Op deze pagina:
Prijs Poco F4
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Belastingstest
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Hardware
Fotokwaliteit
Videokwaliteit
Externe geluidskwaliteit
Geluidskwaliteit (hoofdtelefoon)
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Vragen

Notificatie nieuwe posts: YouTube Facebook

Poco F4 : test / review / recensie

Poco F4 : test / review / recensie
Categorie: Smartphones

Ik ben een vaste klant in de F-reeks bij Poco, ik begon met het kopen van de Poco F2 Pro en ik vond deze telefoon erg leuk (ik heb hem trouwens nog steeds), ik kocht toen de Poco F3, de Poco F4 GT en nu dat de Poco F4 is uit, ik kon hem niet kopen. Geloof echter niet dat ik een dwangmatige koper ben die alles koopt wat eruit komt, nee, mijn keuzes zijn gebaseerd op puur pragmatische criteria en mijn tevredenheid over eerdere modellen. Ik hoop dat Poco de verleiding heeft weerstaan om componenten van hun andere telefoons te hergebruiken door het absolute minimum te veranderen om de lancering van een nieuw model te rechtvaardigen.

Krijg 50€ korting in de voorverkoopfase bij Goboo: Poco F4 / -50€ [b] Na de voorverkoopfase, Goboo blijft ongetwijfeld de goedkoopste winkel. Ik heb de mijne van hen gekocht.[b][b][b]linkWebsite waar ik de Poco F4 gekocht heb: https://s.zbanx.com/r/kFxgOquluKN1[b]

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.[b]
Waarin verschillen mijn tests van andere op het web?

- Ik koop de toestellen meestal met mijn eigen geld, de prijs is dus net even belangrijk als voor je!
- Ik bewaar de toestellen minstens enkele weken (soms meer) om te zien wat ze waard zijn in reële omstandigheden.
- Ik beantwoord (indien mogelijk) je vragen om je te helpen beslissen voordat je de toestellen koopt.
- niemand betaalt me om deze reviews te doen, ik ben dus volledig neutraal en onafhankelijk.
- Mijn pagina's zijn niet gevuld met advertenties.


OnePlus Nord 2T : test / review
Poco F4 : test / review / recensie
Poco X4 GT review / test / recensie
Oukitel WP18: test en review
Poco F4 GT: test, volledige review/mening
Xiaomi Redmi Note 8 test, review en prijs
Xiaomi Redmi Note 8 Pro test / review en prijs
Huawei Y6 2019 test, beoordeling en prijs
Xiaomi Mi A3 test, review en prijs
Umidigi S3 Pro: test, review en prijs

Prijs Poco F4

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Poco F4 van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.[b]
Xiaomi POCO F4 5G Versión Global 6.67" 120 Hz 64MP OIS 67W NFC Garantía 3 Años...
2022-08-18 14:21
349 EUR
Xiaomi Poco F4 128GB 6GB RAM (FACTORY UNLOCKED) 6.67" 64MP (Global)...
2022-08-18 14:02
351 EUR
Xiaomi POCO F4 5G 6GB Ram 128GB Rom Dual Sim - Black...
2022-08-18 14:02
352 EUR
Xiaomi POCO F4 5G 6GB Ram 128GB Rom Dual Sim - Green...
2022-08-18 14:02
358 EUR
Poco F4 5G - Smartphone da 6+128 GB, Nebula Green (Versione ES + 3 anni di garanzia) con Alexa Manos...
2022-08-19 01:04
370 EUR
Xiaomi Poco F4 5G Smartphone 6 + 128 Go, Nebula Green (Version ES + 3 Ans de Garantie) avec Alexa...
2022-08-19 01:03
376 EUR
[b]
helpBovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

27 juni 2022: aankoop van de Poco F4 in voorverkoop op Goboo [b] 28 juni 2022: het pakket is al onderweg [b][b]

Waarom deze telefoon?

Poco-telefoons hadden tot de vorige generatie een heel bijzonder ontwerp, maar het lijkt erop dat Poco een breder publiek wilde aanspreken door zijn nieuwe assortiment neutraler te maken. De Poco F4 is geen uitzondering op de regel en afgezien van het ronde fotoblok (zoals op de Poco F2 Pro) ziet de telefoon er tegenwoordig uit als elke andere telefoon. Jammer maar gelukkig koop ik geen telefoons om hun uiterlijk. Wat zijn de interessante elementen van dit nieuwe model? [b] - de telefoon moet zeer goed presteren met een combinatie van Snapdragon 870 voor de CPU en een Adreno 650 voor de GPU [b] - UFS 3.1 (al aanwezig in de F3) voor zeer snelle geheugentoegang [b] - LPDDR5-geheugen (altijd voor snel geheugen) [b] - vloeistofkoeling [b] - fotosensor met OIS [b] - GPS met dubbele frequentie [b] - 67W snel opladen [b] - dolby atmos-geluid [b] ...etc... [b] Deze telefoon zal geen revolutie teweegbrengen, maar er is alles voor nodig wat we mogen verwachten op de top van het assortiment met een lagere prijs dan de concurrentie. Het lijkt een beetje op de niche van Redmi met extra prestaties.[b]

Uitpakken

Poco is misschien nog steeds op zoek naar wat meer over het ontwerp van hun telefoons, maar wat de dozen betreft, is het goed, ik denk dat ze hebben gevonden wat ze zochten. Poco-boxen zijn al lang niet veranderd en het gebruik van geel en zwart is erg merkspecifiek. De doos bevat de telefoon, een 67W-oplader, een USB-C-kabel, transparante siliconenbescherming, een naald om de simlade te openen en een handleiding. Ik was aangenaam verrast om te zien dat Poco ook een USB-naar-jack-adapter had toegevoegd, omdat de telefoon geen jack-uitgang heeft. [b]
Lengte : 163.2
Breedte : 75.9
Dikte : 7.7
Gewicht : 195
Jack uitgang : Neen
Type USB : Type C
Infrarood port : Ja

Eerste configuratie

De Poco F4 wordt uitgebracht met MIUI 13 en volgt daarom hetzelfde proces voor de eerste installatie als andere telefoons met hetzelfde besturingssysteem. Ik zag wat kleine veranderingen in de schermen met met name meer mogelijkheden voor zoekmachines maar de verandering die mij het meest irriteert is het herstellen van gegevens van de vorige telefoon. De standaard methode is kabeloverdracht, ik begrijp deze keuze niet, het heeft geen zin met de Google omgeving waar alles in de cloud wordt opgeslagen. Degenen die alles lokaal houden zonder synchronisatie zijn een minderheid, het is natuurlijk hun recht om dat te doen, maar ik begrijp de keuze van Poco niet. [b][b] Ik voel ook steeds vaker de aanwezigheid van de aanvullende diensten van Google. Er is natuurlijk de assistent die naar één scherm kan worden geschakeld, er zijn nu twee schermen. Er is ook Google Pay en bij elke gelegenheid zal Google in de configuratie glippen. Het is niet goed of slecht, het is slechts een constatering. [b][b][b]

Afwerking

Het F-bereik van Poco geeft aan dat deze telefoon tot de high-end behoort. Ook al is de top van de Poco range nog niet te vergelijken met de top van de Apple of Samsung range, deze telefoon heeft een zeer goed afwerkingsniveau, zeker voor deze prijsklasse.
Het scherm beslaat 86% van het vooroppervlak, de randen aan de bovenkant zijn vrij dun, ze zijn dikker aan de onderkant van de telefoon. Het scherm wordt alleen onderbroken door een kleine selfiesensor die zich bovenaan en in het midden van het scherm bevindt.
Aan de onderkant van de telefoon bevindt zich een USB C-poort, een geluidssensor, een van de twee externe luidsprekers en de simlade die plaats biedt aan twee simkaarten of een simkaart in combinatie met een kaartgeheugen . De simlade is van het dubbelzijdige type.
Bovenaan vinden we een infraroodzender, een geluidssensor en de andere externe luidspreker. De luidsprekers zijn niet aan elke kant van de telefoon op dezelfde plaats geplaatst en met dit soort configuratie heb ik vaak de neiging om de uitvoer van een van de twee luidsprekers te blokkeren, afhankelijk van de positie van mijn handen, omdat mijn handen a priori hetzelfde zijn geplaatst aan beide kanten.
De achterkant is uniform met een reflecterend oppervlak zoals glas, maar ik denk dat de telefoon als geheel uit plastic bestaat, hetzelfde is het geval met de ring.
Poco heeft veel mogelijkheden getest voor het integreren van fotosensoren op de achterkant van de telefoon, ik zag grote horizontale rechthoekige blokken, verticale blokken, vierkanten, cirkels,... en de Poco F4 verenigt alles in één met een cirkel erin in een vierkant dat is geïntegreerd in een rechthoek. Alles valt een beetje op vanaf de achterkant van de telefoon, maar ik heb veel grotere sensoren gezien op andere Pocos of Xiaomi. [b][b] Poco's F-reeks is altijd een beetje wijzer geweest dan de Poco X of M, deze Poco F4 volgt deze trend met een zeer klassiek maar toch succesvol ontwerp. Zoals ik hierboven al schreef is de top van de Poco range niet te vergelijken met de top van de Samsung range maar voor dit prijsniveau klopt hij nog steeds erg goed.[b]

Specificaties

[b]De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon. Ik heb de Poco F4 getest in zijn 6Gb / 128Gb-versie en je vindt alle technische kenmerken in de onderstaande schermen. [b][b] Deze specificaties bevatten een aantal interessante elementen: [b] - UFS 3.1-flashgeheugen: zeer snelle geheugentoegang, dit zorgt voor comfort bij dagelijks gebruik [b] - LPDDR5 geheugentype: goede geheugenprestaties [b] - met QCA6390 wifi-chip, ik denk niet dat ik deze chip eerder heb getest [b] - Qualcomm aptX-audioweergave (versterkingsvoordeel) [b] - schermfrequentie van 60 / 90 en 120 Hz [b] - uitgebreide kleurdekking van het scherm [b] - "slechts" 4500 mAh batterij waar de meeste telefoons tegenwoordig een 5000 mAh batterij hebben [b][b][b][b]

CPU / GPU Prestatie

CPU : Qualcomm Snapdragon 870
GPU : Qualcomm AdreNeen 650
Geheugen (RAM) : 6 - 8 Gb
Opslagcapaciteit : 128 - 256 Gb
[b][b]De Poco F4 draait op een Qualcomm-architectuur en dit betreft dus de CPU, GPU, wifi, bluetooth, GPS en geluidsuitvoer. [b][b] Het vertrouwt op een Snapdragon 870 voor het CPU-gedeelte, het is een high-end processor, maar het is niet de krachtigste op dit moment, de Poco X4 GT doet het beter in pure prestaties door minder duur te zijn . Deze CPU vinden we terug in andere telefoons zoals de Motorola Edge 20 Pro, de ZTE Axon 41, de Black Shark 5 of de Xiaomi 12X. [b][b] Voor het grafische gedeelte is het gebaseerd op een Adreno 650 die goede prestaties moet leveren terwijl hij achterblijft bij het GT-assortiment bij Poco. Zelfs als het niet de krachtigste is, zou deze Adreno 650 een goed compromis kunnen zijn tussen prestaties en koeling, aangezien de nieuwste telefoons in de GT-reeks die ik heb getest de neiging hadden om vrij snel oververhit te raken. [b][b] Met deze CPU/GPU-combinatie zie ik niet direct een game of een applicatie die deze telefoon zou kunnen laten mislukken, alles zit in de details en een framerate kan lager zijn.[b]

Benchmark Antutu/3DMark

Ik behaalde een score van 572548 punten met Antutu v8, dat is ongeveer hetzelfde als met de Poco F3, dus er is niet echt vooruitgang aan die kant en dat is normaal omdat de Poco F3 dezelfde CPU/GPU gebruikte. Voor een prestatiegericht merk is dit een beetje teleurstellend, maar het heeft geen invloed op het dagelijkse gebruik, de Poco F4 is een prestatietelefoon en ik weet zeker dat een grote meerderheid van de kopers van dit soort telefoons de prestaties niet volledig benutten. [b][b]

Belastingstest

Om de energie-efficiëntie van een telefoon te testen, duw ik alle componenten enkele minuten tot het uiterste, eerst achtereenvolgens en dan helemaal duwen tegelijk binnen. Ik observeer de echte rekenkracht, het vermogen om de telefoon op een goede temperatuur te houden, het batterijverbruik. Met dit soort tests kun je ook zien of de telefoon al zijn kracht kan benutten als alles tegelijkertijd draait, want zelfs als de CPU en de GPU krachtig zijn, geven ze misschien niet 100% van hun prestatie. [b][b] De Poco F4 heeft een minder energieverslindende maar ook minder efficiënte CPU dan de Poco X4 GT. Ik heb een gemiddeld verbruik van 6,57 W voor de Poco F4 CPU tegen 7,2 W voor de Poco X4 GT, maar met 26% minder prestaties. De winst in energie is lager dan het verlies aan prestatie. Voor het GPU-gedeelte zijn de prestaties tussen de twee telefoons vrij gelijkaardig, maar hier is het de Poco F4 die meer energie verbruikt. Ik heb nog niet veel telefoons met dit type test, maar voor nu staat de Poco F4 op de derde plaats in energie-efficiëntie achter de Poco X4 GT en de Redmi Note 11 Pro+. [b][b] Tijdens de duur van de test steeg de batterij tot 41°C aan het einde van de test en ik behaalde een gemiddelde van 32,9°C, dit is een gemiddeld resultaat dat niet zou moeten storen als je lang met deze telefoon speelt. [b][b][b]
Antutu score : 572548
Antutu CPU : 159650
Antutu GPU : 239922
Antutu UX : 90810
Antutu Mem : 82166
[b]Top 10 - prestatieclassificatie op basis van Antutu
1. Poco F4 Gt - 853016
2. Realme Gt - 811858
3. Black Shark 4 Pro - 759986
4. Poco X4 Gt - 714577
5. Oppo Find X2 Pro - 605184
6. Oneplus 8t - 595000
7. Poco F3 - 589677
8. Xiaomi Mi 10t Pro - 581650
9. Oneplus 8 Pro - 579417
10. Xiaomi Mi 10 - 579114

Aantal smartphones in de ranglijst:146
Positie van deze smartphone in de ranglijst:11/146

Opmerking: deze ranglijst bevat alleen de telefoons die ik heb getest en enkele andere die ik ter referentie heb toegevoegd.
[b]Gaming[b]Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten. Zoals ik in de prestatiebeoordeling schreef, is deze telefoon misschien niet de beste, maar hij is goed genoeg om goed te presteren in games met PUBG Mobile. Ik kreeg een framesnelheid van ongeveer 40 fps met de texturen in HD en de weinige vertragingen die ik tegenkwam, kwamen van netwerkvertraging.[b][b][b]

Netwerkprestatie

De Poco F4 biedt een zeer brede frequentiedekking in 3G, 4G en 5G. Je zou het dus overal in Europa moeten kunnen gebruiken.[b]
3G frequenties : B1 (2100), B2 (1900), B4 (1700/2100 AWS A-F), B5 (850), B6 (800), B8 (900), B19 (800)
4G frequencies : B1 (2100), B2 (1900), B3 (1800), B4 (1700/2100 AWS 1), B5 (850), B7 (2600), B8 (900), B12 (700), B17 (700), B18 (800), B19 (800), B20 (800), B26 (850), B28b (700), B28a (700), B38 (TDD 2600), B40 (TDD 2300), B41 (TDD 2500)
5G frequencies : n1 (2100), n3 (1800), n5 (850), n7 (2600), n8 (900), n20 (800), n28b (700), n28a (700), n38 (2600), n40 (2300), n41 (2500), n77 (3700), n78 (3500)
Volte : Ja
VoWifi : Ja
NFC : Ja
Aantal metingen : 524
Gemiddeld signaal (referentie) : -95.78
Gemiddeld signaal (telefoon) : -95.04
Gemiddelde afwijking referentie/telefoon : 0.74
Min/Max-signaal (referentie) : -93 / -99
Min/Max-signaal (telefoon) : -94/-96
Kies je land om te controleren of je telefoon compatibel is:


Met de onderstaande frequenties kun je zien of deze telefoon compatibel is met je provider of dat je deze kunt gebruiken waar je op vakantie gaat.


Signaal 4G (vanaf december 2020)[b]Ik heb besloten om de methode voor het meten van het netwerk te veranderen omdat ik merkte dat de configuratie van het mobiele netwerk in de loop van de tijd verandert. Dit maakt het moeilijker om telefoons te vergelijken omdat de omstandigheden niet meer exact hetzelfde zijn.[b][b]Om dit probleem te voorkomen, heb ik een apparaat opgezet dat 24 uur per dag een tiental parameters van het mobiele netwerk opvangt (bv.: cel id, rssi, rsrq, snr, frequentie,...). Ik plaats dan de telefoon naast het toestel gedurende 24 tot 48 uur met dezelfde metingen, zodat ik ze kan vergelijken.[b][b] Overzicht van de geteste telefoons met deze methode[b][b]
Telefoon getest:MetingenGemid. signaal (ref)Gemid. signaal (phone)Min/Max (ref)Min/Max (phone)
Samsung Galaxy S10+457-93.06-97.39-89 / -98-97 / -99
Xiaomi Mi 9t Pro669-93.69-95.84-90 / -95-92 / -98
Poco F2 Pro1438-91.02-94.99-89 / -94-94 / -96
Xiaomi Mi 10 Lite 5g1645-90.77-95.02- 88 / -98-95 / -100
Poco X3821-94.89-103.19-91 / -97.7-101 / -104
Umidigi Bison2343-92.71-96.46-90 / -99-94 / -102
Oukitel C211101-92.04-94.99-90 / -97-92 / -95
Poco M31116-92.09-91.74-88 / -98-90 / -99
Xiaomi Mi 10t Pro1071-90.61-94.03-88 / -94-94 / -96
Umidigi A9 Pro981-90.40-94.01-88 / -95-93 / -95
Redmi Note 9t1201-92.149-91.71-90 / -97-91 / -97
Xiaomi Redmi Note 10999-92.35-93.99-88 / -97-92 / -98
Xiaomi Redmi Note 10 Pro877-89.72-90.56- 88 / -92-89 / -95
Poco X3 Pro1876-91.45-92.91-90 / -94-90 / -96
Poco F31382-90.79-94.2-89 / -94-93 / -98
Oneplus Nord N100896-91.23-96.005-88 / - 99-96 / -99
Xiaomi Mi 11 Lite2875-91.36-91.49-87 / -96-90 / -96
Samsung Galaxy A521427-89.27-93.39-87 / -98-92 / -96
Doogee S96 Pro1259-94.2-91.21-90 / -102-88 / -95
Xiaomi Redmi Note 10s957-92.07-97.62-90 / -102-96 / -102
Poco M3 Pro1247-91.76-102.97-99 / -104-88 / -98
Realme Gt843-96.49-94.02-93 / -101- 92 / -96
F150 R20221002-92.4-105.1-90 / -97-98 / -110
Umidigi Bison Pro936-94.2-104.98-91 / -98-95 / -105
Redmi 102141-94.74-100.92-92 / -98-99 / -101
Tcl 10 Pro871-93.43-94.001-92 / -96-93 / -95
Poco M4 Pro570-93.71-96.78-91 / -98-95 / -99
Google Pixel 51444-91.02-97.02-90 / -94-97 / -101
Xiaomi 11t1576-92.305-92.003-90 / -96-92 / -93
Redmi Note 111223-92.5-91.32-92/-97-90 / -93
Black Shark 4 Pro2383-95.178-95.42-90 / -100-93 / -101
Redmi Note 11 Pro349-95.33-93-89 / -101-92 / -94
Poco M4 Pro 4g1202-90.85-88.95-87 / - 95-88 / -98
Tcl 30 Se567-92.11-92.85-88 / -98-99 / -93
Poco X4 Pro562-92.06-94.01-90 / -95-95 / -93
Redmi Note 11 Pro Plus 5g945-93.5-93.54-91 / -97-92 / -97
Poco F4 Gt832-95.02-93.09-90 / -99 -93 / -97
Oukitel Wp181351-95.94-92.92-91 / -97-92 / -97
Poco X4 Gt387-96.99-96.505-96 / -98-95 / -98
Poco F4524-95.78-95.04-93 / -99-94/-96
Oneplus Nord 2t1340-98.83-96.305-95 / -102-90 / -99
[b][b]Ik heb 524 metingen uitgevoerd om de kwaliteit van het 4G-signaal te beoordelen (ik heb thuis geen 5G) en behaalde een gemiddelde score van -95,04 dBm met de Poco F4 en een score van -95,78 dBm met de sonde, het verschil is niet erg groot en de Poco doet het zelfs beter dan de referentie. Buiten de goede score merk ik dat het signaal zeer stabiel is gedurende de hele duur van de metingen, de verschillen zijn zo klein dat ze niet zichtbaar zijn op de grafiek. Ook bij de sonde waren de afwijkingen niet heel groot maar we kunnen duidelijk zien dat de Poco stabieler is.
[b][b][b]Download/Upload snelheid[b]Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.[b]Top 10 - snelheidsrangschikking tijdens downloaden
1. Samsung Galaxy S20 D:351Mbps U: 20Mbps
2. Poco X3 D:232Mbps U: 55Mbps
3. Xiaomi Mi 10 Lite 5g D:223Mbps U: 52Mbps
4. Poco F2 Pro D:207Mbps U: 53Mbps
5. Xiaomi Mi Note 10 Lite D:153Mbps U: 68Mbps
6. Xiaomi Mi A3 D:150Mbps U: 60Mbps
7. Xiaomi Redmi Note 9s D:150Mbps U: 60Mbps
8. Xiaomi Mi 8 Lite D:149Mbps U: 60Mbps
9. Samsung Galaxy A21s D:147Mbps U: 51Mbps
10. Huawei Y6 2019 D:145Mbps U: 61Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:30
Positie van deze smartphone in de ranglijst:0/30

Let op: de theoretische maximale snelheid van een telefoon wordt vaak beperkt door de configuratie van het mobiele netwerk en de congestie van het netwerk op het moment van de meting. Dus misschien kun je een hogere snelheid halen op een ander netwerk
[b][b]

Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.[b]
Wifi frequenties : 802.11a , 802.11b , 802.11g , 802.11n , 802.11n 5GHz , 802.11ac, WiFi 6 (802.11ax)
Download snelheid : 866
Signaal / dicht : -26
Signaal / afstand : -62
Wifi-signaal[b]Aangezien de Poco F4 op dezelfde architectuur draait als de Poco F3, verwachtte ik vergelijkbare resultaten te krijgen, maar helaas is dat niet het geval. Ik had met de F3 een heel goed signaal in de buurt van de router gekregen, maar met de F4 was het beste signaal dat ik kreeg -25dBm tegen -16 met de F3. Het signaal stabiliseerde rond -30dbm, waardoor deze F4 in het lage gemiddelde van de ranglijst staat. Ik vermoed dat de positie van de wifi-antennes en de behuizing van de telefoon een rol spelen, want door de oriëntatie van de telefoon te veranderen, veranderde het signaal behoorlijk sterk. De afstandstest daarentegen is overtuigender met -60 dBm tegen -67 met de F3. [b][b] Mijn metingen worden altijd onder dezelfde omstandigheden gedaan, dus dit resultaat is verrassend en moet noodzakelijkerwijs gekoppeld worden aan de telefoon. Dit signaaltekort is niet catastrofaal, maar het is zichtbaar in mijn metingen. Ik zou kijken of dit gebrek aan gevoeligheid in gebruik wordt gevoeld.[b][b]Top 10 - rangschikking van wifi-gevoeligheid
1. Poco F2 Pro -11dBm
2. Xiaomi Redmi Note 10 Pro -12dBm
3. Realme Gt -12dBm
4. Samsung Galaxy A21s -13dBm
5. Redmi Note 11 Pro -13dBm
6. Oneplus Nord N100 -15dBm
7. Poco X3 Pro -15dBm
8. Poco F3 -15dBm
9. Redmi Note 9t -15dBm
10. Black Shark 4 Pro -15dBm

Aantal smartphones in de ranglijst:66
Positie van deze smartphone in de ranglijst:48/66

[b]Download/Upload snelheid[b]Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.[b]Top 10 - Ranglijst van wifi-downloadsnelheden
1. Redmi Note 11 Pro Plus 5g 866Mbps
2. Poco F4 866Mbps
3. Poco F4 Gt 866Mbps
4. Poco X4 Gt 866Mbps
5. Oneplus Nord 2t 866Mbps
6. Black Shark 4 Pro 866Mbps
7. Poco M4 Pro 4g 433Mbps
8. Poco X4 Pro 433Mbps
9. Redmi Note 11 Pro 433Mbps
10. Poco F3 398Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:64
Positie van deze smartphone in de ranglijst:2/64

Opmerking: ik heb een 400 Mbps-lijn en een modem die hogere snelheden kan leveren, maar ik weet nooit zeker hoeveel bandbreedte er beschikbaar is als ik een test doe.
[b]

GPS-prestaties

[b]Om de nauwkeurigheid van het GPS-signaal te testen, gebruik ik twee positioneringsapplicaties om het verschil te evalueren tussen de werkelijke positie en de positie die door de telefoon wordt aangegeven. Deze test wordt buiten gedaan, zonder dat het signaal wordt belemmerd. Een nauwkeurigheid tot 3 meter kan gemakkelijk worden gecorrigeerd door een toepassing (bijv. Google Maps).[b][b] Poco F4 is compatibel met A-GPS, GLONASS, Beidou, QZSS, Galileo, GPS (L1+L5), GLONASS (L1), BeiDou (B1), Galileo (E1) netwerken + E5a), BeiDou (B2), NavIC-systeem en QZSS (L1 + L5). De deken is dan ook erg breed, het is een van de breedste dekens die ik tot nu toe heb getest. Het signaal vestigt zich snel tot een nauwkeurigheid van 3 meter met een groot aantal beschikbare satellieten. De Poco F4 is dual band, wat betekent dat hij op bepaalde netwerken twee frequenties gebruikt voor een betere positionering. Zelfs als de nauwkeurigheid 3 meter is, kan uw kaarttoepassing u vrij snel op de juiste plaats positioneren.[b][b]Top 10 - GPS-nauwkeurigheidsclassificatie
1. Oukitel C21 1m
2. Redmi 9a 1m
3. Doogee S96 Pro 1m
4. Xiaomi Redmi Note 10s 1m
5. Xiaomi Redmi Note 9 1m
6. Umidigi Bison Pro 1m
7. Tcl 30 Se 1m
8. Redmi 10 1m
9. Poco M4 Pro 1m
10. Poco M4 Pro 4g 1m

Aantal smartphones in de ranglijst:36
Positie van deze smartphone in de ranglijst:19/36

Opmerking: een nauwkeurigheid van 3 meter of minder kan eenvoudig worden gecorrigeerd door een goede GPS-applicatie. De telefoonprestaties spelen ook een rol bij de snelheid waarmee je scherm wordt bijgewerkt, dus de nauwkeurigheid kan in het gedrang komen door een te trage weergave.
[b]

Batterijduur

Om de levensduur van de batterij te testen heb ik een toepassing ontwikkeld die het batterijniveau minuut per minuut meet totdat de batterij leeg is. Deze toepassing verbruikt ongeveer tien procent van de bronnen van de telefoon en ik doe een test met 100 helderheid. Deze test is bedoeld om een contemplatief gebruik van een telefoon na te bootsen (bv. surfen op het internet, artikelen lezen, tijd doorbrengen op sociale netwerken). Deze resultaten gelden niet voor intensief gamen/streaming-gebruik.
Capaciteit : 4500
Snel laden : Ja
W max : 67
Autonomie (100% helderheid) : 554.00
Autonomie (50% helderheid) : 1141
Oplaadtijd : 98
Ontladingssnelheid (100%) : 0.18
Ontladingsscore (100%) : 8.12
Ontladingssnelheid (100%) : 0.09
Ontladingssnelheid (50% : 3.94
Laadsnelheid : 1.02
Laadscore : 45.92
Vanaf maart 2020 heb ik mijn subjectieve batterijtest vervangen door een technische test om het werkelijke gedrag van de batterij beter te kunnen meten. Nu test ik de autonomie en de oplaadtijd onder absoluut identieke omstandigheden. Ik voer verschillende metingen uit, zodat deze test alleen al enkele dagen duurt en ik de telefoon voor niets anders kan gebruiken.

Batterijduur - methodologie
Om de levensduur van de batterij te testen, meet ik het batterijverbruik elke minuut in strikt identieke omstandigheden om telefoons te kunnen vergelijken en ook om je in staat te stellen je telefoon in dezelfde omstandigheden te evalueren. Ik sluit elke invloed uit van toepassingen die de meting zouden kunnen verstoren. De autonomie is niet lineair, de batterij ontlaadt zich soms veel sneller aan het einde. Dit is een frustrerend fenomeen, maar met mijn metingen weet je of je snel een oplader moet vinden.

Batterijduur
De batterij van de Poco F4 heeft een capaciteit van 4500 mAh en is ontladen van 100% tot 1% in 554.00 minuten met 100% helderheid, hij is ontladen van 100% tot 1% in 1141 met 50% helderheid. Op deze manier krijg ik een gemiddelde ontlaadsnelheid van 0.18% per minuut bij 100% lichtsterkte en 0.09% per minuut bij 50% lichtsterkte, het verbruik is dus 8.12 mA per minuut bij 100% lichtsterkte en 3.94 bij 50% lichtsterkte. Om de efficiëntie van de telefoon en de invloed ervan op de batterij te kunnen vergelijken, moet je de 8.12 (of 50%) score vergelijken met die van andere smartphones, het cijfer moet zo laag mogelijk zijn.

Laadtijd - methodologie
Om de oplaadtijd te testen, gebruik ik altijd dezelfde lader met dezelfde kabel. Ik meet de oplaadtijd minuut voor minuut om de evolutie van de lading en de oplaadsnelheid te zien. De laadsnelheid van een batterij is niet lineair, maar vaak sneller aan het begin en langzamer aan het einde. De lader is compatibel met snel laden.

Laadtijd
De accu van het Poco F4 heeft een capaciteit van 4500 mAh en is opgeladen van 1% tot 100% in 98 minuten. Dit geeft me een gemiddelde laadsnelheid van 1.02% per minuut en dus een toename van 45.92 mA per minuut. Om de prestaties van de Poco F4 te vergelijken met andere telefoons, moet je de 45.92 per minuut score gebruiken, deze score moet zo hoog mogelijk zijn.

In het bijzonder: de laadsnelheid is niet altijd lineair, de onderstaande grafiek geef je een indicatie van het gedrag van de batterij.

De volgende tabel geeft een overzicht van de geteste telefoons met de technische accutest, ze zijn gerangschikt in volgorde van efficiëntie. Een hogere batterijcapaciteit zou logischerwijs moeten resulteren in een hogere levensduur van de batterij, maar dat is niet altijd het geval en het geeft geen indicatie van de efficiëntie van een telefoon.

SmartphoneCapaciteit (mAh)Levensduur (minuten)EfficiëntiescoreLevensduur (minuten) / 50%Efficiëntiescore / 50%Laadtijd.Laden score
Honor 9x4000770.005.191333.003.00151.0026.49
Samsung Galaxy S204000565.007.081217.003.29136.0029.41
Oukitel C214000497.008.051324.003.02167.0023.95
Nokia 5.34000549.007.291096.003.65199.0020.10
Google Pixel 54080773.005.281559.002.6281.0050.37
Umidigi A9 Pro4150552.007.521562.002.66112.0037.05
Xiaomi Mi 10 Lite 5g4160749.005.551541.002.70163.0025.52
Realme 64300704.006.111104.003.89162.0026.54
Realme Gt4500574.007.841057.004.2687.0051.72
Tcl 10 Pro4500465.009.68889.005.06133.0033.83
Samsung Galaxy A524500652.006.901239.003.63165.0027.27
Black Shark 4 Pro4500425.0010.59937.004.8029.00155.17
Redmi Note 11 Pro Plus 5g4500525.008.5712113.7224187.50
Poco F44500554.008.1211413.949845.92
Oneplus Nord 2t45006936.4914923.0212137.19
Poco F34520657.006.881840.002.46122.0037.05
Poco F2 Pro47001150.004.091536.003.06180.0026.11
Poco F4 Gt4700365.0012.8810824.3438123.68
Redmi 9c5000656.007.621915.002.61170.0029.41
Poco M4 Pro 4g5000723.006.921 500.003.3377.0064.94
Xiaomi Redmi Note 10s5000636.007.861556.003.21161.0031.06
Poco M3 Pro5000657.007.611647.003.04131.0038.17
Redmi 9a5000694.007.201902.002.63195.0025.64
Umidigi Bison Pro5000610.008.201632.003.06255.0019.61
Redmi 105000664.007.531684.002.97165.0030.30
Poco M4 Pro5000634.007.891600.003.13123.0040.65
Xiaomi 11t5000476.0010.501204.004.1597.0051.55
Oneplus Nord N1005000808.006.191278.003.91663.007.54
Xiaomi Redmi Note 105000691.007.241728.002.89193.0025.91
Tcl 30 Se50006507.691 225.004.0817229.07
Redmi Note 9t5000766.006.532054.002.43148.0033.78
Motorola G8 Power5000912.005.482792.001.79311.0016.08
Poco X4 Pro5000643.007.7813613.677467.57
Umidigi Bison5000550.009.091471.003.40238.0021.01
Samsung Galaxy A21s5000729.006.861283.003.90166.0030.12
Redmi Note 115000592.008.451 376.003.6369.0072.46
Xiaomi Redmi Note 10 Pro5020625.008.031557.003.22213.0023.57
Xiaomi Redmi Note 9s5020663.007.571876.002.68224.0022.41
Xiaomi Redmi Note 95020650.007.721808.002.78162.0030.99
Poco X4 Gt5080726.007.0015383.3011344.96
Umidigi F25150927.005.561854.002.78299.0017.22
Poco X3 Pro5160648.007.961688.003.06138.0037.39
Poco X35160653.007.901654.003.12181.0028.51
Doogee S58 Pro5180845.006.131908.002.71177.0029.27
Xiaomi Mi Note 10 Lite5260827.006.361609.003.27208.0025.29
Ulefone Armor 7e5500768.007.161140.004.82179.0030.73
Poco M36000842.007.131898.003.16217.0027.65
Doogee S96 Pro6350929.006.841405.004.52424.0014.98
F150 R20228300879.009.441498.005.54243.0034.16
Oukitel Wp18125002 733.004.5728594.3736234.53

helpHoe lees je deze cijfers?
De batterijcapaciteit is een belangrijk element bij het bepalen van de autonomie van een telefoon, maar het is niet de enige factor. Een telefoon met een grote batterij kan een kortere batterijduur hebben als hij meer stroom verbruikt. Als ik een voorbeeld uit het dagelijks leven zou moeten nemen, zou ik het universum van de auto gebruiken. Als een auto een grote brandstoftank heeft, zou hij een langere afstand moeten kunnen rijden, tenzij het gemiddelde brandstofverbruik hoger is. De score voor de efficiëntie van de batterij werkt op dezelfde manier, hij moet zo laag mogelijk zijn en staat voor het energieverbruik van de telefoon. Deze verschillen in efficiëntie zijn vaak gerelateerd aan de helderheid van het scherm, grote heldere schermen hebben de neiging om meer energie te verbruiken en zelfs als ze een grote batterij hebben, zal hun bereik korter zijn.

samengevat
Ik heb een oplaadtijd van 98 minuten gemeten met een UGREEN 100 watt oplader, het opladen zou sneller moeten kunnen met de oplader die bij de telefoon is geleverd, maar de grafiek is bedoeld om te laten zien hoe het opladen zich gedraagt en we zien hier dat het opladen na 80% vertraagt, zoals bij veel telefoons, maar het snelheidsverlies is niet zo hoog als normaal. Het duurt 16 minuten om tot 20% te komen en de laatste 20 procent ongeveer 20 minuten. [b][b]
Het scherm gebruiken op 50% leidt tot een batterijduur van 1141 minuten, terwijl met het scherm op 100% de batterijduur daalt tot 554 minuten, het schermverbruik is dus bijna perfect lineair. Ik heb ook het verbruik van het scherm afzonderlijk gemeten en door de beschikbare frequenties te wijzigen. Bij 60 Hz verbruikt het scherm ongeveer 0,68 W, terwijl bij 120 uur het scherm 0,8 W verbruikt. Je verliest dus een beetje autonomie met het scherm op 120hz, maar het verschil is niet erg significant. [b][b] Bij normaal gebruik zou je het bijna 2 dagen volhouden met een volle batterij, maar bij intensief gebruik (bv. gamen) zal de autonomie sterk dalen. Met mijn oplaadtest die ongeveer 8 minuten duurt, verloor ik 5,25% batterij. [b][b][b]

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.[b]

Hardware

Selfie / resolutie : 20
Selfie / sensor : Sony IMX596
Resolutie : 64
Sensor : Omnivision OV64B40
De primaire sensor van de Poco F4 is een 64 MP Omnivision OV64B40-sensor. Ik heb deze sensor nog nooit in een andere telefoon getest en ik geef toe dat ik enige ongerustheid heb over Omnivision-sensoren omdat ik nog geen erg goede resultaten heb behaald met dit type sensor. Deze sensor is misschien de eerste die me van gedachten doet veranderen en ik hoop dat dat het geval zal zijn, want de F4 zou de top van het assortiment bij Poco moeten vertegenwoordigen en het installeren van een sensor van gemiddelde kwaliteit zal waarschijnlijk het commerciële succes hiervan beïnvloeden telefoon. [b][b] Voor de ultragroothoeksensor is het ook een Omnivision-sensor en ook daar hoop ik positief verrast te worden. De selfiesensor is een Sony IMX 596, maar hier heb ik een vrij positieve mening omdat Sony bij vele gelegenheden heeft kunnen aantonen dat het goede sensoren kan produceren. De Poco F4 heeft nog steeds de nieuwste macrosensor van GalacyCore, maar van dit soort sensor moet je niet veel verwachten. [b][b][b]

Fotokwaliteit

Fotokwaliteit (binnen/studio)[b]De studiotest wordt onder dezelfde omstandigheden uitgevoerd, zodat de resultaten op gelijke basis kunnen worden vergeleken. Ik kalibreer mijn verlichting voor elke test om dezelfde helderheid en kleurtemperatuur te verkrijgen. Deze test is een voorlopige analyse van de technische kwaliteiten van een camera. De meeste telefoons slagen niet voor deze test, je moet dus de resultaten van de andere tests in de volgende paragrafen ook lezen.[b][b] Hoofdsensor: Omnivision OV64B40
Om deze sensor te testen, heb ik direct een foto gemaakt in de pro-modus om te zien wat er in zat en het resultaat is interessant. Met de juiste sluitertijd is de foto correct belicht (hij is iets onderbelicht in de auto stand), de scherpte ziet er erg goed uit (kijk naar de rubix kubus textuur), de kleuren lijken mij ook correct. In de automatische stand is de belichting iets minder goed, maar het gaat om het gemiddelde van de foto's die ik in de studio maak. De kleuren zijn donkerder maar dat heeft te maken met de belichting, ik zie niet al te veel verschil richting blauw of geel. Deze eerste studiotest is bemoedigend. [b][b]
Deze foto bevestigt wat ik dacht van de scherpte op de eerste afbeelding. De scherpte in het centrum is prima, aan de periferie gaat het wat achteruit maar het scherpteniveau blijft goed. De kleurweergave ziet er redelijk goed uit omdat ik hier een niet-reflecterend oppervlak fotografeer, dus de geretourneerde kleuren zijn donkerder en contrasteren beter. Ik ben benieuwd hoe deze sensor het doet bij daglicht. Secundaire sensor: Omnivision ov8856
Ultragroothoeksensoren hebben bijna allemaal dezelfde fouten en deze is geen uitzondering. Het belichtingsniveau is twee of drie inkepingen onder de foto genomen met de hoofdsensor, de vervorming is aanzienlijk, maar met objecten van dichtbij gezien is het normaal, de scherpte lijkt niet erg goed omdat ik de rubix-kubustextuur niet kan onderscheiden. Ook zie ik overal ruis verschijnen en chromatische aberraties. Deze sensor zal dus waarschijnlijk ook buiten niet schijnen omdat zijn technische kwaliteiten niet van een heel hoog niveau zijn. [b][b]
Deze tweede foto bevestigt mijn eerste oordeel, de scherpte is slecht, zelfs in het midden. Ik kan de tekst van het Canadese briefje amper lezen en aan de rand is het nog erger. Ik zie hier veel ruis en de contouren van het beeld zien eruit als een brij van pixels. Ik heb weinig hoop dat deze sensor buitenshuis goede resultaten kan opleveren. [b][b][b][b]Foto: technische test[b]Ik werd geïnspireerd door industriële technische tests om mijn eigen technische test te creëren om de technische kwaliteit van een camera te evalueren. Deze test is een objectieve beoordeling van het vermogen van een camera om een scène correct weer te geven. [b][b]Ik test de volgende elementen:[b]- centrumscherpte, perifere scherpte[b]- kleurechtheid op basis van 24 referentiekleuren[b]- mate van chromatische aberratie[b]- dynamisch bereik (vermogen om donkere en lichte partijen zonder verlies vast te leggen)[b]- vervorming[b][b]De technische evaluatie kan afwijken van de subjectieve evaluatie, omdat het gevoel van een foto wordt beïnvloed door de bewerking die door elke fabrikant wordt geleverd.[b][b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b][b]Buiten fotokwaliteit[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b][b]Test foto / nacht[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b][b]

Videokwaliteit

Stabilisatie[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b]Video normale conditiesNog niet beschikbaar / getest[b][b]Video low light[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Externe geluidskwaliteit

[b]Deze test is bedoeld om je een overzicht te geven van het volume en de geluidskwaliteit tijdens gesprekken en bij het luisteren naar muziek via de externe luidsprekers. [b][b] Audio/muziektest [b] De Poco F4 kan geluid produceren in Dolby Atmos en kan daarom geluid van goede kwaliteit produceren. Ik heb een volume gemeten dat soms 80 dB overschreed, het is iets boven het gemiddelde. De hoge tonen zijn zeer uitgesproken (een beetje te veel denk ik), de lage frequenties zijn goed weergegeven maar missen een beetje diepte zoals bij de meeste luidsprekers van dit type. Het geluid is van vergelijkbare kwaliteit als andere onlangs gelanceerde Pocos (X- en F-reeks) maar haalt niet het geluidsniveau van de high-end Samsung. [b][b] Audiotest / oproepen [b] Om het volume in een gesprek te meten, heb ik een fout gemaakt die zichtbaar is op de video, het geluid was niet op het maximum en daarom was het volume te laag. Ik realiseerde me dit na het uploaden van de video naar YouTube. Het geluidsniveau zonder luidspreker is goed en de geluidskwaliteit is goed, het geluid is vrij zacht en zelfs als de hoge frequenties wat luider zijn, is de geluidskwaliteit voor bellen goed.[b]

Geluidskwaliteit (hoofdtelefoon)

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.[b]
Frequency Respons : -2.13,-5.12
Noise Level : -90.6
Dynamic Range : 90.6
THD : 0.0062
Intermodulation : 0.00380
Stereo crosstalk : -6.8
Ik heb de usb-naar-jack-adapter gebruikt die bij deze telefoon is geleverd om de geluidskwaliteit via een koptelefoon te testen. Over het algemeen is de kwaliteit goed maar ik merk vrij duidelijke verschillen op de hoge frequenties waar het signaal 2 tot 5 db afwijkt van de standaard, het verschil op de lage frequenties is veel minder belangrijk. Sommige hogere tonen zullen daarom wat gedempt worden door andere frequenties. Alleen ervaren gebruikers kunnen dit misschien opmerken. [b][b] De Poco F4 produceert geen erg krachtig geluid via de koptelefoon omdat ik rond de 90 dB kom, het is onder het gemiddelde en het wordt gevoeld met de koptelefoon, want zelfs met het geluid op maximaal, het volume is redelijk draaglijk. Het voordeel van een gecontroleerd volume is dat het geluid niet vervormd wordt. [b][b] Ik merk een kleine achteruitgang in geluidskwaliteit voor de nieuwste Pocos die ik heb getest, maar dit zou je keuze niet moeten beïnvloeden, tenzij je een purist bent. De metingen die ik doe zijn objectieve waarnemingen, maar dat betekent niet dat het geluid zo verslechterd is dat iedereen het kan opmerken.[b]

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven. [b]
Screen grootte : 6.67
Resolutie : 1080 x 2400
Ratio : 20:9
Type : Amoled
% oppervlakte : 86
dE wit : 3.6
dE rood : 1.5
dE groen : 1.1
dE blauw : 1.1
dE geel : 1.1
dE cyan : 1.4
dE magenta : 1.4
Wit temperatuur : 6373
Contrast : 1000000:1
Helderheid : 700
Colorimetrie[b]
De Poco F4 is uitgerust met een AMOLED-scherm van goede kwaliteit, maar om te genieten van meer realistische colorimetrie, moet je de "normale" modus gebruiken in de scherminstellingen. Met deze parameters krijg ik een dE van 1,61. Aparte kleurmetingen zijn erg goed met een gemiddelde van rond de 1,5, het is wit dat het meest afwijkt met een dE van 3,6 en een kleurtemperatuur van 6400k (idealiter is 6500k nodig). Deze kleine opening is niet echt zichtbaar voor het ongetrainde oog.[b][b]Top 10 - rangschikking van de beste schermen op basis van colorimetrie
1. Poco X4 Gt dE = 0.6
2. Xiaomi Mi 10 Lite 5g dE = 0.73
3. Xiaomi Mi 10t Pro dE = 0.83
4. Redmi Note 11 dE = 0.91
5. Google Pixel 5 dE = 1.11
6. Realme Gt dE = 1.17
7. Xiaomi Mi 11 Lite dE = 1.19
8. Xiaomi Redmi Note 8 dE = 1.2
9. Xiaomi Redmi Note 10 dE = 1.23
10. Poco M4 Pro 4g dE = 1.31

Aantal smartphones in de ranglijst:66
Positie van deze smartphone in de ranglijst:19/66

Let op: het colorimetrische verschil wordt gemeten in dE. Na drie uur zal het menselijk oog een colorimetrisch verschil waarnemen, dus de dE moet het laagst zijn. De tests zijn allemaal uitgevoerd met een colorimetrische sonde.
[b]Helderheid / Contrast[b]In de normale modus heb ik een helderheid gemeten van 471 cd/m² en in de adaptieve modus heb ik een helderheid van 700 cd/m² gemeten. Met zo'n helderheid kunt u uw scherm in de zon lezen zonder dat u de schaduw hoeft op te zoeken. Het oppervlak van het scherm is echter behoorlijk reflecterend, dus je zult het scherm waarschijnlijk moeten kantelen om spiegeling te voorkomen. [b][b] Het contrast is oneindig, het zwart is diep en wordt niet grijs zoals op IPS-schermen. [b][b] Het scherm is ook Dolby Vision-compatibel, dit betekent dat als je een film kijkt die is gecodeerd in Dolby Vision, je profiteert van een levendiger beeld met minder uitgesproken schaduwpartijen zoals bij een HDR-proces. De 120Hz-frequentie zorgt ook voor visueel comfort en bewegingen op het scherm zullen vloeiender zijn. [b][b][b]

Biometrie

De telefoon is uitgerust met een vingerafdruksensor aan de zijkant (aan / uit-knop), deze sensor werkt erg goed en de locatie is hetzelfde als op de meeste telefoons. Gezichtsherkenning gebeurt in 2D.[b]

Besturingssysteem

[b]De Poco F4 draait op MIUI 13, dus de ervaring is precies hetzelfde als op andere Pocos/Xiaomi. MIUI is een aangepaste versie (een vork) van Android die is ontwikkeld door Xiaomi, dit besturingssysteem ligt in zijn filosofie heel dicht bij Android, maar is in de loop van de tijd verrijkt door Xiaomi. De belangrijkste punten van kritiek die erop kunnen worden geuit, zijn de aanwezigheid van een groot aantal ongevraagde applicaties en de aanwezigheid van advertenties. Applicaties kunnen in een la worden opgeborgen, ze zullen je niet vervelen. Ik moet geluk hebben met de advertenties, want ik heb er geen gezien.[b]

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Accessoires Poco F4

Om nog meer te genieten van je ervaring met je smartphone bied ik links naar allerlei accessoires die je misschien handig vindt

Beschermhoes / koffer poco f4
Screen beschermfolie poco f4
Geheugenkaart poco f4
USB-kabel / oplader poco f4
Koptelefoon poco f4
Fietsenrek poco f4

Vergelijk Poco F4 met de anderen

Ik heb voor elke test een score van 1 tot 10 toegekend die de sterke en zwakke punten van een product bepaalt. Ik gebruik 0 voor criteria die (nog) niet zijn getest. Een score van 1 tot 3 duidt op slechte prestaties (en ja, dat is ook zo), een score van 4 tot 6 duidt op gemiddelde prestaties, een score van 7 tot 8 duidt op goede prestaties en een score van 9 en 10 duidt op uitzonderlijke prestaties. .
De score wordt berekend op basis van mijn metingen en als er geen metingen zijn, is het een subjectieve mening op basis van mijn ervaring.

De scores zijn niet statisch, ze veranderen in de loop van de tijd omdat de prestaties van nieuwe producten veranderen en hiermee moet rekening worden gehouden.

Poco F4
Afwerking kwaliteit7.56.00
CPU-prestaties7.56.5
GPU-prestaties7.56.5
Schermkwaliteit7.57.00
Wi-Fi-prestaties7.007.00
Gevoeligheid van het mobiele netwerk8.006.00
Frequentiebereik8.007.00
GPS-prestaties7.56.00
Besturingssysteem8.008.00
Totale score68.589
Wereldwijde ranglijst
1. Black Shark 4 Pro 114 / 140
2. Realme Gt 112.5 / 140
3. Oneplus Nord 2t 111.5 / 140
4. Poco F2 Pro 111.5 / 140
5. Samsung Galaxy S20 111 / 140
6. Poco F4 Gt 110.5 / 140
7. Google Pixel 5 109.6 / 140
8. Poco F3 108.5 / 140
9. Poco X4 Gt 108 / 140
10. Poco X3 Pro 107.5 / 140
11. Xiaomi 11t 107 / 140
12. Samsung Galaxy S10+ 107 / 140
13. Redmi Note 11 Pro Plus 5g 106.5 / 140
14. Xiaomi Mi 9t Pro 106 / 140
15. Xiaomi Redmi Note 10 Pro 105.5 / 140
16. Xiaomi Mi 11 Lite 104 / 140
17. Tcl 10 Pro 104 / 140
18. Samsung Galaxy A52 104 / 140
19. Redmi Note 11 Pro 103 / 140
20. Poco X4 Pro 102.5 / 140
21. Poco M4 Pro 4g 102 / 140
22. Xiaomi Redmi Note 10s 102 / 140
23. Poco M4 Pro 101.5 / 140
24. Redmi Note 11 101 / 140
25. Xiaomi Redmi Note 10 101 / 140
26. Xiaomi Mi Note 10 Lite 101 / 140
27. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 101 / 140
28. Poco X3 101 / 140
29. Redmi Note 9t 100.5 / 140
30. Xiaomi Redmi Note 8 Pro 100 / 140
31. Poco M3 Pro 98 / 140
32. Doogee S96 Pro 98 / 140
33. Xiaomi Redmi Note 9s 98 / 140
34. Xiaomi Mi 9 Lite 98 / 140
35. Redmi 10 97.5 / 140
36. Xiaomi Redmi Note 8 97 / 140
37. F150 R2022 95 / 140
38. Umidigi Bison Pro 95 / 140
39. Poco M3 94.5 / 140
40. Xiaomi Redmi Note 7 94 / 140
41. Realme 6 93 / 140
42. Umidigi A9 Pro 92 / 140
43. Umidigi Bison 92 / 140
44. Tcl 30 Se 92 / 140
45. Oukitel C21 89.5 / 140
46. Nokia 5.3 89 / 140
47. Xiaomi Mi A3 89 / 140
48. Motorola G8 Power 89 / 140
49. Xiaomi Redmi Note 9 89 / 140
50. Oneplus Nord N100 88.5 / 140
51. Honor 9x 88 / 140
52. Xiaomi Mi 8 Lite 86 / 140
53. Meizu Note 9 86 / 140
54. Xiaomi Redmi Note 5 85 / 140
55. Umidigi S3 Pro 83 / 140
56. Samsung Galaxy A21s 82 / 140
57. Umidigi F2 82 / 140
58. Redmi 9a 81 / 140
59. Oukitel Wp18 81 / 140
60. Ulefone Armor 7e 80 / 140
61. Redmi 9c 80 / 140
62. Doogee S58 Pro 78.5 / 140
63. Honor 8x 78 / 140
64. Umidigi F1 77 / 140
65. Huawei Y6 2019 74 / 140
66. Poco F4 68.5 / 90
67. Xiaomi Mi 10t Pro 57 / 70
68. Elephone U5 0 / 0

Test / beoordeling conclusie

[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b]Sterktes[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b][b]Zwaktes[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b][b]Alternatieven voor dit product[b][b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

laurent willen Laurent Willen
In plaats van naar onzin op tv of YouTube te kijken, besteed ik mijn tijd 's avonds aan het testen van producten en het delen van mijn passie voor technologie, reizen en fotografie.

Ik run deze site onder mijn eigen naam en volledig onafhankelijk, niemand betaalt me om dit te doen.

Ik heb meer dan 20 jaar ervaring in de digitale wereld, ik heb veel high traffic websites beheerd en ontwikkeld voor bedrijven in België zoals Mobistar, Microsoft, Immoweb, BrusselsAirlines, Proximus, Orange,...

Opmerkingen

Discussieer mee / Stel je vragen

Je reactie wordt na validatie gepubliceerd. Ik reageer in mijn vrije tijd op meer dan 1500 reacties per jaar, dus ik kan niet altijd even snel reageren. Je e-mailadres is niet publiekelijk zichtbaar en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.









Ontvang een e-mail wanneer er een reactie is gepubliceerd