Op deze pagina:
Prijs Umidigi F1 België / Nederland
Tijdslijn
Testinhoud
Eerste contact
Eerste configuratie
Afwerking
3G/4G-ondersteuning
4G prestaties
WIFI Prestaties
Batterijduur
Audio kwaliteit
Prestaties
Gameprestaties
Fotokwaliteit
Video kwaliteit
Scherm kwaliteit
GPS prestaties
Android
Bugs
Updates
Accessoires
Gebruikershandleiding
Umidigi F1 vergeleken met andere
Conclusies
Vragen

Beste nieuwprijs:
132 EUR
Zie het aanbod | eBay FR

1 andere prijzen verkrijgbaar in andere winkels.

Umidigi F1: gedetailleerde en eerlijke test/review

Umidigi F1 test, beoordeling, prijs

Categorie: Tests en beoordelingen

[b]Na het testen van bekende Chinese merken zoals Xiaomi of Honor, besloot ik om een merk te proberen waar ik nog nooit eerder van gehoord had en koos ik ervoor om de Umidigi F1 te testen. Ik test voornamelijk mid-range telefoons en door mijn gebruikelijke criteria toe te passen, kwam de Umidigi F1 in aanmerkeing. De F1 biedt een zeer interessant pakket met een groot display, goede prestaties, een enorme levensduur van de batterij en enkele andere interessante verrassingen. Wat is dit nieuwe Chinese speelgoed waard? Laten we eens een kijkje nemen.[b][b]Officiële site: Umidigi.com[b][b]
Waarin verschillen mijn tests van andere op het web?

- Ik koop de toestellen meestal met mijn eigen geld, de prijs is dus net even belangrijk als voor je!
- Ik bewaar de toestellen minstens enkele weken (soms meer) om te zien wat ze waard zijn in reële omstandigheden.
- Ik beantwoord (indien mogelijk) je vragen om je te helpen beslissen voordat je de toestellen koopt.
- niemand betaalt me om deze reviews te doen, ik ben dus volledig neutraal en onafhankelijk.
- Mijn pagina's zijn niet gevuld met advertenties.


Xiaomi Redmi Note 10 : test / review
Redmi 9A test / review
Nokia 5.3 test / review
Xiaomi Mi 11 Lite test / review
Xiaomi Redmi Note 9T : test / review
Umidigi A9 Pro test / review
Xiaomi Mi 10T Pro : test / review
Poco M3: test / review
Umidigi Bison : test / review
Oukitel C21: test / review
[b][b]

Prijs Umidigi F1 België / Nederland

[b]Ik kocht mijn Umidigi F1 van Gearbest voor 177€ (flash sales). Umidigi heeft een wereldwijde distributiestrategie, dat betekent dat de telefoon snel overal te vinden zal zijn en niet alleen op Chinese sites zoals Gearbest. Zoals altijd met Chinese telefoons, zorg ervoor dat je de juiste versie kiest. Chinese telefoons komen bijna altijd in twee versies. De Chinese versie zal niet van enig nut zijn voor je omdat het waarschijnlijk geen ondersteuning biedt voor Europese 4G-frequenties. Je moet er altijd voor zorgen dat je de GLOBAL-versie selecteert die je taal en je lokale frequenties ondersteunt.[b]
Umidigi F1 Play. 6,3?? FHD+, 8*2,0ghz, 6 RAM, 64 GB Speicher, 48+8 MP, 5150mAh....
2020-12-28 15:08
132 EUR
[b][b]

Tijdslijn

[b]24/01/2019: Ik heb de UMIDIGI F1 gekocht voor 177€ op Gearbest[b]30/01/2019: het toestel is onderweg[b]22/02/2019: het apparaat kwam bijna een maand na de bestelling aan, het Chinese Nieuwjaar speelde helaas een rol in deze vertraging[b]24/02/2019: schermtest en studio/openluchtfoto[b]28/02/2019: performance gaming test, netwerk captatie test (meerdere dagen)[b]01/03/2019: GPS-test[b]05/03/2019: foto- en videotest[b][b]

Testinhoud

[b]Net als mijn andere tests zal deze test over een aantal weken gespreid worden, maar zal de hieronder beschreven structuur volgen. Als je over het toestel vragen hebt, vraag ze dan gerust in de commentarensectie, zodat ik de test indien mogelijk kan aanpassen.[b][b]

Eerste contact

[b]Umidigi is verpakt in een vrij sobere doos, het geeft meer de indruk van gerecyclede kartonnen verpakkingen dan met Chinese concurrenten zoals Honor of Xiaomi. Gelukkig is dit niet erg belangrijk, want de doos wordt in principe alleen gebruikt voor het kopen en doorverkopen. Het interieur is gevuld met schuim om schokken op te vangen en bevat de telefoon, een USB-kabel om op te laden, een oplaadstekker, een kleine envelop met een handleiding en de naald om het compartiment voor de SIM-kaart te openen (dubbele SIM-kaart of geheugenkaart + SIM). De telefoon heeft zijn eigen plastische bescherming voor het scherm, je hoeft dus dit niet extra te kopen. De telefoon is verpakt in een beschermend omhulsel dat eruitziet als een reptielenhuid, ik had liever een semi-transparante omhulsel zoals Xiaomi's, maar het is nog steeds een kwestie van smaak. De cover geeft het voordeel dat het apparaat perfect verpakt is, er is geen zwevend en het is niet gemakkelijk te verwijderen.[b][b]Hier zijn enkele foto's van het uitpakken.[b][b][b]Ik heb een Xiaomi Mi 8 Lite een paar maanden gebruikt voordat ik deze Umidigi configureerde, het is de laatste die je naast de Umidigi vindt. Het scherm ziet er donker uit in vergelijking met de Umidigi, maar in werkelijkheid was het scherm net zo helder als dat van de Umidigi. Wat is er gebeurd? Wat is er gebeurd? Mijn camera is uitgerust met een polarisatiefilter en blijkbaar zijn de Xiaomi-schermen uitgerust met filters om de helderheid van de zon beter te bestrijden. Door deze combinatie ziet het scherm er donkerder uit dan het in werkelijkheid is.[b][b]Ik had geen tijd om te zien welke versie van Android door het apparaat werd gebruikt omdat het apparaat een paar minuten na het opstarten een grote update uitvoert en Android 9.0 installeert. [b][b]

Eerste configuratie

[b]Toen ik het apparaat voor de eerste keer opstartte, was ik positief verrast door het scherm. Bij de Xiaomis is de achtergrondverlichting erg agressief en het heeft invloed op de diepte van de zwarten, ik had dit probleem niet met de Umidigi, het scherm ziet er goed uit voor zwarten maar ik zal het later meer in detail testen. [b][b]Elke keer dat een smartphone wordt gestart, moet je onvermijdelijk de configuratie van het apparaat doorlopen. Deze Umidigi is het eerste apparaat met een standaard Android dat ik aan het testen ben, de configuratieprocedure is korter dan bij een Xiaomi of een Honor. We beginnen met de keuze van de taal en het land, de verbinding met wifi, de overdracht van je oude telefoon en vervolgens de configuratie van het toestel. In tegenstelling tot Xiaomi en Honor, probeert Umidigi niet om je iets te laten installeren en zal je niet dwingen om een account aan te maken.[b][b]Dit is waarschijnlijk een standaard Android-functie, maar je kunt uw gegevens herstellen van een oude Android-telefoon vanaf de oude telefoon. De twee telefoons synchroniseren en je moet de overdracht van de oude telefoon bevestigen. Deze procedure heeft het voordeel dat het eenvoudig is en geen wachtwoord vereist, alles wordt gedaan vanaf de oude telefoon.[b][b][b][b]Ik heb een Xiaomi Mi 8 Lite gebruikt voordat ik deze Umidigi configureerde, het is de laatste die je naast de Umidigi vindt. Het scherm ziet er donker uit in vergelijking met de Umidigi, maar in werkelijkheid was het scherm net zo helder als dat van de Umidigi. Dus wat is er gebeurd? Wat gebeurde er? Mijn camera is uitgerust met een polarisatiefilter en blijkbaar zijn de Xiaomi-schermen uitgerust met filters om de helderheid van de zon beter te bestrijden. Door deze combinatie ziet het scherm er donkerder uit dan het eigenlijk is.[b][b]Ik had geen tijd om te zien welke versie van Android door het apparaat werd gebruikt omdat het apparaat een paar minuten na het inschakelen een update downloadde en Android 9.0 installeerde. [b][b]Ik configureerde het toestel in het Frans en ik werd regelmatig geconfronteerd met schermen die voor de helft vertaald waren, we beginnen in het Frans, dan gaan we verder naar een beetje Engels om terug te komen naar het Frans. Deze vertaalproblemen zijn aanwezig in de menu's van het apparaat, dus deze zijn niet afkomstig van slecht vertaalde applicaties. Ik weet niet of dit probleem aanwezig is op alle Android 9.0 toestellen of dat het gewoon dit toestel is.[b][b][b]

Afwerking

[b]umidigi f1 test avis review photo unboxing[b]Deze telefoon begon rond 200-220€, we zitten in de prijsklasse van de Xiaomi Redmi Note 5 bij de lancering. Ik had het geluk dat ik hem voor 177€ kreeg en het plaatst hem op het instapniveau van de mid-range zoals de Redmi Note 5. Het voorpaneel van de telefoon is vrij elegant, de druppelvormige inkeping is erg mooi en past goed in het scherm. Aan de achterkant is het apparaat echter meer basic, de achterkant is bedekt met een mat plastic dat vrij snel vuil wordt. De dubbele fotosensor met dubbele ledflitser en een vingerafdruksensor bevinden zich in het midden van het bovenste deel van de telefoon.[b][b][b][b]De Umidigi is kleiner dan de Xiaomi Mi Lite maar zwaarder. Het scherm heeft een verhouding van 19:5 terwijl de Mi 8 Lite een verhouding van 19:9 heeft. Met een 19:5 verhouding heeft de telefoon een meer langgerekte en ongebruikelijke vorm. Het voordeel is dat je hem beter in één hand kunt houden dan de Xiaomis. Omdat de Umidigi groter is dan de Xiaomi, biedt de Umidigi een iets kleiner schermoppervlak door zijn langgerekte vorm. De randen zijn vergelijkbaar met die van de Mi 8 Lite. [b][b]Afmetingen:[b]H: 156.9 mm[b]L:74.3 mm[b]E: 8.8 mm[b]W: 186g[b][b]Deze telefoon heeft geen LED-indicator om de aanwezigheid van een nieuwe melding aan te geven. Ik had daar geen probleem mee omdat ik het niet gebruik, maar ik weet dat dit soort functies op grote schaal wordt gebruikt, dus je moet er rekening mee houden voordat je de telefoon koopt.[b][b]De knoppen aan de zijkant van de telefoon zijn op een min of meer gelijke afstand van elkaar geplaatst, meestal zijn de knoppen voor hoog en laag volume bij elkaar gegroepeerd en is de ontstekingsknop duidelijk gescheiden. Het verschil is veel minder uitgesproken op de Umidigi F1. Ik ben gewend om deze knoppen te gebruiken zonder te kijken en de afstand heeft me vaak misleid. De volumeknop verandert de fotomodus in de fototoepassing, dus in plaats van een foto te maken, moet ik vaak van modus veranderen zonder dat ik het meteen doorheb.[b][b][b][b]

3G/4G-ondersteuning

[b]De Umidigi F1 ondersteunt de volgende frequenties:[b]3G: B1, B2, B4, B5, B6, B8, B19[b]4G! B1, B2, B3, B4, B5, B7, B8, B12, B13, B17, B18, B19, B20, B25, B26, B28A, B28B[b]Umidigi F1 biedt een uitstekende dekking van de Europese frequenties, zelfs de B28 / 700Mhz frequentie van Free in France wordt ondersteund.[b][b]
Kies je land om te controleren of je telefoon compatibel is:


Met de onderstaande frequenties kun je zien of deze telefoon compatibel is met je provider of dat je deze kunt gebruiken waar je op vakantie gaat.


[b][b]

4G prestaties

[b][b]Vangstprestaties[b][b][signals phone="A-gold_F1" reference="Xiaomi_Redmi_Note_5"][b][b]Ik heb nog niet genoeg telefoons getest om te zien of een telefoon goed is in netwerkvangst, maar deze eerste metingen geven aan dat de Xiaomi Redmi Note 5 beter is met -91 dBm dan de Umidigi F1 met zijn -97 dBm. Ik heb echter een aantal belangrijke verschillen met de Xiaomi opgemerkt. Umidigi schakelt nooit over op LTE+, het blijft in LTE waar Xiaomi meestal in LTE+ blijft. Dit is geen frequentieprobleem, maar eerder een duidelijk onvermogen om signalen te combineren en een betere snelheid bereiken. Dit probleem werd bevestigd toen ik de downloadsnelheid testte (zie hieronder). Ik heb ook gemerkt dat Umidigi EDGE (2.5G) niet lijkt te ondersteunen omdat wanneer Xiaomi overschakelt naar EDGE, Umidigi naar GPRS (2G) valt.[b][b][b][b]De Umidigi ontvangt daarom iets minder goed dan de Xiaomi en ondersteunt ook niet 4G.[b][b][b][b][b]Download prestaties[b][b]Ik heb verschillende snelheidstesten in 4G gedaan maar ik heb nooit de scores van de andere geteste telefoons kunnen halen, de beste score die ik kreeg is 98.6 Mbps in download en 25.2 Mbps in upload. Deze waarden zijn acceptabel voor dagelijks gebruik, maar als de downloadsnelheid belangrijk voor je is, is deze telefoon niet voor jou, maar ik neem aan dat dit voor de overgrote meerderheid van de gebruikers geen probleem zal zijn.[b][b][b][b]

WIFI Prestaties

[b]Umidifi F1 ondersteunt 5Ghz in WIFI, dit geeft het een enorm voordeel ten opzichte van telefoons die deze frequentie niet ondersteunen. Ik heb enkele tests gedaan om een snelheid van 220Mbps in download en 21Mbps in upload te halen. De upload snelheid is beperkt door mijn ISP, de telefoon kan waarschijnlijk sneller gaan, maar in ieder geval de Umidigi F1 biedt een goede prestatie in WIFI. [b][b][b][b]Umidigi presteert beter dan Honor 8x die geen 5Ghz ondersteunt, maar aanzienlijk achter Xiaomi Mi 8 Lite (260Mbps in download) en Xiaomi Redmi Note 5 (280Mbps in download).[b][b]

Batterijduur

[b]De Umidigi F1 heeft een enorme batterijcapaciteit, met zijn 5150 mAh is het het toestel met de grootste batterij die ik tot nu toe heb getest. Ik heb de telefoon veel gebruikt om deze test te schrijven en vooral om de netwerkprestaties te meten, de batterij duurde iets meer dan drie dagen. Ik bel niet veel, maar ik gebruik veel data en mijn scherm blijft heel vaak branden. 3 dagen autonomie in dit soort omstandigheden is een zeer goede score.[b][b]Ik heb een onderzoek gedaan op mijn blog om uit te vinden wat uw belangrijkste criteria zijn bij het kiezen van een telefoon en na de prijs, is het de levensduur van de batterij die op de tweede plaats komt. Ik had gekozen voor de Umidigi F1 deels om de prestaties van de batterij te evalueren, het resultaat is echt goed. Als de prijs en de batterij zeer belangrijke criteria voor u zijn, is de Umidigi F1 het apparaat dat een van de beste prijs/kwaliteitsverhouding voor deze twee criteria biedt.[b][b]

Audio kwaliteit

[b]De Umidigi heeft een luidspreker aan de onderkant van het toestel, deze luidspreker is niet erg krachtig en verzadigt snel in de hoge tonen. Als je echter een headset gebruikt die op de Jack poort is aangesloten, is het geluid van goede kwaliteit zonder dat het uitzonderlijk is. De Umidigi F1 is daarom duidelijk geen audioreferentie.[b][b]De geluidskwaliteit in gesprekken is ok, ik heb niets bijzonders gemerkt.[b][b]

Prestaties

[b]De Umidigi F1 is uitgerust met een MediaTek Helio P60 MT6771 processor (CPU) en een ARM Mali G72 MP3 700MHz grafische chipset (GPU). Ik had nog geen telefoon met een Mediatek CPU getest en ik moet zeggen dat het heel goed werkt. Het toestel is zeer responsief en vloeiend, de prestaties zijn vergelijkbaar met die van een Mi 8 Lite of Honor 8x. Aan de grafische kant presteert Mali G72 zelfs beter dan die twee apparaten. [b][b]Ik heb eerst een benchmark met 3Dmark uitgevoerd en heb de volgende resultaten behaald:[b]Slingshot Extreme OpenGL 3.1: 1142 punten (-16% vergeleken met de Mi 8 Lite)[b]Slingshot Extreme Vulkan: 1137 punten (+6% ten opzichte van de Mi 8 Lite)[b][b]Vervolgens heb ik een test gedaan met Antutu waarbij ik een totaalscore van 139434 punten heb behaald, deze score is bijna exact gelijk aan de score van de Mi 8 Lite (139439 punten). [b][b]In detail krijg ik de volgende waarden:[b]CPU: 62272 (-7% ten opzichte van Mi 8 Lite)[b]GPU: 31964 22385 (+42% ten opzichte van Mi 8 Lite)[b]UX: 36211 (-5% vergeleken met Mi 8 Lite)[b]MEM: 8987 (+8% ten opzichte van de Mi 8 Lite)[b][b]De uitsplitsing toont aan dat ondanks een perfect identieke globale score, de Umidigi een veel krachtigere grafische chipset heeft dan de Mi 8 Lite, terwijl voor de andere indicatoren, het is iets minder krachtig (behalve voor het geheugen waar Xiaomi nooit erg sterk is geweest)[b][b][b][b]

Gameprestaties

[b]Volgens de Antutu score zou de Umidigi F1 een goede telefoon voor gaming moeten zijn (vooral in deze prijsklasse) en dat is inderdaad het geval. Ik heb een test gedaan door de lancering van PUBG Mobile, het spel lanceert in gemiddelde graphics (die al vrij goed is) en zoals u kunt zien op deze video, de ervaring in spel is zeer goed.[b][b][b]De Mali G72 grafische chipset doet het erg goed en ik heb geen oververhitting van het toestel opgemerkt. Onder de toestellen die ik heb getest, is de Umidigi momenteel de meest efficiënte op vlak van grafische chipset prestaties.[b][b]

Fotokwaliteit

[b]De sensor (achterkant) van de Umidigi heeft een resolutie van 16 Mio pixels, wat iets bovengemiddeld is. Ik weet niet welk type sensor wordt gebruikt, de EXIF zegt "A-gold F1", ik heb het nog niet gezien op een ander toestel. De standaard fototoepassing is zeer eenvoudig, we hebben een automatische fotomodus, een zeer beperkte handmatige modus (witbalans, ISO keuze, bracketing), een videomodus en een stereomodus. Omdat de instellingen vrij beperkt zijn, heb ik de camera alleen in de automatische modus getest.[b][b][b]Binnen (studio)[b][b]Zoals bij al mijn testen begin ik met een studiotest en vergelijk ik de foto met een andere camera. Laten we beginnen met de Umidigi F1.[b]umidigi f1 test avis review ecran photo studio[b]EXIF: ƒ/1.7 1/224 3.95 mm 120 ISO[b]Het resultaat lijkt niet al te slecht, de foto ziet er voldoende helder uit, de scherptediepte is belangrijk voor zo'n close-up. Als we de foto van dichterbij bekijken, zien we dat er veel ruis is, ook al is hij genomen bij ISO 120. Dat is niet geruststellend, want bij ISO 120 zou er helemaal geen spoor van digitale ruis moeten zijn. [b][b]Laten we met de Xiaomi Mi 8 Lite controleren wat de Xiaomi Mi 8 Lite in precies dezelfde omstandigheden levert:[b]umidigi f1 test avis review ecran photo studio[b]EXIF: ƒ/1.9 1/251 3.94 mm 100 ISO[b]Met dit type EXIF had de Xiaomi een donkerder beeld moeten opleveren dan de Umidigi, maar dat is niet het geval. De Xiaomi heeft een gezicht gedetecteerd (karakter rechts) en de focus hierop aangepast. Scherpte is beter dan Umidigi. Deze indruk van donkerdere opnamen op de Umidigi wordt bevestigd met andere foto's hieronder.[b][b][b]Buiten (zonnig)[b][b]Voor deze eerste test buiten ging ik laat in de middag een wandeling maken bij een oude steengroeve. De hemel was vrij helder met wat witte sluiers, het licht was licht oranje omdat de zon al laag in de hemel stond. Laten we beginnen met de eerste foto met de Umidigi:[b]umidigi f1 test photo[b]Zonder deze foto te vergelijken met een andere camera, zien we al snel dat het niet goed is, zelfs als de lichtomstandigheden helemaal niet uitdagend zijn. De kleuren zijn niet goed, de scherpte is niet goed en de foto heeft ruis. De foto lijkt een bruine dominantie te hebben voor bomen en de lucht kleurt erg lichtblauw. [b][b]Hier is wat de Xiaomi onder dezelfde omstandigheden kan produceren:[b]umidigi f1 test photo[b]U hoeft geen specialist te zijn om te zien dat de Xiaomi het veel beter doet. Het beeld is verzadigd met allerlei kleuren, de kleurprecisie is veel beter, er is geen ruis en de algehele scherpte is ook beter. De Mi 8 Lite is niet het beste toestel op de markt maar doet het veel beter dan de Umidigi. [b][b]Laten we een tweede voorbeeld nemen:[b]umidigi f1 test photo[b]Opnieuw is het beeld te bruin, er is ook veel ruis. De kleurdynamiek is zeker niet goed, het is alsof de Umidigi sommige kleuren niet kan vastleggen. [b][b]Nogmaals, laten we eens kijken wat de Mi 8 Lite kan doen:[b]umidigi f1 test photo[b]Net als in het vorige voorbeeld is het beeld verzadigd met allerlei kleuren, je voelt het warme licht van de ondergaande zon en blauw is veel dieper. [b][b]En tot slot, eenmaal het laatste voorbeeld met de Umidigi:[b]umidigi f1 test photo[b]De problemen zijn precies hetzelfde als bij de vorige foto's.[b][b]Met de Xiaomi:[b]umidigi f1 test photo[b]Ik heb voor deze locatie en dit specifieke tijdstip van de dag gekozen omdat het licht zo mooi is, maar helaas krijg je er met de Umidigi niets van. [b][b]Ik probeer altijd iets positiefs te zeggen als ik mijn tests doe, maar hier had ik echt moeite om iets positiefs te vinden over de camera prestaties van de Umidigi. Het spijt me bijna dat ik dit moet schrijven, maar van alle camera's die ik de afgelopen 2 jaar heb beoordeeld, is het gewoon het ergste.[b][b][b]Buitenfoto (bewolkt)[b][b]Ik nam mijn foto's voor deze test in Newcastle in het noordoosten van Engeland, het was een perfecte plek om dit soort foto's te maken, ik zag niet veel zon tijdens mijn verblijf. Ik heb ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om de RAW-modus van Umidigi te testen, je zult merken dat de automatische fotoverwerking eerlijk gezegd niet goed is.[b][b]umidigi f1 test avis review photo 1[b][b]Geen verrassing, ik zie hier dezelfde problemen als onder gunstiger omstandigheden. Door RAW in te schakelen slaat de camera 2 foto's op, de standaardfoto in JPG en een onbewerkte versie in DNG die met Photoshop kan worden geopend om meer geavanceerde wijzigingen toe te passen.[b][b]Als ik de DNG van deze foto neem zonder enige bewerking toe te passen, krijg ik deze:[b]umidigi f1 test avis review photo 1 dng[b][b]De kleuren zijn veel neutraler (en dichter bij de werkelijkheid), de scherpte is minder uitgesproken, de lucht is grijs in plaats van blauwig en de foto is iets minder luidruchtig. De belangrijkste gebreken van de basis JPG zijn niet aanwezig in deze DNG-versie. Wat betekent dat? [b]De automatische verwerking is gewoonweg niet goed. Het goede nieuws is dat dit soort defecten kunnen worden verholpen, zodat het mogelijk is dat de kwaliteit van de JPG-foto's na een update verbetert.[b][b]Als ik de beeldverwerking met Photoshop toepast, krijg ik dit:[b]umidigi f1 test avis review photo 1 dng photoshop[b][b]Ik heb de behandeling niet geforceerd, ik heb de kleuren aangepast, de lucht versterkt, een paar details toegevoegd in een paar seconden krijg ik een veel beter (en realistischer) resultaat dan de standaard foto. [b][b]Alle foto's die ik in RAW nam, volgden hetzelfde pad. Hier is nog een voorbeeld met als eerste de foto automatisch verwerkt door[b]het toestel:[b]alt="umidigi-f1-test-avis-review--photo-2" width="2500" height="1875" class="alignleft size-full wp-image-4550" /> [b]Nogmaals, dit is helemaal niet goed. De foto is wereldwijd erg donker, de kleuren zijn niet ok, het is lawaaierig.[b][b]Hier is hoe het eruit ziet met Photoshop:[b]umidigi f1 test avis review photo 2 dng photoshop[b][b]Ook hier werkt het DNG-formaat zeer goed. Zelfs als we smaken en kleuren kunnen bespreken, is deze tweede foto veel beter dan de eerste, maar toch is het oorspronkelijk precies dezelfde foto. De sensor van de Umidigi is dus niet zo slecht![b][b][b]Buitenfotografie (nacht)[b][b]Ik heb ook mijn nacht tests gedaan in Newscastle. De volgende foto is een vrij eenvoudige foto van een voetgangersstraat met veel verschillende kleuren en een zeer sterk contrast tussen de bijna zwarte lucht en de verlichting van de winkels.[b][b]alt="umidigi-f1-test-avis-review--photo-3" width="2500" height="1875" class="alignleft size-full wp-image-4553" />[b][b]De foto lijkt in orde, maar we vinden dezelfde problemen als bij de andere foto's, maar is minder zichtbaar in nachtscènes. De kleuren zijn warm maar komen niet overeen met de werkelijkheid. [b]De foto is lawaaierig maar niet te lawaaierig voor dit soort foto's. De onscherpte is niet gerelateerd aan de camera, het was erg koud en ik was waarschijnlijk een beetje aan het schudden.[b][b]Laten we eens kijken wat het DNG-formaat ons zal bieden:[b]umidigi f1 test avis review photo 3 dng photoshop[b][b]Ook hier werkt het DNG-formaat zeer goed. Zelfs als we smaken en kleuren kunnen bespreken, is deze tweede foto veel beter dan de eerste, maar toch is het oorspronkelijk precies dezelfde foto. De sensor van de Umidigi is dus niet zo slecht![b][b]Ik kwam tot dezelfde conclusies voor nachtopnames. Zelfs als de originele foto met zijn verzadigde kleuren flatteus zou kunnen zijn, is het gewoon niet juist. Met de DNG krijg ik een duidelijker beeld, een beter contrast en nauwkeurigere kleuren.[b][b][b][b]Foto applicatie[b][b]De standaard foto applicatie die met de camera wordt meegeleverd is zeer eenvoudig (en dus gemakkelijk te gebruiken). In principe zou dit voor de meerderheid van de gebruikers voldoende moeten zijn, maar omdat de automatische verwerking slecht is, zal het vereisen dat gebruikers een beetje uit hun comfortzone komen.[b][b]De handmatige modus is ook slecht, bijvoorbeeld omdat het niet mogelijk is om de sluitertijd te kiezen, dit kan een probleem zijn voor bewegende objecten of donkere scènes. Het enige echte voordeel van de handmatige modus is de mogelijkheid om foto's in ruw formaat (RAW) in te schakelen.[b][b]Gelukkig zijn er andere toepassingen die veel completer zijn, maar ook hier vind ik het jammer dat het de klant dwingt om zijn gedrag aan te passen aan het defect van een telefoon.[b][b]

Video kwaliteit

[b]Om de video te testen, ging ik naar een rivier in de buurt van mijn huis en liep ik gewoon met de camera de horizon op. Helaas is het resultaat erg slecht:[b][b]De scherpte is te belangrijk, de kleuren zijn niet goed, het geheel is te bruin en we zien grote chromatische aberratie rond de bomen. Dit zijn zeer gelijkaardige problemen als bij het foto-gedeelte, maar helaas is er hier geen oplossing, omdat de camera geen tweede formaat kan produceren dat door de gebruiker kan worden aangepast.[b][b]Hier is nog een video gemaakt onder goede omstandigheden, het resultaat is hetzelfde:[b].[b][b]Om deze videotest af te ronden, hier is een video die 's nachts in de regen en op een begraafplaats in Engeland is gemaakt. Deze video is interessant omdat het niet te lijden heeft onder de kleurproblemen van eerdere video's. De gevoeligheid is zelfs vrij goed, vooral in dit soort slechte staat. Onvermijdelijk, de video is erg luidruchtig, maar dit is volkomen normaal. Net als bij foto's hebben nachtopnames minder last van verwerkingsproblemen.[b][b]src="https://www.youtube.com/embed/MBX-tiVvWAU" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>[b][b]Vertaald met www.DeepL.com/Translator[b][b]

Scherm kwaliteit

[b]Toen ik de telefoon voor het eerst opstartte, was ik aangenaam verrast door de intensiteit van zwart, de achtergrondverlichting is minder agressief dan bij een Xiaomi en zwart was echt zwart. Deze goede indruk verbergt eigenlijk nog een ander probleem, het scherm mist wat kleurbereik en als de kleuren donkerder worden zien ze er veel donkerder uit dan ze zouden moeten zijn.[b][b]Om telefoons in dezelfde omstandigheden te vergelijken, heb ik een aantal foto's gemaakt in het donker met achtergrondverlichting ingesteld op 100% en zonder de standaardinstellingen te wijzigen. [b][b]Laten we beginnen met blauw:[b]umidigi f1 test avis review ecran screen[b]Links: Xiaomi Redmi Noot 5[b]In het midden: Umidigi F1[b]Rechts: Xiaomi Mi 8 Lite[b]Dit scherm begint met zwart (RGB 0.0.0) en gaat geleidelijk naar blauw (RGB 0.0.255) in stappen van 5.[b]Met de 2 Xiaomis kun je zien dat het scherm snel van het zwart afwijkt om de eerste blauwe kleuren weer te geven. Met Umidigi blijf je langer in het donker, je kunt de donkerste blauwtjes niet zien en als je bij de onderkant van het scherm komt, is het blauw niet goed, het wijkt af naar paars. [b][b]umidigi f1 test avis review ecran screen[b]Deze keer begint het scherm met zwart en wordt geleidelijk naar groen geduwd. Het resultaat is hetzelfde. Umidigi blijft langer in het donker maar het probleem is minder uitgesproken dan bij blauw.[b][b]umidigi f1 test avis review ecran screen[b]Met rode, zelfde observatie, blijft Umidigi langer in het donkere bereik.[b][b]Deze test is duidelijk niet van wetenschappelijke aard, ik wilde alleen maar illustreren wat ik met mijn ogen had opgemerkt. Ik had hetzelfde soort probleem opgemerkt bij de Honor 8x, maar het effect was beperkt tot blauw. Als je het scherm niet vergelijkt met een andere telefoon, zou je niet denken dat de Umidigi dit soort problemen heeft, maar als je het vergelijkt met een betere kwaliteit scherm, is het verschil veel beter zichtbaar. Is het een groot probleem? Als je een purist bent, ja, maar voor de meeste gebruikers is het scherm perfect in orde, het doet zelfs beter werk in het donkere bereik en geeft meer diepte aan donkere kleuren. [b][b]

GPS prestaties

[b]Ik heb de GPS-functie getest met Google Maps en de Offline Maps applicatie. Ik heb de tests met de Umidigi en met de Xiaomi Redmi Note 5 tegelijkertijd uitgevoerd. GPS werkt over het algemeen goed, maar is minder nauwkeurig dan Xiaomi. In voetgangersmodus was ik vaak een meter of tien van mijn positie verwijderd en vaak bevond ik me midden in een huis terwijl ik op straat was. Ik heb hieronder een korte video gemaakt waarin je kunt zien dat de Umidigi moeite heeft met de oriëntatie van de telefoon, het lijkt alsof ik achteruit loop. De positionering neemt dan snelkoppelingen door de huizen. [b][b][b][b]Op de weg is de positionering beter en de GPS werkt over het algemeen vrij goed. Ik zag net een vertraging in de snelheidsweergave als ik accelereer, maar het duurt maar een paar seconden. De Umidigi is een solide reisgezel, omdat de weg GPS goed werkt en de levensduur van de batterij u in staat zal stellen om een lange weg te gaan.[b][b]

Android

[b]De Umidigi F1 is mijn eerste toestel met een standaard versie van Android. Ik begon mijn Android leven met Xiaomi en ik vond het echt goed maar er zijn veel negatieve recensies over de interface van Xiaomi, ik vroeg me dus af waar dat gedoe over ging. Een van de meest voorkomende problemen was het ontbreken van een application drawer, maar nu ik ook een stock versie heb getest, begrijp ik echt niet waarom dit zo belangrijk is voor sommige mensen. Ik ben overgestapt van een Xiaomi Mi 8 Lite naar Umidigi door mijn applicaties over te zetten. Op mijn Xiaomi was alles goed gesorteerd per thema, maar op de Umidigi werden alle applicaties in de lade geplaatst. [b][b].[b][b]Je kunt dan applicaties naar het persoonlijke gedeelte op het startscherm of de schermen aan de rechterkant verplaatsen, maar ik begrijp de redenering achter deze toepassingslade niet echt. Als je veel applicaties hebt, wordt de lade onbruikbaar omdat je meer tijd kwijt bent aan het zoeken naar een applicatie dan aan het gebruik ervan. Als je de interface aanpast, kun je op verschillende plaatsen in de telefoon met dezelfde toepassing eindigen. Je kunt dezelfde toepassing zelfs meerdere keren in een map plaatsen.[b][b]Het is natuurlijk allemaal een kwestie van voorkeur en gewoonte, maar na het starten van mijn avontuur met Android via een Xiaomi, denk ik dat de stock Android interface een aantal zeer nuttige functies ontbreekt. Natuurlijk zijn er ook positieve dingen te zeggen, het heeft het voordeel dat je niet gedwongen wordt om bepaalde applicaties te installeren, zoals met Xiaomi of Honor, de Umidigi zal niet proberen om je een account bij hen aan te maken, je gebruikelijke Google-account is perfect genoeg. [b][b]Net als andere Android-toestellen zijn meldingen toegankelijk vanaf de bovenkant van het scherm. De interface is vrij rechttoe rechtaan, we vinden dezelfde dingen als in andere telefoons. Er is geen standaard screenshot functie, ik gebruik vaak deze functie maar met de Umidigi moet je de aan/uit-knop combineren met het volume (of door de knop ingedrukt te houden om uit te schakelen). Op Xiaomi is er een snelkoppeling in de meldingen en dat is veel handiger. Umidigi heeft ook een video-opnameapplicatie die erg handig is voor het maken van video's zoals hierboven voorgesteld, maar pas op, terwijl het je scherm registreert, neemt het ook geluiden op rond de telefoon. Terwijl ik deze video-opname tool gebruikte, was ik verbaasd om me te horen praten met mijn vrouw![b][b]Aan de onderkant van het scherm zijn de standaard Android-functies, vierkant om toegang te krijgen tot open applicaties (om ze te sluiten indien nodig), cirkel om terug te keren naar het beginscherm of gebruik maken van de Google-assistent en de pijl naar links om terug te gaan. Dit mechanisme werkt heel goed, maar ook hier geef ik de voorkeur aan de Xiaomi-versie die navigatie met een gebaar mogelijk maakt. Deze navigatie is zo intuïtief dat ik de reflex heb om het op alle telefoons te gebruiken wanneer de functie niet noodzakelijkerwijs beschikbaar is.[b][b]Onder de andere dingen die me storen aan Android 9.0 is de notificatiebubbel, het komt gewoon niet opdagen. Als ik geen e-mail of bericht zie wanneer het aankomt, kan ik het niet zien vanwege alle meldingen die al aanwezig zijn in het notificatiecentrum. Applicaties geven de notificatie niet weer, dus je moet de applicatie openen om te zien of er nieuwe berichten zijn. Ik heb dit als bug ingediend bij Umidigi en ze vertelden me dat dit het normale gedrag was. Als dat het geval is, begrijp ik niet waarom de instellingen de weergave van een bubbel toestaan terwijl deze bubbel nooit wordt weergegeven. Het is echt een vervelend probleem.[b][b]Je hebt waarschijnlijk begrepen dat ik geen fan ben van Android 9.0 maar dat betekent niet dat dit besturingssysteem slecht is, het is gewoon een kwestie van smaak of gewoonte. Hier is een samenvatting van wat ik leuk vond en wat ik niet leuk vond:[b][b]Ik vond het leuk:[b]- eenvoud van de configuratie[b]- het gebrek aan stimulansen om een extra account aan te maken[b]- de afwezigheid van ongewenste toepassingen[b][b]Wat ik niet leuk vond:[b]- de notificatie bubbel werkt niet[b]- geen toepassing om fotoalbums te beheren (tenzij u de bestandsbeheerder gebruikt)[b]- geen navigatie per gebaar[b][b]

Bugs

[b]Umidigi is geen grote fabrikant, dus ze hebben niet dezelfde middelen als een Xiaomi om een bug-free telefoon op de markt te brengen. Hier is een lijst van enkele van de bugs die ik ben tegengekomen:[b]- interface niet volledig vertaald (mengsel van Engels en Frans)[b]- bij het opstarten vraagt hij om de PIN-code, maar in werkelijkheid vraagt hij om de toestelcode. Als je doorgaat met het invoeren van de verkeerde code, kun je het apparaat tijdelijk blokkeren.[b]- na de eerste in te voeren code moet dan de echte PIN-code worden ingevoerd en vervolgens de toestelcode opnieuw worden ingevoerd (2x in totaal)[b]- bubbelmeldingen werken niet[b]- het combineert geen 4G-frequenties om een betere snelheid te verkrijgen[b]- de GPS in de voetgangersmodus geeft de verkeerde richting aan[b]- de vingerafdruk- en gezichtssensor werkt niet altijd goed[b][b]Ik heb contact opgenomen met Umidigi support, ze lijken erg responsief, dus ik hoop dat ze deze problemen snel zullen oplossen. Je kunt hier de evolutie van de bugs volgen: https://community.umidigi.com/forum.php?mod=forumdisplay&fid=59[b][b]

Updates

[b]Eerste update op 20/03. Deze update lost de belangrijkste bugs op. De fotokwaliteit is iets verbeterd, maar nog niet voldoende. De RAW-modus is verdwenen en het is erg vervelend, want dat heeft het mogelijk gemaakt om foto's te verbeteren. Ik heb dit nieuwe probleem voorgelegd aan Umidigi die deze verandering blijkbaar niet had opgemerkt, dus ik hoop dat het een vergissing is en dat het in de volgende update wordt gecorrigeerd.[b][b]Vertaald met www.DeepL.com/Translator[b][b]

Accessoires

[b]Nog niet beschikbaar[b][b]

Gebruikershandleiding

[b]https://www.umidigi.com/page-service.html[b][b]

Umidigi F1 vergeleken met andere

[b]Ik heb voor elke test een score van 1 tot 10 toegekend die de sterke en zwakke punten van een product bepaalt. Ik gebruik 0 voor criteria die (nog) niet zijn getest. Een score van 1 tot 3 duidt op slechte prestaties (en ja, dat is ook zo), een score van 4 tot 6 duidt op gemiddelde prestaties, een score van 7 tot 8 duidt op goede prestaties en een score van 9 en 10 duidt op uitzonderlijke prestaties. .
De score wordt berekend op basis van mijn metingen en als er geen metingen zijn, is het een subjectieve mening op basis van mijn ervaring.

De scores zijn niet statisch, ze veranderen in de loop van de tijd omdat de prestaties van nieuwe producten veranderen en hiermee moet rekening worden gehouden.

Umidigi F1
Afwerking kwaliteit5.006.00
Batterijprestaties7.008.00
CPU-prestaties5.006.5
GPU-prestaties5.006.5
Schermkwaliteit5.007.00
foto kwaliteit4.005.00
Video kwaliteit4.005.00
Wi-Fi-prestaties6.007.00
Mobiele downloadsnelheid6.005.00
Gevoeligheid van het mobiele netwerk5.006.00
Frequentiebereik7.007.00
Geluidskwaliteit6.006.00
GPS-prestaties6.006.00
Besturingssysteem6.008.00
Totale score7789
Wereldwijde ranglijst
1. Samsung Galaxy S20 112 / 140
2. Poco F2 Pro 111 / 140
3. Samsung Galaxy S10+ 107 / 140
4. Xiaomi Mi 9t Pro 106 / 140
5. Poco X3 102 / 140
6. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 101 / 140
7. Xiaomi Mi Note 10 Lite 101 / 140
8. Redmi Note 9t 100.5 / 140
9. Xiaomi Redmi Note 8 Pro 100 / 140
10. Xiaomi Mi 9 Lite 98 / 140
11. Xiaomi Redmi Note 9s 98 / 140
12. Xiaomi Redmi Note 8 97 / 140
13. Poco M3 95.5 / 140
14. Xiaomi Redmi Note 7 94 / 140
15. Realme 6 93 / 140
16. Umidigi A9 Pro 92 / 140
17. Umidigi Bison 92 / 140
18. Oukitel C21 89.5 / 140
19. Nokia 5.3 89 / 140
20. Xiaomi Mi A3 89 / 140
21. Xiaomi Redmi Note 9 89 / 140
22. Motorola G8 Power 89 / 140
23. Honor 9x 88 / 140
24. Xiaomi Mi 8 Lite 86 / 140
25. Meizu Note 9 86 / 140
26. Xiaomi Redmi Note 5 85 / 140
27. Umidigi S3 Pro 83 / 140
28. Umidigi F2 82 / 140
29. Samsung Galaxy A21s 82 / 140
30. Redmi 9a 81 / 140
31. Redmi 9c 80 / 140
32. Ulefone Armor 7e 80 / 140
33. Doogee S58 Pro 78.5 / 140
34. Honor 8x 78 / 140
35. Umidigi F1 77 / 140
36. Huawei Y6 2019 74 / 140
37. Xiaomi Mi 10t Pro 57 / 70
38. Elephone U5 0 / 0
[b][b]

Conclusies

[b]Ik heb al een paar weken met het apparaat gespeeld, het is tijd voor een conclusie. De Umidigi F1 is een apparaat dat zich tussen de onderkant en het midden van het gamma bevindt, dus moet het op deze basis worden beoordeeld en moet het worden beoordeeld op een Xiaomi Redmi Note 5 in plaats van een Honor 8x of Xiaomi Mi.[b]8 Lite. De Xiaomi Redmi Note 5 is een winnaar op bijna elk punt als we ons beperken tot een oppervlakkige test. Als we een beetje dieper graven, realiseren we dat de Umidigi F1 geen slechte concurrent is.[b][b]Voor minder dan 200€ heb je een 6,3 inch scherm, 128Gb opslagcapaciteit, 5150 mAh batterij, ondersteuning voor een groot aantal frequenties en een goede grafische chipset. Dus ja, het heeft een aantal belangrijke defecten, maar deze defecten kunnen worden verholpen met een update.[b][b]Het belangrijkste argument ten gunste van de Umidigi F1 is duidelijk de batterij, het is ook het eerste wat me het apparaat deed kopen. Naast de prijs is de batterij het tweede belangrijkste aankoopcriterium voor bezoekers van deze site (resultaat van een enquête). [b]De Umidigi is een echt solide metgezel, ik heb hem gebruikt om lange reizen te maken waar de GPS en de toepassingen constant draaien, het apparaat liet me nooit in de steek.[b][b]Het Umidigi scherm is ook een sterkte ondanks niet altijd de juiste colorimetrie. De neiging om donker te worden geeft de indruk van het hebben van meer contrast, het scherm is enorm (6,3 inch) zonder een probleem om te gebruiken. De druppel inkeping is zeer goed.[b][b]De Umidigi F1 biedt goede CPU prestaties en in deze prijsklasse, het biedt een van de beste prestaties voor grafische chipset. Het zal daarom in staat zijn om uw games zonder problemen uit te voeren en met zijn batterij, zult u ook in staat zijn om langer te spelen.[b][b]De positieve punten in het kort:[b]+ batterijprestaties[b]+ grafische chipset prestaties[b]+ scherm en notch[b]+ gemakkelijk te gebruiken (Android 9.0)[b]+ in de fabriek uitgerust met een beschermende schermfolie[b][b]De negatieve punten in het kort:[b]- de verwerking van foto's en video's, maar dit kan in een toekomstige update worden gecorrigeerd omdat de sensor er helemaal niet slecht uitziet[b]- bugs in het systeem, deze zullen waarschijnlijk in een volgende update worden verholpen[b][b]Ik heb een paar gesprekken gehad met de Umidigi community over de verschillende problemen. Alle ingediende bugs en problemen zijn geïntegreerd in hun wachtrij, ik heb dit soort steun van de grotere fabrikanten niet en het is de moeite waard om te benadrukken. De negatieve punten van deze test kunnen daarom veranderen in een positief punt en dit zal deze telefoon positioneren als een sterke concurrent van de Xiaomi Redmi Note 5.[b][b]Zal ik deze telefoon behouden? Nee, maar niet om de hierboven genoemde redenen. Ik kocht een andere Umidigi (de S3 Pro) en deze telefoon is potentieel een vlaggenschip killer, ik denk dat Umidigi in staat is om goede telefoons te maken, dus ik zal mijn geluk proberen.[b][b]Als je niet wilt inzetten op een correctieve update of als je niet wilt wachten, raad ik de Xiaomi Redmi Note 5 aan (zie mijn test in de rechterkolom).[b][b][b]

Opmerkingen

Discussieer mee / Stel je vragen

Je reactie wordt na validatie gepubliceerd. Ik reageer in mijn vrije tijd op meer dan 1500 reacties per jaar, dus ik kan niet altijd even snel reageren. Je e-mailadres is niet publiekelijk zichtbaar en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.









Ontvang een e-mail wanneer er een reactie is gepubliceerd