Op deze pagina:
Prijs Umidigi Bison Pro
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Hardware
Fotokwaliteit
Technische test / Lab
Videokwaliteit
Audiokwaliteit
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Vragen

Umidigi Bison Pro : test / review / recensie

Umidigi Bison Pro : test / review
Categorie: Smartphones

Ik volg het merk Umidigi al een paar jaar en deze Umidigi Bison Pro is de 6e telefoon van dit merk die ik heb getest. Umidigi is in 2 jaar tijd enorm geëvolueerd en biedt vandaag modellen die geloofwaardige alternatieven zijn voor bekendere merken. Ik testte de Umidigi Bison (zonder de "pro") in 2020 en kreeg veel positieve feedback na het testen ervan, het was de eerste robuuste telefoon die daar een mainstream-ontwerp had terwijl dit soort telefoon meestal vrij onaantrekkelijk is. Umidigi keert terug met een nieuwe versie van hun Bison door een pro-versie af te wijzen die op nogal wat elementen afwijkt van de basisversie. [b][b] De Umidigi Bison Pro is iets krachtiger dan de vorige versie, het afwerkingsniveau is iets verder verbeterd maar puur technisch gezien lijken beide telefoons erg op elkaar. Met de eerste Bison had Umidigi het universum van de robuuste smartphone toegankelijker gemaakt, dit is nog meer het geval met de Bison Pro omdat deze telefoon echt dicht bij een klassieke smartphone komt met slechts een paar extra beveiligingen. Ik vraag me zelfs af of we de Umidigi Bison Pro een echte robuuste smartphone kunnen noemen. [b][b] Als je je telefoons regelmatig per ongeluk of per ongeluk kapot maakt, kan de Umidigi Bison Pro een steviger alternatief zijn zonder dat je een steen in je zak hoeft te dragen. [b][b][b][b]linkWebsite waar ik de Umidigi Bison Pro gekocht heb: https://www.umidigi.com[b]

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.[b]
Waarin verschillen mijn tests van andere op het web?

- Ik koop de toestellen meestal met mijn eigen geld, de prijs is dus net even belangrijk als voor je!
- Ik bewaar de toestellen minstens enkele weken (soms meer) om te zien wat ze waard zijn in reële omstandigheden.
- Ik beantwoord (indien mogelijk) je vragen om je te helpen beslissen voordat je de toestellen koopt.
- niemand betaalt me om deze reviews te doen, ik ben dus volledig neutraal en onafhankelijk.
- Mijn pagina's zijn niet gevuld met advertenties.


Xiaomi 11T: test / review / fotokwaliteit
Google Pixel 5 test / review
TCL 10 Pro: test / review / prijs
Samsung Galaxy A21s test / review
Samsung Galaxy A52: test / review
Umidigi Bison Pro : test / review / recensie
Poco X3 Pro: test / review
Redmi 10: test / review / recensie
iiiF150 R2022 : test / review
Realme 6 test, review en prijs

Prijs Umidigi Bison Pro

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Umidigi Bison Pro van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.[b]
[in stock] umidigi bison x10 x10 pro global version rugged smartphone ip68&ip69k 64gb/128gb nfc 20mp...
2021-11-30 16:02
149 USD
umidigi bison x10 x10 pro global version smartphone nfc ip68 cellphone 64gb/128gb helio p60 20mp tri...
2021-11-30 16:02
138 USD
[in stock]global version umidigi bison pro smartphone 4gb/8gb 128gb ip68/ip69k helio g80 nfc 48mp ca...
2021-11-29 17:48
150 USD
global version umidigi bison pro smartphone 4gb/8gb 128gb ip68/ip69k helio g80 nfc 48mp camera 6.3"f...
2021-11-30 16:02
165 USD
umidigi bison x10 x10 pro global version rugged smartphone ip68 64gb/128gb helio p60 nfc 20mp triple...
2021-11-29 06:41
149 USD
global version umidigi bison x10 pro nfc smartphone 6.53" hd+ display ip68&ip69k 4gb 128gb helio p60...
2021-11-30 16:02
152 USD
[b]
helpBovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

22 september 2021 levering van de Umidigi Bison Pro uit China (door de fabrikant). Begin van de proef.[b]

Waarom deze telefoon?

Ik test de meeste Chinese smartphones van bekende merken maar soms ga ik een paar afwijkingen door om alternatieve merken zoals Doogee, Oukitel of Umidigi te testen. Ik heb een aantal geweldige ontdekkingen gedaan tijdens het testen van deze smartphones, maar het was met Umidigi dat ik de grootste vooruitgang zag. Umidigi heeft zijn publiek gevonden met een vrij agressieve prijspositionering en na verloop van tijd zijn ze erin geslaagd telefoons van betere kwaliteit op de markt te brengen zonder de verkoopprijs te veel te beïnvloeden. [b][b] De Umidigi Bison Pro bevindt zich op het kruispunt van twee werelden met aan de ene kant consumentensmartphones die ook een lust voor het oog moeten zijn en aan de andere kant robuuste smartphones met hun rudimentaire design en hun buitensporige gewicht. Ik zie dit model als een poging om de wereld van robuuste smartphones toegankelijker te maken voor het grote publiek zonder al te veel compromissen te hoeven sluiten. De Umidigi Bison GT is zwaar (265gr) maar duidelijk niet de zwaarste in deze categorie. Het scherm wordt beschermd door een dikke rand maar ook hier heeft Umidigi een groot scherm weten te behouden met een diagonaal van 6,3 inch met een resolutie van 1080x2400px. Umidigi is altijd genereus geweest in batterijcapaciteit en opslagruimte, dit model is geen uitzondering op de regel met een 5000mAh batterij en 128Gb opslagcapaciteit. [b][b] alle voorwaarden is dus voldaan om de gok te wagen om robuuste smartphones aan een groter publiek te verkopen.[b]

Uitpakken

Umidig lijkt de afgelopen maanden zijn positionering volledig te hebben gewijzigd. Toen ik de gele doos in de verpakking zag, dacht ik dat ik een Poco had gekregen. Dit knalgeel wordt voornamelijk gebruikt bij Poco, het is de eerste keer dat ik deze kleur zie bij Umidigi. Het formaat van de doos is ook een beetje ongebruikelijk, maar dat is vaak het geval bij robuuste smartphones. [b][b] De verpakking is vrij standaard, de doos bevat de telefoon, een kleine handleiding, een oplader en een USB-kabel. [b]
Lengte : 165
Breedte : 79.6
Dikte : 12.7
Gewicht : 265
Jack uitgang : Ja
Type USB : Type C
Infrarood port : Neen

Eerste configuratie

Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Afwerking

Als er een wedstrijd zou zijn voor de mooiste robuuste smartphone, zou de Umidigi Bison Pro ongetwijfeld kans maken om te winnen. Deze telefoon is nog steeds een beetje te groot om te worden aangezien voor een normale smartphone, maar de bescherming van de telefoon is veel minder zichtbaar dan op andere modellen zoals de Doogee of Oukitel die ik heb getest. [b][b]
Van de zijkant gezien realiseren we ons dat de telefoon niet erg in balans is door de inkeping aan de onderkant van de telefoon waardoor de telefoon opzij kantelt. Meestal is het de fotosensor die dit soort problemen veroorzaakt, dit is hier niet het geval. Er is een onbeschermde USB C-poort aan de onderkant van de telefoon, waterdichte telefoons hebben daar meestal een rubberen of siliconen hoes en het is niet erg handig om een USB-kabel te plaatsen en te verwijderen. Ik neem aan dat Umidigi de USB-poort heeft geïsoleerd in plaats van deze te bedekken met een schild. [b][b]
Aan de rechterkant vinden we de volumeknoppen, de power-knop en een aanpasbare knop. De vingerafdruksensor zit aan de andere kant, dit is een heel vreemde keuze aangezien deze plaatsing het lastig maakt om de vingerafdruksensor te gebruiken. De knoppen zijn aan de andere kant gehuisvest in een metalen coating die de telefoon een meer premium uiterlijk geeft. [b][b]
De fotosensor is redelijk goed geïntegreerd in de achterkant van de telefoon, hij valt vrij goed op, maar het is niet degene die de telefoon laat rocken als hij ligt op de achterkant.
Het 6,3-inch scherm beslaat iets meer dan 70% van het oppervlak aan de voorkant, aanzienlijk minder dan een traditionele telefoon, maar het is vrij vergelijkbaar met andere robuuste smartphones. De rand is duidelijk zichtbaar, het is hetzelfde voor de inkeping aan de bovenkant van het scherm, maar ik vind het heel acceptabel voor dit soort telefoons. [b][b]
De hoeken van de telefoon worden beschermd door een stevige plastic bescherming, dit geeft een ruwere uitstraling aan de telefoon maar deze moet goed beschermd zijn om tot de categorie te kunnen behoren van smartphones robuust. Umidigi heeft ervoor gekozen om geen siliconen bescherming te gebruiken om de openingen te beschermen, zodat je geen siliconen strip hoeft af te pellen om bij de aansluiting of de USB-poort te komen. Je hebt ook geen naald nodig om de simlade te openen (maar misschien heb je een schroevendraaier nodig). Robuuste smartphones zijn over het algemeen behoorlijk lelijk, maar Umidigi is erin geslaagd het baksteeneffect van dit soort telefoons te verminderen. De Umidigi Bison Pro is wat dunner en lichter dan de meeste telefoons in deze categorie. [b]

Specificaties

[b]De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon. De Umidigi Bison Pro draait op een Mediatek-architectuur (CPU, GPU, GPS, ...) zoals het vorige model, maar dit is een iets krachtiger model. Met de onderstaande schermafbeeldingen kunt u de gedetailleerde functies van de telefoon bekijken. De meeste wijzerplaten buiten de Mediatek-architectuur zijn uniek voor deze telefoon, ik heb ze niet op andere telefoons gezien. De telefoon heeft een barometer, gyroscoop en magnetometer, draait op Android 11 en het scherm heeft een frequentie van 60 hz. [b][b] De Umidigi Bison Pro is ook uitgerust met een infraroodthermometer om de temperatuur van voorwerpen of de temperatuur van je voorhoofd te meten. De gemeten temperatuur geeft je een indicatie van de temperatuur maar je moet deze temperatuur niet als een wetenschappelijke meting nemen omdat er altijd een klein verschil is met de werkelijkheid.[b]

CPU / GPU Prestatie

CPU : MediaTek Helio G80
GPU : ARM Mali-G52 2EEMC2
Geheugen (RAM) : 4 - 8 Gb
Opslagcapaciteit : 128 Gb
[b][b]Zoals ik in de vorige paragraaf al aangaf draait deze telefoon op een Mediatek architectuur met een Helio G80 CPU die ook op een aantal andere instap smartphones zoals de Samsung Galaxy A22, de Huawei Y9a of de Realme 6i te vinden is. Voor het grafische gedeelte is het gebaseerd op een Mali G52 die ook te vinden is in veel instaptelefoons zoals de Honor 9x of de Redmi Note 9. [b][b] De Umidigi Bison Pro is daarom een smartphone op instapniveau, het is niet de telefoon om te kopen om te voldoen aan een behoefte aan prestaties, maar het biedt voldoende prestaties voor normaal gebruik.[b]

Benchmark Antutu/3DMark

Ik behaalde een score van 179.409 punten met Antutu, het is vrij laag in vergelijking met de verkoopprijs van de telefoon, maar a priori is de doelgroep voor dit soort telefoons niet op zoek naar rauwe prestaties. [b]
Antutu score : 179409
Antutu CPU : 60578
Antutu GPU : 43601
Antutu UX : 40567
Antutu Mem : 34663
[b]Top 10 - prestatieclassificatie op basis van Antutu
1. Realme Gt - 811858
2. Oppo Find X2 Pro - 605184
3. Oneplus 8t - 595000
4. Poco F3 - 589677
5. Xiaomi Mi 10t Pro - 581650
6. Oneplus 8 Pro - 579417
7. Xiaomi Mi 10 - 579114
8. Poco F2 Pro - 569559
9. Samsung Galaxy S20 Fe - 565000
10. Xiaomi 11t - 527127

Aantal smartphones in de ranglijst:133
Positie van deze smartphone in de ranglijst:69/133

Opmerking: deze ranglijst bevat alleen de telefoons die ik heb getest en enkele andere die ik ter referentie heb toegevoegd.
[b]Gaming[b]Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten. Deze telefoon is niet bedoeld voor een gamingpubliek, maar dat betekent niet dat het niet mogelijk is om meer resource-intensieve games zoals PUBG Mobile te spelen. Het spel werkt zonder problemen, het is mogelijk om het te spelen maar ik merkte af en toe een paar schokken op. De Antutu-score laat zien dat deze telefoon niet erg krachtig is, dus het kan zijn dat je het niveau van in-game graphics moet verlagen om een perfect vloeiende ervaring te hebben.[b]

Netwerkprestatie

De Umidigi Bison Pro is compatibel met meer dan twintig 4G-frequenties, dus hij zal compatibel zijn met alle frequenties in Europa en veel frequenties die op andere continenten worden gebruikt.[b]
3G frequenties : B1 (2100), B2 (1900), B4 (1700/2100 AWS A-F), B5 (850), B6 (800), B8 (900), B19 (800), B34 (TD 2000), B39 (TD 1900+)
5G frequencies : B1 (2100), B2 (1900), B3 (1800), B4 (1700/2100 AWS 1), B5 (850), B7 (2600), B8 (900), B12 (700), B13 (700), B17 (700), B18 (800), B19 (800), B20 (800), B25 (1900+), B26 (850), B28b (700), B28a (700), B34 (TDD 2100), B38 (TDD 2600), B39 (TDD 1900), B40 (TDD 2300), B41 (TDD 2500), B66 (1700/2100)
SAR / Hoofd : Bluetooth 4.2
Volte : Ja
NFC : Ja
Aantal metingen : 936
Gemiddeld signaal (referentie) : -94.2
Gemiddeld signaal (telefoon) : -104.98
Gemiddelde afwijking referentie/telefoon : -10.78
Min/Max-signaal (referentie) : -91 / -98
Min/Max-signaal (telefoon) : -95 / -105
Kies je land om te controleren of je telefoon compatibel is:


Met de onderstaande frequenties kun je zien of deze telefoon compatibel is met je provider of dat je deze kunt gebruiken waar je op vakantie gaat.


Signaal 4G (voor december 2020)[b]De capaciteit om het netwerk correct op te pikken is een essentieel element voor een telefoon, maar het wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te pikken te meten, voer ik een groot aantal metingen uit op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. Deze metingen worden dus onder reële omstandigheden uitgevoerd en niet in een laboratorium, ze zijn niet wetenschappelijk maar geven een goede indicatie van de prestaties. [b][b]Gevoeligheidsclassificatie van netwerksignaal
Telefoon getest:Gemiddeld signaal (dBm)Aantal metingen:
Xiaomi Mi 9t Pro-881600
Xiaomi Redmi Note 5-91.305600
Xiaomi Mi 9 Lite-93788
Samsung Galaxy A70-94.5111975
Nokia 5.3-94.98531
Realme 6-95.142301
Xiaomi Redmi Note 8 Pro-95.9221599
Xiaomi Mi A3-95.951000
Huawei Y6 2019-95.951199
Doogee S58 Pro-96.22856
Redmi 9a-96.481000
Meizu Note 9-96.68937
Motorola G8 Power-96.881032
Xiaomi Redmi Note 7-97.011430
Redmi 9c-97.041000
Umidigi S3 Pro-97.131200
Xiaomi Redmi Note 8-97.34879
Samsung Galaxy A21s-97.781000
Umidigi F1-97.82298
Ulefone Armor 7e-98.71000
Xiaomi Mi Note 10 Lite-991000
Honor 9x-99.14899
Xiaomi Redmi Note 9s-99.41860
Poco F2 Pro-99.81247
Xiaomi Redmi Note 9-100.791785
Xiaomi Mi 10 Lite 5g-100.881198
Poco X3-101.19821
Umidigi F2-101.47712
[b][b]Signaal 4G (vanaf december 2020)[b]Ik heb besloten om de methode voor het meten van het netwerk te veranderen omdat ik merkte dat de configuratie van het mobiele netwerk in de loop van de tijd verandert. Dit maakt het moeilijker om telefoons te vergelijken omdat de omstandigheden niet meer exact hetzelfde zijn.[b][b]Om dit probleem te voorkomen, heb ik een apparaat opgezet dat 24 uur per dag een tiental parameters van het mobiele netwerk opvangt (bv.: cel id, rssi, rsrq, snr, frequentie,...). Ik plaats dan de telefoon naast het toestel gedurende 24 tot 48 uur met dezelfde metingen, zodat ik ze kan vergelijken.[b][b] Overzicht van de geteste telefoons met deze methode[b][b]
Telefoon getest:MetingenGemid. signaal (ref)Gemid. signaal (phone)Min/Max (ref)Min/Max (phone)
Samsung Galaxy S10+457-93.06-97.39-89 / -98-97 / -99
Xiaomi Mi 9t Pro669-93.69-95.84-90 / -95-92 / -98
Poco F2 Pro1438-91.02-94.99-89 / -94-94 / -96
Xiaomi Mi 10 Lite 5g1645-90.77-95.02- 88 / -98-95 / -100
Poco X3821-94.89-103.19-91 / -97.7-101 / -104
Umidigi Bison2343-92.71-96.46-90 / -99-94 / -102
Oukitel C211101-92.04-94.99-90 / -97-92 / -95
Poco M31116-92.09-91.74-88 / -98-90 / -99
Xiaomi Mi 10t Pro1071-90.61-94.03-88 / -94-94 / -96
Umidigi A9 Pro981-90.40-94.01-88 / -95-93 / -95
Redmi Note 9t1201-92.149-91.71-90 / -97-91 / -97
Xiaomi Redmi Note 10999-92.35-93.99-88 / -97-92 / -98
Xiaomi Redmi Note 10 Pro877-89.72-90.56- 88 / -92-89 / -95
Poco X3 Pro1876-91.45-92.91-90 / -94-90 / -96
Poco F31382-90.79-94.2-89 / -94-93 / -98
Oneplus Nord N100896-91.23-96.005-88 / - 99-96 / -99
Xiaomi Mi 11 Lite2875-91.36-91.49-87 / -96-90 / -96
Samsung Galaxy A521427-89.27-93.39-87 / -98-92 / -96
Doogee S96 Pro1259-94.2-91.21-90 / -102-88 / -95
Xiaomi Redmi Note 10s957-92.07-97.62-90 / -102-96 / -102
Poco M3 Pro1247-91.76-102.97-99 / -104-88 / -98
Realme Gt843-96.49-94.02-93 / -101- 92 / -96
F150 R20221002-92.4-105.1-90 / -97-98 / -110
Umidigi Bison Pro936-94.2-104.98-91 / -98-95 / -105
Redmi 102141-94.74-100.92-92 / -98-99 / -101
Tcl 10 Pro871-93.43-94.001-92 / -96-93 / -95
Poco M4 Pro570-93.71-96.78-91 / -98-95 / -99
[b][b]Ik heb iets meer dan 900 metingen gedaan om de netwerkgevoeligheid van deze telefoon te beoordelen en helaas zijn deze prestaties niet erg goed. Umidigi had desondanks goede vooruitgang geboekt op het gebied van netwerkgevoeligheid, ik zie hier een stap achteruit. Ik heb een gemiddelde van -104,98 dBm met de telefoon, het is geen goede score in vergelijking met andere telefoons, maar als ik het vergelijk met mijn sonde, is het verschil nog groter. Ik heb een gemiddeld verschil van 10 dBm tussen de metingen van mijn sonde en de Umidigi, het is te veel. [b][b] Deze telefoon kan heel goed werken als je een goede 4G-netwerkdekking hebt, maar als je op een plaats woont waar deze dekking niet goed is, zul je sneller kwaliteitsverlies zien dan bij de meeste andere telefoons in mijn ranglijst.[b][b][b]Download/Upload snelheid[b]Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.[b]Top 10 - snelheidsrangschikking tijdens downloaden
1. Samsung Galaxy S20 D:351Mbps U: 20Mbps
2. Poco X3 D:232Mbps U: 55Mbps
3. Xiaomi Mi 10 Lite 5g D:223Mbps U: 52Mbps
4. Poco F2 Pro D:207Mbps U: 53Mbps
5. Xiaomi Mi Note 10 Lite D:153Mbps U: 68Mbps
6. Xiaomi Mi A3 D:150Mbps U: 60Mbps
7. Xiaomi Redmi Note 9s D:150Mbps U: 60Mbps
8. Xiaomi Mi 8 Lite D:149Mbps U: 60Mbps
9. Samsung Galaxy A21s D:147Mbps U: 51Mbps
10. Huawei Y6 2019 D:145Mbps U: 61Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:30
Positie van deze smartphone in de ranglijst:0/30

Let op: de theoretische maximale snelheid van een telefoon wordt vaak beperkt door de configuratie van het mobiele netwerk en de congestie van het netwerk op het moment van de meting. Dus misschien kun je een hogere snelheid halen op een ander netwerk
[b][b]

Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.[b]
Wifi frequenties : 802.11a , 802.11b , 802.11g , 802.11n , 802.11n 5GHz , 802.11ac
Download snelheid : 180
Signaal / dicht : -25
Signaal / afstand : -75
Wifi-signaal[b]Ik heb een signaal gemeten van -25db in de buurt van mijn router en -75db op afstand, dit zijn redelijk gemiddelde waarden, dus deze telefoon zal geen benchmark zijn qua wifi-signaal maar het is ook niet slecht.[b][b]Top 10 - rangschikking van wifi-gevoeligheid
1. Poco F2 Pro -11dBm
2. Xiaomi Redmi Note 10 Pro -12dBm
3. Realme Gt -12dBm
4. Samsung Galaxy A21s -13dBm
5. Oneplus Nord N100 -15dBm
6. Poco X3 Pro -15dBm
7. Poco F3 -15dBm
8. Redmi Note 9t -15dBm
9. Samsung Galaxy A52 -17dBm
10. Xiaomi Redmi Note 10s -17dBm

Aantal smartphones in de ranglijst:52
Positie van deze smartphone in de ranglijst:31/52

[b]Download/Upload snelheid[b]Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.[b]Top 10 - Ranglijst van wifi-downloadsnelheden
1. Poco F3 398Mbps
2. Poco X3 Pro 389Mbps
3. Xiaomi Redmi Note 10 Pro 367Mbps
4. Samsung Galaxy S20 351Mbps
5. Poco F2 Pro 341Mbps
6. Redmi Note 9t 332Mbps
7. Realme Gt 330Mbps
8. Doogee S96 Pro 328Mbps
9. Xiaomi Redmi Note 10s 325Mbps
10. Poco M3 Pro 323Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:51
Positie van deze smartphone in de ranglijst:32/51

Opmerking: ik heb een 400 Mbps-lijn en een modem die hogere snelheden kan leveren, maar ik weet nooit zeker hoeveel bandbreedte er beschikbaar is als ik een test doe.
[b]

GPS-prestaties

[b]Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en maak ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert de GPS het signaal om aan de weg te blijven hangen niet kunstmatig, het heeft geen markeringen, zodat je de werkelijke positie kunt zien. Ik gebruik dan een applicatie om de nauwkeurigheid van het signaal te meten. De Umidigi gebruikt een Mediatek-architectuur en Mediatek produceert vaak een goede GPS-chipset. Dit wordt hier nogmaals geverifieerd met een nauwkeurigheid die met enkele fluctuaties teruggaat tot 1m. Ik heb ook de frequenties gecontroleerd, maar zag slechts één frequentie per netwerktype, dus deze telefoon is geen dubbele GPS.[b][b]Top 10 - GPS-nauwkeurigheidsclassificatie
1. Oukitel C21 1m
2. Redmi 9a 1m
3. Doogee S96 Pro 1m
4. Xiaomi Redmi Note 10s 1m
5. Xiaomi Redmi Note 9 1m
6. Umidigi Bison Pro 1m
7. Redmi 10 1m
8. Poco M4 Pro 1m
9. Redmi 9c 2m
10. Umidigi Bison 2m

Aantal smartphones in de ranglijst:28
Positie van deze smartphone in de ranglijst:6/28

Opmerking: een nauwkeurigheid van 3 meter of minder kan eenvoudig worden gecorrigeerd door een goede GPS-applicatie. De telefoonprestaties spelen ook een rol bij de snelheid waarmee je scherm wordt bijgewerkt, dus de nauwkeurigheid kan in het gedrang komen door een te trage weergave.
[b]

Batterijduur

Capaciteit : 5000
Snel laden : Ja
W max : 18
Autonomie (100% helderheid) : 610.00
Autonomie (50% helderheid) : 1632.00
Oplaadtijd : 255.00
Ontladingssnelheid (100%) : 0.16
Ontladingsscore (100%) : 8.20
Ontladingssnelheid (100%) : 0.06
Ontladingssnelheid (50% : 3.06
Laadsnelheid : 0.39
Laadscore : 19.61
Vanaf maart 2020 heb ik mijn subjectieve batterijtest vervangen door een technische test om het werkelijke gedrag van de batterij beter te kunnen meten. Nu test ik de autonomie en de oplaadtijd onder absoluut identieke omstandigheden. Ik voer verschillende metingen uit, zodat deze test alleen al enkele dagen duurt en ik de telefoon voor niets anders kan gebruiken.

Batterijduur - methodologie
Om de levensduur van de batterij te testen, meet ik het batterijverbruik elke minuut in strikt identieke omstandigheden om telefoons te kunnen vergelijken en ook om je in staat te stellen je telefoon in dezelfde omstandigheden te evalueren. Ik sluit elke invloed uit van toepassingen die de meting zouden kunnen verstoren. De autonomie is niet lineair, de batterij ontlaadt zich soms veel sneller aan het einde. Dit is een frustrerend fenomeen, maar met mijn metingen weet je of je snel een oplader moet vinden.

Batterijduur
De batterij van de Umidigi Bison Pro heeft een capaciteit van 5000 mAh en is ontladen van 100% tot 1% in 610.00 minuten met 100% helderheid, hij is ontladen van 100% tot 1% in 1632.00 met 50% helderheid. Op deze manier krijg ik een gemiddelde ontlaadsnelheid van 0.16% per minuut bij 100% lichtsterkte en 0.06% per minuut bij 50% lichtsterkte, het verbruik is dus 8.20 mA per minuut bij 100% lichtsterkte en 3.06 bij 50% lichtsterkte. Om de efficiëntie van de telefoon en de invloed ervan op de batterij te kunnen vergelijken, moet je de 8.20 (of 50%) score vergelijken met die van andere smartphones, het cijfer moet zo laag mogelijk zijn.

Laadtijd - methodologie
Om de oplaadtijd te testen, gebruik ik altijd dezelfde lader met dezelfde kabel. Ik meet de oplaadtijd minuut voor minuut om de evolutie van de lading en de oplaadsnelheid te zien. De laadsnelheid van een batterij is niet lineair, maar vaak sneller aan het begin en langzamer aan het einde. De lader is compatibel met snel laden.

Laadtijd
De accu van het Umidigi Bison Pro heeft een capaciteit van 5000 mAh en is opgeladen van 1% tot 100% in 255.00 minuten. Dit geeft me een gemiddelde laadsnelheid van 0.39% per minuut en dus een toename van 19.61 mA per minuut. Om de prestaties van de Umidigi Bison Pro te vergelijken met andere telefoons, moet je de 19.61 per minuut score gebruiken, deze score moet zo hoog mogelijk zijn.

In het bijzonder: de laadsnelheid is niet altijd lineair, de onderstaande grafiek geef je een indicatie van het gedrag van de batterij.

De volgende tabel geeft een overzicht van de geteste telefoons met de technische accutest, ze zijn gerangschikt in volgorde van efficiëntie. Een hogere batterijcapaciteit zou logischerwijs moeten resulteren in een hogere levensduur van de batterij, maar dat is niet altijd het geval en het geeft geen indicatie van de efficiëntie van een telefoon.

SmartphoneCapaciteit (mAh)Levensduur (minuten)EfficiëntiescoreLevensduur (minuten) / 50%Efficiëntiescore / 50%Laadtijd.Laden score
Oukitel C214000497.008.051324.003.02167.0023.95
Honor 9x4000770.005.191333.003.00151.0026.49
Nokia 5.34000549.007.291096.003.65199.0020.10
Samsung Galaxy S204000565.007.081217.003.29136.0029.41
Umidigi A9 Pro4150552.007.521562.002.66112.0037.05
Xiaomi Mi 10 Lite 5g4160749.005.551541.002.70163.0025.52
Realme 64300704.006.111104.003.89162.0026.54
Realme Gt4500574.007.841057.004.2687.0051.72
Samsung Galaxy A524500652.006.901239.003.63165.0027.27
Tcl 10 Pro4500465.009.68889.005.06133.0033.83
Poco F34520657.006.881840.002.46122.0037.05
Poco F2 Pro47001150.004.091536.003.06180.0026.11
Oneplus Nord N1005000808.006.191278.003.91663.007.54
Xiaomi Redmi Note 10s5000636.007.861556.003.21161.0031.06
Poco M3 Pro5000657.007.611647.003.04131.0038.17
Xiaomi Redmi Note 105000691.007.241728.002.89193.0025.91
Redmi Note 9t5000766.006.532054.002.43148.0033.78
Umidigi Bison Pro5000610.008.201632.003.06255.0019.61
Redmi 105000664.007.531684.002.97165.0030.30
Poco M4 Pro5000634.007.891600.003.13123.0040.65
Redmi 9a5000694.007.201902.002.63195.0025.64
Samsung Galaxy A21s5000729.006.861283.003.90166.0030.12
Motorola G8 Power5000912.005.482792.001.79311.0016.08
Redmi 9c5000656.007.621915.002.61170.0029.41
Umidigi Bison5000550.009.091471.003.40238.0021.01
Xiaomi Redmi Note 9s5020663.007.571876.002.68224.0022.41
Xiaomi Redmi Note 95020650.007.721808.002.78162.0030.99
Xiaomi Redmi Note 10 Pro5020625.008.031557.003.22213.0023.57
Umidigi F25150927.005.561854.002.78299.0017.22
Poco X35160653.007.901654.003.12181.0028.51
Poco X3 Pro5160648.007.961688.003.06138.0037.39
Doogee S58 Pro5180845.006.131908.002.71177.0029.27
Xiaomi Mi Note 10 Lite5260827.006.361609.003.27208.0025.29
Ulefone Armor 7e5500768.007.161140.004.82179.0030.73
Poco M36000842.007.131898.003.16217.0027.65
Doogee S96 Pro6350929.006.841405.004.52424.0014.98
F150 R20228300879.009.441498.005.54243.0034.16

helpHoe lees je deze cijfers?
De batterijcapaciteit is een belangrijk element bij het bepalen van de autonomie van een telefoon, maar het is niet de enige factor. Een telefoon met een grote batterij kan een kortere batterijduur hebben als hij meer stroom verbruikt. Als ik een voorbeeld uit het dagelijks leven zou moeten nemen, zou ik het universum van de auto gebruiken. Als een auto een grote brandstoftank heeft, zou hij een langere afstand moeten kunnen rijden, tenzij het gemiddelde brandstofverbruik hoger is. De score voor de efficiëntie van de batterij werkt op dezelfde manier, hij moet zo laag mogelijk zijn en staat voor het energieverbruik van de telefoon. Deze verschillen in efficiëntie zijn vaak gerelateerd aan de helderheid van het scherm, grote heldere schermen hebben de neiging om meer energie te verbruiken en zelfs als ze een grote batterij hebben, zal hun bereik korter zijn.

samengevat De Umidigi Bison Pro is uitgerust met een 5000 mAh-batterij die u een comfortabele autonomie zou moeten geven, dit is gedeeltelijk waar. Ik kreeg een batterijduur van 610 minuten met het scherm aan op 100% en een batterijduur van 1632 minuten met het scherm aan op 50%. Het scherm heeft dus geen lineair verbruik omdat het bij 100% 2,6 keer meer energie verbruikt dan bij 50%. De energie-efficiëntie is daarom niet buitengewoon, maar dankzij de 5000 mAh zou de batterij het mogelijk moeten maken 2 dagen mee te gaan als het scherm niet op 100% van zijn helderheid is.
De Umidigi Bison Pro is bestand tegen een snelle lading van 18W, het kostte me 255 minuten om de batterij van 0 tot 100% op te laden. De belasting is vrij lineair over de eerste 80 procent, daarna neemt de snelheid af om in de laatste 20 procent af te vlakken. Het duurt ongeveer 20 minuten om 10% batterij te krijgen aan het begin van het opladen, maar aan het einde duurt het bijna 50 minuten voor de laatste tien procent. Om de batterij te sparen is het sowieso niet aan te raden om een batterij volledig op te laden, maar in het geval van deze Umidigi kun je met opladen tot 90% ook behoorlijk wat tijd besparen.
[b]

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.[b]

Hardware

Selfie / resolutie : 16
Resolutie : 48
Sensor : Sony IMX586 Exmor RS
Umidigi is gewend om goede fotosensoren te gebruiken, maar ze gebruiken ze ook vaak niet goed. Umidigi gebruikt vaak goede Sony-sensoren, maar ik heb een probleem gezien met de kleuren op bijna al hun telefoons. De Umidigi Bison Pro is ook uitgerust met een Sony-sensor, dus ik ben benieuwd of ze er eindelijk in geslaagd zijn om van dit kleurprobleem af te komen. [b][b] Dit is niet gebruikelijk, maar dit model heeft geen ultragroothoeksensor, het is geen groot gemis omdat deze sensoren over het algemeen geen erg mooie foto's produceren.[b]Standaard app[b]De standaard foto-app die door Umidigi wordt gebruikt, komt waarschijnlijk het dichtst in de buurt van een standaard Android-ervaring. De applicatie gaat direct ter zake, er zijn niet veel opties en dat is oké, een telefoon moet eenvoudig worden gehouden, vooral als het een instaptelefoon is.[b][b]

Fotokwaliteit

Foto test / studio[b]
De studiotest was vrij snel omdat ik maar één sensor kan testen en de telefoon niet veel verschillende modi biedt. De foto die voor deze paragraaf is gekozen, is gemaakt in de pro-modus, waarbij ik de belichtingstijd heb aangepast om een beter belicht beeld te krijgen. In de automatische stand is de foto wat onderbelicht, dit is vaak het geval bij foto's gemaakt bij kunstlicht. De kleuren zijn ook iets te donker. De scherpte is niet buitengewoon, hij is beter in het centrum en neemt langzaam af aan de zijkanten (zie volgende foto), ik zie een lichte witte halo rond de gebieden waar de scherpte kunstmatig is verhoogd.
Met deze meer technische foto kan ik de kwaliteit van de fotosensor makkelijker beoordelen en vergelijken met andere telefoons waarmee ik dezelfde foto heb gemaakt. De scherpte in het centrum is vaak sterker dan in de periferie, dit is hier deels het geval. De scherpte in het centrum is vrij gelijkaardig aan die aan de linkerkant van het beeld, maar de scherpte neemt sterk af aan de rechterkant. Ik kan een oriëntatieprobleem niet uitsluiten, maar als dat het geval is, betekent dit dat het scherptegebied erg smal is. De kleuren lijken mij correct maar ik moet hier nog een specifieke test voor doen.

Technische test / Lab

[b][b] Ik heb nog geen tijd gehad om een tool te ontwikkelen om de resultaten van mijn technische tests weer te geven, dus Ik zal gewoon een begrijpelijke recensie plaatsen. Deze test evalueert de puur technische kwaliteit van de fotosensor. [b][b] Scherptescore: gemiddeld [b] Verslechtering van de scherpte: 8% (tussen centrum en periferie) [b] Chromatische aberratie: zwak in het centrum, zwak aan de rand [b] Dynamisch bereik: gemiddeld [b] Colorimetrisch verschil: belangrijk [b] Ik heb nog niet veel telefoons getest in mijn nieuwe studio, maar voor deze Umidigi zou ik het resultaat als volgt samenvatten: [b] - scherpte is correct zonder uitzonderlijk te zijn [b] - scherpte neemt niet te sterk af aan de periferie [b] - geen chromatische aberratie [b] - mogelijkheid om lichte en donkere [b] - significant verschil in kleurweergave, hier vermoed ik dat dit te zien zal zijn bij foto's die bij daglicht zijn gemaakt. [b][b][b]Foto test / zon[b]
De lichtomstandigheden waren niet ideaal voor mijn fototest buitenshuis, maar dat geeft niet, het is een goede manier om te laten zien wat een telefoon in zijn buik heeft. Ik heb halverwege de middag tot half oktober veel foto's gemaakt, de lucht was bewolkt maar de zon brak door de wolken om het landschap in een oranje licht te overspoelen. Als je meerdere foto's van dezelfde plek ziet, betekent dit dat ik de HDR- en AI-modi heb getest. [b][b] De foto's die buiten zijn gemaakt, bevestigen het technische oordeel dat ik had gemaakt voordat ik deze foto's nam. De scherpte van het beeld is vrij matig, als je de foto's inzoomt tot 100% zul je merken dat het bladerdek niet erg precies is. Dit probleem doet zich niet voor als u uw foto's bekijkt op een telefoonscherm of een computerscherm van 25 inch of minder. De kleuren neigen te veel naar rood/bruin, de kleuren zijn iets te warm. Het belichtingsniveau is bijna redelijk, maar het dynamisch bereik is niet erg breed, waardoor de lucht helemaal wit wordt als deze niet meer dan de helft van de foto in beslag neemt. Als ik de lucht meer ruimte geef, is het de vegetatie die onderbelicht raakt. Dat is een vrij algemene bevinding voor telefoons van dit type en deze prijsklasse, de Umidigi Bison Pro is geen fotokampioen, en ik kan ook niet zeggen dat het slecht is. [b][b]Foto test / bewolkt[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b][b]Test foto / nacht[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b][b]

Videokwaliteit

Stabilisatie[b] In de prijsklasse van de Umidigi Bison Pro moet ik nog een telefoon vinden die video goed kan stabiliseren. Dit is ook het geval bij de Umidigi Bison Pro, de schokken van de treden worden niet gedempt en bij elke stap trilt de hele video. Het resultaat is niet catastrofaal, maar we kunnen niet spreken van effectieve stabilisatie. In deze prijsklasse is het vrij gebruikelijk.[b]Video normale condities De Umidigi Bison Pro produceert video's van gemiddelde kwaliteit, de meeste elementen in de fototest zijn hier ook van toepassing. De kleur van de video is nogal bruinachtig en de scherpte is vrij gemiddeld. Het dynamisch bereik is niet erg groot, want als ik vanuit de lucht naar de vegetatie ga, wordt de lucht ondanks de bewolking al snel helemaal wit. De scherpstelling is snel, de belichtingssprongen zijn zichtbaar maar niet storend.[b]Video low light[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Audiokwaliteit

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.[b]
Frequency Respons : +0.04 / -0.17
Noise Level : -93.6
Dynamic Range : 93.7
THD : 0.00114
Intermodulation : 0.013
Stereo crosstalk : -86.7
Frequency Response[b]Deze test is bedoeld om te testen of het toestel in staat is alle frequenties correct te reproduceren. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om op alle frequenties een goed geluid te zien, is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen.
De Umidigi Bison Pro kan de meeste frequenties natuurgetrouw reproduceren, maar ik merk een snellere daling van de hoge tonen met een klein kwaliteitsverlies tot gevolg dat voor de meeste gebruikers waarschijnlijk onhoorbaar zal zijn. Als ik het vergelijk met de Redmi Note 10s krijg ik precies hetzelfde resultaat, dus de Umidigi Bison Pro doet het best goed voor een telefoon van dit type.[b]Dynamisch bereik[b]Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus te spelen te testen. Ook hier moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de referentie staan.
Deze telefoon kan geluid produceren dat even krachtig is als andere telefoons in deze prijsklasse, ik heb geen noemenswaardige geluidsvervorming opgemerkt, zelfs niet als het volume op maximaal staat. Umidigi heeft goede vorderingen gemaakt, de geluidskwaliteit is in de loop der jaren veel verbeterd. Ik denk zelfs dat ze een geluidschipset gebruiken die ook door Xiaomi wordt gebruikt, dus de metingen zijn zo dichtbij.[b]Geluidsniveau[b]Deze test heeft tot doel te bepalen of het geteste apparaat in staat is om geluiden zonder veel ruis te reproduceren. Een hoge score duidt op een lage parasietendruk, een lagere score duidt op een hogere aanwezigheid van parasieten.
Ik heb tijdens mijn test geen ruisinterferentie opgemerkt.[b]

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven. [b]
Screen grootte : 6.3
Resolutie : 1080 x 2400
Ratio : 19.5:9
Type : LCD IPS
% oppervlakte : 75
dE wit : 15.5
dE rood : 6.7
dE groen : 8.6
dE blauw : 7.9
dE geel : 5.2
dE cyan : 14.3
dE magenta : 7.6
Wit temperatuur : 8242
Contrast : 1256:1
Helderheid : 370
Colorimetrie[b]
Robuuste telefoons zijn nooit erg goed als het gaat om colorimetrie en dat geldt weer voor deze telefoon. Ik kreeg een dE van 8,68 met grotere gaten in groen/geel. Dit soort verschil is niet duidelijk bij dagelijks gebruik van de telefoon, maar als je een foto op het telefoonscherm vergelijkt met dezelfde foto op een computerscherm, zullen de verschillen meer opvallen.[b][b]Top 10 - rangschikking van de beste schermen op basis van colorimetrie
1. Xiaomi Mi 10 Lite 5g dE = 0.73
2. Xiaomi Mi 10t Pro dE = 0.83
3. Realme Gt dE = 1.17
4. Xiaomi Mi 11 Lite dE = 1.19
5. Xiaomi Redmi Note 8 dE = 1.2
6. Xiaomi Redmi Note 10 dE = 1.23
7. Xiaomi Redmi Note 10 Pro dE = 1.31
8. Samsung Galaxy S20 dE = 1.4
9. Poco M3 dE = 1.4
10. Xiaomi Mi 9 Lite dE = 1.46

Aantal smartphones in de ranglijst:52
Positie van deze smartphone in de ranglijst:50/52

Let op: het colorimetrische verschil wordt gemeten in dE. Na drie uur zal het menselijk oog een colorimetrisch verschil waarnemen, dus de dE moet het laagst zijn. De tests zijn allemaal uitgevoerd met een colorimetrische sonde.
[b]Helderheid / Contrast[b]Robuuste telefoons zijn gemaakt om buitenshuis te gebruiken en in de regel is de helderheid die door het scherm wordt geproduceerd vrij sterk. Ik kreeg een helderheid van 275 cd / m² met de maximale helderheid en zonder adaptieve helderheid. Het is echt heel weinig en heel duidelijk onvoldoende om het scherm leesbaar te maken onder de zon. Ik heb toen de adaptieve helderheid geactiveerd en de sensor met licht overspoeld en ik kreeg een helderheid van 370 cd / m², het is al beter, maar het is nog steeds onvoldoende. Idealiter zou er meer dan 500 cd/m² nodig zijn voor een goede leesbaarheid in direct zonlicht. [b][b] Ik heb een contrast van 1256:1, het is een normaal contrast voor dit type scherm dus geen probleem daar.[b]

Biometrie

Umidigi heeft een zeer curieuze keuze gemaakt voor de plaatsing van hun vingerafdruksensor, deze sensor zit aan de linkerkant van de telefoon! Je moet daarom je hand achter de telefoon steken en hopen een vinger te hebben die lang genoeg is om de vingerafdruksensor te bedekken. Ik heb grote handen, dus ik had niet echt problemen, maar het is een onhandige positie om de telefoon te ontgrendelen.[b]

Besturingssysteem

[b]De Umidigi Bison Pro draait op Android 11 zonder overlay. Umidigi blijft trouw aan de basisversie van Android, dus er zijn geen advertenties of ongewenste apps. De parameters zijn vrij talrijk, maar vrij goed geclassificeerd. De bijzonderheid van dit model is om de knoppen te kunnen personaliseren om ze de functie van uw keuze toe te wijzen, zoals bijvoorbeeld het toewijzen van de thermometer of de camera. Over het algemeen draait Android 11 geweldig op deze Umidigi, ik heb geen problemen ondervonden tijdens het testen. [b]

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Accessoires Umidigi Bison Pro

Om nog meer te genieten van je ervaring met je smartphone bied ik links naar allerlei accessoires die je misschien handig vindt

Beschermhoes / koffer umidigi bison pro
Screen beschermfolie umidigi bison pro
Geheugenkaart umidigi bison pro
USB-kabel / oplader umidigi bison pro
Koptelefoon umidigi bison pro
Fietsenrek umidigi bison pro

Vergelijk Umidigi Bison Pro met de anderen

Ik heb voor elke test een score van 1 tot 10 toegekend die de sterke en zwakke punten van een product bepaalt. Ik gebruik 0 voor criteria die (nog) niet zijn getest. Een score van 1 tot 3 duidt op slechte prestaties (en ja, dat is ook zo), een score van 4 tot 6 duidt op gemiddelde prestaties, een score van 7 tot 8 duidt op goede prestaties en een score van 9 en 10 duidt op uitzonderlijke prestaties. .
De score wordt berekend op basis van mijn metingen en als er geen metingen zijn, is het een subjectieve mening op basis van mijn ervaring.

De scores zijn niet statisch, ze veranderen in de loop van de tijd omdat de prestaties van nieuwe producten veranderen en hiermee moet rekening worden gehouden.

Umidigi Bison Pro
Afwerking kwaliteit6.506.00
Batterijprestaties7.008.00
CPU-prestaties6.006.5
GPU-prestaties6.006.5
Schermkwaliteit6.007.00
foto kwaliteit6.55.00
Video kwaliteit6.55.00
Wi-Fi-prestaties6.507.00
Mobiele downloadsnelheid7.005.00
Gevoeligheid van het mobiele netwerk6.006.00
Frequentiebereik8.007.00
Geluidskwaliteit7.006.00
GPS-prestaties8.006.00
Besturingssysteem8.008.00
Totale score9589
Wereldwijde ranglijst
1. Realme Gt 112.5 / 140
2. Poco F2 Pro 111.5 / 140
3. Poco F3 111.5 / 140
4. Samsung Galaxy S20 111 / 140
5. Poco X3 Pro 107.5 / 140
6. Samsung Galaxy S10+ 107 / 140
7. Xiaomi Redmi Note 10 Pro 106.5 / 140
8. Xiaomi Mi 9t Pro 106 / 140
9. Samsung Galaxy A52 104 / 140
10. Tcl 10 Pro 104 / 140
11. Xiaomi Mi 11 Lite 104 / 140
12. Xiaomi Redmi Note 10s 102 / 140
13. Poco M4 Pro 101.5 / 140
14. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 101 / 140
15. Poco X3 101 / 140
16. Xiaomi Mi Note 10 Lite 101 / 140
17. Xiaomi Redmi Note 10 101 / 140
18. Redmi Note 9t 100.5 / 140
19. Xiaomi Redmi Note 8 Pro 100 / 140
20. Poco M3 Pro 98 / 140
21. Doogee S96 Pro 98 / 140
22. Xiaomi Redmi Note 9s 98 / 140
23. Xiaomi Mi 9 Lite 98 / 140
24. Redmi 10 97.5 / 140
25. Xiaomi Redmi Note 8 97 / 140
26. Umidigi Bison Pro 95 / 140
27. F150 R2022 95 / 140
28. Poco M3 94.5 / 140
29. Xiaomi Redmi Note 7 94 / 140
30. Realme 6 93 / 140
31. Umidigi A9 Pro 92 / 140
32. Umidigi Bison 92 / 140
33. Oukitel C21 89.5 / 140
34. Xiaomi Mi A3 89 / 140
35. Nokia 5.3 89 / 140
36. Motorola G8 Power 89 / 140
37. Xiaomi Redmi Note 9 89 / 140
38. Oneplus Nord N100 88.5 / 140
39. Honor 9x 88 / 140
40. Meizu Note 9 86 / 140
41. Xiaomi Mi 8 Lite 86 / 140
42. Xiaomi Redmi Note 5 85 / 140
43. Umidigi S3 Pro 83 / 140
44. Samsung Galaxy A21s 82 / 140
45. Umidigi F2 82 / 140
46. Redmi 9a 81 / 140
47. Redmi 9c 80 / 140
48. Ulefone Armor 7e 80 / 140
49. Doogee S58 Pro 78.5 / 140
50. Honor 8x 78 / 140
51. Umidigi F1 77 / 140
52. Huawei Y6 2019 74 / 140
53. Xiaomi Mi 10t Pro 57 / 70
54. Xiaomi 11t 16 / 20
55. Google Pixel 5 15 / 20
56. Elephone U5 0 / 0

Test / beoordeling conclusie

[b]Ik moet de nachtfoto's nog publiceren maar het resultaat van deze test verandert niets aan de conclusie. Met het Bison-assortiment is Umidigi erin geslaagd de robuuste smartphone toegankelijker te maken en dan heb ik het hier niet over de prijs maar ook over het uiterlijke aspect. Robuuste smartphones zijn over het algemeen behoorlijk lelijk en erg hoekig, de Umidigi Bison en zijn pro-versie hebben een veel minder hard uiterlijk. Waar dit soort telefoons is gericht op een professioneler publiek, kan de Bison Pro een meer traditioneel publiek verleiden dat de neiging heeft om hun telefoon te laten vallen. [b][b] Voor minder dan 160 € (november 2021) is de Umidigi Bison Pro het instapsegment binnengeglipt met een redelijk interessante telefoon. Robuuste telefoons kosten over het algemeen meer en offeren op veel manieren veel op. Dit is bij deze telefoon niet noodzakelijk het geval. De Umidigi Bison Pro is geen prestatie-pestkop, maar voor deze prijs is het vaak hetzelfde met andere telefoons, dus ik kan er geen fout aan vinden. Deze telefoon zal zich daarom richten op een meer algemeen publiek dat niet op zoek is naar prestaties of fotokwaliteit. De meester van dit segment blijft voor mij de Redmi Note 10, maar deze biedt geen waterdichtheid en is niet beschermd tegen schokken. [b][b] De Umidigi Bison biedt een goede batterijduur, goede gps-prestaties, behoorlijke geluidskwaliteit (wat vrij zeldzaam is voor dit soort telefoons) en een besturingssysteem zonder ongewenste toevoegingen. Het heeft daarom een meer utilitaire roeping dan een vrijetijdsgerichte telefoon zoals de Redmi Note 10. [b][b] De grootste zwakte van de telefoon is de gevoeligheid voor het 4G-netwerk, het is een telefoon die sneller signaal verliest dan gemiddeld wanneer de netwerkdekking slechter is. Het scherm heeft een zichtbaar kleurverschil, maar aangezien deze telefoon als een hulpmiddel moet worden beschouwd, zou dit soort problemen u er niet van moeten weerhouden hem te kopen. Er is ook het onbekende als het gaat om de ondersteuning van Umidigi, ik ben niet echt grote problemen tegengekomen op de telefoons van Umidigi die na 2020 zijn gelanceerd, maar ik ontvang regelmatig getuigenissen van klanten die teleurgesteld zijn over hun telefoon omdat deze een bug presenteert die verscheen na een update. Als u zich in dit geval bevindt, raad ik u aan om een bericht op het officiële Umidigi-forum te plaatsen, omdat u uw probleem kunt voorleggen aan de Umidigi-gemeenschap en ondersteuning. [b][b][b]Sterktes[b]GPS-signaal [b] Levensduur batterij [b] Duurzaamheid / [b] 4G-frequentiebereik [b][b][b]Zwaktes[b]Gevoeligheid van 4G-netwerk onder het gemiddelde [b] Schermcolorimetrie [b] Prestaties [b][b][b]Alternatieven voor dit product[b][b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Opmerkingen

Discussieer mee / Stel je vragen

Je reactie wordt na validatie gepubliceerd. Ik reageer in mijn vrije tijd op meer dan 1500 reacties per jaar, dus ik kan niet altijd even snel reageren. Je e-mailadres is niet publiekelijk zichtbaar en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.









Ontvang een e-mail wanneer er een reactie is gepubliceerd