Vond je mijn test leuk?
Vergeet niet om het te delen met je vrienden :-) Ik heb geen budget voor reclame, dank je wel!
Deel op Facebook


Na het testen van bekende Chinese merken zoals Xiaomi of Honor, besloot ik om een merk te proberen waar ik nog nooit eerder van gehoord had en koos ik ervoor om de Umidigi F1 te testen. Ik test voornamelijk mid-range telefoons en door mijn gebruikelijke criteria toe te passen, kwam de Umidigi F1 in aanmerkeing. De F1 biedt een zeer interessant pakket met een groot display, goede prestaties, een enorme levensduur van de batterij en enkele andere interessante verrassingen. Wat is dit nieuwe Chinese speelgoed waard? Laten we eens een kijkje nemen.

Officiële site: Umidigi.com

Mijn test, uw vragen

Hoe verschillen mijn testen van andere op het web?
- Ik koop de apparaten meestal met mijn geld, de prijs is net zo belangrijk als het voor jou is!
- Ik bewaar de apparaten minstens een paar weken (soms meer) om te zien wat ze waard zijn in reële omstandigheden.
- Ik beantwoord (indien mogelijk) vragen om je te helpen beslissen voordat je ze koopt
- Mijn blog is beschikbaar in 6 talen: Frans, Nederlands, Engels, Duits, Spaans en Italiaans.
- Ik leef niet van mijn blog, niemand betaalt me om deze tests te doen, ik ben volledig onafhankelijk.
- Mijn pagina's zitten niet vol met advertenties
- Mijn pagina's zitten niet vol met advertenties
.
Andere tests:
Xiaomi Mi Note 10 Lite test / review
Samsung Galaxy S20 test / review
Ulefone Armor 7 en 7E test / review
Xiaomi Redmi Note 9 test / review - 5 Commentaar(en)
Poco F2 review - test - beoordeling
Xiaomi Redmi Note 9S test / review / prijs - 14 Commentaar(en)
Realme 6 test, review en prijs - 10 Commentaar(en)
Motorola G8 Power test / review en prijs
Umidigi F2 test / review / prijs - 2 Commentaar(en)
Honor 9x test / review

Prijs Umidigi F1 België / Nederland

Ik kocht mijn Umidigi F1 van Gearbest voor 177€ (flash sales). Umidigi heeft een wereldwijde distributiestrategie, dat betekent dat de telefoon snel overal te vinden zal zijn en niet alleen op Chinese sites zoals Gearbest. Zoals altijd met Chinese telefoons, zorg ervoor dat je de juiste versie kiest. Chinese telefoons komen bijna altijd in twee versies. De Chinese versie zal niet van enig nut zijn voor je omdat het waarschijnlijk geen ondersteuning biedt voor Europese 4G-frequenties. Je moet er altijd voor zorgen dat je de GLOBAL-versie selecteert die je taal en je lokale frequenties ondersteunt.

De onderstaande links zijn reclamelinks die mij in staat stellen om het geteste materiaal in volledige neutraliteit te kopen. Als je het werk op deze blog leuk vindt, kun je me ondersteunen door via deze links te kopen. Het kost u absoluut niets, je profiteert altijd van de beste prijzen.
177.07 EUR - (2020-07-12 16:17) UMIDIGI F1 Play 6GB+64GB 5150mAh Battery 6.3 inch - (Amazon.com - USA)
208.95 EUR - (2020-07-13 07:51) Let op type!! LCD-scherm en digitizer volledige mo - (Bol.com - NL)
233.99 EUR - (2020-07-12 06:27) UMIDIGI F1, 4GB 128GB 6.3 pulgadas Android 9.0 Red - (eBay ES - ES)
236.87 EUR - (2020-07-12 06:27) UMIDIGI F1 4gb 128gb Ue Versio 16mp Cara Desbloque - (eBay ES - ES)
236.87 EUR - (2020-07-12 06:10) UMIDIGI F1 4gb 128gb Eu Ville À 16mp Visage Déve - (eBay FR - FR)
245.99 EUR - (2020-07-12 06:27) UMIDIGI F1 Play 6GB+64GB 48MP Dual Back Cameras 51 - (eBay ES - ES)
249.99 EUR - (2020-07-12 06:10) UMIDIGI F1 Play Android 9.0 48MP+8MP+16MP Cameras - (eBay FR - FR)
249.99 EUR - (2020-07-12 06:27) UMIDIGI F1 Play Android 9.0 48MP+8MP+16MP Cameras - (eBay ES - ES)
Prijsalert: Ik heb een tool ontwikkeld waarmee ik de beste prijzen kan vinden en ik stel het u voor zodat u er ook van kunt genieten.

Stuur mij een alert naar Ontbrekend e-mailadres IncorrectMail wanneer de prijs onder deze waarde daalt EUR Stel een prijslimiet in Uw prijslimiet is niet correct

Uw e-mailadres wordt nooit gebruikt voor iets anders dan deze alert.

Twijfel je over een winkel? Ik koop regelmatig bij veel winkels, hier is mijn mening over het aantal winkels.

Tijdslijn

24/01/2019: Ik heb de UMIDIGI F1 gekocht voor 177€ op Gearbest
30/01/2019: het toestel is onderweg
22/02/2019: het apparaat kwam bijna een maand na de bestelling aan, het Chinese Nieuwjaar speelde helaas een rol in deze vertraging
24/02/2019: schermtest en studio/openluchtfoto
28/02/2019: performance gaming test, netwerk captatie test (meerdere dagen)
01/03/2019: GPS-test
05/03/2019: foto- en videotest

Testinhoud

Net als mijn andere tests zal deze test over een aantal weken gespreid worden, maar zal de hieronder beschreven structuur volgen. Als je over het toestel vragen hebt, vraag ze dan gerust in de commentarensectie, zodat ik de test indien mogelijk kan aanpassen.

Eerste contact

Umidigi is verpakt in een vrij sobere doos, het geeft meer de indruk van gerecyclede kartonnen verpakkingen dan met Chinese concurrenten zoals Honor of Xiaomi. Gelukkig is dit niet erg belangrijk, want de doos wordt in principe alleen gebruikt voor het kopen en doorverkopen. Het interieur is gevuld met schuim om schokken op te vangen en bevat de telefoon, een USB-kabel om op te laden, een oplaadstekker, een kleine envelop met een handleiding en de naald om het compartiment voor de SIM-kaart te openen (dubbele SIM-kaart of geheugenkaart + SIM). De telefoon heeft zijn eigen plastische bescherming voor het scherm, je hoeft dus dit niet extra te kopen. De telefoon is verpakt in een beschermend omhulsel dat eruitziet als een reptielenhuid, ik had liever een semi-transparante omhulsel zoals Xiaomi’s, maar het is nog steeds een kwestie van smaak. De cover geeft het voordeel dat het apparaat perfect verpakt is, er is geen zwevend en het is niet gemakkelijk te verwijderen.

Hier zijn enkele foto’s van het uitpakken.

Ik heb een Xiaomi Mi 8 Lite een paar maanden gebruikt voordat ik deze Umidigi configureerde, het is de laatste die je naast de Umidigi vindt. Het scherm ziet er donker uit in vergelijking met de Umidigi, maar in werkelijkheid was het scherm net zo helder als dat van de Umidigi. Wat is er gebeurd? Wat is er gebeurd? Mijn camera is uitgerust met een polarisatiefilter en blijkbaar zijn de Xiaomi-schermen uitgerust met filters om de helderheid van de zon beter te bestrijden. Door deze combinatie ziet het scherm er donkerder uit dan het in werkelijkheid is.

Ik had geen tijd om te zien welke versie van Android door het apparaat werd gebruikt omdat het apparaat een paar minuten na het opstarten een grote update uitvoert en Android 9.0 installeert.

Eerste configuratie

Toen ik het apparaat voor de eerste keer opstartte, was ik positief verrast door het scherm. Bij de Xiaomis is de achtergrondverlichting erg agressief en het heeft invloed op de diepte van de zwarten, ik had dit probleem niet met de Umidigi, het scherm ziet er goed uit voor zwarten maar ik zal het later meer in detail testen.

Elke keer dat een smartphone wordt gestart, moet je onvermijdelijk de configuratie van het apparaat doorlopen. Deze Umidigi is het eerste apparaat met een standaard Android dat ik aan het testen ben, de configuratieprocedure is korter dan bij een Xiaomi of een Honor. We beginnen met de keuze van de taal en het land, de verbinding met wifi, de overdracht van je oude telefoon en vervolgens de configuratie van het toestel. In tegenstelling tot Xiaomi en Honor, probeert Umidigi niet om je iets te laten installeren en zal je niet dwingen om een account aan te maken.

Dit is waarschijnlijk een standaard Android-functie, maar je kunt uw gegevens herstellen van een oude Android-telefoon vanaf de oude telefoon. De twee telefoons synchroniseren en je moet de overdracht van de oude telefoon bevestigen. Deze procedure heeft het voordeel dat het eenvoudig is en geen wachtwoord vereist, alles wordt gedaan vanaf de oude telefoon.

Ik heb een Xiaomi Mi 8 Lite gebruikt voordat ik deze Umidigi configureerde, het is de laatste die je naast de Umidigi vindt. Het scherm ziet er donker uit in vergelijking met de Umidigi, maar in werkelijkheid was het scherm net zo helder als dat van de Umidigi. Dus wat is er gebeurd? Wat gebeurde er? Mijn camera is uitgerust met een polarisatiefilter en blijkbaar zijn de Xiaomi-schermen uitgerust met filters om de helderheid van de zon beter te bestrijden. Door deze combinatie ziet het scherm er donkerder uit dan het eigenlijk is.

Ik had geen tijd om te zien welke versie van Android door het apparaat werd gebruikt omdat het apparaat een paar minuten na het inschakelen een update downloadde en Android 9.0 installeerde.

Ik configureerde het toestel in het Frans en ik werd regelmatig geconfronteerd met schermen die voor de helft vertaald waren, we beginnen in het Frans, dan gaan we verder naar een beetje Engels om terug te komen naar het Frans. Deze vertaalproblemen zijn aanwezig in de menu’s van het apparaat, dus deze zijn niet afkomstig van slecht vertaalde applicaties. Ik weet niet of dit probleem aanwezig is op alle Android 9.0 toestellen of dat het gewoon dit toestel is.

Afwerking


Deze telefoon begon rond 200-220€, we zitten in de prijsklasse van de Xiaomi Redmi Note 5 bij de lancering. Ik had het geluk dat ik hem voor 177€ kreeg en het plaatst hem op het instapniveau van de mid-range zoals de Redmi Note 5. Het voorpaneel van de telefoon is vrij elegant, de druppelvormige inkeping is erg mooi en past goed in het scherm. Aan de achterkant is het apparaat echter meer basic, de achterkant is bedekt met een mat plastic dat vrij snel vuil wordt. De dubbele fotosensor met dubbele ledflitser en een vingerafdruksensor bevinden zich in het midden van het bovenste deel van de telefoon.

De Umidigi is kleiner dan de Xiaomi Mi Lite maar zwaarder. Het scherm heeft een verhouding van 19:5 terwijl de Mi 8 Lite een verhouding van 19:9 heeft. Met een 19:5 verhouding heeft de telefoon een meer langgerekte en ongebruikelijke vorm. Het voordeel is dat je hem beter in één hand kunt houden dan de Xiaomis. Omdat de Umidigi groter is dan de Xiaomi, biedt de Umidigi een iets kleiner schermoppervlak door zijn langgerekte vorm. De randen zijn vergelijkbaar met die van de Mi 8 Lite.

Afmetingen:
H: 156.9 mm
L:74.3 mm
E: 8.8 mm
W: 186g

Deze telefoon heeft geen LED-indicator om de aanwezigheid van een nieuwe melding aan te geven. Ik had daar geen probleem mee omdat ik het niet gebruik, maar ik weet dat dit soort functies op grote schaal wordt gebruikt, dus je moet er rekening mee houden voordat je de telefoon koopt.

De knoppen aan de zijkant van de telefoon zijn op een min of meer gelijke afstand van elkaar geplaatst, meestal zijn de knoppen voor hoog en laag volume bij elkaar gegroepeerd en is de ontstekingsknop duidelijk gescheiden. Het verschil is veel minder uitgesproken op de Umidigi F1. Ik ben gewend om deze knoppen te gebruiken zonder te kijken en de afstand heeft me vaak misleid. De volumeknop verandert de fotomodus in de fototoepassing, dus in plaats van een foto te maken, moet ik vaak van modus veranderen zonder dat ik het meteen doorheb.

3G/4G-ondersteuning

De Umidigi F1 ondersteunt de volgende frequenties:
3G: B1, B2, B4, B5, B6, B8, B19
4G! B1, B2, B3, B4, B5, B7, B8, B12, B13, B17, B18, B19, B20, B25, B26, B28A, B28B
Umidigi F1 biedt een uitstekende dekking van de Europese frequenties, zelfs de B28 / 700Mhz frequentie van Free in France wordt ondersteund.

Welke frequenties worden in Europa gebruikt?

3G : B1 (2100), B2 (1900), B5 (850), B8 (900)
4G : B1 (2100), B20 (800), B3 (1800), B38 (TDD 2600), B4 (1700/2100 AWS 1), B40 (TDD 2300), B5 (850), B7 (2600), B8 (900), B28 (700)

Het is natuurlijk altijd nodig om de specifieke frequenties van uw provider te controleren, omdat sommige Europese providers verschillende frequenties gebruiken (maar deze gevallen zijn zeldzaam). Hou er rekening mee dat de hieronder aangegeven frequenties geldig waren op het moment van schrijven van dit artikel, ze zullen niet worden bijgewerkt, dus ik kan niet garanderen dat ze correct zijn.

Ik heb nog een paar andere Europese landen toegevoegd, zodat u kunt controleren in welke landen u op vakantie gaat, als de lokale operator niet dezelfde frequenties ondersteunt, hebt u misschien niet langer een netwerk.

BE
4G Proximus: 2100Mhz, 1800Mhz, 2600Mhz, 800Mhz
3G Proximus: 2100Mhz, 900Mhz

4G Orange: 2600Mhz, 1800Mhz, 800Mhz
3G Orange: 2100Mhz, 900Mhz

4G Base: 2600Mhz, 1800Mhz, 800Mhz
3G Base: 2100Mhz

FR
4G Orange: 2600Mhz, 1800Mhz, 800Mhz
3G Orange: 2100Mhz, 900Mhz

4G SFR: 2600Mhz, 2100Mhz, 1800Mhz, 800Mhz
3G SFR: 2100Mhz, 900Mhz

4G Bouygues: 2600Mhz, 2100Mhz, 1800Mhz, 800Mhz, 700Mhz
3G Bouygues: 2100Mhz, 900Mhz

4G Free: 2600Mhz, 1800Mhz, 700Mhz
3G Free: 2100Mhz, 900Mhz

ES
Movistar 4G: 2600, 1800, 800
Movistar 3G: 2100, 900

Orange 4G: 2600, 1800, 800
Orange 3G: 2100, 900

Vodafone 4G: 2600, 1800, 800
Vodafone 3G: 2100, 900

Yoigo
Yoigo 4G: 1800
Yoigo 3G: 2100

DE
E-Plus 4G: 2600, 800
E-Plus 3G: 2100

O2
O2 4G: 2600, 1800, 800
O2 3G: 2100

T-Mobile
T-Mobile 4G: 2600, 1800, 800
T-Mobile 3G: 2100

Vodafone
Vodafone 4G: 2600, 1800, 800
Vodafone 3G: 2100

IT
Tre 4G: 2600, 1800, 1500, 800
Tre 3G: 2100, 900

Telecom Italia 4G: 2600, 1800, 1500, 800
Telecom Italia 3G: 2100, 900

Vodafone 4G: 2600, 1800, 1500, 800
Vodafone 3G: 2100, 900

Wind 4G: 2600, 800
Wind 3G: 2100, 900

CH
Salt Mobile 4G: 2600, 1800, 800
Salt Mobile 3G: 2100, 900

Sunrise 4G: 2600, 1800, 800
Sunrise 3G: 2100, 900

Swisscom 4G: 2600, 1800, 800
Swisscom 3G: 2100, 900

NL
KPN 4G: 2600, 1800, 800
KPN 3G: 2100

Tele2 4G: 2600, 800

T-Mobile 4G: 2600, 2100, 1800, 900
T-Mobile 3G: 2100, 900

Vodafone 4G: 2600, 1800, 800
Vodafone 3G: 2100, 900

UK
Three 4G: 1800, 800
Three 3G: 2100

EE 4G: 2600, 1800, 800
EE 3G: 2100

O2 4G: 1800, 800
O2 3G: 2100, 900

Virgin Mobile 4G: 2600, 1800 B9, 800
Virgin Mobile 3G: 2100

Vodafone 4G: 2600, 2100, 1!00, 800
Vodafone 3G: 2100, 900

4G prestaties

Vangstprestaties
Om de netwerkprestaties te meten, verzamel ik de signaalsterkte in dBm van elke cel tijdens mijn reizen. Alle metingen worden onder dezelfde omstandigheden uitgevoerd om de resultaten over meerdere telefoons te kunnen vergelijken. De sterkte van het signaal dat door een telefoon wordt verkregen geeft een indicatie van zijn vermogen om het netwerk goed te ontvangen. Het eindresultaat geef je een onwetenschappelijke indicatie van de ontvangstkwaliteit van elke telefoon. Deze resultaten kunnen verschillend zijn op een ander netwerk of onder andere omstandigheden. Om de signaalwaarde volledig te begrijpen, geeft een signaal van -95 dBm een gemiddelde ontvangst aan, terwijl een signaal van -60 dBm een zeer goed signaal aangeeft.

Telefoon model: : A-gold_F1
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.828859060403 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 298

Telefoon model: : Xiaomi_Redmi_Note_5
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -91.305 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 600

In de volgende grafiek laat ik de resultaten van de metingen op dezelfde cellen zien. Elke kolom geeft een andere cel aan en voor deze cel geef ik het gemiddelde signaal voor elke telefoon aan. Een telefoon met een gemiddeld signaal van -80 dBm geeft betere prestaties aan dan een telefoon met een gemiddeld signaal van -90 dBm op dezelfde cel. : A-gold_F1

Ik heb nog niet genoeg telefoons getest om te zien of een telefoon goed is in netwerkvangst, maar deze eerste metingen geven aan dat de Xiaomi Redmi Note 5 beter is met -91 dBm dan de Umidigi F1 met zijn -97 dBm. Ik heb echter een aantal belangrijke verschillen met de Xiaomi opgemerkt. Umidigi schakelt nooit over op LTE+, het blijft in LTE waar Xiaomi meestal in LTE+ blijft. Dit is geen frequentieprobleem, maar eerder een duidelijk onvermogen om signalen te combineren en een betere snelheid bereiken. Dit probleem werd bevestigd toen ik de downloadsnelheid testte (zie hieronder). Ik heb ook gemerkt dat Umidigi EDGE (2.5G) niet lijkt te ondersteunen omdat wanneer Xiaomi overschakelt naar EDGE, Umidigi naar GPRS (2G) valt.

De Umidigi ontvangt daarom iets minder goed dan de Xiaomi en ondersteunt ook niet 4G.

Download prestaties
Ik heb verschillende snelheidstesten in 4G gedaan maar ik heb nooit de scores van de andere geteste telefoons kunnen halen, de beste score die ik kreeg is 98.6 Mbps in download en 25.2 Mbps in upload. Deze waarden zijn acceptabel voor dagelijks gebruik, maar als de downloadsnelheid belangrijk voor je is, is deze telefoon niet voor jou, maar ik neem aan dat dit voor de overgrote meerderheid van de gebruikers geen probleem zal zijn.

WIFI Prestaties

Umidifi F1 ondersteunt 5Ghz in WIFI, dit geeft het een enorm voordeel ten opzichte van telefoons die deze frequentie niet ondersteunen. Ik heb enkele tests gedaan om een snelheid van 220Mbps in download en 21Mbps in upload te halen. De upload snelheid is beperkt door mijn ISP, de telefoon kan waarschijnlijk sneller gaan, maar in ieder geval de Umidigi F1 biedt een goede prestatie in WIFI.

Umidigi presteert beter dan Honor 8x die geen 5Ghz ondersteunt, maar aanzienlijk achter Xiaomi Mi 8 Lite (260Mbps in download) en Xiaomi Redmi Note 5 (280Mbps in download).

Batterijduur

De Umidigi F1 heeft een enorme batterijcapaciteit, met zijn 5150 mAh is het het toestel met de grootste batterij die ik tot nu toe heb getest. Ik heb de telefoon veel gebruikt om deze test te schrijven en vooral om de netwerkprestaties te meten, de batterij duurde iets meer dan drie dagen. Ik bel niet veel, maar ik gebruik veel data en mijn scherm blijft heel vaak branden. 3 dagen autonomie in dit soort omstandigheden is een zeer goede score.

Ik heb een onderzoek gedaan op mijn blog om uit te vinden wat uw belangrijkste criteria zijn bij het kiezen van een telefoon en na de prijs, is het de levensduur van de batterij die op de tweede plaats komt. Ik had gekozen voor de Umidigi F1 deels om de prestaties van de batterij te evalueren, het resultaat is echt goed. Als de prijs en de batterij zeer belangrijke criteria voor u zijn, is de Umidigi F1 het apparaat dat een van de beste prijs/kwaliteitsverhouding voor deze twee criteria biedt.

Audio kwaliteit

De Umidigi heeft een luidspreker aan de onderkant van het toestel, deze luidspreker is niet erg krachtig en verzadigt snel in de hoge tonen. Als je echter een headset gebruikt die op de Jack poort is aangesloten, is het geluid van goede kwaliteit zonder dat het uitzonderlijk is. De Umidigi F1 is daarom duidelijk geen audioreferentie.

De geluidskwaliteit in gesprekken is ok, ik heb niets bijzonders gemerkt.

Prestaties

De Umidigi F1 is uitgerust met een MediaTek Helio P60 MT6771 processor (CPU) en een ARM Mali G72 MP3 700MHz grafische chipset (GPU). Ik had nog geen telefoon met een Mediatek CPU getest en ik moet zeggen dat het heel goed werkt. Het toestel is zeer responsief en vloeiend, de prestaties zijn vergelijkbaar met die van een Mi 8 Lite of Honor 8x. Aan de grafische kant presteert Mali G72 zelfs beter dan die twee apparaten.

Ik heb eerst een benchmark met 3Dmark uitgevoerd en heb de volgende resultaten behaald:
Slingshot Extreme OpenGL 3.1: 1142 punten (-16% vergeleken met de Mi 8 Lite)
Slingshot Extreme Vulkan: 1137 punten (+6% ten opzichte van de Mi 8 Lite)

Vervolgens heb ik een test gedaan met Antutu waarbij ik een totaalscore van 139434 punten heb behaald, deze score is bijna exact gelijk aan de score van de Mi 8 Lite (139439 punten).

In detail krijg ik de volgende waarden:
CPU: 62272 (-7% ten opzichte van Mi 8 Lite)
GPU: 31964 22385 (+42% ten opzichte van Mi 8 Lite)
UX: 36211 (-5% vergeleken met Mi 8 Lite)
MEM: 8987 (+8% ten opzichte van de Mi 8 Lite)

De uitsplitsing toont aan dat ondanks een perfect identieke globale score, de Umidigi een veel krachtigere grafische chipset heeft dan de Mi 8 Lite, terwijl voor de andere indicatoren, het is iets minder krachtig (behalve voor het geheugen waar Xiaomi nooit erg sterk is geweest)

Gameprestaties

Volgens de Antutu score zou de Umidigi F1 een goede telefoon voor gaming moeten zijn (vooral in deze prijsklasse) en dat is inderdaad het geval. Ik heb een test gedaan door de lancering van PUBG Mobile, het spel lanceert in gemiddelde graphics (die al vrij goed is) en zoals u kunt zien op deze video, de ervaring in spel is zeer goed.

De Mali G72 grafische chipset doet het erg goed en ik heb geen oververhitting van het toestel opgemerkt. Onder de toestellen die ik heb getest, is de Umidigi momenteel de meest efficiënte op vlak van grafische chipset prestaties.

Fotokwaliteit

De sensor (achterkant) van de Umidigi heeft een resolutie van 16 Mio pixels, wat iets bovengemiddeld is. Ik weet niet welk type sensor wordt gebruikt, de EXIF zegt “A-gold F1”, ik heb het nog niet gezien op een ander toestel. De standaard fototoepassing is zeer eenvoudig, we hebben een automatische fotomodus, een zeer beperkte handmatige modus (witbalans, ISO keuze, bracketing), een videomodus en een stereomodus. Omdat de instellingen vrij beperkt zijn, heb ik de camera alleen in de automatische modus getest.

Binnen (studio)
Zoals bij al mijn testen begin ik met een studiotest en vergelijk ik de foto met een andere camera. Laten we beginnen met de Umidigi F1.

EXIF: ƒ/1.7 1/224 3.95 mm 120 ISO
Het resultaat lijkt niet al te slecht, de foto ziet er voldoende helder uit, de scherptediepte is belangrijk voor zo’n close-up. Als we de foto van dichterbij bekijken, zien we dat er veel ruis is, ook al is hij genomen bij ISO 120. Dat is niet geruststellend, want bij ISO 120 zou er helemaal geen spoor van digitale ruis moeten zijn.

Laten we met de Xiaomi Mi 8 Lite controleren wat de Xiaomi Mi 8 Lite in precies dezelfde omstandigheden levert:

EXIF: ƒ/1.9 1/251 3.94 mm 100 ISO
Met dit type EXIF had de Xiaomi een donkerder beeld moeten opleveren dan de Umidigi, maar dat is niet het geval. De Xiaomi heeft een gezicht gedetecteerd (karakter rechts) en de focus hierop aangepast. Scherpte is beter dan Umidigi. Deze indruk van donkerdere opnamen op de Umidigi wordt bevestigd met andere foto’s hieronder.

Buiten (zonnig)
Voor deze eerste test buiten ging ik laat in de middag een wandeling maken bij een oude steengroeve. De hemel was vrij helder met wat witte sluiers, het licht was licht oranje omdat de zon al laag in de hemel stond. Laten we beginnen met de eerste foto met de Umidigi:

Zonder deze foto te vergelijken met een andere camera, zien we al snel dat het niet goed is, zelfs als de lichtomstandigheden helemaal niet uitdagend zijn. De kleuren zijn niet goed, de scherpte is niet goed en de foto heeft ruis. De foto lijkt een bruine dominantie te hebben voor bomen en de lucht kleurt erg lichtblauw.

Hier is wat de Xiaomi onder dezelfde omstandigheden kan produceren:

U hoeft geen specialist te zijn om te zien dat de Xiaomi het veel beter doet. Het beeld is verzadigd met allerlei kleuren, de kleurprecisie is veel beter, er is geen ruis en de algehele scherpte is ook beter. De Mi 8 Lite is niet het beste toestel op de markt maar doet het veel beter dan de Umidigi.

Laten we een tweede voorbeeld nemen:

Opnieuw is het beeld te bruin, er is ook veel ruis. De kleurdynamiek is zeker niet goed, het is alsof de Umidigi sommige kleuren niet kan vastleggen.

Nogmaals, laten we eens kijken wat de Mi 8 Lite kan doen:

Net als in het vorige voorbeeld is het beeld verzadigd met allerlei kleuren, je voelt het warme licht van de ondergaande zon en blauw is veel dieper.

En tot slot, eenmaal het laatste voorbeeld met de Umidigi:

De problemen zijn precies hetzelfde als bij de vorige foto’s.

Met de Xiaomi:

Ik heb voor deze locatie en dit specifieke tijdstip van de dag gekozen omdat het licht zo mooi is, maar helaas krijg je er met de Umidigi niets van.

Ik probeer altijd iets positiefs te zeggen als ik mijn tests doe, maar hier had ik echt moeite om iets positiefs te vinden over de camera prestaties van de Umidigi. Het spijt me bijna dat ik dit moet schrijven, maar van alle camera’s die ik de afgelopen 2 jaar heb beoordeeld, is het gewoon het ergste.

Buitenfoto (bewolkt)
Ik nam mijn foto’s voor deze test in Newcastle in het noordoosten van Engeland, het was een perfecte plek om dit soort foto’s te maken, ik zag niet veel zon tijdens mijn verblijf. Ik heb ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om de RAW-modus van Umidigi te testen, je zult merken dat de automatische fotoverwerking eerlijk gezegd niet goed is.

Geen verrassing, ik zie hier dezelfde problemen als onder gunstiger omstandigheden. Door RAW in te schakelen slaat de camera 2 foto’s op, de standaardfoto in JPG en een onbewerkte versie in DNG die met Photoshop kan worden geopend om meer geavanceerde wijzigingen toe te passen.

Als ik de DNG van deze foto neem zonder enige bewerking toe te passen, krijg ik deze:

De kleuren zijn veel neutraler (en dichter bij de werkelijkheid), de scherpte is minder uitgesproken, de lucht is grijs in plaats van blauwig en de foto is iets minder luidruchtig. De belangrijkste gebreken van de basis JPG zijn niet aanwezig in deze DNG-versie. Wat betekent dat?
De automatische verwerking is gewoonweg niet goed. Het goede nieuws is dat dit soort defecten kunnen worden verholpen, zodat het mogelijk is dat de kwaliteit van de JPG-foto’s na een update verbetert.

Als ik de beeldverwerking met Photoshop toepast, krijg ik dit:

Ik heb de behandeling niet geforceerd, ik heb de kleuren aangepast, de lucht versterkt, een paar details toegevoegd in een paar seconden krijg ik een veel beter (en realistischer) resultaat dan de standaard foto.

Alle foto’s die ik in RAW nam, volgden hetzelfde pad. Hier is nog een voorbeeld met als eerste de foto automatisch verwerkt door
het toestel:

Nogmaals, dit is helemaal niet goed. De foto is wereldwijd erg donker, de kleuren zijn niet ok, het is lawaaierig.

Hier is hoe het eruit ziet met Photoshop:

Ook hier werkt het DNG-formaat zeer goed. Zelfs als we smaken en kleuren kunnen bespreken, is deze tweede foto veel beter dan de eerste, maar toch is het oorspronkelijk precies dezelfde foto. De sensor van de Umidigi is dus niet zo slecht!

Buitenfotografie (nacht)
Ik heb ook mijn nacht tests gedaan in Newscastle. De volgende foto is een vrij eenvoudige foto van een voetgangersstraat met veel verschillende kleuren en een zeer sterk contrast tussen de bijna zwarte lucht en de verlichting van de winkels.

De foto lijkt in orde, maar we vinden dezelfde problemen als bij de andere foto’s, maar is minder zichtbaar in nachtscènes. De kleuren zijn warm maar komen niet overeen met de werkelijkheid.
De foto is lawaaierig maar niet te lawaaierig voor dit soort foto’s. De onscherpte is niet gerelateerd aan de camera, het was erg koud en ik was waarschijnlijk een beetje aan het schudden.

Laten we eens kijken wat het DNG-formaat ons zal bieden:

Ook hier werkt het DNG-formaat zeer goed. Zelfs als we smaken en kleuren kunnen bespreken, is deze tweede foto veel beter dan de eerste, maar toch is het oorspronkelijk precies dezelfde foto. De sensor van de Umidigi is dus niet zo slecht!

Ik kwam tot dezelfde conclusies voor nachtopnames. Zelfs als de originele foto met zijn verzadigde kleuren flatteus zou kunnen zijn, is het gewoon niet juist. Met de DNG krijg ik een duidelijker beeld, een beter contrast en nauwkeurigere kleuren.

Foto applicatie
De standaard foto applicatie die met de camera wordt meegeleverd is zeer eenvoudig (en dus gemakkelijk te gebruiken). In principe zou dit voor de meerderheid van de gebruikers voldoende moeten zijn, maar omdat de automatische verwerking slecht is, zal het vereisen dat gebruikers een beetje uit hun comfortzone komen.

De handmatige modus is ook slecht, bijvoorbeeld omdat het niet mogelijk is om de sluitertijd te kiezen, dit kan een probleem zijn voor bewegende objecten of donkere scènes. Het enige echte voordeel van de handmatige modus is de mogelijkheid om foto’s in ruw formaat (RAW) in te schakelen.

Gelukkig zijn er andere toepassingen die veel completer zijn, maar ook hier vind ik het jammer dat het de klant dwingt om zijn gedrag aan te passen aan het defect van een telefoon.

Video kwaliteit

Om de video te testen, ging ik naar een rivier in de buurt van mijn huis en liep ik gewoon met de camera de horizon op. Helaas is het resultaat erg slecht:

De scherpte is te belangrijk, de kleuren zijn niet goed, het geheel is te bruin en we zien grote chromatische aberratie rond de bomen. Dit zijn zeer gelijkaardige problemen als bij het foto-gedeelte, maar helaas is er hier geen oplossing, omdat de camera geen tweede formaat kan produceren dat door de gebruiker kan worden aangepast.

Hier is nog een video gemaakt onder goede omstandigheden, het resultaat is hetzelfde:
.

Om deze videotest af te ronden, hier is een video die ’s nachts in de regen en op een begraafplaats in Engeland is gemaakt. Deze video is interessant omdat het niet te lijden heeft onder de kleurproblemen van eerdere video’s. De gevoeligheid is zelfs vrij goed, vooral in dit soort slechte staat. Onvermijdelijk, de video is erg luidruchtig, maar dit is volkomen normaal. Net als bij foto’s hebben nachtopnames minder last van verwerkingsproblemen.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator

Scherm kwaliteit

Toen ik de telefoon voor het eerst opstartte, was ik aangenaam verrast door de intensiteit van zwart, de achtergrondverlichting is minder agressief dan bij een Xiaomi en zwart was echt zwart. Deze goede indruk verbergt eigenlijk nog een ander probleem, het scherm mist wat kleurbereik en als de kleuren donkerder worden zien ze er veel donkerder uit dan ze zouden moeten zijn.

Om telefoons in dezelfde omstandigheden te vergelijken, heb ik een aantal foto’s gemaakt in het donker met achtergrondverlichting ingesteld op 100% en zonder de standaardinstellingen te wijzigen.

Laten we beginnen met blauw:

Links: Xiaomi Redmi Noot 5
In het midden: Umidigi F1
Rechts: Xiaomi Mi 8 Lite
Dit scherm begint met zwart (RGB 0.0.0) en gaat geleidelijk naar blauw (RGB 0.0.255) in stappen van 5.
Met de 2 Xiaomis kun je zien dat het scherm snel van het zwart afwijkt om de eerste blauwe kleuren weer te geven. Met Umidigi blijf je langer in het donker, je kunt de donkerste blauwtjes niet zien en als je bij de onderkant van het scherm komt, is het blauw niet goed, het wijkt af naar paars.


Deze keer begint het scherm met zwart en wordt geleidelijk naar groen geduwd. Het resultaat is hetzelfde. Umidigi blijft langer in het donker maar het probleem is minder uitgesproken dan bij blauw.


Met rode, zelfde observatie, blijft Umidigi langer in het donkere bereik.

Deze test is duidelijk niet van wetenschappelijke aard, ik wilde alleen maar illustreren wat ik met mijn ogen had opgemerkt. Ik had hetzelfde soort probleem opgemerkt bij de Honor 8x, maar het effect was beperkt tot blauw. Als je het scherm niet vergelijkt met een andere telefoon, zou je niet denken dat de Umidigi dit soort problemen heeft, maar als je het vergelijkt met een betere kwaliteit scherm, is het verschil veel beter zichtbaar. Is het een groot probleem? Als je een purist bent, ja, maar voor de meeste gebruikers is het scherm perfect in orde, het doet zelfs beter werk in het donkere bereik en geeft meer diepte aan donkere kleuren.

GPS prestaties

Ik heb de GPS-functie getest met Google Maps en de Offline Maps applicatie. Ik heb de tests met de Umidigi en met de Xiaomi Redmi Note 5 tegelijkertijd uitgevoerd. GPS werkt over het algemeen goed, maar is minder nauwkeurig dan Xiaomi. In voetgangersmodus was ik vaak een meter of tien van mijn positie verwijderd en vaak bevond ik me midden in een huis terwijl ik op straat was. Ik heb hieronder een korte video gemaakt waarin je kunt zien dat de Umidigi moeite heeft met de oriëntatie van de telefoon, het lijkt alsof ik achteruit loop. De positionering neemt dan snelkoppelingen door de huizen.

Op de weg is de positionering beter en de GPS werkt over het algemeen vrij goed. Ik zag net een vertraging in de snelheidsweergave als ik accelereer, maar het duurt maar een paar seconden. De Umidigi is een solide reisgezel, omdat de weg GPS goed werkt en de levensduur van de batterij u in staat zal stellen om een lange weg te gaan.

Android

De Umidigi F1 is mijn eerste toestel met een standaard versie van Android. Ik begon mijn Android leven met Xiaomi en ik vond het echt goed maar er zijn veel negatieve recensies over de interface van Xiaomi, ik vroeg me dus af waar dat gedoe over ging. Een van de meest voorkomende problemen was het ontbreken van een application drawer, maar nu ik ook een stock versie heb getest, begrijp ik echt niet waarom dit zo belangrijk is voor sommige mensen. Ik ben overgestapt van een Xiaomi Mi 8 Lite naar Umidigi door mijn applicaties over te zetten. Op mijn Xiaomi was alles goed gesorteerd per thema, maar op de Umidigi werden alle applicaties in de lade geplaatst.

.

Je kunt dan applicaties naar het persoonlijke gedeelte op het startscherm of de schermen aan de rechterkant verplaatsen, maar ik begrijp de redenering achter deze toepassingslade niet echt. Als je veel applicaties hebt, wordt de lade onbruikbaar omdat je meer tijd kwijt bent aan het zoeken naar een applicatie dan aan het gebruik ervan. Als je de interface aanpast, kun je op verschillende plaatsen in de telefoon met dezelfde toepassing eindigen. Je kunt dezelfde toepassing zelfs meerdere keren in een map plaatsen.

Het is natuurlijk allemaal een kwestie van voorkeur en gewoonte, maar na het starten van mijn avontuur met Android via een Xiaomi, denk ik dat de stock Android interface een aantal zeer nuttige functies ontbreekt. Natuurlijk zijn er ook positieve dingen te zeggen, het heeft het voordeel dat je niet gedwongen wordt om bepaalde applicaties te installeren, zoals met Xiaomi of Honor, de Umidigi zal niet proberen om je een account bij hen aan te maken, je gebruikelijke Google-account is perfect genoeg.

Net als andere Android-toestellen zijn meldingen toegankelijk vanaf de bovenkant van het scherm. De interface is vrij rechttoe rechtaan, we vinden dezelfde dingen als in andere telefoons. Er is geen standaard screenshot functie, ik gebruik vaak deze functie maar met de Umidigi moet je de aan/uit-knop combineren met het volume (of door de knop ingedrukt te houden om uit te schakelen). Op Xiaomi is er een snelkoppeling in de meldingen en dat is veel handiger. Umidigi heeft ook een video-opnameapplicatie die erg handig is voor het maken van video’s zoals hierboven voorgesteld, maar pas op, terwijl het je scherm registreert, neemt het ook geluiden op rond de telefoon. Terwijl ik deze video-opname tool gebruikte, was ik verbaasd om me te horen praten met mijn vrouw!

Aan de onderkant van het scherm zijn de standaard Android-functies, vierkant om toegang te krijgen tot open applicaties (om ze te sluiten indien nodig), cirkel om terug te keren naar het beginscherm of gebruik maken van de Google-assistent en de pijl naar links om terug te gaan. Dit mechanisme werkt heel goed, maar ook hier geef ik de voorkeur aan de Xiaomi-versie die navigatie met een gebaar mogelijk maakt. Deze navigatie is zo intuïtief dat ik de reflex heb om het op alle telefoons te gebruiken wanneer de functie niet noodzakelijkerwijs beschikbaar is.

Onder de andere dingen die me storen aan Android 9.0 is de notificatiebubbel, het komt gewoon niet opdagen. Als ik geen e-mail of bericht zie wanneer het aankomt, kan ik het niet zien vanwege alle meldingen die al aanwezig zijn in het notificatiecentrum. Applicaties geven de notificatie niet weer, dus je moet de applicatie openen om te zien of er nieuwe berichten zijn. Ik heb dit als bug ingediend bij Umidigi en ze vertelden me dat dit het normale gedrag was. Als dat het geval is, begrijp ik niet waarom de instellingen de weergave van een bubbel toestaan terwijl deze bubbel nooit wordt weergegeven. Het is echt een vervelend probleem.

Je hebt waarschijnlijk begrepen dat ik geen fan ben van Android 9.0 maar dat betekent niet dat dit besturingssysteem slecht is, het is gewoon een kwestie van smaak of gewoonte. Hier is een samenvatting van wat ik leuk vond en wat ik niet leuk vond:

Ik vond het leuk:
– eenvoud van de configuratie
– het gebrek aan stimulansen om een extra account aan te maken
– de afwezigheid van ongewenste toepassingen

Wat ik niet leuk vond:
– de notificatie bubbel werkt niet
– geen toepassing om fotoalbums te beheren (tenzij u de bestandsbeheerder gebruikt)
– geen navigatie per gebaar

Bugs

Umidigi is geen grote fabrikant, dus ze hebben niet dezelfde middelen als een Xiaomi om een bug-free telefoon op de markt te brengen. Hier is een lijst van enkele van de bugs die ik ben tegengekomen:
– interface niet volledig vertaald (mengsel van Engels en Frans)
– bij het opstarten vraagt hij om de PIN-code, maar in werkelijkheid vraagt hij om de toestelcode. Als je doorgaat met het invoeren van de verkeerde code, kun je het apparaat tijdelijk blokkeren.
– na de eerste in te voeren code moet dan de echte PIN-code worden ingevoerd en vervolgens de toestelcode opnieuw worden ingevoerd (2x in totaal)
– bubbelmeldingen werken niet
– het combineert geen 4G-frequenties om een betere snelheid te verkrijgen
– de GPS in de voetgangersmodus geeft de verkeerde richting aan
– de vingerafdruk- en gezichtssensor werkt niet altijd goed

Ik heb contact opgenomen met Umidigi support, ze lijken erg responsief, dus ik hoop dat ze deze problemen snel zullen oplossen. Je kunt hier de evolutie van de bugs volgen: https://community.umidigi.com/forum.php?mod=forumdisplay&fid=59

Updates

Eerste update op 20/03. Deze update lost de belangrijkste bugs op. De fotokwaliteit is iets verbeterd, maar nog niet voldoende. De RAW-modus is verdwenen en het is erg vervelend, want dat heeft het mogelijk gemaakt om foto’s te verbeteren. Ik heb dit nieuwe probleem voorgelegd aan Umidigi die deze verandering blijkbaar niet had opgemerkt, dus ik hoop dat het een vergissing is en dat het in de volgende update wordt gecorrigeerd.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator

Accessoires

Nog niet beschikbaar

Gebruikershandleiding

https://www.umidigi.com/page-service.html

Umidigi F1 vergeleken met andere

Hier is een rangschikking van de verschillende resultaten van mijn tests. Een score van 1 wijst op een zeer slechte prestatie, terwijl een score van 6 wijst op een uitzonderlijk resultaat. De score is een subjectieve maat, de rangschikking daarentegen is meestal afgeleid van een maat.

Levensduur van de batterij
Motorola G8 Power : 6
Xiaomi Mi Note 10 Lite : 5.6
Poco F2 Pro : 5.5
Umidigi F1 : 5
Umidigi F2 : 5
Umidigi S3 Pro : 5
Xiaomi Redmi Note 9 : 5
Ulefone Armor 7 : 4.7
Xiaomi Redmi Note 9s : 4.7
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.5
Honor 9x : 4.5
Realme 6 : 4
Xiaomi Mi A3 : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Xiaomi Redmi Note 7 : 4
Xiaomi Mi 9T Pro : 4
Samsung Galaxy S20 : 4
Xiaomi Redmi Note 8 : 4
Meizu Note 9 : 4
Honor 8x : 4
Samsung Galaxy S10+ : 4
Samsung Galaxy A70 : 4
Xiaomi Mi 9 Lite : 4
Huawei Y6 2019 : 3.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 3

Processorvermogen (CPU)
Poco F2 Pro : 6.7
Samsung Galaxy S20 : 6.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 6
Samsung Galaxy S10+ : 5.8
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.3
Realme 6 : 4.3
Xiaomi Redmi Note 9s : 4.3
Xiaomi Mi Note 10 Lite : 4.3
Meizu Note 9 : 4
Ulefone Armor 7 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 9 : 3.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 3.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 3.5
Samsung Galaxy A70 : 3.5
Motorola G8 Power : 3.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 7 : 3.5
Umidigi F2 : 3.5
Honor 9x : 3.5
Umidigi S3 Pro : 3.5
Xiaomi Mi A3 : 3.4
Honor 8x : 3
Umidigi F1 : 3
Xiaomi Redmi Note 5 : 2.5
Huawei Y6 2019 : 1

Grafische chipsetvoeding (GPU)
Poco F2 Pro : 7
Samsung Galaxy S20 : 7
Xiaomi Mi 9T Pro : 6.5
Samsung Galaxy S10+ : 6
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 5.3
Realme 6 : 5.3
Xiaomi Redmi Note 9s : 5.3
Xiaomi Mi Note 10 Lite : 5.3
Meizu Note 9 : 5
Xiaomi Redmi Note 9 : 4.6
Ulefone Armor 7 : 4.5
Umidigi F1 : 4.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Umidigi S3 Pro : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 4.3
Motorola G8 Power : 4.3
Umidigi F2 : 4.3
Xiaomi Mi A3 : 4.1
Honor 9x : 4
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Xiaomi Redmi Note 7 : 4
Honor 8x : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 3.5
Huawei Y6 2019 : 2

Scherm kwaliteit
Samsung Galaxy S20 : 6.3
Samsung Galaxy S10+ : 6
Poco F2 Pro : 6
Xiaomi Mi Note 10 Lite : 6
Xiaomi Mi 9T Pro : 5.5
Samsung Galaxy A70 : 5.5
Xiaomi Redmi Note 9s : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Xiaomi Redmi Note 8 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.5
Honor 9x : 4.5
Realme 6 : 4.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Motorola G8 Power : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Xiaomi Redmi Note 7 : 4
Meizu Note 9 : 4
Xiaomi Redmi Note 9 : 4
Xiaomi Mi A3 : 3.8
Ulefone Armor 7 : 3.5
Honor 8x : 3.5
Umidigi F2 : 3.5
Umidigi S3 Pro : 3.5
Umidigi F1 : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3

Fotokwaliteit
Samsung Galaxy S10+ : 6
Poco F2 Pro : 5.8
Xiaomi Mi Note 10 Lite : 5.8
Xiaomi Mi 9T Pro : 5.5
Xiaomi Redmi Note 9s : 5.2
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 5.1
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Xiaomi Redmi Note 8 : 5
Xiaomi Redmi Note 7 : 5
Meizu Note 9 : 5
Realme 6 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 5 : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Motorola G8 Power : 4.3
Xiaomi Mi A3 : 4.3
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Xiaomi Redmi Note 9 : 4
Umidigi F2 : 3.8
Honor 9x : 3.5
Honor 8x : 3.5
Ulefone Armor 7 : 3.5
Umidigi S3 Pro : 3.5
Umidigi F1 : 2
Huawei Y6 2019 : 2

Video kwaliteit
Samsung Galaxy S20 : 6
Poco F2 Pro : 5.3
Xiaomi Mi Note 10 Lite : 5.3
Samsung Galaxy S10+ : 5.3
Xiaomi Redmi Note 9s : 4.8
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.8
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 7 : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4.5
Meizu Note 9 : 4
Xiaomi Redmi Note 9 : 4
Realme 6 : 4
Motorola G8 Power : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Honor 9x : 4
Umidigi F2 : 4
Xiaomi Mi 8 Lite : 3.5
Honor 8x : 3
Ulefone Armor 7 : 3
Umidigi S3 Pro : 3
Umidigi F1 : 2
Huawei Y6 2019 : 2

Afwerkingskwaliteit
Samsung Galaxy S20 : 5.6
Samsung Galaxy S10+ : 5.5
Xiaomi Mi Note 10 Lite : 5.5
Poco F2 Pro : 5.3
Xiaomi Mi 9T Pro : 5.3
Realme 6 : 5
Xiaomi Mi 8 Lite : 5
Umidigi S3 Pro : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Xiaomi Redmi Note 9s : 5
Xiaomi Redmi Note 8 : 4.8
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.5
Motorola G8 Power : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 9 : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4.5
Umidigi F2 : 4.5
Honor 9x : 4.5
Honor 8x : 4.5
Xiaomi Redmi Note 7 : 4.5
Meizu Note 9 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 5 : 3.5
Ulefone Armor 7 : 3.5
Umidigi F1 : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3.5

Wifi prestaties
Poco F2 Pro : 6
Samsung Galaxy S20 : 5.8
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 5.5
Xiaomi Redmi Note 9s : 5.3
Xiaomi Mi 9T Pro : 5
Xiaomi Redmi Note 5 : 5
Xiaomi Mi 8 Lite : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Xiaomi Redmi Note 9 : 4.8
Realme 6 : 4.8
Xiaomi Mi Note 10 Lite : 4.5
Honor 9x : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Samsung Galaxy S10+ : 4
Umidigi F2 : 4
Motorola G8 Power : 4
Xiaomi Redmi Note 7 : 4
Meizu Note 9 : 4
Ulefone Armor 7 : 4
Umidigi F1 : 3.5
Umidigi S3 Pro : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3.5
Honor 8x : 3

Download snelheid 4G
Poco F2 Pro : 5.5
Xiaomi Mi Note 10 Lite : 5.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 5
Xiaomi Redmi Note 5 : 5
Xiaomi Mi A3 : 5
Xiaomi Redmi Note 9s : 5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Realme 6 : 4
Honor 8x : 4
Honor 9x : 4
Samsung Galaxy S10+ : 4
Meizu Note 9 : 4
Xiaomi Redmi Note 8 : 4
Xiaomi Redmi Note 7 : 4
Huawei Y6 2019 : 3
Umidigi S3 Pro : 3
Umidigi F1 : 2.5

Netwerkvangst
Xiaomi Mi 9T Pro : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Realme 6 : 4
Xiaomi Mi A3 : 3.8
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 3.8
Huawei Y6 2019 : 3.8
Meizu Note 9 : 3.5
Xiaomi Mi Note 10 Lite : 3.5
Poco F2 Pro : 3.5
Xiaomi Redmi Note 9s : 3.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 7 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 9 : 3.3
Honor 9x : 3.5
Honor 8x : 3.5
Samsung Galaxy S10+ : 3
Umidigi S3 Pro : 3
Umidigi F1 : 3

Ondersteunde frequenties
Samsung Galaxy S20 : 5
Samsung Galaxy S10+ : 5
Umidigi F1 : 5
Umidigi F2 : 5
Umidigi S3 Pro : 5
Ulefone Armor 7 : 5
Samsung Galaxy A70 : 5
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.5
Xiaomi Redmi Note 9s : 4.5
Xiaomi Mi Note 10 Lite : 4.5
Poco F2 Pro : 4.5
Realme 6 : 4.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Xiaomi Redmi Note 9 : 4.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4
Motorola G8 Power : 4
Xiaomi Mi 8 Lite : 3.5
Xiaomi Mi A3 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 7 : 3.5
Meizu Note 9 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 5 : 3.5
Honor 9x : 3.5
Honor 8x : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3

Audio kwaliteit
Samsung Galaxy S10+ : 5
Samsung Galaxy A70 : 5
Poco F2 Pro : 4.5
Xiaomi Mi Note 10 Lite : 4.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Motorola G8 Power : 4.5
Realme 6 : 4.2
Xiaomi Mi 9 Lite : 4
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Xiaomi Redmi Note 9s : 4
Xiaomi Redmi Note 8 : 4
Xiaomi Redmi Note 7 : 4
Xiaomi Mi A3 : 4
Umidigi S3 Pro : 3.5
Meizu Note 9 : 3.5
Ulefone Armor 7 : 3.5
Umidigi F2 : 3.5
Honor 8x : 3
Honor 9x : 3
Umidigi F1 : 3
Huawei Y6 2019 : 3

gps-kwaliteit
Umidigi F2 : 4.8
Xiaomi Redmi Note 7 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 4.5
Realme 6 : 4.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Poco F2 Pro : 4
Xiaomi Mi Note 10 Lite : 4
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4
Xiaomi Redmi Note 9s : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Motorola G8 Power : 4
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Honor 8x : 4
Honor 9x : 4
Xiaomi Mi A3 : 4
Samsung Galaxy S10+ : 4
Umidigi S3 Pro : 4
Xiaomi Mi 9 Lite : 4
Samsung Galaxy A70 : 3.5
Meizu Note 9 : 3.5
Umidigi F1 : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3.5

Gebruiksgemak van het besturingssysteem
Samsung Galaxy S10+ : 5.5
Samsung Galaxy A70 : 5.5
Poco F2 Pro : 5.1
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 5
Xiaomi Redmi Note 9s : 5
Xiaomi Mi 8 Lite : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Xiaomi Mi 9T Pro : 5
Xiaomi Redmi Note 5 : 5
Xiaomi Redmi Note 7 : 5
Xiaomi Redmi Note 8 : 5
Xiaomi Redmi Note 9 : 5
Xiaomi Mi Note 10 Lite : 5
Realme 6 : 4.8
Motorola G8 Power : 4.5
Umidigi S3 Pro : 4.5
Meizu Note 9 : 4.5
Umidigi F2 : 4.5
Honor 9x : 4.5
Ulefone Armor 7 : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4
Honor 8x : 4
Umidigi F1 : 4
Huawei Y6 2019 : 3.5

Eindscore
Poco F2 Pro : 74.7 / 84
Xiaomi Mi 9T Pro : 70.3 / 84
Xiaomi Mi Note 10 Lite : 69.3 / 84
Samsung Galaxy S10+ : 69.1 / 84
Xiaomi Redmi Note 9s : 65.6 / 84
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 64.3 / 84
Samsung Galaxy A70 : 63.5 / 84
Xiaomi Mi 9 Lite : 62.5 / 84
Realme 6 : 62.4 / 84
Xiaomi Redmi Note 8 : 59.6 / 84
Xiaomi Redmi Note 7 : 58 / 84
Xiaomi Mi 8 Lite : 57.5 / 84
Xiaomi Mi A3 : 57.4 / 84
Meizu Note 9 : 57 / 84
Xiaomi Redmi Note 5 : 56.5 / 84
Honor 9x : 55.5 / 84
Umidigi S3 Pro : 54.5 / 84
Motorola G8 Power : 51.6 / 72
Honor 8x : 50.5 / 84
Umidigi F2 : 50.4 / 72
Umidigi F1 : 48 / 84
Xiaomi Redmi Note 9 : 47.2 / 66
Samsung Galaxy S20 : 46.2 / 48
Ulefone Armor 7 : 43.2 / 66
Huawei Y6 2019 : 40.3 / 84

Conclusies

Ik heb al een paar weken met het apparaat gespeeld, het is tijd voor een conclusie. De Umidigi F1 is een apparaat dat zich tussen de onderkant en het midden van het gamma bevindt, dus moet het op deze basis worden beoordeeld en moet het worden beoordeeld op een Xiaomi Redmi Note 5 in plaats van een Honor 8x of Xiaomi Mi.
8 Lite. De Xiaomi Redmi Note 5 is een winnaar op bijna elk punt als we ons beperken tot een oppervlakkige test. Als we een beetje dieper graven, realiseren we dat de Umidigi F1 geen slechte concurrent is.

Voor minder dan 200€ heb je een 6,3 inch scherm, 128Gb opslagcapaciteit, 5150 mAh batterij, ondersteuning voor een groot aantal frequenties en een goede grafische chipset. Dus ja, het heeft een aantal belangrijke defecten, maar deze defecten kunnen worden verholpen met een update.

Het belangrijkste argument ten gunste van de Umidigi F1 is duidelijk de batterij, het is ook het eerste wat me het apparaat deed kopen. Naast de prijs is de batterij het tweede belangrijkste aankoopcriterium voor bezoekers van deze site (resultaat van een enquête).
De Umidigi is een echt solide metgezel, ik heb hem gebruikt om lange reizen te maken waar de GPS en de toepassingen constant draaien, het apparaat liet me nooit in de steek.

Het Umidigi scherm is ook een sterkte ondanks niet altijd de juiste colorimetrie. De neiging om donker te worden geeft de indruk van het hebben van meer contrast, het scherm is enorm (6,3 inch) zonder een probleem om te gebruiken. De druppel inkeping is zeer goed.

De Umidigi F1 biedt goede CPU prestaties en in deze prijsklasse, het biedt een van de beste prestaties voor grafische chipset. Het zal daarom in staat zijn om uw games zonder problemen uit te voeren en met zijn batterij, zult u ook in staat zijn om langer te spelen.

De positieve punten in het kort:
+ batterijprestaties
+ grafische chipset prestaties
+ scherm en notch
+ gemakkelijk te gebruiken (Android 9.0)
+ in de fabriek uitgerust met een beschermende schermfolie

De negatieve punten in het kort:
– de verwerking van foto’s en video’s, maar dit kan in een toekomstige update worden gecorrigeerd omdat de sensor er helemaal niet slecht uitziet
– bugs in het systeem, deze zullen waarschijnlijk in een volgende update worden verholpen

Ik heb een paar gesprekken gehad met de Umidigi community over de verschillende problemen. Alle ingediende bugs en problemen zijn geïntegreerd in hun wachtrij, ik heb dit soort steun van de grotere fabrikanten niet en het is de moeite waard om te benadrukken. De negatieve punten van deze test kunnen daarom veranderen in een positief punt en dit zal deze telefoon positioneren als een sterke concurrent van de Xiaomi Redmi Note 5.

Zal ik deze telefoon behouden? Nee, maar niet om de hierboven genoemde redenen. Ik kocht een andere Umidigi (de S3 Pro) en deze telefoon is potentieel een vlaggenschip killer, ik denk dat Umidigi in staat is om goede telefoons te maken, dus ik zal mijn geluk proberen.

Als je niet wilt inzetten op een correctieve update of als je niet wilt wachten, raad ik de Xiaomi Redmi Note 5 aan (zie mijn test in de rechterkolom).

Vond je mijn test leuk?
Vergeet niet om het te delen met je vrienden :-) Ik heb geen budget voor reclame, dank je wel!
Deel op Facebook