Op deze pagina:
Prijs Poco F3
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Hardware
Fotokwaliteit
Videokwaliteit
Audiokwaliteit
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Vragen

Vind je dit artikel interessant?
Ik heb geen reclamebudget, ik heb je hulp nodig om meer bezoekers te trekken.
Deel deze pagina
Deel mijn site
Promotiecode
Promo code: -50€ korting met de coupon code POCO50


Poco F3 / 299€

[TEST] Poco F3 Test / Review (en profiteer van de lanceringsaanbieding)

Poco F3 Test / Review

Categorie: Smartphones

Het merk Poco bleef 2 tot 3 jaar in de koelkasten bij Xiaomi, maar dit veranderde in 2020 met de lancering van 3 modellen om het instapniveau (M-bereik), het middenbereik (X-bereik) en het topbereik (F-bereik) te dekken . Als we de logica volgen van de modellen die in 2020 zijn verschenen, zou de Poco F3 in de high-end moeten worden ingedeeld zoals het geval was voor de Poco F2 Pro, maar Xiaomi lijkt het te willen positioneren voor een publiek dat vooral op zoek is naar prestaties daar. waar de F2 Pro breder mikte. [b][b] De Poco F3 is gepositioneerd als een prestatiebeest (om de woorden van Xiaomi / Poco te gebruiken) en het zou de eerste telefoon moeten zijn die 600.000 Antutu-punten in mijn ranglijst overschrijdt. Met dit soort prestaties wordt de Poco F3 de krachtigste telefoon in zijn prijsklasse. Macht om wat te doen? Hoofdzakelijk om mee te spelen en zware toepassingen te gebruiken. Telefoons zoals de Redmi Note 10 Pro laten al comfortabel gamen toe, de Poco F3 zou de ultieme game-ervaring moeten bieden. [b][b] Afgezien van deze prestatie blinkt de Poco F3 niet uit door zijn originaliteit. Het verwisselde de camera in pop-modus voor een kleine stoot, het lijkt qua grootte en formaat sterk op de Redmi Note 10 Pro en de meeste specificaties (afgezien van prestaties) zijn vergelijkbaar met andere telefoons Xiaomi en Poco. Hoe gaat het opvallen? Het is een Poco, het is daarom op zijn prijs / kwaliteit verhouding dat hij opvalt, hij zal zich in het middensegment vestigen door de concurrentie te verpletteren met een lagere prijs door betere prestaties te bieden. [b][b] Is de Poco F3 alleen bedoeld voor gamers? Nee, het is gericht op gamers, maar het is een complete telefoon die een zeer groot publiek zal aanspreken, het ontwerp is neutraler dan de X-reeks die ook op gamers is gericht. [b][b][b][b][b]linkWebsite waar ik de Poco F3 gekocht heb: https://s.click.aliexpress.com/e/_9I7Buk[b]

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.[b]
Waarin verschillen mijn tests van andere op het web?

- Ik koop de toestellen meestal met mijn eigen geld, de prijs is dus net even belangrijk als voor je!
- Ik bewaar de toestellen minstens enkele weken (soms meer) om te zien wat ze waard zijn in reële omstandigheden.
- Ik beantwoord (indien mogelijk) je vragen om je te helpen beslissen voordat je de toestellen koopt.
- niemand betaalt me om deze reviews te doen, ik ben dus volledig neutraal en onafhankelijk.
- Mijn pagina's zijn niet gevuld met advertenties.


Xiaomi Redmi Note 9 test / review
Xiaomi Mi 10T Pro : test / review
Xiaomi Redmi Note 9T : test / review
Xiaomi Redmi Note 9S test / review / prijs
Samsung Galaxy A52: test / review
Xiaomi Mi 11 Lite test / review
Poco X3 Pro: test / review
OnePlus Nord N100: test / review
Poco F3 Test / Review
Xiaomi Mi Note 10 Lite test / review

Prijs Poco F3

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Poco F3 van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.[b]
Xiaomi Poco F3 Handy Smartphone 128GB Speicher 6GB RAM Schwarz NEU...
2021-05-08 14:18
300 EUR
POCO F3 6GB 128GB Arctic White 6,67 Zoll 120 Hz *NEU mit RECHNUNG*...
2021-05-08 20:25
300 EUR
Global Version POCO F3 5G Smartphone Snapdragon 870 Octa Core 128GB/256GB 6.67 120Hz E4 AMOLED Displ...
2021-05-08 14:31
550 USD
Xiaomi Poco F3 128GB 6GB RAM GSM Unlocked Global Version (NEW)...
2021-05-09 13:04
400 USD
Xiaomi Poco F3 5G / 6+128 go / Blanc...
2021-05-08 20:17
330 EUR
Xiaomi Poco F3 128GB. 6GB Ram. Snapdragon 870 Version Global En Espagnol...
2021-05-08 20:17
330 EUR
[b]
helpBovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

01 april 2021 aankoop van Poco F3 op Aliexpress [b] 02 april 2021 Ik annuleer mijn bestelling op Aliexpress omdat ik goedkoper vond op Amazon [b] 02 april 2021 aankoop van Poco F3 op Amazon [b] 12 april 2021 ontvangst van de Poco F3, de test kan beginnen [b][b]

Waarom deze telefoon?

Omdat ik de meeste telefoons op de lanceringsdag koop, moet ik een blinde aankoop doen en op mijn instinct vertrouwen. Soms zal ik de juiste keuze maken, soms niet, dat is het leven. Poco en Xiaomi zijn eerder aan de kant van de goede keuzes te plaatsen, want zelfs als ze geen innovatieve (of andere) telefoons op de markt brengen, zijn ze er altijd in geslaagd om complete telefoons tegen zeer concurrerende prijzen te lanceren. De meer bekende merken zoals Samsung of Huawei zullen iets meer terrein verliezen in het licht van deze nieuwe invasie [b][b] De Poco F3 is prestatiegericht, ik behoor niet tot de doelgroep voor dit soort van telefoon Omdat ik bijna nooit met mijn telefoon speel, heb ik altijd gemerkt dat de ervaring op een klein scherm niet meeslepend genoeg was. Gelukkig doet deze telefoon, zoals ook het geval was met de Poco X3, het goed op veel andere criteria en worden prestaties een secundaire keuze. [b][b] Als ik de logica van Xiaomi / Poco volg, stel ik me voor dat de F3 wordt gevolgd door een F3 Pro die zich op de foto zal concentreren, maar laten we in de tussentijd al eens kijken wat deze F3 heeft in de buik.[b]

Uitpakken

Instapniveau, middenklasse of high-end, Poco / Xiaomi maakt geen verschil in zijn verpakking. Voor Poco vinden we de zwarte doos met de gele letters en deze doos bevat het absolute minimum: de telefoon, een handleiding, Poco-stickers, siliconenbescherming, een oplader en een USB-C-kabel. [b][b][b]
Lengte : 163
Breedte : 76.4
Dikte : 7.8
Gewicht : 196
Jack uitgang : Neen
Type USB : Type C
Infrarood port : Ja

Eerste configuratie

De configuratie van Poco / Xiaomi volgt strikt hetzelfde pad met altijd aan het einde dezelfde poging om te registreren voor de Xiaomi-cloud. Als het onderwerp je interesseert, heb ik het in mijn andere tests gedetailleerd.[b]

Afwerking

De Poco F3 vertegenwoordigt de top van het assortiment bij Poco, het afwerkingsniveau is daarom superieur aan andere modellen in het assortiment zoals de Poco X3 Pro of de Poco M3. De omtrek van de telefoon is gemaakt van metaal, de achterkant is van glas en kunststof met een parelmoer effect. Ik kocht de witte versie en het afwerkingsniveau doet me denken aan de Mi Note 10 voor de combinatie van metaal en glas, maar ik vind ook een beetje inspiratie van Samsung zoals de Galaxy A71. Dit nieuwe model van Poco is eleganter dan de Poco F2 Pro die vorig jaar de top van het Poco-assortiment vertegenwoordigde. [b][b]
De Poco F3 is een imposante telefoon omdat hij is uitgerust met een 6,67 inch scherm, maar Poco is erin geslaagd om een dunnere telefoon te produceren dan normaal, hij is ook lichter dan de F2 Pro. De camera is erg goed geïntegreerd in de achterkant van de telefoon, hij valt een beetje op, maar ook hier heeft Poco moeite gedaan ten opzichte van de rest van zijn assortiment. De sensor zit aan de linkerkant terwijl de vorige generatie een sensor in het midden gebruikte, jammer want dat zorgt voor een groter parallax effect. [b][b]
Het scherm beslaat 85% van het voorpaneel van de telefoon, het wordt alleen onderbroken door een kleine stoot om plaats te bieden aan de camera aan de voorkant, deze stoot is zeer discreet. De randen zijn erg dun aan de bovenkant van de telefoon en iets dikker aan de onderkant maar dunner dan de andere modellen van het merk. [b][b]
Er is geen jack-ingang op de Poco F3, dus je zult een bluetooth-koptelefoon moeten gebruiken (niet meegeleverd met de telefoon) of een usb-kabel moeten gebruiken. De afwezigheid van een jack-ingang zorgt voor een dunnere telefoon. De sim-lade zit aan de onderkant van de telefoon en biedt plaats aan twee simkaarten (geen geheugenkaart). De Poco F3 heeft 3 luidsprekerroosters maar er worden er twee gebruikt en zendt daarom stereogeluid uit de boven- en onderkant van de telefoon. De vingerafdruksensor bevindt zich op de ontstekingsknop zoals de meeste modellen die dit jaar zijn uitgebracht. [b]

Specificaties

[b]De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon.De Poco F3 is een oorlogsmachine, hij is uitgerust met een krachtige processor, snel geheugen, een Amoled-scherm, het is 5G, ... kortom, als je vakjes zou moeten aanvinken om op te sommen wat je beter kunt vinden in een telefoon, Ik zou de meeste vakjes voor deze Poco kunnen aanvinken. [b][b] De Poco F3 is uitgerust met een 120Hz Amoled Samsung-scherm, produceert Dolby Atmos-geluid en de prestaties zijn niet beperkt tot de kracht van de CPU of GPU. De Poco F3 gebruikt UFS 3.1-geheugen zoals de Poco X3 Pro en dit type geheugen is tot twee keer zo snel als de meeste telefoons die in dezelfde prijsklasse worden verkocht. Deze geheugenprestaties leveren dagelijks echte voordelen op, omdat het laden van applicaties of het openen van bestanden (foto's, video's, enz.) Veel sneller gaat. [b][b] Om deze hoogwaardige componenten te bevatten, heeft Poco de F3 uitgerust met een vloeistofkoelsysteem om de warmte beter af te voeren en het werkt redelijk goed, want na het doorstaan van de Antutu-prestatietest was de temperatuur niet gestegen door meer dan 7 ° C en ik heb nooit een onaangenaam gevoel van warmte gehad zoals bij de Samsung Galaxy S20. [b][b] De batterij heeft een iets ondergemiddelde capaciteit, wat waarschijnlijk ook een van de redenen is voor het dunne en lichtere gewicht van de telefoon. Als het scherm erg helder is, heeft dit een negatieve invloed op de batterij, maar ik moet de batterij nog testen. [b]

CPU / GPU Prestatie

CPU : Qualcomm Snapdragon 870
GPU : Qualcomm AdreNeen 650
Geheugen (RAM) : 6 - 8Gb
Opslagcapaciteit : 128 - 256 Gb
[b][b]De Poco F3 is gebaseerd op een Qualcomm Snapdragon 870 CPU om prestaties van zeer hoog niveau te leveren, we vinden deze CPU in andere telefoons, maar de Poco F3 is ongetwijfeld de meest betaalbare van allemaal. [b][b] Voor het grafische gedeelte gebruikt de Poco F3 een Qualcomm Adreno 650 GPU en ook hier levert het prestaties van zeer hoog niveau en de combinatie met de CPU plaatst deze Poco F3 onder de meest populaire telefoons. Meer krachtig van het moment. Het prijs / prestatie-argument is ook het belangrijkste aankoopargument voor deze Poco geworden, voor deze prijs zul je waarschijnlijk niet zo'n krachtige telefoon vinden.[b]

Benchmark Antutu/3DMark

Je hebt ongetwijfeld gezien dat de marketing van de Poco F3 helemaal om zijn prestaties ging, is het gewoon marketing of is deze telefoon echt een prestatiemachine? Ik ga de spanning niet laten voortduren, het is de krachtigste telefoon die ik heb getest. Ik kreeg een betere score voor de CPU met de Poco F2 Pro, maar op alle andere criteria laat de Poco F3 de concurrentie achter zich, hij presteert beter dan een Samsung Galaxy S20 en warmt aanzienlijk minder op! [b]
Antutu score : 589677
Antutu CPU : 173527
Antutu GPU : 240409
Antutu UX : 93550
Antutu Mem : 82191
[b]Top 10 - prestatieclassificatie op basis van Antutu
1. Oppo Find X2 Pro - 605184
2. Oneplus 8t - 595000
3. Poco F3 - 589677
4. Xiaomi Mi 10t Pro - 581650
5. Oneplus 8 Pro - 579417
6. Xiaomi Mi 10 - 579114
7. Poco F2 Pro - 569559
8. Samsung Galaxy S20 Fe - 565000
9. Samsung Galaxy S20 - 503905
10. Poco X3 Pro - 486466

Aantal smartphones in de ranglijst:123
Positie van deze smartphone in de ranglijst:3/123

Opmerking: deze ranglijst bevat alleen de telefoons die ik heb getest en enkele andere die ik ter referentie heb toegevoegd.
[b]Gaming[b]Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten. De Poco F3 Pro biedt zo'n prestatieniveau dat geen enkel spel het kan weerstaan. Ik heb Fortnite getest in "Epic" -modus en de game is perfect vloeiend. De video vertoont soms wat stotteren, maar ik denk dat het het opnameproces was dat dit probleem veroorzaakte, omdat ik niet stotterde tijdens het spelen. [b][b] Omdat ik zuigen aan Fortnite en niet meer overleef dan twee minuten in de game, ging ik naar de toeschouwermodus om mensen te laten zien die kunnen spelen door Poco F3 te demonstreren om een zeer goede game-ervaring te bieden. Ik test meestal ook PUBG Mobile en dit zo ziet het eruit op de Poco F3 (hoogste detailniveau) [b]

Netwerkprestatie

De Poco F3 wordt tegelijk met de Poco x3 Pro gelanceerd. Beide telefoons ondersteunen 5G, maar het niveau van frequentiedekking is veel beter op de Poco F3. De X3 Pro dekt slechts één 5G-frequentie, terwijl de Poco F3 10 5G-frequenties ondersteunt. De Poco F3 lijkt daarom een betere keuze te zijn voor mensen met toegang tot 5G. De frequenties die worden aangeboden in 3G en 4G zijn dezelfde als die van de andere telefoons van het merk, ze dekken alle frequenties die in Europa worden gebruikt.[b]
3G frequenties : B1 (2100), B2 (1900), B4 (1700/2100 AWS A-F), B5 (850), B8 (900)
4G frequencies : B1 (2100), B2 (1900), B3 (1800), B4 (1700/2100 AWS 1), B5 (850), B7 (2600), B8 (900), B12 (700), B17 (700), B20 (800), B28b (700), B28a (700), B38 (TDD 2600), B40 (TDD 2300), B41 (TDD 2500), B66 (1700/2100)
5G frequencies : n1 (2100), n3 (1800), n5 (850), n8 (900), n20 (800), n28b (700), n28a (700), n41 (2500), n77 (3700), n78 (3500)
Bluetooth : Bluetooth 5.1 LE
Volte : Ja
VoWifi : Ja
NFC : Ja
Aantal metingen : 1382
Gemiddeld signaal (referentie) : -90.79
Gemiddeld signaal (telefoon) : -94.2
Gemiddelde afwijking referentie/telefoon : -3.41
Min/Max-signaal (referentie) : -89 / -94
Min/Max-signaal (telefoon) : -93 / -98
Kies je land om te controleren of je telefoon compatibel is:


Met de onderstaande frequenties kun je zien of deze telefoon compatibel is met je provider of dat je deze kunt gebruiken waar je op vakantie gaat.


Signaal 4G (voor december 2020)[b]De capaciteit om het netwerk correct op te pikken is een essentieel element voor een telefoon, maar het wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te pikken te meten, voer ik een groot aantal metingen uit op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. Deze metingen worden dus onder reële omstandigheden uitgevoerd en niet in een laboratorium, ze zijn niet wetenschappelijk maar geven een goede indicatie van de prestaties. [b][b]Gevoeligheidsclassificatie van netwerksignaal
Telefoon getest:Gemiddeld signaal (dBm)Aantal metingen:
Xiaomi Mi 9t Pro-881600
Xiaomi Redmi Note 5-91.305600
Xiaomi Mi 9 Lite-93788
Samsung Galaxy A70-94.5111975
Nokia 5.3-94.98531
Realme 6-95.142301
Xiaomi Redmi Note 8 Pro-95.9221599
Xiaomi Mi A3-95.951000
Huawei Y6 2019-95.951199
Doogee S58 Pro-96.22856
Redmi 9a-96.481000
Meizu Note 9-96.68937
Motorola G8 Power-96.881032
Xiaomi Redmi Note 7-97.011430
Redmi 9c-97.041000
Umidigi S3 Pro-97.131200
Xiaomi Redmi Note 8-97.34879
Samsung Galaxy A21s-97.781000
Umidigi F1-97.82298
Ulefone Armor 7e-98.71000
Xiaomi Mi Note 10 Lite-991000
Honor 9x-99.14899
Xiaomi Redmi Note 9s-99.41860
Poco F2 Pro-99.81247
Xiaomi Redmi Note 9-100.791785
Xiaomi Mi 10 Lite 5g-100.881198
Poco X3-101.19821
Umidigi F2-101.47712
[b][b]Signaal 4G (vanaf december 2020)[b]Ik heb besloten om de methode voor het meten van het netwerk te veranderen omdat ik merkte dat de configuratie van het mobiele netwerk in de loop van de tijd verandert. Dit maakt het moeilijker om telefoons te vergelijken omdat de omstandigheden niet meer exact hetzelfde zijn.[b][b]Om dit probleem te voorkomen, heb ik een apparaat opgezet dat 24 uur per dag een tiental parameters van het mobiele netwerk opvangt (bv.: cel id, rssi, rsrq, snr, frequentie,...). Ik plaats dan de telefoon naast het toestel gedurende 24 tot 48 uur met dezelfde metingen, zodat ik ze kan vergelijken.[b][b] Overzicht van de geteste telefoons met deze methode[b][b]
Telefoon getest:MetingenGemid. signaal (ref)Gemid. signaal (phone)Min/Max (ref)Min/Max (phone)
Samsung Galaxy S10+457-93.06-97.39-89 / -98-97 / -99
Xiaomi Mi 9t Pro669-93.69-95.84-90 / -95-92 / -98
Poco F2 Pro1438-91.02-94.99-89 / -94-94 / -96
Xiaomi Mi 10 Lite 5g1645-90.77-95.02- 88 / -98-95 / -100
Poco X3821-94.89-103.19-91 / -97.7-101 / -104
Umidigi Bison2343-92.71-96.46-90 / -99-94 / -102
Oukitel C211101-92.04-94.99-90 / -97-92 / -95
Poco M31116-92.09-91.74-88 / -98-90 / -99
Xiaomi Mi 10t Pro1071-90.61-94.03-88 / -94-94 / -96
Umidigi A9 Pro981-90.40-94.01-88 / -95-93 / -95
Redmi Note 9t1201-92.149-91.71-90 / -97-91 / -97
Xiaomi Redmi Note 10999-92.35-93.99-88 / -97-92 / -98
Xiaomi Redmi Note 10 Pro877-89.72-90.56- 88 / -92-89 / -95
Poco X3 Pro1876-91.45-92.91-90 / -94-90 / -96
Poco F31382-90.79-94.2-89 / -94-93 / -98
Oneplus Nord N100896-91.23-96.005-88 / - 99-96 / -99
Xiaomi Mi 11 Lite2875-91.36-91.49-87 / -96-90 / -96
[b][b]Ik heb meer dan 1300 netwerkmetingen uitgevoerd om te bepalen of de Poco F3 een goede netwerkgevoeligheid had. Ik heb iets meer actie ondernomen dan normaal, omdat de Poco X3 een van de slechtste telefoons was die ik heb getest en ik wilde zeker weten dat het probleem was verholpen. Gelukkig is dit het geval, de Poco F3 is geen kampioen van netwerkgevoeligheid, maar hij staat in het goede gemiddelde van de ranglijst, dus het is een enorme evolutie met de Poco X3 die vorig jaar werd gelanceerd.[b][b][b]Download/Upload snelheid[b]Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.[b]Top 10 - snelheidsrangschikking tijdens downloaden
1. Samsung Galaxy S20 D:351Mbps U: 20Mbps
2. Poco X3 D:232Mbps U: 55Mbps
3. Xiaomi Mi 10 Lite 5g D:223Mbps U: 52Mbps
4. Poco F2 Pro D:207Mbps U: 53Mbps
5. Xiaomi Mi Note 10 Lite D:153Mbps U: 68Mbps
6. Xiaomi Mi A3 D:150Mbps U: 60Mbps
7. Xiaomi Redmi Note 9s D:150Mbps U: 60Mbps
8. Xiaomi Mi 8 Lite D:149Mbps U: 60Mbps
9. Samsung Galaxy A21s D:147Mbps U: 51Mbps
10. Huawei Y6 2019 D:145Mbps U: 61Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:30
Positie van deze smartphone in de ranglijst:0/30

Let op: de theoretische maximale snelheid van een telefoon wordt vaak beperkt door de configuratie van het mobiele netwerk en de congestie van het netwerk op het moment van de meting. Dus misschien kun je een hogere snelheid halen op een ander netwerk
[b][b]

Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.[b]
Wifi frequenties : 802.11a, 802.11b, 802.11g, 802.11n, 802.11n 5GHz, 802.11ac, WiFi 6 (802.11ax)
Download snelheid : 398
Signaal / dicht : -15
Signaal / afstand : -67
Wifi-signaal[b]De Poco F3 hergebruikt dezelfde wifi-chipset als andere modellen die ik heb getest, dus het is geen wonder om deze naast deze andere telefoons te vinden als het gaat om wifi-signaalgevoeligheid. De Poco X3 Pro gebruikt dezelfde chipset en ik kreeg bijna exact dezelfde resultaten. De Poco F3 biedt een goede gevoeligheid voor het wifi-netwerk.[b][b]Top 10 - rangschikking van wifi-gevoeligheid
1. Poco F2 Pro -11dBm
2. Xiaomi Redmi Note 10 Pro -12dBm
3. Samsung Galaxy A21s -13dBm
4. Oneplus Nord N100 -15dBm
5. Poco X3 Pro -15dBm
6. Poco F3 -15dBm
7. Redmi Note 9t -15dBm
8. Poco X3 -17dBm
9. Xiaomi Redmi Note 10 -17dBm
10. Xiaomi Mi 10t Pro -18dBm

Aantal smartphones in de ranglijst:42
Positie van deze smartphone in de ranglijst:6/42

[b]Download/Upload snelheid[b]Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.[b]Top 10 - Ranglijst van wifi-downloadsnelheden
1. Poco F3 398Mbps
2. Poco X3 Pro 389Mbps
3. Xiaomi Redmi Note 10 Pro 367Mbps
4. Samsung Galaxy S20 351Mbps
5. Poco F2 Pro 341Mbps
6. Redmi Note 9t 332Mbps
7. Xiaomi Redmi Note 8 Pro 319Mbps
8. Umidigi Bison 306Mbps
9. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 300Mbps
10. Xiaomi Mi 8 Lite 260Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:41
Positie van deze smartphone in de ranglijst:1/41

Opmerking: ik heb een 400 Mbps-lijn en een modem die hogere snelheden kan leveren, maar ik weet nooit zeker hoeveel bandbreedte er beschikbaar is als ik een test doe.
[b]

GPS-prestaties

[b]Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en maak ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert de GPS het signaal om aan de weg te blijven hangen niet kunstmatig, het heeft geen markeringen, zodat je de werkelijke positie kunt zien. Ik gebruik dan een applicatie om de nauwkeurigheid van het signaal te meten. Ik heb een nauwkeurigheid van 3 meter bij heldere hemel, dit is een veel voorkomende score voor telefoons met Qualcomm CPU's, alleen met Mediatek CPU's krijg ik een beter resultaat. De Poco F3 lijkt ook twee frequenties te ondersteunen voor GPS en Galileo, ik zie L1 en L5 voor het GPS-netwerk, E1 en E5a voor het Galileo-netwerk.[b][b]Top 10 - GPS-nauwkeurigheidsclassificatie
1. Oukitel C21 1m
2. Redmi 9a 1m
3. Xiaomi Redmi Note 9 1m
4. Redmi 9c 2m
5. Umidigi Bison 2m
6. Redmi Note 9t 2m
7. Xiaomi Redmi Note 10 Pro 3m
8. Xiaomi Redmi Note 10 3m
9. Poco F3 3m
10. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 3m

Aantal smartphones in de ranglijst:17
Positie van deze smartphone in de ranglijst:9/17

Opmerking: een nauwkeurigheid van 3 meter of minder kan eenvoudig worden gecorrigeerd door een goede GPS-applicatie. De telefoonprestaties spelen ook een rol bij de snelheid waarmee je scherm wordt bijgewerkt, dus de nauwkeurigheid kan in het gedrang komen door een te trage weergave.
[b]

Batterijduur

Capaciteit : 4520
Snel laden : Ja
W max : 33
Autonomie (100% helderheid) : 539.00
Autonomie (50% helderheid) : 1521.00
Oplaadtijd : 122.00
Ontladingssnelheid (100%) : 0.19
Ontladingsscore (100%) : 8.39
Ontladingssnelheid (100%) : 0.07
Ontladingssnelheid (50% : 2.97
Laadsnelheid : 0.82
Laadscore : 37.05
Vanaf maart 2020 heb ik mijn subjectieve batterijtest vervangen door een technische test om het werkelijke gedrag van de batterij beter te kunnen meten. Nu test ik de autonomie en de oplaadtijd onder absoluut identieke omstandigheden. Ik voer verschillende metingen uit, zodat deze test alleen al enkele dagen duurt en ik de telefoon voor niets anders kan gebruiken.

Batterijduur - methodologie
Om de levensduur van de batterij te testen, meet ik het batterijverbruik elke minuut in strikt identieke omstandigheden om telefoons te kunnen vergelijken en ook om je in staat te stellen je telefoon in dezelfde omstandigheden te evalueren. Ik sluit elke invloed uit van toepassingen die de meting zouden kunnen verstoren. De autonomie is niet lineair, de batterij ontlaadt zich soms veel sneller aan het einde. Dit is een frustrerend fenomeen, maar met mijn metingen weet je of je snel een oplader moet vinden.

Batterijduur
De batterij van de Poco F3 heeft een capaciteit van 4520 mAh en is ontladen van 100% tot 1% in 539.00 minuten met 100% helderheid, hij is ontladen van 100% tot 1% in 1521.00 met 50% helderheid. Op deze manier krijg ik een gemiddelde ontlaadsnelheid van 0.19% per minuut bij 100% lichtsterkte en 0.07% per minuut bij 50% lichtsterkte, het verbruik is dus 8.39 mA per minuut bij 100% lichtsterkte en 2.97 bij 50% lichtsterkte. Om de efficiëntie van de telefoon en de invloed ervan op de batterij te kunnen vergelijken, moet je de 8.39 (of 50%) score vergelijken met die van andere smartphones, het cijfer moet zo laag mogelijk zijn.

Laadtijd - methodologie
Om de oplaadtijd te testen, gebruik ik altijd dezelfde lader met dezelfde kabel. Ik meet de oplaadtijd minuut voor minuut om de evolutie van de lading en de oplaadsnelheid te zien. De laadsnelheid van een batterij is niet lineair, maar vaak sneller aan het begin en langzamer aan het einde. De lader is compatibel met snel laden.

Laadtijd
De accu van het Poco F3 heeft een capaciteit van 4520 mAh en is opgeladen van 1% tot 100% in 122.00 minuten. Dit geeft me een gemiddelde laadsnelheid van 0.82% per minuut en dus een toename van 37.05 mA per minuut. Om de prestaties van de Poco F3 te vergelijken met andere telefoons, moet je de 37.05 per minuut score gebruiken, deze score moet zo hoog mogelijk zijn.

In het bijzonder: de laadsnelheid is niet altijd lineair, de onderstaande grafiek geef je een indicatie van het gedrag van de batterij.

De volgende tabel geeft een overzicht van de geteste telefoons met de technische accutest, ze zijn gerangschikt in volgorde van efficiëntie. Een hogere batterijcapaciteit zou logischerwijs moeten resulteren in een hogere levensduur van de batterij, maar dat is niet altijd het geval en het geeft geen indicatie van de efficiëntie van een telefoon.

SmartphoneCapaciteit (mAh)Levensduur (minuten)EfficiëntiescoreLevensduur (minuten) / 50%Efficiëntiescore / 50%Laadtijd.Laden score
Samsung Galaxy S204000565.007.081217.003.29136.0029.41
Nokia 5.34000549.007.291096.003.65199.0020.10
Oukitel C214000497.008.051324.003.02167.0023.95
Honor 9x4000770.005.191333.003.00151.0026.49
Umidigi A9 Pro4150552.007.521562.002.66112.0037.05
Xiaomi Mi 10 Lite 5g4160749.005.551541.002.70163.0025.52
Realme 64300704.006.111104.003.89162.0026.54
Poco F34520539.008.391521.002.97122.0037.05
Poco F2 Pro47001150.004.091536.003.06180.0026.11
Samsung Galaxy A21s5000729.006.861283.003.90166.0030.12
Redmi 9a5000694.007.201902.002.63195.0025.64
Redmi 9c5000656.007.621915.002.61170.0029.41
Oneplus Nord N1005000808.006.191278.003.91663.007.54
Motorola G8 Power5000912.005.482792.001.79311.0016.08
Umidigi Bison5000550.009.091471.003.40238.0021.01
Xiaomi Redmi Note 105000691.007.241728.002.89193.0025.91
Redmi Note 9t5000766.006.532054.002.43148.0033.78
Xiaomi Redmi Note 10 Pro5020625.008.031557.003.22213.0023.57
Xiaomi Redmi Note 95020650.007.721808.002.78162.0030.99
Xiaomi Redmi Note 9s5020663.007.571876.002.68224.0022.41
Umidigi F25150927.005.561854.002.78299.0017.22
Poco X35160653.007.901654.003.12181.0028.51
Poco X3 Pro5160648.007.961688.003.06138.0037.39
Doogee S58 Pro5180845.006.131908.002.71177.0029.27
Xiaomi Mi Note 10 Lite5260827.006.361609.003.27208.0025.29
Ulefone Armor 7e5500768.007.161140.004.82179.0030.73
Poco M36000842.007.131898.003.16217.0027.65

helpHoe lees je deze cijfers?
De batterijcapaciteit is een belangrijk element bij het bepalen van de autonomie van een telefoon, maar het is niet de enige factor. Een telefoon met een grote batterij kan een kortere batterijduur hebben als hij meer stroom verbruikt. Als ik een voorbeeld uit het dagelijks leven zou moeten nemen, zou ik het universum van de auto gebruiken. Als een auto een grote brandstoftank heeft, zou hij een langere afstand moeten kunnen rijden, tenzij het gemiddelde brandstofverbruik hoger is. De score voor de efficiëntie van de batterij werkt op dezelfde manier, hij moet zo laag mogelijk zijn en staat voor het energieverbruik van de telefoon. Deze verschillen in efficiëntie zijn vaak gerelateerd aan de helderheid van het scherm, grote heldere schermen hebben de neiging om meer energie te verbruiken en zelfs als ze een grote batterij hebben, zal hun bereik korter zijn.

samengevat De Poco F3 is ontworpen om op veel criteria overboord te gaan, behalve de batterij. Waar de meeste Xiaomi / Poco-telefoons worden geleverd met een batterij van minimaal 5000 mAh, moet de Poco F3 genoegen nemen met 4520 mAh, wat een beetje een merkwaardige keuze is voor zo'n capabele telefoon. Mijn batterijtest onthult enkele belangrijke elementen: [b] 1. De oplaadtijd is erg snel, het duurt iets meer dan een uur om van 0 naar 100% te gaan, een paar minuten is genoeg om de batterij weer op te laden. een paar procent. [b] 2. Autonomie met maximale helderheid is ver onder het gemiddelde, de telefoon verbruikt bijna 3x meer energie met het scherm op 100% vergeleken met een scherm op 50% [b] 3. Autonomie met het scherm op 50% scoort redelijk goed in mijn tabel [b][b] Onderstaande grafiek toont het enorme verschil in autonomie als functie van de helderheid van het scherm:
De helderheid van het scherm speelt uiteraard altijd een rol in de autonomie, maar het is in dit geval heel opvallend omdat de autonomie niet lineair is. Je zou met het scherm maximaal anderhalve dag mee kunnen gaan, terwijl je met een scherm dat op 50% is verlicht, wel eens 3 dagen zou kunnen halen.[b]

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.[b]

Hardware

Selfie / resolutie : 20
Selfie / sensor : Samsung S5K3T2
Resolutie : 48
Sensor : Sony IMX582 Exmor RS
De Poco F3 is aan de achterkant uitgerust met drie sensoren: [b] - Hoofdsensor: Sony IMX 582 (ook gebruikt op de Poco x3 Pro en Redmi Note 10) [b] - Ultragroothoeksensor: Sony IMX 355 (ook beschikbaar op 2 andere modellen van het merk) [b] - Samsung S5K5E9 macro sensor [b][b] De Poco F2 Pro gebruikte een betere sensor, dus hier hebben we een regressie of zelfs recycling via alle nieuwe Xiaomi-modellen omdat deze sensor in 2021 voor verschillende modellen van het merk werd hergebruikt. De Sony IMX 582 is geen slechte sensor, integendeel, maar de Poco F3 zou de top van het assortiment vertegenwoordigen bij Poco en met deze sensorkeuze had Poco op zijn minst dezelfde sensor kunnen hergebruiken als de Poco F2 Pro.[b]Standaard app[b]De standaard fototoepassing van de Poco F3 ziet eruit als twee druppels water zoals de applicatie die wordt gebruikt door andere Poco / Xiaomi. Ik merkte echter een paar kleine verschillen op, vooral qua geluid. In het instellingengedeelte voor video's is het mogelijk om ruimtelijk geluid te activeren voor opname en het is ook mogelijk om een audiozoom te gebruiken om de opname op een smallere kegel te focussen. [b][b] Naast deze paar nieuwe functies, zullen GCAM-fans verheugd zijn te vernemen dat GCAM onberispelijk werkt op de Poco F3. Ik merkte geen grote kwaliteitsverschillen tussen de standaardapplicatie en GCAM, maar de mogelijkheden van instellingen zijn talrijker in de Google-applicatie en je kunt in het bijzonder astrofotografie doen. De standaard foto-app is beperkt tot een belichtingstijd van 30 seconden waarbij GCAM geen echte limiet heeft.[b][b]

Fotokwaliteit

Foto test / studio[b]
Omdat deze Poco F3 is uitgerust met dezelfde sensor als de Redmi Note 10 en de Poco x3 Pro, is dit de derde dat ik hem in minder dan een maand heb getest. Er is geen echt verschil in behandeling tussen deze verschillende modellen, de intrinsieke eigenschappen van de sensor blijven hetzelfde. Bij kunstlicht neigt de Sony IMX 582 tot onderbelichting van de foto's, dit kan met de pro mode (afbeelding aan het begin van de paragraaf) waar het voldoende is om de belichtingstijd met één of twee inkepingen te verlengen. [b][b] De AI-modus heeft de neiging om het blauw een beetje te ver te duwen, het is te zien op deze foto's maar ook op de foto's buiten waar de lucht een kunstmatige kleur krijgt, gebruik ik niet het bijna nooit omdat het resultaat niet echt voorspelbaar is en soms slechter is dan de automatische modus. [b][b] De groothoeksensor produceert ook onderbelichte foto's bij kunstlicht, de scherpte is iets slechter en vloeiendheid verschijnt. [b][b]Foto test / zon[b] Hoofdsensor: Sony IMX 582
Ik heb dit jaar verschillende telefoons getest met deze sensor, dus ik begin mezelf een beetje te herhalen, maar als je mijn andere tests, zal ik de belangrijkste punten onthouden. De Sony IMX 582 is in staat veel details vast te leggen en produceert goed belichte foto's bij goed licht. Het heeft de neiging om een beetje verzadiging te verliezen op het niveau van de blues, want waar de lucht blauw zou moeten zijn, wordt deze met deze sensor cyaan. De kleuren zijn iets te warm, maar bij goed licht is dat niet echt een probleem. Hoewel de IMX 582 een goede sensor is, vind ik het een beetje jammer dat Poco bij deze sensor is gebleven voor een high-end telefoon. De Poco F2 Pro gebruikte een veel betere sensor, ze hadden dezelfde moeten gebruiken, maar ik kan me voorstellen dat het verkopen van zo'n prestatietelefoon voor deze prijs ten koste gaat van de fotokwaliteit. Ultragroothoeksensor: Sony IMX 355
hier zal ik mezelf herhalen, ik heb deze sensor de afgelopen twee maanden op drie of vier telefoons getest . Deze Sony IMX 355-sensor is interessant omdat hij, zelfs als hij dezelfde fouten heeft als de meeste ultragroothoeksensoren (scherpte aan de rand, vervorming, chromatische aberratie, ...), een hogere kleurverzadiging biedt dan de hoofdsensor, hij is is vrij zeldzaam. De foto's die met deze sensor zijn gemaakt, zullen daardoor kleurrijker overkomen. Deze sensor werkt alleen goed onder de zon omdat hij onder andere omstandigheden snel details verliest en foto's van slechte kwaliteit oplevert. [b][b]Foto test / bewolkt[b][b]Test foto / nacht[b]
Ik test camera's meestal in zonlicht voordat ik naar de nachtmodus ga, maar het weer zou het anders hebben, dus begon ik mijn test met nachtfoto's. Ik zal beginnen met de hoofdsensor en dan de ultragroothoeksensor. [b][b] Sony IMX 582 Deze sensor bestaat al meer dan twee jaar, maar levert nog steeds goede resultaten voor nachtfotografie, de automatische fotomodus produceert goede nachtfoto's, maar de nachtmodus verbetert ze verder met helderdere foto's en verhoogde scherpte. Het is mogelijk om de kwaliteit een stap verder te brengen door GCAM 8.1 te gebruiken, dat uitstekend werkt op de Poco F3. De foto's gemaakt met de nachtmodus en met Gcam zijn van vrijwel gelijke kwaliteit, maar met Gcam is het detailniveau soms werkelijk adembenemend. Ook de kleurverwerking vind ik erg goed, de nachtmodus levert vaak oranjekleurige foto's op maar dit is bij deze sensor niet het geval. [b][b] Sony IMX 355 Ultragroothoeksensoren zijn nooit comfortabel voor nachtopnamen en dat geldt ook hier. De nachtopnames van de IMX 355 zijn veel te donker en het verlies aan detail is echt groot, het gras ziet eruit als een glad tapijt terwijl de IMX 582 veel details kan vastleggen. Het is een voorspelbaar resultaat en heel normaal, de ultragroothoeksensoren zijn niet gemaakt voor dit soort foto's. [b][b][b][b]

Videokwaliteit

Stabilisatie[b] Om 4k-videostabilisatie te kunnen bieden, heb je stroom nodig en de Poco F3 heeft alles wat je daarvoor nodig hebt. De Poco X3 Pro gebruikt dezelfde sensor en in 4k kan hij video niet zo goed stabiliseren als de Poco F3, dus kracht is niet alleen handig voor gamers. De videostabilisatie van de Poco F3 is zeer effectief, de schokken worden soepel gedempt en de video is ondanks de bewegingen vloeiend.[b]Video normale condities De Poco F3 kan 4k-video's produceren met 30 fps. De Poco F3 is in staat om goede video's te produceren en dankzij zijn prestaties kan hij zich snel aanpassen aan veranderende omstandigheden, zoals boomtakken die meebewegen met de wind of het verschil in licht tussen de grond en de lucht. De scherpte van de video is goed en stelt je in staat meerdere keren in te zoomen met telkens een verslechtering van de kwaliteit maar dankzij de 4k blijft het beeld van behoorlijke kwaliteit met een 2x zoomlens. De kleuren zijn iets te warm maar onder zonlicht is het niet storend. [b][b] De Poco F3 brengt een aantal nieuwe functies, zoals de AI-modus voor video, deze modus analyseert de lichtomstandigheden live om enkele aanpassingen te maken. Deze modus werkt een beetje zoals de AI-modus in foto's, het voegt vooral verzadiging toe aan de kleuren. Ik heb deze modus getest maar ik vond het niet effectiever dan een normale video, de kleuren zijn soms zelfs overdreven. De Poco F3 Pro heeft ook verschillende opties om de geluidsopname te verbeteren. Ik heb alle opties op deze tweede video geactiveerd en ik hoor geen vreemde geluiden meer zoals de wind of het geluid van auto's in de verte, ik hoor alleen de vogels. [b]Video low light[b] De Poco F3 is in staat om prachtige nachtfoto's te maken, maar dat geldt ook voor video's. Met de standaard foto-app zijn nachtvideo's vloeiend, de telefoon zoekt niet constant focus. Het belichtingsniveau is goed, het had iets hoger mogen zijn maar het resultaat is meer dan correct. De kleuren zijn warmer dan op de foto's maar de oranje tint is niet storend. Digitale ruis is aanwezig maar redelijk goed onder controle. Er is een klein flikkerend effect op straatverlichting, ik ben vergeten de video-opnamefrequentie aan te passen. [b][b] Omdat de Poco f3 geweldig werkt met Gcam, nam ik een video op dezelfde plaats en tegelijkertijd met Gcam. Het verschil is niet duidelijk, maar ik vind dat de video geproduceerd door Gcam scherper is, maar voor de rest is de kwaliteit van de video erg vergelijkbaar met die van de standaardtoepassing die kan produceren.[b]

Audiokwaliteit

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.[b]
Frequency Response[b]Deze test is bedoeld om te testen of het toestel in staat is alle frequenties correct te reproduceren. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om op alle frequenties een goed geluid te zien, is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen. Dynamisch bereik[b]Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus te spelen te testen. Ook hier moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de referentie staan. Geluidsniveau[b]Deze test heeft tot doel te bepalen of het geteste apparaat in staat is om geluiden zonder veel ruis te reproduceren. Een hoge score duidt op een lage parasietendruk, een lagere score duidt op een hogere aanwezigheid van parasieten. Concertopname[b]Het doel van deze test is om de opnamekwaliteit van de telefoon te meten wanneer er veel omgevingsgeluiden zijn. Omdat ik niet elke keer als ik een telefoon test de mogelijkheid heb om naar een concert te gaan, simuleer ik het geluid van een concert in een gesloten omgeving.

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven. [b]
Screen grootte : 6.67
Resolutie : 1080 x 2400
Ratio : 20:9
Type : Amoled
% oppervlakte : 85
dE wit : 5.8
dE rood : 1.6
dE groen : 0.5
dE blauw : 0.4
dE geel : 1.7
dE cyan : 2.6
dE magenta : 0.9
Wit temperatuur : 6450
Contrast : 5000000:1
Helderheid : 492
Colorimetrie[b]
Ik heb een dE van 1,92 voor colorimetrie, het is niet de beste score die ik heb, maar het is nog steeds een uitstekende score. Om deze score te behalen, is het nodig om de schermparameters te wijzigen en de standaardweergave van kleuren te kiezen in plaats van de weergave met verzadigde kleuren. Colorimetrie is niet de enige kracht van dit scherm, de weergavefrequentie van 120 Hz zorgt voor een uitstekende vloeiende bewegingen (video's, games, enz.), Wat gepaard gaat met een uitstekende respons op aanraking.[b][b]Top 10 - rangschikking van de beste schermen op basis van colorimetrie
1. Xiaomi Mi 10 Lite 5g dE = 0.73
2. Xiaomi Mi 10t Pro dE = 0.83
3. Xiaomi Mi 11 Lite dE = 1.19
4. Xiaomi Redmi Note 8 dE = 1.2
5. Xiaomi Redmi Note 10 dE = 1.23
6. Xiaomi Redmi Note 10 Pro dE = 1.31
7. Samsung Galaxy S20 dE = 1.4
8. Poco M3 dE = 1.4
9. Xiaomi Mi 9 Lite dE = 1.46
10. Xiaomi Redmi Note 9s dE = 1.47

Aantal smartphones in de ranglijst:43
Positie van deze smartphone in de ranglijst:14/43

Let op: het colorimetrische verschil wordt gemeten in dE. Na drie uur zal het menselijk oog een colorimetrisch verschil waarnemen, dus de dE moet het laagst zijn. De tests zijn allemaal uitgevoerd met een colorimetrische sonde.
[b]Helderheid / Contrast[b]Het scherm van de Poco F3 is in theorie erg helder, het zou 900 cd / m² moeten kunnen produceren, maar ik ben er nooit in geslaagd om zo'n helderheid te krijgen, zelfs niet met de zonemodus geactiveerd. Ik kwam iets onder de 500, dit is genoeg om het scherm in veel omstandigheden leesbaar te maken, maar onder een felle zon is het beter om boven de 500 te zijn. Als de specificaties 900 cd / m² vermelden, is het dat het scherm ongetwijfeld in staat is om hen. Als het me niet is gelukt, is het ofwel dat dit een probleem is dat met een update wordt verholpen of dat ik de lichtsensor die zich meestal bij de bovenste luidspreker bevindt, niet heb gevonden. [b][b] De Poco F3 is uitgerust met een Amoled-scherm dat een bijna oneindig contrast geeft, zwart is echt zwart en niet grijs zoals op LCD / IPS-schermen.[b]Lichtabsorptie/Reflectie[b]Het scherm van de smartphone reflecteert het licht en maakt er soms een echte spiegel van. Dit spiegeleffect maakt het moeilijker om te lezen. [b][b]De onderstaande absorptie-index geeft het percentage van het door het scherm geabsorbeerde licht aan. De leesbaarheid van een scherm is beter wanneer de absorptie-index hoog is.[b][b]
Telefoon getest:% lichtabsorptie
Samsung Galaxy S10+58
Xiaomi Mi 9T Pro52
Honor 9x65
Redmi Note 9s55
Motorola G8 Power60
Realme 654
Umidigi F248
Poco F2 Pro52
Redmi Note 956
Xiaomi Mi Note 10 Lite53
Samsung Galaxy S2047
Samsung Galaxy A21s53
De geteste telefoons hebben een gemiddelde absorptiegraad van54 %

Biometrie

Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Besturingssysteem

[b]

Bugs

Ik ben tijdens deze test geen bugs tegengekomen, ik heb net iets opgemerkt dat soms vervelend kan zijn. De volumeknoppen reageren soms niet snel genoeg en ik moest soms aandringen op het oproepen van de volumeweergave terwijl soms alles snel wordt weergegeven.[b]

Accessoires Poco F3

Om nog meer te genieten van je ervaring met je smartphone bied ik links naar allerlei accessoires die je misschien handig vindt

Beschermhoes / koffer poco f3
Screen beschermfolie poco f3
Geheugenkaart poco f3
USB-kabel / oplader poco f3
Koptelefoon poco f3
Fietsenrek poco f3

Vergelijk Poco F3 met de anderen

Ik heb voor elke test een score van 1 tot 10 toegekend die de sterke en zwakke punten van een product bepaalt. Ik gebruik 0 voor criteria die (nog) niet zijn getest. Een score van 1 tot 3 duidt op slechte prestaties (en ja, dat is ook zo), een score van 4 tot 6 duidt op gemiddelde prestaties, een score van 7 tot 8 duidt op goede prestaties en een score van 9 en 10 duidt op uitzonderlijke prestaties. .
De score wordt berekend op basis van mijn metingen en als er geen metingen zijn, is het een subjectieve mening op basis van mijn ervaring.

De scores zijn niet statisch, ze veranderen in de loop van de tijd omdat de prestaties van nieuwe producten veranderen en hiermee moet rekening worden gehouden.

Poco F3
Afwerking kwaliteit8.006.00
Batterijprestaties7.008.00
CPU-prestaties9.006.5
GPU-prestaties9.006.5
Schermkwaliteit8.007.00
foto kwaliteit7.55.00
Video kwaliteit7.55.00
Wi-Fi-prestaties97.00
Mobiele downloadsnelheid8.005.00
Gevoeligheid van het mobiele netwerk7.56.00
Frequentiebereik7.007.00
Geluidskwaliteit8.006.00
GPS-prestaties7.006.00
Besturingssysteem8.008.00
Totale score110.589
Wereldwijde ranglijst
1. Samsung Galaxy S20 111 / 140
2. Poco F2 Pro 111 / 140
3. Poco F3 110.5 / 140
4. Poco X3 Pro 108 / 140
5. Samsung Galaxy S10+ 107 / 140
6. Xiaomi Redmi Note 10 Pro 106.5 / 140
7. Xiaomi Mi 9t Pro 106 / 140
8. Xiaomi Redmi Note 10 102 / 140
9. Poco X3 101.5 / 140
10. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 101 / 140
11. Xiaomi Mi Note 10 Lite 101 / 140
12. Redmi Note 9t 100.5 / 140
13. Xiaomi Redmi Note 8 Pro 100 / 140
14. Xiaomi Redmi Note 9s 98 / 140
15. Xiaomi Mi 9 Lite 98 / 140
16. Xiaomi Redmi Note 8 97 / 140
17. Xiaomi Mi 11 Lite 96.5 / 130
18. Poco M3 95.5 / 140
19. Xiaomi Redmi Note 7 94 / 140
20. Realme 6 93 / 140
21. Umidigi A9 Pro 92 / 140
22. Umidigi Bison 92 / 140
23. Oukitel C21 89.5 / 140
24. Xiaomi Redmi Note 9 89 / 140
25. Motorola G8 Power 89 / 140
26. Xiaomi Mi A3 89 / 140
27. Nokia 5.3 89 / 140
28. Oneplus Nord N100 88.5 / 140
29. Honor 9x 88 / 140
30. Xiaomi Mi 8 Lite 86 / 140
31. Meizu Note 9 86 / 140
32. Xiaomi Redmi Note 5 85 / 140
33. Umidigi S3 Pro 83 / 140
34. Umidigi F2 82 / 140
35. Samsung Galaxy A21s 82 / 140
36. Redmi 9a 81 / 140
37. Ulefone Armor 7e 80 / 140
38. Redmi 9c 80 / 140
39. Doogee S58 Pro 78.5 / 140
40. Honor 8x 78 / 140
41. Umidigi F1 77 / 140
42. Huawei Y6 2019 74 / 140
43. Xiaomi Mi 10t Pro 57 / 70
44. Samsung Galaxy A52 15.5 / 20
45. Elephone U5 0 / 0

Test / beoordeling conclusie

[b]Xiaomi heeft de smartphonemarkt de afgelopen twee jaar zo geschud dat het de maatstaf voor prijs-kwaliteitverhouding wordt. Xiaomi slaagt erin om telefoons te produceren die op veel manieren superieur zijn aan traditionele merken en deze tegen een veel lagere prijs te verkopen. Poco is een merk van Xiaomi dat het punt nog harder aandrijft door te focussen op de prijs / prestatieverhouding. Dus ik wist dat deze Poco F3 bovenaan de ranglijst zou komen te staan, maar totdat mijn test voorbij is, weet ik niet welke score ik zal halen. Het resultaat is nu zichtbaar, de Poco F3 staat in de top 3 naast een andere Poco (Poco F2 Pro) en de Samsung Galaxy S20 die beduidend meer kost. Poco is er dus weer in geslaagd om een model bovenaan mijn ranglijst te plaatsen door het tegen een lagere prijs aan te bieden dan alle andere modellen daar. [b][b] Prestaties zijn een van de sterke punten van deze telefoon en het is niet alleen marketing, de telefoon is een concurrerende machine en voor die prijs zul je niets beters vinden. De uitvoering is vooral handig voor de spelers, maar ik zou een klein detail willen toevoegen dat ook voor de anderen het verschil zal maken. De Poco F3 gebruikt geheugen in UFS 3.1, dit betekent dat de geheugentoegang supersnel is en dit resulteert in een betere respons van de telefoon voor dagelijkse taken (bijv. Een applicatie starten, overschakelen van de ene applicatie naar de andere). Andere, ... ). Zodra een applicatie is gestart, leeft deze in het geheugen en als dit geheugen erg snel is, wordt de dagelijkse ervaring verbeterd. [b][b] Poco heeft ook veel vooruitgang geboekt op het gebied van netwerkgevoeligheid, het merk staat nu bovenaan de tafel waar een Poco X3 onderaan de tafel stond. Er zijn maar weinig sites die dit soort dingen testen, maar als je een krachtige telefoon koopt die het netwerk niet goed oppikt, kom je niet ver. De Poco F3 is ook een maatstaf geworden voor wifi, de verkregen snelheid en de stabiliteit van de telefoon zijn voorbeeldig. [b][b] Voor het fotogedeelte las ik op andere sites dat de kwaliteit slecht is, simpelweg omdat de gebruikte sensor een "oude" sensor is die twee jaar geleden werd gelanceerd. Ik kan het niet anders zeggen, het is verkeerd. Poco had waarschijnlijk een nieuwere sensor in deze telefoon kunnen plaatsen, maar dat betekent niet dat de Sony IMX 582-sensor een slechte sensor is. Het levert goede foto's op, er zijn betere, het is waar, maar het levert geen middelmatige foto's op. [b][b] Ook de rest is niet vergeten, het scherm is uitstekend (goede colorimetrie, frequentie 120hz, ...), het geluid is uitstekend (stereo, Dolby Atmos) en het afwerkingsniveau is ook goed. Als je een zwak punt zou moeten vinden, zou ik zeggen dat de batterij beter had kunnen presteren, maar aangezien ik niet graag over deze details muggenzift, zou ik alleen maar zeggen dat de batterij gemiddelde prestaties biedt voor een telefoon die boven het gemiddelde ligt voor al het andere. [b][b] Poco is erin geslaagd om het instapniveau te veroveren met de Poco M3, de middenklasse met de Poco X3 Pro en nu de topklasse met de F3 die gemakkelijk kan worden gemeten tegen telefoons zoals de Galaxy S21 of de Mi 11. De Poco F3 Pro zou over een paar weken moeten arriveren, ik ben benieuwd of het lukt om naar de top van de ranglijst te klimmen.[b]Sterktes[b]- prestaties (en niet alleen voor games) [b] - downloadsnelheid [b] - schermkwaliteit [b] - audiokwaliteit [b][b][b]Zwaktes[b]De Poco F3 heeft niet echt zwakke punten, hij is gewoon een beetje gemiddeld voor de batterij en gps.[b][b]Alternatieven voor dit product[b][b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Opmerkingen

Discussieer mee / Stel je vragen

Je reactie wordt na validatie gepubliceerd. Ik reageer in mijn vrije tijd op meer dan 1500 reacties per jaar, dus ik kan niet altijd even snel reageren. Je e-mailadres is niet publiekelijk zichtbaar en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.









Ontvang een e-mail wanneer er een reactie is gepubliceerd