Op deze pagina:
Prijs F150 B2021
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Hardware
Fotokwaliteit
Videokwaliteit
Audiokwaliteit
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Vragen

iiiF150 R2022 : test / review

iiiF150 R2022 : test / review (nieuwe versie van de B2021)
Categorie: Smartphones

Opmerking voor nieuwe bezoekers: ik schreef het begin van dit artikel met de gedachte om de iiiF150 B2021 te testen, maar het is in feite de iiiF150 R2022, ik zal het artikel corrigeren met een toekomstige update. Als ik me op een dag in een apocalyptische wereld als "Walking Dead" zou bevinden, denk ik dat ik de telefoon heb gevonden om te overleven met deze nieuwe iiiF150 R2022. Het merk iiiF150 is zeer recent, maar het is eigenlijk geen nieuwe fabrikant omdat het Oukitel was die besloot een specifiek merk voor zijn robuuste smartphones te creëren. Ik heb de afgelopen maanden veel robuuste telefoons getest (Ulefone, Oukitel, Doogee, Umidigi, ...), ik denk dat deze Oukitel iiiF150 R2022 misschien wel de meest brute van allemaal is. Het heeft hetzelfde soort ontwerp als de meeste telefoons van dit genre, maar voegt een militair tintje toe om stoer te spelen en met zijn buitensporige gewicht (meer dan 300 gram!), Kun je waarschijnlijk de boze beer die tot je beschikking staat uitschakelen. [b][b] De Oukitel iiiF150 R2022 is dan ook niet de nieuwste trendy telefoon, het is een tool waar je misbruik van kunt maken omdat hij er alleen maar om lijkt te vragen. Naast zijn brute uiterlijk, heeft het andere troeven om te benadrukken, zoals een prachtig 90Hz-scherm, een goede camera, geïntegreerde tools ... dit soort telefoon kan je aan het lachen maken, maar het ontwerp lijkt erg serieus.[b][b][b]linkWebsite waar ik de F150 B2021 gekocht heb: https://s.zbanx.com/r/0xV8xxip02aC[b]

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.[b]
Waarin verschillen mijn tests van andere op het web?

- Ik koop de toestellen meestal met mijn eigen geld, de prijs is dus net even belangrijk als voor je!
- Ik bewaar de toestellen minstens enkele weken (soms meer) om te zien wat ze waard zijn in reële omstandigheden.
- Ik beantwoord (indien mogelijk) je vragen om je te helpen beslissen voordat je de toestellen koopt.
- niemand betaalt me om deze reviews te doen, ik ben dus volledig neutraal en onafhankelijk.
- Mijn pagina's zijn niet gevuld met advertenties.


Xiaomi 11T: test / review / fotokwaliteit
Google Pixel 5 test / review
TCL 10 Pro: test / review / prijs
Samsung Galaxy A21s test / review
Samsung Galaxy A52: test / review
Umidigi Bison Pro : test / review / recensie
Poco X3 Pro: test / review
Redmi 10: test / review / recensie
iiiF150 R2022 : test / review
Realme 6 test, review en prijs

Prijs F150 B2021

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het F150 B2021 van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.[b]
oukitel f150 r2022 android 11 smartphone 8gb+128gb 64mp+20mp af night vision 6.78'' fhd waterproof 8...
2021-11-30 16:09
237 USD
Téléphone Incassable avec IR Vision Nocturne IIIF150 R2022, Smartphone Antichoc Étanche, Écran 6...
2021-11-30 17:30
280 EUR
Rugged Smartphone IIIF150 R2022, Schermo 6.78'' FHD+90Hz, 64MP+20MP(Visione Notturna) Cellulare Anti...
2021-11-30 17:42
290 EUR
IIIF150 R2022 Rugged Smartphone, 6.78"FHD+ Mobile Phones, 64MP Camera Dual AF 20MP Night vision, 8GB...
2021-11-30 17:37
270 GBP
[b]
helpBovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

26 augustus 2021: ontvangst van de Oukitel iiiF150 R2022, de test kan beginnen[b]

Waarom deze telefoon?

Testsites voor smartphones zijn vaak gericht op consumententelefoons die hoge verkoopvolumes genereren, mijn site is geen uitzondering op deze regel, maar soms probeer ik een beetje uit de weg te gaan om een minder bekend merk te testen. Ik heb met name veel robuuste smartphones getest die op de markt worden gebracht door Chinese fabrikanten. Ik had mijn eerste robuuste telefoon gekozen uit nieuwsgierigheid, ik had geen specifieke verwachtingen, maar was positief verrast. Daarom heb ik toen andere telefoons van dit type getest. [b][b] Robuuste smartphones volgen en zien er hetzelfde uit. Ze zijn allemaal massief, zwaar en hebben een zeer hoekig ontwerp. Deze iiiF150 R2022 volgt de normen van dit soort telefoons, maar doet geen moeite met franje, het ontwerp is eenvoudig en brutaal, de coating is niet eens prettig om aan te raken, we kunnen duidelijk de wens voelen om onszelf te positioneren als een hulpmiddel in plaats van om probeer te behagen. [b][b] Deze telefoon wordt verkocht voor minder dan 200 €, het is op zich vrij zeldzaam voor een telefoon van dit type, de technische kenmerken zijn echter niet belachelijk. De officiële site geeft aan dat deze telefoon een Mediatek Helio G25 gebruikt, maar ik zie dat de telefoon een Mediatek Helio G95 heeft, het is een processor van een ander niveau die op het niveau van een Redmi Note 10s staat. De test zal uitwijzen wie gelijk heeft.[b]

Uitpakken

De doos van de iiiF150 geeft geen enkele indicatie van de inhoud, ik was zelfs een beetje verrast toen ik hem ontving omdat ik me afvroeg wat het was. De doos volgt niet het doosformaat van de meeste telefoons, het is een vrij platte grote doos, hij is helemaal wit met alleen het opschrift "iiiF150" op de bovenkant van de doos. De doos staat een beetje op gespannen voet met de inhoud. [b][b] De doos bevat de telefoon, een usb-kabel, een oplader, een naald om de simlade te openen en een handleiding in verschillende talen. De doos bevat dus het absolute minimum. [b][b][b]
Lengte : 158
Breedte : 78
Dikte : 18
Gewicht : 315
Jack uitgang : Ja
Type USB : Type C
Infrarood port : Neen

Eerste configuratie

Toen ik de iiiF150 R2022 voor het eerst aanzette, was ik verrast dat ik hem niet hoefde te configureren, ik zette hem aan en ging rechtstreeks naar het startscherm. Ik dacht dat het misschien een fout was en dat er een testtelling in het apparaat was achtergelaten, maar dat is niet zo. Dus je kunt de iiiF150 direct uit de doos gebruiken zonder iets te hoeven configureren, het is de eerste keer dat ik dit zie. Dan moet je natuurlijk wat tijd besteden aan het configureren van de telefoon volgens je voorkeuren, je moet de wifi configureren, een Google-account toevoegen, een vingerafdruk toevoegen, ... Ik vind deze aanpak interessant omdat het niets oplegt aan de gebruiker.[b]

Afwerking

Moeten we spreken van afwerking voor een telefoon van dit type? Ja en nee. Ik zie dat sommige fabrikanten moeite hebben gedaan om hun telefoons aantrekkelijker te maken, dit is duidelijk niet het geval bij deze iiiF150. Deze telefoon heeft een zeer ruw uiterlijk, het ontwerp is rudimentair en het oppervlak van de achterkant van de telefoon is enigszins ruw. Zowel de simlade als de toegang tot de usb / jack-poort worden beschermd door een rubberen strip om de waterdichtheid van de telefoon te garanderen, de knoppen zijn allemaal zichtbaar. [b][b]
De vier hoeken van de telefoon zijn versterkt met een plastic hoes, de rest van de rand is van metaal. De fotosensoren aan de achterkant zijn ondergebracht in een zwarte doos die iets opvalt. De sensoren worden beschermd door een extra kunststof rand. De hele foto-unit doet denken aan de koplampen van offroad-auto's, onder de sensoren is een enorme LED geplaatst. Deze led kan worden geactiveerd via het meldingenmenu of de telefoon-toolbox. Ik vind het niet bijzonder helder. [b][b]
Aan de onderkant van de telefoon zit een inkeping om de telefoon aan een polsbandje te bevestigen (niet meegeleverd met de telefoon) en de speakeruitgang zit aan de achterkant, deze heeft geen invloed op de geluidskwaliteit, vooral niet als u de luidspreker gebruikt met de telefoon op de achterkant.
Het scherm is vrij groot, het is bijna 6 inch, ook al wekt het de indruk groter te zijn met zijn grote randen. Ik was verrast door de soepelheid van dit scherm omdat de officiële site een resolutie van 720p aankondigt, maar in werkelijkheid heb ik een resolutie van 2460 x 1080 met een frequentie van 90hz, het is ongehoord voor dit soort telefoons in deze prijsklasse. [b][b]
De sim-lade wordt beschermd door een rubberen strip, deze strip is gemakkelijk te verwijderen maar aan de andere kant moet je een naald gebruiken om de sim-lade los te maken en deze naald is voorzien van een haak waarmee je de simlade eruit kunt trekken omdat deze er niet gemakkelijk uit komt. De simlade biedt plaats aan 2 simkaarten en een geheugenkaart tot 256 Gb. Onder de simlade bevindt zich de gebruikelijke configureerbare knop die u kunt koppelen aan de functionaliteit van uw keuze (vb: zaklamp, camera, ...). [b][b] De Oukitel iiiF150 B2021 gaat dus geen schoonheidswedstrijd winnen, daar gaat het sowieso niet om. Het is ontworpen om schokken en water te weerstaan, het probeert zich er niet voor te verbergen om een groter publiek aan te spreken. Het is niet erg prettig om aan te raken, maar dit wat ruwe oppervlak zou moeten voorkomen dat je het te vaak moet schoonmaken. [b]

Specificaties

[b]De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon. De iiiF150 R2022 is verkrijgbaar in drie uitvoeringen, een zandkleurige “Sahara” uitvoering, een metallic uitvoering en een zwarte “Rock” uitvoering. Ik heb de "Rock" versie getest. [b][b] Ik heb screenshots gemaakt van de specificaties van de telefoon hieronder. Samengevat, wat ik vind: [b] - een versnellingsmeter [b] - een gyroscoop [b] - een magnetometer [b] - NFC [b] - 8Gb RAM-basis [b] - een mid-range CPU en GPU [b] - een 2460x1080 scherm op 90Hz [b] - 128 Gb opslag [b] - een 64 Mp groothoek fotosensor (merk/model onbekend ) [b] - een fotosensor ultragroothoek van 20,2 MP [b] - heel veel codecs [b][b] De technische kenmerken van deze telefoon zijn verrassend omdat ik alle ingrediënten van een telefoon uit het middensegment wordt meestal verkocht voor meer dan 200 €. [b][b][b]

CPU / GPU Prestatie

CPU : MediaTek Helio G95
GPU : Arm Mali-G76 3EEMC4 800MHz
Geheugen (RAM) : 6 - 8Gb
Opslagcapaciteit : 128 Gb
[b][b]Zoals ik hierboven schreef, is de officiële website-informatie over de CPU / GPU niet correct. Deze telefoon is uitgerust met een Mediatek Helio G95 CPU, deze CPU vinden we ook terug in de Redmi Note 10s, Ulefone Power Armor 13, Realme 8 en Realme 7. Het is dus geen kleine instap CPU, het zou integendeel moeten bieden zeer goede prestaties voor een telefoon die voor minder dan 200 € wordt verkocht. [b][b] Voor het grafische gedeelte is de iiiF150 R2022 gebaseerd op een Mali G76 GPU zoals de Redmi Note 10S. Hoewel deze telefoon niet is ontworpen voor gamers, presteert hij nog steeds goed voor de meeste games en de enorme batterij kan een gamepubliek aanspreken.[b]

Benchmark Antutu/3DMark

Ik heb een score van meer dan 330.000 punten behaald met Antutu, het is een uitstekende score voor een telefoon van dit type en vooral in deze prijsklasse. Ik ben verbaasd om zo'n prestatieniveau te vinden, omdat het niet is wat op de site werd geadverteerd en ik zie dat velen deze informatie gewoon hebben gekopieerd zonder zelfs maar te controleren of het correct was. [b]
Antutu score : 303304
Antutu CPU : 91329
Antutu GPU : 93081
Antutu UX : 55596
Antutu Mem : 63298
[b]Top 10 - prestatieclassificatie op basis van Antutu
1. Realme Gt - 811858
2. Oppo Find X2 Pro - 605184
3. Oneplus 8t - 595000
4. Poco F3 - 589677
5. Xiaomi Mi 10t Pro - 581650
6. Oneplus 8 Pro - 579417
7. Xiaomi Mi 10 - 579114
8. Poco F2 Pro - 569559
9. Samsung Galaxy S20 Fe - 565000
10. Xiaomi 11t - 527127

Aantal smartphones in de ranglijst:133
Positie van deze smartphone in de ranglijst:0/133

Opmerking: deze ranglijst bevat alleen de telefoons die ik heb getest en enkele andere die ik ter referentie heb toegevoegd.
[b]Gaming[b]Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten. De Oukitel iiiF150 R2022 heeft een ingebouwde functie om video op te nemen van scherminhoud, maar deze functie biedt niet de mogelijkheid om de resolutie of het aantal frames per seconde te regelen. Waarom is het belangrijk? Dit heeft invloed op de weergavekwaliteit van de video. Dus de ervaring aan de telefoon is beter dan die op deze video. Ik heb geen problemen ondervonden met PUBG Mobile in HD, de iiiF150 is perfect in staat om dergelijke games te spelen zonder te vertragen. Je hoeft alleen maar na te denken over het deactiveren van de adaptieve verlichting, want ik merkte dat de helderheid van het scherm veel verandert tijdens het spelen en dat is best vervelend.[b]

Netwerkprestatie

Ik heb geen gedetailleerde specificaties ontvangen over frequentieondersteuning op netwerkniveau en aangezien veel van de informatie op de officiële site onjuist is, heb ik geen betrouwbare bron om frequenties op te sommen. A priori voor 3G / 4G moet de frequentiedekking vergelijkbaar zijn met de meeste telefoons, ik zal zien of ik iets merk door de netwerkinterface te testen.[b]
3G frequenties : B1 (2100), B8 (900)
4G frequencies : B1 (2100), B3 (1800), B7 (2600), B8 (900), B19 (800), B20 (800)
Bluetooth : Bluetooth 5
Kies je land om te controleren of je telefoon compatibel is:


Met de onderstaande frequenties kun je zien of deze telefoon compatibel is met je provider of dat je deze kunt gebruiken waar je op vakantie gaat.


Signaal 4G (voor december 2020)[b]De capaciteit om het netwerk correct op te pikken is een essentieel element voor een telefoon, maar het wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te pikken te meten, voer ik een groot aantal metingen uit op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. Deze metingen worden dus onder reële omstandigheden uitgevoerd en niet in een laboratorium, ze zijn niet wetenschappelijk maar geven een goede indicatie van de prestaties. [b][b]Gevoeligheidsclassificatie van netwerksignaal
Telefoon getest:Gemiddeld signaal (dBm)Aantal metingen:
Xiaomi Mi 9t Pro-881600
Xiaomi Redmi Note 5-91.305600
Xiaomi Mi 9 Lite-93788
Samsung Galaxy A70-94.5111975
Nokia 5.3-94.98531
Realme 6-95.142301
Xiaomi Redmi Note 8 Pro-95.9221599
Xiaomi Mi A3-95.951000
Huawei Y6 2019-95.951199
Doogee S58 Pro-96.22856
Redmi 9a-96.481000
Meizu Note 9-96.68937
Motorola G8 Power-96.881032
Xiaomi Redmi Note 7-97.011430
Redmi 9c-97.041000
Umidigi S3 Pro-97.131200
Xiaomi Redmi Note 8-97.34879
Samsung Galaxy A21s-97.781000
Umidigi F1-97.82298
Ulefone Armor 7e-98.71000
Xiaomi Mi Note 10 Lite-991000
Honor 9x-99.14899
Xiaomi Redmi Note 9s-99.41860
Poco F2 Pro-99.81247
Xiaomi Redmi Note 9-100.791785
Xiaomi Mi 10 Lite 5g-100.881198
Poco X3-101.19821
Umidigi F2-101.47712
[b][b]Signaal 4G (vanaf december 2020)[b]Ik heb besloten om de methode voor het meten van het netwerk te veranderen omdat ik merkte dat de configuratie van het mobiele netwerk in de loop van de tijd verandert. Dit maakt het moeilijker om telefoons te vergelijken omdat de omstandigheden niet meer exact hetzelfde zijn.[b][b]Om dit probleem te voorkomen, heb ik een apparaat opgezet dat 24 uur per dag een tiental parameters van het mobiele netwerk opvangt (bv.: cel id, rssi, rsrq, snr, frequentie,...). Ik plaats dan de telefoon naast het toestel gedurende 24 tot 48 uur met dezelfde metingen, zodat ik ze kan vergelijken.[b][b] Overzicht van de geteste telefoons met deze methode[b][b]
Telefoon getest:MetingenGemid. signaal (ref)Gemid. signaal (phone)Min/Max (ref)Min/Max (phone)
Samsung Galaxy S10+457-93.06-97.39-89 / -98-97 / -99
Xiaomi Mi 9t Pro669-93.69-95.84-90 / -95-92 / -98
Poco F2 Pro1438-91.02-94.99-89 / -94-94 / -96
Xiaomi Mi 10 Lite 5g1645-90.77-95.02- 88 / -98-95 / -100
Poco X3821-94.89-103.19-91 / -97.7-101 / -104
Umidigi Bison2343-92.71-96.46-90 / -99-94 / -102
Oukitel C211101-92.04-94.99-90 / -97-92 / -95
Poco M31116-92.09-91.74-88 / -98-90 / -99
Xiaomi Mi 10t Pro1071-90.61-94.03-88 / -94-94 / -96
Umidigi A9 Pro981-90.40-94.01-88 / -95-93 / -95
Redmi Note 9t1201-92.149-91.71-90 / -97-91 / -97
Xiaomi Redmi Note 10999-92.35-93.99-88 / -97-92 / -98
Xiaomi Redmi Note 10 Pro877-89.72-90.56- 88 / -92-89 / -95
Poco X3 Pro1876-91.45-92.91-90 / -94-90 / -96
Poco F31382-90.79-94.2-89 / -94-93 / -98
Oneplus Nord N100896-91.23-96.005-88 / - 99-96 / -99
Xiaomi Mi 11 Lite2875-91.36-91.49-87 / -96-90 / -96
Samsung Galaxy A521427-89.27-93.39-87 / -98-92 / -96
Doogee S96 Pro1259-94.2-91.21-90 / -102-88 / -95
Xiaomi Redmi Note 10s957-92.07-97.62-90 / -102-96 / -102
Poco M3 Pro1247-91.76-102.97-99 / -104-88 / -98
Realme Gt843-96.49-94.02-93 / -101- 92 / -96
F150 R20221002-92.4-105.1-90 / -97-98 / -110
Umidigi Bison Pro936-94.2-104.98-91 / -98-95 / -105
Redmi 102141-94.74-100.92-92 / -98-99 / -101
Tcl 10 Pro871-93.43-94.001-92 / -96-93 / -95
Poco M4 Pro570-93.71-96.78-91 / -98-95 / -99
[b][b]Netwerkgevoeligheid is een van de elementen die het merk naar voren brengt om de kwaliteiten van deze telefoon te prijzen. Volgens de beschrijving van de fabrikant is deze telefoon ontworpen om het netwerk op lastige plekken te kunnen ontvangen. Dus ik was benieuwd of dat zich zou vertalen in een goede netwerkgevoeligheid en in feite, nee, het is precies het tegenovergestelde. Ik heb meer dan 1000 metingen gedaan om een gemiddeld signaal te krijgen dat ver onder het gemiddelde ligt, dus tenzij de optimalisatie op een ander niveau ligt (bijv. verbetering van het geluid), is de netwerkgevoeligheid eerlijk gezegd niet erg goed.[b][b][b]Download/Upload snelheid[b]Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.[b]Top 10 - snelheidsrangschikking tijdens downloaden
1. Samsung Galaxy S20 D:351Mbps U: 20Mbps
2. Poco X3 D:232Mbps U: 55Mbps
3. Xiaomi Mi 10 Lite 5g D:223Mbps U: 52Mbps
4. Poco F2 Pro D:207Mbps U: 53Mbps
5. Xiaomi Mi Note 10 Lite D:153Mbps U: 68Mbps
6. Xiaomi Mi A3 D:150Mbps U: 60Mbps
7. Xiaomi Redmi Note 9s D:150Mbps U: 60Mbps
8. Xiaomi Mi 8 Lite D:149Mbps U: 60Mbps
9. Samsung Galaxy A21s D:147Mbps U: 51Mbps
10. Huawei Y6 2019 D:145Mbps U: 61Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:30
Positie van deze smartphone in de ranglijst:0/30

Let op: de theoretische maximale snelheid van een telefoon wordt vaak beperkt door de configuratie van het mobiele netwerk en de congestie van het netwerk op het moment van de meting. Dus misschien kun je een hogere snelheid halen op een ander netwerk
[b][b]

Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.[b]
Signaal / dicht : -25
Signaal / afstand : -75
Wifi-signaal[b]Ik kreeg een signaal van -25dBm in de buurt van de router en een signaal van -75dBm op afstand. Dit zijn niet erg goede scores, ik vermoed dat het pantser dat de telefoon beschermt een rol speelt bij de wifi-gevoeligheid.[b][b]Top 10 - rangschikking van wifi-gevoeligheid
1. Poco F2 Pro -11dBm
2. Xiaomi Redmi Note 10 Pro -12dBm
3. Realme Gt -12dBm
4. Samsung Galaxy A21s -13dBm
5. Oneplus Nord N100 -15dBm
6. Poco X3 Pro -15dBm
7. Poco F3 -15dBm
8. Redmi Note 9t -15dBm
9. Samsung Galaxy A52 -17dBm
10. Xiaomi Redmi Note 10s -17dBm

Aantal smartphones in de ranglijst:52
Positie van deze smartphone in de ranglijst:0/52

[b]Download/Upload snelheid[b]Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.[b]Top 10 - Ranglijst van wifi-downloadsnelheden
1. Poco F3 398Mbps
2. Poco X3 Pro 389Mbps
3. Xiaomi Redmi Note 10 Pro 367Mbps
4. Samsung Galaxy S20 351Mbps
5. Poco F2 Pro 341Mbps
6. Redmi Note 9t 332Mbps
7. Realme Gt 330Mbps
8. Doogee S96 Pro 328Mbps
9. Xiaomi Redmi Note 10s 325Mbps
10. Poco M3 Pro 323Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:51
Positie van deze smartphone in de ranglijst:0/51

Opmerking: ik heb een 400 Mbps-lijn en een modem die hogere snelheden kan leveren, maar ik weet nooit zeker hoeveel bandbreedte er beschikbaar is als ik een test doe.
[b]

GPS-prestaties

[b]Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en maak ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert de GPS het signaal om aan de weg te blijven hangen niet kunstmatig, het heeft geen markeringen, zodat je de werkelijke positie kunt zien. Ik gebruik dan een applicatie om de nauwkeurigheid van het signaal te meten. Ik heb een signaalnauwkeurigheid van 2 meter met de iiiF150 R2022, het is een goede score, maar ik haal meestal een nauwkeurigheid van 1 meter met een GPS-chip van Mediatek. Ik ga er weer vanuit dat de beschermende coating van de telefoon een rol speelt. Als je binnen bent, moet je 2 tot 3 meter toevoegen voor nauwkeurigheid, afhankelijk van de dikte van wat je scheidt van de buitenkant.[b][b]Top 10 - GPS-nauwkeurigheidsclassificatie
1. Oukitel C21 1m
2. Redmi 9a 1m
3. Doogee S96 Pro 1m
4. Xiaomi Redmi Note 10s 1m
5. Xiaomi Redmi Note 9 1m
6. Umidigi Bison Pro 1m
7. Redmi 10 1m
8. Poco M4 Pro 1m
9. Redmi 9c 2m
10. Umidigi Bison 2m

Aantal smartphones in de ranglijst:28
Positie van deze smartphone in de ranglijst:0/28

Opmerking: een nauwkeurigheid van 3 meter of minder kan eenvoudig worden gecorrigeerd door een goede GPS-applicatie. De telefoonprestaties spelen ook een rol bij de snelheid waarmee je scherm wordt bijgewerkt, dus de nauwkeurigheid kan in het gedrang komen door een te trage weergave.
[b]

Batterijduur

Capaciteit : 8000
Snel laden : Ja
W max : 18
De iiiF150 R2022 is uitgerust met een enorme 8300mAh-batterij en met dat soort capaciteit zou ik een echt goede batterijduur moeten krijgen en je zult zien dat het gedeeltelijk in orde is. [b][b] Met zo'n batterij en een geadverteerde snelle lading van 18W, verwachtte ik dat een volledige batterijlading echt heel lang zou duren en dat is inderdaad zo. Het duurt bijna 4 uur om de telefoon op te laden, het lijkt misschien lang, maar je moet de 8300 mAh vullen en als ik kijk naar de oplaadsnelheid door de mAh / min te nemen, zie ik dat het opladen veel sneller is dan geadverteerd. Deze belasting is vrij lineair, ik merk alleen een zeer kleine vertraging op voor de laatste percentages. Het duurt ongeveer 50 minuten om 20% te bereiken [b]
Zoals ik hierboven schreef, is 8300 mAh veel en daarom zou de autonomie logischerwijs goed moeten zijn. Dit is deels het geval maar ik zou deze telefoon moeten vergelijken met een auto met een grote brandstoftank maar met een bovengemiddeld verbruik. Met het scherm op 50% kreeg ik een autonomie van bijna 25 uur, het is een zeer comfortabele autonomie, maar ik behaalde een identieke score met telefoons met een kleinere batterij. Deze telefoon is daardoor minder efficiënt in het sparen van de batterij en het grote scherm verbruikt meer stroom. Als ik de helderheid verhoog naar 100% krijg ik een autonomie van bijna 15 uur. Ook hier is het een comfortabele autonomie, maar andere telefoons bereiken hetzelfde niveau met een batterij met een lagere capaciteit.
[b]

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.[b]

Hardware

Selfie / resolutie : 16.3
Resolutie : 64
De iiiF150 R2022 is uitgerust met een hoofdsensor van 64 miljoen pixels, het zou een Sony- of Samsung-sensor kunnen zijn, maar op dit moment heb ik geen informatie meer. Deze sensor van 64 miljoen pixels wordt vergezeld door een infraroodsensor van 20 miljoen pixels. Met deze sensor maak je foto's in totale duisternis, de telefoon is voorzien van infrarood verlichting aan de achterzijde.[b]Standaard app[b]Robuuste telefoonbouwers volgen over het algemeen de basisversie van Android voor algemene telefoonfunctionaliteit. Oukitel heeft echter enkele wijzigingen aangebracht met deze telefoon. De foto-applicatie werkt over het algemeen volgens dezelfde principes als de basisversie op Android maar de menu's zijn anders geplaatst. Het is mogelijk om het display aan te passen zoals op andere telefoons, maar als je Samsung of Xiaomi gewend bent, zul je een beetje moeten zoeken om je merken te vinden. De applicatie is over het algemeen goed ontworpen, je moet alleen weten waar je heen moet om de instellingen te wijzigen.[b][b]

Fotokwaliteit

Foto test / studio[b]De iiiF150 R2022 heeft een 64 Mpx fotosensor, ik weet niet welk model het is, dus een vergelijkingspunt heb ik niet. Deze telefoon is ook uitgerust met een 20 Mpix infraroodsensor waarmee je foto's kunt maken in totale duisternis. [b][b] Hoofdsensor
Ik heb de hoofdsensor getest met en zonder HDR / AI evenals de 64 Mpix-modus. HDR / AI-modi produceren foto's die een beetje griezelig zijn, omdat de compensatie van het donkere gebied ook invloed heeft op de kleuren en de weergave soms behoorlijk vreemd is (ik heb een voorbeeld opgenomen in de onderstaande galerij). Ik merk dat ondanks de overvloed aan licht in mijn studio, de iiiF150 R2022 de neiging heeft om de foto te onderbelichten. De scherpte is goed en egaal maar had iets meer mogen zijn. Buiten het centrum zag ik geen plotseling scherpteverlies. Het probleem van onderbelichting komt vrij vaak voor, dit probleem is mogelijk niet aanwezig voor foto's die bij daglicht zijn gemaakt. De rest van de test zal dit aantonen (of niet). [b][b] Ik pakte wat oude briefjes die al een tijdje in mijn portemonnee lagen om een testafbeelding te maken. Deze telefoon is de eerste die deze test doet.
deze test kunt u het detailniveau zien dat door de telefoon is vastgelegd en de consistentie van scherpte van rand tot rand. Wat ik op de vorige foto zag, is hier ook waar. Ten eerste is er de onderbelichting maar de scherpte lijkt constant. De karakters op de Hongaarse bankbiljetten zijn altijd gemakkelijk te lezen, de details van het Canadese bankbiljet in het midden zijn goed genoeg zonder geforceerd te zijn zoals op sommige telefoons. [b][b] Infraroodsensor
Ik heb de studiolampen niet uitgezet voor deze foto, ik zou de nachtfoto later testen. Ik wilde kijken of de infraroodsensor een goede beeldkwaliteit en vooral een goede beelddiepte kon leveren. Ik heb dit soort sensoren al getest en de kwaliteit had me tot nu toe niet echt overtuigd. Deze iiiF150 R2022 is de eerste telefoon met een infraroodsensor die een acceptabele beeldkwaliteit levert. De foto is vrij korrelig maar de scherpte is veel beter dan wat ik eerder heb kunnen testen. Dit is een bemoedigend eerste resultaat voor de nachttest die binnenkort volgt.[b][b]Foto test / zon[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b][b]Foto test / bewolkt[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b][b]Test foto / nacht[b]
De iiiF150 B2022 is geen voorvechter van nachtfotografie en ook niet de slechtste voor dit soort foto's. De foto's gemaakt door de hoofdsensor missen scherpte, ze zijn iets te donker en digitale ruis is erg aanwezig. De infraroodsensor daarentegen doet het veel beter, mits hij niet direct wordt blootgesteld aan een te sterke lichtbron. [b][b]

Videokwaliteit

Stabilisatie[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b]Video normale conditiesNog niet beschikbaar / getest[b][b]Video low light[b] De iiiF150 is niet erg goed voor nachtelijke video's, het belichtingsniveau is veel te laag, de video is veel te donker. De kracht van deze smartphone heeft echter een positief effect op video, beeldverwerking is direct, video is daardoor erg vloeiend en digitale ruis wordt zeer goed onder controle gehouden. Ook lijkt de sensor moeite te hebben met het vinden van een focusgebied als het te donker is, waardoor het beeld soms wat overslaat.[b]

Audiokwaliteit

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.[b]
Frequency Response[b]Deze test is bedoeld om te testen of het toestel in staat is alle frequenties correct te reproduceren. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om op alle frequenties een goed geluid te zien, is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen.
De iiiF150 R2022 reproduceert de meeste frequenties redelijk natuurgetrouw, hij biedt een bijna identieke geluidskwaliteit als de Doogee S96 Pro met hoge frequentie-uitval vanaf 10khz. De hoge tonen zijn daardoor minder natuurgetrouw.[b]Dynamisch bereik[b]Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus te spelen te testen. Ook hier moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de referentie staan.
De iiiF150 R2022 produceert een behoorlijk krachtig geluid tot 93 dB met een koptelefoon. Dit vermogen veroorzaakt geen noemenswaardige vervorming van het geluid.[b]Geluidsniveau[b]Deze test heeft tot doel te bepalen of het geteste apparaat in staat is om geluiden zonder veel ruis te reproduceren. Een hoge score duidt op een lage parasietendruk, een lagere score duidt op een hogere aanwezigheid van parasieten.Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven. [b]
Screen grootte : 5.86
Resolutie : 2460 x 1080
Ratio : 19:9
Type : LCD IPS
dE wit : 16.4
dE rood : 8.5
dE groen : 4.1
dE blauw : 7.8
dE geel : 6.9
dE cyan : 15.7
dE magenta : 6.6
Wit temperatuur : 10630
Contrast : 1366:1
Helderheid : 600
Colorimetrie[b]
Ik heb een dE-kleurverschil van 9,42, het is geen erg goede score, maar tegelijkertijd verwachtte ik niet veel van een telefoon als deze, het is eerder een behoorlijk hulpmiddel. Het kleurverschil is zichtbaar en ik kon geen instellingen vinden om de kleurtemperatuur te wijzigen. Wit heeft een temperatuur van meer dan 10000k, dus beelden zullen koud en soms een beetje blauwachtig zijn.[b][b]Top 10 - rangschikking van de beste schermen op basis van colorimetrie
1. Xiaomi Mi 10 Lite 5g dE = 0.73
2. Xiaomi Mi 10t Pro dE = 0.83
3. Realme Gt dE = 1.17
4. Xiaomi Mi 11 Lite dE = 1.19
5. Xiaomi Redmi Note 8 dE = 1.2
6. Xiaomi Redmi Note 10 dE = 1.23
7. Xiaomi Redmi Note 10 Pro dE = 1.31
8. Samsung Galaxy S20 dE = 1.4
9. Poco M3 dE = 1.4
10. Xiaomi Mi 9 Lite dE = 1.46

Aantal smartphones in de ranglijst:52
Positie van deze smartphone in de ranglijst:0/52

Let op: het colorimetrische verschil wordt gemeten in dE. Na drie uur zal het menselijk oog een colorimetrisch verschil waarnemen, dus de dE moet het laagst zijn. De tests zijn allemaal uitgevoerd met een colorimetrische sonde.
[b]Helderheid / Contrast[b]Ik heb met mijn sonde een helderheid van 600 cd/m² gemeten, dit helderheidsniveau is voldoende om de telefoon bij daglicht te kunnen gebruiken. Ik heb een contrast gemeten van 1366:1, wat een gemiddelde score is. [b][b] Het scherm van de iiiF150 R2022 biedt dus geen beeld van buitengewone kwaliteit, maar voor de doelgroep van dit type telefoon zal dit waarschijnlijk geen probleem zijn. De iiiF150 heeft een zeer groot 6,78-inch scherm (het is enorm voor dit soort telefoons) en een frequentie van 90hz, het is de eerste smartphone van dit type die ik test met de combinatie van deze twee elementen.[b]

Biometrie

Deze telefoon gebruikt een vingerafdruksensor aan de rechterkant van de telefoon, deze sensor werkt geweldig, ik heb geen enkel probleem ondervonden bij het gebruik ervan.[b]

Besturingssysteem

[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Accessoires F150 B2021

Om nog meer te genieten van je ervaring met je smartphone bied ik links naar allerlei accessoires die je misschien handig vindt

Beschermhoes / koffer f150 b2021
Screen beschermfolie f150 b2021
Geheugenkaart f150 b2021
USB-kabel / oplader f150 b2021
Koptelefoon f150 b2021
Fietsenrek f150 b2021

Vergelijk F150 B2021 met de anderen

Ik heb voor elke test een score van 1 tot 10 toegekend die de sterke en zwakke punten van een product bepaalt. Ik gebruik 0 voor criteria die (nog) niet zijn getest. Een score van 1 tot 3 duidt op slechte prestaties (en ja, dat is ook zo), een score van 4 tot 6 duidt op gemiddelde prestaties, een score van 7 tot 8 duidt op goede prestaties en een score van 9 en 10 duidt op uitzonderlijke prestaties. .
De score wordt berekend op basis van mijn metingen en als er geen metingen zijn, is het een subjectieve mening op basis van mijn ervaring.

De scores zijn niet statisch, ze veranderen in de loop van de tijd omdat de prestaties van nieuwe producten veranderen en hiermee moet rekening worden gehouden.

Score nog niet beschikbaar
F150 B2021
Wereldwijde ranglijst
1. Realme Gt 112.5 / 140
2. Poco F2 Pro 111.5 / 140
3. Poco F3 111.5 / 140
4. Samsung Galaxy S20 111 / 140
5. Poco X3 Pro 107.5 / 140
6. Samsung Galaxy S10+ 107 / 140
7. Xiaomi Redmi Note 10 Pro 106.5 / 140
8. Xiaomi Mi 9t Pro 106 / 140
9. Samsung Galaxy A52 104 / 140
10. Tcl 10 Pro 104 / 140
11. Xiaomi Mi 11 Lite 104 / 140
12. Xiaomi Redmi Note 10s 102 / 140
13. Poco M4 Pro 101.5 / 140
14. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 101 / 140
15. Poco X3 101 / 140
16. Xiaomi Mi Note 10 Lite 101 / 140
17. Xiaomi Redmi Note 10 101 / 140
18. Redmi Note 9t 100.5 / 140
19. Xiaomi Redmi Note 8 Pro 100 / 140
20. Poco M3 Pro 98 / 140
21. Doogee S96 Pro 98 / 140
22. Xiaomi Redmi Note 9s 98 / 140
23. Xiaomi Mi 9 Lite 98 / 140
24. Redmi 10 97.5 / 140
25. Xiaomi Redmi Note 8 97 / 140
26. Umidigi Bison Pro 95 / 140
27. F150 R2022 95 / 140
28. Poco M3 94.5 / 140
29. Xiaomi Redmi Note 7 94 / 140
30. Realme 6 93 / 140
31. Umidigi A9 Pro 92 / 140
32. Umidigi Bison 92 / 140
33. Oukitel C21 89.5 / 140
34. Xiaomi Mi A3 89 / 140
35. Nokia 5.3 89 / 140
36. Motorola G8 Power 89 / 140
37. Xiaomi Redmi Note 9 89 / 140
38. Oneplus Nord N100 88.5 / 140
39. Honor 9x 88 / 140
40. Meizu Note 9 86 / 140
41. Xiaomi Mi 8 Lite 86 / 140
42. Xiaomi Redmi Note 5 85 / 140
43. Umidigi S3 Pro 83 / 140
44. Samsung Galaxy A21s 82 / 140
45. Umidigi F2 82 / 140
46. Redmi 9a 81 / 140
47. Redmi 9c 80 / 140
48. Ulefone Armor 7e 80 / 140
49. Doogee S58 Pro 78.5 / 140
50. Honor 8x 78 / 140
51. Umidigi F1 77 / 140
52. Huawei Y6 2019 74 / 140
53. Xiaomi Mi 10t Pro 57 / 70
54. Xiaomi 11t 16 / 20
55. Google Pixel 5 15 / 20
56. Elephone U5 0 / 0

Test / beoordeling conclusie

[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b]Sterktes[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b][b]Zwaktes[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b][b]Alternatieven voor dit product[b][b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Opmerkingen

Discussieer mee / Stel je vragen

Je reactie wordt na validatie gepubliceerd. Ik reageer in mijn vrije tijd op meer dan 1500 reacties per jaar, dus ik kan niet altijd even snel reageren. Je e-mailadres is niet publiekelijk zichtbaar en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.









Ontvang een e-mail wanneer er een reactie is gepubliceerd