Op deze pagina:
Prijs Samsung Galaxy A52
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Hardware
Fotokwaliteit
Videokwaliteit
Audiokwaliteit
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Vragen

Beste nieuwprijs:
231.965 EUR
Zie het aanbod | Amazon.com

131 andere prijzen verkrijgbaar in andere winkels.

Abonneren
Abonneer je op mijn YouTube kanaal om updates te ontvangen
[TEST] Samsung Galaxy A52 Volledige review / test

Samsung Galaxy A52: test / review

Categorie: Smartphones

Ik test Samsung niet vaak, want hoewel het geen slechte telefoons zijn, zijn ze over het algemeen duurder dan andere telefoons die ik heb getest en het merk is zo sterk (zoals Apple) dat het schrijven van een lange recensie niet altijd helpt. te veel. Gelukkig maak ik een paar uitzonderingen en heb ik dit jaar besloten om de Samsung Galaxy A52 te testen. Deze nieuwe middenklasse Samsung-telefoon is er in twee versies, er is de normale versie en de 5G-versie die simpelweg Samsung Galaxy A52 5G wordt genoemd en dat is ongeveer alles waarmee je de twee versies kunt onderscheiden. Dit zijn twee telefoons die in alle opzichten vrijwel identiek zijn, de 5G-versie is iets efficiënter maar het verschil is in de orde van 10 tot 15%. Ik heb de "normale" versie getest omdat ik sowieso geen toegang heb tot 5G-dekking in België, maar mijn test zal ook geldig zijn voor de 5G-versie. [b][b] Het Axx-assortiment behoort over het algemeen tot de topverkopers bij Samsung, ik had nog niet de gelegenheid gehad om dit soort modellen te testen, dus ik was benieuwd of deze Samsung Galaxy A52 in staat was om concurreren met de middenklasse bij Xiaomi. Ik kocht deze telefoon voor € 349 en voor die prijs kreeg ik een Poco F3 die in veel opzichten beter presteert dan de Samsung. Als ik een telefoon van Xiaomi probeer te vinden die in de buurt van de Samsung komt, denk ik dat de Xiaomi Mi 11 Lite een goede kandidaat zou zijn en dat is goed want ik test hem tegelijk met deze Samsung. [b][b] Samsung is er altijd in geslaagd telefoons te produceren met kleinere afmetingen dan de Chinese concurrentie, deze Galaxy A52 is echter vrij groot en behoorlijk zwaar vergeleken met wat ik gewend ben om bij Samsung te testen. De andere nieuwsgierigheid van deze telefoon is de keuze uit fotosensoren. Samsung maakt zelf fotosensoren, maar ze hebben ervoor gekozen om in dit model een Sony sensor te integreren. Ik heb tot nu toe niet veel Samsungs getest, maar dit is de eerste keer dat ik een concurrerende Samsung-sensor in een Samsung heb gezien. Dit is de Sony IMX 682 die ook gebruikt wordt in de Poco x3 of de Xiaomi Mi 9T Pro. Afgezien van die dingen, onderscheidt de Samsung zich niet echt van de concurrentie, dus ik zal zien wat een dergelijk prijsverschil met de Xiaomi Mi 11 Lite of andere telefoons in dit prijs / prestatiesegment kan rechtvaardigen. [b][b][b][b][b]linkWebsite waar ik de Samsung Galaxy A52 gekocht heb: Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.[b]
Waarin verschillen mijn tests van andere op het web?

- Ik koop de toestellen meestal met mijn eigen geld, de prijs is dus net even belangrijk als voor je!
- Ik bewaar de toestellen minstens enkele weken (soms meer) om te zien wat ze waard zijn in reële omstandigheden.
- Ik beantwoord (indien mogelijk) je vragen om je te helpen beslissen voordat je de toestellen koopt.
- niemand betaalt me om deze reviews te doen, ik ben dus volledig neutraal en onafhankelijk.
- Mijn pagina's zijn niet gevuld met advertenties.


iiiF150 R2022 : test / review
Realme 6 test, review en prijs
Motorola G8 Power test / review en prijs
Xiaomi Mi 9T Pro test / review en prijs
Xiaomi Redmi Note 7 test, review, beoordeling
Umidigi F1 test, beoordeling, prijs
Poco M3 Pro : test / review
Redmi Note 10s : test / review
Poco F2 review - test - beoordeling
Realme GT 5G : uitgebreide test / review

Prijs Samsung Galaxy A52

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Samsung Galaxy A52 van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.[b]
Samsung Galaxy A71 SM-A715F/DS, 4G LTE, International Version (No US Warranty), 128GB + 6GB Ram, Pri...
2021-09-18 18:55
272 USD
Samsung Galaxy A71 5G LTE Verizon | 6.7" AMOLED Screen |128GB of Storage | Long Lasting Battery | Si...
2021-09-18 18:55
325 USD
Samsung Galaxy A71 5G (128GB, 6GB) 6.7" AMOLED+, Snapdragon 765G, 4500mAh Battery, Global 5G Volte G...
2021-09-18 18:55
325 USD
Samsung - Galaxy A71 A716U 5G Fully Unlocked 128GB - Prism Cube Black (Renewed)...
2021-09-18 18:55
470 USD
Cellulare Smartphone Samsung Galaxy A52 SM-A525F 6,5" 6+128GB Dual Sim Black...
2021-09-18 14:25
298 EUR
Cellulare Smartphone Samsung Galaxy A52 SM-A525F 6,5" 6+128GB Dual Sim Blue...
2021-09-18 14:25
300 EUR
[b]
helpBovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

24-04-2021 Het is zeer zeldzaam, maar ik heb het niet gekocht van de Samsung Galaxy A52 op internet, ik heb het gekocht in een benzinepomp bij mij in de buurt! Ik had cadeaubonnen om te liquideren, ik maakte van de gelegenheid gebruik om deze telefoon te kopen. [b][b] 26-04-2021 Start van de test[b]

Waarom deze telefoon?

Ik was niet van plan om de Galaxy A52 te testen, ik lette niet eens op de nieuwste Samsung-releases omdat ze vaak te duur zijn in vergelijking met de concurrentie. Wat me van gedachten deed veranderen, is dat ik cadeaubonnen had die zouden vervallen en een beetje op zoek was naar wat het meest "nuttig" voor mij zou kunnen zijn. Ik koos ervoor om deze telefoon te kopen in een benzinepomp in de buurt van mijn huis. Dit is dus geen erg gebruikelijke manier om een test te starten, maar dat betekent niet dat ik deze telefoon zal verwaarlozen, ik zal hem testen met hetzelfde detailniveau als de anderen en ik zou een objectieve conclusie trekken ondanks mijn vrees voor de prijs .[b]

Uitpakken

De Samsung Galaxy A52 wordt verkocht in een vrij standaard witte doos die de telefoon, een handleiding, een oplader en een USB-kabel bevat. Samsung is geen goedkoop merk, maar het biedt niets meer in de doos waar Xiaomi een beschermende schaal biedt voor de meeste van zijn telefoons. [b]
Lengte : 159.9
Breedte : 75.1
Dikte : 8.4
Gewicht : 189
Jack uitgang : Ja
Type USB : Type C
Infrarood port : Neen

Eerste configuratie

De procedure voor het opzetten van een nieuwe Samsung is heel anders dan bij andere merken. De procedure voor het overzetten van gegevens van uw oude telefoon volgt niet dezelfde methode als de meeste Android-telefoons, u moet de Smart Switch-app gebruiken die is ontwikkeld door Samsung. Met deze applicatie kunt u alle gegevens van uw oude telefoon herstellen (inclusief foto's en video's), dus deze overdracht gaat veel verder dan de standaardback-up die door Android wordt aangeboden. Wat mij stoort aan deze app is dat ik gewend ben geraakt om mijn data op te slaan in de Google cloud en met Smart Switch kan ik mijn data niet ophalen uit de cloud. Het gebruik van Smart Switch houdt ook in dat u nog steeds uw oude telefoon moet hebben omdat u de overdracht van de oude telefoon moet toestaan. [b][b] Het andere punt dat me een beetje irriteerde bij de eerste installatie, is dat Samsung erop aandringt dat je ongewenste apps installeert. U hoeft niet alleen tweemaal te bevestigen dat u de voorgestelde Samsung-applicaties niet wilt, maar dan zal Samsung u opnieuw applicaties aanbieden en moet u ze handmatig uitschakelen om ze niet te hoeven installeren. Deze applicaties zijn gratis, maar ze interesseren me niet en een weigering is niet genoeg om er vanaf te komen. [b]

Afwerking

Ik heb de matzwarte versie van de Samsung Galaxy A52 gekocht en ben best tevreden met mijn keuze. Waar veel fabrikanten proberen op te vallen met allerlei effecten op de achterkant van de telefoon, heeft Samsung gekozen voor een zekere nuchterheid en dat vind ik best gelukt. Afgezien van het matte uiterlijk van de telefoon, lijkt deze uit één stuk te zijn ontworpen. De foto-unit aan de achterkant lijkt in de telefoonbehuizing te zijn geteerd, de optische unit is goed geïntegreerd en er kan geen stof achterblijven. [b][b]
Het matte oppervlak is ook beduidend minder rommelig dan een glazen oppervlak, ik zie nog steeds vingerafdrukken maar ze zijn merkbaar minder zichtbaar dan op een glazen achterkant. De omtrek van de telefoon heeft een metallic uiterlijk maar ook hier is een mat effect toegepast, hierdoor blijft het matte aspect van de achterkant van de telefoon in de continuïteit. [b][b]
De camera aan de voorkant is geïntegreerd in de vorm van een stoot in het midden van het scherm, het is een vrij standaard configuratie maar in deze prijsklasse is de stoot over het algemeen dunner. [b][b]
Voor de rest is de telefoon redelijk standaard, hij heeft aan de onderkant een USB type C-poort met een luidspreker en een audio-jack-uitgang. De SIM-lade die plaats biedt aan twee SIM-kaarten of een SIM-kaart + geheugenkaart bevindt zich bovenaan. De tweede luidspreker voor stereogeluid is in de luidspreker ingebouwd om te luisteren. De vingerafdruksensor is geïntegreerd in het scherm. [b][b] Deze nieuwe Samsung Galaxy A52 is zowel klassiek als elegant, door het matte effect ziet hij er serieuzer uit dan de Chinese concurrentie, maar dit alles is natuurlijk slechts een kwestie van smaak. [b]

Specificaties

[b]De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon.Ik kocht de Samsung Galaxy A52 in zijn matzwarte versie en met 6 Gb RAM / 128 Gb voor opslag. De A52 is uitgerust met een 6,5 inch 90hz Amoled-scherm dat 84% van de voorkant van de telefoon beslaat, de vingerafdruksensor is in het scherm geïntegreerd. Afgezien van de CPU, GPU en wifi-chipset, zijn de gebruikte componenten specifiek voor Samsung. De andere functies van de telefoon zijn te vinden in de onderstaande screenshots. [b]

CPU / GPU Prestatie

CPU : Qualcomm Snapdragon 720G
GPU : Qualcomm AdreNeen 618
Geheugen (RAM) : 6 - 8Gb
Opslagcapaciteit : 128 - 256 Gb
[b][b]De Samsung Galaxy A52 is uitgerust met een middenklasse Snapdragon 720G-processor die ik al heb mogen testen in de uitgebrachte Redmi Note 9S ... hij is een jaar oud! Als ik de prestaties van deze processor vergelijk met zijn prijs, loopt Samsung duidelijk achter, want voor de prijs van een Samsung Galaxy A52 vinden we een Poco F3 die 3 keer de prestatie biedt. Dit wil niet zeggen dat de Snapdragon 720G een slechte processor is, omdat je de A52 onder de meeste omstandigheden vrij normaal kunt gebruiken. Het is de prijs / prestatie-positionering die niet goed is. [b][b] Voor het grafische gedeelte vertrouwt de Samsung Galaxy A52 op een Adreno 618 GPU voor de 4G-versie en een Adreno 619 voor de 5G-versie. Ook hier is er een aanzienlijke discrepantie in de prijs / prestatie-verhouding. Deze GPU werd ook gebruikt in de Redmi Note 9s die vorig jaar werd gelanceerd, maar hij is ook te vinden in de Poco X3 die bijna de helft van de prijs van de A52 kost. [b][b][b]

Benchmark Antutu/3DMark

Ik behaalde een score van 283.381 punten met Antutu, dit plaatst de Samsung Galaxy A52 qua prestaties op hetzelfde niveau als een Poco X3 of een Xiaomi Mi 11 Lite. Hierdoor kan de Samsung Galaxy A52 de meeste games probleemloos draaien, maar voor de meest veeleisende games zoals Fortnite moet je het detailniveau verlagen om een perfect vloeiende ervaring te hebben. [b]
Antutu score : 283381
Antutu CPU : 100930
Antutu GPU : 71533
Antutu UX : 59215
Antutu Mem : 51703
[b]Top 10 - prestatieclassificatie op basis van Antutu
1. Realme Gt - 811858
2. Oppo Find X2 Pro - 605184
3. Oneplus 8t - 595000
4. Poco F3 - 589677
5. Xiaomi Mi 10t Pro - 581650
6. Oneplus 8 Pro - 579417
7. Xiaomi Mi 10 - 579114
8. Poco F2 Pro - 569559
9. Samsung Galaxy S20 Fe - 565000
10. Samsung Galaxy S20 - 503905

Aantal smartphones in de ranglijst:128
Positie van deze smartphone in de ranglijst:43/128

Opmerking: deze ranglijst bevat alleen de telefoons die ik heb getest en enkele andere die ik ter referentie heb toegevoegd.
[b]Gaming[b]Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten. Met een score van 283.000 punten op Antutu scoort Samsung niet erg goed op het gebied van prijs / prestatie-verhouding omdat een Poco X3 Pro het 2x beter doet voor 200 €. Dit prestatieniveau is echter voldoende om de meeste games uit te voeren. PUBG Mobile werkt zonder problemen in HD en de game-ervaring is redelijk goed. Voor meer hebzuchtige games zoals Fortnite, zal het echter nodig zijn om wat opofferingen te maken op het gebied van graphics.[b]

Netwerkprestatie

De Samsung Galaxy A52 biedt een brede 3G / 4G-frequentiedekking waardoor je hem overal in Europa kunt gebruiken. Voor 5G ondersteunt de A52 7 verschillende frequenties die ook brede compatibiliteit in Europa zouden moeten bieden, maar aangezien 5G in veel landen niet beschikbaar is, moet u de frequentie die in uw land wordt gebruikt controleren voordat u deze telefoon aanschaft.[b]
3G frequenties : B1 (2100), B2 (1900), B4 (1700/2100 AWS A-F), B5 (850), B8 (900)
4G frequencies : B1 (2100), B2 (1900), B3 (1800), B4 (1700/2100 AWS 1), B5 (850), B7 (2600), B8 (900), B20 (800), B28b (700), B28a (700), B38 (TDD 2600), B40 (TDD 2300), B41 (TDD 2500)
Aantal metingen : 1427
Gemiddeld signaal (referentie) : -89.27
Gemiddeld signaal (telefoon) : -93.39
Gemiddelde afwijking referentie/telefoon : -4.12
Min/Max-signaal (referentie) : -87 / -98
Min/Max-signaal (telefoon) : -92 / -96
Kies je land om te controleren of je telefoon compatibel is:


Met de onderstaande frequenties kun je zien of deze telefoon compatibel is met je provider of dat je deze kunt gebruiken waar je op vakantie gaat.


Signaal 4G (voor december 2020)[b]De capaciteit om het netwerk correct op te pikken is een essentieel element voor een telefoon, maar het wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te pikken te meten, voer ik een groot aantal metingen uit op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. Deze metingen worden dus onder reële omstandigheden uitgevoerd en niet in een laboratorium, ze zijn niet wetenschappelijk maar geven een goede indicatie van de prestaties. [b][b]Gevoeligheidsclassificatie van netwerksignaal
Telefoon getest:Gemiddeld signaal (dBm)Aantal metingen:
Xiaomi Mi 9t Pro-881600
Xiaomi Redmi Note 5-91.305600
Xiaomi Mi 9 Lite-93788
Samsung Galaxy A70-94.5111975
Nokia 5.3-94.98531
Realme 6-95.142301
Xiaomi Redmi Note 8 Pro-95.9221599
Xiaomi Mi A3-95.951000
Huawei Y6 2019-95.951199
Doogee S58 Pro-96.22856
Redmi 9a-96.481000
Meizu Note 9-96.68937
Motorola G8 Power-96.881032
Xiaomi Redmi Note 7-97.011430
Redmi 9c-97.041000
Umidigi S3 Pro-97.131200
Xiaomi Redmi Note 8-97.34879
Samsung Galaxy A21s-97.781000
Umidigi F1-97.82298
Ulefone Armor 7e-98.71000
Xiaomi Mi Note 10 Lite-991000
Honor 9x-99.14899
Xiaomi Redmi Note 9s-99.41860
Poco F2 Pro-99.81247
Xiaomi Redmi Note 9-100.791785
Xiaomi Mi 10 Lite 5g-100.881198
Poco X3-101.19821
Umidigi F2-101.47712
[b][b]Signaal 4G (vanaf december 2020)[b]Ik heb besloten om de methode voor het meten van het netwerk te veranderen omdat ik merkte dat de configuratie van het mobiele netwerk in de loop van de tijd verandert. Dit maakt het moeilijker om telefoons te vergelijken omdat de omstandigheden niet meer exact hetzelfde zijn.[b][b]Om dit probleem te voorkomen, heb ik een apparaat opgezet dat 24 uur per dag een tiental parameters van het mobiele netwerk opvangt (bv.: cel id, rssi, rsrq, snr, frequentie,...). Ik plaats dan de telefoon naast het toestel gedurende 24 tot 48 uur met dezelfde metingen, zodat ik ze kan vergelijken.[b][b] Overzicht van de geteste telefoons met deze methode[b][b]
Telefoon getest:MetingenGemid. signaal (ref)Gemid. signaal (phone)Min/Max (ref)Min/Max (phone)
Samsung Galaxy S10+457-93.06-97.39-89 / -98-97 / -99
Xiaomi Mi 9t Pro669-93.69-95.84-90 / -95-92 / -98
Poco F2 Pro1438-91.02-94.99-89 / -94-94 / -96
Xiaomi Mi 10 Lite 5g1645-90.77-95.02- 88 / -98-95 / -100
Poco X3821-94.89-103.19-91 / -97.7-101 / -104
Umidigi Bison2343-92.71-96.46-90 / -99-94 / -102
Oukitel C211101-92.04-94.99-90 / -97-92 / -95
Poco M31116-92.09-91.74-88 / -98-90 / -99
Xiaomi Mi 10t Pro1071-90.61-94.03-88 / -94-94 / -96
Umidigi A9 Pro981-90.40-94.01-88 / -95-93 / -95
Redmi Note 9t1201-92.149-91.71-90 / -97-91 / -97
Xiaomi Redmi Note 10999-92.35-93.99-88 / -97-92 / -98
Xiaomi Redmi Note 10 Pro877-89.72-90.56- 88 / -92-89 / -95
Poco X3 Pro1876-91.45-92.91-90 / -94-90 / -96
Poco F31382-90.79-94.2-89 / -94-93 / -98
Oneplus Nord N100896-91.23-96.005-88 / - 99-96 / -99
Xiaomi Mi 11 Lite2875-91.36-91.49-87 / -96-90 / -96
Samsung Galaxy A521427-89.27-93.39-87 / -98-92 / -96
Doogee S96 Pro1259-94.2-91.21-90 / -102-88 / -95
Xiaomi Redmi Note 10s957-92.07-97.62-90 / -102-96 / -102
Poco M3 Pro1247-91.76-102.97-99 / -104-88 / -98
Realme Gt843-96.49-94.02-93 / -101- 92 / -96
F150 R20221002-92.4-105.1-90 / -97-98 / -110
[b][b]Ik heb meer dan 1400 metingen gedaan in 4G om de gevoeligheid op het netwerk van de Samsung Galaxy A52 te meten. Ik kreeg een gemiddeld signaal van -93.39 dBm waar ik tegelijkertijd een gemiddeld signaal van -89.27 dBm kreeg met mijn meter. Dus ik heb een verschil van iets meer dan 4 dBm tussen de twee apparaten, het is een aanzienlijk verschil als ik kijk naar de gemiddelde afwijkingen die op andere telefoons zijn verkregen, maar het verlies aan gevoeligheid brengt de Galaxy A52 terug naar slechts het gemiddelde. Het is niet uitstekend of slecht.
In de grafiek zien we dat de Galaxy A52 niet in staat is om te concurreren met het meetapparaat, maar het biedt stabiele prestaties die de meeste gebruikers met een behoorlijke netwerkdekking zouden moeten tevredenstellen. Als netwerkgevoeligheid belangrijk voor je is, heb ik andere telefoons getest die veel beter scoren.[b][b][b]Download/Upload snelheid[b]Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.[b]Top 10 - snelheidsrangschikking tijdens downloaden
1. Samsung Galaxy S20 D:351Mbps U: 20Mbps
2. Poco X3 D:232Mbps U: 55Mbps
3. Xiaomi Mi 10 Lite 5g D:223Mbps U: 52Mbps
4. Poco F2 Pro D:207Mbps U: 53Mbps
5. Xiaomi Mi Note 10 Lite D:153Mbps U: 68Mbps
6. Xiaomi Mi A3 D:150Mbps U: 60Mbps
7. Xiaomi Redmi Note 9s D:150Mbps U: 60Mbps
8. Xiaomi Mi 8 Lite D:149Mbps U: 60Mbps
9. Samsung Galaxy A21s D:147Mbps U: 51Mbps
10. Huawei Y6 2019 D:145Mbps U: 61Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:30
Positie van deze smartphone in de ranglijst:0/30

Let op: de theoretische maximale snelheid van een telefoon wordt vaak beperkt door de configuratie van het mobiele netwerk en de congestie van het netwerk op het moment van de meting. Dus misschien kun je een hogere snelheid halen op een ander netwerk
[b][b]

Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.[b]
Wifi frequenties : 802.11a , 802.11b , 802.11g , 802.11n , 802.11n 5GHz , 802.11ac
Download snelheid : 195
Signaal / dicht : -17
Signaal / afstand : -68
Wifi-signaal[b]Ik heb een signaal van -17 dBm in de buurt van de router, het is een goede score die wijst op een goede wifi-gevoeligheid. Van een afstand kreeg ik een score van -68 dBm en ook hier is het een goede score.[b][b]Top 10 - rangschikking van wifi-gevoeligheid
1. Poco F2 Pro -11dBm
2. Xiaomi Redmi Note 10 Pro -12dBm
3. Realme Gt -12dBm
4. Samsung Galaxy A21s -13dBm
5. Oneplus Nord N100 -15dBm
6. Poco X3 Pro -15dBm
7. Poco F3 -15dBm
8. Redmi Note 9t -15dBm
9. Samsung Galaxy A52 -17dBm
10. Xiaomi Redmi Note 10s -17dBm

Aantal smartphones in de ranglijst:48
Positie van deze smartphone in de ranglijst:9/48

[b]Download/Upload snelheid[b]Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.[b]Top 10 - Ranglijst van wifi-downloadsnelheden
1. Poco F3 398Mbps
2. Poco X3 Pro 389Mbps
3. Xiaomi Redmi Note 10 Pro 367Mbps
4. Samsung Galaxy S20 351Mbps
5. Poco F2 Pro 341Mbps
6. Redmi Note 9t 332Mbps
7. Realme Gt 330Mbps
8. Doogee S96 Pro 328Mbps
9. Xiaomi Redmi Note 10s 325Mbps
10. Poco M3 Pro 323Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:47
Positie van deze smartphone in de ranglijst:24/47

Opmerking: ik heb een 400 Mbps-lijn en een modem die hogere snelheden kan leveren, maar ik weet nooit zeker hoeveel bandbreedte er beschikbaar is als ik een test doe.
[b]

GPS-prestaties

[b]Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en maak ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert de GPS het signaal om aan de weg te blijven hangen niet kunstmatig, het heeft geen markeringen, zodat je de werkelijke positie kunt zien. Ik gebruik dan een applicatie om de nauwkeurigheid van het signaal te meten. Ik heb een nauwkeurigheidsniveau van 3 meter met de Samsung Galaxy A52, het is dezelfde score als de meeste telefoons met Snapdragon-architectuur. Dit precisieniveau kan worden verbeterd met uw GPS-toepassing, die ervoor zorgt dat u zich op de weg kunt herpositioneren.[b][b]Top 10 - GPS-nauwkeurigheidsclassificatie
1. Oukitel C21 1m
2. Redmi 9a 1m
3. Doogee S96 Pro 1m
4. Xiaomi Redmi Note 10s 1m
5. Xiaomi Redmi Note 9 1m
6. Redmi 9c 2m
7. Umidigi Bison 2m
8. Poco M3 Pro 2m
9. F150 R2022 2m
10. Redmi Note 9t 2m

Aantal smartphones in de ranglijst:23
Positie van deze smartphone in de ranglijst:17/23

Opmerking: een nauwkeurigheid van 3 meter of minder kan eenvoudig worden gecorrigeerd door een goede GPS-applicatie. De telefoonprestaties spelen ook een rol bij de snelheid waarmee je scherm wordt bijgewerkt, dus de nauwkeurigheid kan in het gedrang komen door een te trage weergave.
[b]

Batterijduur

Capaciteit : 4500
Snel laden : Ja
W max : 25
Autonomie (100% helderheid) : 652.00
Autonomie (50% helderheid) : 1239.00
Oplaadtijd : 165.00
Ontladingssnelheid (100%) : 0.15
Ontladingsscore (100%) : 6.90
Ontladingssnelheid (100%) : 0.08
Ontladingssnelheid (50% : 3.63
Laadsnelheid : 0.61
Laadscore : 27.27
Vanaf maart 2020 heb ik mijn subjectieve batterijtest vervangen door een technische test om het werkelijke gedrag van de batterij beter te kunnen meten. Nu test ik de autonomie en de oplaadtijd onder absoluut identieke omstandigheden. Ik voer verschillende metingen uit, zodat deze test alleen al enkele dagen duurt en ik de telefoon voor niets anders kan gebruiken.

Batterijduur - methodologie
Om de levensduur van de batterij te testen, meet ik het batterijverbruik elke minuut in strikt identieke omstandigheden om telefoons te kunnen vergelijken en ook om je in staat te stellen je telefoon in dezelfde omstandigheden te evalueren. Ik sluit elke invloed uit van toepassingen die de meting zouden kunnen verstoren. De autonomie is niet lineair, de batterij ontlaadt zich soms veel sneller aan het einde. Dit is een frustrerend fenomeen, maar met mijn metingen weet je of je snel een oplader moet vinden.

Batterijduur
De batterij van de Samsung Galaxy A52 heeft een capaciteit van 4500 mAh en is ontladen van 100% tot 1% in 652.00 minuten met 100% helderheid, hij is ontladen van 100% tot 1% in 1239.00 met 50% helderheid. Op deze manier krijg ik een gemiddelde ontlaadsnelheid van 0.15% per minuut bij 100% lichtsterkte en 0.08% per minuut bij 50% lichtsterkte, het verbruik is dus 6.90 mA per minuut bij 100% lichtsterkte en 3.63 bij 50% lichtsterkte. Om de efficiëntie van de telefoon en de invloed ervan op de batterij te kunnen vergelijken, moet je de 6.90 (of 50%) score vergelijken met die van andere smartphones, het cijfer moet zo laag mogelijk zijn.

Laadtijd - methodologie
Om de oplaadtijd te testen, gebruik ik altijd dezelfde lader met dezelfde kabel. Ik meet de oplaadtijd minuut voor minuut om de evolutie van de lading en de oplaadsnelheid te zien. De laadsnelheid van een batterij is niet lineair, maar vaak sneller aan het begin en langzamer aan het einde. De lader is compatibel met snel laden.

Laadtijd
De accu van het Samsung Galaxy A52 heeft een capaciteit van 4500 mAh en is opgeladen van 1% tot 100% in 165.00 minuten. Dit geeft me een gemiddelde laadsnelheid van 0.61% per minuut en dus een toename van 27.27 mA per minuut. Om de prestaties van de Samsung Galaxy A52 te vergelijken met andere telefoons, moet je de 27.27 per minuut score gebruiken, deze score moet zo hoog mogelijk zijn.

In het bijzonder: de laadsnelheid is niet altijd lineair, de onderstaande grafiek geef je een indicatie van het gedrag van de batterij.

De volgende tabel geeft een overzicht van de geteste telefoons met de technische accutest, ze zijn gerangschikt in volgorde van efficiëntie. Een hogere batterijcapaciteit zou logischerwijs moeten resulteren in een hogere levensduur van de batterij, maar dat is niet altijd het geval en het geeft geen indicatie van de efficiëntie van een telefoon.

SmartphoneCapaciteit (mAh)Levensduur (minuten)EfficiëntiescoreLevensduur (minuten) / 50%Efficiëntiescore / 50%Laadtijd.Laden score
Samsung Galaxy S204000565.007.081217.003.29136.0029.41
Oukitel C214000497.008.051324.003.02167.0023.95
Nokia 5.34000549.007.291096.003.65199.0020.10
Honor 9x4000770.005.191333.003.00151.0026.49
Umidigi A9 Pro4150552.007.521562.002.66112.0037.05
Xiaomi Mi 10 Lite 5g4160749.005.551541.002.70163.0025.52
Realme 64300704.006.111104.003.89162.0026.54
Realme Gt4500574.007.841057.004.2687.0051.72
Samsung Galaxy A524500652.006.901239.003.63165.0027.27
Poco F34520657.006.881840.002.46122.0037.05
Poco F2 Pro47001150.004.091536.003.06180.0026.11
Oneplus Nord N1005000808.006.191278.003.91663.007.54
Xiaomi Redmi Note 105000691.007.241728.002.89193.0025.91
Redmi Note 9t5000766.006.532054.002.43148.0033.78
Xiaomi Redmi Note 10s5000636.007.861556.003.21161.0031.06
Poco M3 Pro5000657.007.611647.003.04131.0038.17
Redmi 9a5000694.007.201902.002.63195.0025.64
Motorola G8 Power5000912.005.482792.001.79311.0016.08
Samsung Galaxy A21s5000729.006.861283.003.90166.0030.12
Redmi 9c5000656.007.621915.002.61170.0029.41
Umidigi Bison5000550.009.091471.003.40238.0021.01
Xiaomi Redmi Note 10 Pro5020625.008.031557.003.22213.0023.57
Xiaomi Redmi Note 9s5020663.007.571876.002.68224.0022.41
Xiaomi Redmi Note 95020650.007.721808.002.78162.0030.99
Umidigi F25150927.005.561854.002.78299.0017.22
Poco X35160653.007.901654.003.12181.0028.51
Poco X3 Pro5160648.007.961688.003.06138.0037.39
Doogee S58 Pro5180845.006.131908.002.71177.0029.27
Xiaomi Mi Note 10 Lite5260827.006.361609.003.27208.0025.29
Ulefone Armor 7e5500768.007.161140.004.82179.0030.73
Poco M36000842.007.131898.003.16217.0027.65
Doogee S96 Pro6350929.006.841405.004.52424.0014.98
F150 R20228300879.009.441498.005.54243.0034.16

helpHoe lees je deze cijfers?
De batterijcapaciteit is een belangrijk element bij het bepalen van de autonomie van een telefoon, maar het is niet de enige factor. Een telefoon met een grote batterij kan een kortere batterijduur hebben als hij meer stroom verbruikt. Als ik een voorbeeld uit het dagelijks leven zou moeten nemen, zou ik het universum van de auto gebruiken. Als een auto een grote brandstoftank heeft, zou hij een langere afstand moeten kunnen rijden, tenzij het gemiddelde brandstofverbruik hoger is. De score voor de efficiëntie van de batterij werkt op dezelfde manier, hij moet zo laag mogelijk zijn en staat voor het energieverbruik van de telefoon. Deze verschillen in efficiëntie zijn vaak gerelateerd aan de helderheid van het scherm, grote heldere schermen hebben de neiging om meer energie te verbruiken en zelfs als ze een grote batterij hebben, zal hun bereik korter zijn.

samengevat Om de batterij van 0 naar 100% op te laden, deed de Samsung Galaxy A52 er 165 minuten over, wat een goede score is zonder uitzonderlijk te zijn. De belasting is vrij lineair, dus je kunt gewoon een deling doen om te zien dat de belasting elke minuut met 0,6% toeneemt.
Ik heb een batterijduur van 652 minuten met het scherm op 50% en 1239 minuten met het scherm op 100%. De 100%-test lijkt iets later te zijn begonnen om een of andere reden die ik niet weet, maar dat verandert niets aan de levensduur van de batterij. De autonomie is goed en bij normaal gebruik zou je het 2 dagen vol moeten kunnen houden met de Samsung batterij. Als je een gamer bent, zul je waarschijnlijk je telefoon voor het einde van de dag moeten opladen. De autonomie is ook vrij lineair, het scherm bij 50% verbruikt bijna de helft van de energie bij 100%.
[b]

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.[b]

Hardware

Selfie / resolutie : 32
Selfie / sensor : Sony IMX616
Resolutie : 64
Sensor : Sony IMX682 Exmor RS
mm wide angle : 5.23 mm
mm ultra wide angle : 1.74 mm
Zoals ik in de inleiding van dit artikel schreef, gebruikt de Samsung Galaxy A52 een Sony-sensor als hoofdsensor. Het is een nogal merkwaardige keuze, Samsung bouwt zijn eigen fotosensoren en integreert die van een concurrent in de A52. Voor de eindconsument maakt dit natuurlijk niet zoveel uit, vooral omdat de Sony IMX 682-sensor een uitstekende sensor is. Ik had goede resultaten met deze sensor op de Xiaomi Mi 9T Pro 2 jaar geleden. Deze sensor is dus niet nieuw maar ik ben wel benieuwd wat de optimalisatie van Samsung gaat brengen aan de kwaliteit van de foto. Samsung heeft voor zijn foto's een krachtige optimalisatielaag ontwikkeld en met een gelijkwaardige sensor zou een Samsung door optimalisatie betere foto's kunnen maken. Ik heb 2 jaar geleden nog foto's gemaakt met deze Sony sensor, dus ik kon zien of het Samsung is gelukt om het beter te doen met hetzelfde materiaal. [b][b] De camera aan de voorkant gebruikt ook een Sony-sensor (IMX 616), ik heb geen informatie over de gebruikte ultragroothoeksensor, het is waarschijnlijk een Samsung-sensor die ik nog niet heb kunnen test.[b]Standaard app[b]De standaard fototoepassing van Samsung is heel gemakkelijk te gebruiken, het richt zich op de essentie, je hoeft niet in de menu's te graven om betere foto's te maken. De verschillende opties worden weergegeven op een zwarte achtergrond, dit lijkt misschien triviaal maar het biedt leesbaarheid van de opties in alle omstandigheden waarin Xiaomi deze opties in het fotogebied weergeeft. De Samsung-optimalisatielaag is standaard ingeschakeld en kan worden uitgeschakeld door een klein logo onderaan het fotografiegebied. [b][b] De applicatie biedt de volgende opties: [b] - grappige foto (foto met snapchat-type effect) [b] - enkele opname [b] - foto [b] - video [b] in het menu "meer": [b] AR Doodle, Pro, Panorama, eten, nacht, macro, portret, professionele video, super slow motion, slow motion, hyperlapse. [b][b][b]

Fotokwaliteit

Foto test / studio[b]
In de automatische modus koos de Sony IMX 682-sensor ervoor om studio-opnames te maken met ISO 25 en 1/250, terwijl de ultragroothoeksensor koos voor 1/400 en ISO 50. Het verschil in belichting is duidelijk tussen deze twee sensoren. Met 1/200 zou de hoofdsensor het beter kunnen doen omdat ik een beter resultaat krijg in de handmatige modus op 1/125. Het is vaak hetzelfde probleem met de automatische modus, fotosensoren op smartphones hebben de neiging om foto's onderbelicht te maken als ze onder kunstlicht staan. Door de foto's van hetzelfde type die ik twee jaar geleden maakte te vergelijken met de Mi 9T Pro die dezelfde sensor gebruikt, zie ik geen grote verschillen qua colorimetrie, het Samsung-retoucheereffect is hier dus niet echt zichtbaar, het is zal ongetwijfeld met de buiten genomen foto's zijn. [b][b] De foto in de introductie van deze studiotest is een foto gemaakt in pro-modus met een sluitertijd van 1/200 en ISO 50, dit laat zien dat de sensor in staat is om foto's te maken. goede foto met goede belichting maar in automatische modus de verkeerde keuze gemaakt. [b][b][b][b]Foto test / zon[b] Hoofdsensor: Sony IMX 682
Ik vroeg me af of Samsung zijn optimalisatiesleutel zou toevoegen om de foto's te verbeteren en met deze eerste foto kreeg ik meteen mijn antwoord. De foto-optimalisatie van Samsung speelt een grote rol bij de kleurverzadiging en op deze eerste foto zijn de kleuren levendig en bijna bovennatuurlijk. De begroeiing is weelderig, het hout heeft een warme tint en over het algemeen is de scherpte goed zonder te worden geduwd. Dus ja, het is een beetje een cheat, want in werkelijkheid waren de kleuren minder levendig, maar maakt het uit? Ik denk dat je je voor de overgrote meerderheid van de gebruikers van deze telefoon een goede fotograaf zult voelen en dat is ongetwijfeld het effect waar Samsung naar op zoek is. Ik kan zeker een beter resultaat krijgen met een spiegelreflexcamera en een beetje retoucheren met Photoshop, maar hoe lang duurt het? De Samsung Galaxy A52 zorgt voor alles, je hoeft alleen maar op de knop te drukken en een seconde later is alles klaar. [b][b] Ik heb min of meer dezelfde waarneming voor de andere foto's, de foto's zijn levendig, rijk aan details en met een goede balans tussen lichte en donkere gebieden. De verwerking maakt soms wat foutjes als bijvoorbeeld een paar losse takken verloren gaan in het blauw van de lucht, het knippen van de takken een roze kleur krijgt maar in de meeste gevallen zijn de foto's van goede kwaliteit. Samsung heeft er dan ook goed aan gedaan haar concurrent voor het optische gedeelte te kiezen omdat het daarmee een sensor biedt met goede optische eigenschappen die vervolgens nog versterkt worden door de beeldverwerking van Samsung. [b][b]Foto test / bewolkt[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b][b]Test foto / nacht[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b][b]

Videokwaliteit

Stabilisatie[b] De Samsung Galaxy A52 kan 4K-video's stabiliseren, maar kan de zwaarste schokken veroorzaakt door lopen niet volledig absorberen. Stabilisatie is het meest effectief bij 1080p. De pixelherberekening is erg snel, ik zie geen pixelatie vanwege de beweging. In deze prijsklasse doen andere telefoons het beter, de Samsung biedt een stabilisatieprestatie die vergelijkbaar is met een telefoon die rond de 200 € wordt verkocht.[b]Video normale condities De Galaxy A52 kan video's produceren met 4k en 30 fps. De video's van deze telefoon zijn bijzonder scherp en de kleuren zijn goed verzadigd (zelfs iets te veel voor water). De bewegingen zijn vloeiend, maar ik merk de sprongen van belichtingen op, evenals een compressie die zichtbaar is op het niveau van de lucht, waar men kleurniveaus met pixelisatie ziet. De ontwikkeling gaat erg snel, de Samsung past zich snel aan aan verschillende bladniveaus. [b][b] In deze tweede video is de kleurverzadiging duidelijk zichtbaar, de kleuren zijn levendig en levendig zonder overdrijving. De scherpte is goed, hoewel een beetje geforceerd ter hoogte van de boomtoppen. De bewegingen zijn vloeiend en zonder schokken. [b][b] De Sony-sensor die in deze Samsung wordt gebruikt, heeft zichzelf al bewezen op andere telefoons, hij produceert goede video's met een goede scherpte en goed verzadigde kleuren.[b]Video low light[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Audiokwaliteit

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.[b]
Frequency Respons : 0.03/-0.12
Noise Level : -94.6
Dynamic Range : 94.6
THD : 0.00128
Intermodulation : 0.010
Stereo crosstalk : -87.2
Frequency Response[b]Deze test is bedoeld om te testen of het toestel in staat is alle frequenties correct te reproduceren. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om op alle frequenties een goed geluid te zien, is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen.
Ik heb de weergave van frequenties van de A52 vergeleken met de S10 + en de grafiek bevestigt mijn eerste indruk. De A52 reproduceert getrouw de meeste frequenties en komt heel dicht bij de S10 +, hij vertoont ook verschillen bij dezelfde frequenties, de banden zijn bijna parallel op alle frequenties.[b]Dynamisch bereik[b]Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus te spelen te testen. Ook hier moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de referentie staan.
Als ik deze grafiek puur technisch bekijk, zie ik dat de Galaxy A52 een iets krachtiger geluid kan produceren dan de S10 + en hier is het moeilijk om de koptelefoon op maximaal volume te laten staan , het geluid is te krachtig. Dit vermogen leidt niet tot vervormingen, het geluid wordt perfect beheerst op alle frequenties.[b]Geluidsniveau[b]Deze test heeft tot doel te bepalen of het geteste apparaat in staat is om geluiden zonder veel ruis te reproduceren. Een hoge score duidt op een lage parasietendruk, een lagere score duidt op een hogere aanwezigheid van parasieten.
Ik heb geen interferentieproblemen met de A52 opgemerkt, integendeel, hij produceert een heel goed geluid.[b]Concertopname[b]Het doel van deze test is om de opnamekwaliteit van de telefoon te meten wanneer er veel omgevingsgeluiden zijn. Omdat ik niet elke keer als ik een telefoon test de mogelijkheid heb om naar een concert te gaan, simuleer ik het geluid van een concert in een gesloten omgeving.Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven. [b]
Screen grootte : 6.5
Resolutie : 1080 x 2400
Ratio : 20:9
Type : Amoled
% oppervlakte : 84
dE wit : 0.3
dE rood : 2.9
dE groen : 5.6
dE blauw : 1.8
dE geel : 1.1
dE cyan : 1.1
dE magenta : 1.3
Wit temperatuur : 6466
Helderheid : 799
Colorimetrie[b]
Samsung is in staat om goede beeldschermen te produceren, maar waar deze kwaliteit een jaar of twee geleden voorbehouden was aan Samsung-telefoons, zijn goede Samsung-beeldschermen nu te vinden op telefoons van andere merken zoals Xiaomi. Het verschil tussen Samsung en concurrerende merken vervaagt en ik zou zelfs zeggen dat concurrerende merken soms betere displays bieden. [b][b] De Samsung Galaxy A52 heeft een goed scherm dat in staat is om heel zuiver wit te produceren, wit is eigenlijk wit, wat nog niet erg gebruikelijk is. Daarnaast merkte ik een significante colorimetrische afwijking op de green en een minder belangrijke op de rode. Uiteindelijk krijg ik een dE-kleurverschil van 2, het is een goede score, maar ik heb betere scores met concurrerende telefoons die Samsung-schermen gebruiken.[b][b]Top 10 - rangschikking van de beste schermen op basis van colorimetrie
1. Xiaomi Mi 10 Lite 5g dE = 0.73
2. Xiaomi Mi 10t Pro dE = 0.83
3. Realme Gt dE = 1.17
4. Xiaomi Mi 11 Lite dE = 1.19
5. Xiaomi Redmi Note 8 dE = 1.2
6. Xiaomi Redmi Note 10 dE = 1.23
7. Xiaomi Redmi Note 10 Pro dE = 1.31
8. Samsung Galaxy S20 dE = 1.4
9. Poco M3 dE = 1.4
10. Xiaomi Mi 9 Lite dE = 1.46

Aantal smartphones in de ranglijst:48
Positie van deze smartphone in de ranglijst:18/48

Let op: het colorimetrische verschil wordt gemeten in dE. Na drie uur zal het menselijk oog een colorimetrisch verschil waarnemen, dus de dE moet het laagst zijn. De tests zijn allemaal uitgevoerd met een colorimetrische sonde.
[b]Helderheid / Contrast[b]Het scherm van de Samsung Galaxy A52 past de helderheid aan zijn omgeving aan, waardoor hij veel helderder zal zijn in de zon. Ik heb een helderheid van 799 cd / m² gemeten, het is vrij uitzonderlijk, ik heb niet veel telefoons getest die zo'n helderheidsniveau kunnen bieden. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over de leesbaarheid van het scherm onder de zon. [b][b] De Galaxy A52 is voorzien van een amoled scherm, waardoor het contrast bijna oneindig is. Deze telefoon heeft een uitstekende weergave van wit en zwart.[b]Lichtabsorptie/Reflectie[b]Het scherm van de smartphone reflecteert het licht en maakt er soms een echte spiegel van. Dit spiegeleffect maakt het moeilijker om te lezen. [b][b]De onderstaande absorptie-index geeft het percentage van het door het scherm geabsorbeerde licht aan. De leesbaarheid van een scherm is beter wanneer de absorptie-index hoog is.[b][b]
Telefoon getest:% lichtabsorptie
Samsung Galaxy S10+58
Xiaomi Mi 9T Pro52
Honor 9x65
Redmi Note 9s55
Motorola G8 Power60
Realme 654
Umidigi F248
Poco F2 Pro52
Redmi Note 956
Xiaomi Mi Note 10 Lite53
Samsung Galaxy S2047
Samsung Galaxy A21s53
De geteste telefoons hebben een gemiddelde absorptiegraad van54 %

Biometrie

Ik zie steeds meer telefoons met een vingerafdruksensor aan de zijkant op de aan / uit-knop. Ik vind dit ook een van de beste oplossingen maar Samsung heeft besloten tegen de stroom in te zwemmen door een vingerafdruksensor op het scherm aan te bieden, ik begrijp niet waarom Samsung dit type sensor blijft gebruiken omdat het minder goed werkt dan de zijkant sensor. Het ontgrendelen van de telefoon is het eerste contact met een telefoon en als dit ontgrendelen inefficiënt is, wordt het al snel vervelend. Ik heb hetzelfde probleem met de Galaxy S20 waar de herkenning ook niet erg goed is en in het beste geval altijd langzamer zal zijn dan een goede zijsensor.[b]

Besturingssysteem

[b]Het besturingssysteem van Samsung is misschien wel het meest geavanceerde in het Android-assortiment, het biedt veel aanpassingsmogelijkheden en ik denk dat sommige alleen beschikbaar zijn op Samsung (bijvoorbeeld: snelkoppelingsbalk). Als je Samsung gewend bent, zul je je oriënteren maar als je gewend bent aan een Android-versie zonder overlay, kan het zijn dat je overweldigd wordt door alle beschikbare opties (een beetje zoals wanneer je voor het eerst een Xiaomi gebruikt). ). Gelukkig is dit allemaal een kwestie van gewoonte en ondanks de opdringerige kant van de applicaties die door Samsung zijn ingebed, vind ik dat dit besturingssysteem als geheel zeer succesvol is. In de paar maanden dat ik de Galaxy A52 heb, heb ik veel updates gehad, dus Samsung is zeer actief in het garanderen van het beste beveiligingsniveau en de beste ervaring voor zijn gebruikers.[b]

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Accessoires Samsung Galaxy A52

Om nog meer te genieten van je ervaring met je smartphone bied ik links naar allerlei accessoires die je misschien handig vindt

Beschermhoes / koffer samsung galaxy a52
Screen beschermfolie samsung galaxy a52
Geheugenkaart samsung galaxy a52
USB-kabel / oplader samsung galaxy a52
Koptelefoon samsung galaxy a52
Fietsenrek samsung galaxy a52

Vergelijk Samsung Galaxy A52 met de anderen

Ik heb voor elke test een score van 1 tot 10 toegekend die de sterke en zwakke punten van een product bepaalt. Ik gebruik 0 voor criteria die (nog) niet zijn getest. Een score van 1 tot 3 duidt op slechte prestaties (en ja, dat is ook zo), een score van 4 tot 6 duidt op gemiddelde prestaties, een score van 7 tot 8 duidt op goede prestaties en een score van 9 en 10 duidt op uitzonderlijke prestaties. .
De score wordt berekend op basis van mijn metingen en als er geen metingen zijn, is het een subjectieve mening op basis van mijn ervaring.

De scores zijn niet statisch, ze veranderen in de loop van de tijd omdat de prestaties van nieuwe producten veranderen en hiermee moet rekening worden gehouden.

Samsung Galaxy A52
Afwerking kwaliteit7.56.00
Batterijprestaties7.008.00
CPU-prestaties7.006.5
GPU-prestaties7.006.5
Schermkwaliteit7.57.00
foto kwaliteit7.55.00
Video kwaliteit7.55.00
Wi-Fi-prestaties7.57.00
Mobiele downloadsnelheid7.005.00
Gevoeligheid van het mobiele netwerk7.006.00
Frequentiebereik8.007.00
Geluidskwaliteit8.56.00
GPS-prestaties7.006.00
Besturingssysteem88.00
Totale score10489
Wereldwijde ranglijst
1. Realme Gt 112.5 / 140
2. Poco F2 Pro 111.5 / 140
3. Poco F3 111.5 / 140
4. Samsung Galaxy S20 111 / 140
5. Poco X3 Pro 107.5 / 140
6. Samsung Galaxy S10+ 107 / 140
7. Xiaomi Redmi Note 10 Pro 106.5 / 140
8. Xiaomi Mi 9t Pro 106 / 140
9. Samsung Galaxy A52 104 / 140
10. Xiaomi Redmi Note 10 101.5 / 140
11. Poco X3 101 / 140
12. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 101 / 140
13. Xiaomi Mi Note 10 Lite 101 / 140
14. Redmi Note 9t 100.5 / 140
15. Xiaomi Redmi Note 8 Pro 100 / 140
16. Xiaomi Mi 9 Lite 98 / 140
17. Doogee S96 Pro 98 / 140
18. Poco M3 Pro 98 / 140
19. Xiaomi Redmi Note 9s 98 / 140
20. Xiaomi Redmi Note 8 97 / 140
21. Xiaomi Mi 11 Lite 96.5 / 130
22. Poco M3 94.5 / 140
23. Xiaomi Redmi Note 10s 94.5 / 130
24. Xiaomi Redmi Note 7 94 / 140
25. Realme 6 93 / 140
26. Umidigi Bison 92 / 140
27. Umidigi A9 Pro 92 / 140
28. Oukitel C21 89.5 / 140
29. Xiaomi Mi A3 89 / 140
30. Xiaomi Redmi Note 9 89 / 140
31. Nokia 5.3 89 / 140
32. Motorola G8 Power 89 / 140
33. Oneplus Nord N100 88.5 / 140
34. Honor 9x 88 / 140
35. Xiaomi Mi 8 Lite 86 / 140
36. Meizu Note 9 86 / 140
37. Xiaomi Redmi Note 5 85 / 140
38. Umidigi S3 Pro 83 / 140
39. Samsung Galaxy A21s 82 / 140
40. Umidigi F2 82 / 140
41. Redmi 9a 81 / 140
42. Redmi 9c 80 / 140
43. Ulefone Armor 7e 80 / 140
44. Doogee S58 Pro 78.5 / 140
45. Honor 8x 78 / 140
46. Umidigi F1 77 / 140
47. Huawei Y6 2019 74 / 140
48. Xiaomi Mi 10t Pro 57 / 70
49. F150 R2022 53.5 / 80
50. Elephone U5 0 / 0

Test / beoordeling conclusie

[b]Ik test Samsung niet veel omdat iedereen Samsung test en over het algemeen is de conclusie vaak hetzelfde, Samsung-telefoons kosten meer dan de Chinese concurrentie zonder echt enig tastbaar voordeel te bieden. Is dat bij deze Samsung Galaxy A52 ook het geval? Ik zou zeggen dat Samsung qua prijs/prestatieverhouding erg ver achter ligt op de concurrentie en dat Samsung op veel punten in het midden zit voor een hogere prijs. Er zijn echter enkele elementen waarin de Galaxy A52 zich onderscheidt van de Chinese concurrentie. Het eerste element is de foto. Samsung heeft voor de Galaxy A52 een sensor van concurrent Sony gekozen, het is een curieuze keuze omdat Samsung zelf fotosensoren maakt, maar het is geen slechte keuze. De Sony IMX 682-sensor is een goede fotosensor en Samsung heeft enige expertise in het optimaliseren van foto's. Het resultaat is dan ook best goed. Deze sensor is er ook in goedkopere telefoons, maar dat neemt niet weg dat het een goede fotosensor is. [b][b] Geluidskwaliteit is vaak een sterk punt geweest bij Samsung en dat is het nog steeds bij de Galaxy A52. De geluidskwaliteit voor muziek met koptelefoon is echt goed en hoewel Xiaomi veel verbeterd is, behoudt Samsung naast zijn Chinese concurrent een klein vleugje finesse. [b][b] De afwerking van deze Galaxy A52 in matzwarte uitvoering is echt goed en zonder deze stealth bomberkleur zou de Samsung Galaxy A52 er waarschijnlijk een beetje deja vu hebben uitgezien, maar begrijp me niet verkeerd. Overigens slaagt Samsung er bijna altijd in om telefoons te maken met een onberispelijke afwerking, dit is nog steeds het geval met deze telefoon [b][b] Op de andere criteria scoort de Samsung Galaxy A52 op hetzelfde niveau als telefoons op 200 €. De prestaties zijn goed zonder buitengewoon te zijn, het scherm is goed zonder buitengewoon te zijn, de netwerkgevoeligheid is gemiddeld, de gps-gevoeligheid is gemiddeld, ... kortom, voor al deze andere criteria is de Samsung Galaxy A52 slechts gemiddeld. Als je een fan bent van het merk en geen zin hebt om het avontuur met een Chinese telefoon te proberen, dan zal je deze telefoon zeker leuk vinden maar als je een ander merk wilt proberen, vind je zeker wat je zoekt bij Xiaomi / Poco / Redmi.[b]Sterktes[b]- foto- / videokwaliteit [b] - audiokwaliteit met koptelefoon voor muziek [b] - afwerking [b] - goed scherm [b] - correcte batterijduur [b][b][b]Zwaktes[b]Zoals ik hierboven schreef, zou je, als je je geluk wilt beproeven met een ander merk, in de verleiding kunnen komen door de Xiaomi Mi 11 Lite of de Poco F3 die gemakkelijk met deze Samsung kan concurreren voor een lagere prijs.[b][b]Alternatieven voor dit product[b][b]- vingerafdruksensor [b] - prijs / prestatieverhouding [b][b]
Abonneren
Abonneer je op mijn YouTube kanaal om updates te ontvangen

Opmerkingen

Discussieer mee / Stel je vragen

Je reactie wordt na validatie gepubliceerd. Ik reageer in mijn vrije tijd op meer dan 1500 reacties per jaar, dus ik kan niet altijd even snel reageren. Je e-mailadres is niet publiekelijk zichtbaar en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.









Ontvang een e-mail wanneer er een reactie is gepubliceerd