Op deze pagina:
Prijs Umidigi Bison
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Hardware
Fotokwaliteit
Videokwaliteit
Audiokwaliteit
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Vragen

Beste nieuwprijs:
137.147 EUR
Zie het aanbod | eBay US

30 andere prijzen verkrijgbaar in andere winkels.

Umidigi Bison : test / review

Umidigi Bison : test / review

Categorie: Tests en beoordelingen

Ik ben begonnen met het testen van smartphones die onbreekbaar zijn met de Ulefone Armor 7, ik had niet veel verwacht maar was positief verrast door de telefoon maar ook door het aantal bezoekers voor deze test.[b][b]Ik deed een tweede poging met de Doogee S58 Pro en kwam tot dezelfde conclusie. Ik laat me dus verleiden door de Umidigi Bison die een betere prijs-kwaliteitverhouding biedt dan de andere twee. Vanuit esthetisch oogpunt onderscheidt het zich ook van de andere twee, het heeft een minder brutale en nette uitstraling. [b][b]Het merk Umidigi is niet erg bekend in Europa, maar dit is het vierde model van dit merk dat ik test, dus ik ga kijken of deze kleine Chinese fabrikant vooruitgang heeft geboekt sinds mijn laatste test.[b][b][b][b][b]linkWebsite waar ik de Umidigi Bison gekocht heb: https://www.banggood.com/custlink/mm3YFkWmjy[b]

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.[b]
Waarin verschillen mijn tests van andere op het web?

- Ik koop de toestellen meestal met mijn eigen geld, de prijs is dus net even belangrijk als voor je!
- Ik bewaar de toestellen minstens enkele weken (soms meer) om te zien wat ze waard zijn in reële omstandigheden.
- Ik beantwoord (indien mogelijk) je vragen om je te helpen beslissen voordat je de toestellen koopt.
- niemand betaalt me om deze reviews te doen, ik ben dus volledig neutraal en onafhankelijk.
- Mijn pagina's zijn niet gevuld met advertenties.


Xiaomi Redmi Note 10 : test / review
Redmi 9A test / review
Nokia 5.3 test / review
Xiaomi Mi 11 Lite test / review
Xiaomi Redmi Note 9T : test / review
Umidigi A9 Pro test / review
Xiaomi Mi 10T Pro : test / review
Poco M3: test / review
Umidigi Bison : test / review
Oukitel C21: test / review

Prijs Umidigi Bison

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Umidigi Bison van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.[b]
UMIDIGI BISON Rugged Smartphone Waterproof Shockproof 128GB Unlocked Cell Phone...
2021-03-03 21:05
166 USD
UMIDIGI S2-6 Zoll (18: 9) Vollbild Android 4G Smartphone, Helio P20 2.3GHz Octa Core 4 GB RAM + 64 G...
2021-03-04 03:51
130 EUR
UMIDIGI BISON 6.3" Waterproof Rugged Smartphone 6GB+128GB NFC Android 5000mAh...
2021-03-03 21:05
170 USD
UMIDIGI BISON Rugged Smartphone Waterproof Shockproof 6GB 128GB Factory Unlocked...
2021-03-03 21:05
180 USD
UMIDIGI BISON 6.3" Waterproof Rugged Phone 6GB+128GB NFC Android 10 Smartphone...
2021-03-03 21:05
190 USD
UMIDIGI BISON Rugged Smartphone Waterproof Shockproof 6GB+128GB Unlocked 2SIM...
2021-03-03 21:05
190 USD
[b]
helpBovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

28/10/2020 : Ik bestel de Umidigi Bison op Banggood voor 129€.[b]10/12/2020: na meer dan een maand wachten krijg ik eindelijk de telefoon en kan de test beginnen.[b][b]

Waarom deze telefoon?

Als ik een rugged smartphones koop, weet ik dat ik altijd offers moet brengen aan gemeenschappelijke kenmerken zoals fotokwaliteit. [b][b]Met deze Umidigi Bison laat ik me verleiden omdat hij voor een lagere prijs prestaties biedt die gelijkwaardig zijn aan die van de Redmi Note 9. Het maakt gebruik van een Sony IMX 586 sensor die zich al op vele andere telefoons heeft bewezen, ik heb deze sensor nog nooit eerder gezien in een telefoon in deze prijsklasse.[b][b]Ik vind ook Umidigi's gebruikelijke vrijgevigheid in termen van geheugen, 6GB / 128 Gb voor een telefoon voor minder dan 150€ is zeer zeldzaam. Deze vrijgevigheid komt ook door een grote 5000 mAh batterij. Umidigi heeft zich altijd weten te onderscheiden op deze twee punten.[b][b]Maar bij Umidigi is niet alles perfect. Ze konden nooit een telefoon met goede fotoverwerking aanbieden, het besturingssysteem was niet altijd up-to-date maar ik heb Umidigi al bijna 10 maanden niet getest, dus ik ben benieuwd of de situatie is verbeterd.[b][b]

Uitpakken

[b][b]De doos van de Umidigi Bison is echt heel basic, de vorige modellen van het merk werden iets beter uitgelicht met de verpakking. Het maakt niet uit, maar het verschil met de vorige modellen is duidelijk.[b][b]De doos bevat de minimale benodigdheden met de telefoon, een kabel, een oplader en een handleiding. De telefoon daarentegen maakte een betere indruk op mij dan de verpakking. Voor een telefoon van dit type ziet het er minder ruw uit dan de vorige telefoons die ik heb getest.[b][b][b][b]
Lengte : 162.5
Breedte : 79.9
Dikte : 12.8
Gewicht : 250
Jack uitgang : Ja
Type USB : Type C
Infrarood port : Neen

Eerste configuratie

Umidigi maakt gebruik van een pure Android-versie, wat betekent dat ze de ervaring niet hebben veranderd door ongewenste toepassingen toe te voegen. De initiële configuratie volgt dus exact hetzelfde pad als alle telefoons op Android zonder aanpassingen.[b][b]

Afwerking

[b][b]Telefoons zoals de Umidigi Bison zijn over het algemeen niet erg mooi, ze spelen niet de kaart van de elegantie en finesse. Degenen die dit soort telefoons kopen, geven waarschijnlijk niet om esthetiek. De Umidigi Bison weet zich echter te onderscheiden door een elegant ontwerp voor een dergelijke telefoon aan te bieden. De telefoon is nog steeds een beetje ruw en massief, maar Umidigi heeft een grote stap gezet in de richting van een breder publiek.[b][b]De Umidigi Bison is vrij groot, hij is net zo lang als een Poco F2 Pro maar dan veel dikker. Dit is een gemeenschappelijk punt met de Ulefone Armor en de Doogee S58 Pro. De telefoon is eigenlijk kleiner, maar wordt beschermd door een plastic pantser om de schokken beter te kunnen opvangen. De 5000 mAh batterij speelt ook een rol in zijn dikte.[b][b]De Umidigi Bison heeft een nogal bijzondere configuratie met een vingerafdruksensor aan de linkerkant van de telefoon, dus het is met je wijsvinger dat je de telefoon moet ontgrendelen en het is beter om een grote hand te hebben om de vingerafdruksensor te bereiken, het is een nogal merkwaardige keuze. Iets onder de vingerafdruksensor heeft Umidigi een knop geplaatst die gekoppeld is aan een spraaknotitietoepassing. Het verraste me in het begin een beetje, maar het is een geweldig idee, het vermijdt het maken van aantekeningen. Ik zal er waarschijnlijk aan moeten wennen, maar ik heb deze knop vaak per ongeluk ingedrukt.[b][b]Rechts staan de gebruikelijke volume- en aan/uit-knoppen. Deze knoppen komen niet veel uit de rand van de telefoon en het zal even wennen zijn om de knoppen te vinden door ze aan te raken. Iets verderop heeft Umidigi een knop toegevoegd die de camera direct opent, dit is ook een heel goed idee.[b][b]Aan de achterkant heeft de telefoon een bijna volledig gladde achterkant, wat vrij zeldzaam is voor dit soort telefoons. Een luidsprekeruitgang is achteraan geplaatst en de fotomodule bevindt zich linksboven met een hoofdsensor vergezeld van een ultragroothoeksensor, een dieptesensor en een macrosensor. De sensor voor selfie is aanwezig in de vorm van een inkeping die goed zichtbaar is op het scherm.[b][b]De Umidigi Bison verschilt dus positief van de Ulefone en Doogee met enkele goede ideeën en een netter uiterlijk.[b][b][b][b][b]

Specificaties

[b]De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon.[b]

CPU / GPU Prestatie

CPU : MediaTek Helio P60 (MT6771)
GPU : ARM Mali-G72 MP3 700MHz
Geheugen (RAM) : 6 Gb
Opslagcapaciteit : 128 Gb

Benchmark Antutu/3DMark

Met een instapmodel CPU en GPU, verwacht je geen grote score op Antutu. Ik kreeg een score van 172448 punten op Antutu v8, dit rangschikt de Umidigi Bison iets onder een Redmi Note 9 voor een iets lagere prijs. De Umidigi Bison biedt daarom een goede prijs-kwaliteitverhouding.[b][b][b][b]
Antutu score : 172448
Antutu CPU : 62397
Antutu GPU : 29718
Antutu UX : 33442
Antutu Mem : 46891
3D Mark Open GL : 1260
[b]Top 10 - prestatieclassificatie op basis van Antutu
1. Oppo Find X2 Pro - 605184
2. Oneplus 8t - 595000
3. Xiaomi Mi 10t Pro - 581650
4. Oneplus 8 Pro - 579417
5. Xiaomi Mi 10 - 579114
6. Poco F2 Pro - 569559
7. Samsung Galaxy S20 Fe - 565000
8. Samsung Galaxy S20 - 503905
9. Huawei P40 - 466765
10. Huawei P40 Pro - 466765

Aantal smartphones in de ranglijst:116
Positie van deze smartphone in de ranglijst:59/116

Opmerking: deze ranglijst bevat alleen de telefoons die ik heb getest en enkele andere die ik ter referentie heb toegevoegd.
[b]Gaming[b]Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.[b][b]De Umidigi Bison is geen gaming telefoon, maar het biedt genoeg prestaties om de meeste mobiele games te spelen. PUBG Mobile werkt zonder problemen, de spelervaring is volledig correct. Op de video is duidelijk te zien dat de texturen op het laatste moment belasten en de diepte van het zicht is niet erg belangrijk, maar dit bederft de game-ervaring niet.[b][b]

Netwerkprestatie

Umidigi is altijd vrijgevig geweest in frequentiebereik en dat geldt ook voor deze Umidigi Bison. Het ondersteunt 22 frequenties in 4G, dat is vrij zeldzaam![b][b]
3G frequenties : B1 (2100), B2 (1900), B4 (1700/2100 AWS A-F), B5 (850), B6 (800), B8 (900), B19 (800)
4G frequencies : B1 (2100), B2 (1900), B3 (1800), B4 (1700/2100 AWS 1), B5 (850), B7 (2600), B8 (900), B12 (700), B13 (700), B17 (700), B18 (800), B19 (800), B20 (800), B26 (850), B28 (700), B34 (TDD 2100), B38 (TDD 2600), B39 (TDD 1900), B40 (TDD 2300), B41 (TDD 2500), B66 (1700/2100)
Bluetooth : Bluetooth 4.2
Aantal metingen : 2343
Gemiddeld signaal (referentie) : -92.71
Gemiddeld signaal (telefoon) : -96.46
Gemiddelde afwijking referentie/telefoon : -3.75
Min/Max-signaal (referentie) : -90 / -99
Min/Max-signaal (telefoon) : -94 / -102
Kies je land om te controleren of je telefoon compatibel is:


Met de onderstaande frequenties kun je zien of deze telefoon compatibel is met je provider of dat je deze kunt gebruiken waar je op vakantie gaat.


Signaal 4G (voor december 2020)[b]De capaciteit om het netwerk correct op te pikken is een essentieel element voor een telefoon, maar het wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te pikken te meten, voer ik een groot aantal metingen uit op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. Deze metingen worden dus onder reële omstandigheden uitgevoerd en niet in een laboratorium, ze zijn niet wetenschappelijk maar geven een goede indicatie van de prestaties. [b][b]Gevoeligheidsclassificatie van netwerksignaal
Telefoon getest:Gemiddeld signaal (dBm)Aantal metingen:
Xiaomi Mi 9t Pro-881600
Xiaomi Redmi Note 5-91.305600
Xiaomi Mi 9 Lite-93788
Samsung Galaxy A70-94.5111975
Nokia 5.3-94.98531
Realme 6-95.142301
Xiaomi Redmi Note 8 Pro-95.9221599
Xiaomi Mi A3-95.951000
Huawei Y6 2019-95.951199
Doogee S58 Pro-96.22856
Redmi 9a-96.481000
Meizu Note 9-96.68937
Motorola G8 Power-96.881032
Xiaomi Redmi Note 7-97.011430
Redmi 9c-97.041000
Umidigi S3 Pro-97.131200
Xiaomi Redmi Note 8-97.34879
Samsung Galaxy A21s-97.781000
Umidigi F1-97.82298
Ulefone Armor 7e-98.71000
Xiaomi Mi Note 10 Lite-991000
Honor 9x-99.14899
Xiaomi Redmi Note 9s-99.41860
Poco F2 Pro-99.81247
Xiaomi Redmi Note 9-100.791785
Xiaomi Mi 10 Lite 5g-100.881198
Poco X3-101.19821
Umidigi F2-101.47712
[b][b]Signaal 4G (vanaf december 2020)[b]Ik heb besloten om de methode voor het meten van het netwerk te veranderen omdat ik merkte dat de configuratie van het mobiele netwerk in de loop van de tijd verandert. Dit maakt het moeilijker om telefoons te vergelijken omdat de omstandigheden niet meer exact hetzelfde zijn.[b][b]Om dit probleem te voorkomen, heb ik een apparaat opgezet dat 24 uur per dag een tiental parameters van het mobiele netwerk opvangt (bv.: cel id, rssi, rsrq, snr, frequentie,...). Ik plaats dan de telefoon naast het toestel gedurende 24 tot 48 uur met dezelfde metingen, zodat ik ze kan vergelijken.[b][b] Overzicht van de geteste telefoons met deze methode[b][b]
Telefoon getest:MetingenGemid. signaal (ref)Gemid. signaal (phone)Min/Max (ref)Min/Max (phone)
Samsung Galaxy S10+457-93.06-97.39-89 / -98-97 / -99
Xiaomi Mi 9t Pro669-93.69-95.84-90 / -95-92 / -98
Poco F2 Pro1438-91.02-94.99-89 / -94-94 / -96
Xiaomi Mi 10 Lite 5g1645-90.77-95.02- 88 / -98-95 / -100
Poco X3821-94.89-103.19-91 / -97.7-101 / -104
Umidigi Bison2343-92.71-96.46-90 / -99-94 / -102
Oukitel C211101-92.04-94.99-90 / -97-92 / -95
Poco M31116-92.09-91.74-88 / -98-90 / -99
Xiaomi Mi 10t Pro1071-90.61-94.03-88 / -94-94 / -96
Umidigi A9 Pro981-90.40-94.01-88 / -95-93 / -95
Redmi Note 9t1201-92.149-91.71-90 / -97-91 / -97
[b][b]Deze Umidigi Bison is niet de eerste Umidigi die ik heb getest en de andere modellen schitterden nooit in termen van netwerkgevoeligheid. In de 4G performance ranking stonden de Umidigi's over het algemeen in de onderste posities.[b][b]Is dit nog steeds het geval met dit model? Nee, Umidigi is echt veel beter geworden. Ik heb nog niet veel metingen met mijn nieuwe testprotocol, maar de Umidigi staat niet onderaan de ranglijst.[b][b]Ik heb meer dan 2300 metingen gedaan waarbij het gemiddelde signaal 3,75 dBa afwijkt van de referentie, maar de afwijking tussen minimum en maximum boven het gemiddelde lag. Hieruit blijkt dat deze telefoon gevoeliger is voor netwerkschommelingen. [b][b]
[b][b]De grafiek toont de metingen van het referentieapparaat en de Umidigi, het signaalniveau moet het hoogste zijn. De Umidigi overschrijdt nooit de referentie, maar de afwijking ligt binnen het goede gemiddelde van mijn metingen.[b][b][b][b]Download/Upload snelheid[b]Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.[b]Top 10 - snelheidsrangschikking tijdens downloaden
1. Samsung Galaxy S20 D:351Mbps U: 20Mbps
2. Poco X3 D:232Mbps U: 55Mbps
3. Xiaomi Mi 10 Lite 5g D:223Mbps U: 52Mbps
4. Poco F2 Pro D:207Mbps U: 53Mbps
5. Xiaomi Mi Note 10 Lite D:153Mbps U: 68Mbps
6. Xiaomi Mi A3 D:150Mbps U: 60Mbps
7. Xiaomi Redmi Note 9s D:150Mbps U: 60Mbps
8. Xiaomi Mi 8 Lite D:149Mbps U: 60Mbps
9. Samsung Galaxy A21s D:147Mbps U: 51Mbps
10. Huawei Y6 2019 D:145Mbps U: 61Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:30
Positie van deze smartphone in de ranglijst:0/30

Let op: de theoretische maximale snelheid van een telefoon wordt vaak beperkt door de configuratie van het mobiele netwerk en de congestie van het netwerk op het moment van de meting. Dus misschien kun je een hogere snelheid halen op een ander netwerk
[b][b]

Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.[b]
Wifi frequenties : 802.11a, 802.11b, 802.11g, 802.11n, 802.11n 5GHz, 802.11ac
Download snelheid : 306
Signaal / dicht : -28
Signaal / afstand : -75
Wifi-signaal[b]Ik heb een -25 dBm signaal gemeten in de buurt van de router en een -75 dBm signaal op een afstand. De Umidigi bevindt zich in het middenbereik voor de eindmeting. Voor de meting op afstand staat deze onderaan de ranglijst, dus de afstand zal een belangrijke rol spelen in de signaalkwaliteit.[b][b][b]Top 10 - rangschikking van wifi-gevoeligheid
1. Poco F2 Pro -11dBm
2. Samsung Galaxy A21s -13dBm
3. Redmi Note 9t -15dBm
4. Poco X3 -17dBm
5. Xiaomi Mi 10t Pro -18dBm
6. Xiaomi Redmi Note 9s -18dBm
7. Xiaomi Redmi Note 8 Pro -19dBm
8. Xiaomi Mi Note 10 Lite -19dBm
9. Xiaomi Mi 10 Lite 5g -19dBm
10. Xiaomi Redmi Note 8 -19dBm

Aantal smartphones in de ranglijst:36
Positie van deze smartphone in de ranglijst:22/36

[b]Download/Upload snelheid[b]Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.[b]Top 10 - Ranglijst van wifi-downloadsnelheden
1. Samsung Galaxy S20 351Mbps
2. Poco F2 Pro 341Mbps
3. Redmi Note 9t 332Mbps
4. Xiaomi Redmi Note 8 Pro 319Mbps
5. Umidigi Bison 306Mbps
6. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 300Mbps
7. Xiaomi Mi 8 Lite 260Mbps
8. Poco X3 251Mbps
9. Xiaomi Redmi Note 7 250Mbps
10. Umidigi F1 220Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:35
Positie van deze smartphone in de ranglijst:5/35

Opmerking: ik heb een 400 Mbps-lijn en een modem die hogere snelheden kan leveren, maar ik weet nooit zeker hoeveel bandbreedte er beschikbaar is als ik een test doe.
[b]

GPS-prestaties

[b]Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en maak ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert de GPS het signaal om aan de weg te blijven hangen niet kunstmatig, het heeft geen markeringen, zodat je de werkelijke positie kunt zien. Ik gebruik dan een applicatie om de nauwkeurigheid van het signaal te meten. [b][b]De Umidigi Bison is uitgerust met een Mediatek processor, wat vaak resulteert in goede gps-prestaties. Ik heb een nauwkeurigheidsniveau van 2 meter gemeten, het is niet de beste score die ik heb gekregen maar het is toch een goede score.[b][b][b]Top 10 - GPS-nauwkeurigheidsclassificatie
1. Oukitel C21 1m
2. Redmi 9a 1m
3. Xiaomi Redmi Note 9 1m
4. Redmi 9c 2m
5. Umidigi Bison 2m
6. Redmi Note 9t 2m
7. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 3m
8. Xiaomi Mi 10t Pro 3m
9. Umidigi A9 Pro 3m
10. Samsung Galaxy A21s 4m

Aantal smartphones in de ranglijst:12
Positie van deze smartphone in de ranglijst:5/12

Opmerking: een nauwkeurigheid van 3 meter of minder kan eenvoudig worden gecorrigeerd door een goede GPS-applicatie. De telefoonprestaties spelen ook een rol bij de snelheid waarmee je scherm wordt bijgewerkt, dus de nauwkeurigheid kan in het gedrang komen door een te trage weergave.
[b]

Batterijduur

Capaciteit : 5000
Snel laden : Ja
W max : 18
Autonomie (100% helderheid) : 550.00
Autonomie (50% helderheid) : 1471.00
Oplaadtijd : 238.00
Ontladingssnelheid (100%) : 0.18
Ontladingsscore (100%) : 9.09
Ontladingssnelheid (100%) : 0.07
Ontladingssnelheid (50% : 3.40
Laadsnelheid : 0.42
Laadscore : 21.01
Vanaf maart 2020 heb ik mijn subjectieve batterijtest vervangen door een technische test om het werkelijke gedrag van de batterij beter te kunnen meten. Nu test ik de autonomie en de oplaadtijd onder absoluut identieke omstandigheden. Ik voer verschillende metingen uit, zodat deze test alleen al enkele dagen duurt en ik de telefoon voor niets anders kan gebruiken.

Batterijduur - methodologie
Om de levensduur van de batterij te testen, meet ik het batterijverbruik elke minuut in strikt identieke omstandigheden om telefoons te kunnen vergelijken en ook om je in staat te stellen je telefoon in dezelfde omstandigheden te evalueren. Ik sluit elke invloed uit van toepassingen die de meting zouden kunnen verstoren. De autonomie is niet lineair, de batterij ontlaadt zich soms veel sneller aan het einde. Dit is een frustrerend fenomeen, maar met mijn metingen weet je of je snel een oplader moet vinden.

Batterijduur
De batterij van de Umidigi Bison heeft een capaciteit van 5000 mAh en is ontladen van 100% tot 1% in 550.00 minuten met 100% helderheid, hij is ontladen van 100% tot 1% in 1471.00 met 50% helderheid. Op deze manier krijg ik een gemiddelde ontlaadsnelheid van 0.18% per minuut bij 100% lichtsterkte en 0.07% per minuut bij 50% lichtsterkte, het verbruik is dus 9.09 mA per minuut bij 100% lichtsterkte en 3.40 bij 50% lichtsterkte. Om de efficiëntie van de telefoon en de invloed ervan op de batterij te kunnen vergelijken, moet je de 9.09 (of 50%) score vergelijken met die van andere smartphones, het cijfer moet zo laag mogelijk zijn.

Laadtijd - methodologie
Om de oplaadtijd te testen, gebruik ik altijd dezelfde lader met dezelfde kabel. Ik meet de oplaadtijd minuut voor minuut om de evolutie van de lading en de oplaadsnelheid te zien. De laadsnelheid van een batterij is niet lineair, maar vaak sneller aan het begin en langzamer aan het einde. De lader is compatibel met snel laden.

Laadtijd
De accu van het Umidigi Bison heeft een capaciteit van 5000 mAh en is opgeladen van 1% tot 100% in 238.00 minuten. Dit geeft me een gemiddelde laadsnelheid van 0.42% per minuut en dus een toename van 21.01 mA per minuut. Om de prestaties van de Umidigi Bison te vergelijken met andere telefoons, moet je de 21.01 per minuut score gebruiken, deze score moet zo hoog mogelijk zijn.

In het bijzonder: de laadsnelheid is niet altijd lineair, de onderstaande grafiek geef je een indicatie van het gedrag van de batterij.

De volgende tabel geeft een overzicht van de geteste telefoons met de technische accutest, ze zijn gerangschikt in volgorde van efficiëntie. Een hogere batterijcapaciteit zou logischerwijs moeten resulteren in een hogere levensduur van de batterij, maar dat is niet altijd het geval en het geeft geen indicatie van de efficiëntie van een telefoon.

SmartphoneCapaciteit (mAh)Levensduur (minuten)EfficiëntiescoreLevensduur (minuten) / 50%Efficiëntiescore / 50%Laadtijd.Laden score
Oukitel C214000497.008.051324.003.02167.0023.95
Honor 9x4000770.005.191333.003.00151.0026.49
Nokia 5.34000549.007.291096.003.65199.0020.10
Samsung Galaxy S204000565.007.081217.003.29136.0029.41
Umidigi A9 Pro4150552.007.521562.002.66112.0037.05
Xiaomi Mi 10 Lite 5g4160749.005.551541.002.70163.0025.52
Realme 64300704.006.111104.003.89162.0026.54
Poco F2 Pro47001150.004.091536.003.06180.0026.11
Redmi 9c5000656.007.621915.002.61170.0029.41
Umidigi Bison5000550.009.091471.003.40238.0021.01
Redmi Note 9t5000766.006.532054.002.43148.0033.78
Redmi 9a5000694.007.201902.002.63195.0025.64
Motorola G8 Power5000912.005.482792.001.79311.0016.08
Samsung Galaxy A21s5000729.006.861283.003.90166.0030.12
Xiaomi Redmi Note 95020650.007.721808.002.78162.0030.99
Xiaomi Redmi Note 9s5020663.007.571876.002.68224.0022.41
Umidigi F25150927.005.561854.002.78299.0017.22
Poco X35160653.007.901654.003.12181.0028.51
Doogee S58 Pro5180845.006.131908.002.71177.0029.27
Xiaomi Mi Note 10 Lite5260827.006.361609.003.27208.0025.29
Ulefone Armor 7e5500768.007.161140.004.82179.0030.73
Poco M36000842.007.131898.003.16217.0027.65

helpHoe lees je deze cijfers?
De batterijcapaciteit is een belangrijk element bij het bepalen van de autonomie van een telefoon, maar het is niet de enige factor. Een telefoon met een grote batterij kan een kortere batterijduur hebben als hij meer stroom verbruikt. Als ik een voorbeeld uit het dagelijks leven zou moeten nemen, zou ik het universum van de auto gebruiken. Als een auto een grote brandstoftank heeft, zou hij een langere afstand moeten kunnen rijden, tenzij het gemiddelde brandstofverbruik hoger is. De score voor de efficiëntie van de batterij werkt op dezelfde manier, hij moet zo laag mogelijk zijn en staat voor het energieverbruik van de telefoon. Deze verschillen in efficiëntie zijn vaak gerelateerd aan de helderheid van het scherm, grote heldere schermen hebben de neiging om meer energie te verbruiken en zelfs als ze een grote batterij hebben, zal hun bereik korter zijn.

samengevat De Umidigi Bison heeft een 5000 mAh batterij en met dit soort capaciteit kun je normaal gesproken meerdere dagen meegaan. Deze batterij is echter niet erg efficiënt, omdat de Redmi Note 9 ongeveer 100 minuten langer meegaat bij 100% helderheid en 400 minuten bespaart bij een display met 50% helderheid. Dit verschil is vooral te danken aan het zeer heldere scherm van de Umidigi.[b][b]De oplaadsnelheid ligt ook onder het gemiddelde, het kostte me 238 minuten om de accu op te laden, terwijl ik er met de Redmi Note 9 162 minuten over deed.[b][b]

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.[b]

Hardware

Selfie / resolutie : 24
Selfie / sensor : Sony Exmor RS
Resolutie : 48
Sensor : Sony IMX586 Exmor RS
mm wide angle : 7.03 mm
De Umidigi Bison is uitgerust met een Sony IMX 586 hoofdsensor, deze sensor wordt gebruikt in vele mid tot high-end telefoons zoals de OnePlus 8T die meer dan 400€ kost. [b][b]Umidigi heeft altijd goede sensoren gebruikt, maar heeft de kwaliteit van zijn sensoren altijd bedorven met een slechte beeldverwerking. De Umidigi Bison brengt verbeteringen waar andere Umidigi's zwakheden hadden, dus ik ben benieuwd wat de fototest zal uitwijzen.[b][b]Ik heb geprobeerd om Gcam op deze telefoon te installeren, maar de applicatie crasht zodra deze wordt gelanceerd.[b][b]Standaard app[b]De standaard fotoapplicatie van de Umidigi Bison biedt niet veel mogelijkheden, wat het voordeel heeft dat het gemakkelijker te gebruiken is. Naast de gebruikelijke foto- en videomodi is het ook mogelijk om de portret- en nachtmodus te gebruiken. De instelmogelijkheden zijn beperkt, de fotomodus geeft slechts toegang tot één sensor met de mogelijkheid om HDR te gebruiken.[b][b][b]

Fotokwaliteit

Foto test / studio[b]
[b][b]De studiotest gaat heel snel, want omdat de Umidigi Bison niet veel instelmogelijkheden biedt, ga ik maar twee foto's maken met de hoofdsensor. De belangrijkste sensor is een Sony-sensor en dit type sensor doet het over het algemeen goed in de studio. Dit kan met deze Umidigi nog eens gecontroleerd worden omdat de foto goed belicht is, de kleuren goed verzadigd zijn en de scherpte goed is. De scherptediepte ziet er echter vrij klein uit omdat ik meestal meer van de auto in het scherptegebied kan zien. De kwaliteit van deze foto is gelijk aan wat ik kreeg met mid-range telefoons.[b][b]
[b][b][b]Foto test / zon[b]
[b][b]Umidigi heeft een lange traditie van mislukking in fotobewerking. Ik heb de Umidigi F1, Umidigi F2 en Umidigi S3 Pro getest. Deze 3 telefoons maakten gebruik van een goede fotosensor maar met een slechte beeldbewerking die de kwaliteit van de foto verpestte. De kleurtemperatuur was te heet en elke foto was te roodachtig. Is dit nog steeds het geval met de Umidigi Bison? Ja, maar de situatie is veel beter geworden. De HDR-modus helpt het probleem te verlichten, het gebruik van de nachtmodus bij vol daglicht kan onder bepaalde omstandigheden ook goede foto's opleveren.[b][b]De foto's die de Umidigi Bison produceert zijn waarschijnlijk niet vergelijkbaar met wat een mid-range telefoon kan produceren (bijvoorbeeld Poco X3) maar het produceert betere foto's dan de andere robuuste smartphones die ik heb getest. De kleurtemperatuur is iets te hoog, de scherpte is soms een beetje geforceerd tot het punt van het verliezen van details en de kleuren kunnen meer verzadigd zijn, maar voor minder dan 150€ is het resultaat vrij acceptabel. Ik zie ook onregelmatige wazige gebieden die niet aanwezig zouden moeten zijn. Het is alsof het met de slijpbehandeling niet gelukt is om het hele plaatje te behandelen.[b][b]Dit alles klinkt misschien een beetje theoretisch, dus ik ga een foto gebruiken die op dezelfde plaats is genomen en tegelijkertijd met een Xiaomi Mi 10T Pro. De vergelijking is niet erg eerlijk omdat deze telefoon meer dan 500€ kost, maar het laat toe om beter te begrijpen wat er ontbreekt in de Umidigi.[b][b]
[b][b]Je zult waarschijnlijk veel sites vinden die kritiek hebben op de kwaliteit van de foto, maar het is alsof je de topsnelheid van een Dacia en een Porsche vergelijkt, het heeft geen zin en een Dacia is waarschijnlijk genoeg voor een meerderheid van de mensen. Samenvattend zou ik zeggen dat het mogelijk is om betere foto's te krijgen, maar in deze prijsklasse en vooral voor dit type telefoon (robuuste telefoon) doet de Umidigi goed werk.[b][b][b][b][b]Foto test / bewolkt[b][b]Test foto / nacht[b]
[b][b]De Umidigi heeft een nachtmodus waarin verschillende foto's worden gecombineerd om een helderder beeld te krijgen. Ik kom altijd terug met het prijsargument, maar het is hier ook waar omdat een telefoon met een nachtmodus voor minder dan 150€ vrij zeldzaam is. Dankzij de nachtmodus zal de Umidigi het mogelijk maken om zonder al te veel moeite nachtfoto's te maken, je hebt uiteraard een minimum aan licht nodig zoals op de foto's die ik voor deze test heb gemaakt. Ook hier zijn de kleuren iets te warm, maar dit probleem is minder zichtbaar dan bij foto's overdag. Sommige foto's tonen ook veel digitale ruis.[b][b]De hercompositie van de foto's werkt soms wel, soms niet. Ook hier zie ik onscherpe gebieden die niet van het optische blok kunnen komen, deze onscherpe gebieden bevinden zich niet altijd op dezelfde plaats, dus ze komen van de beeldverwerking.[b][b]Deze Umidigi is dus niet de telefoon van de eeuw voor nachtfoto's, maar in deze prijsklasse doet hij het vrij goed.[b][b][b][b][b][b]

Videokwaliteit

Stabilisatie[b][b][b]De Umidigi heeft geen videostabilisatie, dus hij is niet erg schokbestendig, zelfs niet tijdens het lopen. Toen ik de video's bekeek, had ik de indruk dat ik een olifant was die in een bos liep.[b][b]Video normale condities[b][b]De Umidigi is in staat om te filmen in 1080p en voor statische scènes als deze levert het een acceptabel resultaat op voor deze reeks telefoons. Scherpte is soms wat geforceerd, de kleuren zijn te warm en de overgangen van lichte naar donkere gebieden komen in rukken voor.[b][b]Video low light[b][b][b]De nachtvideo is niet van zeer goede kwaliteit, wat zelden het geval is in deze prijsklasse. De Umidigi kan zich niet goed concentreren, zelfs als ik niet erg snel beweeg. Er is ook een vertraging in het scherm omdat de telefoon de videostream niet snel genoeg kan verwerken.[b][b]

Audiokwaliteit

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.[b]
Frequency Respons : -0.03 / -0.17
Noise Level : -91.9
Dynamic Range : 91.9
THD : 0.00201
Intermodulation : 0.00866
Stereo crosstalk : -89.9
Frequency Response[b]Deze test is bedoeld om te testen of het toestel in staat is alle frequenties correct te reproduceren. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om op alle frequenties een goed geluid te zien, is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen.
[b][b]Deze grafiek laat zien dat de Umidigi Bison in staat is om de meeste frequenties vrij getrouw te reproduceren, zijn prestaties zijn zeer vergelijkbaar met die van Redmi Note 9. Het verschil wordt meer uitgesproken in de hoge frequenties, maar het verschil is vooral in deze prijsklasse te verwaarlozen.[b][b]Dynamisch bereik[b]Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus te spelen te testen. Ook hier moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de referentie staan.
[b][b]De Umidigi Bison levert een krachtig en goed gecontroleerd geluid omdat zelfs bij maximaal volume het vervormingsniveau zeer laag is. Ik ben positief verrast omdat dit type telefoon meestal niet erg dun is en toch is deze Umidigi Bison in staat om een krachtig geluid te produceren met behoud van een goed kwaliteitsniveau. Umidigi heeft grote vooruitgang geboekt![b][b]Geluidsniveau[b]Deze test heeft tot doel te bepalen of het geteste apparaat in staat is om geluiden zonder veel ruis te reproduceren. Een hoge score duidt op een lage parasietendruk, een lagere score duidt op een hogere aanwezigheid van parasieten.
[b][b]Ik zag geen storingsproblemen en ik moet toegeven dat ik niet zulke goede resultaten verwachtte van een ruige telefoon. De andere telefoons die ik heb getest klinken niet zo goed.[b][b]Concertopname[b]Het doel van deze test is om de opnamekwaliteit van de telefoon te meten wanneer er veel omgevingsgeluiden zijn. Omdat ik niet elke keer als ik een telefoon test de mogelijkheid heb om naar een concert te gaan, simuleer ik het geluid van een concert in een gesloten omgeving.

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven. [b]
Screen grootte : 6.3
Resolutie : 1080 x 2340
Ratio : 19.5:9
Bescherming : Corning Gorilla Glass
Type : LCD IPS
% oppervlakte : 75
dE wit : 8.0
dE rood : 5.3
dE groen : 3.1
dE blauw : 2.5
dE geel : 5.4
dE cyan : 5.4
dE magenta : 3.2
Wit temperatuur : 7500
Contrast : 1545:1
Helderheid : 598
Colorimetrie[b]
[b][b]De Umidigi Bison biedt een 6,3 inch scherm met een resolutie van 1080x2340. Voor een telefoon van dit type is het zeldzaam om een scherm te hebben van zo'n groot formaat en vooral met zo'n goede resolutie. Alleen al daarvoor onderscheidt de Umidigi zich van zijn concurrenten, maar daar houdt het niet op. Ik heb een colorimetrisch verschil van 4.7E, het is zeker niet perfect maar je moet in gedachten houden dat dit een robuuste telefoon is die verkocht wordt voor minder dan 150€. De prijs/kwaliteitsverhouding is dus vrij goed.[b][b][b]Top 10 - rangschikking van de beste schermen op basis van colorimetrie
1. Xiaomi Mi 10 Lite 5g dE = 0.73
2. Xiaomi Mi 10t Pro dE = 0.83
3. Xiaomi Redmi Note 8 dE = 1.2
4. Samsung Galaxy S20 dE = 1.4
5. Poco M3 dE = 1.4
6. Xiaomi Mi 9 Lite dE = 1.46
7. Xiaomi Redmi Note 9s dE = 1.47
8. Honor 9x dE = 1.5
9. Poco F2 Pro dE = 1.73
10. Xiaomi Mi Note 10 Lite dE = 1.91

Aantal smartphones in de ranglijst:36
Positie van deze smartphone in de ranglijst:26/36

Let op: het colorimetrische verschil wordt gemeten in dE. Na drie uur zal het menselijk oog een colorimetrisch verschil waarnemen, dus de dE moet het laagst zijn. De tests zijn allemaal uitgevoerd met een colorimetrische sonde.
[b]Helderheid / Contrast[b]Vanaf het eerste gebruik van deze telefoon merkte ik dat de helderheid van het scherm belangrijk was en de test met mijn sonde bevestigt dit. Ik heb een helderheid van 598 cd/m² gemeten, dit is een van de krachtigste schermen die ik kon testen en aangezien deze telefoon bedoeld is voor gebruik buitenshuis, zal deze helderheid het mogelijk maken om hem in de volle zon te gebruiken.[b][b]Lichtabsorptie/Reflectie[b]Het scherm van de smartphone reflecteert het licht en maakt er soms een echte spiegel van. Dit spiegeleffect maakt het moeilijker om te lezen. [b][b]De onderstaande absorptie-index geeft het percentage van het door het scherm geabsorbeerde licht aan. De leesbaarheid van een scherm is beter wanneer de absorptie-index hoog is.[b][b]
Telefoon getest:% lichtabsorptie
Samsung Galaxy S10+58
Xiaomi Mi 9T Pro52
Honor 9x65
Redmi Note 9s55
Motorola G8 Power60
Realme 654
Umidigi F248
Poco F2 Pro52
Redmi Note 956
Xiaomi Mi Note 10 Lite53
Samsung Galaxy S2047
Samsung Galaxy A21s53
De geteste telefoons hebben een gemiddelde absorptiegraad van54 %

Biometrie

De Umidigi is uitgerust met een vingerafdruklezer aan de linkerkant van de telefoon, ik had nog geen telefoon met dit soort configuratie getest. Om het te kunnen gebruiken moet je een vinger van de rechterhand naar de linkerhand van de telefoon kunnen bewegen, je hebt een grote hand nodig. Ik heb de indruk dat deze vingerafdruklezer is ontworpen voor linkshandigen.[b][b]In absolute zin werkt deze reader goed, maar de toegankelijkheid is niet erg goed.[b][b]

Besturingssysteem

[b][b][b]Deze telefoon draait in een pure Android 10 vorm, wat betekent dat Umidigi geen ongewenste applicaties (bloatware) heeft toegevoegd en dat de menu's/functies hetzelfde zijn als op andere telefoons met Android 10 zonder overlay.[b][b]

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Accessoires Umidigi Bison

Om nog meer te genieten van je ervaring met je smartphone bied ik links naar allerlei accessoires die je misschien handig vindt

Beschermhoes / koffer umidigi bison
Screen beschermfolie umidigi bison
Geheugenkaart umidigi bison
USB-kabel / oplader umidigi bison
Koptelefoon umidigi bison
Fietsenrek umidigi bison

Vergelijk Umidigi Bison met de anderen

Ik heb voor elke test een score van 1 tot 10 toegekend die de sterke en zwakke punten van een product bepaalt. Ik gebruik 0 voor criteria die (nog) niet zijn getest. Een score van 1 tot 3 duidt op slechte prestaties (en ja, dat is ook zo), een score van 4 tot 6 duidt op gemiddelde prestaties, een score van 7 tot 8 duidt op goede prestaties en een score van 9 en 10 duidt op uitzonderlijke prestaties. .
De score wordt berekend op basis van mijn metingen en als er geen metingen zijn, is het een subjectieve mening op basis van mijn ervaring.

De scores zijn niet statisch, ze veranderen in de loop van de tijd omdat de prestaties van nieuwe producten veranderen en hiermee moet rekening worden gehouden.

Umidigi Bison
Afwerking kwaliteit6.006.00
Batterijprestaties7.008.00
CPU-prestaties6.006.5
GPU-prestaties6.006.5
Schermkwaliteit7.007.00
foto kwaliteit65.00
Video kwaliteit65.00
Wi-Fi-prestaties6.57.00
Mobiele downloadsnelheid6.005.00
Gevoeligheid van het mobiele netwerk7.006.00
Frequentiebereik8.007.00
Geluidskwaliteit7.006.00
GPS-prestaties6.56.00
Besturingssysteem7.008.00
Totale score9289
Wereldwijde ranglijst
1. Samsung Galaxy S20 112 / 140
2. Poco F2 Pro 111 / 140
3. Samsung Galaxy S10+ 107 / 140
4. Xiaomi Mi 9t Pro 106 / 140
5. Poco X3 102 / 140
6. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 101 / 140
7. Xiaomi Mi Note 10 Lite 101 / 140
8. Redmi Note 9t 100.5 / 140
9. Xiaomi Redmi Note 8 Pro 100 / 140
10. Xiaomi Mi 9 Lite 98 / 140
11. Xiaomi Redmi Note 9s 98 / 140
12. Xiaomi Redmi Note 8 97 / 140
13. Poco M3 95.5 / 140
14. Xiaomi Redmi Note 7 94 / 140
15. Realme 6 93 / 140
16. Umidigi A9 Pro 92 / 140
17. Umidigi Bison 92 / 140
18. Oukitel C21 89.5 / 140
19. Nokia 5.3 89 / 140
20. Xiaomi Mi A3 89 / 140
21. Xiaomi Redmi Note 9 89 / 140
22. Motorola G8 Power 89 / 140
23. Honor 9x 88 / 140
24. Xiaomi Mi 8 Lite 86 / 140
25. Meizu Note 9 86 / 140
26. Xiaomi Redmi Note 5 85 / 140
27. Umidigi S3 Pro 83 / 140
28. Umidigi F2 82 / 140
29. Samsung Galaxy A21s 82 / 140
30. Redmi 9a 81 / 140
31. Redmi 9c 80 / 140
32. Ulefone Armor 7e 80 / 140
33. Doogee S58 Pro 78.5 / 140
34. Honor 8x 78 / 140
35. Umidigi F1 77 / 140
36. Huawei Y6 2019 74 / 140
37. Xiaomi Mi 10t Pro 57 / 70
38. Elephone U5 0 / 0

Test / beoordeling conclusie

[b]Toen ik mijn eerste robuuste telefoon kocht, dacht ik dat mijn test niemand zou interesseren omdat de doelgroep te klein was. Ik was verrast door het succes van deze test, dus ik bleef dit soort TV testen, maar altijd met het gevoel dat er iets ontbrak aan deze telefoons.[b][b]Ik heb andere Umidigi-telefoons getest voordat ik dit model testte en daar miste ik nog iets. Het was met deze Umidigi Bison dat de verandering eindelijk kwam. Het is de eerste robuuste smartphone die alles heeft wat een normale telefoon kan bieden zonder echte beperkingen vanwege zijn robuustheid. Umidigi heeft ook vooruitgang geboekt door een complete telefoon aan te bieden voor een zeer betaalbare prijs. Al met al is deze Umidigi Bison de beste robuuste telefoon die ik ooit heb getest.[b][b]De Umidigi Bison heeft een veel netter uiterlijk dan de andere telefoons van dit type die ik heb getest, het is gericht op een breder publiek. De meeste van de gebruikelijke zwakke punten van Umidigi zijn ook verholpen (bijv. netwerkgevoeligheid of bugs in het besturingssysteem). [b][b]Het formaat van de telefoon is nog steeds behoorlijk indrukwekkend, het is even wennen, ik druk vaak per ongeluk op knoppen omdat de plaatsing niet altijd even verstandig is. Het scherm neemt een interessant oppervlak in beslag waar Ulefone of Doogee veel offers heeft gebracht. De batterij is solide, de prestaties zijn voldoende, het geluid met koptelefoon is uitstekend, de gevoeligheid voor het 4G-netwerk is goed, de wifi-snelheid is uitstekend. [b][b]Natuurlijk is alles nog niet perfect, maar voor een aankoopprijs van 130€ zult u niet veel concurrenten vinden. [b][b]Sterktes[b]- goede levensduur van de batterij (hoewel het efficiënter zou kunnen zijn)[b]- zeer helder scherm en goede colorimetrie[b]- koptelefoongeluid[b]- 4G-netwerkgevoeligheid[b]- afwerking / sterkte[b][b][b]Zwaktes[b]- foto-/videobewerking[b]- wifi-signaalgevoeligheid[b]- energiezuinig scherm[b]- luidsprekergeluid [b]- knopplaatsing[b][b][b]Alternatieven voor dit product[b][b]

Opmerkingen

Discussieer mee / Stel je vragen

Je reactie wordt na validatie gepubliceerd. Ik reageer in mijn vrije tijd op meer dan 1500 reacties per jaar, dus ik kan niet altijd even snel reageren. Je e-mailadres is niet publiekelijk zichtbaar en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.









Ontvang een e-mail wanneer er een reactie is gepubliceerd