Op deze pagina:
Prijs Xiaomi Mi 11 Lite
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Hardware
Fotokwaliteit
Videokwaliteit
Audiokwaliteit
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Vragen

Vind je dit artikel interessant?
Ik heb geen reclamebudget, ik heb je hulp nodig om meer bezoekers te trekken.
Deel deze pagina
Deel mijn site
Beste nieuwprijs:
263.079 EUR
Zie het aanbod | eBay US

71 andere prijzen verkrijgbaar in andere winkels.

Xiaomi Mi 11 Lite test / review

Xiaomi Mi 11 Lite test / review

Categorie: Tests en beoordelingen

Ik test al 2 jaar smartphones en een van de eerste telefoons die ik testte was de Xiaomi Mi 8 Lite. Deze telefoon had me een zeer goede indruk gegeven, dus kocht ik systematisch elk model in deze reeks, kocht de Mi 9 Lite en meer recentelijk de Mi 10 Lite. Deze Mi 11 Lite is dus de vierde generatie die ik koop. [b][b] De positionering van dit productgamma is gedurende 4 generaties geëvolueerd. De Mi 8 Lite was dicht bij de Redmi Note 5 met een paar dingen om ze uit elkaar te houden. In de loop van de tijd heeft dit productassortiment het premiumbereik bij Xiaomi benaderd en waar een Mi 8 Lite rond de € 200 op de markt werd gebracht, worden de nieuwe modellen boven de € 300 gepositioneerd. Was deze prijsverhoging gerechtvaardigd? Ja, want zelfs met deze hogere prijs blijven deze modellen zeer concurrerend en bieden ze over het algemeen meer dan wat de concurrentie kan bieden in dezelfde prijsklasse. [b][b] Wat heeft deze nieuwe Xiaomi Mi 11 Lite voor ons in petto? De Mi 11 Lit neemt de CPU en GPU van de Redmi Note 10 Pro over met een kleiner scherm, een kleiner gewicht en een kleinere footprint en ik zie een nieuwe fotosensor verschijnen bij de Samsung GW3. De foto en de video zullen sterke elementen zijn van deze nieuwe telefoon. [b][b] De releasedatum is verschillende keren uitgesteld, maar de zaken worden nu duidelijker, de Xiaomi Mi 11 Lite is beschikbaar voor voorverkoop bij Banggood en Aliexpress [b][b] Op Banggood , Ik vond het voor 254 € !! Lanceringsaanbieding op Banggood [b] Op AliExpress lijkt het te zijn gepositioneerd op € 299. op Aliexpress [b][b][b][b]linkWebsite waar ik de Xiaomi Mi 11 Lite gekocht heb: https://s.click.aliexpress.com/e/_AstBSx[b]

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.[b]
Waarin verschillen mijn tests van andere op het web?

- Ik koop de toestellen meestal met mijn eigen geld, de prijs is dus net even belangrijk als voor je!
- Ik bewaar de toestellen minstens enkele weken (soms meer) om te zien wat ze waard zijn in reële omstandigheden.
- Ik beantwoord (indien mogelijk) je vragen om je te helpen beslissen voordat je de toestellen koopt.
- niemand betaalt me om deze reviews te doen, ik ben dus volledig neutraal en onafhankelijk.
- Mijn pagina's zijn niet gevuld met advertenties.


Xiaomi Redmi Note 9 test / review
Xiaomi Mi 10T Pro : test / review
Xiaomi Redmi Note 9T : test / review
Xiaomi Redmi Note 9S test / review / prijs
Samsung Galaxy A52: test / review
Xiaomi Mi 11 Lite test / review
Poco X3 Pro: test / review
OnePlus Nord N100: test / review
Poco F3 Test / Review
Xiaomi Mi Note 10 Lite test / review

Prijs Xiaomi Mi 11 Lite

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Xiaomi Mi 11 Lite van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.[b]
Xiaomi Mi 11 Lite 64GB 6GB Ram (FACTORY UNLOCKED) 6.55" 64MP (Global)...
2021-05-09 13:04
320 USD
Xiaomi Mi 11 Lite - Smartphone 6+64GB, 6,55" AMOLED Dot Display, Snapdragon 732...
2021-05-08 20:35
270 EUR
Xiaomi Mi 11 Lite 128GB 6GB RAM GSM Unlocked Global Version (NEW)...
2021-05-09 13:04
330 USD
Xiaomi Mi 11 Lite 6GB 64GB Handy 6,55” FHD+ AMOLED 64MP NFC Smartphone Global...
2021-05-08 20:26
272 EUR
Xiaomi Mi 11 Lite 6GB 64GB NFC Smartphone Snapdragon 732G Versión Global...
2021-05-08 20:35
299 EUR
Xiaomi Mi 11 Lite 6GB 64GB NFC Smartphone 6,55” Snapdragon 732G Versión Global...
2021-05-07 20:26
279 EUR
[b]
helpBovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

14 april 2021: Xiaomi Mi 11 Lite voorverkoop op Aliexpress [b] 19 april 2021: Ik heb de telefoon ontvangen, de test kan beginnen.[b]

Waarom deze telefoon?

De Mi XX Lite-reeks zit meestal aan de limiet van het budget dat ik mezelf toesta om een telefoon te kopen, maar tot nu toe ben ik nog nooit teleurgesteld geweest. Dit zijn telefoons die ik na mijn tests nooit moeilijk heb kunnen doorverkopen, ze zijn zo gewild dat wanneer ik een advertentie plaats, de telefoon voor het eind van de dag verkocht is.[b][b]De Mi 11 Lite zal waarschijnlijk dezelfde weg volgen. Dit type telefoon neemt een plaats in het middensegment in door een goede afwerking, goede prestaties en soms een paar goede fotoverrassingen te bieden. De Xiaomi Mi 11 Lite zal ook een periscopische zoom bieden, het is de eerste keer dat ik de kans krijg om een telefoon van dit type te testen, ik ben benieuwd hoe het eruit zal zien.[b][b]Mijn aankoop van de Xiaomi Mi 11 Lite zal een blinde aankoop zijn omdat ik het zal kopen zodra het beschikbaar is, het is een van de veilige weddenschappen bij Xiaomi. Dus ik zal waarschijnlijk een van de eersten zijn om het te testen, het zal ook een beetje afhangen van de levertijd.[b][b]

Uitpakken

De overgrote meerderheid van de Xiaomi die ik de afgelopen 6 maanden heb gekocht, was verpakt in hetzelfde type doos, de Mi 11 Lite brengt een beetje verandering met zijn volledig witte doos en glanzende letters. Xiaomi wil deze nieuwe Xiaomi Mi 11 Lite ongetwijfeld anders positioneren. De doos bevat het absolute minimum: de telefoon, een zachte transparante siliconen bescherming, een handleiding, een oplader en een USB-kabel. [b]
Lengte : 160.5
Breedte : 75.7
Dikte : 6.8
Gewicht : 157
Jack uitgang : Neen
Type USB : Type C
Infrarood port : Ja

Eerste configuratie

Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Afwerking

Xiaomi ontleent zijn succes aan de prijs / kwaliteitverhouding, maar dit gaat vaak ten koste van innovatie, omdat ze de neiging hebben om de goede ingrediënten van hun concurrenten te gebruiken om er een telefoon van te maken voor een lagere prijs. De Xiaomi Mi 11 Lite lijkt dezelfde richting te volgen op het type afwerking en de camera na (zie hieronder). De meeste Xiaomi die in de afgelopen 12 maanden zijn uitgebracht, zijn groot en zwaar, en ik heb nogal wat berichten ontvangen van mensen die vanwege de grootte en het gewicht aarzelden om een Xiaomi te kopen. De Xiaomi Mi 11 Lite is vrij groot maar wel erg dun (6,8 mm) en vooral erg licht (157 gram!). Ik denk niet dat ik zo'n lichte telefoon zeker twee jaar heb getest en met zo'n scherm is het een geweldige prestatie! De telefoon is zo licht dat ik het gevoel heb dat ik hem niet in mijn zak heb, het geeft me altijd een beetje stress omdat ik altijd denk dat ik hem ben kwijtgeraakt. [b][b] Naast zijn gewicht, vind ik dat de Mi 11 Lite vrij sterk opvalt van het Redmi-assortiment met een glazen achterkant die het licht bijna als een spiegel reflecteert. De achterkant is over het hele oppervlak perfect glad behalve de fotosensor die iets uitsteekt, maar ook hier steekt de camera slechts enkele millimeters uit. [b][b]
De rand is van plastic maar de integratie met het scherm en de achterkant van de telefoon is soepel. De configuratie van de telefoon is vrij gelijkaardig aan die van de Poco F3, de simkaartlade bevindt zich aan de onderkant van de telefoon en deze vrij compacte lade biedt plaats aan 2 simkaarten of een simkaart en een geheugenkaart in dubbelzijdige modus in plaats van in lengte zoals de meeste telefoons. Er is geen jack output, dit maakt het mogelijk om een dunnere telefoon te produceren. Voor de rest is het een klassieke configuratie met de volume- en startknop aan de rechterkant en dezelfde vingerafdruksensor als de Poco F3. Stereogeluid wordt uitgezonden via een luidspreker aan de onderkant van de telefoon en een ander via de luisterende luidspreker. [b][b]
Het scherm beslaat 85% van het oppervlak, de selfiecamera is linksboven in de vorm van een stoot geplaatst. Ik vind dat deze punch ook best dik is, die van de Poco F3 is veel minder zichtbaar. De randen zijn vrij dun, het is geen randloze telefoon maar het scherm biedt een goede beleving. [b][b] Over het algemeen is het afwerkingsniveau erg goed voor een telefoon van deze prijs, het vereist de basis van het premium Mi 11-model door een ander reflecterend oppervlak op de achterkant te gebruiken. Deze nieuwe Xiaomi Mi 11 Lite volgt de filosofie van de Lite-reeks vrij goed. [b]

Specificaties

[b]De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon.De Xiaomi Mi 11 lite neemt de technische basis van de Redmi Note 10 Pro (CPU / GPU) maar verschilt op veel andere punten van andere Xiaomi-modellen. Het scherm is kleiner (6,55 inch) en gebruikt een frequentie van 90 Hz (240 Hz voor games). Het is ook qua formaat en gewicht dat deze Mi 11 Lite opvalt, met 157 gram is het een van de lichtste Xiaomi die ik heb kunnen testen. [b][b] De Xiaomi Mi 11 Lite gebruikt UFS 2.2-geheugen, dit is een stap terug ten opzichte van de Poco x3 Pro die iets minder kost. Ik denk dat ze in plaats daarvan de herinnering aan de Redmi Note 10 Pro hebben overgenomen. [b][b] Er is een 4G- en 5G-versie van deze telefoon en in beide gevallen is de frequentiedekking erg breed. Ik zie dat de GPS ook twee frequenties voor het GPS-netwerk (L1 + L5) en twee frequenties voor Galileo (E1 + E5a) moet dekken. [b][b][b][b]

CPU / GPU Prestatie

CPU : Qualcomm Snapdragon 732G
GPU : Qualcomm AdreNeen 618
Geheugen (RAM) : 6 - 8Gb
Opslagcapaciteit : 64 Gb - 128 Gb
[b][b]De Xiaomi Mi 11 Lite is uitgerust met een Qualcomm Snapdragon 732G-processor voor de 4G-versie en een Qualcomm Snapdragon 780G voor de 5G-versie. Deze twee versies vallen niet in dezelfde categorie, de 732G is een middenklasse processor die ook wordt gebruikt in de Redmi Note 10 Pro waar de 780G een high-end processor is die voor het eerst met de Mi 11 Lite wordt uitgebracht. Bij de laatste kan men een prestatie verwachten op het niveau van een Poco F3. [b][b] De Xiaomi Mi 11 Lite is uitgerust met een Qualcomm Adreno 618 grafische chipset (identiek aan de Redmi Note 10 Pro) in zijn 4G-versie en een Qualcomm Adreno 642 voor zijn 5G-versie. Ook hier is het verschil tussen beide vrij groot, de 5G-versie zou ongeveer 600.000 punten moeten scoren op Antutu terwijl de 4G-versie 300.000 punten zou moeten halen. [b][b][b]

Benchmark Antutu/3DMark

Ik kreeg een score van iets meer dan 290.000 punten met Antutu en deze score is bijna identiek aan wat ik kreeg voor de Redmi Note 10 Pro. De Xiaomi Mi 11 Lite gebruikt dezelfde CPU en GPU als de Redmi, dus het is niet verrassend om zeer vergelijkbare prestaties te vinden. Dit is een vrij typische score voor de middenklasse bij Xiaomi, de Mi 11 Lite is een veelzijdige telefoon waarmee je de meeste games kunt spelen (soms met een compromis op grafisch niveau) en elke applicatie kunt gebruiken. Wil je meer prestatie voor dezelfde prijs, dan moet je voor het Poco-assortiment gaan. [b]
Antutu score : 290791
Antutu CPU : 99032
Antutu GPU : 78505
Antutu UX : 60753
Antutu Mem : 52501
[b]Top 10 - prestatieclassificatie op basis van Antutu
1. Oppo Find X2 Pro - 605184
2. Oneplus 8t - 595000
3. Poco F3 - 589677
4. Xiaomi Mi 10t Pro - 581650
5. Oneplus 8 Pro - 579417
6. Xiaomi Mi 10 - 579114
7. Poco F2 Pro - 569559
8. Samsung Galaxy S20 Fe - 565000
9. Samsung Galaxy S20 - 503905
10. Poco X3 Pro - 486466

Aantal smartphones in de ranglijst:123
Positie van deze smartphone in de ranglijst:35/123

Opmerking: deze ranglijst bevat alleen de telefoons die ik heb getest en enkele andere die ik ter referentie heb toegevoegd.
[b]Gaming[b]Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten. De Xiaomi Mi 11 Lite biedt voldoende prestaties om een goede game-ervaring te bieden in PUBG Mobile in HD-modus. De game is perfect vloeiend, ik heb geen vertragingen ondervonden en de texturen worden vrij snel geladen. Voor Fortnite daarentegen lukt het de Xiaomi Mi 11 Lite niet altijd om een goede game-ervaring te bieden. Het grafische niveau was te hoog voor een goede game-ervaring, we kunnen duidelijk zien vertragingen waar het beeld bevriest. Om een goede ervaring te garanderen, moet het aantal details worden verminderd, maar voor een redelijk vergelijkbare Antutu-prestatie doet de Poco X3 Pro het veel beter met Fortnite dan deze Xiaomi Mi 11 Lite.[b]

Netwerkprestatie

De Xiaomi Mi 11 lite in 4G-versie ondersteunt een breed scala aan frequenties waardoor je hem overal in Europa kunt gebruiken. De 5G-versie biedt ook een brede dekking van 14 frequenties die ook alle Europese landen zouden moeten dekken.[b]
3G frequenties : B1 (2100), B2 (1900), B4 (1700/2100 AWS A-F), B5 (850), B8 (900)
4G frequencies : B1 (2100), B2 (1900), B3 (1800), B4 (1700/2100 AWS 1), B5 (850), B7 (2600), B8 (900), B12 (700), B13 (700), B17 (700), B20 (800), B28b (700), B28a (700), B32 (1500), B38 (TDD 2600), B40 (TDD 2300), B41 (TDD 2500), B66 (1700/2100)
5G frequencies : n1 (2100), n3 (1800), n5 (850), n7 (2600), n8 (900), n20 (800), n28b (700), n28a (700), n38 (2600), n40 (2300), n41 (2500), n66 (1700), n71 (600), n77 (3700), n78 (3500)
Bluetooth : Bluetooth 5.2 LE
Volte : Ja
VoWifi : Ja
NFC : Ja
Aantal metingen : 2875
Gemiddeld signaal (referentie) : -91.36
Gemiddeld signaal (telefoon) : -91.49
Gemiddelde afwijking referentie/telefoon : -0.13
Min/Max-signaal (referentie) : -87 / -96
Min/Max-signaal (telefoon) : -90 / -96
Kies je land om te controleren of je telefoon compatibel is:


Met de onderstaande frequenties kun je zien of deze telefoon compatibel is met je provider of dat je deze kunt gebruiken waar je op vakantie gaat.


Signaal 4G (voor december 2020)[b]De capaciteit om het netwerk correct op te pikken is een essentieel element voor een telefoon, maar het wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te pikken te meten, voer ik een groot aantal metingen uit op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. Deze metingen worden dus onder reële omstandigheden uitgevoerd en niet in een laboratorium, ze zijn niet wetenschappelijk maar geven een goede indicatie van de prestaties. [b][b]Gevoeligheidsclassificatie van netwerksignaal
Telefoon getest:Gemiddeld signaal (dBm)Aantal metingen:
Xiaomi Mi 9t Pro-881600
Xiaomi Redmi Note 5-91.305600
Xiaomi Mi 9 Lite-93788
Samsung Galaxy A70-94.5111975
Nokia 5.3-94.98531
Realme 6-95.142301
Xiaomi Redmi Note 8 Pro-95.9221599
Xiaomi Mi A3-95.951000
Huawei Y6 2019-95.951199
Doogee S58 Pro-96.22856
Redmi 9a-96.481000
Meizu Note 9-96.68937
Motorola G8 Power-96.881032
Xiaomi Redmi Note 7-97.011430
Redmi 9c-97.041000
Umidigi S3 Pro-97.131200
Xiaomi Redmi Note 8-97.34879
Samsung Galaxy A21s-97.781000
Umidigi F1-97.82298
Ulefone Armor 7e-98.71000
Xiaomi Mi Note 10 Lite-991000
Honor 9x-99.14899
Xiaomi Redmi Note 9s-99.41860
Poco F2 Pro-99.81247
Xiaomi Redmi Note 9-100.791785
Xiaomi Mi 10 Lite 5g-100.881198
Poco X3-101.19821
Umidigi F2-101.47712
[b][b]Signaal 4G (vanaf december 2020)[b]Ik heb besloten om de methode voor het meten van het netwerk te veranderen omdat ik merkte dat de configuratie van het mobiele netwerk in de loop van de tijd verandert. Dit maakt het moeilijker om telefoons te vergelijken omdat de omstandigheden niet meer exact hetzelfde zijn.[b][b]Om dit probleem te voorkomen, heb ik een apparaat opgezet dat 24 uur per dag een tiental parameters van het mobiele netwerk opvangt (bv.: cel id, rssi, rsrq, snr, frequentie,...). Ik plaats dan de telefoon naast het toestel gedurende 24 tot 48 uur met dezelfde metingen, zodat ik ze kan vergelijken.[b][b] Overzicht van de geteste telefoons met deze methode[b][b]
Telefoon getest:MetingenGemid. signaal (ref)Gemid. signaal (phone)Min/Max (ref)Min/Max (phone)
Samsung Galaxy S10+457-93.06-97.39-89 / -98-97 / -99
Xiaomi Mi 9t Pro669-93.69-95.84-90 / -95-92 / -98
Poco F2 Pro1438-91.02-94.99-89 / -94-94 / -96
Xiaomi Mi 10 Lite 5g1645-90.77-95.02- 88 / -98-95 / -100
Poco X3821-94.89-103.19-91 / -97.7-101 / -104
Umidigi Bison2343-92.71-96.46-90 / -99-94 / -102
Oukitel C211101-92.04-94.99-90 / -97-92 / -95
Poco M31116-92.09-91.74-88 / -98-90 / -99
Xiaomi Mi 10t Pro1071-90.61-94.03-88 / -94-94 / -96
Umidigi A9 Pro981-90.40-94.01-88 / -95-93 / -95
Redmi Note 9t1201-92.149-91.71-90 / -97-91 / -97
Xiaomi Redmi Note 10999-92.35-93.99-88 / -97-92 / -98
Xiaomi Redmi Note 10 Pro877-89.72-90.56- 88 / -92-89 / -95
Poco X3 Pro1876-91.45-92.91-90 / -94-90 / -96
Poco F31382-90.79-94.2-89 / -94-93 / -98
Oneplus Nord N100896-91.23-96.005-88 / - 99-96 / -99
Xiaomi Mi 11 Lite2875-91.36-91.49-87 / -96-90 / -96
[b][b]Ik heb 2875 metingen gedaan in 4G met de Xiaomi Mi 11 Lite, het is meer dan normaal, ik was de telefoon gewoon vergeten en heb hem langer dan verwacht naast mijn testmachine laten liggen. De meting is daardoor nog iets betrouwbaarder dan normaal en het resultaat is echt goed. De Xiaomi Mi 11 Lite maakt gebruik van een Snapdragon X15-modem die ook wordt gebruikt door de Redmi Note 10 Pro. Hoe is dat interessant? Ik had een zeer goede score behaald met de Redmi Note 10 Pro en deze resultaten met de Mi 11 lite bevestigen dat de Snapdragon X15 een goede modem is. [b][b]
De Mi 11 Lite-signalen in de grafiek komen altijd heel dicht bij die van mijn referentieapparaat. Ik kreeg een gemiddeld signaal dat bijna identiek is aan mijn meetapparaat, het is nog niet vaak voorgekomen en het zal de Mi 11 Lite in staat stellen het netwerk goed vast te leggen. Als uw provider het toestaat, zou u 500 tot 600 Mbps moeten kunnen downloaden. De 5G-versie gebruikt een andere modem die ik nog niet heb getest, dus ik weet niet zeker of de netwerkgevoeligheid zo goed is.[b][b][b]Download/Upload snelheid[b]Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.[b]Top 10 - snelheidsrangschikking tijdens downloaden
1. Samsung Galaxy S20 D:351Mbps U: 20Mbps
2. Poco X3 D:232Mbps U: 55Mbps
3. Xiaomi Mi 10 Lite 5g D:223Mbps U: 52Mbps
4. Poco F2 Pro D:207Mbps U: 53Mbps
5. Xiaomi Mi Note 10 Lite D:153Mbps U: 68Mbps
6. Xiaomi Mi A3 D:150Mbps U: 60Mbps
7. Xiaomi Redmi Note 9s D:150Mbps U: 60Mbps
8. Xiaomi Mi 8 Lite D:149Mbps U: 60Mbps
9. Samsung Galaxy A21s D:147Mbps U: 51Mbps
10. Huawei Y6 2019 D:145Mbps U: 61Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:30
Positie van deze smartphone in de ranglijst:0/30

Let op: de theoretische maximale snelheid van een telefoon wordt vaak beperkt door de configuratie van het mobiele netwerk en de congestie van het netwerk op het moment van de meting. Dus misschien kun je een hogere snelheid halen op een ander netwerk
[b][b]

Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.[b]
Wifi frequenties : 802.11a , 802.11b , 802.11g , 802.11n , 802.11n 5GHz , 802.11ac, WiFi 6 (802.11ax)
Download snelheid : 190
Signaal / dicht : -24
Signaal / afstand : -69
Wifi-signaal[b]De Xiaomi Mi 11 Lite gebruikt dezelfde wifi-chipset als de meeste Xiaomi-telefoons in dezelfde prijsklasse (Redmi of Poco), maar toch kreeg ik niet hetzelfde soort resultaat. De gevoeligheid voor het wifi netwerk lijkt minder goed bij deze Mi 11 Lite omdat ik een -24 dBm signaal kreeg bij de router waar ik rond de -15 dBm kom met een Redmi of een Poco. Het kost me meer tijd om te zien of dit een gril is van mijn router of dat het een slechtere prestatie van de telefoon is.[b][b]Top 10 - rangschikking van wifi-gevoeligheid
1. Poco F2 Pro -11dBm
2. Xiaomi Redmi Note 10 Pro -12dBm
3. Samsung Galaxy A21s -13dBm
4. Oneplus Nord N100 -15dBm
5. Poco X3 Pro -15dBm
6. Poco F3 -15dBm
7. Redmi Note 9t -15dBm
8. Poco X3 -17dBm
9. Xiaomi Redmi Note 10 -17dBm
10. Xiaomi Mi 10t Pro -18dBm

Aantal smartphones in de ranglijst:42
Positie van deze smartphone in de ranglijst:22/42

[b]Download/Upload snelheid[b]Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.[b]Top 10 - Ranglijst van wifi-downloadsnelheden
1. Poco F3 398Mbps
2. Poco X3 Pro 389Mbps
3. Xiaomi Redmi Note 10 Pro 367Mbps
4. Samsung Galaxy S20 351Mbps
5. Poco F2 Pro 341Mbps
6. Redmi Note 9t 332Mbps
7. Xiaomi Redmi Note 8 Pro 319Mbps
8. Umidigi Bison 306Mbps
9. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 300Mbps
10. Xiaomi Mi 8 Lite 260Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:41
Positie van deze smartphone in de ranglijst:23/41

Opmerking: ik heb een 400 Mbps-lijn en een modem die hogere snelheden kan leveren, maar ik weet nooit zeker hoeveel bandbreedte er beschikbaar is als ik een test doe.
[b]

GPS-prestaties

[b]Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en maak ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert de GPS het signaal om aan de weg te blijven hangen niet kunstmatig, het heeft geen markeringen, zodat je de werkelijke positie kunt zien. Ik gebruik dan een applicatie om de nauwkeurigheid van het signaal te meten. Ik heb een nauwkeurigheidsniveau van ongeveer 3 meter gemeten met de GPS, het is een gemiddeld nauwkeurigheidsniveau, ik krijg dezelfde nauwkeurigheid met alle telefoons die zijn uitgerust met een Snapdragon CPU, het is noodzakelijk om naar een Mediatek CPU te gaan om betere prestaties te verkrijgen. Ik heb maar één frequentie voor het GPS- en Galileo-netwerk, de Xiaomi Mi 11 Lite lijkt niet te profiteren van andere frequenties.[b][b]Top 10 - GPS-nauwkeurigheidsclassificatie
1. Oukitel C21 1m
2. Redmi 9a 1m
3. Xiaomi Redmi Note 9 1m
4. Redmi 9c 2m
5. Umidigi Bison 2m
6. Redmi Note 9t 2m
7. Xiaomi Redmi Note 10 Pro 3m
8. Xiaomi Redmi Note 10 3m
9. Poco F3 3m
10. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 3m

Aantal smartphones in de ranglijst:17
Positie van deze smartphone in de ranglijst:13/17

Opmerking: een nauwkeurigheid van 3 meter of minder kan eenvoudig worden gecorrigeerd door een goede GPS-applicatie. De telefoonprestaties spelen ook een rol bij de snelheid waarmee je scherm wordt bijgewerkt, dus de nauwkeurigheid kan in het gedrang komen door een te trage weergave.
[b]

Batterijduur

Capaciteit : 4250
Snel laden : Ja
W max : 33
Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.[b]

Hardware

Selfie / resolutie : 20
Resolutie : 64
Sensor : Samsung GW3
mm wide angle : 4.74 mm
mm ultra wide angle : 1.65 mm
De Xiaomi Mi 11 Lite (4G en 5G) is uitgerust met een Samsung GW3-hoofdsensor van 64 miljoen pixels. Ik heb nog niet de gelegenheid gehad om deze sensor te testen, hij is nog niet erg wijdverspreid. Het wordt ook gebruikt door de Samsung Galaxy A32, Nubia Red Magic 6 en Black Shark 4 Pro. Deze sensor is geoptimaliseerd voor foto's met weinig licht en zou een effectieve stabilisatie moeten bieden in 4k. [b][b] Deze telefoon is ook uitgerust met een 8 miljoen pixel ultragroothoeksensor, het is aantoonbaar hetzelfde als in andere telefoons van dit merk, ik zou bij het gebruik zien of ik zijn vingerafdruk kan herkennen .[b]Standaard app[b]De standaard fototoepassing van de Mi 11 lite is dezelfde als die wordt gebruikt op andere Xiaomi-telefoons met MIUI 12. Als je op zoek bent naar een alternatieve applicatie, weet dan dat GCAM erg goed werkt op de Mi 11 Lite.[b][b]

Fotokwaliteit

Foto test / studio[b]
De Xiaomi Mi 11 Lite is uitgerust met een 64 miljoen pixel Samsung GW3-sensor, dit is de eerste keer dat ik deze sensor heb getest, hij is niet erg wijdverspreid. Xiaomi heeft besloten de Sony IMX 355 opnieuw te gebruiken voor ultragroothoekfoto's, deze sensor komt echter veel vaker voor, ik heb hem dit jaar op minimaal 4 telefoons getest. Voor deze eerste fototest doorloop ik de verschillende beschikbare modi (auto- en pro-modus) evenals het gebruik van HDR, AI en nachtmodus. De foto aan het begin van deze paragraaf is gemaakt in handmatige RAW-modus met belichtingscompensatie en kleurbalans. [b][b] Zoals bij de meeste telefoons die door de studio gaan, zijn de foto's meestal onderbelicht, maar ik vind de automatische modus zonder HDR en AI prima. Met een of twee extra belichtingsinkepingen zou de foto correct zijn belicht, dat is wat ik deed met de pro-modus. De kleuren zijn ook te donker (en te koud) door de onderbelichting maar hier kan met de juiste instellingen het probleem worden verholpen. De scherpte is redelijk goed maar de kunstmatige scherptediepte is daarentegen vrij klein en is duidelijk cirkelvormig te zien. Ik merkte ook een meer uitgesproken lichtafval op dan wat ik gewend ben te zien. Er is op dit moment niets dramatisch, alles kan aan de telefoon worden opgelost en telefoons die goede foto's produceren zonder de pro-modus onder kunstlicht zijn vrij zeldzaam. Ik had beter verwacht van deze sensor, maar de tests die zullen volgen, zullen veel doorslaggevender zijn in mijn evaluatie. [b][b]Foto test / zon[b] Hoofdsensor: Samsung GW3
De Xiaomi Mi 11 lite is uitgerust met een Samsung GW3-sensor van 64 miljoen pixels, ik heb nog niet de gelegenheid gehad om deze sensor op een andere te testen telefoon. Deze sensor gebruikt 0,7 μm pixels, het is ongetwijfeld een van de sensoren met de kleinste pixels op het moment dat deze test wordt uitgevoerd. Waarom is het belangrijk? Een kleinere pixel verkleint de grootte van de sensor aan de achterkant van de telefoon en aangezien de Mi 11 Lite erg dun is, is dat een goede zaak. Een kleinere pixel vangt ook minder licht op en dat is behoorlijk problematisch voor een camera, maar Samsung heeft een technologie ontwikkeld genaamd ISOCELL waarmee licht kan worden opgevangen uit de ruimtes tussen de cellen. Kortom, techniek genoeg, laten we eens kijken wat deze sensor in de buik heeft. [b][b] Voor deze eerste serie foto's waren de omstandigheden echt ideaal, de zon domineerde een ietwat wazige lucht en het strijklicht aan het eind van de middag bracht een vleugje warmte in de vegetatie. Vanaf de eerste foto merkte ik dat de kleuren sterk verzadigd waren. Eerst dacht ik dat ik vergat HDR of AI uit te schakelen, maar nee, alles was uitgeschakeld. Deze verzadiging is afhankelijk van de dominantie van de kleuren. Je zult merken dat op de foto's waar het blauw overheerst (door de lucht of het water), de verzadiging duidelijk beter zichtbaar is. Deze behandeling levert redelijk levendige foto's op die zeker een groot publiek zullen aanspreken, maar deze keuze voor verzadiging kan de foto's soms een onnatuurlijk aspect geven. Ik zie dat de lucht soms een beetje paars kleurt. Als u het type bent dat op zoek gaat naar onvolkomenheden in de details van uw foto's, zult u ongetwijfeld ook chromatische aberratie aantreffen, evenals kleurmengsels die soms een beetje merkwaardig zijn. [b][b] Het andere element dat me opviel aan de eerste foto is de scherpte. Bij het bekijken van de pas gemaakte foto's had ik duidelijk de indruk dat de scherpte behoorlijk hoog was en dit werd bevestigd door naar de foto's op een groter scherm te kijken. Scherpte is essentieel om goede foto's te maken, dus het is een goede zaak maar soms leidt teveel scherpte tot het tegenovergestelde van het verwachte resultaat en dit is met name het geval bij de X2 zoom waar ik vind dat de kwaliteit van de foto behoorlijk achteruit gaat. De kwaliteit gaat altijd achteruit met digitale zoom, maar ik vind het erg merkbaar op deze telefoon. [b][b] Ik heb veel foto's gemaakt zodat je kunt beoordelen of deze telefoon foto's zal produceren die je leuk zult vinden, want buiten het technische aspect zit er een puur subjectief aspect aan. ”Waardering van de foto's. Deze overmatige verzadiging is technisch niet correct, maar dat wil niet zeggen dat de foto's er niet goed uit zullen zien. [b][b] Ultragroothoeksensor: Sony IMX 355
Xiaomi heeft deze ultragroothoeksensor voor veel telefoons gebruikt jaar en dat is geen slechte zaak, want ondanks de inherente gebreken in de hoek (vervorming, afvlakking, ...), is deze Sony IMX 355 in staat om bij goed licht mooie foto's te maken. De kleuren zijn correct verzadigd en het detailniveau is goed in het midden voor dit soort sensor. Vooral bij de onderwerpen die dichtbij zijn neemt de scherpte aan de periferie af. Dit type sensor zou idealiter gebruikt moeten worden voor landschappen waar de onderwerpen ver van de lens verwijderd zijn, want aangezien de focus vaststaat, moet je de juiste afstand vinden om de foto's te maken. Ultragroothoeksensoren produceren meestal geen erg goede foto's, maar deze Sony IMX 355 doet het redelijk goed. [b][b]Foto test / bewolkt[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b][b]Test foto / nacht[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b][b]

Videokwaliteit

Stabilisatie[b] 4k-videostabilisatie is zelden effectief in het middensegment en toch is dit de tweede keer dit jaar dat ik een telefoon heb getest tussen € 200 en € 300 die 4K-video's goed kan stabiliseren. De stabilisatie maakt het mogelijk om de schokken veroorzaakt door het lopen te verzachten en hoewel de herberekening van de pixels soms nog zichtbaar is, worden de schokkerige bewegingen goed geabsorbeerd.[b]Video normale condities De Xiaomi Mi 11 Lite kan video's produceren met 4K 30 fps, wat ook de standaard is geworden in deze prijsklasse. De video's van de Samsung GW3 sensor hebben dezelfde eigenschappen als het fotogedeelte, de kleuren zijn rijkelijk verzadigd en de scherpte van het beeld wordt vergroot. De bewegingen zijn vloeiend en de focus is snel, maar ik zie dat de belichtingsveranderingen enigszins zichtbaar zijn. Ondanks de resolutie is de zoom niet erg bruikbaar om dezelfde redenen als die genoemd in mijn fototest. De scherpte is zo vergroot dat zodra je de digitale zoom gebruikt, de kwaliteit erg snel achteruit gaat. Ook hier wordt het gebruik van de zoom niet aanbevolen. Ik heb een tweede video gemaakt in portretmodus met een achtergrond met veel details om de scherpte te laten zien die deze telefoon kan leveren. Het werk aan de pixels is duidelijk zichtbaar, je hoeft alleen maar in te zoomen om te beseffen dat de pixels constant herberekend worden, het geeft een indruk van flikkering. [b][b] De Xiaomi Mi 11 Lite produceert daarom prachtige video's met een kwaliteit die vergelijkbaar is met de Redmi Note 10 Pro, maar met meer scherpte en grotere kleurverzadiging.[b]Video low light[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Audiokwaliteit

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.[b]
Frequency Response[b]Deze test is bedoeld om te testen of het toestel in staat is alle frequenties correct te reproduceren. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om op alle frequenties een goed geluid te zien, is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen. Dynamisch bereik[b]Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus te spelen te testen. Ook hier moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de referentie staan. Geluidsniveau[b]Deze test heeft tot doel te bepalen of het geteste apparaat in staat is om geluiden zonder veel ruis te reproduceren. Een hoge score duidt op een lage parasietendruk, een lagere score duidt op een hogere aanwezigheid van parasieten. Concertopname[b]Het doel van deze test is om de opnamekwaliteit van de telefoon te meten wanneer er veel omgevingsgeluiden zijn. Omdat ik niet elke keer als ik een telefoon test de mogelijkheid heb om naar een concert te gaan, simuleer ik het geluid van een concert in een gesloten omgeving.

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven. [b]
Screen grootte : 6.55
Resolutie : 1080 x 2400
Ratio : 20:9
Type : Amoled
% oppervlakte : 85
dE wit : 2.6
dE rood : 1.0
dE groen : 0.6
dE blauw : 1.3
dE geel : 1.2
dE cyan : 0.8
dE magenta : 0.8
Wit temperatuur : 6477
Contrast : 5000000:1
Helderheid : 794
Colorimetrie[b]
De Mi XX Lite-reeks is vaak uitgerust met goede schermen, ook de Mi 10 Lite was een van de beste schermen op het gebied van colorimetrie. De Mi 11 Lite heeft een iets minder nauwkeurige colorimetrie, maar biedt nog steeds uitzonderlijke colorimetrie en is een van de beste schermen die ik heb getest. Om de beste kleurweergave te krijgen, moet u echter de kleurtemperatuur in de instellingen wijzigen en de standaardkleuren kiezen. Naast de colorimetrie kan het scherm werken in 60hz (standaardkeuze) of 90hz om een mooie vloeiendheid van de bewegingen te garanderen, het scherm is ook erg gevoelig voor aanraking, het gebruikt ook een frequentie van 240hz om een voorbeeldige respons te hebben.[b][b]Top 10 - rangschikking van de beste schermen op basis van colorimetrie
1. Xiaomi Mi 10 Lite 5g dE = 0.73
2. Xiaomi Mi 10t Pro dE = 0.83
3. Xiaomi Mi 11 Lite dE = 1.19
4. Xiaomi Redmi Note 8 dE = 1.2
5. Xiaomi Redmi Note 10 dE = 1.23
6. Xiaomi Redmi Note 10 Pro dE = 1.31
7. Samsung Galaxy S20 dE = 1.4
8. Poco M3 dE = 1.4
9. Xiaomi Mi 9 Lite dE = 1.46
10. Xiaomi Redmi Note 9s dE = 1.47

Aantal smartphones in de ranglijst:43
Positie van deze smartphone in de ranglijst:3/43

Let op: het colorimetrische verschil wordt gemeten in dE. Na drie uur zal het menselijk oog een colorimetrisch verschil waarnemen, dus de dE moet het laagst zijn. De tests zijn allemaal uitgevoerd met een colorimetrische sonde.
[b]Helderheid / Contrast[b]Ik was een beetje verrast door de helderheid die Xiaomi aankondigde voor deze Xiaomi Mi 11 Lite omdat het gegevensblad aangeeft dat het scherm 800 cd / m² kan produceren, het is absoluut enorm, dus ik dacht eerst dat het een vergissing was, maar het was is niet. Ik duwde de helderheid naar het maximum en gebruikte de zonmodus om iets minder dan 800 cd / m² te krijgen. Het is een van de helderste schermen die ik heb mogen testen en je kunt hem onder alle omstandigheden gebruiken, zelfs onder intense zon. [b][b] Het scherm van de Mi 11 Lite is een Amoled-scherm, wat betekent dat zwart echt zwart is en dat het contrast bijna oneindig is. Ik zie steeds meer Amoled-schermen in deze prijsklasse, dus het is niet langer iets uitzonderlijks, maar als je van een LCD / IPS-scherm komt, zul je het verschil zien.[b]Lichtabsorptie/Reflectie[b]Het scherm van de smartphone reflecteert het licht en maakt er soms een echte spiegel van. Dit spiegeleffect maakt het moeilijker om te lezen. [b][b]De onderstaande absorptie-index geeft het percentage van het door het scherm geabsorbeerde licht aan. De leesbaarheid van een scherm is beter wanneer de absorptie-index hoog is.[b][b]
Telefoon getest:% lichtabsorptie
Samsung Galaxy S10+58
Xiaomi Mi 9T Pro52
Honor 9x65
Redmi Note 9s55
Motorola G8 Power60
Realme 654
Umidigi F248
Poco F2 Pro52
Redmi Note 956
Xiaomi Mi Note 10 Lite53
Samsung Galaxy S2047
Samsung Galaxy A21s53
De geteste telefoons hebben een gemiddelde absorptiegraad van54 %

Biometrie

De Mi 11 Lite is uitgerust met een vingerafdruksensor aan de zijkant zoals de meeste Xiaomi-telefoons die dit jaar uitkwamen, ook is het vaak dezelfde sensor die wordt gebruikt. Deze sensor werkt zo goed dat ik het moeilijk vind om terug te schakelen naar een ander type sensor. Samsung lijkt sensoren op het scherm te willen blijven aanbieden, het is ongetwijfeld esthetischer maar veel minder effectief.[b]

Besturingssysteem

[b]

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Accessoires Xiaomi Mi 11 Lite

Om nog meer te genieten van je ervaring met je smartphone bied ik links naar allerlei accessoires die je misschien handig vindt

Beschermhoes / koffer xiaomi mi 11 lite
Screen beschermfolie xiaomi mi 11 lite
Geheugenkaart xiaomi mi 11 lite
USB-kabel / oplader xiaomi mi 11 lite
Koptelefoon xiaomi mi 11 lite
Fietsenrek xiaomi mi 11 lite

Vergelijk Xiaomi Mi 11 Lite met de anderen

Ik heb voor elke test een score van 1 tot 10 toegekend die de sterke en zwakke punten van een product bepaalt. Ik gebruik 0 voor criteria die (nog) niet zijn getest. Een score van 1 tot 3 duidt op slechte prestaties (en ja, dat is ook zo), een score van 4 tot 6 duidt op gemiddelde prestaties, een score van 7 tot 8 duidt op goede prestaties en een score van 9 en 10 duidt op uitzonderlijke prestaties. .
De score wordt berekend op basis van mijn metingen en als er geen metingen zijn, is het een subjectieve mening op basis van mijn ervaring.

De scores zijn niet statisch, ze veranderen in de loop van de tijd omdat de prestaties van nieuwe producten veranderen en hiermee moet rekening worden gehouden.

Xiaomi Mi 11 Lite
Afwerking kwaliteit7.56.00
CPU-prestaties7.006.5
GPU-prestaties7.006.5
Schermkwaliteit8.007.00
foto kwaliteit7.55.00
Video kwaliteit7.55.00
Wi-Fi-prestaties6.007.00
Mobiele downloadsnelheid8.005.00
Gevoeligheid van het mobiele netwerk8.006.00
Frequentiebereik8.007.00
Geluidskwaliteit7.006.00
GPS-prestaties7.006.00
Besturingssysteem8.008.00
Totale score96.589
Wereldwijde ranglijst
1. Samsung Galaxy S20 111 / 140
2. Poco F2 Pro 111 / 140
3. Poco F3 110.5 / 140
4. Poco X3 Pro 108 / 140
5. Samsung Galaxy S10+ 107 / 140
6. Xiaomi Redmi Note 10 Pro 106.5 / 140
7. Xiaomi Mi 9t Pro 106 / 140
8. Xiaomi Redmi Note 10 102 / 140
9. Poco X3 101.5 / 140
10. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 101 / 140
11. Xiaomi Mi Note 10 Lite 101 / 140
12. Redmi Note 9t 100.5 / 140
13. Xiaomi Redmi Note 8 Pro 100 / 140
14. Xiaomi Redmi Note 9s 98 / 140
15. Xiaomi Mi 9 Lite 98 / 140
16. Xiaomi Redmi Note 8 97 / 140
17. Xiaomi Mi 11 Lite 96.5 / 130
18. Poco M3 95.5 / 140
19. Xiaomi Redmi Note 7 94 / 140
20. Realme 6 93 / 140
21. Umidigi A9 Pro 92 / 140
22. Umidigi Bison 92 / 140
23. Oukitel C21 89.5 / 140
24. Xiaomi Redmi Note 9 89 / 140
25. Motorola G8 Power 89 / 140
26. Xiaomi Mi A3 89 / 140
27. Nokia 5.3 89 / 140
28. Oneplus Nord N100 88.5 / 140
29. Honor 9x 88 / 140
30. Xiaomi Mi 8 Lite 86 / 140
31. Meizu Note 9 86 / 140
32. Xiaomi Redmi Note 5 85 / 140
33. Umidigi S3 Pro 83 / 140
34. Umidigi F2 82 / 140
35. Samsung Galaxy A21s 82 / 140
36. Redmi 9a 81 / 140
37. Ulefone Armor 7e 80 / 140
38. Redmi 9c 80 / 140
39. Doogee S58 Pro 78.5 / 140
40. Honor 8x 78 / 140
41. Umidigi F1 77 / 140
42. Huawei Y6 2019 74 / 140
43. Xiaomi Mi 10t Pro 57 / 70
44. Samsung Galaxy A52 15.5 / 20
45. Elephone U5 0 / 0

Test / beoordeling conclusie

[b]Voor deze test moet ik nog wat details afronden, maar dat verandert niets aan de conclusie. De Mi 11 Lite keert terug naar zijn oorsprong met een ultradun formaat, lichtgewicht en een glazen afwerking. Dit formaat is ook een van de sterke punten van deze telefoon omdat de Chinezen een race zijn begonnen die resulteert in het op de markt brengen van steeds grotere en zwaardere telefoons, de Xiaomi Mi 11 Lite vaart tegen de stroom in en het zal ongetwijfeld een heel goede zaak zijn voor al diegenen die het zat waren om rond te lopen met een steen in hun broekzak. [b][b] Uiteraard stopt de keuze van een telefoon niet bij zijn grootte of gewicht, de Xiaomi Mi 11 Lite biedt nog andere voordelen. Het is met name de eerste Xiaomi die de Samsung GW3-fotosensor gebruikt die een goede scherpte in foto's biedt en een hoge verzadiging waardoor je foto's levendiger (maar minder natuurlijk) worden. De Mi 11 Lite biedt ook effectieve stabilisatie in 4k, dit is vrij zeldzaam in deze prijsklasse en video's volgen hetzelfde pad als foto's, de scherpte is goed en de kleuren zijn levendiger / verzadigd. [b][b] De Xiaomi Mi 11 Lite is uitgerust met een Amoled-scherm, dit geeft een goed contrast, maar dat is niet alles, de Mi 11 Lite biedt zeer nauwkeurige colorimetrie. Het staat op het moment van schrijven in de top 3. Om het plaatje compleet te maken, zou ik er nog aan willen toevoegen dat het scherm met 800 cd / m² heel erg helder is, je kunt het zonder problemen in direct zonlicht gebruiken. [b][b] Wat de prestaties betreft, scoort de Mi 11 Lite gemiddeld, Xiaomi verkoopt andere krachtigere modellen tegen een lagere prijs. Prestaties zijn dan ook niet het stokpaardje van deze Mi 11 Lite maar wel krachtig genoeg om een groot publiek aan te spreken. Gamers moeten daarentegen kiezen voor een Poco X3 Pro. [b][b] We vergeten het vaak, maar aan de basis wordt een telefoon gebruikt om ... te telefoneren. De Mi 11 Lite biedt een uitstekende netwerkgevoeligheid waardoor je het signaal langer kunt behouden en een goede downloadsnelheid kunt behalen. Xiaomi heeft de afgelopen 12 maanden op dit niveau een lange weg afgelegd en traditionele merken kunnen het niet altijd beter doen. [b][b] Heeft de telefoon storingen? Zover zou ik niet gaan, ik zou het liever hebben over zwakheden. Ik merkte een redelijk significant verschil in gevoeligheid in wifi tussen de 2.4Ghz-frequentie en de 5Ghz-frequentie, de signaalgevoeligheid was beter in 5Ghz, maar dit slaat nergens op. De downloadsnelheid was ook langzamer dan bij andere telefoons in dezelfde prijsklasse.[b]Sterktes[b]- afwerking, grootte / gewicht [b] - schermkwaliteit [b] - netwerkgevoeligheid [b] - fotoscherpte [b] - 4K-videostabilisatie [b][b][b]Zwaktes[b]- wifi-gevoeligheid [b] - wifi-downloadsnelheid [b] - foto's soms te verzadigd [b][b][b]Alternatieven voor dit product[b][b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Opmerkingen

Discussieer mee / Stel je vragen

Je reactie wordt na validatie gepubliceerd. Ik reageer in mijn vrije tijd op meer dan 1500 reacties per jaar, dus ik kan niet altijd even snel reageren. Je e-mailadres is niet publiekelijk zichtbaar en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.









Ontvang een e-mail wanneer er een reactie is gepubliceerd