Op deze pagina:
Prijs Xiaomi Redmi Note 10s
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Hardware
Fotokwaliteit
Videokwaliteit
Audiokwaliteit
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Vragen

Abonneren
Abonneer je op mijn YouTube kanaal om updates te ontvangen
[TEST] Redmi Note 10s : test / review

Redmi Note 10s : test / review

Categorie: Smartphones

De Redmi S-reeks verscheen voor het eerst in 2020 met de Redmi Note 9s. De Redmi Note 10s is een telefoon die tussen de Redmi Note 10 en de Redmi Note 10 Pro past. De Redmi Note 10s moet worden gezien als een telefoon die het uiterlijk (grootte / gewicht) van de Redmi Note 10 overneemt met iets meer prestaties en een betere camera. Het is dus een middenklasse telefoon die een goede prijs / prestatie verhouding biedt en soms zijn dit details die hem onderscheiden van de andere twee modellen. [b][b] Xiaomi lanceert zoveel modellen dat het soms moeilijk is om te kiezen, dus ik zal proberen dingen te benadrukken die je misschien ten gunste van deze telefoon zouden kunnen tippen. Er is nooit echt een grote winnaar bij Xiaomi, hun telefoons zijn altijd ergens goed in en niet zo goed in andere dingen, dus de keuze zal gebaseerd moeten zijn op wat voor jou belangrijk is. Als de foto bijvoorbeeld een prioriteit bij jou is, zou ik zeggen dat de Redmi Note 10s de beste keuze zou moeten zijn, maar dat kon ik pas bevestigen na het voltooien van deze test.[b][b][b]linkWebsite waar ik de Xiaomi Redmi Note 10s gekocht heb: https://s.click.aliexpress.com/e/_9ulmmV[b]

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.[b]
Waarin verschillen mijn tests van andere op het web?

- Ik koop de toestellen meestal met mijn eigen geld, de prijs is dus net even belangrijk als voor je!
- Ik bewaar de toestellen minstens enkele weken (soms meer) om te zien wat ze waard zijn in reële omstandigheden.
- Ik beantwoord (indien mogelijk) je vragen om je te helpen beslissen voordat je de toestellen koopt.
- niemand betaalt me om deze reviews te doen, ik ben dus volledig neutraal en onafhankelijk.
- Mijn pagina's zijn niet gevuld met advertenties.


Redmi 10: test / review / recensie
Umidigi Bison Pro : test / review / recensie
iiiF150 R2022 : test / review
Realme 6 test, review en prijs
Motorola G8 Power test / review en prijs
Xiaomi Mi 9T Pro test / review en prijs
Xiaomi Redmi Note 7 test, review, beoordeling
Umidigi F1 test, beoordeling, prijs
Poco M3 Pro : test / review
Redmi Note 10s : test / review

Prijs Xiaomi Redmi Note 10s

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Xiaomi Redmi Note 10s van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.[b]
Xiaomi Redmi Note 8 Pro 4G Phablet 6Go de RAM 128Go de ROM Version EU...
2021-10-21 07:01
170 USD
Xiaomi Redmi Note 9T 64GB 4GB RAM | 6.53" Display | Android 10 | Gorilla Glass 5 | Li-Po 5000 mAh | ...
2021-10-21 08:14
180 USD
Redmi Note 9 4GB+128GB Version EU...
2021-10-21 07:01
175 USD
Xiaomi redmi note 10s...
2021-10-20 06:07
190 EUR
XIAOMI REDMI NOTE 10S 64/128GB. 6GB RAM. MTK HELIO G95. VERSION GLOBAL ESPAÑOL....
2021-10-21 06:26
195 EUR
Xiaomi Redmi Note 10S Onyx Gray 64GB Dual SIM 0050, Grau...
2021-10-21 10:05
198 EUR
[b]
helpBovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

12 mei 2020: ik koop de Redmi Note 10s op Aliexpress voor pre-order, ik stel me voor dat ik 3 weken moet wachten voordat ik hem ontvang. [b] 23 juni 2020: ik heb eindelijk de Redmi Note 10s ontvangen na meer dan een maand wachten, het lijkt erop dat iemand te voet uit China is gekomen om het bij mij te bezorgen.[b]

Waarom deze telefoon?

Ik ben altijd op zoek naar goede deals, ik heb scripts die 24 uur per dag draaien om de juiste prijzen te vinden. Ik had gezien dat Xiaomi een Redmi Note 10s zou lanceren, maar ik had niet al te veel aandacht besteed omdat ik dit jaar al veel Xiaomi had gekocht. Ik ben helemaal alleen om mijn tests te doen, ik moet keuzes maken. Ik ben van gedachten veranderd toen ik een waarschuwing ontving voor de Redmi Note 10s en het lanceringsaanbod van bijna € 150. Voor deze prijs is het een prijs die dicht bij het Poco-assortiment ligt en de Redmi Note 10s is verre van belachelijk in vergelijking met het Poco-assortiment en het is uitgerust met een goede fotosensor met de Samsung GW3 die ik heb getest op de Xiaomi Mi 11 Lite . [b][b] Dus voordat ik een overdosis op Xiaomi neem, laat ik mezelf nog steeds verleiden door deze Redmi Note 10s, ik denk dat deze telefoon zijn plaats zal vinden in het Xiaomi-assortiment en dat hij schaduw zal gaan doen de PRO-versie die nauwelijks iets krachtiger is en geen betere fotosensor biedt.[b]

Uitpakken

Xiaomi heeft bijna al zijn dozen gestandaardiseerd, dus het is niet op basis van de doos dat de Redmi Note 10s zal opvallen, naast de verpakking heeft het een familiegelijkenis met de Redmi Note 10 , we zouden kunnen ze bijna verwarren. De doos bevat de telefoon, een transparant zacht siliconen hoesje, een handleiding, een oplader en een type-c usb-kabel. [b]
Lengte : 160.5
Breedte : 74.5
Dikte : 8.3
Gewicht : 179
Jack uitgang : Ja
Type USB : Type C
Infrarood port : Ja

Eerste configuratie

De Redmi Note 10s is de eerste telefoon die ik heb getest met MIUI 12.5 standaard geïnstalleerd, ik heb deze versie van MIUI nog nooit eerder op andere telefoons getest. Verandert dit iets? Ja en nee. De grafische interface van de telefoonconfiguratie is anders, de schermen zijn herzien met meer ruimte voor illustraties en de interface is over het algemeen luchtiger. De configuratiestappen veranderen niet en het feit dat de MIUI-schermen opnieuw zijn ontworpen, wordt het verschil tussen deze schermen geproduceerd door Xiaomi en die opgelegd door Google nog duidelijker. [b][b] De verbetering is daarom voornamelijk van cosmetische aard en de opmerkingen die ik eerder heb gemaakt, blijven volledig geldig, met name deze wens van Xiaomi om te proberen zijn cloud en zijn applicaties op te leggen is een constante bij Xiaomi. [b]

Afwerking

De Redmi Note 10s is een instaptelefoon, maar bij Xiaomi is het gebruik van de term "instapniveau" niet denigrerend, want jaar na jaar is Xiaomi erin geslaagd om steeds meer telefoons te produceren die interessant zijn in deze prijsklasse en vandaag is Xiaomi ongetwijfeld het merk dat het beste prijs/kwaliteit compromis biedt. De Redmi Note 10s heeft veel overeenkomsten met de Redmi Note 10 (dus zonder S). Het heeft min of meer dezelfde afmetingen, het fotoblok lijkt erg op elkaar en het materiaal dat op de achterkant van de telefoon is gebruikt, is bijna identiek. [b][b] De achterkant van de telefoon is gemaakt van plastic en biedt een licht metalen reflectie van licht. Dit is een recept dat Xiaomi al op andere telefoons heeft gebruikt door te variëren met de kleuren en het type fotoblok. Dit formaat is niets origineels maar ik vind dat het geheel best geslaagd is, het ademt geen premium maar de telefoon vervormt niet aan de achterkant zoals bij de Redmi Note 9. [b][b]
De foto-eenheid steekt een beetje uit aan de achterkant van de telefoon, maar dit effect is niet erg opvallend zoals op een Poco, deze sensoreenheid is samengesteld uit een hoofdsensor (Omnivision), een secundaire ultragroothoeksensor (Sony ), een portretsensor (Omnivision) en tot slot een macrosensor (ook Omnivision). Zelfs als de fotosensoren niet hetzelfde zijn als op de Redmi Note 10, gebruikt de optische eenheid hetzelfde type formaat. [b][b]
Het scherm beslaat 83% van het frontpaneel, randen zijn zichtbaar maar ze zijn redelijk vergelijkbaar met andere modellen van het merk in deze prijsklasse. Het scherm wordt onderbroken door een fotosensor in de vorm van een stoot, ook hier is het vrij klassiek, de stoot is goed zichtbaar maar niet hinderlijk. [b][b]
Hieronder vinden we de gebruikelijke elementen zoals de usb type c poort, de audio jack connector en een speaker. De Redmi Note 10s produceert stereogeluid, de andere speaker zit bij de luisterende speaker. [b][b] De Redmi Note 10s schittert niet met zijn originaliteit, maar biedt een echt goed afwerkingsniveau voor deze prijsklasse, hij neemt een instapkarakter aan zonder zijn uiterlijk te verwaarlozen.[b]

Specificaties

[b]De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon. Ik heb de 6Gb / 64Gb-versie gekocht en u vindt alle technische kenmerken van de telefoon op de volgende schermafbeeldingen. [b][b] Dit zijn de eigenaardigheden die ik opmerkte in vergelijking met de Redmi Note 10: [b] - De Redmi Note 10s gebruikt hetzelfde scherm [b] - De Redmi Note 10s gebruikt hetzelfde vingerafdruksensor [b] - De Redmi Note 10s biedt 2Gb meer RAM [b] - De wifi-chipset is compleet anders en je zult in de rest van deze test zien dat dit een goede zaak is [b] - De GPS van de Redmi Note 10s gebruikt een Mediatek-chipset die een betere nauwkeurigheid biedt dan andere merken [b][b]

CPU / GPU Prestatie

CPU : MediaTek Helio G95
GPU : Arm Mali-G76
Geheugen (RAM) : 6 - 8Gb
Opslagcapaciteit : 64 - 128 Gb
[b][b]Xiaomi lijkt zich voor zijn CPU's en GPU's niet aan een bepaalde fabrikant te willen binden, sommige modellen zijn uitgerust met Snapdragon-processors en andere met Mediatek-processors. Wat verandert dit voor de consument? Niet veel omdat deze processors min of meer dezelfde prestaties bieden met soms pure prestatieverschillen en soms beter energiebeheer. De meest zichtbare factor van verschil tussen deze twee processorsfamilies is de precisie van de GPS, waar ik met een Snapdragon nooit een precisie onder de 3 meter heb behaald, terwijl ik met een Mediatek een niveauprecisie van 1 meter behaalde. De Redmi Note 10s is uitgerust met een Mediatek-processor, dus ik zou verwachten dat de GPS-prestaties beter zijn dan die van de Redmi Note 10 Pro. [b][b] Voor het grafische gedeelte vinden we dezelfde twee families van GPU's met aan de ene kant de Qualcomm Adreno en aan de andere kant de ARM Mali, de Redmi Note 10s gebruikt een ARM Mali G76 die de 'wij vind je ook in andere telefoons zoals de Huawei P30, Redmi Note 8 Pro, Realme 6 en nog veel meer. Het is daarom geen GPU van de laatste generatie, maar biedt een goed prestatieniveau voor de meeste gebruikers.[b]

Benchmark Antutu/3DMark

Ik kreeg een score van iets meer dan 276.000 punten met Antutu, deze score plaatst de Redmi Note 10s boven de Redmi Note 10 en onder de Redmi Note 10 Pro. De Redmi Note 9T en de Samsung Galaxy A52 zijn andere voorbeelden van telefoons die qua prestaties erg op elkaar lijken. [b][b] Met zo'n hoge score geeft de Redmi Note 10s je een comfortabele dagelijkse ervaring en kun je zelfs de meeste games spelen zonder al te veel opofferingen te maken op het gebied van graphics. Alleen meer hebzuchtige games zoals Fortnite zullen iets minder vloeiend zijn. [b]
Antutu score : 276632
Antutu CPU : 84178
Antutu GPU : 90822
Antutu UX : 51274
Antutu Mem : 50358
[b]Top 10 - prestatieclassificatie op basis van Antutu
1. Realme Gt - 811858
2. Oppo Find X2 Pro - 605184
3. Oneplus 8t - 595000
4. Poco F3 - 589677
5. Xiaomi Mi 10t Pro - 581650
6. Oneplus 8 Pro - 579417
7. Xiaomi Mi 10 - 579114
8. Poco F2 Pro - 569559
9. Samsung Galaxy S20 Fe - 565000
10. Samsung Galaxy S20 - 503905

Aantal smartphones in de ranglijst:130
Positie van deze smartphone in de ranglijst:44/130

Opmerking: deze ranglijst bevat alleen de telefoons die ik heb getest en enkele andere die ik ter referentie heb toegevoegd.
[b]Gaming[b]Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten. Ik kon de UHD- en HDR-modus op PUBG Mobile gebruiken met de Redmi Note 10s, dit is de eerste keer dat deze opties beschikbaar zijn voor een telefoon in deze prijsklasse. De ervaring is over het algemeen erg goed, maar de applicatie die ik gebruik om de video's op te nemen, heeft de video niet opgenomen met een voldoende hoge FPS, het geeft een indruk van weergavevertraging, maar in werkelijkheid is er geen. De ervaring voor dit soort games is dan ook meer dan bevredigend.[b]

Netwerkprestatie

De Redmi Note 10s is niet 5G-compatibel, maar het zou me niet verbazen als later dit jaar een 5G-versie verschijnt. Voor 3G / 4G-frequenties biedt de Redmi Note 10s een goede frequentiedekking waarmee u hem overal in Europa kunt gebruiken.[b]
3G frequenties : B1 (2100), B2 (1900), B4 (1700/2100 AWS A-F), B5 (850), B8 (900)
4G frequencies : B1 (2100), B2 (1900), B3 (1800), B4 (1700/2100 AWS 1), B5 (850), B7 (2600), B8 (900), B20 (800), B28b (700), B28a (700), B38 (TDD 2600), B40 (TDD 2300), B41 (TDD 2500)
Bluetooth : Bluetooth 5.0 LEFaible consommation d'énergie
SAR / Hoofd : 0.599
SAR / lichaam : 0.904
Volte : Ja
VoWifi : Ja
NFC : Ja
Aantal metingen : 957
Gemiddeld signaal (referentie) : -92.07
Gemiddeld signaal (telefoon) : -97.62
Gemiddelde afwijking referentie/telefoon : -5.55
Min/Max-signaal (referentie) : -90 / -102
Min/Max-signaal (telefoon) : -96 / -102
Kies je land om te controleren of je telefoon compatibel is:


Met de onderstaande frequenties kun je zien of deze telefoon compatibel is met je provider of dat je deze kunt gebruiken waar je op vakantie gaat.


Signaal 4G (voor december 2020)[b]De capaciteit om het netwerk correct op te pikken is een essentieel element voor een telefoon, maar het wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te pikken te meten, voer ik een groot aantal metingen uit op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. Deze metingen worden dus onder reële omstandigheden uitgevoerd en niet in een laboratorium, ze zijn niet wetenschappelijk maar geven een goede indicatie van de prestaties. [b][b]Gevoeligheidsclassificatie van netwerksignaal
Telefoon getest:Gemiddeld signaal (dBm)Aantal metingen:
Xiaomi Mi 9t Pro-881600
Xiaomi Redmi Note 5-91.305600
Xiaomi Mi 9 Lite-93788
Samsung Galaxy A70-94.5111975
Nokia 5.3-94.98531
Realme 6-95.142301
Xiaomi Redmi Note 8 Pro-95.9221599
Xiaomi Mi A3-95.951000
Huawei Y6 2019-95.951199
Doogee S58 Pro-96.22856
Redmi 9a-96.481000
Meizu Note 9-96.68937
Motorola G8 Power-96.881032
Xiaomi Redmi Note 7-97.011430
Redmi 9c-97.041000
Umidigi S3 Pro-97.131200
Xiaomi Redmi Note 8-97.34879
Samsung Galaxy A21s-97.781000
Umidigi F1-97.82298
Ulefone Armor 7e-98.71000
Xiaomi Mi Note 10 Lite-991000
Honor 9x-99.14899
Xiaomi Redmi Note 9s-99.41860
Poco F2 Pro-99.81247
Xiaomi Redmi Note 9-100.791785
Xiaomi Mi 10 Lite 5g-100.881198
Poco X3-101.19821
Umidigi F2-101.47712
[b][b]Signaal 4G (vanaf december 2020)[b]Ik heb besloten om de methode voor het meten van het netwerk te veranderen omdat ik merkte dat de configuratie van het mobiele netwerk in de loop van de tijd verandert. Dit maakt het moeilijker om telefoons te vergelijken omdat de omstandigheden niet meer exact hetzelfde zijn.[b][b]Om dit probleem te voorkomen, heb ik een apparaat opgezet dat 24 uur per dag een tiental parameters van het mobiele netwerk opvangt (bv.: cel id, rssi, rsrq, snr, frequentie,...). Ik plaats dan de telefoon naast het toestel gedurende 24 tot 48 uur met dezelfde metingen, zodat ik ze kan vergelijken.[b][b] Overzicht van de geteste telefoons met deze methode[b][b]
Telefoon getest:MetingenGemid. signaal (ref)Gemid. signaal (phone)Min/Max (ref)Min/Max (phone)
Samsung Galaxy S10+457-93.06-97.39-89 / -98-97 / -99
Xiaomi Mi 9t Pro669-93.69-95.84-90 / -95-92 / -98
Poco F2 Pro1438-91.02-94.99-89 / -94-94 / -96
Xiaomi Mi 10 Lite 5g1645-90.77-95.02- 88 / -98-95 / -100
Poco X3821-94.89-103.19-91 / -97.7-101 / -104
Umidigi Bison2343-92.71-96.46-90 / -99-94 / -102
Oukitel C211101-92.04-94.99-90 / -97-92 / -95
Poco M31116-92.09-91.74-88 / -98-90 / -99
Xiaomi Mi 10t Pro1071-90.61-94.03-88 / -94-94 / -96
Umidigi A9 Pro981-90.40-94.01-88 / -95-93 / -95
Redmi Note 9t1201-92.149-91.71-90 / -97-91 / -97
Xiaomi Redmi Note 10999-92.35-93.99-88 / -97-92 / -98
Xiaomi Redmi Note 10 Pro877-89.72-90.56- 88 / -92-89 / -95
Poco X3 Pro1876-91.45-92.91-90 / -94-90 / -96
Poco F31382-90.79-94.2-89 / -94-93 / -98
Oneplus Nord N100896-91.23-96.005-88 / - 99-96 / -99
Xiaomi Mi 11 Lite2875-91.36-91.49-87 / -96-90 / -96
Samsung Galaxy A521427-89.27-93.39-87 / -98-92 / -96
Doogee S96 Pro1259-94.2-91.21-90 / -102-88 / -95
Xiaomi Redmi Note 10s957-92.07-97.62-90 / -102-96 / -102
Poco M3 Pro1247-91.76-102.97-99 / -104-88 / -98
Realme Gt843-96.49-94.02-93 / -101- 92 / -96
F150 R20221002-92.4-105.1-90 / -97-98 / -110
Umidigi Bison Pro936-94.2-104.98-91 / -98-95 / -105
Xiaomi Redmi 102141-94.74-100.92-92 / -98-99 / -101
[b][b]Ik heb 957 metingen uitgevoerd in 4G om de netwerkgevoeligheid van de Redmi Note 10s te beoordelen en helaas deed Xiaomi een stapje terug omdat de gevoeligheid van deze telefoon beduidend lager is dan de beste Xiaomi die ik de afgelopen 6 maanden heb getest. Over de hele test kreeg ik een verschil van meer dan 5 dBm tussen deze telefoon en mijn meetapparaat, waar de Redmi Note 10 een score kreeg die heel dicht bij het meetapparaat lag. [b][b] In de volgende grafiek kunnen we duidelijk zien dat deze telefoon nooit de gevoeligheid van mijn meetapparaat weet te evenaren:
De score is echter niet zo slecht als bij een Poco X3 maar in deze prijsklasse doen de Redmi Note 10 en de Redmi Note 10 Pro het beter.[b][b][b]Download/Upload snelheid[b]Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.[b]Top 10 - snelheidsrangschikking tijdens downloaden
1. Samsung Galaxy S20 D:351Mbps U: 20Mbps
2. Poco X3 D:232Mbps U: 55Mbps
3. Xiaomi Mi 10 Lite 5g D:223Mbps U: 52Mbps
4. Poco F2 Pro D:207Mbps U: 53Mbps
5. Xiaomi Mi Note 10 Lite D:153Mbps U: 68Mbps
6. Xiaomi Mi A3 D:150Mbps U: 60Mbps
7. Xiaomi Redmi Note 9s D:150Mbps U: 60Mbps
8. Xiaomi Mi 8 Lite D:149Mbps U: 60Mbps
9. Samsung Galaxy A21s D:147Mbps U: 51Mbps
10. Huawei Y6 2019 D:145Mbps U: 61Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:30
Positie van deze smartphone in de ranglijst:0/30

Let op: de theoretische maximale snelheid van een telefoon wordt vaak beperkt door de configuratie van het mobiele netwerk en de congestie van het netwerk op het moment van de meting. Dus misschien kun je een hogere snelheid halen op een ander netwerk
[b][b]

Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.[b]
Wifi frequenties : 802.11a , 802.11b , 802.11g , 802.11n , 802.11n 5GHz , 802.11ac
Download snelheid : 325
Signaal / dicht : -17
Signaal / afstand : -67
Wifi-signaal[b]Ik heb een signaal gemeten van -17 dBm in de buurt van de router en -67 dBm op afstand, dit zijn goede waarden, het zijn precies dezelfde waarden die ik kreeg met de Redmi Note 10 terwijl de Redmi Note 10s een andere wifi-chipset gebruikt. Het verschil tussen deze twee telefoons zal beter zichtbaar zijn in de downloadtest. De Redmi Note 10s biedt daardoor een goede wifi-gevoeligheid.[b][b]Top 10 - rangschikking van wifi-gevoeligheid
1. Poco F2 Pro -11dBm
2. Xiaomi Redmi Note 10 Pro -12dBm
3. Realme Gt -12dBm
4. Samsung Galaxy A21s -13dBm
5. Oneplus Nord N100 -15dBm
6. Poco X3 Pro -15dBm
7. Poco F3 -15dBm
8. Redmi Note 9t -15dBm
9. Samsung Galaxy A52 -17dBm
10. Xiaomi Redmi Note 10s -17dBm

Aantal smartphones in de ranglijst:50
Positie van deze smartphone in de ranglijst:10/50

[b]Download/Upload snelheid[b]Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.[b]Top 10 - Ranglijst van wifi-downloadsnelheden
1. Poco F3 398Mbps
2. Poco X3 Pro 389Mbps
3. Xiaomi Redmi Note 10 Pro 367Mbps
4. Samsung Galaxy S20 351Mbps
5. Poco F2 Pro 341Mbps
6. Redmi Note 9t 332Mbps
7. Realme Gt 330Mbps
8. Doogee S96 Pro 328Mbps
9. Xiaomi Redmi Note 10s 325Mbps
10. Poco M3 Pro 323Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:49
Positie van deze smartphone in de ranglijst:9/49

Opmerking: ik heb een 400 Mbps-lijn en een modem die hogere snelheden kan leveren, maar ik weet nooit zeker hoeveel bandbreedte er beschikbaar is als ik een test doe.
[b]

GPS-prestaties

[b]Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en maak ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert de GPS het signaal om aan de weg te blijven hangen niet kunstmatig, het heeft geen markeringen, zodat je de werkelijke positie kunt zien. Ik gebruik dan een applicatie om de nauwkeurigheid van het signaal te meten. De Redmi Note 10s maakt gebruik van een Mediatek GPS-chip, chips van dit merk bieden meestal een hoger nauwkeurigheidsniveau en dit is opnieuw het geval voor deze telefoon omdat ik nauwkeurigheid krijg op 1m buitenshuis en deze nauwkeurigheid zakt tot 2-3 meter in de auto of achter een raam.[b][b]Top 10 - GPS-nauwkeurigheidsclassificatie
1. Oukitel C21 1m
2. Redmi 9a 1m
3. Xiaomi Redmi Note 10s 1m
4. Doogee S96 Pro 1m
5. Xiaomi Redmi Note 9 1m
6. Umidigi Bison Pro 1m
7. Xiaomi Redmi 10 1m
8. Redmi 9c 2m
9. Umidigi Bison 2m
10. Poco M3 Pro 2m

Aantal smartphones in de ranglijst:25
Positie van deze smartphone in de ranglijst:3/25

Opmerking: een nauwkeurigheid van 3 meter of minder kan eenvoudig worden gecorrigeerd door een goede GPS-applicatie. De telefoonprestaties spelen ook een rol bij de snelheid waarmee je scherm wordt bijgewerkt, dus de nauwkeurigheid kan in het gedrang komen door een te trage weergave.
[b]

Batterijduur

Capaciteit : 5000
Snel laden : Ja
W max : 33
Autonomie (100% helderheid) : 636.00
Autonomie (50% helderheid) : 1556.00
Oplaadtijd : 161.00
Ontladingssnelheid (100%) : 0.16
Ontladingsscore (100%) : 7.86
Ontladingssnelheid (100%) : 0.06
Ontladingssnelheid (50% : 3.21
Laadsnelheid : 0.62
Laadscore : 31.06
Vanaf maart 2020 heb ik mijn subjectieve batterijtest vervangen door een technische test om het werkelijke gedrag van de batterij beter te kunnen meten. Nu test ik de autonomie en de oplaadtijd onder absoluut identieke omstandigheden. Ik voer verschillende metingen uit, zodat deze test alleen al enkele dagen duurt en ik de telefoon voor niets anders kan gebruiken.

Batterijduur - methodologie
Om de levensduur van de batterij te testen, meet ik het batterijverbruik elke minuut in strikt identieke omstandigheden om telefoons te kunnen vergelijken en ook om je in staat te stellen je telefoon in dezelfde omstandigheden te evalueren. Ik sluit elke invloed uit van toepassingen die de meting zouden kunnen verstoren. De autonomie is niet lineair, de batterij ontlaadt zich soms veel sneller aan het einde. Dit is een frustrerend fenomeen, maar met mijn metingen weet je of je snel een oplader moet vinden.

Batterijduur
De batterij van de Xiaomi Redmi Note 10s heeft een capaciteit van 5000 mAh en is ontladen van 100% tot 1% in 636.00 minuten met 100% helderheid, hij is ontladen van 100% tot 1% in 1556.00 met 50% helderheid. Op deze manier krijg ik een gemiddelde ontlaadsnelheid van 0.16% per minuut bij 100% lichtsterkte en 0.06% per minuut bij 50% lichtsterkte, het verbruik is dus 7.86 mA per minuut bij 100% lichtsterkte en 3.21 bij 50% lichtsterkte. Om de efficiëntie van de telefoon en de invloed ervan op de batterij te kunnen vergelijken, moet je de 7.86 (of 50%) score vergelijken met die van andere smartphones, het cijfer moet zo laag mogelijk zijn.

Laadtijd - methodologie
Om de oplaadtijd te testen, gebruik ik altijd dezelfde lader met dezelfde kabel. Ik meet de oplaadtijd minuut voor minuut om de evolutie van de lading en de oplaadsnelheid te zien. De laadsnelheid van een batterij is niet lineair, maar vaak sneller aan het begin en langzamer aan het einde. De lader is compatibel met snel laden.

Laadtijd
De accu van het Xiaomi Redmi Note 10s heeft een capaciteit van 5000 mAh en is opgeladen van 1% tot 100% in 161.00 minuten. Dit geeft me een gemiddelde laadsnelheid van 0.62% per minuut en dus een toename van 31.06 mA per minuut. Om de prestaties van de Xiaomi Redmi Note 10s te vergelijken met andere telefoons, moet je de 31.06 per minuut score gebruiken, deze score moet zo hoog mogelijk zijn.

In het bijzonder: de laadsnelheid is niet altijd lineair, de onderstaande grafiek geef je een indicatie van het gedrag van de batterij.

De volgende tabel geeft een overzicht van de geteste telefoons met de technische accutest, ze zijn gerangschikt in volgorde van efficiëntie. Een hogere batterijcapaciteit zou logischerwijs moeten resulteren in een hogere levensduur van de batterij, maar dat is niet altijd het geval en het geeft geen indicatie van de efficiëntie van een telefoon.

SmartphoneCapaciteit (mAh)Levensduur (minuten)EfficiëntiescoreLevensduur (minuten) / 50%Efficiëntiescore / 50%Laadtijd.Laden score
Samsung Galaxy S204000565.007.081217.003.29136.0029.41
Oukitel C214000497.008.051324.003.02167.0023.95
Nokia 5.34000549.007.291096.003.65199.0020.10
Honor 9x4000770.005.191333.003.00151.0026.49
Umidigi A9 Pro4150552.007.521562.002.66112.0037.05
Xiaomi Mi 10 Lite 5g4160749.005.551541.002.70163.0025.52
Realme 64300704.006.111104.003.89162.0026.54
Realme Gt4500574.007.841057.004.2687.0051.72
Samsung Galaxy A524500652.006.901239.003.63165.0027.27
Poco F34520657.006.881840.002.46122.0037.05
Poco F2 Pro47001150.004.091536.003.06180.0026.11
Xiaomi Redmi Note 105000691.007.241728.002.89193.0025.91
Redmi Note 9t5000766.006.532054.002.43148.0033.78
Oneplus Nord N1005000808.006.191278.003.91663.007.54
Xiaomi Redmi Note 10s5000636.007.861556.003.21161.0031.06
Poco M3 Pro5000657.007.611647.003.04131.0038.17
Umidigi Bison Pro5000610.008.201632.003.06255.0019.61
Xiaomi Redmi 105000664.007.531684.002.97165.0030.30
Umidigi Bison5000550.009.091471.003.40238.0021.01
Redmi 9c5000656.007.621915.002.61170.0029.41
Redmi 9a5000694.007.201902.002.63195.0025.64
Samsung Galaxy A21s5000729.006.861283.003.90166.0030.12
Motorola G8 Power5000912.005.482792.001.79311.0016.08
Xiaomi Redmi Note 95020650.007.721808.002.78162.0030.99
Xiaomi Redmi Note 9s5020663.007.571876.002.68224.0022.41
Xiaomi Redmi Note 10 Pro5020625.008.031557.003.22213.0023.57
Umidigi F25150927.005.561854.002.78299.0017.22
Poco X3 Pro5160648.007.961688.003.06138.0037.39
Poco X35160653.007.901654.003.12181.0028.51
Doogee S58 Pro5180845.006.131908.002.71177.0029.27
Xiaomi Mi Note 10 Lite5260827.006.361609.003.27208.0025.29
Ulefone Armor 7e5500768.007.161140.004.82179.0030.73
Poco M36000842.007.131898.003.16217.0027.65
Doogee S96 Pro6350929.006.841405.004.52424.0014.98
F150 R20228300879.009.441498.005.54243.0034.16

helpHoe lees je deze cijfers?
De batterijcapaciteit is een belangrijk element bij het bepalen van de autonomie van een telefoon, maar het is niet de enige factor. Een telefoon met een grote batterij kan een kortere batterijduur hebben als hij meer stroom verbruikt. Als ik een voorbeeld uit het dagelijks leven zou moeten nemen, zou ik het universum van de auto gebruiken. Als een auto een grote brandstoftank heeft, zou hij een langere afstand moeten kunnen rijden, tenzij het gemiddelde brandstofverbruik hoger is. De score voor de efficiëntie van de batterij werkt op dezelfde manier, hij moet zo laag mogelijk zijn en staat voor het energieverbruik van de telefoon. Deze verschillen in efficiëntie zijn vaak gerelateerd aan de helderheid van het scherm, grote heldere schermen hebben de neiging om meer energie te verbruiken en zelfs als ze een grote batterij hebben, zal hun bereik korter zijn.

samengevat De Redmi Note 10s is voorzien van een 5000 mAh accu, dit soort capaciteit is bij Xiaomi bijna standaard geworden. De batterij laadt redelijk snel op (161 minuten) maar uiteindelijk duurt de laatste 10 procent langer. Het duurt ongeveer 35 minuten om 20% te bereiken. [b][b]
Ik heb een autonomie gemeten van 636 minuten met het scherm op 100% en 1556 minuten (iets meer dan 25 uur) met het scherm op 50%, de autonomie is dat niet lineair en wanneer het scherm op 100% helderheid staat, verbruikt het 2,48 keer meer energie dan bij 50%. Deze accuduur is goed en vergelijkbaar met de meeste Xiaomi telefoons in deze prijsklasse. Je kunt het ongeveer 3 dagen uithouden bij normaal gebruik en tussen één en twee dagen bij intensiever gebruik (tenzij je urenlang speelt met het scherm op 100%).
[b]

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.[b]

Hardware

Selfie / resolutie : 13
Selfie / sensor : Sony IMX355
Resolutie : 64
Sensor : Omnivision OV64B
De Redmi Note 10s is uitgerust met een Samsung GW3 48 Mpix-sensor. Ik had de mogelijkheid om deze sensor te testen in de Xiaomi Mi 11 Lite en ik was positief verrast met het resultaat. Ik ben nog niet klaar met mijn technische tests van deze sensor, maar ik zie in het bijzonder dat deze een betere kleurweergave biedt dan de Redmi Note 10 Pro, die echter een betere beeldkwaliteit zou moeten bieden. De Redmi Note 10s is momenteel de goedkoopste met Samsung GW3 uitgeruste telefoon. [b][b] Voor het ultragroothoekgedeelte neemt de Redmi Note 10s de Sony IMX 355 over, die ik dit jaar in ten minste 5 andere telefoons heb getest. De kwaliteit van ultragroothoeksensoren is inferieur aan de kwaliteit van groothoeksensoren, maar deze Sony IMX 355 doet het redelijk goed.[b]Standaard app[b] De standaard foto-app van de Redmi Note 10s is hetzelfde als op de meeste telefoons met MIUI 12, ik merkte geen verandering op MIUI 12.5. De instellingen aan de bovenkant van het scherm zijn gemakkelijk te gebruiken en af te lezen dankzij het gebruik van de zwarte achtergrond, die aan de onderkant van het scherm zijn stil en altijd in superpositie van het beeld, waardoor ze absoluut onleesbaar zijn als de scène erg helder is .[b][b]

Fotokwaliteit

Foto test / studio[b]
Ik had nog niet de gelegenheid gehad om de Omnivision OV64B-sensor te testen, Xiaomi gebruikt meestal Samsung- of Sony-sensoren. Ik nam foto's met deze sensor en de ultragroothoeksensor door alle beschikbare modi te doorbladeren (normaal, AI, HDR, AI + HDR, Pro, nacht, ...). In de normale modus maakt de Omnivision-sensor onderbelichte foto's, wat bijna altijd het geval is als ik foto's maak in de studio. Ik moest de belichtingstijd met twee inkepingen verlengen om de juiste helderheid te krijgen. De scherpte is in het centrum erg goed, maar het scherptegebied is erg smal. De gegradueerde verticale lijn op de color checker is erg scherp, maar het Google-logo op de rubix-kubus staat al op een minder scherp gebied. Het feit dat het onderwerp zich zo dicht bij de telefoon bevindt, verergert het probleem, het valt nog te bezien of dit scherpteprobleem nog steeds aanwezig zal zijn voor buitenfoto's waar de onderwerpen verder weg zijn. Ik ga een aparte technische test doen voor kleurnauwkeurigheid omdat ik met de onderbelichting van deze foto's niet echt een mening kan vormen. [b][b] De ultragroothoeksensor is een Sony IMX 355, het is dit jaar de meest gebruikte ultragroothoeksensor bij Xiaomi. Ik heb het dit jaar al minstens 5 of 6 keer getest. Dit type sensor produceert altijd foto's van mindere kwaliteit dan de hoofdsensor, maar in deze reeks sensoren is de Sony IMX 355 ongetwijfeld een van de beste sensoren. Uit de studiotest blijkt dat de Sony de belichting beter beheert dan de Omnivision sensor, er zijn uiteraard grote vervormingen maar dit is normaal, deze sensor is niet ontworpen om close-up foto's te maken. De scherpte in het centrum is iets slechter dan die van de Omnivision sensor en het is normaal voor dit soort sensoren maar het scherptegebied is breder dan bij de Omnivision sensor. [b][b][b][b]Foto test / zon[b]
Hoofdsensor: Omnivision OV64B Ik heb niet veel sensoren van het merk Omnivision getest en degene die ik heb getest waren zelden goede camera's. Dus ik was een beetje ongerust voordat ik deze Redmi Note 10s testte en helaas was mijn intuïtie goed. Alvorens in te gaan op de details van deze analyse, zal ik eerst de context herkaderen. De Redmi Note 10s wordt verkocht tussen 150 en 200 €, in deze prijsklasse zijn er smartphones uitgerust met sensoren zoals de Sony IMX 582 of soms zelfs de Sony IMX 682. De concurrentie is dan ook zwaar en om te kunnen concurreren met deze camera's ., we moeten de lat hoog genoeg leggen. [b][b] Ik heb voor deze eerste foto gekozen omdat deze heel goed illustreert waartoe deze Omnivision-sensor in staat is. Ik nam deze foto onder de zon, het licht was goed. Het eerste dat me opvalt zijn de kleuren, ze zijn flauw en de foto mist contrast. De AI-modus corrigeert dit maar dwingt de kleuren soms tot een onwerkelijke verzadiging. Het dynamisch bereik is ook niet erg breed omdat de lucht erg helder is en de wolken niet erg goed getekend zijn. De scherpte is redelijk matig, het blad verliest snel aan scherpte. [b][b] Ik nam tegelijkertijd een foto met een telefoon met een Sony IMX 682 en dit is hoe het eruit ziet: [b]
De omlijsting is iets anders, maar er is slechts een paar seconden verschil tussen deze twee foto's. [b][b] De Omnivision sensor van deze Redmi Note 10s haalt dus niet het niveau van de concurrentie en voor iets minder geld doen de Redmi Note 10 of de Poco X3 het beter. Secundaire sensor: Sony IMX355
De Sony IMX 355 is een "oude bekende", ik heb deze camera getest op vele andere telefoons en onder ultrabrede hoeksensoren zijn ongetwijfeld een van de beste. Het produceert beelden met alle fouten van sensoren van dit type, maar deze fouten (vloeien, vervagen, vervorming, chromatische aberratie, enz.) zijn minder uitgesproken. [b][b]Foto test / bewolkt[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b][b]Test foto / nacht[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b][b]

Videokwaliteit

Stabilisatie[b] Ik heb nog niet veel smartphones op instapniveau getest die 4K-video kunnen stabiliseren en het is niet de Redmi Note 10s die de situatie zal veranderen. Stabilisatie in 4k is niet effectief, de schokken van het lopen zijn goed zichtbaar en worden niet voldoende gedempt.[b]Video normale condities De Redmi Note 10s kan 4k 30 FPS opnemen zoals de meeste telefoons in deze prijsklasse. Het resultaat is helaas niet op het niveau van andere Xiaomi-modellen zoals de Redmi Note 10 of de Poco X3. De kleuren zijn dof, het dynamisch bereik is niet erg breed en de belichtingssprongen zijn erg opvallend, terwijl deze telefoon goed genoeg is om dit soort problemen te voorkomen. De scherpte is ook niet uitzonderlijk, het is het soort kwaliteit dat een jaar of twee geleden acceptabel zou zijn geweest, maar tegenwoordig vinden we veel beter voor dezelfde prijs.[b]Video low light[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Audiokwaliteit

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.[b]
Frequency Respons : 0.04 / -0.17
Noise Level : -93
Dynamic Range : 93
THD : 0.00180
Intermodulation : 0.205
Stereo crosstalk : -84.8
Frequency Response[b]Deze test is bedoeld om te testen of het toestel in staat is alle frequenties correct te reproduceren. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om op alle frequenties een goed geluid te zien, is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen.
Ik heb de Redmi Note 10s vergeleken met het vorige model (Redmi Note 9s) en ik zie een zeer duidelijke verbetering in de geluidskwaliteit. De Redmi Note 9 reproduceerde geluiden niet goed op alle frequenties, de prestaties waren grillig. De Redmi Note 10s heeft dit probleem niet en kan bovendien een breder frequentiebereik dekken, de hoge tonen wijken vrij snel af van de norm, echter het geluid zal daardoor finesse missen.[b]Dynamisch bereik[b]Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus te spelen te testen. Ook hier moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de referentie staan.
De Redmi Note 10s produceert een krachtig geluid met een beperkte mate van vervorming, het vermogen is vergelijkbaar met andere Xiaomi's die ik onlangs heb getest, Xiaomi heeft ongetwijfeld dezelfde luidsprekers hergebruikt op verschillende modellen. Het volumeniveau en de lage vervorming zijn redelijk vergelijkbaar met andere Xiaomi-telefoons in deze prijsklasse.[b]Geluidsniveau[b]Deze test heeft tot doel te bepalen of het geteste apparaat in staat is om geluiden zonder veel ruis te reproduceren. Een hoge score duidt op een lage parasietendruk, een lagere score duidt op een hogere aanwezigheid van parasieten.
Ik merkte geen interferentie met de Redmi Note 10s, het geluid gedraagt zich aanzienlijk beter dan de Redmi Note 9s, dit nieuwe model van de S-reeks is daarom veel beter dan zijn voorganger, maar behoort tot het gemiddelde van andere telefoons in dezelfde prijsklasse.[b]Concertopname[b]Het doel van deze test is om de opnamekwaliteit van de telefoon te meten wanneer er veel omgevingsgeluiden zijn. Omdat ik niet elke keer als ik een telefoon test de mogelijkheid heb om naar een concert te gaan, simuleer ik het geluid van een concert in een gesloten omgeving.Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven. [b]
Screen grootte : 6.43
Resolutie : 1080 x 2400
Ratio : 20:9
Type : Amoled
% oppervlakte : 83
dE wit : 2.6
dE rood : 3.8
dE groen : 2.2
dE blauw : 2.2
dE geel : 4.2
dE cyan : 3.6
dE magenta : 0.9
Wit temperatuur : 6587
Contrast : 4500000:1
Helderheid : 729
Colorimetrie[b]
De Redmi Note 10s gebruikt hetzelfde scherm als de Redmi Note 10, maar ik heb een iets hogere dE (zelfs in de standaardmodus). Ik heb met deze telefoon een dE-score van 2,78 behaald, het is een goede score maar Xiaomi heeft dit scherm minder goed gekalibreerd dan op de Redmi Note 10. A priori zou het verschil met het blote oog niet zichtbaar moeten zijn want met een dE onder de 3 doen we dat wel zie de verschillen niet echt. Het wit daarentegen is erg wit, de temperatuur van het wit is bijna perfect en het zwart is erg zwart dankzij het gebruik van een amoled scherm.[b][b]Top 10 - rangschikking van de beste schermen op basis van colorimetrie
1. Xiaomi Mi 10 Lite 5g dE = 0.73
2. Xiaomi Mi 10t Pro dE = 0.83
3. Realme Gt dE = 1.17
4. Xiaomi Mi 11 Lite dE = 1.19
5. Xiaomi Redmi Note 8 dE = 1.2
6. Xiaomi Redmi Note 10 dE = 1.23
7. Xiaomi Redmi Note 10 Pro dE = 1.31
8. Samsung Galaxy S20 dE = 1.4
9. Poco M3 dE = 1.4
10. Xiaomi Mi 9 Lite dE = 1.46

Aantal smartphones in de ranglijst:50
Positie van deze smartphone in de ranglijst:25/50

Let op: het colorimetrische verschil wordt gemeten in dE. Na drie uur zal het menselijk oog een colorimetrisch verschil waarnemen, dus de dE moet het laagst zijn. De tests zijn allemaal uitgevoerd met een colorimetrische sonde.
[b]Helderheid / Contrast[b]Ik heb een zeer hoog helderheidsniveau op deze Redmi Note 10s, ik heb een helderheid van 729cd / m² gemeten in de zonmodus, het is echt veel. Ik kreeg een vergelijkbare score met de Redmi Note 10, met een dergelijk helderheidsniveau kun je de telefoon in direct zonlicht gebruiken. [b][b] Xiaomi was de eerste die amoled-schermen onder de € 200 bracht en ook de Redmi Note 10s profiteert ervan. Het gebruik van amoled biedt een bijna oneindig contrast en daarom is in deze prijsklasse het scherm van de Redmi Note 10s ongetwijfeld een van de beste.[b]Lichtabsorptie/Reflectie[b]Het scherm van de smartphone reflecteert het licht en maakt er soms een echte spiegel van. Dit spiegeleffect maakt het moeilijker om te lezen. [b][b]De onderstaande absorptie-index geeft het percentage van het door het scherm geabsorbeerde licht aan. De leesbaarheid van een scherm is beter wanneer de absorptie-index hoog is.[b][b]
Telefoon getest:% lichtabsorptie
Samsung Galaxy S10+58
Xiaomi Mi 9T Pro52
Honor 9x65
Redmi Note 9s55
Motorola G8 Power60
Realme 654
Umidigi F248
Poco F2 Pro52
Redmi Note 956
Xiaomi Mi Note 10 Lite53
Samsung Galaxy S2047
Samsung Galaxy A21s53
De geteste telefoons hebben een gemiddelde absorptiegraad van54 %

Biometrie

De Redmi Note 10s gebruikt een vingerafdruksensor aan de zijkant zoals op de meeste Xiaomi-telefoons die dit jaar zijn uitgebracht. Deze vingerafdruksensor werkt zo goed dat wanneer ik een telefoon moet testen met een ander type sensor (bijvoorbeeld: onder het scherm), ik de neiging heb om deze uit te schakelen.[b]

Besturingssysteem

[b] De interface van MIUI 12.5 is niet veel veranderd in vergelijking met de vorige versie. De installatieschermen zijn verfraaid, maar dat verandert de ervaring niet fundamenteel. De nieuwe features zijn niet direct voor de hand liggend omdat het vooral functionaliteiten zijn die verbeterd zijn. [b][b] Wat is er nieuw? [b] - lancering van MIUI +: met deze functie kunt u uw telefoon koppelen aan uw computer, zoals aangeboden door Samsung met Samsung Dex. De koppeling wordt gedaan door een QR-code, maar ik denk dat de Redmi Note 10s geen toegang heeft tot deze functie omdat ik het niet in de instellingen heb gezien [b] - beveiligingsversterking, het is een mogelijk voorbeeld van het uitvoeren van een applicatie in een sandbox om te voorkomen dat een slecht onderhouden applicatie de rest van het systeem infecteert. [b] - een nieuwe tool voor het maken van aantekeningen met de mogelijkheid om te tekenen [b] - nieuwe geluiden, live achtergronden [b] - verminderd stroomverbruik [b][b]

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Accessoires Xiaomi Redmi Note 10s

Om nog meer te genieten van je ervaring met je smartphone bied ik links naar allerlei accessoires die je misschien handig vindt

Beschermhoes / koffer redmi note 10s
Screen beschermfolie redmi note 10s
Geheugenkaart redmi note 10s
USB-kabel / oplader redmi note 10s
Koptelefoon redmi note 10s
Fietsenrek redmi note 10s

Vergelijk Xiaomi Redmi Note 10s met de anderen

Ik heb voor elke test een score van 1 tot 10 toegekend die de sterke en zwakke punten van een product bepaalt. Ik gebruik 0 voor criteria die (nog) niet zijn getest. Een score van 1 tot 3 duidt op slechte prestaties (en ja, dat is ook zo), een score van 4 tot 6 duidt op gemiddelde prestaties, een score van 7 tot 8 duidt op goede prestaties en een score van 9 en 10 duidt op uitzonderlijke prestaties. .
De score wordt berekend op basis van mijn metingen en als er geen metingen zijn, is het een subjectieve mening op basis van mijn ervaring.

De scores zijn niet statisch, ze veranderen in de loop van de tijd omdat de prestaties van nieuwe producten veranderen en hiermee moet rekening worden gehouden.

Xiaomi Redmi Note 10s
Afwerking kwaliteit7.56.00
CPU-prestaties7.56.5
GPU-prestaties7.56.5
Schermkwaliteit87.00
foto kwaliteit6.55.00
Video kwaliteit6.55.00
Wi-Fi-prestaties7.57.00
Mobiele downloadsnelheid7.005.00
Gevoeligheid van het mobiele netwerk6.56.00
Frequentiebereik7.007.00
Geluidskwaliteit7.006.00
GPS-prestaties8.006.00
Besturingssysteem8.008.00
Totale score94.589
Wereldwijde ranglijst
1. Realme Gt 112.5 / 140
2. Poco F3 111.5 / 140
3. Poco F2 Pro 111.5 / 140
4. Samsung Galaxy S20 111 / 140
5. Poco X3 Pro 107.5 / 140
6. Samsung Galaxy S10+ 107 / 140
7. Xiaomi Redmi Note 10 Pro 106.5 / 140
8. Xiaomi Mi 9t Pro 106 / 140
9. Samsung Galaxy A52 104 / 140
10. Xiaomi Redmi Note 10 101.5 / 140
11. Poco X3 101 / 140
12. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 101 / 140
13. Xiaomi Mi Note 10 Lite 101 / 140
14. Redmi Note 9t 100.5 / 140
15. Xiaomi Redmi Note 8 Pro 100 / 140
16. Xiaomi Redmi Note 9s 98 / 140
17. Doogee S96 Pro 98 / 140
18. Xiaomi Mi 9 Lite 98 / 140
19. Poco M3 Pro 98 / 140
20. Xiaomi Redmi Note 8 97 / 140
21. Xiaomi Mi 11 Lite 96.5 / 130
22. Poco M3 94.5 / 140
23. Xiaomi Redmi Note 10s 94.5 / 130
24. Xiaomi Redmi Note 7 94 / 140
25. Realme 6 93 / 140
26. Umidigi A9 Pro 92 / 140
27. Umidigi Bison 92 / 140
28. Oukitel C21 89.5 / 140
29. Nokia 5.3 89 / 140
30. Xiaomi Redmi Note 9 89 / 140
31. Xiaomi Mi A3 89 / 140
32. Motorola G8 Power 89 / 140
33. Oneplus Nord N100 88.5 / 140
34. Honor 9x 88 / 140
35. Xiaomi Mi 8 Lite 86 / 140
36. Meizu Note 9 86 / 140
37. Xiaomi Redmi Note 5 85 / 140
38. Xiaomi Redmi 10 84.5 / 120
39. Umidigi S3 Pro 83 / 140
40. Umidigi Bison Pro 82 / 120
41. Umidigi F2 82 / 140
42. Samsung Galaxy A21s 82 / 140
43. Redmi 9a 81 / 140
44. Redmi 9c 80 / 140
45. Ulefone Armor 7e 80 / 140
46. Doogee S58 Pro 78.5 / 140
47. Honor 8x 78 / 140
48. Umidigi F1 77 / 140
49. Huawei Y6 2019 74 / 140
50. Xiaomi Mi 10t Pro 57 / 70
51. F150 R2022 53.5 / 80
52. Elephone U5 0 / 0

Test / beoordeling conclusie

[b]Ik heb de neiging om Xiaomi te vertrouwen en ik koop hun smartphones vaak zonder recensies op internet te hebben gelezen. In de meeste gevallen gaat het goed en er zijn gevallen waarin Xiaomi helaas een verkeerde stap zet. Xiaomi heeft ons dit jaar overspoeld met zoveel nieuwe modellen dat de concurrentie tussen de verschillende Xiaomi modellen flink is en je Xiaomi eerst met Xiaomi moet vergelijken voordat je gaat kijken wat er elders gedaan wordt. De Redmi Note 10s is geen slechte telefoon, maar hij is niet te vergelijken met andere Xiaomi-telefoons in dezelfde prijsklasse, ik denk met name aan de Redmi Note 10 of de Poco X3 (of zelfs de Poco X3 Pro, afhankelijk van de prijs) 'mogelijke promoties). [b][b] De Redmi Note 10s heeft een prijs / prestatie-positionering en in dit spel komt het uit als een winnaar als we ons beperken tot het Redmi-assortiment. Zodra je over de muur naar Poco kijkt, kom je al snel in aanraking met fellere concurrentie. Ik kan me voorstellen dat niet iedereen een fan is van het Poco-ontwerp en dat deze Redmi Note 10s zijn plaats kan vinden bij mensen die op zoek zijn naar goedkope prestaties zonder de identiteit van het Poco-gamertype. De Redmi Note 10s heeft een goed amoled-scherm, dit onderscheidt hem ook van de Poco die zich beperkt tot een IPS-scherm. Meer positieve punten kan ik hem helaas niet geven ten opzichte van de Poco. [b][b] Het fotogedeelte van deze Redmi is duidelijk niet op het niveau van wat Xiaomi gewoonlijk doet en aangezien het voor veel kopers een belangrijk aankoopcriterium is, raad ik aan om in plaats daarvan aan de zijkant van de Redmi Note te kijken 10 (zie mijn test) of zelfs de Poco X3 (met of zonder Pro). De andere zwakte van deze telefoon is de gevoeligheid voor het 4G-netwerk, het is onder het gemiddelde, dus als er iemand van jullie is die hun telefoons voor telefoons gebruiken (ja, het gebeurt nog steeds), doet de Redmi Note 10 het beter. . [b][b] Afgezien van prestaties, design en scherm, is de rest redelijk gemiddeld. Het geluid is goed zonder buitengewoon te zijn, het GPS-signaal is gemiddeld, de batterij is gemiddeld, ... Kortom, ik zal niet te lang op deze telefoon doorbrengen, ik heb meer positieve tests op deze telefoon gezien en ik begrijp het niet Ik laat je zelf de kwaliteit van de foto's beoordelen, evenals de andere punten die ik in deze test heb verzameld.[b]Sterktes[b]- voltooien [b] - prestaties [b] - scherm [b] - correcte batterijduur [b] - wifi-downloadsnelheid [b][b][b]Zwaktes[b]- netwerkgevoeligheid in 4G [b] - foto-/videokwaliteit [b][b][b]Alternatieven voor dit product[b][b]Als prestaties geen prioriteit voor je zijn, zou ik in plaats daarvan de Redmi Note 10 aanbevelen.Als prestaties belangrijk zijn, zal de Poco x3 Pro het veel beter doen qua prestaties, maar ook voor veel andere punten.[b]
Abonneren
Abonneer je op mijn YouTube kanaal om updates te ontvangen

Opmerkingen

Discussieer mee / Stel je vragen

Je reactie wordt na validatie gepubliceerd. Ik reageer in mijn vrije tijd op meer dan 1500 reacties per jaar, dus ik kan niet altijd even snel reageren. Je e-mailadres is niet publiekelijk zichtbaar en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.









Ontvang een e-mail wanneer er een reactie is gepubliceerd