Op deze pagina:
Prijs Samsung Galaxy S20
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Hardware
Fotokwaliteit
Videokwaliteit
Audiokwaliteit
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Vragen

Beste nieuwprijs:
387.99 EUR
Zie het aanbod | eBay DE

118 andere prijzen verkrijgbaar in andere winkels.

Samsung Galaxy S20: review / test (gedetailleerd en onbevooroordeeld)

Samsung Galaxy S20 test / review

Categorie: Tests en beoordelingen

Chinese fabrikanten veroveren het grondgebied van Samsung elk jaar een beetje meer, maar tot nu toe is Samsung er altijd in geslaagd om zijn high-end smartphones uit de vergelijking te houden. [b][b]Met de komst van de Poco F2 Pro van Xiaomi kan er iets veranderen, dus het was voor mij een goede gelegenheid om de Samsung Galaxy S20 te testen.[b][b]Ik had vorig jaar een Samsung Galaxy S10+ getest en ook al is het een zeer goede telefoon, ik ben een van de enige die een aantal belangrijke zwaktes heeft ontdekt, zoals de slechte kwaliteit van het radiosignaal waardoor hij het netwerk sneller verliest dan een telefoon uit het middensegment.[b][b]Dus ik ga je laten zien wat de Galaxy S20 in zijn buik heeft.[b][b][b][b][b]

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.[b]
Waarin verschillen mijn tests van andere op het web?

- Ik koop de toestellen meestal met mijn eigen geld, de prijs is dus net even belangrijk als voor je!
- Ik bewaar de toestellen minstens enkele weken (soms meer) om te zien wat ze waard zijn in reële omstandigheden.
- Ik beantwoord (indien mogelijk) je vragen om je te helpen beslissen voordat je de toestellen koopt.
- niemand betaalt me om deze reviews te doen, ik ben dus volledig neutraal en onafhankelijk.
- Mijn pagina's zijn niet gevuld met advertenties.


Xiaomi Redmi Note 9T : test / review
Umidigi A9 Pro test / review
Xiaomi Mi 10T Pro : test / review
Poco M3: test / review
Umidigi Bison : test / review
Oukitel C21: test / review
Samsung Galaxy S20 test / review
Doogee s58 Pro test / review
Nokia 5.3 test / review
Redmi 9A test / review

Prijs Samsung Galaxy S20

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Samsung Galaxy S20 van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.[b]
Samsung Galaxy S20 FE SM-G780F/DS - 128GB - Cloud Navy (Ohne Simlock) NEU...
2021-01-23 15:11
388 EUR
Samsung Galaxy S20 FE, 128GB, Cloud Navy - Fully Unlocked (Renewed)...
2021-01-24 08:03
485 USD
Samsung Galaxy S20 FE Cloud Navy 128GB 4G Sim Free Phone Unlocked UK......
2021-01-23 15:15
420 EUR
Samsung Galaxy S20 SM-G980F/DS - 128GB - Cloud Blue (Ohne Simlock) (Dual SIM)...
2021-01-24 07:10
422 EUR
Samsung Galaxy S20 FE SM-G780F/DS - 128GB - Cloud Navy (Ohne Simlock)...
2021-01-23 14:10
432 EUR
Samsung Galaxy S20 FE 5G (128GB, 6GB) 6.5" AMOLED, Snapdragon 865, IP68 Water Resistant, 5G Volte AT...
2021-01-24 07:42
530 USD
[b]
helpBovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

10/06/20 aankoop van de Samsung Galaxy S20 bij Orange België[b]12/06/20 begin van de test[b][b]

Waarom deze telefoon?

Ik heb niet de gewoonte om high-end smartphones te testen omdat ze gewoon te duur zijn. Ik betaal voor mijn telefoons, net als iedereen, en het geven van 800€ voor een telefoon doet pijn aan mijn portemonnee. [b][b]Ik maak echter soms uitzonderingen zodat ik mijn kennis niet verlies in het high-end segment. Vorig jaar heb ik de Samsung Galaxy s10+ getest, dit jaar wordt het de Samsung Galaxy S20 en ik zal waarschijnlijk geen andere kopen.[b][b]Mijn jaarlijkse keuze voor het high-end segment werd ook gemotiveerd door de komst van de Poco F2 Pro die voor bijna de helft van de prijs met de S20 op zijn grondgebied komt concurreren. De strijd zal waarschijnlijk interessant zijn, dus ik ga beide telefoons tegelijk testen.[b][b]

Uitpakken

samsung galaxy s20 test avis review recensione opinion beoordeling photo 1
[b][b]Ik ben zo gewend aan het testen van instap-telefoons dat ik niet op de verpakking let, omdat de doos vaak het absolute minimum bevat. [b][b]De Samsung Galaxy S20 is een high-end telefoon en je voelt het direct aan de verpakking. Het zwarte doosje is sober, maar het interieur is gerangschikt in kleine vakjes met daarin kleine doosjes met diverse accessoires. De Samsung Galaxy S20 wordt geleverd met een oplader, een USB-kabel type C, oortelefoons en de kussens om op de oortelefoon te plaatsen. Het doosje bevat ook een handleiding en een naald om de simlade te openen.[b][b]De inhoud van de doos is niet uitzonderlijk, maar het geheel is zorgvuldig verpakt.[b][b][b][b]
Lengte : 151.7
Breedte : 69.1
Dikte : 7.9
Gewicht : 163
Jack uitgang : Neen
Type USB : Type C

Eerste configuratie

Alle Androids telefoons bieden een vrij gelijkaardige opstartprocedure aan en zelfs merken met een eigen interface volgen over het algemeen dezelfde gedragslijn.[b][b]Dit was ook het geval voor Samsung, maar met de S20 is er veel veranderd, zodat de opstartprocedure helemaal niet meer lijkt op wat ik eerder heb getest.[b][b]De procedure begint met een scherm dat je vraagt om de voorwaarden en allerlei zaken over privacy te accepteren. Sommige criteria zijn optioneel, maar wanneer je de voorwaarden accepteert, zal de telefoon alle optionele criteria selecteren, zelfs als je ze niet had geselecteerd. Je kunt ze altijd deselecteren voordat je naar de volgende stap gaat, maar ik vind dat erg grensverleggend voor een merk als Samsung.[b][b]Na het accepteren van de voorwaarden, zou je normaal gesproken de informatie van je vorige telefoon moeten ophalen en tot nu toe was een Google-account voldoende. Samsung dwingt nu de installatie van de Smart Switch applicatie op je oude telefoon om de content te synchroniseren met de Galaxy S20. De gebruikelijke procedure met Android is eenvoudig en werkt heel goed, Samsung hoefde geen extra applicatie toe te voegen. Het is niet erg handig, maar het verbergt iets anders in de werkelijkheid. Door de overdracht te accepteren accepteert u de Samsung voorwaarden ook op uw oude toestel. Op deze manier laat je Samsung zien wat je overdraagt terwijl dit soort informatie in het verleden alleen toegankelijk was voor Google. Het is moeilijk te zeggen wat Samsung met deze informatie gaat doen, maar het feit dat ik geen keuze heb stoort me.[b][b]De rest van het proces volgt een meer klassiek pad en uiteindelijk zal Samsung je uitnodigen om een account aan te maken zoals Xiaomi of Huawei dat doet en als je dat niet wilt, krijg je een klein herinneringsscherm om je aan te moedigen een tweede keer te registreren. Deze praktijk is vrij gebruikelijk bij de meeste fabrikanten, ze willen zich allemaal bevrijden van de kracht van Google. Ik kan de strategie begrijpen, maar het zorgt er niet voor dat ik mijn informatie met elke fabrikant wil delen als ik van telefoon verander.[b][b][b][b]Ik heb meestal niet zoveel te zeggen voor dit deel van de test en dat is niet alles, ik heb nog een laatste stukje informatie. De Samsung Galaxy S20 brandde bijna op na de opstartprocedure. Dit is een probleem dat ik al had opgemerkt op de Galaxy S10+ toen ik aan het filmen was, maar hier stuitte ik op het probleem van oververhitting op iets simpels dat niet tot oververhitting zou moeten leiden.[b][b]

Afwerking

samsung galaxy s20 test avis review recensione opinion beoordeling photo 4
[b][b]Samsung produceert high-end telefoons met een onberispelijke afwerking. Ik had het al gemerkt met de S10+, deze Galaxy S20 is zeer elegant en niets wordt aan het toeval overgelaten. Samsung heeft het voor elkaar gekregen om een groot scherm in een telefoon van minder dan gemiddeld formaat en gewicht te plaatsen, ik was bijna vergeten hoe het was om zo'n dunne telefoon met zo'n goede pasvorm in mijn hand te hebben.[b][b]
samsung galaxy s20 test avis review recensione opinion beoordeling photo 7
[b][b]De bovenkant van de telefoon is bedekt met metaal, waarbij de randen afwisselen tussen metaal en glas. Dit zal waarschijnlijk helpen om de telefoon te beschermen tegen krassen die gemakkelijk op dit deel van de telefoon kunnen verschijnen. De SIM-lade bevindt zich aan de bovenzijde van de telefoon.[b][b]
samsung galaxy s20 test avis review recensione opinion beoordeling photo 12
[b][b][b]De onderkant van de telefoon volgt dezelfde logica als de bovenkant met zijn metalen omtrek. Het heeft een USB C poort en een speakerphone. De Galaxy S20 biedt twee uitgangen voor het geluid, de eerste is aan de onderkant, de tweede is zeer discreet, het bevindt zich op het niveau van de luidspreker waar het oor meestal is geplaatst.[b][b]
samsung galaxy s20 test avis review recensione opinion beoordeling photo 9
[b]Toen ik de S10+ testte, werd ik gestoord door de positie van de knoppen, omdat de aan/uit-knop hoog was aan de rechterkant en de volumeknoppen aan de linkerkant. Samsung keerde terug naar een meer conventionele configuratie met de volumeknoppen en de aan/uit-knop aan de rechterkant van de telefoon. Deze knoppen zijn metaalachtig en geven een indruk van stevigheid, je kunt het effect van de druk voelen.[b][b]
samsung galaxy s20 test avis review recensione opinion beoordeling photo 8
[b][b]Met de S10+ had Samsung een originele keuze gemaakt met een glazen achterzijde die het licht reflecteert met blauw en rood. De Galaxy S20 is veel soberder, hij biedt een glazen achterzijde in een effen en sobere kleur. Het oppervlak is perfect glad en zal snel vingerafdrukken achterlaten, maar dit is het geval voor alle telefoons die gebruik maken van dit soort oppervlak.[b][b]De fotosensor bevindt zich in de linker bovenhoek en is zichtbaar vanaf de achterkant van de telefoon. Dit is vrij gebruikelijk geworden.[b][b]
samsung galaxy s20 test avis review recensione opinion beoordeling photo 14
[b][b]Het scherm van de Samsung Galaxy S20 beslaat 89% van het schermgebied waar het scherm van de S10+ 86% van het schermgebied beslaat. De Samsung Galaxy S20 biedt dus een bijna perfecte full-screen ervaring.[b][b]Ik had verwacht dat de Samsung Galaxy S20 een onberispelijk afwerkingsniveau zou bieden en dat doet het ook echt, ik vind zelfs dat dit model een beter afwerkingsniveau heeft dan de S10+. Het gevoel dat de afwerking geeft is iets heel persoonlijks en zeer subjectief, maar ik denk dat Samsung erin geslaagd is om een mooie telefoon te produceren met proporties die bijna ideaal zijn voor gebruik met één hand.[b][b]

Specificaties

[b]De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon.Ik heb de 8Gb / 128Gb versie van de Samsung Galaxy S20 getest, deze telefoon heeft de codenaam SM-G980F. Er is nog een andere versie die 5G compatibel is, maar die heb ik niet getest.[b][b][b][b]

CPU / GPU Prestatie

CPU : Samsung ExyNeens 990
GPU : ARM Mali-G77 MP11
Geheugen (RAM) : 8 - 12 Gb
Opslagcapaciteit : 128 Gb

Benchmark Antutu/3DMark

De Samsung Galaxy S20 scoort met Antutu meer dan 500.000 punten, dat is 150% meer dan ik kreeg met een Galaxy S10+. De winst in prestaties is absoluut enorm. Ook de Chinese fabrikanten boeken vooruitgang op dit gebied, maar het verschil tussen twee generaties is minder groot.[b][b]De Galaxy S20 wint aan prestaties op CPU- en GPU-niveau, Samsung probeerde geen compromissen te sluiten. Bravo Samsung![b][b][b][b] De Samsung Galaxy S20 scoort 6802 punten in de 3D Mark Sling Shot Extreme test. Dit is gewoon de beste score die ik tot nu toe heb kunnen meten en het is waarschijnlijk een van de beste scores op het moment van schrijven.[b][b]Met een score als deze, zal je in staat zijn om alle spellen te spelen zonder enige prestatieproblemen.[b][b]
Antutu score : 503905
Antutu CPU : 152798
Antutu GPU : 208904
Antutu UX : 72115
Antutu Mem : 70088
3D Mark Open GL : 6802
3D Mark Vulkan : 6282
[b]Top 10 - prestatieclassificatie op basis van Antutu
1. Oppo Find X2 Pro - 605184
2. Oneplus 8t - 595000
3. Xiaomi Mi 10t Pro - 581650
4. Oneplus 8 Pro - 579417
5. Xiaomi Mi 10 - 579114
6. Poco F2 Pro - 569559
7. Samsung Galaxy S20 Fe - 565000
8. Samsung Galaxy S20 - 503905
9. Huawei P40 Pro - 466765
10. Huawei P40 - 466765

Aantal smartphones in de ranglijst:115
Positie van deze smartphone in de ranglijst:8/115

Opmerking: deze ranglijst bevat alleen de telefoons die ik heb getest en enkele andere die ik ter referentie heb toegevoegd.
[b]Gaming[b]Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.Met een dergelijk vermogen kan de Samsung Galaxy S20 niet worden uitgedaagd door PUBG Mobile.[b][b][b][b]Het spel is perfect vloeiend, de diepte van het zicht is maximaal, de texturen zijn zeer gedetailleerd. Ik denk dat geen enkel spel dat vandaag de dag beschikbaar is in staat is om de Samsung Galaxy S20 in de problemen te brengen.[b][b]

Netwerkprestatie

In tegenstelling tot Chinese fabrikanten produceert Samsung telefoons met een wereldwijde dekking, dus je hoeft je geen zorgen te maken over welke versie je moet kopen.[b][b]De Galaxy S20 biedt een zeer breed frequentiebereik, u kunt gebruik maken van alle frequenties die in Europa beschikbaar zijn.[b][b]
3G frequenties : B1 (2100), B2 (1900), B4 (1700/2100 AWS A-F), B5 (850), B6 (800), B8 (900)
4G frequencies : B1 (2100), B2 (1900), B3 (1800), B4 (1700/2100 AWS 1), B5 (850), B7 (2600), B8 (900), B12 (700), B17 (700), B20 (800), B26 (850), B28 (700), B32 (1500), B38 (TDD 2600), B40 (TDD 2300), B41 (TDD 2500), B66 (1700/2100)
Bluetooth : Bluetooth 5.0 LE
SAR / Hoofd : 0.279
Volte : Ja
NFC : Ja
Download snelheid : 351
Upload snelheid : 20
Kies je land om te controleren of je telefoon compatibel is:


Met de onderstaande frequenties kun je zien of deze telefoon compatibel is met je provider of dat je deze kunt gebruiken waar je op vakantie gaat.


Signaal 4G (voor december 2020)[b]De capaciteit om het netwerk correct op te pikken is een essentieel element voor een telefoon, maar het wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te pikken te meten, voer ik een groot aantal metingen uit op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. Deze metingen worden dus onder reële omstandigheden uitgevoerd en niet in een laboratorium, ze zijn niet wetenschappelijk maar geven een goede indicatie van de prestaties. [b][b]Gevoeligheidsclassificatie van netwerksignaal
Telefoon getest:Gemiddeld signaal (dBm)Aantal metingen:
Xiaomi Mi 9t Pro-881600
Xiaomi Redmi Note 5-91.305600
Xiaomi Mi 9 Lite-93788
Samsung Galaxy A70-94.5111975
Nokia 5.3-94.98531
Realme 6-95.142301
Xiaomi Redmi Note 8 Pro-95.9221599
Xiaomi Mi A3-95.951000
Huawei Y6 2019-95.951199
Doogee S58 Pro-96.22856
Redmi 9a-96.481000
Meizu Note 9-96.68937
Motorola G8 Power-96.881032
Xiaomi Redmi Note 7-97.011430
Redmi 9c-97.041000
Umidigi S3 Pro-97.131200
Xiaomi Redmi Note 8-97.34879
Samsung Galaxy A21s-97.781000
Umidigi F1-97.82298
Ulefone Armor 7e-98.71000
Xiaomi Mi Note 10 Lite-991000
Honor 9x-99.14899
Xiaomi Redmi Note 9s-99.41860
Poco F2 Pro-99.81247
Xiaomi Redmi Note 9-100.791785
Xiaomi Mi 10 Lite 5g-100.881198
Poco X3-101.19821
Umidigi F2-101.47712
[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b][b]Signaal 4G (vanaf december 2020)[b]Ik heb besloten om de methode voor het meten van het netwerk te veranderen omdat ik merkte dat de configuratie van het mobiele netwerk in de loop van de tijd verandert. Dit maakt het moeilijker om telefoons te vergelijken omdat de omstandigheden niet meer exact hetzelfde zijn.[b][b]Om dit probleem te voorkomen, heb ik een apparaat opgezet dat 24 uur per dag een tiental parameters van het mobiele netwerk opvangt (bv.: cel id, rssi, rsrq, snr, frequentie,...). Ik plaats dan de telefoon naast het toestel gedurende 24 tot 48 uur met dezelfde metingen, zodat ik ze kan vergelijken.[b][b] Overzicht van de geteste telefoons met deze methode[b][b]
Telefoon getest:MetingenGemid. signaal (ref)Gemid. signaal (phone)Min/Max (ref)Min/Max (phone)
Samsung Galaxy S10+457-93.06-97.39-89 / -98-97 / -99
Xiaomi Mi 9t Pro669-93.69-95.84-90 / -95-92 / -98
Poco F2 Pro1438-91.02-94.99-89 / -94-94 / -96
Xiaomi Mi 10 Lite 5g1645-90.77-95.02- 88 / -98-95 / -100
Poco X3821-94.89-103.19-91 / -97.7-101 / -104
Umidigi Bison2343-92.71-96.46-90 / -99-94 / -102
Oukitel C211101-92.04-94.99-90 / -97-92 / -95
Poco M31116-92.09-91.74-88 / -98-90 / -99
Xiaomi Mi 10t Pro1071-90.61-94.03-88 / -94-94 / -96
Umidigi A9 Pro981-90.40-94.01-88 / -95-93 / -95
[b][b][b][b]Download/Upload snelheid[b]Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.[b]Top 10 - snelheidsrangschikking tijdens downloaden
1. Samsung Galaxy S20 D:351Mbps U: 20Mbps
2. Poco X3 D:232Mbps U: 55Mbps
3. Xiaomi Mi 10 Lite 5g D:223Mbps U: 52Mbps
4. Poco F2 Pro D:207Mbps U: 53Mbps
5. Xiaomi Mi Note 10 Lite D:153Mbps U: 68Mbps
6. Xiaomi Mi A3 D:150Mbps U: 60Mbps
7. Xiaomi Redmi Note 9s D:150Mbps U: 60Mbps
8. Xiaomi Mi 8 Lite D:149Mbps U: 60Mbps
9. Samsung Galaxy A21s D:147Mbps U: 51Mbps
10. Huawei Y6 2019 D:145Mbps U: 61Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:30
Positie van deze smartphone in de ranglijst:1/30

Let op: de theoretische maximale snelheid van een telefoon wordt vaak beperkt door de configuratie van het mobiele netwerk en de congestie van het netwerk op het moment van de meting. Dus misschien kun je een hogere snelheid halen op een ander netwerk
[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b][b]

Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.[b]
Wifi frequenties : 802.11a, 802.11b, 802.11g, 802.11n, 802.11n 5GHz, 802.11ac, WiFi 6 (802.11ax)
Download snelheid : 351
Signaal / dicht : -21
Signaal / afstand : -74
Wifi-signaal[b]Ik heb een signaal gemeten van -23 dBm in de buurt van de router, het is een goede score die de Samsung Galaxy S20 een beetje boven het gemiddelde ligt. [b][b]Op afstand heb ik een signaal gemeten van -74 dBm, deze score en een gemiddelde score, het is niet goed of slecht.[b][b]Ik denk dat de achterkant van de telefoon wordt gebruikt om wifi op te nemen omdat het signaal beter was als de achterkant van de telefoon vrij was van enig obstakel.[b][b][b][b][b]Top 10 - rangschikking van wifi-gevoeligheid
1. Poco F2 Pro -11dBm
2. Samsung Galaxy A21s -13dBm
3. Poco X3 -17dBm
4. Xiaomi Redmi Note 9s -18dBm
5. Xiaomi Redmi Note 8 Pro -19dBm
6. Xiaomi Mi Note 10 Lite -19dBm
7. Xiaomi Mi 10 Lite 5g -19dBm
8. Xiaomi Redmi Note 8 -19dBm
9. Xiaomi Redmi Note 9 -19dBm
10. Redmi 9a -19dBm

Aantal smartphones in de ranglijst:33
Positie van deze smartphone in de ranglijst:13/33

[b]Download/Upload snelheid[b]Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.Ik kreeg een download snelheid van meer dan 350 Mbps en de snelheid leek kunstmatig beperkt, ik vermoed dat de Galaxy S20 gemakkelijk hoger kan gaan, maar mijn internet provider liet me niet toe om hoger te gaan. [b][b]Met zo'n score behoort de Galaxy S20 tot de beste telefoons die ik heb getest.[b][b][b][b][b]Top 10 - Ranglijst van wifi-downloadsnelheden
1. Samsung Galaxy S20 351Mbps
2. Poco F2 Pro 341Mbps
3. Xiaomi Redmi Note 8 Pro 319Mbps
4. Umidigi Bison 306Mbps
5. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 300Mbps
6. Xiaomi Mi 8 Lite 260Mbps
7. Poco X3 251Mbps
8. Xiaomi Redmi Note 7 250Mbps
9. Umidigi F1 220Mbps
10. Xiaomi Redmi Note 8 211Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:33
Positie van deze smartphone in de ranglijst:1/33

Opmerking: ik heb een 400 Mbps-lijn en een modem die hogere snelheden kan leveren, maar ik weet nooit zeker hoeveel bandbreedte er beschikbaar is als ik een test doe.
[b]

GPS-prestaties

[b]Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en maak ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert de GPS het signaal om aan de weg te blijven hangen niet kunstmatig, het heeft geen markeringen, zodat je de werkelijke positie kunt zien. Ik gebruik dan een applicatie om de nauwkeurigheid van het signaal te meten. De Samsung Galaxy S20 vangt een groot aantal satellieten op, zoals het GPS-netwerk, Galileo, Beidou, ... etc...[b][b]Ik heb de nauwkeurigheid van de plaatsbepaling getest en helaas is het niet goed, ik heb een nauwkeurigheid van 4 meter verkregen met schommelingen tussen 4 en 6 meter terwijl ik in een volledig vrij gebied was. Ik heb ook de satellieten gefilterd en ik kreeg geen betere nauwkeurigheid met Galileo.[b][b][b][b]Ik moet nog een wegtest doen om te bevestigen of dit klopt.[b][b][b]Top 10 - GPS-nauwkeurigheidsclassificatie
1. Oukitel C21 1m
2. Redmi 9a 1m
3. Xiaomi Redmi Note 9 1m
4. Redmi 9c 2m
5. Umidigi Bison 2m
6. Samsung Galaxy A21s 4m

Aantal smartphones in de ranglijst:7
Positie van deze smartphone in de ranglijst:0/7

Opmerking: een nauwkeurigheid van 3 meter of minder kan eenvoudig worden gecorrigeerd door een goede GPS-applicatie. De telefoonprestaties spelen ook een rol bij de snelheid waarmee je scherm wordt bijgewerkt, dus de nauwkeurigheid kan in het gedrang komen door een te trage weergave.
[b]

Batterijduur

Capaciteit : 4000
Snel laden : Ja
W max : 25
Autonomie (100% helderheid) : 565.00
Autonomie (50% helderheid) : 1217.00
Oplaadtijd : 136.00
Ontladingssnelheid (100%) : 0.18
Ontladingsscore (100%) : 7.08
Ontladingssnelheid (100%) : 0.08
Ontladingssnelheid (50% : 3.29
Laadsnelheid : 0.74
Laadscore : 29.41
Vanaf maart 2020 heb ik mijn subjectieve batterijtest vervangen door een technische test om het werkelijke gedrag van de batterij beter te kunnen meten. Nu test ik de autonomie en de oplaadtijd onder absoluut identieke omstandigheden. Ik voer verschillende metingen uit, zodat deze test alleen al enkele dagen duurt en ik de telefoon voor niets anders kan gebruiken.

Batterijduur - methodologie
Om de levensduur van de batterij te testen, meet ik het batterijverbruik elke minuut in strikt identieke omstandigheden om telefoons te kunnen vergelijken en ook om je in staat te stellen je telefoon in dezelfde omstandigheden te evalueren. Ik sluit elke invloed uit van toepassingen die de meting zouden kunnen verstoren. De autonomie is niet lineair, de batterij ontlaadt zich soms veel sneller aan het einde. Dit is een frustrerend fenomeen, maar met mijn metingen weet je of je snel een oplader moet vinden.

Batterijduur
De batterij van de Samsung Galaxy S20 heeft een capaciteit van 4000 mAh en is ontladen van 100% tot 1% in 565.00 minuten met 100% helderheid, hij is ontladen van 100% tot 1% in 1217.00 met 50% helderheid. Op deze manier krijg ik een gemiddelde ontlaadsnelheid van 0.18% per minuut bij 100% lichtsterkte en 0.08% per minuut bij 50% lichtsterkte, het verbruik is dus 7.08 mA per minuut bij 100% lichtsterkte en 3.29 bij 50% lichtsterkte. Om de efficiëntie van de telefoon en de invloed ervan op de batterij te kunnen vergelijken, moet je de 7.08 (of 50%) score vergelijken met die van andere smartphones, het cijfer moet zo laag mogelijk zijn.

Laadtijd - methodologie
Om de oplaadtijd te testen, gebruik ik altijd dezelfde lader met dezelfde kabel. Ik meet de oplaadtijd minuut voor minuut om de evolutie van de lading en de oplaadsnelheid te zien. De laadsnelheid van een batterij is niet lineair, maar vaak sneller aan het begin en langzamer aan het einde. De lader is compatibel met snel laden.

Laadtijd
De accu van het Samsung Galaxy S20 heeft een capaciteit van 4000 mAh en is opgeladen van 1% tot 100% in 136.00 minuten. Dit geeft me een gemiddelde laadsnelheid van 0.74% per minuut en dus een toename van 29.41 mA per minuut. Om de prestaties van de Samsung Galaxy S20 te vergelijken met andere telefoons, moet je de 29.41 per minuut score gebruiken, deze score moet zo hoog mogelijk zijn.

In het bijzonder: de laadsnelheid is niet altijd lineair, de onderstaande grafiek geef je een indicatie van het gedrag van de batterij.

De volgende tabel geeft een overzicht van de geteste telefoons met de technische accutest, ze zijn gerangschikt in volgorde van efficiëntie. Een hogere batterijcapaciteit zou logischerwijs moeten resulteren in een hogere levensduur van de batterij, maar dat is niet altijd het geval en het geeft geen indicatie van de efficiëntie van een telefoon.

SmartphoneCapaciteit (mAh)Levensduur (minuten)EfficiëntiescoreLevensduur (minuten) / 50%Efficiëntiescore / 50%Laadtijd.Laden score
Oukitel C214000497.008.051324.003.02167.0023.95
Honor 9x4000770.005.191333.003.00151.0026.49
Nokia 5.34000549.007.291096.003.65199.0020.10
Samsung Galaxy S204000565.007.081217.003.29136.0029.41
Umidigi A9 Pro4150552.007.521562.002.66112.0037.05
Xiaomi Mi 10 Lite 5g4160749.005.551541.002.70163.0025.52
Realme 64300704.006.111104.003.89162.0026.54
Poco F2 Pro47001150.004.091536.003.06180.0026.11
Redmi 9c5000656.007.621915.002.61170.0029.41
Umidigi Bison5000550.009.091471.003.40238.0021.01
Redmi 9a5000694.007.201902.002.63195.0025.64
Motorola G8 Power5000912.005.482792.001.79311.0016.08
Samsung Galaxy A21s5000729.006.861283.003.90166.0030.12
Xiaomi Redmi Note 95020650.007.721808.002.78162.0030.99
Xiaomi Redmi Note 9s5020663.007.571876.002.68224.0022.41
Umidigi F25150927.005.561854.002.78299.0017.22
Poco X35160653.007.901654.003.12181.0028.51
Doogee S58 Pro5180845.006.131908.002.71177.0029.27
Xiaomi Mi Note 10 Lite5260827.006.361609.003.27208.0025.29
Ulefone Armor 7e5500768.007.161140.004.82179.0030.73
Poco M36000842.007.131898.003.16217.0027.65

helpHoe lees je deze cijfers?
De batterijcapaciteit is een belangrijk element bij het bepalen van de autonomie van een telefoon, maar het is niet de enige factor. Een telefoon met een grote batterij kan een kortere batterijduur hebben als hij meer stroom verbruikt. Als ik een voorbeeld uit het dagelijks leven zou moeten nemen, zou ik het universum van de auto gebruiken. Als een auto een grote brandstoftank heeft, zou hij een langere afstand moeten kunnen rijden, tenzij het gemiddelde brandstofverbruik hoger is. De score voor de efficiëntie van de batterij werkt op dezelfde manier, hij moet zo laag mogelijk zijn en staat voor het energieverbruik van de telefoon. Deze verschillen in efficiëntie zijn vaak gerelateerd aan de helderheid van het scherm, grote heldere schermen hebben de neiging om meer energie te verbruiken en zelfs als ze een grote batterij hebben, zal hun bereik korter zijn.

samengevat [battery product="samsung-galaxy-s20" capa="4000" lg="nl"][b][b]De levensduur van de batterij is nooit een kracht geweest voor Samsung, en deze nieuwe Galaxy S20 zal dat niet fundamenteel veranderen. Met een 4000 mAh batterij ligt Samsung een beetje achter op zijn Chinese concurrenten. Gelukkig kan de Galaxy S20 zijn batterij goed genoeg aan. Hij biedt een prestatie die vergelijkbaar is met de Honor 9x die op dit gebied al goed genoeg was.[b][b]

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.[b]

Hardware

Selfie / resolutie : 10
Resolutie : 64
Sensor : Samsung Bright S5KGW2
Video resolutie : 8k
mm wide angle : 5.4mm
mm ultra wide angle : 2.2mm
Op de markt zijn er twee grote fabrikanten voor fotosensoren, er is Samsung en er is Sony. Op deze high-end modellen is Samsung er altijd in geslaagd om optische kwaliteit en verwerkingskwaliteit te combineren, de Galaxy S10+ was een van de beste fototelefoons ten tijde van de release.[b][b]De Galaxy S20 is uitgerust met een standaard Samsung S5K2LD 12 megapixel sensor die ook in de Galaxy S20+ te vinden is. Hij is ook uitgerust met een Samsung Bright S5KGW2 zoom die een evolutie is van de sensor die gebruikt wordt in de Redmi Note 8 Pro. De laatste sensor is een Samsung S5K2LA ultra groothoek sensor die ik nog niet in andere telefoons heb gezien.[b][b]Standaard app[b]Ik heb de afgelopen maanden veel Chinese telefoons getest en hoewel ze allemaal vooruitgang boeken op het gebied van foto's, hebben ze niet de moeite genomen om hun standaard fotoapplicatie te herzien en je komt vaak terecht bij een enorme hoeveelheid opties die vaak nutteloos zijn.[b][b]Samsung heeft de stap genomen om niet in die richting te gaan en dat is prima. De standaard applicatie heeft 4 modi (foto, video, single take, plus) om snel toegang te geven tot de meest voorkomende functies. Als u meer wilt, kun je toegang krijgen tot de andere functies in het "meer" menu.[b][b]De zoomknop wordt op het scherm gesuperponeerd zoals in Xiaomi, maar Samsung heeft een bubble toegevoegd rond de iconen waardoor je deze iconen veel beter kunt zien als de helderheid belangrijk is. De zoom kan in stappen worden aangepast, maar Samsung biedt ook de mogelijkheid om precies het gewenste zoomniveau in te stellen. De opties voor elke modus zijn te vinden aan de bovenkant van het scherm. [b][b]Samsung lijkt zich niet te willen haasten in de pixeloorlog waar een Xiaomi voortdurend probeert het aantal beschikbare pixels te vergroten. Voor de fotografie is de standaard 12 miljoen pixels voor Samsung en er is een 64 miljoen pixel modus. Voor video daarentegen biedt Samsung de mogelijkheid om video's te maken in 8k, deze mogelijkheid heb ik nog niet gezien op een andere telefoon.[b][b][b][b][b]

Fotokwaliteit

Foto test / studio[b]Eerste voorbeeld: ƒ/1,8 1/423 5,4 mm 50 ISO[b]
samsung galaxy s20 test avis review recensione opinion prueba test photo 1
[b][b]Belichting: licht onderbelicht[b]Scherpte: zeer goed[b]Kleuren: iets te donker[b]Diepte van het veld: goed[b]Vervorming: geen[b]Chromatische aberratie: geen[b]Vignettering: geen[b]Digitale ruis: geen[b][b]De belangrijkste sensor van de Galaxy S20 doet het vrij goed in de studio omdat veel telefoons niet goed overweg kunnen met kunstlicht. De foto had iets meer belicht kunnen worden, maar als je naar mijn foto's kijkt die met andere telefoons zijn gemaakt, zul je zien dat de Samsung het goed doet zonder de beste te zijn.[b][b]Tweede voorbeeld: ƒ/2.2 1/322 2.2 mm 50 ISO[b]
samsung galaxy s20 test avis review recensione opinion prueba test photo 3
[b][b]Belichting: licht onderbelicht[b]Scherpte: medium[b]Kleuren: iets te donker[b]Diepte van het veld: ondiep[b]Vervorming: licht[b]Chromatische aberratie: geen[b]Vignettering: geen[b]Digitale ruis: zichtbaar[b][b]De groothoeksensor levert een beeld op dat vrij gelijkaardig is aan de basissensor als je alleen naar de belichting en de kleuren kijkt. De scherpte is echter minder scherp, de scherptediepte minder diep en ondanks ISO 25 is het beeld korrelig. [b][b]Derde voorbeeld: ƒ/1,8 1/309 5,4 mm 50 ISO[b]
samsung galaxy s20 test avis review recensione opinion prueba test photo 4
[b][b]Belichting: licht onderbelicht[b]Scherpte: medium[b]Kleuren: iets te donker[b]Diepte van het veld: ondiep[b]Vervorming: licht[b]Chromatische aberratie: geen[b]Vignettering: geen[b]Digitale ruis: zichtbaar[b][b]De Galaxy S20 heeft geen optische zoom, het is een digitale zoom gemaakt van de hoofdsensor (zie eerste foto). De eigenschappen van het beeld zijn dus gelijk aan die van de eerste foto, maar met de zoom kun je beter de scherpte van de foto realiseren. Het detailniveau is werkelijk uitstekend, de contouren zijn precies, zonder geforceerd te worden.[b][b]Als ik deze foto's individueel maak, denk ik dat de Samsung goede foto's maakt in de studio, maar het is alleen door het te vergelijken met andere telefoons dat we het kunnen zien.[b][b][b]
samsung galaxy s20 test avis review recensione opinion prueba test photo 5
[b]De Redmi Note 9s produceert een foto met kleuren die iets te warm zijn, maar de scherpte is net zo goed als die van de Samsung, de belichting is ook beter. [b][b]
[b]De Realme 6 produceert ook foto's met te warme kleuren, maar hier is de belichting minder goed en de scherpte minder uitgesproken.[b][b]De Samsung produceert dus goede foto's, maar het gat met de instapmodellen is niet meer zo groot als vroeger.[b][b][b]Foto test / zon[b]Eerste voorbeeld: ƒ/1,8 1/3296 5,4 mm 50 ISO[b]
samsung galaxy s20 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo qualite sun 9
[b][b]Belichting: goed[b]Scherpte: zeer goed[b]Kleuren: perfect verzadigd[b]Diepte van het veld: goed[b]Vervorming: geen[b]Chromatische aberratie: geen[b]Vignettering: geen[b]Digitale ruis: geen[b][b]Ik heb de Galaxy S10+ vorig jaar getest en toen was het een van de beste fototelefoons. De Galaxy S20 legt de lat iets hoger door het aanbieden van heldere, goed verzadigde foto's en voorbeeldige scherpte. [b][b]Ik had mijn Sony A7 III meegenomen tijdens de Samsung fototest zodat ik een goede smartphone kon vergelijken met een zeer goede spiegelreflexcamera.[b][b]
sony alpha a7 iii test photo 6
[b][b]De Sony produceert scherpere, meer verzadigde foto's, maar de prestaties van de Samsung zijn verre van belachelijk. De Sony kost bijna 2000€ zonder optiek, de Samsung kost minder dan 1000€ en biedt een gebruiksgemak dat de Sony niet kan bieden. [b][b]Laten we even teruggaan naar de aarde om de Samsung te vergelijken met een andere smartphone die gepositioneerd is als concurrent van de Galaxy S20. Hier is een foto gemaakt met de Poco F2 Pro[b]
poco f2 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo qualite 4
[b]Deze telefoon kost 30 tot 40% minder dan de Samsung en levert ook een goede prestatie. De kleuren zijn doffer maar de lucht is gedetailleerder.[b][b]Tweede voorbeeld: ƒ/2 1/670 5,9 mm 50 ISO[b]
samsung galaxy s20 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo qualite sun 11
[b]Belichting: goed[b]Scherpte: zeer goed, maar glad in de wolken[b]Kleuren: goede verzadiging[b]Diepte van het veld: goed[b]Vervorming: geen[b]Chromatische aberratie: geen[b]Vignettering: geen[b]Digitale ruis: geen[b][b]Ik had de zoom gebruikt voor mijn studiotest en ging waarschijnlijk te ver omdat ik een digitale zoom had gekregen. Bij deze foto ontdekte ik dat de Samsung een optische zoom had, het verschil in brandpuntsafstand is niet erg belangrijk maar de zoom is echt, ik denk dat de Samsung een optische en digitale zoom combineert.[b][b]Je kunt hier zien dat de zoom zich richt op een waar de wolken dichter zijn en dit wordt gereflecteerd in de beeldverwerking, de kleurverwerking is anders, de kleuren zijn warmer maar de scherpte is nog steeds goed. De details van de sluis op de achtergrond van het beeld zijn goed te zien.[b][b]Derde voorbeeld: ƒ/2,2 1/2376 2,2 mm ISO 50[b]
samsung galaxy s20 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo qualite sun 10
[b]Belichting: goed[b]Scherpte: zeer goed [b]Kleuren: goede verzadiging[b]Diepte van het veld: goed[b]Vervorming: licht[b]Chromatische aberratie: geen[b]Vignettering: geen[b]Digitale ruis: geen[b][b]De groothoek-brandpuntsafstand is niet de kortste van alle telefoons die ik heb getest, maar het is genoeg om een landschap breed genoeg vast te leggen zonder kwaliteitsverlies. Groothoeksensoren zijn meestal niet zo goed als andere sensoren, dit is niet het geval met deze Galaxy S20, de groothoeksensor produceert uitstekende foto's, ik vind zelfs dat de kleurverwerking beter is dan bij de hoofdsensor.[b][b]Deze drie voorbeelden illustreren vrij goed wat de Galaxy S20 kan, hier zijn enkele andere voorbeelden die bevestigen wat ik hierboven heb beschreven.[b][b][b][b]In goede lichtomstandigheden als deze is de Galaxy S20 daarom een van de beste camera's zoals de s10+ was toen deze werd uitgebracht.[b][b][b][b]Foto test / bewolkt[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b][b]Test foto / nacht[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b][b]

Videokwaliteit

Stabilisatie[b]Ik heb niet de kans gehad om veel telefoons met effectieve videostabilisatie te testen, de Samsung Galaxy S10+ was de beste telefoon die ik kon testen. De Galaxy S20 biedt niet alleen een goede stabilisatie, maar doet het ook nog eens in 8k! Videostabilisatie vereist veel rekenkracht en het doen van het in 8k vereist nog meer kracht.[b][b][b][b]Video normale condities[b][b]De Samsung Galaxy S20 is een van de eerste telefoons die in 8k kan filmen. De kwaliteit van de video's is echt goed en het meest verrassende is dat de telefoon ze zonder problemen kan afspelen waar het afspelen van dit soort video's op een computer een probleem kan zijn.[b][b]Ik vind hier de optische kwaliteiten van de sensor met een goede belichting, verzadigde kleuren en een zeer goed niveau van scherpte. De bewegingen zijn ook vrij vloeiend.[b][b]Samsung heeft de lat erg hoog gelegd, deze telefoon is waarschijnlijk een van de beste telefoons voor video. [b][b]Video low light[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Audiokwaliteit

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.[b]
De high-end telefoons van Samsung zijn over het algemeen goed voor de geluidskwaliteit en ik denk dat deze Galaxy S20 dezelfde trend zal volgen.[b][b]De Samsung Galaxy S20 is uitgerust met twee externe luidsprekers, een aan de onderrand van de telefoon en de andere geïnstalleerd op het speakerphone niveau voor telefonie.[b][b]De Galaxy S20 is dus in staat om stereogeluid te produceren en hoewel het geluid dat door de luidsprekers wordt geproduceerd nooit zal kunnen concurreren met een echte audio-installatie, slaagt de Galaxy S20 er toch in om een zeer goed geluid te produceren. [b][b]Het enige wat ik nu nog moet doen is de technische test doen om te zien of hij in staat is om de S10+ te verslaan, die tot nu toe de beste telefoon was wat betreft de geluidskwaliteit.[b][b]Update:[b]De Samsung Galaxy S20 heeft geen jack poort waarmee ik mijn technische test kan doen, de telefoon wordt niet geleverd met een adapter. Ik heb de USB naar Jack adapter geprobeerd vanaf een andere telefoon, maar de Samsung gaf een foutmelding.[b][b]Ik heb een adapter gekocht op Aliexpress en het zal waarschijnlijk 2 of 3 weken duren voordat ik deze ontvang en deze test kan uitvoeren.[b][b]Frequency Response[b]Deze test is bedoeld om te testen of het toestel in staat is alle frequenties correct te reproduceren. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om op alle frequenties een goed geluid te zien, is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen. Nog niet beschikbaar / getest[b][b]Dynamisch bereik[b]Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus te spelen te testen. Ook hier moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de referentie staan.Nog niet beschikbaar / getest[b][b]Geluidsniveau[b]Deze test heeft tot doel te bepalen of het geteste apparaat in staat is om geluiden zonder veel ruis te reproduceren. Een hoge score duidt op een lage parasietendruk, een lagere score duidt op een hogere aanwezigheid van parasieten.Nog niet beschikbaar / getest[b][b]Concertopname[b]Het doel van deze test is om de opnamekwaliteit van de telefoon te meten wanneer er veel omgevingsgeluiden zijn. Omdat ik niet elke keer als ik een telefoon test de mogelijkheid heb om naar een concert te gaan, simuleer ik het geluid van een concert in een gesloten omgeving.Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven. [b]
Screen grootte : 6.2
Resolutie : 1440 x 3200
Ratio : 20:9
Bescherming : Corning Gorilla Glass 6
Type : Amoled
% oppervlakte : 89
dE wit : 1
dE rood : 2.8
dE groen : 1.3
dE blauw : 2.2
dE geel : 1.1
dE cyan : 1.1
dE magenta : 0.3
Wit temperatuur : 6443
Contrast : 2000000:1
Helderheid : 510
Colorimetrie[b]
samsung galaxy s20 test avis review recensione opinion beoordeling screen calibration
[b][b]Samsung produceert zijn eigen schermen en over het algemeen zijn deze schermen van zeer goede kwaliteit. Het beste scherm dat ik tot nu toe had kunnen testen was de Samsung Galaxy S10+, dus ik was benieuwd of de S20 het beter kon doen.[b][b]Ik laat je niet langer wachten, de Galaxy S20 heeft een beter scherm dan de S10+, dit scherm is prachtig. Colorimetrisch krijgt het een gemiddelde dE van 1.4 waar ik 2.0 kreeg met de S10+. Naast de colorimetrische nauwkeurigheid biedt Samsung's Amoled scherm oneindig veel contrasten, de zwarten zijn echt zwart en dit geeft een ongeëvenaarde diepte aan de beelden. Ik heb al telefoons getest voor minder dan 200€ die goede colorimetrie boden, maar wat ze missen is de beelddiepte die de Samsung biedt en dat maakt het verschil.[b][b]Het is mogelijk om de kleurinstellingen van de telefoon te wijzigen. Standaard gebruikt de Samsung een modus waarbij de kleuren zeer verzadigd zijn, het geeft de indruk dat alle kleuren levendiger zijn en het is leuk om naar te kijken maar vanuit een colorimetrisch oogpunt is het niet correct. Het is daarom noodzakelijk om over te schakelen naar de normale modus om de waarden van deze test te verkrijgen.[b][b]De witte temperatuur is ook uitstekend, ik heb 6443K gemeten waar het wit op 6500K zou moeten staan, dus de witten zijn vrij wit waar veel telefoons een beetje blauwachtig wit aanbieden.[b][b][b]Top 10 - rangschikking van de beste schermen op basis van colorimetrie
1. Xiaomi Mi 10 Lite 5g dE = 0.73
2. Xiaomi Mi 10t Pro dE = 0.83
3. Xiaomi Redmi Note 8 dE = 1.2
4. Samsung Galaxy S20 dE = 1.4
5. Poco M3 dE = 1.4
6. Xiaomi Mi 9 Lite dE = 1.46
7. Xiaomi Redmi Note 9s dE = 1.47
8. Honor 9x dE = 1.5
9. Poco F2 Pro dE = 1.73
10. Xiaomi Mi Note 10 Lite dE = 1.91

Aantal smartphones in de ranglijst:35
Positie van deze smartphone in de ranglijst:4/35

Let op: het colorimetrische verschil wordt gemeten in dE. Na drie uur zal het menselijk oog een colorimetrisch verschil waarnemen, dus de dE moet het laagst zijn. De tests zijn allemaal uitgevoerd met een colorimetrische sonde.
[b]Helderheid / Contrast[b]Als ik de helderheid op het maximum zet en zonder externe beperkingen, produceert de Samsung Galaxy S20 een maximale helderheid van 330 cd/m², dit is een zeer gemiddelde waarde die meer dan genoeg is om het scherm te lezen als het licht niet te sterk is. Aan de andere kant, als ik de telefoon blootstel aan een sterke lichtbron (bijv.: zon), dan stijgt de helderheid naar 510 cd/m². Dit is niet de hoogste waarde die ik kan meten, maar het is voldoende om de telefoon in de zon te gebruiken.[b][b] De grote kracht van de amoled screens is het contrast en dit is te zien zodra de telefoon opstart waarbij je het Samsung logo letterlijk ziet zweven op een zwart scherm waar een instapmodel telefoon alleen nog maar een donkergrijs kan weergeven. Ook de kijkhoeken zijn uitstekend.[b][b]Lichtabsorptie/Reflectie[b]Het scherm van de smartphone reflecteert het licht en maakt er soms een echte spiegel van. Dit spiegeleffect maakt het moeilijker om te lezen. [b][b]De onderstaande absorptie-index geeft het percentage van het door het scherm geabsorbeerde licht aan. De leesbaarheid van een scherm is beter wanneer de absorptie-index hoog is.[b][b]
Telefoon getest:% lichtabsorptie
Samsung Galaxy S10+58
Xiaomi Mi 9T Pro52
Honor 9x65
Redmi Note 9s55
Motorola G8 Power60
Realme 654
Umidigi F248
Poco F2 Pro52
Redmi Note 956
Xiaomi Mi Note 10 Lite53
Samsung Galaxy S2047
Samsung Galaxy A21s53
De geteste telefoons hebben een gemiddelde absorptiegraad van54 %

Biometrie

De Samsung Galaxy S20 is uitgerust met een vingerafdruksensor die zich op het scherm bevindt. De plaatsing van deze sensor is correct, maar ik vind dat de efficiëntie ervan beter zou kunnen zijn, ik moet er vaak meerdere keren doorheen om het scherm te ontgrendelen en over het algemeen is het een langzamer proces dan een conventionele vingerafdruksensor.[b][b]Gezichtsherkenning werkt goed, ik heb geen verschillen met andere apparaten opgemerkt. Als de helderheid afneemt, gaat de efficiëntie omlaag, net als bij andere telefoons.[b][b][b]

Besturingssysteem

Samsung is een van de weinige fabrikanten die een merkspecifiek besturingssysteem kan leveren. Het Samsung UI systeem is ongetwijfeld een van de meest succesvolle op Android. Als je gewend bent aan Samsung en dan moet overstappen op een telefoon met een pure Android versie, zul je waarschijnlijk spijt hebben van je Samsung. [b][b]Deze volwassenheid van het besturingssysteem biedt vele voordelen omdat het niet nodig is om applicaties te downloaden voor allerlei soorten gebruik, maar de keerzijde van de medaille is dat je gekoppeld bent aan Samsung. De Koreaanse fabrikant installeert een groot aantal toepassingen voor, ze zijn niet verplicht maar Samsung zal proberen ze te promoten. Het is niet dramatisch, maar sommige mensen zijn echt allergisch voor de aanwezigheid van ongewenste toepassingen.[b][b]Over het algemeen vind ik Samsung UI best wel leuk, het is een compleet en makkelijk te gebruiken systeem. [b][b]De dingen die ik minder leuk vind zijn de volgende:[b][b]Samsung Dagelijks[b]Samsung Daily verzamelt informatie voor u, deze informatie is beschikbaar op het scherm aan de linkerkant van het startscherm. Deze nieuwsfeed is veel minder relevant dan wat ik bijvoorbeeld op de Xiaomi vind. [b][b]Toetsenbord[b]Het toetsenbord van Samsung kan erg vervelend worden als je berichten in verschillende talen moet schrijven, omdat het zijn keuzes opdringt en je daarna steeds weer wijzigingen moet aanbrengen.[b][b]Classificatie van de toepassingen:[b]De applicatielade van Samsung classificeert applicaties zonder duidelijke logica, applicaties zijn niet alfabetisch gesorteerd of op datum van installatie, alles wordt door elkaar gehaald.[b][b][b]

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Accessoires Samsung Galaxy S20

Om nog meer te genieten van je ervaring met je smartphone bied ik links naar allerlei accessoires die je misschien handig vindt

Beschermhoes / koffer samsung galaxy s20
Screen beschermfolie samsung galaxy s20
Geheugenkaart samsung galaxy s20
USB-kabel / oplader samsung galaxy s20
Koptelefoon samsung galaxy s20
Fietsenrek samsung galaxy s20

Vergelijk Samsung Galaxy S20 met de anderen

Ik heb voor elke test een score van 1 tot 10 toegekend die de sterke en zwakke punten van een product bepaalt. Ik gebruik 0 voor criteria die (nog) niet zijn getest. Een score van 1 tot 3 duidt op slechte prestaties (en ja, dat is ook zo), een score van 4 tot 6 duidt op gemiddelde prestaties, een score van 7 tot 8 duidt op goede prestaties en een score van 9 en 10 duidt op uitzonderlijke prestaties. .
De score wordt berekend op basis van mijn metingen en als er geen metingen zijn, is het een subjectieve mening op basis van mijn ervaring.

De scores zijn niet statisch, ze veranderen in de loop van de tijd omdat de prestaties van nieuwe producten veranderen en hiermee moet rekening worden gehouden.

Samsung Galaxy S20
Afwerking kwaliteit8.006.00
Batterijprestaties7.008.00
CPU-prestaties9.006.5
GPU-prestaties9.006.5
Schermkwaliteit9.007.00
foto kwaliteit9.005.00
Video kwaliteit9.005.00
Wi-Fi-prestaties9.007.00
Mobiele downloadsnelheid7.005.00
Gevoeligheid van het mobiele netwerk7.006.00
Frequentiebereik7.007.00
Geluidskwaliteit8.006.00
GPS-prestaties6.006.00
Besturingssysteem8.008.00
Totale score11289
Wereldwijde ranglijst
1. Samsung Galaxy S20 112 / 140
2. Poco F2 Pro 111 / 140
3. Samsung Galaxy S10+ 107 / 140
4. Xiaomi Mi 9t Pro 106 / 140
5. Poco X3 102 / 140
6. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 101 / 140
7. Xiaomi Mi Note 10 Lite 101 / 140
8. Xiaomi Redmi Note 8 Pro 100 / 140
9. Xiaomi Redmi Note 9s 98 / 140
10. Xiaomi Mi 9 Lite 98 / 140
11. Xiaomi Redmi Note 8 97 / 140
12. Xiaomi Redmi Note 7 94 / 140
13. Realme 6 93 / 140
14. Umidigi Bison 92 / 140
15. Umidigi A9 Pro 92 / 140
16. Oukitel C21 89.5 / 140
17. Xiaomi Mi A3 89 / 140
18. Motorola G8 Power 89 / 140
19. Xiaomi Redmi Note 9 89 / 140
20. Nokia 5.3 89 / 140
21. Honor 9x 88 / 140
22. Meizu Note 9 86 / 140
23. Xiaomi Mi 8 Lite 86 / 140
24. Xiaomi Redmi Note 5 85 / 140
25. Umidigi S3 Pro 83 / 140
26. Samsung Galaxy A21s 82 / 140
27. Umidigi F2 82 / 140
28. Redmi 9a 81 / 140
29. Redmi 9c 80 / 140
30. Ulefone Armor 7e 80 / 140
31. Doogee S58 Pro 78.5 / 140
32. Honor 8x 78 / 140
33. Poco M3 77.5 / 110
34. Umidigi F1 77 / 140
35. Huawei Y6 2019 74 / 140
36. Xiaomi Mi 10t Pro 57 / 70
37. Elephone U5 0 / 0

Test / beoordeling conclusie

De Samsung Galaxy S20 is duur, het is waarschijnlijk de duurste telefoon die ik in 2020 heb getest. Is dit de beste telefoon? Volgens de score, ja, het is de beste telefoon die ik heb getest, want het krijgt de hoogste score, maar het krijgt slechts een paar meer punten dan andere goedkopere telefoons. Dit is het eeuwige debat over de kosten van de grote merken in vergelijking met de Chinese concurrenten die proberen om een plaats te maken voor zichzelf op de markt, dus ik zal me beperken tot het samenvatten van de prestaties van de telefoon, iedereen zal de relevantie van de prijs beoordelen op basis van hun middelen.[b][b]De Samsung Galaxy S20 zwemt qua omvang een beetje tegen de stroom in. De meeste Chinese concurrenten produceren grote telefoons en die zijn over het algemeen vrij zwaar. De Galaxy S20 is kleiner en lichter dan de meeste telefoons die ik test.[b][b]Aan de prestatiekant biedt de Galaxy S20 prestaties van hoog niveau, maar wordt hij ingehaald door telefoons zoals de Poco F2 Pro, prestatie is niet langer een territorium dat door de grote merken wordt bezet. De Galaxy S20 warmt behoorlijk op als hij gebruikt wordt, zijn koeling is minder efficiënt dan de Poco F2 Pro.[b][b]Voor de foto is de Galaxy S20 waarschijnlijk een van de beste telefoons in 2020. Ik weet niet zeker of het de beste sensor heeft vanuit een technisch oogpunt, maar Samsung is erin geslaagd om een echt efficiënte verwerkingslaag toe te voegen, de sensor geeft goede resultaten in bijna alle omstandigheden. [b][b]De Galaxy S20 is een referentie op vele punten, zijn zwakheden zijn niet echt grote zwakheden omdat de laagste scores gemiddelde scores zijn, als ik er maar één moest noemen zou ik waarschijnlijk de GPS nemen die een iets minder dan gemiddelde nauwkeurigheid biedt.[b][b][b]Sterktes[b]Kwaliteit van de afwerking[b]Hoogte/gewicht[b]Schermkwaliteit (120hz)[b]Kwaliteit van de foto's[b]Snelheid 4G/Wifi[b]Prestaties voor games[b][b][b]Zwaktes[b]Batterij autonomie (in 120hz, één dag autonomie max.)[b]GPS-nauwkeurigheid[b]Vingerafdruklezer een beetje traag[b]Koeling[b][b][b]Alternatieven voor dit product[b][b]Afgezien van de prijs is de Poco F2 Pro een geloofwaardig alternatief voor de Galaxy S20. Het biedt betere prestaties, betere koeling, betere levensduur van de batterij,... voor 200€ minder.[b][b]In dezelfde prijsklasse moet je rekening houden met telefoons zoals de Xiaomi Mi 10 of de top van het assortiment van Oneplus of Huawei.[b][b]

Opmerkingen

Discussieer mee / Stel je vragen

Je reactie wordt na validatie gepubliceerd. Ik reageer in mijn vrije tijd op meer dan 1500 reacties per jaar, dus ik kan niet altijd even snel reageren. Je e-mailadres is niet publiekelijk zichtbaar en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.









Ontvang een e-mail wanneer er een reactie is gepubliceerd