Op deze pagina:
Prijs Xiaomi 11T
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Hardware
Fotokwaliteit
Videokwaliteit
Externe geluidskwaliteit
Geluidskwaliteit (hoofdtelefoon)
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Vragen

Xiaomi 11T: test / review / fotokwaliteit

Xiaomi 11T : test/review en fotokwaliteit
Categorie: Smartphones

Ik begon telefoons uit de T-reeks van Xiaomi te kopen door te beginnen met de Xiaomi Mi 9T, die twee jaar na de release nog steeds de concurrentie aankan omdat deze telefoon zo goed ontworpen was. De T-reeks ging een tandje hoger met de Mi 10T Pro, deze telefoon ging helemaal over fotokwaliteit, maar het ontbrak een amoled-scherm. Met de nieuwe generatie 11T en 11T Pro legt Xiaomi de lat nog hoger en deze nieuwe reeks is deze keer uitgerust met een amoled-scherm en een camera van 108 miljoen pixels. [b][b] De prijs van de T-reeks is ook gestegen omdat ik de Mi 9T Pro voor 300 € heb gekocht, terwijl de 11T Pro nu meer dan 500 € kost. Dus ik zal kijken of deze prijsverhoging terecht is en of de T-reeks Samsung nog kan doorstaan. [b][b][b][b][b]linkWebsite waar ik de Xiaomi 11T gekocht heb: https://tidd.ly/3l6sNmQ[b]

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.[b]
Waarin verschillen mijn tests van andere op het web?

- Ik koop de toestellen meestal met mijn eigen geld, de prijs is dus net even belangrijk als voor je!
- Ik bewaar de toestellen minstens enkele weken (soms meer) om te zien wat ze waard zijn in reële omstandigheden.
- Ik beantwoord (indien mogelijk) je vragen om je te helpen beslissen voordat je de toestellen koopt.
- niemand betaalt me om deze reviews te doen, ik ben dus volledig neutraal en onafhankelijk.
- Mijn pagina's zijn niet gevuld met advertenties.


Xiaomi 11T: test / review / fotokwaliteit
Redmi 9c test / review
OnePlus Nord N100: test / review
Poco M3 Pro : test / review
Poco M3: test / review
Xiaomi Mi 10 Lite 5G test / review
Umidigi F2 test / review / prijs
Realme GT 5G : uitgebreide test / review
Google Pixel 5 test / review
TCL 10 Pro: test / review / prijs

Prijs Xiaomi 11T

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Xiaomi 11T van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.[b]
Xiaomi 11T - 128GB - Celestial Blue (Ohne Simlock) (Dual SIM)...
2022-01-19 07:16
340 EUR
Xiaomi 11T 5G - 128GB / 108MP Camera / Meteorite Gray (Ohne Simlock) (Dual SIM)...
2022-01-19 15:17
359 EUR
Xiaomi 11T 5G Dual SIM 128GB Celestial Blue WIE NEU MwSt nicht ausweisbar...
2022-01-18 15:16
360 EUR
Xiaomi 11T 8GB+128GB Celestial Blue Sbloccato Senza Branding...
2022-01-19 23:13
385 EUR
Xiaomi 11T 8GB+128GB Meteorite Gray Sbloccato Senza Branding...
2022-01-19 23:42
389 EUR
Xiaomi Mi 11T 5G DS 256GB 8GB RAM GSM Unlocked International Model NEW...
2022-01-19 15:00
393 EUR
[b]
helpBovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

19 november 2021: ik heb de Xiaomi 11T op RueDuCommerce.fr gekocht tijdens Black Friday-week [b] 24 november 2021: ik heb de telefoon ontvangen, de test kan beginnen[b]

Waarom deze telefoon?

Ik was niet van plan om de 11T te testen toen hij uitkwam, omdat hij te duur was en toen ik de opwaartse trend in prijzen zag, dacht ik dat ik hem nooit zou testen. Voor de eerste keer zou ik daarom de Xiaomi T-reeks hebben overgeslagen. Twee elementen deden me van gedachten veranderen, de eerste is een prijsdaling ter gelegenheid van Black Friday-week op RueDuCommerce.fr en de tweede is dat ik een voucher had bij RueDuCommerce die binnenkort zou verlopen. [b][b] Ik heb altijd genoten van de T-reeks en als de prijs niet zoveel was gestegen, had ik dit nieuwe model zonder aarzeling gekocht. De T-reeks staat voor prestaties, goede fotokwaliteit, goed vakmanschap en tal van andere goede dingen. Deze nieuwe versie corrigeert de fout van de vorige generatie door aan te bieden, met behulp van een amoled-scherm en de fotozijde, de 11T gebruikt de Samsung-sensor op 108 miljoen pixels die ook wordt gebruikt op de 11T Pro en de Redmi Note 10 Pro. De nieuwe generatie draait op een Mediatek-architectuur, dit zal waarschijnlijk resulteren in iets minder prestaties maar andere voordelen zoals een betere GPS-nauwkeurigheid.[b]

Uitpakken

In de loop van de tijd en de telefoons van de T-reeks die ik heb getest, zijn de dozen geëvolueerd en nu apart voor het merk Poco, standaardiseert Xiaomi zijn dozen tot het maximum. We vinden dan ook de gebruikelijke codes voor het formaat en de kleuren maar daar staat tegenover dat de inhoud net iets anders is. We vinden de telefoon en zoals gewoonlijk de handleiding, de transparante bescherming, de oplader en de USB-kabel, maar deze keer heeft Xiaomi een koptelefoon in de doos geplaatst, evenals een USB-adapter voor de koptelefoon. De oplader die in de doos wordt geleverd, is een oplader van 67 W, dus je hoeft geen extra oplader aan te schaffen om optimaal te profiteren van de laadsnelheid van de 11T. [b][b][b]
Lengte : 164.1
Breedte : 76.9
Dikte : 8.8
Gewicht : 203
Jack uitgang : Neen
Type USB : Type C
Infrarood port : Ja

Eerste configuratie

Het instellen van de Xiaomi 11T volgt hetzelfde proces als alle andere Xiaomi-telefoons die onder MIUI 12.5 zijn gelanceerd, ik merkte geen verschil met andere recent geteste telefoons. De schermen zijn hetzelfde met nog steeds deze poging om je aan te melden voor de Xiaomi cloud en er is nu ook een scherm voor Google Pay.[b]

Afwerking

De Xiaomi 11T volgt in grote lijnen de visuele identiteit van de vorige generatie met zijn achterkant met gespiegelde metalen reflecties. De achterkant is perfect glad, alleen onderbroken door een imposant fotoblok dat enkele millimeters uitsteekt, waardoor de telefoon niet plat op zijn rug kan worden gelegd. De sensor van 108 miljoen pixels neemt ruimte in beslag, dus die moet je ergens neerzetten. De achterkant is koel en glad, best aangenaam om aan te raken, maar je zult je tijd besteden aan het schoonmaken van de vingerafdrukken.
Xiaomi heeft zijn grootste paneel op dit moment gekozen voor deze 11T, ik ben er bijna zeker van dat ik dit scherm al op een andere telefoon van het merk moest testen, met de schermtest kunnen we zien of ik gelijk heb . Het scherm is een 6,67 inch amoled-scherm met een resolutie van 1080x2400 pixels die 85% van de beschikbare ruimte inneemt. Het is nog geen schermvullende beleving maar we naderen het, de grenzen zouden daar ongetwijfeld dunner zijn voor een telefoon van deze prijs. De selfie-sensor is in het midden geplaatst, hij neemt niet veel ruimte in beslag, maar nogmaals, voor deze prijs had ik een meer discrete sensor verwacht.
Hierboven bevindt zich een infraroodzender en een van de twee externe luidsprekers.
Hieronder vinden we de andere externe luidspreker, de USB-poort en de SIM-lade die plaats biedt aan twee simkaarten in duplex-modus.
Aan de zijkanten niets nieuws, we vinden de ontstekingsknop aan de rechterkant, deze is ook uitgerust met een vingerafdruksensor die vrij goed werkt. De volumeknoppen bevinden zich ook aan de rechterkant op de gebruikelijke plaats. De linkerrand is perfect glad omdat de simlade zich onder de telefoon bevindt. [b][b] De Xiaomi 11T heeft een goed afwerkingsniveau, we kunnen er bijna niets op aanmerken. Ik zie geen grote verandering met de vorige generatie, de prijs is daarentegen flink gestegen, dus het zal niet aan de kant van de afwerkingen zijn dat we een verklaring voor de prijsstijging zullen moeten zoeken.[b]

Specificaties

[b]De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon. Ik heb de 8GB / 128Gb-versie van de Xiaomi 11T getest, wat ook de versie is die de lat qua RAM erg hoog legt. Deze telefoon draait onder een Mediatek-architectuur voor de CPU, GPU, wifi en GPS. Ik vind de gebruikelijke versnellingsmeter, magnetometer en gyroscoop, ik zie ook een barometer in de technische kenmerken. [b][b] Het scherm gebruikt een standaardfrequentie van 60 Hz, maar kan worden geconfigureerd tot 120 Hz, het ondersteunt ook een breed gamma, DolbyVision, HDR10 en HLG. De hoofdcamera is een Samsung S5khm2 die ook te vinden is in de Redmi Note 10 Pro, de groothoeksensor is de gebruikelijke Sony IMX 355, deze is aanwezig in bijna alle Xiaomi-telefoons die in 2021 worden verkocht. [b][b][b][b][b]

CPU / GPU Prestatie

CPU : MediaTek Dimensity 1200 (MT6893)
GPU : Arm Mali-G77 MC9 886MHz
Geheugen (RAM) : 8 Gb
Opslagcapaciteit : 128 - 256 Gb
[b][b]De Xiaomi 11T is uitgerust met een Mediatek Dimensity 1200 processor, deze processor heb ik nog niet getest maar zou goede prestaties moeten gaan leveren aangezien hij meer in de top van het Mediatek assortiment zit. Voor het grafische gedeelte is deze telefoon gebaseerd op een ARM Mali G77 wat ook een high-end GPU is die ik al heb getest op de Samsung Galaxy S20. Deze smartphone is dan ook goed uitgerust om bovengemiddelde prestaties te leveren en ook al is hij niet de krachtigste op de markt, hij zou toch een hoog prestatieniveau moeten bieden.[b]

Benchmark Antutu/3DMark

Ik kreeg een score van 527.127 punten op Antutu, dit plaatst deze telefoon bovenaan de tafel, maar voor een vergelijkbare of lagere prijs doen andere telefoons zoals de Poco F3 of Realme GT het beter. Dit doet natuurlijk niets af aan de prestaties van de 11T, maar als je op zoek bent naar het beste prijs / prestatie-compromis, is deze telefoon een beetje te duur. Voor het grafische gedeelte krijg ik een score die erg lijkt op de Samsung Galaxy S20 en het is normaal omdat het hetzelfde materiaal is, maar ik had een betere optimalisatie verwacht. [b][b] De Xiaomi 11T biedt daarom zeer goede prestaties waardoor je elke game of applicatie kunt gebruiken zonder concessies te doen.[b]
Antutu score : 530135
Antutu CPU : 147135
Antutu GPU : 206225
Antutu UX : 84553
Antutu Mem : 91815
[b]Top 10 - prestatieclassificatie op basis van Antutu
1. Realme Gt - 811858
2. Oppo Find X2 Pro - 605184
3. Oneplus 8t - 595000
4. Poco F3 - 589677
5. Xiaomi Mi 10t Pro - 581650
6. Oneplus 8 Pro - 579417
7. Xiaomi Mi 10 - 579114
8. Poco F2 Pro - 569559
9. Samsung Galaxy S20 Fe - 565000
10. Xiaomi 11t - 530135

Aantal smartphones in de ranglijst:135
Positie van deze smartphone in de ranglijst:10/135

Opmerking: deze ranglijst bevat alleen de telefoons die ik heb getest en enkele andere die ik ter referentie heb toegevoegd.
[b]Gaming[b]Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten. De Xiaomi 11T zit aan de top van gameprestaties, dus je kunt elke game spelen zonder concessies te doen aan de graphics. Het amoled-scherm met een weergavefrequentie van 120 Hz en een samplefrequentie van 240 Hz zullen ook uw game-ervaring verbeteren.[b][b][b]

Netwerkprestatie

Deze telefoon is compatibel met 13 5G-frequenties en 23 4G-frequenties, dus hij is compatibel met alle frequenties die in Europa worden gebruikt en u zou hem in veel landen buiten Europa kunnen gebruiken.[b]
3G frequenties : B1 (2100), B2 (1900), B4 (1700/2100 AWS A-F), B5 (850), B6 (800), B8 (900), B19 (800), B34 (TD 2000), B39 (TD 1900+)
4G frequencies : B1 (2100), B2 (1900), B3 (1800), B4 (1700/2100 AWS 1), B5 (850), B7 (2600), B8 (900), B12 (700), B13 (700), B17 (700), B18 (800), B19 (800), B20 (800), B26 (850), B28b (700), B28a (700), B32 (1500), B38 (TDD 2600), B40 (TDD 2300), B41 (TDD 2500), B66 (1700/2100)
5G frequencies : n1 (2100), n3 (1800), n7 (2600), n8 (900), n20 (800), n28b (700), n28a (700), n38 (2600), n40 (2300), n41 (2500), n66 (1700), n77 (3700), n78 (3500)
Bluetooth : Bluetooth 5.2 LE
Volte : Ja
VoWifi : Ja
NFC : Ja
Aantal metingen : 1576
Gemiddeld signaal (referentie) : -92.305
Gemiddeld signaal (telefoon) : -92.003
Gemiddelde afwijking referentie/telefoon : 0.302
Min/Max-signaal (referentie) : -90 / -96
Min/Max-signaal (telefoon) : -92 / -93
Kies je land om te controleren of je telefoon compatibel is:


Met de onderstaande frequenties kun je zien of deze telefoon compatibel is met je provider of dat je deze kunt gebruiken waar je op vakantie gaat.


Signaal 4G (vanaf december 2020)[b]Ik heb besloten om de methode voor het meten van het netwerk te veranderen omdat ik merkte dat de configuratie van het mobiele netwerk in de loop van de tijd verandert. Dit maakt het moeilijker om telefoons te vergelijken omdat de omstandigheden niet meer exact hetzelfde zijn.[b][b]Om dit probleem te voorkomen, heb ik een apparaat opgezet dat 24 uur per dag een tiental parameters van het mobiele netwerk opvangt (bv.: cel id, rssi, rsrq, snr, frequentie,...). Ik plaats dan de telefoon naast het toestel gedurende 24 tot 48 uur met dezelfde metingen, zodat ik ze kan vergelijken.[b][b] Overzicht van de geteste telefoons met deze methode[b][b]
Telefoon getest:MetingenGemid. signaal (ref)Gemid. signaal (phone)Min/Max (ref)Min/Max (phone)
Samsung Galaxy S10+457-93.06-97.39-89 / -98-97 / -99
Xiaomi Mi 9t Pro669-93.69-95.84-90 / -95-92 / -98
Poco F2 Pro1438-91.02-94.99-89 / -94-94 / -96
Xiaomi Mi 10 Lite 5g1645-90.77-95.02- 88 / -98-95 / -100
Poco X3821-94.89-103.19-91 / -97.7-101 / -104
Umidigi Bison2343-92.71-96.46-90 / -99-94 / -102
Oukitel C211101-92.04-94.99-90 / -97-92 / -95
Poco M31116-92.09-91.74-88 / -98-90 / -99
Xiaomi Mi 10t Pro1071-90.61-94.03-88 / -94-94 / -96
Umidigi A9 Pro981-90.40-94.01-88 / -95-93 / -95
Redmi Note 9t1201-92.149-91.71-90 / -97-91 / -97
Xiaomi Redmi Note 10999-92.35-93.99-88 / -97-92 / -98
Xiaomi Redmi Note 10 Pro877-89.72-90.56- 88 / -92-89 / -95
Poco X3 Pro1876-91.45-92.91-90 / -94-90 / -96
Poco F31382-90.79-94.2-89 / -94-93 / -98
Oneplus Nord N100896-91.23-96.005-88 / - 99-96 / -99
Xiaomi Mi 11 Lite2875-91.36-91.49-87 / -96-90 / -96
Samsung Galaxy A521427-89.27-93.39-87 / -98-92 / -96
Doogee S96 Pro1259-94.2-91.21-90 / -102-88 / -95
Xiaomi Redmi Note 10s957-92.07-97.62-90 / -102-96 / -102
Poco M3 Pro1247-91.76-102.97-99 / -104-88 / -98
Realme Gt843-96.49-94.02-93 / -101- 92 / -96
F150 R20221002-92.4-105.1-90 / -97-98 / -110
Umidigi Bison Pro936-94.2-104.98-91 / -98-95 / -105
Redmi 102141-94.74-100.92-92 / -98-99 / -101
Tcl 10 Pro871-93.43-94.001-92 / -96-93 / -95
Poco M4 Pro570-93.71-96.78-91 / -98-95 / -99
Google Pixel 51444-91.02-97.02-90 / -94-97 / -101
Xiaomi 11t1576-92.305-92.003-90 / -96-92 / -93
[b][b]Ik heb 1576 metingen gedaan om de signaalkwaliteit van de Xiaomi 11T te beoordelen en ik kreeg een gemiddeld signaal van -92.003 dBm terwijl ik op dit moment een gemiddeld signaal van -92.305 dBm kreeg met de sonde. Deze telefoon krijgt dus een beter signaal dan de sonde, dit komt maar heel zelden voor, dus deze score is een van de beste scores die ik heb behaald. Naast een goede netwerkgevoeligheid heeft deze telefoon op alle metingen een zeer stabiel signaal weten te houden, ik heb slechts een afwijking van 1 dBm gemeten. In de volgende grafiek tonen de oranje punten de zeldzame keren dat de sonde het beter heeft gedaan dan de telefoon en de stabiliteit van de telefoon een bijna perfecte blauwe cirkel vormt.
[b][b][b]Download/Upload snelheid[b]Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.[b]Top 10 - snelheidsrangschikking tijdens downloaden
1. Samsung Galaxy S20 D:351Mbps U: 20Mbps
2. Poco X3 D:232Mbps U: 55Mbps
3. Xiaomi Mi 10 Lite 5g D:223Mbps U: 52Mbps
4. Poco F2 Pro D:207Mbps U: 53Mbps
5. Xiaomi Mi Note 10 Lite D:153Mbps U: 68Mbps
6. Xiaomi Mi A3 D:150Mbps U: 60Mbps
7. Xiaomi Redmi Note 9s D:150Mbps U: 60Mbps
8. Xiaomi Mi 8 Lite D:149Mbps U: 60Mbps
9. Samsung Galaxy A21s D:147Mbps U: 51Mbps
10. Huawei Y6 2019 D:145Mbps U: 61Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:30
Positie van deze smartphone in de ranglijst:0/30

Let op: de theoretische maximale snelheid van een telefoon wordt vaak beperkt door de configuratie van het mobiele netwerk en de congestie van het netwerk op het moment van de meting. Dus misschien kun je een hogere snelheid halen op een ander netwerk
[b][b]

Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.[b]
Wifi frequenties : 802.11a , 802.11b , 802.11g , 802.11n , 802.11n 5GHz , 802.11ac, WiFi 6 (802.11ax)
Download snelheid : 350
Signaal / dicht : -24
Signaal / afstand : -68
Wifi-signaal[b]Ik heb 343 wifi-signaalmetingen uitgevoerd om de signaalstabiliteit en -sterkte te meten. Ik kreeg een zeer stabiel signaal met een variabele van maximaal 3 dBm over de gehele duur van de meting, het gemiddelde signaal werd vastgesteld op 24 dBm in de buurt van mijn router. Deze score is een redelijk gemiddelde score, de Consys_MT6893 wifi-chipset behoort niet tot de meest gevoelige. Metingen op afstand resulteren in een signaal van -68 dBm, wat ook een gemiddelde score is. Als ik aangeef dat een score gemiddeld is, wil dat nog niet zeggen dat deze score slecht is.[b][b]Top 10 - rangschikking van wifi-gevoeligheid
1. Poco F2 Pro -11dBm
2. Xiaomi Redmi Note 10 Pro -12dBm
3. Realme Gt -12dBm
4. Samsung Galaxy A21s -13dBm
5. Oneplus Nord N100 -15dBm
6. Poco X3 Pro -15dBm
7. Poco F3 -15dBm
8. Redmi Note 9t -15dBm
9. Samsung Galaxy A52 -17dBm
10. Xiaomi Redmi Note 10s -17dBm

Aantal smartphones in de ranglijst:54
Positie van deze smartphone in de ranglijst:31/54

[b]Download/Upload snelheid[b]Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.[b]Top 10 - Ranglijst van wifi-downloadsnelheden
1. Poco F3 398Mbps
2. Poco X3 Pro 389Mbps
3. Xiaomi Redmi Note 10 Pro 367Mbps
4. Samsung Galaxy S20 351Mbps
5. Xiaomi 11t 350Mbps
6. Poco F2 Pro 341Mbps
7. Redmi Note 9t 332Mbps
8. Realme Gt 330Mbps
9. Doogee S96 Pro 328Mbps
10. Xiaomi Redmi Note 10s 325Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:53
Positie van deze smartphone in de ranglijst:5/53

Opmerking: ik heb een 400 Mbps-lijn en een modem die hogere snelheden kan leveren, maar ik weet nooit zeker hoeveel bandbreedte er beschikbaar is als ik een test doe.
[b]

GPS-prestaties

[b]Om de nauwkeurigheid van het GPS-signaal te testen, gebruik ik twee positioneringsapplicaties om het verschil te evalueren tussen de werkelijke positie en de positie die door de telefoon wordt aangegeven. Deze test wordt buiten gedaan, zonder dat het signaal wordt belemmerd. Een nauwkeurigheid tot 3 meter kan gemakkelijk worden gecorrigeerd door een toepassing (bijv. Google Maps).[b][b] Deze telefoon is uitgerust met een Mediatek GPS-chip die hem een goed niveau van GPS-precisie geeft, ik heb hier een nauwkeurigheidsniveau verkregen in de orde van 2 meter, het is iets beter dan de nauwkeurigheid van Qualcomm GPS-chips. Deze telefoon kan ook meerdere frequenties ontvangen: L1 / L5, E1 / E5a en B1.[b][b]Top 10 - GPS-nauwkeurigheidsclassificatie
1. Oukitel C21 1m
2. Redmi 9a 1m
3. Doogee S96 Pro 1m
4. Xiaomi Redmi Note 10s 1m
5. Xiaomi Redmi Note 9 1m
6. Umidigi Bison Pro 1m
7. Redmi 10 1m
8. Poco M4 Pro 1m
9. Redmi 9c 2m
10. Umidigi Bison 2m

Aantal smartphones in de ranglijst:28
Positie van deze smartphone in de ranglijst:12/28

Opmerking: een nauwkeurigheid van 3 meter of minder kan eenvoudig worden gecorrigeerd door een goede GPS-applicatie. De telefoonprestaties spelen ook een rol bij de snelheid waarmee je scherm wordt bijgewerkt, dus de nauwkeurigheid kan in het gedrang komen door een te trage weergave.
[b]

Batterijduur

Om de levensduur van de batterij te testen heb ik een toepassing ontwikkeld die het batterijniveau minuut per minuut meet totdat de batterij leeg is. Deze toepassing verbruikt ongeveer tien procent van de bronnen van de telefoon en ik doe een test met 100 helderheid. Deze test is bedoeld om een contemplatief gebruik van een telefoon na te bootsen (bv. surfen op het internet, artikelen lezen, tijd doorbrengen op sociale netwerken). Deze resultaten gelden niet voor intensief gamen/streaming-gebruik.
Capaciteit : 5000
Snel laden : Ja
W max : 67
Autonomie (100% helderheid) : 476.00
Autonomie (50% helderheid) : 1204.00
Oplaadtijd : 97.00
Ontladingssnelheid (100%) : 0.21
Ontladingsscore (100%) : 10.50
Ontladingssnelheid (100%) : 0.08
Ontladingssnelheid (50% : 4.15
Laadsnelheid : 1.03
Laadscore : 51.55
Vanaf maart 2020 heb ik mijn subjectieve batterijtest vervangen door een technische test om het werkelijke gedrag van de batterij beter te kunnen meten. Nu test ik de autonomie en de oplaadtijd onder absoluut identieke omstandigheden. Ik voer verschillende metingen uit, zodat deze test alleen al enkele dagen duurt en ik de telefoon voor niets anders kan gebruiken.

Batterijduur - methodologie
Om de levensduur van de batterij te testen, meet ik het batterijverbruik elke minuut in strikt identieke omstandigheden om telefoons te kunnen vergelijken en ook om je in staat te stellen je telefoon in dezelfde omstandigheden te evalueren. Ik sluit elke invloed uit van toepassingen die de meting zouden kunnen verstoren. De autonomie is niet lineair, de batterij ontlaadt zich soms veel sneller aan het einde. Dit is een frustrerend fenomeen, maar met mijn metingen weet je of je snel een oplader moet vinden.

Batterijduur
De batterij van de Xiaomi 11T heeft een capaciteit van 5000 mAh en is ontladen van 100% tot 1% in 476.00 minuten met 100% helderheid, hij is ontladen van 100% tot 1% in 1204.00 met 50% helderheid. Op deze manier krijg ik een gemiddelde ontlaadsnelheid van 0.21% per minuut bij 100% lichtsterkte en 0.08% per minuut bij 50% lichtsterkte, het verbruik is dus 10.50 mA per minuut bij 100% lichtsterkte en 4.15 bij 50% lichtsterkte. Om de efficiëntie van de telefoon en de invloed ervan op de batterij te kunnen vergelijken, moet je de 10.50 (of 50%) score vergelijken met die van andere smartphones, het cijfer moet zo laag mogelijk zijn.

Laadtijd - methodologie
Om de oplaadtijd te testen, gebruik ik altijd dezelfde lader met dezelfde kabel. Ik meet de oplaadtijd minuut voor minuut om de evolutie van de lading en de oplaadsnelheid te zien. De laadsnelheid van een batterij is niet lineair, maar vaak sneller aan het begin en langzamer aan het einde. De lader is compatibel met snel laden.

Laadtijd
De accu van het Xiaomi 11T heeft een capaciteit van 5000 mAh en is opgeladen van 1% tot 100% in 97.00 minuten. Dit geeft me een gemiddelde laadsnelheid van 1.03% per minuut en dus een toename van 51.55 mA per minuut. Om de prestaties van de Xiaomi 11T te vergelijken met andere telefoons, moet je de 51.55 per minuut score gebruiken, deze score moet zo hoog mogelijk zijn.

In het bijzonder: de laadsnelheid is niet altijd lineair, de onderstaande grafiek geef je een indicatie van het gedrag van de batterij.

De volgende tabel geeft een overzicht van de geteste telefoons met de technische accutest, ze zijn gerangschikt in volgorde van efficiëntie. Een hogere batterijcapaciteit zou logischerwijs moeten resulteren in een hogere levensduur van de batterij, maar dat is niet altijd het geval en het geeft geen indicatie van de efficiëntie van een telefoon.

SmartphoneCapaciteit (mAh)Levensduur (minuten)EfficiëntiescoreLevensduur (minuten) / 50%Efficiëntiescore / 50%Laadtijd.Laden score
Oukitel C214000497.008.051324.003.02167.0023.95
Honor 9x4000770.005.191333.003.00151.0026.49
Nokia 5.34000549.007.291096.003.65199.0020.10
Samsung Galaxy S204000565.007.081217.003.29136.0029.41
Google Pixel 54080773.005.281559.002.6281.0050.37
Umidigi A9 Pro4150552.007.521562.002.66112.0037.05
Xiaomi Mi 10 Lite 5g4160749.005.551541.002.70163.0025.52
Realme 64300704.006.111104.003.89162.0026.54
Samsung Galaxy A524500652.006.901239.003.63165.0027.27
Realme Gt4500574.007.841057.004.2687.0051.72
Tcl 10 Pro4500465.009.68889.005.06133.0033.83
Poco F34520657.006.881840.002.46122.0037.05
Poco F2 Pro47001150.004.091536.003.06180.0026.11
Xiaomi Redmi Note 105000691.007.241728.002.89193.0025.91
Redmi Note 9t5000766.006.532054.002.43148.0033.78
Umidigi Bison Pro5000610.008.201632.003.06255.0019.61
Redmi 105000664.007.531684.002.97165.0030.30
Oneplus Nord N1005000808.006.191278.003.91663.007.54
Poco M4 Pro5000634.007.891600.003.13123.0040.65
Xiaomi 11t5000476.0010.501204.004.1597.0051.55
Poco M3 Pro5000657.007.611647.003.04131.0038.17
Xiaomi Redmi Note 10s5000636.007.861556.003.21161.0031.06
Redmi 9c5000656.007.621915.002.61170.0029.41
Samsung Galaxy A21s5000729.006.861283.003.90166.0030.12
Redmi 9a5000694.007.201902.002.63195.0025.64
Umidigi Bison5000550.009.091471.003.40238.0021.01
Motorola G8 Power5000912.005.482792.001.79311.0016.08
Xiaomi Redmi Note 10 Pro5020625.008.031557.003.22213.0023.57
Xiaomi Redmi Note 9s5020663.007.571876.002.68224.0022.41
Xiaomi Redmi Note 95020650.007.721808.002.78162.0030.99
Umidigi F25150927.005.561854.002.78299.0017.22
Poco X35160653.007.901654.003.12181.0028.51
Poco X3 Pro5160648.007.961688.003.06138.0037.39
Doogee S58 Pro5180845.006.131908.002.71177.0029.27
Xiaomi Mi Note 10 Lite5260827.006.361609.003.27208.0025.29
Ulefone Armor 7e5500768.007.161140.004.82179.0030.73
Poco M36000842.007.131898.003.16217.0027.65
Doogee S96 Pro6350929.006.841405.004.52424.0014.98
F150 R20228300879.009.441498.005.54243.0034.16

helpHoe lees je deze cijfers?
De batterijcapaciteit is een belangrijk element bij het bepalen van de autonomie van een telefoon, maar het is niet de enige factor. Een telefoon met een grote batterij kan een kortere batterijduur hebben als hij meer stroom verbruikt. Als ik een voorbeeld uit het dagelijks leven zou moeten nemen, zou ik het universum van de auto gebruiken. Als een auto een grote brandstoftank heeft, zou hij een langere afstand moeten kunnen rijden, tenzij het gemiddelde brandstofverbruik hoger is. De score voor de efficiëntie van de batterij werkt op dezelfde manier, hij moet zo laag mogelijk zijn en staat voor het energieverbruik van de telefoon. Deze verschillen in efficiëntie zijn vaak gerelateerd aan de helderheid van het scherm, grote heldere schermen hebben de neiging om meer energie te verbruiken en zelfs als ze een grote batterij hebben, zal hun bereik korter zijn.

samengevat Een van de sterke punten van deze telefoon is de oplaadsnelheid van de batterij. Met snel opladen van 67 W is dit waarschijnlijk een van de snelste telefoons die ik heb getest. Het kostte me 96 minuten om de batterij op te laden van 1% naar 100% en de oplaadsnelheid is erg snel, aangezien het 16 minuten duurt om tot 20% te komen. De snelheid daalt tot 90%, maar niet significant omdat de laatste 10 procent in 10-15 minuten wordt bereikt.
[b][b] Ik heb een autonomie van 476 minuten met de helderheid op 100%, het is niet genoeg voor een batterij van dit type, maar het zal waarschijnlijk later worden uitgelegd schermtest. Het scherm lijkt me erg helder en daarom erg energie-intensief, de grootte van het scherm zal een goede batterijduur met 100% helderheid niet bevorderen. Voor normaal gebruik (bijv.: berichten lezen, pagina's, ...), zal dit scherm het element zijn dat de meeste bronnen verbruikt, dus je moet de helderheid een beetje verlagen om de autonomie aanzienlijk te vergroten. Met de helderheid op 50% kreeg ik een batterijduur van 1204 minuten, dat is bijna 3 keer meer dan met de helderheid op 100%. De prestaties van de batterij zijn vrij lineair, ik zag geen verandering in het ritme in het verbruik van de batterij.
Samenvattend, de oplaadsnelheid is uitstekend, de autonomie bij 100% helderheid is niet erg goed, maar bij 50% wordt het geclassificeerd in het goede gemiddelde. [b][b]

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.[b]

Hardware

Selfie / resolutie : 16
Selfie / sensor : Omnivision OV16A10
Resolutie : 108
Sensor : Samsung S5KHM2
De Xiaomi 11T is uitgerust met een Samsung S5KHM2 van 108 miljoen pixels als hoofdsensor, ik heb deze sensor al getest op de Redmi Note 10 Pro en ik was een beetje teleurgesteld over de colorimetrie. Ik hoop dat Xiaomi het probleem met dit model heeft opgelost. Deze sensor is ook aanwezig in de Poco X4, de Redmi Note 11 Pro of zelfs de Motorola Edge 20. [b][b] Het is ook uitgerust met een 8 miljoen Sony IMX 355 ultragroothoeksensor.pixels die In 2021 heb ik meer dan tien keer getest. Er is ook een Samsung macrosensor maar dit soort sensor is niet erg interessant op een telefoon. Voor selfies koos Xiaomi voor een Omnivision OV16A10-sensor. [b][b] De hoofdsensor van deze telefoon is daarom ook beschikbaar op telefoons tegen een veel lagere prijs, dus hier hoeven we niet te zoeken naar een reden die het prijsverschil zou verklaren. [b][b][b]

Fotokwaliteit

Fotokwaliteit (binnen/studio)[b]De studiotest wordt onder dezelfde omstandigheden uitgevoerd, zodat de resultaten op gelijke basis kunnen worden vergeleken. Ik kalibreer mijn verlichting voor elke test om dezelfde helderheid en kleurtemperatuur te verkrijgen. Deze test is een voorlopige analyse van de technische kwaliteiten van een camera. De meeste telefoons slagen niet voor deze test, je moet dus de resultaten van de andere tests in de volgende paragrafen ook lezen.[b][b] Hoofdsensor: Samsung S5KHM2
Voor deze eerste test heb ik zoals gewoonlijk een serie foto's gemaakt met de hoofdsensor met alle beschikbare standen (108 MP, HDR, AI, . ..). De foto hierboven is gemaakt in de 108 MP-modus. Foto's gemaakt in de studio zijn vaak te donker, dit keer niet. Hoewel de foto iets beter belicht had kunnen worden, is het resultaat correct. De colorimetrie is te warm en is op het eerste gezicht misschien niet zichtbaar, maar als je deze foto vergelijkt met de andere foto's in de galerij, zul je merken dat de andere foto's koeler zijn. Met de colorimetrietest kun je zien welk type instelling het beste resultaat biedt, maar ik had dit verschil al opgemerkt op de Redmi Note 10 Pro, dus geen verandering. De scherpte in het centrum is goed en we vinden dat de telefoon al het gewicht van de scherpte op de objecten in het centrum legt, het is vrij gebruikelijk. [b][b]
Deze foto geeft een beter beeld van de scherpte die deze sensor produceert. De scherpte in het centrum is goed, de Canadese noot is goed gedetailleerd, de kleine letters zijn perfect leesbaar. Deze scherpte lijkt aan de rand niet enorm achteruit te gaan, de kleine letters van de bankbiljetten aan de rand zijn nog goed leesbaar, ik constateer een klein verlies op het Hongaarse bankbiljet. [b][b] Secundaire sensor: Sony IMX 355
Met het risico mezelf te herhalen voor degenen die andere tests op mijn site hebben gelezen, deze Ultra -groothoeksensor doet het best goed voor een sensor van dit type, maar kan niet concurreren met de hoofdsensor. De vervormingen zijn aanwezig, de scherpte is niet uitmuntend maar de kleuren daarentegen zijn correct. [b][b]
Het effect op de scherpte is hier duidelijk beter zichtbaar, het Canadese bankbiljet is minder scherp dan bij de Samsung sensor en dit verslechtert aan de periferie. Ik heb hetzelfde gezien bij elke andere telefoon die deze sensor gebruikt, dus de 11T maakt hier geen verbetering. [b][b][b][b]Foto: technische test[b]Ik werd geïnspireerd door industriële technische tests om mijn eigen technische test te creëren om de technische kwaliteit van een camera te evalueren. Deze test is een objectieve beoordeling van het vermogen van een camera om een scène correct weer te geven. [b][b]Ik test de volgende elementen:[b]- centrumscherpte, perifere scherpte[b]- kleurechtheid op basis van 24 referentiekleuren[b]- mate van chromatische aberratie[b]- dynamisch bereik (vermogen om donkere en lichte partijen zonder verlies vast te leggen)[b]- vervorming[b][b]De technische evaluatie kan afwijken van de subjectieve evaluatie, omdat het gevoel van een foto wordt beïnvloed door de bewerking die door elke fabrikant wordt geleverd.[b][b] Samsung S5KHM2 Scherpte in het centrum: goed [b] Scherpte in de periferie: gemiddeld (ongeveer 50% verlies van het centrum) [b] Chromatische aberratie in het centrum: geen [b] Chromatische aberratie aan de periferie: geen [b] Dynamisch bereik: gemiddeld [b] Kleurgetrouwheid: ik behaalde een dE van 16,65, dit is een redelijk gemiddelde score die de subjectieve indruk bevestigt die ik had de te hete colorimetrie van de foto's [b] Vervorming: zeer zwak [b][b] Sony IMX 355 Scherpte in het centrum : zwak [b] Scherpte aan de periferie: 20% verlies van scherpte [b] Chromatische aberratie in het midden: zwak [b] Chromatische aberratie aan de periferie: gemiddeld [b] Dynamisch bereik: gemiddeld [b] Kleurgetrouwheid: ik heb een dE van 10,36, mijn metingen komen overeen met die van andere telefoons die dezelfde sensor gebruiken. Een score van 10 is bovengemiddeld. [b][b] De Samsung-sensor kan een sensor van 108 miljoen pixels zijn, maar dit garandeert geen technische getrouwheid van de foto's. Hoewel deze sensor niet slecht is, is hij hier uitgerust in een high-end telefoon, terwijl het een mid-range sensor is. Ik vind dat nogal jammer van Xiaomi, want er zijn sensoren van betere kwaliteit die hun plaats in deze telefoon hadden kunnen vinden. Vervorming: gemiddeld[b][b]Buiten fotokwaliteit[b] Samsung S5KHM2 hoofdsensor
Als ik in de winter telefoons test, heb ik altijd hetzelfde probleem met het testen van het fotogedeelte. De dagen zijn veel korter, het licht is niet erg goed en we moeten nog een dag zien te vinden zonder regen. Ik had niet veel keus om in ideale omstandigheden naar buiten te gaan, het was bewolkt en de zon was niet erg aanwezig. [b][b] Hier zijn mijn observaties voor deze buitenfoto's: [b] - de belichtingstijd had iets langer mogen zijn, de foto's zijn iets te donker [b] - de colorimetrie is te warm [b] - de scherpte in het centrum is goed, het neemt af aan de periferie [b] - de dynamische pagina ziet er goed uit, ik heb geen gebieden met over-/onderbelichting [b][b] Buiten de belichtingstijd die beter had kunnen zijn, stoorde me het meest de te hete colorimetrie die de bomen een bruine tint geeft. De omstandigheden waren niet ideaal, maar voor een high-end telefoon denk ik dat Xiaomi een betere keuze had kunnen maken. [b][b] Als ik de pro-modus gebruik om een RAW-bestand uit te voeren, kan ik onder identieke omstandigheden een beter resultaat krijgen:
Sensor secundair
Ik heb een foto gemaakt op dezelfde locatie om de twee sensoren te vergelijken. Deze Sony sensor doet het goed voor zo'n sensor en overtreft zelfs de Samsung in colorimetrie en dynamisch bereik. Het slaagt er echter niet in om de scherpte van de Samsung sensor te evenaren, de foto is niet zo gedetailleerd als de hoofdsensor. Als je je foto's alleen op je telefoon bekijkt, kan deze Sony-sensor onder bepaalde omstandigheden aantoonbaar concurreren met de hoofdsensor. Pas echter op dat u onderwerpen niet te dicht bij u neemt, omdat de vervorming erg belangrijk is. [b][b]Test foto / nacht[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b][b]

Videokwaliteit

Stabilisatie[b] De Xiaomi 11T is krachtig genoeg om video's te stabiliseren met 4K 30 fps. De stabilisatie is effectief en vangt de schokken van mijn stappen vrij goed op, het scherpstellen gaat niet altijd snel genoeg en de belichtingssprongen zijn zichtbaar. Stabilisatie zal daarom vooral effectief zijn bij goede lichtomstandigheden.[b]Video normale condities De Xiaomi 11T kan filmen in 4k en 30 frames per seconde. De kwaliteit van de video die door deze sensor wordt geproduceerd, is goed, de scherpstelling is vrij snel en ik zie geen belichtingssprongen. Ik heb alleen de indruk dat de video een paar frames heeft verloren (vanwege variabele framerate?) Wat soms voor een kleine schok zorgt. De colorimetrie is te heet, het is hetzelfde als voor de foto's. Ook vind ik het hier jammer dat Xiaomi een mid-range sensor in een high-end telefoon heeft voorzien.[b]Video low light[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Externe geluidskwaliteit

[b]Deze test is bedoeld om je een overzicht te geven van het volume en de geluidskwaliteit tijdens gesprekken en bij het luisteren naar muziek via de externe luidsprekers. [b][b] De Xiaomi 11T produceert geluid van goede kwaliteit met zijn externe luidsprekers, de hoge tonen worden goed beheerst en de lage tonen worden goed weergegeven, zelfs als ze een beetje vermogen missen. Het volume dat door de externe luidsprekers wordt geproduceerd, is gemiddeld. [b][b] Voor oproepen is het volume met de hoofdluidspreker gemiddeld. De geluidskwaliteit bij het bellen is goed, er is duidelijk werk aan het geluid omdat dit soort gesprekken vaak te veel hoge tonen opleveren. Ik voel hier dat het geluid is verzacht. Door de externe luidspreker te gebruiken voor gesprekken is het mogelijk om boven de 60 db uit te komen, wat ook hier een gemiddelde waarde is.[b]

Geluidskwaliteit (hoofdtelefoon)

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.[b]
De 11T heeft geen jack-uitgang en als ik een usb-naar-jack-converter moet gebruiken, krijg ik geen goede resultaten voor mijn metingen, dus ik moet terugvallen op het goede oude subjectieve oordeel. De geluidskwaliteit is over het algemeen goed, maar het geluid is niet zo dun als in de topklasse Samsung, het verschil is niet enorm, maar als je van de ene naar de andere gaat, is het verschil merkbaar. De kracht van het geluid met de jack-adapter is niet buitengewoon, want zelfs met het volume op volle kracht is er nog ruimte. Aan de andere kant is het volume met bluetooth-koptelefoons veel krachtiger. Het geluid is best goed geregeld omdat ik met de jack adapter geen vervorming hoorde, bij de bluetooth koptelefoon was het op 100% van het volume iets minder het geval. [b][b] Ik weet niet welke audio-chipset in deze 11T wordt gebruikt, hoogstwaarschijnlijk is het hetzelfde als in andere Xiaomi-telefoons. Tot nu toe is Xiaomi er nog niet in geslaagd om de top van het assortiment Samsung te onttronen op het gebied van geluid, maar ze zijn niet erg ver.[b]

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven. [b]
Screen grootte : 6.67
Resolutie : 1080 x 2400
Ratio : 20:9
Type : Amoled
% oppervlakte : 85
dE wit : 6.4
dE rood : 0.6
dE groen : 0.3
dE blauw : 1.3
dE geel : 0.9
dE cyan : 1.8
dE magenta : 0.6
Wit temperatuur : 6574
Contrast : 1000000:1
Helderheid : 596
Colorimetrie[b]
Deze telefoon is uitgerust met een 6,67 inch Amoled scherm met een frequentie van 120hz. Ik kreeg een uitstekende dE van 1,97 met een goede kleurbalans en met wit gemeten op 6574K. Het contrast is ook erg goed (bijna oneindig contrast), de zwarttinten zullen dan ook erg zwart zijn. Het scherm is niet het beste scherm dat ik heb getest, maar het staat zeker in de top 10. [b][b][b][b]Top 10 - rangschikking van de beste schermen op basis van colorimetrie
1. Xiaomi Mi 10 Lite 5g dE = 0.73
2. Xiaomi Mi 10t Pro dE = 0.83
3. Google Pixel 5 dE = 1.11
4. Realme Gt dE = 1.17
5. Xiaomi Mi 11 Lite dE = 1.19
6. Xiaomi Redmi Note 8 dE = 1.2
7. Xiaomi Redmi Note 10 dE = 1.23
8. Xiaomi Redmi Note 10 Pro dE = 1.31
9. Samsung Galaxy S20 dE = 1.4
10. Poco M3 dE = 1.4

Aantal smartphones in de ranglijst:54
Positie van deze smartphone in de ranglijst:14/54

Let op: het colorimetrische verschil wordt gemeten in dE. Na drie uur zal het menselijk oog een colorimetrisch verschil waarnemen, dus de dE moet het laagst zijn. De tests zijn allemaal uitgevoerd met een colorimetrische sonde.
[b]Helderheid / Contrast[b]Ik heb een helderheid van 596 cd/m² gemeten door de sensor te laten overstromen met licht, het is mogelijk dat het scherm nog meer helderheid kan leveren. Met een dergelijk helderheidsniveau kunt u deze telefoon probleemloos in direct zonlicht gebruiken (zolang u de "zon"-modus activeert).[b]

Biometrie

De vingerafdruksensor zit op de aan/uit-knop van de telefoon, deze sensor werkt prima en is erg snel.[b]

Besturingssysteem

[b]De 11T voert MIUI 12.5 uit zodra deze wordt uitgebracht, dus het biedt dezelfde functionaliteit als alle andere telefoons met dezelfde versie van MIUI. Ik heb geen specifieke problemen ondervonden met deze telefoon.[b]

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Accessoires Xiaomi 11T

Om nog meer te genieten van je ervaring met je smartphone bied ik links naar allerlei accessoires die je misschien handig vindt

Beschermhoes / koffer xiaomi 11t
Screen beschermfolie xiaomi 11t
Geheugenkaart xiaomi 11t
USB-kabel / oplader xiaomi 11t
Koptelefoon xiaomi 11t
Fietsenrek xiaomi 11t

Vergelijk Xiaomi 11T met de anderen

Ik heb voor elke test een score van 1 tot 10 toegekend die de sterke en zwakke punten van een product bepaalt. Ik gebruik 0 voor criteria die (nog) niet zijn getest. Een score van 1 tot 3 duidt op slechte prestaties (en ja, dat is ook zo), een score van 4 tot 6 duidt op gemiddelde prestaties, een score van 7 tot 8 duidt op goede prestaties en een score van 9 en 10 duidt op uitzonderlijke prestaties. .
De score wordt berekend op basis van mijn metingen en als er geen metingen zijn, is het een subjectieve mening op basis van mijn ervaring.

De scores zijn niet statisch, ze veranderen in de loop van de tijd omdat de prestaties van nieuwe producten veranderen en hiermee moet rekening worden gehouden.

Xiaomi 11T
Afwerking kwaliteit8.006.00
Batterijprestaties7.508.00
CPU-prestaties86.5
GPU-prestaties8.006.5
Schermkwaliteit8.007.00
foto kwaliteit7.505.00
Video kwaliteit7.55.00
Wi-Fi-prestaties6.507.00
Mobiele downloadsnelheid7.005.00
Gevoeligheid van het mobiele netwerk8.006.00
Frequentiebereik8.007.00
Geluidskwaliteit7.506.00
GPS-prestaties7.506.00
Besturingssysteem8.008.00
Totale score10789
Wereldwijde ranglijst
1. Realme Gt 112.5 / 140
2. Poco F2 Pro 111.5 / 140
3. Poco F3 111.5 / 140
4. Samsung Galaxy S20 111 / 140
5. Google Pixel 5 109.6 / 140
6. Poco X3 Pro 107.5 / 140
7. Xiaomi 11t 107 / 140
8. Samsung Galaxy S10+ 107 / 140
9. Xiaomi Mi 9t Pro 106 / 140
10. Xiaomi Redmi Note 10 Pro 105.5 / 140
11. Tcl 10 Pro 104 / 140
12. Xiaomi Mi 11 Lite 104 / 140
13. Samsung Galaxy A52 104 / 140
14. Xiaomi Redmi Note 10s 102 / 140
15. Poco M4 Pro 101.5 / 140
16. Xiaomi Redmi Note 10 101 / 140
17. Poco X3 101 / 140
18. Xiaomi Mi Note 10 Lite 101 / 140
19. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 101 / 140
20. Redmi Note 9t 100.5 / 140
21. Xiaomi Redmi Note 8 Pro 100 / 140
22. Doogee S96 Pro 98 / 140
23. Poco M3 Pro 98 / 140
24. Xiaomi Mi 9 Lite 98 / 140
25. Xiaomi Redmi Note 9s 98 / 140
26. Redmi 10 97.5 / 140
27. Xiaomi Redmi Note 8 97 / 140
28. F150 R2022 95 / 140
29. Umidigi Bison Pro 95 / 140
30. Poco M3 94.5 / 140
31. Xiaomi Redmi Note 7 94 / 140
32. Realme 6 93 / 140
33. Umidigi Bison 92 / 140
34. Umidigi A9 Pro 92 / 140
35. Oukitel C21 89.5 / 140
36. Nokia 5.3 89 / 140
37. Xiaomi Mi A3 89 / 140
38. Xiaomi Redmi Note 9 89 / 140
39. Motorola G8 Power 89 / 140
40. Oneplus Nord N100 88.5 / 140
41. Honor 9x 88 / 140
42. Meizu Note 9 86 / 140
43. Xiaomi Mi 8 Lite 86 / 140
44. Xiaomi Redmi Note 5 85 / 140
45. Umidigi S3 Pro 83 / 140
46. Umidigi F2 82 / 140
47. Samsung Galaxy A21s 82 / 140
48. Redmi 9a 81 / 140
49. Redmi 9c 80 / 140
50. Ulefone Armor 7e 80 / 140
51. Doogee S58 Pro 78.5 / 140
52. Honor 8x 78 / 140
53. Umidigi F1 77 / 140
54. Huawei Y6 2019 74 / 140
55. Xiaomi Mi 10t Pro 57 / 70
56. Redmi Note 11 15.5 / 20
57. Elephone U5 0 / 0

Test / beoordeling conclusie

[b]Zoals ik hierboven schreef, heb ik alle telefoons in het T Pro-assortiment gekocht sinds de Mi 9T Pro, dus ik heb een historische basis om de evolutie van dit bereik te vergelijken. De meest zichtbare evolutie is de prijs omdat deze 11T zijn marketing begon na 500 € waar de Mi 9T Pro was gelanceerd tussen 300 en 400 €. Dit jaar is ongetwijfeld een beetje speciaal omdat het voorraadtekort op mondiaal niveau de prijzen van de telefoons heeft opgedreven, de prijs zal daarom misschien over een paar maanden weer naar een meer normaal niveau terugkeren. [b][b] Ok, de prijs is gestegen maar is dit terecht? Ik denk niet dat er iets heel nieuws aan deze telefoon is dat de prijsstijging zou rechtvaardigen. Dat wil niet zeggen dat het een slechte telefoon is, nee het is een goede telefoon maar voor een prijs boven de € 500 is het niet mijn eerste keuze. Ik ga stoppen met praten over de prijs, dat is sowieso niet het punt van de test, laten we verder gaan met de evaluatie van de telefoon. [b][b] De Xiaomi 11T neemt ingrediënten van andere Xiaomi / Poco-telefoons om de top van het assortiment van andere merken te prikkelen. Het afwerkingsniveau is onberispelijk, zelfs als de telefoon zwaar en imposant is. Het scherm biedt zowel qua resolutie als qua kleuren of contrast een zeer goede ervaring. Xiaomi verwaarloosde ook het radiogedeelte niet met een goede netwerkgevoeligheid voor oproepen en een zeer goede downloadsnelheid. [b][b] Voor het fotogedeelte ben ik daarentegen een beetje teleurgesteld omdat de 11T een telefoon is met een premium positionering maar dezelfde sensor gebruikt als de Redmi Note 10 Pro. Deze sensor van 108 miljoen pixels is geen slechte sensor, maar heeft wel enkele zwakke punten die in het high-end niet thuishoren. Deze sensor heeft een onjuiste colorimetrie en vereist dat u de pro-modus gebruikt om de colorimetrie op een acceptabel niveau te brengen. [b][b] Hoewel de T-reeks geen prestatiegerichte positionering claimt, zijn de prestaties van deze telefoon uitstekend. U kunt dus vrijwel elke game of app uitvoeren zonder dat de telefoon langzamer gaat werken. Als je het heel intensief gebruikt, voel je een lichte temperatuurstijging, maar zonder enig ongemak. [b][b] Ik vond maar één echte zwakte in deze telefoon, het wifi-signaal was redelijk gemiddeld en hoewel het signaal niet slecht is, is deze score te laag voor een telefoon van dit bereik. [b][b] De 11T is daarom over het algemeen een goede telefoon, maar zijn grootste zwakte is de prijs.[b]Sterktes[b]Goede prestaties [b] Netwerkgevoeligheid [b] WiFi-snelheid [b] batterij [b] Geluidskwaliteit [b] Schermkwaliteit [b][b][b]Zwaktes[b]Wifi signaal slechts gemiddeld [b] Foto / video [b] Zeer hebberig scherm op 100% [b][b][b]Alternatieven voor dit product[b][b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

laurent willen Laurent Willen
In plaats van naar onzin op tv of YouTube te kijken, besteed ik mijn tijd 's avonds aan het testen van producten en het delen van mijn passie voor technologie, reizen en fotografie.

Ik run deze site onder mijn eigen naam en volledig onafhankelijk, niemand betaalt me om dit te doen.

Ik heb meer dan 20 jaar ervaring in de digitale wereld, ik heb veel high traffic websites beheerd en ontwikkeld voor bedrijven in België zoals Mobistar, Microsoft, Immoweb, BrusselsAirlines, Proximus, Orange,...

Opmerkingen

Discussieer mee / Stel je vragen

Je reactie wordt na validatie gepubliceerd. Ik reageer in mijn vrije tijd op meer dan 1500 reacties per jaar, dus ik kan niet altijd even snel reageren. Je e-mailadres is niet publiekelijk zichtbaar en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.









Ontvang een e-mail wanneer er een reactie is gepubliceerd