Vond je mijn test leuk?
Vergeet niet om het te delen met je vrienden :-) Ik heb geen budget voor reclame, dank je wel!
Deel op Facebook


Chinese fabrikanten veroveren het grondgebied van Samsung elk jaar een beetje meer, maar tot nu toe is Samsung er altijd in geslaagd om zijn high-end smartphones uit de vergelijking te houden.
Met de komst van de Poco F2 Pro van Xiaomi kan er iets veranderen, dus het was voor mij een goede gelegenheid om de Samsung Galaxy S20 te testen.

Ik had vorig jaar een Samsung Galaxy S10+ getest en ook al is het een zeer goede telefoon, ik ben een van de enige die een aantal belangrijke zwaktes heeft ontdekt, zoals de slechte kwaliteit van het radiosignaal waardoor hij het netwerk sneller verliest dan een telefoon uit het middensegment.

Dus ik ga je laten zien wat de Galaxy S20 in zijn buik heeft.
Website van de fabrikant:
https://www.samsung.com

Mijn test, uw vragen

Hoe verschillen mijn testen van andere op het web?
- Ik koop de apparaten meestal met mijn geld, de prijs is net zo belangrijk als het voor jou is!
- Ik bewaar de apparaten minstens een paar weken (soms meer) om te zien wat ze waard zijn in reële omstandigheden.
- Ik beantwoord (indien mogelijk) vragen om je te helpen beslissen voordat je ze koopt
- Mijn blog is beschikbaar in 6 talen: Frans, Nederlands, Engels, Duits, Spaans en Italiaans.
- Ik leef niet van mijn blog, niemand betaalt me om deze tests te doen, ik ben volledig onafhankelijk.
- Mijn pagina's zitten niet vol met advertenties
- Mijn pagina's zitten niet vol met advertenties
.
Andere tests:
Samsung Galaxy S20 test / review
Ulefone Armor 7 en 7E test / review
Xiaomi Redmi Note 9 test / review
Poco F2 review - test - beoordeling
Xiaomi Redmi Note 9S test / review / prijs - 12 Commentaar(en)
Realme 6 test, review en prijs - 10 Commentaar(en)
Motorola G8 Power test / review en prijs
Umidigi F2 test / review / prijs - 2 Commentaar(en)
Honor 9x test / review
Samsung Galaxy A70 test / review / beoordeling

Prijs Samsung Galaxy S20

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Samsung Galaxy S20 van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.


De onderstaande links zijn reclamelinks die mij in staat stellen om het geteste materiaal in volledige neutraliteit te kopen. Als je het werk op deze blog leuk vindt, kun je me ondersteunen door via deze links te kopen. Het kost u absoluut niets, je profiteert altijd van de beste prijzen.
532.652 EUR - (2020-07-04 06:17) Samsung Galaxy S20 Android Smartphone - SIM Free M - (Amazon.co.uk - UK)
594.2 EUR - (2020-07-04 05:50) Samsung Galaxy S20-128 GB/8GB (Cloud Pink) [Spanis - (Amazon.de - DE)
599.907 EUR - (2020-07-03 22:18) Samsung Galaxy S20 5G Factory Unlocked New Android - (Amazon.com - USA)
619 EUR - (2020-07-04 05:50) SAMSUNG G980F Galaxy S20 128 GB (Cosmic Gray) ohne - (Amazon.de - DE)
628.99 EUR - (2020-07-04 05:50) Samsung Galaxy S20-128 GB/8GB (Cloud Blue) Dual-SI - (Amazon.de - DE)
631.501 EUR - (2020-07-03 22:18) Samsung Galaxy S20 (SM-G980F/DS) Dual SIM 128GB, 6 - (Amazon.com - USA)
633.69 EUR - (2020-07-04 05:50) Samsung Galaxy S20 Smartphone Bundle (15,83 cm) 12 - (Amazon.de - DE)
640.136 EUR - (2020-07-02 15:22) Samsung Galaxy S20 (SM-G980F/DS) Dual SIM 128GB, 6 - (Amazon.com - USA)
645 EUR - (2020-07-04 05:50) Samsung Galaxy S20 Smartphone Bundle (15,83 cm) 12 - (Amazon.de - DE)
651.535 EUR - (2020-07-04 04:33) Global Samsung Galaxy S20 4G G980F/DS Mobile Phone - (Aliexpress - CN)
651.667 EUR - (2020-07-04 06:16) Global Samsung Galaxy S20 4G G980F/DS Mobile Phone - (Aliexpress - CN)
651.789 EUR - (2020-07-03 18:50) Global Samsung Galaxy S20 4G G980F/DS Mobile Phone - (Aliexpress - CN)
651.789 EUR - (2020-07-03 22:04) Global Samsung Galaxy S20 4G G980F/DS Mobile Phone - (Aliexpress - CN)
652.588 EUR - (2020-07-03 16:01) Global Samsung Galaxy S20 4G G980F/DS Mobile Phone - (Aliexpress - CN)
665.874 EUR - (2020-07-04 06:17) Samsung Galaxy S20 Android Smartphone - SIM Free M - (Amazon.co.uk - UK)
665.985 EUR - (2020-07-04 06:17) Samsung Galaxy S20 5G Android Smartphone - SIM Fre - (Amazon.co.uk - UK)
682 EUR - (2020-07-03 11:32) Samsung Galaxy S20 Smartphone, Display 6.2" Dynami - (Amazon.it - IT)
685.49 EUR - (2020-07-04 05:55) Samsung Galaxy S20 Smartphone, Display 6.2" Dynami - (Amazon.it - IT)
685.97 EUR - (2020-07-04 00:39) Samsung Galaxy S20 128 Go Gris - (Cdiscount - FR)
685.97 EUR - (2020-07-04 00:39) Samsung Galaxy S20 128 Go Bleu - (Cdiscount - FR)
688.077 EUR - (2020-07-04 06:17) Samsung Galaxy S20 5G Android Smartphone - SIM Fre - (Amazon.co.uk - UK)
688.077 EUR - (2020-07-04 06:17) Samsung Galaxy S20 5G Android Smartphone - SIM Fre - (Amazon.co.uk - UK)
711.92 EUR - (2020-07-04 06:31) Samsung Galaxy S20 - Smartphone Portable débloqu - (Amazon France - FR)
744 EUR - (2020-07-04 01:00) Samsung Galaxy S20 mobiele telefoon - (Alternate - BE)
749 EUR - (2020-07-04 01:00) Samsung Galaxy S20 mobiele telefoon - (Alternate - BE)
751 EUR - (2020-07-04 00:39) Samsung Galaxy S20 128 Go 5G Gris - (Cdiscount - FR)
757.89 EUR - (2020-07-04 06:31) Samsung Galaxy S20 4G Smartphone Portable débloqu - (Amazon France - FR)
759 EUR - (2020-07-04 06:31) Samsung Galaxy S20 - Smartphone Portable débloqu - (Amazon France - FR)
759 EUR - (2020-07-04 06:31) Samsung Galaxy S20 4G Smartphone Portable débloqu - (Amazon France - FR)
790 EUR - (2020-07-03 16:05) Samsung Galaxy S20 128 Go 5G Rose - (Cdiscount - FR)
790 EUR - (2020-07-04 00:39) Samsung Galaxy S20 128 Go 5G Bleu - (Cdiscount - FR)
803 EUR - (2020-07-04 01:00) Samsung Galaxy S20 mobiele telefoon - (Alternate - BE)
809 EUR - (2020-07-04 06:31) Samsung Galaxy S20 - Smartphone Portable débloqu - (Amazon France - FR)
845.97 EUR - (2020-07-03 19:09) Samsung Galaxy S20 - gris - (Art & Craft - BE)
845.97 EUR - (2020-07-03 19:09) Samsung Galaxy S20 - rose - (Art & Craft - BE)
845.97 EUR - (2020-07-03 19:09) Samsung Galaxy S20 - bleu - (Art & Craft - BE)
885.13 EUR - (2020-07-03 19:09) Samsung Galaxy S20 Enterprise Edition - 128GB - Gr - (Art & Craft - BE)
893 EUR - (2020-07-04 01:00) Samsung Galaxy S20 5G mobiele telefoon - (Alternate - BE)
894 EUR - (2020-07-04 01:00) Samsung Galaxy S20 5G mobiele telefoon - (Alternate - BE)
909 EUR - (2020-07-04 03:07) SAMSUNG Smartphone Galaxy S20 Rose 5G - (Auchan - FR)
909 EUR - (2020-07-04 03:07) SAMSUNG Smartphone Galaxy S20 Bleu 5G - (Auchan - FR)
909.95 EUR - (2020-07-03 23:06) Samsung Galaxy S20 G980 4G (gris) - 128 Go - 8 Go - (Materiel.net - FR)
909.95 EUR - (2020-07-03 23:06) Samsung Galaxy S20 G980 4G (rose) - 128 Go - 8 Go - (Materiel.net - FR)
909.95 EUR - (2020-07-03 23:06) Samsung Galaxy S20 G980 4G (bleu) - 128 Go - 8 Go - (Materiel.net - FR)
909.958 EUR - (2020-07-03 16:14) Samsung Galaxy S20 SM-G980F Gris (8 Go / 128 Go) - (LDLC - FR)
909.958 EUR - (2020-07-03 16:14) Samsung Galaxy S20 SM-G980F Bleu (8 Go / 128 Go) - (LDLC - FR)
909.958 EUR - (2020-07-03 16:14) Samsung Galaxy S20 SM-G980F Rose (8 Go / 128 Go) - (LDLC - FR)
913.88 EUR - (2020-07-03 17:42) Samsung Galaxy S20-128GB/8GB RAM, Cloud Pink [Vers - (Amazon.es - ES)
920.801 EUR - (2020-07-04 04:17) Samsung Galaxy S20 5G Factory Unlocked 128GB | New - (Amazon.com - USA)
999.95 EUR - (2020-07-03 23:05) Samsung Galaxy S20 G981 5G (gris) - 128 Go - 12 Go - (Materiel.net - FR)
999.95 EUR - (2020-07-03 23:05) Samsung Galaxy S20 G981 5G (rose) - 128 Go - 12 Go - (Materiel.net - FR)
999.959 EUR - (2020-07-03 16:14) Samsung Galaxy S20 5G SM-G981B Rose (12 Go / 128 G - (LDLC - FR)
999.959 EUR - (2020-07-03 16:14) Samsung Galaxy S20 5G SM-G981B Gris (12 Go / 128 G - (LDLC - FR)
1057.45 EUR - (2020-07-03 19:09) Samsung Galaxy S20 5G -blauw - (Art & Craft - BE)
Prijsalert: Ik heb een tool ontwikkeld waarmee ik de beste prijzen kan vinden en ik stel het u voor zodat u er ook van kunt genieten.

Stuur mij een alert naar Ontbrekend e-mailadres IncorrectMail wanneer de prijs onder deze waarde daalt EUR Stel een prijslimiet in Uw prijslimiet is niet correct

Uw e-mailadres wordt nooit gebruikt voor iets anders dan deze alert.


Twijfel je over een winkel? Ik koop regelmatig bij veel winkels, hier is mijn mening over het aantal winkels.

Tijdslijn


10/06/20 aankoop van de Samsung Galaxy S20 bij Orange België
12/06/20 begin van de test

Waarom deze telefoon?


Ik heb niet de gewoonte om high-end smartphones te testen omdat ze gewoon te duur zijn. Ik betaal voor mijn telefoons, net als iedereen, en het geven van 800€ voor een telefoon doet pijn aan mijn portemonnee.
Ik maak echter soms uitzonderingen zodat ik mijn kennis niet verlies in het high-end segment. Vorig jaar heb ik de Samsung Galaxy s10+ getest, dit jaar wordt het de Samsung Galaxy S20 en ik zal waarschijnlijk geen andere kopen.

Mijn jaarlijkse keuze voor het high-end segment werd ook gemotiveerd door de komst van de Poco F2 Pro die voor bijna de helft van de prijs met de S20 op zijn grondgebied komt concurreren. De strijd zal waarschijnlijk interessant zijn, dus ik ga beide telefoons tegelijk testen.

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.

Uitpakken

Samsung Galaxy S20
Lengte (mm)151.7159.2
Breedte (mm)69.175.2
Dikte (mm)7.98.1
Gewicht (g)163186
Jacknoyes
USB typeType CType C
USB norme/2.0
Infrarood/yes




Ik ben zo gewend aan het testen van instap-telefoons dat ik niet op de verpakking let, omdat de doos vaak het absolute minimum bevat.
De Samsung Galaxy S20 is een high-end telefoon en je voelt het direct aan de verpakking. Het zwarte doosje is sober, maar het interieur is gerangschikt in kleine vakjes met daarin kleine doosjes met diverse accessoires. De Samsung Galaxy S20 wordt geleverd met een oplader, een USB-kabel type C, oortelefoons en de kussens om op de oortelefoon te plaatsen. Het doosje bevat ook een handleiding en een naald om de simlade te openen.

De inhoud van de doos is niet uitzonderlijk, maar het geheel is zorgvuldig verpakt.


Eerste configuratie


Alle Androids telefoons bieden een vrij gelijkaardige opstartprocedure aan en zelfs merken met een eigen interface volgen over het algemeen dezelfde gedragslijn.

Dit was ook het geval voor Samsung, maar met de S20 is er veel veranderd, zodat de opstartprocedure helemaal niet meer lijkt op wat ik eerder heb getest.

De procedure begint met een scherm dat je vraagt om de voorwaarden en allerlei zaken over privacy te accepteren. Sommige criteria zijn optioneel, maar wanneer je de voorwaarden accepteert, zal de telefoon alle optionele criteria selecteren, zelfs als je ze niet had geselecteerd. Je kunt ze altijd deselecteren voordat je naar de volgende stap gaat, maar ik vind dat erg grensverleggend voor een merk als Samsung.

Na het accepteren van de voorwaarden, zou je normaal gesproken de informatie van je vorige telefoon moeten ophalen en tot nu toe was een Google-account voldoende. Samsung dwingt nu de installatie van de Smart Switch applicatie op je oude telefoon om de content te synchroniseren met de Galaxy S20. De gebruikelijke procedure met Android is eenvoudig en werkt heel goed, Samsung hoefde geen extra applicatie toe te voegen. Het is niet erg handig, maar het verbergt iets anders in de werkelijkheid. Door de overdracht te accepteren accepteert u de Samsung voorwaarden ook op uw oude toestel. Op deze manier laat je Samsung zien wat je overdraagt terwijl dit soort informatie in het verleden alleen toegankelijk was voor Google. Het is moeilijk te zeggen wat Samsung met deze informatie gaat doen, maar het feit dat ik geen keuze heb stoort me.

De rest van het proces volgt een meer klassiek pad en uiteindelijk zal Samsung je uitnodigen om een account aan te maken zoals Xiaomi of Huawei dat doet en als je dat niet wilt, krijg je een klein herinneringsscherm om je aan te moedigen een tweede keer te registreren. Deze praktijk is vrij gebruikelijk bij de meeste fabrikanten, ze willen zich allemaal bevrijden van de kracht van Google. Ik kan de strategie begrijpen, maar het zorgt er niet voor dat ik mijn informatie met elke fabrikant wil delen als ik van telefoon verander.


Ik heb meestal niet zoveel te zeggen voor dit deel van de test en dat is niet alles, ik heb nog een laatste stukje informatie. De Samsung Galaxy S20 brandde bijna op na de opstartprocedure. Dit is een probleem dat ik al had opgemerkt op de Galaxy S10+ toen ik aan het filmen was, maar hier stuitte ik op het probleem van oververhitting op iets simpels dat niet tot oververhitting zou moeten leiden.

Afwerking




Samsung produceert high-end telefoons met een onberispelijke afwerking. Ik had het al gemerkt met de S10+, deze Galaxy S20 is zeer elegant en niets wordt aan het toeval overgelaten. Samsung heeft het voor elkaar gekregen om een groot scherm in een telefoon van minder dan gemiddeld formaat en gewicht te plaatsen, ik was bijna vergeten hoe het was om zo'n dunne telefoon met zo'n goede pasvorm in mijn hand te hebben.

Top


De bovenkant van de telefoon is bedekt met metaal, waarbij de randen afwisselen tussen metaal en glas. Dit zal waarschijnlijk helpen om de telefoon te beschermen tegen krassen die gemakkelijk op dit deel van de telefoon kunnen verschijnen. De SIM-lade bevindt zich aan de bovenzijde van de telefoon.

Onderaan

De onderkant van de telefoon volgt dezelfde logica als de bovenkant met zijn metalen omtrek. Het heeft een USB C poort en een speakerphone. De Galaxy S20 biedt twee uitgangen voor het geluid, de eerste is aan de onderkant, de tweede is zeer discreet, het bevindt zich op het niveau van de luidspreker waar het oor meestal is geplaatst.

Zijden

Toen ik de S10+ testte, werd ik gestoord door de positie van de knoppen, omdat de aan/uit-knop hoog was aan de rechterkant en de volumeknoppen aan de linkerkant. Samsung keerde terug naar een meer conventionele configuratie met de volumeknoppen en de aan/uit-knop aan de rechterkant van de telefoon. Deze knoppen zijn metaalachtig en geven een indruk van stevigheid, je kunt het effect van de druk voelen.

Rug


Met de S10+ had Samsung een originele keuze gemaakt met een glazen achterzijde die het licht reflecteert met blauw en rood. De Galaxy S20 is veel soberder, hij biedt een glazen achterzijde in een effen en sobere kleur. Het oppervlak is perfect glad en zal snel vingerafdrukken achterlaten, maar dit is het geval voor alle telefoons die gebruik maken van dit soort oppervlak.

De fotosensor bevindt zich in de linker bovenhoek en is zichtbaar vanaf de achterkant van de telefoon. Dit is vrij gebruikelijk geworden.

Scherm


Het scherm van de Samsung Galaxy S20 beslaat 89% van het schermgebied waar het scherm van de S10+ 86% van het schermgebied beslaat. De Samsung Galaxy S20 biedt dus een bijna perfecte full-screen ervaring.

Ik had verwacht dat de Samsung Galaxy S20 een onberispelijk afwerkingsniveau zou bieden en dat doet het ook echt, ik vind zelfs dat dit model een beter afwerkingsniveau heeft dan de S10+. Het gevoel dat de afwerking geeft is iets heel persoonlijks en zeer subjectief, maar ik denk dat Samsung erin geslaagd is om een mooie telefoon te produceren met proporties die bijna ideaal zijn voor gebruik met één hand.


3G/4G ondersteuning


In tegenstelling tot Chinese fabrikanten produceert Samsung telefoons met een wereldwijde dekking, dus je hoeft je geen zorgen te maken over welke versie je moet kopen.

De Galaxy S20 biedt een zeer breed frequentiebereik, u kunt gebruik maken van alle frequenties die in Europa beschikbaar zijn.

3G frequenties:
B1 (2100), B2 (1900), B5 (850), B8 (900)
4G frequenties:
B1 (2100), B20 (800), B3 (1800), B38 (TDD 2600), B4 (1700/2100 AWS 1), B40 (TDD 2300), B5 (850), B7 (2600), B8 (900), B28 (700)
Welke frequenties worden in Europa gebruikt?

3G : B1 (2100), B2 (1900), B5 (850), B8 (900)
4G : B1 (2100), B20 (800), B3 (1800), B38 (TDD 2600), B4 (1700/2100 AWS 1), B40 (TDD 2300), B5 (850), B7 (2600), B8 (900), B28 (700)

Het is natuurlijk altijd nodig om de specifieke frequenties van uw provider te controleren, omdat sommige Europese providers verschillende frequenties gebruiken (maar deze gevallen zijn zeldzaam). Hou er rekening mee dat de hieronder aangegeven frequenties geldig waren op het moment van schrijven van dit artikel, ze zullen niet worden bijgewerkt, dus ik kan niet garanderen dat ze correct zijn.

Ik heb nog een paar andere Europese landen toegevoegd, zodat u kunt controleren in welke landen u op vakantie gaat, als de lokale operator niet dezelfde frequenties ondersteunt, hebt u misschien niet langer een netwerk.

BE
4G Proximus: 2100Mhz, 1800Mhz, 2600Mhz, 800Mhz
3G Proximus: 2100Mhz, 900Mhz

4G Orange: 2600Mhz, 1800Mhz, 800Mhz
3G Orange: 2100Mhz, 900Mhz

4G Base: 2600Mhz, 1800Mhz, 800Mhz
3G Base: 2100Mhz

FR
4G Orange: 2600Mhz, 1800Mhz, 800Mhz
3G Orange: 2100Mhz, 900Mhz

4G SFR: 2600Mhz, 2100Mhz, 1800Mhz, 800Mhz
3G SFR: 2100Mhz, 900Mhz

4G Bouygues: 2600Mhz, 2100Mhz, 1800Mhz, 800Mhz, 700Mhz
3G Bouygues: 2100Mhz, 900Mhz

4G Free: 2600Mhz, 1800Mhz, 700Mhz
3G Free: 2100Mhz, 900Mhz

ES
Movistar 4G: 2600, 1800, 800
Movistar 3G: 2100, 900

Orange 4G: 2600, 1800, 800
Orange 3G: 2100, 900

Vodafone 4G: 2600, 1800, 800
Vodafone 3G: 2100, 900

Yoigo
Yoigo 4G: 1800
Yoigo 3G: 2100

DE
E-Plus 4G: 2600, 800
E-Plus 3G: 2100

O2
O2 4G: 2600, 1800, 800
O2 3G: 2100

T-Mobile
T-Mobile 4G: 2600, 1800, 800
T-Mobile 3G: 2100

Vodafone
Vodafone 4G: 2600, 1800, 800
Vodafone 3G: 2100

IT
Tre 4G: 2600, 1800, 1500, 800
Tre 3G: 2100, 900

Telecom Italia 4G: 2600, 1800, 1500, 800
Telecom Italia 3G: 2100, 900

Vodafone 4G: 2600, 1800, 1500, 800
Vodafone 3G: 2100, 900

Wind 4G: 2600, 800
Wind 3G: 2100, 900

CH
Salt Mobile 4G: 2600, 1800, 800
Salt Mobile 3G: 2100, 900

Sunrise 4G: 2600, 1800, 800
Sunrise 3G: 2100, 900

Swisscom 4G: 2600, 1800, 800
Swisscom 3G: 2100, 900

NL
KPN 4G: 2600, 1800, 800
KPN 3G: 2100

Tele2 4G: 2600, 800

T-Mobile 4G: 2600, 2100, 1800, 900
T-Mobile 3G: 2100, 900

Vodafone 4G: 2600, 1800, 800
Vodafone 3G: 2100, 900

UK
Three 4G: 1800, 800
Three 3G: 2100

EE 4G: 2600, 1800, 800
EE 3G: 2100

O2 4G: 1800, 800
O2 3G: 2100, 900

Virgin Mobile 4G: 2600, 1800 B9, 800
Virgin Mobile 3G: 2100

Vodafone 4G: 2600, 2100, 1!00, 800
Vodafone 3G: 2100, 900

Netwerk/Radioprestatie

Samsung Galaxy S20
3G frequentiesB1 (2100), B2 (1900), B4 (1700/2100 AWS A-F), B5 (850), B6 (800), B8 (900)B1,B2,B4,B5,B6
4G frequentiesB1 (2100), B2 (1900), B3 (1800), B4 (1700/2100 AWS 1), B5 (850), B7 (2600), B8 (900), B12 (700), B17 (700), B20 (800), B26 (850), B28 (700), B32 (1500), B38 (TDD 2600), B40 (TDD 2300), B41 (TDD 2500), B66 (1700/2100)B1,B2,B3,B4,B5,B7,B8,B20,B38,B40
5G frequenties//
//
GPSGPS, A-GPS, GLONASS, Beidou, GalileoA-GPS, Beidou, Galileo, GLONASS, GPS
Wifi802.11a, 802.11b, 802.11g, 802.11n, 802.11n 5GHz, 802.11ac, WiFi 6 (802.11ax)802.11a, 802.11ac, 802.11b, 802.11g, 802.11n, 802.11n 5GHz
BluetoothBluetooth 5.0 LEBluetooth 5.0 LE
SAR (hoofd)0.2790.591
SAR (lichaam)/1.274
VoLTEyesyes
Wifi gesprekken/yes
NFCyesno


Signaal 4G
De capaciteit om het netwerk correct op te pikken is een essentieel element voor een telefoon, maar het wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te pikken te meten, voer ik een groot aantal metingen uit op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. Deze metingen worden dus onder reële omstandigheden uitgevoerd en niet in een laboratorium, ze zijn niet wetenschappelijk maar geven een goede indicatie van de prestaties.
Om de netwerkprestaties te meten, verzamel ik de signaalsterkte in dBm van elke cel tijdens mijn reizen. Alle metingen worden onder dezelfde omstandigheden uitgevoerd om de resultaten over meerdere telefoons te kunnen vergelijken. De sterkte van het signaal dat door een telefoon wordt verkregen geeft een indicatie van zijn vermogen om het netwerk goed te ontvangen. Het eindresultaat geef je een onwetenschappelijke indicatie van de ontvangstkwaliteit van elke telefoon. Deze resultaten kunnen verschillend zijn op een ander netwerk of onder andere omstandigheden. Om de signaalwaarde volledig te begrijpen, geeft een signaal van -95 dBm een gemiddelde ontvangst aan, terwijl een signaal van -60 dBm een zeer goed signaal aangeeft.

Xiaomi Redmi Note 9
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -100.79 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1785

Xiaomi Redmi Note 9s
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -99.4 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1860

Realme 6
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -95.14 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 2301

Motorola G8 Power
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -96.88 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1032

Umidigi F2
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -101.47 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 712

Umidigi F1
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -96.79 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 298

Xiaomi Mi 8 Lite
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -94.89 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 403

Xiaomi Redmi Note 5
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -91.45 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 528

Umidigi S3 Pro
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.13 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1200

Samsung Galaxy S10+
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.96 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1445

Redmi Note 7
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.01 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1430

Redmi Note 8
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.06 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 879

Xiaomi Mi A3
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -95.95 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1199

Huawei Y6 2019
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -95.60 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1586

Redmi Note 8 Pro
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -95.92 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1599

Xiaomi Mi 9 Lite
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -93.61 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1900

Xiaomi Mi 9T Pro
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -88.84 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1600

Meizu Note 9
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -96.68 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 937

Samsung Galaxy A70
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -94.511 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1975

Honor 9x
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.19 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 2819

Vergelijking Samsung Galaxy S20 met een ander toestel

Onderstaande grafiek toont de vergelijking tussen de twee toestellen. Het beste toestel zou het grootste aantal metingen dicht bij het centrum moeten hebben. De vergelijking wordt alleen gemaakt op de cellen die beide apparaten gemeen hebben. De metingen werden onder dezelfde omstandigheden uitgevoerd.

Telefoon 1:
Nog niet beschikbaar / getest

Telefoon 2:
Nog niet beschikbaar / getest

Evaluatie van de prestaties:
Nog niet beschikbaar / getest

Download max snelheid:
Upload max snelheid:
Nog niet beschikbaar / getest

Download max snelheid:
Nog niet beschikbaar / getest

Evaluatie van de prestaties:
Nog niet beschikbaar / getest
Wifi-signaal
Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.

Signaalsterkte bij router:
-23 dBm
Signaalsterkte op afstand van router:
-74 dBm

Evaluatie van de prestaties:
Ik heb een signaal gemeten van -23 dBm in de buurt van de router, het is een goede score die de Samsung Galaxy S20 een beetje boven het gemiddelde ligt.
Op afstand heb ik een signaal gemeten van -74 dBm, deze score en een gemiddelde score, het is niet goed of slecht.

Ik denk dat de achterkant van de telefoon wordt gebruikt om wifi op te nemen omdat het signaal beter was als de achterkant van de telefoon vrij was van enig obstakel.


Download / Wifi
Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.
Samsung Galaxy S20
Radio capaciteit/-97.01
351250
/40
-74-70


Max upload snelheid:
21 Mbps
Max download snelheid:
351 Mbps

Evaluatie van de prestaties:
Ik kreeg een download snelheid van meer dan 350 Mbps en de snelheid leek kunstmatig beperkt, ik vermoed dat de Galaxy S20 gemakkelijk hoger kan gaan, maar mijn internet provider liet me niet toe om hoger te gaan.
Met zo'n score behoort de Galaxy S20 tot de beste telefoons die ik heb getest.


GPS-signaal
Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en maak ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert de GPS het signaal om aan de weg te blijven hangen niet kunstmatig, het heeft geen markeringen, zodat je de werkelijke positie kunt zien.
De Samsung Galaxy S20 vangt een groot aantal satellieten op, zoals het GPS-netwerk, Galileo, Beidou, ... etc...

Ik heb de nauwkeurigheid van de plaatsbepaling getest en helaas is het niet goed, ik heb een nauwkeurigheid van 4 meter verkregen met schommelingen tussen 4 en 6 meter terwijl ik in een volledig vrij gebied was. Ik heb ook de satellieten gefilterd en ik kreeg geen betere nauwkeurigheid met Galileo.



Ik moet nog een wegtest doen om te bevestigen of dit klopt.

Batterijduur

Samsung Galaxy S20
Capaciteit40004000
Snel ladenyesyes
Max laden W2518


Vanaf maart 2020 heb ik mijn subjectieve batterijtest vervangen door een technische test om het werkelijke gedrag van de batterij beter te kunnen meten. Nu test ik de autonomie en de oplaadtijd onder absoluut identieke omstandigheden. Ik voer verschillende metingen uit, zodat deze test alleen al enkele dagen duurt en ik de telefoon voor niets anders kan gebruiken.

Methodologie
Om de oplaadtijd te testen, gebruik ik altijd dezelfde lader met dezelfde kabel. Ik meet de oplaadtijd minuut voor minuut om de evolutie van de lading en de oplaadsnelheid te zien. De laadsnelheid van een batterij is niet lineair, maar vaak sneller aan het begin en langzamer aan het einde. De lader is compatibel met snel laden.

Laadtijd
De accu van het Samsung Galaxy S20 heeft een capaciteit van 4000 mAh en is opgeladen van 1% tot 100% in 136 minuten. Dit geeft me een gemiddelde laadsnelheid van 0.73% per minuut en dus een toename van 29.41 mA per minuut. Om de prestaties van de Samsung Galaxy S20 te vergelijken met andere telefoons, moet u de 29.41 per minuut score gebruiken, deze score moet zo hoog mogelijk zijn.

In het bijzonder: de laadsnelheid is niet altijd lineair, de onderstaande grafiek geeft u een indicatie van het gedrag van de batterij.

De batterij van de Samsung Galaxy S20 heeft een capaciteit van 4000 mAh en is ontladen van 100 tot 1 in 565 minuten met 100% helderheid, hij is ontladen van 100 tot 1 in 1217 met 50% helderheid. Op deze manier krijg ik een gemiddelde ontlaadsnelheid van 0.17% per minuut bij 100% lichtsterkte en 0.08 per minuut bij 50% lichtsterkte, het verbruik is dus 7.07 mA per minuut bij 100% lichtsterkte en 3.2 bij 50% lichtsterkte. Om de efficiëntie van de telefoon en de invloed ervan op de batterij te kunnen vergelijken, moet je de 7.07 (of 50%) score vergelijken met die van andere smartphones, het cijfer moet zo laag mogelijk zijn.

De volgende tabel geeft een overzicht van de geteste telefoons met de technische accutest, ze zijn gerangschikt in volgorde van efficiëntie. Een hogere batterijcapaciteit zou logischerwijs moeten resulteren in een hogere levensduur van de batterij, maar dat is niet altijd het geval en het geeft geen indicatie van de efficiëntie van een telefoon.

SmartphoneCapaciteit (mAh)Levensduur (minuten)Levensduur (minuten) / 50%Laden scoreEfficiëntiescoreEfficiëntiescore / 50%
Ulefone Armor 7E5500768114030.727.164.82
Poco F2 Pro47001150153626.114.083.05
Samsung Galaxy S204000565121729.417.073.2
Honor 9x4000770133326.465.193
Xiaomi Redmi Note 95020650180830.987.722.77
Motorola G8 Power5000912279216.085.481.79
Xiaomi Redmi Note 9s502066399922.327.575.01
Umidigi F2515092717.225.56
Realme 6430070426.547.32

De levensduur van de batterij is nooit een kracht geweest voor Samsung, en deze nieuwe Galaxy S20 zal dat niet fundamenteel veranderen. Met een 4000 mAh batterij ligt Samsung een beetje achter op zijn Chinese concurrenten. Gelukkig kan de Galaxy S20 zijn batterij goed genoeg aan. Hij biedt een prestatie die vergelijkbaar is met de Honor 9x die op dit gebied al goed genoeg was.

Audiokwaliteit

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.
De high-end telefoons van Samsung zijn over het algemeen goed voor de geluidskwaliteit en ik denk dat deze Galaxy S20 dezelfde trend zal volgen.

De Samsung Galaxy S20 is uitgerust met twee externe luidsprekers, een aan de onderrand van de telefoon en de andere geïnstalleerd op het speakerphone niveau voor telefonie.

De Galaxy S20 is dus in staat om stereogeluid te produceren en hoewel het geluid dat door de luidsprekers wordt geproduceerd nooit zal kunnen concurreren met een echte audio-installatie, slaagt de Galaxy S20 er toch in om een zeer goed geluid te produceren.
Het enige wat ik nu nog moet doen is de technische test doen om te zien of hij in staat is om de S10+ te verslaan, die tot nu toe de beste telefoon was wat betreft de geluidskwaliteit.

Update:
De Samsung Galaxy S20 heeft geen jack poort waarmee ik mijn technische test kan doen, de telefoon wordt niet geleverd met een adapter. Ik heb de USB naar Jack adapter geprobeerd vanaf een andere telefoon, maar de Samsung gaf een foutmelding.

Ik heb een adapter gekocht op Aliexpress en het zal waarschijnlijk 2 of 3 weken duren voordat ik deze ontvang en deze test kan uitvoeren.

Frequency Response
Deze test is bedoeld om te testen of het toestel in staat is alle frequenties correct te reproduceren. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om op alle frequenties een goed geluid te zien, is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen
Nog niet beschikbaar / getest

Dynamisch bereik
Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus te spelen te testen. Ook hier moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de referentie staan.
Nog niet beschikbaar / getest

Geluidsniveau
Deze test heeft tot doel te bepalen of het geteste apparaat in staat is om geluiden zonder veel ruis te reproduceren. Een hoge score duidt op een lage parasietendruk, een lagere score duidt op een hogere aanwezigheid van parasieten
Nog niet beschikbaar / getest

Concertopname
Het doel van deze test is om de opnamekwaliteit van de telefoon te meten wanneer er veel omgevingsgeluiden zijn. Omdat ik niet elke keer als ik een telefoon test de mogelijkheid heb om naar een concert te gaan, simuleer ik het geluid van een concert in een gesloten omgeving.
Nog niet beschikbaar / getest

CPU / GPU Prestatie

Samsung Galaxy S20
CPUSamsung Exynos 990Qualcomm Snapdragon 660
GPUARM Mali-G77 MP11Adreno 512
RAM geheugen8 - 12 Gb3 - 6 Gb
Opslagcapaciteit128 Gb32 - 128 Gb
Max memory card/Max 256 Gb


CPU/GPU type

Samsung is een van de weinige fabrikanten die zijn eigen processoren produceert, de Samsung Galaxy S20 is uitgerust met een Samsung Exynos 990 processor en om een gelijkwaardige prestatie te vinden in het Snapdragon assortiment, moet je gaan voor een Snapdragon 855 of hoger.

De Samsung Exynos 990 levert adembenemende prestaties, het is de krachtigste mobiele processor die ik tot nu toe heb kunnen testen maar de concurrentie is er met name met de Poco F2 Pro die is uitgerust met een Snapdragon 865.
Op grafisch niveau is de Samsung Galaxy S20 uitgerust met een ARM Mali-G77 MP11 GPU, deze levert ook een adembenemende prestatie en om een equivalent te vinden in de Adreno range is het noodzakelijk om te schakelen naar minimaal een Adreno 650.

Met deze combinatie van CPU en GPU heeft Samsung een high performance telefoon geproduceerd. Het is waarschijnlijk niet de beste op de markt, maar het staat wel in de top. Niets zal het kunnen weerstaan, geen enkel spel of applicatie zal deze kracht ten volle kunnen benutten.

Het vermogen en de prestaties zullen de telefoon doen opwarmen en wanneer de Samsung zijn vermogen zal gebruiken, zal ook de temperatuur ervan tot een vrij hoog niveau stijgen. Je zult jezelf natuurlijk niet verbranden als je de telefoon vasthoudt, maar het zal zo heet zijn dat het onaangenaam zal zijn om vast te houden. Mijn prestatietest met Antutu heeft de CPU doen stijgen tot 62°C!

Hardware-informatie
De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon.
Ik heb de 8Gb / 128Gb versie van de Samsung Galaxy S20 getest, deze telefoon heeft de codenaam SM-G980F. Er is nog een andere versie die 5G compatibel is, maar die heb ik niet getest.


Benchmark 3DMark

De Samsung Galaxy S20 scoort 6802 punten in de 3D Mark Sling Shot Extreme test. Dit is gewoon de beste score die ik tot nu toe heb kunnen meten en het is waarschijnlijk een van de beste scores op het moment van schrijven.

Met een score als deze, zal je in staat zijn om alle spellen te spelen zonder enige prestatieproblemen.

Benchmark Antutu
Samsung Galaxy S20
Antutu - globaal503905143242
Antutu - CPU15279866553
Antutu - GPU20890430755
Antutu - UX7211538930
Antutu - MEM700887004
3DMark - OpenGL68021354
3DMark - Vulkan62821299


De Samsung Galaxy S20 scoort met Antutu meer dan 500.000 punten, dat is 150% meer dan ik kreeg met een Galaxy S10+. De winst in prestaties is absoluut enorm. Ook de Chinese fabrikanten boeken vooruitgang op dit gebied, maar het verschil tussen twee generaties is minder groot.

De Galaxy S20 wint aan prestaties op CPU- en GPU-niveau, Samsung probeerde geen compromissen te sluiten. Bravo Samsung!


Gaming
Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.
Met een dergelijk vermogen kan de Samsung Galaxy S20 niet worden uitgedaagd door PUBG Mobile.



Het spel is perfect vloeiend, de diepte van het zicht is maximaal, de texturen zijn zeer gedetailleerd. Ik denk dat geen enkel spel dat vandaag de dag beschikbaar is in staat is om de Samsung Galaxy S20 in de problemen te brengen.

Foto camera test

Samsung Galaxy S20
Resolutie - vooraan1012
Sensor - voorzijde/Omnivision OV13855
Resolutie - achterkant6448
Sensor - achterkantSamsung Bright S5KGW2Samsung S5KGM1
Video resolutie8k4k
5.4mm/
2.2mm/
//


Hardware


Op de markt zijn er twee grote fabrikanten voor fotosensoren, er is Samsung en er is Sony. Op deze high-end modellen is Samsung er altijd in geslaagd om optische kwaliteit en verwerkingskwaliteit te combineren, de Galaxy S10+ was een van de beste fototelefoons ten tijde van de release.

De Galaxy S20 is uitgerust met een standaard Samsung S5K2LD 12 megapixel sensor die ook in de Galaxy S20+ te vinden is. Hij is ook uitgerust met een Samsung Bright S5KGW2 zoom die een evolutie is van de sensor die gebruikt wordt in de Redmi Note 8 Pro. De laatste sensor is een Samsung S5K2LA ultra groothoek sensor die ik nog niet in andere telefoons heb gezien.

Foto kwaliteit


Standaard app

Ik heb de afgelopen maanden veel Chinese telefoons getest en hoewel ze allemaal vooruitgang boeken op het gebied van foto's, hebben ze niet de moeite genomen om hun standaard fotoapplicatie te herzien en je komt vaak terecht bij een enorme hoeveelheid opties die vaak nutteloos zijn.

Samsung heeft de stap genomen om niet in die richting te gaan en dat is prima. De standaard applicatie heeft 4 modi (foto, video, single take, plus) om snel toegang te geven tot de meest voorkomende functies. Als u meer wilt, kun je toegang krijgen tot de andere functies in het "meer" menu.

De zoomknop wordt op het scherm gesuperponeerd zoals in Xiaomi, maar Samsung heeft een bubble toegevoegd rond de iconen waardoor je deze iconen veel beter kunt zien als de helderheid belangrijk is. De zoom kan in stappen worden aangepast, maar Samsung biedt ook de mogelijkheid om precies het gewenste zoomniveau in te stellen. De opties voor elke modus zijn te vinden aan de bovenkant van het scherm.
Samsung lijkt zich niet te willen haasten in de pixeloorlog waar een Xiaomi voortdurend probeert het aantal beschikbare pixels te vergroten. Voor de fotografie is de standaard 12 miljoen pixels voor Samsung en er is een 64 miljoen pixel modus. Voor video daarentegen biedt Samsung de mogelijkheid om video's te maken in 8k, deze mogelijkheid heb ik nog niet gezien op een andere telefoon.



Foto test / studio

Eerste voorbeeld: ƒ/1,8 1/423 5,4 mm 50 ISO


Belichting: licht onderbelicht
Scherpte: zeer goed
Kleuren: iets te donker
Diepte van het veld: goed
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

De belangrijkste sensor van de Galaxy S20 doet het vrij goed in de studio omdat veel telefoons niet goed overweg kunnen met kunstlicht. De foto had iets meer belicht kunnen worden, maar als je naar mijn foto's kijkt die met andere telefoons zijn gemaakt, zul je zien dat de Samsung het goed doet zonder de beste te zijn.

Tweede voorbeeld: ƒ/2.2 1/322 2.2 mm 50 ISO


Belichting: licht onderbelicht
Scherpte: medium
Kleuren: iets te donker
Diepte van het veld: ondiep
Vervorming: licht
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: zichtbaar

De groothoeksensor levert een beeld op dat vrij gelijkaardig is aan de basissensor als je alleen naar de belichting en de kleuren kijkt. De scherpte is echter minder scherp, de scherptediepte minder diep en ondanks ISO 25 is het beeld korrelig.

Derde voorbeeld: ƒ/1,8 1/309 5,4 mm 50 ISO


Belichting: licht onderbelicht
Scherpte: medium
Kleuren: iets te donker
Diepte van het veld: ondiep
Vervorming: licht
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: zichtbaar

De Galaxy S20 heeft geen optische zoom, het is een digitale zoom gemaakt van de hoofdsensor (zie eerste foto). De eigenschappen van het beeld zijn dus gelijk aan die van de eerste foto, maar met de zoom kun je beter de scherpte van de foto realiseren. Het detailniveau is werkelijk uitstekend, de contouren zijn precies, zonder geforceerd te worden.

Als ik deze foto's individueel maak, denk ik dat de Samsung goede foto's maakt in de studio, maar het is alleen door het te vergelijken met andere telefoons dat we het kunnen zien.

De Redmi Note 9s produceert een foto met kleuren die iets te warm zijn, maar de scherpte is net zo goed als die van de Samsung, de belichting is ook beter.

De Realme 6 produceert ook foto's met te warme kleuren, maar hier is de belichting minder goed en de scherpte minder uitgesproken.

De Samsung produceert dus goede foto's, maar het gat met de instapmodellen is niet meer zo groot als vroeger.

Foto test / zon

Eerste voorbeeld: ƒ/1,8 1/3296 5,4 mm 50 ISO


Belichting: goed
Scherpte: zeer goed
Kleuren: perfect verzadigd
Diepte van het veld: goed
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

Ik heb de Galaxy S10+ vorig jaar getest en toen was het een van de beste fototelefoons. De Galaxy S20 legt de lat iets hoger door het aanbieden van heldere, goed verzadigde foto's en voorbeeldige scherpte.
Ik had mijn Sony A7 III meegenomen tijdens de Samsung fototest zodat ik een goede smartphone kon vergelijken met een zeer goede spiegelreflexcamera.



De Sony produceert scherpere, meer verzadigde foto's, maar de prestaties van de Samsung zijn verre van belachelijk. De Sony kost bijna 2000€ zonder optiek, de Samsung kost minder dan 1000€ en biedt een gebruiksgemak dat de Sony niet kan bieden.
Laten we even teruggaan naar de aarde om de Samsung te vergelijken met een andere smartphone die gepositioneerd is als concurrent van de Galaxy S20. Hier is een foto gemaakt met de Poco F2 Pro

Deze telefoon kost 30 tot 40% minder dan de Samsung en levert ook een goede prestatie. De kleuren zijn doffer maar de lucht is gedetailleerder.

Tweede voorbeeld: ƒ/2 1/670 5,9 mm 50 ISO

Belichting: goed
Scherpte: zeer goed, maar glad in de wolken
Kleuren: goede verzadiging
Diepte van het veld: goed
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

Ik had de zoom gebruikt voor mijn studiotest en ging waarschijnlijk te ver omdat ik een digitale zoom had gekregen. Bij deze foto ontdekte ik dat de Samsung een optische zoom had, het verschil in brandpuntsafstand is niet erg belangrijk maar de zoom is echt, ik denk dat de Samsung een optische en digitale zoom combineert.

Je kunt hier zien dat de zoom zich richt op een waar de wolken dichter zijn en dit wordt gereflecteerd in de beeldverwerking, de kleurverwerking is anders, de kleuren zijn warmer maar de scherpte is nog steeds goed. De details van de sluis op de achtergrond van het beeld zijn goed te zien.

Derde voorbeeld: ƒ/2,2 1/2376 2,2 mm ISO 50

Belichting: goed
Scherpte: zeer goed
Kleuren: goede verzadiging
Diepte van het veld: goed
Vervorming: licht
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

De groothoek-brandpuntsafstand is niet de kortste van alle telefoons die ik heb getest, maar het is genoeg om een landschap breed genoeg vast te leggen zonder kwaliteitsverlies. Groothoeksensoren zijn meestal niet zo goed als andere sensoren, dit is niet het geval met deze Galaxy S20, de groothoeksensor produceert uitstekende foto's, ik vind zelfs dat de kleurverwerking beter is dan bij de hoofdsensor.

Deze drie voorbeelden illustreren vrij goed wat de Galaxy S20 kan, hier zijn enkele andere voorbeelden die bevestigen wat ik hierboven heb beschreven.


In goede lichtomstandigheden als deze is de Galaxy S20 daarom een van de beste camera's zoals de s10+ was toen deze werd uitgebracht.
Foto test / bewolkt

Nog niet beschikbaar / getest

Test foto / nacht

Nog niet beschikbaar / getest

Videokwaliteit


Stabilisatie
Voor elk van mijn tests begin ik met een video die onder dezelfde omstandigheden is gemaakt om de kwaliteit en de stabilisatie met de andere toestellen te kunnen vergelijken.

Ik heb niet de kans gehad om veel telefoons met effectieve videostabilisatie te testen, de Samsung Galaxy S10+ was de beste telefoon die ik kon testen. De Galaxy S20 biedt niet alleen een goede stabilisatie, maar doet het ook nog eens in 8k! Videostabilisatie vereist veel rekenkracht en het doen van het in 8k vereist nog meer kracht.



Video normale condities



De Samsung Galaxy S20 is een van de eerste telefoons die in 8k kan filmen. De kwaliteit van de video's is echt goed en het meest verrassende is dat de telefoon ze zonder problemen kan afspelen waar het afspelen van dit soort video's op een computer een probleem kan zijn.

Ik vind hier de optische kwaliteiten van de sensor met een goede belichting, verzadigde kleuren en een zeer goed niveau van scherpte. De bewegingen zijn ook vrij vloeiend.

Samsung heeft de lat erg hoog gelegd, deze telefoon is waarschijnlijk een van de beste telefoons voor video.
Video low light

Nog niet beschikbaar / getest

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven.

Samsung Galaxy S20
Grootte (inches)6.26.3
Resolutie1440 x 32001080x2340
Ratio20:919:9
BeschermingCorning Gorilla Glass 6Corning Gorilla Glass 5
TypeAmoledIPS LCD
Oppervlakte (%)8981.4
dE Wit16,9
dE Rood2.83,5
dE Groen1.31,1
dE Blauw2.22,3
dE Geel1.12
dE Cyaan1.14,7
dE Magenta0.31,6
Contrast2000000:1/
510433,473


Colorimetrie



Samsung produceert zijn eigen schermen en over het algemeen zijn deze schermen van zeer goede kwaliteit. Het beste scherm dat ik tot nu toe had kunnen testen was de Samsung Galaxy S10+, dus ik was benieuwd of de S20 het beter kon doen.

Ik laat je niet langer wachten, de Galaxy S20 heeft een beter scherm dan de S10+, dit scherm is prachtig. Colorimetrisch krijgt het een gemiddelde dE van 1.4 waar ik 2.0 kreeg met de S10+. Naast de colorimetrische nauwkeurigheid biedt Samsung's Amoled scherm oneindig veel contrasten, de zwarten zijn echt zwart en dit geeft een ongeëvenaarde diepte aan de beelden. Ik heb al telefoons getest voor minder dan 200€ die goede colorimetrie boden, maar wat ze missen is de beelddiepte die de Samsung biedt en dat maakt het verschil.

Het is mogelijk om de kleurinstellingen van de telefoon te wijzigen. Standaard gebruikt de Samsung een modus waarbij de kleuren zeer verzadigd zijn, het geeft de indruk dat alle kleuren levendiger zijn en het is leuk om naar te kijken maar vanuit een colorimetrisch oogpunt is het niet correct. Het is daarom noodzakelijk om over te schakelen naar de normale modus om de waarden van deze test te verkrijgen.

De witte temperatuur is ook uitstekend, ik heb 6443K gemeten waar het wit op 6500K zou moeten staan, dus de witten zijn vrij wit waar veel telefoons een beetje blauwachtig wit aanbieden.

Helderheid

Als ik de helderheid op het maximum zet en zonder externe beperkingen, produceert de Samsung Galaxy S20 een maximale helderheid van 330 cd/m², dit is een zeer gemiddelde waarde die meer dan genoeg is om het scherm te lezen als het licht niet te sterk is. Aan de andere kant, als ik de telefoon blootstel aan een sterke lichtbron (bijv.: zon), dan stijgt de helderheid naar 510 cd/m². Dit is niet de hoogste waarde die ik kan meten, maar het is voldoende om de telefoon in de zon te gebruiken.

Contrast

De grote kracht van de amoled screens is het contrast en dit is te zien zodra de telefoon opstart waarbij je het Samsung logo letterlijk ziet zweven op een zwart scherm waar een instapmodel telefoon alleen nog maar een donkergrijs kan weergeven. Ook de kijkhoeken zijn uitstekend.

Lichtabsorptie/Reflectie
Het scherm van de smartphone reflecteert het licht en maakt er soms een echte spiegel van. Dit spiegeleffect maakt het moeilijker om te lezen.
De onderstaande absorptie-index geeft het percentage van het door het scherm geabsorbeerde licht aan. De leesbaarheid van een scherm is beter wanneer de absorptie-index hoog is.

[absorb]

Nog niet beschikbaar / getest

Biometrie


Nog niet beschikbaar / getest

Besturingssysteem


Nog niet beschikbaar / getest

Bugs


Nog niet beschikbaar / getest

Accessoires Samsung Galaxy S20

Om beter te kunnen genieten van je ervaring met je smartphone, stel ik links voor naar allerlei accessoires die nuttig voor je kunnen zijn.

SmartphoneCover samsung-galaxy-s20
Beschermende film samsung-galaxy-s20
Geheugenkaart samsung-galaxy-s20
USB-kabel samsung-galaxy-s20
Audio-hoofdtelefoon samsung-galaxy-s20
Fietsaccessoires samsung-galaxy-s20

Vergelijk Samsung Galaxy S20 met de anderen

Hier is een rangschikking van de verschillende resultaten van mijn tests. Een score van 1 wijst op een zeer slechte prestatie, terwijl een score van 6 wijst op een uitzonderlijk resultaat. De score is een subjectieve maat, de rangschikking daarentegen is meestal afgeleid van een maat.

Levensduur van de batterij
Motorola G8 Power : 6
Xiaomi Redmi Note 9 : 5.3
Umidigi F1 : 5
Umidigi F2 : 5
Umidigi S3 Pro : 5
Ulefone Armor 7 : 4.7
Xiaomi Redmi Note 9s : 4.7
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.5
Realme 6 : 4.3
Xiaomi Mi A3 : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Xiaomi Redmi Note 7 : 4
Xiaomi Mi 9T Pro : 4
Samsung Galaxy S20 : 4
Honor 9x : 4
Xiaomi Redmi Note 8 : 4
Meizu Note 9 : 4
Honor 8x : 4
Samsung Galaxy S10+ : 4
Samsung Galaxy A70 : 4
Xiaomi Mi 9 Lite : 4
Huawei Y6 2019 : 3.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 3

Processorvermogen (CPU)
Poco F2 Pro : 6.7
Samsung Galaxy S20 : 6.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 6
Samsung Galaxy S10+ : 5.8
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.3
Realme 6 : 4.3
Xiaomi Redmi Note 9s : 4.3
Meizu Note 9 : 4
Ulefone Armor 7 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 9 : 3.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 3.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 3.5
Samsung Galaxy A70 : 3.5
Motorola G8 Power : 3.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 7 : 3.5
Umidigi F2 : 3.5
Honor 9x : 3.5
Umidigi S3 Pro : 3.5
Xiaomi Mi A3 : 3.4
Honor 8x : 3
Umidigi F1 : 3
Xiaomi Redmi Note 5 : 2.5
Huawei Y6 2019 : 1

Grafische chipsetvoeding (GPU)
Poco F2 Pro : 7
Samsung Galaxy S20 : 7
Xiaomi Mi 9T Pro : 6.5
Samsung Galaxy S10+ : 6
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 5.3
Realme 6 : 5.3
Xiaomi Redmi Note 9s : 5.3
Meizu Note 9 : 5
Xiaomi Redmi Note 9 : 4.6
Ulefone Armor 7 : 4.5
Umidigi F1 : 4.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Umidigi S3 Pro : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 4.3
Motorola G8 Power : 4.3
Umidigi F2 : 4.3
Xiaomi Mi A3 : 4.1
Honor 9x : 4
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Xiaomi Redmi Note 7 : 4
Honor 8x : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 3.5
Huawei Y6 2019 : 2

Scherm kwaliteit
Samsung Galaxy S20 : 6.3
Samsung Galaxy S10+ : 6
Poco F2 Pro : 6
Xiaomi Mi 9T Pro : 5.5
Samsung Galaxy A70 : 5.5
Xiaomi Redmi Note 9s : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Xiaomi Redmi Note 8 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.5
Honor 9x : 4.5
Realme 6 : 4.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Motorola G8 Power : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Xiaomi Redmi Note 7 : 4
Meizu Note 9 : 4
Xiaomi Redmi Note 9 : 4
Xiaomi Mi A3 : 3.8
Ulefone Armor 7 : 3.5
Honor 8x : 3.5
Umidigi F2 : 3.5
Umidigi S3 Pro : 3.5
Umidigi F1 : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3

Fotokwaliteit
Samsung Galaxy S10+ : 6
Xiaomi Mi 9T Pro : 5.5
Xiaomi Redmi Note 9s : 5.2
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 5.1
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Xiaomi Redmi Note 8 : 5
Xiaomi Redmi Note 7 : 5
Meizu Note 9 : 5
Realme 6 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 5 : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Motorola G8 Power : 4.3
Xiaomi Mi A3 : 4.3
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Xiaomi Redmi Note 9 : 4
Umidigi F2 : 3.8
Honor 9x : 3.5
Honor 8x : 3.5
Ulefone Armor 7 : 3.5
Umidigi S3 Pro : 3.5
Umidigi F1 : 2
Huawei Y6 2019 : 2

Video kwaliteit
Samsung Galaxy S20 : 6
Samsung Galaxy S10+ : 5.3
Xiaomi Redmi Note 9s : 4.8
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.8
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 7 : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4.5
Meizu Note 9 : 4
Xiaomi Redmi Note 9 : 4
Realme 6 : 4
Motorola G8 Power : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Honor 9x : 4
Umidigi F2 : 4
Xiaomi Mi 8 Lite : 3.5
Honor 8x : 3
Ulefone Armor 7 : 3
Umidigi S3 Pro : 3
Umidigi F1 : 2
Huawei Y6 2019 : 2

Afwerkingskwaliteit
Samsung Galaxy S20 : 5.6
Samsung Galaxy S10+ : 5.5
Poco F2 Pro : 5.3
Xiaomi Mi 9T Pro : 5.3
Realme 6 : 5
Xiaomi Mi 8 Lite : 5
Umidigi S3 Pro : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Xiaomi Redmi Note 9s : 5
Xiaomi Redmi Note 8 : 4.8
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.5
Motorola G8 Power : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 9 : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4.5
Umidigi F2 : 4.5
Honor 9x : 4.5
Honor 8x : 4.5
Xiaomi Redmi Note 7 : 4.5
Meizu Note 9 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 5 : 3.5
Ulefone Armor 7 : 3.5
Umidigi F1 : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3.5

Wifi prestaties
Poco F2 Pro : 6
Samsung Galaxy S20 : 5.8
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 5.5
Xiaomi Redmi Note 9s : 5.3
Xiaomi Mi 9T Pro : 5
Xiaomi Redmi Note 5 : 5
Xiaomi Mi 8 Lite : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Xiaomi Redmi Note 9 : 4.8
Realme 6 : 4.8
Honor 9x : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Samsung Galaxy S10+ : 4
Umidigi F2 : 4
Motorola G8 Power : 4
Xiaomi Redmi Note 7 : 4
Meizu Note 9 : 4
Ulefone Armor 7 : 4
Umidigi F1 : 3.5
Umidigi S3 Pro : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3.5
Honor 8x : 3

Download snelheid 4G
Poco F2 Pro : 5.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 5
Xiaomi Redmi Note 5 : 5
Xiaomi Mi A3 : 5
Xiaomi Redmi Note 9s : 5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Realme 6 : 4
Honor 8x : 4
Honor 9x : 4
Samsung Galaxy S10+ : 4
Meizu Note 9 : 4
Xiaomi Redmi Note 8 : 4
Xiaomi Redmi Note 7 : 4
Huawei Y6 2019 : 3
Umidigi S3 Pro : 3
Umidigi F1 : 2.5

Netwerkvangst
Xiaomi Mi 9T Pro : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Realme 6 : 3.8
Xiaomi Mi A3 : 3.8
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 3.8
Huawei Y6 2019 : 3.8
Meizu Note 9 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 9s : 3.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 7 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 9 : 3.3
Honor 9x : 3.5
Honor 8x : 3.5
Samsung Galaxy S10+ : 3
Umidigi S3 Pro : 3
Umidigi F1 : 3

Ondersteunde frequenties
Samsung Galaxy S20 : 5
Samsung Galaxy S10+ : 5
Umidigi F1 : 5
Umidigi F2 : 5
Umidigi S3 Pro : 5
Ulefone Armor 7 : 5
Samsung Galaxy A70 : 5
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.5
Xiaomi Redmi Note 9s : 4.5
Poco F2 Pro : 4.5
Realme 6 : 4.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Xiaomi Redmi Note 9 : 4.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4
Motorola G8 Power : 4
Xiaomi Mi 8 Lite : 3.5
Xiaomi Mi A3 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 7 : 3.5
Meizu Note 9 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 5 : 3.5
Honor 9x : 3.5
Honor 8x : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3

Audio kwaliteit
Samsung Galaxy S10+ : 5
Samsung Galaxy A70 : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 4.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Motorola G8 Power : 4.5
Realme 6 : 4.2
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Xiaomi Redmi Note 9s : 4
Xiaomi Redmi Note 8 : 4
Xiaomi Redmi Note 7 : 4
Xiaomi Mi A3 : 4
Umidigi S3 Pro : 3.5
Meizu Note 9 : 3.5
Ulefone Armor 7 : 3.5
Umidigi F2 : 3.5
Honor 8x : 3
Honor 9x : 3
Umidigi F1 : 3
Huawei Y6 2019 : 3

gps-kwaliteit
Umidigi F2 : 4.8
Xiaomi Redmi Note 7 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 4.5
Realme 6 : 4.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.5
Xiaomi Redmi Note 9s : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Motorola G8 Power : 4
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Honor 8x : 4
Honor 9x : 4
Xiaomi Mi A3 : 4
Samsung Galaxy S10+ : 4
Umidigi S3 Pro : 4
Xiaomi Mi 9 Lite : 4
Samsung Galaxy A70 : 3.5
Meizu Note 9 : 3.5
Umidigi F1 : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3.5

Gebruiksgemak van het besturingssysteem
Samsung Galaxy S10+ : 5.5
Samsung Galaxy A70 : 5.5
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 5
Xiaomi Redmi Note 9s : 5
Xiaomi Mi 8 Lite : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Xiaomi Mi 9T Pro : 5
Xiaomi Redmi Note 5 : 5
Xiaomi Redmi Note 7 : 5
Xiaomi Redmi Note 8 : 5
Xiaomi Redmi Note 9 : 5
Realme 6 : 4.8
Motorola G8 Power : 4.5
Umidigi S3 Pro : 4.5
Meizu Note 9 : 4.5
Umidigi F2 : 4.5
Honor 9x : 4.5
Ulefone Armor 7 : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4
Honor 8x : 4
Umidigi F1 : 4
Huawei Y6 2019 : 3.5

Eindscore
Xiaomi Mi 9T Pro : 70.3 / 84
Samsung Galaxy S10+ : 69.1 / 84
Xiaomi Redmi Note 9s : 65.6 / 84
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 64.8 / 84
Samsung Galaxy A70 : 63.5 / 84
Xiaomi Mi 9 Lite : 63 / 84
Realme 6 : 62.5 / 84
Xiaomi Redmi Note 8 : 59.6 / 84
Xiaomi Mi 8 Lite : 58 / 84
Xiaomi Redmi Note 7 : 58 / 84
Xiaomi Mi A3 : 57.4 / 84
Meizu Note 9 : 57 / 84
Xiaomi Redmi Note 5 : 56.5 / 84
Honor 9x : 55 / 84
Umidigi S3 Pro : 54.5 / 84
Motorola G8 Power : 51.6 / 72
Honor 8x : 50.5 / 84
Umidigi F2 : 50.4 / 72
Umidigi F1 : 48 / 84
Xiaomi Redmi Note 9 : 47.5 / 66
Samsung Galaxy S20 : 46.2 / 48
Ulefone Armor 7 : 43.2 / 66
Poco F2 Pro : 41 / 42
Huawei Y6 2019 : 40.3 / 84

Test / beoordeling conclusie


Nog niet beschikbaar / getest

Sterktes

Nog niet beschikbaar / getest

Zwaktes

Nog niet beschikbaar / getest

Alternatieven voor dit product

[alternatives]

Nog niet beschikbaar / getest

Vond je mijn test leuk?
Vergeet niet om het te delen met je vrienden :-) Ik heb geen budget voor reclame, dank je wel!
Deel op Facebook