Op deze pagina:
Premiumnormen voor een lage(re) prijs?
Xiaomi Mi 8 Lite prijzen in België en Nederland
Mijn test, uw vragen
Tijdlijn
Eerste contact
Eerste configuratie
Afwerking
Netwerk-ondersteuning en prestaties
3G / 4G Ondersteuning
Batterijleven
Audio kwaliteit
Bluetooth
Prestatiese
Gameprestaties
Fotokwaliteit
GPS
Android / MIUI 10
Updates
Accessoires
Xiaomi Mi 8 Lite vs Xiaomi Redmi Noot 5
Xiaomi Mi 8 Lite vs de Honor 8x
Conclusie
Vragen

Beste nieuwprijs:
130.58 EUR
Zie het aanbod | Amazon.it

12 andere prijzen verkrijgbaar in andere winkels.

Xiaomi Mi 8 Lite een echte test en advies na enkele weken testen

Xiaomi Mi 8 Lite test, beoordeling en prijs

Categorie: Tests en beoordelingen

Premiumnormen voor een lage(re) prijs?

[b][b]
[b]
[b]Ik ben begin 2018 overgestapt op Android door een Xiaomi Redmi Note 5 te kopen, wat een geweldig toestel bleek te zijn. Ik deed het opnieuw met een Honor 8x die er niet in slaagde om de Xiaomi te verslaan. Nu is het tijd voor een andere Xiaomi om mijn volledige test te doorstaan, ik heb begin november de Xiaomi Mi 8 Lite besteld en net als bij mijn andere tests zal ik mijn test over meerdere weken verspreiden om alle aspecten van deze nieuwe smartphone te behandelen.[b][b]Officiële website: Xiaomi.com[b][b]Voel je vrij om je vragen te stellen in de commentarensectie ten voordele van iedereen.[b][b]
[b][b][b]

Xiaomi Mi 8 Lite prijzen in België en Nederland

[b][b]Ik koos voor Lightinthebox om mijn Xiaomi te kopen omdat de telefoon werd aangeboden voor 193€ en een verzekering om eventuele douanebelastingen te dekken. Ik had al een telefoon van hen gekocht, ik had ook de verzekering afgesloten en ik was goed geïnspireerd, want toen ik aankwam vroeg de douane mij om 45€ voor een telefoon van 94€.....en een klacht indienen kost meer dan het toestel! Ik nam weer contact op met Lightinthebox en ze gaven me snel geld terug.[b][b]Deze telefoon is over het algemeen te vinden tussen de 220 en 260€ in China. Ik heb hem nog niet gezien in een Franse of Belgische winkel, maar het zal niet lang meer duren.[b]
Xiaomi Mi 8 Lite Smartphone da 64 Gb, Nero...
2021-04-17 09:46
131 EUR
Xiaomi Mi 8 Lite (64GB, 4GB RAM) 6.26" Full Screen Display, Snapdragon 660, Dual AI Camera's, Factor...
2021-04-17 10:05
175 USD
Xiaomi Mi 8 Lite 64GB+4GB RAM space grey version china...
2021-04-17 06:20
170 EUR
Xiaomi Mi 8 Lite Smartphone débloqué 4G (Ecran: 6.26 pouces - 64 Go Stockage - Double Nano SIM - A...
2021-04-17 09:25
171 EUR
Xiaomi Mi 8 Lite 15,9 cm (6.26") 4 GB 64 GB SIM Doble 4G Negro 3350 mAh - Smartphone (15,9 cm (6.26"...
2021-04-15 12:07
172 EUR
Xiaomi Mi 8 Lite - 64 GB - Midnight Black (Unlocked)...
2021-04-17 06:00
230 USD
[b][b][b][b]

Mijn test, uw vragen

[b][b]Hoe verschillen mijn testen van andere testen op het web?[b]- Ik koop de apparaten met mijn geld (dus: ik denk veel voordat ik ze koop!)[b]- Ik bewaar de apparaten om te zien wat ze waard zijn in reële omstandigheden[b]- Ik beantwoord vragen om u te helpen beslissen voordat u koopt[b]- Ik leef niet van mijn blog, dus mijn tests zijn neutraal[b][b]Als je mijn andere testen nog niet gezien hebt, dan zijn ze hier:[b]Xiaomi Redmi Note 5 test & beoordeling[b]Honor 8x test & beoordeling[b]Leeco Coolpad test & beoordeling[b][b][b][b]

Tijdlijn

[b][b]09/11/18: aankoop van de Xiaomi Mi8 Lite op Lightinthebox met verzekering tegen douanerechten[b]16/11/18: kennisgeving van een vertraging in de verzending (wegens zwarte vrijdag)[b]22/11/18: de telefoon is bij de vervoerder thuis[b]28/11/18: de telefoon is bij mij thuis aangekomen en ik hoefde geen invoerrechten te betalen[b]28/11/18: eerste indrukken en foto's van de telefoon[b]01/12/18: fototests in de studio, benchmarktests, eerste hand ervaring[b]03/12/18: test wifi en 4G[b]05/12/18: gaming experience test[b][b]

Eerste contact

[b][b]De eerste stap is het uitpakken, dus ik ga ermee aan de slag en bereid de draagbare studio voor zoals ik dat voor elke test doe. Ik neem mijn DSLR en nogmaals, de batterij is leeg en ik wilde niet nog eens 2 uur wachten om de foto's te maken, dus besloot ik om mijn Xiaomi Redmi Note 5 te nemen om de foto's te maken. De kwaliteit van deze goedkope telefoon zal me altijd verbazen, het is duidelijk niet zo goed als een spiegelreflexcamera, maar de foto's zijn meer dan correct en het gebruiksgemak in vergelijking met een spiegelreflexcamera is onverslaanbaar.[b][b]De Xiaomi Mi8 Lite box bevat wat je normaal gesproken in een Xiaomi box vindt: de telefoon, een achterklep, een oplaadkabel, een voedingsadapter, een naald om de SIM-lade te openen en een kleine USB-adapter omdat deze telefoon een USB-C poort heeft. Wat ontbreekt is een beschermfolie, maar ik heb de indruk dat Xiaomi dit soort accessoires niet aanbiedt met zijn telefoons, de Honor 8x had een beschermfolie geïnstalleerd in de fabriek. Bij het eerste contact wat me verbaasde was dat de telefoon koud aanvoelt, de omtrek is van metaal en geeft een meer afgeronde vorm aan de telefoon. Het afwerkingsniveau is duidelijk van hetzelfde type als dat van de Honor 8x, de twee apparaten zijn gelijk en presteren allebei beter dan Nota 5 op dit niveau. De Xiaomi Mi8 Lite schittert niet door zijn originaliteit (het is hetzelfde met de Honor 8x) maar het is een mooie telefoon met een onberispelijke afwerking.[b][b]De achterste glazen gevel is zeer reflecterend en ik denk dat het licht op een iets andere manier wordt gereflecteerd. Ik heb de telefoon onder de studioverlichting geplaatst en het is duidelijk dat het licht is afgebogen naar de zijkanten waar een Honor 8x net aan het spiegelen was. Het zal dan nodig zijn om te zien hoe de telefoon zich in reële omstandigheden gedraagt, want een hoge reflectiviteit kan het lezen bemoeilijken wanneer het licht sterk is.[b][b]De eerste keer dat ik de telefoon aanzet heb ik het gevoel dat ik hetzelfde zie als bij de Redmi Note 5, het zwart is niet helemaal zwart, de achtergrondverlichting is te belangrijk. Ik zal dit punt later testen om te zien of het gewoon een slechte configuratie is bij het opstarten zoals de Redmi of dat het scherm niet zo goed is.[b][b][b][b][b]

Eerste configuratie

[b][b]Als je al een Android-telefoon en meer specifiek een Xiaomi hebt gebruikt, zal de configuratieprocedure van de Xiaomi Mi8 Lite u niet verbazen. Het is bijna identiek aan die van Redmi Note 5. Ik was echter verbaasd te zien dat de telefoon was geconfigureerd met MIUI 9 terwijl de Redmi Note 5 in MIUI 10 draait. Na het configureren van de basisinstellingen van het apparaat, nodigde hij me snel uit om MIUI 10 te downloaden en dat is een goede zaak omdat ik duidelijk de voorkeur geef aan deze versie.[b]
 
[b]

Afwerking

[b]xiaomi mi8 lite finition 3[b][b]De afwerking van de Mi8 Lite is van hetzelfde niveau als de Honor 8x, beide telefoons hebben een onberispelijke afwerking, het verschil tussen de twee is vooral een kwestie van subjectieve keuze. De Honor 8x is zeer rechthoekig terwijl de Xiaomi gebogen is. Beide telefoons reflecteren veel licht, de Xiaomi heeft een vervormingseffect aan de achterkant toegevoegd.[b]
 
[b]De Xiaomi Mi8 Lite is de dunste van de 3 telefoons in vergelijking met elkaar, het verschil is minimaal maar voldoende om waarneembaar te zijn. Het is hetzelfde in termen van afmetingen, de Xiaomi Mi8 is de kleinste telefoon ondanks de grootte van het scherm (6,26 inch). Dit formaat geeft het een langer en smaller uiterlijk dan de andere twee.[b][b]Aan de onderkant van de telefoon zitten 2 roosters voor een luidspreker, maar in werkelijkheid is er maar één luidspreker zoals de Honor, maar het geluid is veel beter. Er is echter geen Jack poort meer, dus de headsets die gebruikt worden voor bedrade headsets zullen zich moeten aanpassen.[b]
 
[b]Net als de Honor 8x heeft Xiaomi gekozen voor een inkeping met sensor en luidspreker. Het apparaat is dus niet revolutionair ten opzichte van de huidige normen, het volgt gewoon de trend, maar doet het goed. Voor het scherm is het hetzelfde, het is IPS, maar met een pixeldichtheid die iets hoger is dan de andere twee apparaten.[b][b][b][b]
 
[b]

Netwerk-ondersteuning en prestaties

[b][b][b]Wifi-signaaltest[b][b]Voor het meten van de wifi signaalsterkte heb ik een speciale toepassing gebruikt waarmee ik de kwaliteit van het signaal op een grafiek kan meten. Ik nam metingen in de buurt van de router en metingen weg van het huis (altijd op dezelfde plaats), en vergeleek vervolgens de waarden met de andere telefoons. Niet verrassend, de Xiaomis doen het beter dan de Honor, het was al zichtbaar in mijn vorige test, maar er is bijna geen verschil tussen de Xiaomis. Wanneer het signaal zwak is, is het in hetzelfde gebied voor beide telefoons en het is hetzelfde wanneer het signaal sterk is.[b]galerie ids="4008,4008,4007,4006,4005"].[b][b]Wifi snelheid[b][b]Ik heb net een Netgear R6400 router gekocht, dus ik heb nu de mogelijkheid om de 5Ghz frequentie te testen en het maakt een enorm verschil. De Xiaomi Mi8 Lite en Redmi Note 5 gebruiken beide deze frequentie, dit is niet het geval voor de Honor 8X. Ik heb een breedbandverbinding met een downloadsnelheid van 400Mbps en mijn router stelt me in staat om 300Mbps over wifi te sturen met de 5Ghz frequentie. Beide Xiaomis bieden zeer goede prestaties met de Redmi Note 5 die de Mi8 Lite overtreft! In download, de Redmi Note 5 bereikt een snelheid van 280Mbps (!) terwijl de Mi8 pieken op ongeveer 260Mbps. Bij het uploaden van beide apparaten hebben ze hetzelfde resultaat omdat de beperking op het niveau van mijn verbinding ligt dat beperkt is tot ongeveer 22Mbps bij het uploaden. Als ik dezelfde test doe in 2.4Ghz, zijn de waarden min of meer hetzelfde voor beide Xiaomis (50-60Mbps in download en 22 in upload). De Honor loopt verder achter met 40Mbps.[b]gallery ids="4009,4010,4010,4011,4012"].[b][b]Signaaltest 4G[b][b]Ik gebruikte dezelfde applicatie om het 4G signaal te testen en aan de andere kant observeer ik geen significante verschillen tussen de apparaten, ik zou subjectief zeggen dat de Mi8 Lite iets beter is maar het is gewoon een indruk dat ik niet kan verifiëren met getallen.[b]
 
[b][b]Snelheidstest 4G[b][b]Om de snelheid in 4G te testen heb ik de Speedtest applicatie gebruikt en vervolgens de resultaten vergeleken met de andere telefoons die ik tot nu toe heb getest en vanaf de eerste test was het resultaat heel duidelijk, de Xiaomi Mi8 Lite is de snelste 4G telefoon die ik ooit heb kunnen testen. In download kreeg ik 149Mbps en in upload 52.3Mbps met pieken op 60Mbps, ik was waarschijnlijk niet alleen in het gebruik van de bandbreedte.[b]
 
[b]Hier is de vergelijking met andere telefoons:[b]Xiaomi Redmi Noot 5: 122Mbps download / 60 Mbps upload[b]Eer 8x: 102 Mbps download / 44.5Mbps[b]Xiaomi Mi8 Lite: 149Mbps download / 50Mbps[b]
 
[b]De Mi8 deed het iets minder goed dan de Note 5 bij het uploaden, maar zoals ik hierboven schreef, zag ik hem een paar seconden lang tot 60Mbps gaan. Ik denk dat het netwerk beperkt is tot 60Mbps omdat de snelheid kunstmatig pieken op die snelheid. Aan de andere kant, in downloadmodus, presteert de Mi8 beter dan de Note 5 (+22%) en Honor (+46%). Voel je het verschil in dagelijks gebruik? Ja, ik had de Mi8 voor het eerst gebruikt als modem met mijn laptop en ik vond dat de verbinding vloeiender was, de test met Speedtest bevestigde toen mijn eerste indruk.[b][b][b][b]
 
[b]

3G / 4G Ondersteuning

[b][b]Binnenkort beschikbaar[b]
 
[b]

Batterijleven

[b][b]Binnenkort beschikbaar[b]
 
[b]

Audio kwaliteit

[b][b]Binnenkort beschikbaar[b][b]Audiotest op oproep[b][b][b]Externe luidsprekeraudiotest[b][b][b]Test audio luidspreker Bluetooth[b][b][b]Camera vrijgave snelheid[b][b]
 
[b]

Bluetooth

[b][b]Binnenkort beschikbaar[b]
 
[b]

Prestatiese

[b][b]Net als bij de andere telefoons heb ik de Xiaomi Mi8 Lite getest met 3Dmark en Antutu. In theorie zou de Xiaomi Mi8 dezelfde prestaties moeten bieden als de Honor 8x, deze twee telefoons staan in dezelfde prestatie- (en prijs)categorie. Wat is de realiteit?[b]
 
[b]Antutu[b]Totale score: 143580[b]CPU: 66817[b]GPU: 30276[b]UX: 38734[b]MEM: 7753[b]
 
[b]Ter herinnering, Honor 8x behaalde de volgende scores:[b]Totale score: 139439 (-3%)[b]CPU: 66989 (+0%)[b]GPU: 22385 (-35%)[b]UX: 37826 (-2%)[b]MEM: 122230 (+37%)[b]galerie ids="3947,3693,2821"].[b]
 
[b]Op CPU-niveau zijn de twee apparaten bijna identiek, de KIRIN 710 van de Huawei is van hetzelfde niveau als de Qualcomm Snapdragon 660 van de Xiaomi. Op GPU-niveau ligt de Xiaomi met zijn Adreno 512 GPU echter ver boven de Mali-G51 MP4 ARM van de Honor. Dit zal waarschijnlijk resulteren in een betere game-ervaring, maar ik zal dit aspect later in dit artikel testen.[b]
 
[b]Het is opnieuw op het niveau van het geheugen dat de Xiaomi wordt ingehaald door de Honor, dit was al het geval met de Redmi Note 5, het geheugen prestaties is ver onder de prestaties van de Honor. Het geheugen wordt voornamelijk gebruikt voor tijdelijke opslag, dus toegang tot tijdelijke opslag is veel sneller op de Honor.[b]
 
[b]3Dmark[b]Slingshot Extreme OpenGL 3.1: 1362[b]Slingshot Extreme Vulkan: 1070[b]
 
[b]Ter herinnering, Honor 8x behaalde de volgende scores:[b]Slingshot Extreme OpenGL 3.1: 953 punten (-42%)[b]Slingshot Extreme Vulkan: 1127 punten (+6%)[b]
 
[b]Wat Antutu betreft zien we een groot verschil in het voordeel van de Xiaomi en dit keer met een significant verschil op OpenGL. Zonder expert te zijn, denk ik dat OpenGL veel meer gebruikt wordt dan Vulkan. Het voordeel zou dan ook liggen in het Xiaomi kamp.[b]gallery ids="3948"].[b]
 
[b]Ik had tijdens de test geen aandacht besteed aan de batterij totdat ik de temperatuur van de batterij tijdens de tests vergeleek. Ik zie dat de temperatuur van de batterij van de Xiaomi 24°C was, terwijl die van de Honor 39°C was. De Honor wordt dus steeds heter.[b][b][b]
 
[b]

Gameprestaties

[b][b]Test met PUBG Mobile[b]Tot nu toe had ik gaming niet geïntegreerd in mijn tests. Voor deze eerste test heb ik PUBG Mobile gedownload en een video genomen tijdens het spel. PUBG is vrij gulzig en moet een goed beeld geven van de prestaties van de telefoon.[b]
 
[b]Het laden is vrij langzaam, maar eenmaal in het spel, het hele ding is zeer vloeibaar, kunt u voor jezelf zien op de video hieronder. Het moet echter worden opgemerkt dat ik een video-opname toepassing op hetzelfde moment als het spel, dus de prestaties van het spel was niet optimaal. Het spel begon met gemiddelde graphics.[b]
 
[b][b]
 
[b]De ervaring in het spel was correct, de telefoon deed het vrij goed en vertoonde geen tekenen van zwakte. De batterij werd ook niet warm.[b]
 
[b]Test met SteamLink[b]Voor degenen onder jullie die een Steam-account hebben, kun je nu uw Steam-account bedienen vanaf uw smartphone, waardoor uw telefoon een afstandsbediening wordt. Ik heb deze functie nog niet volledig kunnen testen omdat mijn oude router (20 jaar geleden gekocht!) niet snel genoeg is om een optimale ervaring te bieden, maar zodra ik een nieuwe router heb, doe ik de test opnieuw.[b][b][b]
 
[b]

Fotokwaliteit

[b][b]De Xiaomi Mi8 Lite is uitgerust met een Sony sensor aan de voorzijde (24 Mio pixels) en een andere Sony sensor aan de achterzijde (Sony IMX363, hetzelfde als op de Xiaomi Mi 8) aan de achterzijde. Ik was niet erg onder de indruk van de Honor sensor, maar ik was aangenaam verrast door de Redmi Note 5. De Xiaomi Mi8 Lite zou ook ruwe vijlen (RAW) moeten produceren, wat een belangrijk voordeel zou kunnen zijn voor het retoucheren. Hoe zit het met deze nieuwe Mi8 Lite?[b]
 
[b][b]Binnentest (studio)[b][b]Wat mijn andere tests betreft, begin ik met een test in de gecontroleerde omstandigheden van mijn kleine studio. Ik zal de Redmi Note 5 vooral vergelijken met de Xiaomi Mi8 Lite omdat de Honor toch al niet zo goed is als de Redmi Note 5. Ik heb twee soorten shots gebruikt, één met een focus aan de voorkant op Darth Vador's helm, de andere met een focus op de Stormtrooper helm aan de achterkant. Voor elk van de opnamen heb ik eerst een foto gemaakt met de helderheid in de automatische modus en daarna de handmatige helderheid.[b]
 
[b]Shot 1: focus op Darth Vador - automatische helderheid (Mi8 Lite)[b][b][b] breedte=[b][b]Het gebrek aan helderheid merkte ik op de Redmi en Honor is veel minder uitgesproken op de Mi8 Lite. We kunnen heel duidelijk het focusgebied en het onscherptegebied zien, ook al is dit laatste niet van optische aard, het is de camerasoftware die het kunstmatig toevoegt, maar het doet goed werk. De korrel van de foto is onberispelijk, de kleuren zijn juist.[b]
 
[b]Shot 1: focus op Darth Vador - handmatige helderheid (Mi8 Lite)[b][b][b][b][b]Het verschil met de vorige foto lijkt misschien subtiel, maar als je beter kijkt, is de algehele helderheid veel beter. De onderkant van de foto is bijna wit zoals in de studio en de foto is over het algemeen beter verlicht met zeer weinig overbelichting. Laten we eens kijken wat de Redmi biedt onder dezelfde omstandigheden.[b]
 
[b]Shot 1: focus op Darth Vador - automatische helderheid (Redmi Noot 5)[b][b][b]xiaomi redmi note 5 plan 1 focus dv[b][b]Het plaatje is over het geheel genomen donkerder, het is niet catastrofaal, maar het toont in vergelijking met de Mi8 Lite.[b]
 
[b]Shot 1: focus op Darth Vador - handmatige helderheid (Redmi Noot 5)[b][b][b][b][b]We krijgen hier een helderheid die vergelijkbaar is met die van de Mi8 Lite, het is zelfs moeilijk om de twee apparaten te onderscheiden. Zonder manuele hulp is de Mi8 iets beter dan de Redmi Note 5, maar met manuele hulp zijn de twee apparaten volledig gelijkwaardig.[b]
 
[b]Zoals ik altijd zeg, een studiotest weerspiegelt niet de kwaliteit van een camera met natuurlijk licht, dus de volgende tests zullen belangrijker zijn.[b]
 
[b]Zoals ik altijd zeg, een studiotest weerspiegelt niet de kwaliteit van een camera met natuurlijk licht, dus de volgende tests zullen belangrijker zijn.[b]
 
[b]Plan 2: focus op Stormtrooper - automatische helderheid (Mi8 Lite)[b][b][b]xiaomi mi8 lite plan 1 focus st".[b][b]Plan 2: focus op Stormtrooper - handmatige helderheid (Mi8 Lite)[b]xiaomi mi8 lite plan 1 focus st 2[b][b]Plan 2: focus op Stormtrooper - automatische helderheid (Redmi Noot 5)[b]xiaomi redmi note 5 plan 1 focus st[b][b]Plan 2: focus op Stormtrooper - handmatige helderheid (Redmi Noot 5)[b]xiaomi redmi note 5 plan 1 focus st 2[b][b]De conclusies zijn hetzelfde, maar ik heb te veel licht op de Mi8 geforceerd en een groot deel van de foto is overbelicht, maar het is vooral mijn vergissing.[b][b]Outdoor test (zon)[b][b][b]Openluchttest (bewolkt)[b][b][b]Outdoor test (nacht)[b][b]
 
[b]

GPS

[b][b]Binnenkort beschikbaar[b]
 
[b]

Android / MIUI 10

[b][b]Binnenkort beschikbaar[b]
 
[b]

Updates

[b][b]Binnenkort beschikbaar[b]
 
[b]

Accessoires

[b][b]Binnenkort beschikbaar[b]
 
[b]

Xiaomi Mi 8 Lite vs Xiaomi Redmi Noot 5

[b][b]Binnenkort beschikbaar[b]
 
[b]

Xiaomi Mi 8 Lite vs de Honor 8x

[b][b]Binnenkort beschikbaar[b]
 
[b]

Conclusie

[b][b]Binnenkort beschikbaar

Opmerkingen

Discussieer mee / Stel je vragen

Je reactie wordt na validatie gepubliceerd. Ik reageer in mijn vrije tijd op meer dan 1500 reacties per jaar, dus ik kan niet altijd even snel reageren. Je e-mailadres is niet publiekelijk zichtbaar en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.









Ontvang een e-mail wanneer er een reactie is gepubliceerd