Op deze pagina:
Prijs Poco X4 GT
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Load Test
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Hardware
Fotokwaliteit
Videokwaliteit
Externe geluidskwaliteit
Geluidskwaliteit (hoofdtelefoon)
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Vragen

Notificatie nieuwe posts: YouTube Facebook

Poco X4 GT review / test / recensie

Poco X4 GT review / test / recensie
Categorie: Smartphones

Ik dacht dat de productie van nieuwe telefoons zou vertragen met de economische crisis waarin we ons midden 2022 bevinden, maar het is duidelijk dat Poco zichzelf niet teleurstelt en doorgaat met het op de markt brengen van middenklasse telefoons (en zelfs de bovenkant van de middenklasse) . Deze telefoons zijn duidelijk ontworpen voordat de crisis uitbrak, dus de vertraging zal zeker later plaatsvinden en we zullen ongetwijfeld te maken krijgen met een tekort aan modellen en nieuwe producten. Ondertussen zet Poco zijn tempo voort met deze keer een supercharged-versie van zijn X-reeks met de X4 GT. [b][b] Het Poco-assortiment was een jaar geleden nog vrij eenvoudig met de M voor het instapniveau, de X voor de middenklasse en de F voor de high-end, maar ze hebben Pro en GT toegevoegd versies die de grenzen tussen elk bereik doen vervagen. Deze zogenaamd middenklasse Poco X4 GT gaat de prestatierace met een enorme hamer raken om de concurrentie nog meer uit te schakelen. Dit zal ongetwijfeld in de smaak vallen bij gamers, maar deze telefoon heeft andere interessante eigenschappen, dus ik ga deze ontdekken om je te helpen bij je keuze.[b][b][b]linkWebsite waar ik de Poco X4 GT gekocht heb: https://ams-event.po.co/fr/2022sales/poco-x4-gt[b]

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.[b]
Waarin verschillen mijn tests van andere op het web?

- Ik koop de toestellen meestal met mijn eigen geld, de prijs is dus net even belangrijk als voor je!
- Ik bewaar de toestellen minstens enkele weken (soms meer) om te zien wat ze waard zijn in reële omstandigheden.
- Ik beantwoord (indien mogelijk) je vragen om je te helpen beslissen voordat je de toestellen koopt.
- niemand betaalt me om deze reviews te doen, ik ben dus volledig neutraal en onafhankelijk.
- Mijn pagina's zijn niet gevuld met advertenties.


OnePlus Nord 2T : test / review
Poco F4 : test / review / recensie
Poco X4 GT review / test / recensie
Oukitel WP18: test en review
Poco F4 GT: test, volledige review/mening
Xiaomi Redmi Note 8 test, review en prijs
Xiaomi Redmi Note 8 Pro test / review en prijs
Huawei Y6 2019 test, beoordeling en prijs
Xiaomi Mi A3 test, review en prijs
Umidigi S3 Pro: test, review en prijs

Prijs Poco X4 GT

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Poco X4 GT van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.[b]
Xiaomi POCO X4 GT 5G 8GB Ram 128GB Rom Dual Sim - Black...
2022-08-18 14:04
337 EUR
Xiaomi Poco X4 GT 128GB 8GB RAM (FACTORY UNLOCKED) 6.6" 64MP (Global)...
2022-08-18 14:04
338 EUR
Xiaomi Poco X4 GT 256GB 8GB RAM (FACTORY UNLOCKED) 6.6" 64MP (Global)...
2022-08-18 14:04
360 EUR
Xiaomi Poco X4 GT 5G Smartphone 128GB 8GB RAM Schwarz/Blau/Silber NEU...
2022-08-18 14:17
360 EUR
Xiaomi Poco X4 GT Versión Global...
2022-08-18 14:23
360 EUR
Xiaomi POCO X4 GT 5G 8GB Ram 256GB Rom Dual Sim - Blue...
2022-08-18 14:04
360 EUR
[b]
helpBovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

21 juni 2022 ontvangst van de Poco X4 GT [b][b] 23 juni 2022 officiële aankondiging van de Poco X4 GT met commercialisering een paar dagen later [b][b][b]

Waarom deze telefoon?

Mogelijk heb je geen handleiding meer nodig om smartphones te kunnen gebruiken omdat ze nu zonder grote problemen door een heel breed publiek kunnen worden gebruikt. Aan de andere kant maakt de wildgroei aan modellen in alle segmenten het ingewikkeld om de telefoon te kiezen die het beste bij je past. Uit de meeste vragen die ik krijg blijkt dat toekomstige kopers erg huiverig zijn tussen meerdere modellen en geen keuze kunnen maken. Maak je geen zorgen, het is normaal, er is echt iets om in te verdwalen en ik hoop dat mijn test je zal helpen je keuze te verbeteren. Houd er rekening mee dat de perfecte telefoon waarschijnlijk niet bestaat, dus je zult je prioriteiten moeten kiezen. [b][b] Pocos zijn vaak prestatiegerichte telefoons met soms een paar variaties om het bereik voor een ander type publiek te openen. Met de GT-reeks keren we terug naar pure en harde prestaties waarmee gamers elke pixel in games kunnen benutten. Na verloop van tijd zie ik nog steeds dat deze prestatiegerichte Poco-modellen ook hun plaats vinden tussen andere soorten gebruikers en dat maakt het interessanter. Zo verwachten we Poco niet op de fotokwaliteit, ze hebben toch inspanningen geleverd. Ik ben dus benieuwd wat Poco voor ons in petto heeft met deze nieuwe Poco X4 GT.[b]

Uitpakken

Poco heeft er een gewoonte van gemaakt om zijn nieuwe telefoons in dozen met een code af te leveren, ik vind het een leuk initiatief maar ik weet niet of het doel is om mensen over deze dozen te laten praten of dat ze het echt willen om ervoor te zorgen dat de telefoons niet worden ontdekt voordat de code wordt verspreid om de dozen te openen. Voor de test is het niet heel belangrijk maar het is een andere ervaring waardoor ik de Poco modellen die ik heb getest minder snel zal vergeten. [b][b]
Poco heeft een sterke visuele identiteit, sterker dan Xiaomi denk ik. De dozen zien er allemaal hetzelfde uit, maar ze gebruiken kleurencombinaties die niet vaak worden gebruikt door andere merken. In amper twee jaar tijd hebben ze hun merk volledig opnieuw opgebouwd en dat vind ik geslaagd. [b][b]
De doos bevat bijna alles wat normaal in een Poco-doos zit, zoals de telefoon, de handleiding, de oplader, de usb-kabel, ... maar ik merk er twee op verschillen. De eerste is de levering van een losse screenprotector, die had ik al jaren niet meer gezien. De andere is trivialer, maar Poco stopt geen Poco-stickers meer in zijn dozen. Het eerste verschil stoort mij iets meer dan de afwezigheid van stickers omdat het plakken van een bescherming niet altijd even makkelijk is en je met luchtbellen onder de bescherming terecht komt. [b][b][b]
Lengte : 163.6
Breedte : 74.3
Dikte : 8.9
Gewicht : 200
Jack uitgang : Ja
Type USB : Type C
Infrarood port : Ja

Eerste configuratie

De Poco X4 GT wordt uitgebracht met MIUI 13 (Android 12), dus de ervaring is bijna precies hetzelfde als elke andere telefoon met MIUI. Ik merkte enkele verschillen op in de configuratie van de Poco met met name de lijst met zoekmachines en bepaalde schermen die anders waren.[b]

Afwerking

Ik ga mezelf tegenspreken met wat ik hierboven schreef omdat ik zei dat Poco een sterke identiteit had en dat geldt ook voor de doos, maar de Poco X4 GT heeft een zeer neutraal ontwerp. Het doet me denken aan het Redmi-assortiment voor de materiaalkeuze, er is niet langer die typische Poco-afdruk die het mogelijk maakte om deze telefoons op het eerste gezicht te onderscheiden.
De achterkant is uniform en hervat een stijl van antracietgrijs die al te zien is op de Redmi Note 10, ik denk dat de achterkant voornamelijk van plastic is, in ieder geval dat is het gevoel dat ik ervan krijg bij het aanraken. De randen daarentegen hebben een metallic effect en voelen koud aan. Poco heeft zijn grote horizontale fotoblok verlaten om een meer klassiek ontwerp te hervatten. Dit heeft geen invloed op de kwaliteit van de telefoon, maar het gebruik van een horizontale pad hielp de telefoon beter in evenwicht te houden wanneer deze op zijn rug werd gelegd. [b][b]
Het fotoblok is mooi geïntegreerd aan de zijkant, ik zie hier een wens om een kleine premium uitstraling te geven aan de fotosensor. Beide sensoren hebben vergelijkbare afmetingen, het is vrij zeldzaam en toen ik ze de eerste keer zag, dacht ik meteen dat het een Samsung-sensor was vanwege de dikte. De datasheet bewees toen dat ik gelijk had. De sensoren vallen op, maar zijn nog steeds redelijk, vooral in vergelijking met de 108-pixelsensor die op de Poco X4 Pro wordt gebruikt. [b][b]
Hierboven bevindt zich een van de twee externe luidsprekers, een infraroodzender, een geluidssensor en een audio-uitgang. De uitgangen bevinden zich niet op elke telefoon op dezelfde plaats, dus het geluid zal er niet op dezelfde manier uit komen als je de telefoon horizontaal houdt, je blokkeert zeker een van de uitgangen met je hand.
Hieronder vinden we de andere speaker, de USB C-poort en de SIM-lade die een SIM-kaart kan bevatten in combinatie met een geheugenkaart in dubbelzijdige modus.
Voor de rest heeft deze telefoon een zeer conventioneel ontwerp dat meer op een Redmi dan op een Poco lijkt, maar uiteindelijk is het een kwestie van smaak omdat het afwerkingsniveau in lijn is met zijn mid-range positionering. bereik.[b]

Specificaties

[b]De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon. De Poco X4 GT draait op een architectuur die ik nog niet heb getest, dus het is een echte noviteit waarbij Poco/Xiaomi de gewoonte heeft gekregen om altijd dezelfde hardware te hergebruiken door slechts een paar details te veranderen. Ik kom terug op het CPU/GPU-gedeelte in de volgende paragraaf, maar ik zie ook andere interessante dingen: [b] - de audio-chipset (mt6895), ik heb het nooit getest [b] - de UFS 3.1 ( al op andere Pocos, maar nog steeds vrij zeldzaam) [b] - GPS (lijkt een oude monoband-generatie te zijn maar goede nauwkeurigheid) [b] - 8 Gb basisgeheugen [b] - een IPS-scherm, dit is een stap terug in vergelijking met andere telefoons in het assortiment, maar het doel was waarschijnlijk om ruimte te maken voor de Poco F4. [b] - dynamische schermfrequentie tussen 30 en 144 Hz waardoor de frequentie kan worden aangepast aan de behoeften en dus batterijvermogen wordt bespaard wanneer niet wordt gespeeld. [b] - uitgebreide kleurdekking voor het scherm [b] - hergebruik van een oude Samsung-sensor (maar gelukkig is het een goede sensor) [b] - wifi in 866 Mbps [b][b] Naast de onbewerkte prestaties heeft deze telefoon nog een paar andere troeven om mee te pronken. [b][b][b]

CPU / GPU Prestatie

CPU : MediaTek Dimensity 8100 Max
GPU : Mali-G610 MC6
Geheugen (RAM) : 8 Gb
Opslagcapaciteit : 128 Gb
[b][b]De Poco X4 GT is de eerste Poco die de Mediatek Dimensity 8100 Max CPU gebruikt, het is een krachtige CPU die we hier in een middenklasse telefoon vinden, maar eerder de top van de middenklasse. Deze telefoon zou prestaties kunnen leveren die vergelijkbaar zijn met de Poco F4 GT, in de hoop dat hij de weg kan vasthouden in termen van temperaturen. [b][b] Voor het grafische gedeelte vertrouwt het op een Mali-G610 MC6 en ook hier kunnen we goede prestaties verwachten voor een middenklasse telefoon.[b]

Benchmark Antutu/3DMark

Ik behaalde een score van 714577 punten met Antutu v9, het lukte me niet om Antutu v8 uit te voeren, de score is daarom niet meteen vergelijkbaar met de andere tests die ik heb uitgevoerd, maar deze telefoon is duidelijk een krachtige telefoon waarmee je kunt spelen elk spel op het hoogste grafisch niveau. Wie grote prestaties zegt, zegt ook warmte en energieverbruik, dus ik heb de temperatuurstijging en het energieverbruik ook getest met een belastingstest.

Load Test

Om de energie-efficiëntie van een telefoon te testen, duw ik alle componenten enkele minuten helemaal naar binnen, eerst achtereenvolgens en duw dan alles tegelijkertijd helemaal naar binnen. Ik observeer de echte rekenkracht, het vermogen om de telefoon op een goede temperatuur te houden, het batterijverbruik. Met dit soort tests kun je ook zien of de telefoon al zijn kracht kan benutten als alles tegelijkertijd draait, want zelfs als de CPU en de GPU krachtig zijn, geven ze misschien niet 100% van hun prestatie. Vonnis? Mijn test laat een aantal interessante dingen zien. [b] In termen van pure rekenkracht biedt de X4 GT 11% minder prestaties dan de F4 GT op CPU-niveau. Als ik naar de GPU kijk, is het verschil nog groter omdat de F4 GT 29% meer prestaties biedt. De scores leken vergelijkbaar met Antutu, maar de realiteit is anders. [b][b] Met iets minder prestaties is de X4 GT ook minder hebzuchtig omdat de CPU gemiddeld 7,2W verbruikt (tegen 10,67 op de F4 GT) en de GPU 5,1W verbruikt tegen 7,67 op de Poco F4 GT. Dit resulteert ook in een veel meer beperkte temperatuurstijging omdat ik gedurende de test een gemiddelde temperatuur van 35 graden behaalde, terwijl ik een gemiddelde temperatuur van 50° had op de F4 GT. Deze telefoon wordt warm, maar veel minder dan het model uit het hogere bereik. [b][b] De Poco X4 GT biedt daarom zeer goede prestaties maar als je beter wilt is er de Poco F4 GT maar deze telefoon kost aanzienlijk meer, de X4 GT biedt daarom een veel betere prestatieverhouding / prijs .[b]
Antutu score : 714577
Antutu CPU : 179746
Antutu GPU : 255160
Antutu UX : 138231
Antutu Mem : 141440
[b]Top 10 - prestatieclassificatie op basis van Antutu
1. Poco F4 Gt - 853016
2. Realme Gt - 811858
3. Black Shark 4 Pro - 759986
4. Poco X4 Gt - 714577
5. Oppo Find X2 Pro - 605184
6. Oneplus 8t - 595000
7. Poco F3 - 589677
8. Xiaomi Mi 10t Pro - 581650
9. Oneplus 8 Pro - 579417
10. Xiaomi Mi 10 - 579114

Aantal smartphones in de ranglijst:146
Positie van deze smartphone in de ranglijst:4/146

Opmerking: deze ranglijst bevat alleen de telefoons die ik heb getest en enkele andere die ik ter referentie heb toegevoegd.
[b]Gaming[b]Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten. Zoals bij al mijn tests, speel ik PUBG Mobile en probeer ik het hoogste grafische niveau te gebruiken. De Poco X4 GT levert een uitstekende game-ervaring en de turbomodus van de telefoon verhoogt de framesnelheid tot 60 fps met het hoogste detailniveau. Ik heb geen oververhittingsproblemen opgemerkt, maar aan de andere kant is wat ik aan het begin van het artikel vreesde voor het geluid waar. Door de plaatsing van de luidsprekers wordt een van de twee luidsprekers gehinderd door de positie van uw hand. [b][b][b][b]

Netwerkprestatie

De Poco X4 GT biedt een zeer brede frequentiedekking in 3G, 4G en 5G (13 frequenties). Je zou het dus vrijwel overal in Europa moeten kunnen gebruiken.[b]
3G frequenties : B1 (2100), B2 (1900), B4 (1700/2100 AWS A-F), B5 (850), B6 (800), B8 (900), B19 (800)
4G frequencies : B1 (2100), B2 (1900), B3 (1800), B4 (1700/2100 AWS 1), B5 (850), B7 (2600), B8 (900), B12 (700), B13 (700), B17 (700), B18 (800), B19 (800), B20 (800), B26 (850), B28b (700), B28a (700), B38 (TDD 2600), B40 (TDD 2300), B41 (TDD 2500), B42 (TDD 3500)
5G frequencies : n1 (2100), n3 (1800), n5 (850), n7 (2600), n8 (900), n20 (800), n28b (700), n28a (700), n38 (2600), n40 (2300), n41 (2500), n77 (3700), n78 (3500)
Volte : Ja
VoWifi : Ja
NFC : Ja
Aantal metingen : 387
Gemiddeld signaal (referentie) : -96.99
Gemiddeld signaal (telefoon) : -96.505
Gemiddelde afwijking referentie/telefoon : -0.485
Min/Max-signaal (referentie) : -96 / -98
Min/Max-signaal (telefoon) : -95 / -98
Kies je land om te controleren of je telefoon compatibel is:


Met de onderstaande frequenties kun je zien of deze telefoon compatibel is met je provider of dat je deze kunt gebruiken waar je op vakantie gaat.


Signaal 4G (vanaf december 2020)[b]Ik heb besloten om de methode voor het meten van het netwerk te veranderen omdat ik merkte dat de configuratie van het mobiele netwerk in de loop van de tijd verandert. Dit maakt het moeilijker om telefoons te vergelijken omdat de omstandigheden niet meer exact hetzelfde zijn.[b][b]Om dit probleem te voorkomen, heb ik een apparaat opgezet dat 24 uur per dag een tiental parameters van het mobiele netwerk opvangt (bv.: cel id, rssi, rsrq, snr, frequentie,...). Ik plaats dan de telefoon naast het toestel gedurende 24 tot 48 uur met dezelfde metingen, zodat ik ze kan vergelijken.[b][b] Overzicht van de geteste telefoons met deze methode[b][b]
Telefoon getest:MetingenGemid. signaal (ref)Gemid. signaal (phone)Min/Max (ref)Min/Max (phone)
Samsung Galaxy S10+457-93.06-97.39-89 / -98-97 / -99
Xiaomi Mi 9t Pro669-93.69-95.84-90 / -95-92 / -98
Poco F2 Pro1438-91.02-94.99-89 / -94-94 / -96
Xiaomi Mi 10 Lite 5g1645-90.77-95.02- 88 / -98-95 / -100
Poco X3821-94.89-103.19-91 / -97.7-101 / -104
Umidigi Bison2343-92.71-96.46-90 / -99-94 / -102
Oukitel C211101-92.04-94.99-90 / -97-92 / -95
Poco M31116-92.09-91.74-88 / -98-90 / -99
Xiaomi Mi 10t Pro1071-90.61-94.03-88 / -94-94 / -96
Umidigi A9 Pro981-90.40-94.01-88 / -95-93 / -95
Redmi Note 9t1201-92.149-91.71-90 / -97-91 / -97
Xiaomi Redmi Note 10999-92.35-93.99-88 / -97-92 / -98
Xiaomi Redmi Note 10 Pro877-89.72-90.56- 88 / -92-89 / -95
Poco X3 Pro1876-91.45-92.91-90 / -94-90 / -96
Poco F31382-90.79-94.2-89 / -94-93 / -98
Oneplus Nord N100896-91.23-96.005-88 / - 99-96 / -99
Xiaomi Mi 11 Lite2875-91.36-91.49-87 / -96-90 / -96
Samsung Galaxy A521427-89.27-93.39-87 / -98-92 / -96
Doogee S96 Pro1259-94.2-91.21-90 / -102-88 / -95
Xiaomi Redmi Note 10s957-92.07-97.62-90 / -102-96 / -102
Poco M3 Pro1247-91.76-102.97-99 / -104-88 / -98
Realme Gt843-96.49-94.02-93 / -101- 92 / -96
F150 R20221002-92.4-105.1-90 / -97-98 / -110
Umidigi Bison Pro936-94.2-104.98-91 / -98-95 / -105
Redmi 102141-94.74-100.92-92 / -98-99 / -101
Tcl 10 Pro871-93.43-94.001-92 / -96-93 / -95
Poco M4 Pro570-93.71-96.78-91 / -98-95 / -99
Google Pixel 51444-91.02-97.02-90 / -94-97 / -101
Xiaomi 11t1576-92.305-92.003-90 / -96-92 / -93
Redmi Note 111223-92.5-91.32-92/-97-90 / -93
Black Shark 4 Pro2383-95.178-95.42-90 / -100-93 / -101
Redmi Note 11 Pro349-95.33-93-89 / -101-92 / -94
Poco M4 Pro 4g1202-90.85-88.95-87 / - 95-88 / -98
Tcl 30 Se567-92.11-92.85-88 / -98-99 / -93
Poco X4 Pro562-92.06-94.01-90 / -95-95 / -93
Redmi Note 11 Pro Plus 5g945-93.5-93.54-91 / -97-92 / -97
Poco F4 Gt832-95.02-93.09-90 / -99 -93 / -97
Oukitel Wp181351-95.94-92.92-91 / -97-92 / -97
Poco X4 Gt387-96.99-96.505-96 / -98-95 / -98
Poco F4524-95.78-95.04-93 / -99-94/-96
Oneplus Nord 2t1340-98.83-96.305-95 / -102-90 / -99
[b][b]
Ik heb iets minder dan 400 metingen gedaan in 4G (ik heb thuis geen 5G) om de netwerkgevoeligheid van deze telefoon te beoordelen. Vanwege tijdgebrek heb ik wat minder metingen gedaan dan normaal, maar aangezien de resultaten consistent en regelmatig waren, is dat voldoende om een conclusie te trekken. Ik kreeg een zeer stabiel gemiddeld signaal rond -97 dBm waar ik een gemiddeld signaal van -96.505 dBm kreeg met de sonde. Dit zijn zeer goede resultaten, dus de Poco X4 GT heeft een goede netwerkgevoeligheid en het signaal is zeer stabiel.[b][b][b]Download/Upload snelheid[b]Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.[b]Top 10 - snelheidsrangschikking tijdens downloaden
1. Samsung Galaxy S20 D:351Mbps U: 20Mbps
2. Poco X3 D:232Mbps U: 55Mbps
3. Xiaomi Mi 10 Lite 5g D:223Mbps U: 52Mbps
4. Poco F2 Pro D:207Mbps U: 53Mbps
5. Xiaomi Mi Note 10 Lite D:153Mbps U: 68Mbps
6. Xiaomi Mi A3 D:150Mbps U: 60Mbps
7. Xiaomi Redmi Note 9s D:150Mbps U: 60Mbps
8. Xiaomi Mi 8 Lite D:149Mbps U: 60Mbps
9. Samsung Galaxy A21s D:147Mbps U: 51Mbps
10. Huawei Y6 2019 D:145Mbps U: 61Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:30
Positie van deze smartphone in de ranglijst:0/30

Let op: de theoretische maximale snelheid van een telefoon wordt vaak beperkt door de configuratie van het mobiele netwerk en de congestie van het netwerk op het moment van de meting. Dus misschien kun je een hogere snelheid halen op een ander netwerk
[b][b]

Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.[b]
Wifi frequenties : 802.11a , 802.11b , 802.11g , 802.11n , 802.11n 5GHz , 802.11ac, WiFi 6 (802.11ax)
Download snelheid : 866
Signaal / dicht : -16
Signaal / afstand : -60
Wifi-signaal[b]De Poco X4 GT maakt gebruik van een Mediatek MT6895 wifi-chipset die direct is gekoppeld aan de CPU's van het type Dimensity 8000. Deze chip biedt een goed niveau van wifi-gevoeligheid omdat ik een signaal van -16 dBm bij de router en -60 dBm op afstand kreeg.[b][b]Top 10 - rangschikking van wifi-gevoeligheid
1. Poco F2 Pro -11dBm
2. Xiaomi Redmi Note 10 Pro -12dBm
3. Realme Gt -12dBm
4. Samsung Galaxy A21s -13dBm
5. Redmi Note 11 Pro -13dBm
6. Oneplus Nord N100 -15dBm
7. Poco X3 Pro -15dBm
8. Poco F3 -15dBm
9. Redmi Note 9t -15dBm
10. Black Shark 4 Pro -15dBm

Aantal smartphones in de ranglijst:66
Positie van deze smartphone in de ranglijst:11/66

[b]Download/Upload snelheid[b]Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.[b]Top 10 - Ranglijst van wifi-downloadsnelheden
1. Redmi Note 11 Pro Plus 5g 866Mbps
2. Poco F4 866Mbps
3. Poco F4 Gt 866Mbps
4. Poco X4 Gt 866Mbps
5. Oneplus Nord 2t 866Mbps
6. Black Shark 4 Pro 866Mbps
7. Poco M4 Pro 4g 433Mbps
8. Poco X4 Pro 433Mbps
9. Redmi Note 11 Pro 433Mbps
10. Poco F3 398Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:64
Positie van deze smartphone in de ranglijst:4/64

Opmerking: ik heb een 400 Mbps-lijn en een modem die hogere snelheden kan leveren, maar ik weet nooit zeker hoeveel bandbreedte er beschikbaar is als ik een test doe.
[b]

GPS-prestaties

[b]Om de nauwkeurigheid van het GPS-signaal te testen, gebruik ik twee positioneringsapplicaties om het verschil te evalueren tussen de werkelijke positie en de positie die door de telefoon wordt aangegeven. Deze test wordt buiten gedaan, zonder dat het signaal wordt belemmerd. Een nauwkeurigheid tot 3 meter kan gemakkelijk worden gecorrigeerd door een toepassing (bijv. Google Maps).[b][b] De Poco X4 GT draait op een Mediatek-architectuur en dit resulteert vaak in een goed niveau van precisie en dit is inderdaad weer het geval. Ik kreeg vrij snel een nauwkeurigheidsniveau op 1 m omdat de fix ook erg snel was. Ik heb toen de frequenties bekeken, maar ik zie dat deze telefoon slechts één frequentie tegelijk gebruikt (per netwerk), dus het is geen dual-band.[b][b]Top 10 - GPS-nauwkeurigheidsclassificatie
1. Oukitel C21 1m
2. Redmi 9a 1m
3. Doogee S96 Pro 1m
4. Xiaomi Redmi Note 10s 1m
5. Xiaomi Redmi Note 9 1m
6. Umidigi Bison Pro 1m
7. Tcl 30 Se 1m
8. Redmi 10 1m
9. Poco M4 Pro 1m
10. Poco M4 Pro 4g 1m

Aantal smartphones in de ranglijst:36
Positie van deze smartphone in de ranglijst:0/36

Opmerking: een nauwkeurigheid van 3 meter of minder kan eenvoudig worden gecorrigeerd door een goede GPS-applicatie. De telefoonprestaties spelen ook een rol bij de snelheid waarmee je scherm wordt bijgewerkt, dus de nauwkeurigheid kan in het gedrang komen door een te trage weergave.
[b]

Batterijduur

Om de levensduur van de batterij te testen heb ik een toepassing ontwikkeld die het batterijniveau minuut per minuut meet totdat de batterij leeg is. Deze toepassing verbruikt ongeveer tien procent van de bronnen van de telefoon en ik doe een test met 100 helderheid. Deze test is bedoeld om een contemplatief gebruik van een telefoon na te bootsen (bv. surfen op het internet, artikelen lezen, tijd doorbrengen op sociale netwerken). Deze resultaten gelden niet voor intensief gamen/streaming-gebruik.
Capaciteit : 5080
Snel laden : Ja
W max : 67
Autonomie (100% helderheid) : 726.00
Autonomie (50% helderheid) : 1538
Oplaadtijd : 113
Ontladingssnelheid (100%) : 0.14
Ontladingsscore (100%) : 7.00
Ontladingssnelheid (100%) : 0.07
Ontladingssnelheid (50% : 3.30
Laadsnelheid : 0.88
Laadscore : 44.96
Vanaf maart 2020 heb ik mijn subjectieve batterijtest vervangen door een technische test om het werkelijke gedrag van de batterij beter te kunnen meten. Nu test ik de autonomie en de oplaadtijd onder absoluut identieke omstandigheden. Ik voer verschillende metingen uit, zodat deze test alleen al enkele dagen duurt en ik de telefoon voor niets anders kan gebruiken.

Batterijduur - methodologie
Om de levensduur van de batterij te testen, meet ik het batterijverbruik elke minuut in strikt identieke omstandigheden om telefoons te kunnen vergelijken en ook om je in staat te stellen je telefoon in dezelfde omstandigheden te evalueren. Ik sluit elke invloed uit van toepassingen die de meting zouden kunnen verstoren. De autonomie is niet lineair, de batterij ontlaadt zich soms veel sneller aan het einde. Dit is een frustrerend fenomeen, maar met mijn metingen weet je of je snel een oplader moet vinden.

Batterijduur
De batterij van de Poco X4 GT heeft een capaciteit van 5080 mAh en is ontladen van 100% tot 1% in 726.00 minuten met 100% helderheid, hij is ontladen van 100% tot 1% in 1538 met 50% helderheid. Op deze manier krijg ik een gemiddelde ontlaadsnelheid van 0.14% per minuut bij 100% lichtsterkte en 0.07% per minuut bij 50% lichtsterkte, het verbruik is dus 7.00 mA per minuut bij 100% lichtsterkte en 3.30 bij 50% lichtsterkte. Om de efficiëntie van de telefoon en de invloed ervan op de batterij te kunnen vergelijken, moet je de 7.00 (of 50%) score vergelijken met die van andere smartphones, het cijfer moet zo laag mogelijk zijn.

Laadtijd - methodologie
Om de oplaadtijd te testen, gebruik ik altijd dezelfde lader met dezelfde kabel. Ik meet de oplaadtijd minuut voor minuut om de evolutie van de lading en de oplaadsnelheid te zien. De laadsnelheid van een batterij is niet lineair, maar vaak sneller aan het begin en langzamer aan het einde. De lader is compatibel met snel laden.

Laadtijd
De accu van het Poco X4 GT heeft een capaciteit van 5080 mAh en is opgeladen van 1% tot 100% in 113 minuten. Dit geeft me een gemiddelde laadsnelheid van 0.88% per minuut en dus een toename van 44.96 mA per minuut. Om de prestaties van de Poco X4 GT te vergelijken met andere telefoons, moet je de 44.96 per minuut score gebruiken, deze score moet zo hoog mogelijk zijn.

In het bijzonder: de laadsnelheid is niet altijd lineair, de onderstaande grafiek geef je een indicatie van het gedrag van de batterij.

De volgende tabel geeft een overzicht van de geteste telefoons met de technische accutest, ze zijn gerangschikt in volgorde van efficiëntie. Een hogere batterijcapaciteit zou logischerwijs moeten resulteren in een hogere levensduur van de batterij, maar dat is niet altijd het geval en het geeft geen indicatie van de efficiëntie van een telefoon.

SmartphoneCapaciteit (mAh)Levensduur (minuten)EfficiëntiescoreLevensduur (minuten) / 50%Efficiëntiescore / 50%Laadtijd.Laden score
Honor 9x4000770.005.191333.003.00151.0026.49
Samsung Galaxy S204000565.007.081217.003.29136.0029.41
Oukitel C214000497.008.051324.003.02167.0023.95
Nokia 5.34000549.007.291096.003.65199.0020.10
Google Pixel 54080773.005.281559.002.6281.0050.37
Umidigi A9 Pro4150552.007.521562.002.66112.0037.05
Xiaomi Mi 10 Lite 5g4160749.005.551541.002.70163.0025.52
Realme 64300704.006.111104.003.89162.0026.54
Realme Gt4500574.007.841057.004.2687.0051.72
Tcl 10 Pro4500465.009.68889.005.06133.0033.83
Samsung Galaxy A524500652.006.901239.003.63165.0027.27
Black Shark 4 Pro4500425.0010.59937.004.8029.00155.17
Redmi Note 11 Pro Plus 5g4500525.008.5712113.7224187.50
Poco F44500554.008.1211413.949845.92
Oneplus Nord 2t45006936.4914923.0212137.19
Poco F34520657.006.881840.002.46122.0037.05
Poco F2 Pro47001150.004.091536.003.06180.0026.11
Poco F4 Gt4700365.0012.8810824.3438123.68
Redmi 9c5000656.007.621915.002.61170.0029.41
Poco M4 Pro 4g5000723.006.921 500.003.3377.0064.94
Xiaomi Redmi Note 10s5000636.007.861556.003.21161.0031.06
Poco M3 Pro5000657.007.611647.003.04131.0038.17
Redmi 9a5000694.007.201902.002.63195.0025.64
Umidigi Bison Pro5000610.008.201632.003.06255.0019.61
Redmi 105000664.007.531684.002.97165.0030.30
Poco M4 Pro5000634.007.891600.003.13123.0040.65
Xiaomi 11t5000476.0010.501204.004.1597.0051.55
Oneplus Nord N1005000808.006.191278.003.91663.007.54
Xiaomi Redmi Note 105000691.007.241728.002.89193.0025.91
Tcl 30 Se50006507.691 225.004.0817229.07
Redmi Note 9t5000766.006.532054.002.43148.0033.78
Motorola G8 Power5000912.005.482792.001.79311.0016.08
Poco X4 Pro5000643.007.7813613.677467.57
Umidigi Bison5000550.009.091471.003.40238.0021.01
Samsung Galaxy A21s5000729.006.861283.003.90166.0030.12
Redmi Note 115000592.008.451 376.003.6369.0072.46
Xiaomi Redmi Note 10 Pro5020625.008.031557.003.22213.0023.57
Xiaomi Redmi Note 9s5020663.007.571876.002.68224.0022.41
Xiaomi Redmi Note 95020650.007.721808.002.78162.0030.99
Poco X4 Gt5080726.007.0015383.3011344.96
Umidigi F25150927.005.561854.002.78299.0017.22
Poco X3 Pro5160648.007.961688.003.06138.0037.39
Poco X35160653.007.901654.003.12181.0028.51
Doogee S58 Pro5180845.006.131908.002.71177.0029.27
Xiaomi Mi Note 10 Lite5260827.006.361609.003.27208.0025.29
Ulefone Armor 7e5500768.007.161140.004.82179.0030.73
Poco M36000842.007.131898.003.16217.0027.65
Doogee S96 Pro6350929.006.841405.004.52424.0014.98
F150 R20228300879.009.441498.005.54243.0034.16
Oukitel Wp18125002 733.004.5728594.3736234.53

helpHoe lees je deze cijfers?
De batterijcapaciteit is een belangrijk element bij het bepalen van de autonomie van een telefoon, maar het is niet de enige factor. Een telefoon met een grote batterij kan een kortere batterijduur hebben als hij meer stroom verbruikt. Als ik een voorbeeld uit het dagelijks leven zou moeten nemen, zou ik het universum van de auto gebruiken. Als een auto een grote brandstoftank heeft, zou hij een langere afstand moeten kunnen rijden, tenzij het gemiddelde brandstofverbruik hoger is. De score voor de efficiëntie van de batterij werkt op dezelfde manier, hij moet zo laag mogelijk zijn en staat voor het energieverbruik van de telefoon. Deze verschillen in efficiëntie zijn vaak gerelateerd aan de helderheid van het scherm, grote heldere schermen hebben de neiging om meer energie te verbruiken en zelfs als ze een grote batterij hebben, zal hun bereik korter zijn.

samengevat
De Poco X4 GT heeft een 5080 mAh-batterij met 67 W snel opladen. Ik heb de batterij in 113 minuten van 0 naar 100% opgeladen met een UGREEN 100W-oplader. Buiten de tijd die kan worden beïnvloed door het type oplader, merk ik dat het opladen bijna perfect lineair is waar de oplaadtijd van de laatste 20 procent meestal veel langer duurt. De laadsnelheid vertraagt dan ook niet naar het einde toe, zoals vaak het geval is.
Met het scherm aan op 100%, meet ik een batterijduur van 726 minuten en deze batterijduur neemt toe tot 1538 minuten met het scherm aan op 50%. Het scherm heeft dus een lineaire helderheid waarbij het verbruik bij 100% ongeveer overeenkomt met het dubbele van het energieverbruik bij 50%, dit is niet altijd het geval. Voor deze test heb ik het scherm op de standaardfrequentie gelaten, dus het is de telefoon die de schermfrequentie aanpast aan het type gebruik. Het is dus zeer waarschijnlijk dat bij actiever gebruik (bijvoorbeeld een game) de autonomie lager is omdat het scherm naar een hogere frequentie zal schakelen. [b][b] Het scherm verbruikt ongeveer 1,7W op een grijze achtergrond en als ik de standaardfrequentie (60 tot 144hz) fluctueer, merk ik geen merkbaar verschil in schermverbruik. Door dezelfde test op andere telefoons te doen, merk ik nog steeds een verschil in verbruik van ongeveer 30%, maar niet op deze Poco X4 GT. Ik weet niet waarom, het dynamische frequentieaanpassingsmechanisme zou deze bevinding kunnen verklaren, maar ik weet het niet zeker. [b][b] Met deze resultaten schat ik dat je het met een volle batterij en normaal gebruik 2 dagen zou moeten volhouden. Als je veel speelt, neemt deze autonomie sterk af tot minder dan een dag.[b]

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.[b]

Hardware

Selfie / resolutie : 16
Selfie / sensor : Samsung S5k4h7
Resolutie : 64
Sensor : Samsung S5KGW1
De foto is nooit de topprioriteit geweest voor het merk Poco, maar soms vallen bepaalde modellen op. Dit zal ongetwijfeld het geval zijn voor deze Poco X4 GT omdat deze de Samsung S5KGW1-sensor als hoofdsensor gebruikt. Het is een "oude" sensor omdat ik hem al een aantal jaren geleden had getest op een Redmi Note 8, maar destijds een zeer goede sensor was en dat is hij nog steeds omdat de kwaliteit van de foto's sinds die tijd niet significant is veranderd. Ik heb het recenter getest op de TCL 10 Pro en ik had ook goede resultaten behaald, we zullen hier zien of de optimalisatielaag van de Poco de kwaliteit van de sensor zal verbeteren of verslechteren. [b][b] Voor de groothoek heeft Poco de Omnivision sensor uit de Poco M4 Pro hergebruikt.[b]

Fotokwaliteit

Fotokwaliteit (binnen/studio)[b]De studiotest wordt onder dezelfde omstandigheden uitgevoerd, zodat de resultaten op gelijke basis kunnen worden vergeleken. Ik kalibreer mijn verlichting voor elke test om dezelfde helderheid en kleurtemperatuur te verkrijgen. Deze test is een voorlopige analyse van de technische kwaliteiten van een camera. De meeste telefoons slagen niet voor deze test, je moet dus de resultaten van de andere tests in de volgende paragrafen ook lezen.[b][b] Hoofdsensor: Samsung S5KGW1
Zoals bij de meeste sensoren krijg ik een beetje onderbelicht beeld in de studio, maar dit kan worden gecorrigeerd door te spelen met de belichting en meestal doet dit probleem zich niet voor buitenshuis. Als ik naar de andere factoren kijk, zie ik dat de scherpte echt goed is, je kunt zelfs de gebreken van de Google-stickers op de rubix-kubus zien en ik vind dezelfde scherpte op andere telefoons die dezelfde sensor gebruiken. De optimalisatie van de scherpte is zeer grondig. Ik heb de indruk dat de kleuren iets te warm zijn maar ik zal eens kijken of dit buiten nog steeds het geval is, hetzelfde geldt voor het dynamisch bereik. Ik heb hieronder wat foto's gemaakt in de handmatige modus om te laten zien dat je de belichting gemakkelijk kunt corrigeren als de omstandigheden moeilijk zijn, maar ik had ook de ISO moeten veranderen. [b][b]
De test met de bankbiljetten verbaasde me een beetje voor de helderheid omdat om de een of andere reden de sensor het beeld overbelicht en dit gebeurt zeer zelden. Nogmaals, we moeten kijken of dit probleem zich buiten zal voordoen, ik denk het niet, maar ik zal het moeten bekijken. Deze test is vooral bedoeld om de scherpte te realiseren en is aanwezig, het Canadese bankbiljet is zeer goed getekend, de teksten zijn goed leesbaar. Zoals bij de meeste sensoren gaat deze scherpte aan de periferie een beetje achteruit, maar de overbelichting verstoort het resultaat een beetje. [b][b] Secundaire sensor: Omnivision OV16A10
Ik heb dit type sensor al getest op andere telefoons, maar niet op deze versie , dus het wordt een ontdekking. Voor deze eerste studiotest merkte ik dat de foto onderbelicht was, maar minder dan ik gewend ben met dit type sensor. De scherpte ziet er ook superieur uit, wat vrij zeldzaam is voor een ultragroothoeksensor. De vervorming is zeer aanwezig maar het is normaal, dit soort sensor is niet ontworpen om dit soort foto's te maken. De colorimetrie wordt hier beïnvloed door de belichting, dus let er niet op. [b][b]
Ik ben positief verrast door de scherpte van deze foto. Meestal is de tekst van het Canadese bankbiljet niet zo duidelijk bij zo'n brandpuntsafstand en toch is hier de scherpte zo goed dat ik dacht dat ik de verkeerde foto had genomen. Deze scherpte neemt af in de periferie maar het is niet de duik richting de onscherpte zoals vaak het geval is. [b][b][b][b]Foto: technische test[b]Ik werd geïnspireerd door industriële technische tests om mijn eigen technische test te creëren om de technische kwaliteit van een camera te evalueren. Deze test is een objectieve beoordeling van het vermogen van een camera om een scène correct weer te geven. [b][b]Ik test de volgende elementen:[b]- centrumscherpte, perifere scherpte[b]- kleurechtheid op basis van 24 referentiekleuren[b]- mate van chromatische aberratie[b]- dynamisch bereik (vermogen om donkere en lichte partijen zonder verlies vast te leggen)[b]- vervorming[b][b]De technische evaluatie kan afwijken van de subjectieve evaluatie, omdat het gevoel van een foto wordt beïnvloed door de bewerking die door elke fabrikant wordt geleverd.[b][b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b][b]Buiten fotokwaliteit[b] Hoofdsensor: Samsung S5KGW1
Ik had de gelegenheid om deze sensor meerdere keren te testen en de eerste keer was 3 jaar geleden met de Redmi Note 8 Pro. Deze sensor is dus niet splinternieuw maar kan wel goede foto's maken zoals je kunt zien op de foto's in deze paragraaf. De S5KGW1 was 3 jaar geleden een van de beste sensoren voor scherpte en nog steeds is hij verre van belachelijk in vergelijking met de concurrentie. De scherpte is nog steeds goed al zijn er tekenen van overmatige optimalisatie aanwezig als ik ver in het beeld zoom, deze zijn zichtbaar aan de contouren van de takken maar zijn met het blote oog niet te zien. De kleurverzadiging is echt goed, we hebben het gevoel dat de telefoon de verzadigingskaart wil spelen om het oog te vleien, maar het doet het goed omdat deze verzadiging niet overdreven is. Het dynamisch bereik is goed en geeft de werkelijkheid goed weer met donker gebladerte en zeer heldere gebieden zoals wolken zonder in overbelichting te vervallen. Bij het inzoomen zie ik nog een paar kleine minpuntjes, maar zo ver zal een normale gebruiker nooit gaan. 3 jaar later maakt deze Samsung sensor nog steeds goede foto's als de omstandigheden goed zijn, is dit een teken dat deze sensor voorop liep of dat de sensormarkt niet veel geëvolueerd is? Ik denk dat er een beetje van beide is. Secundaire sensor: Samsung S5k4h7
Wanneer ik een ultragroothoeksensor als deze test, heb ik het gevoel dat ik mezelf constant herhaal omdat deze man-sensor lijdt aan dezelfde zwakheden in alle telefoons. Soms ben ik echter positief verrast. Toen ik de technische informatie in de telefoon doornam, ontdekte ik dat het de Samsung S5k4h7-sensor was. Ik heb deze sensor nog nooit eerder getest en het komt zeer zelden voor dat Xiaomi/Poco een Samsung sensor gebruikt voor de ultragroothoekmodule. Waarom is dit belangrijk? Deze sensor is zonder twijfel een van de beste ultragroothoeksensoren die ik heb getest. Het heeft natuurlijk de gebruikelijke gebreken van dit type sensor, zoals de scherpte aan de periferie, maar de scherpte in het centrum is beter dan normaal, de kleuren zijn goed verzadigd en we kunnen op wolkenniveau dit effect van een scherpe uitsnijding veroorzaakt door scherpteverwerking. Er is natuurlijk vervorming gekoppeld aan de hoek, dit soort sensor valt sneller in onderbelichting zodra het licht valt, maar ik vind nog steeds dat de foto's die ik hier heb gemaakt beter zijn dan wat ik gewend ben te zien voor een ultragroothoek. [b][b]Test foto / nacht[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b][b]

Videokwaliteit

Stabilisatie[b] De Poco X4 GT kan filmen in 4k en 30 frames per seconde, hij kan het beeld correct stabiliseren tot 1080p maar zodra we overschakelen naar 4k is de stabilisatie minder effectief . De trillingen van elke stap zijn duidelijk zichtbaar op het beeld, zelfs als de herberekening van de pixels erg snel gaat. In theorie is deze telefoon krachtig genoeg om een video te stabiliseren, maar de gebruikte sensor dateert van 3 jaar geleden en dat is hier vrij sterk te zien.[b]Video normale condities De Samsung-sensor van de Poco X4 GT produceert ondanks zijn leeftijd nog steeds geweldige video's. Ondanks de 30 fps waar tegenwoordig veel sensoren video's in 60 fps produceren, is de Poco X4 GT helemaal niet belachelijk. De video is van goede kwaliteit, bewegingen zijn vloeiend, de scherpte is goed en snel herberekend, de kleuren zijn correct verzadigd en de belichtingswisselingen zijn discreet. De lichtomstandigheden waren natuurlijk erg goed, maar het laat zien waartoe deze telefoon in staat is.[b]Video low light[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Externe geluidskwaliteit

[b]Deze test is bedoeld om je een overzicht te geven van het volume en de geluidskwaliteit tijdens gesprekken en bij het luisteren naar muziek via de externe luidsprekers. [b][b] In-call volume is boven het gemiddelde, want zonder gebruik van de externe luidspreker krijg ik 55-60 dB en met de luidspreker kom ik dicht bij 75db. Het geluid is van goede kwaliteit, maar vertoont een grotere aanleg voor hoge tonen. [b][b] Externe luidsprekers leveren geluid van behoorlijke kwaliteit, deze telefoon heeft niet de speciale behandeling van Poco gekregen, het is dezelfde kwaliteit als op de andere telefoons in het assortiment. De lage frequenties missen wat diepte en de hoge tonen zijn soms te geforceerd, maar dat is vaak het geval bij dit type telefoon.[b]

Geluidskwaliteit (hoofdtelefoon)

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.[b]
Frequency Respons : +3.62 / -5.22
Noise Level : -91.9
Dynamic Range : 91.8
THD : 0.00295
Intermodulation : 0.042
Stereo crosstalk : -13.9
Ik merkte een kleine verslechtering in geluidskwaliteit op bij de nieuwste Pocos en ik vind deze verslechtering op dit model. Onderstaande grafiek laat zien dat de Poco X4 GT in staat is om alle frequenties weer te geven maar met een verschil van enkele decibel op bepaalde frequenties. Hier vergeleek ik de Poco X4 Pro met de Poco X4 GT en ik zie dat de Poco X4 GT de voorkeur geeft aan lage frequenties en een beetje verliest aan hoge frequenties. De onregelmatigheid van het signaal is minder belangrijk dan bij de Poco X4 Pro maar het bestaat. Het is misschien mogelijk om het signaal te egaliseren met de audio-instellingen maar ik test alle telefoons met de fabrieksinstellingen anders klopt de vergelijking niet meer. [b][b] Subjectief luisteren op het gehoor zal geen grote problemen aan het licht brengen, je moet echt heel oplettend zijn om een verschil op te merken en je zou ook naar muziek van hoge kwaliteit moeten kunnen luisteren op een ander apparaat.hoge kwaliteit om te beginnen met het horen van verschillen.[b]

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven. [b]
Screen grootte : 6.6
Resolutie : 1080 x 2460
Ratio : 20:9
Type : LCD IPS
% oppervlakte : 85
dE wit : 1.3
dE rood : 1.0
dE groen : 0.3
dE blauw : 0.5
dE geel : 0.1
dE cyan : 0.6
dE magenta : 0.4
Wit temperatuur : 6652
Contrast : 1200:1
Helderheid : 500
Colorimetrie[b]
Ik was een beetje verrast toen ik ontdekte dat deze nieuwe Poco een IPS-scherm had in plaats van een AMOLED-scherm, dit heeft direct invloed op het contrastniveau waar de meeste telefoons in deze prijsklasse een Amoled-scherm gebruiken. Zoals gewoonlijk is de standaard colorimetrie niet correct, je moet overschakelen naar de modus "originele kleuren" om een dE van 1,71 te krijgen, wat uitstekend is. [b][b] Het display is frequentie-adaptief, wat betekent dat het de frequentie kan veranderen, afhankelijk van waar je het voor gebruikt. Wanneer u een artikel leest, neemt de frequentie af om de batterij te sparen, maar wanneer u een game speelt, neemt de frequentie toe tot 144 Hz om een perfecte vloeibaarheid te garanderen. Je hoeft niet langer zelf de frequentie te kiezen en je hoeft niet langer de batterijduur op te offeren om vloeiende schermbewegingen te bereiken.[b][b]Top 10 - rangschikking van de beste schermen op basis van colorimetrie
1. Poco X4 Gt dE = 0.6
2. Xiaomi Mi 10 Lite 5g dE = 0.73
3. Xiaomi Mi 10t Pro dE = 0.83
4. Redmi Note 11 dE = 0.91
5. Google Pixel 5 dE = 1.11
6. Realme Gt dE = 1.17
7. Xiaomi Mi 11 Lite dE = 1.19
8. Xiaomi Redmi Note 8 dE = 1.2
9. Xiaomi Redmi Note 10 dE = 1.23
10. Poco M4 Pro 4g dE = 1.31

Aantal smartphones in de ranglijst:66
Positie van deze smartphone in de ranglijst:1/66

Let op: het colorimetrische verschil wordt gemeten in dE. Na drie uur zal het menselijk oog een colorimetrisch verschil waarnemen, dus de dE moet het laagst zijn. De tests zijn allemaal uitgevoerd met een colorimetrische sonde.
[b]Helderheid / Contrast[b]Ik heb een helderheid van 500 cd/m² gemeten met de zonnemodus geactiveerd, het is een goede score waarmee je het scherm onder de zon kunt gebruiken, maar andere telefoons doen het beter om een perfecte leesbaarheid in de open lucht te garanderen. [b][b] Ik heb een contrastverhouding van 1200:1 gemeten, het is geen erg hoog contrast en dat is jammer, want het beïnvloedt direct je kijkervaring met dit scherm. Met een AMOLED-scherm zou het probleem niet zijn ontstaan. Afgezien van het beschermen van de high-end, zie ik niet in waarom Poco een IPS op deze telefoon heeft gebruikt. Als ik de telefoon kantel, worden de zwarte tinten (die niet helemaal zwart zijn) snel grijs.[b]

Biometrie

Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Besturingssysteem

[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Accessoires Poco X4 GT

Om nog meer te genieten van je ervaring met je smartphone bied ik links naar allerlei accessoires die je misschien handig vindt

Beschermhoes / koffer poco x4 gt
Screen beschermfolie poco x4 gt
Geheugenkaart poco x4 gt
USB-kabel / oplader poco x4 gt
Koptelefoon poco x4 gt
Fietsenrek poco x4 gt

Vergelijk Poco X4 GT met de anderen

Ik heb voor elke test een score van 1 tot 10 toegekend die de sterke en zwakke punten van een product bepaalt. Ik gebruik 0 voor criteria die (nog) niet zijn getest. Een score van 1 tot 3 duidt op slechte prestaties (en ja, dat is ook zo), een score van 4 tot 6 duidt op gemiddelde prestaties, een score van 7 tot 8 duidt op goede prestaties en een score van 9 en 10 duidt op uitzonderlijke prestaties. .
De score wordt berekend op basis van mijn metingen en als er geen metingen zijn, is het een subjectieve mening op basis van mijn ervaring.

De scores zijn niet statisch, ze veranderen in de loop van de tijd omdat de prestaties van nieuwe producten veranderen en hiermee moet rekening worden gehouden.

Poco X4 GT
Afwerking kwaliteit7.56.00
Batterijprestaties7.508.00
CPU-prestaties8.006.5
GPU-prestaties8.006.5
Schermkwaliteit7.007.00
foto kwaliteit8.005.00
Video kwaliteit8.005.00
Wi-Fi-prestaties87.00
Mobiele downloadsnelheid8.005.00
Gevoeligheid van het mobiele netwerk8.006.00
Frequentiebereik7.007.00
Geluidskwaliteit7.006.00
GPS-prestaties8.006.00
Besturingssysteem8.008.00
Totale score10889
Wereldwijde ranglijst
1. Black Shark 4 Pro 114 / 140
2. Realme Gt 112.5 / 140
3. Oneplus Nord 2t 111.5 / 140
4. Poco F2 Pro 111.5 / 140
5. Samsung Galaxy S20 111 / 140
6. Poco F4 Gt 110.5 / 140
7. Google Pixel 5 109.6 / 140
8. Poco F3 108.5 / 140
9. Poco X4 Gt 108 / 140
10. Poco X3 Pro 107.5 / 140
11. Xiaomi 11t 107 / 140
12. Samsung Galaxy S10+ 107 / 140
13. Redmi Note 11 Pro Plus 5g 106.5 / 140
14. Xiaomi Mi 9t Pro 106 / 140
15. Xiaomi Redmi Note 10 Pro 105.5 / 140
16. Xiaomi Mi 11 Lite 104 / 140
17. Tcl 10 Pro 104 / 140
18. Samsung Galaxy A52 104 / 140
19. Redmi Note 11 Pro 103 / 140
20. Poco X4 Pro 102.5 / 140
21. Poco M4 Pro 4g 102 / 140
22. Xiaomi Redmi Note 10s 102 / 140
23. Poco M4 Pro 101.5 / 140
24. Redmi Note 11 101 / 140
25. Xiaomi Redmi Note 10 101 / 140
26. Xiaomi Mi Note 10 Lite 101 / 140
27. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 101 / 140
28. Poco X3 101 / 140
29. Redmi Note 9t 100.5 / 140
30. Xiaomi Redmi Note 8 Pro 100 / 140
31. Poco M3 Pro 98 / 140
32. Doogee S96 Pro 98 / 140
33. Xiaomi Redmi Note 9s 98 / 140
34. Xiaomi Mi 9 Lite 98 / 140
35. Redmi 10 97.5 / 140
36. Xiaomi Redmi Note 8 97 / 140
37. F150 R2022 95 / 140
38. Umidigi Bison Pro 95 / 140
39. Poco M3 94.5 / 140
40. Xiaomi Redmi Note 7 94 / 140
41. Realme 6 93 / 140
42. Umidigi A9 Pro 92 / 140
43. Umidigi Bison 92 / 140
44. Tcl 30 Se 92 / 140
45. Oukitel C21 89.5 / 140
46. Nokia 5.3 89 / 140
47. Xiaomi Mi A3 89 / 140
48. Motorola G8 Power 89 / 140
49. Xiaomi Redmi Note 9 89 / 140
50. Oneplus Nord N100 88.5 / 140
51. Honor 9x 88 / 140
52. Xiaomi Mi 8 Lite 86 / 140
53. Meizu Note 9 86 / 140
54. Xiaomi Redmi Note 5 85 / 140
55. Umidigi S3 Pro 83 / 140
56. Samsung Galaxy A21s 82 / 140
57. Umidigi F2 82 / 140
58. Redmi 9a 81 / 140
59. Oukitel Wp18 81 / 140
60. Ulefone Armor 7e 80 / 140
61. Redmi 9c 80 / 140
62. Doogee S58 Pro 78.5 / 140
63. Honor 8x 78 / 140
64. Umidigi F1 77 / 140
65. Huawei Y6 2019 74 / 140
66. Poco F4 68.5 / 90
67. Xiaomi Mi 10t Pro 57 / 70
68. Elephone U5 0 / 0

Test / beoordeling conclusie

[b]De Poco X4 GT scoort bijna natuurlijk boven de andere Pocos in de X-reeks, maar doet dit niet op de criteria die ik had verwacht. De Poco X4 GT houdt zijn beloften qua prestaties, hij overtreft zelfs de Poco F4 in pure prestaties en het verschil met een Poco F4 GT is niet groot (zelfs als die bestaat). Aan de andere kant verwachtte ik deze telefoon niet in fotogebied omdat het niet de gebruikelijke speeltuin van Poco is, maar door de oude Samsung GW1 uit te brengen, maakte Poco hier een goede keuze voor fotokwaliteit. Deze sensor bestaat al een paar jaar maar kan de vergelijking met recentere sensoren nog steeds doorstaan, hij is in staat zeer goede foto's te leveren bij goede lichtomstandigheden. [b][b] Ik kan de prestaties niet zomaar doorgeven en schrijven dat deze telefoon goede prestaties levert, want naast de cijfers zijn er nog andere interessante elementen. Omdat ik het individuele verbruik van elk onderdeel meet, zie ik aanzienlijke verschillen tussen de geteste telefoons. Ik merk met name op dat deze telefoon goede energieprestaties heeft, het verbruik in Watts vergeleken met het vermogen scoort het bij de goede studenten. Ik zie ook dat wanneer tot het maximum wordt gepusht, het prestatieverlies bestaat, maar veel minder groot is dan bij een Poco F4 GT die niet het volledige vermogen van zijn CPU kan beheren op hetzelfde moment als zijn GPU. De batterijtemperatuur is een van de andere sterke elementen van de telefoon, want met een gemiddelde van 32 ° C bij volledige lading, warmt de telefoon veel minder op dan een Poco F4 GT die tot meer dan 50 ° C stijgt. Minder prestatie dan een F4 GT ja maar zuiniger dus! [b][b] Er zijn nog andere gebieden waarin deze Poco zich weet te onderscheiden. Ik denk met name aan geheugentoegang in UFS 3.1 die snelle toegang tot geheugen biedt, wat resulteert in een kortere laadtijd van applicaties en een soepelere overgang van de ene applicatie naar de andere. WiFi-gevoeligheid is ook bovengemiddeld, netwerkgevoeligheid is slechts gemiddeld. [b][b] Deze telefoon heeft veel sterke punten, maar ook enkele zwakke punten. Ik denk dan met name aan de schermkeuze, Poco gebruikte een IPS-scherm waar we meestal een AMOLED-scherm vinden en dat is jammer. Het contrast van het scherm is vrij laag en zelfs als de colorimetrie correct is (in standaard modus), biedt een amoled scherm een betere beleving. Deze telefoon zou ook goed moeten klinken en ik merkte geen merkbare verbetering over de rest van het bereik, ik heb zelfs afwijkingen gemeten bij sommige frequenties. Het geluid is goed maar niet op het niveau van andere telefoons in deze prijsklasse. Het gebruik van een oude fotosensor brengt nog een zwakte met zich mee qua stabilisatie, want ook al is de fotokwaliteit goed, de videostabilisatie is niet op het niveau van de huidige telefoons. [b][b] Ik was positief verrast door deze Poco X4 GT, want ondanks enkele zwakke punten zal deze telefoon zijn plaats vinden in het middensegment en een alternatief bieden voor het hele Redmi-assortiment. Het ontwerp wijkt een beetje af van de gaming-kant zonder de prestaties in te leveren, de foto is verbeterd, het energiebeheer is goed en uiteindelijk moet deze telefoon een zeer groot publiek kunnen aanspreken.[b]Sterktes[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b][b]Zwaktes[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b][b]Alternatieven voor dit product[b][b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

laurent willen Laurent Willen
In plaats van naar onzin op tv of YouTube te kijken, besteed ik mijn tijd 's avonds aan het testen van producten en het delen van mijn passie voor technologie, reizen en fotografie.

Ik run deze site onder mijn eigen naam en volledig onafhankelijk, niemand betaalt me om dit te doen.

Ik heb meer dan 20 jaar ervaring in de digitale wereld, ik heb veel high traffic websites beheerd en ontwikkeld voor bedrijven in België zoals Mobistar, Microsoft, Immoweb, BrusselsAirlines, Proximus, Orange,...

Opmerkingen

Discussieer mee / Stel je vragen

Je reactie wordt na validatie gepubliceerd. Ik reageer in mijn vrije tijd op meer dan 1500 reacties per jaar, dus ik kan niet altijd even snel reageren. Je e-mailadres is niet publiekelijk zichtbaar en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.









Ontvang een e-mail wanneer er een reactie is gepubliceerd