Op deze pagina:
Prijs Oukitel WP18
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Hardware
Fotokwaliteit
Videokwaliteit
Externe geluidskwaliteit
Geluidskwaliteit (hoofdtelefoon)
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Vragen

Notificatie nieuwe posts: YouTube Facebook

Oukitel WP18: test en review

Oukitel WP18: test en review
Categorie: Smartphones

Ik test wel eens telefoons van minder bekende merken en zo kan ik beoordelen of deze merken ver achterlopen op de bekende merken of juist een geloofwaardig alternatief vormen. Ik heb eerder twee Oukitel-telefoons getest en het stelde me in staat een pretentieloos merk te ontdekken dat erin slaagt telefoons te produceren tegen een zeer concurrerend prijsniveau zonder grote concessies te doen aan de kwaliteit van de telefoon. [b][b] Ik test ook robuuste telefoons en deze keer zal ik Oukitel en deze categorie telefoons combineren door Oukitel WP18 te testen. [b][b] De Oukitel WP18 is verkrijgbaar voor ongeveer 100€ bij Banggood, er zijn niet veel telefoons meer in deze prijsklasse: [b] Oukitel WP18 op Banggood [b][b][b]linkWebsite waar ik de Oukitel WP18 gekocht heb: https://www.banggood.com/custlink/DK3E2FLPbB[b]

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.[b]
Waarin verschillen mijn tests van andere op het web?

- Ik koop de toestellen meestal met mijn eigen geld, de prijs is dus net even belangrijk als voor je!
- Ik bewaar de toestellen minstens enkele weken (soms meer) om te zien wat ze waard zijn in reële omstandigheden.
- Ik beantwoord (indien mogelijk) je vragen om je te helpen beslissen voordat je de toestellen koopt.
- niemand betaalt me om deze reviews te doen, ik ben dus volledig neutraal en onafhankelijk.
- Mijn pagina's zijn niet gevuld met advertenties.


Poco X4 GT review / test / recensie
Oukitel WP18: test en review
Poco F4 GT: test, volledige review/mening
Xiaomi Redmi Note 8 test, review en prijs
Xiaomi Redmi Note 8 Pro test / review en prijs
Huawei Y6 2019 test, beoordeling en prijs
Xiaomi Mi A3 test, review en prijs
Umidigi S3 Pro: test, review en prijs
Meizu Note 9 test review en prijs
Umidigi F1 test, beoordeling, prijs

Prijs Oukitel WP18

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Oukitel WP18 van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.[b]
Prijs niet meer No price available for this product (not yet or not anymore)
[b]
helpBovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

22 april 2022: bestel de Oukitel WP18 bij Banggood [b] 4 mei 2022: Ik heb de Oukitel WP18 ontvangen, de test kan beginnen [b][b]

Waarom deze telefoon?

Robuuste telefoons zijn geen modieuze objecten, daar zijn ze niet voor ontworpen, ze moeten eerder worden gezien als een werkinstrument. Dit type telefoon biedt vaak een verslechterde ervaring in vergelijking met een traditionele smartphone, maar sommige merken slagen erin om versterkte telefoons te produceren zonder al te veel beperkingen op de functionaliteit van de telefoon. [b][b] De grote kracht van deze Oukitel WP18 is de 12500 mAh batterij, het is de grootste batterij die ik tot nu toe heb getest. Daarnaast biedt de Oukitel WP18 IP69 stof- en IP68 waterdichte bescherming en is hij bestand tegen een val van 1,5 meter. Dit zijn argumenten die andere merken ook hebben gebruikt, maar wat het verschil kan maken, is de prijs, want deze Oukitel is verkrijgbaar voor iets meer dan € 100. Voor deze prijs mag je geen prestatiegerichte machine verwachten, maar het maakt de wereld van robuuste smartphones toegankelijker.[b]

Uitpakken

De Oukitel wordt geleverd in een vrij eenvoudige rechthoekige doos die geen indicatie geeft van het product, wat vaak het geval is bij dit soort telefoons. De doos bevat uiteraard de telefoon, een handleiding, een usb-c-kabel, een oplader en een naald voor de simlade die moeilijk van zijn locatie te verwijderen is. Deze naald is ook groter dan gemiddeld omdat de simlade eerst wordt beschermd door een laagje siliconen, daarna moet je de la die verder in de telefoon zit losmaken, ook heb ik vrij moeilijk toegang tot de simlade. [b]
Lengte : 174.8
Breedte : 83
Dikte : 18.5
Gewicht : 380
Jack uitgang : Neen
Type USB : Type C
Infrarood port : Neen

Eerste configuratie

De Oukitel WP18 draait op een basisversie van Android 11, dus je zult geen advertenties of pogingen tot registratie in een cloud of dit soort service zien. De eerste installatie volgt hetzelfde pad als alle telefoons met Android 11, Oukitel heeft niets toegevoegd. Er is geen configuratie voor een vingerafdruklezer omdat die er gewoon niet is.[b]

Afwerking

Telefoons zoals de Oukitel WP18 zijn niet gemaakt om een schoonheidswedstrijd te winnen of te schitteren in de samenleving, het zijn telefoons die moeten worden beschouwd als een werkinstrument, dus ze hebben een ruw uiterlijk en vaak weinig esthetiek. [b][b]
De achterkant van de telefoon is volledig gehuld in zijn beschermende pantser, het geeft een bijna militaire uitstraling met zijn zeer hoekige vormen. Het geluid van de luidspreker komt uit de achterkant en aangezien het een waterdichte constructie is, is de kans groot dat dit geluid niet van een zeer goede kwaliteit zal zijn, maar ik zal het geluid later in dit artikel testen. Het fotoblok is perfect geïntegreerd in de telefoon, het steekt niet uit om een botsing te voorkomen met iets dat het zou kunnen beschadigen. Het fotoblok wordt ook beschermd door een extra glas/plastic laag om schokken te weerstaan. Aan de onderkant zit een inkeping om een riem aan te bevestigen. [b][b]
De 4 hoeken van de telefoon zijn versterkt om vallen te weerstaan, dus de telefoon heeft geen perfect rechthoekige vorm, maar heeft een klein uitsteeksel op de vier hoeken. [b][b]
De USB-C-poort wordt beschermd door een siliconen/rubberen strip die de USB-post beschermt tegen stof en vuil, maar ook voorkomt dat de poort niet in contact komt met water. Ik weet niet zeker of deze bescherming voldoende is om te voorkomen dat er water binnendringt, maar het is ook waarschijnlijk dat de USB-poort zelf waterdicht is. [b][b]
Voor de sim-lade is het hetzelfde, het wordt beschermd door dezelfde rubberen laag als de usb-poort. De bescherming zit stevig verankerd in de zijkant van de telefoon, maar maakt de simlade moeilijker toegankelijk. Er is een gat om de naald in te duwen om de lade te openen, maar ik kon de simlade niet op die manier openen, ik opende hem met de naald als een hendel. De simlade is vrij klein en kan een simkaart en een geheugenkaart bevatten. [b][b]
De power- en volumeknoppen zijn op de gebruikelijke plaatsen aanwezig, ook deze knoppen zijn verstevigd om schokken te weerstaan. In tegenstelling tot hun uiterlijk vond ik deze knopen een beetje zacht. Om screenshots te maken (combinatie volume + ontsteking), heb ik de knoppen daarom diep genoeg ingedrukt om mijn screenshots te kunnen maken. [b][b]
Het scherm ziet er enorm uit, maar is in werkelijkheid niet zo groot omdat het wordt omlijst door grote randen, wat vaak het geval is voor telefoons van dit type. Het scherm wordt beschermd door een plastic film om het te beschermen tegen krassen, maar het wordt ook beschermd door een extra laag plastic voor een effectievere bescherming. Het scherm is dus goed beschermd maar ik denk dat een val op een scherp voorwerp het scherm toch kan beschadigen, ik kreeg feedback van gebruikers van andere merken die mij vertelden dat ze hun scherm hadden gebroken na een val op een scherp voorwerp. Ik weet niet of dit het geval is voor deze telefoon, maar deze telefoons moeten niet worden beschouwd als onkwetsbare objecten, dit is niet het geval. [b][b]
De luisterspeaker zit op de gebruikelijke plek, hij is waterdicht dus ik denk dat het geluid daardoor wat vervormd zal zijn, ik test dit verder in dit artikel. Hier kunnen we duidelijk de aanwezigheid van de schermbeschermfolie zien. [b][b] Zoals ik aan het begin van de paragraaf schreef, gaat deze telefoon geen schoonheidswedstrijd winnen, maar dat is sowieso niet het doel. Deze telefoon is erg massief, hij weegt 380 gram, het is een van de zwaarste telefoons die ik tot nu toe heb getest, maar hij is aan alle kanten beschermd. Het onderscheidt zich niet echt van andere telefoons van dit type, maar voor deze prijs is dat geen probleem. [b]

Specificaties

[b]De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon. De Oukitel WP18 is een instaptelefoon, dus op technisch gebied had ik niet verwacht dat ik buitengewone dingen zou vinden, ik heb de 4 Gb / 32 Gb-versie getest en 32 Gb is erg weinig. Nadat ik mijn profiel uit de Google-cloud had overgezet om de telefoon te testen met al mijn gebruikelijke applicaties, bleef ik nog maar 18 Gb aan opslaggeheugen over. [b][b] Het scherm heeft een resolutie van 1440x720p, dus de pixeldichtheid is lager dan gemiddeld en als ik de telefoon kantel, zie ik variaties in de intensiteit van het wit. Deze variatie zou naar mijn mening kunnen komen van de bescherming die het scherm bedekt. De batterij is duidelijk het sterke punt van deze telefoon, want met een batterij van 12500 mAh is dit de grootste batterij die ik tot nu toe heb getest. [b][b] De telefoon ondersteunt de Widevine L3-codec, dat betekent dat je Netflix niet in HD kunt kijken, maar dat maakt niet zoveel uit, want het scherm van deze telefoon is geen HD . [b][b][b]

CPU / GPU Prestatie

CPU : MediaTek Helio A22 (MT6761)
GPU : IMG PowerVR GE-class GPU
Geheugen (RAM) : 4 Gb
Opslagcapaciteit : 32 Gb
[b][b]De Oukitel WP18 draait onder een Mediatek-architectuur en dit omvat dus de CPU, GPU, wifi, GPS, bluetooth. De CPU is een Mediatek MT6761V/WBB, het is een instap-CPU die dus geen al te hoge prestaties gaat leveren, deze telefoon is duidelijk niet ontworpen om complexe operaties aan te kunnen. Het zal daarom traag zijn in zware toepassingen, zelfs als het gebruik van basisfuncties niet echt wordt beïnvloed. [b][b] Voor de GPU is het een beetje hetzelfde, ik heb hier een PowerVR Rogue GE8300, het is een instapmodel GPU die niet ontworpen is voor gaming. Je kunt zonder problemen eenvoudige Android-games spelen, maar geavanceerdere games worden slechter qua graphics en vloeiendheid. [b][b][b]

Benchmark Antutu/3DMark

Met een instap-CPU en GPU verwachtte ik geen hoge score op Antutu. Ik heb een score van 83574 punten, dus het is erg laag, maar je moet iets verder gaan dan de score door te kijken waar het uit bestaat. Ik zie bijvoorbeeld dat ik een score van 30349 punten krijg voor de CPU, het is laag, het komt min of meer overeen met de helft van een Redmi 10. Voor de GPU krijg ik een score van 8958 punten, het is verreweg de laagste score die ik heb tot nu toe gekregen, doet de Redmi 10 het 5 keer beter. Dit geeft een zeer duidelijke indicatie van wat je van deze telefoon kunt verwachten op het gebied van prestaties, dus de game-ervaring zal helemaal niet goed zijn, maar daar gaat deze telefoon niet over, ik schrijf dit alleen om de verwachtingen van degenen te managen wie wil er met deze telefoon spelen. [b]
Antutu score : 83574
Antutu CPU : 30349
Antutu GPU : 8958
Antutu UX : 18963
Antutu Mem : 25304
[b]Top 10 - prestatieclassificatie op basis van Antutu
1. Poco F4 Gt - 853016
2. Realme Gt - 811858
3. Black Shark 4 Pro - 759986
4. Poco X4 Gt - 714577
5. Oppo Find X2 Pro - 605184
6. Oneplus 8t - 595000
7. Poco F3 - 589677
8. Xiaomi Mi 10t Pro - 581650
9. Oneplus 8 Pro - 579417
10. Xiaomi Mi 10 - 579114

Aantal smartphones in de ranglijst:144
Positie van deze smartphone in de ranglijst:128/144

Opmerking: deze ranglijst bevat alleen de telefoons die ik heb getest en enkele andere die ik ter referentie heb toegevoegd.
[b]Gaming[b]Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten. Als je de vorige paragrafen hebt gelezen, zal het je niet verbazen dat de in-game prestaties met PUBG Mobile slecht zijn. Texturen worden verkleind tot minimale kwaliteit, de diepte van het zicht is minimaal, de framesnelheid is erg laag en de gameplay is schokkerig tot het punt dat je af en toe van plaats naar plaats springt. Dus dit alles is natuurlijk niet erg serieus voor een telefoon van dit type, ik pas mijn testprotocol gewoon op dezelfde manier toe voor alle telefoons, zelfs als het voor sommige telefoons niet veel zin heeft.[b][b][b]

Netwerkprestatie

De Oukitel WP18 biedt voldoende dekking van 4G-frequenties om overal te gebruiken. Geen 5G voor deze prijs en voor 3G is de dekking niet enorm, dus controleer de frequenties voor uw land.[b]
3G frequenties : B1 (2100), B2 (1900), B4 (1700/2100 AWS A-F), B5 (850), B8 (900)
4G frequencies : B1 (2100), B2 (1900), B3 (1800), B4 (1700/2100 AWS 1), B5 (850), B7 (2600), B8 (900), B12 (700), B13 (700), B17 (700), B18 (800), B19 (800), B20 (800), B26 (850), B28b (700), B28a (700), B38 (TDD 2600), B40 (TDD 2300), B41 (TDD 2500), B66 (1700/2100)
Bluetooth : Bluetooth 5.0 LE
Aantal metingen : 1351
Gemiddeld signaal (referentie) : -95.94
Gemiddeld signaal (telefoon) : -92.92
Gemiddelde afwijking referentie/telefoon : -3.02
Min/Max-signaal (referentie) : -91 / -97
Min/Max-signaal (telefoon) : -92 / -97
Kies je land om te controleren of je telefoon compatibel is:


Met de onderstaande frequenties kun je zien of deze telefoon compatibel is met je provider of dat je deze kunt gebruiken waar je op vakantie gaat.


Signaal 4G (vanaf december 2020)[b]Ik heb besloten om de methode voor het meten van het netwerk te veranderen omdat ik merkte dat de configuratie van het mobiele netwerk in de loop van de tijd verandert. Dit maakt het moeilijker om telefoons te vergelijken omdat de omstandigheden niet meer exact hetzelfde zijn.[b][b]Om dit probleem te voorkomen, heb ik een apparaat opgezet dat 24 uur per dag een tiental parameters van het mobiele netwerk opvangt (bv.: cel id, rssi, rsrq, snr, frequentie,...). Ik plaats dan de telefoon naast het toestel gedurende 24 tot 48 uur met dezelfde metingen, zodat ik ze kan vergelijken.[b][b] Overzicht van de geteste telefoons met deze methode[b][b]
Telefoon getest:MetingenGemid. signaal (ref)Gemid. signaal (phone)Min/Max (ref)Min/Max (phone)
Samsung Galaxy S10+457-93.06-97.39-89 / -98-97 / -99
Xiaomi Mi 9t Pro669-93.69-95.84-90 / -95-92 / -98
Poco F2 Pro1438-91.02-94.99-89 / -94-94 / -96
Xiaomi Mi 10 Lite 5g1645-90.77-95.02- 88 / -98-95 / -100
Poco X3821-94.89-103.19-91 / -97.7-101 / -104
Umidigi Bison2343-92.71-96.46-90 / -99-94 / -102
Oukitel C211101-92.04-94.99-90 / -97-92 / -95
Poco M31116-92.09-91.74-88 / -98-90 / -99
Xiaomi Mi 10t Pro1071-90.61-94.03-88 / -94-94 / -96
Umidigi A9 Pro981-90.40-94.01-88 / -95-93 / -95
Redmi Note 9t1201-92.149-91.71-90 / -97-91 / -97
Xiaomi Redmi Note 10999-92.35-93.99-88 / -97-92 / -98
Xiaomi Redmi Note 10 Pro877-89.72-90.56- 88 / -92-89 / -95
Poco X3 Pro1876-91.45-92.91-90 / -94-90 / -96
Poco F31382-90.79-94.2-89 / -94-93 / -98
Oneplus Nord N100896-91.23-96.005-88 / - 99-96 / -99
Xiaomi Mi 11 Lite2875-91.36-91.49-87 / -96-90 / -96
Samsung Galaxy A521427-89.27-93.39-87 / -98-92 / -96
Doogee S96 Pro1259-94.2-91.21-90 / -102-88 / -95
Xiaomi Redmi Note 10s957-92.07-97.62-90 / -102-96 / -102
Poco M3 Pro1247-91.76-102.97-99 / -104-88 / -98
Realme Gt843-96.49-94.02-93 / -101- 92 / -96
F150 R20221002-92.4-105.1-90 / -97-98 / -110
Umidigi Bison Pro936-94.2-104.98-91 / -98-95 / -105
Redmi 102141-94.74-100.92-92 / -98-99 / -101
Tcl 10 Pro871-93.43-94.001-92 / -96-93 / -95
Poco M4 Pro570-93.71-96.78-91 / -98-95 / -99
Google Pixel 51444-91.02-97.02-90 / -94-97 / -101
Xiaomi 11t1576-92.305-92.003-90 / -96-92 / -93
Redmi Note 111223-92.5-91.32-92/-97-90 / -93
Black Shark 4 Pro2383-95.178-95.42-90 / -100-93 / -101
Redmi Note 11 Pro349-95.33-93-89 / -101-92 / -94
Poco M4 Pro 4g1202-90.85-88.95-87 / - 95-88 / -98
Tcl 30 Se567-92.11-92.85-88 / -98-99 / -93
Poco X4 Pro562-92.06-94.01-90 / -95-95 / -93
Redmi Note 11 Pro Plus 5g945-93.5-93.54-91 / -97-92 / -97
Poco F4 Gt832-95.02-93.09-90 / -99 -93 / -97
Oukitel Wp181351-95.94-92.92-91 / -97-92 / -97
Poco X4 Gt387-96.99-96.505-96 / -98-95 / -98
[b][b]Om de gevoeligheid van het 4G-netwerk te testen heb ik met deze telefoon 1351 metingen gedaan en deze tegelijkertijd vergeleken met de metingen van mijn sonde. Ik kreeg een gemiddeld signaal van -95,94 dBm met de telefoon en een gemiddeld signaal van -92,92 dBm voor de sonde. Dus ik heb een verschil van ongeveer 3 dBm tussen de twee in het voordeel van de sonde. Daarmee staat de Oukitel WP18 laag in het midden van de ranglijst en dat is niet zo gek omdat telefoons van dit type vaak een lagere netwerkgevoeligheid hebben. Ik kan me voorstellen dat hun beschermlaag een rol moet spelen. De enige uitzondering onder de robuuste telefoons die ik heb getest, was de Doogee S96 Pro. [b][b][b][b][b]Download/Upload snelheid[b]Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.[b]Top 10 - snelheidsrangschikking tijdens downloaden
1. Samsung Galaxy S20 D:351Mbps U: 20Mbps
2. Poco X3 D:232Mbps U: 55Mbps
3. Xiaomi Mi 10 Lite 5g D:223Mbps U: 52Mbps
4. Poco F2 Pro D:207Mbps U: 53Mbps
5. Xiaomi Mi Note 10 Lite D:153Mbps U: 68Mbps
6. Xiaomi Mi A3 D:150Mbps U: 60Mbps
7. Xiaomi Redmi Note 9s D:150Mbps U: 60Mbps
8. Xiaomi Mi 8 Lite D:149Mbps U: 60Mbps
9. Samsung Galaxy A21s D:147Mbps U: 51Mbps
10. Huawei Y6 2019 D:145Mbps U: 61Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:30
Positie van deze smartphone in de ranglijst:0/30

Let op: de theoretische maximale snelheid van een telefoon wordt vaak beperkt door de configuratie van het mobiele netwerk en de congestie van het netwerk op het moment van de meting. Dus misschien kun je een hogere snelheid halen op een ander netwerk
[b][b]

Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.[b]
Wifi frequenties : 802.11a , 802.11b , 802.11g , 802.11n , 802.11n 5GHz , 802.11ac
Download snelheid : 390
Signaal / dicht : -27
Signaal / afstand : -72
Wifi-signaal[b]Ik heb een signaal gemeten van -27 dBm in de buurt van de router en -72 dBm op afstand, dit zijn onder de gemiddelde waarden, dus de wifi-gevoeligheid is niet uitstekend.[b][b]Top 10 - rangschikking van wifi-gevoeligheid
1. Poco F2 Pro -11dBm
2. Xiaomi Redmi Note 10 Pro -12dBm
3. Realme Gt -12dBm
4. Samsung Galaxy A21s -13dBm
5. Redmi Note 11 Pro -13dBm
6. Oneplus Nord N100 -15dBm
7. Poco X3 Pro -15dBm
8. Poco F3 -15dBm
9. Redmi Note 9t -15dBm
10. Black Shark 4 Pro -15dBm

Aantal smartphones in de ranglijst:64
Positie van deze smartphone in de ranglijst:49/64

[b]Download/Upload snelheid[b]Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.[b]Top 10 - Ranglijst van wifi-downloadsnelheden
1. Redmi Note 11 Pro Plus 5g 866Mbps
2. Poco F4 Gt 866Mbps
3. Poco X4 Gt 866Mbps
4. Black Shark 4 Pro 866Mbps
5. Poco M4 Pro 4g 433Mbps
6. Poco X4 Pro 433Mbps
7. Redmi Note 11 Pro 433Mbps
8. Poco F3 398Mbps
9. Oukitel Wp18 390Mbps
10. Poco X3 Pro 389Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:62
Positie van deze smartphone in de ranglijst:9/62

Opmerking: ik heb een 400 Mbps-lijn en een modem die hogere snelheden kan leveren, maar ik weet nooit zeker hoeveel bandbreedte er beschikbaar is als ik een test doe.
[b]

GPS-prestaties

[b]Om de nauwkeurigheid van het GPS-signaal te testen, gebruik ik twee positioneringsapplicaties om het verschil te evalueren tussen de werkelijke positie en de positie die door de telefoon wordt aangegeven. Deze test wordt buiten gedaan, zonder dat het signaal wordt belemmerd. Een nauwkeurigheid tot 3 meter kan gemakkelijk worden gecorrigeerd door een toepassing (bijv. Google Maps).[b][b] Ik heb een nauwkeurigheidsniveau van 3 m gemeten voor deze telefoon, dit is iets meer dan wat ik gewoonlijk meet voor telefoons met een Mediatek-chip, maar dit nauwkeurigheidsniveau kan worden gecorrigeerd door uw GPS-toepassing. [b][b]Top 10 - GPS-nauwkeurigheidsclassificatie
1. Oukitel C21 1m
2. Redmi 9a 1m
3. Xiaomi Redmi Note 10s 1m
4. Doogee S96 Pro 1m
5. Xiaomi Redmi Note 9 1m
6. Umidigi Bison Pro 1m
7. Redmi 10 1m
8. Tcl 30 Se 1m
9. Poco M4 Pro 1m
10. Poco M4 Pro 4g 1m

Aantal smartphones in de ranglijst:34
Positie van deze smartphone in de ranglijst:28/34

Opmerking: een nauwkeurigheid van 3 meter of minder kan eenvoudig worden gecorrigeerd door een goede GPS-applicatie. De telefoonprestaties spelen ook een rol bij de snelheid waarmee je scherm wordt bijgewerkt, dus de nauwkeurigheid kan in het gedrang komen door een te trage weergave.
[b]

Batterijduur

Om de levensduur van de batterij te testen heb ik een toepassing ontwikkeld die het batterijniveau minuut per minuut meet totdat de batterij leeg is. Deze toepassing verbruikt ongeveer tien procent van de bronnen van de telefoon en ik doe een test met 100 helderheid. Deze test is bedoeld om een contemplatief gebruik van een telefoon na te bootsen (bv. surfen op het internet, artikelen lezen, tijd doorbrengen op sociale netwerken). Deze resultaten gelden niet voor intensief gamen/streaming-gebruik.
Capaciteit : 12500
Snel laden : Ja
W max : 18
Autonomie (100% helderheid) : 2 733.00
Autonomie (50% helderheid) : 2859
Oplaadtijd : 362
Ontladingssnelheid (100%) : 0.04
Ontladingsscore (100%) : 4.57
Ontladingssnelheid (100%) : 0.03
Ontladingssnelheid (50% : 4.37
Laadsnelheid : 0.28
Laadscore : 34.53
Vanaf maart 2020 heb ik mijn subjectieve batterijtest vervangen door een technische test om het werkelijke gedrag van de batterij beter te kunnen meten. Nu test ik de autonomie en de oplaadtijd onder absoluut identieke omstandigheden. Ik voer verschillende metingen uit, zodat deze test alleen al enkele dagen duurt en ik de telefoon voor niets anders kan gebruiken.

Batterijduur - methodologie
Om de levensduur van de batterij te testen, meet ik het batterijverbruik elke minuut in strikt identieke omstandigheden om telefoons te kunnen vergelijken en ook om je in staat te stellen je telefoon in dezelfde omstandigheden te evalueren. Ik sluit elke invloed uit van toepassingen die de meting zouden kunnen verstoren. De autonomie is niet lineair, de batterij ontlaadt zich soms veel sneller aan het einde. Dit is een frustrerend fenomeen, maar met mijn metingen weet je of je snel een oplader moet vinden.

Batterijduur
De batterij van de Oukitel WP18 heeft een capaciteit van 12500 mAh en is ontladen van 100% tot 1% in 2 733.00 minuten met 100% helderheid, hij is ontladen van 100% tot 1% in 2859 met 50% helderheid. Op deze manier krijg ik een gemiddelde ontlaadsnelheid van 0.04% per minuut bij 100% lichtsterkte en 0.03% per minuut bij 50% lichtsterkte, het verbruik is dus 4.57 mA per minuut bij 100% lichtsterkte en 4.37 bij 50% lichtsterkte. Om de efficiëntie van de telefoon en de invloed ervan op de batterij te kunnen vergelijken, moet je de 4.57 (of 50%) score vergelijken met die van andere smartphones, het cijfer moet zo laag mogelijk zijn.

Laadtijd - methodologie
Om de oplaadtijd te testen, gebruik ik altijd dezelfde lader met dezelfde kabel. Ik meet de oplaadtijd minuut voor minuut om de evolutie van de lading en de oplaadsnelheid te zien. De laadsnelheid van een batterij is niet lineair, maar vaak sneller aan het begin en langzamer aan het einde. De lader is compatibel met snel laden.

Laadtijd
De accu van het Oukitel WP18 heeft een capaciteit van 12500 mAh en is opgeladen van 1% tot 100% in 362 minuten. Dit geeft me een gemiddelde laadsnelheid van 0.28% per minuut en dus een toename van 34.53 mA per minuut. Om de prestaties van de Oukitel WP18 te vergelijken met andere telefoons, moet je de 34.53 per minuut score gebruiken, deze score moet zo hoog mogelijk zijn.

In het bijzonder: de laadsnelheid is niet altijd lineair, de onderstaande grafiek geef je een indicatie van het gedrag van de batterij.

De volgende tabel geeft een overzicht van de geteste telefoons met de technische accutest, ze zijn gerangschikt in volgorde van efficiëntie. Een hogere batterijcapaciteit zou logischerwijs moeten resulteren in een hogere levensduur van de batterij, maar dat is niet altijd het geval en het geeft geen indicatie van de efficiëntie van een telefoon.

SmartphoneCapaciteit (mAh)Levensduur (minuten)EfficiëntiescoreLevensduur (minuten) / 50%Efficiëntiescore / 50%Laadtijd.Laden score
Nokia 5.34000549.007.291096.003.65199.0020.10
Oukitel C214000497.008.051324.003.02167.0023.95
Samsung Galaxy S204000565.007.081217.003.29136.0029.41
Honor 9x4000770.005.191333.003.00151.0026.49
Google Pixel 54080773.005.281559.002.6281.0050.37
Umidigi A9 Pro4150552.007.521562.002.66112.0037.05
Xiaomi Mi 10 Lite 5g4160749.005.551541.002.70163.0025.52
Realme 64300704.006.111104.003.89162.0026.54
Samsung Galaxy A524500652.006.901239.003.63165.0027.27
Redmi Note 11 Pro Plus 5g4500525.008.5712113.7224187.50
Black Shark 4 Pro4500425.0010.59937.004.8029.00155.17
Realme Gt4500574.007.841057.004.2687.0051.72
Tcl 10 Pro4500465.009.68889.005.06133.0033.83
Poco F34520657.006.881840.002.46122.0037.05
Poco F4 Gt4700365.0012.8810824.3438123.68
Poco F2 Pro47001150.004.091536.003.06180.0026.11
Xiaomi Redmi Note 105000691.007.241728.002.89193.0025.91
Poco M4 Pro5000634.007.891600.003.13123.0040.65
Redmi Note 9t5000766.006.532054.002.43148.0033.78
Oneplus Nord N1005000808.006.191278.003.91663.007.54
Umidigi Bison Pro5000610.008.201632.003.06255.0019.61
Poco M3 Pro5000657.007.611647.003.04131.0038.17
Xiaomi Redmi Note 10s5000636.007.861556.003.21161.0031.06
Xiaomi 11t5000476.0010.501204.004.1597.0051.55
Poco M4 Pro 4g5000723.006.921 500.003.3377.0064.94
Redmi Note 115000592.008.451 376.003.6369.0072.46
Motorola G8 Power5000912.005.482792.001.79311.0016.08
Samsung Galaxy A21s5000729.006.861283.003.90166.0030.12
Poco X4 Pro5000643.007.7813613.677467.57
Redmi 9a5000694.007.201902.002.63195.0025.64
Redmi 9c5000656.007.621915.002.61170.0029.41
Tcl 30 Se50006507.691 225.004.0817229.07
Umidigi Bison5000550.009.091471.003.40238.0021.01
Redmi 105000664.007.531684.002.97165.0030.30
Xiaomi Redmi Note 95020650.007.721808.002.78162.0030.99
Xiaomi Redmi Note 10 Pro5020625.008.031557.003.22213.0023.57
Xiaomi Redmi Note 9s5020663.007.571876.002.68224.0022.41
Umidigi F25150927.005.561854.002.78299.0017.22
Poco X3 Pro5160648.007.961688.003.06138.0037.39
Poco X35160653.007.901654.003.12181.0028.51
Doogee S58 Pro5180845.006.131908.002.71177.0029.27
Xiaomi Mi Note 10 Lite5260827.006.361609.003.27208.0025.29
Ulefone Armor 7e5500768.007.161140.004.82179.0030.73
Poco M36000842.007.131898.003.16217.0027.65
Doogee S96 Pro6350929.006.841405.004.52424.0014.98
F150 R20228300879.009.441498.005.54243.0034.16
Oukitel Wp18125002 733.004.5728594.3736234.53

helpHoe lees je deze cijfers?
De batterijcapaciteit is een belangrijk element bij het bepalen van de autonomie van een telefoon, maar het is niet de enige factor. Een telefoon met een grote batterij kan een kortere batterijduur hebben als hij meer stroom verbruikt. Als ik een voorbeeld uit het dagelijks leven zou moeten nemen, zou ik het universum van de auto gebruiken. Als een auto een grote brandstoftank heeft, zou hij een langere afstand moeten kunnen rijden, tenzij het gemiddelde brandstofverbruik hoger is. De score voor de efficiëntie van de batterij werkt op dezelfde manier, hij moet zo laag mogelijk zijn en staat voor het energieverbruik van de telefoon. Deze verschillen in efficiëntie zijn vaak gerelateerd aan de helderheid van het scherm, grote heldere schermen hebben de neiging om meer energie te verbruiken en zelfs als ze een grote batterij hebben, zal hun bereik korter zijn.

samengevat Het sterke punt van deze telefoon is de batterij, want met een capaciteit van 12500 mAh kun je een uitzonderlijke autonomie verwachten. Dit is inderdaad het geval omdat ik een batterijduur van 2859 minuten (47 uur!) kreeg met het scherm op 50%. Ik behaalde een zeer vergelijkbare score met het scherm op 100%, maar ik vermoed dat de automatische helderheid was ingeschakeld en gezien de tijd die dit soort tests kost, had ik het niet meteen door.
De enorme batterijcapaciteit en het lage stroomverbruik van deze telefoon resulteren in een uitzonderlijk lange levensduur van de batterij en staat op de eerste plaats in de ranglijst van energie-efficiëntie. Als je een paar dagen weg wilt van de bewoonde wereld, is dit het soort telefoon voor jou. [b][b] De andere kant van de medaille is de oplaadtijd, want met een "snelle" lading van 18 W kostte het me 6 uur om deze telefoon op te laden met mijn UGREEN 100 W-oplader. Het is typisch het soort telefoon dat je 's nachts moet opladen voordat je op expeditie gaat.
De oplaadsnelheid van de batterij daalt tot boven de 80%, de laatste 20 procent alleen al is meer dan 2 uur.[b]

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.[b]

Hardware

Selfie / resolutie : 5
Resolutie : 12
Sensor : Sony IMX362 Exmor RS
Fotografie is niet het favoriete domein voor telefoons op instapniveau en nog minder voor robuuste smartphones. De hoofdsensor is een Sony IMX 376, het is een vrij oude sensor die ik nog niet heb kunnen testen, hij produceert foto's in 12 miljoen pixels. De selfiesensor is een onbekende 5 miljoen pixelsensor.[b]

Fotokwaliteit

Fotokwaliteit (binnen/studio)[b]De studiotest wordt onder dezelfde omstandigheden uitgevoerd, zodat de resultaten op gelijke basis kunnen worden vergeleken. Ik kalibreer mijn verlichting voor elke test om dezelfde helderheid en kleurtemperatuur te verkrijgen. Deze test is een voorlopige analyse van de technische kwaliteiten van een camera. De meeste telefoons slagen niet voor deze test, je moet dus de resultaten van de andere tests in de volgende paragrafen ook lezen.[b][b]
Ik gebruik meestal een foto die in de professionele modus is gemaakt om de mogelijkheden van een camera te illustreren en voordat ik het resultaat in de automatische modus laat zien. Bij deze telefoon hoefde dat niet omdat de foto in de automatische modus veel beter was dan wat ik normaal krijg met dit weer. Ik was erg verrast door de foto's die met deze telefoon in de studio zijn gemaakt, de sluitertijd was veel beter dan normaal zonder merkbare opoffering op de andere punten van mijn evaluatie. De kleuren zijn goed, de scherpte is goed, er is een beetje korreligheid van meer dan 100% en een beetje vervorming aan de zijkanten, maar voor een telefoon van dit type en vooral een telefoon in deze prijsklasse, ben ik echt onder de indruk.
Voor deze tweede test om de scherpte te beoordelen, vind ik dezelfde positieve elementen als voor de eerste foto. De scherpte in het centrum is echt goed, de tekst onderaan het Canadese biljet is prima leesbaar, de foto is erg helder. [b][b] Ik had dit soort resultaten helemaal niet verwacht voor een telefoon van dit type, het valt nog te bezien of de prestaties net zo goed zullen zijn voor buitenfoto's. [b][b][b][b]Foto: technische test[b]Ik werd geïnspireerd door industriële technische tests om mijn eigen technische test te creëren om de technische kwaliteit van een camera te evalueren. Deze test is een objectieve beoordeling van het vermogen van een camera om een scène correct weer te geven. [b][b]Ik test de volgende elementen:[b]- centrumscherpte, perifere scherpte[b]- kleurechtheid op basis van 24 referentiekleuren[b]- mate van chromatische aberratie[b]- dynamisch bereik (vermogen om donkere en lichte partijen zonder verlies vast te leggen)[b]- vervorming[b][b]De technische evaluatie kan afwijken van de subjectieve evaluatie, omdat het gevoel van een foto wordt beïnvloed door de bewerking die door elke fabrikant wordt geleverd.[b][b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b][b]Buiten fotokwaliteit[b] Sony IMX 376
Ik was enthousiast na mijn eerste foto's in de studio, maar na het maken van foto's buiten ben ik dat om verschillende redenen iets minder. De eerste is dat de telefoon niet correct kan scherpstellen, je zult op de volgende foto's zien dat sommige foto's wazig zijn. Ik moest wel aangeven waar de telefoon moest scherpstellen zodat de foto niet wazig werd, best vervelend. De kleuren zijn mooi en correct verzadigd, de scherpte is ook goed maar het dynamisch bereik is niet heel goed. De lucht wordt snel wit als de verschillen in helderheid groot zijn. Zonder het focusprobleem had ik deze camera als een van de beste in deze prijsklasse kunnen beschouwen, laten we hopen dat Oukitel dit probleem met een update kan verhelpen. [b][b]Test foto / nacht[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b][b]

Videokwaliteit

Stabilisatie[b] In de vorige paragraaf heb ik laten zien dat de kwaliteit van de video laag was en zonder veel verrassing is het hetzelfde voor stabilisatie, er is geen stabilisatie, het beeld springt dus alle kanten op.[b]Video normale condities De Oukitel WP18 is een instaptelefoon, er is dus geen sprake van 4k of zelfs 1080p, de video's zijn in 720p en 30 frames per seconde. De focus is niet stabiel, het is hetzelfde probleem als op het fotogedeelte. Belichtingssprongen zijn duidelijk zichtbaar en het dynamisch bereik is niet zo belangrijk, de lucht wordt al snel wit. Dit zijn inherente zwakke punten van dit type telefoon, beter had ik sowieso niet verwacht.[b]Video low light[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Externe geluidskwaliteit

[b]Deze test is bedoeld om je een overzicht te geven van het volume en de geluidskwaliteit tijdens gesprekken en bij het luisteren naar muziek via de externe luidsprekers. [b][b] Robuuste smartphones zijn nooit de maatstaf geweest op het gebied van geluidskwaliteit en dit wordt eens te meer bevestigd met deze Oukitel WP18. Het geluid voor muziek is krachtig maar niet erg goed, de hoge tonen missen finesse en de bas mist diepte. Dit is volkomen normaal voor dit soort telefoons, het pantser van de telefoon en de waterdichtheid zorgen ervoor dat de telefoon geen natuurgetrouwer geluid kan produceren. [b][b] Voor oproepen is de geluidskwaliteit met de luisterende luidspreker goed, het geluid is relatief koud en hoog, maar is perfect verstaanbaar. Als ik het geluid doorgeef via de luidspreker die voor de muziek wordt gebruikt, vind ik dezelfde fouten als voor de muziek, het volume is hoog en zal het ongetwijfeld mogelijk maken om een gesprek te voeren in een wat rumoerige omgeving, maar dit geluid is niet meer dan uitstekende kwaliteit.[b]

Geluidskwaliteit (hoofdtelefoon)

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.[b]
De Oukitel WP18 heeft geen jack-uitgang en dit bemoeilijkt altijd mijn tests omdat ik een bekabelde verbinding nodig heb om het geluid van de telefoon op te nemen. Dus ging ik door een usb-naar-jack-adapter, maar met dit soort adapter heb ik bijna altijd verlies. Ik kreeg een geluidsvolume onder het gemiddelde met een redelijk gemiddelde frequentieweergave, ik had geen wonder verwacht omdat in deze prijsklasse en voor dit type telefoon de geluidskwaliteit voor muziek geen prioriteit is. Ik zou mijn mening daarom willen samenvatten door te zeggen dat de geluidskwaliteit gemiddeld is.[b]

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven. [b]
Screen grootte : 5.93
Resolutie : 720x1440
Ratio : 18:9
Type : LCD IPS
% oppervlakte : 62
dE wit : 6.5
dE rood : 6.1
dE groen : 7.2
dE blauw : 2.3
dE geel : 5.1
dE cyan : 11.2
dE magenta : 5.9
Wit temperatuur : 7168
Contrast : 1480:1
Helderheid : 520
Colorimetrie[b]
Ik had niet verwacht dat de colorimetrie van het Oukitel WP18 scherm goed zou zijn en dat om 2 redenen. De eerste is de prijs, in deze prijszone is er geen scherm met uitstekende colorimetrie en de tweede is het type toestel. Kleurnauwkeurigheid is niet de prioriteit van een telefoon als deze. Klopt dit in de werkelijkheid? Ja, ik heb een dE van 6.32 en de kleurverschillen zijn zichtbaar. Ik kon geen instellingen vinden om ze op te lossen. De kleurruimte is ook smaller dan gemiddeld, dus het is geen telefoon die je gaat gebruiken om je vakantiefoto's te bewonderen, maar nogmaals, daar gaat het volgens mij niet om.[b][b]Top 10 - rangschikking van de beste schermen op basis van colorimetrie
1. Xiaomi Mi 10 Lite 5g dE = 0.73
2. Xiaomi Mi 10t Pro dE = 0.83
3. Redmi Note 11 dE = 0.91
4. Google Pixel 5 dE = 1.11
5. Realme Gt dE = 1.17
6. Xiaomi Mi 11 Lite dE = 1.19
7. Xiaomi Redmi Note 8 dE = 1.2
8. Xiaomi Redmi Note 10 dE = 1.23
9. Poco M4 Pro 4g dE = 1.31
10. Xiaomi Redmi Note 10 Pro dE = 1.31

Aantal smartphones in de ranglijst:63
Positie van deze smartphone in de ranglijst:56/63

Let op: het colorimetrische verschil wordt gemeten in dE. Na drie uur zal het menselijk oog een colorimetrisch verschil waarnemen, dus de dE moet het laagst zijn. De tests zijn allemaal uitgevoerd met een colorimetrische sonde.
[b]Helderheid / Contrast[b]Ik heb een helderheid van 520 cd/m² gemeten, het is een zeer goede helderheid waarmee je deze telefoon buiten en in de zon kunt gebruiken met soms een klein verlies aan leesbaarheid waardoor je de telefoon moet kantelen, maar over het algemeen is de helderheid goed. Ik merkte echter dat de screenprotector niet genoeg licht absorbeert en daardoor moeilijker leesbaar is wanneer de decoratie op het scherm wordt weerspiegeld. [b][b] De Oukitel WP18 maakt gebruik van een IPS LCD scherm, hierdoor zijn de contrasten niet erg hoog maar dat is normaal voor dit prijsniveau. Ik heb een contrastverhouding van 1480:1 gemeten, wat deze telefoon in het midden van dit soort scherm plaatst.[b]

Biometrie

De Oukitel WP18 is een zeer eenvoudige telefoon om te ontgrendelen. Je kunt de telefoon ontgrendelen vanaf je gezicht, maar er is geen vingerafdruksensor. Er is een optie van Smartlock waarmee u de status van het slot kunt configureren, u kunt bijvoorbeeld definiëren dat de telefoon niet mag worden vergrendeld als u thuis bent.[b]

Besturingssysteem

[b]De Oukitel WP18 draait op Android zonder overlays of toevoegingen van de fabrikant, dus het is een vrij pure versie van Android, dus je krijgt geen advertenties of ongewenste apps. Ook is er geen applade, alle apps worden achter elkaar op het rechterscherm geplaatst vanuit het startscherm. Dit type telefoon biedt meestal de mogelijkheid om de toetsen te personaliseren, maar deze mogelijkheid heb ik bij deze telefoon niet gezien.[b]

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Accessoires Oukitel WP18

Om nog meer te genieten van je ervaring met je smartphone bied ik links naar allerlei accessoires die je misschien handig vindt

Beschermhoes / koffer oukitel wp18
Screen beschermfolie oukitel wp18
Geheugenkaart oukitel wp18
USB-kabel / oplader oukitel wp18
Koptelefoon oukitel wp18
Fietsenrek oukitel wp18

Vergelijk Oukitel WP18 met de anderen

Ik heb voor elke test een score van 1 tot 10 toegekend die de sterke en zwakke punten van een product bepaalt. Ik gebruik 0 voor criteria die (nog) niet zijn getest. Een score van 1 tot 3 duidt op slechte prestaties (en ja, dat is ook zo), een score van 4 tot 6 duidt op gemiddelde prestaties, een score van 7 tot 8 duidt op goede prestaties en een score van 9 en 10 duidt op uitzonderlijke prestaties. .
De score wordt berekend op basis van mijn metingen en als er geen metingen zijn, is het een subjectieve mening op basis van mijn ervaring.

De scores zijn niet statisch, ze veranderen in de loop van de tijd omdat de prestaties van nieuwe producten veranderen en hiermee moet rekening worden gehouden.

Oukitel WP18
Afwerking kwaliteit5.006.00
Batterijprestaties9.008.00
CPU-prestaties2.006.5
GPU-prestaties2.006.5
Schermkwaliteit5.007.00
foto kwaliteit6.005.00
Video kwaliteit5.005.00
Wi-Fi-prestaties6.57.00
Mobiele downloadsnelheid7.005.00
Gevoeligheid van het mobiele netwerk7.006.00
Frequentiebereik7.007.00
Geluidskwaliteit6.006.00
GPS-prestaties6.56.00
Besturingssysteem7.008.00
Totale score8189
Wereldwijde ranglijst
1. Black Shark 4 Pro 114 / 140
2. Realme Gt 112.5 / 140
3. Poco F2 Pro 111.5 / 140
4. Poco F3 111.5 / 140
5. Samsung Galaxy S20 111 / 140
6. Poco F4 Gt 110.5 / 140
7. Google Pixel 5 109.6 / 140
8. Poco X3 Pro 107.5 / 140
9. Xiaomi 11t 107 / 140
10. Samsung Galaxy S10+ 107 / 140
11. Redmi Note 11 Pro Plus 5g 106.5 / 140
12. Xiaomi Mi 9t Pro 106 / 140
13. Xiaomi Redmi Note 10 Pro 105.5 / 140
14. Xiaomi Mi 11 Lite 104 / 140
15. Tcl 10 Pro 104 / 140
16. Samsung Galaxy A52 104 / 140
17. Redmi Note 11 Pro 103 / 140
18. Poco X4 Pro 102.5 / 140
19. Xiaomi Redmi Note 10s 102 / 140
20. Poco M4 Pro 4g 102 / 140
21. Poco M4 Pro 101.5 / 140
22. Xiaomi Mi Note 10 Lite 101 / 140
23. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 101 / 140
24. Poco X3 101 / 140
25. Redmi Note 11 101 / 140
26. Xiaomi Redmi Note 10 101 / 140
27. Redmi Note 9t 100.5 / 140
28. Xiaomi Redmi Note 8 Pro 100 / 140
29. Poco M3 Pro 98 / 140
30. Xiaomi Redmi Note 9s 98 / 140
31. Doogee S96 Pro 98 / 140
32. Xiaomi Mi 9 Lite 98 / 140
33. Redmi 10 97.5 / 140
34. Xiaomi Redmi Note 8 97 / 140
35. Umidigi Bison Pro 95 / 140
36. F150 R2022 95 / 140
37. Poco M3 94.5 / 140
38. Xiaomi Redmi Note 7 94 / 140
39. Realme 6 93 / 140
40. Tcl 30 Se 92 / 140
41. Umidigi Bison 92 / 140
42. Umidigi A9 Pro 92 / 140
43. Oukitel C21 89.5 / 140
44. Nokia 5.3 89 / 140
45. Xiaomi Mi A3 89 / 140
46. Motorola G8 Power 89 / 140
47. Xiaomi Redmi Note 9 89 / 140
48. Oneplus Nord N100 88.5 / 140
49. Honor 9x 88 / 140
50. Meizu Note 9 86 / 140
51. Xiaomi Mi 8 Lite 86 / 140
52. Xiaomi Redmi Note 5 85 / 140
53. Umidigi S3 Pro 83 / 140
54. Samsung Galaxy A21s 82 / 140
55. Umidigi F2 82 / 140
56. Oukitel Wp18 81 / 140
57. Redmi 9a 81 / 140
58. Redmi 9c 80 / 140
59. Ulefone Armor 7e 80 / 140
60. Doogee S58 Pro 78.5 / 140
61. Honor 8x 78 / 140
62. Umidigi F1 77 / 140
63. Huawei Y6 2019 74 / 140
64. Xiaomi Mi 10t Pro 57 / 70
65. Elephone U5 0 / 0

Test / beoordeling conclusie

[b]De Oukitel WP18 is een telefoon op instapniveau, dus je moet niet verwachten dat hij bovenaan de ranglijst zal staan en dat is ook te verwachten. Je moet deze telefoon dus beoordelen op wat je van een telefoon van dit type mag verwachten. Het is geen telefoon om mee te spelen of foto's te maken, het is een telefoon die je moet zien als een werkinstrument. Ik heb meerdere telefoons van dit type getest en ik vind het concept ondanks het imposante uiterlijk van de telefoon best interessant. Ik kan me perfect voorstellen dat sommigen van jullie niet geïnteresseerd zijn in de prestaties of de foto, deze telefoon biedt je de stevigheid en de autonomie, de andere factoren zijn secundair. [b][b] Ondanks het gebrek aan prestaties, is de telefoon perfect geschikt voor alledaagse taken, er is een kleine latentie voor het starten van applicaties of het overschakelen van het ene scherm naar het andere, maar het is niet uit te schakelen. Binnen was ik positief verrast door de kwaliteit van de foto, maar buiten heeft de telefoon al snel problemen. Dit weerhoudt u er niet van om functionele foto's te maken als onderdeel van een professionele activiteit. [b][b] In plaats van alle punten op te sommen waar deze telefoon zwakke punten heeft, zal ik me in plaats daarvan concentreren op het doel van deze telefoon. Er zijn tegenwoordig niet veel telefoons rond de € 100, het bestaan van deze telefoon in deze prijsklasse is al een prestatie op zich. De andere telefoons van dit type die ik heb getest, waren allemaal duurder en niet per se beter. Oukitel is er dan ook in geslaagd om deze telefoon correct op de juiste plek te positioneren en ik weet zeker dat hij zijn publiek zal vinden.[b]Sterktes[b]- batterijduur [b] - stevigheid/waterbestendigheid [b] - fotokwaliteit binnenshuis [b] - prijs [b] - "pure" versie van Android [b][b][b]Zwaktes[b]- lage prestaties [b] - schermcolorimetrie [b] - fotokwaliteit buitenshuis [b] - videokwaliteit en stabilisatie [b] - audiokwaliteit [b][b][b]Alternatieven voor dit product[b][b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

laurent willen Laurent Willen
In plaats van naar onzin op tv of YouTube te kijken, besteed ik mijn tijd 's avonds aan het testen van producten en het delen van mijn passie voor technologie, reizen en fotografie.

Ik run deze site onder mijn eigen naam en volledig onafhankelijk, niemand betaalt me om dit te doen.

Ik heb meer dan 20 jaar ervaring in de digitale wereld, ik heb veel high traffic websites beheerd en ontwikkeld voor bedrijven in België zoals Mobistar, Microsoft, Immoweb, BrusselsAirlines, Proximus, Orange,...

Opmerkingen

Discussieer mee / Stel je vragen

Je reactie wordt na validatie gepubliceerd. Ik reageer in mijn vrije tijd op meer dan 1500 reacties per jaar, dus ik kan niet altijd even snel reageren. Je e-mailadres is niet publiekelijk zichtbaar en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.









Ontvang een e-mail wanneer er een reactie is gepubliceerd