Op deze pagina:
Prijs Xiaomi Mi 10T Pro
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Hardware
Fotokwaliteit
Videokwaliteit
Audiokwaliteit
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Vragen

Beste nieuwprijs:
301 EUR
Zie het aanbod | eBay DE

81 andere prijzen verkrijgbaar in andere winkels.

Xiaomi Mi 10T Pro : test / review (zonder dubbelpraatje)

Xiaomi Mi 10T Pro : test / review

Categorie: Tests en beoordelingen

Het jaar 2020 werd gekenmerkt door talrijke releases bij Xiaomi, soms met het merk Xiaomi, soms Redmi en soms Poco. [b][b]Xiaomi is ongetwijfeld de fabrikant die elk jaar de meeste modellen uitbrengt. Hun geheim? Recycling! Ik dacht dat Xiaomi een jaar of twee geleden erg innovatief was en nu heb ik de indruk dat ze het tempo een beetje vertragen door componenten van verschillende telefoons te hergebruiken om een nieuwe te maken met slechts een klein verschil dat een andere prijspositionering en een andere naam rechtvaardigt. Er is iets om te verdwalen![b][b]De Mi 10T Pro heeft het formaat van een Poco X3 met side scan, het formaat van de Poco F2 Pro, de fotosensor van de Mi Note 10 of Mi 10, de CPU en GPU van de Poco F2 Pro. Ik denk dat andere, minder zichtbare componenten ook worden gedeeld. Er is dus niets echt nieuws in deze Mi 10T Pro en toch werd het verkocht voor meer dan 500€. [b][b]Ik ben niet gewend om telefoons te kopen voor deze prijs, maar ik heb gebruik gemaakt van het Rue Du Commerce inruilpakket om het terug te krijgen als ik klaar ben met het testen ervan. Wat mij motiveerde om het te kopen is de aanwezigheid van de 108 miljoen pixels sensor, ik zal eindelijk in staat zijn om deze sensor te testen en te vergelijken met alles wat ik tot nu toe heb getest.[b][b][b][b]linkWebsite waar ik de Xiaomi Mi 10T Pro gekocht heb: https://tidd.ly/34Be1MH[b]

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.[b]
Waarin verschillen mijn tests van andere op het web?

- Ik koop de toestellen meestal met mijn eigen geld, de prijs is dus net even belangrijk als voor je!
- Ik bewaar de toestellen minstens enkele weken (soms meer) om te zien wat ze waard zijn in reële omstandigheden.
- Ik beantwoord (indien mogelijk) je vragen om je te helpen beslissen voordat je de toestellen koopt.
- niemand betaalt me om deze reviews te doen, ik ben dus volledig neutraal en onafhankelijk.
- Mijn pagina's zijn niet gevuld met advertenties.


Xiaomi Redmi Note 10 : test / review
Redmi 9A test / review
Nokia 5.3 test / review
Xiaomi Mi 11 Lite test / review
Xiaomi Redmi Note 9T : test / review
Umidigi A9 Pro test / review
Xiaomi Mi 10T Pro : test / review
Poco M3: test / review
Umidigi Bison : test / review
Oukitel C21: test / review

Prijs Xiaomi Mi 10T Pro

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Xiaomi Mi 10T Pro van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.[b]
Xiaomi Mi 10T Pro - 128GB - Azure blue (Ohne Simlock) (Dual SIM)...
2021-03-02 15:15
301 EUR
Smartphone Xiaomi Mi 10T Pro 5G 128GB/8GB Cosmic Black, precintado....
2021-03-03 15:21
368 EUR
Xiaomi Mi 10T Pro - 128GB - Cosmic Black (Ohne Simlock) (Dual SIM)...
2021-03-03 21:15
450 EUR
Xiaomi Mi 10T (Pantalla 6.67" Fhd+ Dotdisplay, 6Gb+128Gb, Cámara de 64Mp, Snapdragon 865 5G, 5.000M...
2021-03-04 04:29
390 EUR
Xiaomi Mi 10T 128GB, 6.67" DotDisplay, 64MP Triple Rear Camera, 8K Video, 5000 mAh Battery LTE 5G Fa...
2021-03-04 03:29
476 USD
Xiaomi Mi 10T 5G 8Go/128Go Dual sim avec protecteur d'écran en verre trempé Débloqué - Argent lu...
2021-03-03 13:28
399 EUR
[b]
helpBovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

11/12/2020 bestelling van de Xiaomi Mi 10T Pro op Rue Du Commerce met inruilpakket[b]14/12/2020 levering van de telefoon, kan de test beginnen[b][b]

Waarom deze telefoon?

De Xiaomi Mi 10T Pro zit niet in mijn gebruikelijke selectiecriteria omdat het te duur is, maar ik maakte een uitzondering om twee redenen. De eerste is het RueDuCommerce inruilpakket en dankzij dit inruilpakket hoef ik me geen zorgen te maken over de wederverkoop. De tweede is de Samsung-camera die foto's produceert in 108 miljoen pixels. Deze camera was gelanceerd met de Xiaomi Mi Note 10 die te langzaam was om dergelijke foto's te verwerken, hij werd vervolgens gebruikt in de Xiaomi Mi 10 (ook te duur). [b][b]Aangezien ik de afgelopen 2 jaar veel camera's heb kunnen testen, kan ik de fotokwaliteit van deze sensor met voldoende achterafzicht analyseren. [b][b]Xiaomi doet veel aan recycling op dit moment, je moet deze Xiaomi Mi 10T Pro zien als een Poco F2 Pro met een andere camera.[b][b]

Uitpakken

[b][b]De Xiaomi Mi 10T Pro is een high-end telefoon, maar het enige verschil met een mid-range telefoon is de aanwezigheid van bedrade headsets in de doos. De rest van de doos lijkt op de andere dozen van het merk.[b][b]De doos bevat de telefoon, een oplader, een USB-kabel, een handleiding, een transparant deksel, een naald om de simlade te openen en een handleiding.[b][b]De verpakking geeft niet het premium aspect van de telefoon weer, het is vooral bij de eerste handeling dat de twijfel zal verdwijnen.[b][b][b][b]
Lengte : 165.1
Breedte : 76.4
Dikte : 9.3
Gewicht : 218
Jack uitgang : Neen

Eerste configuratie

De configuratie van de Xiaomi Mi 10T Pro is gebruikelijk voor de telefoons die gebruik maken van MIUI 12, het levert geen problemen op maar ik betreur het dat Xiaomi met elke nieuwe versie zijn Cloud op een meer en meer subtiele manier duwt. Aangezien ik vaak van telefoon verander, is de enige cloud optie voor mij de cloud van Google, maar dit zou kunnen veranderen wanneer Google Photos vanaf juni 2021 wordt betaald.[b][b]

Afwerking

[b][b]De Xiaomi Mi 10T Pro is gemaakt van glas en metaal, dus het afwerkingsniveau is onberispelijk. Xiaomi heeft zichtbaar de excentrieke lichteffecten op de achterkant van zijn telefoons laten vallen, de Mi 10T Pro is nuchter maar elegant.[b][b]Het scherm beslaat 85% van het frontpaneel, het wordt onderbroken door de frontcamera die in de vorm van een punch in de linkerbovenhoek staat, de rand is vrij dun maar Samsung slaagt erin om smartphones met nog dunnere randen te produceren. [b][b]De fotosensor achterin is behoorlijk imposant en valt vrij sterk op, het is vrij gebruikelijk bij Xiaomi en ik denk dat de enorme 108 miljoen pixel sensor er iets mee te maken heeft. Dus de telefoon zit op de sensor in plaats van op de rug en dat veroorzaakt een onbalans. Ik heb daar geen probleem mee, maar ik weet dat het veel gebruikers zal storen.[b][b]De Mi 10T Pro biedt stereogeluid uit een luidspreker aan de onderkant van de telefoon en het gebruik van de luidsprekertelefoon.[b][b]De simkaartlade bevat twee simkaarten en de lade bevindt zich op de gebruikelijke plaats aan de linkerkant. De vingerafdruksensor is gebaseerd op de Redmi Note 9s met een zijwaartse positie aan de rechterkant.[b][b][b][b]

Specificaties

[b]De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon.Ik heb de Xiaomi Mi 10T Pro gekocht in zijn 8Gb / 256 Gb versie, je vindt de belangrijkste functies in de volgende schermen.[b][b][b][b]

CPU / GPU Prestatie

CPU : Qualcomm Snapdragon 865
GPU : Qualcomm AdreNeen 650 600 Mhz
Geheugen (RAM) : 8 GB

Benchmark Antutu/3DMark

Ik heb meer dan 581.000 punten gescoord op Antutu, de beste score die ik tot nu toe heb gekregen. Ik kreeg een iets lagere score met de Poco F2 Pro, die veel goedkoper is.[b][b]Met zo'n score kunt u eender welk spel spelen of eender welke toepassing uitvoeren. De telefoon is ook afhankelijk van 8Gb RAM, dus u kunt niet alleen meer applicaties open laten staan, maar de overgang tussen die applicaties zou ook geen probleem moeten zijn.[b][b][b][b]
Antutu score : 581650
Antutu CPU : 178708
Antutu GPU : 221508
Antutu UX : 95350
Antutu Mem : 86089
[b]Top 10 - prestatieclassificatie op basis van Antutu
1. Oppo Find X2 Pro - 605184
2. Oneplus 8t - 595000
3. Xiaomi Mi 10t Pro - 581650
4. Oneplus 8 Pro - 579417
5. Xiaomi Mi 10 - 579114
6. Poco F2 Pro - 569559
7. Samsung Galaxy S20 Fe - 565000
8. Samsung Galaxy S20 - 503905
9. Huawei P40 - 466765
10. Huawei P40 Pro - 466765

Aantal smartphones in de ranglijst:116
Positie van deze smartphone in de ranglijst:3/116

Opmerking: deze ranglijst bevat alleen de telefoons die ik heb getest en enkele andere die ik ter referentie heb toegevoegd.
[b]Gaming[b]Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.Zoals ik hierboven al schreef, kan de Xiaomi Mi 10T Pro elk spel draaien. PUBG Mobile draait standaard in HD-modus, maar het is mogelijk om de resolutie en het detail te verhogen zonder enige vertraging te veroorzaken. De texturen zijn goed gedetailleerd en de diepte van het zicht is maximaal.[b][b][b][b]

Netwerkprestatie

De Xiaomi Mi 10T Pro is compatibel met een groot aantal frequenties en op het 5G-gedeelte dekt de telefoon 10 frequenties. Op dit moment is 5G nog niet wijdverbreid en zijn er nog steeds vragen over welke frequenties het meest gebruikt zullen worden. Dus het kiezen van een 5G-telefoon brengt vandaag de dag een risico met zich mee als het maar een paar frequenties dekt, wat niet het geval is met de Mi 10T Pro. [b][b]
4G frequencies : B1 (2100), B2 (1900), B3 (1800), B4 (1700/2100 AWS 1), B5 (850), B7 (2600), B8 (900), B20 (800), B28 (700), B32 (1500), B38 (TDD 2600), B40 (TDD 2300), B41 (TDD 2500)
5G frequencies : n1 (2100), n3 (1800), n7 (2600), n8 (900), n20 (800), n28 (700), n38 (2600), n41 (2500), n77 (3700), n78 (3500)
Bluetooth : Bluetooth 5.1 LE
SAR / Hoofd : 0.574
SAR / lichaam : 0.996
Aantal metingen : 1071
Gemiddeld signaal (referentie) : -90.61
Gemiddeld signaal (telefoon) : -94.03
Gemiddelde afwijking referentie/telefoon : -3.42
Min/Max-signaal (referentie) : -88 / -94
Min/Max-signaal (telefoon) : -94 / -96
Kies je land om te controleren of je telefoon compatibel is:


Met de onderstaande frequenties kun je zien of deze telefoon compatibel is met je provider of dat je deze kunt gebruiken waar je op vakantie gaat.


Signaal 4G (voor december 2020)[b]De capaciteit om het netwerk correct op te pikken is een essentieel element voor een telefoon, maar het wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te pikken te meten, voer ik een groot aantal metingen uit op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. Deze metingen worden dus onder reële omstandigheden uitgevoerd en niet in een laboratorium, ze zijn niet wetenschappelijk maar geven een goede indicatie van de prestaties. [b][b]Gevoeligheidsclassificatie van netwerksignaal
Telefoon getest:Gemiddeld signaal (dBm)Aantal metingen:
Xiaomi Mi 9t Pro-881600
Xiaomi Redmi Note 5-91.305600
Xiaomi Mi 9 Lite-93788
Samsung Galaxy A70-94.5111975
Nokia 5.3-94.98531
Realme 6-95.142301
Xiaomi Redmi Note 8 Pro-95.9221599
Xiaomi Mi A3-95.951000
Huawei Y6 2019-95.951199
Doogee S58 Pro-96.22856
Redmi 9a-96.481000
Meizu Note 9-96.68937
Motorola G8 Power-96.881032
Xiaomi Redmi Note 7-97.011430
Redmi 9c-97.041000
Umidigi S3 Pro-97.131200
Xiaomi Redmi Note 8-97.34879
Samsung Galaxy A21s-97.781000
Umidigi F1-97.82298
Ulefone Armor 7e-98.71000
Xiaomi Mi Note 10 Lite-991000
Honor 9x-99.14899
Xiaomi Redmi Note 9s-99.41860
Poco F2 Pro-99.81247
Xiaomi Redmi Note 9-100.791785
Xiaomi Mi 10 Lite 5g-100.881198
Poco X3-101.19821
Umidigi F2-101.47712
[b][b]Signaal 4G (vanaf december 2020)[b]Ik heb besloten om de methode voor het meten van het netwerk te veranderen omdat ik merkte dat de configuratie van het mobiele netwerk in de loop van de tijd verandert. Dit maakt het moeilijker om telefoons te vergelijken omdat de omstandigheden niet meer exact hetzelfde zijn.[b][b]Om dit probleem te voorkomen, heb ik een apparaat opgezet dat 24 uur per dag een tiental parameters van het mobiele netwerk opvangt (bv.: cel id, rssi, rsrq, snr, frequentie,...). Ik plaats dan de telefoon naast het toestel gedurende 24 tot 48 uur met dezelfde metingen, zodat ik ze kan vergelijken.[b][b] Overzicht van de geteste telefoons met deze methode[b][b]
Telefoon getest:MetingenGemid. signaal (ref)Gemid. signaal (phone)Min/Max (ref)Min/Max (phone)
Samsung Galaxy S10+457-93.06-97.39-89 / -98-97 / -99
Xiaomi Mi 9t Pro669-93.69-95.84-90 / -95-92 / -98
Poco F2 Pro1438-91.02-94.99-89 / -94-94 / -96
Xiaomi Mi 10 Lite 5g1645-90.77-95.02- 88 / -98-95 / -100
Poco X3821-94.89-103.19-91 / -97.7-101 / -104
Umidigi Bison2343-92.71-96.46-90 / -99-94 / -102
Oukitel C211101-92.04-94.99-90 / -97-92 / -95
Poco M31116-92.09-91.74-88 / -98-90 / -99
Xiaomi Mi 10t Pro1071-90.61-94.03-88 / -94-94 / -96
Umidigi A9 Pro981-90.40-94.01-88 / -95-93 / -95
Redmi Note 9t1201-92.149-91.71-90 / -97-91 / -97
[b][b]Er is nog geen 5G commercieel netwerk in België op het moment van deze test, dus ik zal de gevoeligheid van het netwerk in 4G testen.[b][b]Ik heb meer dan 1000 metingen gedaan en ik heb met de Xiaomi Mi 10T Pro een gemiddeld signaal van -94,03 dBm verkregen, terwijl ik met mijn meetapparaat een gemiddeld signaal van -90,61 heb verkregen. Het verschil van 3,42 dB zit in het gemiddelde, dus de Xiaomi Mi 10T Pro heeft een netwerkgevoeligheid in het gemiddelde. Ik heb al meerdere malen gemerkt dat de prijs helaas geen garantie geeft op de netwerkgevoeligheid. Ik heb dezelfde opmerking gemaakt bij andere merken.[b][b]Het gemeten signaal laat kleinere afwijkingen zien dan de meter, de Xiaomi cirkel in de onderstaande grafiek is bijna perfect waar de meter veel meer netschommelingen detecteert.[b][b]
[b][b][b][b]Download/Upload snelheid[b]Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.[b]Top 10 - snelheidsrangschikking tijdens downloaden
1. Samsung Galaxy S20 D:351Mbps U: 20Mbps
2. Poco X3 D:232Mbps U: 55Mbps
3. Xiaomi Mi 10 Lite 5g D:223Mbps U: 52Mbps
4. Poco F2 Pro D:207Mbps U: 53Mbps
5. Xiaomi Mi Note 10 Lite D:153Mbps U: 68Mbps
6. Xiaomi Mi A3 D:150Mbps U: 60Mbps
7. Xiaomi Redmi Note 9s D:150Mbps U: 60Mbps
8. Xiaomi Mi 8 Lite D:149Mbps U: 60Mbps
9. Samsung Galaxy A21s D:147Mbps U: 51Mbps
10. Huawei Y6 2019 D:145Mbps U: 61Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:30
Positie van deze smartphone in de ranglijst:0/30

Let op: de theoretische maximale snelheid van een telefoon wordt vaak beperkt door de configuratie van het mobiele netwerk en de congestie van het netwerk op het moment van de meting. Dus misschien kun je een hogere snelheid halen op een ander netwerk
[b][b]

Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.[b]
Wifi frequenties : 802.11a , 802.11b , 802.11g , 802.11n , 802.11n 5GHz , 802.11ac, WiFi 6 (802.11ax)
Signaal / dicht : -18
Signaal / afstand : -65
Wifi-signaal[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b][b]Top 10 - rangschikking van wifi-gevoeligheid
1. Poco F2 Pro -11dBm
2. Samsung Galaxy A21s -13dBm
3. Redmi Note 9t -15dBm
4. Poco X3 -17dBm
5. Xiaomi Mi 10t Pro -18dBm
6. Xiaomi Redmi Note 9s -18dBm
7. Xiaomi Redmi Note 8 Pro -19dBm
8. Xiaomi Mi Note 10 Lite -19dBm
9. Xiaomi Mi 10 Lite 5g -19dBm
10. Xiaomi Redmi Note 8 -19dBm

Aantal smartphones in de ranglijst:36
Positie van deze smartphone in de ranglijst:5/36

[b]Download/Upload snelheid[b]Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.[b]Top 10 - Ranglijst van wifi-downloadsnelheden
1. Samsung Galaxy S20 351Mbps
2. Poco F2 Pro 341Mbps
3. Redmi Note 9t 332Mbps
4. Xiaomi Redmi Note 8 Pro 319Mbps
5. Umidigi Bison 306Mbps
6. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 300Mbps
7. Xiaomi Mi 8 Lite 260Mbps
8. Poco X3 251Mbps
9. Xiaomi Redmi Note 7 250Mbps
10. Umidigi F1 220Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:35
Positie van deze smartphone in de ranglijst:0/35

Opmerking: ik heb een 400 Mbps-lijn en een modem die hogere snelheden kan leveren, maar ik weet nooit zeker hoeveel bandbreedte er beschikbaar is als ik een test doe.
[b]

GPS-prestaties

[b]Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en maak ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert de GPS het signaal om aan de weg te blijven hangen niet kunstmatig, het heeft geen markeringen, zodat je de werkelijke positie kunt zien. Ik gebruik dan een applicatie om de nauwkeurigheid van het signaal te meten. Nog niet beschikbaar / getest[b][b][b]Top 10 - GPS-nauwkeurigheidsclassificatie
1. Oukitel C21 1m
2. Redmi 9a 1m
3. Xiaomi Redmi Note 9 1m
4. Redmi 9c 2m
5. Umidigi Bison 2m
6. Redmi Note 9t 2m
7. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 3m
8. Xiaomi Mi 10t Pro 3m
9. Umidigi A9 Pro 3m
10. Samsung Galaxy A21s 4m

Aantal smartphones in de ranglijst:12
Positie van deze smartphone in de ranglijst:8/12

Opmerking: een nauwkeurigheid van 3 meter of minder kan eenvoudig worden gecorrigeerd door een goede GPS-applicatie. De telefoonprestaties spelen ook een rol bij de snelheid waarmee je scherm wordt bijgewerkt, dus de nauwkeurigheid kan in het gedrang komen door een te trage weergave.
[b]

Batterijduur

Capaciteit : 5000
W max : 33
Autonomie (100% helderheid) : 724
Oplaadtijd : 175
Vanaf maart 2020 heb ik mijn subjectieve batterijtest vervangen door een technische test om het werkelijke gedrag van de batterij beter te kunnen meten. Nu test ik de autonomie en de oplaadtijd onder absoluut identieke omstandigheden. Ik voer verschillende metingen uit, zodat deze test alleen al enkele dagen duurt en ik de telefoon voor niets anders kan gebruiken.

Batterijduur - methodologie
Om de levensduur van de batterij te testen, meet ik het batterijverbruik elke minuut in strikt identieke omstandigheden om telefoons te kunnen vergelijken en ook om je in staat te stellen je telefoon in dezelfde omstandigheden te evalueren. Ik sluit elke invloed uit van toepassingen die de meting zouden kunnen verstoren. De autonomie is niet lineair, de batterij ontlaadt zich soms veel sneller aan het einde. Dit is een frustrerend fenomeen, maar met mijn metingen weet je of je snel een oplader moet vinden.

Batterijduur
De batterij van de Xiaomi Mi 10T Pro heeft een capaciteit van 5000 mAh en is ontladen van 100% tot 1% in 724 minuten met 100% helderheid, hij is ontladen van 100% tot 1% in met 50% helderheid. Op deze manier krijg ik een gemiddelde ontlaadsnelheid van % per minuut bij 100% lichtsterkte en % per minuut bij 50% lichtsterkte, het verbruik is dus mA per minuut bij 100% lichtsterkte en bij 50% lichtsterkte. Om de efficiëntie van de telefoon en de invloed ervan op de batterij te kunnen vergelijken, moet je de (of 50%) score vergelijken met die van andere smartphones, het cijfer moet zo laag mogelijk zijn.

Laadtijd - methodologie
Om de oplaadtijd te testen, gebruik ik altijd dezelfde lader met dezelfde kabel. Ik meet de oplaadtijd minuut voor minuut om de evolutie van de lading en de oplaadsnelheid te zien. De laadsnelheid van een batterij is niet lineair, maar vaak sneller aan het begin en langzamer aan het einde. De lader is compatibel met snel laden.

Laadtijd
De accu van het Xiaomi Mi 10T Pro heeft een capaciteit van 5000 mAh en is opgeladen van 1% tot 100% in 175 minuten. Dit geeft me een gemiddelde laadsnelheid van % per minuut en dus een toename van mA per minuut. Om de prestaties van de Xiaomi Mi 10T Pro te vergelijken met andere telefoons, moet je de per minuut score gebruiken, deze score moet zo hoog mogelijk zijn.

In het bijzonder: de laadsnelheid is niet altijd lineair, de onderstaande grafiek geef je een indicatie van het gedrag van de batterij.

De volgende tabel geeft een overzicht van de geteste telefoons met de technische accutest, ze zijn gerangschikt in volgorde van efficiëntie. Een hogere batterijcapaciteit zou logischerwijs moeten resulteren in een hogere levensduur van de batterij, maar dat is niet altijd het geval en het geeft geen indicatie van de efficiëntie van een telefoon.

SmartphoneCapaciteit (mAh)Levensduur (minuten)EfficiëntiescoreLevensduur (minuten) / 50%Efficiëntiescore / 50%Laadtijd.Laden score
Oukitel C214000497.008.051324.003.02167.0023.95
Honor 9x4000770.005.191333.003.00151.0026.49
Nokia 5.34000549.007.291096.003.65199.0020.10
Samsung Galaxy S204000565.007.081217.003.29136.0029.41
Umidigi A9 Pro4150552.007.521562.002.66112.0037.05
Xiaomi Mi 10 Lite 5g4160749.005.551541.002.70163.0025.52
Realme 64300704.006.111104.003.89162.0026.54
Poco F2 Pro47001150.004.091536.003.06180.0026.11
Redmi 9c5000656.007.621915.002.61170.0029.41
Umidigi Bison5000550.009.091471.003.40238.0021.01
Redmi Note 9t5000766.006.532054.002.43148.0033.78
Redmi 9a5000694.007.201902.002.63195.0025.64
Motorola G8 Power5000912.005.482792.001.79311.0016.08
Samsung Galaxy A21s5000729.006.861283.003.90166.0030.12
Xiaomi Redmi Note 95020650.007.721808.002.78162.0030.99
Xiaomi Redmi Note 9s5020663.007.571876.002.68224.0022.41
Umidigi F25150927.005.561854.002.78299.0017.22
Poco X35160653.007.901654.003.12181.0028.51
Doogee S58 Pro5180845.006.131908.002.71177.0029.27
Xiaomi Mi Note 10 Lite5260827.006.361609.003.27208.0025.29
Ulefone Armor 7e5500768.007.161140.004.82179.0030.73
Poco M36000842.007.131898.003.16217.0027.65

helpHoe lees je deze cijfers?
De batterijcapaciteit is een belangrijk element bij het bepalen van de autonomie van een telefoon, maar het is niet de enige factor. Een telefoon met een grote batterij kan een kortere batterijduur hebben als hij meer stroom verbruikt. Als ik een voorbeeld uit het dagelijks leven zou moeten nemen, zou ik het universum van de auto gebruiken. Als een auto een grote brandstoftank heeft, zou hij een langere afstand moeten kunnen rijden, tenzij het gemiddelde brandstofverbruik hoger is. De score voor de efficiëntie van de batterij werkt op dezelfde manier, hij moet zo laag mogelijk zijn en staat voor het energieverbruik van de telefoon. Deze verschillen in efficiëntie zijn vaak gerelateerd aan de helderheid van het scherm, grote heldere schermen hebben de neiging om meer energie te verbruiken en zelfs als ze een grote batterij hebben, zal hun bereik korter zijn.

samengevat Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.[b]

Hardware

Selfie / resolutie : 20
Selfie / sensor : Samsung S5K3T2
Resolutie : 108
Sensor : Samsung Bright S5KHMX
mm wide angle : 6.72mm
De Xiaomi Mi 10T Pro is uitgerust met een 108 miljoen pixel Samsung Bright S5KHMX sensor. Deze sensor werd voor het eerst uitgebracht met de Xiaomi Mi Note 10, dus het is geen nieuwe sensor, maar het is altijd beschouwd als een van de beste sensoren. Ik had nog niet de kans gehad om het te testen, dus ik zal het eindelijk kunnen vergelijken met de andere sensoren die ik tot nu toe heb getest.[b][b]Telefoons uitgerust met de Samsung Bright S5KHMX zijn vaak duurder dan de telefoons die worden verkocht met high-end Sony-sensoren. Misschien is deze Mi 10T Pro daarom wel zo duur.[b][b]Standaard app[b]Xiaomi's fototoepassing is met MIUI 12 sterk verbeterd. Ik vind dat Xiaomi's fotoapplicatie te druk is geworden met de vele mogelijkheden. Het hoofdmenu is vereenvoudigd en het is mogelijk om de menu-items aan te passen om alleen datgene te behouden waarin u geïnteresseerd bent. De optie "Meer" is een "catch-all" geworden waarin u alle extra opties vindt zoals: nachtmodus, slow motion modus, versnelde modus, documentmodus, vlog-modus, pro-modus, ...[b][b]De Xiaomi Mi 10T Pro is ook compatibel met Gcam, dus ik zal het verkregen resultaat vergelijken met de Xiaomi applicatie om te zien of Gcam erin slaagt de kwaliteit van de foto's te verhogen.[b][b][b]

Fotokwaliteit

Foto test / studio[b]
[b][b]Ik was benieuwd of de Samsung 108 miljoen pixel sensor goed belichte foto's zou produceren in de studio, aangezien Samsung sensoren over het algemeen niet erg goed zijn voor deze oefening.[b][b]Helaas zal deze sensor de trend van andere modellen volgen door licht onderbelichte beelden te leveren. Samsung sensoren lijken moeite te hebben met het vinden van de juiste belichting bij blootstelling aan kunstlicht.[b][b]Afgezien van de belichting, merk ik ook een nogal brutale onscherpte toepassing op, die de scherptediepte sterk vermindert. Als ik mijn foto's in de studio neem, focus ik op de koplampen en hier zie ik dat de focus op de deur was. Dit gebied is dus zeer scherp, maar de rest van het beeld wordt snel onscherp.[b][b]Ik heb de normale modus, de AI-modus, de HDR-modus, de 108 miljoen pixel-modus, de nachtmodus en de pro-modus met RAW-formaat getest. Ik krijg het beste resultaat in de pro-modus, maar het gebruik van de pro-modus corrigeert deze te agressieve onscherpte niet.[b][b]
[b][b]Het probleem van onderbelichting is minder uitgesproken dan bij andere Samsung sensoren, het vormt voor mij niet echt een probleem. De toepassing van kunstmatige onscherpte is echter veel problematischer, omdat deze niet lijkt in te gaan op mijn verzoek om scherp te stellen op de voorkant van de auto. Een groot deel van het beeld bevindt zich dus in het onscherpe gebied. Dit probleem hoeft geen probleem te zijn voor landschapsfoto's, maar als je voorwerpen van dichtbij fotografeert, moet je er wel aandacht aan besteden.[b][b][b][b][b]Foto test / zon[b]
[b][b]De test in de studio had me een beetje perplex doen staan over de technische kwaliteiten van de Samsung sensor. Buiten en onder de zon is de waarneming gelukkig heel anders. [b][b]Standaard worden de foto's gemaakt in een enigszins vreemd formaat tussen 16:7 en 16:8. Voor landschappen is dit niet zo'n probleem, maar als je niet oplet, kun je foto's in het verkeerde formaat nemen en je dat pas realiseren als je de foto's later bekijkt.[b][b]Onder de zon is er duidelijk geen probleem meer van onderbelichting, het beeld is zeer helder en rijk aan details, het dynamisch bereik is ook vrij groot omdat zeer heldere gebieden naast zeer donkere gebieden liggen zonder in onder-/overbelichting te vervallen. De lichte blauwtinten neigen ongetwijfeld iets te veel naar cyaan en de kleurtemperatuur is iets te laag naar mijn smaak, maar het is niet storend.[b][b]
[b]Als ik de groothoeksensor op dezelfde plaats en op hetzelfde moment gebruik, krijg ik een heel ander resultaat. Het beeld is veel minder precies, sommige gebieden hebben scherpte verloren. De kleurtemperatuur is hier een beetje te warm in vergelijking met de hoofdsensor. De kleuren wijken ook af van de werkelijkheid, de lucht neemt soms een beetje vreemde kleuren aan en de chromatische aberratie is duidelijk zichtbaar. De foto is niet onaardig, maar is technisch niet van een hoog kwaliteitsniveau.[b][b]Als ik overschakel naar de 108 miljoen pixels modus, krijg ik een zeer gedetailleerd beeld met een meer correcte en neutrale kleuring. De foto is ook veel groter, deze foto neemt meer dan 40 Mb in beslag, de Xiaomi Mi 10T Pro heeft geen moeite om foto's van deze grootte te maken in tegenstelling tot minder presterende telefoons. Het voordeel van de 108 miljoen pixels is juist de rijkdom aan details, dus het loont in termen van opslag.[b][b]De 108 megapixel-modus levert hier zeer goede foto's, maar ik denk niet dat deze foto's echt beter zijn dan wat een Poco F2 Pro of een Samsung Galaxy S20 kan leveren. De foto's zijn gedetailleerder, maar het verschil is niet enorm. [b][b]Ik heb een lange reeks foto's genomen met soms verschillende instellingen om te laten zien waartoe deze sensor in staat is. Op sommige foto's die in een bos zijn genomen, is duidelijk te zien hoe het dynamisch bereik de verschillen in belichting opvangt zonder dat details verloren gaan.[b][b]De handmatige modus kan RAW-bestanden produceren en gezien de gedetailleerdheid van het beeld kunt u uw creativiteit de vrije loop laten om echt opvallende foto's te maken.[b][b][b][b][b]Foto test / bewolkt[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b][b]Test foto / nacht[b]
[b][b]De Xiaomi Mi 10T Pro beschikt over een nachtmodus waarmee meerdere foto's die op verschillende belichtingsniveaus zijn genomen, over elkaar heen kunnen worden gelegd om een helder verlichte foto te produceren. Dit komt vaak voor en ik vind dat het goede nachtopnames oplevert. De Xiaomi Mi 10T Pro doet het zelfs heel goed zonder nachtmodus omdat de hoofdsensor in staat is om zonder hulp nachtopnames te maken en het resultaat is behoorlijk goed. De foto's zijn gedetailleerd, de kleuren zijn goed verzadigd en ik zie geen digitale ruis, de lucht is zelfs zo donker dat er soms een ster verschijnt.[b][b]
[b][b]De groothoeksensor doet het ook 's nachts erg goed, want meestal zijn de foto's die door groothoeksensoren worden gemaakt 's nachts onbruikbaar, maar dat is bij deze Xiaomi verre van het geval. De kleurtemperatuur is iets te warm maar de weergave is vrij aardig, het beeld is minder gedetailleerd dan met de hoofdsensor maar dit is niet al te zichtbaar en een vervorming van het beeld is zichtbaar. Dit is waarschijnlijk een van de beste sensoren van dit type die ik heb kunnen testen en nogmaals, ik had de nachtmodus niet nodig om goede foto's te maken.[b][b]
[b][b]De 108 miljoen pixel-modus doet het ook erg goed voor dit soort foto's, de mate van detail is zeer indrukwekkend omdat de bewerking die wordt toegepast op nachtopnamen vaak een negatief effect heeft op de details. Het niveau van detail in deze foto is echt uitstekend.[b][b][b][b][b]

Videokwaliteit

Stabilisatie[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b]Video normale conditiesNog niet beschikbaar / getest[b][b]Video low light[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Audiokwaliteit

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.[b]
Frequency Response[b]Deze test is bedoeld om te testen of het toestel in staat is alle frequenties correct te reproduceren. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om op alle frequenties een goed geluid te zien, is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen. Nog niet beschikbaar / getest[b][b]Dynamisch bereik[b]Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus te spelen te testen. Ook hier moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de referentie staan.Nog niet beschikbaar / getest[b][b]Geluidsniveau[b]Deze test heeft tot doel te bepalen of het geteste apparaat in staat is om geluiden zonder veel ruis te reproduceren. Een hoge score duidt op een lage parasietendruk, een lagere score duidt op een hogere aanwezigheid van parasieten.Nog niet beschikbaar / getest[b][b]Concertopname[b]Het doel van deze test is om de opnamekwaliteit van de telefoon te meten wanneer er veel omgevingsgeluiden zijn. Omdat ik niet elke keer als ik een telefoon test de mogelijkheid heb om naar een concert te gaan, simuleer ik het geluid van een concert in een gesloten omgeving.Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven. [b]
Screen grootte : 6.67
Resolutie : 1080x2400
Ratio : 20:9
Type : LCD IPS
% oppervlakte : 85
dE wit : 1.5
dE rood : 0.6
dE groen : 0.4
dE blauw : 1.1
dE geel : 1.2
dE cyan : 0.5
dE magenta : 0.5
Wit temperatuur : 6663
Contrast : 1328:1
Helderheid : 530
Colorimetrie[b]De Xiaomi Mi 10T Pro is uitgerust met een IPS LCD scherm waar de meeste telefoons die verkocht worden voor meer dan 500€ zijn uitgerust met een Amoled scherm. Waarom is dit een probleem? Geamoldeerde schermen bieden een veel beter contrast dan LCD-schermen, de zwarten zijn echt zwart, terwijl bij een LCD-scherm het zwart altijd een beetje grijs zal zijn. Op dit prijsniveau vind ik het niet normaal om zo'n scherm te hebben.[b][b]
[b][b]Het LCD-scherm van de Xiaomi Mi 10T Pro is daarentegen zeer goed gekalibreerd, mits het scherm in de "normale" modus wordt geschakeld. Ik heb een dE van 0,82, het is een van de beste scores die ik ooit heb gekregen. Het wit is bijna perfect met 6663K (perfect = 6500k), het is vrij zeldzaam.[b][b]Op dit prijsniveau had ik niet minder verwacht, maar ik herhaal, ik begrijp de keuze van Xiaomi niet omdat de Xiaomi Mi 10 Lite is uitgerust met een Amoled scherm voor minder dan 300€, dit scherm biedt hetzelfde niveau van colorimetrie als deze Mi 10T Pro, maar met een veel beter contrast.[b][b][b]Top 10 - rangschikking van de beste schermen op basis van colorimetrie
1. Xiaomi Mi 10 Lite 5g dE = 0.73
2. Xiaomi Mi 10t Pro dE = 0.83
3. Xiaomi Redmi Note 8 dE = 1.2
4. Samsung Galaxy S20 dE = 1.4
5. Poco M3 dE = 1.4
6. Xiaomi Mi 9 Lite dE = 1.46
7. Xiaomi Redmi Note 9s dE = 1.47
8. Honor 9x dE = 1.5
9. Poco F2 Pro dE = 1.73
10. Xiaomi Mi Note 10 Lite dE = 1.91

Aantal smartphones in de ranglijst:36
Positie van deze smartphone in de ranglijst:2/36

Let op: het colorimetrische verschil wordt gemeten in dE. Na drie uur zal het menselijk oog een colorimetrisch verschil waarnemen, dus de dE moet het laagst zijn. De tests zijn allemaal uitgevoerd met een colorimetrische sonde.
[b]Helderheid / Contrast[b]Ik heb een helderheid van 530 cd/m² gemeten met mijn sonde, ik heb de zonnestand geactiveerd maar ik denk dat het scherm iets hoger kan gaan. Ik had geen lichtbron die sterk genoeg was om ervoor te zorgen dat de helderheid maximaal was.[b][b]Met dit helderheidsniveau kunt u het display zonder problemen buiten gebruiken.[b][b]Lichtabsorptie/Reflectie[b]Het scherm van de smartphone reflecteert het licht en maakt er soms een echte spiegel van. Dit spiegeleffect maakt het moeilijker om te lezen. [b][b]De onderstaande absorptie-index geeft het percentage van het door het scherm geabsorbeerde licht aan. De leesbaarheid van een scherm is beter wanneer de absorptie-index hoog is.[b][b]
Telefoon getest:% lichtabsorptie
Samsung Galaxy S10+58
Xiaomi Mi 9T Pro52
Honor 9x65
Redmi Note 9s55
Motorola G8 Power60
Realme 654
Umidigi F248
Poco F2 Pro52
Redmi Note 956
Xiaomi Mi Note 10 Lite53
Samsung Galaxy S2047
Samsung Galaxy A21s53
De geteste telefoons hebben een gemiddelde absorptiegraad van54 %

Biometrie

Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Besturingssysteem

[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Accessoires Xiaomi Mi 10T Pro

Om nog meer te genieten van je ervaring met je smartphone bied ik links naar allerlei accessoires die je misschien handig vindt

Beschermhoes / koffer xiaomi mi 10t pro
Screen beschermfolie xiaomi mi 10t pro
Geheugenkaart xiaomi mi 10t pro
USB-kabel / oplader xiaomi mi 10t pro
Koptelefoon xiaomi mi 10t pro
Fietsenrek xiaomi mi 10t pro

Vergelijk Xiaomi Mi 10T Pro met de anderen

Ik heb voor elke test een score van 1 tot 10 toegekend die de sterke en zwakke punten van een product bepaalt. Ik gebruik 0 voor criteria die (nog) niet zijn getest. Een score van 1 tot 3 duidt op slechte prestaties (en ja, dat is ook zo), een score van 4 tot 6 duidt op gemiddelde prestaties, een score van 7 tot 8 duidt op goede prestaties en een score van 9 en 10 duidt op uitzonderlijke prestaties. .
De score wordt berekend op basis van mijn metingen en als er geen metingen zijn, is het een subjectieve mening op basis van mijn ervaring.

De scores zijn niet statisch, ze veranderen in de loop van de tijd omdat de prestaties van nieuwe producten veranderen en hiermee moet rekening worden gehouden.

Xiaomi Mi 10T Pro
Afwerking kwaliteit86.00
Batterijprestaties08.00
CPU-prestaties96.5
GPU-prestaties96.5
Schermkwaliteit87.00
foto kwaliteit05.00
Video kwaliteit05.00
Wi-Fi-prestaties07.00
Mobiele downloadsnelheid05.00
Gevoeligheid van het mobiele netwerk06.00
Frequentiebereik77.00
Geluidskwaliteit86.00
GPS-prestaties06.00
Besturingssysteem88.00
Totale score5789
Wereldwijde ranglijst
1. Samsung Galaxy S20 112 / 140
2. Poco F2 Pro 111 / 140
3. Samsung Galaxy S10+ 107 / 140
4. Xiaomi Mi 9t Pro 106 / 140
5. Poco X3 102 / 140
6. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 101 / 140
7. Xiaomi Mi Note 10 Lite 101 / 140
8. Redmi Note 9t 100.5 / 140
9. Xiaomi Redmi Note 8 Pro 100 / 140
10. Xiaomi Mi 9 Lite 98 / 140
11. Xiaomi Redmi Note 9s 98 / 140
12. Xiaomi Redmi Note 8 97 / 140
13. Poco M3 95.5 / 140
14. Xiaomi Redmi Note 7 94 / 140
15. Realme 6 93 / 140
16. Umidigi A9 Pro 92 / 140
17. Umidigi Bison 92 / 140
18. Oukitel C21 89.5 / 140
19. Nokia 5.3 89 / 140
20. Xiaomi Mi A3 89 / 140
21. Xiaomi Redmi Note 9 89 / 140
22. Motorola G8 Power 89 / 140
23. Honor 9x 88 / 140
24. Xiaomi Mi 8 Lite 86 / 140
25. Meizu Note 9 86 / 140
26. Xiaomi Redmi Note 5 85 / 140
27. Umidigi S3 Pro 83 / 140
28. Umidigi F2 82 / 140
29. Samsung Galaxy A21s 82 / 140
30. Redmi 9a 81 / 140
31. Redmi 9c 80 / 140
32. Ulefone Armor 7e 80 / 140
33. Doogee S58 Pro 78.5 / 140
34. Honor 8x 78 / 140
35. Umidigi F1 77 / 140
36. Huawei Y6 2019 74 / 140
37. Xiaomi Mi 10t Pro 57 / 70
38. Elephone U5 0 / 0

Test / beoordeling conclusie

[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b]Sterktes[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b][b]Zwaktes[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b][b]Alternatieven voor dit product[b][b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Opmerkingen

Discussieer mee / Stel je vragen

Je reactie wordt na validatie gepubliceerd. Ik reageer in mijn vrije tijd op meer dan 1500 reacties per jaar, dus ik kan niet altijd even snel reageren. Je e-mailadres is niet publiekelijk zichtbaar en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.









Ontvang een e-mail wanneer er een reactie is gepubliceerd