Op deze pagina:
Prijs Doogee S96 Pro
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Hardware
Fotokwaliteit
Videokwaliteit
Audiokwaliteit
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Vragen

⚡Doogee S96 Pro: 207€ on Banggood
Notificatie nieuwe posts: YouTube Facebook

Doogee S96 Pro: test / review

Doogee S96 Pro: test / review
Categorie: Smartphones

De Doogee S96 Pro is een telefoon van een ietwat speciale categorie, hij is gericht op een professioneel publiek dat op zoek is naar een robuuste telefoon die bestand is tegen schokken en water. Dit is niet de eerste telefoon in zijn soort die ik heb getest en ik was verbaasd om te zien dat de interesse in dit type telefoon verder ging dan het professionele publiek waar ik aan dacht. Deze telefoon kan zeer geschikt zijn voor een sportpubliek dat buitensporten beoefent die een telefoon kunnen beschadigen, er zijn ook mensen die van nature de neiging hebben om hun telefoon kapot te maken, dus het publiek voor de Doogee S96 Pro is iets groter dan men zich zou kunnen voorstellen . [b][b] Het probleem met dit soort telefoons is dat je in ruil voor robuustheid vaak moet inleveren op prestaties en / of fotokwaliteit. Op papier zou deze Doogee S96 Pro de voordelen van een robuuste telefoon moeten verzoenen met die van een normale instaptelefoon. Dus ik ga het testen als een normale telefoon en kijken of het bestand is tegen referenties op instapniveau, zoals de Redmi Note 9 of Redmi Note 10.[b][b][b]linkWebsite waar ik de Doogee S96 Pro gekocht heb: https://www.banggood.com/custlink/mKmhaoePS8[b]

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.[b]
Waarin verschillen mijn tests van andere op het web?

- Ik koop de toestellen meestal met mijn eigen geld, de prijs is dus net even belangrijk als voor je!
- Ik bewaar de toestellen minstens enkele weken (soms meer) om te zien wat ze waard zijn in reële omstandigheden.
- Ik beantwoord (indien mogelijk) je vragen om je te helpen beslissen voordat je de toestellen koopt.
- niemand betaalt me om deze reviews te doen, ik ben dus volledig neutraal en onafhankelijk.
- Mijn pagina's zijn niet gevuld met advertenties.


OnePlus Nord 2T : test / review
Poco F4 : test / review / recensie
Poco X4 GT review / test / recensie
Oukitel WP18: test en review
Poco F4 GT: test, volledige review/mening
Xiaomi Redmi Note 8 test, review en prijs
Xiaomi Redmi Note 8 Pro test / review en prijs
Huawei Y6 2019 test, beoordeling en prijs
Xiaomi Mi A3 test, review en prijs
Umidigi S3 Pro: test, review en prijs

Prijs Doogee S96 Pro

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Doogee S96 Pro van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.[b]
Rugged Smartphone Unlocked DOOGEE S96 Pro Android 10 Octa-core 8GB + 128GB Waterproof Smarthone, 48M...
2022-08-19 01:03
177 EUR
DOOGEE S96 Pro Rugged Phone 8GB+128GB G90 Octa Core 48MP Quad Camera NFC...
2022-08-18 14:03
184 EUR
Telephone Portable Incassable, DOOGEE S59 10050mAh 5.71 Pouces, 4Go +64Go(SD 128Go), 16MP+16MP, Andr...
2022-08-18 00:53
190 EUR
doogee s96 pro 2021 rugged phone 48mp quad camera smartphone 20mp infrared night vision helio g90 oc...
2022-08-17 07:52
199 EUR
brand new & original doug doogee s96 pro cell phone lithium battery battery 6350 ma battery built-in...
2022-08-17 07:52
199 EUR
for bat20zn1296350 doogee s96 pro 6350mah phone battery...
2022-08-18 17:14
199 EUR
[b]
helpBovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

22 februari 2021: aankoop van de Doogee S96 Pro voor voorverkoop op Banggood [b]12 mei 2021: na meer dan twee maanden wachten ontving ik eindelijk de Doogee, de test kan eindelijk beginnen[b]

Waarom deze telefoon?

Ik ben geen doelgroep voor dit soort telefoons, maar dat betekent niet dat robuuste telefoons niet interessant zijn. Ik heb verschillende modellen getest en deze telefoons hebben echt een bestaansreden, ze nemen een zeer brutale kant aan zonder te blozen en in sommige gevallen zijn ze zo goed uitgerust dat ze kunnen concurreren met een traditionele telefoon. [b][b] Ik kocht de Doogee S96 Pro omdat ik positief verrast was door de S58 Pro die ik een paar maanden geleden heb getest en toen omdat deze S96 Pro op papier veel dichter bij een mainstream op instapniveau staat telefoon. Vanuit het oogpunt van prestaties biedt het prestaties die vergelijkbaar zijn met een Redmi Note 9 en dit zou voldoende moeten zijn voor een groot deel van het publiek dat dit type telefoon koopt. Voor de foto vind ik de Samsung S5KGM1 als hoofdsensor, het is dezelfde sensor als in de Redmi Note 9T, Poco M3 of de Oppo A93. Robuuste telefoons zijn vaak uitgerust met oudere fotosensoren van mindere kwaliteit, dit is hier niet het geval, het valt nog te bezien of de integratie in deze telefoon succesvol is. [b][b] Naast fotografie en prestaties biedt de S96 Pro royaal 8 Gb RAM en 128 Gb opslag, uitbreidbaar met een geheugenkaart. In deze prijsklasse heb ik dit nog nooit gezien. Met 8Gb open je een groot aantal applicaties tegelijkertijd en door de opslag kun je een groot aantal foto's en video's opslaan. [b][b] De Doogee S96 Pro maakt gebruik van een Mediatek-processor en dit resulteert vaak in een bovengemiddelde GPS-nauwkeurigheid, dit kan erg handig zijn voor degenen die deze telefoon buitenshuis gebruiken en soms in afgelegen gebieden (bijv. Wandelen in de bos / berg). [b][b][b]

Uitpakken

Telefoons van het merk Doogee hebben de bijzonderheid dat ze worden verpakt in platte dozen die veel ruimte innemen. De opstelling in de doos is ook ongebruikelijk, omdat waar de meeste fabrikanten ruimte proberen te besparen door alle elementen van de doos op elkaar te stapelen, Doogee de ruimte heeft gekozen om het product goed te presenteren en ruimte te laten tussen elk onderdeel. De doos bevat de telefoon, een handleiding, een audio-headset, een polsbandje, een schraper om de telefoon te schrobben, een usb-kabel en een oplader. Doogee heeft zijn telefoon goed ingepakt, misschien moeten andere merken zich erdoor laten inspireren. Doogee is geen premium merk en ze verkopen vooral robuuste telefoons, de keuze voor dit soort verpakkingen is best wel merkwaardig maar ik ga geen kritiek uiten op een fabrikant als ze iets goed doen. [b][b][b]
Lengte : 167
Breedte : 81.4
Dikte : 15.5
Gewicht : 310
Jack uitgang : Ja
Type USB : Type C
Infrarood port : Neen

Eerste configuratie

De Doogee S96 Pro draait op Android 10 (bij de lancering) en puristen zullen waarderen dat deze versie van Android volledig vrij is van ongewenste apps. Doogee is een van de kleine fabrikanten die geen wijzigingen aanbrengt in het besturingssysteem. De opstartprocedure is daarom beperkt tot het strikte minimum en het duurt niet langer dan 2 minuten voordat de telefoon operationeel is.[b]

Afwerking

De Doogee S96 Pro is niet ontworpen om een schoonheidswedstrijd te winnen, maar ik vind dat hij zijn eigen identiteit heeft en ik vind dat het ontwerp behoorlijk succesvol is. Het is geen telefoon om in de samenleving rond te lopen, maar ondanks zijn brute uiterlijk volgt zijn uiterlijk een bepaalde logica en lijkt alles te helpen de telefoon te beschermen tegen vallen of schokken. [b][b]
Aan de achterkant zijn de fotosensoren geïntegreerd in de schaal en is het geheel versterkt door een metalen bescherming. De rest van de rug wordt beschermd door een stevige plastic schaal en metalen verstevigingen aan de zijkanten. [b][b]
Van opzij gezien beseffen we hoe dik deze telefoon is, hij is ook erg zwaar omdat hij met zijn 310 gram een van de zwaarste telefoons is die ik heb kunnen test. De zijkanten zijn verstevigd met een metalen laagje en aan de rechterkant vinden we de volumeknoppen, de ontstekingsknop en de vingerafdruksensor. Hoewel de configuratie klassiek lijkt, merk ik toch enkele verschillen op met wat ik gewend ben te testen. De aan / uit-knop bevindt zich heel dicht bij de volumeknoppen en het zal even wennen zijn om niet op de volumeknop in plaats van de aan / uit-knop te drukken. De vingerafdruksensor bevindt zich niet op de ontstekingsknop, deze bevindt zich iets lager. Aan de linkerkant vinden we de SIM-lade die zonder naald geopend kan worden, deze kan 2 SIM-kaarten en een geheugenkaart bevatten. Iets verder naar beneden is er een aanpasbare knop waaraan u maximaal 3 acties kunt koppelen (enkele klik, dubbelklik, lang indrukken) en voor elke actie kunt u een applicatie koppelen. Deze aanpasbare knop is vaak aanwezig op dit soort telefoons en ik vind hem erg praktisch, andere fabrikanten zouden er door geïnspireerd moeten worden! [b][b]
De USB-C-poort is beschermd door een rubberen lipje en bevindt zich naast een audio-uitgang van het type jack. [b][b]
Een van de nadelen van dit type telefoon is de grootte van het scherm omdat er vaak grote randen zijn die de grootte van het scherm sterk verkleinen. De Doogee heeft ook grote bezels maar biedt nog steeds een 6,22-inch scherm. [b][b] Uiteindelijk kan ik niet zeggen dat het afwerkingsniveau van deze telefoon vergelijkbaar is met een klassieke telefoon, maar ik kan duidelijk niet zeggen dat deze telefoon een mislukking is, hij neemt zijn stijl perfect aan . en Doogee heeft er goed aan gedaan dit type telefoon toegankelijker te maken. [b][b][b]

Specificaties

[b]De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon.Ik kocht de Doogee S96 Pro in zijn 8Gb / 128Gb-versie, er zijn momenteel geen andere versies. Omdat ik niet vaak een telefoon van dit merk test, heb ik niet veel benchmarks voor de hardware. De meeste componenten zijn uniek voor Doogee en ik heb niet echt iets gemeen gevonden met andere merken zoals Xiaomi (afgezien van CPU / GPU en geheugentype). [b]

CPU / GPU Prestatie

CPU : MediaTek Helio G90T
GPU : Arm Mali-G76 3EEMC4 800MHz
Geheugen (RAM) : 8 Gb
Opslagcapaciteit : 128 Gb
[b][b]De Doogee S96 Pro is uitgerust met een MediaTek Helio G90T CPU die ook aanwezig is in andere telefoons zoals de Realme 6 of de Redmi Note 8 Pro. Het is geen erg recente processor, maar hij biedt voldoende prestaties om de meeste applicaties en games uit te voeren en zorgt voor een goede vloeibaarheid van de telefoon. [b][b] Voor het grafische gedeelte is de Doogee gebaseerd op een Arm Mali-G76 GPU en ook hier vind ik deze GPU in andere telefoons zoals de Redmi Note 8 Pro, Realme 6 of opnieuw de Redmi Opmerking 10S. Het is hier dan ook dezelfde observatie, de Doogee S96 Pro is niet voorzien van de laatste innovaties maar wel op hetzelfde niveau uitgerust als de zeer populaire telefoons in het consumentensegment.[b]

Benchmark Antutu/3DMark

De Doogee S96 Pro is geen telefoon die is ontworpen voor gamers of mensen die goede prestaties nodig hebben, maar hij biedt nog steeds een prestatieniveau dat vergelijkbaar is met een Redmi Note 8 Pro, die op het moment van lancering een van de beste prijs / prestatie-rapporten bood. De Redmi Note 8 Pro bestaat al sinds 2019, dus de Doogee loopt een beetje achter op de curve, maar dit prestatieniveau blijft redelijk comfortabel voor de meest voorkomende games en applicaties. [b][b] Ik kreeg een score van 265.308 punten op Antutu, dit rangschikt de Doogee S96 Pro op het niveau van de Redmi Note 10 Pro in termen van prestaties, de prijs / prestatie-verhouding blijft redelijk goed ondanks de gebruik van op de markt aanwezige apparatuur gedurende 2 jaar. De snelheid van het geheugen zorgt ook voor vloeiendheid bij dagelijks gebruik, je hoeft geen gamer te zijn om ervan te genieten. [b][b][b]
Antutu score : 265308
Antutu CPU : 84147
Antutu GPU : 85176
Antutu UX : 49066
Antutu Mem : 46919
[b]Top 10 - prestatieclassificatie op basis van Antutu
1. Poco F4 Gt - 853016
2. Realme Gt - 811858
3. Black Shark 4 Pro - 759986
4. Poco X4 Gt - 714577
5. Oppo Find X2 Pro - 605184
6. Oneplus 8t - 595000
7. Poco F3 - 589677
8. Xiaomi Mi 10t Pro - 581650
9. Oneplus 8 Pro - 579417
10. Xiaomi Mi 10 - 579114

Aantal smartphones in de ranglijst:146
Positie van deze smartphone in de ranglijst:62/146

Opmerking: deze ranglijst bevat alleen de telefoons die ik heb getest en enkele andere die ik ter referentie heb toegevoegd.
[b]Gaming[b]Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten. Zoals ik in de vorige paragraaf schreef, had ik niet verwacht dat ik games als PUBG Mobile in HD zou kunnen spelen en toch is de game-ervaring redelijk goed. Ik kon PUBG Mobile probleemloos met HD-texturen draaien. De schermresolutie in 720p helpt het werk van de GPU te verlichten, waar de meeste telefoons een 1080p-scherm gebruiken, de resolutie is lager maar dit had geen invloed op de game-ervaring, de pixeldichtheid is voldoende.[b]

Netwerkprestatie

De Doogee S96 Pro biedt een zeer brede 4G-frequentiedekking, dus je zou hem overal in Europa moeten kunnen gebruiken, de B28-frequentie is gedekt en je kunt deze telefoon gebruiken met operators zoals Free in Frankrijk.[b]
3G frequenties : B1 (2100), B2 (1900), B4 (1700/2100 AWS A-F), B5 (850), B8 (900)
4G frequencies : B1 (2100), B2 (1900), B3 (1800), B4 (1700/2100 AWS 1), B5 (850), B7 (2600), B8 (900), B12 (700), B13 (700), B17 (700), B18 (800), B19 (800), B20 (800), B25 (1900+), B26 (850), B28b (700), B28a (700), B38 (TDD 2600), B40 (TDD 2300), B66 (1700/2100)
Volte : Ja
NFC : Ja
Aantal metingen : 1259
Gemiddeld signaal (referentie) : -94.2
Gemiddeld signaal (telefoon) : -91.21
Gemiddelde afwijking referentie/telefoon : 2.99
Min/Max-signaal (referentie) : -90 / -102
Min/Max-signaal (telefoon) : -88 / -95
Kies je land om te controleren of je telefoon compatibel is:


Met de onderstaande frequenties kun je zien of deze telefoon compatibel is met je provider of dat je deze kunt gebruiken waar je op vakantie gaat.


Signaal 4G (voor december 2020)[b]De capaciteit om het netwerk correct op te pikken is een essentieel element voor een telefoon, maar het wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te pikken te meten, voer ik een groot aantal metingen uit op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. Deze metingen worden dus onder reële omstandigheden uitgevoerd en niet in een laboratorium, ze zijn niet wetenschappelijk maar geven een goede indicatie van de prestaties. [b][b]Gevoeligheidsclassificatie van netwerksignaal
Telefoon getest:Gemiddeld signaal (dBm)Aantal metingen:
Xiaomi Mi 9t Pro-881600
Xiaomi Redmi Note 5-91.305600
Xiaomi Mi 9 Lite-93788
Samsung Galaxy A70-94.5111975
Nokia 5.3-94.98531
Realme 6-95.142301
Xiaomi Redmi Note 8 Pro-95.9221599
Xiaomi Mi A3-95.951000
Huawei Y6 2019-95.951199
Doogee S58 Pro-96.22856
Redmi 9a-96.481000
Meizu Note 9-96.68937
Motorola G8 Power-96.881032
Xiaomi Redmi Note 7-97.011430
Redmi 9c-97.041000
Umidigi S3 Pro-97.131200
Xiaomi Redmi Note 8-97.34879
Samsung Galaxy A21s-97.781000
Umidigi F1-97.82298
Ulefone Armor 7e-98.71000
Xiaomi Mi Note 10 Lite-991000
Honor 9x-99.14899
Xiaomi Redmi Note 9s-99.41860
Poco F2 Pro-99.81247
Xiaomi Redmi Note 9-100.791785
Xiaomi Mi 10 Lite 5g-100.881198
Poco X3-101.19821
Umidigi F2-101.47712
[b][b]Signaal 4G (vanaf december 2020)[b]Ik heb besloten om de methode voor het meten van het netwerk te veranderen omdat ik merkte dat de configuratie van het mobiele netwerk in de loop van de tijd verandert. Dit maakt het moeilijker om telefoons te vergelijken omdat de omstandigheden niet meer exact hetzelfde zijn.[b][b]Om dit probleem te voorkomen, heb ik een apparaat opgezet dat 24 uur per dag een tiental parameters van het mobiele netwerk opvangt (bv.: cel id, rssi, rsrq, snr, frequentie,...). Ik plaats dan de telefoon naast het toestel gedurende 24 tot 48 uur met dezelfde metingen, zodat ik ze kan vergelijken.[b][b] Overzicht van de geteste telefoons met deze methode[b][b]
Telefoon getest:MetingenGemid. signaal (ref)Gemid. signaal (phone)Min/Max (ref)Min/Max (phone)
Samsung Galaxy S10+457-93.06-97.39-89 / -98-97 / -99
Xiaomi Mi 9t Pro669-93.69-95.84-90 / -95-92 / -98
Poco F2 Pro1438-91.02-94.99-89 / -94-94 / -96
Xiaomi Mi 10 Lite 5g1645-90.77-95.02- 88 / -98-95 / -100
Poco X3821-94.89-103.19-91 / -97.7-101 / -104
Umidigi Bison2343-92.71-96.46-90 / -99-94 / -102
Oukitel C211101-92.04-94.99-90 / -97-92 / -95
Poco M31116-92.09-91.74-88 / -98-90 / -99
Xiaomi Mi 10t Pro1071-90.61-94.03-88 / -94-94 / -96
Umidigi A9 Pro981-90.40-94.01-88 / -95-93 / -95
Redmi Note 9t1201-92.149-91.71-90 / -97-91 / -97
Xiaomi Redmi Note 10999-92.35-93.99-88 / -97-92 / -98
Xiaomi Redmi Note 10 Pro877-89.72-90.56- 88 / -92-89 / -95
Poco X3 Pro1876-91.45-92.91-90 / -94-90 / -96
Poco F31382-90.79-94.2-89 / -94-93 / -98
Oneplus Nord N100896-91.23-96.005-88 / - 99-96 / -99
Xiaomi Mi 11 Lite2875-91.36-91.49-87 / -96-90 / -96
Samsung Galaxy A521427-89.27-93.39-87 / -98-92 / -96
Doogee S96 Pro1259-94.2-91.21-90 / -102-88 / -95
Xiaomi Redmi Note 10s957-92.07-97.62-90 / -102-96 / -102
Poco M3 Pro1247-91.76-102.97-99 / -104-88 / -98
Realme Gt843-96.49-94.02-93 / -101- 92 / -96
F150 R20221002-92.4-105.1-90 / -97-98 / -110
Umidigi Bison Pro936-94.2-104.98-91 / -98-95 / -105
Redmi 102141-94.74-100.92-92 / -98-99 / -101
Tcl 10 Pro871-93.43-94.001-92 / -96-93 / -95
Poco M4 Pro570-93.71-96.78-91 / -98-95 / -99
Google Pixel 51444-91.02-97.02-90 / -94-97 / -101
Xiaomi 11t1576-92.305-92.003-90 / -96-92 / -93
Redmi Note 111223-92.5-91.32-92/-97-90 / -93
Black Shark 4 Pro2383-95.178-95.42-90 / -100-93 / -101
Redmi Note 11 Pro349-95.33-93-89 / -101-92 / -94
Poco M4 Pro 4g1202-90.85-88.95-87 / - 95-88 / -98
Tcl 30 Se567-92.11-92.85-88 / -98-99 / -93
Poco X4 Pro562-92.06-94.01-90 / -95-95 / -93
Redmi Note 11 Pro Plus 5g945-93.5-93.54-91 / -97-92 / -97
Poco F4 Gt832-95.02-93.09-90 / -99 -93 / -97
Oukitel Wp181351-95.94-92.92-91 / -97-92 / -97
Poco X4 Gt387-96.99-96.505-96 / -98-95 / -98
Poco F4524-95.78-95.04-93 / -99-94/-96
Oneplus Nord 2t1340-98.83-96.305-95 / -102-90 / -99
[b][b]De Doogee is verpakt in echt pantser om hem te beschermen tegen schokken en tot nu toe hebben alle telefoons van dit type die ik heb getest een slechtere netwerkgevoeligheid vertoond. De Doogee S96 Pro heeft dit probleem helemaal niet, integendeel, hij laat zich zelfs een beter signaal halen dan mijn meetapparaat, dit is de eerste keer dat mij dit is overkomen. [b][b] Bij meer dan 1200 metingen kreeg ik een gemiddeld signaal van -91,21 dBm terwijl mijn referentieapparaat boven -94 dBm is. Het is daarom een uitstekende score die vrij goed te zien is in de volgende grafiek:
[b][b][b]Download/Upload snelheid[b]Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.[b]Top 10 - snelheidsrangschikking tijdens downloaden
1. Samsung Galaxy S20 D:351Mbps U: 20Mbps
2. Poco X3 D:232Mbps U: 55Mbps
3. Xiaomi Mi 10 Lite 5g D:223Mbps U: 52Mbps
4. Poco F2 Pro D:207Mbps U: 53Mbps
5. Xiaomi Mi Note 10 Lite D:153Mbps U: 68Mbps
6. Xiaomi Mi A3 D:150Mbps U: 60Mbps
7. Xiaomi Redmi Note 9s D:150Mbps U: 60Mbps
8. Xiaomi Mi 8 Lite D:149Mbps U: 60Mbps
9. Samsung Galaxy A21s D:147Mbps U: 51Mbps
10. Huawei Y6 2019 D:145Mbps U: 61Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:30
Positie van deze smartphone in de ranglijst:0/30

Let op: de theoretische maximale snelheid van een telefoon wordt vaak beperkt door de configuratie van het mobiele netwerk en de congestie van het netwerk op het moment van de meting. Dus misschien kun je een hogere snelheid halen op een ander netwerk
[b][b]

Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.[b]
Wifi frequenties : 802.11a , 802.11b , 802.11g , 802.11n , 802.11n 5GHz , 802.11ac
Download snelheid : 328
Signaal / dicht : -25
Signaal / afstand : -68
Wifi-signaal[b]Ik heb een signaal van -25dBm in de buurt van de router, het is geen slechte score, maar het is ook geen geweldige score, ik heb veel telefoons getest die het beter doen. Van een afstand krijg ik een signaal dat ook in het gemiddelde scoort. Ik denk dat telefoonbeveiliging hier een rol speelt bij wifi-gevoeligheid.[b][b]Top 10 - rangschikking van wifi-gevoeligheid
1. Poco F2 Pro -11dBm
2. Xiaomi Redmi Note 10 Pro -12dBm
3. Realme Gt -12dBm
4. Samsung Galaxy A21s -13dBm
5. Redmi Note 11 Pro -13dBm
6. Oneplus Nord N100 -15dBm
7. Poco X3 Pro -15dBm
8. Poco F3 -15dBm
9. Redmi Note 9t -15dBm
10. Black Shark 4 Pro -15dBm

Aantal smartphones in de ranglijst:66
Positie van deze smartphone in de ranglijst:42/66

[b]Download/Upload snelheid[b]Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.[b]Top 10 - Ranglijst van wifi-downloadsnelheden
1. Redmi Note 11 Pro Plus 5g 866Mbps
2. Poco F4 866Mbps
3. Poco F4 Gt 866Mbps
4. Poco X4 Gt 866Mbps
5. Oneplus Nord 2t 866Mbps
6. Black Shark 4 Pro 866Mbps
7. Poco M4 Pro 4g 433Mbps
8. Poco X4 Pro 433Mbps
9. Redmi Note 11 Pro 433Mbps
10. Poco F3 398Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:64
Positie van deze smartphone in de ranglijst:19/64

Opmerking: ik heb een 400 Mbps-lijn en een modem die hogere snelheden kan leveren, maar ik weet nooit zeker hoeveel bandbreedte er beschikbaar is als ik een test doe.
[b]

GPS-prestaties

[b]Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en maak ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert de GPS het signaal om aan de weg te blijven hangen niet kunstmatig, het heeft geen markeringen, zodat je de werkelijke positie kunt zien. Ik gebruik dan een applicatie om de nauwkeurigheid van het signaal te meten. De Doogee S96 Pro biedt goede GPS-prestaties, dit is vaak het geval met Mediatek CPU's, want waar ik een nauwkeurigheid van 3m haal met een Snapdragon, krijg ik een nauwkeurigheid van 1 meter met een Mediatek. Ik heb deze test in de open lucht gedaan, dus je moet een meter of twee toevoegen als je op een plek bent waar de lucht niet helder is.[b][b]Top 10 - GPS-nauwkeurigheidsclassificatie
1. Oukitel C21 1m
2. Redmi 9a 1m
3. Doogee S96 Pro 1m
4. Xiaomi Redmi Note 10s 1m
5. Xiaomi Redmi Note 9 1m
6. Umidigi Bison Pro 1m
7. Tcl 30 Se 1m
8. Redmi 10 1m
9. Poco M4 Pro 1m
10. Poco M4 Pro 4g 1m

Aantal smartphones in de ranglijst:36
Positie van deze smartphone in de ranglijst:3/36

Opmerking: een nauwkeurigheid van 3 meter of minder kan eenvoudig worden gecorrigeerd door een goede GPS-applicatie. De telefoonprestaties spelen ook een rol bij de snelheid waarmee je scherm wordt bijgewerkt, dus de nauwkeurigheid kan in het gedrang komen door een te trage weergave.
[b]

Batterijduur

Capaciteit : 6350
Snel laden : Ja
W max : 24
Autonomie (100% helderheid) : 929.00
Autonomie (50% helderheid) : 1405.00
Oplaadtijd : 424.00
Ontladingssnelheid (100%) : 0.11
Ontladingsscore (100%) : 6.84
Ontladingssnelheid (100%) : 0.07
Ontladingssnelheid (50% : 4.52
Laadsnelheid : 0.24
Laadscore : 14.98
Vanaf maart 2020 heb ik mijn subjectieve batterijtest vervangen door een technische test om het werkelijke gedrag van de batterij beter te kunnen meten. Nu test ik de autonomie en de oplaadtijd onder absoluut identieke omstandigheden. Ik voer verschillende metingen uit, zodat deze test alleen al enkele dagen duurt en ik de telefoon voor niets anders kan gebruiken.

Batterijduur - methodologie
Om de levensduur van de batterij te testen, meet ik het batterijverbruik elke minuut in strikt identieke omstandigheden om telefoons te kunnen vergelijken en ook om je in staat te stellen je telefoon in dezelfde omstandigheden te evalueren. Ik sluit elke invloed uit van toepassingen die de meting zouden kunnen verstoren. De autonomie is niet lineair, de batterij ontlaadt zich soms veel sneller aan het einde. Dit is een frustrerend fenomeen, maar met mijn metingen weet je of je snel een oplader moet vinden.

Batterijduur
De batterij van de Doogee S96 Pro heeft een capaciteit van 6350 mAh en is ontladen van 100% tot 1% in 929.00 minuten met 100% helderheid, hij is ontladen van 100% tot 1% in 1405.00 met 50% helderheid. Op deze manier krijg ik een gemiddelde ontlaadsnelheid van 0.11% per minuut bij 100% lichtsterkte en 0.07% per minuut bij 50% lichtsterkte, het verbruik is dus 6.84 mA per minuut bij 100% lichtsterkte en 4.52 bij 50% lichtsterkte. Om de efficiëntie van de telefoon en de invloed ervan op de batterij te kunnen vergelijken, moet je de 6.84 (of 50%) score vergelijken met die van andere smartphones, het cijfer moet zo laag mogelijk zijn.

Laadtijd - methodologie
Om de oplaadtijd te testen, gebruik ik altijd dezelfde lader met dezelfde kabel. Ik meet de oplaadtijd minuut voor minuut om de evolutie van de lading en de oplaadsnelheid te zien. De laadsnelheid van een batterij is niet lineair, maar vaak sneller aan het begin en langzamer aan het einde. De lader is compatibel met snel laden.

Laadtijd
De accu van het Doogee S96 Pro heeft een capaciteit van 6350 mAh en is opgeladen van 1% tot 100% in 424.00 minuten. Dit geeft me een gemiddelde laadsnelheid van 0.24% per minuut en dus een toename van 14.98 mA per minuut. Om de prestaties van de Doogee S96 Pro te vergelijken met andere telefoons, moet je de 14.98 per minuut score gebruiken, deze score moet zo hoog mogelijk zijn.

In het bijzonder: de laadsnelheid is niet altijd lineair, de onderstaande grafiek geef je een indicatie van het gedrag van de batterij.

De volgende tabel geeft een overzicht van de geteste telefoons met de technische accutest, ze zijn gerangschikt in volgorde van efficiëntie. Een hogere batterijcapaciteit zou logischerwijs moeten resulteren in een hogere levensduur van de batterij, maar dat is niet altijd het geval en het geeft geen indicatie van de efficiëntie van een telefoon.

SmartphoneCapaciteit (mAh)Levensduur (minuten)EfficiëntiescoreLevensduur (minuten) / 50%Efficiëntiescore / 50%Laadtijd.Laden score
Honor 9x4000770.005.191333.003.00151.0026.49
Samsung Galaxy S204000565.007.081217.003.29136.0029.41
Oukitel C214000497.008.051324.003.02167.0023.95
Nokia 5.34000549.007.291096.003.65199.0020.10
Google Pixel 54080773.005.281559.002.6281.0050.37
Umidigi A9 Pro4150552.007.521562.002.66112.0037.05
Xiaomi Mi 10 Lite 5g4160749.005.551541.002.70163.0025.52
Realme 64300704.006.111104.003.89162.0026.54
Realme Gt4500574.007.841057.004.2687.0051.72
Tcl 10 Pro4500465.009.68889.005.06133.0033.83
Samsung Galaxy A524500652.006.901239.003.63165.0027.27
Black Shark 4 Pro4500425.0010.59937.004.8029.00155.17
Redmi Note 11 Pro Plus 5g4500525.008.5712113.7224187.50
Poco F44500554.008.1211413.949845.92
Oneplus Nord 2t45006936.4914923.0212137.19
Poco F34520657.006.881840.002.46122.0037.05
Poco F2 Pro47001150.004.091536.003.06180.0026.11
Poco F4 Gt4700365.0012.8810824.3438123.68
Redmi 9c5000656.007.621915.002.61170.0029.41
Poco M4 Pro 4g5000723.006.921 500.003.3377.0064.94
Xiaomi Redmi Note 10s5000636.007.861556.003.21161.0031.06
Poco M3 Pro5000657.007.611647.003.04131.0038.17
Redmi 9a5000694.007.201902.002.63195.0025.64
Umidigi Bison Pro5000610.008.201632.003.06255.0019.61
Redmi 105000664.007.531684.002.97165.0030.30
Poco M4 Pro5000634.007.891600.003.13123.0040.65
Xiaomi 11t5000476.0010.501204.004.1597.0051.55
Oneplus Nord N1005000808.006.191278.003.91663.007.54
Xiaomi Redmi Note 105000691.007.241728.002.89193.0025.91
Tcl 30 Se50006507.691 225.004.0817229.07
Redmi Note 9t5000766.006.532054.002.43148.0033.78
Motorola G8 Power5000912.005.482792.001.79311.0016.08
Poco X4 Pro5000643.007.7813613.677467.57
Umidigi Bison5000550.009.091471.003.40238.0021.01
Samsung Galaxy A21s5000729.006.861283.003.90166.0030.12
Redmi Note 115000592.008.451 376.003.6369.0072.46
Xiaomi Redmi Note 10 Pro5020625.008.031557.003.22213.0023.57
Xiaomi Redmi Note 9s5020663.007.571876.002.68224.0022.41
Xiaomi Redmi Note 95020650.007.721808.002.78162.0030.99
Poco X4 Gt5080726.007.0015383.3011344.96
Umidigi F25150927.005.561854.002.78299.0017.22
Poco X3 Pro5160648.007.961688.003.06138.0037.39
Poco X35160653.007.901654.003.12181.0028.51
Doogee S58 Pro5180845.006.131908.002.71177.0029.27
Xiaomi Mi Note 10 Lite5260827.006.361609.003.27208.0025.29
Ulefone Armor 7e5500768.007.161140.004.82179.0030.73
Poco M36000842.007.131898.003.16217.0027.65
Doogee S96 Pro6350929.006.841405.004.52424.0014.98
F150 R20228300879.009.441498.005.54243.0034.16
Oukitel Wp18125002 733.004.5728594.3736234.53

helpHoe lees je deze cijfers?
De batterijcapaciteit is een belangrijk element bij het bepalen van de autonomie van een telefoon, maar het is niet de enige factor. Een telefoon met een grote batterij kan een kortere batterijduur hebben als hij meer stroom verbruikt. Als ik een voorbeeld uit het dagelijks leven zou moeten nemen, zou ik het universum van de auto gebruiken. Als een auto een grote brandstoftank heeft, zou hij een langere afstand moeten kunnen rijden, tenzij het gemiddelde brandstofverbruik hoger is. De score voor de efficiëntie van de batterij werkt op dezelfde manier, hij moet zo laag mogelijk zijn en staat voor het energieverbruik van de telefoon. Deze verschillen in efficiëntie zijn vaak gerelateerd aan de helderheid van het scherm, grote heldere schermen hebben de neiging om meer energie te verbruiken en zelfs als ze een grote batterij hebben, zal hun bereik korter zijn.

samengevat De Doogee s96 Pro is voorzien van een enorme accu van ruim 6000 mAh, dit verklaart deels het gewicht van de telefoon. Wie grote batterij zegt, zegt ook lange oplaadtijd, het kostte me bijna 7 uur om de batterij volledig op te laden. De lading is vrij lineair zoals weergegeven in de volgende grafiek:
[b][b] Met zo'n batterij is de autonomie goed en zorgt ervoor dat je bij intensief gebruik meer dan een dag meegaat, maar deze autonomie verbergt een slechte energiescore. Als autonomie belangrijk is, is dat vooral omdat de batterijcapaciteit belangrijk is, maar ik heb telefoons getest die meer autonomie bieden met een lagere batterijcapaciteit. Dit wordt deels verklaard door de hoge helderheid van het scherm, de autonomie is ook niet lineair en merkwaardig, ik constateer hier dat een 100% scherm een autonomie biedt die 1,5 minder is dan de autonomie met een scherm op 50%, ik heb meestal minimaal een factor 2.
[b]

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.[b]

Hardware

Selfie / resolutie : 16
Selfie / sensor : Samsung S5K3P3
Resolutie : 48
Sensor : Samsung S5KGM1
mm wide angle : 2.76 mm
mm ultra wide angle : 1.63 mm
De Doogee S96 Pro is aan de achterkant voorzien van 4 sensoren. Ze zijn geïntegreerd in een cirkelvormige structuur die goed wordt beschermd door het pantser van de telefoon. De hoofdsensor is een Samsung S5KGM1-sensor die te vinden is in veel andere middenklasse telefoons (bijvoorbeeld: Redmi Note 9T of Realme 6), deze sensor is in staat om goede foto's te maken. De ultragroothoeksensor is een Samsung S5KGM1 die niet erg wijdverspreid is, ik heb hem nog niet kunnen testen. [b][b] Naast traditionele sensoren (groothoek en ultragroothoek), is de Doogee ook uitgerust met een GalaxyCore GC2385 macro sensor en een infrarood sensor waarmee je foto's kunt maken in de meest complete duisternis. Ik heb nog niet de gelegenheid gehad om dit soort sensor te testen, ik ben benieuwd wat deze sensor allemaal kan.[b]Standaard app[b]De standaard foto-app werkt vrijwel hetzelfde als wat u bij andere merken kunt vinden. De belangrijkste ingangspunten worden onder aan het scherm weergegeven en de configuratie van elk ingangspunt staat bovenaan het scherm. De belangrijkste toegangspunten zijn: [b] - nachtzicht [b] - video [b] - afbeelding [b] - macro [b][b] - foto ultra HD - plus: nachtmodus, pro-modus, hdr-modus, gif-modus, filter, schoonheid, panorama, time-lapse-fotografie en slimme scan. [b] De keuze om een aantal populaire functies zoals HDR in het menu "meer" te plaatsen is een beetje vreemd, het is niet erg intuïtief, maar voor de rest merkte ik niets bijzonders met deze applicatie. [b][b] Ik kon GCam 6.1 op deze telefoon draaien, maar de app is niet stabiel, soms werkt het, soms crasht de app.[b][b]

Fotokwaliteit

Foto test / studio[b]
Voor deze eerste studiotest heb ik een foto gemaakt met elke sensor en als het mogelijk was om filters of verbeteringen te gebruiken, heb ik ze gebruikt (bijvoorbeeld: AI-modus, HDR, ...) [b] De belangrijkste sensor doet het redelijk goed voor dit soort telefoons (foto bovenaan deze paragraaf), de foto is iets onderbelicht en de kleuren zijn iets te koud maar in deze prijsklasse is dit een volkomen correct resultaat. Het is voor het eerst dat ik een robuuste smartphone heb getest die qua fotografie geen grote gebreken vertoont. [b][b]
De ultragroothoeksensor produceert ook interessante foto's voor dit soort sensor. De vervorming is erg uitgesproken, maar het is niet verrassend, deze sensoren zijn niet ontworpen om foto's van speelgoed te maken, maar aan de andere kant vind ik dat het belichtingsniveau goed is en dat de colorimetrie ook redelijk goed is voor dit soort sensoren. De grote zwakte van ultragroothoeksensoren is de hoeveelheid licht die op de sensor valt, maar hier denk ik dat de sensor het redelijk goed doet. Ik krijg meestal foto's die minder goed belicht zijn. [b][b] Ik heb ook de macro-sensor getest, maar het resultaat is niet erg goed, de foto is erg donker en de kleuren neigen naar groen. Dus ik moest nog een van de vier sensoren testen: de infraroodsensor. Deze sensor maakt gebruik van infraroodverlichting aan de achterkant van de telefoon, zodat je in volledige duisternis foto's en video's kunt maken. Het is een interessant concept, maar het is niet ontworpen voor close-upfotografie omdat de minimale scherpstelafstand groter is dan die van andere sensoren. Op de foto's die volgen, zie je dat de politieauto helemaal wazig is. [b][b][b][b]Foto test / zon[b]
Hoofdsensor: Samsung S5KGM1 [b] De Samsung S5KGM1-sensor is een veelgebruikte sensor, hij is ook te vinden in de volgende telefoons: Realme 7, Realme 8 , Xiaomi Mi 9T, Motorola G9 Speel Xiaomi Redmi Note 9, ... [b] Van deze telefoons heb ik er een paar getest, dus ik zal de fotokwaliteit kunnen vergelijken, maar ik wil twee dingen verduidelijken voordat ik begin . Ik behaalde vrij gemiddelde resultaten met deze sensor op de Redmi Note 9 en de Redmi Note 9T en het tweede punt is dat robuuste telefoons vaak beelden van lagere kwaliteit produceren dan hun equivalent in traditionele smartphones. Dit zijn dus twee waarschuwingen die suggereren dat de fotokwaliteit niet uitzonderlijk zal zijn. Is dat het geval? Laten we dat meteen zien. [b][b] De foto die ik heb gekozen om deze test te illustreren, laat zien dat de Doogee S96 Pro de richting van de Redmi Note 9 niet zal volgen omdat de kleuren niet groenachtig zijn zoals op de Xiaomi. De behandeling van Doogee is dan ook beter dan die van Xiaomi, het is best verrassend maar het resultaat is best opvallend. De scherpte is ook veel meer uitgesproken op de Doogee, het is ook teveel want als ik de foto op een groot scherm op 100% bekijk zie ik duidelijk gebreken van een te uitgesproken scherpte, dit zie ik veel minder op een telefoonscherm. Ik was zeer verrast om tijdens mijn technische test te zien dat de Doogee een van de hoogste scherpteniveaus had van de telefoons die ik heb getest. Dit is ook zo in de realiteit. [b][b] Dynamisch bereik (= mogelijkheid om heldere en donkere gebieden tegelijkertijd vast te leggen) is niet geweldig, maar bij mooi weer zal het geen probleem zijn. Als je in de schaduw bent en een helder verlichte ruimte fotografeert, is de kans groot dat de schaduw onderbelicht is of de lucht overbelicht is. In deze prijsklasse komt het vrij vaak voor. [b][b] De scherpte is daarom te hoog maar niet overal, de beheersing van de onscherpte is niet uniform, ik zie met name links een onscherpe zone die ofwel voortkomt uit een slechte beheersing van de onscherpte of afkomstig is van het beschermende plastic van de sensor. Ik heb dit soort dingen eerder op een robuuste telefoon gehad, het beschermende plastic zal de kleuren veranderen. [b][b] De kleuren zijn een beetje te koud maar blijven in realistische tinten, ik heb geen dominantie van groen zoals bij de Xiaomi Redmi Note 9 waar de foto's allemaal werden gemist vanwege dit probleem. [b][b] Al deze punten lijken negatief maar je moet er rekening mee houden dat dit een robuust type telefoon is en je moet rekening houden met de prijsklasse. Als we rekening houden met deze twee criteria, zijn de foto's helemaal niet slecht. Je gaat geen meesterwerken maken met de Doogee S96 Pro, maar als je een telefoon als deze nodig hebt, maak je geen slechte keuze. Secundaire sensor: Samsung S5K4H7
Ultragroothoeksensoren produceren geen foto's van zeer goede kwaliteit en bij gebruik in dit soort telefoons is het soms nog erger. De Doogee doet het nog steeds goed, want voor een telefoon van dit type doet hij het best goed. De Samsung ultragroothoeksensor geeft ons het volledige menu van de problemen die we tegenkomen met een ultragroothoeksensor (gladheid, colorimetrie, onscherpte, chromatische aberratie, ...) maar de foto's zijn best goed te bekijken. Je kunt hier zien dat de Doogee verhoogde scherpte toepast in het middengebied, op een klein scherm is dit geen probleem maar als je de foto op een computerscherm bekijkt is de overmatige scherpte zichtbaar. [b][b]Foto test / bewolkt[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b][b]Test foto / nacht[b]
Ik ontdekte dat de Doogee S96 Pro het voor foto's overdag redelijk goed deed, maar voor nachtfoto's niet. De foto's maken veel ruis, de scherpte is niet goed en het scherpstelgebied is soms wat vreemd. De resultaten zijn nog slechter met de ultragroothoeksensor. De infraroodsensor daarentegen maakt interessante foto's, het detailniveau is veel beter. [b][b]

Videokwaliteit

Stabilisatie[b] De Doogee S96 Pro heeft geen stabilisatie voor 4k video en dit is heel duidelijk te zien op de video, de schokken worden absoluut niet gedempt en het beeld gaat een beetje in alle zintuigen. Het is vrij zeldzaam in deze prijsklasse om effectieve stabilisatie te hebben, dus hier is niets abnormaals.[b]Video normale condities De Doogee S96 Pro kan video's produceren met 4K 30 FPS. De opmerkingen over de kwaliteit van de foto's zullen enigszins volgen wat ik voor de foto's heb gezegd. Ik heb hier 3 video's ingevoegd, 2 video's bij zonnig weer (1 in landschap en één in portret) en een derde video bij bewolkt weer. De verscherpingsboost is hier merkbaar minder merkbaar en dat is maar goed ook. De kleuren bij mooi weer zijn iets te koud maar niet te ver van de werkelijkheid. Aan de andere kant krijgen de kleuren bij slecht weer een groenachtige tint zoals ik had waargenomen met de Xiaomi Redmi Note 9. Ik heb ook dezelfde observatie met betrekking tot het gebied van onscherpte.[b]Video low light[b] De sensor voor video is hetzelfde als voor foto's, dus het verbaast me niet dat de kwaliteit van de video niet goed is. De sensor kan niet consistent een focusgebied vinden, digitale ruis is erg merkbaar en het belichtingsniveau is te laag.[b]

Audiokwaliteit

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.[b]
Frequency Respons : 0.02 / -0.18
Noise Level : -92.6
Dynamic Range : 92.8
THD : 0.00149
Intermodulation : 0.013
Stereo crosstalk : -84.7
Frequency Response[b]Deze test is bedoeld om te testen of het toestel in staat is alle frequenties correct te reproduceren. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om op alle frequenties een goed geluid te zien, is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen.
De Doogee S96 Pro is in staat om de meeste frequenties correct weer te geven, hij wijkt sneller af van de norm in de hoge frequenties, dus hij verliest een beetje aan zachtheid, maar de geluidskwaliteit is redelijk goed. Eigenlijk vergelijkbaar met andere telefoons in deze prijsklasse.[b]Dynamisch bereik[b]Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus te spelen te testen. Ook hier moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de referentie staan.
De Doogee produceert een gemiddeld krachtig geluid op alle frequenties, ik heb hem vergeleken met de Umidigi Bison en hij is iets krachtiger en stabieler door alle frequenties. Het maximale vermogen zit daarentegen in het gemiddelde, het is mogelijk om goed naar het geluid te luisteren zonder de oren te laten exploderen.[b]Geluidsniveau[b]Deze test heeft tot doel te bepalen of het geteste apparaat in staat is om geluiden zonder veel ruis te reproduceren. Een hoge score duidt op een lage parasietendruk, een lagere score duidt op een hogere aanwezigheid van parasieten.
Ik heb geen interferentieproblemen opgemerkt op de Doogee, het klinkt eigenlijk een beetje beter dan de Umidigi Bison. [b][b] De Doogee S96 Pro is geen telefoon die is ontworpen voor muziekliefhebbers, maar hij levert een goede geluidskwaliteit met de headset, de geproduceerde geluidskwaliteit is vrij gelijkaardig aan die van andere telefoons in dezelfde prijsklasse.[b]

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven. [b]
Screen grootte : 6.22
Resolutie : 720 x1520
Ratio : 19:9
Type : LCD IPS
% oppervlakte : 71
dE wit : 6.8
dE rood : 3.4
dE groen : 2.5
dE blauw : 5.7
dE geel : 3.8
dE cyan : 6.7
dE magenta : 3.5
Wit temperatuur : 6839
Contrast : 1:1282
Helderheid : 499
Colorimetrie[b]
Robuuste telefoons stellen meestal geen normen als het gaat om schermkwaliteit. Ze moeten eerst en vooral voldoen aan hun belofte van sterkte en waterbestendigheid voordat ze prachtige kleuren kunnen produceren. Toen ik de Doogee s96 Pro voor het eerst testte, had ik zeer slechte resultaten met colorimetrie, maar gelukkig stopte ik daar niet. Tijdens het zoeken in de instellingen vond ik de mogelijkheid om de kleurtemperatuur te veranderen en daarom heb ik de kleurtemperatuur verhoogd tot een niveau waarop de colorimetrie sterk verbeterd is. Ik ging van een dE groter dan 10 naar een dE 4,62. Dit is geen buitengewone colorimetrische score, maar voor een telefoon van dit type is het helemaal correct. Met de verandering in kleurtemperatuur steeg wit van bijna 10000k naar 6800k.[b][b]Top 10 - rangschikking van de beste schermen op basis van colorimetrie
1. Poco X4 Gt dE = 0.6
2. Xiaomi Mi 10 Lite 5g dE = 0.73
3. Xiaomi Mi 10t Pro dE = 0.83
4. Redmi Note 11 dE = 0.91
5. Google Pixel 5 dE = 1.11
6. Realme Gt dE = 1.17
7. Xiaomi Mi 11 Lite dE = 1.19
8. Xiaomi Redmi Note 8 dE = 1.2
9. Xiaomi Redmi Note 10 dE = 1.23
10. Poco M4 Pro 4g dE = 1.31

Aantal smartphones in de ranglijst:66
Positie van deze smartphone in de ranglijst:49/66

Let op: het colorimetrische verschil wordt gemeten in dE. Na drie uur zal het menselijk oog een colorimetrisch verschil waarnemen, dus de dE moet het laagst zijn. De tests zijn allemaal uitgevoerd met een colorimetrische sonde.
[b]Helderheid / Contrast[b]De Doogee S96 Pro is voorzien van een lcd-scherm, waardoor het contrast niet zo goed is als bij een amoled-scherm. Ik heb een contrast gemeten van 1: 1282, dit is een gemiddelde waarde, ik kreeg een redelijk vergelijkbaar contrast op de Poco X3 Pro. Ik was een beetje teleurgesteld over de helderheid, aangezien dit type telefoon is ontworpen om buitenshuis te worden gebruikt, dus het scherm moet omgevingslicht kunnen compenseren om een goede leesbaarheid te garanderen, maar ik heb een helderheid van 499 cd / m² met mijn sonde. Het is een behoorlijk behoorlijke score, maar ik had meer verwacht voor dit soort telefoons.[b]

Biometrie

De vingerafdruksensor bevindt zich aan de rechterkant op een speciale locatie. Doogee heeft ervoor gekozen om de ontstekingsknop te scheiden van de vingerafdruksensor. Deze sensor werkt feilloos, hij is erg snel en zit op de goede plek.[b]

Besturingssysteem

[b]Doogee levert zijn telefoons met een schone Android-versie, dus er is geen extra laag of ongewenste apps. Hier is een demonstratie van de hoofdschermen van de interface: [b]

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Accessoires Doogee S96 Pro

Om nog meer te genieten van je ervaring met je smartphone bied ik links naar allerlei accessoires die je misschien handig vindt

Beschermhoes / koffer doogee s96 pro
Screen beschermfolie doogee s96 pro
Geheugenkaart doogee s96 pro
USB-kabel / oplader doogee s96 pro
Koptelefoon doogee s96 pro
Fietsenrek doogee s96 pro

Vergelijk Doogee S96 Pro met de anderen

Ik heb voor elke test een score van 1 tot 10 toegekend die de sterke en zwakke punten van een product bepaalt. Ik gebruik 0 voor criteria die (nog) niet zijn getest. Een score van 1 tot 3 duidt op slechte prestaties (en ja, dat is ook zo), een score van 4 tot 6 duidt op gemiddelde prestaties, een score van 7 tot 8 duidt op goede prestaties en een score van 9 en 10 duidt op uitzonderlijke prestaties. .
De score wordt berekend op basis van mijn metingen en als er geen metingen zijn, is het een subjectieve mening op basis van mijn ervaring.

De scores zijn niet statisch, ze veranderen in de loop van de tijd omdat de prestaties van nieuwe producten veranderen en hiermee moet rekening worden gehouden.

Doogee S96 Pro
Afwerking kwaliteit6.56.00
Batterijprestaties7.58.00
CPU-prestaties6.56.5
GPU-prestaties6.56.5
Schermkwaliteit6.57.00
foto kwaliteit6.55.00
Video kwaliteit6.55.00
Wi-Fi-prestaties6.57.00
Mobiele downloadsnelheid6.55.00
Gevoeligheid van het mobiele netwerk8.56.00
Frequentiebereik8.007.00
Geluidskwaliteit7.006.00
GPS-prestaties8.006.00
Besturingssysteem7.008.00
Totale score9889
Wereldwijde ranglijst
1. Black Shark 4 Pro 114 / 140
2. Realme Gt 112.5 / 140
3. Oneplus Nord 2t 111.5 / 140
4. Poco F2 Pro 111.5 / 140
5. Samsung Galaxy S20 111 / 140
6. Poco F4 Gt 110.5 / 140
7. Google Pixel 5 109.6 / 140
8. Poco F3 108.5 / 140
9. Poco X4 Gt 108 / 140
10. Poco X3 Pro 107.5 / 140
11. Xiaomi 11t 107 / 140
12. Samsung Galaxy S10+ 107 / 140
13. Redmi Note 11 Pro Plus 5g 106.5 / 140
14. Xiaomi Mi 9t Pro 106 / 140
15. Xiaomi Redmi Note 10 Pro 105.5 / 140
16. Xiaomi Mi 11 Lite 104 / 140
17. Tcl 10 Pro 104 / 140
18. Samsung Galaxy A52 104 / 140
19. Redmi Note 11 Pro 103 / 140
20. Poco X4 Pro 102.5 / 140
21. Poco M4 Pro 4g 102 / 140
22. Xiaomi Redmi Note 10s 102 / 140
23. Poco M4 Pro 101.5 / 140
24. Redmi Note 11 101 / 140
25. Xiaomi Redmi Note 10 101 / 140
26. Xiaomi Mi Note 10 Lite 101 / 140
27. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 101 / 140
28. Poco X3 101 / 140
29. Redmi Note 9t 100.5 / 140
30. Xiaomi Redmi Note 8 Pro 100 / 140
31. Poco M3 Pro 98 / 140
32. Doogee S96 Pro 98 / 140
33. Xiaomi Redmi Note 9s 98 / 140
34. Xiaomi Mi 9 Lite 98 / 140
35. Redmi 10 97.5 / 140
36. Xiaomi Redmi Note 8 97 / 140
37. F150 R2022 95 / 140
38. Umidigi Bison Pro 95 / 140
39. Poco M3 94.5 / 140
40. Xiaomi Redmi Note 7 94 / 140
41. Realme 6 93 / 140
42. Umidigi A9 Pro 92 / 140
43. Umidigi Bison 92 / 140
44. Tcl 30 Se 92 / 140
45. Oukitel C21 89.5 / 140
46. Nokia 5.3 89 / 140
47. Xiaomi Mi A3 89 / 140
48. Motorola G8 Power 89 / 140
49. Xiaomi Redmi Note 9 89 / 140
50. Oneplus Nord N100 88.5 / 140
51. Honor 9x 88 / 140
52. Xiaomi Mi 8 Lite 86 / 140
53. Meizu Note 9 86 / 140
54. Xiaomi Redmi Note 5 85 / 140
55. Umidigi S3 Pro 83 / 140
56. Samsung Galaxy A21s 82 / 140
57. Umidigi F2 82 / 140
58. Redmi 9a 81 / 140
59. Oukitel Wp18 81 / 140
60. Ulefone Armor 7e 80 / 140
61. Redmi 9c 80 / 140
62. Doogee S58 Pro 78.5 / 140
63. Honor 8x 78 / 140
64. Umidigi F1 77 / 140
65. Huawei Y6 2019 74 / 140
66. Poco F4 68.5 / 90
67. Xiaomi Mi 10t Pro 57 / 70
68. Elephone U5 0 / 0

Test / beoordeling conclusie

[b]De Doogee S96 Pro is een ietwat brutaal ogende telefoon zoals de meeste smartphones van dit type, je zou hem bijna willen gebruiken om spijkers te slaan. Dit is dus niet het soort telefoon dat je gaat gebruiken om te schitteren in de samenleving, maar je zult echter niet veel andere offers moeten brengen. De Doogee S96 Pro neemt de goede basis van een normale smartphone om alles in een echt pantser te wikkelen en in deze prijsklasse is het resultaat best interessant. [b][b] De Doogee S96 Pro is niet alleen een robuuste telefoon, hij biedt ook goede prestaties waardoor je zowat elke game of applicatie kunt draaien met soms een paar concessies in graphics voor games. Het echt bruikbare scherm is groot genoeg voor dit soort telefoons, de colorimetrie is bijna correct wat ook vrij zeldzaam is voor dit soort telefoons. De Doogee heeft een camera die in veel andere telefoons te vinden is en de verwerking van de foto's is verre van slecht. Je gaat geen meesterwerken maken, maar de Doogee doet het beter dan een flink aantal andere telefoons die dezelfde camera gebruiken. Er is ook de infraroodcamera, ik had dit soort nieuwsgierigheid nog niet getest, ik kan me perfect voorstellen dat dit soort camera een professioneel publiek zal interesseren dat wordt geconfronteerd met een te donkere kamer. [b][b] De goede verrassingen eindigen daar niet, de Doogee S96 Pro biedt een goede gevoeligheid voor het 4G-netwerk, het heeft een enorme batterij die een batterijlevensduur van meerdere dagen biedt en het GPS-signaal biedt een precisie van 1 meter in heldere lucht. [b][b] De Doogee S96 Pro is daarom vrij veelzijdig en heeft niet echt een grote fout, afgezien van misschien zijn grootte en gewicht, maar het is niet alsof Doogee je probeerde te misleiden omdat het een veronderstelde keuze is . Ik had ongetwijfeld liever een iets helderder scherm gehad, foto's met beter onscherptebeheer en betere colorimetrie, maar ik kan deze defecte telefoon nauwelijks aan, behalve misschien de geluidskwaliteit van de luidspreker, maar dit soort telefoon maakt nooit een goed geluid.[b]Sterktes[b]- robuustheid / waterbestendigheid [b] - batterijcapaciteit [b] - 4G-netwerkgevoeligheid [b] - GPS-gevoeligheid [b] - infraroodcamera [b] - aanpasbare knoppen [b] - prestatie [b][b][b]Zwaktes[b]- scherpte van foto's soms te intens [b] - ongelijkmatig beheer van onscherpte in foto's [b] - schermhelderheid een beetje krap voor gebruik in direct zonlicht [b] - geluid van de externe luidspreker slechte kwaliteit [b][b][b]Alternatieven voor dit product[b][b]Van de telefoons die ik heb getest, raad ik de Umidigi Bison of de Ulefone Armor 7 aan, maar de Doogee S96 Pro scoort beter om de redenen die in de conclusie worden vermeld.[b]

laurent willen Laurent Willen
In plaats van naar onzin op tv of YouTube te kijken, besteed ik mijn tijd 's avonds aan het testen van producten en het delen van mijn passie voor technologie, reizen en fotografie.

Ik run deze site onder mijn eigen naam en volledig onafhankelijk, niemand betaalt me om dit te doen.

Ik heb meer dan 20 jaar ervaring in de digitale wereld, ik heb veel high traffic websites beheerd en ontwikkeld voor bedrijven in België zoals Mobistar, Microsoft, Immoweb, BrusselsAirlines, Proximus, Orange,...

Opmerkingen

Discussieer mee / Stel je vragen

Je reactie wordt na validatie gepubliceerd. Ik reageer in mijn vrije tijd op meer dan 1500 reacties per jaar, dus ik kan niet altijd even snel reageren. Je e-mailadres is niet publiekelijk zichtbaar en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.









Ontvang een e-mail wanneer er een reactie is gepubliceerd