Op deze pagina:
Prijs Xiaomi Mi Note 10 Lite
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Hardware
Fotokwaliteit
Videokwaliteit
Audiokwaliteit
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Vragen

Promotiecode
Promo code: -90€ met de promo code EDNOTE10LTW (link is Duits maar telefoon is in alle talen)


Xiaomi Mi Note 10 Lite voor 209€

Xiaomi Mi Note 10 Lite : test / review (geen flauwekul)

Xiaomi Mi Note 10 Lite test / review

Categorie: Tests en beoordelingen

Xiaomi-telefoons zijn onderverdeeld in verschillende segmenten. Er is het instapniveau met het merk Redmi, er is de high-end met het Mi-merk gevolgd door een nummer, er is Poco voor de high-performance in het middensegment en er is sinds eind 2019 het segment Mi Note, die tussen het Redmi-bereik en Mi ligt, Xiaomi had eind 2019 een grote klap gekregen door de Mi Note 10 te lanceren met een camera van 108 miljoen pixels. 6 maanden later neemt Xiaomi de basis van de Mi Note 10 om een Mi Note 10 Lite te lanceren die bijna exact identiek is aan de Mi Note 10, het belangrijkste verschil zit op het niveau van de fotomodule. Ik was niet van plan deze telefoon te testen, maar bij het bestellen van een Mi 10 Lite ontving ik een Mi Note 10 Lite, dus ik maakte van de gelegenheid gebruik om hem te testen voordat ik hem terugstuurde.[b][b][b]

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.[b]
Waarin verschillen mijn tests van andere op het web?

- Ik koop de toestellen meestal met mijn eigen geld, de prijs is dus net even belangrijk als voor je!
- Ik bewaar de toestellen minstens enkele weken (soms meer) om te zien wat ze waard zijn in reële omstandigheden.
- Ik beantwoord (indien mogelijk) je vragen om je te helpen beslissen voordat je de toestellen koopt.
- niemand betaalt me om deze reviews te doen, ik ben dus volledig neutraal en onafhankelijk.
- Mijn pagina's zijn niet gevuld met advertenties.


Xiaomi Redmi Note 9T : test / review
Umidigi A9 Pro test / review
Xiaomi Mi 10T Pro : test / review
Poco M3: test / review
Umidigi Bison : test / review
Oukitel C21: test / review
Samsung Galaxy S20 test / review
Doogee s58 Pro test / review
Nokia 5.3 test / review
Redmi 9A test / review

Prijs Xiaomi Mi Note 10 Lite

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Xiaomi Mi Note 10 Lite van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.[b]
Xiaomi Xiaomi Mi Note 10 lite 6+64GB 6.47" Midnight Black DS ITA Smartphone...
2021-01-19 21:07
255 EUR
Xiaomi Mi Note 10 Lite Smartphone 6 GB 64 GB, 64MP AI Quad Camera, AMOLED Ricurvo 3D da 6.47", Cellu...
2021-01-21 18:45
259 EUR
XIAOMI MI NOTE 10 LITE 64GB NEGRO. 6GB RAM. SNAPDRAGON 730G. ¡VERSION GLOBAL!...
2021-01-20 07:14
260 EUR
..::|| Xiaomi Mi Note 10 Lite 64GB - Midnight Black Ohne Simlock Dual SIM ||::.....
2021-01-20 07:10
269 EUR
Xiaomi Mi NOTE 10 Lite Dual Sim LTE 64GB+6GB RAM 6.47" Smartphone Midnight Black...
2021-01-21 21:15
270 EUR
Xiaomi Mi Note 10 lite DualSim midnight schwarz 128GB Wie Neu...
2021-01-21 14:11
271 EUR
[b]
helpBovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

24-06-2020 Ik heb de Xiaomi Mi 10 Lite besteld op Edwaybuy 27-06-2020 Ik ontvang de Mi Note 10 Lite in plaats van de Mi 10 Lite, maar voordat ik hem terugstuur, start ik de test[b]

Waarom deze telefoon?

Zoals ik hierboven al zei, was ik niet van plan de Xiaomi Mi Note 10 Lite te testen, maar aangezien ik deze per ongeluk ontving, zou het zonde zijn geweest om er geen gebruik van te maken. Ik had de Mi Note 10 die in 2019 werd gelanceerd niet gekocht, want zelfs als het interessant was, was het te duur in vergelijking met het budget dat ik mezelf had ingesteld om telefoons te kopen. De Mi Note 10 Lite is een bijna perfecte kopie van de Mi Note 10 met uitzondering van de fotosensor en een paar andere details. De Lite-versie behoudt daarom de premium afwerking en de prestaties van het vorige model en is gepositioneerd als een redelijk krachtige mid-range telefoon. De fotomodule is vervangen door een Sony IMX 686 die ook terug te vinden is in de Poco F2 Pro of de Huawei P30 Pro, dus deze sensor heeft zich elders al bewezen.[b]

Uitpakken

xiaomi mi note 10 lite test avis review prueba opinion recensione photo 1 De Xiaomi Mi Note 10 Lite is een mid-range telefoon met het uiterlijk van een high-end telefoon. Ik verwachtte een vertaling van deze positionering op doosniveau te vinden, maar buiten de zwarte kleur van de doos is de inhoud precies hetzelfde als die van een Redmi. Je vindt de telefoon vergezeld van een transparante bescherming, een oplader en een USB-kabel, meer niet.[b][b][b][b]
Lengte : 157.8
Breedte : 74.2
Dikte : 9.7
Gewicht : 204
Jack uitgang : Ja
Type USB : Type C
Infrarood port : Ja

Eerste configuratie

De procedure voor het starten van de Xiaomi Mi Note 10 Lite is identiek aan wat te vinden is op andere telefoons van het merk dat op de markt wordt gebracht met MIUI 11. Ik merkte dat Xiaomi irritant was om zijn cloud te willen aanbieden en zijn applicaties op te leggen, maar vandaag Iedereen doet dat en Xiaomi is verre van het ergste, ik vind ook dat Samsung een eerste ervaring biedt die veel restrictiever is. [b][b][b][b]

Afwerking

xiaomi mi note 10 lite test avis review prueba opinion recensione photo 4 Toen ik de Xiaomi Mi Note 10 Lite uit de doos haalde, had ik meteen het gevoel dat ik een high-end telefoon in de hand had. De Mi Note 10 Lite biedt een groot scherm met zeer dunne randen, de randen van het scherm zijn gebogen zoals wat Samsung destijds deed met zijn Edge-bereik. De omtrek van de telefoon is verchroomd, de aluminium achterkant doet ook denken aan bepaalde Samsung-modellen en de camera valt bijna niet op aan de achterkant van de telefoon. Xiaomi kan prachtige telefoons maken, maar deze telefoons zijn groot en vrij zwaar, waar Samsung veel dunnere en lichtere telefoons weet te produceren.[b]xiaomi mi note 10 lite test avis review prueba opinion recensione photo 16 De bovenkant van de telefoon is volledig verchroomd en helemaal glad, de SIM-lade is aan de zijkant geplaatst. De infraroodpoort is zichtbaar aan de rechterkant van de telefoon.[b]xiaomi mi note 10 lite test avis review prueba opinion recensione photo 21 De onderkant van de telefoon heeft een zeer standaardconfiguratie met een luidspreker, een USB type C-poort en een Jack-connector. Alles is elegant verankerd in de chromen rand van de telefoon.[b]xiaomi mi note 10 lite test avis review prueba opinion recensione photo 19 De omtrek van de telefoon is volledig verchroomd, de volume- en startknoppen zijn zeer goed gepositioneerd aan de rechterkant van de telefoon. De SIM-lade bevindt zich ook aan de rechterkant van de telefoon, ik had deze configuratie nog nooit eerder gezien. De linkerrand van de telefoon is daardoor helemaal glad. De linker- en rechterrand volgen de gebogen vorm van het scherm op een natuurlijke manier, je voelt bijna geen onderbreking terwijl je van het scherm naar het chromen gedeelte van de telefoon gaat.[b]xiaomi mi note 10 lite test avis review prueba opinion recensione photo 14 Ik kocht de witte versie van de Mi Note 10 Lite. De achterkant is gemaakt van glas met een parelwitte kleur die blauwe of rode reflecties veroorzaakt, afhankelijk van de oriëntatie van de telefoon. Ik vind hier iets dat erg lijkt op de Samsung Galaxy S10 +. De fotosensor zit aan de zijkant zoals de meeste telefoons, hij is bijna perfect plat, dus de telefoon zal niet slap worden als je hem op zijn rug legt.[b] Het scherm beslaat 87% van de ruimte met redelijk fijne randen. De camera aan de voorkant hervat de mode van 2019 met een plaatsing in het midden met een inkeping. Xiaomi biedt daarmee een mooi schermoppervlak met een minimum aan onderbreking, andere merken doen het beter maar in deze prijsklasse vind je niet veel schermen met een hogere bezettingsgraad. [b][b][b][b] De Xiaomi Mi Note 10 Lite neemt de body van de Mi Note 10 over, die bij de lancering meer dan € 500 kostte, terwijl de Mi Note 10 Lite bij de lancering tussen de 250 en 300 was. In deze prijsklasse is dit afwerkingsniveau vrij zeldzaam. [b][b][b][b][b]

Specificaties

[b]De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon.Ik kocht de Xiaomi Mi Note 10 Lite in zijn 6Gb / 64Gb-versie, er is ook een 6Gb / 128 Gb-versie en nog een 8 Gb / 128 Gb. n[b][b][b]

CPU / GPU Prestatie

CPU : Qualcomm Snapdragon 730G
GPU : Qualcomm AdreNeen 618
Geheugen (RAM) : 6 - 8Gb
Opslagcapaciteit : 128 Gb

Benchmark Antutu/3DMark

Ik kreeg een score van 270559 punten met Antutu, dit rangschikt de Mi Note 10 Lite dicht bij Realme 6, Redmi Note 9s, Redmi Note 8 Pro qua prestaties. Met dit soort prestaties kun je voor de meeste mensen spelen, soms moet je een gemiddeld niveau van graphics kiezen. Met 3D Mark kreeg ik een score van 2418 punten, dit plaatst deze telefoon in dezelfde categorie als de test met Antutu. [b][b][b][b]
Antutu score : 270559
Antutu CPU : 97330
Antutu GPU : 70921
Antutu UX : 53947
Antutu Mem : 48361
3D Mark Open GL : 2418
3D Mark Vulkan : 2207
[b]Top 10 - prestatieclassificatie op basis van Antutu
1. Oppo Find X2 Pro - 605184
2. Oneplus 8t - 595000
3. Xiaomi Mi 10t Pro - 581650
4. Oneplus 8 Pro - 579417
5. Xiaomi Mi 10 - 579114
6. Poco F2 Pro - 569559
7. Samsung Galaxy S20 Fe - 565000
8. Samsung Galaxy S20 - 503905
9. Huawei P40 Pro - 466765
10. Huawei P40 - 466765

Aantal smartphones in de ranglijst:115
Positie van deze smartphone in de ranglijst:40/115

Opmerking: deze ranglijst bevat alleen de telefoons die ik heb getest en enkele andere die ik ter referentie heb toegevoegd.
[b]Gaming[b]Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.De Xiaomi Mi Note 10 Lite is geen maatstaf qua prestaties, maar krachtig genoeg om de meeste games te draaien. Mogelijk moet u soms een concessie doen op het gebied van afbeeldingen. Met PUBG Mobile werkt de Xiaomi Mi Note 10 Lite zonder problemen. [b]

Netwerkprestatie

De Xiaomi Mi Note 10 Lite bestrijkt de overgrote meerderheid van 3G / 4G-frequenties in Europa. Het is met name compatibel met de B28-frequentie die wordt gebruikt door Bouygues en Free in Frankrijk.[b]
3G frequenties : B1 (2100), B2 (1900), B4 (1700/2100 AWS A-F), B5 (850), B6 (800), B8 (900), B19 (800)
4G frequencies : B1 (2100), B2 (1900), B3 (1800), B4 (1700/2100 AWS 1), B5 (850), B7 (2600), B8 (900), B18 (800), B19 (800), B20 (800), B26 (850), B28 (700), B38 (TDD 2600), B40 (TDD 2300), B41 (TDD 2500)
Bluetooth : Bluetooth 5.0 LE
SAR / Hoofd : 1.011
SAR / lichaam : 1.385
Volte : Ja
VoWifi : Ja
NFC : Ja
Aantal metingen : 1000
Gemiddelde signaal : -99
Download snelheid : 153
Upload snelheid : 68
Kies je land om te controleren of je telefoon compatibel is:


Met de onderstaande frequenties kun je zien of deze telefoon compatibel is met je provider of dat je deze kunt gebruiken waar je op vakantie gaat.


Signaal 4G[b]De capaciteit om het netwerk correct op te pikken is een essentieel element voor een telefoon, maar het wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te pikken te meten, voer ik een groot aantal metingen uit op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. Deze metingen worden dus onder reële omstandigheden uitgevoerd en niet in een laboratorium, ze zijn niet wetenschappelijk maar geven een goede indicatie van de prestaties. [b][b]Gevoeligheidsclassificatie van netwerksignaal
Telefoon getest:Gemiddeld signaal (dBm)Aantal metingen:
Xiaomi Mi 9t Pro-881600
Xiaomi Redmi Note 5-91.305600
Xiaomi Mi 9 Lite-93788
Samsung Galaxy A70-94.5111975
Nokia 5.3-94.98531
Realme 6-95.142301
Xiaomi Redmi Note 8 Pro-95.9221599
Xiaomi Mi A3-95.951000
Huawei Y6 2019-95.951199
Doogee S58 Pro-96.22856
Redmi 9a-96.481000
Meizu Note 9-96.68937
Motorola G8 Power-96.881032
Xiaomi Redmi Note 7-97.011430
Redmi 9c-97.041000
Umidigi S3 Pro-97.131200
Xiaomi Redmi Note 8-97.34879
Samsung Galaxy A21s-97.781000
Umidigi F1-97.82298
Ulefone Armor 7e-98.71000
Xiaomi Mi Note 10 Lite-991000
Honor 9x-99.14899
Xiaomi Redmi Note 9s-99.41860
Poco F2 Pro-99.81247
Xiaomi Redmi Note 9-100.791785
Xiaomi Mi 10 Lite 5g-100.881198
Poco X3-101.19821
Umidigi F2-101.47712
[b]Ik behaalde een gemiddeld signaal van iets meer dan -99 dBm over meer dan 1000 metingen met de Xiaomi Mi Note 10 Lite, deze score ligt in het midden met schommelingen tussen -97 dBm en -103 dBm. Het is niet de beste telefoon in zijn klasse, maar het zal u geen problemen opleveren, tenzij u in een gebied woont waar de netwerkdekking erg laag is.[b][b]Download/Upload snelheid[b]Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.[b]Top 10 - snelheidsrangschikking tijdens downloaden
1. Samsung Galaxy S20 D:351Mbps U: 20Mbps
2. Poco X3 D:232Mbps U: 55Mbps
3. Xiaomi Mi 10 Lite 5g D:223Mbps U: 52Mbps
4. Poco F2 Pro D:207Mbps U: 53Mbps
5. Xiaomi Mi Note 10 Lite D:153Mbps U: 68Mbps
6. Xiaomi Mi A3 D:150Mbps U: 60Mbps
7. Xiaomi Redmi Note 9s D:150Mbps U: 60Mbps
8. Xiaomi Mi 8 Lite D:149Mbps U: 60Mbps
9. Samsung Galaxy A21s D:147Mbps U: 51Mbps
10. Huawei Y6 2019 D:145Mbps U: 61Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:30
Positie van deze smartphone in de ranglijst:5/30

Let op: de theoretische maximale snelheid van een telefoon wordt vaak beperkt door de configuratie van het mobiele netwerk en de congestie van het netwerk op het moment van de meting. Dus misschien kun je een hogere snelheid halen op een ander netwerk
[b]Ik heb een downloadsnelheid van 153 Mbps om te downloaden en een snelheid van 68 Mbps om te uploaden. Dit is een uitstekende prestatie die suggereert dat deze telefoon frequenties kan combineren omdat hij zo dicht bij de theoretische limiet van het netwerk ligt. Het is een van de beste scores die ik heb behaald in 4G. [b][b][b][b][b]

Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.[b]
Wifi frequenties : 802.11a, 802.11b, 802.11g, 802.11n, 802.11n 5GHz, 802.11ac
Download snelheid : 198
Signaal / dicht : -19
Signaal / afstand : -68
Wifi-signaal[b]In de buurt van de router kreeg ik een gemiddeld signaal van -19 dBm, het is een zeer goede score die een goede gevoeligheid voor wifi aangeeft. Van een afstand heb ik -68 dBm gemeten, het is ook een erg goede score. [b][b][b][b]Top 10 - rangschikking van wifi-gevoeligheid
1. Poco F2 Pro -11dBm
2. Samsung Galaxy A21s -13dBm
3. Poco X3 -17dBm
4. Xiaomi Redmi Note 9s -18dBm
5. Xiaomi Redmi Note 8 Pro -19dBm
6. Xiaomi Mi Note 10 Lite -19dBm
7. Xiaomi Mi 10 Lite 5g -19dBm
8. Xiaomi Redmi Note 8 -19dBm
9. Xiaomi Redmi Note 9 -19dBm
10. Redmi 9a -19dBm

Aantal smartphones in de ranglijst:33
Positie van deze smartphone in de ranglijst:6/33

[b]Download/Upload snelheid[b]Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.Een goede gevoeligheid voor wifi duidt vaak op goede prestaties bij het downloaden, maar ik kreeg een onverwachte score met de Mi Note 10 Lite. Ik heb het getest op mijn hoofdrouter, die meestal de snelste is en ik kon niet meer dan 78 Mbps downloaden. Door de telefoon te testen met mijn tweede router (die achter mijn hoofdrouter is aangesloten) kreeg ik bijna 200 Mbps. Dit lijkt te laten zien dat de prestaties behoorlijk kunnen verschillen, afhankelijk van de router. Dit is de eerste keer dat ik dit probleem tegenkom.[b][b]Top 10 - Ranglijst van wifi-downloadsnelheden
1. Samsung Galaxy S20 351Mbps
2. Poco F2 Pro 341Mbps
3. Xiaomi Redmi Note 8 Pro 319Mbps
4. Umidigi Bison 306Mbps
5. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 300Mbps
6. Xiaomi Mi 8 Lite 260Mbps
7. Poco X3 251Mbps
8. Xiaomi Redmi Note 7 250Mbps
9. Umidigi F1 220Mbps
10. Xiaomi Redmi Note 8 211Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:33
Positie van deze smartphone in de ranglijst:14/33

Opmerking: ik heb een 400 Mbps-lijn en een modem die hogere snelheden kan leveren, maar ik weet nooit zeker hoeveel bandbreedte er beschikbaar is als ik een test doe.
[b]

GPS-prestaties

[b]Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en maak ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert de GPS het signaal om aan de weg te blijven hangen niet kunstmatig, het heeft geen markeringen, zodat je de werkelijke positie kunt zien. Ik gebruik dan een applicatie om de nauwkeurigheid van het signaal te meten. Ik krijg een positioneringsnauwkeurigheid van 3 meter, deze score rangschikt de Mi Note 10 Lite in het gemiddelde van de telefoons die ik heb getest. De wegtest laat zien dat de telefoon snel genoeg is om het signaal te herstellen en de GPS-applicatie maakt het mogelijk om het precisieverschil te corrigeren door de positie aan de weg te laten plakken.[b][b]Top 10 - GPS-nauwkeurigheidsclassificatie
1. Oukitel C21 1m
2. Redmi 9a 1m
3. Xiaomi Redmi Note 9 1m
4. Redmi 9c 2m
5. Umidigi Bison 2m
6. Samsung Galaxy A21s 4m

Aantal smartphones in de ranglijst:7
Positie van deze smartphone in de ranglijst:0/7

Opmerking: een nauwkeurigheid van 3 meter of minder kan eenvoudig worden gecorrigeerd door een goede GPS-applicatie. De telefoonprestaties spelen ook een rol bij de snelheid waarmee je scherm wordt bijgewerkt, dus de nauwkeurigheid kan in het gedrang komen door een te trage weergave.
[b]

Batterijduur

Capaciteit : 5260
Snel laden : Ja
W max : 30
Autonomie (100% helderheid) : 827.00
Autonomie (50% helderheid) : 1609.00
Oplaadtijd : 208.00
Ontladingssnelheid (100%) : 0.12
Ontladingsscore (100%) : 6.36
Ontladingssnelheid (100%) : 0.06
Ontladingssnelheid (50% : 3.27
Laadsnelheid : 0.48
Laadscore : 25.29
Vanaf maart 2020 heb ik mijn subjectieve batterijtest vervangen door een technische test om het werkelijke gedrag van de batterij beter te kunnen meten. Nu test ik de autonomie en de oplaadtijd onder absoluut identieke omstandigheden. Ik voer verschillende metingen uit, zodat deze test alleen al enkele dagen duurt en ik de telefoon voor niets anders kan gebruiken.

Batterijduur - methodologie
Om de levensduur van de batterij te testen, meet ik het batterijverbruik elke minuut in strikt identieke omstandigheden om telefoons te kunnen vergelijken en ook om je in staat te stellen je telefoon in dezelfde omstandigheden te evalueren. Ik sluit elke invloed uit van toepassingen die de meting zouden kunnen verstoren. De autonomie is niet lineair, de batterij ontlaadt zich soms veel sneller aan het einde. Dit is een frustrerend fenomeen, maar met mijn metingen weet je of je snel een oplader moet vinden.

Batterijduur
De batterij van de Xiaomi Mi Note 10 Lite heeft een capaciteit van 5260 mAh en is ontladen van 100% tot 1% in 827.00 minuten met 100% helderheid, hij is ontladen van 100% tot 1% in 1609.00 met 50% helderheid. Op deze manier krijg ik een gemiddelde ontlaadsnelheid van 0.12% per minuut bij 100% lichtsterkte en 0.06% per minuut bij 50% lichtsterkte, het verbruik is dus 6.36 mA per minuut bij 100% lichtsterkte en 3.27 bij 50% lichtsterkte. Om de efficiëntie van de telefoon en de invloed ervan op de batterij te kunnen vergelijken, moet je de 6.36 (of 50%) score vergelijken met die van andere smartphones, het cijfer moet zo laag mogelijk zijn.

Laadtijd - methodologie
Om de oplaadtijd te testen, gebruik ik altijd dezelfde lader met dezelfde kabel. Ik meet de oplaadtijd minuut voor minuut om de evolutie van de lading en de oplaadsnelheid te zien. De laadsnelheid van een batterij is niet lineair, maar vaak sneller aan het begin en langzamer aan het einde. De lader is compatibel met snel laden.

Laadtijd
De accu van het Xiaomi Mi Note 10 Lite heeft een capaciteit van 5260 mAh en is opgeladen van 1% tot 100% in 208.00 minuten. Dit geeft me een gemiddelde laadsnelheid van 0.48% per minuut en dus een toename van 25.29 mA per minuut. Om de prestaties van de Xiaomi Mi Note 10 Lite te vergelijken met andere telefoons, moet je de 25.29 per minuut score gebruiken, deze score moet zo hoog mogelijk zijn.

In het bijzonder: de laadsnelheid is niet altijd lineair, de onderstaande grafiek geef je een indicatie van het gedrag van de batterij.

De volgende tabel geeft een overzicht van de geteste telefoons met de technische accutest, ze zijn gerangschikt in volgorde van efficiëntie. Een hogere batterijcapaciteit zou logischerwijs moeten resulteren in een hogere levensduur van de batterij, maar dat is niet altijd het geval en het geeft geen indicatie van de efficiëntie van een telefoon.

SmartphoneCapaciteit (mAh)Levensduur (minuten)EfficiëntiescoreLevensduur (minuten) / 50%Efficiëntiescore / 50%Laadtijd.Laden score
Oukitel C214000497.008.051324.003.02167.0023.95
Honor 9x4000770.005.191333.003.00151.0026.49
Nokia 5.34000549.007.291096.003.65199.0020.10
Samsung Galaxy S204000565.007.081217.003.29136.0029.41
Umidigi A9 Pro4150552.007.521562.002.66112.0037.05
Xiaomi Mi 10 Lite 5g4160749.005.551541.002.70163.0025.52
Realme 64300704.006.111104.003.89162.0026.54
Poco F2 Pro47001150.004.091536.003.06180.0026.11
Redmi 9c5000656.007.621915.002.61170.0029.41
Umidigi Bison5000550.009.091471.003.40238.0021.01
Redmi 9a5000694.007.201902.002.63195.0025.64
Motorola G8 Power5000912.005.482792.001.79311.0016.08
Samsung Galaxy A21s5000729.006.861283.003.90166.0030.12
Xiaomi Redmi Note 95020650.007.721808.002.78162.0030.99
Xiaomi Redmi Note 9s5020663.007.571876.002.68224.0022.41
Umidigi F25150927.005.561854.002.78299.0017.22
Poco X35160653.007.901654.003.12181.0028.51
Doogee S58 Pro5180845.006.131908.002.71177.0029.27
Xiaomi Mi Note 10 Lite5260827.006.361609.003.27208.0025.29
Ulefone Armor 7e5500768.007.161140.004.82179.0030.73
Poco M36000842.007.131898.003.16217.0027.65

helpHoe lees je deze cijfers?
De batterijcapaciteit is een belangrijk element bij het bepalen van de autonomie van een telefoon, maar het is niet de enige factor. Een telefoon met een grote batterij kan een kortere batterijduur hebben als hij meer stroom verbruikt. Als ik een voorbeeld uit het dagelijks leven zou moeten nemen, zou ik het universum van de auto gebruiken. Als een auto een grote brandstoftank heeft, zou hij een langere afstand moeten kunnen rijden, tenzij het gemiddelde brandstofverbruik hoger is. De score voor de efficiëntie van de batterij werkt op dezelfde manier, hij moet zo laag mogelijk zijn en staat voor het energieverbruik van de telefoon. Deze verschillen in efficiëntie zijn vaak gerelateerd aan de helderheid van het scherm, grote heldere schermen hebben de neiging om meer energie te verbruiken en zelfs als ze een grote batterij hebben, zal hun bereik korter zijn.

samengevat [battery product="xiaomi-mi-note-10-lite" capa="5260" lg="nl"] De Xiaomi Mi Note 10 Lite heeft een enorme 5260 mAh-batterij die u een zeer comfortabele autonomie geeft. Ik vind meestal dat batterijen met zoveel capaciteit worden gebruikt om een gebrek aan energie-efficiëntie van de telefoon te maskeren, maar dit is hier niet het geval. Zelfs als de Xiaomi Mi Note 10 Lite de Motorola G8 Power qua efficiëntie niet kan overtreffen, staat hij niet ver in de ranglijst.[b]

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.[b]

Hardware

Selfie / resolutie : 16
Selfie / sensor : Samsung S5K3P3
Resolutie : 64
Sensor : Sony IMX686 Exmor RS
Video resolutie : 2160p
Het belangrijkste verschil tussen de Xiaomi Mi Note 10 en de Lite-versie is de fotomodule. De Mi Note 10 maakt gebruik van een Samsung 108 miljoen pixelsensor die een maatstaf is voor fotokwaliteit, terwijl de Mi Note 10 Lite is uitgerust met een Sony IMX 686-sensor die ook een maatstaf is voor fotokwaliteit. Deze sensor zit ook in de Poco F2 Pro of de Huawei P30 Pro.[b]Standaard app[b] De standaard foto-app voor de Mi Note 10 Lite is een echte kopie van wat er op andere Xiaomi-telefoons te vinden is. De applicatie is compleet maar biedt veel opties die soms voor verwarring kunnen zorgen. De applicatie biedt een nachtmodus die bijzonder effectief is. Ik heb deze nachtmodus vergeleken met die van Gcam en de Xiaomi-applicatie doet het beter.[b][b]

Fotokwaliteit

Foto test / studio[b]Eerste voorbeeld: ƒ / 1.89 1/151 5.43 mm 100 ISO xiaomi mi note 10 lite test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 1 Belichting: goed Scherpte: goed Kleuren: goed Diepte van het veld: goed Vervorming: licht Chromatische aberratie: geen Lichtafval: geen Digitale ruis: geen De Sony IMX 686 sensor levert goede resultaten in de studio waar veel Samsung sensoren geen goede foto's maken onder kunstlicht. Ik kreeg hetzelfde resultaat met de Poco F2 Pro die dezelfde sensor gebruikt, de behandeling is daarom niet anders. De belichting is goed, de kleuren zijn redelijk en de scherpte is goed. Tweede voorbeeld: ƒ / 2,2 1/240 1,94 mm 100 ISO xiaomi mi note 10 lite test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 2 Belichting: lichte onderbelichting Scherpte: gemiddeld Kleuren: iets te donker Velddiepte: goed Vervorming: belangrijk Chromatische aberratie: geen Lichtafval: nee Digitale ruis: zichtbaar De ultragroothoeksensor heeft een helderheidstekort, dit is bij dit soort sensoren vrijwel altijd het geval. De scherpte is veel minder uitgesproken dan bij de hoofdsensor en de vervormingen zijn goed zichtbaar. Digitale ruis is ook zichtbaar bij ISO 100. Derde voorbeeld: ƒ / 1.89 1/144 5,43 mm 100 ISO xiaomi mi note 10 lite test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 3 Belichting: goed Scherpte: goed Kleuren: goed Diepte van het veld: goed Vervorming: licht Chromatische aberratie: geen Lichtafval: geen Digitale ruis: geen De Mi Note 10 Lite heeft geen optische zoom, dus het is de hoofdsensor die de rol van zoom speelt bij een digitale vergroting. De eigenschappen van de foto zijn dan ook hetzelfde als in het eerste voorbeeld, de scherpte is nog duidelijker omdat de objecten dichterbij zijn.[b][b]Foto test / zon[b]Eerste voorbeeld: ƒ / 2.2 1/991 1,94 mm 100 ISO xiaomi mi note 10 lite test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 98 Belichting: goed Scherpte: goed Kleuren: goed Velddiepte: ok Vervorming: zichtbaar aan de rand Chromatische aberratie: nee Lichtafval: nee Digitale ruis : geen De ultragroothoeksensor produceerde een gemiddelde foto in de studio, maar daarbuiten kun je een heel breed landschap vastleggen met veel details. Het weer was niet perfect zonnig en het was 18.00 uur, de omstandigheden waren daarom niet perfect en toch vind ik dat deze ultragroothoekmodule een goede foto heeft gemaakt. We zien vervormingen in de periferie en een wazig gebied, de scherpte is beter in het midden, beter te weten. Tweede voorbeeld: ƒ / 1.89 1/890 5,43 mm 100 ISO xiaomi mi note 10 lite test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 97 Belichting: goed Scherpte: goed Kleuren: goed Velddiepte: ok Vervorming: geen Chromatische aberratie: geen Lichtafval: geen Digitale ruis: geen De Sony sensor produceert een scherpere foto dan de ultragroothoeksensor, de foto is gedetailleerder, de belichting is iets beter en de foto vertoont geen vervorming of wazige gebieden. De horizonlijn is ondanks het grote kleurverschil zeer helder en scherp. Derde voorbeeld: ƒ / 1,89 1/839 5,43 mm 100 ISO xiaomi mi note 10 lite test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 96 Belichting: lichte overbelichting in de wolken Scherpte: goed Kleuren: goed Velddiepte: ok Vervorming: zichtbaar aan de periferie Chromatische aberratie: geen lichtafval : geen Digitale ruis: geen De digitale zoom produceert een zeer scherpe foto, het is mogelijk om veel details in de vegetatie te onderscheiden en de omtrek van de wolken is zeer goed getekend. Er is een lichte overbelichting in het wit van de wolken, maar dit is eerlijk gezegd niet problematisch. xiaomi mi note 10 lite test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 70 Het gebruik van HDR verhoogt de verzadiging van het beeld en vergroot het dynamische bereik. Deze modus werkt redelijk goed, maar je moet accepteren dat bepaalde kleuren op deze foto als blauw worden overdreven. Met HDR kunt u zonder veel moeite scènes met hoge contrasten vastleggen. @@ 32 @@[b][b]Foto test / bewolkt[b]Eerste voorbeeld: ƒ / 1.89 1/1836 5,43 mm 100 ISO Belichting: lichte onderbelichting Scherpte: ok Kleuren: te donker Velddiepte: ok Vervorming: geen Chromatische aberratie: geen Lichtafval: geen Digitale ruis: geen Wanneer een decor zeer lichte en zeer donkere gebieden heeft, produceert de Sony-sensor licht onderbelichte foto's. Het is een keuze die in dit geval ondanks de afwezigheid van zon een zeer mooie hemel mogelijk maakt, maar de grond zal donkerder zijn dan in werkelijkheid. Het is mogelijk om een beetje helderheid op grondniveau te herstellen door de HDR-modus te doorlopen. Afgezien van het belichtingsprobleem, toont de foto duidelijk de kwaliteit van de Sony-sensor. Tweede voorbeeld: ƒ / 2.2 1/1899 1,94 mm 100 ISO Belichting: onderbelichting Scherpte: goed in het midden, minder goed in de periferie Kleuren: te donker Velddiepte: ok Vervorming: zichtbaar in periferie Chromatische aberratie: geen Lichtafval: geen Digitale ruis: geen De ultragroothoeksensor berekent de belichting ervan naar de hemel, de grond is daardoor donkerder dan bij de hoofdsensor, maar het effect is hier nog sterker omdat de ultragrote sensor hoek laat minder licht binnen. Ook hier zal de HDR een beetje helderheid herstellen. Ik heb verschillende tests gedaan onder dezelfde omstandigheden, met en zonder HDR en we zien dat de HDR speelt op de verzadiging van de kleuren, maar het lukt niet om voldoende licht op het niveau te herstellen grond. Het resultaat blijft echter zeer correct. @@ 35 @@[b][b]Test foto / nacht[b]Eerste voorbeeld: ƒ / 1,89 1/14 5,43 mm 3375 ISO Belichting: correct Scherpte: enigszins wazig (ik bewoog een beetje) Kleuren: correct Velddiepte: ok Vervorming: geen chromatische aberratie : nee Vignettering: nee Digitale ruis: geen Ik heb deze wazige foto als voorbeeld bewaard omdat ik een voorbeeld nodig had om de normale modus en de nachtmodus onder dezelfde omstandigheden te vergelijken. Afgezien van de onscherpte heeft de foto interessante eigenschappen zoals een goede belichting, kleuren die dicht bij de werkelijkheid liggen maar met of zonder onscherpte mist de foto details. Tweede voorbeeld: ƒ / 1,89 1/10 5,43 mm 5353 ISO Belichting: correct Scherpte: goed Kleuren: een beetje verzadiging / warmte Velddiepte: ok Vervorming: geen chromatische aberratie: geen lichtafval : geen Digitale ruis: geen Ik heb deze foto gemaakt met de nachtmodus, het resultaat is veel beter dan met de normale modus. De scherpte is erg goed voor een nachtfoto, de kleuren zijn daarentegen iets te koud maar de nachtstand levert goede foto's op. Ik heb Gcam onder dezelfde omstandigheden getest en het resultaat is minder goed. Derde voorbeeld: ƒ / 2.2 1/14 1.94 mm 5184 ISO Belichting: onderbelichting Scherpte: gemiddeld Kleuren: te verzadigd Velddiepte: ok Vervorming: zichtbaar aan de rand Aberratie chromatisch: geen Lichtafval: geen Digitale ruis: zeer zichtbaar De ultragroothoeksensor produceert 's nachts geen goede foto's, de foto's zijn onderbelicht, de kleuren zijn te verzadigd, de scherpte is niet goed en de digitale ruis is erg zichtbaar. @@ 40 @@[b][b]

Videokwaliteit

Stabilisatie[b] De Xiaomi Mi Note 10 Lite heeft effectieve videostabilisatie, de bewegingen veroorzaakt door het lopen worden verzacht en ik zie geen pixelatie van het beeld bij elke beweging.[b]Video normale condities De Xiaomi Mi Note 10 Lite kan video's produceren in 4k en 30 fps met digitale stabilisatie. De geproduceerde video's zijn van goede kwaliteit, zelfs als de helderheid niet ideaal is zoals in deze video. De zijwaartse beweging scheurt het beeld niet, de bewegingen zijn vrij vloeiend. De verandering in belichtingstijd is vrij snel, ik zie geen sprong in helderheid van de lucht naar de grond.[b]Video low light[b] De Xiaomi Mi Note 10 Lite kan een goede kwaliteit produceren voor nachtvideo. Digitale ruis is vrijwel geheel afwezig, de scherpstelling is vrij snel ook al zoekt de sensor soms naar het juiste scherpstelveld. Het belichtingsniveau had iets hoger kunnen zijn, maar de inhoud van de video weerspiegelt vrij goed de realiteit. Als de video stabiel is, neemt het detailniveau toe, we zien het vooral op het niveau van de lichtbronnen die als een lichtbal verschijnen en als de video stabiliseert, beginnen we de details te zien.[b]

Audiokwaliteit

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.[b]
Frequency Respons : 0.13 / -0.06
Noise Level : -89.2
Dynamic Range : 89.1
THD : 0.00286
Intermodulation : 0.012
Stereo crosstalk : -75.8
Xiaomi produceerde vroeger telefoons met een zeer krachtig geluid maar met een hoge mate van vervorming of telefoons met een minder krachtig maar met een meer gecontroleerd geluid. Ik merk op dat Xiaomi op de meeste telefoons die ik dit jaar heb getest, een lager geluidsvermogen heeft gekozen, maar een meer gecontroleerde vervorming. De externe luidspreker produceert correct geluid met hoge tonen, wat precisie mist als het volume hoog is, maar als je een koptelefoon gebruikt, gaat de geluidskwaliteit omhoog.[b]Frequency Response[b]Deze test is bedoeld om te testen of het toestel in staat is alle frequenties correct te reproduceren. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om op alle frequenties een goed geluid te zien, is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen. De Xiaomi Mi Note 10 is in staat om de meeste frequenties redelijk getrouw weer te geven, ik heb het hier vergeleken met de Poco F2 Pro omdat het exact dezelfde prestaties levert, de twee telefoons zitten constant in dezelfde curve. Xiaomi gebruikte waarschijnlijk dezelfde chip voor geluid in beide telefoons.[b]Dynamisch bereik[b]Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus te spelen te testen. Ook hier moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de referentie staan. De Mi Note 10 Lite levert goed geluid over alle frequenties en als ik het vergelijk met de Poco F2 Pro, zie ik dat de curven weer erg op elkaar lijken, de Mi Note 10 Lite is maar een klein beetje minder krachtig dan de Poco F2 Pro.[b]Geluidsniveau[b]Deze test heeft tot doel te bepalen of het geteste apparaat in staat is om geluiden zonder veel ruis te reproduceren. Een hoge score duidt op een lage parasietendruk, een lagere score duidt op een hogere aanwezigheid van parasieten. De Mi Note 10 Lite vertoont geen interferentieproblemen, hij volgt hier ook de curve van de Poco F2 Pro. Als ik de audioprestaties van de Mi Note Lite 10 moet samenvatten, zou ik zeggen dat deze iets lager is dan wat Samsung kan produceren met bijvoorbeeld een S10 +, maar het biedt goede geluidsprestaties waar het maar een beetje ontbreekt vermogen om te concurreren met de beste telefoons in deze categorie.[b]Concertopname[b]Het doel van deze test is om de opnamekwaliteit van de telefoon te meten wanneer er veel omgevingsgeluiden zijn. Omdat ik niet elke keer als ik een telefoon test de mogelijkheid heb om naar een concert te gaan, simuleer ik het geluid van een concert in een gesloten omgeving.Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven. [b]
Screen grootte : 6.47
Resolutie : 1080 x 2340
Ratio : 19.5:9
Bescherming : Corning Gorilla Glass 5
Type : Amoled
% oppervlakte : 87
dE wit : 3.9
dE rood : 1.8
dE groen : 1.6
dE blauw : 3.1
dE geel : 1.0
dE cyan : 0.6
dE magenta : 1.4
Wit temperatuur : 6848
Contrast : 5000000:1
Helderheid : 598
Colorimetrie[b]xiaomi mi note 10 lite screen calibration De Xiaomi Mi Note 10 Lite gebruikt een Amoled-scherm van goede kwaliteit, ik kreeg een kleurverschil (dE) van 1,91. Deze score rangschikt de Mi Note 10 Lite tot de beste schermen in deze prijsklasse, alleen ervaren gebruikers konden het verschil zien met een high-end apparaat. De meeste kleuren hebben een score lager dan 3 (voorbij 3, het oog begint het verschil te zien), alleen wit lijkt een beetje af te wijken van de norm met een licht blauwachtige tint met een kleurtemperatuur d 'rond 6800k. Ik heb de optimale instelling verkregen met behulp van de "normale" modus in de opties die voor het scherm worden aangeboden. Standaard configureert Xiaomi zijn apparaten in de "verzadigde" modus, maar zelfs als de kleuren levendiger lijken, wijkt deze modus af van de ideale colorimetrie.[b][b]Top 10 - rangschikking van de beste schermen op basis van colorimetrie
1. Xiaomi Mi 10 Lite 5g dE = 0.73
2. Xiaomi Mi 10t Pro dE = 0.83
3. Xiaomi Redmi Note 8 dE = 1.2
4. Samsung Galaxy S20 dE = 1.4
5. Poco M3 dE = 1.4
6. Xiaomi Mi 9 Lite dE = 1.46
7. Xiaomi Redmi Note 9s dE = 1.47
8. Honor 9x dE = 1.5
9. Poco F2 Pro dE = 1.73
10. Xiaomi Mi Note 10 Lite dE = 1.91

Aantal smartphones in de ranglijst:35
Positie van deze smartphone in de ranglijst:10/35

Let op: het colorimetrische verschil wordt gemeten in dE. Na drie uur zal het menselijk oog een colorimetrisch verschil waarnemen, dus de dE moet het laagst zijn. De tests zijn allemaal uitgevoerd met een colorimetrische sonde.
[b]Helderheid / Contrast[b]Ik heb een maximale helderheid van 425 cd / m² gemeten met het scherm op 100% helderheid, dit is een goede score die het scherm in de meeste situaties leesbaar zou moeten maken, maar in de volle zon zou het een beetje geduurd hebben meer licht om perfect leesbaar te zijn. Het kleine lichttekort in combinatie met de reflectiviteit van het scherm zal je ongetwijfeld dwingen om het scherm te moeten draaien om het perfect leesbaar te maken.[b] De Mi Note 10 Lite maakt gebruik van een Amoled-scherm met een bijna oneindig contrast, dit betekent dat de zwarten echt zwart zijn en dat de beelden een diepte zullen hebben die je niet kunt krijgen met een LCD-type scherm. In deze prijsklasse vinden we voornamelijk LCD schermen, de Mi Note 10 Lite biedt hier dan ook een high-end scherm tegen een betaalbare prijs.[b]Lichtabsorptie/Reflectie[b]Het scherm van de smartphone reflecteert het licht en maakt er soms een echte spiegel van. Dit spiegeleffect maakt het moeilijker om te lezen. [b][b]De onderstaande absorptie-index geeft het percentage van het door het scherm geabsorbeerde licht aan. De leesbaarheid van een scherm is beter wanneer de absorptie-index hoog is.[b][b]
Telefoon getest:% lichtabsorptie
Samsung Galaxy S10+58
Xiaomi Mi 9T Pro52
Honor 9x65
Redmi Note 9s55
Motorola G8 Power60
Realme 654
Umidigi F248
Poco F2 Pro52
Redmi Note 956
Xiaomi Mi Note 10 Lite53
Samsung Galaxy S2047
Samsung Galaxy A21s53
De geteste telefoons hebben een gemiddelde absorptiegraad van54 %

Biometrie

De Mi Note 10 Lite maakt gebruik van een vingerafdruksensor op het scherm, het is modieus in 2020 maar het is duidelijk niet de meest effectieve ontgrendeling. Je moet de juiste duimpositie vinden en dit soort sensor is altijd langzamer dan de vingerafdruksensor die op de achterkant van sommige telefoons zit. Je kunt ook gezichtsherkenning gebruiken, ik heb geen verschil gemerkt van wat ik normaal op andere telefoons zie.[b]

Besturingssysteem

De Mi Note 10 Lite wordt op de markt gebracht met MIUI 11 en zal ongetwijfeld een van de eerste kandidaten zijn voor MIUI 12 die binnenkort komt. Ik heb geen verschillen opgemerkt tussen deze versie van MIUI 11 en de andere telefoons dan het merk dat ik heb getest. Alleen de Poco F2 Pro lijkt op te vallen met zijn applicatielade. MIUI 11 biedt veel mogelijkheden die standaard niet beschikbaar zijn op Android en elke keer dat ik overschakel naar een telefoon met Android zonder overlay, heb ik altijd de indruk dat ik iets mis (bijv .: galerij-app standaardfoto, video-opname van het scherm, ...). De fouten van MIUI zijn die welke ook in alle eerdere versies voorkomen, namelijk: de overvloed aan opties, de aanwezigheid van advertenties bij het downloaden van applicaties (dit kan worden uitgeschakeld) en de aanwezigheid van applicaties die worden gedwongen door Xiaomi. .[b][b]

Bugs

n / A[b]

Accessoires Xiaomi Mi Note 10 Lite

Om nog meer te genieten van je ervaring met je smartphone bied ik links naar allerlei accessoires die je misschien handig vindt

Beschermhoes / koffer xiaomi mi note 10 lite
Screen beschermfolie xiaomi mi note 10 lite
Geheugenkaart xiaomi mi note 10 lite
USB-kabel / oplader xiaomi mi note 10 lite
Koptelefoon xiaomi mi note 10 lite
Fietsenrek xiaomi mi note 10 lite

Vergelijk Xiaomi Mi Note 10 Lite met de anderen

Ik heb voor elke test een score van 1 tot 10 toegekend die de sterke en zwakke punten van een product bepaalt. Ik gebruik 0 voor criteria die (nog) niet zijn getest. Een score van 1 tot 3 duidt op slechte prestaties (en ja, dat is ook zo), een score van 4 tot 6 duidt op gemiddelde prestaties, een score van 7 tot 8 duidt op goede prestaties en een score van 9 en 10 duidt op uitzonderlijke prestaties. .
De score wordt berekend op basis van mijn metingen en als er geen metingen zijn, is het een subjectieve mening op basis van mijn ervaring.

De scores zijn niet statisch, ze veranderen in de loop van de tijd omdat de prestaties van nieuwe producten veranderen en hiermee moet rekening worden gehouden.

Xiaomi Mi Note 10 Lite
Afwerking kwaliteit8.56.00
Batterijprestaties8.008.00
CPU-prestaties6.006.5
GPU-prestaties6.006.5
Schermkwaliteit8.007.00
foto kwaliteit8.005.00
Video kwaliteit8.005.00
Wi-Fi-prestaties6.007.00
Mobiele downloadsnelheid7.505.00
Gevoeligheid van het mobiele netwerk6.006.00
Frequentiebereik7.007.00
Geluidskwaliteit8.006.00
GPS-prestaties6.006.00
Besturingssysteem8.008.00
Totale score10189
Wereldwijde ranglijst
1. Samsung Galaxy S20 112 / 140
2. Poco F2 Pro 111 / 140
3. Samsung Galaxy S10+ 107 / 140
4. Xiaomi Mi 9t Pro 106 / 140
5. Poco X3 102 / 140
6. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 101 / 140
7. Xiaomi Mi Note 10 Lite 101 / 140
8. Xiaomi Redmi Note 8 Pro 100 / 140
9. Xiaomi Redmi Note 9s 98 / 140
10. Xiaomi Mi 9 Lite 98 / 140
11. Xiaomi Redmi Note 8 97 / 140
12. Xiaomi Redmi Note 7 94 / 140
13. Realme 6 93 / 140
14. Umidigi Bison 92 / 140
15. Umidigi A9 Pro 92 / 140
16. Oukitel C21 89.5 / 140
17. Xiaomi Mi A3 89 / 140
18. Motorola G8 Power 89 / 140
19. Xiaomi Redmi Note 9 89 / 140
20. Nokia 5.3 89 / 140
21. Honor 9x 88 / 140
22. Meizu Note 9 86 / 140
23. Xiaomi Mi 8 Lite 86 / 140
24. Xiaomi Redmi Note 5 85 / 140
25. Umidigi S3 Pro 83 / 140
26. Samsung Galaxy A21s 82 / 140
27. Umidigi F2 82 / 140
28. Redmi 9a 81 / 140
29. Redmi 9c 80 / 140
30. Ulefone Armor 7e 80 / 140
31. Doogee S58 Pro 78.5 / 140
32. Honor 8x 78 / 140
33. Poco M3 77.5 / 110
34. Umidigi F1 77 / 140
35. Huawei Y6 2019 74 / 140
36. Xiaomi Mi 10t Pro 57 / 70
37. Elephone U5 0 / 0

Test / beoordeling conclusie

Zoals ik aan het begin van dit artikel schreef, is de Mi Note 10 Lite een lichte versie van de Mi Note 10. Het belangrijkste verschil zit op het niveau van de fotomodule, dit verschil vertaalt zich in een enorm prijsverschil dat mij is niet gerechtvaardigd. De Mi Note 10 Lite werd op de markt gebracht rond 300 € en ik vind dat hij al te duur was in vergelijking met andere telefoons in deze prijsklasse. De Mi Note 10 Lite heeft een zeer goed afwerkingsniveau, een zeer goede fotosensor, een zeer goede batterij en een zeer goed scherm. Deze telefoon heeft daarom onmiskenbare eigenschappen, maar hij zou idealiter rond de 250 € moeten worden verkocht, want voor 300 € zouden andere telefoons een geloofwaardig alternatief kunnen zijn. De Mi Note 10 Lite is vrij zwaar en enorm, dit vormt voor mij geen probleem, maar ik kan me voorstellen dat dit soort criterium belangrijk kan zijn voor bepaalde kopers. Het biedt voldoende prestaties voor vrijwel elk gebruik, maar in deze prijsklasse zijn er andere apparaten die veel betere prestaties bieden. Dit is waarschijnlijk de grootste zwakte op dit prijsniveau. Ik heb geen andere zwakke punten ontdekt, de Mi Note 10 Lite scoort gemiddeld voor een hele reeks andere criteria, zoals de kwaliteit van het signaal 4G, de GPS of zelfs de wifi. De Mi Note 10 Lite is een van de goedkoopste telefoons met Sony IMX 686, deze sensor is niet nieuw op de markt, maar is nog steeds een van de beste. Dit verklaart ongetwijfeld de prijspositionering van de Mi Note 10 Lite in vergelijking met zijn meest directe concurrenten.[b][b]Sterktes[b]Premium afwerking Dag en nacht fotokwaliteit Videokwaliteit Levensduur van de batterij[b][b]Zwaktes[b]Gemiddelde CPU / GPU-prestaties Gemiddelde GPS[b][b]Alternatieven voor dit product[b][b]

Opmerkingen

Discussieer mee / Stel je vragen

Je reactie wordt na validatie gepubliceerd. Ik reageer in mijn vrije tijd op meer dan 1500 reacties per jaar, dus ik kan niet altijd even snel reageren. Je e-mailadres is niet publiekelijk zichtbaar en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.









Ontvang een e-mail wanneer er een reactie is gepubliceerd