Xiaomi lanceert nieuwe modellen op een snelheid die geen enkele andere fabrikant lijkt te kunnen volgen, de strategie is duidelijk, ze willen de markt veroveren. Het voordeel voor de consument is dat hij een groot aantal telefoons in alle prijsklassen kan hebben. Het nadeel is dat je niet meer begrijpt waar deze modellen mee overeenkomen en welke je moet kiezen. De Xiaomi Mi A3 onderscheidt zich van andere modellen door zijn besturingssysteem. In tegenstelling tot andere modellen die gebruik maken van MIUI 10, maakt de Xiaomi Mi A3 gebruik van Android One, die wordt beschouwd als de zuiverste Android-ervaring. Gelukkig is dit niet het enige verschil, de Mi A3 heeft een AMOLED display, het is zeer zeldzaam in deze prijsklasse en het maakt gebruik van een Sony fotosensor waar Xiaomi meestal een Samsung sensor gebruikt. Het enige wat overblijft is om het te testen!

Officiële website: Mi.com

Snel onderzoek
Waar koop je meestal je smartphone?
In een winkel
Bij je operator
Op Amazon
Op Coolblue
Op Bol.com
Op Aliexpress
Op Gearbest
Andere?

Mijn test, uw vragen

Hoe verschillen mijn testen van andere op het web?
- Ik koop de apparaten meestal met mijn geld, de prijs is net zo belangrijk als het voor jou is!
- Ik bewaar de apparaten minstens een paar weken (soms meer) om te zien wat ze waard zijn in reële omstandigheden.
- Ik beantwoord (indien mogelijk) vragen om je te helpen beslissen voordat je ze koopt
- Mijn blog is beschikbaar in 6 talen: Frans, Nederlands, Engels, Duits, Spaans en Italiaans.
- Ik leef niet van mijn blog, niemand betaalt me om deze tests te doen, ik ben volledig onafhankelijk.
- Mijn pagina's zitten niet vol met advertenties
- Mijn pagina's zitten niet vol met advertenties
.
Andere tests:
Honor 9x test / review
Samsung Galaxy A70 test / review / beoordeling
Xiaomi Mi 9T Pro test / review en prijs
Xiaomi Mi 9 Lite test, beoordeling en prijs - 2 Commentaar(en)
Xiaomi Redmi Note 8 Pro test / review en prijs
Xiaomi Redmi Note 8 test, review en prijs
Huawei Y6 2019 test, beoordeling en prijs
Xiaomi Mi A3 test, review en prijs - 9 Commentaar(en)
Samsung Galaxy S10 + : objectieve test, review en prijs
Meizu Note 9 test review en prijs

Prijs Xiaomi Mi A3 België / Nederland

.


De onderstaande links zijn reclamelinks die mij in staat stellen om het geteste materiaal in volledige neutraliteit te kopen. Als je het werk op deze blog leuk vindt, kun je me ondersteunen door via deze links te kopen. Het kost u absoluut niets, je profiteert altijd van de beste prijzen.
109 EUR - (2020-02-16 03:35) Xiaomi Mi A3 – Android One, AMOLED de 6,088" (C - (Amazon.es - ES)
130 EUR - (2020-02-16 06:43) Xiaomi Mi A3 4+128 Blue - (Amazon France - FR)
139.05 EUR - (2020-02-16 06:06) Xiaomi Mi A3 6.088 pouces AMOLED 48MP Triple camé - (Cdiscount - FR)
142.12 EUR - (2020-02-16 06:06) Xiaomi Mi A3 6.088 pouces AMOLED 48MP Triple camé - (Cdiscount - FR)
144.03 EUR - (2020-02-15 06:41) Xiaomi Mi A3 64Go Bleu - (Amazon France - FR)
152.217 EUR - (2020-02-14 12:38) Xiaomi Mi A3 Smartphone(4GB RAM 64GB ROM Free mobi - (Aliexpress - CN)
155.9 EUR - (2020-02-14 21:27) Smartphone Xiaomi Mi A3 (4GB RAM 64GB ROM andriod - (Aliexpress - CN)
155.908 EUR - (2020-02-14 15:13) Smartphone Xiaomi Mi A3 (4GB RAM 64GB ROM andriod - (Aliexpress - CN)
155.908 EUR - (2020-02-14 12:38) Smartphone Xiaomi Mi A3 (4GB RAM 64GB ROM andriod - (Aliexpress - CN)
156.016 EUR - (2020-02-14 10:23) Smartphone Xiaomi Mi A3 (4GB RAM 64GB ROM andriod - (Aliexpress - CN)
162.49 EUR - (2020-02-16 03:51) Xiaomi Mi A3 Not Just Blue 6,088" 64gb/4gb Dual Si - (Amazon.it - IT)
168.99 EUR - (2020-02-16 03:51) Xiaomi Mi A3 Kind Of Grey 6,088" 64gb/4gb Dual Sim - (Amazon.it - IT)
169 EUR - (2020-02-16 03:51) Xiaomi Mi A3 4GB 64GB EU Version - Blue - (Amazon.it - IT)
169.728 EUR - (2020-02-14 23:08) Xiaomi Mi A3 64GB + 4GB RAM, Triple Camera, 4G LTE - (Newegg - USA)
169.728 EUR - (2020-02-14 23:08) Xiaomi Mi A3 64GB + 4GB RAM, Triple Camera, 4G LTE - (Newegg - USA)
169.728 EUR - (2020-02-14 23:08) Xiaomi Mi A3 64GB + 4GB RAM, Triple Camera, 4G LTE - (Newegg - USA)
171.723 EUR - (2020-02-15 16:46) Xiaomi Mi A3 4G Smartphone 4GB RAM 64GB ROM Global - (GearBest - CN)
172.646 EUR - (2020-02-16 06:18) Global Version Xiaomi Mi A3 6.088 inch 4GB 64GB Sm - (Light In The Box (en) - CN)
172.646 EUR - (2020-02-16 06:42) Global Version Xiaomi Mi A3 6.088 Inch 4GB 64GB Sm - (Light In The Box (en) - CN)
172.646 EUR - (2020-02-16 06:48) Xiaomi Mi A3 6.088 Inch 4GB 64GB Smartphone Blue - (Light In The Box (en) - CN)
172.646 EUR - (2020-02-16 06:25) Xiaomi Mi A3 6.088 Inch 4GB 64GB Smartphone Blue - (DH Gate - CN)
172.646 EUR - (2020-02-16 06:46) Global Version Xiaomi Mi A3 6.088 inch 4GB 64GB Sm - (DH Gate - CN)
172.646 EUR - (2020-02-16 05:46) Global Version Xiaomi Mi A3 6.088 inch 4GB 64GB Sm - (Light In The Box (en) - CN)
172.646 EUR - (2020-02-16 06:46) Global Version Xiaomi Mi A3 6.088 Inch 4GB 64GB Sm - (Light In The Box (en) - CN)
172.646 EUR - (2020-02-16 03:52) Xiaomi Mi A3 6.088 Inch 4GB 64GB Smartphone Blue - (DH Gate - CN)
172.646 EUR - (2020-02-16 06:52) Global Version Xiaomi Mi A3 6.088 Inch 4GB 64GB Sm - (Banggood - CN)
172.646 EUR - (2020-02-16 06:42) Xiaomi Mi A3 6.088 Inch 4GB 64GB Smartphone Blue - (Banggood - CN)
172.646 EUR - (2020-02-16 06:41) Xiaomi Mi A3 6.088 Inch 4GB 64GB Smartphone Blue - (MobileShop.eu - EU)
172.646 EUR - (2020-02-16 05:56) Global Version Xiaomi Mi A3 6.088 Inch 4GB 64GB Sm - (DH Gate - CN)
172.646 EUR - (2020-02-16 05:56) Xiaomi Mi A3 6.088 Inch 4GB 64GB Smartphone Blue - (DH Gate - CN)
172.646 EUR - (2020-02-16 06:48) Global Version Xiaomi Mi A3 6.088 inch 4GB 64GB Sm - (MobileShop.eu - EU)
172.646 EUR - (2020-02-16 05:46) Xiaomi Mi A3 6.088 Inch 4GB 64GB Smartphone Blue - (Geekbuying.com - CN)
172.646 EUR - (2020-02-16 06:50) Global Version Xiaomi Mi A3 6.088 inch 4GB 64GB Sm - (Banggood - CN)
175 EUR - (2020-02-16 03:35) Xiaomi Mi A3 4+64 Grey - (Amazon.es - ES)
177.108 EUR - (2020-02-14 23:08) Xiaomi Mi A3 128GB, 4GB RAM 6.1' 48MP AI Triple Ca - (Newegg - USA)
177.108 EUR - (2020-02-14 23:08) Xiaomi Mi A3 128GB + 4GB RAM, Triple Camera, 4G LT - (Newegg - USA)
178.99 EUR - (2020-02-16 03:35) Xiaomi Mi A3 Smartphone, 4GB RAM 64GB ROM Mobileph - (Amazon.es - ES)
179 EUR - (2020-02-16 03:35) Xiaomi Mi A3 – Android One, AMOLED de 6,088" (C - (Amazon.es - ES)
179.85 EUR - (2020-02-16 03:35) Xiaomi Mi A3 – Android One, AMOLED de 6,088"(Cá - (Amazon.es - ES)
180.99 EUR - (2020-02-16 06:06) Xiaomi Mi A3 64Go Bleu Subtil - (Cdiscount - FR)
184.612 EUR - (2020-02-16 06:44) Xiaomi Mi A3 64GB, 4GB RAM 6.1' 48MP AI Triple Cam - (Amazon.com - USA)
184.649 EUR - (2020-02-16 06:52) Global Version Xiaomi Mi A3 6.088 inch 4GB 128GB S - (Banggood - CN)
184.649 EUR - (2020-02-16 06:46) Global Version Xiaomi Mi A3 4GB 64GB With AirDots - (MobileShop.eu - EU)
Prijsalert: Ik heb een tool ontwikkeld waarmee ik de beste prijzen kan vinden en ik stel het u voor zodat u er ook van kunt genieten.

Stuur mij een alert naar Ontbrekend e-mailadres IncorrectMail wanneer de prijs onder deze waarde daalt EUR Stel een prijslimiet in Uw prijslimiet is niet correct

Uw e-mailadres wordt nooit gebruikt voor iets anders dan deze alert.

Tijdslijn

03/08/19: aankoop van de telefoon
04/08/19: uitpakken, schermtest, prestatietest, prestatietest
05/08/19! test audio, wifi

Waarom deze telefoon?
Ik heb de Xiaomi Mi A2 volledig gemist, terwijl deze telefoon was een groot succes was. Ik wilde dezelfde fout niet opnieuw maken met de Mi A3, dus kocht ik hem zodra hij in Frankrijk werd uitgebracht. De Mi A3 komt uit op een prijsniveau dat gelijk is aan dat van de Redmi Note 7 op het moment van lancering, maar heeft een iets andere positionering ondanks veel gelijkenissen. Het zal interessant zijn om te zien of hij in staat zal zijn om de Redmi Note 7 in deze prijsklasse te verslaan.

Testinhoud
Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om u zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, nemen enkele dagen in beslag en voor cameratests moet ik soms wachten tot het weer gunstig is om foto’s te nemen in goede omstandigheden.

Ik ben daarom verplicht om de testresultaten stap voor stap te publiceren, dus ik nodig u uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van uw bezoek.

Uitpakken

De doos van de Xiaomi Mi A3 is iets anders dan de andere Xiaomi die ik heb getest. Het is iets hoger en je kunt de telefoon op de doos zien terwijl de dozen van de andere modellen geen foto van de telefoon laten zien. In de doos vinden we de gebruikelijke componenten voor Xiaomi: de telefoon, een beschermend omhulsel van zacht plastiek, een naald om de SIM-lade te openen, een kleine handleiding, een lader met de USB-C-kabel en een hoofdtelefoon.

 
Xiaomi Mi A3
Lengte (mm)153.5159.2
Breedte (mm)71.975.2
Dikte (mm)8.58.1
Gewicht (g)174186
Jackyesyes
USB typeType CType C
USB norme2.02.0
Infraroodyesyes

Eerste configuratie

Aangezien de Xiaomi Mi A3 op Android One draait, vroeg ik me af of het configuratieproces anders zou zijn, maar buiten het bootlogo is het proces precies hetzelfde als op de andere Xiaomi modellen. De configuratie begint met de keuze van de taal, gevolgd door de configuratie van je profiel. Net als bij andere telefoons kun je een bestaand Android-profiel ophalen, maar als je deze optie kiest, moet je wachten tot al je applicaties gedownload zijn naar je nieuwe telefoon.

Afwerking

Ik ben begin 2018 begonnen met het testen van smartphones en op dat moment hadden de meeste telefoons tussen de 200 en 250 euro een mooie basisafwerking met een matte plastiek achterkant. Er is veel veranderd in anderhalf jaar tijd, de meeste telefoons hebben een glad en reflecterend oppervlak gekregen, waardoor de telefoon een meer premium look heeft gekregen. De Mi A3 volgt deze trend perfect door een perfect glad oppervlak te bieden en het licht op vele manieren te reflecteren. Dit type oppervlak is prettiger om aan te raken, maar maakt vingerafdrukken veel zichtbaarder.

Rug

Op de achterkant van de telefoon bevinden zich de drievoudige fotosensor, een LED-flitser, het merk Xiaomi en enkele specifieke aanwijzingen voor de telefoon of de camera. De drievoudige fotosensor bevindt zich linksboven, zoals op de meeste telefoons. Deze keer komt de sensor niet zo sterk naar buiten als bij de Redmi Note 7.

Bovenkant

Aan de bovenkant zit een Jack-connector, een infraroodpoort en een klein gaatje waarvan ik het gebruik niet weet.

Zijkanten

Aan de ene kant zit de aan/uit-knop iets boven het midden van de telefoon, gevolgd door de gebruikelijke volumeknoppen. Deze knoppen zijn gemaakt van hard plastic en komen er voldoende uit om met een druk op de knop gevonden te worden. Aan de andere kant is er de SIM-lade die plaats biedt aan 2 SIM-kaarten of een geheugenkaart met een SIM-kaart.

Onderkant

De Mi A3 heeft een USB-poort van het type C (de kabel wordt meegeleverd) en 2 rasters voor de geluidsweergave, maar in werkelijkheid komt het geluid slechts uit één raster (het raster aan de rechterkant).

Scherm

Het scherm neemt 82% van de beschikbare ruimte in beslag, het is niet de beste smartphone in deze categorie, maar het blijft zeer correct. De randen zijn aan de zijkanten dun, maar aan de onderkant van het scherm is de rand vrij groot. De frontcamera is ingebed in een inkeping in het midden van de bovenrand van het scherm. Er zijn andere modellen die het beter doen maar dat betekent niet dat de Mi A3 slecht is, ik zou liever zeggen dat Xiaomi een conservatieve keuze heeft gemaakt.

Bij het maken van foto’s van het apparaat merkte ik dat het scherm het licht op een ongebruikelijke manier weerkaatste. Op sommige foto’s kunnen we zien dat er een groot verschil in kleur is tussen het scherm en de randen. Dit verschil is niet zo groot als bij de andere telefoons die ik heb getest. Ik weet niet wat dat betekent, maar het zal waarschijnlijk wel invloed hebben op het gebruik van het scherm in direct zonlicht.

De Xiaomi Mi A3 brengt niets nieuws op het gebied van afwerking, hij neemt gewoon wat er op andere telefoons gebeurt en doet het goed.

3G/4G-ondersteuning>

De Xiaomi Mi A3 dekt het grootste deel van de frequenties in Europa, hij dekt zelfs de B28, wat de klanten van Free en Bouygues in Frankrijk zal bekoren omdat deze frequentie vaak wordt verwaarloosd door de Chinezen.

3G-frequenties: B1,B2,B4,B4,B4,B4,B5,B8
4G-frequenties: B1,B2,B3,B4,B5,B7,B7,B8,B20,B28,B38,B40

Welke frequenties worden in Europa gebruikt?

3G : B1 (2100), B2 (1900), B5 (850), B8 (900)
4G : B1 (2100), B20 (800), B3 (1800), B38 (TDD 2600), B4 (1700/2100 AWS 1), B40 (TDD 2300), B5 (850), B7 (2600), B8 (900), B28 (700)

Het is natuurlijk altijd nodig om de specifieke frequenties van uw provider te controleren, omdat sommige Europese providers verschillende frequenties gebruiken (maar deze gevallen zijn zeldzaam). Hou er rekening mee dat de hieronder aangegeven frequenties geldig waren op het moment van schrijven van dit artikel, ze zullen niet worden bijgewerkt, dus ik kan niet garanderen dat ze correct zijn.

Ik heb nog een paar andere Europese landen toegevoegd, zodat u kunt controleren in welke landen u op vakantie gaat, als de lokale operator niet dezelfde frequenties ondersteunt, hebt u misschien niet langer een netwerk.

BE
4G Proximus: 2100Mhz, 1800Mhz, 2600Mhz, 800Mhz
3G Proximus: 2100Mhz, 900Mhz

4G Orange: 2600Mhz, 1800Mhz, 800Mhz
3G Orange: 2100Mhz, 900Mhz

4G Base: 2600Mhz, 1800Mhz, 800Mhz
3G Base: 2100Mhz

FR
4G Orange: 2600Mhz, 1800Mhz, 800Mhz
3G Orange: 2100Mhz, 900Mhz

4G SFR: 2600Mhz, 2100Mhz, 1800Mhz, 800Mhz
3G SFR: 2100Mhz, 900Mhz

4G Bouygues: 2600Mhz, 2100Mhz, 1800Mhz, 800Mhz, 700Mhz
3G Bouygues: 2100Mhz, 900Mhz

4G Free: 2600Mhz, 1800Mhz, 700Mhz
3G Free: 2100Mhz, 900Mhz

ES
Movistar 4G: 2600, 1800, 800
Movistar 3G: 2100, 900

Orange 4G: 2600, 1800, 800
Orange 3G: 2100, 900

Vodafone 4G: 2600, 1800, 800
Vodafone 3G: 2100, 900

Yoigo
Yoigo 4G: 1800
Yoigo 3G: 2100

DE
E-Plus 4G: 2600, 800
E-Plus 3G: 2100

O2
O2 4G: 2600, 1800, 800
O2 3G: 2100

T-Mobile
T-Mobile 4G: 2600, 1800, 800
T-Mobile 3G: 2100

Vodafone
Vodafone 4G: 2600, 1800, 800
Vodafone 3G: 2100

IT
Tre 4G: 2600, 1800, 1500, 800
Tre 3G: 2100, 900

Telecom Italia 4G: 2600, 1800, 1500, 800
Telecom Italia 3G: 2100, 900

Vodafone 4G: 2600, 1800, 1500, 800
Vodafone 3G: 2100, 900

Wind 4G: 2600, 800
Wind 3G: 2100, 900

CH
Salt Mobile 4G: 2600, 1800, 800
Salt Mobile 3G: 2100, 900

Sunrise 4G: 2600, 1800, 800
Sunrise 3G: 2100, 900

Swisscom 4G: 2600, 1800, 800
Swisscom 3G: 2100, 900

NL
KPN 4G: 2600, 1800, 800
KPN 3G: 2100

Tele2 4G: 2600, 800

T-Mobile 4G: 2600, 2100, 1800, 900
T-Mobile 3G: 2100, 900

Vodafone 4G: 2600, 1800, 800
Vodafone 3G: 2100, 900

UK
Three 4G: 1800, 800
Three 3G: 2100

EE 4G: 2600, 1800, 800
EE 3G: 2100

O2 4G: 1800, 800
O2 3G: 2100, 900

Virgin Mobile 4G: 2600, 1800 B9, 800
Virgin Mobile 3G: 2100

Vodafone 4G: 2600, 2100, 1!00, 800
Vodafone 3G: 2100, 900

Netwerkprestaties

 
Xiaomi Mi A3
3G frequentiesB1, B2, B4, B5, B8B1,B2,B4,B5,B6
4G frequentiesB1, B2, B3, B4, B5, B7, B8, B20, B28, B38, B40B1,B2,B3,B4,B5,B7,B8,B20,B38,B40
5G frequenties//
//
GPSA-GPS, Beidou, GLONASS, GPSA-GPS, Beidou, Galileo, GLONASS, GPS
Wifi802.11a, 802.11ac, 802.11b, 802.11g, 802.11n, 802.11n 5GHz802.11a, 802.11ac, 802.11b, 802.11g, 802.11n, 802.11n 5GHz
BluetoothBluetooth 5.0 LEBluetooth 5.0 LE
SAR (hoofd)0.3010.591
SAR (lichaam)1.0971.274
VoLTEyesyes
Wifi gesprekken/yes
NFCnono

Signaal 4G
Het vermogen om het netwerk correct op te nemen is essentieel voor een telefoon, maar wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te nemen te meten, doe ik een groot aantal metingen op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. De signalen kunnen variëren van -40dBm (uitstekend signaal) tot -140 dBm (slecht signaal). Deze metingen worden uitgevoerd onder reële omstandigheden en niet in een laboratorium.

Op onderstaande grafiek vergelijk ik 2 telefoons op dezelfde cellen om te zien welke telefoon het beste het netwerk opneemt. De telefoon die de beste netwerkontvangst ontvangt is de telefoon die de meeste ruimte inneemt.

Om de netwerkprestaties te meten, verzamel ik de signaalsterkte in dBm van elke cel tijdens mijn reizen. Alle metingen worden onder dezelfde omstandigheden uitgevoerd om de resultaten over meerdere telefoons te kunnen vergelijken. De sterkte van het signaal dat door een telefoon wordt verkregen geeft een indicatie van zijn vermogen om het netwerk goed te ontvangen. Het eindresultaat geef je een onwetenschappelijke indicatie van de ontvangstkwaliteit van elke telefoon. Deze resultaten kunnen verschillend zijn op een ander netwerk of onder andere omstandigheden. Om de signaalwaarde volledig te begrijpen, geeft een signaal van -95 dBm een gemiddelde ontvangst aan, terwijl een signaal van -60 dBm een zeer goed signaal aangeeft.

Umidigi F1
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -96.79 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 298

Xiaomi Mi 8 Lite
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -94.89 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 403

Xiaomi Redmi Note 5
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -91.45 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 528

Umidigi S3 Pro
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.13 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1200

Samsung Galaxy S10+
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.96 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1445

Redmi Note 7
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.01 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1430

Redmi Note 8
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.06 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 879

Xiaomi Mi A3
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -95.95 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1199

Huawei Y6 2019
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -95.60 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1586

Redmi Note 8 Pro
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -95.92 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1599

Xiaomi Mi 9 Lite
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -93.61 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1900

Xiaomi Mi 9T Pro
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -88.84 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1600

Meizu Note 9
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -96.68 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 937

Samsung Galaxy A70
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -94.511 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1975

Ik heb meer dan 1000 metingen gedaan met de Xiaomi Mi A3 en ik heb een gemiddelde van -95,95 dBm over alle metingen gehaald. Met deze score staat de Xiaomi Mi A3 op de derde plaats van de geteste apparaten. Hij biedt daarom goede prestaties.

Als ik de prestaties vergelijk met de Redmi Note 7 door de cellen die beide apparaten gemeen hebben te isoleren, krijg ik een gemiddelde score van -96,47 dBm voor de Mi A3 en een score van -97,89 dBm voor de Redmi Note 7. Deze score bevestigt de eerste, Redmi Note 7 stond onderaan de tabel in termen van netwerkcapture en dit wordt bevestigd door het isoleren van de gewone cellen.

De onderstaande grafiek toont de vergelijking tussen de twee apparaten. Het beste apparaat zou het grootste aantal metingen dicht bij het centrum moeten hebben.

Download / mobiel
De Xiaomi Mi A3 biedt een zeer goede prestatie in 4G downloads. Ik heb een download snelheid van ongeveer 150 Mbps en een upload snelheid van 60 Mbps. Dit zijn zeer goede prestaties, ze zijn van hetzelfde niveau als die van de Mi 8 Lite die ik vorig jaar heb getest en die geen enkel apparaat tot nu toe had weten te overtreffen.

Wifi-signaal
When the Xiaomi Mi A3 is near my router, I get an average signal of -40dbm, not the best score I got but it is in the upper average. I then moved away from the router to measure the signal at the same place as the other phones tested and I get an average score of -74dbm. Here too, the Mi A3 offers an average performance.

Download / Wifi
De Mi A3 is compatibel met 5Ghz-routers en dit maakt het mogelijk om hogere snelheden te bereiken dan telefoons die niet compatibel zijn met deze frequentie. Bij het downloaden heb ik 125Mbps en bij het uploaden ben ik beperkt tot 22Mbps door mijn ISP. Deze snelheid laat je toe om bijna alles te doen wat je wilt, zoals bijvoorbeeld streamen in HD, maar weet dat Redmi Note 7 nog betere prestaties biedt waar ik gemakkelijk meer dan 200Mbps kan halen.

GPS signaal
Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en doe ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert GPS het signaal niet kunstmatig, het heeft geen referentie, dus je kunt de echte positie zien.

Het GPS signaal dat de Xiaomi Mi A3 ontvangt is goed, het toestel bevindt zich meestal op de rails met een zeer kleine afwijking als het er van afwijkt. De oriëntatie is niet juist, maar ik heb gemerkt dat deze bij lage snelheid niet klopt, want als de trein versnelt, corrigeert het apparaat de oriëntatie zonder dat ik het apparaat hoef te verplaatsen.

Batterijduur

Na vele weken van testen, vond ik iets interessants voor deze telefoon. Ik had een Samsung Galaxy S10+ meegenomen met de Xiaomi op mijn laatste reis naar Schotland. Elke dag heb ik verbinding gemaakt met een ander wifi netwerk en elke dag zag ik hetzelfde. De Xiaomi Mi A3 vond veel meer netwerken beschikbaar dan de Samsung. Als het signaal zwak is, geeft de Xiaomi altijd het netwerk weer terwijl ik het niet meer zie op de Samsung. Ik had ook een Xiaomi Redmi Note 5 tot mijn beschikking en ook hier vond de Xiaomi meer netwerken dan de Samsung. Het leek er dus op dat als het gaat om wifi ontvangst, de Xiaomi veel betere ontvangst heeft van netwerken met een zwak signaal dan de Samsung.

De Xiaomi Mi A3 heeft een 4030 mAh batterij, het is een curieuze waarde. De batterij kan 2 tot 4 dagen meegaan, afhankelijk van het gebruik. Bij bijna dezelfde capaciteit als de Redmi Note 7 biedt de Mi A3 je iets meer autonomie. Waarom? Ik denk dat de winst in autonomie van het scherm komt. Het scherm en de CPU zijn de grootste batterijverbruikers, Xiaomi heeft gekozen voor een scherm met een lagere resolutie en helderheid, dus ik denk dat dit de langere levensduur van de batterij verklaart.

 
Xiaomi Mi A3
Capaciteit40304000
Snel ladenyesyes
Max laden W1018

Audiokwaliteit

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, dan speel ik geluiden af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid van de telefoon.

 
Xiaomi Mi A3
Frequency Respons+0.02 / -0.05-0,3333333333
Noise Level-92.5-90,7
Dynamic Range89.990,6
THD (%)0.0031110,00135
Intermodulation Distortion0.010,01
Stereo Crosstalk-88-89,2

Frequency Response
Deze test is bedoeld om te testen of het toestel in staat is om alle frequenties correct te reproduceren. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om goed geluid te zien op alle frequenties is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen.

De Xiaomi Mi A3 biedt een vergelijkbare prestatie als de Redmi Note 7, behalve op lage frequenties waar de Mi A3 het dichtst bij de standaard ligt. Over het geheel genomen biedt de Mi A3 een goede weergave van alle frequenties, hij ligt vrij dicht bij de referentie, hij wijkt een beetje af in de lage frequenties en in de hoge frequenties, maar deze frequenties zijn meestal niet waarneembaar voor het menselijk oor.

Dynamic Range
Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus af te spelen te testen. Ook hier wordt de witte curve als referentie gebruikt en daarom moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de witte curve staan.

De Mi A3 biedt goede prestaties vanuit de lage frequenties en sluit aan bij de Redmi Note 6 voor hogere frequenties. Beide apparaten zijn vrij ver van de standaard, maar dit is het geval voor alle apparaten. De Mi A3 biedt een iets bovengemiddelde prestatie met enkele verschillen in hoge frequenties.

Noise Level
Deze test heeft tot doel na te gaan of het te testen apparaat in staat is om geluiden zonder al te veel lawaai te reproduceren. Een hoge score duidt op een lage parasietendruk, een lagere score duidt op een hogere aanwezigheid van parasieten.

De Mi A3 heeft een goede geluidsweergave zonder ruis, hij komt zelfs heel dicht in de buurt van de referentie van 1 kHz. Hij levert hier een iets hogere prestatie dan de Redmi Note 7.

De Xiaomi Mi A3 biedt een goede algemene geluidsprestatie, hij scoort iets boven het gemiddelde. Om beter te vinden, moet je meer betalen, de Samsung Galaxy s10+ doet het beter in alle categorieën.

Prestatie CPU / GPU

.

De Xiaomi Mi A3 is uitgerust met een Qualcomm Snapdragon 665 CPU die prestaties moet leveren die gelijk zijn aan of zelfs beter zijn dan de Redmi Note 7, maar dit komt niet tot uiting in de Antutu Performance Score, waar ik 139716 punten krijg terwijl de Redmi Note 7 iets meer dan 140.000 punten gaat. In deze prijsklasse heeft de Meizu Note 9 de hoogste score met bijna 180.000 punten. Vooral op het gebied van geheugenprestaties onderscheidt de Mi A3 zich van de andere Xiaomi. Geheugenprestaties zijn altijd een tekortkoming geweest op de Xiaomi die ik heb getest, maar de Mi A3 presteert beter dan de Redmi Note 7. De Mi A3 is een van de beste van de twee.

 
Xiaomi Mi A3
CPUQualcomm Snapdragon 665Qualcomm Snapdragon 660
GPUAdreno 610Adreno 512
RAM geheugen4 GB3 - 6 Gb
Opslagcapaciteit64 Gb32 - 128 Gb
Max memory card256 GBMax 256 Gb

Benchmarks

Met 3Dmark krijg ik ook lagere scores dan Redmi Note 7. Dit bevestigt dat de Mi A3 niet moet worden aangeschaft voor prestaties. Moet dat je ervan weerhouden hem te kopen? Niet tenzij je een gamer bent. Met dit prestatieniveau is de telefoon perfect soepel in het gebruik.

 
Xiaomi Mi A3
Antutu - globaal139716143242
Antutu - CPU6340566553
Antutu - GPU3122530755
Antutu - UX3473538930
Antutu - MEM103517004
3DMark - OpenGL10791354
3DMark - Vulkan10411299

Gaming
Volgens de benchmark met Antutu moet de Xiaomi Mi A3 niet erg krachtig zijn voor games en toch toen ik PUBG Mobile lanceerde, kon ik de hoogste grafische modus kiezen. A priori, dit is niet normaal, maar de uitleg is zeer eenvoudig. De Mi A3 heeft een 720p display, dus de telefoon moet aanzienlijk minder pixels beheren dan een 1080p apparaat. Hierdoor kan de Xiaomi Mi A3 een hoog niveau van graphics en goede prestaties in het spel bieden.

Alle fabrikanten haastten zich in de race om zoveel mogelijk pixels op een scherm te krijgen, maar uiteindelijk vraag ik me af wat het zou doen. Ja, ik zie een verschil tussen een Samsung 4k scherm en het Xiaomi 720p scherm, maar op een scherm van dit formaat is het verschil niet erg belangrijk. De Xiaomi Mi A3 is misschien geen prestatiebenchmark, maar de keuze van de 720p maakt het mogelijk om een hoger niveau van graphics dan de meeste andere apparaten in deze prijsklasse te bereiken.

Cameratest

De Xiaomi Mi A3 is uitgerust met een drievoudige Sony IMX 582 sensor aan de achterzijde met een brandpuntsafstand van 4,71mm, een groothoeksensor op 1,66mm en een 2x zoom. Sony sensoren worden over het algemeen gebruikt in high-end telefoons, Samsung sensoren zijn vaker te vinden in deze prijsklasse. Welke is de beste? In theorie geeft de Sony sensor betere resultaten, maar het hangt allemaal af van de verwerking in de telefoon. Ik heb de Umidigi S3 Pro getest met een Sony IMX 586 en hij presteerde slechter dan de Redmi Note 7 met een Samsung sensor.

Fotokwaliteit

 
Xiaomi Mi A3
Resolutie - vooraan4812
Sensor - voorzijdeSony IMX582 Exmor RSOmnivision OV13855
Resolutie - achterkant948
Sensor - achterkantN/ASamsung S5KGM1
Video resolutie2160p4k
//
//
//
.

Fotoapplicatie
De standaard fotoapplicatie die bij de Android One wordt meegeleverd is bijna dezelfde als die bij de MIUI 10. De standaard fotoapplicatie die bij de MIUI 10 wordt meegeleverd is een beetje hetzelfde. De camera biedt de volgende modi: korte video, video, foto, portret, nacht, panorama, pro. Elke modus heeft zijn opties zoals HDR voor foto’s. De Mi A3 biedt iets minder mogelijkheden dan de andere Xiaomi-modellen, maar dit mag geen invloed hebben op uw situatie.

Het is mogelijk om de achterste sensor direct op het scherm te selecteren, zodat je met één klik van de ene sensor naar de andere kunt overschakelen. De 48 miljoen pixelmodus is toegankelijk in de automatische modus, terwijl deze was gereserveerd voor de pro-modus op sommige apparaten.

Binnen (studio)

EXIF: ƒ/1,79 1/307 4,71 mm 4,71 mm 100 ISO

Ik begin mijn fototests altijd met een studiotest met het speelgoed van mijn zoon als achtergrond. De eerste observatie is hetzelfde als bij veel apparaten die ik heb getest, het niveau van helderheid is niet hoog genoeg. De studio is goed verlicht om een wit en uniform licht te verkrijgen, ik vind hier hetzelfde gebrek aan helderheid als op veel andere apparaten.

De scherptediepte is vrij beperkt, maar in het scherptegebied is de scherpte zeer goed, we kunnen duidelijk het kleine stofje zien dat zich op de motorkap van de politieauto heeft gevestigd. De kleuren zijn ook correct terwijl ik vaak te veel kleuren te verzadigd krijg in de studio.

Als ik dezelfde foto neem met de x2 zoom, dan krijg ik dit

EXIF: ƒ/1,79 1/263 4,71 mm 100 ISO.

Ik zie dat de camera dezelfde brandpuntsafstand gebruikt als voor normaal zicht. Het is ofwel een bug of een digitale zoom in vergelijking met normaal zicht. Ik zie geen verschillen met de vorige foto, dus het zou erop wijzen dat het dezelfde sensor is en dat de zoom een digitale zoom is. Om er absoluut zeker van te zijn dat ik de middelste sensor met mijn vinger heb verstopt en ik kan zien dat voor normaal zicht en zoom alleen de centrale sensor wordt gebruikt. Het is een beetje jammer omdat een echte 2x lens het waarschijnlijk mogelijk zou hebben gemaakt om betere foto’s te maken met de zoom.

De 1.66mm brandpuntsafstand is indrukwekkend omdat het onmogelijk is om een foto te maken in de studio zonder de randen van de studio te zien.

EXIF: ƒ/2,2 1/234 1,66 mm 100 ISO.

De hoek is enorm, het zal u in staat stellen om objecten van dichtbij vast te leggen zonder dat u zich hoeft te verplaatsen. De scherptediepte is iets belangrijker dan op de basisoptiek. Ik zie geen fundamentele verschillen in kleur en scherpte. De softwareverwerkingslaag speelt hier waarschijnlijk een rol.

Buitenfoto (bewolkt)

Wanneer de zon verlegen is, nemen de verschillen in helderheid toe en krijgen we vaak foto’s die te donker zijn. In de automatische modus doet de Xiaomi Mi A3 het goed als er grote helderheidsverschillen zijn, maar net als bij foto’s onder de zon is de kleurtemperatuur te heet en kan het sommige foto’s bederven als de helderheid te laag is.

De HDR slaat de situatie soms op, de nachtmodus kan ook handig zijn om op klaarlichte dag een foto uit meerdere foto’s die bij verschillende belichtingen zijn genomen, opnieuw samen te stellen.

HDR kan foto’s produceren die technisch onjuist zijn, maar niet onaangenaam om naar te kijken. Het is allemaal een kwestie van persoonlijke keuze. Puristen zullen HDR uitschakelen, anderen zullen hun vrienden kunnen imponeren met surrealistische scènes.

Wanneer het licht afneemt en u in de automatische modus blijft, zal de camera de voorkeur geven aan een laag ISO-niveau om de korrel te vermijden, maar zal de sluitertijd moeten worden verkort. Dit is een keuze die werkt bij statische scènes waar niets beweegt, maar als je bewegende objecten of mensen fotografeert, zullen ze wazig zijn. Om dit probleem te voorkomen, moet je overschakelen naar de pro-modus, waar je een hogere sluitertijd kunt afdwingen.

Buitenfotografie (zon)

Ik heb gebruik gemaakt van een roadtrip in Schotland om de Xiaomi Mi A3 camera te testen en na een paar honderd foto’s te hebben gemaakt, kan ik me nu een duidelijker beeld vormen van de kwaliteit van de sensor.

Toen ik begon te fotograferen, had ik de indruk dat ze allemaal onderbelicht waren omdat ze er erg donker uitzagen op het scherm. Het was eigenlijk de achtergrondverlichting die me deze slechte indruk gaf omdat de foto’s niet onderbelicht zijn. De achtergrondverlichting geeft de foto niet zijn volle potentieel.

Ik heb de automatische modus getest (met HDR, zonder HDR, zonder HDR, zonder HDR, met AI, zonder AI, zonder AI, zonder AI) en ik heb ook enkele tests gedaan in de pro- en nachtstand. Onder goede omstandigheden doet de camera het vrij goed. De foto’s zijn zeer helder en de dynamiek is goed, ik heb geen grote problemen ondervonden met over- en onderbelichte gebieden. Afhankelijk van het gebruik van HDR of AI mode, kunnen de resultaten vrij sterk variëren en helaas niet altijd in de goede richting.

HDR heeft het voordeel dat het de verschillen in helderheid wegwerkt wanneer er een groot verschil is tussen lucht en grond, maar het overdrijft soms de behandeling, wolken zijn soms te contrasterend. Met AI-modus (kunstmatige intelligentie) is het resultaat soms goed, soms is het juist het tegenovergestelde het geval. Ik heb het getest omdat het moest worden gedaan, maar op alle apparaten die ik tot nu toe heb getest, heb ik deze modus altijd moeten uitschakelen omdat het te onvoorspelbare resultaten geeft.

Met of zonder verwerking, de foto’s die de Sony sensor produceert zijn iets te warm en missen een beetje verzadiging. Hetzelfde vond ik bij de Sony sensor op de Xiaomi Mi 8 Lite. In tegenstelling tot Xiaomi onder MIUI is het niet mogelijk om de verzadiging aan te passen voordat je foto’s maakt. Deze kleine defecten kunnen worden verholpen in de fototoepassing met behulp van een filter of de basis editing tool.

Als de omstandigheden goed zijn, kan de Xiaomi Mi A3 goede foto’s produceren. Ik heb nog steeds een Samsung Galaxy S10+ in mijn zak om te vergelijken, maar dat is niet erg eerlijk met de Xiaomi, want deze twee telefoons zijn voor ongeveer 800 euro gescheiden. De Samsung is onder alle omstandigheden beter, maar het tegendeel zou niet normaal zijn geweest.
Foto bij weinig licht (binnen / nacht)

Ik heb nog niet de gelegenheid gehad om buiten nachtfoto’s te maken (vooral vanwege het weer), dus ik zal dit gedeelte beginnen met foto’s die binnen zijn gemaakt in omstandigheden die vergelijkbaar zijn met nachtfotografie. Ik ben naar Harry Potter Park in de buurt van Londen geweest, het landschap is vrij donker en je kunt zien dat de Xiaomi Mi A3 weer probeert de ISO’s in een comfortzone te houden ten koste van de sluitertijd.

Over het algemeen vind ik dat de kleurweergave goed is, maar de sluitertijd is te langzaam om zeer scherpe opnamen met de hand te maken. Over het geheel genomen ziet het beeld er goed uit, maar als je goed kijkt zijn de contouren van de objecten en tekens wazig. De camera is perfect in staat om in ISO te verhogen om dit probleem te voorkomen, maar in de automatische modus is de camera in het voordeel van ISO. De enige manier om dit op te lossen is om over te schakelen naar handmatige modus en een snellere sluitertijd te forceren.

De Harry Potter studiofoto’s zijn allemaal tussen de 600 en 1300 ISO, de ruis is zichtbaar maar niet te luidruchtig.

De fototoepassing heeft een nachtmodus zoals de meeste Xiaomi. Deze nachtmodus combineert meerdere foto’s die bij verschillende belichtingen zijn genomen om een nachtopname met veel details te verkrijgen. Dit proces werkt perfect op de Redmi Note 7 en het werkt ook heel goed op dit model. Je kunt deze nachtmodus ook midden op de dag gebruiken als de omstandigheden moeilijk zijn, het resultaat is soms verrassend maar soms zo overdreven dat het aanzienlijk afwijkt van de werkelijkheid.

Video kwaliteit

Voor elk van mijn tests begin ik met een video die op dezelfde plaats en onder min of meer dezelfde omstandigheden is gemaakt om de kwaliteit en de stabilisatie met de andere apparaten te kunnen vergelijken. De kwaliteit van de 4k video is goed, het beeld is glad, de focus is snel en het beeld is vrij scherp. De Xiaomi Mi A3 biedt goede visuele prestaties. De stabilisatie is echter niet erg goed, omdat zelfs met de stabilisatie optie ingeschakeld, mijn stappen leiden tot aanzienlijke schudden op de video.

Normale video
Ik nam de volgende video op in de Schotse Highlands. De wind was erg sterk, grote wolken bedekten een deel van het landschap. De originele video werd opgenomen in 4k maar afhankelijk van je verbinding kon de kwaliteit afnemen.

De scherpte van de video is goed, je kunt alle gras twijgen goed zien bewegen. De sensor past zich vrij snel aan aan veranderingen in lichtomstandigheden maar zal onvermijdelijk de lucht overbelichten als het landschap donker is, maar zodra de lucht een groter oppervlak inneemt, zien we al snel de wolken zich vormen. Het is duidelijk dat het toestel het percentage donkere gebieden berekent ten opzichte van lichte gebieden en dat het de ene of de andere prioriteit geeft op basis van dominantie. De overgang is zichtbaar maar snel. Zijdelings scannen gebeurt ook op een vrij natuurlijke manier.

Zelfs als de voorwaarden voor deze video niet ideaal zijn, doen de Xiaomi Mi A3 en de Sony-sensor goed werk.

Video bij weinig licht
Voor deze tweede test heb ik een video gemaakt bij weinig licht in het Harry Potter Studio Park in Londen. Dit zijn geen voorwaarden die gelijkwaardig zijn aan een nachtvideo, maar ik heb nog niet de gelegenheid gehad om een nachttest te doen.

Wat je niet ziet op de video is dat ik omringd werd door veel mensen die ook de scène wilden filmen, dus ik werd verschillende keren geduwd en dat is te zien op de video. De video is niet erg goed gestabiliseerd, het schudden is goed zichtbaar. Ik heb tegelijkertijd een video gemaakt met een Samsung Galaxy S10+ en je ziet nauwelijks het effect van het schudden.

De digitale ruis is veel beter zichtbaar op deze video dan de vorige, maar over het geheel genomen is het nog steeds heel acceptabel. Op de video die tegelijkertijd met de Samsung gemaakt is, heb ik veel meer digitale ruis. Het geluid van de attractie is vrij krachtig maar wordt zeer goed gereproduceerd door de Xiaomi. Afgezien van het stabilisatieprobleem, vind ik dat de Xiaomi een goed resultaat heeft opgeleverd.

Hier is de video die tegelijkertijd met de Samsung is gemaakt:

De stabilisatie is veel beter, maar ik vind dat de videokwaliteit beter is op de Xiaomi.

Schermkwaliteit

 
Xiaomi Mi A3
Grootte (inches)6.096.3
Resolutie720x15601080x2340
Ratio19:5:919:9
BeschermingCorning Gorilla Glass 5Corning Gorilla Glass 5
TypeAmoledIPS LCD
Oppervlakte (%)8281.4
dE Wit6.66,9
dE Rood7.73,5
dE Groen9.51,1
dE Blauw2.52,3
dE Geel5.72
dE Cyaan9.74,7
dE Magenta1.61,6
Contrast60000:01:00/
350433,473

Om het scherm te testen gebruik ik een colorimetrische sonde die de nauwkeurigheid van de kleuren op een scherm meet en andere parameters om te zien of een scherm in staat is om een beeld nauwkeurig weer te geven.

De Xiaomi Mi A3 heeft een AMOLED display. In principe biedt deze technologie veel betere contrastresultaten dan LCD/IPS displays. Het komt zelden voor dat een telefoon met een AMOLED display in deze prijsklasse wordt gebruikt, AMOLED displays worden voornamelijk gebruikt voor high-end telefoons.

De resultaten van de schermtest met een sonde zijn vrij teleurstellend omdat de colorimetrie van het scherm niet erg goed is en niet kan worden gecorrigeerd in de telefooninstellingen. Op de grafiek zien we dat het scherm een significant verschil laat zien op het groen en een kleiner verschil op het rood en blauw. Dit betekent dat voor alle kleuren die groen gebruiken, de weergegeven kleur zal afwijken van de standaard. In totaal heeft de telefoon een dE van 6,6, de Redmi Note 7 doet het hier veel beter.

De colorimetrie is niet correct, het contrast is uitstekend, het zwart is echt zwart in tegenstelling tot LCD/IPS type displays.

Xiaomi heeft een nogal merkwaardige keuze gemaakt in termen van resolutie. Terwijl de meeste telefoons een resolutie van 1080p hebben, heeft de Mi A3 slechts 720p. Dit is waarschijnlijk een economische keuze omdat, zoals ik hierboven schreef, een AMOLED display niet vaak in deze prijsklasse wordt gevonden en het impliceert offers.

Deze test toont aan dat het scherm van de Mi A3 technisch gezien niet zo goed is als een LCD/IPS, maar wat is de realiteit? Ik heb een Samsung Galaxy s10+ en de Xiaomi Mi A3 op een zijspoor gezet. De Samsung heeft het beste scherm op de markt (op het moment van schrijven van deze test), het heeft een dE van 2 tegenover een dE van 6,6 voor de Xiaomi. Is er een groot verschil? Zie hieronder:

Een normale gebruiker zal waarschijnlijk geen verschil zien. Het scherm van de Samsung is beter, het biedt veel meer detail, nauwkeuriger kleuren en scherpere contouren. Samsung is een toestel dat verkocht wordt voor bijna 1000 euro terwijl de Xiaomi iets meer dan 200 euro kost.

Helderheid
Ik heb een helderheid van 352 cd/m² gemeten op de Xiaomi Mi A3, ik heb 446 cd/m² gemeten met de Redmi Note 7. De Xiaomi Mi A3 heeft een gebrek aan helderheid in vergelijking met de Redmi Note 7. De Xiaomi Mi A3 heeft een tekort aan helderheid in vergelijking met de Redmi Note 7. Dit is de telefoon met de laagste helderheid die ik tot nu toe heb kunnen testen. Hoe kan dit een probleem zijn? Wanneer het omgevingslicht sterk is, moet het scherm voldoende helderheid kunnen bieden om leesbaar te zijn. Als je de Xiaomi Mi A3 bijvoorbeeld in direct zonlicht gebruikt, zal jehet scherm niet gemakkelijk kunnen lezen.

Android

De Mi A-serie draait op Android One, terwijl de rest van de Xiaomi-serie op MIUI draait. Wat zijn de verschillen? Hier is een video die de hoofdschermen illustreert:

Hoofdscherm
Het hoofdscherm bestaat uit de basistoepassingen voor de telefoon en een speciale map voor Google-toepassingen (Gmail, Youtube, Maps,….). Xiaomi heeft slechts één applicatie (Mi Community) geïnstalleerd, terwijl er meestal een groot aantal applicaties van de fabrikant beschikbaar zijn. De gebruikelijke zoekmachine is ook aanwezig. De centrale knop wordt gebruikt om de Google Assistant te starten of om terug te gaan naar het startscherm, de kleine pijl aan de linkerkant wordt gebruikt om terug te gaan. Het gehele startscherm is configureerbaar.

Links
Het scherm aan de linkerkant bestaat uit informatie die is opgebouwd volgens uw interesses.

Rechts
Het scherm aan de rechterkant (en de volgende) wordt gebruikt om uw meest gebruikte toepassingen te plaatsen in plaats van ze in de volledige lijst te zoeken.

Naar boven
Het meldingsscherm is zeer vergelijkbaar met dat van alle Android-telefoons.

Naar beneden
De neerwaartse beweging gebeurt in twee stappen. Een eerste neerwaartse beweging geeft toegang tot de lijst van open applicaties, je kunt van de ene applicatie naar de andere schakelen of ze sluiten. Een tweede beweging geeft je toegang tot de volledige lijst van applicaties op de telefoon. Deze lijst wordt begeleid door een zoekmachine. Je zal merken dat het gebruikte lettertype niet optimaal is omdat we de namen van de applicaties niet kunnen lezen.

De ervaring die Android One biedt is goed en ik had er geen problemen mee. Ik geef echter de voorkeur aan MIUI omdat deze versie van Android One veel functies biedt die niet beschikbaar zijn in Android One. Ik denk met name aan de mogelijkheid om de colorimetrie van het scherm te corrigeren, waardoor de Mi A3 een deel van zijn kleurprobleem zou hebben kunnen corrigeren. Ik denk ook aan tools voor het vastleggen van videoschermen die voor mij zeer nuttig zijn om een apparaat te testen. Meldingen in bubbels zijn ook niet aanwezig op Android One. Dit alles moet je er niet van weerhouden om ten volle van de telefoon te genieten, maar als je aan MIUI gewend bent (en je het leuk vindt), dan heb je waarschijnlijk een probleem met Android One.

Bugs

Ik heb geen bugs of andere problemen ondervonden.

Toebehoren

[accessories type=”smartphone” product=”xiaomi-mi-a3″ lg=”nl”]

Xiaomi Mi A3 in vergelijking met anderen

Hier is een rangschikking van de verschillende resultaten van mijn tests. Een score van 1 wijst op een zeer slechte prestatie, terwijl een score van 6 wijst op een uitzonderlijk resultaat. De score is een subjectieve maat, de rangschikking daarentegen is meestal afgeleid van een maat.

Levensduur van de batterij
Umidigi F1 : 5
Umidigi S3 Pro : 5
Redmi Note 8 Pro : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Redmi Note 7 : 4
Xiaomi Mi 9T Pro : 4
Redmi Note 8 : 4
Meizu Note 9 : 4
Honor 8x : 4
Samsung Galaxy S10+ : 4
Samsung Galaxy A70 : 4
Xiaomi Mi 9 Lite : 4
Huawei Y6 2019 : 3.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 3

Processorvermogen (CPU)
Xiaomi Mi 9T Pro : 6.5
Samsung Galaxy S10+ : 6
Redmi Note 8 Pro : 5.3
Meizu Note 9 : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Redmi Note 8 : 4.5
Redmi Note 7 : 4.5
Honor 8x : 4.5
Umidigi S3 Pro : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4.4
Umidigi F1 : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 3.5
Huawei Y6 2019 : 2

Grafische chipsetvoeding (GPU)
Xiaomi Mi 9T Pro : 6.5
Samsung Galaxy S10+ : 6
Redmi Note 8 Pro : 5.3
Meizu Note 9 : 5
Umidigi F1 : 4.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Umidigi S3 Pro : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Redmi Note 8 : 4.3
Xiaomi Mi A3 : 4.1
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Redmi Note 7 : 4
Honor 8x : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 3.5
Huawei Y6 2019 : 2

Scherm kwaliteit
Samsung Galaxy S10+ : 6
Xiaomi Mi 9T Pro : 5.7
Samsung Galaxy A70 : 5.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Redmi Note 8 : 4.5
Redmi Note 8 Pro : 4.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Redmi Note 7 : 4
Meizu Note 9 : 4
Xiaomi Mi A3 : 3.8
Honor 8x : 3.5
Umidigi S3 Pro : 3.5
Umidigi F1 : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3

Fotokwaliteit
Samsung Galaxy S10+ : 6
Xiaomi Mi 9T Pro : 5.5
Redmi Note 8 Pro : 5.3
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Redmi Note 8 : 5
Redmi Note 7 : 5
Meizu Note 9 : 5
Xiaomi Redmi Note 5 : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4.3
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Honor 8x : 3.5
Umidigi S3 Pro : 3.5
Umidigi F1 : 2
Huawei Y6 2019 : 2

Video kwaliteit
Samsung Galaxy S10+ : 5
Redmi Note 8 Pro : 4.8
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Redmi Note 8 : 4.5
Redmi Note 7 : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4.5
Meizu Note 9 : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Xiaomi Mi 8 Lite : 3.5
Honor 8x : 3
Umidigi S3 Pro : 3
Umidigi F1 : 2
Huawei Y6 2019 : 2

Afwerkingskwaliteit
Samsung Galaxy S10+ : 5.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 5.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 5
Umidigi S3 Pro : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Redmi Note 8 : 4.8
Redmi Note 8 Pro : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4.5
Honor 8x : 4.5
Redmi Note 7 : 4.5
Meizu Note 9 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 5 : 3.5
Umidigi F1 : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3.5

Wifi prestaties
Redmi Note 8 Pro : 5.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 5
Xiaomi Redmi Note 5 : 5
Xiaomi Mi 8 Lite : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Xiaomi Mi A3 : 4.5
Redmi Note 8 : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Samsung Galaxy S10+ : 4
Redmi Note 7 : 4
Meizu Note 9 : 4
Umidigi F1 : 3.5
Umidigi S3 Pro : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3.5
Honor 8x : 3

Download snelheid 4G
Xiaomi Mi 8 Lite : 5
Xiaomi Redmi Note 5 : 5
Xiaomi Mi A3 : 5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Redmi Note 8 Pro : 4.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Honor 8x : 4
Samsung Galaxy S10+ : 4
Meizu Note 9 : 4
Redmi Note 8 : 4
Redmi Note 7 : 4
Huawei Y6 2019 : 3
Umidigi S3 Pro : 3
Umidigi F1 : 2.5

Netwerkvangst
Xiaomi Mi 9T Pro : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Xiaomi Mi A3 : 3.8
Redmi Note 8 Pro : 3.8
Huawei Y6 2019 : 3.8
Meizu Note 9 : 3.5
Redmi Note 8 : 3.5
Redmi Note 7 : 3.5
Honor 8x : 3.5
Samsung Galaxy S10+ : 3
Umidigi S3 Pro : 3
Umidigi F1 : 3

Ondersteunde frequenties
Samsung Galaxy S10+ : 5
Umidigi F1 : 5
Umidigi S3 Pro : 5
Samsung Galaxy A70 : 5
Redmi Note 8 Pro : 4.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4
Xiaomi Mi 8 Lite : 3.5
Xiaomi Mi A3 : 3.5
Redmi Note 8 : 3.5
Redmi Note 7 : 3.5
Meizu Note 9 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 5 : 3.5
Honor 8x : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3

Audio kwaliteit
Samsung Galaxy S10+ : 5
Samsung Galaxy A70 : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 4.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Redmi Note 8 Pro : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Redmi Note 8 : 4
Redmi Note 7 : 4
Xiaomi Mi A3 : 4
Umidigi S3 Pro : 3.5
Meizu Note 9 : 3.5
Honor 8x : 3
Umidigi F1 : 3
Huawei Y6 2019 : 3

gps-kwaliteit
Redmi Note 7 : 4.5
Redmi Note 8 : 4.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Redmi Note 8 Pro : 4.5
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Honor 8x : 4
Xiaomi Mi A3 : 4
Samsung Galaxy S10+ : 4
Umidigi S3 Pro : 4
Xiaomi Mi 9 Lite : 4
Samsung Galaxy A70 : 3.5
Meizu Note 9 : 3.5
Umidigi F1 : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3.5

Gebruiksgemak van het besturingssysteem
Samsung Galaxy S10+ : 5.5
Samsung Galaxy A70 : 5.5
Redmi Note 8 Pro : 5
Xiaomi Mi 8 Lite : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Xiaomi Mi 9T Pro : 5
Xiaomi Redmi Note 5 : 5
Redmi Note 7 : 5
Redmi Note 8 : 5
Umidigi S3 Pro : 4.5
Meizu Note 9 : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4
Honor 8x : 4
Umidigi F1 : 4
Huawei Y6 2019 : 3.5

Eindscore
Xiaomi Mi 9T Pro : 71.2 / 84
Samsung Galaxy S10+ : 69 / 84
Redmi Note 8 Pro : 66 / 84
Samsung Galaxy A70 : 64.5 / 84
Xiaomi Mi 9 Lite : 64 / 84
Redmi Note 8 : 60.6 / 84
Redmi Note 7 : 59 / 84
Xiaomi Mi 8 Lite : 59 / 84
Xiaomi Mi A3 : 58.4 / 84
Meizu Note 9 : 58 / 84
Xiaomi Redmi Note 5 : 57.5 / 84
Umidigi S3 Pro : 55.5 / 84
Honor 8x : 52 / 84
Umidigi F1 : 49 / 84
Huawei Y6 2019 : 41.3 / 84

Conclusie / Review / Beoordeling

Toen ik de Xiaomi Mi A3 begon te gebruiken, had ik het gevoel dat het toestel niet goed zou scoren en ik begreep de positie ervan in de Xiaomi range niet echt. Na een paar weken gebruik begon ik de interesse in dit model te begrijpen. Als ik mijn eindscore vaststel, doe ik dat stap voor stap, dus ik weet niet van tevoren wat de eindscore zal zijn. Het verbaasde me dat de Xiaomi Mi A3 een score krijgt die gelijk is aan de Redmi Note 7 toen ik dacht dat hij minder goed was. Hoe kan ik de score uitleggen? Simpelweg door het feit dat de Xiaomi Mi A3 een gemiddelde score behaalt zonder slecht te zijn voor een aantal tests en het slaagt erin om op te vallen waar de Redmi Note 7 zwakke punten had.

Ik zie dat de kwaliteit van het scherm wordt besproken op vele forums en gespecialiseerde sites. Ja, het is waar, de colorimetrie is niet nauwkeurig en het is zichtbaar, maar aan de andere kant is het contrast veel beter dan de meeste apparaten in dezelfde prijsklasse. Het contrast levert een echt voordeel op voor het gebruik, de zwarten zijn echt zwart en dit geeft meer diepte aan de foto’s. Het scherm is dus technisch minder goed (vandaar de score) maar in gebruik, ik vind het wel interessant.

De Sony sensor van de Xiaomi Mi A3 is in staat om zeer goede dingen te doen, zie zelf enkele foto’s van mij. Helaas is de standaardinstelling op 2 punten niet goed: kleurtemperatuur en ISO prioriteit. De foto’s zijn daarom iets te warm maar dit kan worden gecorrigeerd door de telefoon en als het licht niet sterk genoeg is, geeft de camera de voorkeur aan ISO in plaats van sluitertijd. Ik vind het echt jammer omdat het de gebruiker dwingt om iets te doen met de foto’s om het beste uit zijn camera te halen terwijl je bij andere camera’s niets hoeft te doen.

Met de Sony sensor kun je mooie 4k video’s maken zolang je niet te veel beweegt omdat de stabilisatie onvoldoende is om de trillingen te compenseren, maar in deze prijsklasse heb ik nog geen telefoon gevonden die de trillingen goed kan absorberen.

Sterke punten:
[+] klein formaat en eenvoudige bediening
[+] goede netwerkgevoeligheid (4G en wifi), goede downloadprestatie ook
[+] zeer goed schermcontrast
[+] scherperheid van foto’s en video’s
[+] autonomie
[+] goede GPS-prestaties (behalve voor oriëntatie)

Negatieve punten:
[-] colorimetrie
[-] Standaard camera-instellingen
[-] onvoldoende schermhelderheid in vol zonlicht
[-] verplichting om door de task manager te gaan voordat u toegang krijgt tot applicaties