Op deze pagina:
Lanceringsaanbieding
Prijs Kospet Tank M1
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Connectiviteit
Batterijduur
Schermkwaliteit
Features
Besturingssysteem
App
Compatibiliteit
Metingen
Test / beoordeling conclusie
Vragen

Kospet Tank M1 : test / review

Kospet Tank M1 : test / review
Categorie: Smartwatch

De tijd vliegt en ik realiseer me niet altijd hoeveel producten ik aan het testen ben. In de afgelopen 12 maanden heb ik meer dan 20 aangesloten horloges getest en ik zeg tegen mezelf dat dit waarschijnlijk mijn maximum moet zijn, want ik heb tenslotte maar twee polsen waar ik ze kan testen. Mijn horloges zijn ook onderwerp van gesprek geworden omdat deze horloges zichtbaar zijn en de ene keer meer aandacht trekken dan de andere, dit is met name het geval bij deze Kospet Tank M1. De naam van het horloge zegt het al, het is een horloge met een militair design en die stijl volledig overneemt. Dit horloge zal dus niet voor iedereen weggelegd zijn, maar het zichtbare deel van het horloge laat ik u zelf beoordelen, ik zal mijn test richten op de functies van dit horloge. [b][b]

Lanceringsaanbieding

Ter gelegenheid van de lancering biedt Kospet u 10% korting met de code KOSPETTM12 [b][b] Aan profiteer ervan: Kospet Tank M1 - introductieaanbieding [b][b][b][b]
Waarin verschillen mijn tests van andere op het web?

- Ik koop de toestellen meestal met mijn eigen geld, de prijs is dus net even belangrijk als voor je!
- Ik bewaar de toestellen minstens enkele weken (soms meer) om te zien wat ze waard zijn in reële omstandigheden.
- Ik beantwoord (indien mogelijk) je vragen om je te helpen beslissen voordat je de toestellen koopt.
- niemand betaalt me om deze reviews te doen, ik ben dus volledig neutraal en onafhankelijk.
- Mijn pagina's zijn niet gevuld met advertenties.


Kospet Tank M1 : test / review
Mibro Watch X1 : test / review
Xiaomi Mi Watch Lite : test / review
Xiaomi Mi Band 6 : test / review
Mibro Lite : test / review / recensie
Kospet Optimus 2 : test / review
Haylou RS3 : test / review / beoordeling
Kospet Prime S 4G: test / review
Kospet Magic 3 : test / review
Lemfo Lem15: test / review / prijs

Prijs Kospet Tank M1

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Kospet Tank M1 van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.[b]
kospet tank m1 smart wristwatch multifunctional heart rate monitor ip69k waterproof fashion sports r...
2022-05-26 03:52
25 EUR
KOSPET TANK M1 Smart Watch Fitness Tracker with Heart Rate Blood Pressure Sports...
2022-05-26 06:24
37 EUR
KOSPET TANK M1 1.72-inch 280*320 Full-touch Screen Outdoor Sports Rugged Smartwatch...
2022-05-26 11:02
37 EUR
Watch Smart Bluetooth KOSPET TANK M1 Silicone Wristband Touch + Button...
2022-05-26 06:24
41 EUR
Watch Smart 1.72 Inches Screen Bluetooth KOSPET TANK M1 Outdoor SmartWatch...
2022-05-26 06:24
43 EUR
Watch Smart 1.72 Inches Screen Bluetooth KOSPET TANK M1 Silicone Wristband...
2022-05-26 06:24
43 EUR
[b]
helpBovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

13 januari 2022: Ik heb het horloge rechtstreeks van Kospet ontvangen, dus de test kan beginnen. [b] 10 februari 2022: Kospet Tank M1 officiële lancering met kortingsbon.[b]

Waarom deze telefoon?

Ik test al 2 jaar horloges en het is vooral nieuwsgierigheid die me motiveert om ze te testen, ik heb alle soorten horloges getest maar deze is echt uniek in zijn soort. Ik had een robuust horloge van Kospet (de Kospet Rock) getest, maar dit gaat verder door zich nog meer te laten gelden als een versterkt horloge met zijn militaire ontwerp. Het horloge moet dus tegen een stootje kunnen maar is ook waterdicht tot 5 ATM. Als je het type bent dat je horloges snel beschadigt, is dit horloge misschien iets voor jou.[b]

Structure van mijn test

Ik test producten volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zo veel mogelijk informatie te geven. Helaas kost dit veel tijd. In tegenstelling tot sommige sites waar producten op één dag worden getest, gebruik ik de producten die ik test minimum enkele weken en soms zelfs enkele maanden. Als de test niet compleet is op het moment van je bezoek, nodig ik je uit om later terug te komen of je vraag te stellen in de commentaren.

Uitpakken

Kospet verkoopt horloges van verschillende soorten en in heel verschillende prijsklassen, deze keer kozen ze voor een platte doos met het horloge, twee siliconen banden (kakigroen en militaire textuur), een magnetische kabel om het horloge op te laden en een handleiding. [b]

Eerste configuratie

De Kospet Tank M1 werkt direct uit de doos, dus je hoeft geen app te gebruiken om hem te activeren of in te stellen, je kunt het allemaal rechtstreeks vanaf het horloge doen. Als u de gegevens op uw smartphone wilt herstellen, kunt u de Da Fit-app gebruiken. Kospet gebruikt deze applicatie op de meeste van zijn horloges. U kunt meldingen configureren, het type scherm wijzigen en nog veel meer. Ik kom later in het artikel terug op de toepassing.[b]

Afwerking

De Kospet Tank M1 heeft een sterke identiteit met een vrij uniek ontwerp. Het heeft een ietwat brutaal aspect dat waarschijnlijk niet iedereen zal bevallen, maar ik vind dat Kospet er in dit register in is geslaagd om bruikbaarheid te combineren met originaliteit. Het horloge is meestal gemaakt van hard plastic met enkele verstevigingen om het te beschermen, maar Kospet deed dat niet ten koste van de schermgrootte. [b]

Connectiviteit

De Kospet Tank M1 gebruikt Bluetooth om verbinding te maken met uw smartphone, maar heeft geen andere communicatiemiddelen (noch wifi noch GPS).[b]

Batterijduur

De Kospet Tank M1 is uitgerust met een 380 mAh batterij, dit is een iets bovengemiddelde batterijcapaciteit wat zou moeten resulteren in een batterijduur van ongeveer twee weken. In de praktijk kon ik zonder problemen de twee weken overschrijden, terwijl ik dag en nacht het horloge om mijn pols hield en één tot twee uur sport per week. Dit horloge heeft een goede batterijduur.[b]

Schermkwaliteit

De Kospet Tank M1 is uitgerust met een 1.72 inch scherm met een resolutie van 280x320. Het scherm is vrij groot, de leesbaarheid is onberispelijk, je kunt de pixels zien als je heel goed kijkt, maar het scherm is perfect leesbaar. De helderheid van het scherm is vrij sterk wanneer deze op maximaal wordt geduwd, zodat je de wijzerplaat kunt lezen terwijl je wordt blootgesteld aan daglicht, je kunt het ook gebruiken om een gebied dichtbij je te verlichten als het donker is.[b]

Features

De Kospet Tank M1 is een redelijk compleet horloge dat de volgende eigenschappen biedt: [b] - hartslagmeting [b] - slaapanalyse [b] - bloeddrukmeting [b] - meting van de zuurstofgehalte in het bloed [b] - meting van het aantal stappen [b] - [b] - activering van de smartphonecamera (van de Da Fit) [b] - muziekbesturing op de smartphone [b] - ontvangst van berichten en notificaties [b] - wekker [b] - ademhalingsoefening [b] - aftellen [b] - stopwatch [b] - sportmodus met veel sporten beschikbaar [b][b] Het horloge is ook waterbestendig, kan 5 ATM-druk weerstaan en heeft een IP69K-certificaat. Het horloge is ook ontworpen om schokken te weerstaan, het kan in theorie de passage van een auto van 2 ton overleven. [b][b] Ik kan de betrouwbaarheid van het horloge niet als een kenmerk beschouwen, maar het is nog steeds een belangrijk argument. Kospet heeft een video gemaakt met allerlei extreme omstandigheden om de kracht van de video te demonstreren: [b]

Besturingssysteem

De Kospet Tank M1 maakt gebruik van een HRS3690 hartslagsensor die in principe betrouwbare hartslagmetingen moet geven. Ik heb een aantal tests gedaan om de betrouwbaarheid van deze metingen te beoordelen door de Kospet Tank M1 te vergelijken met mijn Polar H10-riem, waarbij de twee apparaten tegelijkertijd voor dezelfde sportsessie worden gebruikt. Ik heb hieronder twee voorbeelden genomen. [b] - sportsessie 1 met de Kospet Tank M1: [b] Duur: 31 minuten [b] Gemiddelde hartslag: 90 [b] Calorieën: 48 [b][b] - 1 sportsessie met Polar H10: [b] Duur: 31 minuten [b] Gemiddelde hartslag: 129 (met 157 als maximum) [b] Calorieën: 399 [b][b] - sportsessie 2 met de Kospet Tank M1: [b] Duur: 46 minuten [b] Gemiddelde hartslag: 83 [b] Calorieën: 62 [b][b] - sportsessie 2 met Polar H10: [b] Duur: 46 minuten [b] Gemiddelde hartslag: 122 (met 145 als maximum) [b] Calorieën: 527 [b][b] Zoals je kunt zien, zijn de metingen heel verschillend, de Polar H10 produceert zeer betrouwbare hartslagmetingen. Hoe komt het dat deze metingen zo verschillend zijn? Ik heb gemerkt dat bij veel instaphorloges de metingen betrouwbaar zijn wanneer het hart in rust is en de hartslag niet te veel fluctueert. Zodra de hartslag stijgt, kan het horloge de pulsen niet meer snel genoeg opvangen en zijn de verschillen met de Polar H10 veel groter. Dit is geen probleem dat uniek is voor Kospet, het is bijna altijd het geval bij horloges in deze prijsklasse.[b][b]

App

U hebt geen applicatie nodig om de Kospet Tank M1 te kunnen gebruiken, maar als u de evolutie van uw hartslag of uw slaap wilt volgen, kunt u met de applicatie de gegevens in de loop van de tijd opslaan en de resultaten weergeven in de vorm van grafieken. [b][b] De Da Fit-applicatie is vrij eenvoudig te gebruiken, het is verdeeld in 3 schermen. De eerste hervat de samenvatting van alle metingen in de vorm van een grafiek. Met de tweede kun je het horloge personaliseren door de wijzerplaat te veranderen, maar ook door allerlei diensten zoals notificaties of automatisch inschakelen van het scherm te activeren/deactiveren. [b][b] Ik gebruik deze applicatie al bijna 2 jaar om verschillende horloges te testen en ik vind dat de applicatie zich goed heeft ontwikkeld. Er zijn nog wat vertaalproblemen en sommige functies zijn niet altijd intuïtief, maar over het algemeen gaat deze app de goede kant op.[b]

Compatibiliteit

De Kospet Tank M1 is compatibel met alle smartphones waarop de Da Fit-applicatie kan worden uitgevoerd.[b]

Metingen

Het besturingssysteem van de Kospet Tank M1 is in grote lijnen gebaseerd op wat gewoonlijk op alle horloges van dit type wordt aangetroffen, het ontwerp is zeer eenvoudig en de meeste functies zijn toegankelijk met een of twee acties. [b][b] Het basisscherm kan vanaf het horloge worden aangepast, sommige wijzerplaten zijn vooraf in het horloge geïnstalleerd, maar als u meer keuze wilt, moet u in dit geval de Da Fit-app gebruiken. Als u vanuit het startscherm omhoog gaat, vindt u de basisingrediënten voor het configureren van het horloge, zoals helderheid, batterijstatus of "niet storen"-modus. Onder het startscherm staat de lijst met inkomende meldingen (configureerbaar in de applicatie). Aan de linkerkant is er niet echt een scherm, maar eerder een paneel dat is gesuperponeerd met snelle toegang tot de belangrijkste functies. Aan de rechterkant vinden we de belangrijkste functionaliteiten in de vorm van speciale schermen met meer informatie dan de wijzerplaat. De knop rechtsonder op het horloge geeft toegang tot de lijst met functionaliteiten in de vorm van iconen.[b][b]

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Vergelijk Kospet Tank M1 met de anderen

Ik heb voor elke test een score van 1 tot 10 toegekend die de sterke en zwakke punten van een product bepaalt. Ik gebruik 0 voor criteria die (nog) niet zijn getest. Een score van 1 tot 3 duidt op slechte prestaties (en ja, dat is ook zo), een score van 4 tot 6 duidt op gemiddelde prestaties, een score van 7 tot 8 duidt op goede prestaties en een score van 9 en 10 duidt op uitzonderlijke prestaties. .
De score wordt berekend op basis van mijn metingen en als er geen metingen zijn, is het een subjectieve mening op basis van mijn ervaring.

De scores zijn niet statisch, ze veranderen in de loop van de tijd omdat de prestaties van nieuwe producten veranderen en hiermee moet rekening worden gehouden.

Score nog niet beschikbaar
Kospet Tank M1
Wereldwijde ranglijst
1. Samsung Galaxy Watch 3 52.5 / 77
2. Kospet Optimus 2 49.5 / 77
3. Lemfo Lem15 49 / 77
4. Kospet Prime S 49 / 77
5. Amazfit Gts 48 / 77
6. Haylou Rs3 47.5 / 77
7. Xiaomi Mi Watch Lite 47.5 / 77
8. Kospet Magic 3 43 / 70
9. Amazfit X Curved 42.5 / 70
10. Kospet Rock 41.5 / 70
11. Huawei Watch Gt Active 41.5 / 70
12. Mi Band 4 41 / 70
13. Mi Band 5 40.5 / 70
14. Mi Band 3 39.5 / 70
15. Fobase Magic 39.5 / 70
16. Zeblaze Ares 38.5 / 70
17. Mibro Air 38.5 / 70
18. Umidigi Uwatch Gt 38 / 70
19. Mi Band 6 37.5 / 63

Test / beoordeling conclusie

Kospet doet me een beetje aan Xiaomi denken omdat dit bedrijf in staat is vele soorten horloges van zeer verschillende typen te produceren en op de markt te brengen, terwijl ze ze tegen een zeer agressieve prijs verkopen. Ook deze Kospet Tank M1 is vrij uniek in zijn genre. Het is dan ook niet makkelijk te vergelijken met andere horloges (behalve misschien de Kospet Rock die ik ook heb getest) vanwege het robuuste uiterlijk, maar anderzijds biedt het op functioneel vlak alles wat je van een horloge voor deze prijs mag verwachten. [b][b] Een van de sterke punten van dit horloge is zijn stevigheid en het is niet alleen een marketingargument. Het horloge breekt niet als het van je pols valt, is bestand tegen een aanrijding met een auto en is ook nog eens waterbestendig tot 5 ATM, weinig horloges in deze prijsklasse zijn bestand tegen dergelijke omstandigheden. De bescherming van het horloge geeft het een zeer brutaal aspect dat waarschijnlijk niet iedereen zal bevallen, maar het is de prijs die moet worden betaald om het horloge te kunnen beschermen, het is hetzelfde met smartphones van dit type. [b][b] De Kospet Tank M1 is een zeer gebruiksvriendelijk horloge, het besturingssysteem is eenvoudig en intuïtief, je hoeft niet ver te gaan om alle functies te vinden. Het horloge biedt alle functionaliteit van een smartwatch op instapniveau. Over het algemeen werkt alles geweldig, begrijp gewoon dat hartslagmetingen niet snel genoeg zijn om uw hartprestaties betrouwbaar te meten. [b][b] Autonomie is ongetwijfeld een ander sterk punt van dit horloge, omdat ik het meer dan twee weken heb kunnen gebruiken terwijl ik het de hele tijd om mijn pols hield en een tot twee uur sport per week. Voor een horloge met zo'n groot scherm is dit een zeer goede prestatie. [b][b] Kospet is er daarom in geslaagd een horloge te produceren dat vrij uniek is in zijn genre en dat bovendien voor een betaalbare prijs op de markt wordt gebracht. Ik zie vooral twee soorten doelgroepen voor dit soort horloges. Ten eerste zijn er mensen die een sport beoefenen die een horloge in gevaar kan brengen (door vallen of schokken). Ik denk ook aan een publiek dat een beroep uitoefent waar het risico op beschadiging van een horloge groot is, de Kospet Tank M1 zal hen een horloge bieden met alle basisfunctionaliteiten maar met bescherming die hen bij de eerste schok grote problemen zal besparen.[b]Sterktes[b]- stevigheid [b] - batterijduur [b] - grootte en helderheid van het scherm [b] - gewicht [b] - gebruiksgemak [b] - geen app nodig (behalve voor metingen na 24 uur) [b][b][b]Zwaktes[b]- meetbetrouwbaarheid [b] - licht zwevend sluitsysteem [b][b][b]

laurent willen Laurent Willen
In plaats van naar onzin op tv of YouTube te kijken, besteed ik mijn tijd 's avonds aan het testen van producten en het delen van mijn passie voor technologie, reizen en fotografie.

Ik run deze site onder mijn eigen naam en volledig onafhankelijk, niemand betaalt me om dit te doen.

Ik heb meer dan 20 jaar ervaring in de digitale wereld, ik heb veel high traffic websites beheerd en ontwikkeld voor bedrijven in België zoals Mobistar, Microsoft, Immoweb, BrusselsAirlines, Proximus, Orange,...

Opmerkingen

Discussieer mee / Stel je vragen

Je reactie wordt na validatie gepubliceerd. Ik reageer in mijn vrije tijd op meer dan 1500 reacties per jaar, dus ik kan niet altijd even snel reageren. Je e-mailadres is niet publiekelijk zichtbaar en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.









Ontvang een e-mail wanneer er een reactie is gepubliceerd