Xiaomi is gewend geraakt aan het kietelen van grote fabrikanten als Apple of Samsung door het aanbieden van high-performance smartphones tegen een veel lagere prijs. Met de lancering van de Redmi Note 8 Pro biedt Xiaomi high-end smartphonefuncties voor een mid-range prijs. Als deze telefoon zijn beloften nakomt, zal het een ravage aanrichten.
Website van de fabrikant:
Mi.com

Mijn test, uw vragen

Hoe verschillen mijn testen van andere op het web?
- Ik koop de apparaten meestal met mijn geld, de prijs is net zo belangrijk als het voor jou is!
- Ik bewaar de apparaten minstens een paar weken (soms meer) om te zien wat ze waard zijn in reële omstandigheden.
- Ik beantwoord (indien mogelijk) vragen om je te helpen beslissen voordat je ze koopt
- Mijn blog is beschikbaar in 6 talen: Frans, Nederlands, Engels, Duits, Spaans en Italiaans.
- Ik leef niet van mijn blog, niemand betaalt me om deze tests te doen, ik ben volledig onafhankelijk.
- Mijn pagina's zitten niet vol met advertenties
- Mijn pagina's zitten niet vol met advertenties
.
Andere tests:
Honor 9x test / review
Samsung Galaxy A70 test / review / beoordeling
Xiaomi Mi 9T Pro test / review en prijs
Xiaomi Mi 9 Lite test, beoordeling en prijs - 2 Commentaar(en)
Xiaomi Redmi Note 8 Pro test / review en prijs
Xiaomi Redmi Note 8 test, review en prijs
Huawei Y6 2019 test, beoordeling en prijs
Xiaomi Mi A3 test, review en prijs - 9 Commentaar(en)
Samsung Galaxy S10 + : objectieve test, review en prijs
Meizu Note 9 test review en prijs

Prijs Redmi Note 8 Pro

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Redmi Note 8 Pro van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.


De onderstaande links zijn reclamelinks die mij in staat stellen om het geteste materiaal in volledige neutraliteit te kopen. Als je het werk op deze blog leuk vindt, kun je me ondersteunen door via deze links te kopen. Het kost u absoluut niets, je profiteert altijd van de beste prijzen.
164.821 EUR - (2020-02-17 02:48) Global ROM Original Xiaomi Redmi Note 8 pro 64GB 6 - (Aliexpress - CN)
164.821 EUR - (2020-02-17 03:36) Global ROM Original Xiaomi Redmi Note 8 pro 64GB 6 - (Aliexpress - CN)
164.821 EUR - (2020-02-17 00:16) Global ROM Original Xiaomi Redmi Note 8 pro 6GB 64 - (Aliexpress - CN)
164.823 EUR - (2020-02-17 06:35) Global ROM Original Xiaomi Redmi Note 8 pro 64GB 6 - (Aliexpress - CN)
164.955 EUR - (2020-02-16 16:43) Global ROM Original Xiaomi Redmi Note 8 pro 6GB 64 - (Aliexpress - CN)
199.76 EUR - (2020-02-17 03:47) Xiaomi Smartphone Redmi Note 8 Pro 64Go Bleu - (Amazon France - FR)
199.99 EUR - (2020-02-17 04:08) Smartphone Xiaomi Redmi Note 8 Pro 64Go Global Ver - (Cdiscount - FR)
208.485 EUR - (2020-02-17 02:27) Xiaomi Redmi Note 8 Pro 6.53 Inch 6GB 64GB Gray - (DH Gate - CN)
208.485 EUR - (2020-02-17 03:30) Xiaomi Redmi Note 8 Pro 6.53 Inch 6GB 64GB Green - (DH Gate - CN)
208.485 EUR - (2020-02-17 02:27) Xiaomi Redmi Note 8 Pro 6.53 Inch 6GB 64GB Green - (DH Gate - CN)
208.488 EUR - (2020-02-17 06:08) Xiaomi Redmi Note 8 Pro 6.53 Inch 6GB 64GB Gray - (DH Gate - CN)
208.488 EUR - (2020-02-17 06:33) Xiaomi Redmi Note 8 Pro 6.53 Inch 6GB 64GB Green - (Geekbuying.com - CN)
208.488 EUR - (2020-02-17 06:22) Xiaomi Redmi Note 8 Pro 6.53 Inch 6GB 64GB Green - (DH Gate - CN)
208.488 EUR - (2020-02-17 06:32) Xiaomi Redmi Note 8 Pro 6.53 Inch 6GB 64GB Green - (Geekbuying.com - CN)
208.488 EUR - (2020-02-17 06:32) Xiaomi Redmi Note 8 Pro 6.53 Inch 6GB 64GB Gray - (MobileShop.eu - EU)
208.488 EUR - (2020-02-17 06:33) Xiaomi Redmi Note 8 Pro 6.53 Inch 6GB 64GB Gray - (Banggood - CN)
Prijsalert: Ik heb een tool ontwikkeld waarmee ik de beste prijzen kan vinden en ik stel het u voor zodat u er ook van kunt genieten.

Stuur mij een alert naar Ontbrekend e-mailadres IncorrectMail wanneer de prijs onder deze waarde daalt EUR Stel een prijslimiet in Uw prijslimiet is niet correct

Uw e-mailadres wordt nooit gebruikt voor iets anders dan deze alert.



Tijdslijn


30/09/19 Aankoop van de Redmi Note 8 Pro op Gearbest (in voorverkoop)
07/10/19 Gearbest informeert mij dat het artikel niet meer beschikbaar is en annuleert mijn bestelling.
08/10/19 Bestelling Redmi Note 8 Pro op Amazon
10/10/19 De Redmi is aangekomen, uitpakken

Waarom deze telefoon?


De Redmi hebben altijd een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding kunnen bieden, maar ik had nog nooit een Pro-versie gekocht omdat ze meestal gereserveerd waren voor de Indiase markt en niet alle Europese frequenties bestreken.
Met de Redmi Note 8 Pro heeft Xiaomi besloten om de regels te wijzigen door de Pro-versie open te stellen voor de rest van de wereld. De Pro versie heeft een groter scherm, een krachtigere processor en GPU, een 64 miljoen pixelcamera, een 4500 mAh batterij,.... Op papier is deze nieuwe Redmi een moordenaar en kan hij zelfs andere Xiaomi modellen in de schaduw stellen.

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.

Uitpakken

Xiaomi Redmi Note 8 Pro
Lengte (mm)161.3159.2
Breedte (mm)76.475.2
Dikte (mm)8.88.1
Gewicht (g)199186
Jackyesyes
USB typeType CType C
USB norme2.02.0
Infraroodyesyes



Elke Xiaomi/Redmi die ik tot nu toe heb gekocht was verpakt in een andere doos. Deze keer is de doos wit en is het toestel zichtbaar op de doos. Het maakt niet veel uit, maar het geeft de indruk van een merk dat nog steeds op zoek is naar een visuele identiteit.
De doos bevat de gebruikelijke accessoires (lader, koptelefoon, handleidingen,....), niets bijzonders, dat is wat je vandaag de dag van een smartphone mag verwachten.



Eerste configuratie


De configuratie van de Redmi Note 8 pro is zeer vergelijkbaar met wat er op dit type smartphone te vinden is. De overdracht van applicaties is vrij snel, want waar ik uren moest wachten met een Huawei Y6, werd alles in minder dan een uur overgedragen met de Redmi (applicaties, berichten, wachtwoorden, ...). Xiaomi heeft enkele schermen toegevoegd aan de oorspronkelijke configuratie, het is nu mogelijk om andere e-mailaccounts vanaf het begin te configureren, het is ook mogelijk om de lettergrootte te veranderen en een thema te kiezen. Afgezien van deze nieuwe schermen is de configuratie strikt dezelfde als op de andere telefoons van het merk.

Ik heb een screenshot toegevoegd met alle applicaties die door Xiaomi zijn geïnstalleerd. Sommige applicaties zijn nutteloos zoals de browser, maar sommige zijn erg handig zoals de afstandsbediening, de screen recorder of de radiotoepassing.

Afwerking




De Redmi Note 8 Pro wordt op de markt gebracht in een prijsklasse waarbij de afwerking vergelijkbaar is met wat er op duurdere telefoons te vinden is. Dit is een beetje het geval met deze Redmi. De telefoon heeft een goede algemene afwerking ondanks het gebruik van plastic materialen. Het gebruikte materiaal is aangenaam om aan te raken en de coating zinkt niet wanneer deze wordt ingedrukt.

De Redmi Note 8 Pro is vrij groot en is daarom iets zwaarder dan het gemiddelde van 199 gram. Als je kleine handen hebt, kun je hem niet met één hand gebruiken. De telefoon heeft ook een coating die IP52 bescherming biedt tegen vocht en stof. Dit laat je niet toe om in een zwembad te duiken, maar het zou de telefoon moeten beschermen tegen spatten.

De Redmi Note 8 Pro biedt geen enkele designrevolutie, maar het is hetzelfde met de andere merken. De wereld van smartphones heeft een zekere maturiteit bereikt en het wordt steeds moeilijker om ze te onderscheiden. Het enige nieuwe kenmerk van deze Redmi is de positie van de fotosensoren aan de achterzijde.


Top

Bovenaan de Redmi Note 8 Pro vind je een infraroodpoort en een luidspreker tussen de camera aan de voorkant en de rand van de camera. Deze luidspreker is breed genoeg om het geluid goed door te laten gaan. Dit formaat is vrij gebruikelijk op telefoons met inkeping vandaag de dag, Xiaomi/Redmi valt op met de aanwezigheid van een infraroodpoort die het mogelijk maakt om je apparaat om te zetten in een universele afstandsbediening. Xiaomi heeft de standaard Xiaomi Remote applicatie op het apparaat geïnstalleerd, zodat je de infraroodpoort kunt gebruiken zonder dat je door een andere applicatie hoeft te gaan.

Onderaan

Onder het apparaat vind je een Jack poort om je headset aan te sluiten, een USB-C poort en een mono speaker. Ook deze configuratie is vrij klassiek, soms vind je de Jack poort bovenaan, soms onderaan, maar alle telefoons zien er hetzelfde uit.

Zijden

Aan de linkerkant vind je de SIM-lade die plaats biedt aan 2 SIM-kaarten of een SIM-kaart en een geheugenkaart. Aan de andere kant vind je de gebruikelijke knoppen om het volume te verhogen/verlagen of de smartphone uit te schakelen. Zoals je op de foto's kunt zien, geven de afwerkingen de indruk dat de telefoon van metaal is, dit is niet het geval, maar het laat alleen zien dat de afwerking van de Redmi Note 8 pro echt goed is.

Rug

De achterkant van de telefoon reflecteert het licht op een elegante manier en geeft net als de contouren een meer metallic uitstraling. Aan de bovenkant van de achterkant zijn er 3 fotosensoren in verticale positie in het midden van de telefoon. Dit is de eerste keer dat ik deze configuratie met een Xiaomi heb gezien. Ik denk dat dit een zeer goede zaak is omdat de sensoren die aan de zijkant zijn geplaatst de neiging hebben om last te hebben van een parallax probleem en als ik de groothoek gebruik, zie ik soms mijn vingers op de foto verschijnen. Dit is niet het geval voor de Redmi Note 8 Pro, deze positionering is voor mij een van de beste op dit moment.
De vingerafdruksensor is onder de fotosensoren geplaatst, het geeft de indruk van een vierde sensor. De positionering is ongebruikelijk, maar ik verkies deze positionering boven smartphones met een vingerafdruklezer op het scherm, ik vind het veel natuurlijker.

Scherm

Het scherm is enorm, 6,53 inch is een van de grootste schermen die ik ooit getest heb en beslaat 84% van het oppervlak. Op het eerste gezicht is de colorimetrie goed, maar ik zal het later testen met een sonde. De rand rond het scherm is vrij dun, het is gewoon iets dikker aan de onderkant, maar dit is op de meeste telefoons ook het geval.

Netwerk/Radioprestatie

Xiaomi Redmi Note 8 Pro
3G frequentiesB1, B2, B4, B5, B8B1,B2,B4,B5,B6
4G frequentiesB1, B2, B3, B4, B5, B7, B8, B20, B28, B38, B40B1,B2,B3,B4,B5,B7,B8,B20,B38,B40
5G frequenties//
//
GPSA-GPS, Beidou, Galileo, GLONASS, GPSA-GPS, Beidou, Galileo, GLONASS, GPS
Wifi802.11a, 802.11ac, 802.11b, 802.11g, 802.11n, 802.11n 5GHz802.11a, 802.11ac, 802.11b, 802.11g, 802.11n, 802.11n 5GHz
BluetoothBluetooth 5.0 LEBluetooth 5.0 LE
SAR (hoofd)0.9970.591
SAR (lichaam)1.4661.274
VoLTEyesyes
Wifi gesprekken/yes
NFCyesno


3G/4G ondersteuning


Redmi Note 8 Pro dekt het overgrote deel van de frequenties die in Europa worden gebruikt, en zelfs de B28 (gebruikt door Free in Frankrijk bijvoorbeeld).

3G frequenties:
B1, B2, B4, B5, B8
4G frequenties:
B1, B2, B3, B4, B5, B7, B8, B20, B28, B38, B40
Signaal 4G
De capaciteit om het netwerk correct op te pikken is een essentieel element voor een telefoon, maar het wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te pikken te meten, voer ik een groot aantal metingen uit op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. Deze metingen worden dus onder reële omstandigheden uitgevoerd en niet in een laboratorium, ze zijn niet wetenschappelijk maar geven een goede indicatie van de prestaties.
Om de netwerkprestaties te meten, verzamel ik de signaalsterkte in dBm van elke cel tijdens mijn reizen. Alle metingen worden onder dezelfde omstandigheden uitgevoerd om de resultaten over meerdere telefoons te kunnen vergelijken. De sterkte van het signaal dat door een telefoon wordt verkregen geeft een indicatie van zijn vermogen om het netwerk goed te ontvangen. Het eindresultaat geef je een onwetenschappelijke indicatie van de ontvangstkwaliteit van elke telefoon. Deze resultaten kunnen verschillend zijn op een ander netwerk of onder andere omstandigheden. Om de signaalwaarde volledig te begrijpen, geeft een signaal van -95 dBm een gemiddelde ontvangst aan, terwijl een signaal van -60 dBm een zeer goed signaal aangeeft.

Umidigi F1
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -96.79 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 298

Xiaomi Mi 8 Lite
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -94.89 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 403

Xiaomi Redmi Note 5
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -91.45 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 528

Umidigi S3 Pro
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.13 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1200

Samsung Galaxy S10+
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.96 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1445

Redmi Note 7
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.01 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1430

Redmi Note 8
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.06 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 879

Xiaomi Mi A3
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -95.95 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1199

Huawei Y6 2019
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -95.60 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1586

Redmi Note 8 Pro
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -95.92 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1599

Xiaomi Mi 9 Lite
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -93.61 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1900

Xiaomi Mi 9T Pro
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -88.84 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1600

Meizu Note 9
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -96.68 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 937

Samsung Galaxy A70
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -94.511 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1975

Vergelijking Redmi Note 8 Pro met een ander toestel

Onderstaande grafiek toont de vergelijking tussen de twee toestellen. Het beste toestel zou het grootste aantal metingen dicht bij het centrum moeten hebben. De vergelijking wordt alleen gemaakt op de cellen die beide apparaten gemeen hebben. De metingen werden onder dezelfde omstandigheden uitgevoerd.

Telefoon 1:
Redmi Note 7
Telefoon 2:
Redmi Note 8 Pro
Evaluatie van de prestaties:


Met elke nieuwe telefoon slaag ik erin om wat meer gegevens te verzamelen, deze keer heb ik 1599 metingen gedaan, ik weet niet of ik het beter zal kunnen doen voor de volgende telefoons. De Redmi Note 8 Pro krijgt een gemiddeld signaal van -95.92 dBm, het is een beetje boven het gemiddelde van de telefoons die ik heb getest. Het is iets hoger dan de Redmi Note 7 die een gemiddeld signaal van -96.02 dBm krijgt. Het is nog steeds de goede oude Xiaomi Redmi Note 5 die het beste scoort, maar de meting is gedaan voor de correctie op het emissieniveau, het is waarschijnlijk dat de Xiaomi Redmi Note 5 weer terug is op het gemiddelde met de anderen.

Aantal metingen:
1599
Gemiddelde signaal:
-95.922
Download / mobiel
Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.
80 Mbps
50 Mbps
Evaluatie van de prestaties:
De Redmi Note 8 Pro is niet de snelste telefoon, maar biedt nog steeds een zeer comfortabele downloadsnelheid waarmee je zonder problemen kunt streamen of downloaden.
Wifi-signaal
Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.

Signaalsterkte bij router:
-19 dBm
Signaalsterkte op afstand van router:
-72 dBm

Evaluatie van de prestaties:
Met een signaal van -19 dBm in de buurt van de router krijg ik gewoon de beste score die ik ooit met een telefoon heb behaald. De Redmi Note 8 Pro pikt daarom het wifi-signaal zeer goed op in de buurt van de router. Op een afstand echter, het behoort tot het gemiddelde.

Download / Wifi
Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.
Xiaomi Redmi Note 8 Pro
Radio capaciteit/-97.01
319250
/40
-72-70


Max upload snelheid:
21 Mbps
Max download snelheid:
319 Mbps

Evaluatie van de prestaties:
De signaaltest gaf aan dat de telefoon het netwerk goed oppakte en dit wordt bevestigd met zijn downloadsnelheid waar ik bijna 320 Mbps kreeg, het is gewoon een van de beste scores die ik kreeg, de Redmi Note 8 Pro biedt een prestatie die gelijkwaardig is aan de Samsung Galaxy s10+ die ik op hetzelfde moment onder dezelfde omstandigheden heb getest.


GPS-signaal
Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en maak ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert de GPS het signaal om aan de weg te blijven hangen niet kunstmatig, het heeft geen markeringen, zodat je de werkelijke positie kunt zien.

De Redmi Note 8 Pro levert goede GPS-prestaties. De positionering blijft stabiel op ongeveer 2 meter (max) van de werkelijke positie met soms een grotere afwijking, maar geen signaalverlies. Telefoons uitgerust met Mediatek-chips presteren vaak beter dan andere telefoons en dit lijkt het geval te zijn met de Redmi Note 8 Pro.
Ik heb de snelheid van het GPS netwerk (fix) en het niveau van de nauwkeurigheid getest, we kunnen op de volgende video zien dat de fix zeer snel gebeurt en dat de nauwkeurigheid snel afneemt tot 2 meter om op dit niveau te blijven. Ik heb tegelijkertijd een Samsung getest en het nauwkeurigheidsniveau schommelt nog steeds tussen de 4 en 8 meter.


Batterijduur

Xiaomi Redmi Note 8 Pro
Capaciteit45004000
Snel ladenyesyes
Max laden W1818


De Redmi Note 8 Pro is uitgerust met een 4500 mAh batterij, dit is de eerste keer dat ik bij Xiaomi een batterij van dit type heb gevonden. Waar de Redmi Note 7 mij in staat stelde om 2 tot 3 dagen mee te gaan voordat ik de batterij moest opladen, stelt de Redmi Note 8 Pro mij in staat om de 3-daagse markering te overschrijden.

CPU / GPU Prestatie

Xiaomi Redmi Note 8 Pro
CPUMediaTek Helio G90TQualcomm Snapdragon 660
GPUArm Mali-G76 3EEMC4 800MHzAdreno 512
RAM geheugen6 - 8Gb3 - 6 Gb
Opslagcapaciteit64 - 128 Gb32 - 128 Gb
Max memory card/Max 256 Gb


CPU/GPU type
De Redmi Note 8 pro is uitgerust met een Mediatek G90T processor, dit is de eerste keer dat ik een Mediatek in een Xiaomi heb getest, we vinden dit type CPU op andere merken zoals Huawei of Umidigi. De Xiaomi G90T is de krachtigste Mediatek die ik ooit getest heb. Op GPU-niveau vinden we een Mali G76, het is ook ongebruikelijk voor een Xiaomi/Redmi, deze GPU wordt ook gebruikt door de Huawei P30, dus het is een GPU die zeer goede prestaties biedt en het is heel verrassend om hem in deze prijsklasse te vinden.

Benchmark 3DMark
Met 3D-markering wordt de goede prestatie van de Redmi Note 8 Pro bevestigd, ik krijg een score die hoger is dan 2000 en in deze prijsklasse heb ik nog geen beter presterende telefoon getest.


Benchmark Antutu
Xiaomi Redmi Note 8 Pro
Antutu - globaal223193143242
Antutu - CPU8354866553
Antutu - GPU6947330755
Antutu - UX5567838930
Antutu - MEM144947004
3DMark - OpenGL23721354
3DMark - Vulkan24431299


Ik kreeg een score van 223.000 punten op Antutu, het is een manier boven de Redmi Note 7 en het is ook beter dan een mid-range telefoon die ik tot nu toe heb getest. De Redmi Note 8 Pro is zeker de krachtigste telefoon in het 200-250€ bereik. Met zo'n score zal Redmi Note 8 Pro je in staat stellen om zonder problemen de meest veeleisende games te spelen. Ik had ook geen probleem met oververhitting.


Gaming
Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.
Met meer dan 200.000 punten op Antutu biedt de Redmi Note 8 Pro een zeer goede prestatie in het spel. PUBG kan worden afgespeeld met het maximale niveau van detail. De ervaring is perfect vloeiend, verre objecten zoals gebouwen op de grond tijdens de vlucht zijn perfect zichtbaar.



Foto camera test

Xiaomi Redmi Note 8 Pro
Resolutie - vooraan2012
Sensor - voorzijde/Omnivision OV13855
Resolutie - achterkant6448
Sensor - achterkantSamsung Bright GW1Samsung S5KGM1
Video resolutie2160p4k
5.43mm/
1.66mm/
5.43mm/


Standaard app
De standaard fotoapplicatie van Xiaomi is zoals gewoonlijk vrij goed ontworpen, deze nieuwe versie heeft een aantal nieuwe functies in vergelijking met de Redmi Note 7. In plaats van in te gaan op de details van elk menu, heb ik het scherm opgenomen en heb ik de verschillende mogelijkheden doorgenomen. U vindt natuurlijk de gebruikelijke functies van dit soort toepassingen, maar Xiaomi heeft de mogelijkheid om foto's te nemen in 9:16, 3:4 of 1:1 toegevoegd. In het hoofdmenu is ook een macro mode toegevoegd.

Over het geheel genomen gedraagt de applicatie zich net als die in Redmi Note 7. Je kunt schakelen van een ultra-groothoek op 1.66mm naar een zoom op 5.43mm, het verschil is aanzienlijk en biedt een zekere veelzijdigheid aan de Redmi.


Hardware
De Redmi Note 8 Pro is de eerste telefoon die wordt uitgebracht met de 64 miljoen pixelsensor van Samsung (Samsung Bright GW1). Het pixeltelling argument is uiteraard een marketing argument maar ik zou toch een kleine nuance voor deze telefoon meenemen. 64 miljoen pixels op een telefoon is natuurlijk te veel, tenzij de telefoon in staat is om een scherp beeld te produceren zodat het vergroot kan worden als een optische zoom. Dit is de belofte van deze sensor, je kunt foto's maken in 64 miljoen pixels en inzoomen op het beeld alsof je inzoomt met een echte zoom.

Foto kwaliteit


Foto test / studio

Voor het eerst in de studio heb ik foto's gemaakt in de volgende modi:
- normale foto en standaardzoom
- normale en ultra-groothoekfoto en ultra-groothoekfoto
- normale foto met 2x zoom
- normale foto met HDR ingeschakeld
- normale foto met AI ingeschakeld
- macromodus (het beeld is donkerder)
- 64 miljoen pixelmodus 64 miljoen pixels
De volgende beelden worden gemaakt in de normale modus met de verschillende beschikbare formaten (9:16, 3:4, 1:1, 1:1,....)

Zoals vaak het geval is, merk ik een gebrek aan helderheid, de meeste telefoons die ik heb getest hebben hetzelfde probleem in de studio. Dit tekort is over het algemeen niet zichtbaar op foto's buitenshuis. Het diafragma was open op f/1,89 voor deze fotosessie, dus de scherptediepte is zeer beperkt, maar het is voldoende om te zorgen voor een mooi scherptegebied. Het beeld is zeer nauwkeurig, de details van de politieauto zijn zeer goed weergegeven. Deze scherpte moet het mogelijk maken om in het beeld in te zoomen zonder al te veel kwaliteit te verliezen. De kleurweergave is ook goed omdat het blauw van de auto op de meeste telefoons meestal te bleek is. Dit eerste bezoek aan de studio is daarom bemoedigend voor de toekomst.


Foto test / zon
Als ik in de herfst een telefoon test, moet ik soms enkele dagen wachten voordat ik in goede omstandigheden foto's kan maken. De volgende serie foto's zijn genomen in Berck-Sur-Mer in Noord-Frankrijk. Het licht was niet perfect, maar ik heb gebruik gemaakt van wat zonnestralen om wat foto's te maken.

Eerste voorbeeld - ƒ/2.2 1/3030 1.66 mm 1.66 mm 110 ISO

De Redmi Note 8 Pro heeft een ultra-groothoek van 1,66mm, wat nog beter is dan de Samsung Galaxy S10+ die 1,8mm biedt. De plaatsing van de sensor in het midden van de smartphone in plaats van aan de zijkanten is een goede zaak, want met een dergelijke hoek, kan je je vingers op de foto's zien. Ik heb veel foto's gemaakt met de Samsung waar ik later merkte dat een van mijn vingers zichtbaar was op de foto. Met de Redmi Note 8 Pro gebeurt dit veel minder vaak.

De foto die met de ultra groothoek sensor is genomen is zeer goed gedetailleerd, de scherpte is zeer goed in het midden en verslechtert een beetje aan de zijkanten. Bij zo'n hoek vinden we onvermijdelijk vervormingen, die minder zichtbaar zijn op landschapsfoto's als deze, maar als je foto's maakt van objecten in je buurt, zul je een vervorming opmerken die soms heel belangrijk is. Vermijd het maken van portretten onder grote hoeken, omdat gezichten vervormd kunnen zijn (dit is ook het geval op een normale camera).

De lucht werd telefonisch verwerkt omdat de wolken in werkelijkheid minder helder waren dan op de foto. Bij smartphones bestaat altijd het risico dat de verwerking die op een foto wordt toegepast niet goed is, maar in dit geval is het resultaat goed.

De kleuren zijn goed, ook al zijn ze niet helemaal correct. De telefoon had de belichting met een inkeping kunnen verhogen om een lichtere en blauwere oceaan te krijgen, maar over het algemeen is de behandeling van de foto goed.

Tweede voorbeeld: ƒ/1,89 1/2198 5,43 mm 5,43 mm 100 ISO.

Deze keer heb ik de hoofdsensor van Samsung gebruikt in 64 miljoen pixels. Deze sensor is de eerste die 64 miljoen pixels vastlegt. Waarschijnlijk heb je op andere sites gelezen dat 64 miljoen pixels op een telefoon nutteloos is. Daar ben ik het mee eens, maar ik wil graag een kleine nuance aanbrengen. Xiaomi past scherpteverwerking toe op foto's genomen in 64 miljoen pixels, scherpte is soms zelfs een beetje geforceerd. Waarom? Door de scherpte te verhogen, kun je inzoomen op de foto's zonder al te veel detail te verliezen. Hier worden de 64 miljoen pixels interessant omdat je de mogelijkheid hebt om een grote foto te maken en de illusie van een optische zoom te creëren door een deel van de foto te isoleren.

Wat is het resultaat? Voordat ik mijn foto's naar een computer overzette, had ik al gemerkt dat de scherpte bijzonder hoog was en dit werd ook gecontroleerd op een groot scherm.
Dit is een 100% vergroting:


Dit is een vergroting van 300%:


De 300% vergroting verliest kwaliteit en dat is normaal omdat ik het beeld drie keer zo groot heb vergroot. Deze vergroting maakt het echter mogelijk om de scherpte te zien die Redmi Note 8 Pro voorstelt. Je kunt heel duidelijk de textuur van de banden van de tractor zien, je kunt heel duidelijk zand op het rechterwiel zien en je kunt ook zien dat de man naast de tractor een bril draagt. Voor een telefoon in deze prijsklasse is het resultaat echt goed.

Naast de scherpte, als je de hele foto vergelijkt met de foto die je met de ultra groothoeksensor hebt genomen, zul je ook merken dat de kleuren correcter zijn. De foto die met de ultra groothoeksensor is genomen is geler dan met de hoofdsensor.
Derde voorbeeld: ƒ/1,89 1/2198 5,43 mm 100 ISO.

De EXIF op de foto laat zien dat de sensor dezelfde is als de hoofdsensor, dus er is geen optische zoom. De Redmi Note 8 Pro maakt een 64 miljoen pixel foto en isoleert een deel ervan om de indruk te wekken dat er wordt ingezoomd. In theorie leidt dit soort techniek tot een verslechtering van de kwaliteit, maar dit is niet te zien als het licht goed is. Wat ik hierboven heb uitgelegd met de 64 miljoen pixels geldt ook hier. De telefoon maakt een foto in volledige resolutie door deze aan te scherpen en isoleert vervolgens een deel van de foto in 16 of 12 miljoen pixels om de illusie van een optische zoom te wekken.
Vierde voorbeeld: ƒ/1,79 1/2395 64,74 mm 64,74 mm 125 ISO (nachtmodus)

De nachtmodus werkt als HDR, maar met een agressievere behandeling. Op klaarlichte dag, wanneer de omstandigheden niet ideaal zijn, kan de nachtmodus soms goede resultaten geven, maar soms is het tegenovergestelde het geval. In dit beeld laat de nachtmodus details zien die een normaal beeld niet kan detailleren, maar het beeld is over het algemeen donkerder en digitale ruis verschijnt terwijl de EXIF 125 ISO aangeeft.

Foto test / bewolkt

De foto's onder bewolkte hemel werden genomen in slechte omstandigheden, het weer was grillig, soms regende het, soms was er een zonnestraal die de wolken doorboorde en de foto's werden in de late namiddag genomen. Ik ben niet op zoek naar een excuus om slechte foto's uit te leggen, maar het maakt de test juist interessanter.
Op deze eerste foto is het verschil in belichting tussen de lucht en het gebouw erg belangrijk, ik heb geen enkele verbetering van de camera gebruikt. De foto is globaal gezien te donker, maar het is waarschijnlijk een verwerkingskeuze omdat het je toelaat om zoveel mogelijk details vast te leggen. Als je bijvoorbeeld goed kijkt naar de foto rond de pannen, zul je merken dat het dak vol details zit en ondanks de indruk van overbelichting van de lucht, zijn er ook veel details aanwezig. Eens kijken hoe het eruit ziet als ik het beeld direct vanaf de camera verbeter:



Ik heb de blootstelling en de verzadiging verhoogd. Dit soort manipulatie kan een destructief effect hebben op de foto, maar hier zien we het tegendeel, de behandeling onthult details die niet zichtbaar waren op de originele foto. De sensor registreert veel details, wat waarschijnlijk een van de eerste voordelen is van een 64 miljoen pixelsensor. Misschien vind je het jammer om niet vanaf het begin een goede foto te zien, maar als het verschil in helderheid groot is, is geen enkel apparaat in staat om zonder enige vorm van manipulatie te reproduceren wat het oog ziet. Dit soort problemen wordt opgelost door verschillende belichtingen te combineren (HDR, beschikbaar in de applicatie) of door een neutrale foto te maken (zoals in dit voorbeeld) en vervolgens wijzigingen aan te brengen.

In de volgende serie heb ik op dezelfde plaats een foto gemaakt met verschillende instellingen in de applicatie, ik heb niets aan de foto's veranderd.


De foto met de blauwe lucht is een HDR-foto, we zien hier al het nut van het combineren van meerdere foto's voor een bevredigend resultaat. HDR is niet al te agressief en je kunt het heel goed zijn werk laten doen zodra het licht valt. De nachtmodus laat toe om een gelijkaardig resultaat te bekomen maar daartegenover staat dat de behandeling veel agressiever is en de foto onrealistischer wordt. Om uw foto's in deze omstandigheden succesvol te maken, adviseer ik u om HDR te gebruiken.

Test foto / nacht


Redmi Note 8 Pro heeft een nachtmodus in de standaardtoepassing. Deze nachtmodus was al aanwezig op de Redmi Note 7 en leverde uitstekende foto's op. De nachtmodus neemt verschillende foto's en combineert deze om een mooier beeld te creëren. De foto boven deze paragraaf is genomen in de nachtmodus, ik heb andere foto's gemaakt in de normale modus, waarbij ik elke keer op de foto aangaf welke modus werd gebruikt. Alle nachtopnamen zijn uit de vrije hand gemaakt.

Dit is een foto gemaakt met de normale fotomodus:

EXIF: f/1,89 1/20 5,43 mm 5,43 mm 1634 ISO

Wat zijn de verschillen?
In de normale modus is het beeld donkerder, je kunt de digitale ruis vrij duidelijk zien en de halo's rond de spots zijn volledig verbrand. Ondanks deze paar defecten is het beeld vrij correct, de hoofdsensor doet het 's nachts heel goed. Als je de foto in de nachtmodus bekijkt, zal je waarschijnlijk merken dat de foto over het algemeen beter verlicht is, er is nog wat ruis, maar de software heeft een smoothing toegepast (goed zichtbaar aan de hemel), de halo's rond de lichten zijn veel helderder. Dus de foto is over het algemeen beter, ik vind het gewoon een beetje jammer dat de kleuring iets te heet is.
En met de ultra groothoeksensor?

EXIF: ƒ/2,2 1/20 1,66 mm 1,66 mm 1658 ISO
Het resultaat is hier duidelijk slechter dan bij de 5.43mm sensor, het beeld is over het geheel genomen donkerder, het is luidruchtig luidruchtig en er is een echt verlies aan kleurinformatie.
Ik zal waarschijnlijk later nog foto's aan deze serie toevoegen, maar wat ik op dit moment kan zeggen is dat de Redmi Note 8 Pro een goede nachtopnameprestatie levert voor statische scènes. Met een 1/20 sluiter in automatische modus kun je niet verwachten dat je beweging opneemt zonder een wazig gebied te krijgen, maar dat is heel normaal voor dit type camera. We mogen niet vergeten dat de Redmi Note 8 Pro tussen de 200 en 250€ op de markt werd gebracht, hij ziet er inferieur uit aan een Samsung Galaxy S10+ die drie keer deze prijs kost maar niet drie keer minder goed is.

Videokwaliteit


Stabilisatie
Voor elk van mijn tests begin ik met een video die onder dezelfde omstandigheden is gemaakt om de kwaliteit en de stabilisatie met de andere toestellen te kunnen vergelijken.
In de prijsklasse van de Redmi Note 8 pro is videostabilisatie over het algemeen niet erg goed, maar ik was positief verrast door deze smartphone. Waar de Redmi Note 7 een lichte stabilisatie bood, biedt de Redmi Note 8 Pro een veel meer veronderstelde stabilisatie. We voelen de trillingen van het lopen niet eens meer, ook al heb ik een zware stap en de grond was niet altijd vlak.


Video normale condities
De Redmi Note 8 Pro stel je in staat om video's te produceren in 4k, maar om deze video's vloeiend te laten zijn, moet de telefoon krachtig genoeg zijn. Ik heb de volgende video gemaakt op een bewolkte dag waar er grote verschillen in helderheid zijn, dit maakt het mogelijk om te zien of de telefoon zich snel aanpast.



De scherpte van de 4k video is ondanks de slechte lichtomstandigheden erg goed, er is geen digitale ruis en de sensor past zich vrij snel aan aan veranderingen in helderheid. Het is heel duidelijk dat de telefoon constant de verdeling tussen lichte en donkere gebieden berekent, de veranderingen in het diafragma zijn zichtbaar. Over het geheel genomen doet de Redmi Note 8 Pro het zeer goed.

Slow motion 960fps
De Redmi Note 8 Pro heeft een 960 fps slow motion videomodus, wat betekent dat het elke seconde 960 frames opneemt waar een normale video 25 fps opneemt. Wat is het nut? Door zoveel frames in één seconde vast te leggen, kan je zelfs de kleinste beweging, zoals het flapperen van een insectenvleugel, vastleggen. Deze slow-motion videomodus zou dus in theorie de deur moeten openen naar vele mogelijkheden. Zoals gesuggereerd door een van mijn bezoekers, heb ik een stopwatch gefilmd in slow motion modus om te zien of de telefoon echt in staat was om 960 frames per seconde op te nemen. Helaas is dit niet het geval, want als de telefoon zoveel beelden kon opnemen, kon je elke honderdste van een seconde op de stopwatch zien.

Naast het niet vastleggen van alle 960 beelden per seconde, is het niet mogelijk om meer dan een paar seconden in totaal te filmen, dus je hebt heel weinig tijd om te filmen wat je wilt filmen. Het is jammer, want een echte 960 fps-modus zou erg interessant zijn geweest.



Video low light

Na de stabilisatietest en de daglichtvideotest was ik benieuwd wat de Redmi Note 8 Pro aan nachtvideo's kon bieden. Ik heb niet gekozen voor het gemak van deze test omdat ik 's nachts een autorit heb gefilmd waarbij er een groot verschil in licht is tussen de duisternis van de nacht en de koplampen van de auto. Aangezien de video is genomen binnen, voeg ik ook de moeilijkheid van de focus in relatie tot de voorruit.


Ik denk dat het resultaat echt goed is, want zelfs als de digitale ruis zichtbaar is, past de telefoon zich perfect aan de verschillen in licht aan en doet hij dat snel. De scherpte van de video is perfect aanvaardbaar voor dit soort omstandigheden.

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven.

Xiaomi Redmi Note 8 Pro
Grootte (inches)6.536.3
Resolutie1080 x 2340 1080x2340
Ratio19.5:919:9
BeschermingCorning Gorilla Glass 5Corning Gorilla Glass 5
TypeLTPS LCD IPS LCD
Oppervlakte (%)8481.4
dE Wit5.96,9
dE Rood4.93,5
dE Groen2.71,1
dE Blauw1.52,3
dE Geel3.62
dE Cyaan3.04,7
dE Magenta4.51,6
Contrast1500:01:00/
570433,473


Colorimetrie


Het scherm van de Redmi Note 8 Pro maakte bij de eerste start een goede indruk en deze goede indruk wordt bevestigd met de sonde. Ik krijg een dE van 3.7, het is iets minder goed dan de Redmi Note 7 waarmee ik een 3.1 heb gekregen maar het oog ziet geen kleine verschillen zoals deze. De Redmi Note 8 Pro krijgt een betere score voor wit en dat is waarschijnlijk de reden waarom het de indruk wekt dat het beter is dan de Redmi Note 7. Het is op de green dat het scherm het meest afwijkt van zijn baan maar in gebruik zal je niets waarnemen zonder door een sonde te gaan.
Helderheid
Ik heb een helderheid van 570 cd/m² gemeten terwijl de telefoon werd aangekondigd met 500 cd/m², dus het is een leuke verrassing. Met zo'n helderheid kun je de telefoon in de zon gebruiken.

Contrast
De Redmi Note 8 Pro biedt een contrast van 1500:1, wat een normale waarde is voor dit type display. Zwart is niet absoluut zwart, alleen Amoled displays kunnen een veel hoger contrast bieden.

Audiokwaliteit

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.
Toen ik voor het eerst het geluid van de Redmi Note 8 pro voor het eerst testte, maakte het een zeer goede indruk op mij. Maar toen ik het volume harder draaide om het helemaal naar voren te duwen, hoorde ik het geluid duidelijk achteruitgaan. Deze constatering werd bevestigd door onderstaande technische test, want als het volume maximaal wordt geduwd, vertoont het geluid een aanzienlijke vervorming. Voor een betere geluidskwaliteit is het daarom noodzakelijk het volume met 2 of 3 graden onder het maximum te verlagen. Onder deze omstandigheden biedt de Redmi Note 8 pro een goede prestatie, hij biedt een beter geluid dan zijn voorganger, de Redmi Note 7. De Redmi Note 8 pro biedt een betere klank dan zijn voorganger, de Redmi Note 7, en de Redmi Note 7 is een van de beste van de twee.

Frequency Response
Deze test is bedoeld om te testen of het toestel in staat is alle frequenties correct te reproduceren. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om op alle frequenties een goed geluid te zien, is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen

De Redmi Note 8 Pro lijkt iets onstabieler in de reproductie van alle frequenties, zijn curve is veel minder gladgestreken dan die van de Redmi Note 7. De Redmi Note 8 Pro lijkt iets instabieler in de reproductie van alle frequenties. Ik heb geen problemen gevonden tijdens het luisteren, maar de technische test toont aan dat de telefoon afwijkt van de referentie in hoge frequenties.

Dynamisch bereik
Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus te spelen te testen. Ook hier moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de referentie staan.

Deze test toont aan dat de Redmi Note 8 Pro een veel betere prestatie levert dan de Redmi Note 7, zodra het volume correct is ingesteld, is het geluid beter dan bij het vorige model.

Geluidsniveau
Deze test heeft tot doel te bepalen of het geteste apparaat in staat is om geluiden zonder veel ruis te reproduceren. Een hoge score duidt op een lage parasietendruk, een lagere score duidt op een hogere aanwezigheid van parasieten

De Redmi Note 8 slaagt erin een geluid van een hogere kwaliteit te produceren dan de Redmi Note 7, het komt zelfs zeer dicht in de buurt van de referentie over een heel frequentiebereik.

Biometrie


De Redmi Note 8 Pro kan worden ontgrendeld door een vingerafdruksensor op de achterkant van de telefoon of door gezichtsdetectie. De vingerafdruksensor is kleiner dan normaal en de positie onder de fotosensoren geeft de indruk dat de telefoon een extra fotosensor heeft.
In het algemeen werken beide ontgrendelingsmethoden correct. Ik had echter een probleem met de vingerafdruksensor die werd geactiveerd toen de telefoon in mijn zak zat. De telefoon begint dan een beetje te trillen om een mislukte identificatie aan te geven en na enkele pogingen moet de telefoon worden ontgrendeld met de code.

Besturingssysteem


Hoofdscherm

Op het beginscherm vind je hetzelfde als op de meeste telefoons met Android 9, MIUI 10 brengt hier geen wijzigingen aan. De navigatie op basis van gebaren maakt het mogelijk om eenvoudig toegang te krijgen tot de verschillende schermen. Het is in het "parameters" menu dat ik de meeste veranderingen heb gevonden in vergelijking met het vorige model. In het bijzonder is er de "nacht"-modus die het mogelijk maakt om schermen van een witte achtergrond naar een zwarte achtergrond te schakelen, ik vind het veel prettiger om te gebruiken. Er zijn ook enkele opties toegevoegd in de instellingen, zoals het gebruik van een equilizer voor het geluid. MIUI biedt veel mogelijkheden op het gebied van parameters, maar het is niet eenvoudig om je weg te vinden, gelukkig is er een zoekmachine om je te helpen.

Naar boven
Op het bovenste scherm vind je meldingen en snelkoppelingen naar de meest gebruikte toepassingen.
Naar beneden
Er is geen scherm onder MIUI 10 als je navigatie door middel van gebaren inschakelt, door het scherm naar boven te slepen krijg je de lijst met geopende applicaties.

Rechts
Aan de rechterkant vind je al je applicaties en de applicaties die standaard door Xiaomi zijn geïnstalleerd. Je kunt ze zien op de video.

Aan de linkerkant heb je een aanpassingsscherm waarmee je bepaalde functies en toepassingen sneller kunt openen.

Bugs


Omdat ik bij de andere Xiaomis onder MIUI geen bugs tegenkwam, had ik gewoon een klein vervelend probleempje met de Xiaomi browser. Als ik een sessie start met Chrome, sommige links bellen de Xiaomi browser, had ik het probleem om toegang te krijgen tot mijn Amazon account. Ik heb geen manier gevonden om het probleem te omzeilen.

Accessoires Redmi Note 8 Pro

Om beter te kunnen genieten van je ervaring met je smartphone, stel ik links voor naar allerlei accessoires die nuttig voor je kunnen zijn.

SmartphoneCover xiaomi-redmi-note-8-pro
Beschermende film xiaomi-redmi-note-8-pro
Geheugenkaart xiaomi-redmi-note-8-pro
USB-kabel xiaomi-redmi-note-8-pro
Audio-hoofdtelefoon xiaomi-redmi-note-8-pro
Fietsaccessoires xiaomi-redmi-note-8-pro

Vergelijk Redmi Note 8 Pro met de anderen

Hier is een rangschikking van de verschillende resultaten van mijn tests. Een score van 1 wijst op een zeer slechte prestatie, terwijl een score van 6 wijst op een uitzonderlijk resultaat. De score is een subjectieve maat, de rangschikking daarentegen is meestal afgeleid van een maat.

Levensduur van de batterij
Umidigi F1 : 5
Umidigi S3 Pro : 5
Redmi Note 8 Pro : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Redmi Note 7 : 4
Xiaomi Mi 9T Pro : 4
Redmi Note 8 : 4
Meizu Note 9 : 4
Honor 8x : 4
Samsung Galaxy S10+ : 4
Samsung Galaxy A70 : 4
Xiaomi Mi 9 Lite : 4
Huawei Y6 2019 : 3.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 3

Processorvermogen (CPU)
Xiaomi Mi 9T Pro : 6.5
Samsung Galaxy S10+ : 6
Redmi Note 8 Pro : 5.3
Meizu Note 9 : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Redmi Note 8 : 4.5
Redmi Note 7 : 4.5
Honor 8x : 4.5
Umidigi S3 Pro : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4.4
Umidigi F1 : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 3.5
Huawei Y6 2019 : 2

Grafische chipsetvoeding (GPU)
Xiaomi Mi 9T Pro : 6.5
Samsung Galaxy S10+ : 6
Redmi Note 8 Pro : 5.3
Meizu Note 9 : 5
Umidigi F1 : 4.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Umidigi S3 Pro : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Redmi Note 8 : 4.3
Xiaomi Mi A3 : 4.1
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Redmi Note 7 : 4
Honor 8x : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 3.5
Huawei Y6 2019 : 2

Scherm kwaliteit
Samsung Galaxy S10+ : 6
Xiaomi Mi 9T Pro : 5.7
Samsung Galaxy A70 : 5.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Redmi Note 8 : 4.5
Redmi Note 8 Pro : 4.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Redmi Note 7 : 4
Meizu Note 9 : 4
Xiaomi Mi A3 : 3.8
Honor 8x : 3.5
Umidigi S3 Pro : 3.5
Umidigi F1 : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3

Fotokwaliteit
Samsung Galaxy S10+ : 6
Xiaomi Mi 9T Pro : 5.5
Redmi Note 8 Pro : 5.3
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Redmi Note 8 : 5
Redmi Note 7 : 5
Meizu Note 9 : 5
Xiaomi Redmi Note 5 : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4.3
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Honor 8x : 3.5
Umidigi S3 Pro : 3.5
Umidigi F1 : 2
Huawei Y6 2019 : 2

Video kwaliteit
Samsung Galaxy S10+ : 5
Redmi Note 8 Pro : 4.8
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Redmi Note 8 : 4.5
Redmi Note 7 : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4.5
Meizu Note 9 : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Xiaomi Mi 8 Lite : 3.5
Honor 8x : 3
Umidigi S3 Pro : 3
Umidigi F1 : 2
Huawei Y6 2019 : 2

Afwerkingskwaliteit
Samsung Galaxy S10+ : 5.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 5.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 5
Umidigi S3 Pro : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Redmi Note 8 : 4.8
Redmi Note 8 Pro : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4.5
Honor 8x : 4.5
Redmi Note 7 : 4.5
Meizu Note 9 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 5 : 3.5
Umidigi F1 : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3.5

Wifi prestaties
Redmi Note 8 Pro : 5.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 5
Xiaomi Redmi Note 5 : 5
Xiaomi Mi 8 Lite : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Xiaomi Mi A3 : 4.5
Redmi Note 8 : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Samsung Galaxy S10+ : 4
Redmi Note 7 : 4
Meizu Note 9 : 4
Umidigi F1 : 3.5
Umidigi S3 Pro : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3.5
Honor 8x : 3

Download snelheid 4G
Xiaomi Mi 8 Lite : 5
Xiaomi Redmi Note 5 : 5
Xiaomi Mi A3 : 5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Redmi Note 8 Pro : 4.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Honor 8x : 4
Samsung Galaxy S10+ : 4
Meizu Note 9 : 4
Redmi Note 8 : 4
Redmi Note 7 : 4
Huawei Y6 2019 : 3
Umidigi S3 Pro : 3
Umidigi F1 : 2.5

Netwerkvangst
Xiaomi Mi 9T Pro : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Xiaomi Mi A3 : 3.8
Redmi Note 8 Pro : 3.8
Huawei Y6 2019 : 3.8
Meizu Note 9 : 3.5
Redmi Note 8 : 3.5
Redmi Note 7 : 3.5
Honor 8x : 3.5
Samsung Galaxy S10+ : 3
Umidigi S3 Pro : 3
Umidigi F1 : 3

Ondersteunde frequenties
Samsung Galaxy S10+ : 5
Umidigi F1 : 5
Umidigi S3 Pro : 5
Samsung Galaxy A70 : 5
Redmi Note 8 Pro : 4.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4
Xiaomi Mi 8 Lite : 3.5
Xiaomi Mi A3 : 3.5
Redmi Note 8 : 3.5
Redmi Note 7 : 3.5
Meizu Note 9 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 5 : 3.5
Honor 8x : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3

Audio kwaliteit
Samsung Galaxy S10+ : 5
Samsung Galaxy A70 : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 4.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Redmi Note 8 Pro : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Redmi Note 8 : 4
Redmi Note 7 : 4
Xiaomi Mi A3 : 4
Umidigi S3 Pro : 3.5
Meizu Note 9 : 3.5
Honor 8x : 3
Umidigi F1 : 3
Huawei Y6 2019 : 3

gps-kwaliteit
Redmi Note 7 : 4.5
Redmi Note 8 : 4.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Redmi Note 8 Pro : 4.5
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Honor 8x : 4
Xiaomi Mi A3 : 4
Samsung Galaxy S10+ : 4
Umidigi S3 Pro : 4
Xiaomi Mi 9 Lite : 4
Samsung Galaxy A70 : 3.5
Meizu Note 9 : 3.5
Umidigi F1 : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3.5

Gebruiksgemak van het besturingssysteem
Samsung Galaxy S10+ : 5.5
Samsung Galaxy A70 : 5.5
Redmi Note 8 Pro : 5
Xiaomi Mi 8 Lite : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Xiaomi Mi 9T Pro : 5
Xiaomi Redmi Note 5 : 5
Redmi Note 7 : 5
Redmi Note 8 : 5
Umidigi S3 Pro : 4.5
Meizu Note 9 : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4
Honor 8x : 4
Umidigi F1 : 4
Huawei Y6 2019 : 3.5

Eindscore
Xiaomi Mi 9T Pro : 71.2 / 84
Samsung Galaxy S10+ : 69 / 84
Redmi Note 8 Pro : 66 / 84
Samsung Galaxy A70 : 64.5 / 84
Xiaomi Mi 9 Lite : 64 / 84
Redmi Note 8 : 60.6 / 84
Redmi Note 7 : 59 / 84
Xiaomi Mi 8 Lite : 59 / 84
Xiaomi Mi A3 : 58.4 / 84
Meizu Note 9 : 58 / 84
Xiaomi Redmi Note 5 : 57.5 / 84
Umidigi S3 Pro : 55.5 / 84
Honor 8x : 52 / 84
Umidigi F1 : 49 / 84
Huawei Y6 2019 : 41.3 / 84

Test / beoordeling conclusie


De Redmi Note 8 Pro is een telefoon die een andere technische richting uitgaat. Hij is uitgerust met een CPU/GPU-combinatie die uniek is in de Redmi-serie en op de markt komt met een ander type sensor. Je zou je je bijna kunnen afvragen of het een Redmi is, omdat het zo anders is dan de Redmi Note 8. Dit verschil heeft een prijs, de Redmi Note 8 Pro wordt bijna 100€ meer verkocht dan de normale versie. Is het prijsverschil gerechtvaardigd? Het hangt af van uw verwachtingen. Het verschil tussen een Redmi Note 7 en een Redmi Note 8 is niet erg groot, het verschil tussen een Redmi Note 8 en een Redmi Note 8 Pro is belangrijker.
De Redmi Note 8 Pro is krachtiger en je kunt hem voelen wanneer je hem gebruikt. De schermen scrollen sneller, de telefoon reageert over het algemeen sneller. Het is in staat om 64 miljoen pixelfoto's te maken en een scherpe verwerking toe te passen zonder te vertragen. Het scherm is groter, de levensduur van de batterij is beter. Redmi Note 8 Pro presteert daarom op verschillende gebieden beter dan Redmi Note 8, maar dit betekent niet dat Redmi Note 8 niet goed is, integendeel, maar als je veeleisender bent, is de Pro-versie voor jou.

De Redmi reeks had deze prijsklasse nog niet aangevallen, maar de weddenschap is vrij succesvol. Ja, de telefoon is de duurste Redmi, maar het is ook de beste.

Sterktes
[+] Totale prestaties
[+] Prestaties downloaden wifi
[+] Levensduur van de batterij
[+] Scherpte van foto's bij goed licht

Zwaktes
[-] MIUI parameters worden te ingewikkeld.
[-] Noodzaak om de belichting te verhogen om alle details van een foto te krijgen wanneer het licht niet goed is.
[-] Gedwongen gebruik van Xiaomi's browser in sommige gevallen