Op deze pagina:
Prijs Redmi Note 8 Pro
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Hardware
Fotokwaliteit
Videokwaliteit
Audiokwaliteit
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Vragen

Beste nieuwprijs:
147.16 EUR
Zie het aanbod | Aliexpress

176 andere prijzen verkrijgbaar in andere winkels.



Xiaomi Redmi Note 8 Pro: ultracomplete test/review en 100% objectief advies

Xiaomi Redmi Note 8 Pro test / review en prijs

Categorie: Tests en beoordelingen

Xiaomi is gewend geraakt aan het kietelen van grote fabrikanten als Apple of Samsung door het aanbieden van high-performance smartphones tegen een veel lagere prijs. Met de lancering van de Redmi Note 8 Pro biedt Xiaomi high-end smartphonefuncties voor een mid-range prijs. Als deze telefoon zijn beloften nakomt, zal het een ravage aanrichten.


Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.

Waarin verschillen mijn tests van andere op het web?

- Ik koop de toestellen meestal met mijn eigen geld, de prijs is dus net even belangrijk als voor je!
- Ik bewaar de toestellen minstens enkele weken (soms meer) om te zien wat ze waard zijn in reële omstandigheden.
- Ik beantwoord (indien mogelijk) je vragen om je te helpen beslissen voordat je de toestellen koopt.
- niemand betaalt me om deze reviews te doen, ik ben dus volledig neutraal en onafhankelijk.
- Mijn pagina's zijn niet gevuld met advertenties.


Poco F2 review - test - beoordeling
Umidigi F2 test / review / prijs
Motorola G8 Power test / review en prijs
Realme 6 test, review en prijs
Xiaomi Redmi Note 9S test / review / prijs
Honor 9x test / review
Xiaomi Mi 9T Pro test / review en prijs
Xiaomi Redmi Note 8 test, review en prijs
Xiaomi Redmi Note 8 Pro test / review en prijs
Samsung Galaxy A70 test / review / beoordeling

Prijs Redmi Note 8 Pro

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Redmi Note 8 Pro van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.
Global Version Xiaomi Redmi Note 8 Pro 6GB RAM 64GB ROM 64MP Quad Cameras MTK Helio G90T Smartphone ...
2020-09-25 18:23
171 USD
Global Version Xiaomi Redmi Note 8 Pro 64GB / 128GB ROM 64MP Quad Cameras MTK Helio G90T Smartphone ...
2020-09-25 18:23
171 USD
Global Version Xiaomi Redmi Note 8 Pro 6GB 128GB ROM 64MP Quad Cameras MTK Helio G90T Smartphone 450...
2020-09-25 11:17
184 USD
Global Version Xiaomi Redmi Note 8 Pro 64GB ROM 6GB RAM (Brand New / Sealed) note 8 pro, note8pro, n...
2020-09-25 18:23
193 USD
Global Version Xiaomi Redmi Note 8 Pro 64GB 128GB 64 MP Quad Cameras MTK Helio G90T Smartphone 6.53'...
2020-09-24 09:13
193 USD
Global ROM Xiaomi Redmi Note 8 Pro 6GB 128GB Smartphone 64MP Quad Camera 4500mAh Helio G90T Octa Cor...
2020-09-25 18:23
195 USD



helpBovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

30/09/19 Aankoop van de Redmi Note 8 Pro op Gearbest (in voorverkoop)
07/10/19 Gearbest informeert mij dat het artikel niet meer beschikbaar is en annuleert mijn bestelling.
08/10/19 Bestelling Redmi Note 8 Pro op Amazon
10/10/19 De Redmi is aangekomen, uitpakken

Waarom deze telefoon?

De Redmi hebben altijd een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding kunnen bieden, maar ik had nog nooit een Pro-versie gekocht omdat ze meestal gereserveerd waren voor de Indiase markt en niet alle Europese frequenties bestreken.

Met de Redmi Note 8 Pro heeft Xiaomi besloten om de regels te wijzigen door de Pro-versie open te stellen voor de rest van de wereld. De Pro versie heeft een groter scherm, een krachtigere processor en GPU, een 64 miljoen pixelcamera, een 4500 mAh batterij,.... Op papier is deze nieuwe Redmi een moordenaar en kan hij zelfs andere Xiaomi modellen in de schaduw stellen.

Uitpakken

xiaomi redmi note 8 pro test review avis revision recensione photo
Elke Xiaomi/Redmi die ik tot nu toe heb gekocht was verpakt in een andere doos. Deze keer is de doos wit en is het toestel zichtbaar op de doos. Het maakt niet veel uit, maar het geeft de indruk van een merk dat nog steeds op zoek is naar een visuele identiteit.

De doos bevat de gebruikelijke accessoires (lader, koptelefoon, handleidingen,....), niets bijzonders, dat is wat je vandaag de dag van een smartphone mag verwachten.

xiaomi redmi note 8 pro test review avis revision recensione photo

Eerste configuratie

De configuratie van de Redmi Note 8 pro is zeer vergelijkbaar met wat er op dit type smartphone te vinden is. De overdracht van applicaties is vrij snel, want waar ik uren moest wachten met een Huawei Y6, werd alles in minder dan een uur overgedragen met de Redmi (applicaties, berichten, wachtwoorden, ...). Xiaomi heeft enkele schermen toegevoegd aan de oorspronkelijke configuratie, het is nu mogelijk om andere e-mailaccounts vanaf het begin te configureren, het is ook mogelijk om de lettergrootte te veranderen en een thema te kiezen. Afgezien van deze nieuwe schermen is de configuratie strikt dezelfde als op de andere telefoons van het merk.

Ik heb een screenshot toegevoegd met alle applicaties die door Xiaomi zijn geïnstalleerd. Sommige applicaties zijn nutteloos zoals de browser, maar sommige zijn erg handig zoals de afstandsbediening, de screen recorder of de radiotoepassing.



Afwerking

xiaomi redmi note 8 pro test review avis revision revision recensione photo

De Redmi Note 8 Pro wordt op de markt gebracht in een prijsklasse waarbij de afwerking vergelijkbaar is met wat er op duurdere telefoons te vinden is. Dit is een beetje het geval met deze Redmi. De telefoon heeft een goede algemene afwerking ondanks het gebruik van plastic materialen. Het gebruikte materiaal is aangenaam om aan te raken en de coating zinkt niet wanneer deze wordt ingedrukt.

De Redmi Note 8 Pro is vrij groot en is daarom iets zwaarder dan het gemiddelde van 199 gram. Als je kleine handen hebt, kun je hem niet met één hand gebruiken. De telefoon heeft ook een coating die IP52 bescherming biedt tegen vocht en stof. Dit laat je niet toe om in een zwembad te duiken, maar het zou de telefoon moeten beschermen tegen spatten.

De Redmi Note 8 Pro biedt geen enkele designrevolutie, maar het is hetzelfde met de andere merken. De wereld van smartphones heeft een zekere maturiteit bereikt en het wordt steeds moeilijker om ze te onderscheiden. Het enige nieuwe kenmerk van deze Redmi is de positie van de fotosensoren aan de achterzijde.


xiaomi redmi note 8 pro test review avis revision recensione photo
Bovenaan de Redmi Note 8 Pro vind je een infraroodpoort en een luidspreker tussen de camera aan de voorkant en de rand van de camera. Deze luidspreker is breed genoeg om het geluid goed door te laten gaan. Dit formaat is vrij gebruikelijk op telefoons met inkeping vandaag de dag, Xiaomi/Redmi valt op met de aanwezigheid van een infraroodpoort die het mogelijk maakt om je apparaat om te zetten in een universele afstandsbediening. Xiaomi heeft de standaard Xiaomi Remote applicatie op het apparaat geïnstalleerd, zodat je de infraroodpoort kunt gebruiken zonder dat je door een andere applicatie hoeft te gaan.

xiaomi redmi note 8 pro test review avis revision recensione photo
Onder het apparaat vind je een Jack poort om je headset aan te sluiten, een USB-C poort en een mono speaker. Ook deze configuratie is vrij klassiek, soms vind je de Jack poort bovenaan, soms onderaan, maar alle telefoons zien er hetzelfde uit.

xiaomi redmi note 8 pro test review avis revision recensione photo
Aan de linkerkant vind je de SIM-lade die plaats biedt aan 2 SIM-kaarten of een SIM-kaart en een geheugenkaart. Aan de andere kant vind je de gebruikelijke knoppen om het volume te verhogen/verlagen of de smartphone uit te schakelen. Zoals je op de foto's kunt zien, geven de afwerkingen de indruk dat de telefoon van metaal is, dit is niet het geval, maar het laat alleen zien dat de afwerking van de Redmi Note 8 pro echt goed is.

xiaomi redmi note 8 pro test review avis revision recensione photo
De achterkant van de telefoon reflecteert het licht op een elegante manier en geeft net als de contouren een meer metallic uitstraling. Aan de bovenkant van de achterkant zijn er 3 fotosensoren in verticale positie in het midden van de telefoon. Dit is de eerste keer dat ik deze configuratie met een Xiaomi heb gezien. Ik denk dat dit een zeer goede zaak is omdat de sensoren die aan de zijkant zijn geplaatst de neiging hebben om last te hebben van een parallax probleem en als ik de groothoek gebruik, zie ik soms mijn vingers op de foto verschijnen. Dit is niet het geval voor de Redmi Note 8 Pro, deze positionering is voor mij een van de beste op dit moment.

De vingerafdruksensor is onder de fotosensoren geplaatst, het geeft de indruk van een vierde sensor. De positionering is ongebruikelijk, maar ik verkies deze positionering boven smartphones met een vingerafdruklezer op het scherm, ik vind het veel natuurlijker.

xiaomi redmi note 8 pro test review avis revision recensione photo
Het scherm is enorm, 6,53 inch is een van de grootste schermen die ik ooit getest heb en beslaat 84% van het oppervlak. Op het eerste gezicht is de colorimetrie goed, maar ik zal het later testen met een sonde. De rand rond het scherm is vrij dun, het is gewoon iets dikker aan de onderkant, maar dit is op de meeste telefoons ook het geval.

Specificaties


De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon.

CPU / GPU Prestatie

Benchmark Antutu/3DMark

Ik kreeg een score van 223.000 punten op Antutu, het is een manier boven de Redmi Note 7 en het is ook beter dan een mid-range telefoon die ik tot nu toe heb getest. De Redmi Note 8 Pro is zeker de krachtigste telefoon in het 200-250€ bereik. Met zo'n score zal Redmi Note 8 Pro je in staat stellen om zonder problemen de meest veeleisende games te spelen. Ik had ook geen probleem met oververhitting.



Met 3D-markering wordt de goede prestatie van de Redmi Note 8 Pro bevestigd, ik krijg een score die hoger is dan 2000 en in deze prijsklasse heb ik nog geen beter presterende telefoon getest.




Top 10 - prestatieclassificatie op basis van Antutu
1. Poco F2 Pro - 569559
2. Samsung Galaxy S20 - 503905
3. Xiaomi Mi 9t Pro - 430403
4. Xiaomi Mi Mix 3 5g - 385000
5. Oppo Reno 5g - 375000
6. Meizu 16s - 374190
7. Xiaomi Mi 9 - 372006
8. Sony Xperia 1 - 372000
9. Lg G8s Thinq - 371000
10. Lg V50 Thinq 5g - 370000

Aantal smartphones in de ranglijst:100
Positie van deze smartphone in de ranglijst:0/100

Opmerking: deze ranglijst bevat alleen de telefoons die ik heb getest en enkele andere die ik ter referentie heb toegevoegd.

Gaming
Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.Met meer dan 200.000 punten op Antutu biedt de Redmi Note 8 Pro een zeer goede prestatie in het spel. PUBG kan worden afgespeeld met het maximale niveau van detail. De ervaring is perfect vloeiend, verre objecten zoals gebouwen op de grond tijdens de vlucht zijn perfect zichtbaar.



Netwerkprestatie

Redmi Note 8 Pro dekt het overgrote deel van de frequenties die in Europa worden gebruikt, en zelfs de B28 (gebruikt door Free in Frankrijk bijvoorbeeld).

Kies je land om te controleren of je telefoon compatibel is:


Met de onderstaande frequenties kun je zien of deze telefoon compatibel is met je provider of dat je deze kunt gebruiken waar je op vakantie gaat.


Signaal 4G
De capaciteit om het netwerk correct op te pikken is een essentieel element voor een telefoon, maar het wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te pikken te meten, voer ik een groot aantal metingen uit op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. Deze metingen worden dus onder reële omstandigheden uitgevoerd en niet in een laboratorium, ze zijn niet wetenschappelijk maar geven een goede indicatie van de prestaties.

Gevoeligheidsclassificatie van netwerksignaal
Telefoon getest:Gemiddeld signaal (dBm)Aantal metingen:
Xiaomi Mi 9t Pro-881600
Xiaomi Redmi Note 5-91.305600
Xiaomi Mi 9 Lite-93788
Samsung Galaxy A70-94.5111975
Realme 6-95.142301
Xiaomi Redmi Note 8 Pro-95.9221599
Xiaomi Mi A3-95.951000
Huawei Y6 2019-95.951199
Redmi 9a-96.481000
Meizu Note 9-96.68937
Motorola G8 Power-96.881032
Xiaomi Redmi Note 7-97.011430
Redmi 9c-97.041000
Umidigi S3 Pro-97.131200
Xiaomi Redmi Note 8-97.34879
Samsung Galaxy A21s-97.781000
Umidigi F1-97.82298
Ulefone Armor 7e-98.71000
Xiaomi Mi Note 10 Lite-991000
Honor 9x-99.14899
Xiaomi Redmi Note 9s-99.41860
Poco F2 Pro-99.81247
Xiaomi Redmi Note 9-100.791785
Xiaomi Mi 10 Lite 5g-100.881198
Umidigi F2-101.47712

redmi note 8 pro network signal

Met elke nieuwe telefoon slaag ik erin om wat meer gegevens te verzamelen, deze keer heb ik 1599 metingen gedaan, ik weet niet of ik het beter zal kunnen doen voor de volgende telefoons. De Redmi Note 8 Pro krijgt een gemiddeld signaal van -95.92 dBm, het is een beetje boven het gemiddelde van de telefoons die ik heb getest. Het is iets hoger dan de Redmi Note 7 die een gemiddeld signaal van -96.02 dBm krijgt. Het is nog steeds de goede oude Xiaomi Redmi Note 5 die het beste scoort, maar de meting is gedaan voor de correctie op het emissieniveau, het is waarschijnlijk dat de Xiaomi Redmi Note 5 weer terug is op het gemiddelde met de anderen.


Download/Upload snelheid
Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.
Top 10 - snelheidsrangschikking tijdens downloaden
1. Samsung Galaxy S20 D:351Mbps U: 20Mbps
2. Poco X3 D:232Mbps U: 55Mbps
3. Xiaomi Mi 10 Lite 5g D:223Mbps U: 52Mbps
4. Poco F2 Pro D:207Mbps U: 53Mbps
5. Xiaomi Mi Note 10 Lite D:153Mbps U: 68Mbps
6. Xiaomi Mi A3 D:150Mbps U: 60Mbps
7. Xiaomi Redmi Note 9s D:150Mbps U: 60Mbps
8. Xiaomi Mi 8 Lite D:149Mbps U: 60Mbps
9. Samsung Galaxy A21s D:147Mbps U: 51Mbps
10. Huawei Y6 2019 D:145Mbps U: 61Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:27
Positie van deze smartphone in de ranglijst:0/27

Let op: de theoretische maximale snelheid van een telefoon wordt vaak beperkt door de configuratie van het mobiele netwerk en de congestie van het netwerk op het moment van de meting. Dus misschien kun je een hogere snelheid halen op een ander netwerk

De Redmi Note 8 Pro is niet de snelste telefoon, maar biedt nog steeds een zeer comfortabele downloadsnelheid waarmee je zonder problemen kunt streamen of downloaden.


Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.
Wifi-signaal
Met een signaal van -19 dBm in de buurt van de router krijg ik gewoon de beste score die ik ooit met een telefoon heb behaald. De Redmi Note 8 Pro pikt daarom het wifi-signaal zeer goed op in de buurt van de router. Op een afstand echter, het behoort tot het gemiddelde.


Top 10 - rangschikking van wifi-gevoeligheid
1. Poco F2 Pro -11dBm
2. Samsung Galaxy A21s -13dBm
3. Poco X3 -17dBm
4. Xiaomi Redmi Note 9s -18dBm
5. Xiaomi Redmi Note 8 Pro -19dBm
6. Xiaomi Mi Note 10 Lite -19dBm
7. Xiaomi Mi 10 Lite 5g -19dBm
8. Xiaomi Redmi Note 8 -19dBm
9. Xiaomi Redmi Note 9 -19dBm
10. Redmi 9a -19dBm

Aantal smartphones in de ranglijst:29
Positie van deze smartphone in de ranglijst:0/29


Download/Upload snelheid
Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.De signaaltest gaf aan dat de telefoon het netwerk goed oppakte en dit wordt bevestigd met zijn downloadsnelheid waar ik bijna 320 Mbps kreeg, het is gewoon een van de beste scores die ik kreeg, de Redmi Note 8 Pro biedt een prestatie die gelijkwaardig is aan de Samsung Galaxy s10+ die ik op hetzelfde moment onder dezelfde omstandigheden heb getest.




Top 10 - Ranglijst van wifi-downloadsnelheden
1. Samsung Galaxy S20 351Mbps
2. Poco F2 Pro 341Mbps
3. Xiaomi Redmi Note 8 Pro 319Mbps
4. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 300Mbps
5. Xiaomi Mi 8 Lite 260Mbps
6. Poco X3 251Mbps
7. Xiaomi Redmi Note 7 250Mbps
8. Umidigi F1 220Mbps
9. Xiaomi Redmi Note 8 211Mbps
10. Xiaomi Redmi Note 9 207Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:30
Positie van deze smartphone in de ranglijst:0/30

Opmerking: ik heb een 400 Mbps-lijn en een modem die hogere snelheden kan leveren, maar ik weet nooit zeker hoeveel bandbreedte er beschikbaar is als ik een test doe.

GPS-prestaties


Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en maak ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert de GPS het signaal om aan de weg te blijven hangen niet kunstmatig, het heeft geen markeringen, zodat je de werkelijke positie kunt zien. Ik gebruik dan een applicatie om de nauwkeurigheid van het signaal te meten.
De Redmi Note 8 Pro levert goede GPS-prestaties. De positionering blijft stabiel op ongeveer 2 meter (max) van de werkelijke positie met soms een grotere afwijking, maar geen signaalverlies. Telefoons uitgerust met Mediatek-chips presteren vaak beter dan andere telefoons en dit lijkt het geval te zijn met de Redmi Note 8 Pro.

Ik heb de snelheid van het GPS netwerk (fix) en het niveau van de nauwkeurigheid getest, we kunnen op de volgende video zien dat de fix zeer snel gebeurt en dat de nauwkeurigheid snel afneemt tot 2 meter om op dit niveau te blijven. Ik heb tegelijkertijd een Samsung getest en het nauwkeurigheidsniveau schommelt nog steeds tussen de 4 en 8 meter.




Top 10 - GPS-nauwkeurigheidsclassificatie
1. Xiaomi Redmi Note 9 1m
2. Redmi 9a 2m
3. Samsung Galaxy A21s 4m

Aantal smartphones in de ranglijst:4
Positie van deze smartphone in de ranglijst:0/4

Opmerking: een nauwkeurigheid van 3 meter of minder kan eenvoudig worden gecorrigeerd door een goede GPS-applicatie. De telefoonprestaties spelen ook een rol bij de snelheid waarmee je scherm wordt bijgewerkt, dus de nauwkeurigheid kan in het gedrang komen door een te trage weergave.

Batterijduur

De Redmi Note 8 Pro is uitgerust met een 4500 mAh batterij, dit is de eerste keer dat ik bij Xiaomi een batterij van dit type heb gevonden. Waar de Redmi Note 7 mij in staat stelde om 2 tot 3 dagen mee te gaan voordat ik de batterij moest opladen, stelt de Redmi Note 8 Pro mij in staat om de 3-daagse markering te overschrijden.

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.

Hardware

De Redmi Note 8 Pro is de eerste telefoon die wordt uitgebracht met de 64 miljoen pixelsensor van Samsung (Samsung Bright GW1). Het pixeltelling argument is uiteraard een marketing argument maar ik zou toch een kleine nuance voor deze telefoon meenemen. 64 miljoen pixels op een telefoon is natuurlijk te veel, tenzij de telefoon in staat is om een scherp beeld te produceren zodat het vergroot kan worden als een optische zoom. Dit is de belofte van deze sensor, je kunt foto's maken in 64 miljoen pixels en inzoomen op het beeld alsof je inzoomt met een echte zoom.

Standaard app
De standaard fotoapplicatie van Xiaomi is zoals gewoonlijk vrij goed ontworpen, deze nieuwe versie heeft een aantal nieuwe functies in vergelijking met de Redmi Note 7. In plaats van in te gaan op de details van elk menu, heb ik het scherm opgenomen en heb ik de verschillende mogelijkheden doorgenomen. U vindt natuurlijk de gebruikelijke functies van dit soort toepassingen, maar Xiaomi heeft de mogelijkheid om foto's te nemen in 9:16, 3:4 of 1:1 toegevoegd. In het hoofdmenu is ook een macro mode toegevoegd.

Over het geheel genomen gedraagt de applicatie zich net als die in Redmi Note 7. Je kunt schakelen van een ultra-groothoek op 1.66mm naar een zoom op 5.43mm, het verschil is aanzienlijk en biedt een zekere veelzijdigheid aan de Redmi.




Fotokwaliteit

Foto test / studio
redmi note 8 test photo studio 3
Voor het eerst in de studio heb ik foto's gemaakt in de volgende modi:
- normale foto en standaardzoom
- normale en ultra-groothoekfoto en ultra-groothoekfoto
- normale foto met 2x zoom
- normale foto met HDR ingeschakeld
- normale foto met AI ingeschakeld
- macromodus (het beeld is donkerder)
- 64 miljoen pixelmodus 64 miljoen pixels
De volgende beelden worden gemaakt in de normale modus met de verschillende beschikbare formaten (9:16, 3:4, 1:1, 1:1,....)

Zoals vaak het geval is, merk ik een gebrek aan helderheid, de meeste telefoons die ik heb getest hebben hetzelfde probleem in de studio. Dit tekort is over het algemeen niet zichtbaar op foto's buitenshuis. Het diafragma was open op f/1,89 voor deze fotosessie, dus de scherptediepte is zeer beperkt, maar het is voldoende om te zorgen voor een mooi scherptegebied. Het beeld is zeer nauwkeurig, de details van de politieauto zijn zeer goed weergegeven. Deze scherpte moet het mogelijk maken om in het beeld in te zoomen zonder al te veel kwaliteit te verliezen. De kleurweergave is ook goed omdat het blauw van de auto op de meeste telefoons meestal te bleek is. Dit eerste bezoek aan de studio is daarom bemoedigend voor de toekomst.




Foto test / zon
Als ik in de herfst een telefoon test, moet ik soms enkele dagen wachten voordat ik in goede omstandigheden foto's kan maken. De volgende serie foto's zijn genomen in Berck-Sur-Mer in Noord-Frankrijk. Het licht was niet perfect, maar ik heb gebruik gemaakt van wat zonnestralen om wat foto's te maken.

Eerste voorbeeld - ƒ/2.2 1/3030 1.66 mm 1.66 mm 110 ISO
xiaomi redmi note 8 pro test review avis revision recensione day 1
De Redmi Note 8 Pro heeft een ultra-groothoek van 1,66mm, wat nog beter is dan de Samsung Galaxy S10+ die 1,8mm biedt. De plaatsing van de sensor in het midden van de smartphone in plaats van aan de zijkanten is een goede zaak, want met een dergelijke hoek, kan je je vingers op de foto's zien. Ik heb veel foto's gemaakt met de Samsung waar ik later merkte dat een van mijn vingers zichtbaar was op de foto. Met de Redmi Note 8 Pro gebeurt dit veel minder vaak.

De foto die met de ultra groothoek sensor is genomen is zeer goed gedetailleerd, de scherpte is zeer goed in het midden en verslechtert een beetje aan de zijkanten. Bij zo'n hoek vinden we onvermijdelijk vervormingen, die minder zichtbaar zijn op landschapsfoto's als deze, maar als je foto's maakt van objecten in je buurt, zul je een vervorming opmerken die soms heel belangrijk is. Vermijd het maken van portretten onder grote hoeken, omdat gezichten vervormd kunnen zijn (dit is ook het geval op een normale camera).

De lucht werd telefonisch verwerkt omdat de wolken in werkelijkheid minder helder waren dan op de foto. Bij smartphones bestaat altijd het risico dat de verwerking die op een foto wordt toegepast niet goed is, maar in dit geval is het resultaat goed.

De kleuren zijn goed, ook al zijn ze niet helemaal correct. De telefoon had de belichting met een inkeping kunnen verhogen om een lichtere en blauwere oceaan te krijgen, maar over het algemeen is de behandeling van de foto goed.

Tweede voorbeeld: ƒ/1,89 1/2198 5,43 mm 5,43 mm 100 ISO.
xiaomi redmi note 8 pro test review avis revision recensione day 2
Deze keer heb ik de hoofdsensor van Samsung gebruikt in 64 miljoen pixels. Deze sensor is de eerste die 64 miljoen pixels vastlegt. Waarschijnlijk heb je op andere sites gelezen dat 64 miljoen pixels op een telefoon nutteloos is. Daar ben ik het mee eens, maar ik wil graag een kleine nuance aanbrengen. Xiaomi past scherpteverwerking toe op foto's genomen in 64 miljoen pixels, scherpte is soms zelfs een beetje geforceerd. Waarom? Door de scherpte te verhogen, kun je inzoomen op de foto's zonder al te veel detail te verliezen. Hier worden de 64 miljoen pixels interessant omdat je de mogelijkheid hebt om een grote foto te maken en de illusie van een optische zoom te creëren door een deel van de foto te isoleren.

Wat is het resultaat? Voordat ik mijn foto's naar een computer overzette, had ik al gemerkt dat de scherpte bijzonder hoog was en dit werd ook gecontroleerd op een groot scherm.

Dit is een 100% vergroting:
xiaomi redmi note 8 pro test review avis revision recensione day 2 100pc

Dit is een vergroting van 300%:
xiaomi redmi note 8 pro test review avis revision recensione day 2 300pc

De 300% vergroting verliest kwaliteit en dat is normaal omdat ik het beeld drie keer zo groot heb vergroot. Deze vergroting maakt het echter mogelijk om de scherpte te zien die Redmi Note 8 Pro voorstelt. Je kunt heel duidelijk de textuur van de banden van de tractor zien, je kunt heel duidelijk zand op het rechterwiel zien en je kunt ook zien dat de man naast de tractor een bril draagt. Voor een telefoon in deze prijsklasse is het resultaat echt goed.

Naast de scherpte, als je de hele foto vergelijkt met de foto die je met de ultra groothoeksensor hebt genomen, zul je ook merken dat de kleuren correcter zijn. De foto die met de ultra groothoeksensor is genomen is geler dan met de hoofdsensor.

Derde voorbeeld: ƒ/1,89 1/2198 5,43 mm 100 ISO.
xiaomi redmi note 8 pro test review avis revision recensione day 3
De EXIF op de foto laat zien dat de sensor dezelfde is als de hoofdsensor, dus er is geen optische zoom. De Redmi Note 8 Pro maakt een 64 miljoen pixel foto en isoleert een deel ervan om de indruk te wekken dat er wordt ingezoomd. In theorie leidt dit soort techniek tot een verslechtering van de kwaliteit, maar dit is niet te zien als het licht goed is. Wat ik hierboven heb uitgelegd met de 64 miljoen pixels geldt ook hier. De telefoon maakt een foto in volledige resolutie door deze aan te scherpen en isoleert vervolgens een deel van de foto in 16 of 12 miljoen pixels om de illusie van een optische zoom te wekken.

Vierde voorbeeld: ƒ/1,79 1/2395 64,74 mm 64,74 mm 125 ISO (nachtmodus)
xiaomi redmi note 8 pro test review avis revision recensione day 4
De nachtmodus werkt als HDR, maar met een agressievere behandeling. Op klaarlichte dag, wanneer de omstandigheden niet ideaal zijn, kan de nachtmodus soms goede resultaten geven, maar soms is het tegenovergestelde het geval. In dit beeld laat de nachtmodus details zien die een normaal beeld niet kan detailleren, maar het beeld is over het algemeen donkerder en digitale ruis verschijnt terwijl de EXIF 125 ISO aangeeft.




Foto test / bewolkt
xiaomi redmi note 8 pro test review avis revision recensione nuit cloud 1
De foto's onder bewolkte hemel werden genomen in slechte omstandigheden, het weer was grillig, soms regende het, soms was er een zonnestraal die de wolken doorboorde en de foto's werden in de late namiddag genomen. Ik ben niet op zoek naar een excuus om slechte foto's uit te leggen, maar het maakt de test juist interessanter.

Op deze eerste foto is het verschil in belichting tussen de lucht en het gebouw erg belangrijk, ik heb geen enkele verbetering van de camera gebruikt. De foto is globaal gezien te donker, maar het is waarschijnlijk een verwerkingskeuze omdat het je toelaat om zoveel mogelijk details vast te leggen. Als je bijvoorbeeld goed kijkt naar de foto rond de pannen, zul je merken dat het dak vol details zit en ondanks de indruk van overbelichting van de lucht, zijn er ook veel details aanwezig. Eens kijken hoe het eruit ziet als ik het beeld direct vanaf de camera verbeter:

xiaomi redmi note 8 pro test review avis revision recensione nuit cloud 2

Ik heb de blootstelling en de verzadiging verhoogd. Dit soort manipulatie kan een destructief effect hebben op de foto, maar hier zien we het tegendeel, de behandeling onthult details die niet zichtbaar waren op de originele foto. De sensor registreert veel details, wat waarschijnlijk een van de eerste voordelen is van een 64 miljoen pixelsensor. Misschien vind je het jammer om niet vanaf het begin een goede foto te zien, maar als het verschil in helderheid groot is, is geen enkel apparaat in staat om zonder enige vorm van manipulatie te reproduceren wat het oog ziet. Dit soort problemen wordt opgelost door verschillende belichtingen te combineren (HDR, beschikbaar in de applicatie) of door een neutrale foto te maken (zoals in dit voorbeeld) en vervolgens wijzigingen aan te brengen.

In de volgende serie heb ik op dezelfde plaats een foto gemaakt met verschillende instellingen in de applicatie, ik heb niets aan de foto's veranderd.



De foto met de blauwe lucht is een HDR-foto, we zien hier al het nut van het combineren van meerdere foto's voor een bevredigend resultaat. HDR is niet al te agressief en je kunt het heel goed zijn werk laten doen zodra het licht valt. De nachtmodus laat toe om een gelijkaardig resultaat te bekomen maar daartegenover staat dat de behandeling veel agressiever is en de foto onrealistischer wordt. Om uw foto's in deze omstandigheden succesvol te maken, adviseer ik u om HDR te gebruiken.


Test foto / nacht
xiaomi redmi note 8 pro test review avis revision recensione nuit night 1

Redmi Note 8 Pro heeft een nachtmodus in de standaardtoepassing. Deze nachtmodus was al aanwezig op de Redmi Note 7 en leverde uitstekende foto's op. De nachtmodus neemt verschillende foto's en combineert deze om een mooier beeld te creëren. De foto boven deze paragraaf is genomen in de nachtmodus, ik heb andere foto's gemaakt in de normale modus, waarbij ik elke keer op de foto aangaf welke modus werd gebruikt. Alle nachtopnamen zijn uit de vrije hand gemaakt.

Dit is een foto gemaakt met de normale fotomodus:
xiaomi redmi note 8 pro test review avis revision recensione nuit night 2
EXIF: f/1,89 1/20 5,43 mm 5,43 mm 1634 ISO

Wat zijn de verschillen?
In de normale modus is het beeld donkerder, je kunt de digitale ruis vrij duidelijk zien en de halo's rond de spots zijn volledig verbrand. Ondanks deze paar defecten is het beeld vrij correct, de hoofdsensor doet het 's nachts heel goed. Als je de foto in de nachtmodus bekijkt, zal je waarschijnlijk merken dat de foto over het algemeen beter verlicht is, er is nog wat ruis, maar de software heeft een smoothing toegepast (goed zichtbaar aan de hemel), de halo's rond de lichten zijn veel helderder. Dus de foto is over het algemeen beter, ik vind het gewoon een beetje jammer dat de kleuring iets te heet is.

En met de ultra groothoeksensor?
xiaomi redmi note 8 pro test review avis revision recensione nuit night 3
EXIF: ƒ/2,2 1/20 1,66 mm 1,66 mm 1658 ISO
Het resultaat is hier duidelijk slechter dan bij de 5.43mm sensor, het beeld is over het geheel genomen donkerder, het is luidruchtig luidruchtig en er is een echt verlies aan kleurinformatie.

Ik zal waarschijnlijk later nog foto's aan deze serie toevoegen, maar wat ik op dit moment kan zeggen is dat de Redmi Note 8 Pro een goede nachtopnameprestatie levert voor statische scènes. Met een 1/20 sluiter in automatische modus kun je niet verwachten dat je beweging opneemt zonder een wazig gebied te krijgen, maar dat is heel normaal voor dit type camera. We mogen niet vergeten dat de Redmi Note 8 Pro tussen de 200 en 250€ op de markt werd gebracht, hij ziet er inferieur uit aan een Samsung Galaxy S10+ die drie keer deze prijs kost maar niet drie keer minder goed is.


Videokwaliteit

Stabilisatie

In de prijsklasse van de Redmi Note 8 pro is videostabilisatie over het algemeen niet erg goed, maar ik was positief verrast door deze smartphone. Waar de Redmi Note 7 een lichte stabilisatie bood, biedt de Redmi Note 8 Pro een veel meer veronderstelde stabilisatie. We voelen de trillingen van het lopen niet eens meer, ook al heb ik een zware stap en de grond was niet altijd vlak.



Video normale conditiesDe Redmi Note 8 Pro stel je in staat om video's te produceren in 4k, maar om deze video's vloeiend te laten zijn, moet de telefoon krachtig genoeg zijn. Ik heb de volgende video gemaakt op een bewolkte dag waar er grote verschillen in helderheid zijn, dit maakt het mogelijk om te zien of de telefoon zich snel aanpast.



De scherpte van de 4k video is ondanks de slechte lichtomstandigheden erg goed, er is geen digitale ruis en de sensor past zich vrij snel aan aan veranderingen in helderheid. Het is heel duidelijk dat de telefoon constant de verdeling tussen lichte en donkere gebieden berekent, de veranderingen in het diafragma zijn zichtbaar. Over het geheel genomen doet de Redmi Note 8 Pro het zeer goed.

Slow motion 960fps
De Redmi Note 8 Pro heeft een 960 fps slow motion videomodus, wat betekent dat het elke seconde 960 frames opneemt waar een normale video 25 fps opneemt. Wat is het nut? Door zoveel frames in één seconde vast te leggen, kan je zelfs de kleinste beweging, zoals het flapperen van een insectenvleugel, vastleggen. Deze slow-motion videomodus zou dus in theorie de deur moeten openen naar vele mogelijkheden. Zoals gesuggereerd door een van mijn bezoekers, heb ik een stopwatch gefilmd in slow motion modus om te zien of de telefoon echt in staat was om 960 frames per seconde op te nemen. Helaas is dit niet het geval, want als de telefoon zoveel beelden kon opnemen, kon je elke honderdste van een seconde op de stopwatch zien.
Naast het niet vastleggen van alle 960 beelden per seconde, is het niet mogelijk om meer dan een paar seconden in totaal te filmen, dus je hebt heel weinig tijd om te filmen wat je wilt filmen. Het is jammer, want een echte 960 fps-modus zou erg interessant zijn geweest.



Video low light

Na de stabilisatietest en de daglichtvideotest was ik benieuwd wat de Redmi Note 8 Pro aan nachtvideo's kon bieden. Ik heb niet gekozen voor het gemak van deze test omdat ik 's nachts een autorit heb gefilmd waarbij er een groot verschil in licht is tussen de duisternis van de nacht en de koplampen van de auto. Aangezien de video is genomen binnen, voeg ik ook de moeilijkheid van de focus in relatie tot de voorruit.




Ik denk dat het resultaat echt goed is, want zelfs als de digitale ruis zichtbaar is, past de telefoon zich perfect aan de verschillen in licht aan en doet hij dat snel. De scherpte van de video is perfect aanvaardbaar voor dit soort omstandigheden.

Audiokwaliteit

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.
Toen ik voor het eerst het geluid van de Redmi Note 8 pro voor het eerst testte, maakte het een zeer goede indruk op mij. Maar toen ik het volume harder draaide om het helemaal naar voren te duwen, hoorde ik het geluid duidelijk achteruitgaan. Deze constatering werd bevestigd door onderstaande technische test, want als het volume maximaal wordt geduwd, vertoont het geluid een aanzienlijke vervorming. Voor een betere geluidskwaliteit is het daarom noodzakelijk het volume met 2 of 3 graden onder het maximum te verlagen. Onder deze omstandigheden biedt de Redmi Note 8 pro een goede prestatie, hij biedt een beter geluid dan zijn voorganger, de Redmi Note 7. De Redmi Note 8 pro biedt een betere klank dan zijn voorganger, de Redmi Note 7, en de Redmi Note 7 is een van de beste van de twee.

Frequency Response
Deze test is bedoeld om te testen of het toestel in staat is alle frequenties correct te reproduceren. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om op alle frequenties een goed geluid te zien, is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen. redmi note 8 pro noise level
De Redmi Note 8 Pro lijkt iets onstabieler in de reproductie van alle frequenties, zijn curve is veel minder gladgestreken dan die van de Redmi Note 7. De Redmi Note 8 Pro lijkt iets instabieler in de reproductie van alle frequenties. Ik heb geen problemen gevonden tijdens het luisteren, maar de technische test toont aan dat de telefoon afwijkt van de referentie in hoge frequenties.

Dynamisch bereik
Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus te spelen te testen. Ook hier moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de referentie staan.redmi note 8 pro dynamic range
Deze test toont aan dat de Redmi Note 8 Pro een veel betere prestatie levert dan de Redmi Note 7, zodra het volume correct is ingesteld, is het geluid beter dan bij het vorige model.

Geluidsniveau
Deze test heeft tot doel te bepalen of het geteste apparaat in staat is om geluiden zonder veel ruis te reproduceren. Een hoge score duidt op een lage parasietendruk, een lagere score duidt op een hogere aanwezigheid van parasieten.redmi note 8 pro noise level
De Redmi Note 8 slaagt erin een geluid van een hogere kwaliteit te produceren dan de Redmi Note 7, het komt zelfs zeer dicht in de buurt van de referentie over een heel frequentiebereik.

Concertopname
Het doel van deze test is om de opnamekwaliteit van de telefoon te meten wanneer er veel omgevingsgeluiden zijn. Omdat ik niet elke keer als ik een telefoon test de mogelijkheid heb om naar een concert te gaan, simuleer ik het geluid van een concert in een gesloten omgeving.

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven.
Colorimetrie
redmi note 8 pro screen calibration

Het scherm van de Redmi Note 8 Pro maakte bij de eerste start een goede indruk en deze goede indruk wordt bevestigd met de sonde. Ik krijg een dE van 3.7, het is iets minder goed dan de Redmi Note 7 waarmee ik een 3.1 heb gekregen maar het oog ziet geen kleine verschillen zoals deze. De Redmi Note 8 Pro krijgt een betere score voor wit en dat is waarschijnlijk de reden waarom het de indruk wekt dat het beter is dan de Redmi Note 7. Het is op de green dat het scherm het meest afwijkt van zijn baan maar in gebruik zal je niets waarnemen zonder door een sonde te gaan.


Top 10 - rangschikking van de beste schermen op basis van colorimetrie
1. Xiaomi Mi 10 Lite 5g dE = 0.73
2. Xiaomi Redmi Note 8 dE = 1.2
3. Samsung Galaxy S20 dE = 1.4
4. Xiaomi Mi 9 Lite dE = 1.46
5. Xiaomi Redmi Note 9s dE = 1.47
6. Honor 9x dE = 1.5
7. Poco F2 Pro dE = 1.73
8. Xiaomi Mi Note 10 Lite dE = 1.91
9. Samsung Galaxy S10+ dE = 2.01
10. Xiaomi Mi 9t Pro dE = 2.11

Aantal smartphones in de ranglijst:28
Positie van deze smartphone in de ranglijst:0/28

Let op: het colorimetrische verschil wordt gemeten in dE. Na drie uur zal het menselijk oog een colorimetrisch verschil waarnemen, dus de dE moet het laagst zijn. De tests zijn allemaal uitgevoerd met een colorimetrische sonde.

Helderheid / Contrast
Ik heb een helderheid van 570 cd/m² gemeten terwijl de telefoon werd aangekondigd met 500 cd/m², dus het is een leuke verrassing. Met zo'n helderheid kun je de telefoon in de zon gebruiken.

De Redmi Note 8 Pro biedt een contrast van 1500:1, wat een normale waarde is voor dit type display. Zwart is niet absoluut zwart, alleen Amoled displays kunnen een veel hoger contrast bieden.

Lichtabsorptie/Reflectie
Het scherm van de smartphone reflecteert het licht en maakt er soms een echte spiegel van. Dit spiegeleffect maakt het moeilijker om te lezen.

De onderstaande absorptie-index geeft het percentage van het door het scherm geabsorbeerde licht aan. De leesbaarheid van een scherm is beter wanneer de absorptie-index hoog is.

Telefoon getest:% lichtabsorptie
Samsung Galaxy S10+58
Xiaomi Mi 9T Pro52
Honor 9x65
Redmi Note 9s55
Motorola G8 Power60
Realme 654
Umidigi F248
Poco F2 Pro52
Redmi Note 956
Xiaomi Mi Note 10 Lite53
Samsung Galaxy S2047
Samsung Galaxy A21s53
De geteste telefoons hebben een gemiddelde absorptiegraad van54 %

Biometrie

De Redmi Note 8 Pro kan worden ontgrendeld door een vingerafdruksensor op de achterkant van de telefoon of door gezichtsdetectie. De vingerafdruksensor is kleiner dan normaal en de positie onder de fotosensoren geeft de indruk dat de telefoon een extra fotosensor heeft.

In het algemeen werken beide ontgrendelingsmethoden correct. Ik had echter een probleem met de vingerafdruksensor die werd geactiveerd toen de telefoon in mijn zak zat. De telefoon begint dan een beetje te trillen om een mislukte identificatie aan te geven en na enkele pogingen moet de telefoon worden ontgrendeld met de code.

Besturingssysteem


Bugs

Omdat ik bij de andere Xiaomis onder MIUI geen bugs tegenkwam, had ik gewoon een klein vervelend probleempje met de Xiaomi browser. Als ik een sessie start met Chrome, sommige links bellen de Xiaomi browser, had ik het probleem om toegang te krijgen tot mijn Amazon account. Ik heb geen manier gevonden om het probleem te omzeilen.

Accessoires Redmi Note 8 Pro

Om nog meer te genieten van je ervaring met je smartphone bied ik links naar allerlei accessoires die je misschien handig vindt

Beschermhoes / koffer xiaomi redmi note 8 pro
Screen beschermfolie xiaomi redmi note 8 pro
Geheugenkaart xiaomi redmi note 8 pro
USB-kabel / oplader xiaomi redmi note 8 pro
Koptelefoon xiaomi redmi note 8 pro
Fietsenrek xiaomi redmi note 8 pro

Vergelijk Redmi Note 8 Pro met de anderen

Ik heb voor elke test een score van 1 tot 10 toegekend die de sterke en zwakke punten van een product bepaalt. Ik gebruik 0 voor criteria die (nog) niet zijn getest. Een score van 1 tot 3 duidt op slechte prestaties (en ja, dat is ook zo), een score van 4 tot 6 duidt op gemiddelde prestaties, een score van 7 tot 8 duidt op goede prestaties en een score van 9 en 10 duidt op uitzonderlijke prestaties. .
De score wordt berekend op basis van mijn metingen en als er geen metingen zijn, is het een subjectieve mening op basis van mijn ervaring.

De scores zijn niet statisch, ze veranderen in de loop van de tijd omdat de prestaties van nieuwe producten veranderen en hiermee moet rekening worden gehouden.

Score nog niet beschikbaar
Notice: Undefined index: xiaomi--redmi-note-8-pro in /home/jtalgxnm/www/lwi/functions/fct_transform.php on line 273
Xiaomi Redmi Note 8 Pro
Totale score78
Wereldwijde ranglijst
1. Samsung Galaxy S20 112 / 140
2. Poco F2 Pro 111 / 140
3. Samsung Galaxy S10+ 107 / 140
4. Xiaomi Mi 9t Pro 106 / 140
5. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 101 / 140
6. Xiaomi Mi Note 10 Lite 100.5 / 140
7. Xiaomi Redmi Note 8 Pro 100 / 140
8. Xiaomi Redmi Note 9s 98 / 140
9. Xiaomi Mi 9 Lite 98 / 140
10. Xiaomi Redmi Note 8 97 / 140
11. Xiaomi Redmi Note 7 94 / 140
12. Realme 6 93 / 140
13. Motorola G8 Power 91 / 140
14. Xiaomi Mi A3 89 / 140
15. Honor 9x 88 / 140
16. Xiaomi Redmi Note 9 88 / 140
17. Meizu Note 9 86 / 140
18. Xiaomi Mi 8 Lite 86 / 140
19. Xiaomi Redmi Note 5 85 / 140
20. Umidigi S3 Pro 83 / 140
21. Umidigi F2 82 / 140
22. Samsung Galaxy A21s 82 / 140
23. Poco X3 81.5 / 110
24. Redmi 9c 81 / 140
25. Ulefone Armor 7e 80 / 140
26. Honor 8x 78 / 140
27. Umidigi F1 77 / 140
28. Huawei Y6 2019 74 / 140
29. Redmi 9a 7 / 10

Test / beoordeling conclusie

De Redmi Note 8 Pro is een telefoon die een andere technische richting uitgaat. Hij is uitgerust met een CPU/GPU-combinatie die uniek is in de Redmi-serie en op de markt komt met een ander type sensor. Je zou je je bijna kunnen afvragen of het een Redmi is, omdat het zo anders is dan de Redmi Note 8. Dit verschil heeft een prijs, de Redmi Note 8 Pro wordt bijna 100€ meer verkocht dan de normale versie. Is het prijsverschil gerechtvaardigd? Het hangt af van uw verwachtingen. Het verschil tussen een Redmi Note 7 en een Redmi Note 8 is niet erg groot, het verschil tussen een Redmi Note 8 en een Redmi Note 8 Pro is belangrijker.

De Redmi Note 8 Pro is krachtiger en je kunt hem voelen wanneer je hem gebruikt. De schermen scrollen sneller, de telefoon reageert over het algemeen sneller. Het is in staat om 64 miljoen pixelfoto's te maken en een scherpe verwerking toe te passen zonder te vertragen. Het scherm is groter, de levensduur van de batterij is beter. Redmi Note 8 Pro presteert daarom op verschillende gebieden beter dan Redmi Note 8, maar dit betekent niet dat Redmi Note 8 niet goed is, integendeel, maar als je veeleisender bent, is de Pro-versie voor jou.

De Redmi reeks had deze prijsklasse nog niet aangevallen, maar de weddenschap is vrij succesvol. Ja, de telefoon is de duurste Redmi, maar het is ook de beste.


Sterktes
[+] Totale prestaties
[+] Prestaties downloaden wifi
[+] Levensduur van de batterij
[+] Scherpte van foto's bij goed licht


Zwaktes
[-] MIUI parameters worden te ingewikkeld.
[-] Noodzaak om de belichting te verhogen om alle details van een foto te krijgen wanneer het licht niet goed is.
[-] Gedwongen gebruik van Xiaomi's browser in sommige gevallen


Alternatieven voor dit product

Opmerkingen

Discussieer mee / Stel je vragen

Je reactie wordt na validatie gepubliceerd. Ik reageer in mijn vrije tijd op meer dan 1500 reacties per jaar, dus ik kan niet altijd even snel reageren. Je e-mailadres is niet publiekelijk zichtbaar en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.









Ontvang een e-mail wanneer er een reactie is gepubliceerd