:45
490 USD
Samsung Galaxy S10+, 128GB, Prism White - For Verizon (Renewed)...
2020-09-30 12:45
500 USD
Samsung Galaxy S10+ Plus SM-G975F/DS 128GB 8GB (FACTORY UNLOCKED) 6.4"...
2020-09-30 13:01
540 USD
SAMSUNG Galaxy S10+ Noir 128 Go Single SIM...
2020-09-30 06:46
469 EUR




Tijdslijn


24/05/19: Ontvangst van de telefoon
25/05/19: schermtest
26/05/19: gps-test, prestaties
27/05/19: geluidstest


Waarom deze telefoon?

Deze telefoon komt duidelijk uit het middensegment dat ik gewend ben te testen, het was een primeur voor mij. Ik heb al bijna 10 jaar geen Samsung meer gehad en bovendien heb ik nu de mogelijkheid om het beste toestel in hun assortiment te testen.


Testinhoud

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, nemen enkele dagen in beslag en voor cameratests moet ik soms wachten tot het weer gunstig is om foto's te nemen in goede omstandigheden.
Ik ben daarom verplicht om de testresultaten stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van uw bezoek.

Uitpakken


De Samsung Galaxy S10+ is verpakt in een zwarte doos die zich niet echt onderscheidt van de rest, inclusief een lader, USB-kabel, USB-kabel, USB type C naar USB-adapter, hoofdtelefoon en kabel. Het is duidelijk niet op de doos dat een dergelijk toestel wordt beoordeeld.

De meeste van de telefoons die ik heb getest zijn zo gelijkaardig dat als het scherm uit staat, ik ze niet altijd kan onderscheiden. De Samsung Galaxy S10 is anders en of je het ontwerp nu leuk vindt of niet, hij lijkt niet op de andere. Aan de achterkant reflecteert de parelwitte verpakking het licht met rode reflecties en aan de voorkant zal het enorme doorboorde scherm snel indruk op je maken met zijn bijna perfecte colorimetrie.

Ondanks de grootte van het scherm, slaagt de S10+ erin om een redelijk formaat en gewicht te behouden, het is kleiner dan de Redmi Note 7 met een groter scherm, het is ook lichter. De schermranden zijn erg dun en Samsung heeft ervoor gekozen om een doorboord scherm te gebruiken in plaats van een inkeping, het is vrij mooi en het biedt een enorme ruimte voor het scherm, 86% van het oppervlak van het apparaat wordt gebruikt voor het scherm! Alles is zo ontworpen dat er geen ruimte verloren gaat.

Lengte : 157.6
Breedte : 74.1
Dikte : 7.8
Gewicht : 175
Jack uitgang : Ja
Type USB : Type C
USB norm : 2.0
Infrarood port : Neen


Eerste configuratie


Bij het starten van het toestel moet je onvermijdelijk de configuratie van het toestel doorlopen. Net als bij Xiaomi heeft Samsung de gehele interface opnieuw ontworpen om een merkspecifieke ervaring te bieden. Samsung biedt je een aantal opties die specifiek zijn voor Samsung om te proberen haar diensten te pushen, deze opties zijn niet verplicht, maar je zal regelmatig geconfronteerd worden met deze wens om de controle niet over te laten aan Google. Samsung heeft standaard een reeks embedded applicaties ontwikkeld, je kunt je ook abonneren op een gratis cloud. Over het algemeen doet Xiaomi hetzelfde, maar Samsung gaat verder door het aanbieden van een voice assistant zoals bij Google, behalve dat het hier Bixby heet. Deze voice assistant heeft zelfs een eigen toets aan de zijkant van de telefoon, wat een indicatie geeft van het belang dat aan de assistant bij Samsung wordt gehecht.

De opstartprocedure is dus iets langer dan op een Xiaomi, maar het levert geen problemen op. Ik heb me bij Samsung geregistreerd om de verschillende applicaties en functies van de Koreaanse fabrikant te kunnen testen. Ik zal proberen om deze verschillende functies te integreren in mijn test.

Afwerking


samsung galaxy s10 plus test avis review beoordeling prueba

Wat kan je verwachten van een telefoon voor deze prijs ? Er zijn een aantal zeer mooie telefoons in de prijsklasse tussen de 200 en 300€ maar de Samsung is duidelijk een niveau hoger. Ik heb een witte S10+ en aan de achterkant is er een perfect glad wit oppervlak dat alleen onderbroken wordt door de horizontaal geplaatste camera. Het witte oppervlak wordt blauw of rood afhankelijk van het omgevingslicht, dit heeft geen bijzonder nut maar geeft wel een specifieke identiteit aan de telefoon. De positie van de camera is naar mijn mening veel beter dan camera's met een verticale sensor aan de zijkant van de camera, een horizontale sensor zorgt voor een natuurlijkere kadrering van de foto's. De camera's hebben een verticale sensor aan de zijkant van de camera, een horizontale sensor zorgt voor een natuurlijker beeld.

Aan de voorkant zie je maar één ding: het scherm. Het scherm is enorm groot en de bezettingsgraad van het scherm stijgt tot 86%, het is enorm. Het scherm is doorboord met een dubbele fotosensor voor selfies, de randen zijn ultradun. De vingerafdruksensor bevindt zich direct op het scherm in plaats van op de achterkant van het scherm zoals bij de meeste telefoons.

De omtrek van de telefoon is van metaal, waardoor het een meer premium uitstraling heeft en een indruk van stevigheid geeft. De lay-out van de knoppen is daarentegen verwarrend. Ik heb al lang geen Samsung meer gehad, dus ik weet niet of deze keuze specifiek is voor dit model, maar de volumeknoppen zitten links en onder de volumeknoppen heeft Samsung een knop geplaatst om toegang te krijgen tot Bixby zijn assistent. Als je Bixby niet geactiveerd hebt, zal je deze regelmatig kruisen omdat de knop zich op een plaats bevindt waar je meestal je vingers in de buurt van de Bixby assistant stopt. Aan de rechterkant vinden we de aan/uit-knop, de knop is vrij hoog aan de telefoon, het is waarschijnlijk een esthetische keuze maar in gebruik is het een beetje storend als je de gewoonte hebt gehad om een aan/uit-knop in het midden te hebben.

De SIM-lade bevindt zich aan de bovenzijde en aan de onderzijde is er een Jack-aansluiting, een USB-poort van het type C en een luidsprekeruitgang. Dit is een vrij klassieke keuze, maar het stel je in staat om de slankheid van het apparaat te realiseren, slechts een paar milimeter van de rand van het scherm te scheiden van de Jack poort.

De afwerking is dus absoluut onberispelijk, niets lijkt aan het toeval te zijn overgelaten. De telefoon is dus erg goed, maar de plaatsing van de knoppen zal waarschijnlijk het vervelendst zijn tot ik eraan gewend ben.



3G/4G-ondersteuning>


De Galaxy S10+ bestrijkt het overgrote deel van de frequenties in Europa en elders in de wereld. Dus je kunt dit apparaat waarschijnlijk overal gebruiken.

3G-frequenties: B1,B2,B4,B5,B8,B34,B39
4G-frequenties: B1,B2,B3,B4,B5,B7,B8,B8,B12,B13,B13,B17,B18,B19,B20,B25,B26,B28,B32,B38,B39,B40,B41,B66

Kies je land om te controleren of je telefoon compatibel is:


Met de onderstaande frequenties kun je zien of deze telefoon compatibel is met je provider of dat je deze kunt gebruiken waar je op vakantie gaat.




Netwerkprestaties



3G frequenties : B1,B2,B4,B5,B8,B34,B39
4G frequencies : B1,B2,B3,B4,B5,B7,B8,B12,B13,B17,B18,B19,B20,B25,B26,B28,B32,B38,B39,B40,B41,B66
Bluetooth : Bluetooth 5.0 LE
SAR / Hoofd : 0.516
SAR / lichaam : 1.582
Volte : Ja
NFC : Ja



Signaal 4G

Het vermogen om het netwerk correct op te nemen is essentieel voor een telefoon, maar wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te nemen te meten, doe ik een groot aantal metingen op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. De signalen kunnen variëren van -40dBm (uitstekend signaal) tot -140 dBm (slecht signaal). Deze metingen worden uitgevoerd onder reële omstandigheden en niet in een laboratorium.

Op onderstaande grafiek vergelijk ik 2 telefoons op dezelfde cellen om te zien welke telefoon het beste het netwerk opneemt. De telefoon die de beste netwerkontvangst ontvangt is de telefoon die de meeste ruimte inneemt.

Gevoeligheidsclassificatie van netwerksignaal
Telefoon getest:Gemiddeld signaal (dBm)Aantal metingen:
Xiaomi Mi 9t Pro-881600
Xiaomi Redmi Note 5-91.305600
Xiaomi Mi 9 Lite-93788
Samsung Galaxy A70-94.5111975
Realme 6-95.142301
Xiaomi Redmi Note 8 Pro-95.9221599
Xiaomi Mi A3-95.951000
Huawei Y6 2019-95.951199
Redmi 9a-96.481000
Meizu Note 9-96.68937
Motorola G8 Power-96.881032
Xiaomi Redmi Note 7-97.011430
Redmi 9c-97.041000
Umidigi S3 Pro-97.131200
Xiaomi Redmi Note 8-97.34879
Samsung Galaxy A21s-97.781000
Umidigi F1-97.82298
Ulefone Armor 7e-98.71000
Xiaomi Mi Note 10 Lite-991000
Honor 9x-99.14899
Xiaomi Redmi Note 9s-99.41860
Poco F2 Pro-99.81247
Xiaomi Redmi Note 9-100.791785
Xiaomi Mi 10 Lite 5g-100.881198
Umidigi F2-101.47712


Ik was een beetje teleurgesteld door de resultaten omdat ik had verwacht dat Samsung boven het peloton zou uitstijgen, maar het zit in het gemiddelde. Voor de meeste gebruikers maakt het niet uit, het is alleen als je je op een plek bevindt waar de netwerkdekking zwak is, de Samsung zal geen verschil maken met andere telefoons.


Download / mobiel

Met alle tests die ik tot nu toe heb uitgevoerd, ben ik erin geslaagd om een paar 4G cellen te isoleren die echt goede prestaties kunnen leveren. Toen ik begon met het testen van de Galaxy S10+ op deze cellen, was ik erg teleurgesteld over de resultaten. De downloadprestaties waren echt slecht. Ik probeerde verschillende cellen op verschillende locaties op verschillende tijdstippen van de dag, ik zorgde er ook voor dat de signaalkwaliteit goed genoeg was, maar het veranderde niets.

Ik was echt verbaasd over de slechte prestaties en ik kon moeilijk geloven dat deze telefoon niet beter kon presteren. Ik begon te zoeken in de instellingen en vond uiteindelijk een boost optie in de netwerkinstellingen, ik zette hem aan en het veranderde alles. Met deze optie ingeschakeld, presteerde de Samsung veel beter.



Voor de download snelheid kreeg ik een snelheid van ongeveer 110 Mbps en voor de upload ging ik tot ongeveer 40 Mbps. Bij het downloaden staat de Galaxy S10+ vrij hoog, ik kreeg betere scores met één Xiaomi telefoon maar het verschil is niet erg groot. Bij het uploaden kreeg ik tot 60 Mbps met andere apparaten, ik was een beetje verbaasd dat ik de Samsung niet voor alles aan de bovenkant vond, maar ik kan niet uitsluiten dat netwerkfactoren het verschil kunnen verklaren. Hoe dan ook, de Galaxy S10+ biedt een zeer comfortabele download snelheid, het mag je nooit teleurstellen.


Wifi-signaal

Door de Galaxy S10+ in de buurt van de router te plaatsen, krijg ik een signaal van -31 dB, het is gewoon het beste signaal dat ik tot nu toe heb. Daarna heb ik dezelfde test opnieuw gedaan op dezelfde afstand als de andere telefoons en ik krijg een signaal van -73 dB. Op een afstand is de signaalsterkte vergelijkbaar met wat ik tot nu toe met andere toestellen heb waargenomen.




Download / Wifi

Het zeer goede resultaat in termen van het wifi-signaal wordt ook weerspiegeld in een zeer goede prestatie voor downloadsnelheid. Ik krijg iets meer dan 250 Mbps in download en 20 Mbps in upload, mijn access provider beperkt de upload tot 22Mbps, dus de telefoon is niet te verwijten. De Samsung Galaxy S10+ behoort tot de beste apparaten in signaal- en downloadsnelheid.




GPS signaal

Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en doe ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert GPS het signaal niet kunstmatig, het heeft geen referentie, dus je kunt de echte positie zien.

Ik heb mijn gebruikelijke treinreis gemaakt tussen de luchthaven en het centrum van Brussel, ik ben helaas vergeten het geluid uit te schakelen, je hoort het omringende geluid.

Het GPS signaal van de Galaxy S10+ is niet het meest nauwkeurige dat ik tot nu toe heb kunnen testen. De telefoon blijft dicht bij de sporen, maar beweegt zich er soms op een wat willekeurige manier van weg. De oriëntatie beweegt ook zonder dat ik de telefoon verplaats, het is een vrij algemeen probleem en de Galaxy S10+ onderscheidt zich hier niet van de andere.


De Samsung Galaxy S10+ zit in het gemiddelde wat betreft het GPS-signaal.

Batterijleven


De Galaxy S10 Plus heeft een genereuzere batterij dan de andere modellen van de S10 generatie. Met zijn 4100 mAh gaat de S10 Plus met zijn 4100 mAh minstens één dag of misschien zelfs twee dagen mee, afhankelijk van je gebruik. Als ik voorzichtiger ben dan normaal om een beoordeling van het bereik te geven, dan is dat omdat de telefoon hebzuchtig is en voor dezelfde batterijcapaciteit een Redmi Note 7 iets langer meegaat. Ik kan tot 3 dagen mee met een Redmi Note 7 (4000 mAh) maar met de S10+ kan ik bijna twee dagen mee. Dit is een zeer goede score voor een apparaat van deze grootte, maar met zo'n scherm en zo'n vermogen onder de motorkap, zal je het vaker willen gebruiken en het resultaat zal gevoeld worden op de autonomie.

Capaciteit : 4100
Snel laden : Ja
W max : 15


Audiokwaliteit


Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, dan speel ik geluiden af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid van de telefoon.

Frequency Respons : -0.5
Noise Level : -94.5
Dynamic Range : 94.6
THD : 0.00329
Intermodulation : 0.00903
Stereo crosstalk : -94

Ik heb nog geen honderden telefoons getest, maar onder de telefoons die ik heb getest, de Samsung Galaxy S10+ biedt de beste geluidskwaliteit. Het biedt een geluidsvermogen dat superieur is aan dat van de Xiaomi Mi 8 Lite die al tot de krachtigste behoorde, maar dit vermogen heeft een prijs, de vervorming is aanwezig bij het maximale volume. De s10+ biedt de Dolby Atmos aan, ik had hem nog niet op een andere telefoon ontmoet.


Frequency Response

Deze test is bedoeld om te testen of het toestel in staat is om alle frequenties correct te reproduceren. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om goed geluid te zien op alle frequenties is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen.

samsung galaxy s10+ sound quality

De Galaxy S10+ onderscheidt zich van de eerste frequenties waar hij aan de referentielijn blijft hangen terwijl de andere telefoons een beetje achterblijven. Bij hogere frequenties volgt de Melkweg S10+ bijna exact dezelfde curve als de Redmi Note 7, hij maakt zich min of meer tegelijkertijd los van de referentie. De frequentiedekking is daarom zeer goed, wat betekent dat de Galaxy S10+ een breed scala aan geluiden nauwkeurig kan weergeven.


Dynamic Range

Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus af te spelen te testen. Ook hier wordt de witte curve als referentie gebruikt en daarom moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de witte curve staan.

samsung galaxy s10+ sound quality

De Melkweg S10+ onderscheidt zich niet van vele andere voor deze test, het is slechts naar 1 kHz dat hij de referentie het dichtst benadert. Als we de meting op alle frequenties doen, krijgt de S10+ de beste score onder de geteste telefoons.


Noise Level

Deze test heeft tot doel na te gaan of het te testen apparaat in staat is om geluiden zonder al te veel lawaai te reproduceren. Een hoge score duidt op een lage parasietendruk, een lagere score duidt op een hogere aanwezigheid van parasieten.

samsung galaxy s10+ sound quality

Ook hier volgt de Samsung de massa voor de laagste frequenties en komt het er op neer dat de Samsung de kudde voor de laagste frequenties volgt en rond 500hz loslaat waar het dichter bij de referentie komt dan de andere apparaten.

Prestatie CPU / GPU

.
De S10+ behoort tot de top van het Samsung assortiment en dit moet zich uiteraard vertalen in geweldige prestaties op het gebied van CPU en GPU. Met Antutu speelt de video die gebruikt wordt voor de benchmark vlot, terwijl de video op de andere telefoons die ik getest heb, stottert. Uiteindelijk heb ik met Antutu een score van meer dan 330.000 punten behaald, wat meer dan twee keer zoveel is als de Redmi Note 7. Ik moet echter vermelden dat de telefoon erg heet was geworden tijdens de Antutu-test.

CPU : Samsung ExyNeens 9 9820
GPU : ARM Mali-G76 MP1
Geheugen (RAM) : 8 Gb
Opslagcapaciteit : 128 Gb – 1 Tb



Benchmarks

Uit de Antutu-test blijkt dat het vooral de Mali G76 grafische processor is die de meeste apparaten op de markt domineert, het is meer dan 91% van de gemeten apparaten. Met 3D Mark krijg je hetzelfde soort resultaat. De s10+ is een beest in prestaties!

Antutu score : 335723
Antutu CPU : 103045
Antutu GPU : 150350
Antutu UX : 69240
Antutu Mem : 13088
3D Mark Open GL : 4407
3D Mark Vulkan : 4320



Gaming

Met een score van meer dan 330.000 punten op Antutu kan de Samsung Galaxy S10+ een uitstekende telefoon voor games worden verwacht. Ik test al mijn telefoons met PUBG mobile om het makkelijker te kunnen vergelijken.



Met zoveel kracht kan de Galaxy S10+ gemakkelijk PUBG Mobile op het hoogste grafische niveau draaien. De ingame ervaring is perfect soepel, zelfs wanneer andere spelers tegelijkertijd aanwezig zijn op het scherm. Ook het laden van spelelementen gaat soepel, de kijkafstand is zeer indrukwekkend. We komen dicht in de buurt van een computer niveau ervaring (maar op een kleiner scherm).

Fotokwaliteit


De Samsung Galaxy S10+ is natuurlijk uitgerust met een Samsung fotosensor, dit is de SAK2L3, deze sensor heb ik nog niet in een andere telefoon gezien. De SAK2L3 maakt foto's in 12 miljoen pixels en 4k in video.

Selfie / resolutie : 10
Resolutie : 12
Sensor : Samsung SAK2L3
Video resolutie : 4k
mm wide angle : 1.8 mm
mm ultra wide angle : 4.32 mm
mm zoom : 6 mm
.


Standaardtoepassing

De standaard fototoepassing wordt geleverd door Samsung, het ziet er niet uit als wat ik tot nu toe heb gezien en het is helaas niet altijd een goede zaak. De applicatie biedt een veelheid aan keuzes, aan de ene kant is het goed, maar aan de andere kant voegt het onnodige complexiteit toe aan de interface. De meeste mensen zullen toch gewoon de automatische modus gebruiken, alle extra opties moeten elders geplaatst worden.

Bovenaan het scherm vind je toegang tot de instellingen, flash activering, zelfontspanner, beeldformaat en een retoucheerstool.

De fototoepassing biedt de volgende modi:
- beeld
- video
- beeltenis
- voedsel
- nacht
- panorama
- deskundig
- super slow motion
- slowmotion
- hyperlapping

De applicatie is ultracompleet en het is mogelijk om veel dingen te configureren.

In de pro-modus kun je de sluiter, iris (zeer zeldzaam!), ISO-niveau, kleurtemperatuur, contrast, verzadiging, scherpte, schaduwen en scherpstelling instellen. Het is verreweg de meest uitgebreide pro-modus die ik tot nu toe heb kunnen testen. Deze pro-modus is in staat om RAW-bestanden te produceren. De enige grote fout in de pro-modus is dat de pictogrammen worden weergegeven in het kijkvenster van de foto. Dit is een probleem wanneer de scène helder is omdat de pictogrammen wit zijn en wit op een heldere kleur onleesbaar.




3 sensoren


De Galaxy S10+ is uitgerust met een drievoudige fotosensor op de achterkant, ik had nog geen telefoon met een dergelijke configuratie. Waar kan dit voor gebruikt worden? Alle sensoren hebben verschillende brandpuntsafstanden, het is mogelijk om foto's te maken met verschillende zoomniveaus zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Zooms op de smartphone bestaan al lang, maar het waren meestal alleen digitale zooms en digitale zoom heeft een negatieve invloed op de kwaliteit. Met deze Samsung is er een ultra groothoeklens van 1.8mm, een groothoek van 4.32mm en een derde zoomlens van 6mm waarmee je ongeveer 50% afstand bespaart ten opzichte van de groothoek. Je hebt drie echte lenzen om veel verschillende situaties aan te kunnen.

Standaard staat de camera op de 4.32mm lens, hier is een voorbeeld:
Samsung Galaxy S10+ test review beoordeling prueba

Als ik overschakel naar ultra-groothoek (1,8mm), krijg ik de volgende foto:
Samsung Galaxy S10+ test review beoordeling prueba

En als laatste met de 6mm zoom, krijg ik de volgende foto:
Samsung Galaxy S10+ test review beoordeling prueba

De ultra-groothoek is zeer indrukwekkend, ik heb nog nooit eerder zo'n groothoek gezien. De lichtwinst is erg belangrijk omdat voor dezelfde foto de sluiter is toegenomen naar 1/1464 tegen 1/758 in 6mm. Ik zou proberen deze lens te testen in de stad waar de afstanden korter zijn om de kwaliteit echt te evalueren. Als je foto's maakt bij weinig licht, gebruik dan de groothoek of ultragroothoek om de helderheid te verhogen. De ultragroothoekoptiek lijkt ook een hogere resolutie te hebben (16 miljoen pixels ten opzichte van 12 miljoen pixels bij de andere).


Binnen (studio)

Voor deze nieuwe studiotest heb ik een textieldoek gebruikt in plaats van een plastic film, ik ben niet erg tevreden met het resultaat, maar ik heb de foto's behouden omdat de textuur me in staat stelde om de beeldscherpte te testen.

Eerste foto in automatische modus
samsung galaxy s10 + camera photo test review avis studio

De automatische modus is echt heel goed. In tegenstelling tot de meeste telefoons die ik in de studio test, heeft de Galaxy S10+ geen belichtingsproblemen, het belicht de foto een beetje te veel, maar er is geen gebrek aan licht. De scherpte is uitstekend, het is waarschijnlijk de beste die ik tot nu toe heb gezien en toch heb ik geen aanpassingen gedaan om het te verbeteren. De kleuren zijn bijna perfect, misschien was een beetje meer verzadiging beter geweest.

Tweede foto in handmatige modus
samsung galaxy s10 + camera photo test review avis studio

Ik heb het beeld bewust onderbelicht om de kleurrijkere gebieden te benadrukken, de contrasten zijn veel sterker en de zwarten zijn dieper. In F2.4 is de scherptediepte voldoende voor dit soort scènes en in tegenstelling tot veel andere telefoons, kun je het veranderen.

Derde beeld in nachtmodus
samsung galaxy s10 + camera photo test review avis studio

Het resultaat is vergelijkbaar met wat de automatische modus heeft opgeleverd, maar het beeld is scherper, de contouren zijn duidelijker en het beeld is over het algemeen mooier als je op de details let. Op de Redmi Note 7 maakte de nachtmodus het mogelijk om ook op klaarlichte dag goede foto's te maken, dit geldt ook voor de Galaxy S10+. Ik neem aan dat de camera verschillende foto's combineert om de donkere en lichte gebieden optimaal te benutten. Ik ben benieuwd wat de nachtmodus zal doen voor een nachtscène.

De standaard lens heeft een brandpuntsafstand van 4.32mm, het is in het gemiddelde, de Redmi Note 7 was op 4.64mm terwijl de Umidigi S3 Pro op 2.37mm staat. De meeste telefoons zijn ongeveer 4mm.

Voor deze eerste studiotest blijkt de Samsung Galaxy S10+ de beste camera te zijn die ik heb getest. Het biedt een goede beeldkwaliteit zonder aanpassingen waar het met anderen alleen mogelijk is om dit niveau te bereiken door de standaard instellingen te wijzigen.


Buitenfoto (bewolkt)

Bewolkt weer is vaak moeilijk voor camera's omdat het nodig is om donkere gebieden te combineren met lichtere. Ik heb gebruik gemaakt van een onweersbui om wat foto's te maken met de Samsung en het resultaat is echt uitstekend.
samsung galaxy s10 + camera photo test review avis studio
Ik heb deze foto gemaakt tijdens stormachtig weer in de automatische modus, het regende, de lucht was erg grijs en de helderheid was duidelijk niet goed. Het resultaat is echt heel goed, het beeld is donker maar het houdt een zeer goede dynamiek tussen de lichte en donkere gebieden, we verliezen heel weinig detail. Net als bij studiofoto's is de scherpte indrukwekkend. De omtrek van de gebouwen aan de hemel toont een heel duidelijk verschil tussen de zones.

EXIF: ƒ/2.4 1/520 4.32 mm 50 ISO
Met 50 ISO is er geen digitaal geluid en met een snelheid van 1/520 is de beweging van voorbijgangers bevroren. Ik ben zelfs verbaasd te zien dat de foto is genomen op 1/520 omdat de lichtomstandigheden niet goed waren.




In deze serie foto's had ik de kans om een dubbele regenboog te fotograferen tijdens een storm. De lucht was erg donker en de kleuren van de regenboog vielen perfect op. Het beeld is even donker als in werkelijkheid, maar ook hier is de dynamiek van het licht en de donkere gebieden uitstekend. Als je op de details let zul je zien dat Samsung de kleine details sterk benadrukt en zelfs op een bepaalde afstand is het nog steeds mogelijk om borden te lezen of kleine elementen te


Buitenfotografie (zon)

Ik heb verschillende soorten buitenfoto's gemaakt om te laten zien waartoe de camera in staat was en ik zal beginnen met foto's die gemaakt zijn op het platteland waar je vrij ver kunt kijken zonder enige onderbreking.

Samsung Galaxy S10+ test review beoordeling prueba

De zon was erg aanwezig, sommige gebieden werden onder een schaduw geprojecteerd door de wolken. Deze eerste foto is genomen met de 4.32mm lens. De foto is over het algemeen goed, de kleuren zijn nauwkeurig en de helderheid is goed. Ik heb een gedetailleerde preview toegevoegd om aan te tonen dat het apparaat een zeer hoog detailniveau vangt. De scherpte is indrukwekkend.

Samsung Galaxy S10+ test review beoordeling prueba
Dezelfde plaats, dezelfde tijd maar met de 1.8mm lens. De zon werd gedeeltelijk belemmerd door een grote wolk. De kijkhoek is echt indrukwekkend, het legt een enorm gezichtsveld vast. Het beeld is iets meer verzadigd dan met de 4.32mm en het detailniveau is nog steeds even goed verder weg in beeld.

Samsung Galaxy S10+ test review beoordeling prueba
Altijd op dezelfde plaats, maar dit keer met de 6mm lens. De kleuren zijn hier anders en de foto is over het algemeen minder helder, het detailniveau blijft goed.

Op weg naar huis ben ik even gestopt voor een veld met een tractor omdat ik het beeld interessant vond om de mate van detail op langere afstanden te evalueren. De eerste foto is genomen met de 4.32mm lens.
Samsung Galaxy S10+ test review beoordeling prueba
Het beeld mist een beetje helderheid, maar de zon werd gedeeltelijk geblokkeerd door wolken. De detaillering is weer erg indrukwekkend, zelfs de trekker is nog steeds scherp op de achtergrond.

Samsung Galaxy S10+ test review beoordeling prueba
Hier is dezelfde foto genomen in 1.8mm en opnieuw zie ik dat de kleuren meer verzadigd zijn. De hoek is zo groot dat ik niet zag dat een deel van mijn spiegel ook op de foto stond.

Samsung Galaxy S10+ test review beoordeling prueba
Tot slot is hier de 6mm foto die dezelfde gebreken heeft als in het vorige voorbeeld. Hij heeft een gebrek aan helderheid en de kleuren zijn minder verzadigd.

Voor deze tweede serie bleef ik op de 4.32mm en fotografeerde ik insecten.



De achtergrond vervagen (bokeh) is echt mooi op de foto met de bloem. De detaillering van de insecten is echt indrukwekkend, je kunt duidelijk het kleinste detail op de vleugels zien. De minimale scherpstelafstand is erg kort, zodat je kunt doen alsof je macrofotografie doet. Het enige probleem is dat de camera een beetje tijd nodig heeft om scherp te stellen en als je een insect wilt fotograferen, kan hij weggaan voordat de camera de scherpstelling op de juiste plaats kan zetten.

In dit stadium van de test was ik een beetje teleurgesteld door de 6 mm lens maar ik gaf het een laatste kans met macro fotografie.



Het resultaat is echt uitstekend voor een telefoon. Het niveau is niet dat van een camera met een macro-objectief maar de Galaxy S10+ doet het redelijk goed, het detailniveau van de vlinder is indrukwekkend, de kleuren zijn helder en het bokeh effect is vrij mooi.


Buitenfotografie (nacht)

Om foto's in nachtmodus te testen ben ik naar het centrum van de stad gegaan en meer in het bijzonder langs de rivier omdat er veel interessante elementen zijn om nachtfotografie te testen. Omdat de Samsung een drievoudige sensor en een nachtmodus heeft, heb ik de sensoren in de automatische modus en in de nachtmodus getest.

Nachtfoto - 4.32mm - automatisch
Samsung Galaxy S10+ test review beoordeling prueba

EXIF: ƒ/1.5 1/10 4.32 mm 800 ISO

De automatische modus is snel, deze past geen verwerking toe na het maken van de foto. Met 1/10 is het onmogelijk om bewegingen vast te leggen en het risico van onscherpte is belangrijk, maar het beeld is toch goed gedetailleerd. De ruis is duidelijk zichtbaar bij ISO 800, terwijl de meeste apparaten een behandeling toepassen om de ruis te laten verdwijnen, maar dit gaat vaak ten koste van een vermindering in detail. Samsung heeft die keuze niet gemaakt en dat is erg goed.

Nachtfoto - 1,8 mm - automatisch
Samsung Galaxy S10+ test review beoordeling prueba

EXIF: f/2,2 1/8 1,8 mm 1250 ISO 1,8 mm 1250 ISO

De ultragroothoeksensor biedt een enorme kijkhoek, maar 's nachts zijn de gebreken beter zichtbaar. In het midden is het beeld scherp, maar deze scherpte vervaagt snel genoeg om in een wazig gebied rond de randen te vallen. We zien ook de vervorming van objecten zoals de straatverlichting rechts op de foto, de lampen zijn kunstmatig uitgerekt.

Nachtfoto - 6 mm - automatisch
Samsung Galaxy S10+ test review beoordeling prueba

EXIF: ƒ/1,5 1/10 6 mm 6 mm 6 mm 6 mm 500 ISO

Net als bij foto's overdag, beschouwde ik deze sensor als de slechtste van de drie. Hij slaagt erin om meer licht binnen te brengen, wat zich vertaalt in een gevoeligheid bij ISO 500 en toch vind ik dat het beeld niet zo goed is als de andere. Het detailniveau is lager en ondanks een lagere gevoeligheid lijkt er meer ruis aanwezig te zijn.

Nachtfoto - 4,32 mm - nachtmodus
Samsung Galaxy S10+ test review beoordeling prueba

EXIF: ƒ/1.5 1/4 4.32 mm 320 ISO

Het maken van een foto in de nachtmodus vereist een beetje geduld, want als je een foto maakt, kun je niet te veel bewegen en heeft de camera een paar seconden nodig voor de verwerking. Net als bij andere camera's maakt de Samsung verschillende foto's om een scherper beeld te krijgen. Het eindresultaat is zeer goed. De ruis is volledig verdwenen, de helling van de lucht is dieper. Het detailniveau is vrij goed en de lichthalo's worden beter beheerd dan in de automatische modus.

Nachtfoto - 1,8 mm - nachtmodus
Samsung Galaxy S10+ test review beoordeling prueba

EXIF: ƒ/2,2 1/3 1/3 1,8 mm 500 ISO

De zoom is niet beschikbaar in de nachtmodus, alleen groothoeken kunnen worden gebruikt. Met deze ultragroothoekmodus corrigeert de Samsung enkele van de problemen die in de automatische modus zijn waargenomen. De onscherpte aan de randen bestaat nog steeds maar is minder uitgesproken. Ook zijn er minder vervormingen aanwezig.

Andere nachtopnames:

De waarnemingen zijn hetzelfde als bij de andere foto's, ik wil er alleen aan toevoegen dat de foto's die in de stad zijn genomen iets te geelachtig zijn, ze hadden iets meer oranje moeten zijn.

De Samsung produceert goede nachtopnames, zelfs in automatische modus. Als je het geduld hebt, kun je de nachtmodus kiezen die betere foto's oplevert. Op klaarlichte foto's op klaarlichte dag zijn de foto's zeer scherp en rijk aan details en 's nachts is het hetzelfde, Samsung is erin geslaagd om fotosensoren te bouwen die in vrijwel alle omstandigheden dezelfde kwaliteit leveren.

Video kwaliteit



Normale video

Om de videostabilisatie te testen, liep ik op dezelfde weg als met de andere telefoons om de resultaten te kunnen vergelijken. De Galaxy S10+ films in native 4k, je hoeft niets te installeren of te ontgrendelen om in 4k te filmen. Er zijn drie dingen om uit deze video te onthouden:
1. De stabilisatie is uitstekend, het is het beste wat ik tot nu toe heb gezien.
2. 2. De kwaliteit van de video is echt heel goed.
3. Het geluid is uitstekend, ik was aan het einde van een landingsbaan op het vliegveld en boven een snelweg, het geluid is erg luid, je kunt heel duidelijk de verschillende geluiden tussen vliegtuigen en auto's onderscheiden.



Wandelen is niet zo'n brute activiteit en ik had het gevoel dat deze smartphone een zwaardere uitdaging nodig had. Om te zien hoe ver de Galaxy S10+ kan gaan, heb ik hem op mijn fiets gezet en een korte trip gefilmd. Ik had deze test al met andere telefoons gedaan, geen van hen was in staat om de trillingen van de motor te weerstaan. De Samsung Galaxy S10+ kan niet alle trillingen compenseren, maar hij doet het echt goed. YouTube comprimeert video's, dus het kan de kwaliteit van de video beïnvloeden, afhankelijk van je internetverbinding, maar ik kan je verzekeren dat de kwaliteit van de originele video erg goed is.




Video bij weinig licht

Ik heb deze videotest op dezelfde plaats gedaan als de nachtopnames. De nachtopnames zijn vrij goed, maar de video bij weinig licht is niet echt goed. De video is erg donker en het geluid is zeer uitgesproken. Ik ben teleurgesteld over dit resultaat omdat de fotosensor het goed had gedaan in de nachtmodus, dit is niet het geval voor het video gedeelte.



Schermkwaliteit



Screen grootte : 6.4
Resolutie : 1440 x 3040
Ratio : 19:9
Bescherming : Corning Gorilla Glass 6
Type : Amoled
% oppervlakte : 86
dE wit : 0.5
dE rood : 3.6
dE groen : 2.9
dE blauw : 2.7
dE geel : 1.7
dE cyan : 1.2
dE magenta : 1.5
Helderheid : 480.99


Om het scherm te testen gebruik ik een colorimetrische sonde die de nauwkeurigheid van de kleuren op een scherm meet en andere parameters om te zien of een scherm in staat is om een beeld nauwkeurig weer te geven.

samsung galaxy s10plus screen ecran calibration

Toen ik voor het eerst het scherm van de Samsung inschakelde, begreep ik meteen dat het scherm goede resultaten zou opleveren met de sonde. Het scherm is absoluut prachtig, het heeft de beste colorimetrie die ik tot nu toe heb kunnen meten. De zwarten zijn zo diep dat de sonde dacht dat het scherm was uitgeschakeld, het wit is ook het beste met een dE van 0.5. De zwarten zijn zo diep dat de sonde dacht dat het scherm was uitgeschakeld. Zonder aanpassingen heeft het scherm een gemiddelde dE van 2, ik krijg niet zo'n goede score met mijn PC scherm terwijl het een goed scherm is. Samsung demonstreert hier al zijn expertise op het gebied van schermen, het is een van de grote sterke punten van dit toestel.

Ja, de Samsung is een zeer krachtig toestel, maar het is moeilijk om zijn kracht ten volle te benutten, aan de andere kant zal het scherm het elke dag gebruiken en deze kwaliteit van het scherm zal je aanmoedigen om het nog meer te gebruiken.

De helderheid is ook zeer goed. Met de sonde heb ik 480 cd/m² gemeten, deze score is vrij goed, maar het apparaat is in staat om hoger te klimmen als de zon zijn oppervlak raakt. Als ik fiets, monteer ik altijd een telefoon aan mijn stuur en bij mooi weer draag ik een zonnebril. Wat heeft dit met het scherm te maken? Het is heel eenvoudig. De Galasy S10+ is momenteel het enige toestel dat een goede leesbaarheid biedt in direct zonlicht en met een zonnebril.

Biometrie


De telefoon is uitgerust met een vingerafdruksensor op het scherm en gezichtsherkenning. Je kunt een van beide of beide gebruiken.

Dit is de eerste keer dat ik een telefoon met een vingerafdruksensor direct op het scherm heb en hoewel het idee interessant is, vond ik het niet erg praktisch. De vingerafdruksensor op het scherm is niet zichtbaar als het scherm is uitgeschakeld en meestal als ik mijn duim neerzet, zet ik hem niet precies op de juiste plaats. Als ik hem op de juiste plaats zet, is de reactietijd nog steeds vrij lang in vergelijking met de vingerafdruksensoren op de achterkant van een telefoon. Ik vind ook dat de sensorpositie niet ideaal is, een meer centrale positie zou waarschijnlijk praktischer zijn geweest in plaats van de sensor onderin het scherm te moeten halen.

Gezichtsherkenning werkt vrij goed, het is snel genoeg, til de telefoon gewoon op en in de tweede die volgt, gaat het scherm aan om je te vertellen dat het het gezicht herkend heeft. Je moet echter nog steeds het scherm naar boven slepen om toegang te krijgen tot de telefoon, ik had de voorkeur gegeven aan een herkenning die me rechtstreeks naar het startscherm brengt in plaats van een wallpaper.

Android


Samsung heeft een eigen versie van Android ontwikkeld, anderen hebben hetzelfde gedaan als Xiaomi, maar Samsung is nog verder gegaan. Samsung biedt niet alleen een verbeterde Android-ervaring zoals Xiaomi's MIUI, maar ze hebben ook hun versie van de Google Assistant Bixby ontwikkeld, ze hebben ook een eigen "winkel" naast de Play Store van Google. Ik denk dat geen enkel ander merk onder Android zo ver gaat.


Main menu

Het startscherm ziet eruit als andere Android-startschermen. Het bevat snelkoppelingen naar applicaties, een zoekmachine en widgets. Aan de linkerkant heb je het gepersonaliseerde Bixbyscherm dat gepersonaliseerd wordt op basis van wat je met de telefoon doet. Xiaomi heeft iets dergelijks, maar er is alleen nieuws, terwijl Samsung verder gaat door het aanbieden van widgets en specifieke toepassingen.

Aan de rechterkant heb je een scherm met Samsung applicaties en aan de onderkant is een equivalent van de applicatie-lade waar je alle applicaties geïnstalleerd op de telefoon kunt vinden. Helaas is deze lade niet erg goed georganiseerd omdat de volgorde van de applicaties geen enkele logica volgt. Door het aanraken van het scherm aan de rechterkant en zonder het te verplaatsen, kun je ook een overlapvenster weergeven dat je in staat stelt snelkoppelingen toe te voegen.

Bovenaan vinden we het meldingsscherm en de snelkoppelingen die zullen evolueren naargelang uw gebruik. De meldingen zijn zeer goed georganiseerd, je kunt vrij snel je weg vinden, het ziet er vrij snel uit als wat Xiaomi aan het doen is.



Het instellingenmenu geeft toegang tot een groot aantal parameters, maar de interface blijft duidelijk en eenvoudig te gebruiken. De menu's gaan vergezeld van een kleine uitleg en ik hoefde nooit ver te zoeken om te vinden wat ik wilde. De menu's zijn niet noodzakelijkerwijs op dezelfde plaats als voor Xiaomi of een Android stock versie, maar de indeling van de parameters is vrij logisch.

Samsung heeft een aantal specifieke functies ontwikkeld voor het scherm, de batterij en wat zij noemen digitaal welzijn.





Bixby

Samsung ontwikkelde een eigen versie van "Ok Google" genaamd Bixby. Wat is het verschil? Ik kan me voorstellen dat de Google assistant efficiënter is, maar voor mij hebben deze assistenten (Google, Bixby, Alexa, ....) een zeer beperkt nut. Ik heb een Google Home thuis, mijn 6-jarige zoon vond het erg grappig, maar niemand anders gebruikt het. Het is een beetje hetzelfde met Bixby. Ik heb wat stemherkenningstests gedaan en het werkt vrij goed, ik heb ook zogenaamde kunstmatige intelligentie gebruikt om objecten of plaatsen van de camera te herkennen....het resultaat is soms goed, soms belachelijk.

Test 1: foto van een vork
Bixby erkende dat het een vork was en bood in ruil daarvoor andere vorkbeelden (wat is het nut?) en vork cadeau-ideeën aan.

Test 2: foto van mijn Mi Band 3 armbandje
Deze armband is moeilijk te herkennen omdat het volledig zwart is, het heeft geen logo of schrift. Bixby herkende een Mi Band 4, ok het is niet correct maar de apparaten zien er hetzelfde uit. De eerste voorgestelde link is een link in een Aziatische taal, alweer....wat is het punt? De tweede link is voor een scheermes, ook niet relevant.

Test 3: foto van een fles Aperol (het is een alcoholische drank voor wie het niet weet).
Bixby herkende niet waar het over ging en de suggesties zullen je aan het lachen maken: eczeem, spataderdieet...
Het eerste voorgestelde resultaat is voor een spijsverteringskanaal, het tweede voor gedroogde lever. Niet relevant.

Beproeving 4: Etiket van de aperolfles
Ik gebruikte tekstherkenning om te zien of Bixby de tekst op het etiket zou herkennen, maar het resultaat is eerlijk gezegd niet erg goed, geen enkel woord werd correct herkend.



Ik ben geen fan van assistenten in het algemeen en Bixby zal er niets aan veranderen, zoals je misschien al heeft geraden. Het idee is interessant, maar de resultaten zijn gewoon niet goed genoeg.

Bugs


Ik kwam geen bugs tegen met dit apparaat, wat me waarschijnlijk het meest irriteerde was de traagheid van de vingerafdruksensor en de verplichting om het scherm te verschuiven na het herkennen van het gezicht.

Toebehoren


Om nog meer te genieten van je ervaring met je smartphone bied ik links naar allerlei accessoires die je misschien handig vindt

Beschermhoes / koffer samsung galaxy s10plus
Screen beschermfolie samsung galaxy s10plus
Geheugenkaart samsung galaxy s10plus
USB-kabel / oplader samsung galaxy s10plus
Koptelefoon samsung galaxy s10plus
Fietsenrek samsung galaxy s10plus


Samsung Galaxy S10+ in vergelijking met anderen


Ik heb voor elke test een score van 1 tot 10 toegekend die de sterke en zwakke punten van een product bepaalt. Ik gebruik 0 voor criteria die (nog) niet zijn getest. Een score van 1 tot 3 duidt op slechte prestaties (en ja, dat is ook zo), een score van 4 tot 6 duidt op gemiddelde prestaties, een score van 7 tot 8 duidt op goede prestaties en een score van 9 en 10 duidt op uitzonderlijke prestaties. .
De score wordt berekend op basis van mijn metingen en als er geen metingen zijn, is het een subjectieve mening op basis van mijn ervaring.

De scores zijn niet statisch, ze veranderen in de loop van de tijd omdat de prestaties van nieuwe producten veranderen en hiermee moet rekening worden gehouden.

Samsung Galaxy S10+
Afwerking kwaliteit8.006.00
Batterijprestaties6.006.00
CPU-prestaties8.005.00
GPU-prestaties8.005.00
Schermkwaliteit8.005.00
foto kwaliteit8.005.00
Video kwaliteit8.005.00
Wi-Fi-prestaties8.005.00
Mobiele downloadsnelheid8.005.00
Gevoeligheid van het mobiele netwerk6.006.00
Frequentiebereik8.006.00
Geluidskwaliteit8.006.00
GPS-prestaties7.006.00
Besturingssysteem8.007.00
Totale score10778
Wereldwijde ranglijst
1. Samsung Galaxy S20 112 / 140
2. Poco F2 Pro 111 / 140
3. Samsung Galaxy S10+ 107 / 140
4. Xiaomi Mi 9t Pro 106 / 140
5. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 101 / 140
6. Xiaomi Mi Note 10 Lite 100.5 / 140
7. Xiaomi Redmi Note 8 Pro 100 / 140
8. Xiaomi Redmi Note 9s 98 / 140
9. Xiaomi Mi 9 Lite 98 / 140
10. Xiaomi Redmi Note 8 97 / 140
11. Xiaomi Redmi Note 7 94 / 140
12. Realme 6 93 / 140
13. Motorola G8 Power 91 / 140
14. Xiaomi Mi A3 89 / 140
15. Honor 9x 88 / 140
16. Xiaomi Redmi Note 9 88 / 140
17. Meizu Note 9 86 / 140
18. Xiaomi Mi 8 Lite 86 / 140
19. Xiaomi Redmi Note 5 85 / 140
20. Umidigi S3 Pro 83 / 140
21. Umidigi F2 82 / 140
22. Samsung Galaxy A21s 82 / 140
23. Poco X3 81.5 / 110
24. Redmi 9c 81 / 140
25. Ulefone Armor 7e 80 / 140
26. Honor 8x 78 / 140
27. Umidigi F1 77 / 140
28. Huawei Y6 2019 74 / 140
29. Redmi 9a 7 / 10


Conclusie


De Samsung Galaxy S10+ is het beste apparaat dat ik (tot nu toe) heb getest, ik had dit resultaat volledig verwacht en het wordt correct weerspiegeld in de score die ik aan elk van mijn testen geef. Het is veel beter dan alle anderen op een aantal punten, terwijl het op andere punten in het gemiddelde scoort. Afgezien van het prijsaspect, is het wat je met je telefoon doet, dat zal bepalen of dit apparaat geschikt is voor jou.

Sterke punten van de telefoon zijn het display, de prestaties, het afwerkingsniveau, het besturingssysteem en de camera. De kwaliteit van het scherm is buitengewoon, je zal duidelijk een wow effect genereren door het te laten zien aan uw vrienden en familie. Ik heb altijd gevonden dat het scherm was een van de belangrijkste factoren op een telefoon, omdat het is het deel van het apparaat dat het meest wordt gebruikt, zal ik moeite hebben om terug te keren naar de mid-range voor mijn volgende tests.

De Galaxy s10+ heeft een beetje concurrentie op het gebied van prestaties, maar op dit niveau maakt het niet meer uit, want niets kan deze telefoon weerstaan. Ik vraag me zelfs af waarom fabrikanten zo veel prestaties willen bieden als geen enkele toepassing dat vermogen echt kan benutten. Games kunnen zonder problemen gespeeld worden, maar ook in het dagelijks gebruik waar de telefoon niet vertraagt. Deze kracht speelt ook een rol bij het maken van foto's omdat de verwerking van foto's sneller gaat, de camera zeer snel reageert en onder alle omstandigheden consistente prestaties biedt.

De Galaxy s10+ camera is uitstekend. Ik heb op andere sites gelezen dat apparaten zoals de Huawei P30 Pro of de Google Pixel 3 het beter doen, dat is misschien waar, maar dat doet niets af aan de kwaliteit van de S10+. De kwaliteit van de foto's is erg goed, maar wat ik het meest waardeerde was de betrouwbaarheid van de camera. Soms lukt het me om met veel goedkopere camera's zeer goede foto's te maken, maar vroeg of laat kom ik in een situatie terecht waarin de prestaties van de camera in het gedrang komen. Met de Samsung heb ik dat gevoel nooit gehad, hij maakt onder alle omstandigheden goede foto's en de scherpte blijft constant.

De video levert ook zeer goede resultaten in 4k als je in goede lichtomstandigheden blijft, want bij weinig licht is de video helemaal niet goed. Videostabilisatie is ook een van de sterke punten van de camera.

Wat is er mis met deze telefoon? Helemaal niets. Zoals ik hierboven schreef, geloof ik dat de vingerafdruksensor en gezichtsherkenning sneller zouden kunnen zijn, maar voor de rest heeft de telefoon geen zwakke punten.

Is de kloof met de mid-range belangrijk? Voor veeleisende gebruikers, ja, wanneer je het apparaat tot het uiterste gaat, realiseer je je dat niets het apparaat in gevaar brengt in tegenstelling tot een apparaat uit het middensegment dat sneller zijn limiet zal bereiken. Voor gemiddelde gebruikers zullen ze blij zijn met veel goedkopere apparaten.




Opmerkingen

Discussieer mee / Stel je vragen

Je reactie wordt na validatie gepubliceerd. Ik reageer in mijn vrije tijd op meer dan 1500 reacties per jaar, dus ik kan niet altijd even snel reageren. Je e-mailadres is niet publiekelijk zichtbaar en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.









Ontvang een e-mail wanneer er een reactie is gepubliceerd