Op deze pagina:
Prijs Xiaomi Redmi Note 10
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Hardware
Fotokwaliteit
Videokwaliteit
Audiokwaliteit
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Vragen

Vind je dit artikel interessant?
Ik heb geen reclamebudget, ik heb je hulp nodig om meer bezoekers te trekken.
Deel deze pagina
Deel mijn site
Beste nieuwprijs:
126 EUR
Zie het aanbod | eBay DE

98 andere prijzen verkrijgbaar in andere winkels.

Xiaomi Redmi Note 10: test / bespreking (zonder commerciële vooroordelen)

Xiaomi Redmi Note 10 : test / review

Categorie: Tests en beoordelingen

Elk jaar is de lancering van de nieuwe middenklasse Redmi / Xiaomi-smartphone een groot evenement en deze smartphonelijn verkoopt doorgaans binnen enkele dagen miljoenen exemplaren. Xiaomi is er tot nu toe altijd in geslaagd om de grenzen van wat mogelijk was om in deze prijsklasse op de markt te brengen iets meer te verleggen en ik denk dat deze nieuwe Xiaomi Redmi Note 10 een hit zal worden. [b][b]Xiaomi heeft een grote toolbox met componenten (fotosensor, CPU, GPU, batterij, scherm, ...) waarmee ze spelen om modellen te maken (of opnieuw samen te stellen) op alle prijsniveaus, dit gaat soms ten koste van innovatie, maar Hierdoor kunnen we uiteindelijk smartphones kopen met een onverslaanbare prijs / kwaliteitverhouding. Welk recept zullen ze gebruiken voor de Redmi Note 10? [b][b]De Redmi Note 10 wordt officieel aangekondigd op 4 maart 2021 en wordt een week later op de markt gebracht. Geruchten lijken erop te wijzen dat de Redmi Note 10 zal worden uitgerust met een Amoled-scherm, dit is de eerste keer dat Xiaomi een telefoon in deze prijsklasse heeft uitgerust met een scherm van dit type. Amoled-schermen bieden een veel hoger contrast dan LCD-schermen, maar dat is niet alles omdat dit scherm een frequentie van 120 Hz gebruikt om een uitstekende vloeiendheid van het beeld te garanderen. Het andere grote gerucht betreft de camera. Xiaomi zou de 108 miljoen pixelsensor gebruiken die al in high-end modellen wordt gebruikt, deze sensor is niet nieuw maar wel een van de beste op de markt. Hierdoor zou de Redmi Note 10 (in de pro versie) de beste fotosmartphone uit het middensegment kunnen worden. [b][b]Net als bij de andere modellen van dit type van Xiaomi, zal ik de telefoon blindelings kopen zodra deze wordt uitgebracht en ik zou waarschijnlijk een van de eersten zijn die hem zou ontvangen, zoals ook het geval was voor de nieuwste modellen in het Poco-assortiment.[b][b][b]linkWebsite waar ik de Xiaomi Redmi Note 10 gekocht heb: https://www.goboo.com[b]

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.[b]
Waarin verschillen mijn tests van andere op het web?

- Ik koop de toestellen meestal met mijn eigen geld, de prijs is dus net even belangrijk als voor je!
- Ik bewaar de toestellen minstens enkele weken (soms meer) om te zien wat ze waard zijn in reële omstandigheden.
- Ik beantwoord (indien mogelijk) je vragen om je te helpen beslissen voordat je de toestellen koopt.
- niemand betaalt me om deze reviews te doen, ik ben dus volledig neutraal en onafhankelijk.
- Mijn pagina's zijn niet gevuld met advertenties.


Xiaomi Redmi Note 9 test / review
Xiaomi Mi 10T Pro : test / review
Xiaomi Redmi Note 9T : test / review
Xiaomi Redmi Note 9S test / review / prijs
Samsung Galaxy A52: test / review
Xiaomi Mi 11 Lite test / review
Poco X3 Pro: test / review
OnePlus Nord N100: test / review
Poco F3 Test / Review
Xiaomi Mi Note 10 Lite test / review

Prijs Xiaomi Redmi Note 10

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Xiaomi Redmi Note 10 van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.[b]
Xiaomi Redmi Note 10 - 64GB - Onyx Gray (Ohne Simlock) (Dual SIM)...
2021-05-08 06:18
126 EUR
Smartphone - Xiaomi Redmi Note 10 - 4 GB / 64 GB - Pepple White - Neu & OVP...
2021-05-08 20:26
150 EUR
Smartphone Xiaomi Redmi Note 10 - 4 GB/64 GB - Pepple White - Neu...
2021-05-07 20:19
155 EUR
Xiaomi Redmi Note 10 Unlocked 64GB 4GB RAM DualSim 4G Smartphone -Global Version...
2021-05-09 13:05
192 USD
Xiaomi Redmi Note 10 64GB 4GB RAM GSM Unlocked Global Version (NEW)...
2021-05-09 13:05
192 USD
Xiaomi Redmi Note 10 - 4GB RAM 128GB ROM Onyx Gray NEU+OVP...
2021-05-08 20:26
159 EUR
[b]
helpBovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

03/08/2021 Ik kocht de Redmi Note 10 voor 159 € in pre-order op Goboo.com. Dit is de eerste keer dat ik iets op deze site koop, het is een officiële Xiaomi-reseller in Europa, dus de levertijden zijn korter en de garantie is twee jaar. [b] 15/03/2021 Ik ontving de Redmi Note 10, snelle levering , de test kan beginnen. [b][b]

Waarom deze telefoon?

Ik test al iets meer dan 2 jaar telefoons en de eerste telefoon die me motiveerde om deze tests uit te voeren, was de Redmi Note 5 (die ik nog steeds heb!). Xiaomi had de marktcodes door elkaar geschud door een ultra complete telefoon aan te bieden voor een onverslaanbare prijs, de camera van de Redmi Note 5 was ook een van de eersten die echt goede foto's aanbood bij Xiaomi. [b][b]Ik kocht toen de Redmi Note 7, Redmi Note 8, Redmi Note 8 Pro en Redmi Note 9, dus ik volgde de evolutie van het assortiment vrij goed. Ik was een beetje teleurgesteld over de Redmi Note 9, die niet zoveel nieuwe functies had gebracht als de vorige modellen. [b][b]Ik denk dat de Redmi Note 10 miljoenen exemplaren zal verkopen, omdat er goede high-end ingrediënten zoals het Amoled-scherm of de 108 miljoen pixel fotosensor voor nodig zijn om ze tegen een zeer concurrerende prijs aan te bieden. [b][b]Het is weer een blinde koop, maar het risico om teleurgesteld te worden is vrij laag. Dus degenen die niet kunnen wachten tot mijn test klaar is, zouden ook niet veel risico moeten nemen.[b]

Uitpakken

Xiaomi lanceert waarschijnlijk meer telefoons dan welk ander merk dan ook, dus het is geen wonder dat ze proberen kosten te besparen door identieke dozen voor bijna al hun telefoons te produceren. De doos van de Redmi Note 10 is daarom geen uitzondering op de regel. Het bevat de telefoon, een transparante siliconen bescherming, een handleiding, een oplader en een USB-kabel. [b][b] Ik heb een korte video gemaakt om de inhoud van de doos te illustreren: [b][b][b][b][b]
Lengte : 160
Breedte : 74.5
Dikte : 8.3
Gewicht : 179
Jack uitgang : Ja
Type USB : Type C
Infrarood port : Ja

Eerste configuratie

De configuratie van de Redmi Note 10 volgt exact dezelfde stappen als de Redmi Note 10 Pro, deze configuratie lijkt hetzelfde te zijn voor alle telefoons die onder MIUI 12 zijn uitgebracht. Deze configuratieprocedure is verschillende keren verbeterd, ik vind het voldoende eenvoudig om te volgen , je moet gewoon oppassen dat je niet voor de gek wordt gehouden aan het einde van de cursus waar Xiaom het zal proberen[b]

Afwerking

De mate van afwerking van het Redmi-assortiment evolueert van generatie op generatie, maar niet altijd op een goede manier, de 9e generatie ging door een afwerking van mindere kwaliteit met zacht plastic aan de achterkant. Ik kon letterlijk de componenten van de telefoon voelen terwijl mijn vingers een beetje op de achterkant drukten. Xiaomi heeft het goed gecompenseerd met de Redmi Note 10, want hoewel deze telefoon nog steeds plastic aan de achterkant gebruikt, is dit plastic stijver. De textuur is ook soberder dan de vorige generatie, het is een kwestie van smaak, maar ik geef de voorkeur aan deze Redmi Note 10. Het plastic is nog steeds alomtegenwoordig, maar het biedt een goed afwerkingsniveau voor deze prijsklasse. [b][b] De camera is ook veel beter geïntegreerd dan op de Redmi Note 9, dit is de eerste keer dat ik een Redmi Note van dit type heb getest met zo'n goed geïntegreerde camera. Het blok met de fotosensoren is ondanks de aanwezigheid van 4 sensoren niet te groot. De inscriptie 'ultra premium' lijkt deze wens te bevestigen om deze telefoon naar een hoger afwerkingsniveau te brengen. [b][b] Wat me het meest verbaasde toen ik de telefoon voor het eerst in handen nam, is het van hem gewicht. In 2020 bracht Xiaomi veel redelijk zware telefoons uit, vaak met een gewicht van meer dan 200 gram, de Redmi Note 10 weegt slechts 179 gram ondanks het feit dat hij een scherm van 6,43 inch heeft. De Redmi Note 10 is iets kleiner en lichter dan het vorige model, terwijl de batterij dezelfde capaciteit behoudt. [b][b] De goede verrassingen houden hier niet op. De Redmi Note 10 Pro verraste me positief door de aanwezigheid van twee luidsprekers die stereogeluid produceren uit twee identieke luidsprekers aan beide uiteinden van de telefoon. De Redmi Note 10 gebruikt dezelfde basisprincipes, het is ongetwijfeld de enige instaptelefoon met stereogeluid! De Redmi Note 10 gebruikt ook dezelfde audio-chipset als de Redmi Note 10 Pro, dus Xiaomi slaat hard door geweldig geluid te leveren in een instaptelefoon. [b][b] De telefoon is ook uitgerust met een infrarood poort (zoals de meeste Xiaomi-telefoons), een SIM-lade die plaats biedt aan twee SIM-kaarten en een geheugenkaart en een USB Type C-poort die 33 W snel opladen ondersteunt. [b][b] Kijk even naar deze telefoon , Kan ik al zeggen dat deze telefoon waarschijnlijk heel goed gaat verkopen. [b][b][b]

Specificaties

[b]De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon.Ik kocht de Redmi Note 10 in zijn 4 GB / 64 Gb-versie (kleur Onyx Gray). [b][b] Hier zijn de technische kenmerken van de telefoon: [b][b] Bij het analyseren van deze informatie ontdekte ik de volgende informatie: [b][b] - de belangrijkste fotosensor is een Sony IMX 582, dit is de eerste keer dat ik deze sensor in het Redmi-bereik ben tegengekomen. Xiaomi heeft deze camera eerder gebruikt in de Xiaomi Mi A3 of in de Mi 9T die beide uitstekende foto's produceerden [b] - de geluidschipset is hetzelfde als de Redmi Note 10 Pro, de audiotest zal bevestigen of de kwaliteit ook is goed [b] - de ultragroothoeksensor is een Sony IMX 355, het is dezelfde sensor als op de Redmi Note 10 Pro, het is ook een goede verrassing [b] - de radio-interface is niet hetzelfde zoals de Redmi Note 10 Pro, hoop dat dit niet zal resulteren in een verslechtering van de signaalkwaliteit [b][b][b]

CPU / GPU Prestatie

CPU : Qualcomm Snapdragon 678
GPU : Qualcomm AdreNeen 612
Geheugen (RAM) : 6Gb
Opslagcapaciteit : 64 Gb - 128 Gb
[b][b]De Redmi Note 10 is uitgerust met een Qualcomm Snapdragon 678 CPU, ik heb deze CPU nog niet op een andere telefoon getest, ik denk trouwens dat de Redmi Note 10 de eerste is die hem gebruikt. Dit type CPU levert theoretisch bijna 50% betere prestaties dan het vorige model en als dit waar is, zal het opnieuw een zeer sterk argument zijn ten gunste van dit nieuwe model. [b][b] De Redmi Note 10 is uitgerust met een Qualcomm Adreno 612 GPU, het is dezelfde GPU als in de Samsung Galaxy A70 die destijds voor meer dan 300 € op de markt werd gebracht. De Antutu-test die zal volgen, zou moeten bevestigen of de Redmi Note 10 een grote prestatieverbetering heeft gekregen. [b][b][b]

Benchmark Antutu/3DMark

Ik kreeg een score van 225.000 punten met Antutu, ik verwachtte een hogere prestatie, maar deze score vertegenwoordigt een prestatieverbetering van 20% in vergelijking met de vorige generatie. Vooral op GPU-niveau is de evolutie minder belangrijk omdat op CPU-niveau de Redmi Note 10 een score haalt die heel dicht bij de Redmi Note 10 Pro ligt. Hoe dan ook, met deze prestatieverbetering van 20% kan de Redmi Note 10 de meeste games draaien (soms met een lager grafisch niveau) en zullen alledaagse taken zeker geen probleem zijn. [b][b][b]
Antutu score : 225054
Antutu CPU : 93685
Antutu GPU : 31187
Antutu UX : 51515
Antutu Mem : 48667
[b]Top 10 - prestatieclassificatie op basis van Antutu
1. Oppo Find X2 Pro - 605184
2. Oneplus 8t - 595000
3. Poco F3 - 589677
4. Xiaomi Mi 10t Pro - 581650
5. Oneplus 8 Pro - 579417
6. Xiaomi Mi 10 - 579114
7. Poco F2 Pro - 569559
8. Samsung Galaxy S20 Fe - 565000
9. Samsung Galaxy S20 - 503905
10. Poco X3 Pro - 486466

Aantal smartphones in de ranglijst:123
Positie van deze smartphone in de ranglijst:49/123

Opmerking: deze ranglijst bevat alleen de telefoons die ik heb getest en enkele andere die ik ter referentie heb toegevoegd.
[b]Gaming[b]Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten. Redmi Note 10 kan PUBG Mobile in HD en hoog textuurniveau uitvoeren, hetzelfde als Redmi Note 10 Pro. Ik merkte geen vertragingen tijdens het spel, het laden van texturen is progressief, maar de diepte van het zicht is belangrijk. De Redmi Note 10 is geen gaming-georiënteerde telefoon, maar hij zal ongetwijfeld een grote meerderheid van de spelers tevreden kunnen stellen.[b]

Netwerkprestatie

De Redmi Note 10 is compatibel met de meeste 4G-frequenties in Europa, dus je kunt hem overal gebruiken, hij is zelfs compatibel met de B28 700Mhz-frequentie die sommige operators gebruiken.[b]
3G frequenties : B1 (2100), B2 (1900), B4 (1700/2100 AWS A-F), B5 (850), B8 (900)
5G frequencies : B1 (2100), B2 (1900), B3 (1800), B4 (1700/2100 AWS 1), B5 (850), B7 (2600), B8 (900), B20 (800), B28b (700), B28a (700), B38 (TDD 2600), B40 (TDD 2300), B41 (TDD 2500)
Bluetooth : Bluetooth 5.0 LE
Volte : Ja
VoWifi : Ja
NFC : Ja
Aantal metingen : 999
Gemiddeld signaal (referentie) : -92.35
Gemiddeld signaal (telefoon) : -93.99
Gemiddelde afwijking referentie/telefoon : -1.64
Min/Max-signaal (referentie) : -88 / -97
Min/Max-signaal (telefoon) : -92 / -98
Kies je land om te controleren of je telefoon compatibel is:


Met de onderstaande frequenties kun je zien of deze telefoon compatibel is met je provider of dat je deze kunt gebruiken waar je op vakantie gaat.


Signaal 4G (voor december 2020)[b]De capaciteit om het netwerk correct op te pikken is een essentieel element voor een telefoon, maar het wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te pikken te meten, voer ik een groot aantal metingen uit op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. Deze metingen worden dus onder reële omstandigheden uitgevoerd en niet in een laboratorium, ze zijn niet wetenschappelijk maar geven een goede indicatie van de prestaties. [b][b]Gevoeligheidsclassificatie van netwerksignaal
Telefoon getest:Gemiddeld signaal (dBm)Aantal metingen:
Xiaomi Mi 9t Pro-881600
Xiaomi Redmi Note 5-91.305600
Xiaomi Mi 9 Lite-93788
Samsung Galaxy A70-94.5111975
Nokia 5.3-94.98531
Realme 6-95.142301
Xiaomi Redmi Note 8 Pro-95.9221599
Xiaomi Mi A3-95.951000
Huawei Y6 2019-95.951199
Doogee S58 Pro-96.22856
Redmi 9a-96.481000
Meizu Note 9-96.68937
Motorola G8 Power-96.881032
Xiaomi Redmi Note 7-97.011430
Redmi 9c-97.041000
Umidigi S3 Pro-97.131200
Xiaomi Redmi Note 8-97.34879
Samsung Galaxy A21s-97.781000
Umidigi F1-97.82298
Ulefone Armor 7e-98.71000
Xiaomi Mi Note 10 Lite-991000
Honor 9x-99.14899
Xiaomi Redmi Note 9s-99.41860
Poco F2 Pro-99.81247
Xiaomi Redmi Note 9-100.791785
Xiaomi Mi 10 Lite 5g-100.881198
Poco X3-101.19821
Umidigi F2-101.47712
[b][b]Signaal 4G (vanaf december 2020)[b]Ik heb besloten om de methode voor het meten van het netwerk te veranderen omdat ik merkte dat de configuratie van het mobiele netwerk in de loop van de tijd verandert. Dit maakt het moeilijker om telefoons te vergelijken omdat de omstandigheden niet meer exact hetzelfde zijn.[b][b]Om dit probleem te voorkomen, heb ik een apparaat opgezet dat 24 uur per dag een tiental parameters van het mobiele netwerk opvangt (bv.: cel id, rssi, rsrq, snr, frequentie,...). Ik plaats dan de telefoon naast het toestel gedurende 24 tot 48 uur met dezelfde metingen, zodat ik ze kan vergelijken.[b][b] Overzicht van de geteste telefoons met deze methode[b][b]
Telefoon getest:MetingenGemid. signaal (ref)Gemid. signaal (phone)Min/Max (ref)Min/Max (phone)
Samsung Galaxy S10+457-93.06-97.39-89 / -98-97 / -99
Xiaomi Mi 9t Pro669-93.69-95.84-90 / -95-92 / -98
Poco F2 Pro1438-91.02-94.99-89 / -94-94 / -96
Xiaomi Mi 10 Lite 5g1645-90.77-95.02- 88 / -98-95 / -100
Poco X3821-94.89-103.19-91 / -97.7-101 / -104
Umidigi Bison2343-92.71-96.46-90 / -99-94 / -102
Oukitel C211101-92.04-94.99-90 / -97-92 / -95
Poco M31116-92.09-91.74-88 / -98-90 / -99
Xiaomi Mi 10t Pro1071-90.61-94.03-88 / -94-94 / -96
Umidigi A9 Pro981-90.40-94.01-88 / -95-93 / -95
Redmi Note 9t1201-92.149-91.71-90 / -97-91 / -97
Xiaomi Redmi Note 10999-92.35-93.99-88 / -97-92 / -98
Xiaomi Redmi Note 10 Pro877-89.72-90.56- 88 / -92-89 / -95
Poco X3 Pro1876-91.45-92.91-90 / -94-90 / -96
Poco F31382-90.79-94.2-89 / -94-93 / -98
Oneplus Nord N100896-91.23-96.005-88 / - 99-96 / -99
Xiaomi Mi 11 Lite2875-91.36-91.49-87 / -96-90 / -96
[b][b]Ik heb bijna 1000 metingen gedaan in 4G om de signaalgevoeligheid van deze Redmi Note 10 te meten en kreeg een zeer goede score. Het Redmi-bereik is nog nooit zo goed geweest in termen van 4G-signaal, maar deze nieuwe generatie is veel beter dan alle voorgaande. Ik begon met het testen van de Redmi Note 10 pro, die de beste telefoon in de ranglijst werd, de Redmi Note 10 scoort ook erg goed. [b][b]
[b][b].Op de 1000 metingen heb ik een gemiddeld signaal gemeten van -93,99 dBm met de Redmi en -92,35 dBm met mijn meetapparaat, het verschil is groter dan bij de pro-versie, maar het is voldoende limiet. Het signaal van de Redmi Note 10 is redelijk stabiel, dit is sterk te zien in de grafiek waar de metingen van de Redmi resulteren in een bijna perfecte cirkel terwijl het netwerk wat zichtbare fluctuaties heeft ervaren. De Redmi Note 10 is niet de beste in de ranglijst, maar wel in het bovenste gemiddelde waar eerdere modellen over het algemeen onderaan de ranglijst stonden. [b][b][b][b][b]Download/Upload snelheid[b]Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.[b]Top 10 - snelheidsrangschikking tijdens downloaden
1. Samsung Galaxy S20 D:351Mbps U: 20Mbps
2. Poco X3 D:232Mbps U: 55Mbps
3. Xiaomi Mi 10 Lite 5g D:223Mbps U: 52Mbps
4. Poco F2 Pro D:207Mbps U: 53Mbps
5. Xiaomi Mi Note 10 Lite D:153Mbps U: 68Mbps
6. Xiaomi Mi A3 D:150Mbps U: 60Mbps
7. Xiaomi Redmi Note 9s D:150Mbps U: 60Mbps
8. Xiaomi Mi 8 Lite D:149Mbps U: 60Mbps
9. Samsung Galaxy A21s D:147Mbps U: 51Mbps
10. Huawei Y6 2019 D:145Mbps U: 61Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:30
Positie van deze smartphone in de ranglijst:0/30

Let op: de theoretische maximale snelheid van een telefoon wordt vaak beperkt door de configuratie van het mobiele netwerk en de congestie van het netwerk op het moment van de meting. Dus misschien kun je een hogere snelheid halen op een ander netwerk
[b][b]

Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.[b]
Wifi frequenties : 802.11a, 802.11b, 802.11g, 802.11n, 802.11n 5GHz, 802.11ac
Download snelheid : 192
Signaal / dicht : -17
Signaal / afstand : -67
Wifi-signaal[b]De Redmi Note 10 gebruikt dezelfde wifi-chipset (wcn3990) als de Poco X3 en de Redmi Note 10 Pro. Dus ik moest vergelijkbare resultaten krijgen met de Redmi Note 10. Voor de signaalmeting in de buurt krijg ik precies dezelfde score als de Poco X3, alleen de Redmi Note 10 Pro lijkt beter met dezelfde technische basis. De Redmi Note 10 scoort daarom in het bovenste gemiddelde op het gebied van wifi-signaal.[b][b]Top 10 - rangschikking van wifi-gevoeligheid
1. Poco F2 Pro -11dBm
2. Xiaomi Redmi Note 10 Pro -12dBm
3. Samsung Galaxy A21s -13dBm
4. Oneplus Nord N100 -15dBm
5. Poco X3 Pro -15dBm
6. Poco F3 -15dBm
7. Redmi Note 9t -15dBm
8. Poco X3 -17dBm
9. Xiaomi Redmi Note 10 -17dBm
10. Xiaomi Mi 10t Pro -18dBm

Aantal smartphones in de ranglijst:42
Positie van deze smartphone in de ranglijst:9/42

[b]Download/Upload snelheid[b]Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.[b]Top 10 - Ranglijst van wifi-downloadsnelheden
1. Poco F3 398Mbps
2. Poco X3 Pro 389Mbps
3. Xiaomi Redmi Note 10 Pro 367Mbps
4. Samsung Galaxy S20 351Mbps
5. Poco F2 Pro 341Mbps
6. Redmi Note 9t 332Mbps
7. Xiaomi Redmi Note 8 Pro 319Mbps
8. Umidigi Bison 306Mbps
9. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 300Mbps
10. Xiaomi Mi 8 Lite 260Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:41
Positie van deze smartphone in de ranglijst:20/41

Opmerking: ik heb een 400 Mbps-lijn en een modem die hogere snelheden kan leveren, maar ik weet nooit zeker hoeveel bandbreedte er beschikbaar is als ik een test doe.
[b]

GPS-prestaties

[b]Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en maak ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert de GPS het signaal om aan de weg te blijven hangen niet kunstmatig, het heeft geen markeringen, zodat je de werkelijke positie kunt zien. Ik gebruik dan een applicatie om de nauwkeurigheid van het signaal te meten. Ik behaalde een nauwkeurigheidsniveau van 3 meter buitenshuis en in de open lucht met de Redmi Note 10, het is een gemiddeld resultaat. Deze precisie zakt van 1 tot 2 meter in het overdekte gebied. Deze precisie-afwijking kan in principe worden gecompenseerd door een GPS-applicatie (bv. Waze) die de afwijkingen compenseert door het signaal terug te brengen naar een bekende route.[b][b]Top 10 - GPS-nauwkeurigheidsclassificatie
1. Oukitel C21 1m
2. Redmi 9a 1m
3. Xiaomi Redmi Note 9 1m
4. Redmi 9c 2m
5. Umidigi Bison 2m
6. Redmi Note 9t 2m
7. Xiaomi Redmi Note 10 Pro 3m
8. Xiaomi Redmi Note 10 3m
9. Poco F3 3m
10. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 3m

Aantal smartphones in de ranglijst:17
Positie van deze smartphone in de ranglijst:8/17

Opmerking: een nauwkeurigheid van 3 meter of minder kan eenvoudig worden gecorrigeerd door een goede GPS-applicatie. De telefoonprestaties spelen ook een rol bij de snelheid waarmee je scherm wordt bijgewerkt, dus de nauwkeurigheid kan in het gedrang komen door een te trage weergave.
[b]

Batterijduur

Capaciteit : 5000
Snel laden : Ja
W max : 33
Autonomie (100% helderheid) : 691.00
Autonomie (50% helderheid) : 1728.00
Oplaadtijd : 193.00
Ontladingssnelheid (100%) : 0.14
Ontladingsscore (100%) : 7.24
Ontladingssnelheid (100%) : 0.06
Ontladingssnelheid (50% : 2.89
Laadsnelheid : 0.52
Laadscore : 25.91
Vanaf maart 2020 heb ik mijn subjectieve batterijtest vervangen door een technische test om het werkelijke gedrag van de batterij beter te kunnen meten. Nu test ik de autonomie en de oplaadtijd onder absoluut identieke omstandigheden. Ik voer verschillende metingen uit, zodat deze test alleen al enkele dagen duurt en ik de telefoon voor niets anders kan gebruiken.

Batterijduur - methodologie
Om de levensduur van de batterij te testen, meet ik het batterijverbruik elke minuut in strikt identieke omstandigheden om telefoons te kunnen vergelijken en ook om je in staat te stellen je telefoon in dezelfde omstandigheden te evalueren. Ik sluit elke invloed uit van toepassingen die de meting zouden kunnen verstoren. De autonomie is niet lineair, de batterij ontlaadt zich soms veel sneller aan het einde. Dit is een frustrerend fenomeen, maar met mijn metingen weet je of je snel een oplader moet vinden.

Batterijduur
De batterij van de Xiaomi Redmi Note 10 heeft een capaciteit van 5000 mAh en is ontladen van 100% tot 1% in 691.00 minuten met 100% helderheid, hij is ontladen van 100% tot 1% in 1728.00 met 50% helderheid. Op deze manier krijg ik een gemiddelde ontlaadsnelheid van 0.14% per minuut bij 100% lichtsterkte en 0.06% per minuut bij 50% lichtsterkte, het verbruik is dus 7.24 mA per minuut bij 100% lichtsterkte en 2.89 bij 50% lichtsterkte. Om de efficiëntie van de telefoon en de invloed ervan op de batterij te kunnen vergelijken, moet je de 7.24 (of 50%) score vergelijken met die van andere smartphones, het cijfer moet zo laag mogelijk zijn.

Laadtijd - methodologie
Om de oplaadtijd te testen, gebruik ik altijd dezelfde lader met dezelfde kabel. Ik meet de oplaadtijd minuut voor minuut om de evolutie van de lading en de oplaadsnelheid te zien. De laadsnelheid van een batterij is niet lineair, maar vaak sneller aan het begin en langzamer aan het einde. De lader is compatibel met snel laden.

Laadtijd
De accu van het Xiaomi Redmi Note 10 heeft een capaciteit van 5000 mAh en is opgeladen van 1% tot 100% in 193.00 minuten. Dit geeft me een gemiddelde laadsnelheid van 0.52% per minuut en dus een toename van 25.91 mA per minuut. Om de prestaties van de Xiaomi Redmi Note 10 te vergelijken met andere telefoons, moet je de 25.91 per minuut score gebruiken, deze score moet zo hoog mogelijk zijn.

In het bijzonder: de laadsnelheid is niet altijd lineair, de onderstaande grafiek geef je een indicatie van het gedrag van de batterij.

De volgende tabel geeft een overzicht van de geteste telefoons met de technische accutest, ze zijn gerangschikt in volgorde van efficiëntie. Een hogere batterijcapaciteit zou logischerwijs moeten resulteren in een hogere levensduur van de batterij, maar dat is niet altijd het geval en het geeft geen indicatie van de efficiëntie van een telefoon.

SmartphoneCapaciteit (mAh)Levensduur (minuten)EfficiëntiescoreLevensduur (minuten) / 50%Efficiëntiescore / 50%Laadtijd.Laden score
Samsung Galaxy S204000565.007.081217.003.29136.0029.41
Nokia 5.34000549.007.291096.003.65199.0020.10
Oukitel C214000497.008.051324.003.02167.0023.95
Honor 9x4000770.005.191333.003.00151.0026.49
Umidigi A9 Pro4150552.007.521562.002.66112.0037.05
Xiaomi Mi 10 Lite 5g4160749.005.551541.002.70163.0025.52
Realme 64300704.006.111104.003.89162.0026.54
Poco F34520539.008.391521.002.97122.0037.05
Poco F2 Pro47001150.004.091536.003.06180.0026.11
Samsung Galaxy A21s5000729.006.861283.003.90166.0030.12
Redmi 9a5000694.007.201902.002.63195.0025.64
Redmi 9c5000656.007.621915.002.61170.0029.41
Oneplus Nord N1005000808.006.191278.003.91663.007.54
Motorola G8 Power5000912.005.482792.001.79311.0016.08
Umidigi Bison5000550.009.091471.003.40238.0021.01
Xiaomi Redmi Note 105000691.007.241728.002.89193.0025.91
Redmi Note 9t5000766.006.532054.002.43148.0033.78
Xiaomi Redmi Note 10 Pro5020625.008.031557.003.22213.0023.57
Xiaomi Redmi Note 95020650.007.721808.002.78162.0030.99
Xiaomi Redmi Note 9s5020663.007.571876.002.68224.0022.41
Umidigi F25150927.005.561854.002.78299.0017.22
Poco X35160653.007.901654.003.12181.0028.51
Poco X3 Pro5160648.007.961688.003.06138.0037.39
Doogee S58 Pro5180845.006.131908.002.71177.0029.27
Xiaomi Mi Note 10 Lite5260827.006.361609.003.27208.0025.29
Ulefone Armor 7e5500768.007.161140.004.82179.0030.73
Poco M36000842.007.131898.003.16217.0027.65

helpHoe lees je deze cijfers?
De batterijcapaciteit is een belangrijk element bij het bepalen van de autonomie van een telefoon, maar het is niet de enige factor. Een telefoon met een grote batterij kan een kortere batterijduur hebben als hij meer stroom verbruikt. Als ik een voorbeeld uit het dagelijks leven zou moeten nemen, zou ik het universum van de auto gebruiken. Als een auto een grote brandstoftank heeft, zou hij een langere afstand moeten kunnen rijden, tenzij het gemiddelde brandstofverbruik hoger is. De score voor de efficiëntie van de batterij werkt op dezelfde manier, hij moet zo laag mogelijk zijn en staat voor het energieverbruik van de telefoon. Deze verschillen in efficiëntie zijn vaak gerelateerd aan de helderheid van het scherm, grote heldere schermen hebben de neiging om meer energie te verbruiken en zelfs als ze een grote batterij hebben, zal hun bereik korter zijn.

samengevat
De Redmi Note 10 heeft een zeer helder scherm en de batterijtest laat zien dat wanneer ik de helderheid naar 100% duw, het scherm bijna 3 keer meer stroom verbruikt dan bij 50%. De schermhelderheid is daarom duidelijk niet lineair [b][b]
Ik heb de batterij van de Redmi Note 10 in 194 minuten opgeladen (0 tot 100%), het opladen is in het begin vrij snel ( vooral in de eerste 20 procent) en vertraagt dan geleidelijk. Het is vooral na 80% dat de lading langer is. De oplaadtijd is vergelijkbaar met wat ik op andere telefoons heb kunnen testen, het is een goede prestatie, maar het is niet de snelste telefoon. Het scherm is 100% erg hebberig, ik ging van 100% naar 0% in iets minder dan 700 minuten. Aan de andere kant krijg ik met 50% een goede autonomie van iets meer dan 1700 minuten (= meer dan 28 uur!). Ik kan me voorstellen dat je deze telefoon niet de klok rond zult gebruiken en maximale helderheid zult gebruiken, dus je zou het 2-4 dagen moeten kunnen meegaan, afhankelijk van je gebruik. [b][b][b]

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.[b]

Hardware

Selfie / resolutie : 13
Selfie / sensor : Omnivision OV13B10
Resolutie : 48
Sensor : Sony IMX582 Exmor RS
mm wide angle : 4.74 mm
mm ultra wide angle : 1.65 mm
De hoofdsensor (48 Mpx) van de Redmi Note 10 is een Sony IMX 582. Xiaomi rustte de Redmi-reeks uit met Samsung-sensoren en ze hebben zelfs tot nu toe gerecycled dat de laatste 3 modellen waren uitgerust met dezelfde sensor Samsung in 48 Mpx . De Redmi Note 10 zal daarom de cyclus doorbreken met een camera die zichzelf al heeft bewezen op andere telefoons. Deze Sony sensor is dezelfde als de Xiaomi Mi A3 die ik twee jaar geleden heb getest en een aantal hele mooie foto's had. [b][b] De ultragroothoeksensor is hetzelfde als de Redmi Note 10 Pro, ik had ook geweldige resultaten met dit type sensor, dus ik denk dat de resultaten hetzelfde zullen zijn met de Redmi Opmerking 10. [b][b][b]Standaard app[b]De standaard fototoepassing van de Redmi Note 10 lijkt over het algemeen erg op wat je op andere Xiaomi-telefoons kunt vinden. De basisfunctionaliteiten zijn hetzelfde, de Redmi Note 10 biedt echter minder geavanceerde functionaliteiten dan de Redmi Note 10 Pro. [b][b] Ik heb een kleine video gemaakt met de verschillende fotomodi met telkens een zoom op de kwaliteit van de foto's. Het scherm wordt omgedraaid wanneer ik overschak naar de weergavemodus, maar ik kon deze schakelaar niet vermijden, het is de video-opnametoepassing die zich op deze manier gedraagt. [b][b][b][b]

Fotokwaliteit

Foto test / studio[b]
Hoofdsensor: Sony IMX 582 [b] Ik heb deze camera al getest op een andere telefoon (Xiaomi Mi A3), dus ik ben eerst de foto's gaan bekijken Ik had destijds genomen. De resultaten waren redelijk goed, maar bij Xiaomi verpest de optimalisatielaag soms alles, het vorige model had een goede sensor maar de beeldoptimalisatie was erg slecht. Gelukkig is dit bij de Redmi Note 10 niet het geval, Xiaomi heeft een goede keuze gemaakt voor de fotosensor maar ook een goede keuze gemaakt voor het optimaliseren van foto's. Ik heb foto's gemaakt in de normale modus, ik heb de pro-modus, de 48 Mpx-modus en de optimalisaties in HDR en AI getest. De foto die aan het begin van de alinea is gebruikt, is gemaakt in de normale modus met HDR en AI ingeschakeld. [b][b] Ik heb goede resultaten behaald met de eerste foto en zonder enige vorm van optimalisatie. De belichtingstijd is goed, de kleurverzadiging is goed, de scherpte is goed en dat alles zonder de minste moeite! De Pro-modus is hier niet nodig om goede foto's te maken. De 48 Mpx-modus daarentegen neigt tot onderbelichting van de foto's, maar dit probleem is vaak gekoppeld aan belichting onder kunstlicht, ik ben dit probleem vaak tegengekomen bij andere telefoons en bij daglicht verdwijnt dit probleem. [b][b][b]Foto test / zon[b]Hoofdsensor [b] De hoofdsensor van Redmi Note 10 is Sony IMX582-sensor, deze sensor is niet nieuw, ik heb hem voor het eerst getest in augustus 2019 met de Xiaomi Mi A3 en ik vond het best goed, hier is een foto die ik destijds heb gemaakt:
xiaomi mi a3 camera test photo
Zoals je kunt zien, zelfs 2 jaar later is deze Sony-sensor verre van belachelijk. Xiaomi heeft ook besloten om het te gebruiken voor de nieuwe Poco X3 Pro en de Poco F3. Dus deze sensor kan goede dingen doen, ik wilde gewoon zien of Xiaomi erin was geslaagd zijn prestaties te verbeteren met alle hulpmiddelen die aanwezig zijn in de telefoons van vandaag. [b][b]
Het landschap is niet zo spectaculair, ik was in 2019 in Schotland, maar vandaag zitten we allemaal thuis vanwege de Covid. De foto is nog best interessant, hij is aan het eind van de middag gemaakt met strijklicht. Het eerste wat me opvalt aan deze foto is de heel natuurlijke kant van de kleuren, de kleuren zijn niet te verzadigd zoals vaak het geval is. Ook de scherpte is goed, de bomen op de achtergrond van het beeld zijn goed gedetailleerd. De witte wolken worden correct afgekapt zonder dat het effect wordt geforceerd en de blanken worden niet overbelicht. Er is een goede dynamiek tussen lichte gebieden en donkere gebieden.
Voor deze tweede foto was de zon verborgen door een grote wolk en ook hier is de dynamiek tussen de lichte en de donkere gebieden redelijk goed, zelfs als de donkere gebieden wat meer verlicht hadden kunnen worden. De scherpte is weer goed en de kleuren zijn natuurlijk. [b][b] Ultragroothoeksensor [b] De ultragroothoeksensor is ook een Sony-sensor (Sony IMX355) en ik had de kans om te testen deze sensor onlangs met de Redmi Note 10 Pro. Ultragroothoeksensoren bieden vaak een slechtere fotokwaliteit dan de hoofdsensor. De grootste zwakte van ultragroothoeksensoren is het gebrek aan licht wat resulteert in donkerdere foto's, maar dit probleem is veel minder uitgesproken bij deze Sony IMX355.
Deze foto heeft donkere en lichte delen en dit is het soort situatie waar ultragroothoeksensoren niet zo van houden, maar het resultaat is echt goed. De foto is niet alleen goed belicht, maar de kleuren zijn natuurlijk en het detailniveau is prima. De foto is duidelijk van mindere kwaliteit dan bij de hoofdsensor, maar je moet echt opletten om de gebreken te zien. De wolken zijn bijvoorbeeld overbelicht en de omtrek is minder duidelijk, de boomstam op de voorgrond wordt gladgestreken en verliest detail, ik zie ook chromatische aberratie aan de periferie. [b][b]
Ik nam deze foto terwijl de zon verborgen was achter een grote wolk, het is een moeilijkere situatie voor een sensor van dit type, maar desalniettemin doet de Sony-sensor het erg goed goed. De foto is donkerder, dit is normaal voor een sensor van dit type maar de donkere gebieden blijven duidelijk zichtbaar, de lucht een beetje overbelicht, bepaalde delen van de lucht worden paars maar deze defecten zullen voor de meeste smartphonegebruikers ongetwijfeld onzichtbaar zijn. [b][b] Ik nam meer foto's op dezelfde plaats, afwisselend groothoek en ultragroothoek, ik gebruikte ook HDR en AI om zoveel mogelijk gevallen te dekken. HDR werkt goed genoeg om grijze gebieden bloot te leggen, AI heeft de neiging om kleuren sterk te verzadigen en dit zorgt er soms voor dat foto's er kunstmatig uitzien. De Redmi Note 10 biedt een veel betere fotokwaliteit dan de Redmi Note 9 en Redmi Note 9T. In deze prijsklasse is het misschien wel de beste fotosensor, hij wordt ook gebruikt in andere duurdere telefoons. Na een paar teleurstellende modellen is Xiaomi weer van kracht met deze nieuwe generatie Redmi die een succesvolle cocktail op fotoniveau biedt voor een onverslaanbare prijs. [b][b][b][b]Foto test / bewolkt[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b][b]Test foto / nacht[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b][b]

Videokwaliteit

Stabilisatie[b] In de prijsklasse van de Redmi Note 10 heb ik nog nooit effectieve videostabilisatie gezien en hoewel de Redmi Note 10 beter presteert dan de meeste van zijn concurrentie, maakt videostabilisatie geen deel uit van zijn kracht. Ik heb de indruk dat de schokken licht gedempt zijn maar we kunnen niet spreken van stabilisatie, de schokken veroorzaakt door mijn stappen zijn duidelijk zichtbaar. De zijwaartse bewegingen zijn daarentegen vrij vloeiend, de scherpstelling is snel en ik zie niet de pixels die teruggeplaatst worden zoals bij veel instaptelefoons.[b]Video normale condities De Redmi Note 10 kan filmen in 4k en 30 FPS en de Sony IMX 582-sensor doet het hier goed. Het scherpstellen gaat erg snel, de telefoon vindt snel waar hij moet scherpstellen, bewegingen zijn vloeiend en belichtingssprongen zijn niet zichtbaar. Ik heb deze video gemaakt toen de zon achter een grote wolk stond, maar het belichtingsniveau is redelijk goed. De zoom is een digitale zoom, het gebruik ervan resulteert dus in detailverlies, maar zelfs met de maximale zoom biedt de video nog steeds een goed detailniveau.[b]Video low light[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Audiokwaliteit

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.[b]
Frequency Respons : +0.01 / -0.09
Noise Level : -91.9
Dynamic Range : 91.5
THD : 0.00249
Intermodulation : 0.016
Stereo crosstalk : -84.4
Frequency Response[b]Deze test is bedoeld om te testen of het toestel in staat is alle frequenties correct te reproduceren. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om op alle frequenties een goed geluid te zien, is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen.
De Redmi Note 10 kan de meeste frequenties reproduceren en doet het zelfs beter dan de Poco x3 die dezelfde chipset gebruikt. De verschillen zijn niet erg groot, maar de Redmi Note 10 biedt een betere geluidsweergave bij lage frequenties waar het iets slechter is bij hoge frequenties, maar nogmaals, de verschillen zijn minimaal. Ik kreeg vergelijkbare resultaten met de Redmi Note 10 Pro, behalve dat daar het volume hoger was.[b]Dynamisch bereik[b]Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus te spelen te testen. Ook hier moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de referentie staan.
De curven van de Redmi Note 10 en Poco X3 versmelten bijna op alle frequenties omdat ze een zeer vergelijkbare prestatie bieden, ook hier is dit resultaat echt goed voor deze prijsklasse. Ik krijg betere resultaten in het hoge segment, maar voor een prijs die 3 of 4 keer lager is, is het geluid niet 3 of 4 keer slechter.[b]Geluidsniveau[b]Deze test heeft tot doel te bepalen of het geteste apparaat in staat is om geluiden zonder veel ruis te reproduceren. Een hoge score duidt op een lage parasietendruk, een lagere score duidt op een hogere aanwezigheid van parasieten.
Ik heb geen interferentieprobleem opgemerkt met de Redmi Note 10, de geluidsprestaties zijn over het algemeen goed. Zelfs het geluid uit de speakers komt al snel tot een uitgesproken vervorming, dit is niet het geval bij koptelefoons waarbij de vervorming bij hoog volume goed onder controle wordt gehouden.[b]Concertopname[b]Het doel van deze test is om de opnamekwaliteit van de telefoon te meten wanneer er veel omgevingsgeluiden zijn. Omdat ik niet elke keer als ik een telefoon test de mogelijkheid heb om naar een concert te gaan, simuleer ik het geluid van een concert in een gesloten omgeving.Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven. [b]
Screen grootte : 6.43
Resolutie : 1080 x 2400
Ratio : 20:9
Type : Amoled
% oppervlakte : 83
dE wit : 2.4
dE rood : 1.3
dE groen : 0.5
dE blauw : 0.6
dE geel : 1.4
dE cyan : 1.3
dE magenta : 1.1
Wit temperatuur : 6272
Contrast : 4500000:1
Helderheid : 726
Colorimetrie[b]
Xiaomi gebruikt over het algemeen goede schermen in hun telefoons, ik heb in ieder geval nog nooit een slecht scherm getest bij dit merk. In deze prijsklasse zijn de telefoons voorzien van een LCD scherm, dit is op zich geen probleem omdat deze schermen een goed beeld kunnen leveren maar hun grootste nadeel zit hem in de contrasten. Zwart is nooit echt zwart op een LCD-scherm en dit heeft invloed op hoe foto's eruitzien. Xiaomi heeft opnieuw besloten de markt op te schudden door de Redmi Note 10 uit te rusten met een Amoled-display. Wat betekent dat? Amoled-schermen bieden een bijna oneindig contrast, zwart is echt zwart, waardoor de beeldkwaliteit beduidend beter is. Amoled-schermen zijn over het algemeen verkrijgbaar vanaf middenklasse, dus dit is de eerste keer dat ik een goed Amoled-scherm zie onder de € 200. [b][b] Zoals gewoonlijk is de instelling standaard De standaard voor de kleuren bij Xiaomi is niet de juiste, je moet de standaardmodus kiezen om de juiste kleuren te krijgen. Dus ik heb het scherm in de standaardmodus getest en kreeg een dE van 1,23, deze score is gewoonweg uitzonderlijk en niet alleen voor een apparaat op instapniveau. Xiaomi heeft niet alleen de toegang tot Amoled-schermen gedemocratiseerd, maar daarnaast ook door een zeer goed kleurenscherm aan te bieden. [b][b][b][b]Top 10 - rangschikking van de beste schermen op basis van colorimetrie
1. Xiaomi Mi 10 Lite 5g dE = 0.73
2. Xiaomi Mi 10t Pro dE = 0.83
3. Xiaomi Mi 11 Lite dE = 1.19
4. Xiaomi Redmi Note 8 dE = 1.2
5. Xiaomi Redmi Note 10 dE = 1.23
6. Xiaomi Redmi Note 10 Pro dE = 1.31
7. Samsung Galaxy S20 dE = 1.4
8. Poco M3 dE = 1.4
9. Xiaomi Mi 9 Lite dE = 1.46
10. Xiaomi Redmi Note 9s dE = 1.47

Aantal smartphones in de ranglijst:43
Positie van deze smartphone in de ranglijst:5/43

Let op: het colorimetrische verschil wordt gemeten in dE. Na drie uur zal het menselijk oog een colorimetrisch verschil waarnemen, dus de dE moet het laagst zijn. De tests zijn allemaal uitgevoerd met een colorimetrische sonde.
[b]Helderheid / Contrast[b]Het contrast van een Amoled-scherm is bijna oneindig, wat betekent dat wanneer het scherm zwart zou moeten zijn, je de indruk krijgt dat het scherm is uitgeschakeld. De afbeeldingen op het scherm geven een veel groter gevoel van diepte dan een LCD-scherm. [b][b] U zult het begrijpen, dit scherm is fantastisch en dat is niet alles, de helderheid is uitzonderlijk. Ik heb een helderheid gemeten van 432 cd / m² in de normale modus, dit helderheidsniveau is niet uitzonderlijk, maar het is nog steeds een goed resultaat. Ik heb toen de "sun" -modus getest die het mogelijk maakt om de helderheid te verhogen naargelang de omgevingshelderheid en daar heb ik 726 cd / m² behaald. Het is simpelweg het helderste scherm dat ik tot nu toe heb getest. [b][b] In deze prijsklasse biedt Xiaomi daarom gewoon het beste scherm! [b][b][b]Lichtabsorptie/Reflectie[b]Het scherm van de smartphone reflecteert het licht en maakt er soms een echte spiegel van. Dit spiegeleffect maakt het moeilijker om te lezen. [b][b]De onderstaande absorptie-index geeft het percentage van het door het scherm geabsorbeerde licht aan. De leesbaarheid van een scherm is beter wanneer de absorptie-index hoog is.[b][b]
Telefoon getest:% lichtabsorptie
Samsung Galaxy S10+58
Xiaomi Mi 9T Pro52
Honor 9x65
Redmi Note 9s55
Motorola G8 Power60
Realme 654
Umidigi F248
Poco F2 Pro52
Redmi Note 956
Xiaomi Mi Note 10 Lite53
Samsung Galaxy S2047
Samsung Galaxy A21s53
De geteste telefoons hebben een gemiddelde absorptiegraad van54 %

Biometrie

Het chassis van de Redmi Note 10 is op dezelfde basis ontworpen als de Poco X3 of de Redmi Note 10 Pro, ook al is de grootte niet helemaal hetzelfde. De vingerafdruksensor zit op de ontstekingsknop en werkt erg goed (net als op de andere twee genoemde telefoons). Fabrikanten hebben de afgelopen jaren echt alles geprobeerd van een sensor aan de achterkant, een sensor in het scherm en nu een sensor aan de zijkant. Vroeger gaf ik duidelijk de voorkeur aan de sensor aan de achterkant, maar nu geef ik de voorkeur aan deze zij-sensor omdat hij goed gepositioneerd is en snel reageert.[b]

Besturingssysteem

[b]De Redmi Note 10 is uitgerust met MIUI 12 waarop Android 11 draait, dus het profiteert tegelijkertijd van alle nieuwigheden van Xiaomi en Google, in deze prijsklasse is het ook niet gebruikelijk. Deze nieuwste versie van MIUI 12 is echt succesvol, ik vind er niet veel gebreken in, afgezien van de gebruikelijke klachten over het grote aantal opties. Ik merkte een verschil in de donkere modus van de Redmi Note 10 waar de app-lade de donkere modus op de tekst toepaste, maar niet op de onderkant van het scherm, dus de leesbaarheid is niet erg goed, dit probleem is niet bijgewerkt op andere sites dus ik ga het op pech zetten, het is waarschijnlijk een bug die bij de volgende update verdwijnt.[b]

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Accessoires Xiaomi Redmi Note 10

Om nog meer te genieten van je ervaring met je smartphone bied ik links naar allerlei accessoires die je misschien handig vindt

Beschermhoes / koffer xiaomi redmi note 10
Screen beschermfolie xiaomi redmi note 10
Geheugenkaart xiaomi redmi note 10
USB-kabel / oplader xiaomi redmi note 10
Koptelefoon xiaomi redmi note 10
Fietsenrek xiaomi redmi note 10

Vergelijk Xiaomi Redmi Note 10 met de anderen

Ik heb voor elke test een score van 1 tot 10 toegekend die de sterke en zwakke punten van een product bepaalt. Ik gebruik 0 voor criteria die (nog) niet zijn getest. Een score van 1 tot 3 duidt op slechte prestaties (en ja, dat is ook zo), een score van 4 tot 6 duidt op gemiddelde prestaties, een score van 7 tot 8 duidt op goede prestaties en een score van 9 en 10 duidt op uitzonderlijke prestaties. .
De score wordt berekend op basis van mijn metingen en als er geen metingen zijn, is het een subjectieve mening op basis van mijn ervaring.

De scores zijn niet statisch, ze veranderen in de loop van de tijd omdat de prestaties van nieuwe producten veranderen en hiermee moet rekening worden gehouden.

Xiaomi Redmi Note 10
Afwerking kwaliteit7.56.00
Batterijprestaties7.008.00
CPU-prestaties7.006.5
GPU-prestaties7.006.5
Schermkwaliteit8.007.00
foto kwaliteit7.55.00
Video kwaliteit7.55.00
Wi-Fi-prestaties7.007.00
Mobiele downloadsnelheid7.005.00
Gevoeligheid van het mobiele netwerk7.56.00
Frequentiebereik7.007.00
Geluidskwaliteit7.006.00
GPS-prestaties7.006.00
Besturingssysteem8.008.00
Totale score10289
Wereldwijde ranglijst
1. Samsung Galaxy S20 111 / 140
2. Poco F2 Pro 111 / 140
3. Poco F3 110.5 / 140
4. Poco X3 Pro 108 / 140
5. Samsung Galaxy S10+ 107 / 140
6. Xiaomi Redmi Note 10 Pro 106.5 / 140
7. Xiaomi Mi 9t Pro 106 / 140
8. Xiaomi Redmi Note 10 102 / 140
9. Poco X3 101.5 / 140
10. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 101 / 140
11. Xiaomi Mi Note 10 Lite 101 / 140
12. Redmi Note 9t 100.5 / 140
13. Xiaomi Redmi Note 8 Pro 100 / 140
14. Xiaomi Redmi Note 9s 98 / 140
15. Xiaomi Mi 9 Lite 98 / 140
16. Xiaomi Redmi Note 8 97 / 140
17. Xiaomi Mi 11 Lite 96.5 / 130
18. Poco M3 95.5 / 140
19. Xiaomi Redmi Note 7 94 / 140
20. Realme 6 93 / 140
21. Umidigi A9 Pro 92 / 140
22. Umidigi Bison 92 / 140
23. Oukitel C21 89.5 / 140
24. Xiaomi Redmi Note 9 89 / 140
25. Motorola G8 Power 89 / 140
26. Xiaomi Mi A3 89 / 140
27. Nokia 5.3 89 / 140
28. Oneplus Nord N100 88.5 / 140
29. Honor 9x 88 / 140
30. Xiaomi Mi 8 Lite 86 / 140
31. Meizu Note 9 86 / 140
32. Xiaomi Redmi Note 5 85 / 140
33. Umidigi S3 Pro 83 / 140
34. Umidigi F2 82 / 140
35. Samsung Galaxy A21s 82 / 140
36. Redmi 9a 81 / 140
37. Ulefone Armor 7e 80 / 140
38. Redmi 9c 80 / 140
39. Doogee S58 Pro 78.5 / 140
40. Honor 8x 78 / 140
41. Umidigi F1 77 / 140
42. Huawei Y6 2019 74 / 140
43. Xiaomi Mi 10t Pro 57 / 70
44. Samsung Galaxy A52 15.5 / 20
45. Elephone U5 0 / 0

Test / beoordeling conclusie

[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b]Sterktes[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b][b]Zwaktes[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b][b]Alternatieven voor dit product[b][b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Opmerkingen

Discussieer mee / Stel je vragen

Je reactie wordt na validatie gepubliceerd. Ik reageer in mijn vrije tijd op meer dan 1500 reacties per jaar, dus ik kan niet altijd even snel reageren. Je e-mailadres is niet publiekelijk zichtbaar en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.









Ontvang een e-mail wanneer er een reactie is gepubliceerd