Op deze pagina:
Prijs Poco M3 Pro
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Hardware
Fotokwaliteit
Videokwaliteit
Audiokwaliteit
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Vragen

Beste nieuwprijs:
74 EUR
Zie het aanbod | Aliexpress.

57 andere prijzen verkrijgbaar in andere winkels.

Abonneren
Abonneer je op mijn YouTube kanaal om updates te ontvangen
[TEST] Poco M3 Pro : test / review

Poco M3 Pro : test / review

Categorie: Smartphones

Poco keerde terug naar de voorgrond in 2020 en sindsdien heeft het merk meedogenloos nieuwe modellen gelanceerd om de markt te overspoelen met hoogwaardige smartphones tegen de laagste prijs. Na het immense succes van de Poco M3 eind 2020, was het te verwachten dat Poco een "PRO" -versie van hun instaptelefoon zou lanceren. Dus deze nieuwe Poco M3 Pro was voorspelbaar, maar ik was verrast door de specificaties van de telefoon. De prestaties zijn bijna verdubbeld in vergelijking met de M3, maar de M3 Pro biedt een zeer brede dekking van 5G-frequenties, waardoor het de meest betaalbare 5G-telefoon op de markt is. [b][b] Poco heeft de gewoonte Amazon te verwaarlozen voor de lancering van nieuwe producten, maar dit keer is het niet het geval, de Poco M3 Pro is beschikbaar op Amazon voor 159 € (lanceringsaanbieding), het is is dezelfde prijs als op AliExpress maar met twee jaar garantie. Voor deze prijs heb je een krachtigere telefoon dan de Redmi Note 10 voor een gelijkwaardige prijs! [b][b] Ik heb soms de indruk dat Xiaomi wordt gerund door mensen die met elkaar concurreren, omdat Xiaomi's grootste concurrent Xiaomi is, ze eindigen op elkaar. Voeten met alle modellen die ze gooien.[b][b][b]linkWebsite waar ik de Poco M3 Pro gekocht heb: https://s.click.aliexpress.com/e/_AOMBs3[b]

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.[b]
Waarin verschillen mijn tests van andere op het web?

- Ik koop de toestellen meestal met mijn eigen geld, de prijs is dus net even belangrijk als voor je!
- Ik bewaar de toestellen minstens enkele weken (soms meer) om te zien wat ze waard zijn in reële omstandigheden.
- Ik beantwoord (indien mogelijk) je vragen om je te helpen beslissen voordat je de toestellen koopt.
- niemand betaalt me om deze reviews te doen, ik ben dus volledig neutraal en onafhankelijk.
- Mijn pagina's zijn niet gevuld met advertenties.


iiiF150 R2022 : test / review
Realme 6 test, review en prijs
Motorola G8 Power test / review en prijs
Xiaomi Mi 9T Pro test / review en prijs
Xiaomi Redmi Note 7 test, review, beoordeling
Umidigi F1 test, beoordeling, prijs
Poco M3 Pro : test / review
Redmi Note 10s : test / review
Poco F2 review - test - beoordeling
Realme GT 5G : uitgebreide test / review

Prijs Poco M3 Pro

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Poco M3 Pro van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.[b]
global version poco m3 pro 5g smartphone nfc 64gb/128gb dimensity 700 octa core 90hz 6.72” fhd+ sc...
2021-09-18 16:45
87 USD
global version poco m3 pro 5g 4gb 64gb / 6gb 128gb dimensity 700 90hz 6.72" dotdisplay nfc 6800mah 4...
2021-09-18 16:45
87 USD
Xiaomi Redmi 9C 6,53 pouces 3Go 64Go 5000mAh Helio G35 4G Smartphone Version EU...
2021-09-18 07:01
130 USD
Xiaomi POCO M3 Pro 4GB 64GB 5G Power Black Handy 6,5" FHD+ NFC Smartphone EU...
2021-09-18 14:28
150 EUR
global version poco m3 pro 5g smartphone 64gb/128gb nfc octa core 90hz 6.5” fhd+ screen 48mp tripl...
2021-09-18 04:15
180 USD
Xiaomi POCO M3 Pro 4GB+64GB/6GB+128GB 5G Handy 6,5" Smartphone Dual SIM Global...
2021-09-18 14:21
155 EUR
[b]
helpBovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

21-05-2021 aankoop van de Poco M3 Pro op AliExpress, het was nog niet beschikbaar op Amazon, maar twee later lanceerde Amazon het voor dezelfde prijs als AliExpress. Ik kon niet meer annuleren op AliExpress, dus ik zal het waarschijnlijk ontvangen na degenen die het bij Amazon hebben gekocht. [b] 06/11/2021 Ik had het verwacht, ik had op Amazon moeten bestellen, de levering duurde 3 weken van Aliexpress maar hey, jammer, ik kan nu beginnen met de test[b]

Waarom deze telefoon?

Prijs is een grote factor bij het kiezen van welke telefoons ik recensie, en ik kan me voorstellen dat jij dat ook bent. De prijs is ook het sterke punt van Poco en tot nu toe ben ik nog nooit teleurgesteld geweest, ik heb absoluut alle Poco-modellen gekocht die in 2020 en 2021 uitkwamen. Met elk nieuw model slaagt Poco erin om de prijs te verlagen door meer prestaties te bieden en dit prestaties zijn niet alleen nuttig voor gamers, de prestaties brengen ook dagelijkse winst met zich mee voor degenen die niet spelen. Poco was zijn weg begonnen met een reeks telefoons voor gamers, vandaag openen Poco-telefoons zich voor een veel breder publiek. [b][b] Deze race om prestaties en prijs heeft het voordeel dat goede smartphones toegankelijker worden en dat merken als Samsung onder druk komen te staan. Ik vroeg me zelfs af waarom ik weer een Samsung zou kopen, want voor dezelfde prijs heb ik niets echt interessants aan hen en toch blijft Samsung miljoenen telefoons verkopen. Het merk is erg krachtig en hoewel de telefoons een veel hogere prijs / prestatieverhouding bieden, blijft een grote meerderheid van de kopers Samsung kopen.[b]

Uitpakken

Sinds het merk Poco in 2020 weer op de voorgrond trad, is het merk teruggekomen met een veel meer uitgesproken identiteit en maakt geel deel uit van zijn visuele identiteit. De dozen zijn dus allemaal geel of zwart met geel, we kunnen ze niet missen. De doos bevat de telefoon, een zakje met Poco-stickers, een zachte siliconenbeschermer, een oplader en een USB-kabel. De dozen bij Xiaomi / Poco zijn erg gestandaardiseerd, ze bevatten de essentiële dingen. [b]
Lengte : 161.8
Breedte : 75.3
Dikte : 8.9
Gewicht : 190
Jack uitgang : Ja
Type USB : Type C
Infrarood port : Ja

Eerste configuratie

De configuratie van de Poco M3 Pro volgt precies hetzelfde pad als de andere Poco onder MIUI 12. De configuratie is heel eenvoudig, maar je moet de schermen invullen om je te registreren voor de Xiaomi-cloud (niet verplicht) en twee schermen om te bevestigen de configuratie algemeen. De Poco heeft uiteraard een paar opgelegde applicaties aan boord, maar dat heeft me nooit problemen opgeleverd, de meest irritante elementen zijn uit te schakelen.[b]

Afwerking

Ik denk dat Poco het ideale formaat voor hun telefoons nog moet vinden, want bij elke iteratie brengen ze behoorlijk grote veranderingen aan, ze hebben waarschijnlijk nog niet het perfecte model gevonden. De Poco M3 kenmerkte zich door een grote zwarte streep op de achterkant en deze zwarte streep was gemaakt van een ander materiaal. De Poco M3 Pro neemt het concept van de zwarte band, maar deze keer is deze verticaal georiënteerd en gebruikt hij hetzelfde materiaal als de achterkant van de telefoon (plastic). De Poco M3 Pro gebruikt een reflecterend materiaal met gradiënten aan de achterkant, een beetje zoals de Redmi Note 10, maar met een iets andere kleur. [b][b] De foto-unit aan de achterkant steekt iets uit de achterkant van het toestel, deze optische unit bestaat uit een hoofdsensor, een dieptesensor en een portretsensor. Hoewel dit formaat misschien nog niet ideaal is, merk ik dat de Poco M3 Pro vooruitgang boekt ten opzichte van de Poco M3. Daarna is het ook een kwestie van smaak en het is erg subjectief, we mogen niet vergeten dat dit een instaptelefoon is en voor deze prijsklasse vind ik de Poco M3 Pro best geslaagd. Ik zie veel opmerkingen over vingerafdrukken, ja dat is waar, maar ik heb nog nooit een telefoon getest die vingerafdrukken kan vermijden. [b][b]
Het scherm wordt beschermd door plastic folie, dus u hoeft geen bescherming te kopen en wordt dan boos als er luchtbellen verschijnen. De luisterspeaker wordt niet gebruikt voor muziek, dus de Poco M3 speelt alleen geluid af via de onderste speaker. [b][b]
De Poco M3 Pro heeft een klassieke configuratie met de volumeknoppen aan de rechterkant (een enkele grote knop), de ontstekingsknop met vingerafdruksensor ook aan de rechterkant, de sim lade aan de linkerkant biedt plaats aan een simkaart en een geheugenkaart, een USB-poort aan de onderkant en een jack-connector aan de bovenkant. De Poco M3 Pro is ook uitgerust met een infraroodpoort aan de bovenkant van de telefoon. [b][b] Ik vind dit ontwerp op instapniveau behoorlijk succesvol, het is vrij dicht bij de Redmi Note 10 met een paar toetsen die specifiek zijn voor het merk Poco. [b][b]
Het scherm neemt 83% van de beschikbare ruimte in beslag, de randen zijn qua afmetingen redelijk vergelijkbaar met wat we op andere telefoons in dezelfde prijsklasse vinden en het scherm is alleen onderbroken door een stoot voor de selfie-sensor. Deze stoot is goed zichtbaar en tast de helderheid van het scherm rond de sensor een beetje aan, maar ik heb er nooit problemen mee gehad. [b][b][b]

Specificaties

[b]De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon. Door de technische fiche van de Poco M3 Pro te raadplegen dacht ik meer overeenkomsten te vinden met andere telefoons van het merk zoals de Redmi Note 10. In werkelijkheid gebruikt de telefoon voornamelijk verschillende componenten en niet alleen voor de CPU/GPU. Alles is anders, zoals bijvoorbeeld het scherm, de vingerafdruksensor, de wifi-chipset, het moederbord, de fotosensoren, ... Ik dacht dat deze Poco M3 Pro een gerecyclede versie van een Redmi of een andere Poco zou zijn, maar dat is het niet . [b]

CPU / GPU Prestatie

CPU : MediaTek Dimensity 700
GPU : Arm Mali-G57 MC2
Geheugen (RAM) : 4 - 6 Gb
Opslagcapaciteit : 64 - 128 Gb
[b][b]De Poco M3 Pro is gebaseerd op een MediaTek Dimensity 700 CPU, het is niet een veel voorkomende processor maar zit ook in de Redmi Note 10 versie 5G. De Poco M3 Pro en de Redmi Note 10 5G hebben veel gemeen, Xiaomi deelt veel componenten tussen deze verschillende modellen en zouden bijna tweelingbroers kunnen zijn. Deze CPU is een middenklasse CPU die goede prestaties levert voor deze prijsklasse. [b][b] Voor het grafische gedeelte is de Poco M3 Pro gebaseerd op de Arm Mali-G57 GPU en wat betreft de CPU is het dezelfde GPU als de Redmi Note 10 5G of de Redmi Note 9T maar de Poco is elke keer de goedkoopste. [b][b] Deze combinatie van CPU / GPU biedt voldoende prestatieniveau voor gamers die de bank niet willen breken, maar ook voor een zeer groot publiek dat op zoek is naar een responsieve telefoon voor een betaalbare prijs.[b]

Benchmark Antutu/3DMark

Het merk Poco is er tot nu toe in geslaagd om naar de top van de prijs / prestatieverhouding te stijgen, waarbij elk model de eerste plaats in zijn prijsklasse inneemt. Is dit bij deze Poco M3 Pro nog steeds het geval? Ja dat is het weer. De Poco M3 Pro wordt op de markt gebracht tegen een prijs die vergelijkbaar is met die van de Redmi Note 10, maar behaalt een score van 271.000 punten op Antutu, terwijl een Redmi Note 10 nogal rond de 220.000 punten ligt. [b][b] Ik zag op andere sites dat de score zelfs nog hoger was, de Poco M3 Pro biedt prestaties die dicht bij de Poco X3 liggen. [b][b] Ondanks deze goede prestaties vind ik nog steeds dat de Poco M3 Pro een beetje vloeibaarheid mist, ik heb vaak een kleine latentie opgemerkt tijdens het gebruik, niets echt uitschakelend, maar ik heb het niet gemerkt enige latentie op de Poco X3. [b]
Antutu score : 271678
Antutu CPU : 91581
Antutu GPU : 59166
Antutu UX : 56931
Antutu Mem : 64000
[b]Top 10 - prestatieclassificatie op basis van Antutu
1. Realme Gt - 811858
2. Oppo Find X2 Pro - 605184
3. Oneplus 8t - 595000
4. Poco F3 - 589677
5. Xiaomi Mi 10t Pro - 581650
6. Oneplus 8 Pro - 579417
7. Xiaomi Mi 10 - 579114
8. Poco F2 Pro - 569559
9. Samsung Galaxy S20 Fe - 565000
10. Samsung Galaxy S20 - 503905

Aantal smartphones in de ranglijst:128
Positie van deze smartphone in de ranglijst:49/128

Opmerking: deze ranglijst bevat alleen de telefoons die ik heb getest en enkele andere die ik ter referentie heb toegevoegd.
[b]Gaming[b]Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten. De Poco M3 Pro kan PUBG Mobile probleemloos in HD-modus draaien. Het aantal FPS in de video wordt helaas bepaald door de gebruikte video-opnametoepassing, dus de vloeibaarheid is in werkelijkheid beter. De ervaring is goed en het scherm reageert. Voor games zoals Fortnite zal het echter nodig zijn om het grafische niveau te verlagen, omdat dit type game veel veeleisender is.[b]

Netwerkprestatie

5G is nog niet overal beschikbaar en het is soms wat lastig navigeren. Welke telefoon moet je kiezen als je nog niet weet welke frequenties in jouw land worden gebruikt? Sommige 5G-telefoons die tegenwoordig op de markt zijn, dekken slechts een paar frequenties af, dus u loopt het risico een telefoon te kopen die niet werkt in 5G in uw land. De Poco M3 Pro verkleint dit risico omdat hij 13 5G-frequenties ondersteunt. Het is daarom niet alleen de goedkoopste 5G-telefoon, maar het is ook een van degenen die een van de beste frequentiedekking bieden. Helaas kan ik de signaalkwaliteit niet testen omdat ik geen 5G heb in België. [b][b][b]
3G frequenties : B1 (2100), B2 (1900), B4 (1700/2100 AWS A-F), B5 (850), B8 (900)
4G frequencies : B1 (2100), B2 (1900), B3 (1800), B4 (1700/2100 AWS 1), B5 (850), B7 (2600), B8 (900), B12 (700), B17 (700), B20 (800), B28b (700), B28a (700), B32 (1500), B38 (TDD 2600), B40 (TDD 2300), B41 (TDD 2500), B66 (1700/2100)
5G frequencies : n1 (2100), n3 (1800), n7 (2600), n8 (900), n20 (800), n28b (700), n28a (700), n38 (2600), n40 (2300), n41 (2500), n66 (1700), n77 (3700), n78 (3500)
Bluetooth : Bluetooth 5.1 LE
Volte : Ja
VoWifi : Ja
NFC : Ja
Aantal metingen : 1247
Gemiddeld signaal (referentie) : -91.76
Gemiddeld signaal (telefoon) : -102.97
Gemiddelde afwijking referentie/telefoon : -11.21
Min/Max-signaal (referentie) : -99 / -104
Min/Max-signaal (telefoon) : -88 / -98
Kies je land om te controleren of je telefoon compatibel is:


Met de onderstaande frequenties kun je zien of deze telefoon compatibel is met je provider of dat je deze kunt gebruiken waar je op vakantie gaat.


Signaal 4G (voor december 2020)[b]De capaciteit om het netwerk correct op te pikken is een essentieel element voor een telefoon, maar het wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te pikken te meten, voer ik een groot aantal metingen uit op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. Deze metingen worden dus onder reële omstandigheden uitgevoerd en niet in een laboratorium, ze zijn niet wetenschappelijk maar geven een goede indicatie van de prestaties. [b][b]Gevoeligheidsclassificatie van netwerksignaal
Telefoon getest:Gemiddeld signaal (dBm)Aantal metingen:
Xiaomi Mi 9t Pro-881600
Xiaomi Redmi Note 5-91.305600
Xiaomi Mi 9 Lite-93788
Samsung Galaxy A70-94.5111975
Nokia 5.3-94.98531
Realme 6-95.142301
Xiaomi Redmi Note 8 Pro-95.9221599
Xiaomi Mi A3-95.951000
Huawei Y6 2019-95.951199
Doogee S58 Pro-96.22856
Redmi 9a-96.481000
Meizu Note 9-96.68937
Motorola G8 Power-96.881032
Xiaomi Redmi Note 7-97.011430
Redmi 9c-97.041000
Umidigi S3 Pro-97.131200
Xiaomi Redmi Note 8-97.34879
Samsung Galaxy A21s-97.781000
Umidigi F1-97.82298
Ulefone Armor 7e-98.71000
Xiaomi Mi Note 10 Lite-991000
Honor 9x-99.14899
Xiaomi Redmi Note 9s-99.41860
Poco F2 Pro-99.81247
Xiaomi Redmi Note 9-100.791785
Xiaomi Mi 10 Lite 5g-100.881198
Poco X3-101.19821
Umidigi F2-101.47712
[b][b]Signaal 4G (vanaf december 2020)[b]Ik heb besloten om de methode voor het meten van het netwerk te veranderen omdat ik merkte dat de configuratie van het mobiele netwerk in de loop van de tijd verandert. Dit maakt het moeilijker om telefoons te vergelijken omdat de omstandigheden niet meer exact hetzelfde zijn.[b][b]Om dit probleem te voorkomen, heb ik een apparaat opgezet dat 24 uur per dag een tiental parameters van het mobiele netwerk opvangt (bv.: cel id, rssi, rsrq, snr, frequentie,...). Ik plaats dan de telefoon naast het toestel gedurende 24 tot 48 uur met dezelfde metingen, zodat ik ze kan vergelijken.[b][b] Overzicht van de geteste telefoons met deze methode[b][b]
Telefoon getest:MetingenGemid. signaal (ref)Gemid. signaal (phone)Min/Max (ref)Min/Max (phone)
Samsung Galaxy S10+457-93.06-97.39-89 / -98-97 / -99
Xiaomi Mi 9t Pro669-93.69-95.84-90 / -95-92 / -98
Poco F2 Pro1438-91.02-94.99-89 / -94-94 / -96
Xiaomi Mi 10 Lite 5g1645-90.77-95.02- 88 / -98-95 / -100
Poco X3821-94.89-103.19-91 / -97.7-101 / -104
Umidigi Bison2343-92.71-96.46-90 / -99-94 / -102
Oukitel C211101-92.04-94.99-90 / -97-92 / -95
Poco M31116-92.09-91.74-88 / -98-90 / -99
Xiaomi Mi 10t Pro1071-90.61-94.03-88 / -94-94 / -96
Umidigi A9 Pro981-90.40-94.01-88 / -95-93 / -95
Redmi Note 9t1201-92.149-91.71-90 / -97-91 / -97
Xiaomi Redmi Note 10999-92.35-93.99-88 / -97-92 / -98
Xiaomi Redmi Note 10 Pro877-89.72-90.56- 88 / -92-89 / -95
Poco X3 Pro1876-91.45-92.91-90 / -94-90 / -96
Poco F31382-90.79-94.2-89 / -94-93 / -98
Oneplus Nord N100896-91.23-96.005-88 / - 99-96 / -99
Xiaomi Mi 11 Lite2875-91.36-91.49-87 / -96-90 / -96
Samsung Galaxy A521427-89.27-93.39-87 / -98-92 / -96
Doogee S96 Pro1259-94.2-91.21-90 / -102-88 / -95
Xiaomi Redmi Note 10s957-92.07-97.62-90 / -102-96 / -102
Poco M3 Pro1247-91.76-102.97-99 / -104-88 / -98
Realme Gt843-96.49-94.02-93 / -101- 92 / -96
F150 R20221002-92.4-105.1-90 / -97-98 / -110
[b][b]Ik deed 1247 metingen in 4G om een gemiddelde score van -102,97 dBm te krijgen met de Poco M3 Pro waar ik een gemiddelde van -91,76 dBm behaalde met mijn meetapparaat. Het verschil is heel belangrijk, Poco had toch zijn radio-interface verbeterd sinds de Poco X3 maar met de Poco M3 Pro verliest de radiogevoeligheid in 4G serieus terrein. De Poco M3 Pro maakt gebruik van de Dimensity 700-modem die ook wordt gebruikt in de volgende telefoons: Realme 8 5G, Redmi Note 10 5G, Realme Narzo. De netwerkprestaties van deze telefoons zouden daarom ook slechter moeten zijn. [b][b] De onderstaande grafiek laat zien hoe ver de Poco M3 Pro van de referentie is op alle metingen [b]
[b][b][b]Download/Upload snelheid[b]Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.[b]Top 10 - snelheidsrangschikking tijdens downloaden
1. Samsung Galaxy S20 D:351Mbps U: 20Mbps
2. Poco X3 D:232Mbps U: 55Mbps
3. Xiaomi Mi 10 Lite 5g D:223Mbps U: 52Mbps
4. Poco F2 Pro D:207Mbps U: 53Mbps
5. Xiaomi Mi Note 10 Lite D:153Mbps U: 68Mbps
6. Xiaomi Mi A3 D:150Mbps U: 60Mbps
7. Xiaomi Redmi Note 9s D:150Mbps U: 60Mbps
8. Xiaomi Mi 8 Lite D:149Mbps U: 60Mbps
9. Samsung Galaxy A21s D:147Mbps U: 51Mbps
10. Huawei Y6 2019 D:145Mbps U: 61Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:30
Positie van deze smartphone in de ranglijst:0/30

Let op: de theoretische maximale snelheid van een telefoon wordt vaak beperkt door de configuratie van het mobiele netwerk en de congestie van het netwerk op het moment van de meting. Dus misschien kun je een hogere snelheid halen op een ander netwerk
[b][b]

Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.[b]
Wifi frequenties : 802.11a , 802.11b , 802.11g , 802.11n , 802.11n 5GHz , 802.11ac
Download snelheid : 323
Signaal / dicht : -21
Signaal / afstand : -79
Wifi-signaal[b]De Poco M3 Pro gebruikt een wifi-chipset die ik niet heb gezien op andere modellen die ik onlangs heb getest en dat kan een goede zaak zijn, want ik vind de wifi-prestaties niet zo goed als de andere Poco die ik heb getest. Ik heb een signaal gemeten van -21 dBm in de buurt van de router, het is geen slechte score maar als ik overschakel naar 2.4Ghz zakt het signaal op dezelfde plek naar -38 dBm en dat is aan de andere kant niet erg goed. Ik heb op een afstand dezelfde soort prestaties gezien, dus de wifi-gevoeligheid van de Poco M3 Pro is niet erg goed. Als je een goede wifi-dekking hebt, zul je waarschijnlijk niets zien, maar als je wifi slecht is, is deze telefoon misschien niet voor jou.[b][b]Top 10 - rangschikking van wifi-gevoeligheid
1. Poco F2 Pro -11dBm
2. Xiaomi Redmi Note 10 Pro -12dBm
3. Realme Gt -12dBm
4. Samsung Galaxy A21s -13dBm
5. Oneplus Nord N100 -15dBm
6. Poco X3 Pro -15dBm
7. Poco F3 -15dBm
8. Redmi Note 9t -15dBm
9. Samsung Galaxy A52 -17dBm
10. Xiaomi Redmi Note 10s -17dBm

Aantal smartphones in de ranglijst:48
Positie van deze smartphone in de ranglijst:23/48

[b]Download/Upload snelheid[b]Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.[b]Top 10 - Ranglijst van wifi-downloadsnelheden
1. Poco F3 398Mbps
2. Poco X3 Pro 389Mbps
3. Xiaomi Redmi Note 10 Pro 367Mbps
4. Samsung Galaxy S20 351Mbps
5. Poco F2 Pro 341Mbps
6. Redmi Note 9t 332Mbps
7. Realme Gt 330Mbps
8. Doogee S96 Pro 328Mbps
9. Xiaomi Redmi Note 10s 325Mbps
10. Poco M3 Pro 323Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:47
Positie van deze smartphone in de ranglijst:10/47

Opmerking: ik heb een 400 Mbps-lijn en een modem die hogere snelheden kan leveren, maar ik weet nooit zeker hoeveel bandbreedte er beschikbaar is als ik een test doe.
[b]

GPS-prestaties

[b]Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en maak ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert de GPS het signaal om aan de weg te blijven hangen niet kunstmatig, het heeft geen markeringen, zodat je de werkelijke positie kunt zien. Ik gebruik dan een applicatie om de nauwkeurigheid van het signaal te meten. De Poco M3 Pro is uitgerust met een Mediatek CPU en dit merk CPU biedt over het algemeen betere prestaties op GPS-niveau. Dit is nogmaals geverifieerd omdat ik een nauwkeurigheidsniveau heb behaald op 2 meter buiten en 3 meter binnen achter glas.[b][b]Top 10 - GPS-nauwkeurigheidsclassificatie
1. Oukitel C21 1m
2. Redmi 9a 1m
3. Doogee S96 Pro 1m
4. Xiaomi Redmi Note 10s 1m
5. Xiaomi Redmi Note 9 1m
6. Redmi 9c 2m
7. Umidigi Bison 2m
8. Poco M3 Pro 2m
9. F150 R2022 2m
10. Redmi Note 9t 2m

Aantal smartphones in de ranglijst:23
Positie van deze smartphone in de ranglijst:8/23

Opmerking: een nauwkeurigheid van 3 meter of minder kan eenvoudig worden gecorrigeerd door een goede GPS-applicatie. De telefoonprestaties spelen ook een rol bij de snelheid waarmee je scherm wordt bijgewerkt, dus de nauwkeurigheid kan in het gedrang komen door een te trage weergave.
[b]

Batterijduur

Capaciteit : 5000
Snel laden : Ja
W max : 18
Autonomie (100% helderheid) : 657.00
Autonomie (50% helderheid) : 1647.00
Oplaadtijd : 131.00
Ontladingssnelheid (100%) : 0.15
Ontladingsscore (100%) : 7.61
Ontladingssnelheid (100%) : 0.06
Ontladingssnelheid (50% : 3.04
Laadsnelheid : 0.76
Laadscore : 38.17
Vanaf maart 2020 heb ik mijn subjectieve batterijtest vervangen door een technische test om het werkelijke gedrag van de batterij beter te kunnen meten. Nu test ik de autonomie en de oplaadtijd onder absoluut identieke omstandigheden. Ik voer verschillende metingen uit, zodat deze test alleen al enkele dagen duurt en ik de telefoon voor niets anders kan gebruiken.

Batterijduur - methodologie
Om de levensduur van de batterij te testen, meet ik het batterijverbruik elke minuut in strikt identieke omstandigheden om telefoons te kunnen vergelijken en ook om je in staat te stellen je telefoon in dezelfde omstandigheden te evalueren. Ik sluit elke invloed uit van toepassingen die de meting zouden kunnen verstoren. De autonomie is niet lineair, de batterij ontlaadt zich soms veel sneller aan het einde. Dit is een frustrerend fenomeen, maar met mijn metingen weet je of je snel een oplader moet vinden.

Batterijduur
De batterij van de Poco M3 Pro heeft een capaciteit van 5000 mAh en is ontladen van 100% tot 1% in 657.00 minuten met 100% helderheid, hij is ontladen van 100% tot 1% in 1647.00 met 50% helderheid. Op deze manier krijg ik een gemiddelde ontlaadsnelheid van 0.15% per minuut bij 100% lichtsterkte en 0.06% per minuut bij 50% lichtsterkte, het verbruik is dus 7.61 mA per minuut bij 100% lichtsterkte en 3.04 bij 50% lichtsterkte. Om de efficiëntie van de telefoon en de invloed ervan op de batterij te kunnen vergelijken, moet je de 7.61 (of 50%) score vergelijken met die van andere smartphones, het cijfer moet zo laag mogelijk zijn.

Laadtijd - methodologie
Om de oplaadtijd te testen, gebruik ik altijd dezelfde lader met dezelfde kabel. Ik meet de oplaadtijd minuut voor minuut om de evolutie van de lading en de oplaadsnelheid te zien. De laadsnelheid van een batterij is niet lineair, maar vaak sneller aan het begin en langzamer aan het einde. De lader is compatibel met snel laden.

Laadtijd
De accu van het Poco M3 Pro heeft een capaciteit van 5000 mAh en is opgeladen van 1% tot 100% in 131.00 minuten. Dit geeft me een gemiddelde laadsnelheid van 0.76% per minuut en dus een toename van 38.17 mA per minuut. Om de prestaties van de Poco M3 Pro te vergelijken met andere telefoons, moet je de 38.17 per minuut score gebruiken, deze score moet zo hoog mogelijk zijn.

In het bijzonder: de laadsnelheid is niet altijd lineair, de onderstaande grafiek geef je een indicatie van het gedrag van de batterij.

De volgende tabel geeft een overzicht van de geteste telefoons met de technische accutest, ze zijn gerangschikt in volgorde van efficiëntie. Een hogere batterijcapaciteit zou logischerwijs moeten resulteren in een hogere levensduur van de batterij, maar dat is niet altijd het geval en het geeft geen indicatie van de efficiëntie van een telefoon.

SmartphoneCapaciteit (mAh)Levensduur (minuten)EfficiëntiescoreLevensduur (minuten) / 50%Efficiëntiescore / 50%Laadtijd.Laden score
Samsung Galaxy S204000565.007.081217.003.29136.0029.41
Oukitel C214000497.008.051324.003.02167.0023.95
Nokia 5.34000549.007.291096.003.65199.0020.10
Honor 9x4000770.005.191333.003.00151.0026.49
Umidigi A9 Pro4150552.007.521562.002.66112.0037.05
Xiaomi Mi 10 Lite 5g4160749.005.551541.002.70163.0025.52
Realme 64300704.006.111104.003.89162.0026.54
Realme Gt4500574.007.841057.004.2687.0051.72
Samsung Galaxy A524500652.006.901239.003.63165.0027.27
Poco F34520657.006.881840.002.46122.0037.05
Poco F2 Pro47001150.004.091536.003.06180.0026.11
Oneplus Nord N1005000808.006.191278.003.91663.007.54
Xiaomi Redmi Note 105000691.007.241728.002.89193.0025.91
Redmi Note 9t5000766.006.532054.002.43148.0033.78
Xiaomi Redmi Note 10s5000636.007.861556.003.21161.0031.06
Poco M3 Pro5000657.007.611647.003.04131.0038.17
Redmi 9a5000694.007.201902.002.63195.0025.64
Motorola G8 Power5000912.005.482792.001.79311.0016.08
Samsung Galaxy A21s5000729.006.861283.003.90166.0030.12
Redmi 9c5000656.007.621915.002.61170.0029.41
Umidigi Bison5000550.009.091471.003.40238.0021.01
Xiaomi Redmi Note 10 Pro5020625.008.031557.003.22213.0023.57
Xiaomi Redmi Note 9s5020663.007.571876.002.68224.0022.41
Xiaomi Redmi Note 95020650.007.721808.002.78162.0030.99
Umidigi F25150927.005.561854.002.78299.0017.22
Poco X35160653.007.901654.003.12181.0028.51
Poco X3 Pro5160648.007.961688.003.06138.0037.39
Doogee S58 Pro5180845.006.131908.002.71177.0029.27
Xiaomi Mi Note 10 Lite5260827.006.361609.003.27208.0025.29
Ulefone Armor 7e5500768.007.161140.004.82179.0030.73
Poco M36000842.007.131898.003.16217.0027.65
Doogee S96 Pro6350929.006.841405.004.52424.0014.98
F150 R20228300879.009.441498.005.54243.0034.16

helpHoe lees je deze cijfers?
De batterijcapaciteit is een belangrijk element bij het bepalen van de autonomie van een telefoon, maar het is niet de enige factor. Een telefoon met een grote batterij kan een kortere batterijduur hebben als hij meer stroom verbruikt. Als ik een voorbeeld uit het dagelijks leven zou moeten nemen, zou ik het universum van de auto gebruiken. Als een auto een grote brandstoftank heeft, zou hij een langere afstand moeten kunnen rijden, tenzij het gemiddelde brandstofverbruik hoger is. De score voor de efficiëntie van de batterij werkt op dezelfde manier, hij moet zo laag mogelijk zijn en staat voor het energieverbruik van de telefoon. Deze verschillen in efficiëntie zijn vaak gerelateerd aan de helderheid van het scherm, grote heldere schermen hebben de neiging om meer energie te verbruiken en zelfs als ze een grote batterij hebben, zal hun bereik korter zijn.

samengevat Het kostte me 131 minuten om de Poco M3 Pro van 0 tot 100% op te laden, het is erg snel. De Poco M3 Pro zou 18 W snel opladen moeten hebben, maar ik denk dat het meer in werkelijkheid is, omdat de oplaadsnelheid dicht bij de metingen ligt die ik heb gedaan op telefoons met 33 W snel opladen. Na 20 minuten opladen bereik ik 20% van de batterij. De batterijlading is bijna lineair.
De levensduur van de batterij varieert sterk, afhankelijk van de helderheid van het scherm, want met een scherm van 50% krijg ik een batterijduur van 2,5x langer dan met een scherm van 100%. Dankzij de 5000 mAh-batterij kan de Poco M3 Pro een goede batterijduur bieden, waarmee je het 2 tot 3 dagen uithoudt bij normaal gebruik en met een scherm tussen 50 en 70%.
[b]

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.[b]

Hardware

Selfie / resolutie : 8
Resolutie : 48
Sensor : Omnivision OV48B
mm wide angle : 4.6mm
Ik dacht dat de Poco M3 Pro de Sony IMX 582 als hoofdsensor zou hergebruiken, maar dit is niet het geval, Poco besloot een Omnivision-sensor te gebruiken zoals op de Redmi Note 10s. Ik heb deze sensor nog nooit getest, dus ik ben benieuwd wat hij waard is. Ik had een goede sensor van dit merk getest op de Xiaomi Mi 10 Lite, ik hoop dat het resultaat ook goed zal zijn voor de Poco. [b][b] De Poco M3 Pro heeft geen ultragroothoeksensor, dit is de eerste keer dat Xiaomi deze sensor over het hoofd ziet. Ik denk niet dat dit voor een grote meerderheid van de kopers een probleem zal vormen, maar ik vond desondanks dat de kwaliteit van dit type sensor toch flink was verbeterd en dat we een volledig correct kwaliteitsniveau hadden bereikt. Jammer, de Poco M3 Pro zal zijn reis voortzetten zonder een ultragroothoeksensor, het zal nodig zijn om tevreden te zijn met een macrosensor en een andere voor portretten.[b]Standaard app[b] De standaard fototoepassing van Poco M3 Pro is dezelfde als die op andere telefoons van dit merk. Omdat de Poco M3 Pro alleen een hoofdsensor en een portretsensor heeft, zijn de mogelijkheden beperkter. Ik merkte een beetje latentie tussen de verschillende schermen, dat vind ik een beetje verrassend voor een telefoon met dit prestatieniveau.[b][b]

Fotokwaliteit

Foto test / studio[b]
Ik heb nog niet de kans gehad om de Omnivision OV48B fotosensor te testen, ik was best benieuwd waar hij toe in staat was. Zoals de meeste telefoons die ik in de studio test, kreeg ik een enigszins onderbelichte foto, maar vond het resultaat nog steeds behoorlijk. De scherpte is niet buitengewoon, we kunnen bijvoorbeeld de grille aan de voorkant van de auto niet duidelijk onderscheiden maar de schaalverdeling of de teksten zijn goed leesbaar. We zien duidelijk een verschil in scherpte tussen het centrum en de periferie, dit is ook het geval bij de meeste smartphones. Qua colorimetrie zal ik later een meer diepgaande analyse doen, maar de kleuren lijken mij een lichte verschuiving te vertonen met een gebrek aan verzadiging en een kleurtemperatuur die iets te koud is. Ik heb de AI-, HRD-, handmatige en nachtmodi getest die je in de volgende galerij kunt vinden. [b][b]Foto test / zon[b]
De Poco M3 Pro heeft alleen een groothoek fotosensor, dus dit zal het voor mij makkelijker maken om mijn test te doen. Poco heeft ervoor gekozen om dit model uit te rusten met een 48 miljoen pixel Omnivision sensor en helaas heb ik niet zo'n goede ervaring met de sensoren van dit merk. Ik vind echter dat het resultaat niet zo slecht is als ik me had voorgesteld, vooral na het testen van een teleurstellende Omnivision-sensor in de Redmi Note 10s. De kleuren zijn best aangenaam, ze hadden iets meer verzadigd mogen zijn, maar het resultaat is correct. De scherpte is goed zonder geforceerd te worden, ik zie een afvlakking en daar maar niets heel dramatisch. Het dynamisch bereik is niet heel groot, de lucht zou behoorlijk blauw moeten zijn en de wolken zouden beter getekend moeten worden, maar nogmaals het is niet dramatisch. In dezelfde prijsklasse doet de Redmi Note 10 het beter, maar biedt aanzienlijk minder prestaties. [b][b] Ik nam de volgende foto's onder dezelfde omstandigheden, soms met AI of HDR om te zien of het de foto's kon verbeteren. AI heeft de neiging om foto's een beetje bovennatuurlijk te maken, maar ik kan me voorstellen dat sommige mensen dit soort foto's leuk zullen vinden. [b][b]Foto test / bewolkt[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b][b]Test foto / nacht[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b][b]

Videokwaliteit

Stabilisatie[b] Als ik een telefoon test onder de 200 € verwacht ik niet dat de videostabilisatie goed zal zijn, de Poco M3 Pro biedt wel een goede videostabilisatie. Waarom? Het is heel eenvoudig, de resolutie is beperkt tot 1080p en de kracht van de Poco M3 Pro stabiliseert dit resolutieniveau. Ik zie nog even een herberekening van de pixels na wat schokken maar verder is de stabilisatie goed.[b]Video normale condities De dag dat ik deze verschillende video's maakte, testte ik de Redmi Note 10s tegelijk met de Poco M3 Pro. De Redmi Note 10s gebruikt ook een Omnivision-sensor en ik was behoorlijk teleurgesteld over het resultaat, dus ik verwachtte geen wonder voor de Poco en toch slaagt de Poco erin het beter te doen dan de Redmi. De standaard foto-app staat geen bewerking toe die verder gaat dan 1080p en dat is misschien geen slechte zaak, want de video is echt soepel, ik zie de belichting niet springen zoals op de Redmi. De kleuren bij mooi weer zijn dicht bij de werkelijkheid en de scherpte is correct. Ik geef opnieuw de voorkeur aan de Redmi Note 10 (niet het model met de S aan het einde), maar het is een ander type telefoon, dus waarschijnlijk ook een andere doelgroep.[b]Video low light[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Audiokwaliteit

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.[b]
Frequency Respons : +0.02 / -0.19
Noise Level : -93.1
Dynamic Range : 94.2
THD : 0.00193
Intermodulation : 0.011
Stereo crosstalk : -86.5
Frequency Response[b]Deze test is bedoeld om te testen of het toestel in staat is alle frequenties correct te reproduceren. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om op alle frequenties een goed geluid te zien, is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen.
Ik heb de Poco M3 Pro vergeleken met de Poco X3 en zie dat de Poco M3 Pro een vergelijkbare frequentiedekking biedt in lage tonen, maar sneller oppikt in hoge tonen. De Poco M3 Pro mist daarom een beetje finesse op het gebied van geluid, maar het biedt een resultaat dat vergelijkbaar is met andere telefoons in deze prijsklasse. De Poco X3 wint het duel op frequentiebereik.[b]Dynamisch bereik[b]Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus te spelen te testen. Ook hier moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de referentie staan.
De Poco M3 Pro produceert een iets krachtiger geluid dan de Poco X3 en de kloof is meer merkbaar in de basklanken terwijl het verschil vervaagt in de hoge tonen. Voor kracht wint de Poco M3 Pro het duel met de Poco X3.[b]Geluidsniveau[b]Deze test heeft tot doel te bepalen of het geteste apparaat in staat is om geluiden zonder veel ruis te reproduceren. Een hoge score duidt op een lage parasietendruk, een lagere score duidt op een hogere aanwezigheid van parasieten.
Ik heb geen parasitaire problemen gezien met de Poco M3 Pro, de metingen laten opnieuw zien dat hij het beter doet op lage frequenties, maar over het algemeen zijn de prestaties goed. [b][b] De Poco M3 Pro is een instaptelefoon, dus het is geen telefoon voor audiofielen, maar dat betekent niet dat hij niet goed klinkt. Het geluid mist een beetje finesse in het hoog en het is zeer waarschijnlijk dat dit kwaliteitsniveau voldoende zal zijn voor de gemiddelde consument.[b]Concertopname[b]Het doel van deze test is om de opnamekwaliteit van de telefoon te meten wanneer er veel omgevingsgeluiden zijn. Omdat ik niet elke keer als ik een telefoon test de mogelijkheid heb om naar een concert te gaan, simuleer ik het geluid van een concert in een gesloten omgeving.Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven. [b]
Screen grootte : 6.5
Resolutie : 1080 x 2400
Ratio : 20:9
Type : LCD IPS
% oppervlakte : 83
dE wit : 2.6
dE rood : 1.2
dE groen : 2.4
dE blauw : 2.2
dE geel : 0.9
dE cyan : 2.4
dE magenta : 1.1
Wit temperatuur : 6204
Contrast : 1:1657
Helderheid : 446
Colorimetrie[b]
Het scherm van de Poco M3 Pro is redelijk goed gekalibreerd voor een telefoon in deze prijsklasse, ik kreeg een dE van 1.82 in de standaardmodus (de standaardmodus heeft een slechtere colorimetrie). De verschillen zijn meer aanwezig op groen en blauw, maar deze verschillen zouden voor het blote oog onzichtbaar moeten zijn. Wit ligt heel dicht bij puur wit, wat vaak ontbreekt voor telefoons op instapniveau, maar dit is niet het geval bij deze Poco.[b][b]Top 10 - rangschikking van de beste schermen op basis van colorimetrie
1. Xiaomi Mi 10 Lite 5g dE = 0.73
2. Xiaomi Mi 10t Pro dE = 0.83
3. Realme Gt dE = 1.17
4. Xiaomi Mi 11 Lite dE = 1.19
5. Xiaomi Redmi Note 8 dE = 1.2
6. Xiaomi Redmi Note 10 dE = 1.23
7. Xiaomi Redmi Note 10 Pro dE = 1.31
8. Samsung Galaxy S20 dE = 1.4
9. Poco M3 dE = 1.4
10. Xiaomi Mi 9 Lite dE = 1.46

Aantal smartphones in de ranglijst:48
Positie van deze smartphone in de ranglijst:14/48

Let op: het colorimetrische verschil wordt gemeten in dE. Na drie uur zal het menselijk oog een colorimetrisch verschil waarnemen, dus de dE moet het laagst zijn. De tests zijn allemaal uitgevoerd met een colorimetrische sonde.
[b]Helderheid / Contrast[b]Ik kreeg een helderheid van 446 cd / m² met de zonmodus die de helderheid van het scherm aanpast bij blootstelling aan fel licht. Het is een goede score, maar de Redmi Note 10 doet het veel beter met 726 cd/m². Ik ben van mening dat het nodig is om boven de 500 cd / m² te zijn om het scherm onder alle omstandigheden te kunnen gebruiken, de Poco is er niet ver van en je kunt hem onder de zon gebruiken met soms de noodzaak om de hoek aan te passen om te voorkomen dat de spiegeleffect van het scherm. [b][b] Het contrast is ook redelijk goed, ik heb 1: 657 met maximale helderheid, het contrast moet stabiliseren rond 1: 1400 met normale helderheid. Deze waardes zijn goed genoeg voor dit type scherm.[b]Lichtabsorptie/Reflectie[b]Het scherm van de smartphone reflecteert het licht en maakt er soms een echte spiegel van. Dit spiegeleffect maakt het moeilijker om te lezen. [b][b]De onderstaande absorptie-index geeft het percentage van het door het scherm geabsorbeerde licht aan. De leesbaarheid van een scherm is beter wanneer de absorptie-index hoog is.[b][b]
Telefoon getest:% lichtabsorptie
Samsung Galaxy S10+58
Xiaomi Mi 9T Pro52
Honor 9x65
Redmi Note 9s55
Motorola G8 Power60
Realme 654
Umidigi F248
Poco F2 Pro52
Redmi Note 956
Xiaomi Mi Note 10 Lite53
Samsung Galaxy S2047
Samsung Galaxy A21s53
De geteste telefoons hebben een gemiddelde absorptiegraad van54 %

Biometrie

Xiaomi / Poco heeft de afgelopen 12 maanden allerlei soorten vingerafdrukscanners getest en de sensor in combinatie met de aan / uit-knop lijkt de strijd te winnen. De meeste Xiaomi / Poco's die ik dit jaar heb getest, waren uitgerust met dit soort sensor en dat vind ik nogal positief omdat deze sensoren best goed werken. Ik geef nog steeds de voorkeur aan de snelheid van de vingerafdruklezer aan de achterkant van de telefoon, maar deze sensor aan de zijkant werkt veel beter dan de sensoren op het scherm.[b]

Besturingssysteem

[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Accessoires Poco M3 Pro

Om nog meer te genieten van je ervaring met je smartphone bied ik links naar allerlei accessoires die je misschien handig vindt

Beschermhoes / koffer poco m3 pro
Screen beschermfolie poco m3 pro
Geheugenkaart poco m3 pro
USB-kabel / oplader poco m3 pro
Koptelefoon poco m3 pro
Fietsenrek poco m3 pro

Vergelijk Poco M3 Pro met de anderen

Ik heb voor elke test een score van 1 tot 10 toegekend die de sterke en zwakke punten van een product bepaalt. Ik gebruik 0 voor criteria die (nog) niet zijn getest. Een score van 1 tot 3 duidt op slechte prestaties (en ja, dat is ook zo), een score van 4 tot 6 duidt op gemiddelde prestaties, een score van 7 tot 8 duidt op goede prestaties en een score van 9 en 10 duidt op uitzonderlijke prestaties. .
De score wordt berekend op basis van mijn metingen en als er geen metingen zijn, is het een subjectieve mening op basis van mijn ervaring.

De scores zijn niet statisch, ze veranderen in de loop van de tijd omdat de prestaties van nieuwe producten veranderen en hiermee moet rekening worden gehouden.

Poco M3 Pro
Afwerking kwaliteit7.006.00
Batterijprestaties7.008.00
CPU-prestaties7.006.5
GPU-prestaties76.5
Schermkwaliteit7.007.00
foto kwaliteit7.005.00
Video kwaliteit7.005.00
Wi-Fi-prestaties6.007.00
Mobiele downloadsnelheid6.005.00
Gevoeligheid van het mobiele netwerk6.006.00
Frequentiebereik8.007.00
Geluidskwaliteit7.006.00
GPS-prestaties8.006.00
Besturingssysteem8.008.00
Totale score9889
Wereldwijde ranglijst
1. Realme Gt 112.5 / 140
2. Poco F2 Pro 111.5 / 140
3. Poco F3 111.5 / 140
4. Samsung Galaxy S20 111 / 140
5. Poco X3 Pro 107.5 / 140
6. Samsung Galaxy S10+ 107 / 140
7. Xiaomi Redmi Note 10 Pro 106.5 / 140
8. Xiaomi Mi 9t Pro 106 / 140
9. Samsung Galaxy A52 104 / 140
10. Xiaomi Redmi Note 10 101.5 / 140
11. Poco X3 101 / 140
12. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 101 / 140
13. Xiaomi Mi Note 10 Lite 101 / 140
14. Redmi Note 9t 100.5 / 140
15. Xiaomi Redmi Note 8 Pro 100 / 140
16. Xiaomi Mi 9 Lite 98 / 140
17. Doogee S96 Pro 98 / 140
18. Poco M3 Pro 98 / 140
19. Xiaomi Redmi Note 9s 98 / 140
20. Xiaomi Redmi Note 8 97 / 140
21. Xiaomi Mi 11 Lite 96.5 / 130
22. Poco M3 94.5 / 140
23. Xiaomi Redmi Note 10s 94.5 / 130
24. Xiaomi Redmi Note 7 94 / 140
25. Realme 6 93 / 140
26. Umidigi Bison 92 / 140
27. Umidigi A9 Pro 92 / 140
28. Oukitel C21 89.5 / 140
29. Xiaomi Mi A3 89 / 140
30. Xiaomi Redmi Note 9 89 / 140
31. Nokia 5.3 89 / 140
32. Motorola G8 Power 89 / 140
33. Oneplus Nord N100 88.5 / 140
34. Honor 9x 88 / 140
35. Xiaomi Mi 8 Lite 86 / 140
36. Meizu Note 9 86 / 140
37. Xiaomi Redmi Note 5 85 / 140
38. Umidigi S3 Pro 83 / 140
39. Samsung Galaxy A21s 82 / 140
40. Umidigi F2 82 / 140
41. Redmi 9a 81 / 140
42. Redmi 9c 80 / 140
43. Ulefone Armor 7e 80 / 140
44. Doogee S58 Pro 78.5 / 140
45. Honor 8x 78 / 140
46. Umidigi F1 77 / 140
47. Huawei Y6 2019 74 / 140
48. Xiaomi Mi 10t Pro 57 / 70
49. F150 R2022 53.5 / 80
50. Elephone U5 0 / 0

Test / beoordeling conclusie

[b]Door de Poco M3 Pro te kopen, dacht ik bij mezelf dat ik overeenkomsten zou vinden met de Poco M3 maar in werkelijkheid is het een heel andere telefoon en behalve de naam is er niet veel met elkaar gemeen. De Poco M3 Pro gebruikt een andere architectuur (Mediatek vs Snapdragon), een ander scherm, een Omnivision-sensor in plaats van een Samsung en de Poco M3 Pro is 5G-compatibel. De vergelijking tussen deze twee telefoons is dan ook volkomen nutteloos ze zijn zo verschillend. [b][b] De M-reeks bij Poco vertegenwoordigt het instapniveau en bij Poco speelt het instapniveau de prestatiekaart. Deze Poco M3 Pro biedt vergelijkbare prestaties als de Redmi Note 10 Pro en overtreft aanzienlijk een Samsung Galaxy A52 die twee keer zoveel kost. Voor elke nieuwe Poco zeg ik hetzelfde, de Poco komt op de eerste plaats in de prijs / prestatieverhouding. [b][b] Prestaties zijn één ding, andere functies van de telefoon moeten hun beloften nog waarmaken. Hier aan de andere kant scoort de Poco iets meer in het gemiddelde met scores die erg lijken op wat we bij Xiaomi in deze prijsklasse vinden. De batterijduur is goed, het scherm is van goede kwaliteit, de afwerking is goed, de gevoeligheid voor GPS is goed maar dit zijn dingen die ook terug te vinden zijn in telefoons zoals bijvoorbeeld de Redmi Note 10. 5G zal het misschien doen. verschil voor wie op zoek is naar een telefoon die compatibel is met dit type frequentie, omdat er in deze prijsklasse nog niet veel 5G-compatibele telefoons zijn. [b][b] De grootste zwakte van deze telefoon is de gevoeligheid van het netwerk (in 4G heb ik geen toegang tot 5G) omdat Poco een stap achteruit doet met een prestatie in terugslag. Als u in een gebied met een goede netwerkdekking woont, is dit misschien geen probleem voor u, maar als uw dekking slecht is, is deze telefoon niets voor u. [b][b] De Poco M3 Pro brengt dus allerlei goede ingrediënten samen die ook in andere telefoons aanwezig zijn maar komt opvallen door meer prestaties en 5G te bieden tegen een zeer betaalbare prijs, deze telefoon zal dus ongetwijfeld om een goed commercieel succes te hebben, zoals het geval was met de Poco M3.[b]Sterktes[b]- prijs / prestatie [b] - batterijduur [b] - 5G-compatibel [b] - goede batterijduur [b] - goede schermcolorimetrie [b] - goede GPS-gevoeligheid [b][b][b]Zwaktes[b]- 4G-netwerkgevoeligheid [b] - helderheid van het scherm [b] - wifi-prestaties [b][b][b]Alternatieven voor dit product[b][b]Als prestaties niet je belangrijkste criterium zijn, kun je kiezen voor de Redmi Note 10 die betere foto's produceert en is uitgerust met een Amoled-scherm.[b]
Abonneren
Abonneer je op mijn YouTube kanaal om updates te ontvangen

Opmerkingen

Discussieer mee / Stel je vragen

Je reactie wordt na validatie gepubliceerd. Ik reageer in mijn vrije tijd op meer dan 1500 reacties per jaar, dus ik kan niet altijd even snel reageren. Je e-mailadres is niet publiekelijk zichtbaar en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.









Ontvang een e-mail wanneer er een reactie is gepubliceerd