Op deze pagina:
Redmi Note 7 prijs België / Nederland
Tijdlijn
Nieuws
Testinhoud
Eerste contact
Eerste configuratie
Afwerking
Ondersteuning 3G/4G
Performance 4G
WIFI prestaties
Batterijleven
Audio kwaliteit
Prestatie
Gameprestaties
Fotokwaliteit
Video kwaliteit
Schermkwaliteit
GPS prestaties
Android
Bugs
Updates
Accessoires
Gebruikershandleiding
Vragen

Beste nieuwprijs:
136 EUR
Zie het aanbod | eBay FR

22 andere prijzen verkrijgbaar in andere winkels.

Xiaomi Redmi Note 7 (global) : Test / review en beoordeling en prijs

Xiaomi Redmi Note 7 test, review, beoordeling

Categorie: Tests en beoordelingen

[b]Ik ben ongeveer een jaar geleden (april 2018) begonnen met het testen van telefoons op mijn blog en ik begon het avontuur met een Xiaomi Redmi Note 5. Deze eerste keuze was een uitstekende keuze, want deze telefoon was een echt succes dat unaniem werd goedgekeurd door alle blogs die hem testten. Note 5 werd gevolgd door een niet erg inspirerende Note 6, maar dit zal veranderen met de komst van Redmi Note 7. Deze nieuwe Xiaomi telefoon verlaat het merk "Xiaomi" om officieel Redmi Note 7 genoemd te worden, gelukkig is dit niet de enige verandering, de telefoon breekt de grenzen af door meer te bieden voor een betaalbare prijs. Meer dan een miljoen exemplaren van deze telefoon zijn verkocht in China in een paar dagen, en vanaf half maart zal de Redmi Note 7 de rest van de wereld aanvallen. [b][b]Officiële website: Mi.com[b][b][survey_generator lg="nl" id="1"][b][b]
Waarin verschillen mijn tests van andere op het web?

- Ik koop de toestellen meestal met mijn eigen geld, de prijs is dus net even belangrijk als voor je!
- Ik bewaar de toestellen minstens enkele weken (soms meer) om te zien wat ze waard zijn in reële omstandigheden.
- Ik beantwoord (indien mogelijk) je vragen om je te helpen beslissen voordat je de toestellen koopt.
- niemand betaalt me om deze reviews te doen, ik ben dus volledig neutraal en onafhankelijk.
- Mijn pagina's zijn niet gevuld met advertenties.


Xiaomi Redmi Note 10 : test / review
Redmi 9A test / review
Nokia 5.3 test / review
Xiaomi Mi 11 Lite test / review
Xiaomi Redmi Note 9T : test / review
Umidigi A9 Pro test / review
Xiaomi Mi 10T Pro : test / review
Poco M3: test / review
Umidigi Bison : test / review
Oukitel C21: test / review
[b][b]

Redmi Note 7 prijs België / Nederland

[b]Ik kocht mijn Redmi Note 7 voor 177€ op Aliexpress via de officiële Xiaomi reseller. Het was een van de weinige retailers die de telefoon aanbood in een globale versie met een Europese garantie (via Allianz). De Chinese versie ondersteunt niet alle Europese frequenties, dus probeer uw geluk niet.[b][b]Als je hetzelfde wil doen: Mi Global Store [b](pensez à vérifier qu'il s'agit de la version globale!)[b][b]
Xiaomi Redmi Note 7 - 32GB - batteria 4000 mAh, Nero (Space Black) - dual sim...
2021-03-04 15:06
136 EUR
Xiaomi Redmi Note 7 3 Go / 32 Go Smartphone Noir - EU...
2021-03-04 15:13
139 EUR
*New Xiaomi Redmi Note 7 - 64GB - Neptune Blue Dual SIM (Unlocked) Smartphone...
2021-03-04 15:10
145 EUR
Xiaomi Redmi Note 7 32GB 3GB 6.3''Smartphone 4G Dual SIM 4000mAh Global Blau NEU...
2021-03-03 07:10
140 EUR
Xiaomi Redmi Note 7 64GB 4GB RAM GSM Factory Unlocked Global Version (NEW)...
2021-03-04 15:00
170 USD
*New Xiaomi Redmi Note 7 - 64GB - Space Black Dual Sim (Unlocked) Smartphone...
2021-03-04 15:10
145 EUR
[b][b]

Tijdlijn

[b]01/03/19: aankoop van de Redmi Note 7 op Aliexpress voor 177€. Aangezien dit een voorverkoop is, moet ik waarschijnlijk een maand wachten voordat ik hem krijg.[b]05/04/19: het toestel is aangekomen bij de douane, ik wacht nu op inklaring[b]13/04/19: uitpakken, eerste tests (benchmark, wifi, ...)[b]19/04/19: cameratest (dag/nacht), video[b]22/04/19: testgaming, audio[b]27/04/19: netwerktest[b]04/04/19: afronding van de test en eerste conclusie[b][b]

Nieuws

[b]De Redmi Note 7 presteert beter dan zijn voorgangers (noot 5 en 6) door enkele nieuwe functies aan te bieden zoals[b]- een 48 Mio. pixel camera[b]- een 6,3 inch scherm met een druppelinkeping[b]- meer premium afwerking met glas in plaats van kunststof[b]- een SnapDragon 660-processor[b][b]

Testinhoud

[b]Hoe voor mijn andere tests, deze test zal worden gespreid over meerdere weken, maar zal de structuur hieronder beschreven volgen. Als u vragen heeft over het apparaat, vraag ze dan gerust in de commentaarsectie, zodat ik de test indien mogelijk kan aanpassen. Ik probeer een aantal van de meest uitgebreide tests op het web aan te bieden en het kan alleen werken als u mij vragen stelt.[b][b][mobilesurvey][b][b]

Eerste contact

[b]redmi note 7 test avis review[b][b]De Redmi Note 7 wordt geleverd in een compacte doos met dezelfde accessoires als de andere Xiaomis die ik heb gekocht. Er is natuurlijk de telefoon, een beschermhoes, een naald om het SIM-compartiment te openen, een Europese lader, een USB C-kabel, een garantiecertificaat en een handleiding in verschillende talen. Deze handleiding is vooral gericht op het starten van de telefoon, het zal je niet helpen alle functies van de telefoon te gebruiken, geen enkele fabrikant doet dit soort dingen meer.[b][b]Toen ik de Redmi Note 7 voor het eerst uit de doos haalde, had ik het gevoel dat ik een Note 5 in mijn handen had, omdat de grootte, vorm en gewicht zo gelijk zijn. Deze eerste bekende indruk verdween snel toen ik de smartphone ging gebruiken. De Redmi Note 7 is koud aanvoelend omdat hij is ingebouwd in een vrij elegante glazen verpakking en dit is vooral te zien aan de achterkant. Het glazen oppervlak is perfect glad en reflecteert het licht om de telefoon beter te laten glanzen, dit is een zeer modieuze trend op dit moment. [b][b]Het eerste wat opvalt aan de achterkant is het formaat van de fotosensor (dubbele sensor), ik heb nog nooit een fotosensor gezien die zo sterk opvalt. De sensor is zo groot dat de smartphone nooit echt plat zal zijn. De semi-transparante beschermhoes die bij het apparaat wordt geleverd, vermindert dit probleem een beetje, maar zelfs met de hoes valt de sensor nog steeds op met een paar millimeter. Het stoort me niet echt, maar ik vraag me af of het de lens op de langere termijn niet gaat beschadigen.[b][b]De camera aan de voorkant is verborgen in een kleine inkeping in de vorm van een waterdruppel en in vergelijking met de Note 5 waar er geen inkeping is, biedt deze meer ruimte voor het scherm. Nota 5 en 7 lijken erg veel op elkaar, maar de Note 7 heeft meer schermruimte dankzij de inkeping en een kleinere zwarte rand aan de onderkant.[b][b]De Redmi Note 7 heeft een Jack poort aan de bovenkant van het apparaat en de melding LED aan de onderkant van het scherm, dit zijn ongebruikelijke keuzes. Redmi Note 7 heeft de infraroodpoort aan de bovenkant van het toestel behouden, waardoor je je smartphone als afstandsbediening kunt gebruiken. Ik heb het geprobeerd op een Samsung TV met Xiaomi's Remote applicatie en het werkte goed. Aan de onderkant van het toestel zitten twee audio-uitgangen en een USB type C poort. Een van de twee audio-uitgangen is puur decoratief, zoals tegenwoordig op de meeste apparaten. Aan de linkerkant is er een dubbele SIM-lade waar je ook een geheugenkaart kunt toevoegen ten koste van een van de twee SIM-slots. Rechts zijn de gebruikelijke volumeknoppen en de ontstekingsknop.[b][b][b][b]

Eerste configuratie

[b]Het opstartproces is precies hetzelfde als bij andere smartphones die onder MIUI 10 draaien, je moet een groot aantal schermen passeren om het toestel te configureren en de inhoud van je oude telefoon te herstellen. De meeste vragen zijn vrij eenvoudig, terwijl Xiaomi je zal aanmoedigen om een account aan te maken. Houd er rekening mee dat het niet verplicht noch noodzakelijk is. Als je een Google-account hebt, heb je geen Xiaomi-account nodig. [b][b]Na de configuratie van de telefoon komen we op het punt waar we de inhoud van de oude telefoon moeten herstellen. Tot nu toe had ik er nooit echt over gesproken omdat het waarschijnlijk niet de moeite waard was. Met MIUI 10 gaat de installatie van applicaties door een beveiligingsscherm dat controleert of de applicatie uit de Play Store geen veiligheidsrisico voor de telefoon oplevert. Wanneer je een applicatie van tijd tot tijd installeert, is dit scherm niet storend, maar als je de inhoud van de ene telefoon naar de andere migreert heb je dit scherm voor elke applicatie in de oude telefoon! Ik gebruik niet ongelofelijk veel applicaties en toch heb ik bijna een uur moeten wachten voordat ik mijn telefoon normaal kon gebruiken. Elke keer dat ik de Redmi Note 7 gebruikte, zou het beveiligingsscherm mijn werk onderbreken. Uiteindelijk liet ik de telefoon alleen draaien totdat de migratie voltooid was.[b][b]Na het updaten van applicaties verwachtte ik mijn startscherm te vinden zoals op mijn vorige Xiaomi, maar ik was teleurgesteld dat alle applicaties die ik zorgvuldig gesorteerd had op mijn Mi 8 Lite waren verspreid over meerdere schermen. Dit soort dingen zou je niet al te veel problemen moeten opleveren als je niet vaak van telefoon wisselt, maar omdat ik bijna elke maand van telefoon verander, is deze migratiestap erg vervelend voor mij.[b][b]

Afwerking

[b]redmi note 7 test avis review[b]De Xiaomi Redmi Note 5 bood al een goed afwerkingsniveau voor deze prijsklasse, maar de Redmi Note 7 biedt een niveau hoger. De smartphone is ingebed in een plastic laagje met glazen effect dat hem een meer premium en minder ruw uiterlijk geeft dan zijn voorganger. De verandering is het meest merkbaar aan de achtergevel. In deze prijsklasse is de Redmi Note 7 ongetwijfeld een van de smartphones met het beste afwerkingsniveau. [b][b][b][b]Vergeleken met de Xiaomi Mi 8 Lite?[b]De Mi 8 Lite ligt qua afwerking een stuk hoger dan de Redmi Note 7 in vergelijking met de Mi 8 Lite. De Mi 8 Lite is dunner en lichter, ik vind hem eleganter, maar het blijft een zeer persoonlijke mening. De achterkant van de Mi 8 Lite biedt een mooier reflectie-effect en de camera valt veel minder op.[b][b]redmi note 7 test avis review[b][b]Vergeleken met de Xiami Redmi Note 5?[b]Zoals ik hierboven schreef, zijn de twee apparaten zeer gelijkaardig in grootte en gewicht, maar de vergelijking eindigt daar, omdat de Redmi Note 7 een hoger afwerkingsniveau heeft dan de Note 5. Dit is duidelijk te zien in de volgende afbeeldingen.[b][b]redmi note 7 test avis review[b][b]Scherm vergelijking[b][b][b]Je hebt het misschien gemerkt op de foto's, maar de Redmi Note 7 wordt snel stoffig en je ontkomt niet aan uw vingerafdrukken. Als je een beetje maniakaal bent, zal je je tijd besteden aan het schoonmaken van het toestel[b][b]

Ondersteuning 3G/4G

[b]Redmi Note 7 ondersteunt de volgende frequentiebanden:[b]3G: B1, B2, B4, B4, B5, B8[b]4G: B1, B2, B3, B4, B5, B7, B8, B20, B38, B40, B41[b]Redmi Note 7 biedt daarom een uitstekende dekking van de Europese frequenties.[b][b]
Kies je land om te controleren of je telefoon compatibel is:


Met de onderstaande frequenties kun je zien of deze telefoon compatibel is met je provider of dat je deze kunt gebruiken waar je op vakantie gaat.


[b][b]

Performance 4G

[b][b]Signaalprestaties[b][b]Om de prestaties van het netwerk te testen, meet ik de signaalsterkte op elke cel die voor de test wordt bezocht. Vervolgens vergelijk ik deze waarden met andere metingen van andere telefoons. Ik heb nog niet genoeg metingen om te zien of een telefoon goed is of niet, maar deze eerste cijfers kunnen al een indicatie geven.[b][b]Gevoeligheidsclassificatie van netwerksignaal
Telefoon getest:Gemiddeld signaal (dBm)Aantal metingen:
Xiaomi Mi 9t Pro-881600
Xiaomi Redmi Note 5-91.305600
Xiaomi Mi 9 Lite-93788
Samsung Galaxy A70-94.5111975
Nokia 5.3-94.98531
Realme 6-95.142301
Xiaomi Redmi Note 8 Pro-95.9221599
Xiaomi Mi A3-95.951000
Huawei Y6 2019-95.951199
Doogee S58 Pro-96.22856
Redmi 9a-96.481000
Meizu Note 9-96.68937
Motorola G8 Power-96.881032
Xiaomi Redmi Note 7-97.011430
Redmi 9c-97.041000
Umidigi S3 Pro-97.131200
Xiaomi Redmi Note 8-97.34879
Samsung Galaxy A21s-97.781000
Umidigi F1-97.82298
Ulefone Armor 7e-98.71000
Xiaomi Mi Note 10 Lite-991000
Honor 9x-99.14899
Xiaomi Redmi Note 9s-99.41860
Poco F2 Pro-99.81247
Xiaomi Redmi Note 9-100.791785
Xiaomi Mi 10 Lite 5g-100.881198
Poco X3-101.19821
Umidigi F2-101.47712
[b][b]Een signaal van -99dBm betekent een zwakker signaal dan een signaal van -90dBm. We zien hier dat de Redmi Note 7 gemiddeld slechter is dan de andere gemeten apparaten, maar dit resultaat moet worden gewogen omdat ik veel meer metingen op deze telefoon heb uitgevoerd dan de andere en ik daarom mogelijk cellen met een slechtere dekking heb bezocht. Om dit probleem te voorkomen, vergeleek ik de resultaten met de Redmi Note 5 met alleen de cellen die beide telefoons bezochten:[b][b]redmi note 7 signal comparison[b][b]De telefoon met de beste ontvangst is die buiten de grafiek. We kunnen dus zien dat de Redmi Note 5 (gemiddeld -93,69dBm) het netwerk beter lijkt te vangen dan de Redmi Note 7 (-98,73dBm). In gebruik merkte ik geen problemen op, maar de cijfers zijn de cijfers, de Redmi Note 7 lijkt minder goed dan zijn voorganger op het gebied van netwerk capture.[b][b][b]Download prestaties[b][b]Met Xiaomi was ik gewend om geweldige scores te krijgen op het gebied van download snelheid, helaas is dit niet het geval met Redmi Note 7 omdat ik in download ongeveer 80 Mbps en ongeveer de helft in upload heb gekregen. Deze scores zijn niet slecht, ze zijn net onder wat ik meestal krijg. Ik kan echter niet uitsluiten dat er iets veranderd is met de drager die ik gebruik, maar ik kon het alleen verifiëren door twee apparaten tegelijk te testen.[b][b][b]

WIFI prestaties

[b][b]WIFI snelheid[b][b]De Redmi Note 7 kan de 5Ghz frequentie in WIFI gebruiken, waardoor het mogelijk is om vrij hoge downloadsnelheid te bereiken. Na enkele tests in de buurt van de router en op afstand, heb ik een goede download snelheid gemeten rond de 250Mbps met een upload snelheid beperkt door mijn provider rond de 21-22Mbps. Het is een zeer goede score maar de Redmi Note 5 blijft het snelste apparaat dat ik heb kunnen testen met spikes rond 280Mbps, ik heb dit met geen enkel ander apparaat kunnen reproduceren.[b][b][b]WIFI signaal[b][b]In de buurt van de router is het signaal op -35dBm, terwijl ik op afstand eerder op -70dBm ben. Deze waarden zijn vergelijkbaar met wat ik getest heb op andere telefoons, ze zijn bijna identiek aan wat ik krijg met de Mi 8 Lite. [b][b][b][b]

Batterijleven

[b]De Redmi Note 7 heeft een 4000 mAh batterij zoals de Redmi Note 5. Deze batterij zou u in staat moeten stellen om twee tot drie dagen mee te gaan bij normaal gebruik, ik vind dezelfde autonomie als op de Redmi Note 5. De batterij ondersteunt ook snel opladen van 18W, maar de lader die bij de telefoon wordt geleverd, ondersteunt geen snelladen, dus u zult een extra lader moeten kopen. Deze kan worden gevonden tegen een zeer lage prijs (1 tot 2€) op Aliexpress zoals hier:[b][b]Fast Charger / Aliexpress[b][b]Om de batterij volledig op te laden, duurt het nog steeds bijna 2 uur.[b][b]Voor mijn type gebruik waarbij ik veel data gebruik (minstens 2 uur per dag), kan ik twee dagen overleven zonder dat ik mijn toestel moet opladen. Dit soort prestaties komt steeds vaker voor in dit smartphone-segment.[b][b]

Audio kwaliteit

[b][b]Op oproep[b][b][b]Ik heb geen problemen gemerkt met de geluidskwaliteit, het verschil met Note 5 is vooral te wijten aan de grootte van de luidspreker voor het luisteren. De opening van Note 5 is breder en het geluid dat eruit komt is daardoor minder gedempt. Het is een kwestie van gewoonte om de juiste oorpositie te vinden omdat de luidspreker van noot 7 dunner en hoger op het scherm staat.[b][b][b]Hoofdtelefoonuitgang[b][b][sound_intro device="Redmi Note 7"][b][b]noise level redmi note 7[b]De Redmi Note 7 heeft een krachtig geluid met een gemiddelde van meer dan 90 dBA, hij scoort boven het gemiddelde in termen van geluidsvermogen. Het is echter iets lager dan de Redmi Note 5 en het verschil met de Mi 8 Lite is groter, deze laatste is een van de krachtigste apparaten in deze prijsklasse.[b][b]dynamic range redmi note 7[b]Het dynamisch bereik van de Redmi Note 7 is iets kleiner dan dat van de Redmi Note 5 en Mi 8 Lite maar het verschil is klein.[b][b]frequency response redmi note_7[b]In termen van frequentiedekking bieden Redmi Note 7 en Redmi Note 5 goede algemene prestaties met weinig afwijking van de standaard op de meeste frequenties. De Mi 8 Lite daarentegen verliest terrein in hoge frequenties.[b][b]De Redmi Note 7 biedt een goede geluidsprestatie (bovengemiddeld) die dicht bij die van de Redmi Note 5 en onder de Xiaomi Mi 8 Lite ligt. U kunt daarom de Redmi Note 7 gebruiken om hem zonder problemen aan te sluiten op uw audiosysteem of auto. [b][b]

Prestatie

[b]De Redmi Note 7 is uitgerust met een Qualcomm Snapdragon 660 processor en een Adreno 512 grafische chipset waarbij Note 5 een Snapdragon 636 en een Adreno 509 bood. De prestatiewinst is vrij aanzienlijk omdat we van een Antutu score van ongeveer 115000 met Note 5 naar 143000 met Note 7 gaan. [b][b]De Redmi Note 7 heeft dezelfde configuratie als de Xiaomi Mi 8 Lite, de performance is ongeveer hetzelfde.[b][b][b]Score Antutu[b][b]De Redmi Note 7 krijgt een Antutu score van 143242 punten die hem op het niveau van de Xiaomi Mi 8 Lite plaatst voor een veel lagere prijs. Op CPU-niveau doet de Honor 8x het iets beter, maar het is veel duurder. Op GPU-niveau doet de Umidigi F1 het beter voor een min of meer gelijkwaardige prijs.[b][b][b][b][b]Score 3D-markering[b][b]Voor deze benchmark verwachtte ik dezelfde waarden te vinden als de Mi 8 Lite maar vreemd genoeg deed de Redmi Note 7 het veel beter voor de Vulkan test maar in werkelijkheid merkte ik geen verschil tussen de twee apparaten.[b][b]Score Slingshot extreme OpenGL: 1354[b]Score Slinghshot extreme Vulkan: 1299[b][b][b]

Gameprestaties

[b]De Redmi Note 7 biedt een niveau van gaming prestaties vergelijkbaar met de Xiaomi Mi 8 Lite omdat het dezelfde grafische processor gebruikt. Het kan grote spellen zoals PUBG Mobile draaien in gemiddelde grafische kwaliteit (zie video hieronder). PUBG Mobile is perfect vloeiend met de Redmi Note 7.[b][b][b]

Fotokwaliteit

[b]De Redmi Note 7 is uitgerust met een dubbele Samsung sensor op de achterkant, die 48Mio pixel foto's kan produceren. Voor een smartphone is het enorm groot maar ik denk dat het vooral een marketing argument is omdat foto's van dit formaat op zo'n klein scherm niet veel zin hebben. Sony en Samsung concurreren met elkaar via verschillende smartphonemerken en ze hebben tegelijkertijd een 48 Mio pixels sensor uitgebracht. De Redmi Note 7 is uitgerust met een Samsung S5KGM1 sensor die ook beschikbaar is op de Meizu Note 9 en Umidigi F1 Play. Xiaomi's premium bereik zoals de Mi 9 is uitgerust met een Sony 48 Mio pixel sensor. [b][b][b]Foto applicatie[b][b]De standaard fotoapplicatie is die van andere Xiaomis die dezelfde versie van Android gebruikt. Het fotogedeelte biedt de volgende modi: foto, portret, nacht, vierkant, panorama en pro. In de fotomodus maakt de camera 12 Mio pixels foto's en je kunt deze waarde niet wijzigen. Als je de 48 Mio pixels wilt gebruiken, moet je de pro-modus gebruiken en deze handmatig activeren. De instellingen van de fototoepassing zijn dezelfde als voor de andere Xiaomis, de AI is ook aanwezig om je foto's te verbeteren.[b][b][b]Binnen (studio)[b][b]Om deze studiotest te beginnen, heb ik eerst een foto gemaakt met mijn DSLR. Het doel is niet om aan te tonen dat de reflex beter is dan die van de smartphone, ik wilde alleen maar de verschillen benadrukken, vooral wat betreft de kleuren. [b][b]Dus hier is het referentiebeeld.[b]redmi note 7 photo test[b][b]En nu is hier de foto genomen door Redmi Note 7 in automatische modus:[b]redmi note 7 photo test[b][b]In tegenstelling tot de andere Xiaomi die ik eerder heb kunnen testen, heb ik geen gebrek aan helderheid in de automatische modus opgemerkt, er is dus vooruitgang. Aan de andere kant, het eerste wat opvalt zonder naar de details te kijken, is de kleurtemperatuur. De spiegelreflexcamera maakt geen keuze, hij vangt de werkelijkheid, terwijl de smartphone de witbalans heeft veranderd om een warmer beeld te geven. De grijze achtergrond heeft een licht bruine tint. De rest van de kleuren zijn iets meer verzadigd dan bij de reflex, het groen neemt een andere kleur aan. [b][b]De sensor doet het goed op het gebied van detail en scherptediepte. In het scherpstelgebied zijn de details zeer scherp, je kunt al het stof goed zien.[b][b]Met de handmatige modus is het mogelijk om de witbalans aan te passen, maar helaas zijn de keuzes vooraf gedefinieerd en kun je de kleurtemperatuur niet zelf kiezen. Deze optie is beschikbaar op de Mi 8 Lite, maar niet op de Redmi Note 7.[b][b]Hier is hetzelfde beeld in handmatige modus en een koudere kleurbalans:[b]redmi note 7 photo test[b][b]De achtergrond is nu meer grijs en het hele plaatje staat dichter bij de werkelijkheid, het groen blijft een beetje achter.[b][b]Deze eerste test toont aan dat de camera keuzes maakt die niet altijd geschikt zijn qua kleur, maar zoals ik vaak zeg, is een studiotest niet voldoende om een idee te krijgen van de kwaliteit van een camera. [b][b][b]Buitenfotografie (zon)[b][b]Ik kreeg mijn Redmi Note 7 een dag voor mijn vakantie in Stockholm, dus ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om het fotogedeelte te testen in een aantrekkelijker omgeving dan wat ik elke dag zie. Het weer was absoluut prachtig met een onbewolkte blauwe hemel. Deze omstandigheden leken perfect voor een smartphone, maar we zullen zien dat het niet zo eenvoudig is.[b][b]Eerste foto bij aankomst op het asfalt van het vliegveld van Bromma in de late namiddag[b]redmi note 7 test avis review photo sun 1[b]Ik heb deze foto in automatische modus genomen zonder de basisinstellingen te wijzigen, de AI werd geactiveerd. We zien dat de kleuren vrij sterk verzadigd zijn, het geel en blauw worden versterkt door de standaard softwarebehandeling. Over het geheel genomen is het beeld aangenaam om naar te kijken, het niveau van detail is goed en de ruis is onbestaande.[b][b]Het tweede voorbeeld is een mix van hemel, schaduw en reflectie. Deze keer vergeleek ik de foto met een vergelijkbare foto die ik met mijn Canon heb gemaakt.[b]redmi note 7 test avis review photo sun 3[b]Als we alleen naar de afbeelding rechts kijken, kunnen we zeggen dat het goed is en dat is gedeeltelijk waar. Het niveau aan details is erg goed, je kunt de details van de takken heel goed zien. Het contrast tussen schaduw en licht is ook goed, de dynamiek is goed. Alleen de kleur van de hemel lijkt niet echt natuurlijk. Als we deze foto vergelijken met de foto links is hij nog opvallender, we vinden hier weer een te uitgesproken verzadiging en de kleur van de lucht heeft een onrealistische kleurstelling gekregen.[b][b]Hier is een derde voorbeeld waar de set duidelijker en gemakkelijker vast te leggen is voor een camera.[b]redmi note 7 test avis review photo sun 4[b]Net als bij de twee vorige voorbeelden is de foto over het algemeen oké, maar als we wat aandacht besteden aan de kleuren, heb ik opnieuw het gevoel dat er iets mis is, het blauw veel te veel aanwezig is en het hoofdgebouw, dat eigenlijk iets meer oranje is, in een lichtere kleur wordt weergegeven. Op dat moment had ik nog niet begrepen waarom deze foto's zo ver van de werkelijkheid afstaan, maar ik begreep eindelijk dat het een vrijwillige keuze was voor de zogenaamde AI (kunstmatige intelligentie) van de camera. Deze AI neemt artistieke vrijheden met foto's en dat leidt niet altijd tot de juiste keuze. Daarom heb ik besloten om de AI te deactiveren en nooit meer te activeren.[b][b]Vierde voorbeeld, deze keer zonder AI.[b]redmi note 7 test avis review photo sun 6[b]Deze keer is het goed! De kleuren zijn veel trouwer aan de werkelijkheid, het niveau van detail is goed, er is geen ruis, geen chromatische aberratie, dat is precies wat ik wilde bereiken. De camera laat je toe om de scherpte, verzadiging of contrast aan te passen, maar ik heb alles in de standaardinstellingen laten staan. Je kunt deze waarden altijd naar eigen smaak aanpassen, die vrijheid heb ik op dit moment nog niet gevonden bij andere merken.[b][b][b]Buitenfotografie (nacht)[b][b]Nachtfotografie is de grootste zwakte van camera's (smartphone of gewone camera). Het meest voorkomende probleem is digitale ruis, die min of meer snel verschijnt, afhankelijk van het apparaat. De Redmi Note 5 maakte indruk op me met zijn vermogen om zonder speciale hulp foto's van acceptabele kwaliteit te maken. De ruis was acceptabel en het was mogelijk om foto's te maken zonder statief.[b][b]Tijdens mijn verblijf in Stockholm heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om veel nachtfoto's te maken en te testen wat de Redmi Note 7 in deze omstandigheden te bieden heeft.[b][b]Voor deze eerste serie voorbeelden heb ik gekozen voor het stadhuis van Stockholm en het congrescentrum als setting. Deze foto's heb ik met tussenpozen van een paar seconden en zonder statief gemaakt. Ik nam dezelfde foto met de verschillende kleurbalans configuraties die de camera biedt. Ik heb de gevoeligheid ingesteld op ISO 800.[b]redmi note 7 test avis review photo night 1[b][b][b]Bij een recente spiegelreflexcamera mag een foto bij ISO 800 geen ruis vertonen. Bij de Redmi Note 7 bij ISO 800 is er duidelijk sprake van ruis, maar het is verre van catastrofaal. Ik lees overal dat ruis een echt probleem is voor smartphones, maar soms vraag ik me echt af waarom. Ruis is vooral een probleem als je de foto op een groot scherm wilt weergeven of als je hem wilt afdrukken. Als je ruis wilt vermijden, is er een zeer eenvoudige oplossing, gewoon de ISO's verlagen en een stabiele ondersteuning vinden om de foto te nemen. [b][b]Tweede voorbeeld om aan te tonen dat Redmi Note 7 nachtopnamen zonder ruis kan maken. Ik heb de handmatige modus gebruikt om de camera te dwingen een foto te nemen met ISO 100.[b]redmi note 7 test photo nuit night[b][b]Resultaat? Geen ruis! Ik nam de foto zonder statief op 1/33 en het niveau van detail is zeer goed. Dus ja, de foto is niet gemaakt in totale duisternis maar het resultaat is nog steeds erg goed.[b][b]De Redmi Note 7 heeft ook een nachtmodus en tot nu toe had ik nog nooit zo'n kunstmatige modus vertrouwd omdat het resultaat vaak vrij slecht is, maar dit is niet het geval met deze camera en ik zal het met een knipoogje demonstreren aan een van Xiaomi's concurrenten...[b]redmi note 7 test photo nuit night[b][b]De Huawei P30 wordt beschouwd als een van de beste smartphones voor fotografie, ik heb hem niet getest, maar ik vond het grappig om hem op de een of andere manier te gebruiken voor deze test. Links nam ik een foto in handmatige modus bij ISO 8OO en rechts nam ik dezelfde foto in nachtmodus. Het verschil is goed zichtbaar en het resultaat is eigenlijk vrij goed. De camera reconstrueert een foto van verschillende foto's zoals bij HDR en dit maakt het mogelijk om kleuren te herstellen die verdwenen waren door overbelichting. Na dit gezien te hebben, heb ik de nachtmodus behouden om meer foto's te maken die de mogelijkheden van de camera laten zien.[b][b]Voorlaatste voorbeeld[b]redmi note 7 test photo nuit night[b][b]En een laatste voorbeeld om deze serie te beëindigen...[b]redmi note 7 test photo nuit night[b]De nachtmodus is echt indrukwekkend. De kleuren zijn helder zonder te verzadigd te zijn, het niveau van detail is ongelooflijk, bijna geen zichtbare korrel, het is het beste apparaat van de nachtmodus dat ik tot nu toe heb getest.[b][b]

Video kwaliteit

[b]Redmi Note 7 biedt drie basis videomodi:[b]- normale video in 1080p[b]- versnelde video in 1080p[b]- video vertraagd in 1080p.[b][b]Het is ook mogelijk om 4k video's te maken met een applicatie als OpenCam omdat de basisapplicatie dit niet toestaat.[b][b][b]Normale video[b][b]Om de video te testen, heb ik de Redmi Note 7 op de proef gesteld door hem aan mijn fiets te bevestigen. Mijn fiets is een racefiets die geen enkele schok absorbeert, de smartphone is daarom ernstig geschokt. Bij stilstand of met beperkte beweging is de video van goede kwaliteit maar zodra de trillingen te belangrijk worden, zien we dat de stabilisatie de controle verliest. Op de eerste video heb ik geen bijzondere aandacht besteed aan het scherpstellen van de beeldsprongen in alle richtingen.[b][b][b][b]Bij de tweede video wilde ik de scherpstelproblemen verminderen door de focus te leggen op mijn wiel en ondanks de trillingen werkte het zelfs beter. Zodra het wiel in het midden staat, blijft de focus stabiel en is de video veel minder onderhevig aan stabilisatieproblemen. Redmi Note 7 verwerkt de informatie vrij snel omdat het scrollen op de begane grond belangrijk is, maar we verliezen niet veel aan kwaliteit.[b][b][b][b]Om de video in slow motion te testen, liep ik door een winkelstraat in Stockholm. De kwaliteit van de video is erg goed en de slow motion geeft echt de indruk dat iedereen langzaam loopt. Xiaomi biedt dit soort basisfunctionaliteit zonder enige applicatie te installeren.[b][b][b][b][b][b]Versnelde video[b][b]Om de video in versnelde modus te testen, heb ik de start en landing van mijn vlucht naar Stockholm gefilmd. Het maken van een video door een raam is niet ideaal, maar ik wilde alleen maar laten zien wat de camera kan en het resultaat is zeer interessant.[b][b]Op een bewolkte dag halverwege de middag opstijgen vanuit Brussel[b][b][b]Vroeg opstijgen vanuit Stockholm in de vroege avond bij helder weer[b][b][b]Nachtelijke landing in Brussel[b][b][b]Ondanks het kwaliteitsverlies als gevolg van het raam en de duisternis 's nachts, doet de Redmi het vrij goed, hij past zich snel aan aan veranderingen in helderheid en trillingen van het vliegtuig.[b][b]

Schermkwaliteit

[b]Het scherm lijkt erg op de Xiaomi Mi 8 Lite, het zou me niet verbazen als ze hetzelfde type apparatuur zouden delen. De kleuren zijn helder en goed verzadigd, de helderheid is zeer goed en soms zelfs te sterk tot het punt dat zwart wel overgaat in donkergrijs. De pixeldichtheid zorgt voor een zeer scherp beeld en een van de beste schermen in deze prijsklasse.[b][b]

GPS prestaties

[b]Om de GPS te testen heb ik mijn positie gemeten tijdens een treinrit. Het doel was om te kijken of de GPS me op het juiste spoor zou houden en of de oriëntatie in de juiste richting zou gaan. De keuze van de trein is niet onschuldig omdat GPS-toepassingen de neiging hebben om de wegen goed te volgen en we zien geen afwijkingen van de GPS. Met de trein ga je weg van de weg en de GPS kan niet langer op een weg blijven staan. Ik was positief verrast door het resultaat omdat niet alleen de GPS-positie de rails goed volgt, maar ook de oriëntatie van de telefoon perfect wordt gevolgd. Je kunt duidelijk zien wanneer ik de telefoon naar het raam of in de trein draai, ik had nog niet zo'n precieze positie gezien. [b][b][b][b]Ik heb dezelfde soort test gedaan op de straat waar ik in dezelfde richting liep zonder van stoep te veranderen, we zien wat onnauwkeurigheden in de positionering, maar over het algemeen volgt de GPS snel de positie en begrijpt de richting goed. Op de Umidigi die ik eerder dit jaar had getest, was ik soms in de gebouwen en er was een aanzienlijke vertraging.[b][b][b][b]

Android

[b]De Redmi Note 7 is uitgerust met MIUI 10.2 als basis, zodat de ervaring perfect is afgestemd op de andere Xiaomis. Als je al een Xiaomi hebt gebruikt, zal je niet gedesoriënteerd zijn. Als dit je eerste ervaring met dit merk is, zal de aanpassingstijd zeer kort zijn omdat de interface zeer goed is ontworpen en functies biedt die niet beschikbaar zijn in een basisversie van Android. Ik heb telefoons met Android en afgeleide versies geprobeerd, maar het is Xiaomi dat ik vooralsnog mijn voorkeur geniet.[b][b]De race om een groter schermoppervlak te verkrijgen heeft hier een onverwachte consequentie in de navigatie met een gebaar op MIUI. De onderrand van het scherm is iets dunner dan Nota 5 en ik mis regelmatig de doorgang op deze band om toegang te krijgen tot actieve toepassingen, dit dwingt me om veel aandachtiger te zijn, terwijl ik het met mijn ogen dicht kon doen met eerdere modellen.[b][b]

Bugs

[b]Nog niet beschikbaar[b][b]

Updates

[b]nog niet beschikbaar[b][b]

Accessoires

[b]Om nog meer te genieten van je ervaring met je smartphone bied ik links naar allerlei accessoires die je misschien handig vindt

Beschermhoes / koffer Redmi Note 7
Screen beschermfolie Redmi Note 7
Geheugenkaart Redmi Note 7
USB-kabel / oplader Redmi Note 7
Koptelefoon Redmi Note 7
Fietsenrek Redmi Note 7
[b][b]

Gebruikershandleiding

[b]De handleiding is te vinden op het volgende adres: https://www.mi.com/global/service/userguide/[b][b][b]Ik heb voor elke test een score van 1 tot 10 toegekend die de sterke en zwakke punten van een product bepaalt. Ik gebruik 0 voor criteria die (nog) niet zijn getest. Een score van 1 tot 3 duidt op slechte prestaties (en ja, dat is ook zo), een score van 4 tot 6 duidt op gemiddelde prestaties, een score van 7 tot 8 duidt op goede prestaties en een score van 9 en 10 duidt op uitzonderlijke prestaties. .
De score wordt berekend op basis van mijn metingen en als er geen metingen zijn, is het een subjectieve mening op basis van mijn ervaring.

De scores zijn niet statisch, ze veranderen in de loop van de tijd omdat de prestaties van nieuwe producten veranderen en hiermee moet rekening worden gehouden.

Score nog niet beschikbaar
Redmi Note 7
Wereldwijde ranglijst
1. Samsung Galaxy S20 112 / 140
2. Poco F2 Pro 111 / 140
3. Samsung Galaxy S10+ 107 / 140
4. Xiaomi Mi 9t Pro 106 / 140
5. Poco X3 102 / 140
6. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 101 / 140
7. Xiaomi Mi Note 10 Lite 101 / 140
8. Redmi Note 9t 100.5 / 140
9. Xiaomi Redmi Note 8 Pro 100 / 140
10. Xiaomi Mi 9 Lite 98 / 140
11. Xiaomi Redmi Note 9s 98 / 140
12. Xiaomi Redmi Note 8 97 / 140
13. Poco M3 95.5 / 140
14. Xiaomi Redmi Note 7 94 / 140
15. Realme 6 93 / 140
16. Umidigi A9 Pro 92 / 140
17. Umidigi Bison 92 / 140
18. Oukitel C21 89.5 / 140
19. Nokia 5.3 89 / 140
20. Xiaomi Mi A3 89 / 140
21. Xiaomi Redmi Note 9 89 / 140
22. Motorola G8 Power 89 / 140
23. Honor 9x 88 / 140
24. Xiaomi Mi 8 Lite 86 / 140
25. Meizu Note 9 86 / 140
26. Xiaomi Redmi Note 5 85 / 140
27. Umidigi S3 Pro 83 / 140
28. Umidigi F2 82 / 140
29. Samsung Galaxy A21s 82 / 140
30. Redmi 9a 81 / 140
31. Redmi 9c 80 / 140
32. Ulefone Armor 7e 80 / 140
33. Doogee S58 Pro 78.5 / 140
34. Honor 8x 78 / 140
35. Umidigi F1 77 / 140
36. Huawei Y6 2019 74 / 140
37. Xiaomi Mi 10t Pro 57 / 70
38. Elephone U5 0 / 0
[b][b]

Conclusies

[b]Als je de hele test hebt gelezen, heb je waarschijnlijk begrepen dat de Redmi Note 7 een uitstekende smartphone is, hij mist niets en wat hij doet, doet hij het goed. In deze prijsklasse vind je waarschijnlijk niets beters. De Redmi Note 7 hergebruikt veel van de componenten van de Xiaomi Mi 8 Lite en biedt enkele belangrijke verbeteringen, vooral voor fotografie en video. De nieuwe sensor van Samsung doet het erg goed en zelfs 's nachts zijn er uitstekende foto's te verkrijgen. De aangekondigde 48 Mio aan pixels is alleen maar rook en spiegels omdat het alleen gebruikt kan worden in de handmatige modus.[b][b]Op het gebied van prestaties is de telefoon zeer comfortabel met alles wat je hem vraagt om te doen, er is eigenlijk alleen voor hard core gamers dat dit een probleem kan zijn. Xiaomi's besturingssysteem is zeer soepel en biedt veel toepassingen die meestal gedownload moeten worden op andere apparaten. Ik vind het jammer dat we de Xiaomi-toepassingen die we niet nodig hebben niet kunnen verwijderen, maar je kunt ze in een map opslaan, ze zullen je op geen enkele manier storen. [b][b]Ik ben een beetje teleurgesteld in de prestaties van het netwerk. De Redmi Note 7 krijgt lagere scores dan de andere Xiaomi die ik heb getest, maar voor de meeste mensen zal het geen verschil maken omdat de verkregen snelheid het mogelijk maakt om zonder problemen te streamen. Mijn gebruik is heel bijzonder omdat ik mijn telefoon gebruik als een modem dat is aangesloten op mijn laptop, dus snelheid is een belangrijk criterium. Als je in een gebied met een lage 4G dekking woont, is deze Redmi Note 7 misschien niet het beste apparaat omdat de signaalprestatie gemiddeld is.[b][b]De GPS is waarschijnlijk een van de beste die ik heb gehad, ik zie niet in waarom de Redmi Note 7 beter zou moeten zijn dan de andere, maar de positie is zeer nauwkeurig en de updates zijn snel.[b][b][b]Sterktes[b][b]- camera (zelfs 's nachts)[b]- opvoeringen[b]- gps[b]- vertoning[b]- goede prestaties van de batterij[b][b][b]Lage punten[b][b]- signaal- en netwerkprestaties[b]- afwezigheid van frequentie B28

Opmerkingen

Discussieer mee / Stel je vragen

Je reactie wordt na validatie gepubliceerd. Ik reageer in mijn vrije tijd op meer dan 1500 reacties per jaar, dus ik kan niet altijd even snel reageren. Je e-mailadres is niet publiekelijk zichtbaar en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.









Ontvang een e-mail wanneer er een reactie is gepubliceerd