Op deze pagina:
Prijs Xiaomi Redmi 10 Pro
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Hardware
Fotokwaliteit
Videokwaliteit
Audiokwaliteit
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Vragen

Beste nieuwprijs:
114 EUR
Zie het aanbod | Aliexpress.

123 andere prijzen verkrijgbaar in andere winkels.

Abonneren
Abonneer je op mijn YouTube kanaal om updates te ontvangen
Xiaomi Redmi Note 10 Pro: test / review (compromisloze beoordeling)

Xiaomi Redmi Note 10 Pro: test / review

Categorie: Tests en beoordelingen

De lancering van de nieuwe Redmi Note 10-reeks komt in drie versies: [b][b]- Redmi Note 10 (basisversie) [b][b]- Redmi Note 10 Pro (telefoon getest in dit artikel) [b][b]- Redmi Note 10 Pro Max (telefoon voor de Indiase markt) [b][b][b][b]Het Redmi Note Pro-assortiment is altijd gericht geweest op prestaties en foto's, dit is weer het geval met deze nieuwe Redmi Note 10 Pro en ik vind dat Xiaomi zelfs een stapje verder is gegaan omdat deze telefoon is uitgerust met een van de beste fotosensoren op de markt met de Samsung S5KHM2 van 108 miljoen pixels die we terugvinden in veel duurdere telefoons zoals de Xiaomi Mi 11 of de Xiaomi Mi 10T Pro . De Redmi Note 10 Pro biedt daarom de laagste prijs voor deze sensor. [b][b][b][b]De andere aangename verrassing is het scherm. In deze prijsklasse vinden we voornamelijk IPS LCD-schermen maar de Redmi Note 10 Pro heeft een 120Hz Amoled-scherm. Ook hier is de revolutie de prijs, want een scherm van dit type in deze prijsklasse is zeer zeldzaam. [b][b] Ik moet deze nieuwe Redmi Note 10 nog grondig testen om te zien of hij zijn belooft.[b][b][b]linkWebsite waar ik de Xiaomi Redmi 10 Pro gekocht heb: https://bit.ly/3qcAAzm[b]

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.[b]
Waarin verschillen mijn tests van andere op het web?

- Ik koop de toestellen meestal met mijn eigen geld, de prijs is dus net even belangrijk als voor je!
- Ik bewaar de toestellen minstens enkele weken (soms meer) om te zien wat ze waard zijn in reële omstandigheden.
- Ik beantwoord (indien mogelijk) je vragen om je te helpen beslissen voordat je de toestellen koopt.
- niemand betaalt me om deze reviews te doen, ik ben dus volledig neutraal en onafhankelijk.
- Mijn pagina's zijn niet gevuld met advertenties.


iiiF150 R2022 : test / review
Realme 6 test, review en prijs
Motorola G8 Power test / review en prijs
Xiaomi Mi 9T Pro test / review en prijs
Xiaomi Redmi Note 7 test, review, beoordeling
Umidigi F1 test, beoordeling, prijs
Poco M3 Pro : test / review
Redmi Note 10s : test / review
Poco F2 review - test - beoordeling
Realme GT 5G : uitgebreide test / review

Prijs Xiaomi Redmi 10 Pro

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Xiaomi Redmi 10 Pro van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.[b]
6.67"original for xiaomi redmi note 10 pro lcd display with frame redmi note10pro m2101k6a lcd digi...
2021-09-20 23:33
134 USD
original amoled lcd display touch screen digitizer assembly 6.67" for xiaomi redmi note 10 pro m2101...
2021-09-20 23:33
134 USD
original for xiaomi redmi note 10 pro m2101k6g lcd display touch screen panel digitizer for redmi no...
2021-09-20 23:33
139 USD
original for xiaomi redmi note 10 pro m2101k6g lcd display screen frame touch panel digitizer for re...
2021-09-21 10:40
139 USD
Xiaomi Redmi Note 10 Pro gradient bronze Smartphone 6,67 Zoll 128 GB Quad-Kamera...
2021-09-20 14:19
222 EUR
Xiaomi Redmi Note 10 Pro...
2021-09-20 21:55
380 EUR
[b]
helpBovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

03/04/21 Lancering van de Redmi Note 10 Pro, ik had het geluk dat ik er vanaf de lancering een kon krijgen[b]

Waarom deze telefoon?

Omdat ik alleen sta om mijn tests te doen, moet ik keuzes maken om de telefoons te testen die commerciële successen zullen worden. Door mijn criteria (en met name de prijs) toe te passen, heb ik veel Xiaomi / Redmi / Poco getest omdat ze bijna altijd een goede prestatie / prijsverhouding bieden. Ik ben zelden teleurgesteld, zelfs als sommige modellen hun beloften niet hebben nagekomen. [b][b][b][b]De Redmi Pro-reeks is altijd een groot succes geweest door goede prestaties te bieden (zelfs tijdens het spelen) en een goede fotokwaliteit. Deze nieuwe Redmi Note 10 Pro wordt geleverd met enkele andere goede verrassingen, zoals in het bijzonder een Amoled 120Hz-scherm, een 5020 mAh-batterij, stereogeluid, snel opladen met 33W en een scherm dat 85% van het vooroppervlak van de telefoon beslaat. Het enige dat ontbreekt, is 5G, maar ik betwijfel of dit een essentieel criterium is voor de meeste kopers. [b][b][b][b]Ondanks al deze positieve elementen kan ik niet zeggen dat de Redmi Note 10 Pro innovatief is omdat het bevat componenten van andere Xiaomi-modellen, de revolutie is niet technologisch, het is voornamelijk commercieel omdat ik geen andere telefoons zie die ermee kunnen concurreren.[b]

Uitpakken

De doos van de Redmi Note 10 Pro is vrij klassiek, deze bevat de telefoon, een transparante zachte siliconen bescherming, een handleiding, een oplader en een USB-kabel. Dit is het absolute minimum, maar het is geen probleem, het is hetzelfde voor alle telefoons in deze prijsklasse. [b][b][b][b]Ik heb voor het eerst een videopresentatie van de telefoon gemaakt:[b][b]
Lengte : 164
Breedte : 76.5
Dikte : 8.1
Gewicht : 193
Jack uitgang : Ja
Type USB : Type C
Infrarood port : Ja

Eerste configuratie

De opstartprocedure van Xiaomi Redmi Note 10 Pro volgt dezelfde volgorde als de andere telefoons onder MIUI 12, ik merkte een verschil op een scherm waarop Xiaomi vraagt welk type toetsenbord moet worden gebruikt, er is een keuze tussen het toetsenbord Google (Gboard) en een speciaal toetsenbord voor brailleschrift. [b][b] Xiaomi probeert altijd subtiel aan te melden voor zijn cloud. Er is natuurlijk niets ernstigs, maar als je het niet wilt, moet je voorzichtig zijn, want de registratie kan met één klik worden gedaan.[b]

Afwerking

De Redmi Note 10 Pro biedt een goed afwerkingsniveau, bestaande uit plastic en glas. De achterkant van de telefoon biedt een uniform oppervlak (behalve de camera) dat licht reflecteert, afhankelijk van de kijkhoek, het lijkt alsof het van metaal is gemaakt onder een laag glas. Het metallic effect komt van een metallic verloop dat een uniforme weergave biedt aan de achterkant waar een Poco X3 een meer grillig verloop bood. [b][b] De camera aan de achterkant valt nogal op. telefoon en dit is het geval voor elk model met deze Samsung 108 miljoen pixelsensor, deze sensor is indrukwekkend en het is niet mogelijk om deze volledig in de telefoon te integreren. De telefoon hinkt een beetje als hij op zijn rug wordt gelegd. Het formaat van deze sensor is een beetje anders dan wat ik tot nu toe heb gezien, hij komt in twee fasen met een deel voor de flitser en een hoger deel voor de fotosensoren. [b][b]

Specificaties

[b]De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon.De Redmi Note 10 Pro deelt een aantal dingen met de Poco X3, dit maakt deel uit van Xiaomi's geweldige recyclingtaak die een groot aantal modellen produceert door zoveel mogelijk dingen te hergebruiken. De CPU is anders, maar biedt dezelfde kenmerken en hetzelfde prestatieniveau. De GPU is 100% identiek. Beide telefoons gebruiken dezelfde basis voor wifi, geheugen en geluid (hoewel de versie van Redmi iets anders is). [b][b] Aan de andere kant is het radionetwerkgedeelte totaal anders en dit is een goede zaak omdat de Poco X3 geen goede netwerkgevoeligheid bood, terwijl het juist het tegenovergestelde is met de Redmi. Xiaomi heeft op dit niveau duidelijk geleerd van zijn fouten. Alleen al daarvoor zouden degenen die aarzelden tussen de Poco en de Redmi de Redmi moeten kiezen. [b][b] [b][b][b]

CPU / GPU Prestatie

CPU : Qualcomm Snapdragon 732G
GPU : Qualcomm AdreNeen 618
Geheugen (RAM) : 6Gb
Opslagcapaciteit : 64 Gb - 128 Gb
[b][b]De Xiaomi Redmi Note 10 Pro is uitgerust met een Qualcomm Snapdragon 732G CPU die ook aanwezig is in de Poco X3, dit type CPU levert over het algemeen goede prestaties en hoewel de Poco X3 goedkoper is dan de Redmi, biedt de Redmi toch best een goede prestatie / prijsverhouding als ik het vergelijk met andere merken. [b][b] Voor het grafische gedeelte is de Redmi Note 10 Pro uitgerust met een Qualcomm Adreno 618 GPU, ook hier Dit is dezelfde configuratie als de Poco X3 maar andere modellen van het merk gebruiken het ook, ik denk met name aan de Redmi Note 9s of de Mi Note 10 Lite. Deze GPU is een middenklasse GPU die voldoende prestaties biedt om de meeste games in goede omstandigheden te spelen. [b][b] De gelijkenis met de Poco X3 houdt hier niet op, de Redmi Note 10 Pro gebruikt ook hetzelfde Wifi-chipset, deze deelt ook dezelfde basis voor de audio-chipset en ik denk dat de vingerafdruksensor ook hetzelfde is. [b][b][b]

Benchmark Antutu/3DMark

Ik kreeg een score van 286.000 punten met Antutu, het is een goede score voor een telefoon uit het middensegment, maar de Redmi Note 10 Pro is niet de enige die dergelijke prestaties levert in deze prijsklasse. De Poco X3 gebruikt dezelfde hardware voor een lagere prijs. [b][b] Met zo'n hoge score kun je vrijwel elk spel spelen zonder al te veel concessies. [b][b]
Antutu score : 286227
Antutu CPU : 96752
Antutu GPU : 77455
Antutu UX : 62091
Antutu Mem : 49929
[b]Top 10 - prestatieclassificatie op basis van Antutu
1. Realme Gt - 811858
2. Oppo Find X2 Pro - 605184
3. Oneplus 8t - 595000
4. Poco F3 - 589677
5. Xiaomi Mi 10t Pro - 581650
6. Oneplus 8 Pro - 579417
7. Xiaomi Mi 10 - 579114
8. Poco F2 Pro - 569559
9. Samsung Galaxy S20 Fe - 565000
10. Samsung Galaxy S20 - 503905

Aantal smartphones in de ranglijst:128
Positie van deze smartphone in de ranglijst:40/128

Opmerking: deze ranglijst bevat alleen de telefoons die ik heb getest en enkele andere die ik ter referentie heb toegevoegd.
[b]Gaming[b]Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten. PUBG Mobile starten Ik wist dat de prestaties goed zouden zijn, aangezien ik telefoons met vergelijkbare prestaties testte. De goede prestaties van de Xiaomi Redmi Note 10 Pro verbaasden me dan ook niet, maar ik was eerder verrast door het geluid. De Xiaomi Redmi Note 10 Pro heeft twee luidsprekers, één aan de onderkant van de telefoon en één aan de bovenkant, het produceert goed geluid en de positie van twee luidsprekers versterkt dit gevoel. Ik had nog geen telefoon met dit soort configuratie getest en Xiaomi heeft een goede keuze gemaakt, het geluid komt identiek naar buiten aan beide kanten van de telefoon, waar meestal een van de luidsprekers een iets ander geluid produceert. [b][b] PUBG Mobile draait in HD met het hoogste detailniveau, ik heb geen problemen met de vloeibaarheid ondervonden en de telefoon warmt niet veel op. De Redmi Note 10 Pro zal daarom een publiek van gamers kunnen verleiden. [b][b][b]

Netwerkprestatie

De Redmi Note 10 Pro dekt de meeste 4G-frequenties in Europa, dus je zou hem overal moeten kunnen gebruiken. Het enige dat ontbreekt is 5G, maar ik denk dat Xiaomi later een 5G-versie zal uitbrengen om weer een nieuw model te lanceren.[b]
3G frequenties : B1 (2100), B2 (1900), B4 (1700/2100 AWS A-F), B5 (850), B8 (900)
4G frequencies : B1 (2100), B2 (1900), B3 (1800), B4 (1700/2100 AWS 1), B5 (850), B7 (2600), B8 (900), B20 (800), B28b (700), B28a (700), B32 (1500), B38 (TDD 2600), B40 (TDD 2300), B41 (TDD 2500)
Bluetooth : Bluetooth 5.0 LE
Volte : Ja
VoWifi : Ja
NFC : Ja
Aantal metingen : 877
Gemiddeld signaal (referentie) : -89.72
Gemiddeld signaal (telefoon) : -90.56
Gemiddelde afwijking referentie/telefoon : -0.89
Min/Max-signaal (referentie) : - 88 / -92
Min/Max-signaal (telefoon) : -89 / -95
Kies je land om te controleren of je telefoon compatibel is:


Met de onderstaande frequenties kun je zien of deze telefoon compatibel is met je provider of dat je deze kunt gebruiken waar je op vakantie gaat.


Signaal 4G (voor december 2020)[b]De capaciteit om het netwerk correct op te pikken is een essentieel element voor een telefoon, maar het wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te pikken te meten, voer ik een groot aantal metingen uit op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. Deze metingen worden dus onder reële omstandigheden uitgevoerd en niet in een laboratorium, ze zijn niet wetenschappelijk maar geven een goede indicatie van de prestaties. [b][b]Gevoeligheidsclassificatie van netwerksignaal
Telefoon getest:Gemiddeld signaal (dBm)Aantal metingen:
Xiaomi Mi 9t Pro-881600
Xiaomi Redmi Note 5-91.305600
Xiaomi Mi 9 Lite-93788
Samsung Galaxy A70-94.5111975
Nokia 5.3-94.98531
Realme 6-95.142301
Xiaomi Redmi Note 8 Pro-95.9221599
Xiaomi Mi A3-95.951000
Huawei Y6 2019-95.951199
Doogee S58 Pro-96.22856
Redmi 9a-96.481000
Meizu Note 9-96.68937
Motorola G8 Power-96.881032
Xiaomi Redmi Note 7-97.011430
Redmi 9c-97.041000
Umidigi S3 Pro-97.131200
Xiaomi Redmi Note 8-97.34879
Samsung Galaxy A21s-97.781000
Umidigi F1-97.82298
Ulefone Armor 7e-98.71000
Xiaomi Mi Note 10 Lite-991000
Honor 9x-99.14899
Xiaomi Redmi Note 9s-99.41860
Poco F2 Pro-99.81247
Xiaomi Redmi Note 9-100.791785
Xiaomi Mi 10 Lite 5g-100.881198
Poco X3-101.19821
Umidigi F2-101.47712
[b][b]Signaal 4G (vanaf december 2020)[b]Ik heb besloten om de methode voor het meten van het netwerk te veranderen omdat ik merkte dat de configuratie van het mobiele netwerk in de loop van de tijd verandert. Dit maakt het moeilijker om telefoons te vergelijken omdat de omstandigheden niet meer exact hetzelfde zijn.[b][b]Om dit probleem te voorkomen, heb ik een apparaat opgezet dat 24 uur per dag een tiental parameters van het mobiele netwerk opvangt (bv.: cel id, rssi, rsrq, snr, frequentie,...). Ik plaats dan de telefoon naast het toestel gedurende 24 tot 48 uur met dezelfde metingen, zodat ik ze kan vergelijken.[b][b] Overzicht van de geteste telefoons met deze methode[b][b]
Telefoon getest:MetingenGemid. signaal (ref)Gemid. signaal (phone)Min/Max (ref)Min/Max (phone)
Samsung Galaxy S10+457-93.06-97.39-89 / -98-97 / -99
Xiaomi Mi 9t Pro669-93.69-95.84-90 / -95-92 / -98
Poco F2 Pro1438-91.02-94.99-89 / -94-94 / -96
Xiaomi Mi 10 Lite 5g1645-90.77-95.02- 88 / -98-95 / -100
Poco X3821-94.89-103.19-91 / -97.7-101 / -104
Umidigi Bison2343-92.71-96.46-90 / -99-94 / -102
Oukitel C211101-92.04-94.99-90 / -97-92 / -95
Poco M31116-92.09-91.74-88 / -98-90 / -99
Xiaomi Mi 10t Pro1071-90.61-94.03-88 / -94-94 / -96
Umidigi A9 Pro981-90.40-94.01-88 / -95-93 / -95
Redmi Note 9t1201-92.149-91.71-90 / -97-91 / -97
Xiaomi Redmi Note 10999-92.35-93.99-88 / -97-92 / -98
Xiaomi Redmi Note 10 Pro877-89.72-90.56- 88 / -92-89 / -95
Poco X3 Pro1876-91.45-92.91-90 / -94-90 / -96
Poco F31382-90.79-94.2-89 / -94-93 / -98
Oneplus Nord N100896-91.23-96.005-88 / - 99-96 / -99
Xiaomi Mi 11 Lite2875-91.36-91.49-87 / -96-90 / -96
Samsung Galaxy A521427-89.27-93.39-87 / -98-92 / -96
Doogee S96 Pro1259-94.2-91.21-90 / -102-88 / -95
Xiaomi Redmi Note 10s957-92.07-97.62-90 / -102-96 / -102
Poco M3 Pro1247-91.76-102.97-99 / -104-88 / -98
Realme Gt843-96.49-94.02-93 / -101- 92 / -96
F150 R20221002-92.4-105.1-90 / -97-98 / -110
[b][b]Het bereik van Redmi bij Xiaomi heeft nooit echt geschenen door zijn vermogen om het 4G-netwerk vast te leggen, het is ook hetzelfde voor de Poco X3 die een slechte score behaalde in termen van netwerkgevoeligheid. Dus ik verwachtte niet veel van deze Redmi Note 10 Pro, maar ik was positief verrast omdat dit de beste Redmi is die ik tot nu toe heb kunnen testen.
[b][b] Ik heb bijna 900 metingen gedaan en ze vergeleken met mijn meetapparaat en gemiddeld is het verschil tussen de Redmi en mijn apparaat 0,89 dBm, het verschil is daarom bijna te verwaarlozen. Ik heb er nog niet veel getest met mijn nieuwe testprotocol, maar op het moment van schrijven was de Redmi Note 10 Pro het beste apparaat. [b][b] De metingen aan de buitenkant van de grafiek zijn de beste en we zien dat mijn referentieapparaat het vaakst naar voren komt als de winnaar van deze test. Dit klopt maar het verschil tussen de metingen in rood en de metingen in blauw is niet groter dan 2 dBm, dus de verschillen zijn erg klein. Er moet ook worden opgemerkt dat de Redmi soms zakt naar -95 dBm, maar dit is helemaal mijn schuld, want het kostte me twee minuten om de telefoon terug op zijn plaats te zetten nadat ik hem opnieuw had opgeladen en gedurende die twee minuten bevond de telefoon zich in een gebied waar het netwerk was is iets zwakker. [b][b] Als het technische deel van dit soort test je niet interesseert, kun je deze paragraaf overslaan en tevreden zijn met de conclusie, de Redmi Note 10 Pro heeft een goede gevoeligheid voor 4G netwerk. [b][b][b][b][b]Download/Upload snelheid[b]Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.[b]Top 10 - snelheidsrangschikking tijdens downloaden
1. Samsung Galaxy S20 D:351Mbps U: 20Mbps
2. Poco X3 D:232Mbps U: 55Mbps
3. Xiaomi Mi 10 Lite 5g D:223Mbps U: 52Mbps
4. Poco F2 Pro D:207Mbps U: 53Mbps
5. Xiaomi Mi Note 10 Lite D:153Mbps U: 68Mbps
6. Xiaomi Mi A3 D:150Mbps U: 60Mbps
7. Xiaomi Redmi Note 9s D:150Mbps U: 60Mbps
8. Xiaomi Mi 8 Lite D:149Mbps U: 60Mbps
9. Samsung Galaxy A21s D:147Mbps U: 51Mbps
10. Huawei Y6 2019 D:145Mbps U: 61Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:30
Positie van deze smartphone in de ranglijst:0/30

Let op: de theoretische maximale snelheid van een telefoon wordt vaak beperkt door de configuratie van het mobiele netwerk en de congestie van het netwerk op het moment van de meting. Dus misschien kun je een hogere snelheid halen op een ander netwerk
[b][b]

Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.[b]
Wifi frequenties : 802.11a, 802.11b , 802.11g, 802.11n, 802.11n 5GHz, 802.11ac
Download snelheid : 367
Signaal / dicht : -12
Signaal / afstand : -67
Wifi-signaal[b]De Redmi Note 10 gebruikt een wifi-chipset die identiek is aan die van de Poco X3, dus ik verwachtte vergelijkbare prestaties te vinden. Ik kreeg echter een beter signaal met de Redmi Note 10 Pro, deze telefoon behoort ook tot de beste op het gebied van wifi-gevoeligheid.[b][b]Top 10 - rangschikking van wifi-gevoeligheid
1. Poco F2 Pro -11dBm
2. Xiaomi Redmi Note 10 Pro -12dBm
3. Realme Gt -12dBm
4. Samsung Galaxy A21s -13dBm
5. Oneplus Nord N100 -15dBm
6. Poco X3 Pro -15dBm
7. Poco F3 -15dBm
8. Redmi Note 9t -15dBm
9. Samsung Galaxy A52 -17dBm
10. Xiaomi Redmi Note 10s -17dBm

Aantal smartphones in de ranglijst:48
Positie van deze smartphone in de ranglijst:2/48

[b]Download/Upload snelheid[b]Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.[b]Top 10 - Ranglijst van wifi-downloadsnelheden
1. Poco F3 398Mbps
2. Poco X3 Pro 389Mbps
3. Xiaomi Redmi Note 10 Pro 367Mbps
4. Samsung Galaxy S20 351Mbps
5. Poco F2 Pro 341Mbps
6. Redmi Note 9t 332Mbps
7. Realme Gt 330Mbps
8. Doogee S96 Pro 328Mbps
9. Xiaomi Redmi Note 10s 325Mbps
10. Poco M3 Pro 323Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:47
Positie van deze smartphone in de ranglijst:3/47

Opmerking: ik heb een 400 Mbps-lijn en een modem die hogere snelheden kan leveren, maar ik weet nooit zeker hoeveel bandbreedte er beschikbaar is als ik een test doe.
[b]

GPS-prestaties

[b]Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en maak ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert de GPS het signaal om aan de weg te blijven hangen niet kunstmatig, het heeft geen markeringen, zodat je de werkelijke positie kunt zien. Ik gebruik dan een applicatie om de nauwkeurigheid van het signaal te meten. De Redmi Note 10 Pro krijgt een nauwkeurigheid van 3 meter, het is een gemiddeld nauwkeurigheidsniveau, ik kreeg hetzelfde resultaat met de meeste telefoons die zijn uitgerust met een CPU Qualcomm. Dit precisieniveau kan worden gecompenseerd door GPS-toepassingen in de wegmodus, het signaal wordt aangepast om op de weg te blijven. Op wandelpaden waar geen route bekend is, kan het signaal minder nauwkeurig zijn.[b][b]Top 10 - GPS-nauwkeurigheidsclassificatie
1. Oukitel C21 1m
2. Redmi 9a 1m
3. Doogee S96 Pro 1m
4. Xiaomi Redmi Note 10s 1m
5. Xiaomi Redmi Note 9 1m
6. Redmi 9c 2m
7. Umidigi Bison 2m
8. Poco M3 Pro 2m
9. F150 R2022 2m
10. Redmi Note 9t 2m

Aantal smartphones in de ranglijst:23
Positie van deze smartphone in de ranglijst:11/23

Opmerking: een nauwkeurigheid van 3 meter of minder kan eenvoudig worden gecorrigeerd door een goede GPS-applicatie. De telefoonprestaties spelen ook een rol bij de snelheid waarmee je scherm wordt bijgewerkt, dus de nauwkeurigheid kan in het gedrang komen door een te trage weergave.
[b]

Batterijduur

Capaciteit : 5020
Snel laden : Ja
W max : 33
Autonomie (100% helderheid) : 625.00
Autonomie (50% helderheid) : 1557.00
Oplaadtijd : 213.00
Ontladingssnelheid (100%) : 0.16
Ontladingsscore (100%) : 8.03
Ontladingssnelheid (100%) : 0.06
Ontladingssnelheid (50% : 3.22
Laadsnelheid : 0.47
Laadscore : 23.57
Vanaf maart 2020 heb ik mijn subjectieve batterijtest vervangen door een technische test om het werkelijke gedrag van de batterij beter te kunnen meten. Nu test ik de autonomie en de oplaadtijd onder absoluut identieke omstandigheden. Ik voer verschillende metingen uit, zodat deze test alleen al enkele dagen duurt en ik de telefoon voor niets anders kan gebruiken.

Batterijduur - methodologie
Om de levensduur van de batterij te testen, meet ik het batterijverbruik elke minuut in strikt identieke omstandigheden om telefoons te kunnen vergelijken en ook om je in staat te stellen je telefoon in dezelfde omstandigheden te evalueren. Ik sluit elke invloed uit van toepassingen die de meting zouden kunnen verstoren. De autonomie is niet lineair, de batterij ontlaadt zich soms veel sneller aan het einde. Dit is een frustrerend fenomeen, maar met mijn metingen weet je of je snel een oplader moet vinden.

Batterijduur
De batterij van de Xiaomi Redmi Note 10 Pro heeft een capaciteit van 5020 mAh en is ontladen van 100% tot 1% in 625.00 minuten met 100% helderheid, hij is ontladen van 100% tot 1% in 1557.00 met 50% helderheid. Op deze manier krijg ik een gemiddelde ontlaadsnelheid van 0.16% per minuut bij 100% lichtsterkte en 0.06% per minuut bij 50% lichtsterkte, het verbruik is dus 8.03 mA per minuut bij 100% lichtsterkte en 3.22 bij 50% lichtsterkte. Om de efficiëntie van de telefoon en de invloed ervan op de batterij te kunnen vergelijken, moet je de 8.03 (of 50%) score vergelijken met die van andere smartphones, het cijfer moet zo laag mogelijk zijn.

Laadtijd - methodologie
Om de oplaadtijd te testen, gebruik ik altijd dezelfde lader met dezelfde kabel. Ik meet de oplaadtijd minuut voor minuut om de evolutie van de lading en de oplaadsnelheid te zien. De laadsnelheid van een batterij is niet lineair, maar vaak sneller aan het begin en langzamer aan het einde. De lader is compatibel met snel laden.

Laadtijd
De accu van het Xiaomi Redmi Note 10 Pro heeft een capaciteit van 5020 mAh en is opgeladen van 1% tot 100% in 213.00 minuten. Dit geeft me een gemiddelde laadsnelheid van 0.47% per minuut en dus een toename van 23.57 mA per minuut. Om de prestaties van de Xiaomi Redmi Note 10 Pro te vergelijken met andere telefoons, moet je de 23.57 per minuut score gebruiken, deze score moet zo hoog mogelijk zijn.

In het bijzonder: de laadsnelheid is niet altijd lineair, de onderstaande grafiek geef je een indicatie van het gedrag van de batterij.

De volgende tabel geeft een overzicht van de geteste telefoons met de technische accutest, ze zijn gerangschikt in volgorde van efficiëntie. Een hogere batterijcapaciteit zou logischerwijs moeten resulteren in een hogere levensduur van de batterij, maar dat is niet altijd het geval en het geeft geen indicatie van de efficiëntie van een telefoon.

SmartphoneCapaciteit (mAh)Levensduur (minuten)EfficiëntiescoreLevensduur (minuten) / 50%Efficiëntiescore / 50%Laadtijd.Laden score
Samsung Galaxy S204000565.007.081217.003.29136.0029.41
Oukitel C214000497.008.051324.003.02167.0023.95
Nokia 5.34000549.007.291096.003.65199.0020.10
Honor 9x4000770.005.191333.003.00151.0026.49
Umidigi A9 Pro4150552.007.521562.002.66112.0037.05
Xiaomi Mi 10 Lite 5g4160749.005.551541.002.70163.0025.52
Realme 64300704.006.111104.003.89162.0026.54
Realme Gt4500574.007.841057.004.2687.0051.72
Samsung Galaxy A524500652.006.901239.003.63165.0027.27
Poco F34520657.006.881840.002.46122.0037.05
Poco F2 Pro47001150.004.091536.003.06180.0026.11
Oneplus Nord N1005000808.006.191278.003.91663.007.54
Xiaomi Redmi Note 105000691.007.241728.002.89193.0025.91
Redmi Note 9t5000766.006.532054.002.43148.0033.78
Xiaomi Redmi Note 10s5000636.007.861556.003.21161.0031.06
Poco M3 Pro5000657.007.611647.003.04131.0038.17
Redmi 9a5000694.007.201902.002.63195.0025.64
Motorola G8 Power5000912.005.482792.001.79311.0016.08
Samsung Galaxy A21s5000729.006.861283.003.90166.0030.12
Redmi 9c5000656.007.621915.002.61170.0029.41
Umidigi Bison5000550.009.091471.003.40238.0021.01
Xiaomi Redmi Note 10 Pro5020625.008.031557.003.22213.0023.57
Xiaomi Redmi Note 9s5020663.007.571876.002.68224.0022.41
Xiaomi Redmi Note 95020650.007.721808.002.78162.0030.99
Umidigi F25150927.005.561854.002.78299.0017.22
Poco X35160653.007.901654.003.12181.0028.51
Poco X3 Pro5160648.007.961688.003.06138.0037.39
Doogee S58 Pro5180845.006.131908.002.71177.0029.27
Xiaomi Mi Note 10 Lite5260827.006.361609.003.27208.0025.29
Ulefone Armor 7e5500768.007.161140.004.82179.0030.73
Poco M36000842.007.131898.003.16217.0027.65
Doogee S96 Pro6350929.006.841405.004.52424.0014.98
F150 R20228300879.009.441498.005.54243.0034.16

helpHoe lees je deze cijfers?
De batterijcapaciteit is een belangrijk element bij het bepalen van de autonomie van een telefoon, maar het is niet de enige factor. Een telefoon met een grote batterij kan een kortere batterijduur hebben als hij meer stroom verbruikt. Als ik een voorbeeld uit het dagelijks leven zou moeten nemen, zou ik het universum van de auto gebruiken. Als een auto een grote brandstoftank heeft, zou hij een langere afstand moeten kunnen rijden, tenzij het gemiddelde brandstofverbruik hoger is. De score voor de efficiëntie van de batterij werkt op dezelfde manier, hij moet zo laag mogelijk zijn en staat voor het energieverbruik van de telefoon. Deze verschillen in efficiëntie zijn vaak gerelateerd aan de helderheid van het scherm, grote heldere schermen hebben de neiging om meer energie te verbruiken en zelfs als ze een grote batterij hebben, zal hun bereik korter zijn.

samengevat De Redmi Note 10 Pro heeft een goede accu waarmee je bij normaal gebruik 2 tot 3 dagen meegaat. Als ik de prestaties van deze batterij vergelijk met andere telefoons die ik heb getest, zie ik dat deze gemiddeld scoort. De Redmi Note 10 Pro is niet de meest energiezuinige telefoon. Waarom? Het verbruik wordt sterk beïnvloed door de grootte en helderheid van het scherm. Omdat de Redmi Note 10 Pro een heel groot scherm gebruikt met een hoge helderheid, wordt deze telefoon daarom bestraft in vergelijking met andere telefoons die een kleiner, minder helder scherm hebben.[b]

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.[b]

Hardware

Selfie / resolutie : 16
Selfie / sensor : Sony IMX471 Exmor RS
Resolutie : 108
Sensor : Samsung S5KHM2
mm wide angle : 6.04 mm
mm ultra wide angle : 1.65 mm
De Xiaomi Redmi Note 10 Pro is uitgerust met 4 sensoren aan de achterkant: [b][b] - Samsung S5KHM2 (108 Mpx) [b] - Sony IMX355 (8 Mpx) ultra groothoek [b] - GalaxyCore GC02M1 (2 Mpx) portret [b] - Omnivision OV5675 (5 Mpx) macro [b][b] De voorste sensor is een Sony IMX471 Exmor RS van 16 Mpx . [b][b] De kracht van deze Redmi Note 10 Pro is het gebruik van de Samsung S5KHM2. Dit is geen nieuwe sensor, want hij verscheen bijna 2 jaar geleden voor het eerst op een Xiaomi Mi Note 10 (met de S5KHMX) en werd toen overgenomen door de meeste high-end modellen van het merk. Het is voor het eerst dat Xiaomi een middenklasse telefoon met deze sensor heeft uitgerust. Het is een van de beste fotosensoren van dit moment, de middenklasse zal dus kunnen concurreren met de high-end voor de kwaliteit van de foto's. Aangezien ik deze sensor al verschillende keren heb getest, kon ik zien of de instellingen van dit model anders zijn. [b][b][b]Standaard app[b]De Redmi Note 10 Pro gebruikt dezelfde fototoepassing als andere Xiaomi-telefoons met MIUI 12. Deze applicatie is veel verbeterd, de interface is duidelijker dan voorheen en het is mogelijk om de menu's aan te passen. Er is echter nog steeds hetzelfde defect, de instellingen en de zoom worden over het scherm heen weergegeven, zodat ze bij sterk licht onleesbaar zijn. [b][b] Ik merkte ook een kleine vertraging bij het maken van foto's in 108 Mpx, deze foto's zijn zo zwaar dat het wat verwerkingstijd kost. De latentie duurt niet langer dan een seconde, maar het is te zien of ik de reactietijd vergelijk met een normale foto. [b][b][b][b]

Fotokwaliteit

Foto test / studio[b]
Ik heb de Samsung S5KHM2-sensor al twee keer getest in andere telefoons (Xiaomi Mi 10T Pro en Xiaomi Mi Note 10), dus het resultaat van deze test is redelijk voorspelbaar. De Samsung S5KHM2 is in staat om uitstekende foto's te maken zoals ik in de inleiding van deze paragraaf heb gezet, helaas heeft de instelling bij kunstlicht de neiging om de foto's donkerder te maken, de sluitertijd is te hoog. De andere bijzonderheid van deze sensor is de geringe scherptediepte voor objecten in de buurt. De auto op deze foto lijkt omgeven te zijn door een wazige halo. [b][b] Wanneer ik overschak naar de PRO (handmatige) modus, kan ik dit probleem omzeilen door de belichting te vergroten en de scherptediepte te veranderen . Het resultaat is veel beter. Ik zal proberen Gcam of een andere foto-app te testen om te zien of deze hetzelfde is. [b][b] Ik heb ook getest dat de groothoeksensor (waarschijnlijk een sensor van Sony) dezelfde trend volgt met een nog duidelijker onderbelichting maar het is niet verrassend, het is hetzelfde probleem met alle groothoeksensoren. [b][b] In de fotogalerij hieronder heb ik de hoofdsensor en de groothoeksensor getest, foto's zonder tekst zijn foto's gemaakt in handmatige modus. [b][b][b][b]Foto test / zon[b]
Omdat ik de Samsung 108 Mpx-sensor eerder in andere telefoons heb getest, weet ik wat ik kan verwachten, ik was gewoon benieuwd of de beeldverwerking voor de Redmi Note 10 Pro anders zou zijn. [b][b] Ik nam de volgende foto's in de late namiddag, begin maart, dus het licht was oranje. De Redmi Note 10 Pro heeft het erg goed gedaan om de warme kleuring van deze late namiddag te herstellen met een goede balans tussen de zeer donkere gebieden en de lichtere gebieden. De lucht valt niet overbelicht en de donkere gebieden zijn niet helemaal zwart. Het detailniveau is erg indrukwekkend, want zelfs bij het inzoomen is het detail van de boomtakken nog duidelijk zichtbaar. Er zijn momenteel niet veel camera's op de markt die kunnen concurreren met deze Samsung sensor en in deze prijsklasse zijn die er ook niet. In maart 2021 kan ik daarom zeggen dat de Redmi Note 10 Pro de beste camera heeft voor de prijsklasse tussen 200 en 250 €. [b][b]Ik heb de fotomodus, 108 Mpx, HDR en AI getest op de volgende foto's, dit verklaart soms de verschillen in kleuren. Als het licht goed is, vind ik dat de telefoon het heel goed doet zonder hulp, dus het is beter om AI en HDR uit te schakelen, omdat de kleuren soms niet realistisch zijn.[b][b][b] [b][b]Ook de ultragroothoeksensor is niet over het hoofd gezien omdat dit type sensor meestal zwakker is. Xiaomi besloot om een groothoeksensor van Sony te gebruiken en het resultaat is erg goed voor dit type sensor. Het detailniveau is aanzienlijk lager dan bij de hoofdsensor, maar het is nog steeds acceptabel. De kleuren zijn meer verzadigd maar de weergave is goed. De foto is iets onderbelicht maar dit is heel vaak het geval bij ultragroothoeksensoren. De Sony-sensor heeft een lager dynamisch bereik dan de Samsung, sommige delen van de lucht zijn wit geworden en je kunt de cyaan duidelijk zien bewegen tussen blauw en wit. Donkere gebieden zijn ook minder gedetailleerd. De Sony sensor is slechter dan de Samsung sensor, het is geen verrassing maar als ik deze Sony sensor vergelijk met andere ultragroothoeksensoren, vind ik dat deze Sony een fotokwaliteit biedt die redelijk vergelijkbaar is met de sensoren. Ultragroothoek van Samsung in de high-end. [b][b] [b][b][b][b]Foto test / bewolkt[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b][b]Test foto / nacht[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b][b]

Videokwaliteit

Stabilisatie[b] De Redmi Note 10 Pro biedt geen erg effectieve stabilisatie omdat de schok veroorzaakt door voetstappen nog steeds zichtbaar is. Stabilisatie is iets wat telefoons uit het middensegment nog missen, ik moet nog een telefoon testen onder de $ 250 met effectieve videostabilisatie.[b]Video normale conditiesNog niet beschikbaar / getest[b][b]Video low light[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Audiokwaliteit

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.[b]
Frequency Respons : +0.06 / -0.10
Noise Level : -98.6
Dynamic Range : 95.5
THD : 0.00258
Intermodulation : 2.587
Stereo crosstalk : -90.6
Frequency Response[b]Deze test is bedoeld om te testen of het toestel in staat is alle frequenties correct te reproduceren. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om op alle frequenties een goed geluid te zien, is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen.
Ik heb de Redmi Note 10 Pro vergeleken met de Poco X3 omdat ze dezelfde componenten gebruiken en toch heb ik een klein verschil gemeten. De Redmi Note 10 Pro biedt een minder regelmatig optreden dan de Poco, maar de afwijkingen zijn minimaal, daarom merkte ik waarschijnlijk niets tijdens het luisteren. De frequenties zijn goed weergegeven en het geluid komt over het algemeen heel dicht bij de referentiemeting.[b]Dynamisch bereik[b]Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus te spelen te testen. Ook hier moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de referentie staan.
Het geluid geproduceerd door de Redmi Note 10 Pro is krachtiger dan dat geproduceerd door de Poco, de versterking is waarschijnlijk anders, maar over het algemeen volgt de curve dezelfde trend als de Poco. De geluidskwaliteit lijkt daarom erg op elkaar, maar met het volume van de Redmi kun je hoger gaan in decibel.[b]Geluidsniveau[b]Deze test heeft tot doel te bepalen of het geteste apparaat in staat is om geluiden zonder veel ruis te reproduceren. Een hoge score duidt op een lage parasietendruk, een lagere score duidt op een hogere aanwezigheid van parasieten.
Ik heb geen interferentieproblemen opgemerkt met de Redmi (noch de Poco X3), het geluid komt heel dicht bij het referentiegeluid.[b]Concertopname[b]Het doel van deze test is om de opnamekwaliteit van de telefoon te meten wanneer er veel omgevingsgeluiden zijn. Omdat ik niet elke keer als ik een telefoon test de mogelijkheid heb om naar een concert te gaan, simuleer ik het geluid van een concert in een gesloten omgeving.Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven. [b]
Screen grootte : 6.67
Resolutie : 1080 x 2400
Ratio : 20:9
Type : Amoled
% oppervlakte : 85
dE wit : 2.3
dE rood : 1.3
dE groen : 1.1
dE blauw : 1.3
dE geel : 0.9
dE cyan : 1.3
dE magenta : 1.0
Wit temperatuur : 6298
Contrast : 4500000:1
Helderheid : 617
Colorimetrie[b]
Xiaomi heeft er een gewoonte van gemaakt zijn telefoons in een modus te zetten waarin het scherm te verzadigd is. Dit kan de indruk wekken dat de kleuren levendiger zijn, maar in werkelijkheid wijken de kleuren af van de werkelijkheid. Met de standaardinstelling krijg ik een dE voor wit van 6,3 terwijl ik met de instelling in standaardmodus een uitstekende dE voor wit van 2,3 krijg. De temperatuur van wit is net iets onder de perfectie met bijna 6300K, waar het idealiter 6500K zou moeten zijn. [b][b] Door alle kleuren te combineren en met de instelling in de standaardmodus, krijg ik een dE van 1,31, dat is een uitstekende score, de Redmi Note 10 Pro biedt een uitstekende kleurweergave. [b][b][b][b]Top 10 - rangschikking van de beste schermen op basis van colorimetrie
1. Xiaomi Mi 10 Lite 5g dE = 0.73
2. Xiaomi Mi 10t Pro dE = 0.83
3. Realme Gt dE = 1.17
4. Xiaomi Mi 11 Lite dE = 1.19
5. Xiaomi Redmi Note 8 dE = 1.2
6. Xiaomi Redmi Note 10 dE = 1.23
7. Xiaomi Redmi Note 10 Pro dE = 1.31
8. Samsung Galaxy S20 dE = 1.4
9. Poco M3 dE = 1.4
10. Xiaomi Mi 9 Lite dE = 1.46

Aantal smartphones in de ranglijst:48
Positie van deze smartphone in de ranglijst:7/48

Let op: het colorimetrische verschil wordt gemeten in dE. Na drie uur zal het menselijk oog een colorimetrisch verschil waarnemen, dus de dE moet het laagst zijn. De tests zijn allemaal uitgevoerd met een colorimetrische sonde.
[b]Helderheid / Contrast[b]De Redmi Note 10 Pro biedt twee modi voor helderheid, een normale modus en een "zon" -modus. Ik heb een helderheid gemeten van bijna 400 cd / m² in de normale modus, het is een goede score zonder buitengewoon te zijn. Aan de andere kant heb ik met de zonmodus een helderheid gemeten van 617 cd / m². Het is een geweldige score, het is een van de helderste schermen die ik tot nu toe heb getest. [b][b] De Redmi Note 10 Pro gebruikt een super Amoled-scherm dat een bijna oneindig contrast geeft, dus zwart is echt zwart, wat een van de grote voordelen is van dit type scherm. [b][b] Dit Amoled-scherm is duidelijk een van de sterke punten van deze Redmi Note 10 Pro omdat de kleuren nauwkeurig zijn en het contrast uitstekend is. In deze prijsklasse heb ik nog niet beter gezien. [b][b] json.php:78:13[b][b]​[b]Lichtabsorptie/Reflectie[b]Het scherm van de smartphone reflecteert het licht en maakt er soms een echte spiegel van. Dit spiegeleffect maakt het moeilijker om te lezen. [b][b]De onderstaande absorptie-index geeft het percentage van het door het scherm geabsorbeerde licht aan. De leesbaarheid van een scherm is beter wanneer de absorptie-index hoog is.[b][b]
Telefoon getest:% lichtabsorptie
Samsung Galaxy S10+58
Xiaomi Mi 9T Pro52
Honor 9x65
Redmi Note 9s55
Motorola G8 Power60
Realme 654
Umidigi F248
Poco F2 Pro52
Redmi Note 956
Xiaomi Mi Note 10 Lite53
Samsung Galaxy S2047
Samsung Galaxy A21s53
De geteste telefoons hebben een gemiddelde absorptiegraad van54 %

Biometrie

Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Besturingssysteem

[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Accessoires Xiaomi Redmi 10 Pro

Om nog meer te genieten van je ervaring met je smartphone bied ik links naar allerlei accessoires die je misschien handig vindt

Beschermhoes / koffer xiaomi redmi note 10 pro
Screen beschermfolie xiaomi redmi note 10 pro
Geheugenkaart xiaomi redmi note 10 pro
USB-kabel / oplader xiaomi redmi note 10 pro
Koptelefoon xiaomi redmi note 10 pro
Fietsenrek xiaomi redmi note 10 pro

Vergelijk Xiaomi Redmi 10 Pro met de anderen

Ik heb voor elke test een score van 1 tot 10 toegekend die de sterke en zwakke punten van een product bepaalt. Ik gebruik 0 voor criteria die (nog) niet zijn getest. Een score van 1 tot 3 duidt op slechte prestaties (en ja, dat is ook zo), een score van 4 tot 6 duidt op gemiddelde prestaties, een score van 7 tot 8 duidt op goede prestaties en een score van 9 en 10 duidt op uitzonderlijke prestaties. .
De score wordt berekend op basis van mijn metingen en als er geen metingen zijn, is het een subjectieve mening op basis van mijn ervaring.

De scores zijn niet statisch, ze veranderen in de loop van de tijd omdat de prestaties van nieuwe producten veranderen en hiermee moet rekening worden gehouden.

Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Afwerking kwaliteit8.006.00
Batterijprestaties7.008.00
CPU-prestaties7.56.5
GPU-prestaties7.56.5
Schermkwaliteit8.57.00
foto kwaliteit8.005.00
Video kwaliteit8.005.00
Wi-Fi-prestaties7.007.00
Mobiele downloadsnelheid7.005.00
Gevoeligheid van het mobiele netwerk8.006.00
Frequentiebereik7.007.00
Geluidskwaliteit8.006.00
GPS-prestaties7.006.00
Besturingssysteem8.008.00
Totale score106.589
Wereldwijde ranglijst
1. Realme Gt 112.5 / 140
2. Poco F2 Pro 111.5 / 140
3. Poco F3 111.5 / 140
4. Samsung Galaxy S20 111 / 140
5. Poco X3 Pro 107.5 / 140
6. Samsung Galaxy S10+ 107 / 140
7. Xiaomi Redmi Note 10 Pro 106.5 / 140
8. Xiaomi Mi 9t Pro 106 / 140
9. Samsung Galaxy A52 104 / 140
10. Xiaomi Redmi Note 10 101.5 / 140
11. Poco X3 101 / 140
12. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 101 / 140
13. Xiaomi Mi Note 10 Lite 101 / 140
14. Redmi Note 9t 100.5 / 140
15. Xiaomi Redmi Note 8 Pro 100 / 140
16. Xiaomi Mi 9 Lite 98 / 140
17. Doogee S96 Pro 98 / 140
18. Poco M3 Pro 98 / 140
19. Xiaomi Redmi Note 9s 98 / 140
20. Xiaomi Redmi Note 8 97 / 140
21. Xiaomi Mi 11 Lite 96.5 / 130
22. Poco M3 94.5 / 140
23. Xiaomi Redmi Note 10s 94.5 / 130
24. Xiaomi Redmi Note 7 94 / 140
25. Realme 6 93 / 140
26. Umidigi Bison 92 / 140
27. Umidigi A9 Pro 92 / 140
28. Oukitel C21 89.5 / 140
29. Xiaomi Mi A3 89 / 140
30. Xiaomi Redmi Note 9 89 / 140
31. Nokia 5.3 89 / 140
32. Motorola G8 Power 89 / 140
33. Oneplus Nord N100 88.5 / 140
34. Honor 9x 88 / 140
35. Xiaomi Mi 8 Lite 86 / 140
36. Meizu Note 9 86 / 140
37. Xiaomi Redmi Note 5 85 / 140
38. Umidigi S3 Pro 83 / 140
39. Samsung Galaxy A21s 82 / 140
40. Umidigi F2 82 / 140
41. Redmi 9a 81 / 140
42. Redmi 9c 80 / 140
43. Ulefone Armor 7e 80 / 140
44. Doogee S58 Pro 78.5 / 140
45. Honor 8x 78 / 140
46. Umidigi F1 77 / 140
47. Huawei Y6 2019 74 / 140
48. Xiaomi Mi 10t Pro 57 / 70
49. F150 R2022 53.5 / 80
50. Elephone U5 0 / 0

Test / beoordeling conclusie

[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b]Sterktes[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b][b]Zwaktes[b]Kleurtemperatuur iets te warm in 108 Mpx [b] Kleine latentie voor foto's in 108 Mpx[b][b]Alternatieven voor dit product[b][b]Xiaomi is er opnieuw in geslaagd om een telefoon te lanceren die de concurrentie letterlijk verplettert. In deze prijszone is er niet echt een gelijkwaardige telefoon van Samsung of andere merken. Zoals ik vaak schrijf, is Xiaomi's grootste concurrent Xiaomi. Het dichtstbijzijnde alternatief voor deze telefoon is ongetwijfeld de Poco x3 of misschien ook de Mi 10 Lite, maar als geheel overtreft de Redmi Note 10 Pro ze op verschillende criteria.[b]
Abonneren
Abonneer je op mijn YouTube kanaal om updates te ontvangen

Opmerkingen

Discussieer mee / Stel je vragen

Je reactie wordt na validatie gepubliceerd. Ik reageer in mijn vrije tijd op meer dan 1500 reacties per jaar, dus ik kan niet altijd even snel reageren. Je e-mailadres is niet publiekelijk zichtbaar en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.









Ontvang een e-mail wanneer er een reactie is gepubliceerd