Op deze pagina:
Prijs Redmi 10
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Hardware
Fotokwaliteit
Videokwaliteit
Audiokwaliteit
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Vragen

Redmi 10: test / review / recensie

Redmi 10: test / review / recensie
Categorie: Smartphones

Tot een paar jaar geleden waren instaptelefoons van grote merken (bijv. Samsung) schrikbarend traag en boden ze een zeer beperkte ervaring. Met de komst van Xiaomi zijn er dingen veranderd en waar je voor 150 tot 200 € een kruiwagen van Samsung kunt kopen, biedt Xiaomi je een fiets met een mooie bel. [b][b] De Redmi 10 (niet te verwarren met de Redmi Note 10) is een instaptelefoon die kan worden aangezien voor een middenklasse telefoon van andere fabrikanten. [b][b] De Redmi 10 is op veel punten een verbetering ten opzichte van de vorige generatie (Redmi 9). De Redmi 10 is iets kleiner en lichter zonder dat dit ten koste gaat van het scherm. De prestaties zijn iets verbeterd en voor de foto heeft Xiaomi een Samsung-sensor geïntegreerd in plaats van de Omnivision-sensor van de Redmi 9. Nog steeds geen 5G in zicht, in deze prijsklasse is het eerder het territorium van het merk Poco. In afwachting van de vermoedelijke komst van de Redmi 10A en Redmi 10C heeft het instapniveau bij Xiaomi een nieuwe portier gevonden.[b][b][b]linkWebsite waar ik de Redmi 10 gekocht heb: https://s.zbanx.com/r/biYeYphkyzNT[b]

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.[b]
Waarin verschillen mijn tests van andere op het web?

- Ik koop de toestellen meestal met mijn eigen geld, de prijs is dus net even belangrijk als voor je!
- Ik bewaar de toestellen minstens enkele weken (soms meer) om te zien wat ze waard zijn in reële omstandigheden.
- Ik beantwoord (indien mogelijk) je vragen om je te helpen beslissen voordat je de toestellen koopt.
- niemand betaalt me om deze reviews te doen, ik ben dus volledig neutraal en onafhankelijk.
- Mijn pagina's zijn niet gevuld met advertenties.


Xiaomi 11T: test / review / fotokwaliteit
Google Pixel 5 test / review
TCL 10 Pro: test / review / prijs
Samsung Galaxy A21s test / review
Samsung Galaxy A52: test / review
Umidigi Bison Pro : test / review / recensie
Poco X3 Pro: test / review
Redmi 10: test / review / recensie
iiiF150 R2022 : test / review
Realme 6 test, review en prijs

Prijs Redmi 10

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Redmi 10 van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.[b]
Xiaomi Redmi 9 - Smartphone 3GB 32GB, Pantalla FHD+ de 6.53", AI Quad Cámara de 13 MP, Batería de ...
2021-11-30 08:27
149 EUR
Xiaomi Redmi 10 4GB 64GB 6,5" 50MP Smartphone MediaTek Helio G88 Versión Global...
2021-11-30 15:23
150 EUR
Xiaomi Redmi 10 NFC Smartphone 4GB 64GB AI Cuádruple Cámara 90Hz Global Version...
2021-11-30 15:08
150 EUR
Xiaomi Redmi 9C - Smartphone con Pantalla HD+ de 6.53" DotDrop (4GB+128 GB, Triple cámara trasera d...
2021-11-30 18:10
159 EUR
SMARTPHONE XIAOMI REDMI 9C 32Go ORANGE NFC Android 10 HD+ 4G Wifi Bluetooth...
2021-11-30 11:40
160 EUR
XIAOMI REDMI 10 128GB CARBON GRAY 4GB RAM DUAL SIM ANDROID DISPLAY 6.5"...
2021-11-29 15:29
190 EUR
[b]
helpBovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

27 september 2021: Redmi 10-bestelling op Goboo.com (introductieaanbieding) 4 oktober 2021: ik heb de telefoon ontvangen, de test kan beginnen[b]

Waarom deze telefoon?

Prijs is een belangrijk criterium bij het kiezen van een telefoon, niet iedereen kan een iPhone betalen en Xiaomi begrijpt dit. Ik heb dit jaar bijna elk Xiaomi-merkmodel gekocht, dus ik kon de kans niet missen om hun nieuwe instaptelefoon te testen, want ik ben er vrij zeker van dat het een hit gaat worden. [b][b] Bij het testen van veel telefoons hebben we de neiging om alles te vergelijken met goede ervaringen en aangezien het instapniveau niet kan concurreren met de high-end krijgen deze telefoons een slechte noot. Ik probeer echter niet te veel in deze val te trappen door de kwaliteiten van dit soort telefoons te beoordelen op basis van de verkoopprijs. Ik vermoed dat de Redmi 10 minder krachtig zal zijn en slechtere foto's zal produceren dan de topklasse, dus ik ga gewoon een ervaring delen zodat je een oordeel kunt vellen over deze telefoon.[b]

Uitpakken

Xiaomi-boxen volgen en lijken op elkaar, het is onmogelijk om het ene model van het andere te onderscheiden. De industriële machine van Xiaomi heeft een formaat gevonden en kopieert het voor de meeste van zijn telefoons. Het heeft geen invloed op de kwaliteit van de telefoon, ik zie het alleen als een indicatie van merkpositionering. Xiaomi is een voorvechter van recycling, ze hergebruiken allerlei componenten om ze in talloze modellen te weigeren. [b][b] De doos bevat het absolute minimum, namelijk de telefoon, een oplader, een USB-kabel, een handleiding, een semi-transparante siliconen bescherming en een naald om de simlade te openen. [b][b][b]
Lengte : 161.9
Breedte : 75.5
Dikte : 8.9
Gewicht : 181
Jack uitgang : Ja
Type USB : Type C
Infrarood port : Ja

Eerste configuratie

De Redmi 11 draait out of the box onder MIUI 12.5, het is de laatste versie van de Xiaomi overlay die gebaseerd is op Android 11. Het instapniveau is dus niet benadeeld ten opzichte van andere Xiaomi telefoons. Het eerste contact met MIUI 12.5 verloopt via de configuratieschermen die zijn vernieuwd, de interface is grafischer en prettiger in gebruik, Xiaomi wijkt af van de basisinterface die wordt aangeboden door Android. De configuratie is heel eenvoudig, in maximaal 2-3 minuten is de telefoon operationeel. [b][b] De nieuwe interface is dus een succes, maar het is een nieuwe kans voor Xiaomi om te proberen zich te registreren voor zijn cloud en ze zijn elke keer slimmer om daar te komen. Lees goed wat er op het scherm wordt weergegeven, als u wordt gevraagd om in te loggen met uw Google-account of uw Xiaomi-account, kunt u deze stap overslaan anders registreert u zich met één klik voor de Xiaomi-cloud. Daar is niets mis mee, maar als je dat niet wilt, laat je dan niet vangen.[b]

Afwerking

Ik was een beetje teleurgesteld over het afwerkingsniveau van de vorige generatie omdat het gebruik van plastic te uitgesproken was en de achterkant van de telefoon zo dun was dat ik de componenten van de telefoon met een klein beetje kon voelen van druk. De Redmi 10 maakt een grote sprong voorwaarts qua afwerking, ik was echt verrast toen ik hem de eerste keer in mijn hand kreeg. De telefoon is aan de achterkant nog steeds van plastic, maar het plastic oogt steviger. Ik kocht de witte versie en het plastic op de achterkant geeft een vrij succesvol parelmoereffect. Het vervormt niet zoals het vorige model en de omtrek met metallic effect geeft het een premium karakter. [b][b]
Aan de voorkant heeft de telefoon niet echt een onderscheidend teken, niets lijkt meer op een Xiaomi dan een andere Xiaomi. Het scherm neemt echter 83% van de beschikbare ruimte in beslag, de randen zijn zichtbaar maar dun genoeg voor instapniveau.
De omtrek met metallic effect geeft de telefoon een meer premium uitstraling, het is vrij zeldzaam in deze prijsklasse, deze telefoon doet me denken aan de witte Poco F3 die ik eerder dit jaar kocht. Bij aanraking is het instapeffect voelbaar, maar visueel is het zeer succesvol.
De foto-eenheid valt vrij sterk op aan de achterkant van de telefoon, er is hier geen grote verandering ten opzichte van de vorige generatie, het is een beetje jammer maar het is vaak het geval in deze prijsklasse, dus ik zal daar niet bij stilstaan.
De selfie-camera is gehuisvest in de vorm van een duidelijk zichtbare stoot in het midden van het scherm, ook hier is niets bijzonders, het moet gezegd worden dat zelfs Apple niet erin is geslaagd om de bovenkant van zijn scherm, dus vanuit dit oogpunt doet de Redmi 10 het erg goed. [b][b][b]

Specificaties

[b]De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon. Ik kocht de Redmi 10 in zijn 4Gb / 64 Gb-versie (witte versie), u vindt de technische kenmerken in de volgende schermafbeeldingen. [b][b] Als ik de basis zou moeten [b] - 2400x1080 scherm waar veel instaptelefoons beperkt zijn [b] - versnellingsmeter, magnetometer, gyroscoop [b] - Mediatek-architectuur (goed voor GPS, Galileo-ondersteuning) [b] - Samsung-sensor van 50 miljoen pixels aan de achterkant [b][b]

CPU / GPU Prestatie

CPU : MediaTek Helio G85
GPU : Arm Mali-G52 MC2
Geheugen (RAM) : 4 - 6 Gb
Opslagcapaciteit : 64 - 128 Gb
[b][b]De Redmi 10 is gebaseerd op een Mediatek Helio G85 CPU, het is een instapprocessor die prestaties zal bieden aan een Poco M3 of een Redmi Note 9. Voor het grafische gedeelte is het gebaseerd op de Mali GPU G52 is een GPU gevonden in veel instaptelefoons. Het is geen GPU voor gamers, maar eenvoudige games speel je zonder problemen.[b]

Benchmark Antutu/3DMark

De Redmi 10 is niet bedoeld om een hele hoge score te halen op Antutu, ik kreeg iets minder dan 200.000 punten en dat plaatst deze telefoon op het niveau van de Redmi Note 9. Met dit prestatieniveau heb je een voldoende responsieve telefoon voor alle dagelijkse taken. Als je grote apps moet draaien of grote games wilt spelen, zal de telefoon langzamer en minder responsief zijn. [b]
Antutu score : 195106
Antutu CPU : 66466
Antutu GPU : 45497
Antutu UX : 40774
Antutu Mem : 42369
[b]Top 10 - prestatieclassificatie op basis van Antutu
1. Realme Gt - 811858
2. Oppo Find X2 Pro - 605184
3. Oneplus 8t - 595000
4. Poco F3 - 589677
5. Xiaomi Mi 10t Pro - 581650
6. Oneplus 8 Pro - 579417
7. Xiaomi Mi 10 - 579114
8. Poco F2 Pro - 569559
9. Samsung Galaxy S20 Fe - 565000
10. Xiaomi 11t - 527127

Aantal smartphones in de ranglijst:133
Positie van deze smartphone in de ranglijst:64/133

Opmerking: deze ranglijst bevat alleen de telefoons die ik heb getest en enkele andere die ik ter referentie heb toegevoegd.
[b]Gaming[b]Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten. De Antutu-score maakt het mogelijk om een telefoon in de ranglijst te plaatsen, maar zegt niets over de echte in-game ervaring. Met deze video kun je zien dat de Redmi 10 perfect in staat is om het spelen van dit spel in HD, maar de texturen zijn verslechterd en de bewegingen zijn niet perfect vloeiend. Deze lichte degradatie zou je niet moeten beïnvloeden als je een casual gamer bent, hardcore gamers zullen naar een krachtiger model moeten gaan.[b]

Netwerkprestatie

Xiaomi heeft de ondersteuning van 4G-frequenties gestandaardiseerd op de meeste modellen die te koop zijn, ik merk geen grote verschillen meer zoals voorheen het geval was. De Redmi 10 dekt de overgrote meerderheid van de 4G-frequenties die in Europa worden gebruikt (inclusief de B28 in 700 Mhz)[b]
3G frequenties : B1 (2100), B2 (1900), B4 (1700/2100 AWS A-F), B5 (850), B8 (900)
4G frequencies : B1 (2100), B2 (1900), B3 (1800), B4 (1700/2100 AWS 1), B5 (850), B7 (2600), B8 (900), B20 (800), B28b (700), B28a (700), B38 (TDD 2600), B40 (TDD 2300), B41 (TDD 2500)
NFC : Ja
Aantal metingen : 2141
Gemiddeld signaal (referentie) : -94.74
Gemiddeld signaal (telefoon) : -100.92
Gemiddelde afwijking referentie/telefoon : -6.18
Min/Max-signaal (referentie) : -92 / -98
Min/Max-signaal (telefoon) : -99 / -101
Kies je land om te controleren of je telefoon compatibel is:


Met de onderstaande frequenties kun je zien of deze telefoon compatibel is met je provider of dat je deze kunt gebruiken waar je op vakantie gaat.


Signaal 4G (voor december 2020)[b]De capaciteit om het netwerk correct op te pikken is een essentieel element voor een telefoon, maar het wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te pikken te meten, voer ik een groot aantal metingen uit op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. Deze metingen worden dus onder reële omstandigheden uitgevoerd en niet in een laboratorium, ze zijn niet wetenschappelijk maar geven een goede indicatie van de prestaties. [b][b]Gevoeligheidsclassificatie van netwerksignaal
Telefoon getest:Gemiddeld signaal (dBm)Aantal metingen:
Xiaomi Mi 9t Pro-881600
Xiaomi Redmi Note 5-91.305600
Xiaomi Mi 9 Lite-93788
Samsung Galaxy A70-94.5111975
Nokia 5.3-94.98531
Realme 6-95.142301
Xiaomi Redmi Note 8 Pro-95.9221599
Xiaomi Mi A3-95.951000
Huawei Y6 2019-95.951199
Doogee S58 Pro-96.22856
Redmi 9a-96.481000
Meizu Note 9-96.68937
Motorola G8 Power-96.881032
Xiaomi Redmi Note 7-97.011430
Redmi 9c-97.041000
Umidigi S3 Pro-97.131200
Xiaomi Redmi Note 8-97.34879
Samsung Galaxy A21s-97.781000
Umidigi F1-97.82298
Ulefone Armor 7e-98.71000
Xiaomi Mi Note 10 Lite-991000
Honor 9x-99.14899
Xiaomi Redmi Note 9s-99.41860
Poco F2 Pro-99.81247
Xiaomi Redmi Note 9-100.791785
Xiaomi Mi 10 Lite 5g-100.881198
Poco X3-101.19821
Umidigi F2-101.47712
[b][b]Signaal 4G (vanaf december 2020)[b]Ik heb besloten om de methode voor het meten van het netwerk te veranderen omdat ik merkte dat de configuratie van het mobiele netwerk in de loop van de tijd verandert. Dit maakt het moeilijker om telefoons te vergelijken omdat de omstandigheden niet meer exact hetzelfde zijn.[b][b]Om dit probleem te voorkomen, heb ik een apparaat opgezet dat 24 uur per dag een tiental parameters van het mobiele netwerk opvangt (bv.: cel id, rssi, rsrq, snr, frequentie,...). Ik plaats dan de telefoon naast het toestel gedurende 24 tot 48 uur met dezelfde metingen, zodat ik ze kan vergelijken.[b][b] Overzicht van de geteste telefoons met deze methode[b][b]
Telefoon getest:MetingenGemid. signaal (ref)Gemid. signaal (phone)Min/Max (ref)Min/Max (phone)
Samsung Galaxy S10+457-93.06-97.39-89 / -98-97 / -99
Xiaomi Mi 9t Pro669-93.69-95.84-90 / -95-92 / -98
Poco F2 Pro1438-91.02-94.99-89 / -94-94 / -96
Xiaomi Mi 10 Lite 5g1645-90.77-95.02- 88 / -98-95 / -100
Poco X3821-94.89-103.19-91 / -97.7-101 / -104
Umidigi Bison2343-92.71-96.46-90 / -99-94 / -102
Oukitel C211101-92.04-94.99-90 / -97-92 / -95
Poco M31116-92.09-91.74-88 / -98-90 / -99
Xiaomi Mi 10t Pro1071-90.61-94.03-88 / -94-94 / -96
Umidigi A9 Pro981-90.40-94.01-88 / -95-93 / -95
Redmi Note 9t1201-92.149-91.71-90 / -97-91 / -97
Xiaomi Redmi Note 10999-92.35-93.99-88 / -97-92 / -98
Xiaomi Redmi Note 10 Pro877-89.72-90.56- 88 / -92-89 / -95
Poco X3 Pro1876-91.45-92.91-90 / -94-90 / -96
Poco F31382-90.79-94.2-89 / -94-93 / -98
Oneplus Nord N100896-91.23-96.005-88 / - 99-96 / -99
Xiaomi Mi 11 Lite2875-91.36-91.49-87 / -96-90 / -96
Samsung Galaxy A521427-89.27-93.39-87 / -98-92 / -96
Doogee S96 Pro1259-94.2-91.21-90 / -102-88 / -95
Xiaomi Redmi Note 10s957-92.07-97.62-90 / -102-96 / -102
Poco M3 Pro1247-91.76-102.97-99 / -104-88 / -98
Realme Gt843-96.49-94.02-93 / -101- 92 / -96
F150 R20221002-92.4-105.1-90 / -97-98 / -110
Umidigi Bison Pro936-94.2-104.98-91 / -98-95 / -105
Redmi 102141-94.74-100.92-92 / -98-99 / -101
Tcl 10 Pro871-93.43-94.001-92 / -96-93 / -95
Poco M4 Pro570-93.71-96.78-91 / -98-95 / -99
[b][b]Ik heb meer dan 2000 metingen gedaan om de netwerkgevoeligheid van deze Redmi 10 te beoordelen. Ik heb meer metingen gedaan dan normaal omdat ik simpelweg vergeten was de telefoon uit mijn testruimte te halen. Dit is niet erg, het maakt de metingen nog betrouwbaarder. Ik kreeg een gemiddeld signaal van ongeveer -100 dBm, het is niet a priori een heel goed signaal, maar ik kan het niet afzonderlijk bekijken en daarom gebruik ik een parallelle sonde om de kwaliteit van het netwerk te meten. De sonde verkrijgt een signaal rond -94 dBm. Dit signaalniveau laat zien dat het netwerk tijdens de test een beetje verslechterd was omdat ik over het algemeen een beter signaal krijg, maar het laat ook zien dat het gat met de Redmi ondanks alles vrij groot is. Met een verschil van ongeveer 6 dBm staat de Redmi laag in het midden van de tafel, dus het is geen telefoon die ik aanbeveel voor mensen die op een plek wonen waar de netwerkdekking niet erg goed is.
[b][b][b]Download/Upload snelheid[b]Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.[b]Top 10 - snelheidsrangschikking tijdens downloaden
1. Samsung Galaxy S20 D:351Mbps U: 20Mbps
2. Poco X3 D:232Mbps U: 55Mbps
3. Xiaomi Mi 10 Lite 5g D:223Mbps U: 52Mbps
4. Poco F2 Pro D:207Mbps U: 53Mbps
5. Xiaomi Mi Note 10 Lite D:153Mbps U: 68Mbps
6. Xiaomi Mi A3 D:150Mbps U: 60Mbps
7. Xiaomi Redmi Note 9s D:150Mbps U: 60Mbps
8. Xiaomi Mi 8 Lite D:149Mbps U: 60Mbps
9. Samsung Galaxy A21s D:147Mbps U: 51Mbps
10. Huawei Y6 2019 D:145Mbps U: 61Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:30
Positie van deze smartphone in de ranglijst:0/30

Let op: de theoretische maximale snelheid van een telefoon wordt vaak beperkt door de configuratie van het mobiele netwerk en de congestie van het netwerk op het moment van de meting. Dus misschien kun je een hogere snelheid halen op een ander netwerk
[b][b]

Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.[b]
Wifi frequenties : 802.11a , 802.11b , 802.11g , 802.11n , 802.11n 5GHz , 802.11ac
Download snelheid : 300
Signaal / dicht : -21
Signaal / afstand : -65
Wifi-signaal[b]Ik heb een -21dBm signaal gemeten in de buurt van de router en een -65dBm signaal op afstand. Ik heb telefoons getest met een betere gevoeligheid, maar deze score is redelijk correct, het zit zelfs in het hoge gemiddelde.[b][b]Top 10 - rangschikking van wifi-gevoeligheid
1. Poco F2 Pro -11dBm
2. Xiaomi Redmi Note 10 Pro -12dBm
3. Realme Gt -12dBm
4. Samsung Galaxy A21s -13dBm
5. Oneplus Nord N100 -15dBm
6. Poco X3 Pro -15dBm
7. Poco F3 -15dBm
8. Redmi Note 9t -15dBm
9. Samsung Galaxy A52 -17dBm
10. Xiaomi Redmi Note 10s -17dBm

Aantal smartphones in de ranglijst:52
Positie van deze smartphone in de ranglijst:28/52

[b]Download/Upload snelheid[b]Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.[b]Top 10 - Ranglijst van wifi-downloadsnelheden
1. Poco F3 398Mbps
2. Poco X3 Pro 389Mbps
3. Xiaomi Redmi Note 10 Pro 367Mbps
4. Samsung Galaxy S20 351Mbps
5. Poco F2 Pro 341Mbps
6. Redmi Note 9t 332Mbps
7. Realme Gt 330Mbps
8. Doogee S96 Pro 328Mbps
9. Xiaomi Redmi Note 10s 325Mbps
10. Poco M3 Pro 323Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:51
Positie van deze smartphone in de ranglijst:15/51

Opmerking: ik heb een 400 Mbps-lijn en een modem die hogere snelheden kan leveren, maar ik weet nooit zeker hoeveel bandbreedte er beschikbaar is als ik een test doe.
[b]

GPS-prestaties

[b]Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en maak ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert de GPS het signaal om aan de weg te blijven hangen niet kunstmatig, het heeft geen markeringen, zodat je de werkelijke positie kunt zien. Ik gebruik dan een applicatie om de nauwkeurigheid van het signaal te meten. De Redmi 10 draait op een Mediatek-architectuur die over het algemeen efficiënter is op GPS-niveau, dit wordt nogmaals geverifieerd met deze telefoon omdat ik een nauwkeurigheid van 1 tot 2 meter per heldere hemel heb behaald. De Redmi 10 ondersteunt Galileo, maar ik heb maar één frequentie per netwerk gedetecteerd, dus ik denk niet dat het dual-band is.[b][b]Top 10 - GPS-nauwkeurigheidsclassificatie
1. Oukitel C21 1m
2. Redmi 9a 1m
3. Doogee S96 Pro 1m
4. Xiaomi Redmi Note 10s 1m
5. Xiaomi Redmi Note 9 1m
6. Umidigi Bison Pro 1m
7. Redmi 10 1m
8. Poco M4 Pro 1m
9. Redmi 9c 2m
10. Umidigi Bison 2m

Aantal smartphones in de ranglijst:28
Positie van deze smartphone in de ranglijst:7/28

Opmerking: een nauwkeurigheid van 3 meter of minder kan eenvoudig worden gecorrigeerd door een goede GPS-applicatie. De telefoonprestaties spelen ook een rol bij de snelheid waarmee je scherm wordt bijgewerkt, dus de nauwkeurigheid kan in het gedrang komen door een te trage weergave.
[b]

Batterijduur

Capaciteit : 5000
Snel laden : Ja
W max : 18
Autonomie (100% helderheid) : 664.00
Autonomie (50% helderheid) : 1684.00
Oplaadtijd : 165.00
Ontladingssnelheid (100%) : 0.15
Ontladingsscore (100%) : 7.53
Ontladingssnelheid (100%) : 0.06
Ontladingssnelheid (50% : 2.97
Laadsnelheid : 0.61
Laadscore : 30.30
Vanaf maart 2020 heb ik mijn subjectieve batterijtest vervangen door een technische test om het werkelijke gedrag van de batterij beter te kunnen meten. Nu test ik de autonomie en de oplaadtijd onder absoluut identieke omstandigheden. Ik voer verschillende metingen uit, zodat deze test alleen al enkele dagen duurt en ik de telefoon voor niets anders kan gebruiken.

Batterijduur - methodologie
Om de levensduur van de batterij te testen, meet ik het batterijverbruik elke minuut in strikt identieke omstandigheden om telefoons te kunnen vergelijken en ook om je in staat te stellen je telefoon in dezelfde omstandigheden te evalueren. Ik sluit elke invloed uit van toepassingen die de meting zouden kunnen verstoren. De autonomie is niet lineair, de batterij ontlaadt zich soms veel sneller aan het einde. Dit is een frustrerend fenomeen, maar met mijn metingen weet je of je snel een oplader moet vinden.

Batterijduur
De batterij van de Redmi 10 heeft een capaciteit van 5000 mAh en is ontladen van 100% tot 1% in 664.00 minuten met 100% helderheid, hij is ontladen van 100% tot 1% in 1684.00 met 50% helderheid. Op deze manier krijg ik een gemiddelde ontlaadsnelheid van 0.15% per minuut bij 100% lichtsterkte en 0.06% per minuut bij 50% lichtsterkte, het verbruik is dus 7.53 mA per minuut bij 100% lichtsterkte en 2.97 bij 50% lichtsterkte. Om de efficiëntie van de telefoon en de invloed ervan op de batterij te kunnen vergelijken, moet je de 7.53 (of 50%) score vergelijken met die van andere smartphones, het cijfer moet zo laag mogelijk zijn.

Laadtijd - methodologie
Om de oplaadtijd te testen, gebruik ik altijd dezelfde lader met dezelfde kabel. Ik meet de oplaadtijd minuut voor minuut om de evolutie van de lading en de oplaadsnelheid te zien. De laadsnelheid van een batterij is niet lineair, maar vaak sneller aan het begin en langzamer aan het einde. De lader is compatibel met snel laden.

Laadtijd
De accu van het Redmi 10 heeft een capaciteit van 5000 mAh en is opgeladen van 1% tot 100% in 165.00 minuten. Dit geeft me een gemiddelde laadsnelheid van 0.61% per minuut en dus een toename van 30.30 mA per minuut. Om de prestaties van de Redmi 10 te vergelijken met andere telefoons, moet je de 30.30 per minuut score gebruiken, deze score moet zo hoog mogelijk zijn.

In het bijzonder: de laadsnelheid is niet altijd lineair, de onderstaande grafiek geef je een indicatie van het gedrag van de batterij.

De volgende tabel geeft een overzicht van de geteste telefoons met de technische accutest, ze zijn gerangschikt in volgorde van efficiëntie. Een hogere batterijcapaciteit zou logischerwijs moeten resulteren in een hogere levensduur van de batterij, maar dat is niet altijd het geval en het geeft geen indicatie van de efficiëntie van een telefoon.

SmartphoneCapaciteit (mAh)Levensduur (minuten)EfficiëntiescoreLevensduur (minuten) / 50%Efficiëntiescore / 50%Laadtijd.Laden score
Oukitel C214000497.008.051324.003.02167.0023.95
Honor 9x4000770.005.191333.003.00151.0026.49
Nokia 5.34000549.007.291096.003.65199.0020.10
Samsung Galaxy S204000565.007.081217.003.29136.0029.41
Umidigi A9 Pro4150552.007.521562.002.66112.0037.05
Xiaomi Mi 10 Lite 5g4160749.005.551541.002.70163.0025.52
Realme 64300704.006.111104.003.89162.0026.54
Realme Gt4500574.007.841057.004.2687.0051.72
Samsung Galaxy A524500652.006.901239.003.63165.0027.27
Tcl 10 Pro4500465.009.68889.005.06133.0033.83
Poco F34520657.006.881840.002.46122.0037.05
Poco F2 Pro47001150.004.091536.003.06180.0026.11
Oneplus Nord N1005000808.006.191278.003.91663.007.54
Xiaomi Redmi Note 10s5000636.007.861556.003.21161.0031.06
Poco M3 Pro5000657.007.611647.003.04131.0038.17
Xiaomi Redmi Note 105000691.007.241728.002.89193.0025.91
Redmi Note 9t5000766.006.532054.002.43148.0033.78
Umidigi Bison Pro5000610.008.201632.003.06255.0019.61
Redmi 105000664.007.531684.002.97165.0030.30
Poco M4 Pro5000634.007.891600.003.13123.0040.65
Redmi 9a5000694.007.201902.002.63195.0025.64
Samsung Galaxy A21s5000729.006.861283.003.90166.0030.12
Motorola G8 Power5000912.005.482792.001.79311.0016.08
Redmi 9c5000656.007.621915.002.61170.0029.41
Umidigi Bison5000550.009.091471.003.40238.0021.01
Xiaomi Redmi Note 9s5020663.007.571876.002.68224.0022.41
Xiaomi Redmi Note 95020650.007.721808.002.78162.0030.99
Xiaomi Redmi Note 10 Pro5020625.008.031557.003.22213.0023.57
Umidigi F25150927.005.561854.002.78299.0017.22
Poco X35160653.007.901654.003.12181.0028.51
Poco X3 Pro5160648.007.961688.003.06138.0037.39
Doogee S58 Pro5180845.006.131908.002.71177.0029.27
Xiaomi Mi Note 10 Lite5260827.006.361609.003.27208.0025.29
Ulefone Armor 7e5500768.007.161140.004.82179.0030.73
Poco M36000842.007.131898.003.16217.0027.65
Doogee S96 Pro6350929.006.841405.004.52424.0014.98
F150 R20228300879.009.441498.005.54243.0034.16

helpHoe lees je deze cijfers?
De batterijcapaciteit is een belangrijk element bij het bepalen van de autonomie van een telefoon, maar het is niet de enige factor. Een telefoon met een grote batterij kan een kortere batterijduur hebben als hij meer stroom verbruikt. Als ik een voorbeeld uit het dagelijks leven zou moeten nemen, zou ik het universum van de auto gebruiken. Als een auto een grote brandstoftank heeft, zou hij een langere afstand moeten kunnen rijden, tenzij het gemiddelde brandstofverbruik hoger is. De score voor de efficiëntie van de batterij werkt op dezelfde manier, hij moet zo laag mogelijk zijn en staat voor het energieverbruik van de telefoon. Deze verschillen in efficiëntie zijn vaak gerelateerd aan de helderheid van het scherm, grote heldere schermen hebben de neiging om meer energie te verbruiken en zelfs als ze een grote batterij hebben, zal hun bereik korter zijn.

samengevat Ik heb de Redmi 10 in 165 minuten van 0 naar 100% geladen, het is een gemiddelde laadsnelheid, maar ik merkte een sterke vertraging op in de laatste 20 procent en dit is sterk te zien in de volgende grafiek.
Ik bereik 20% in 20 minuten en 40% in 48 minuten, maar het duurt meer dan 60 minuten voor de laatste 20 procent. Het is sowieso niet aan te raden om je telefoon met een volledige cyclus op te laden en deze telefoon is behoorlijk traag tegen het einde, het zal je waarschijnlijk een goede reden geven om hem tot 80% op te laden. [b][b] Ik heb een looptijd van 664 minuten met de helderheid van het scherm op 100% en 1684 minuten met de helderheid op 50%. De energie-efficiëntie van de telefoon op 100% is gemiddeld, dus de levensduur van de batterij is goed en geeft u 2-3 dagen batterijduur bij normaal gebruik als u uw evenwicht vindt tussen 50 en 100% helderheid. Het scherm is niet overdreven helder op 100% maar een 2,5x betere batterijduur op 50%, dus je zult de balans moeten vinden die het beste bij je past.
[b]

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.[b]

Hardware

Selfie / resolutie : 8
Resolutie : 50
Sensor : Samsung S5KJN1
De Redmi 10 is uitgerust met een Samsung S5KJN1 hoofdsensor, het is een instapsensor die ik nog niet op een andere smartphone heb kunnen testen. Het is momenteel alleen beschikbaar op de Redmi 10 en Realme Narzo 50A (alleen voor India). De ultragroothoeksensor is een Sony IMX 355 die ik vaak heb mogen testen, hij heeft ook een portretsensor van 2 miljoen pixels en een anekdotische macrosensor van 2 miljoen pixels. [b][b] Het kan fotograferen in 4k 30 fps en kan ook in slow motion fotograferen met 120 fps.[b]Standaard app[b]De standaard-app is precies hetzelfde als op de andere Xiaomi die dit jaar is gelanceerd. De interface is vereenvoudigd met MIUI 12 en dat is een goede zaak, het is nog steeds mogelijk om in de opties te graven, maar ze maken het scherm niet langer rommelig zoals voorheen. Ik merkte een kleine aarzeling op bij het scherpstellen waar de focus onmiddellijk is.[b][b]

Fotokwaliteit

Foto test / studio[b] Hoofdsensor: Samsung S5KJN1
Foto's gemaakt onder kunstlicht resulteren vaak in onderbelichte foto's en ik moet mijn toevlucht nemen tot de pro / handmatige modus om de opnametijd te verlengen. foto hierboven. Deze foto laat zien dat deze sensor in staat is om desgevraagd goed belichte foto's te maken, maar daar staat tegenover dat in handmatige modus de onderbelichting duidelijk zichtbaar is. Ik was best verrast een goede scherpte te vinden in het centrum van het beeld, het scherptegebied is niet heel groot op het centrale gebied deze scherpte is goed. Ik merk een aanwezigheid van digitale ruis, het is lang geleden dat ik het op foto's overdag had gezien, het ISO-niveau was echter laag. De kleuren zijn te donker door de onderbelichting, de colorimetrietest zal toelaten om te zien of deze sensor de kleuren correct weergeeft. [b][b] De AI-modus lijkt niet al te veel vrijheid te nemen met de kleuren en ik zie geen erg spectaculair effect op HDR-niveau, het is misschien beter te zien op foto's die buiten zijn gemaakt.
Deze meer technische foto maakt het mogelijk om te verifiëren dat de scherpte redelijk goed is. Het detailniveau is goed in het centrum en het verslechtert niet te veel aan de periferie, zelfs als er een lichte achteruitgang is. De kleuren lijken mij vrij natuurlijk, ook al speelt de onderbelichting hier een rol. Ultragroothoeksensor: Sony IMX 355
De ultragroothoeksensor is niet ontworpen voor het maken van close-upfoto's omdat de vervorming ernstig is. De foto is iets meer onderbelicht dan de hoofdsensor en ook de scherpte is minder goed dan bij de sensoren van dit type doet de Sony IMX 355 het best goed. Deze sensor wordt ook in veel mid-range telefoons gebruikt, het verbaast me dat ik hem op een instaptelefoon aantreft.
Als je deze foto vergelijkt met de vorige, zie je al snel de verschillen. De scherpte is veel slechter en neemt ook sterker af aan de periferie. De gelaatstrekken van het Canadese bankbiljet zijn al wazig, de details van het Hongaarse bankbiljet gaan verloren in een soep van pixels. Dit soort sensor maakt meestal geen erg goede foto's, ik had niet anders verwacht. De kleuren daarentegen zijn iets meer verzadigd dan wat ik op andere sensoren van dit soort heb gezien. [b][b]Foto test / zon[b]
De helderheid was niet uitstekend voor mijn test buitenshuis, maar het benadrukt wel de sterke en zwakke punten van deze telefoon. De hoofdsensor produceert foto's met een goede scherpte in het centrum, maar deze scherpte neemt af aan de randen, wat te zien is in het gebladerte. De kleuren zijn vrij donker, de foto's zijn een beetje onderbelicht en het dynamisch bereik is niet erg groot aangezien ik al snel een volledig witte lucht had. Het gebruik van HDR verlicht het probleem een beetje maar met het risico zeer onnatuurlijke foto's te krijgen, zijn er enkele voorbeelden van HDR in de volgende reeks foto's, het resultaat is niet altijd erg goed, hetzelfde voor het gebruik van AI. De groothoeksensor doet het wat beter als het om kleuren gaat, maar de Redmi 10 is duidelijk geen fotokampioen, het is een instaptelefoon die redelijk doorsnee foto's maakt. [b][b] [b][b] Technische test Voor mijn technische tests test ik de volgende criteria: scherpte bij centrum, randscherpte, kleurgetrouwheid, chromatische aberratie en dynamisch bereik. Deze tests worden uitgevoerd in een gecontroleerde omgeving om een vergelijking tussen de verschillende geteste telefoons mogelijk te maken. [b][b] Scherpte [b] Voor de hoofdsensor krijg ik een goede scherpte in het centrum (niet te veel en niet te weinig) en een tot 3 keer slechtere scherpte aan de randen. Voor de secundaire sensor is de scherpte in het centrum niet erg goed, deze komt min of meer overeen met de scherpte van de randen van de hoofdsensor. De secundaire sensor is ongeveer 3 keer minder scherp dan de hoofdsensor. [b][b] Colorimetrie [b] Ik kreeg een dE van 12,83 voor de hoofdsensor en een dE van 10,11 voor de secundaire sensor. Dit zijn significante verschillen waardoor er op bepaalde kleuren een afwijking ontstaat. Ik merk hier dat de secundaire sensor meer natuurgetrouwe kleuren biedt dan de hoofdsensor. Deze (dE)-scores lijken misschien hoog omdat het menselijk oog een kleurverschil van een dE van 3 kan zien, maar de beste telefoons die ik heb getest hebben een dE tussen 8 en 9, de score van deze Redmi is niet zo slecht. [b][b] Dynamisch bereik [b] dynamisch bereik kunt u donkere en heldere gebieden vastleggen zonder informatie te verliezen. De hoofdsensor heeft een dynamisch bereik dat iets onder het gemiddelde ligt, hetzelfde geldt voor de secundaire sensor. Op buitenfoto's is dit te zien omdat je de wolkentextuur nauwelijks kunt onderscheiden als het licht niet goed genoeg is. [b][b] Chromatische aberratie [b] Ik ontdekte de aanwezigheid van chromatische aberraties op beide sensoren, maar de impact was vrij beperkt.[b][b]Foto test / bewolkt[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b][b]Test foto / nacht[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b][b]

Videokwaliteit

Stabilisatie[b] Videostabilisatie werkt snel op instaptelefoons, en de Redmi 10 is daarop geen uitzondering. De telefoon absorbeert de schokken van mijn stappen niet, het resultaat is niet catastrofaal, maar elke stap is duidelijk zichtbaar.[b]Video normale condities De Redmi 10 kan 1080p-video's produceren met 30 frames per seconde, de Redmi Note-reeks maakt het meestal mogelijk om 4k-video's te produceren. Omdat de video's gemaakt zijn met dezelfde sensor als degene die getest is voor de foto, vinden we ook dezelfde gebreken maar ik zou hier zeggen dat de scherpte minder goed is, het lijkt soms erg geforceerd maar dit gaat ten koste van het beeld kwaliteit. Het feit dat de video in 1080p is, speelt ook een rol als je je video's bekijkt op een pc-scherm met een resolutie hoger dan 1080p. De video's van de Redmi 10 zijn dan ook van redelijk gemiddelde kwaliteit, maar in deze prijsklasse is het vrij gebruikelijk.[b]Video low light[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Audiokwaliteit

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.[b]
Frequency Respons : +0.02 / -0.19
Noise Level : -92.9
Dynamic Range : 92.8
THD : 0.00114
Intermodulation : 0.013
Stereo crosstalk : -86
Frequency Response[b]Deze test is bedoeld om te testen of het toestel in staat is alle frequenties correct te reproduceren. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om op alle frequenties een goed geluid te zien, is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen.
Het geluid dat door de hoofdtelefoon wordt geproduceerd, is van betere kwaliteit dan dat van de luidsprekers. De Redmi 10 kan de meeste frequenties vrij natuurgetrouw weergeven, hij wijkt op hoge tonen net een klein beetje af van de benchmark. Met de koptelefoon is het geluid getrouwer in de basklanken dan in de hoge tonen, het is een beetje het tegenovergestelde van wat ik met de luidsprekers heb gezien, maar het is heel normaal en gebruikelijk.[b]Dynamisch bereik[b]Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus te spelen te testen. Ook hier moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de referentie staan.
Het geluid dat door de hoofdtelefoon wordt geproduceerd, is behoorlijk krachtig en vormt geen noemenswaardig vervormingsprobleem. Ik vergeleek de Redmi 10 met de Umidigi Bison Pro omdat ik ze tegelijkertijd aan het testen was, ik kreeg zeer vergelijkbare resultaten.[b]Geluidsniveau[b]Deze test heeft tot doel te bepalen of het geteste apparaat in staat is om geluiden zonder veel ruis te reproduceren. Een hoge score duidt op een lage parasietendruk, een lagere score duidt op een hogere aanwezigheid van parasieten.
Ik heb geen enkele storing in het geluid opgemerkt, de waarden liggen vrij dicht bij de norm.[b]

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven. [b]
Screen grootte : 6.5
Resolutie : 1080 x 2400
Ratio : 19.5:9
Type : LCD IPS
% oppervlakte : 83
dE wit : 5.3
dE rood : 1.2
dE groen : 1.8
dE blauw : 1.4
dE geel : 0.9
dE cyan : 3.4
dE magenta : 1.5
Wit temperatuur : 6628
Contrast : 1278:1
Helderheid : 370
Colorimetrie[b]
Ik kreeg een dE van 2.2 met behulp van de standaard kleurmodus van de Redmi 10. Standaard gebruikt de telefoon de "levendige kleur" -modus die de dE boven 5 verhoogt. De "levendige kleurmodus" "kan de indruk wekken dat het beeld beter is omdat de verzadiging soms overdreven is, maar vanuit colorimetrisch oogpunt is het de standaardwereld die het beste resultaat biedt en met 2.2 behoort de Redmi 10 tot het goede gemiddelde van de rangschikking. [b][b] De temperatuur van het wit is 6628K, het is een waarde die vrij dicht bij de standaard ligt, het wit is daarom erg wit en niet blauwachtig zoals op sommige telefoons.[b][b]Top 10 - rangschikking van de beste schermen op basis van colorimetrie
1. Xiaomi Mi 10 Lite 5g dE = 0.73
2. Xiaomi Mi 10t Pro dE = 0.83
3. Realme Gt dE = 1.17
4. Xiaomi Mi 11 Lite dE = 1.19
5. Xiaomi Redmi Note 8 dE = 1.2
6. Xiaomi Redmi Note 10 dE = 1.23
7. Xiaomi Redmi Note 10 Pro dE = 1.31
8. Samsung Galaxy S20 dE = 1.4
9. Poco M3 dE = 1.4
10. Xiaomi Mi 9 Lite dE = 1.46

Aantal smartphones in de ranglijst:52
Positie van deze smartphone in de ranglijst:21/52

Let op: het colorimetrische verschil wordt gemeten in dE. Na drie uur zal het menselijk oog een colorimetrisch verschil waarnemen, dus de dE moet het laagst zijn. De tests zijn allemaal uitgevoerd met een colorimetrische sonde.
[b]Helderheid / Contrast[b]Ik heb een helderheid van 372 cd / m² gemeten door de voorsensor met licht te overspoelen en ik vind deze meting vreemd omdat Xiaomi-schermen over het algemeen helderder zijn. Ik heb geprobeerd de lichtinvoer te variëren voor het geval de lichtsensor anders was geplaatst, maar kreeg er niet meer uit. Deze helderheid is voldoende voor gebruik thuis of op een overdekte plek, maar in direct zonlicht is het scherm niet goed af te lezen. [b][b] Ik heb een contrast van 1278:1 gemeten, het is een gemiddeld contrast voor dit soort schermtype. Als u gewend bent om een LCD-scherm te gebruiken, zult u geen problemen ondervinden. Aan de andere kant, als je van een Amoled-scherm komt, zal het lage contrast erg opvallen.[b]

Biometrie

Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Besturingssysteem

[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Accessoires Redmi 10

Om nog meer te genieten van je ervaring met je smartphone bied ik links naar allerlei accessoires die je misschien handig vindt

Beschermhoes / koffer redmi 10
Screen beschermfolie redmi 10
Geheugenkaart redmi 10
USB-kabel / oplader redmi 10
Koptelefoon redmi 10
Fietsenrek redmi 10

Vergelijk Redmi 10 met de anderen

Ik heb voor elke test een score van 1 tot 10 toegekend die de sterke en zwakke punten van een product bepaalt. Ik gebruik 0 voor criteria die (nog) niet zijn getest. Een score van 1 tot 3 duidt op slechte prestaties (en ja, dat is ook zo), een score van 4 tot 6 duidt op gemiddelde prestaties, een score van 7 tot 8 duidt op goede prestaties en een score van 9 en 10 duidt op uitzonderlijke prestaties. .
De score wordt berekend op basis van mijn metingen en als er geen metingen zijn, is het een subjectieve mening op basis van mijn ervaring.

De scores zijn niet statisch, ze veranderen in de loop van de tijd omdat de prestaties van nieuwe producten veranderen en hiermee moet rekening worden gehouden.

Redmi 10
Afwerking kwaliteit7.56.00
Batterijprestaties7.008.00
CPU-prestaties6.56.5
GPU-prestaties6.56.5
Schermkwaliteit7.007.00
foto kwaliteit6.505.00
Video kwaliteit6.505.00
Wi-Fi-prestaties7.007.00
Mobiele downloadsnelheid7.005.00
Gevoeligheid van het mobiele netwerk6.006.00
Frequentiebereik7.007.00
Geluidskwaliteit7.006.00
GPS-prestaties8.006.00
Besturingssysteem8.008.00
Totale score97.589
Wereldwijde ranglijst
1. Realme Gt 112.5 / 140
2. Poco F2 Pro 111.5 / 140
3. Poco F3 111.5 / 140
4. Samsung Galaxy S20 111 / 140
5. Poco X3 Pro 107.5 / 140
6. Samsung Galaxy S10+ 107 / 140
7. Xiaomi Redmi Note 10 Pro 106.5 / 140
8. Xiaomi Mi 9t Pro 106 / 140
9. Samsung Galaxy A52 104 / 140
10. Tcl 10 Pro 104 / 140
11. Xiaomi Mi 11 Lite 104 / 140
12. Xiaomi Redmi Note 10s 102 / 140
13. Poco M4 Pro 101.5 / 140
14. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 101 / 140
15. Poco X3 101 / 140
16. Xiaomi Mi Note 10 Lite 101 / 140
17. Xiaomi Redmi Note 10 101 / 140
18. Redmi Note 9t 100.5 / 140
19. Xiaomi Redmi Note 8 Pro 100 / 140
20. Poco M3 Pro 98 / 140
21. Doogee S96 Pro 98 / 140
22. Xiaomi Redmi Note 9s 98 / 140
23. Xiaomi Mi 9 Lite 98 / 140
24. Redmi 10 97.5 / 140
25. Xiaomi Redmi Note 8 97 / 140
26. Umidigi Bison Pro 95 / 140
27. F150 R2022 95 / 140
28. Poco M3 94.5 / 140
29. Xiaomi Redmi Note 7 94 / 140
30. Realme 6 93 / 140
31. Umidigi A9 Pro 92 / 140
32. Umidigi Bison 92 / 140
33. Oukitel C21 89.5 / 140
34. Xiaomi Mi A3 89 / 140
35. Nokia 5.3 89 / 140
36. Motorola G8 Power 89 / 140
37. Xiaomi Redmi Note 9 89 / 140
38. Oneplus Nord N100 88.5 / 140
39. Honor 9x 88 / 140
40. Meizu Note 9 86 / 140
41. Xiaomi Mi 8 Lite 86 / 140
42. Xiaomi Redmi Note 5 85 / 140
43. Umidigi S3 Pro 83 / 140
44. Samsung Galaxy A21s 82 / 140
45. Umidigi F2 82 / 140
46. Redmi 9a 81 / 140
47. Redmi 9c 80 / 140
48. Ulefone Armor 7e 80 / 140
49. Doogee S58 Pro 78.5 / 140
50. Honor 8x 78 / 140
51. Umidigi F1 77 / 140
52. Huawei Y6 2019 74 / 140
53. Xiaomi Mi 10t Pro 57 / 70
54. Xiaomi 11t 16 / 20
55. Google Pixel 5 15 / 20
56. Elephone U5 0 / 0

Test / beoordeling conclusie

[b]Ik moet nog wat resultaten publiceren maar om jullie niet te laten wachten, zal ik alvast de conclusie schrijven. De Redmi 10 is een telefoon op instapniveau, als je dit in gedachten houdt, zal de rest van de conclusie logischer voor je zijn. [b][b] Het eerste dat me verraste met deze telefoon is de afwerking, want zelfs als deze telefoon grotendeels van plastic is gemaakt, is het afwerkingsniveau hoger dan wat Xiaomi heeft gebruikt om te produceren voor zijn instap- niveau telefoons. Ik heb de witte versie gekocht en vind deze telefoon best stijlvol. Het fotoblok is misschien een beetje te veel op de achterkant, maar het is hetzelfde voor de meeste telefoons in deze prijsklasse [b][b] Deze Redmi 10 is helemaal geen kampioen, maar ik kan het niet vind het echt fout. De kwaliteit van de foto's en video's is gemiddeld, de gevoeligheid op het netwerk is gemiddeld, de wifi-snelheid is gemiddeld, de prestaties zijn gemiddeld, de geluidskwaliteit is goed, alleen de GPS onderscheidt zich van het gemiddelde met een nauwkeurigheidsniveau van 1 meter . [b][b] Xiaomi heeft de productie van telefoons met een goede prijs-kwaliteitverhouding onder de knie en daarom gebruikt Xiaomi, wanneer de prijs daalt, gemiddelde componenten, maar slaagt het er toch in om de meeste andere telefoons in dezelfde prijsklasse voor te blijven . De Redmi 10 biedt prestaties vergelijkbaar met een Samsung Galaxy A32 door 100 € minder te kosten en het is vooral bij Xiaomi dat je concurrenten moet vinden. Telefoonprijzen zijn de afgelopen maanden flink gestegen en een telefoon als de Redmi Note 10 die ik voor € 150 kocht, kost nu € 100 meer. Dit maakt de concurrentie voor de Redmi 10 een beetje vrij voor degenen die niet meer dan 200 € willen betalen, maar als je bereid bent iets meer te betalen, zou ik de Redmi Note 10 aanraden, die een veel evenwichtiger telefoon is dan alleen over alle punten getest op mijn site.[b]Sterktes[b]GPS-nauwkeurigheid [b] Levensduur batterij (met scherm op 50%) [b] Afwerking [b] WiFi snel genoeg voor streaming [b] Schermcolorimetrie [b][b][b]Zwaktes[b]Gemiddelde foto-/videokwaliteit [b] Schermhelderheid niet [b] Gemiddelde 4G-netwerkgevoeligheid [b][b][b]Alternatieven voor dit product[b][b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Opmerkingen

Discussieer mee / Stel je vragen

Je reactie wordt na validatie gepubliceerd. Ik reageer in mijn vrije tijd op meer dan 1500 reacties per jaar, dus ik kan niet altijd even snel reageren. Je e-mailadres is niet publiekelijk zichtbaar en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.









Ontvang een e-mail wanneer er een reactie is gepubliceerd