Op deze pagina:
Prijs Poco X3 Pro
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Hardware
Fotokwaliteit
Videokwaliteit
Audiokwaliteit
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Vragen

Promotiecode
Promo code: Poco X3 Pro voor 199€ bij Goboo (Spanje)


Poco X3 Pro 199€

Abonneren
Abonneer je op mijn YouTube kanaal om updates te ontvangen
[TEST] Poco X3 Pro: test / review (profiteer van de lanceringsaanbieding)

Poco X3 Pro: test / review

Categorie: Smartphones

De Poco-familie is gegroeid, eind maart werden twee nieuwe modellen aangekondigd om begin april op de markt te brengen, dit zijn de Poco X3 Pro en de Poco F3. Dit artikel gaat over de Poco X3 Pro. [b][b][b]Ik had de Poco X3 vorig jaar getest, deze telefoon scoorde goed, behalve de netwerkgevoeligheid, waar hij een van de slechtst geteste telefoons was. De Poco X3 werd op de markt gebracht voor gamers omdat het een zeer interessante prijs / prestatie-verhouding bood. Ik vond destijds dat deze positionering te beperkt was omdat de Poco X3 kon voldoen aan de verwachtingen van een veel groter publiek dan gamers. De Poco X3 Pro lijkt hetzelfde pad te volgen door een grote sprong voorwaarts te maken in prestaties en ook hier is Poco gericht op een gamingpubliek, maar nogmaals, ik denk dat deze telefoon een breder publiek zal aanspreken. [b][b][b][b][b] Wat zijn de wijzigingen die deze Poco X3 Pro heeft aangebracht in vergelijking met het vorige model? [b][b]De Poco X3 Pro bevat in grote lijnen de specifieke kenmerken van de X3-reeks, hij lijkt qua grootte sterk op en het ontwerp lijkt ook erg op elkaar, dus het is niet op het niveau van zijn uiterlijk dat hij zal opvallen ten opzichte van het vorige model. Het scherm lijkt ook identiek te zijn (grootte, resolutie en IPS LCD in beide gevallen). Het gewicht is hetzelfde (215 gr) [b][b][b] Voor het fotogedeelte lijkt de camera aan de voorkant hetzelfde te zijn, aan de andere kant zie ik voor de hoofdsensor aan de achterkant een achteruitgang. De Poco X3 gebruikte de Sony IMX 682 terwijl de Poco X3 Pro de Sony IMX 582 gebruikt. De Sony IMX 582 is geen slechte fotosensor, maar deze achteruitgang is merkwaardig. [b][b] De nieuwigheid komt van de CPU en GPU die de prestaties met 50% zouden moeten verbeteren in vergelijking met het vorige model, deze prestatieverbetering gaat gepaard met een aangepast koelsysteem. 5G maakt ook zijn opwachting met de N1 2100 MHz-frequentie. [b][b][b][b] Waarom zouden we het kopen met zo weinig nieuwe dingen? [b][b] De Poco X3 viel op door zijn prijs / prestatie-verhouding, het is hetzelfde met de Poco X3 Pro, hij wordt vanaf 1 april gelanceerd voor $ 199. De Poco X3 Pro wordt daarmee de krachtigste telefoon in deze prijsklasse. [b][b] Als je gebruik wilt maken van deze introductieaanbieding: Poco X3 Pro voor $ 199 (exclusief Aliexpress) [b][b][b]linkWebsite waar ik de Poco X3 Pro gekocht heb: https://s.click.aliexpress.com/e/_AOTTLS[b]

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.[b]
Waarin verschillen mijn tests van andere op het web?

- Ik koop de toestellen meestal met mijn eigen geld, de prijs is dus net even belangrijk als voor je!
- Ik bewaar de toestellen minstens enkele weken (soms meer) om te zien wat ze waard zijn in reële omstandigheden.
- Ik beantwoord (indien mogelijk) je vragen om je te helpen beslissen voordat je de toestellen koopt.
- niemand betaalt me om deze reviews te doen, ik ben dus volledig neutraal en onafhankelijk.
- Mijn pagina's zijn niet gevuld met advertenties.


iiiF150 R2022 : test / review
Realme 6 test, review en prijs
Motorola G8 Power test / review en prijs
Xiaomi Mi 9T Pro test / review en prijs
Xiaomi Redmi Note 7 test, review, beoordeling
Umidigi F1 test, beoordeling, prijs
Poco M3 Pro : test / review
Redmi Note 10s : test / review
Poco F2 review - test - beoordeling
Realme GT 5G : uitgebreide test / review

Prijs Poco X3 Pro

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Poco X3 Pro van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.[b]
Poco X3 Pro | 128GB 6GB RAM | Factory Unlocked (GSM ONLY)...
2021-09-21 14:00
211 USD
Poco X3 Pro | 128GB 6GB RAM | Factory Unlocked (GSM ONLY | Not Compatible with Verizon/Sprint/Boost)...
2021-09-22 15:41
240 USD
Poco X3 Pro | 128GB 6GB RAM | Factory Unlocked (GSM ONLY | Not Compatible with Verizon/Sprint/Boost)...
2021-09-22 15:41
248 USD
Xiaomi Poco X3 Pro 6GB 128GB 6.67'' 48MP GSM Factory Unlocked Global Version...
2021-09-22 14:00
248 USD
Poco X3 Pro | 128GB 6GB RAM | Factory Unlocked (GSM ONLY | Not Compatible with Verizon/Sprint/Boost)...
2021-09-22 15:41
249 USD
Xiaomi Poco X3 Pro 128GB/256GB Factory Unlocked 6.67" 48MP 6GB/8GB RAM Global...
2021-09-22 14:00
250 USD
[b]
helpBovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

04/01/2021 Bestelling van de Poco X3 Pro in voorverkoop op AliExpress. [b] 04/07/2021 Ik heb de Poco X3 Pro ontvangen, dus de test kan beginnen.[b]

Waarom deze telefoon?

Omdat ik de meeste telefoons die ik test moet kopen en niet over onbeperkte middelen beschik, moet ik keuzes maken zoals jij en soms betekenen die keuzes dat ik een telefoon moet kopen op basis van een vermoeden omdat niemand hem heeft. 'Getest voordat. Gelukkig zijn er elementen waarmee ik mijn intuïtie kan verbeteren en onder die is er de geschiedenis van het merk [b][b] Het merk Poco verscheen in 2020 weer op de markt na een paar jaar stilte, ik kocht alle de Poco die in 2020 werden gelanceerd (Poco F2 PRo, Poco X3, Poco M3) en elke keer is Poco erin geslaagd zichzelf te vestigen als het beste alternatief voor Xiaomi in elk prijssegment. Dus ik neem niet veel risico om blindelings deze nieuwe Poco te kopen. [b][b] De Poco X3 Pro brengt geen geweldige innovaties, dit is ook zelden het geval bij Xiaomi, het sterke punt is de prijs / prestatie-verhouding. Er is momenteel niets krachtiger dan de Poco X3 Pro voor deze prijs. Kracht is een argument voor gamers, maar niet alleen omdat de Poco X3 Pro naast prestaties de goede basis van de Poco X3 neemt, die al een goede telefoon was. Als je de X3 hebt gemist, kun je de X3 Pro inhalen met een betere telefoon. Gamer of niet gamer, dus het maakt niet uit.[b]

Uitpakken

Het merk Poco keerde terug op de markt in 2020 en heeft zichzelf laten gelden met een zeer uitgesproken stijl die direct op de verpakking terug te vinden is. De twee basiskleuren van Poco zijn zwart en geel, geen enkel ander merk gebruikt dezelfde kleurencombinatie, je kunt niet fout gaan. [b][b] De doos van de Poco X3 Pro is vrij klassiek, hij bevat de telefoon verpakt in beschermend plastic, een oplader, een USB-C-kabel en een zachte en transparante siliconen schaal. Poco heeft wat Poco-stickers in de hoes met de handleiding toegevoegd, ik weet niet of ze voor de telefoon zijn of dat je ze op je auto moet plakken, maar ik vond het grappig. Poco vertrouwt ongetwijfeld op zijn klanten om over het merk te praten. [b][b][b]
Lengte : 165
Breedte : 76.8
Dikte : 9.4
Gewicht : 215
Jack uitgang : Ja
Type USB : Type C
Infrarood port : Ja

Eerste configuratie

De eerste configuratie van de Poco X3 Pro is in alle opzichten vergelijkbaar met de andere telefoons van het merk met MIUI 12 met nog steeds deze gedeeltelijk subtiele benadering om u aan te moedigen de Xiaomi-cloud te gebruiken in plaats van de Google-cloud. De telefoon kan applicaties van een andere telefoon herstellen en het blijkt dat mijn laatste back-up die van de Poco X3 was. Dus ik heb deze back-up gebruikt om de Poco X3 Pro te configureren en ik was erg verrast door de installatiesnelheid van de 81 applicaties in mijn back-up. Dit proces kan soms lang duren op langzamere telefoons, ik hoefde niet langer dan 10 minuten te wachten op de Poco X3 Pro. Dit komt van de opslagtechnologie die wordt gebruikt door de Poco X3 Pro, het gebruikt UFS 3.1, wat de snelheid van uw bestandsoverdracht kan verdubbelen. Dit is dus niet alleen een verkoopargument, het is heel snel voelbaar bij het gebruik van de telefoon.[b]

Afwerking

De Poco X3 Pro gebruikt dezelfde lijnen als de Poco X3, we kunnen hem herkennen aan zijn grootte en zijn grote fotoblok dat opvalt aan de achterkant van de telefoon. De X3 Pro heeft ook hetzelfde type ontwerp op de achterkant met de Poco-branding op een gladde strook die is ingeklemd tussen twee gearceerde stroken. Dit was al het geval bij het vorige model, ik vind alleen dat het kleureffect succesvoller is op de Poco X3 Pro, ik voelde minder het plastic effect dat dit soort telefoon soms kan veroorzaken. [b][b] Voor de rest van de telefoon is het echt heel klassiek, de telefoon is indrukwekkend en zwaar, maar hij biedt een enorm schermoppervlak van 6,67 inch. Het is in ieder geval niet in zijn formaat en het ontwerp dat de Poco X3 Pro zal opvallen. [b][b] Toen ik het vorige model testte, werd mij vaak de vraag gesteld over de speloriëntatie van het model. Poco wil deze telefoon ongetwijfeld richting gamers pushen maar dat wil niet zeggen dat hij niet geschikt is voor niet-gamers, integendeel. Het is een veelzijdige telefoon die een groter deel van de bevolking zal aanspreken, dus stop niet bij het gaming-aspect. [b][b] Ik heb wat foto's gemaakt van de Poco X3 Pro naast het vorige model en afgezien van de kleur moet je echt zoeken om verschillen te vinden. [b][b][b]

Specificaties

[b]De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon.De Poco X3 Pro is gepositioneerd als een prestatiegerichte telefoon voor een bescheiden prijs, en dat is zeker het gemakkelijkste verkoopargument om uit te leggen. Ik zou daar nog enkele andere interessante elementen aan willen toevoegen, zoals het gebruik van UFS 3.1-geheugen, wat tot gevolg heeft dat het zeer goede lees- / schrijfprestaties biedt. In UFS 3.1 biedt de Poco X3 Pro een leessnelheid die tot 3x sneller is dan een telefoon met UFS 2.0. [b][b] De Poco X3 Pro is ook uitgerust met een krachtig warmteafvoersysteem dat niet alleen helpt om de componenten te behouden als je hard presteert, maar dat doe je ook niet. Dat soms onaangename gevoel van warmte tijdens het spelen of filmen in 4k. De Samsung Galaxy S20 is een goed voorbeeld van een telefoon met een slechte warmteafvoer, soms kan het zo heet worden dat je je hand wilt weghalen. Ik heb een temperatuurtest gedaan door een gulzige app langer dan 10 minuten te laten draaien, de temperatuur steeg slechts 8 ° C om 32 ° C te bereiken. Het is een geweldige prestatie. [b][b] Het scherm heeft dezelfde basis als wat Poco al heeft gedaan voor andere modellen door een groot IPS LCD-scherm aan te bieden met een verversingssnelheid tot 240 Hz. Dit maakt je game-ervaring nog soepeler. [b][b] Ik heb een screenshot gemaakt van de onderstaande technische specificaties. Ik zie enkele verschillen met het vorige model, zoals de geluidschipset en de magnetometer. Het scherm lijkt niet hetzelfde te zijn, dat van de Poco X3 Pro geeft een frequentie van 60hz aan waar het vorige model 120hz aangaf. [b][b][b]

CPU / GPU Prestatie

CPU : Qualcomm Snapdragon 860
GPU : Qualcomm AdreNeen 640
Geheugen (RAM) : 6 - 8Gb
Opslagcapaciteit : 128 - 256 Gb
[b][b]De Poco X3 Pro is uitgerust met een Qualcomm Snapdragon 860 CPU, ik denk dat het de eerste telefoon is die met deze CPU is uitgerust. Ik heb dus geen referentie in een andere telefoon om de prestaties te vergelijken, maar in theorie zou de Poco X3 Pro prestaties moeten kunnen bieden die vergelijkbaar zijn met een Huawei P40 of zelfs een Samsung Galaxy S20. Deze telefoons kosten 2-3 keer meer dan de Poco. De prijs / prestatieverhouding is dan ook uiterst concurrerend. [b][b] De Poco X3 Pro is uitgerust met een Qualcomm Adreno 640 GPU die ook een prestatieniveau biedt dat vergelijkbaar is met wat er aan de top van de reeks wordt gedaan. Je kunt dus elke game spelen of elke applicatie gebruiken met deze telefoon en met 6 Gb basisgeheugen is multitasking geen probleem.[b]

Benchmark Antutu/3DMark

Ik behaalde een score van 486466 punten met Antutu, hierdoor behoort de Poco X3 Pro tot de best presterende telefoons die ik heb getest. Het resultaat verbaast me niet, Poco wilde een superkrachtige telefoon aanbieden voor een superagressieve prijs, ze gingen de uitdaging aan want in deze prijszone is er (voorlopig toch) niets dat een Poco X3 Pro kan overtreffen. [b][b] Naast dit resultaat is er nog iets anders dat ik wilde noemen. De score is het resultaat van verschillende tests, waaronder specifieke tests op de CPU, GPU, geheugen en soepelheid van de telefoon. De prestaties van de CPU zijn uitstekend, die van de GPU is nog beter maar de geheugenscore is echt indrukwekkend want we vinden hier het effect van UFS 3.1, de geheugenscore van de Poco X3 Pro overtreft de score van de Samsung Galaxy S20 die kost 3 keer duurder! [b][b] Deze telefoon is gepositioneerd als een telefoon voor gamers en reageert goed op deze verwachting, maar de prestaties en vooral de geheugenprestaties maken het een bijzonder vloeiende telefoon om te gebruiken en dit zou een publiek aanspreken veel groter dan dat van gamers. [b][b][b]
Antutu score : 486466
Antutu CPU : 137702
Antutu GPU : 192371
Antutu UX : 70259
Antutu Mem : 86134
[b]Top 10 - prestatieclassificatie op basis van Antutu
1. Realme Gt - 811858
2. Oppo Find X2 Pro - 605184
3. Oneplus 8t - 595000
4. Poco F3 - 589677
5. Xiaomi Mi 10t Pro - 581650
6. Oneplus 8 Pro - 579417
7. Xiaomi Mi 10 - 579114
8. Poco F2 Pro - 569559
9. Samsung Galaxy S20 Fe - 565000
10. Samsung Galaxy S20 - 503905

Aantal smartphones in de ranglijst:128
Positie van deze smartphone in de ranglijst:11/128

Opmerking: deze ranglijst bevat alleen de telefoons die ik heb getest en enkele andere die ik ter referentie heb toegevoegd.
[b]Gaming[b]Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten. In-game prestaties zijn een van de belangrijkste verkoopargumenten van de Poco X3 Pro en de prestaties zijn gegarandeerd. PUBG Mobile kan maximaal gedetailleerd draaien en de game ervaart geen hapering. De beleving is dan ook erg goed, maar ook het scherm speelt een grote rol en dit is op de video niet te zien. Met een verversingssnelheid van 240 Hz zijn de bewegingen perfect vloeiend en als klap op de vuurpijl wordt de telefoon niet warm.[b]

Netwerkprestatie

De Poco X3 Pro is compatibel met de meeste 3G- en 4G-frequenties in Europa, hij is ook compatibel met de frequentie n1 / 2100 Mhz in 5G, maar biedt slechts één frequentie, dus 5G wordt niet in alle landen ondersteund.[b]
3G frequenties : B1 (2100), B2 (1900), B4 (1700/2100 AWS A-F), B5 (850), B8 (900)
4G frequencies : B1 (2100), B2 (1900), B3 (1800), B4 (1700/2100 AWS 1), B5 (850), B7 (2600), B8 (900), B20 (800), B28b (700), B28a (700), B38 (TDD 2600), B40 (TDD 2300), B41 (TDD 2500)
Bluetooth : Bluetooth 5.0 LE
Volte : Ja
VoWifi : Ja
NFC : Ja
Aantal metingen : 1876
Gemiddeld signaal (referentie) : -91.45
Gemiddeld signaal (telefoon) : -92.91
Gemiddelde afwijking referentie/telefoon : -1.46
Min/Max-signaal (referentie) : -90 / -94
Min/Max-signaal (telefoon) : -90 / -96
Kies je land om te controleren of je telefoon compatibel is:


Met de onderstaande frequenties kun je zien of deze telefoon compatibel is met je provider of dat je deze kunt gebruiken waar je op vakantie gaat.


Signaal 4G (voor december 2020)[b]De capaciteit om het netwerk correct op te pikken is een essentieel element voor een telefoon, maar het wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te pikken te meten, voer ik een groot aantal metingen uit op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. Deze metingen worden dus onder reële omstandigheden uitgevoerd en niet in een laboratorium, ze zijn niet wetenschappelijk maar geven een goede indicatie van de prestaties. [b][b]Gevoeligheidsclassificatie van netwerksignaal
Telefoon getest:Gemiddeld signaal (dBm)Aantal metingen:
Xiaomi Mi 9t Pro-881600
Xiaomi Redmi Note 5-91.305600
Xiaomi Mi 9 Lite-93788
Samsung Galaxy A70-94.5111975
Nokia 5.3-94.98531
Realme 6-95.142301
Xiaomi Redmi Note 8 Pro-95.9221599
Xiaomi Mi A3-95.951000
Huawei Y6 2019-95.951199
Doogee S58 Pro-96.22856
Redmi 9a-96.481000
Meizu Note 9-96.68937
Motorola G8 Power-96.881032
Xiaomi Redmi Note 7-97.011430
Redmi 9c-97.041000
Umidigi S3 Pro-97.131200
Xiaomi Redmi Note 8-97.34879
Samsung Galaxy A21s-97.781000
Umidigi F1-97.82298
Ulefone Armor 7e-98.71000
Xiaomi Mi Note 10 Lite-991000
Honor 9x-99.14899
Xiaomi Redmi Note 9s-99.41860
Poco F2 Pro-99.81247
Xiaomi Redmi Note 9-100.791785
Xiaomi Mi 10 Lite 5g-100.881198
Poco X3-101.19821
Umidigi F2-101.47712
[b][b]Signaal 4G (vanaf december 2020)[b]Ik heb besloten om de methode voor het meten van het netwerk te veranderen omdat ik merkte dat de configuratie van het mobiele netwerk in de loop van de tijd verandert. Dit maakt het moeilijker om telefoons te vergelijken omdat de omstandigheden niet meer exact hetzelfde zijn.[b][b]Om dit probleem te voorkomen, heb ik een apparaat opgezet dat 24 uur per dag een tiental parameters van het mobiele netwerk opvangt (bv.: cel id, rssi, rsrq, snr, frequentie,...). Ik plaats dan de telefoon naast het toestel gedurende 24 tot 48 uur met dezelfde metingen, zodat ik ze kan vergelijken.[b][b] Overzicht van de geteste telefoons met deze methode[b][b]
Telefoon getest:MetingenGemid. signaal (ref)Gemid. signaal (phone)Min/Max (ref)Min/Max (phone)
Samsung Galaxy S10+457-93.06-97.39-89 / -98-97 / -99
Xiaomi Mi 9t Pro669-93.69-95.84-90 / -95-92 / -98
Poco F2 Pro1438-91.02-94.99-89 / -94-94 / -96
Xiaomi Mi 10 Lite 5g1645-90.77-95.02- 88 / -98-95 / -100
Poco X3821-94.89-103.19-91 / -97.7-101 / -104
Umidigi Bison2343-92.71-96.46-90 / -99-94 / -102
Oukitel C211101-92.04-94.99-90 / -97-92 / -95
Poco M31116-92.09-91.74-88 / -98-90 / -99
Xiaomi Mi 10t Pro1071-90.61-94.03-88 / -94-94 / -96
Umidigi A9 Pro981-90.40-94.01-88 / -95-93 / -95
Redmi Note 9t1201-92.149-91.71-90 / -97-91 / -97
Xiaomi Redmi Note 10999-92.35-93.99-88 / -97-92 / -98
Xiaomi Redmi Note 10 Pro877-89.72-90.56- 88 / -92-89 / -95
Poco X3 Pro1876-91.45-92.91-90 / -94-90 / -96
Poco F31382-90.79-94.2-89 / -94-93 / -98
Oneplus Nord N100896-91.23-96.005-88 / - 99-96 / -99
Xiaomi Mi 11 Lite2875-91.36-91.49-87 / -96-90 / -96
Samsung Galaxy A521427-89.27-93.39-87 / -98-92 / -96
Doogee S96 Pro1259-94.2-91.21-90 / -102-88 / -95
Xiaomi Redmi Note 10s957-92.07-97.62-90 / -102-96 / -102
Poco M3 Pro1247-91.76-102.97-99 / -104-88 / -98
Realme Gt843-96.49-94.02-93 / -101- 92 / -96
F150 R20221002-92.4-105.1-90 / -97-98 / -110
[b][b]De Poco X3 stond onderaan de ranglijst van 4G-signaalgevoeligheid en ik heb talloze getuigenissen ontvangen dat de netwerkconnectiviteit niet erg goed is. De Poco X3 Pro gebruikt een andere modem, dus ik verwachtte dat de resultaten beter zouden zijn en dat is gelukkig ook zo. Ik heb meer dan 1800 metingen uitgevoerd om een gemiddelde van -92,91 dBm te behalen met de Poco tegen -91,45 dBm voor mijn meetinstrument. De Poco is niet de beste telefoon in de ranglijst, maar het is wel een grote stap vooruit ten opzichte van het vorige model. [b]
Op de meetgrafiek zien we dat de rode zone (meetapparaat) een beter signaal krijgt (best = minimum waarde) op plus of min 50% van de metingen, dit betekent dat de Poco slaagde erin om het beter te doen dan het meetapparaat, dit is niet gebruikelijk. De Poco X3 Pro heeft daardoor een goede gevoeligheid voor het 4G-netwerk.[b][b][b]Download/Upload snelheid[b]Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.[b]Top 10 - snelheidsrangschikking tijdens downloaden
1. Samsung Galaxy S20 D:351Mbps U: 20Mbps
2. Poco X3 D:232Mbps U: 55Mbps
3. Xiaomi Mi 10 Lite 5g D:223Mbps U: 52Mbps
4. Poco F2 Pro D:207Mbps U: 53Mbps
5. Xiaomi Mi Note 10 Lite D:153Mbps U: 68Mbps
6. Xiaomi Mi A3 D:150Mbps U: 60Mbps
7. Xiaomi Redmi Note 9s D:150Mbps U: 60Mbps
8. Xiaomi Mi 8 Lite D:149Mbps U: 60Mbps
9. Samsung Galaxy A21s D:147Mbps U: 51Mbps
10. Huawei Y6 2019 D:145Mbps U: 61Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:30
Positie van deze smartphone in de ranglijst:0/30

Let op: de theoretische maximale snelheid van een telefoon wordt vaak beperkt door de configuratie van het mobiele netwerk en de congestie van het netwerk op het moment van de meting. Dus misschien kun je een hogere snelheid halen op een ander netwerk
[b][b]

Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.[b]
Wifi frequenties : 802.11a , 802.11b , 802.11g , 802.11n , 802.11n 5GHz , 802.11ac
Download snelheid : 389
Signaal / dicht : -15
Signaal / afstand : -66
Wifi-signaal[b]De Poco X3 Pro gebruikt dezelfde wifi-chip als de Redmi Note 10 en ik kreeg een vergelijkbare gevoeligheidsscore met = 15 dBm bij de router en -65 dBm verderop. Het is een goede score, de Poco X3 Pro heeft een goede wifi-gevoeligheid.[b][b]Top 10 - rangschikking van wifi-gevoeligheid
1. Poco F2 Pro -11dBm
2. Xiaomi Redmi Note 10 Pro -12dBm
3. Realme Gt -12dBm
4. Samsung Galaxy A21s -13dBm
5. Oneplus Nord N100 -15dBm
6. Poco X3 Pro -15dBm
7. Poco F3 -15dBm
8. Redmi Note 9t -15dBm
9. Samsung Galaxy A52 -17dBm
10. Xiaomi Redmi Note 10s -17dBm

Aantal smartphones in de ranglijst:48
Positie van deze smartphone in de ranglijst:6/48

[b]Download/Upload snelheid[b]Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.[b]Top 10 - Ranglijst van wifi-downloadsnelheden
1. Poco F3 398Mbps
2. Poco X3 Pro 389Mbps
3. Xiaomi Redmi Note 10 Pro 367Mbps
4. Samsung Galaxy S20 351Mbps
5. Poco F2 Pro 341Mbps
6. Redmi Note 9t 332Mbps
7. Realme Gt 330Mbps
8. Doogee S96 Pro 328Mbps
9. Xiaomi Redmi Note 10s 325Mbps
10. Poco M3 Pro 323Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:47
Positie van deze smartphone in de ranglijst:2/47

Opmerking: ik heb een 400 Mbps-lijn en een modem die hogere snelheden kan leveren, maar ik weet nooit zeker hoeveel bandbreedte er beschikbaar is als ik een test doe.
[b]

GPS-prestaties

[b]Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en maak ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert de GPS het signaal om aan de weg te blijven hangen niet kunstmatig, het heeft geen markeringen, zodat je de werkelijke positie kunt zien. Ik gebruik dan een applicatie om de nauwkeurigheid van het signaal te meten. Ik heb een nauwkeurigheid behaald op 3 meter buiten, het is een gemiddelde score en het verschil van 3 meter kan worden gecorrigeerd door je gps-applicatie die je weer op het pad brengt. De kracht van de telefoon zal hier een groot voordeel hebben bij het bijwerken van uw kaart, u zult niet het effect hebben van vertraging tussen uw positie en wat de kaart zal weergeven. [b][b] Ik heb gekeken naar de gebruikte GPS-frequenties en ik zag maar één frequentie voor elk netwerk (GPS, Galileo, ...).[b][b]Top 10 - GPS-nauwkeurigheidsclassificatie
1. Oukitel C21 1m
2. Redmi 9a 1m
3. Doogee S96 Pro 1m
4. Xiaomi Redmi Note 10s 1m
5. Xiaomi Redmi Note 9 1m
6. Redmi 9c 2m
7. Umidigi Bison 2m
8. Poco M3 Pro 2m
9. F150 R2022 2m
10. Redmi Note 9t 2m

Aantal smartphones in de ranglijst:23
Positie van deze smartphone in de ranglijst:16/23

Opmerking: een nauwkeurigheid van 3 meter of minder kan eenvoudig worden gecorrigeerd door een goede GPS-applicatie. De telefoonprestaties spelen ook een rol bij de snelheid waarmee je scherm wordt bijgewerkt, dus de nauwkeurigheid kan in het gedrang komen door een te trage weergave.
[b]

Batterijduur

Capaciteit : 5160
Snel laden : Ja
W max : 33
Autonomie (100% helderheid) : 648.00
Autonomie (50% helderheid) : 1688.00
Oplaadtijd : 138.00
Ontladingssnelheid (100%) : 0.15
Ontladingsscore (100%) : 7.96
Ontladingssnelheid (100%) : 0.06
Ontladingssnelheid (50% : 3.06
Laadsnelheid : 0.72
Laadscore : 37.39
Vanaf maart 2020 heb ik mijn subjectieve batterijtest vervangen door een technische test om het werkelijke gedrag van de batterij beter te kunnen meten. Nu test ik de autonomie en de oplaadtijd onder absoluut identieke omstandigheden. Ik voer verschillende metingen uit, zodat deze test alleen al enkele dagen duurt en ik de telefoon voor niets anders kan gebruiken.

Batterijduur - methodologie
Om de levensduur van de batterij te testen, meet ik het batterijverbruik elke minuut in strikt identieke omstandigheden om telefoons te kunnen vergelijken en ook om je in staat te stellen je telefoon in dezelfde omstandigheden te evalueren. Ik sluit elke invloed uit van toepassingen die de meting zouden kunnen verstoren. De autonomie is niet lineair, de batterij ontlaadt zich soms veel sneller aan het einde. Dit is een frustrerend fenomeen, maar met mijn metingen weet je of je snel een oplader moet vinden.

Batterijduur
De batterij van de Poco X3 Pro heeft een capaciteit van 5160 mAh en is ontladen van 100% tot 1% in 648.00 minuten met 100% helderheid, hij is ontladen van 100% tot 1% in 1688.00 met 50% helderheid. Op deze manier krijg ik een gemiddelde ontlaadsnelheid van 0.15% per minuut bij 100% lichtsterkte en 0.06% per minuut bij 50% lichtsterkte, het verbruik is dus 7.96 mA per minuut bij 100% lichtsterkte en 3.06 bij 50% lichtsterkte. Om de efficiëntie van de telefoon en de invloed ervan op de batterij te kunnen vergelijken, moet je de 7.96 (of 50%) score vergelijken met die van andere smartphones, het cijfer moet zo laag mogelijk zijn.

Laadtijd - methodologie
Om de oplaadtijd te testen, gebruik ik altijd dezelfde lader met dezelfde kabel. Ik meet de oplaadtijd minuut voor minuut om de evolutie van de lading en de oplaadsnelheid te zien. De laadsnelheid van een batterij is niet lineair, maar vaak sneller aan het begin en langzamer aan het einde. De lader is compatibel met snel laden.

Laadtijd
De accu van het Poco X3 Pro heeft een capaciteit van 5160 mAh en is opgeladen van 1% tot 100% in 138.00 minuten. Dit geeft me een gemiddelde laadsnelheid van 0.72% per minuut en dus een toename van 37.39 mA per minuut. Om de prestaties van de Poco X3 Pro te vergelijken met andere telefoons, moet je de 37.39 per minuut score gebruiken, deze score moet zo hoog mogelijk zijn.

In het bijzonder: de laadsnelheid is niet altijd lineair, de onderstaande grafiek geef je een indicatie van het gedrag van de batterij.

De volgende tabel geeft een overzicht van de geteste telefoons met de technische accutest, ze zijn gerangschikt in volgorde van efficiëntie. Een hogere batterijcapaciteit zou logischerwijs moeten resulteren in een hogere levensduur van de batterij, maar dat is niet altijd het geval en het geeft geen indicatie van de efficiëntie van een telefoon.

SmartphoneCapaciteit (mAh)Levensduur (minuten)EfficiëntiescoreLevensduur (minuten) / 50%Efficiëntiescore / 50%Laadtijd.Laden score
Samsung Galaxy S204000565.007.081217.003.29136.0029.41
Oukitel C214000497.008.051324.003.02167.0023.95
Nokia 5.34000549.007.291096.003.65199.0020.10
Honor 9x4000770.005.191333.003.00151.0026.49
Umidigi A9 Pro4150552.007.521562.002.66112.0037.05
Xiaomi Mi 10 Lite 5g4160749.005.551541.002.70163.0025.52
Realme 64300704.006.111104.003.89162.0026.54
Realme Gt4500574.007.841057.004.2687.0051.72
Samsung Galaxy A524500652.006.901239.003.63165.0027.27
Poco F34520657.006.881840.002.46122.0037.05
Poco F2 Pro47001150.004.091536.003.06180.0026.11
Oneplus Nord N1005000808.006.191278.003.91663.007.54
Xiaomi Redmi Note 105000691.007.241728.002.89193.0025.91
Redmi Note 9t5000766.006.532054.002.43148.0033.78
Xiaomi Redmi Note 10s5000636.007.861556.003.21161.0031.06
Poco M3 Pro5000657.007.611647.003.04131.0038.17
Redmi 9a5000694.007.201902.002.63195.0025.64
Motorola G8 Power5000912.005.482792.001.79311.0016.08
Samsung Galaxy A21s5000729.006.861283.003.90166.0030.12
Redmi 9c5000656.007.621915.002.61170.0029.41
Umidigi Bison5000550.009.091471.003.40238.0021.01
Xiaomi Redmi Note 10 Pro5020625.008.031557.003.22213.0023.57
Xiaomi Redmi Note 9s5020663.007.571876.002.68224.0022.41
Xiaomi Redmi Note 95020650.007.721808.002.78162.0030.99
Umidigi F25150927.005.561854.002.78299.0017.22
Poco X35160653.007.901654.003.12181.0028.51
Poco X3 Pro5160648.007.961688.003.06138.0037.39
Doogee S58 Pro5180845.006.131908.002.71177.0029.27
Xiaomi Mi Note 10 Lite5260827.006.361609.003.27208.0025.29
Ulefone Armor 7e5500768.007.161140.004.82179.0030.73
Poco M36000842.007.131898.003.16217.0027.65
Doogee S96 Pro6350929.006.841405.004.52424.0014.98
F150 R20228300879.009.441498.005.54243.0034.16

helpHoe lees je deze cijfers?
De batterijcapaciteit is een belangrijk element bij het bepalen van de autonomie van een telefoon, maar het is niet de enige factor. Een telefoon met een grote batterij kan een kortere batterijduur hebben als hij meer stroom verbruikt. Als ik een voorbeeld uit het dagelijks leven zou moeten nemen, zou ik het universum van de auto gebruiken. Als een auto een grote brandstoftank heeft, zou hij een langere afstand moeten kunnen rijden, tenzij het gemiddelde brandstofverbruik hoger is. De score voor de efficiëntie van de batterij werkt op dezelfde manier, hij moet zo laag mogelijk zijn en staat voor het energieverbruik van de telefoon. Deze verschillen in efficiëntie zijn vaak gerelateerd aan de helderheid van het scherm, grote heldere schermen hebben de neiging om meer energie te verbruiken en zelfs als ze een grote batterij hebben, zal hun bereik korter zijn.

samengevat De Poco X3 Pro heeft een 5160 mAh-batterij, het is een bovengemiddelde capaciteit wat zich mechanisch vertaalt in een goede autonomie van 3 tot 4 dagen bij normaal gebruik en 1 tot 2 dagen bij intensief gebruik.
De batterijlading is vrij snel tot 80%, boven dit percentage is de lading veel langzamer, zoals weergegeven in deze grafiek. Het duurde bijna 30 minuten voor de laatste 20 procent. Dit is geen abnormaal gedrag, ik heb dit soort gedrag vaak gezien. [b][b] Ik heb een batterijduur die erg lijkt op die van de Poco X3, het is normaal omdat het precies dezelfde batterij is. Met het scherm op maximum gaat de telefoon ruim 10 uur mee en met het scherm op 50% gaat de accuduur tot wel 28 uur mee. Het is niet de beste score die ik heb, maar het is meer dan genoeg om een goede batterijduur te krijgen. Het energieverbruik is niet lineair, als het scherm aan staat op 100% verbruikt het bijna 3 keer meer dan op 50%.[b]

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.[b]

Hardware

Selfie / resolutie : 20
Selfie / sensor : Samsung S5K3T2
Resolutie : 48
Sensor : Sony IMX582 Exmor RS
mm wide angle : 4.71 mm
mm ultra wide angle : 1.6 mm
De Poco X3 Pro innoveert niet op fotoniveau omdat hij een sensor hergebruikt die twee jaar geleden werd gelanceerd. Ik had in 2019 al de kans gehad om de Sony IMX 582 te testen met een Xiaomi, het was destijds een goede fotosensor en dat is nu nog steeds het geval maar er zijn andere krachtigere modellen. Poco wedde daarom alles op de prestaties van de telefoon in plaats van zich te concentreren op de foto, zoals het geval was bij de Redmi Note 10 Pro. Ik vind het jammer, maar ik begrijp ook de redenen die hen ertoe hebben aangezet het te doen. Als deze Poco een referentie was op het gebied van fotografie, zou hij concurreren met andere modellen van Xiaomi.[b]Standaard app[b]De standaard fototoepassing is niet veranderd sinds MIUI 12, het is over het algemeen goed ontworpen en stelt u in staat om de meest gebruikte modi aan te passen. Ik herhaal het vaak, maar het grootste minpunt van deze applicatie is dat de instellingen over de fotozone heen worden weergegeven en bij volledig licht zijn deze instellingen absoluut onleesbaar.[b][b]

Fotokwaliteit

Foto test / studio[b]
De Poco X3 Pro gebruikt de Sony IMX 582 als hoofdsensor, het is geen nieuwe sensor, ik heb hem voor het eerst getest op een Xiaomi ... 2 jaar geleden! Xiaomi heeft besloten het opnieuw te gebruiken voor verschillende nieuwe modellen zoals de Redmi Note 10 en de Poco X3 Pro. Het is geen slechte sensor, integendeel, maar erg innovatief is het niet. [b][b] Voor de passage in de studio verkrijg ik hetzelfde soort resultaat als de andere modellen die deze sensor gebruiken. Bij kunstlicht maakt de sensor foto's die iets te donker zijn, dit kan in de pro mode eenvoudig gecorrigeerd worden door te spelen met de sluitertijd. De scherpte is goed, de scherptediepte is vrij laag, de kleuren worden correct weergegeven. Geen verrassing, het resultaat is redelijk vergelijkbaar met andere telefoons in deze prijsklasse. [b][b][b][b]Foto test / zon[b] Hoofdsensor: Sony IMX 582
Het weer was behoorlijk bewolkt voor dit foto-uitje, ik had in het begin een prachtige zon en daarna werd het weer geleidelijk beter bewolkt en de lichtkwaliteit is verslechterd. Dit zijn ideale omstandigheden om de camera onder heel verschillende omstandigheden te testen. [b][b] Op zonnige dagen produceert de Sony IMX 582 goede foto's met veel detail. De foto's zijn correct belicht, de kleuren missen een beetje verzadiging (de lucht neigt naar cyaan terwijl deze inderdaad blauw was), het detailniveau is goed. Als het licht uitgaat, heeft de Sony IMX 582 de neiging om foto's te maken die net iets te donker zijn zoals de foto's in mijn studio. Hierdoor is het mogelijk om een maximum aan details te behouden, bijvoorbeeld op wolkenniveau, maar wordt de rest van het decor ondergedompeld in een donkerder gebied. Beperk de aanwezigheid van de lucht tot ongeveer 1/3 van de foto om dit probleem te verminderen. [b][b] Ik heb soms dezelfde foto meerdere keren gemaakt met afwisselend AI / HDR en nachtmodus, maar ik vond niet dat deze functies goede resultaten opleverden omdat de AI de neiging heeft om een blauwachtige tint aan foto's te geven en HDR is niet erg handig als het licht goed is. [b][b] In handmatige modus (inleidende foto van deze paragraaf) is het mogelijk om de belichting te forceren zodat het gebieden naar voren brengt die te donker zijn en een beetje meer verzadiging aan de kleuren geven, de Sony IMX 582 kan RAW-bestanden produceren die u later kunt bewerken met Photoshop. [b][b] [b][b] Ultragroothoeksensor
Sensoren van dit type produceren over het algemeen slechtere foto's dan de hoofdsensor, daar zijn verschillende redenen voor. Ten eerste is er de hoeveelheid licht die de sensor binnenkomt, de gemaakte foto's zijn vaak donkerder. Vervorming is een ander veelvoorkomend probleem bij dit soort sensoren. Verwacht dus geen betere foto's met dit soort sensor, maar ik denk dat ze de goede kant op gaan. De ultragroothoeksensor van de Poco X3 Pro heeft me positief verrast omdat het onder de zon beter belichte foto's oplevert dan de hoofdsensor en de kleuren ook meer verzadigd zijn, de lucht is blauw in plaats van cyaan. Aan de andere kant is er een verlies in termen van details, maar ik vind dat het vrij beperkt is in vergelijking met wat ik al heb kunnen testen. [b][b] Wanneer de helderheid afneemt, is de onderbelichting duidelijk zichtbaar, maar het heeft het voordeel dat de details op luchtniveau blijven. [b][b]Foto test / bewolkt[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b][b]Test foto / nacht[b]
De Poco X3 Pro doet het goed voor nachtfotografie zolang je de nachtmodus gebruikt en jezelf beperkt tot de hoofdsensor. In de normale modus is de Sony IMX 582 perfect in staat om nachtfoto's te maken, maar ze zullen details missen en digitale ruis zal zichtbaar zijn. In de nachtmodus worden meerdere foto's opnieuw samengesteld om er één te produceren met een betere belichting en meer detail. Nachtmodus werkt echt voor statische scènes, ik ben nog steeds verbaasd hoe gemakkelijk dergelijke foto's kunnen worden gemaakt. [b][b] Aan de andere kant moet de ultragroothoeksensor worden vergeten voor dit soort foto's, deze kan niet genoeg licht opvangen om de foto goed te belichten. De foto's zijn erg donker en erg glad, het verlies van details is echt heel belangrijk. [b][b] Gcam werkt erg goed op de Poco X3, ik heb de vermelding "gcam" toegevoegd aan de foto's die met deze applicatie zijn gemaakt. Het resultaat is goed, maar het verschil met de nachtmodus van Xiaomi is niet echt duidelijk. Het voordeel van Gcam ligt in de mogelijkheid om veel geavanceerdere instellingen te gebruiken, maar niet veel mensen zullen dit soort dingen moe worden omdat de resultaten met de standaardinstellingen al erg goed zijn. Gcam is een beetje langzamer dan de nachtmodus, maar voor zeer donkere scènes zoals een sterrenhemel kun je zeer goede resultaten behalen. [b][b]

Videokwaliteit

Stabilisatie[b] Ik schrijf vaak dat videostabilisatie een functie is die alleen effectief is op geavanceerde telefoons en tot nu toe was dat waar totdat deze Poco op de markt kwam. De Poco X3 Pro is de eerste telefoon uit het middensegment die ik heb getest en die behoorlijke stabilisatie biedt in 4k, het is zelfs behoorlijk indrukwekkend. De pixelherberekening is bijna onzichtbaar en het schokken van de stappen wordt bijna volledig geabsorbeerd.[b]Video normale condities1080p videotest met zoom [b] [b][b] 4k videotest 30 fps met zoom [b] [b][b] De Poco X3 Pro kan filmen in 4k 30 fps. De kwaliteit van de video is redelijk goed, de video is behoorlijk scherp, de focus is snel en de belichtingsveranderingen zijn niet zichtbaar. Het zoomniveau is redelijk goed, zeker in 4k waar het verlies aan detail het nog steeds mogelijk maakt om de ganzen die ik film in de tweede video duidelijk te onderscheiden. De IMX 582-sensor is misschien niet gloednieuw, maar hij is nog steeds in staat om goede video's te produceren. [b][b][b]Video low light[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Audiokwaliteit

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.[b]
Frequency Respons : +0.01 / -0.09
Noise Level : -93.1
Dynamic Range : 93.1
THD : 0.00169
Intermodulation : 0.013
Stereo crosstalk : -76.1
Frequency Response[b]Deze test is bedoeld om te testen of het toestel in staat is alle frequenties correct te reproduceren. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om op alle frequenties een goed geluid te zien, is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen.
De Poco X3 Pro kan de meeste frequenties redelijk getrouw weergeven, afwijkingen van de referentie zijn minimaal. Ik heb het vergeleken met zijn voorganger en het verschil is niet erg groot, de Poco X3 Pro biedt een betere weergave van geluid bij lage frequenties en iets slechtere weergave van geluid bij hoge frequenties. Voor het oor is het verschil niet waarneembaar. De geluidskwaliteit is goed op alle frequenties.[b]Dynamisch bereik[b]Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus te spelen te testen. Ook hier moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de referentie staan.
De Poco X3 Pro produceert een behoorlijk krachtig geluid, krachtiger dan de X3, en de kwaliteit van dit geluid blijft goed op maximaal volume, de vervorming is echt beperkt.[b]Geluidsniveau[b]Deze test heeft tot doel te bepalen of het geteste apparaat in staat is om geluiden zonder veel ruis te reproduceren. Een hoge score duidt op een lage parasietendruk, een lagere score duidt op een hogere aanwezigheid van parasieten.
Ik heb geen interferentieprobleem opgemerkt met de Poco X3 Pro. Deze telefoon produceert een goede geluidskwaliteit, het is ongetwijfeld een van de beste referenties in deze prijsklasse. Het mist iets dat vergeleken kan worden met telefoons als de Samsung Galaxy S10 +, maar met zo'n prijsverschil biedt de Poco X3 Pro een veel betere prijs-kwaliteitverhouding.[b]Concertopname[b]Het doel van deze test is om de opnamekwaliteit van de telefoon te meten wanneer er veel omgevingsgeluiden zijn. Omdat ik niet elke keer als ik een telefoon test de mogelijkheid heb om naar een concert te gaan, simuleer ik het geluid van een concert in een gesloten omgeving.Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven. [b]
Screen grootte : 6.67
Resolutie : 1080 x 2400
Ratio : 20:9
Type : LCD IPS
% oppervlakte : 84
dE wit : 5.2
dE rood : 0.9
dE groen : 1.1
dE blauw : 1.7
dE geel : 1.2
dE cyan : 2.5
dE magenta : 1.5
Wit temperatuur : 5907
Contrast : 1211:1
Helderheid : 470
Colorimetrie[b]
De Poco X3 Pro gebruikt een IPS LCD-scherm en ik vind het jammer dat Xiaomi niet dezelfde moeite heeft gedaan als bij de Redmi-reeks door een Amoled-scherm te gebruiken. Het IPS LCD-scherm van de Poco X3 Pro biedt goede colorimetrie, ik heb een dE van 2.0 gemeten, het is een zeer goede score maar het is qua contrast dat dit scherm een beetje aan kwaliteit verliest ten opzichte van de Redmi-reeks.[b][b]Top 10 - rangschikking van de beste schermen op basis van colorimetrie
1. Xiaomi Mi 10 Lite 5g dE = 0.73
2. Xiaomi Mi 10t Pro dE = 0.83
3. Realme Gt dE = 1.17
4. Xiaomi Mi 11 Lite dE = 1.19
5. Xiaomi Redmi Note 8 dE = 1.2
6. Xiaomi Redmi Note 10 dE = 1.23
7. Xiaomi Redmi Note 10 Pro dE = 1.31
8. Samsung Galaxy S20 dE = 1.4
9. Poco M3 dE = 1.4
10. Xiaomi Mi 9 Lite dE = 1.46

Aantal smartphones in de ranglijst:48
Positie van deze smartphone in de ranglijst:19/48

Let op: het colorimetrische verschil wordt gemeten in dE. Na drie uur zal het menselijk oog een colorimetrisch verschil waarnemen, dus de dE moet het laagst zijn. De tests zijn allemaal uitgevoerd met een colorimetrische sonde.
[b]Helderheid / Contrast[b]Ik heb een contrast gemeten van iets meer dan 1200: 1, het is een redelijk gemiddeld contrast en zoals ik in de vorige paragraaf al schreef, is het vooral jammer omdat Xiaomi heeft laten zien dat ze een scherm van Amoled in deze prijsklasse op de markt kunnen brengen. Dit gebrek aan contrast is geen blokkerend punt, maar is zichtbaar voor een geoefend oog. [b][b] Ik heb een maximale helderheid gemeten van 470 cd / m² (in zonmodus), dit is een goede score waarmee je het scherm in bijna alle omstandigheden kunt gebruiken helderheid, de nieuwste Redmi doet dat ook beter op dit niveau.[b]Lichtabsorptie/Reflectie[b]Het scherm van de smartphone reflecteert het licht en maakt er soms een echte spiegel van. Dit spiegeleffect maakt het moeilijker om te lezen. [b][b]De onderstaande absorptie-index geeft het percentage van het door het scherm geabsorbeerde licht aan. De leesbaarheid van een scherm is beter wanneer de absorptie-index hoog is.[b][b]
Telefoon getest:% lichtabsorptie
Samsung Galaxy S10+58
Xiaomi Mi 9T Pro52
Honor 9x65
Redmi Note 9s55
Motorola G8 Power60
Realme 654
Umidigi F248
Poco F2 Pro52
Redmi Note 956
Xiaomi Mi Note 10 Lite53
Samsung Galaxy S2047
Samsung Galaxy A21s53
De geteste telefoons hebben een gemiddelde absorptiegraad van54 %

Biometrie

De vingerafdruksensor zit precies op dezelfde plek als het vorige model en dat is maar goed ook, deze plaatsing is ideaal om de duim daar te positioneren. De vingerafdruksensor reageert redelijk snel. Vanuit hardware-oogpunt gebruikt Xiaomi exact dezelfde sensor op verschillende van deze modellen.[b]

Besturingssysteem

[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Accessoires Poco X3 Pro

Om nog meer te genieten van je ervaring met je smartphone bied ik links naar allerlei accessoires die je misschien handig vindt

Beschermhoes / koffer poco x3 pro
Screen beschermfolie poco x3 pro
Geheugenkaart poco x3 pro
USB-kabel / oplader poco x3 pro
Koptelefoon poco x3 pro
Fietsenrek poco x3 pro

Vergelijk Poco X3 Pro met de anderen

Ik heb voor elke test een score van 1 tot 10 toegekend die de sterke en zwakke punten van een product bepaalt. Ik gebruik 0 voor criteria die (nog) niet zijn getest. Een score van 1 tot 3 duidt op slechte prestaties (en ja, dat is ook zo), een score van 4 tot 6 duidt op gemiddelde prestaties, een score van 7 tot 8 duidt op goede prestaties en een score van 9 en 10 duidt op uitzonderlijke prestaties. .
De score wordt berekend op basis van mijn metingen en als er geen metingen zijn, is het een subjectieve mening op basis van mijn ervaring.

De scores zijn niet statisch, ze veranderen in de loop van de tijd omdat de prestaties van nieuwe producten veranderen en hiermee moet rekening worden gehouden.

Poco X3 Pro
Afwerking kwaliteit7.56.00
Batterijprestaties78.00
CPU-prestaties8.006.5
GPU-prestaties8.56.5
Schermkwaliteit7.007.00
foto kwaliteit7.005.00
Video kwaliteit7.005.00
Wi-Fi-prestaties8.57.00
Mobiele downloadsnelheid8.005.00
Gevoeligheid van het mobiele netwerk8.006.00
Frequentiebereik8.007.00
Geluidskwaliteit8.006.00
GPS-prestaties7.006.00
Besturingssysteem8.008.00
Totale score107.589
Wereldwijde ranglijst
1. Realme Gt 112.5 / 140
2. Poco F2 Pro 111.5 / 140
3. Poco F3 111.5 / 140
4. Samsung Galaxy S20 111 / 140
5. Poco X3 Pro 107.5 / 140
6. Samsung Galaxy S10+ 107 / 140
7. Xiaomi Redmi Note 10 Pro 106.5 / 140
8. Xiaomi Mi 9t Pro 106 / 140
9. Samsung Galaxy A52 104 / 140
10. Xiaomi Redmi Note 10 101.5 / 140
11. Poco X3 101 / 140
12. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 101 / 140
13. Xiaomi Mi Note 10 Lite 101 / 140
14. Redmi Note 9t 100.5 / 140
15. Xiaomi Redmi Note 8 Pro 100 / 140
16. Xiaomi Mi 9 Lite 98 / 140
17. Doogee S96 Pro 98 / 140
18. Poco M3 Pro 98 / 140
19. Xiaomi Redmi Note 9s 98 / 140
20. Xiaomi Redmi Note 8 97 / 140
21. Xiaomi Mi 11 Lite 96.5 / 130
22. Poco M3 94.5 / 140
23. Xiaomi Redmi Note 10s 94.5 / 130
24. Xiaomi Redmi Note 7 94 / 140
25. Realme 6 93 / 140
26. Umidigi Bison 92 / 140
27. Umidigi A9 Pro 92 / 140
28. Oukitel C21 89.5 / 140
29. Xiaomi Mi A3 89 / 140
30. Xiaomi Redmi Note 9 89 / 140
31. Nokia 5.3 89 / 140
32. Motorola G8 Power 89 / 140
33. Oneplus Nord N100 88.5 / 140
34. Honor 9x 88 / 140
35. Xiaomi Mi 8 Lite 86 / 140
36. Meizu Note 9 86 / 140
37. Xiaomi Redmi Note 5 85 / 140
38. Umidigi S3 Pro 83 / 140
39. Samsung Galaxy A21s 82 / 140
40. Umidigi F2 82 / 140
41. Redmi 9a 81 / 140
42. Redmi 9c 80 / 140
43. Ulefone Armor 7e 80 / 140
44. Doogee S58 Pro 78.5 / 140
45. Honor 8x 78 / 140
46. Umidigi F1 77 / 140
47. Huawei Y6 2019 74 / 140
48. Xiaomi Mi 10t Pro 57 / 70
49. F150 R2022 53.5 / 80
50. Elephone U5 0 / 0

Test / beoordeling conclusie

[b]De Poco X3 had de middenklasse opgeschud door de beste prijs / prestatie-verhouding te bieden, de Poco X3 Pro slaagde erin om het nog beter te doen door nog meer prestaties te bieden voor een prijs die vergelijkbaar is met de lanceringsprijs van de Poco X3 in 2020. Xiaomi maakt het ingewikkelder leven van traditionele merken door altijd meer te bieden voor een lagere prijs dan de concurrentie, maar met het merk Poco hebben ze een concurrent voor hun eigen merk gecreëerd. Poco wordt dus een concurrent voor Xiaomi, alleen de positionering van het product is een beetje anders waar Xiaomi als een mainstream merk moet worden beschouwd en waar Poco meer gericht is op gamers. [b][b] Voor ongeveer 200 € heb je de best presterende telefoon op de markt in deze prijsklasse, niets komt in de buurt van de Poco op dit moment. Dus ja, alles lijkt erop te wijzen dat deze telefoon is gemaakt voor gamers, maar daar blijft het niet bij. De prestaties van deze telefoon zijn niet alleen handig voor gamers, het is ook erg handig bij alle alledaagse taken dankzij een supersnel geheugen (UFS 3.1). Door apps te laden, tussen apps te schakelen en door het reactievermogen van de telefoon, krijgt u het gevoel dat uw vorige telefoon erg traag was. [b][b] De Poco X3 Pro is niet alleen een krachtige telefoon, hij neemt ook andere elementen van een recept mee dat werkt met bijvoorbeeld een ultrafluïde scherm van 120 Hz, een grote batterij van 5160 mAh en een goede camera voor deze prijsklasse. Het ontwerp van de telefoon is erg verdeeldheid, het is niet zo neutraal als een Redmi, maar het is allemaal een kwestie van smaak. Ik zie overal veel opmerkingen over het fotoblok aan de achterkant van de telefoon, ja het is niet erg stijlvol, maar als dat de enige grote fout in de telefoon is, is het waarschijnlijk niet zo erg. [b][b] De Poco X3 had een grote zwakte in de netwerkgevoeligheid, deze zwakte is verholpen op de X3 Pro, de netwerkgevoeligheid is nu veel beter. Als deze X3 Pro de grootste fout van de X3 corrigeert, wat zijn dan de zwakke punten? De Poco X3 Pro zou het in sommige opzichten ongetwijfeld beter kunnen doen, maar we mogen de prijs niet vergeten, waardoor bijna alle delen van deze test worden gewist waar de Poco X3 Pro slechts gemiddeld is. Dus ik ga niet op zoek naar zwakke punten om vakken in te vullen, als de foto belangrijk voor je is, zijn er waarschijnlijk betere maar dat betekent niet dat de Poco X3 Pro slecht is. [b][b] Wat me elke dag een beetje irriteerde, was een klein detail. De achterkant van de telefoon is gemaakt van twee soorten bedekkingen, als ik de verandering van de ene naar de andere voelde, had ik altijd het gevoel dat ik mijn telefoon had bekrast. Het gladde gedeelte valt iets meer op dan het matte gedeelte en je voelt het als je het vastpakt.[b]Sterktes[b]- onverslaanbare prijs / prestatieverhouding [b] - geheugensnelheid, reactievermogen van de telefoon [b] - 120hz scherm goed gekalibreerd in standaardmodus [b] - goede 4G- en wifi-gevoeligheid [b] - goed geluidskwaliteit [b][b][b]Zwaktes[b]- optische eenheid aan de achterkant tamelijk uitstekend [b] - grootte (grootte / gewicht) [b][b][b]Alternatieven voor dit product[b][b]Er is geen echt equivalent van de Poco X3 Pro in deze prijsklasse, de Redmi Note 10 en Redmi Note 10 Pro komen qua prijs / prestatie zeker het dichtst bij de Poco. Voor een telefoon die hetzelfde prestatieniveau van Samsung biedt, moet je meer dan € 400 betalen. Onder andere Chinese merken zie ik ook geen directe concurrentie in dit segment, Poco is erin geslaagd een genre in het middensegment te creëren. Ik zou de Poco kunnen vergelijken met de Nubia of Black Shark, maar ook hier is de prijs aanzienlijk hoger.[b]
Abonneren
Abonneer je op mijn YouTube kanaal om updates te ontvangen

Opmerkingen

Discussieer mee / Stel je vragen

Je reactie wordt na validatie gepubliceerd. Ik reageer in mijn vrije tijd op meer dan 1500 reacties per jaar, dus ik kan niet altijd even snel reageren. Je e-mailadres is niet publiekelijk zichtbaar en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.









Ontvang een e-mail wanneer er een reactie is gepubliceerd