Mijn moedertaal is Frans, andere talen kunnen fouten bevatten.

Premiumnormen voor een lage(re) prijs?

Ik ben begin 2018 overgestapt op Android door een Xiaomi Redmi Note 5 te kopen, wat een geweldig toestel bleek te zijn. Ik deed het opnieuw met een Honor 8x die er niet in slaagde om de Xiaomi te verslaan. Nu is het tijd voor een andere Xiaomi om mijn volledige test te doorstaan, ik heb begin november de Xiaomi Mi 8 Lite besteld en net als bij mijn andere tests zal ik mijn test over meerdere weken verspreiden om alle aspecten van deze nieuwe smartphone te behandelen.

Officiële website: Xiaomi.com

Voel je vrij om je vragen te stellen in de commentarensectie ten voordele van iedereen.

Xiaomi Mi 8 Lite prijzen in België en Nederland

Ik koos voor Lightinthebox om mijn Xiaomi te kopen omdat de telefoon werd aangeboden voor 193€ en een verzekering om eventuele douanebelastingen te dekken. Ik had al een telefoon van hen gekocht, ik had ook de verzekering afgesloten en ik was goed geïnspireerd, want toen ik aankwam vroeg de douane mij om 45€ voor een telefoon van 94€…..en een klacht indienen kost meer dan het toestel! Ik nam weer contact op met Lightinthebox en ze gaven me snel geld terug.

Deze telefoon is over het algemeen te vinden tussen de 220 en 260€ in China. Ik heb hem nog niet gezien in een Franse of Belgische winkel, maar het zal niet lang meer duren.

200 EUR - ** Xiaomi Mi 8 Lite / 6 GB RAM + 128 GB ROM / Schw (eBay DE - DE)
203 EUR - Xiaomi Mi 8 Lite Dual Sim 4G 64GB (4GB Ram)(Libre) (eBay ES - ES)
204.95 EUR - Xiaomi Mi 8 Lite - 4/64GB - Android 8.1 - Snapdrag (eBay ES - ES)
204.95 EUR - Xiaomi Mi 8 Lite - 4/64GB - Android 8.1 - Snapdrag (eBay DE - DE)
205 EUR - Xiaomi Mi 8 Lite 4GB/64GB Dual Sim ohne SIM-Lock - (eBay DE - DE)
205 EUR - Xiaomi Mi 8 Lite 4Go/64Go Dual Sim Débloqué - No (eBay FR - FR)
207 EUR - Xiaomi Mi 8 Lite Dual Sim 4G 64GB (4GB Ram)(Libre) (eBay ES - ES)
219 EUR - Xiaomi Mi 8 Lite 64 GB Grey (Amazon.co.uk - UK)
222.2 EUR - Xiaomi Mi 8 Lite 15,9 cm (6.26") 4 GB 64 GB SIM Do (Amazon.es - ES)
224.35 EUR - Xiaomi Xiaomi mi 8 lite dual sim 64gb 4gb ram bleu (Darty - FR)
224.6 EUR - Xiaomi Mi 8 Lite 4/64 GB blu Globale spedizione da (eBay FR - FR)
229.99 EUR - Xiaomi Mi 8 Lite 4G Phablet Global Version Dual Re (GearBest - CN)
229.99 EUR - Xiaomi Mi 8 Lite 4G Phablet Global Version (GearBest - CN)
231 EUR - Xiaomi Mi 8 Lite 6,26 Zoll Dual SIM Smartphone Glo (Amazon.de - DE)
232 EUR - Xiaomi Mi 8 Lite Smartphone débloqué 4G (Ecran: (Amazon France - FR)
233.99 EUR - Xiaomi Mi8 Lite Global Version 6.26 inch " 4G Smar (Light In The Box (en) - CN)
235 EUR - Xiaomi Mi 8 Lite 4 Go RAM 64 Go Smartphone Dual SI (Amazon France - FR)
235 EUR - Xiaomi Mi 8 Lite Smartphone débloqué 4G (Ecran: (Amazon France - FR)
240 EUR - Xiaomi Mi 8 Lite 15,9 cm (6.26") 4 GB 64 GB SIM Do (Amazon.es - ES)
242 EUR - Xiaomi Mi 8 Lite 6Go/128Go Dual Sim Débloqué - N (eBay FR - FR)
244.9 EUR - Xiaomi Mi 8 Lite mobiele telefoon (Alternate - BE)
245 EUR - Xiaomi Mi 8 lite 64 GB Dual Sim Zwart (Bol.com - NL)
245.99 EUR - Xiaomi Mi 8 Lite 64GB (FACTORY UNLOCKED) 6.26" 4GB (eBay US - USA)
248 EUR - Xiaomi Mi 8 Lite 4/64GB Dream Blue Dual SIM Smartp (Amazon.de - DE)
249.99 EUR - Xiaomi Mi 8 Lite Unlocked SmartPhone 4GB 64GB Snap (eBay US - USA)
253.42 EUR - Xiaomi Mi 8 Lite Dual SIM 64GB 4GB RAM Blue (Amazon.co.uk - UK)
259 EUR - Xiaomi Mi 8 Lite mobiele telefoon (Alternate - BE)
259.95 EUR - [Sponsored]Xiaomi Mi 8 Lite with 6GB RAM and 128GB (Amazon.co.uk - UK)
264.97 EUR - Xiaomi Mi 8 Lite (64GB, 4GB RAM) 6.26" Full Screen (Amazon.com - USA)
268 EUR - Xiaomi Mi 8 Lite Dual Sim 64GB 128GB Smartphone Mo (eBay US - USA)
269 EUR - Smartphone Xiaomi Mi 8 Lite Double SIM 64 Go Noir (Fnac - FR)
269 EUR - Smartphone Xiaomi Mi 8 Lite Double SIM 64 Go Bleu (Fnac - FR)
269.99 EUR - Xiaomi Mi 8 Lite 15,9 cm (6.26") 6 GB 128 GB SIM D (Amazon.es - ES)
271 EUR - Xiaomi Mi 8 Lite Dual SIM 128GB Midnight Black EU (Amazon.de - DE)
273.59 EUR - Xiaomi Mi 8 Lite 64GB 6.26"FHD Dual Cam Black Andr (Art & Craft - BE)
279.99 EUR - Xiaomi Mi 8 Lite 4G Phablet 128GB ROM Global Versi (GearBest - CN)
280 EUR - Smartphone Xiaomi Mi8 Lite Double Sim 128 Go Bleu (Fnac - FR)
294 EUR - Xiaomi Mi 8 Lite 15,9 cm (6.26'') 6 GB 128 GB Dual (Bol.com - NL)
294 EUR - Xiaomi Mi 8 Lite mobiele telefoon (Alternate - BE)
299.97 EUR - Xiaomi Mi 8 Lite (128GB, 6GB RAM) 6.26" Full Scree (Amazon.com - USA)
299.99 EUR - Xiaomi Mi8 Lite Global Version 6.26 inch " 4G Smar (Light In The Box (en) - CN)
299.99 EUR - Xiaomi Mi 8 Lite 4G Phablet 6.26 inch Octa Core 6G (Newegg - USA)
309.99 EUR - Xiaomi Mi 8 Lite 128GB/6GB (Aurora Blue) - Factory (Amazon.com - USA)
348 EUR - Xiaomi Mi 8 Lite 128GB + 6GB RAM 6.26" FHD+ Dual C (Newegg - USA)
366.89 EUR - Xiaomi Mi 8 Lite 15,9 cm (6.26'') 6 GB 128 GB Dual (Bol.com - NL)

Mijn test, uw vragen

Hoe verschillen mijn testen van andere testen op het web?
– Ik koop de apparaten met mijn geld (dus: ik denk veel voordat ik ze koop!)
– Ik bewaar de apparaten om te zien wat ze waard zijn in reële omstandigheden
– Ik beantwoord vragen om u te helpen beslissen voordat u koopt
– Ik leef niet van mijn blog, dus mijn tests zijn neutraal

Als je mijn andere testen nog niet gezien hebt, dan zijn ze hier:
Xiaomi Redmi Note 5 test & beoordeling
Honor 8x test & beoordeling
Leeco Coolpad test & beoordeling

Tijdlijn

09/11/18: aankoop van de Xiaomi Mi8 Lite op Lightinthebox met verzekering tegen douanerechten
16/11/18: kennisgeving van een vertraging in de verzending (wegens zwarte vrijdag)
22/11/18: de telefoon is bij de vervoerder thuis
28/11/18: de telefoon is bij mij thuis aangekomen en ik hoefde geen invoerrechten te betalen
28/11/18: eerste indrukken en foto’s van de telefoon
01/12/18: fototests in de studio, benchmarktests, eerste hand ervaring
03/12/18: test wifi en 4G
05/12/18: gaming experience test

Eerste contact

De eerste stap is het uitpakken, dus ik ga ermee aan de slag en bereid de draagbare studio voor zoals ik dat voor elke test doe. Ik neem mijn DSLR en nogmaals, de batterij is leeg en ik wilde niet nog eens 2 uur wachten om de foto’s te maken, dus besloot ik om mijn Xiaomi Redmi Note 5 te nemen om de foto’s te maken. De kwaliteit van deze goedkope telefoon zal me altijd verbazen, het is duidelijk niet zo goed als een spiegelreflexcamera, maar de foto’s zijn meer dan correct en het gebruiksgemak in vergelijking met een spiegelreflexcamera is onverslaanbaar.

De Xiaomi Mi8 Lite box bevat wat je normaal gesproken in een Xiaomi box vindt: de telefoon, een achterklep, een oplaadkabel, een voedingsadapter, een naald om de SIM-lade te openen en een kleine USB-adapter omdat deze telefoon een USB-C poort heeft. Wat ontbreekt is een beschermfolie, maar ik heb de indruk dat Xiaomi dit soort accessoires niet aanbiedt met zijn telefoons, de Honor 8x had een beschermfolie geïnstalleerd in de fabriek. Bij het eerste contact wat me verbaasde was dat de telefoon koud aanvoelt, de omtrek is van metaal en geeft een meer afgeronde vorm aan de telefoon. Het afwerkingsniveau is duidelijk van hetzelfde type als dat van de Honor 8x, de twee apparaten zijn gelijk en presteren allebei beter dan Nota 5 op dit niveau. De Xiaomi Mi8 Lite schittert niet door zijn originaliteit (het is hetzelfde met de Honor 8x) maar het is een mooie telefoon met een onberispelijke afwerking.

De achterste glazen gevel is zeer reflecterend en ik denk dat het licht op een iets andere manier wordt gereflecteerd. Ik heb de telefoon onder de studioverlichting geplaatst en het is duidelijk dat het licht is afgebogen naar de zijkanten waar een Honor 8x net aan het spiegelen was. Het zal dan nodig zijn om te zien hoe de telefoon zich in reële omstandigheden gedraagt, want een hoge reflectiviteit kan het lezen bemoeilijken wanneer het licht sterk is.

De eerste keer dat ik de telefoon aanzet heb ik het gevoel dat ik hetzelfde zie als bij de Redmi Note 5, het zwart is niet helemaal zwart, de achtergrondverlichting is te belangrijk. Ik zal dit punt later testen om te zien of het gewoon een slechte configuratie is bij het opstarten zoals de Redmi of dat het scherm niet zo goed is.

Eerste configuratie

Als je al een Android-telefoon en meer specifiek een Xiaomi hebt gebruikt, zal de configuratieprocedure van de Xiaomi Mi8 Lite u niet verbazen. Het is bijna identiek aan die van Redmi Note 5. Ik was echter verbaasd te zien dat de telefoon was geconfigureerd met MIUI 9 terwijl de Redmi Note 5 in MIUI 10 draait. Na het configureren van de basisinstellingen van het apparaat, nodigde hij me snel uit om MIUI 10 te downloaden en dat is een goede zaak omdat ik duidelijk de voorkeur geef aan deze versie.
 

Afwerking

xiaomi-mi8-lite-finition-3

De afwerking van de Mi8 Lite is van hetzelfde niveau als de Honor 8x, beide telefoons hebben een onberispelijke afwerking, het verschil tussen de twee is vooral een kwestie van subjectieve keuze. De Honor 8x is zeer rechthoekig terwijl de Xiaomi gebogen is. Beide telefoons reflecteren veel licht, de Xiaomi heeft een vervormingseffect aan de achterkant toegevoegd.

 

De Xiaomi Mi8 Lite is de dunste van de 3 telefoons in vergelijking met elkaar, het verschil is minimaal maar voldoende om waarneembaar te zijn. Het is hetzelfde in termen van afmetingen, de Xiaomi Mi8 is de kleinste telefoon ondanks de grootte van het scherm (6,26 inch). Dit formaat geeft het een langer en smaller uiterlijk dan de andere twee.

Aan de onderkant van de telefoon zitten 2 roosters voor een luidspreker, maar in werkelijkheid is er maar één luidspreker zoals de Honor, maar het geluid is veel beter. Er is echter geen Jack poort meer, dus de headsets die gebruikt worden voor bedrade headsets zullen zich moeten aanpassen.

 

Net als de Honor 8x heeft Xiaomi gekozen voor een inkeping met sensor en luidspreker. Het apparaat is dus niet revolutionair ten opzichte van de huidige normen, het volgt gewoon de trend, maar doet het goed. Voor het scherm is het hetzelfde, het is IPS, maar met een pixeldichtheid die iets hoger is dan de andere twee apparaten.

 

Netwerk-ondersteuning en prestaties

Wifi-signaaltest
Voor het meten van de wifi signaalsterkte heb ik een speciale toepassing gebruikt waarmee ik de kwaliteit van het signaal op een grafiek kan meten. Ik nam metingen in de buurt van de router en metingen weg van het huis (altijd op dezelfde plaats), en vergeleek vervolgens de waarden met de andere telefoons. Niet verrassend, de Xiaomis doen het beter dan de Honor, het was al zichtbaar in mijn vorige test, maar er is bijna geen verschil tussen de Xiaomis. Wanneer het signaal zwak is, is het in hetzelfde gebied voor beide telefoons en het is hetzelfde wanneer het signaal sterk is.
galerie ids=”4008,4008,4007,4006,4005″].
Wifi snelheid
Ik heb net een Netgear R6400 router gekocht, dus ik heb nu de mogelijkheid om de 5Ghz frequentie te testen en het maakt een enorm verschil. De Xiaomi Mi8 Lite en Redmi Note 5 gebruiken beide deze frequentie, dit is niet het geval voor de Honor 8X. Ik heb een breedbandverbinding met een downloadsnelheid van 400Mbps en mijn router stelt me in staat om 300Mbps over wifi te sturen met de 5Ghz frequentie. Beide Xiaomis bieden zeer goede prestaties met de Redmi Note 5 die de Mi8 Lite overtreft! In download, de Redmi Note 5 bereikt een snelheid van 280Mbps (!) terwijl de Mi8 pieken op ongeveer 260Mbps. Bij het uploaden van beide apparaten hebben ze hetzelfde resultaat omdat de beperking op het niveau van mijn verbinding ligt dat beperkt is tot ongeveer 22Mbps bij het uploaden. Als ik dezelfde test doe in 2.4Ghz, zijn de waarden min of meer hetzelfde voor beide Xiaomis (50-60Mbps in download en 22 in upload). De Honor loopt verder achter met 40Mbps.
gallery ids=”4009,4010,4010,4011,4012″].
Signaaltest 4G
Ik gebruikte dezelfde applicatie om het 4G signaal te testen en aan de andere kant observeer ik geen significante verschillen tussen de apparaten, ik zou subjectief zeggen dat de Mi8 Lite iets beter is maar het is gewoon een indruk dat ik niet kan verifiëren met getallen.

 

Snelheidstest 4G
Om de snelheid in 4G te testen heb ik de Speedtest applicatie gebruikt en vervolgens de resultaten vergeleken met de andere telefoons die ik tot nu toe heb getest en vanaf de eerste test was het resultaat heel duidelijk, de Xiaomi Mi8 Lite is de snelste 4G telefoon die ik ooit heb kunnen testen. In download kreeg ik 149Mbps en in upload 52.3Mbps met pieken op 60Mbps, ik was waarschijnlijk niet alleen in het gebruik van de bandbreedte.

 

Hier is de vergelijking met andere telefoons:
Xiaomi Redmi Noot 5: 122Mbps download / 60 Mbps upload
Eer 8x: 102 Mbps download / 44.5Mbps
Xiaomi Mi8 Lite: 149Mbps download / 50Mbps

 

De Mi8 deed het iets minder goed dan de Note 5 bij het uploaden, maar zoals ik hierboven schreef, zag ik hem een paar seconden lang tot 60Mbps gaan. Ik denk dat het netwerk beperkt is tot 60Mbps omdat de snelheid kunstmatig pieken op die snelheid. Aan de andere kant, in downloadmodus, presteert de Mi8 beter dan de Note 5 (+22%) en Honor (+46%). Voel je het verschil in dagelijks gebruik? Ja, ik had de Mi8 voor het eerst gebruikt als modem met mijn laptop en ik vond dat de verbinding vloeiender was, de test met Speedtest bevestigde toen mijn eerste indruk.

 

3G / 4G Ondersteuning

Binnenkort beschikbaar
 

Batterijleven

Binnenkort beschikbaar
 

Audio kwaliteit

Binnenkort beschikbaar
Audiotest op oproep
Externe luidsprekeraudiotest
Test audio luidspreker Bluetooth
Camera vrijgave snelheid
 

Bluetooth

Binnenkort beschikbaar
 

Prestatiese

Net als bij de andere telefoons heb ik de Xiaomi Mi8 Lite getest met 3Dmark en Antutu. In theorie zou de Xiaomi Mi8 dezelfde prestaties moeten bieden als de Honor 8x, deze twee telefoons staan in dezelfde prestatie- (en prijs)categorie. Wat is de realiteit?

 

Antutu
Totale score: 143580
CPU: 66817
GPU: 30276
UX: 38734
MEM: 7753

 

Ter herinnering, Honor 8x behaalde de volgende scores:
Totale score: 139439 (-3%)
CPU: 66989 (+0%)
GPU: 22385 (-35%)
UX: 37826 (-2%)
MEM: 122230 (+37%)
galerie ids=”3947,3693,2821″].

 

Op CPU-niveau zijn de twee apparaten bijna identiek, de KIRIN 710 van de Huawei is van hetzelfde niveau als de Qualcomm Snapdragon 660 van de Xiaomi. Op GPU-niveau ligt de Xiaomi met zijn Adreno 512 GPU echter ver boven de Mali-G51 MP4 ARM van de Honor. Dit zal waarschijnlijk resulteren in een betere game-ervaring, maar ik zal dit aspect later in dit artikel testen.

 

Het is opnieuw op het niveau van het geheugen dat de Xiaomi wordt ingehaald door de Honor, dit was al het geval met de Redmi Note 5, het geheugen prestaties is ver onder de prestaties van de Honor. Het geheugen wordt voornamelijk gebruikt voor tijdelijke opslag, dus toegang tot tijdelijke opslag is veel sneller op de Honor.

 

3Dmark
Slingshot Extreme OpenGL 3.1: 1362
Slingshot Extreme Vulkan: 1070

 

Ter herinnering, Honor 8x behaalde de volgende scores:
Slingshot Extreme OpenGL 3.1: 953 punten (-42%)
Slingshot Extreme Vulkan: 1127 punten (+6%)

 

Wat Antutu betreft zien we een groot verschil in het voordeel van de Xiaomi en dit keer met een significant verschil op OpenGL. Zonder expert te zijn, denk ik dat OpenGL veel meer gebruikt wordt dan Vulkan. Het voordeel zou dan ook liggen in het Xiaomi kamp.
gallery ids=”3948″].

 

Ik had tijdens de test geen aandacht besteed aan de batterij totdat ik de temperatuur van de batterij tijdens de tests vergeleek. Ik zie dat de temperatuur van de batterij van de Xiaomi 24°C was, terwijl die van de Honor 39°C was. De Honor wordt dus steeds heter.

 

Gameprestaties

Test met PUBG Mobile
Tot nu toe had ik gaming niet geïntegreerd in mijn tests. Voor deze eerste test heb ik PUBG Mobile gedownload en een video genomen tijdens het spel. PUBG is vrij gulzig en moet een goed beeld geven van de prestaties van de telefoon.

 

Het laden is vrij langzaam, maar eenmaal in het spel, het hele ding is zeer vloeibaar, kunt u voor jezelf zien op de video hieronder. Het moet echter worden opgemerkt dat ik een video-opname toepassing op hetzelfde moment als het spel, dus de prestaties van het spel was niet optimaal. Het spel begon met gemiddelde graphics.

 

 

De ervaring in het spel was correct, de telefoon deed het vrij goed en vertoonde geen tekenen van zwakte. De batterij werd ook niet warm.

 

Test met SteamLink
Voor degenen onder jullie die een Steam-account hebben, kun je nu uw Steam-account bedienen vanaf uw smartphone, waardoor uw telefoon een afstandsbediening wordt. Ik heb deze functie nog niet volledig kunnen testen omdat mijn oude router (20 jaar geleden gekocht!) niet snel genoeg is om een optimale ervaring te bieden, maar zodra ik een nieuwe router heb, doe ik de test opnieuw.

 

Fotokwaliteit

De Xiaomi Mi8 Lite is uitgerust met een Sony sensor aan de voorzijde (24 Mio pixels) en een Samsung (12 Mio pixels) aan de achterzijde. Ik was niet erg onder de indruk van de Honor sensor, maar ik was aangenaam verrast door de Redmi Note 5. De Xiaomi Mi8 Lite zou ook ruwe vijlen (RAW) moeten produceren, wat een belangrijk voordeel zou kunnen zijn voor het retoucheren. Hoe zit het met deze nieuwe Mi8 Lite?

 

Binnentest (studio)
Wat mijn andere tests betreft, begin ik met een test in de gecontroleerde omstandigheden van mijn kleine studio. Ik zal de Redmi Note 5 vooral vergelijken met de Xiaomi Mi8 Lite omdat de Honor toch al niet zo goed is als de Redmi Note 5. Ik heb twee soorten shots gebruikt, één met een focus aan de voorkant op Darth Vador’s helm, de andere met een focus op de Stormtrooper helm aan de achterkant. Voor elk van de opnamen heb ik eerst een foto gemaakt met de helderheid in de automatische modus en daarna de handmatige helderheid.

 

Shot 1: focus op Darth Vador – automatische helderheid (Mi8 Lite)

 breedte=

Het gebrek aan helderheid merkte ik op de Redmi en Honor is veel minder uitgesproken op de Mi8 Lite. We kunnen heel duidelijk het focusgebied en het onscherptegebied zien, ook al is dit laatste niet van optische aard, het is de camerasoftware die het kunstmatig toevoegt, maar het doet goed werk. De korrel van de foto is onberispelijk, de kleuren zijn juist.

 

Shot 1: focus op Darth Vador – handmatige helderheid (Mi8 Lite)

Het verschil met de vorige foto lijkt misschien subtiel, maar als je beter kijkt, is de algehele helderheid veel beter. De onderkant van de foto is bijna wit zoals in de studio en de foto is over het algemeen beter verlicht met zeer weinig overbelichting. Laten we eens kijken wat de Redmi biedt onder dezelfde omstandigheden.

 

Shot 1: focus op Darth Vador – automatische helderheid (Redmi Noot 5)

xiaomi-redmi-note-5-plan-1-focus-dv

Het plaatje is over het geheel genomen donkerder, het is niet catastrofaal, maar het toont in vergelijking met de Mi8 Lite.

 

Shot 1: focus op Darth Vador – handmatige helderheid (Redmi Noot 5)

We krijgen hier een helderheid die vergelijkbaar is met die van de Mi8 Lite, het is zelfs moeilijk om de twee apparaten te onderscheiden. Zonder manuele hulp is de Mi8 iets beter dan de Redmi Note 5, maar met manuele hulp zijn de twee apparaten volledig gelijkwaardig.

 

Zoals ik altijd zeg, een studiotest weerspiegelt niet de kwaliteit van een camera met natuurlijk licht, dus de volgende tests zullen belangrijker zijn.

 

Zoals ik altijd zeg, een studiotest weerspiegelt niet de kwaliteit van een camera met natuurlijk licht, dus de volgende tests zullen belangrijker zijn.

 

Plan 2: focus op Stormtrooper – automatische helderheid (Mi8 Lite)

xiaomi-mi8-lite-plan-1-focus-st“.

Plan 2: focus op Stormtrooper – handmatige helderheid (Mi8 Lite)

xiaomi-mi8-lite-plan-1-focus-st-2

Plan 2: focus op Stormtrooper – automatische helderheid (Redmi Noot 5)

xiaomi-redmi-note-5-plan-1-focus-st

Plan 2: focus op Stormtrooper – handmatige helderheid (Redmi Noot 5)

xiaomi-redmi-note-5-plan-1-focus-st-2

De conclusies zijn hetzelfde, maar ik heb te veel licht op de Mi8 geforceerd en een groot deel van de foto is overbelicht, maar het is vooral mijn vergissing.
Outdoor test (zon)
Openluchttest (bewolkt)
Outdoor test (nacht)
 

GPS

Binnenkort beschikbaar
 

Android / MIUI 10

Binnenkort beschikbaar
 

Updates

Binnenkort beschikbaar
 

Accessoires

Binnenkort beschikbaar
 

Xiaomi Mi 8 Lite vs Xiaomi Redmi Noot 5

Binnenkort beschikbaar
 

Xiaomi Mi 8 Lite vs de Honor 8x

Binnenkort beschikbaar
 

Conclusie

Binnenkort beschikbaar
 
 
 
 

Reacties : 8

Les liens dans les commentaires ne sont pas en "no follow" mais seuls les commentaires pertinents seront publiés.

Een geïnteresseerde
Je zegt : "Aan de onderkant van de telefoon zitten 2 speakers".

Blijkbaar is die tweede gril geen speaker maar enkel gedaan om esthetische redenen.
 
LaurentW
ja idd, ik heb het ook gisteren gemerkt, dank u! Ik ga mijn artikel aanpassen.
 
Nog een geïnteresseerde
Ik vroeg me af of het mogelijk is de Nederlandse taal te kiezen

en om te kiezen voor het "azerty" klavier ipv "qwerty" ?
 
LaurentW
Ja, absoluut, Nederlands is beschikbaar. Qwerty ipv van azerty kan ook, je moet de toetsenbord applicatie op qwerty instellen.
 
byrn
Zit er op de Xiaomi 8lite ook een fnc chip in om draadloos te betalen met de mobiel?
 
LaurentW
Ik denk het niet, NFC (ik weet niet wat fnc is) is niet beschikbaar.
 
FDM
Prachtig apparaat, 1 probleempje : als ik een e-mail van mijn laptop verwijder wordt deze niet verwijdert van de Xiaomi ; volgens de provider Telenet (alle e-mailinstellingen zijn correct) kunnen ze dit niet verhelpen ; heeft iemand een oplossing ?
 
LaurentW
Dat zou een synchronisatie probleem kunnen zijn maar de beste manier om dit te testen is de inhoud van je inbox online bekijken, ik denk dat Telenet een online inbox heeft. De mails die je online zal zien zijn de mails die in je inbox nog bestaan. Als je oudere mails op je Xiaomi hebt, betekent dit dat hij nog een oude versie van je inbox heeft.
 

Stuur reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 
Tests en beoordelingen
Sonic Soak test en review
Sonic Soak is een klein apparaat ontworpen om dankzij ultrasounds ongeveer alles wat je wilt schoonmaken. Werkt het zoals beloofd ? Lees mijn test verder.
 
Tests en beoordelingen
Xiaomi Mi 8 Lite test en beoordeling
Halverwege de top van het assortiment en rond de 200€ wil de Mi8 de kaarten herverdelen, maar zal het lukken? Lees mijn test.
 
Tests en beoordelingen
Honor 8X test, avis et prix
Honor a réussi à se faire une place en Europe avec ses appareils qui ont déjà fait de nombreux heureux. Qu'en est-il avec le Honor 8X? Le X fera-t-il la différence?
 
Tests en beoordelingen
Xiaomi Redmi Note 5 test & review
Voor minder dan 200€ is de nieuwe Xiaomi Redmi Note 5 een killer telefoon die elke telefoon in dezelfde prijsklasse verslaat. Bekijk dit eens!
 
Tests en beoordelingen
Leeco Coolpad Cool1 test / review
Een complete Chinese smartphone voor minder dan 100€? En hij maakt ook koffie? Nee, maar het is waarschijnlijk een van de beste smartphones in deze prijsklasse.
 
Tests en beoordelingen
Test, review en vergelijking van GPS trackers/tracers (Invoxia vs Hangang TK901)
Met een GPS tracker kun je je voertuigen of mensen op een kaart volgen zoals in de films, maar wat is dit type object echt de moeite waard?
 
Tests en beoordelingen
Xgimi H1 – Test / review naar 1 jaar intensief gebruik
Geïnteresseerd in XGIMI H1? Ik kocht het in 2016 en hier is mijn test na meer dan 100 uren.
 
Tests en beoordelingen
Samsung Gear 360 test / review
360 camera's zijn de nieuwe hype en ik ben met de Samsung Gear 360 mijn reis naar de 360 wereld begonnen. Was dat de moeite waard?