Op deze pagina:
Prijs Redmi Note 11
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Hardware
Fotokwaliteit
Videokwaliteit
Externe geluidskwaliteit
Geluidskwaliteit (hoofdtelefoon)
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Vragen

Redmi Note 11 : test / review

Redmi Note 11 : test / review (tijdelijke promo 159€)
Categorie: Smartphones

Ik test het Redmi-assortiment sinds de Redmi Note 5, dus ik heb er veel getest sinds die eerste telefoon. Het Redmi Note-assortiment lijkt een cyclus te hebben waarin de ene generatie slechts een kleine evolutie lijkt te zijn van de volgende generatie en soms maakt het Redmi Note-assortiment een grotere sprong voorwaarts. Het vorige model, de Redmi Note 10, maakte een grote sprong voorwaarts door de lat echt hoog te leggen in vergelijking met de concurrentie. Deze Redmi Note 11 zou dus een lichte evolutie moeten zijn, maar een lichte evolutie is niet per se negatief, want Xiaomi is er tot nu toe altijd in geslaagd om het beter te doen dan de anderen met een lagere prijs. [b][b]

Xiaomi heeft besloten hard toe te slaan met deze nieuwe Redmi Note 11 door hem te lanceren voor een prijs van 159 $. Voor deze prijs vind je niets beters. De hoeveelheden zijn beperkt, dus wees er snel bij! [b][b] Beperkte aanbieding: Redmi Note 11 vanaf $159 [b][b] De lancering van de Redmi Note 11 gaat gepaard met de lancering van de Redmi Note 11s met ook een introductieaanbieding: Redmi Note 11s vanaf € 229
[b][b][b][b][b]linkWebsite waar ik de Redmi Note 11 gekocht heb: Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.[b]
Waarin verschillen mijn tests van andere op het web?

- Ik koop de toestellen meestal met mijn eigen geld, de prijs is dus net even belangrijk als voor je!
- Ik bewaar de toestellen minstens enkele weken (soms meer) om te zien wat ze waard zijn in reële omstandigheden.
- Ik beantwoord (indien mogelijk) je vragen om je te helpen beslissen voordat je de toestellen koopt.
- niemand betaalt me om deze reviews te doen, ik ben dus volledig neutraal en onafhankelijk.
- Mijn pagina's zijn niet gevuld met advertenties.


Oukitel WP18: test en review
Poco F4 GT: test, volledige review/mening
Xiaomi Redmi Note 8 test, review en prijs
Xiaomi Redmi Note 8 Pro test / review en prijs
Huawei Y6 2019 test, beoordeling en prijs
Xiaomi Mi A3 test, review en prijs
Umidigi S3 Pro: test, review en prijs
Meizu Note 9 test review en prijs
Umidigi F1 test, beoordeling, prijs
Xiaomi Redmi Note 7 test, review, beoordeling

Prijs Redmi Note 11

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Redmi Note 11 van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.[b]
Xiaomi Redmi Note 11 NFC Versión Global Azul Claro 4GB/64GB 6.43" FHD+ 50MP 33W...
2022-05-24 14:29
159 EUR
Xiaomi Redmi Note 11 Smartphone 6.43" FHD + DotDisplay, 90Hz FHD+ AMOLED DotDisplay, 50MP Al quad ca...
2022-05-26 10:55
160 EUR
Xiaomi Redmi Note 11 4G Smartphone Android 4GB Ram Octa Core Global WHITE Unlock...
2022-05-25 14:04
169 EUR
Xiaomi Redmi Note 11 4G Helio G88 Octa Core 4gb RAM 128GB Black NEW Unlock...
2022-05-26 06:04
169 EUR
Xiaomi Redmi Note 11 Versión Global 6.43" FHD+ NFC 50 MP Carga rápida 33W...
2022-05-26 06:28
169 EUR
Xiaomi Redmi Note 11 Smartphone 4+64GB 6.43'' AMOLED FHD+ NFC Handy 50MP 5000mAh...
2022-05-25 14:20
169 EUR
[b]
helpBovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

19 januari 2022: ontvangst van de telefoon in preview [b] 26 januari 2022: officiële lancering van de Redmi Note 11 [b][b]

Waarom deze telefoon?

Ik test systematisch alle Redmi Note, want bij het testen van telefoons is dit assortiment een van de producten die je absoluut moet testen. Elke generatie Redmi verkoopt miljoenen exemplaren en soms weet Xiaomi in een paar uur een paar miljoen exemplaren te verkopen. Dit is waarschijnlijk ook het geval voor sommige nieuwe Samsung- of Apple-modellen, maar het grote voordeel van de Redmi is de prijs. [b][b] Xiaomi heeft in de loop van de tijd veel dingen getest met de Redmi, gaande van een heel eenvoudig ontwerp tot soms meer fantasievolle keuzes zoals de Redmi Note 9, de Redmi Note 11 speelt eerder in een elegante soberheid die zichzelf geeft een mid-range lucht zonder de prijs op te blazen. Xiaomi heeft technische keuzes gemaakt die me een beetje verbazen voor dit nieuwe model en in een wereldwijde context waar een tekort aan bepaalde componenten de prijzen opdrijft, zal de Redmi Note 11 ongetwijfeld zijn plaats vinden dankzij zijn prijs in plaats van zijn nieuwigheden van een technisch standpunt.[b]

Uitpakken

De verpakking van de Redmi Note 11 volgt dezelfde trend als alle telefoons van het merk, de dozen zijn bijna allemaal even groot en bevatten allemaal hetzelfde. De doos bevat de telefoon, een transparante siliconen beschermhoes, een handleiding, een naald voor de simlade, een oplader en een USB type C-kabel. [b]
Lengte : 159.9
Breedte : 73.9
Dikte : 8.1
Gewicht : 179
Jack uitgang : Ja
Type USB : Type C
Infrarood port : Ja

Eerste configuratie

Het instellen van een telefoon is niet spannend, vaak gewoon de instructies volgen en binnen een paar minuten is je telefoon klaar voor gebruik. De eerste verrassing bij deze telefoon is dat MIUI 13 vanaf het begin verschijnt. Dit is de eerste telefoon met MIUI 13 die ik heb getest. De configuratie van de telefoon is niet anders dan die van MIUI 12.5, ik merkte niet echt verschil, Xiaomi probeerde alle Google-schermen te vervangen door een meer grafische interface. Xiaomi gaat ook een stap verder door elke keer te proberen je te misleiden om hun cloudservice te gebruiken en met elke generatie vinden ze nieuwe trucs om je aan te melden. Het maakt niet uit, de Xiaomi-cloud is een goed product, alleen heb ik hem niet nodig omdat ik al een cloud heb bij Google en Amazon.[b][b]

Afwerking

Zoals ik hierboven schreef, is deze 11e generatie op weg naar een sober en elegant ontwerp. Ik heb de grijs/antracietkleurige versie getest en hoewel deze telefoon grotendeels van plastic is gemaakt, geeft dit soort kleur hem een beetje een metaalachtige look. De textuur is een beetje mat en in tegenstelling tot glazen oppervlakken vallen vingerafdrukken minder op en is de telefoon minder glad. [b][b]
Het scherm beslaat ongeveer 83% van de beschikbare ruimte, wat een gemiddelde bezettingsgraad is. De selfiesensor bevindt zich in het midden van het scherm, hij is niet groot of klein, hij is gemiddeld. Bezels zijn rondom het scherm zichtbaar, maar het is hetzelfde als op de meeste telefoons in deze prijsklasse. [b][b]
De volume- en ontstekingsknoppen bevinden zich aan de rechterkant op een vrij gebruikelijke plaats, de ontstekingsknop wordt ook gebruikt om de telefoon te ontgrendelen dankzij de sensorvoetafdruk. De knoppen zijn vrij discreet en ook erg dun. [b][b]
Hierboven bevindt zich een audio jack-connector, een luidspreker, een infraroodzender en een geluidssensor. [b][b]
Hieronder vinden we een zeer klassieke configuratie met de USB type C-poort, een luidspreker en een andere sensor voor het geluid. [b][b]
De simlade zit aan de linkerkant en je moet de naald ver genoeg duwen om hem te openen. Ik dacht ook dat ik te ver was gegaan maar het is vanwege de lengte van de simlade dat je zo ver moet gaan, deze biedt plaats aan twee simkaarten en een geheugenkaart. [b][b]
Het fotoblok valt een beetje op, maar ik vind dat het Redmi-assortiment aan deze kant is verbeterd, omdat bij eerdere generaties het optische blok veel beter zichtbaar was aan de achterkant. [b][b] Ik vind dat deze Redmi Note 11 ondanks het gebruik van plastic een goed afwerkingsniveau heeft, het ontwerp is vrij sober en elegant. De grijze kleur geeft het een meer metallic look en de textuur geeft het een goede grip.[b]

Specificaties

[b]De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon. De Redmi Note 11 bestaat in verschillende versies en de eerste die op de markt wordt gebracht is de Chinese versie. De kenmerken van de Chinese versie liggen erg dicht bij die van de Poco M4 Pro, dus ik verwachtte dezelfde kenmerken in deze Redmi Note 11 te vinden in de globale versie, maar dat is helemaal niet het geval. Ik ben ook bang dat dit de potentiële koper in verwarring zal brengen, want zelfs als deze telefoons dezelfde naam hebben, zijn het nogal verschillende producten. De versie die ik heb getest is daarom een Redmi Note 11 in globale versie die draait op een Qualcomm-architectuur. [b][b] De Redmi is uitgerust met een Snapdragon 680-processor die iets lagere instapprestaties biedt dan de vorige reeks. Kopers van dit soort producten zijn waarschijnlijk niet op zoek naar prestaties, maar een stapje terug doen zit niet in de gewoontes van Xiaomi. Deze processor wordt vergezeld door een Adreno 610 GPU die ook noodzakelijkerwijs op het instapniveau is. [b][b] Deze Qualcomm-architectuur omvat ook het gebruik van een Snapdragon X11-modeminterface die beperkt is tot 4G en een downloadsnelheid biedt van 390 Mbps (met 150 Mbps upload). Ik ga er vanuit dat er later een 5G-versie uitkomt zoals bij de vorige generatie het geval was. [b][b] Voor wifi vind ik de WCN3990-chip die ook wordt gebruikt op duurdere modellen, dus wifi-prestaties zullen waarschijnlijk goed zijn. [b][b][b][b][b]

CPU / GPU Prestatie

CPU : Qualcomm Snapdragon 680
GPU : AdreNeen 610
Geheugen (RAM) : 4 - 6 Gb
Opslagcapaciteit : 128 Gb
[b][b]Zoals ik in de vorige paragraaf beschreef, is deze telefoon uitgerust met een Snapdragon 680 en een Adreno 610. Dit zijn instapcomponenten die hun plek hebben in dit soort telefoons, dus zoek hier niet naar prestaties. Het zijn vooral de games die door deze keuze worden beïnvloed, want voor dagelijks gebruik is dit prestatieniveau ruim voldoende.[b]

Benchmark Antutu/3DMark

Ik behaalde een score van 233.000 punten met Antutu, ik kreeg een score van 225.000 punten met de vorige generatie. De prestatiewinst is dus niet echt zichtbaar maar het kan zijn dat deze processor zuiniger is, dit zal blijken uit de batterijtesten. Deze score laat zien dat het met geheugen is dat dit model zich onderscheidt van zijn voorganger met 67.000 punten waar ik 48.000 punten had behaald met de Redmi Note 10. [b][b] Prestaties zijn nooit de troef geweest van het Redmi Note-assortiment, moeten degenen die op zoek zijn naar prestaties in dezelfde prijsklasse naar het merk Poco kijken. Dit gebrek aan prestaties is echter vrij relatief, want de Redmi Note 11 zal perfect voldoen aan de behoeften van een bevolking die op zoek is naar een telefoon die niet te duur is, concurrenten doen het sowieso niet beter. [b][b] De temperatuur van de telefoon is tijdens de Antutu-test slechts 2,9°C gestegen, dus de processor lijkt niet erg warm te worden en/of de warmteafvoer doet zijn werk naar behoren. [b][b][b]
Antutu score : 233020
Antutu CPU : 84551
Antutu GPU : 39869
Antutu UX : 41521
Antutu Mem : 67079
[b]Top 10 - prestatieclassificatie op basis van Antutu
1. Poco F4 Gt - 853016
2. Realme Gt - 811858
3. Black Shark 4 Pro - 759986
4. Oppo Find X2 Pro - 605184
5. Oneplus 8t - 595000
6. Poco F3 - 589677
7. Xiaomi Mi 10t Pro - 581650
8. Oneplus 8 Pro - 579417
9. Xiaomi Mi 10 - 579114
10. Poco F2 Pro - 569559

Aantal smartphones in de ranglijst:143
Positie van deze smartphone in de ranglijst:63/143

Opmerking: deze ranglijst bevat alleen de telefoons die ik heb getest en enkele andere die ik ter referentie heb toegevoegd.
[b]Gaming[b]Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.Nog niet beschikbaar / getest[b][b][b][b]

Netwerkprestatie

Zoals ik hierboven schreef, is deze versie van de Redmi Note 11 beperkt tot 4G. Er zijn andere versies van deze Redmi Note 11, dus je moet controleren welke het is voordat je het koopt. Deze versie gebruikt de codenaam "2201117TG".[b]
3G frequenties : B1 (2100), B2 (1900), B4 (1700/2100 AWS A-F), B5 (850), B6 (800), B8 (900), B19 (800), B34 (TD 2000), B39 (TD 1900+)
4G frequencies : B1 (2100), B3 (1800), B5 (850), B7 (2600), B8 (900), B34 (TDD 2100), B38 (TDD 2600), B39 (TDD 1900), B40 (TDD 2300), B41 (TDD 2500)
Volte : Ja
NFC : Ja
Aantal metingen : 1223
Gemiddeld signaal (referentie) : -92.5
Gemiddeld signaal (telefoon) : -91.32
Gemiddelde afwijking referentie/telefoon : 1.18
Min/Max-signaal (referentie) : -92/-97
Min/Max-signaal (telefoon) : -90 / -93
Kies je land om te controleren of je telefoon compatibel is:


Met de onderstaande frequenties kun je zien of deze telefoon compatibel is met je provider of dat je deze kunt gebruiken waar je op vakantie gaat.


Signaal 4G (vanaf december 2020)[b]Ik heb besloten om de methode voor het meten van het netwerk te veranderen omdat ik merkte dat de configuratie van het mobiele netwerk in de loop van de tijd verandert. Dit maakt het moeilijker om telefoons te vergelijken omdat de omstandigheden niet meer exact hetzelfde zijn.[b][b]Om dit probleem te voorkomen, heb ik een apparaat opgezet dat 24 uur per dag een tiental parameters van het mobiele netwerk opvangt (bv.: cel id, rssi, rsrq, snr, frequentie,...). Ik plaats dan de telefoon naast het toestel gedurende 24 tot 48 uur met dezelfde metingen, zodat ik ze kan vergelijken.[b][b] Overzicht van de geteste telefoons met deze methode[b][b]
Telefoon getest:MetingenGemid. signaal (ref)Gemid. signaal (phone)Min/Max (ref)Min/Max (phone)
Samsung Galaxy S10+457-93.06-97.39-89 / -98-97 / -99
Xiaomi Mi 9t Pro669-93.69-95.84-90 / -95-92 / -98
Poco F2 Pro1438-91.02-94.99-89 / -94-94 / -96
Xiaomi Mi 10 Lite 5g1645-90.77-95.02- 88 / -98-95 / -100
Poco X3821-94.89-103.19-91 / -97.7-101 / -104
Umidigi Bison2343-92.71-96.46-90 / -99-94 / -102
Oukitel C211101-92.04-94.99-90 / -97-92 / -95
Poco M31116-92.09-91.74-88 / -98-90 / -99
Xiaomi Mi 10t Pro1071-90.61-94.03-88 / -94-94 / -96
Umidigi A9 Pro981-90.40-94.01-88 / -95-93 / -95
Redmi Note 9t1201-92.149-91.71-90 / -97-91 / -97
Xiaomi Redmi Note 10999-92.35-93.99-88 / -97-92 / -98
Xiaomi Redmi Note 10 Pro877-89.72-90.56- 88 / -92-89 / -95
Poco X3 Pro1876-91.45-92.91-90 / -94-90 / -96
Poco F31382-90.79-94.2-89 / -94-93 / -98
Oneplus Nord N100896-91.23-96.005-88 / - 99-96 / -99
Xiaomi Mi 11 Lite2875-91.36-91.49-87 / -96-90 / -96
Samsung Galaxy A521427-89.27-93.39-87 / -98-92 / -96
Doogee S96 Pro1259-94.2-91.21-90 / -102-88 / -95
Xiaomi Redmi Note 10s957-92.07-97.62-90 / -102-96 / -102
Poco M3 Pro1247-91.76-102.97-99 / -104-88 / -98
Realme Gt843-96.49-94.02-93 / -101- 92 / -96
F150 R20221002-92.4-105.1-90 / -97-98 / -110
Umidigi Bison Pro936-94.2-104.98-91 / -98-95 / -105
Redmi 102141-94.74-100.92-92 / -98-99 / -101
Tcl 10 Pro871-93.43-94.001-92 / -96-93 / -95
Poco M4 Pro570-93.71-96.78-91 / -98-95 / -99
Google Pixel 51444-91.02-97.02-90 / -94-97 / -101
Xiaomi 11t1576-92.305-92.003-90 / -96-92 / -93
Redmi Note 111223-92.5-91.32-92/-97-90 / -93
Black Shark 4 Pro2383-95.178-95.42-90 / -100-93 / -101
Redmi Note 11 Pro349-95.33-93-89 / -101-92 / -94
Poco M4 Pro 4g1202-90.85-88.95-87 / - 95-88 / -98
Tcl 30 Se567-92.11-92.85-88 / -98-99 / -93
Poco X4 Pro562-92.06-94.01-90 / -95-95 / -93
Redmi Note 11 Pro Plus 5g945-93.5-93.54-91 / -97-92 / -97
Poco F4 Gt832-95.02-93.09-90 / -99 -93 / -97
Oukitel Wp181351-95.94-92.92-91 / -97-92 / -97
[b][b]De gevoeligheid van het 4G-netwerk heb ik gemeten door meer dan 1200 metingen uit te voeren. Ik kreeg een uitstekend signaal van -91,32 dBm met de Redmi Note 11 waar mijn sonde een gemiddeld signaal van -92,5 dBm kreeg. Het verschil is niet groot, maar ik heb niet veel telefoons getest die het beter kunnen dan de sonde, dus dat is een redelijk goed resultaat. Ik ben een beetje verbaasd omdat deze telefoon waarschijnlijk een Snapdragon X11-modem gebruikt zoals de Poco M3 Pro en OnePlus Nord N100, ik had met beide telefoons redelijk gemiddelde resultaten behaald. We zien in de volgende grafiek dat de Redmi de sonde domineert op 100% van de metingen.
[b][b][b]Download/Upload snelheid[b]Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.[b]Top 10 - snelheidsrangschikking tijdens downloaden
1. Samsung Galaxy S20 D:351Mbps U: 20Mbps
2. Poco X3 D:232Mbps U: 55Mbps
3. Xiaomi Mi 10 Lite 5g D:223Mbps U: 52Mbps
4. Poco F2 Pro D:207Mbps U: 53Mbps
5. Xiaomi Mi Note 10 Lite D:153Mbps U: 68Mbps
6. Xiaomi Mi A3 D:150Mbps U: 60Mbps
7. Xiaomi Redmi Note 9s D:150Mbps U: 60Mbps
8. Xiaomi Mi 8 Lite D:149Mbps U: 60Mbps
9. Samsung Galaxy A21s D:147Mbps U: 51Mbps
10. Huawei Y6 2019 D:145Mbps U: 61Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:30
Positie van deze smartphone in de ranglijst:0/30

Let op: de theoretische maximale snelheid van een telefoon wordt vaak beperkt door de configuratie van het mobiele netwerk en de congestie van het netwerk op het moment van de meting. Dus misschien kun je een hogere snelheid halen op een ander netwerk
[b][b]

Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.[b]
Wifi frequenties : 802.11a , 802.11b , 802.11g , 802.11n , 802.11n 5GHz , 802.11ac
Signaal / dicht : -18
Signaal / afstand : -63
Wifi-signaal[b]Deze telefoon is voorzien van een wifi chip die ik heb getest in andere telefoons die goede resultaten hebben opgeleverd, dit is ook het geval bij deze telefoon. Ik kreeg een gemiddeld signaal van -18dBm bij de router en -63dBm op afstand. Ik heb ook de signaalstabiliteit gemeten door de telefoon op mijn router te leggen en ik krijg een signaalniveau onder -10dBm (dat is een uitstekende score) en het signaal blijft perfect stabiel.[b][b]Top 10 - rangschikking van wifi-gevoeligheid
1. Poco F2 Pro -11dBm
2. Xiaomi Redmi Note 10 Pro -12dBm
3. Realme Gt -12dBm
4. Samsung Galaxy A21s -13dBm
5. Redmi Note 11 Pro -13dBm
6. Oneplus Nord N100 -15dBm
7. Poco X3 Pro -15dBm
8. Poco F3 -15dBm
9. Redmi Note 9t -15dBm
10. Black Shark 4 Pro -15dBm

Aantal smartphones in de ranglijst:63
Positie van deze smartphone in de ranglijst:20/63

[b]Download/Upload snelheid[b]Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.[b]Top 10 - Ranglijst van wifi-downloadsnelheden
1. Redmi Note 11 Pro Plus 5g 866Mbps
2. Poco F4 Gt 866Mbps
3. Black Shark 4 Pro 866Mbps
4. Poco M4 Pro 4g 433Mbps
5. Poco X4 Pro 433Mbps
6. Redmi Note 11 Pro 433Mbps
7. Poco F3 398Mbps
8. Oukitel Wp18 390Mbps
9. Poco X3 Pro 389Mbps
10. Xiaomi Redmi Note 10 Pro 367Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:61
Positie van deze smartphone in de ranglijst:0/61

Opmerking: ik heb een 400 Mbps-lijn en een modem die hogere snelheden kan leveren, maar ik weet nooit zeker hoeveel bandbreedte er beschikbaar is als ik een test doe.
[b]

GPS-prestaties

[b]Om de nauwkeurigheid van het GPS-signaal te testen, gebruik ik twee positioneringsapplicaties om het verschil te evalueren tussen de werkelijke positie en de positie die door de telefoon wordt aangegeven. Deze test wordt buiten gedaan, zonder dat het signaal wordt belemmerd. Een nauwkeurigheid tot 3 meter kan gemakkelijk worden gecorrigeerd door een toepassing (bijv. Google Maps).[b][b] De Redmi Note 11 is uitgerust met een Qualcomm GPS-chip en zoals gewoonlijk krijg ik met dit soort chip een nauwkeurigheid van 3 meter buitenshuis, het is me nog nooit gelukt om een betere score te behalen. Dit niveau van precisie is voldoende om correcte lokalisatie mogelijk te maken met een navigatie-applicatie zoals Google Maps, de applicatie kan correcties toepassen om u op de juiste plaats te lokaliseren. De eerste fix van de GPS daarentegen duurde vrij lang maar toen ik deze etappe gepasseerd was, hoefde ik niet meer te wachten.[b][b]Top 10 - GPS-nauwkeurigheidsclassificatie
1. Oukitel C21 1m
2. Redmi 9a 1m
3. Xiaomi Redmi Note 10s 1m
4. Doogee S96 Pro 1m
5. Xiaomi Redmi Note 9 1m
6. Umidigi Bison Pro 1m
7. Redmi 10 1m
8. Tcl 30 Se 1m
9. Poco M4 Pro 1m
10. Poco M4 Pro 4g 1m

Aantal smartphones in de ranglijst:34
Positie van deze smartphone in de ranglijst:0/34

Opmerking: een nauwkeurigheid van 3 meter of minder kan eenvoudig worden gecorrigeerd door een goede GPS-applicatie. De telefoonprestaties spelen ook een rol bij de snelheid waarmee je scherm wordt bijgewerkt, dus de nauwkeurigheid kan in het gedrang komen door een te trage weergave.
[b]

Batterijduur

Om de levensduur van de batterij te testen heb ik een toepassing ontwikkeld die het batterijniveau minuut per minuut meet totdat de batterij leeg is. Deze toepassing verbruikt ongeveer tien procent van de bronnen van de telefoon en ik doe een test met 100 helderheid. Deze test is bedoeld om een contemplatief gebruik van een telefoon na te bootsen (bv. surfen op het internet, artikelen lezen, tijd doorbrengen op sociale netwerken). Deze resultaten gelden niet voor intensief gamen/streaming-gebruik.
Capaciteit : 5000
Snel laden : Ja
W max : 33
Autonomie (100% helderheid) : 592.00
Autonomie (50% helderheid) : 1 376.00
Oplaadtijd : 69.00
Ontladingssnelheid (100%) : 0.17
Ontladingsscore (100%) : 8.45
Ontladingssnelheid (100%) : 0.07
Ontladingssnelheid (50% : 3.63
Laadsnelheid : 1.45
Laadscore : 72.46
Vanaf maart 2020 heb ik mijn subjectieve batterijtest vervangen door een technische test om het werkelijke gedrag van de batterij beter te kunnen meten. Nu test ik de autonomie en de oplaadtijd onder absoluut identieke omstandigheden. Ik voer verschillende metingen uit, zodat deze test alleen al enkele dagen duurt en ik de telefoon voor niets anders kan gebruiken.

Batterijduur - methodologie
Om de levensduur van de batterij te testen, meet ik het batterijverbruik elke minuut in strikt identieke omstandigheden om telefoons te kunnen vergelijken en ook om je in staat te stellen je telefoon in dezelfde omstandigheden te evalueren. Ik sluit elke invloed uit van toepassingen die de meting zouden kunnen verstoren. De autonomie is niet lineair, de batterij ontlaadt zich soms veel sneller aan het einde. Dit is een frustrerend fenomeen, maar met mijn metingen weet je of je snel een oplader moet vinden.

Batterijduur
De batterij van de Redmi Note 11 heeft een capaciteit van 5000 mAh en is ontladen van 100% tot 1% in 592.00 minuten met 100% helderheid, hij is ontladen van 100% tot 1% in 1 376.00 met 50% helderheid. Op deze manier krijg ik een gemiddelde ontlaadsnelheid van 0.17% per minuut bij 100% lichtsterkte en 0.07% per minuut bij 50% lichtsterkte, het verbruik is dus 8.45 mA per minuut bij 100% lichtsterkte en 3.63 bij 50% lichtsterkte. Om de efficiëntie van de telefoon en de invloed ervan op de batterij te kunnen vergelijken, moet je de 8.45 (of 50%) score vergelijken met die van andere smartphones, het cijfer moet zo laag mogelijk zijn.

Laadtijd - methodologie
Om de oplaadtijd te testen, gebruik ik altijd dezelfde lader met dezelfde kabel. Ik meet de oplaadtijd minuut voor minuut om de evolutie van de lading en de oplaadsnelheid te zien. De laadsnelheid van een batterij is niet lineair, maar vaak sneller aan het begin en langzamer aan het einde. De lader is compatibel met snel laden.

Laadtijd
De accu van het Redmi Note 11 heeft een capaciteit van 5000 mAh en is opgeladen van 1% tot 100% in 69.00 minuten. Dit geeft me een gemiddelde laadsnelheid van 1.45% per minuut en dus een toename van 72.46 mA per minuut. Om de prestaties van de Redmi Note 11 te vergelijken met andere telefoons, moet je de 72.46 per minuut score gebruiken, deze score moet zo hoog mogelijk zijn.

In het bijzonder: de laadsnelheid is niet altijd lineair, de onderstaande grafiek geef je een indicatie van het gedrag van de batterij.

De volgende tabel geeft een overzicht van de geteste telefoons met de technische accutest, ze zijn gerangschikt in volgorde van efficiëntie. Een hogere batterijcapaciteit zou logischerwijs moeten resulteren in een hogere levensduur van de batterij, maar dat is niet altijd het geval en het geeft geen indicatie van de efficiëntie van een telefoon.

SmartphoneCapaciteit (mAh)Levensduur (minuten)EfficiëntiescoreLevensduur (minuten) / 50%Efficiëntiescore / 50%Laadtijd.Laden score
Nokia 5.34000549.007.291096.003.65199.0020.10
Oukitel C214000497.008.051324.003.02167.0023.95
Samsung Galaxy S204000565.007.081217.003.29136.0029.41
Honor 9x4000770.005.191333.003.00151.0026.49
Google Pixel 54080773.005.281559.002.6281.0050.37
Umidigi A9 Pro4150552.007.521562.002.66112.0037.05
Xiaomi Mi 10 Lite 5g4160749.005.551541.002.70163.0025.52
Realme 64300704.006.111104.003.89162.0026.54
Samsung Galaxy A524500652.006.901239.003.63165.0027.27
Redmi Note 11 Pro Plus 5g4500525.008.5712113.7224187.50
Black Shark 4 Pro4500425.0010.59937.004.8029.00155.17
Realme Gt4500574.007.841057.004.2687.0051.72
Tcl 10 Pro4500465.009.68889.005.06133.0033.83
Poco F34520657.006.881840.002.46122.0037.05
Poco F4 Gt4700365.0012.8810824.3438123.68
Poco F2 Pro47001150.004.091536.003.06180.0026.11
Xiaomi Redmi Note 105000691.007.241728.002.89193.0025.91
Poco M4 Pro5000634.007.891600.003.13123.0040.65
Redmi Note 9t5000766.006.532054.002.43148.0033.78
Oneplus Nord N1005000808.006.191278.003.91663.007.54
Umidigi Bison Pro5000610.008.201632.003.06255.0019.61
Poco M3 Pro5000657.007.611647.003.04131.0038.17
Xiaomi Redmi Note 10s5000636.007.861556.003.21161.0031.06
Xiaomi 11t5000476.0010.501204.004.1597.0051.55
Poco M4 Pro 4g5000723.006.921 500.003.3377.0064.94
Redmi Note 115000592.008.451 376.003.6369.0072.46
Motorola G8 Power5000912.005.482792.001.79311.0016.08
Samsung Galaxy A21s5000729.006.861283.003.90166.0030.12
Poco X4 Pro5000643.007.7813613.677467.57
Redmi 9a5000694.007.201902.002.63195.0025.64
Redmi 9c5000656.007.621915.002.61170.0029.41
Tcl 30 Se50006507.691 225.004.0817229.07
Umidigi Bison5000550.009.091471.003.40238.0021.01
Redmi 105000664.007.531684.002.97165.0030.30
Xiaomi Redmi Note 95020650.007.721808.002.78162.0030.99
Xiaomi Redmi Note 10 Pro5020625.008.031557.003.22213.0023.57
Xiaomi Redmi Note 9s5020663.007.571876.002.68224.0022.41
Umidigi F25150927.005.561854.002.78299.0017.22
Poco X3 Pro5160648.007.961688.003.06138.0037.39
Poco X35160653.007.901654.003.12181.0028.51
Doogee S58 Pro5180845.006.131908.002.71177.0029.27
Xiaomi Mi Note 10 Lite5260827.006.361609.003.27208.0025.29
Ulefone Armor 7e5500768.007.161140.004.82179.0030.73
Poco M36000842.007.131898.003.16217.0027.65
Doogee S96 Pro6350929.006.841405.004.52424.0014.98
F150 R20228300879.009.441498.005.54243.0034.16
Oukitel Wp18125002 733.004.5728594.3736234.53

helpHoe lees je deze cijfers?
De batterijcapaciteit is een belangrijk element bij het bepalen van de autonomie van een telefoon, maar het is niet de enige factor. Een telefoon met een grote batterij kan een kortere batterijduur hebben als hij meer stroom verbruikt. Als ik een voorbeeld uit het dagelijks leven zou moeten nemen, zou ik het universum van de auto gebruiken. Als een auto een grote brandstoftank heeft, zou hij een langere afstand moeten kunnen rijden, tenzij het gemiddelde brandstofverbruik hoger is. De score voor de efficiëntie van de batterij werkt op dezelfde manier, hij moet zo laag mogelijk zijn en staat voor het energieverbruik van de telefoon. Deze verschillen in efficiëntie zijn vaak gerelateerd aan de helderheid van het scherm, grote heldere schermen hebben de neiging om meer energie te verbruiken en zelfs als ze een grote batterij hebben, zal hun bereik korter zijn.

samengevat Ik heb de oplaadtijd gemeten met een Ugreen 100W snellader en het kostte me 69 minuten om de batterij op te laden van 1 naar 100%. De snelle lading van 33 W van de Redmi Note 11 maakt hem tot de snelste in deze prijsklasse. In de volgende grafiek zien we dat de laadsnelheid helemaal niet lineair is, het duurt slechts 12 minuten om 20% te laden, maar de laatste 20 procent duurt 25 minuten. Vanaf 80% vertraagt het opladen sterk.
[b][b] Met de helderheid van het scherm op 100% kreeg ik een batterijduur van 592 minuten, het is een batterijduur die vrij gelijkaardig is aan die van de Poco M4 Pro en Redmi 10 die waarschijnlijk hetzelfde gebruiken batterij. Het verbruik is vrij lineair zoals te zien is in de volgende grafiek.
Als ik de helderheid verlaag tot 50%, neemt de autonomie toe tot 1376 minuten. Het is een comfortabel niveau van autonomie, maar ligt iets onder het gemiddelde voor telefoons met dezelfde batterijcapaciteit. Het scherm stelt dan ook meer eisen aan deze telefoon. [b]
[b][b] De autonomie van de Redmi Note 11 is daarom goed zonder buitengewoon te zijn, de batterij zou bij normaal gebruik 2 dagen mee moeten gaan.[b]

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.[b]

Hardware

Selfie / resolutie : 16
Selfie / sensor : Omnivision OV16A10
Resolutie : 50
Sensor : Samsung S5KJN1
Deze telefoon is voorzien van twee Samsung sensoren aan de achterkant, allereerst is er de 50 miljoen pixel Samsung S5KJN1 die ik ook terugvind in de Redmi 10 of de Poco M4 Pro. Verder is er de 13 miljoen pixel Samsung S5K3l6 voor het ultragroothoekgedeelte en zijn er nog drie sensoren voor diepte, portretten en macro (Omnivision en Galaxycore). [b][b] Ik heb de Samsung-hoofdsensor in twee andere telefoons getest en dit type sensor produceert slechtere foto's dan de Sony-sensor van de Redmi Note 10. De Samsung-sensor is waarschijnlijk compacter dan de Sony, maar dit gaat ten koste van de kwaliteit. Ik ken de ultragroothoeksensor die in deze telefoon wordt gebruikt niet, dus ik ben benieuwd wat Xiaomi heeft gemotiveerd om de Sony IMX 355 te vervangen, die goed werk deed in een grote meerderheid van hun vorige modellen.[b]

Fotokwaliteit

Fotokwaliteit (binnen/studio)[b]De studiotest wordt onder dezelfde omstandigheden uitgevoerd, zodat de resultaten op gelijke basis kunnen worden vergeleken. Ik kalibreer mijn verlichting voor elke test om dezelfde helderheid en kleurtemperatuur te verkrijgen. Deze test is een voorlopige analyse van de technische kwaliteiten van een camera. De meeste telefoons slagen niet voor deze test, je moet dus de resultaten van de andere tests in de volgende paragrafen ook lezen.[b][b] Hoofdsensor: Samsung S5KJN1
De meeste camera's die ik in de studio test, produceren te donkere foto's en deze Samsung-sensor is geen uitzondering op de regel. Het probleem kan worden opgelost door de handmatige modus te gebruiken, soms duurt het slechts een of twee inkepingen om een goede belichting te vinden. Het is vrijwel hetzelfde probleem op alle telefoons, dus daar zal ik niet bij stilstaan. De scherpte in het centrum is daarentegen best goed, de letters op de kubus zijn op 100% goed leesbaar en ik zie geen spoor van slijpbehandeling. De colorimetrie wordt beïnvloed door de onderbelichting, de technische test moet uitwijzen of dit klopt. Ik zie wat ruis en sporen van compressie op de gladde oppervlakken. [b][b]
Op deze foto heb ik de indruk dat de kleuren te warm zijn, vooral als we dezelfde foto vergelijken die gemaakt is met de secundaire sensor. De scherpte in het centrum is goed, het laat toe om de kleine lettertjes van de Canadese noot te lezen, de scherpte in de periferie neemt iets af maar het heeft niet veel invloed op de kwaliteit van het beeld. Ik zie hier ook compressie en ruis als ik verder inzoom dan 100% maar dat is niet zichtbaar als ik naar het beeld kijk op een klein scherm. [b][b] Secundaire sensor: Samsung S5K3l6
Deze sensor is een ultragroothoeksensor en dit is te zien aan de aanzienlijke vervorming van het beeld voor objecten in de buurt van de sensor. De foto is iets beter belicht dan met de hoofdsensor maar de scherpte is daarentegen veel minder goed en dat zal ook op de volgende foto te zien zijn. Kleurverwerking lijkt getrouwer dan bij de hoofdsensor. [b][b]
Mijn eerste indruk van de kleuren lijkt te worden bevestigd met deze nieuwe foto, de colorimetrie lijkt nauwkeuriger met deze sensor omdat de hoofdsensor foto's produceert met een meer uitgesproken gele tint . De scherpte is minder goed, de kleine letters van het Canadese biljet zijn niet meer leesbaar, het gaat verloren in een wirwar van pixels. Lawaai is ook erg aanwezig. Dit is helaas bij alle sensoren van dit type het geval. [b][b][b][b]Foto: technische test[b]Ik werd geïnspireerd door industriële technische tests om mijn eigen technische test te creëren om de technische kwaliteit van een camera te evalueren. Deze test is een objectieve beoordeling van het vermogen van een camera om een scène correct weer te geven. [b][b]Ik test de volgende elementen:[b]- centrumscherpte, perifere scherpte[b]- kleurechtheid op basis van 24 referentiekleuren[b]- mate van chromatische aberratie[b]- dynamisch bereik (vermogen om donkere en lichte partijen zonder verlies vast te leggen)[b]- vervorming[b][b]De technische evaluatie kan afwijken van de subjectieve evaluatie, omdat het gevoel van een foto wordt beïnvloed door de bewerking die door elke fabrikant wordt geleverd.[b][b] Hoofdsensor: Samsung S5KJN1 [b] Ik heb deze sensor getest in de Poco M4 Pro en de resultaten van deze test bevestigen mijn methodologie omdat ik ongeveer dezelfde resultaten heb verkregen met de Redmi Note 11 [b][b] Scherpte in het centrum: goed [b] Scherpte in de periferie: 55% verlies aan scherpte (ik had ook 55% behaald met de Poco M4 Pro) [b] chromatische aberratie: geen (zelfde als Poco) [b] Perifere chromatische aberratie: licht (zelfde als Poco) [b] Dynamisch bereik: gemiddeld (zelfde als Poco) [b] Kleurgetrouwheid: ik heb een dE van 13,97 (iets minder op de Poco) [b] Vervorming: zeer laag [b][b] De evaluatietechniek bevestigt mijn subjectieve waarneming. Deze Samsung sensor levert prima foto's voor een telefoon in deze prijsklasse. Het vorige model was uitgerust met een Sony IMX 582-sensor die foto's van hogere kwaliteit produceert met een betere scherpte en kleurbeheer. [b][b] Secundaire sensor: Samsung S5K3l6 [b] : laag [b] Randscherpte: 31% verlies aan scherpte [b] Chromatische aberratie in het centrum: licht [b] Chromatische aberratie in de periferie: bovengemiddeld [b] Dynamisch bereik: laag [b] Kleurgetrouwheid: ik heb een dE van 15,57 [b] Vervorming: gemiddeld [b][b] Scherpte is duidelijk het zwakke punt van dit soort sensoren, dit wordt hier nogmaals bevestigd. Het gebrek aan scherpte lijkt veel op de Sony IMX 355 die Xiaomi installeerde in de meeste telefoons die in 2021 werden verkocht. Aan de andere kant was ik verrast door de colorimetrie, ik dacht dat het beter zou zijn dan die van de hoofdsensor, maar ik heb fout was, is het tegenovergestelde. Ik merk echter op dat op de rode en de gele getrouwheid beter is, het is ongetwijfeld datgene dat me heeft misleid. Deze ultragroothoeksensor is daardoor minder goed dan de Sony IMX 355 van het vorige model. [b][b][b]Buiten fotokwaliteit[b] Hoofdsensor: Samsung S5KJN1 [b]
Deze buitenfototest werd in januari rond het middaguur genomen, de lucht was licht bewolkt maar de helderheid was overvloedig, dit zijn daarom goede omstandigheden om foto's te maken. Ik heb eerst zonder enige hulp in de automatische modus geschoten en vervolgens de AI-, HDR- en pro-modi getest om de verschillen te beoordelen. Deze eerste foto is gemaakt zonder AI of HDR. Het eerste dat me opviel was de blauwe verzadiging, het blauw is erg verzadigd en als ik de AI-modus gebruik is het resultaat nog meer uitgesproken. Esthetisch gezien vind ik het best mooi, maar deze overvloed aan blauw weerspiegelt niet de werkelijkheid. De scherpte op de voorgrond is correct maar er is een aanzienlijk verlies aan detail in de achtergrond van het beeld. Dit is niet te zien op een telefoonscherm. Het licht is warm, dit komt overeen met de werkelijkheid maar deze sensor heeft de neiging om warmere beelden te produceren ook als het licht zich er niet voor leent. Het dynamisch bereik is gemiddeld. [b][b] Hier is een voorbeeld met AI-modus: [b]
Met AI-modus wordt het blauw verder geaccentueerd tot het punt dat de foto volledig onrealistisch wordt, ik niet raden dus aan om het niet te gebruiken. Aan de andere kant maakt HDR het mogelijk om schaduwgebieden te herstellen zonder al te veel schade aan te richten. [b][b]
Hier is nog een foto genomen vanuit een andere hoek voor het licht, we zien weer een te uitgesproken blauw. De scherpte aan de periferie had iets meer uitgesproken mogen zijn, de basten zijn niet super gedetailleerd. [b][b] Ik kan niet zeggen dat de kwaliteit van de foto's geproduceerd door deze sensor slecht is, ik denk alleen dat de kwaliteit een beetje achteruit is gegaan in vergelijking met de vorige generatie die een Sony-sensor gebruikte. Het verschil zal niet al te opvallend zijn als je niet inzoomt, het meest zichtbare is de overvloed aan blauw. [b][b] Secundaire sensor: Samsung S5K3l6 [b]
Op dit soort landschappen is de ultragroothoeksensor ondanks zijn technische zwakheden het beste tot uitdrukking brengt. Er is hier geen dominantie van blauw, de kleuren zien er natuurlijker uit dan bij de hoofdsensor, maar aan de andere kant heeft de verwerking van de lucht de controle volledig verloren. De takken die in contact staan met de lucht zijn omgeven door een lichtblauwe spookachtige halo. De scherpte is vrij laag en de foto maakt veel ruis (ondanks de 50 ISO). [b][b] Hier zijn enkele andere foto's die u in staat moeten stellen een mening te vormen over de fotokwaliteit van deze telefoon: [b][b][b]Test foto / nacht[b]
Telefoons op instapniveau produceren niet vaak goede nachtopnamen, maar het Redmi-assortiment wist me te verrassen omdat ik een aantal geweldige nachtopnamen had gemaakt met de Redmi Note 7. Het werd erger. is helaas in de loop van de tijd verslechterd omdat zelfs met een nachtmodus kan de Redmi Note 11 de prestatie van de Redmi Note 7 niet herhalen. De kwaliteit van nachtfoto's is vrij gemiddeld, digitale ruis is erg aanwezig en te veel smoothing zorgt ervoor dat veel details verloren gaan. [b][b]
De ultragroothoeksensor doet het niet beter, maar als ik hem vergelijk met andere sensoren van dit type, vind ik dat hij het beter doet dan gemiddeld, de foto's niet helemaal donker. Aan de andere kant is de digitale ruis goed zichtbaar en is de afvlakking te uitgesproken. [b][b]

Videokwaliteit

Stabilisatie[b] De Redmi Note 11 kan fotograferen in 1080p en 60fps, de 4k-optie is niet beschikbaar. De stabilisatie is niet erg effectief omdat de schokken van voetstappen niet erg goed worden gedempt, de video gaat een beetje alle kanten op. Het is vrij zeldzaam om videostabilisatie op instapniveau te vinden, dus dit resultaat verbaast me niet.[b]Video normale condities Ik heb deze video gemaakt in 1080p en 60fps, de telefoon biedt niet de mogelijkheid om in 4k te filmen, het is jammer omdat dit de kwaliteit van de video beïnvloedt. De vloeiendheid van de video is goed dankzij de 60 fps maar aan de andere kant is de scherpte niet goed als je hem op een groot scherm bekijkt. Dit is niet te zien op een telefoonscherm, maar als je deze video's op een pc-scherm met een goede resolutie bekijkt, zul je zien dat de video erg korrelig is.[b]Video low light[b] De video die overdag was gemaakt, had aangetoond dat de Redmi Note 11 geen spectaculaire scherpte voor de video bood, het is nog erger voor de nacht waar ik het gevoel heb dat de focus het decor niet haalt . De video is van begin tot eind gepixeld, digitale ruis is ook erg aanwezig. De Redmi Note 11 is dan ook geen kampioen voor nachtvideo/fotografie.[b]

Externe geluidskwaliteit

[b]Deze test is bedoeld om je een overzicht te geven van het volume en de geluidskwaliteit tijdens gesprekken en bij het luisteren naar muziek via de externe luidsprekers. [b][b] Muziek met externe speakers [b] De Redmi Note 11 produceert een redelijk fijn geluid in de hoge tonen, basgeluiden daarentegen ontbreken een beetje diepte met de externe luidsprekers. Het geproduceerde geluid is iets krachtiger dan gemiddeld. Geluidskwaliteit tijdens gesprekken Voor gesprekken produceert de Redmi een redelijk hoog geluid, maar zorgt voor duidelijke communicatie. Het luistervolume is hoger dan gemiddeld. Als ik naar de luidsprekermodus schakel, is het volume duidelijk hoger en iets boven het gemiddelde, het geluid is nog steeds hoog maar niet zo veel als bij de hoofdluidspreker.[b]

Geluidskwaliteit (hoofdtelefoon)

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.[b]
Frequency Respons : +0.08 / -0.02
Noise Level : -92.9
Dynamic Range : 92.9
THD : 0.00209
Intermodulation : 0.015
Stereo crosstalk : -84.7
Het geluid geproduceerd door de jack-uitgang is van goede kwaliteit, deze telefoon kan alle frequenties dekken zonder al te veel af te wijken van de norm. De frequentiedekking is zelfs beter dan op de Redmi Note 10s, hij wijkt af van de referentie in de hoge tonen maar het verschil is niet waarneembaar. De kracht van het geluid is gemiddeld en de vervormingen zijn zeer laag.[b]

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven. [b]
Screen grootte : 6.43
Resolutie : 1080 x 2400
Ratio : 20:9
Type : Amoled
% oppervlakte : 84
dE wit : 2.9
dE rood : 0.5
dE groen : 0.4
dE blauw : 0.5
dE geel : 1.1
dE cyan : 0.7
dE magenta : 0.3
Wit temperatuur : 6629
Contrast : 1000000:1
Helderheid : 700
Colorimetrie[b]
Het scherm van de Redmi Note 11 is niet correct gekalibreerd uit de doos, u moet de kleurmodus wijzigen in standaardkleur om uitstekende colorimetrie te verkrijgen. Nadat ik deze wijziging had aangebracht, behaalde ik een dE van 0,91, een uitstekend niveau van colorimetrie dat high-end telefoons waardig is. De temperatuur van het wit is 6629k, wat het een licht blauwachtig uiterlijk geeft, maar bijna onzichtbaar voor het blote oog. [b][b][b][b]Top 10 - rangschikking van de beste schermen op basis van colorimetrie
1. Xiaomi Mi 10 Lite 5g dE = 0.73
2. Xiaomi Mi 10t Pro dE = 0.83
3. Redmi Note 11 dE = 0.91
4. Google Pixel 5 dE = 1.11
5. Realme Gt dE = 1.17
6. Xiaomi Mi 11 Lite dE = 1.19
7. Xiaomi Redmi Note 8 dE = 1.2
8. Xiaomi Redmi Note 10 dE = 1.23
9. Poco M4 Pro 4g dE = 1.31
10. Xiaomi Redmi Note 10 Pro dE = 1.31

Aantal smartphones in de ranglijst:63
Positie van deze smartphone in de ranglijst:3/63

Let op: het colorimetrische verschil wordt gemeten in dE. Na drie uur zal het menselijk oog een colorimetrisch verschil waarnemen, dus de dE moet het laagst zijn. De tests zijn allemaal uitgevoerd met een colorimetrische sonde.
[b]Helderheid / Contrast[b]Het contrast van de Redmi is bijna oneindig doordat hij gebruik maakt van een goed amoled scherm, dit geeft prima diepte aan het beeld. De helderheid is zonder hulp rond de 400 cd/m² en als je de zonmodus gebruikt, zal de helderheid sterk genoeg zijn om het scherm onder de zon te lezen. Ik merkte echter een hoge reflectiviteit van het scherm op (spiegeleffect).[b]

Biometrie

De vingerafdruksensor zit op de contactknop, deze sensor werkt erg goed en is best snel. 2D gezichtsherkenning is ook beschikbaar, in principe zou het beter moeten werken onder MIUI 13 maar ik merkte geen verschil.[b]

Besturingssysteem

[b]De Redmi Note 11 is de eerste telefoon die ik heb getest met MIUI 13, de meeste telefoons van dit merk die ik onlangs heb getest, hadden MIUI 12.5. [b][b] Wat is er nieuw? [b] - prestatieverbetering (+15% volgens Xiaomi) [b] - nieuwe live wallpapers [b] - verbeterde multitasking [b] - nieuwe functies om uw gegevens te beschermen [b] - nieuwe lettertypen [b] - documentwatermerken [b] - nieuwe widgets met uitgebreide compatibiliteit voor tablets met MIUI [b][b]

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Accessoires Redmi Note 11

Om nog meer te genieten van je ervaring met je smartphone bied ik links naar allerlei accessoires die je misschien handig vindt

Beschermhoes / koffer redmi note 11
Screen beschermfolie redmi note 11
Geheugenkaart redmi note 11
USB-kabel / oplader redmi note 11
Koptelefoon redmi note 11
Fietsenrek redmi note 11

Vergelijk Redmi Note 11 met de anderen

Ik heb voor elke test een score van 1 tot 10 toegekend die de sterke en zwakke punten van een product bepaalt. Ik gebruik 0 voor criteria die (nog) niet zijn getest. Een score van 1 tot 3 duidt op slechte prestaties (en ja, dat is ook zo), een score van 4 tot 6 duidt op gemiddelde prestaties, een score van 7 tot 8 duidt op goede prestaties en een score van 9 en 10 duidt op uitzonderlijke prestaties. .
De score wordt berekend op basis van mijn metingen en als er geen metingen zijn, is het een subjectieve mening op basis van mijn ervaring.

De scores zijn niet statisch, ze veranderen in de loop van de tijd omdat de prestaties van nieuwe producten veranderen en hiermee moet rekening worden gehouden.

Redmi Note 11
Afwerking kwaliteit7.56.00
Batterijprestaties7.008.00
CPU-prestaties6.56.5
GPU-prestaties6.56.5
Schermkwaliteit8.007.00
foto kwaliteit6.55.00
Video kwaliteit6.005.00
Wi-Fi-prestaties87.00
Mobiele downloadsnelheid7.005.00
Gevoeligheid van het mobiele netwerk8.006.00
Frequentiebereik8.007.00
Geluidskwaliteit7.006.00
GPS-prestaties7.006.00
Besturingssysteem8.008.00
Totale score10189
Wereldwijde ranglijst
1. Black Shark 4 Pro 114 / 140
2. Realme Gt 112.5 / 140
3. Poco F2 Pro 111.5 / 140
4. Poco F3 111.5 / 140
5. Samsung Galaxy S20 111 / 140
6. Poco F4 Gt 110.5 / 140
7. Google Pixel 5 109.6 / 140
8. Poco X3 Pro 107.5 / 140
9. Xiaomi 11t 107 / 140
10. Samsung Galaxy S10+ 107 / 140
11. Redmi Note 11 Pro Plus 5g 106.5 / 140
12. Xiaomi Mi 9t Pro 106 / 140
13. Xiaomi Redmi Note 10 Pro 105.5 / 140
14. Xiaomi Mi 11 Lite 104 / 140
15. Tcl 10 Pro 104 / 140
16. Samsung Galaxy A52 104 / 140
17. Redmi Note 11 Pro 103 / 140
18. Poco X4 Pro 102.5 / 140
19. Xiaomi Redmi Note 10s 102 / 140
20. Poco M4 Pro 4g 102 / 140
21. Poco M4 Pro 101.5 / 140
22. Xiaomi Mi Note 10 Lite 101 / 140
23. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 101 / 140
24. Poco X3 101 / 140
25. Redmi Note 11 101 / 140
26. Xiaomi Redmi Note 10 101 / 140
27. Redmi Note 9t 100.5 / 140
28. Xiaomi Redmi Note 8 Pro 100 / 140
29. Poco M3 Pro 98 / 140
30. Xiaomi Redmi Note 9s 98 / 140
31. Doogee S96 Pro 98 / 140
32. Xiaomi Mi 9 Lite 98 / 140
33. Redmi 10 97.5 / 140
34. Xiaomi Redmi Note 8 97 / 140
35. Umidigi Bison Pro 95 / 140
36. F150 R2022 95 / 140
37. Poco M3 94.5 / 140
38. Xiaomi Redmi Note 7 94 / 140
39. Realme 6 93 / 140
40. Tcl 30 Se 92 / 140
41. Umidigi Bison 92 / 140
42. Umidigi A9 Pro 92 / 140
43. Oukitel C21 89.5 / 140
44. Nokia 5.3 89 / 140
45. Xiaomi Mi A3 89 / 140
46. Motorola G8 Power 89 / 140
47. Xiaomi Redmi Note 9 89 / 140
48. Oneplus Nord N100 88.5 / 140
49. Honor 9x 88 / 140
50. Meizu Note 9 86 / 140
51. Xiaomi Mi 8 Lite 86 / 140
52. Xiaomi Redmi Note 5 85 / 140
53. Umidigi S3 Pro 83 / 140
54. Samsung Galaxy A21s 82 / 140
55. Umidigi F2 82 / 140
56. Oukitel Wp18 81 / 140
57. Redmi 9a 81 / 140
58. Redmi 9c 80 / 140
59. Ulefone Armor 7e 80 / 140
60. Doogee S58 Pro 78.5 / 140
61. Honor 8x 78 / 140
62. Umidigi F1 77 / 140
63. Huawei Y6 2019 74 / 140
64. Xiaomi Mi 10t Pro 57 / 70
65. Elephone U5 0 / 0

Test / beoordeling conclusie

[b]Redmi is er tot nu toe altijd in geslaagd om de concurrentie op het instapniveau te domineren door complete telefoons op de markt te brengen tegen een betaalbare prijs en daarom vroeg ik me, voordat ik de conclusie voor dit nieuwe model schreef, af wat de concurrentie zou kunnen bieden voor een vergelijkbare prijs.. Bij Samsung niets. Bij Apple niets. Bij Huawei niets. Bij Oppo niets. Ik zou zo kunnen doorgaan met de meeste grote merken. Het is duidelijk dat al deze merken telefoons op de markt brengen die kunnen concurreren met de Redmi Note 11, ze produceren zelfs veel modellen die het beter doen, maar elke keer duurder zijn. De grootste concurrent van Redmi is Redmi/Xiaomi/Poco! [b][b] Ik vond de Redmi Note 10 erg leuk, het was voor mij verreweg de beste telefoon rond de € 200. Dus ik vroeg me af of dit nieuwe model het nog beter zou doen en mijn antwoord is ja voor bepaalde criteria en nee voor andere criteria. De Redmi Note 11 steekt qua afwerking iets beter uit dan het vorige model, een iets beter gekalibreerd scherm, betere netwerkgevoeligheid, betere wifi-gevoeligheid, iets hogere prestaties. De verschillen met het vorige model zijn niet gigantisch maar wel heel reëel. [b][b] Het is op de foto waar ik vind dat de Redmi Note 10 het beter doet, de "oude" Sony-sensor die al 3 jaar geleden werd gebruikt, produceert scherpere foto's en eerlijker dan dit nieuwe model waar ik hebben te veel blauwe accenten en minder scherpte dan het vorige model. Dit verzwakt de Redmi Note 11 niet teveel in vergelijking met andere merken maar ik constateer een achteruitgang ten opzichte van het vorige model [b][b] Wordt deze Redmi Note 11 een succes? Hoogstwaarschijnlijk omdat zelfs als het verschil met het vorige model niet gigantisch is, het enkele discrete verbeteringen met zich meebrengt waardoor het assortiment kan evolueren terwijl het een voorsprong op de concurrentie behoudt.[b][b]

Xiaomi heeft besloten hard toe te slaan met deze nieuwe Redmi Note 11 door hem te lanceren voor een prijs van 159 $. Voor deze prijs vind je niets beters. De hoeveelheden zijn beperkt, dus wees er snel bij! [b][b] Beperkte aanbieding: Redmi Note 11 vanaf $159 [b][b] De lancering van de Redmi Note 11 gaat gepaard met de lancering van de Redmi Note 11s met ook een introductieaanbieding: Redmi Note 11s vanaf € 229
[b][b][b]Sterktes[b]- uitstekend scherm (colorimetrie, contrast, helderheid, 90hz,...) [b] - goede gevoeligheid voor het 4G-netwerk en wifi [b] - goed luistervolume voor oproepen [b] - goede prijs/ prestatieverhouding [b] - laadsnelheid batterij [b][b][b]Zwaktes[b]- colorimetrie van foto's [b] - scherpte van video's (1080p beperking) [b] - gebrek aan diepte van geluid door luidspreker [b][b][b]Alternatieven voor dit product[b][b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

laurent willen Laurent Willen
In plaats van naar onzin op tv of YouTube te kijken, besteed ik mijn tijd 's avonds aan het testen van producten en het delen van mijn passie voor technologie, reizen en fotografie.

Ik run deze site onder mijn eigen naam en volledig onafhankelijk, niemand betaalt me om dit te doen.

Ik heb meer dan 20 jaar ervaring in de digitale wereld, ik heb veel high traffic websites beheerd en ontwikkeld voor bedrijven in België zoals Mobistar, Microsoft, Immoweb, BrusselsAirlines, Proximus, Orange,...

Opmerkingen

Discussieer mee / Stel je vragen

Je reactie wordt na validatie gepubliceerd. Ik reageer in mijn vrije tijd op meer dan 1500 reacties per jaar, dus ik kan niet altijd even snel reageren. Je e-mailadres is niet publiekelijk zichtbaar en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.









Ontvang een e-mail wanneer er een reactie is gepubliceerd