Op deze pagina:
Prijs Redmi Note 8
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Hardware
Fotokwaliteit
Videokwaliteit
Audiokwaliteit
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Vragen

Beste nieuwprijs:
118.066 EUR
Zie het aanbod | Aliexpress

78 andere prijzen verkrijgbaar in andere winkels.



Xiaomi Redmi Note 8: test/beoordeling en 100% objectieve mening

Xiaomi Redmi Note 8 test, review en prijs

Categorie: Tests en beoordelingen

Xiaomi's strategie is heel duidelijk, ik herhaal het vaak, ze willen de markt overspoelen door telefoons te verkopen in alle prijsklassen met soms maar een paar euro verschil tussen 2 modellen. De Redmi Note 8 komt 6 maanden na de Redmi Note 7 die nog niet achterhaald is. Wat is dit nieuwe model waard? Moet je de Redmi Note 7 of 8 kopen? Of een ander model? Ik zal proberen deze vragen te beantwoorden met deze nieuwe test.


Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.

Waarin verschillen mijn tests van andere op het web?

- Ik koop de toestellen meestal met mijn eigen geld, de prijs is dus net even belangrijk als voor je!
- Ik bewaar de toestellen minstens enkele weken (soms meer) om te zien wat ze waard zijn in reële omstandigheden.
- Ik beantwoord (indien mogelijk) je vragen om je te helpen beslissen voordat je de toestellen koopt.
- niemand betaalt me om deze reviews te doen, ik ben dus volledig neutraal en onafhankelijk.
- Mijn pagina's zijn niet gevuld met advertenties.


Poco F2 review - test - beoordeling
Umidigi F2 test / review / prijs
Motorola G8 Power test / review en prijs
Realme 6 test, review en prijs
Xiaomi Redmi Note 9S test / review / prijs
Honor 9x test / review
Xiaomi Mi 9T Pro test / review en prijs
Xiaomi Redmi Note 8 test, review en prijs
Xiaomi Redmi Note 8 Pro test / review en prijs
Samsung Galaxy A70 test / review / beoordeling

Prijs Redmi Note 8

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Redmi Note 8 van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.
Gloabl Version Xiaomi Redmi Note 8 64GB / 128GB 48MP Quad Camera Smartphone Snapdragon 665 Octa Core...
2020-10-20 13:11
139 USD
Gloabl Version Xiaomi Redmi Note 8 4GB 64GB 48MP Quad Camera Smartphone Snapdragon 665 Octa Core 6.3...
2020-10-21 12:24
140 USD
global version xiaomi redmi note 8 4gb 64gb snapdragon 665 octa core smartphone 6.3 inches 48mp quad...
2020-10-20 17:27
154 USD
Xiaomi Redmi Note 8 32GB - Bleu Double SIM (Débloqué) Smartphone...
2020-10-21 13:12
138 EUR
Xiaomi Redmi Note 8 6.3" 64GB 4GB RAM (GSM Only, No CDMA) Internationa Version - No Warranty (Neptun...
2020-10-22 02:31
165 USD
Xiaomi Redmi Note 8 6.3" 64GB 4GB RAM (GSM Only, No CDMA) Internationa Version - No Warranty (Space ...
2020-10-22 07:03
166 USD



helpBovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

28/07/19: Aankoop van de Redmi-Note 8 op Gearbest
21/10/19 Ontvangst van de telefoon zonder douanekosten, de telefoon is aangekomen uit Duitsland.
21/10/19 Uitpakken en eerste foto's uitpakken en uitpakken

Waarom deze telefoon?

Ik ben begonnen met het testen van telefoons met de Xiaomi Redmi Note 5, daarna ben ik overgestapt naar andere merken om met de Redmi Note 7 terug te keren naar Xiaomi. De Redmi-serie heeft zich in slechts twee jaar tijd gevestigd als benchmark. In deze prijsklasse hebben ze niet veel concurrenten, ze bieden een onovertroffen kwaliteit/prijsverhouding.

Omdat ik niet alle telefoons die uitkomen kan testen, moet ik keuzes maken en tot nu toe heeft de Redmi-reeks me altijd verrast. Het was dus zonder veel nadenken dat ik de Redmi Note 8 kocht in de hoop nog een grote ontdekking te doen.

Uitpakken

xiaomi redmi note 8 test review revision recensione beoordeling photo 2
De Redmi Note 8 doos bevat hetzelfde als de andere dozen van Xiaomi: de telefoon verpakt in plastic folie, een zakje met handleidingen en de naald om de SIM-lade te openen, een wandlader en een USB-kabel. In tegenstelling tot de Pro-versie was er geen oortelefoon. Het Redmi Note 8 scherm wordt beschermd door een plastic film die door Xiaomi is geïnstalleerd, het is de eerste keer dat ik het bij Xiaomi zie en het is goed nieuws.

Lengte : 158.3
Breedte : 75.3
Dikte : 8.4
Gewicht : 190
Jack uitgang : Ja
Type USB : Type C
USB norm : 2.0
Infrarood port : Ja

Eerste configuratie


De configuratie van de Redmi Note 8 volgt dezelfde weg als andere Xiaomi-telefoons onder MUIU 10. De Redmi Note 8 volgt dezelfde weg als de andere Xiaomi-telefoons onder MUIU 10. Je moet eerst je account configureren, ofwel door een nieuw account aan te maken, ofwel door je vorige account op te halen van je oude telefoon of de laatste back-up op de cloud. Zodra deze stap is voltooid, zal de telefoon beginnen met het downloaden van uw applicaties en gegevens op de achtergrond, zodat u de telefoon kunt blijven gebruiken. Redmi Note 8 is krachtig genoeg om tijdens de update te gebruiken. Je vindt er ook de gebruikelijke schermen van Xiaomi en Google om je aan te moedigen je te registreren voor de verschillende diensten die deze bedrijven aanbieden.

Zoals gewoonlijk vindt u toepassingen waar je niet om gevraagd hebt, maar sommige zijn echt nuttig, zoals de Galerij-applicatie om je foto's te bekijken, de applicatie om screenshots te maken of de afstandsbedieningstoepassing.

Afwerking

xiaomi redmi note 8 test review revision recensione beoordeling photo 6
De Redmi Note 8 heeft een eenvoudiger vorm dan de Redmi Note 8 Pro, hij heeft een meer rechthoekige vorm, hij heeft geen gebogen randen zoals de Pro versie. Ik nam het in zwart en het is echt zwart, het lijkt misschien normaal, maar de Redmi Note 8 Pro zwart is eigenlijk antraciet omdat het licht zo veel reflecteert. De Redmi Note 8 is zo donker dat ik het gevoel had dat ik een heimelijke camera in mijn handen had, het reflecteert het licht op een matige manier en het is uniform geconstrueerd met slechts één type plastic van goede kwaliteit. De telefoon ziet er niet uit als een high-end telefoon, maar de algehele afwerking is zeer goed.

De Redmi Note 8 is iets kleiner dan de Redmi Note 8 Pro maar het verschil is niet erg groot. Ik heb wat foto's gemaakt van de twee telefoons naast elkaar zodat je ze kunt vergelijken. Het is daarom niet te veel in termen van afwerking dat de twee apparaten zullen verschillen, de keuze van het ene of het andere apparaat is meer een subjectieve keuze.



xiaomi redmi note 8 test review revision recensione beoordeling photo 11

De Redmi Note 8 heeft een zeer gelijkaardige configuratie als de Pro versie, er is een infraroodpoort aan de bovenkant van de telefoon, het scherm wordt onderbroken door een inkeping voor de camera en de luidspreker heeft een zeer dun en horizontaal raster dat een goede geluidsverspreiding toelaat.

xiaomi redmi note 8 test review revision recensione beoordeling photo 7
Onderaan is een Jack poort, een USB-C poort en een mono audio uitgang. Het hoofdblok van de telefoon lijkt daarom erg op de Pro versie en de meeste andere Xiaomi modellen in deze prijsklasse. Redmi is een merk dat nog steeds op zoek is naar een identiteit omdat er bij elk model kleine verschillen zijn in de visuele identiteit. Voor de Redmi Note 8 heeft Xiaomi besloten om de Redmi markering helemaal onderin het scherm weer te geven alsof ze een iets dikkere rand wilden verbergen. Dit is de eerste keer dat ik het merk hier voor het eerst zie verschijnen.

xiaomi redmi note 8 test review revision recensione beoordeling photo 13
De zijkanten van de telefoon zijn op dezelfde manier ontworpen als de meeste telefoons vandaag de dag met de SIM-lade aan de linkerkant en de aan/uit- en volumeknoppen aan de rechterkant. De grootte en positie van de knoppen zijn zeer vergelijkbaar met de andere Xiaomi modellen en het is erg goed zo, alleen Samsung lijkt tegen de stroom in te varen met de knoppen aan de linkerkant.

xiaomi redmi note 8 test review revision recensione beoordeling photo 17

Op de achterkant vinden we de fotosensor aan de zijkant, zoals de Redmi Note 7, waar de Redmi Note 8 Pro sensoren in het midden van het bovenste gedeelte van de camera heeft staan. De Redmi Note 8 biedt 4 sensoren tegen 3 op de Pro of Redmi Note 7 en de vingerafdruksensor is in het midden van de achterkant van het apparaat geplaatst. De 4 sensoren nemen een belangrijke plaats in en vallen vrij sterk op, hetzelfde was mij opgevallen bij de Redmi Note 7. De 4 sensoren nemen een belangrijke plaats in en vallen vrij sterk op. Het probleem kan worden opgelost door een beschermhoes te kopen.

xiaomi redmi note 8 test review revision recensione beoordeling photo 9
De Redmi Note 8 heeft dezelfde schermgrootte als de Redmi Note 7 en met 6"3 is hij behoorlijk indrukwekkend. De randen zijn dun genoeg, behalve aan de onderkant waar de rand groot genoeg is om de Redmi-markering aan te brengen. Aangezien beide telefoons 6 maanden na elkaar werden gelanceerd, zou ik niet verbaasd zijn als het hetzelfde scherm zou zijn als de Redmi Note 7.

Specificaties


De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon.

CPU / GPU Prestatie

CPU : Qualcomm Snapdragon 665
GPU : Qualcomm AdreNeen 610
Geheugen (RAM) : 4 - 6 Gb
Opslagcapaciteit : 64 - 128 Gb

Benchmark Antutu/3DMark

Ik kreeg een score van 172000 punten met Antutu, het is 20% meer dan de Redmi Note 7 en 33% minder dan de Redmi Note 8 Pro. De Redmi Note 8 is daarom logischerwijs tussen het vorige model en het model in het bovenste bereik geïnstalleerd. Met zo'n score zal je niet dagelijks problemen ondervinden en zelfs als je een spel als PUBG Mobile wilt spelen, kun je dat onder goede omstandigheden doen. De Antutu score laat zien dat de Redmi Note 8 vooral op GPU-niveau beter presteert dan de Pro-versie. Voor de rest krijgt de Redmi Note 8 een zeer goede score voor het geheugen, wat vrij zeldzaam is voor een Xiaomi omdat het meestal op het geheugenniveau is dat Xiaomis punten verliest ten opzichte van de concurrentie. Dit moet je in staat stellen om soepel over te schakelen van de ene applicatie naar de andere.


Met 3D-markering krijg ik een score op de Xiaomi Mi A3 en dat is normaal omdat ze allebei dezelfde CPU/GPU combinatie gebruiken. Wat Antutu betreft, gaat de Pro-versie veel verder dan de Redmi Note 8.


Antutu score : 172486
Antutu CPU : 71301
Antutu GPU : 32908
Antutu UX : 31094
Antutu Mem : 37183
3D Mark Open GL : 1060
3D Mark Vulkan : 1038

Top 10 - prestatieclassificatie op basis van Antutu
1. Poco F2 Pro - 569559
2. Samsung Galaxy S20 - 503905
3. Xiaomi Mi 9t Pro - 430403
4. Xiaomi Mi Mix 3 5g - 385000
5. Oppo Reno 5g - 375000
6. Meizu 16s - 374190
7. Xiaomi Mi 9 - 372006
8. Sony Xperia 1 - 372000
9. Lg G8s Thinq - 371000
10. Lg V50 Thinq 5g - 370000

Aantal smartphones in de ranglijst:102
Positie van deze smartphone in de ranglijst:48/102

Opmerking: deze ranglijst bevat alleen de telefoons die ik heb getest en enkele andere die ik ter referentie heb toegevoegd.

Gaming
Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.Voor de mobiele PUBG-test was ik verbaasd om te zien dat het spel in de laagste grafische modus wordt gelanceerd wanneer het met een score van 172.000 punten in staat zou moeten zijn om het spel met de hoogste graphics uit te voeren. De ervaring in het spel is heel juist, ik zag wat vertragingen bij het opstarten, maar tijdens het spel merkte ik geen problemen op.



Netwerkprestatie

De Redmi Note 8 biedt een correcte frequentiedekking, het is niet de meest universele telefoon, maar je kunt hem overal in Europa gebruiken. Alleen de frequentie B28 ontbreekt om alle Europese frequenties te dekken.

3G frequenties : B1, B2, B4, B5, B8
4G frequencies : B1, B2, B3, B4, B5, B7, B8, B20, B38, B40
Bluetooth : Bluetooth 4.2 LE
Volte : Ja
NFC : Neen
Aantal metingen : 879
Gemiddelde signaal : -97.34
Download snelheid : 80
Upload snelheid : 60
Kies je land om te controleren of je telefoon compatibel is:


Met de onderstaande frequenties kun je zien of deze telefoon compatibel is met je provider of dat je deze kunt gebruiken waar je op vakantie gaat.


Signaal 4G
De capaciteit om het netwerk correct op te pikken is een essentieel element voor een telefoon, maar het wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te pikken te meten, voer ik een groot aantal metingen uit op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. Deze metingen worden dus onder reële omstandigheden uitgevoerd en niet in een laboratorium, ze zijn niet wetenschappelijk maar geven een goede indicatie van de prestaties.

Gevoeligheidsclassificatie van netwerksignaal
Telefoon getest:Gemiddeld signaal (dBm)Aantal metingen:
Xiaomi Mi 9t Pro-881600
Xiaomi Redmi Note 5-91.305600
Xiaomi Mi 9 Lite-93788
Samsung Galaxy A70-94.5111975
Nokia 5.3-94.98531
Realme 6-95.142301
Xiaomi Redmi Note 8 Pro-95.9221599
Xiaomi Mi A3-95.951000
Huawei Y6 2019-95.951199
Redmi 9a-96.481000
Meizu Note 9-96.68937
Motorola G8 Power-96.881032
Xiaomi Redmi Note 7-97.011430
Redmi 9c-97.041000
Umidigi S3 Pro-97.131200
Xiaomi Redmi Note 8-97.34879
Samsung Galaxy A21s-97.781000
Umidigi F1-97.82298
Ulefone Armor 7e-98.71000
Xiaomi Mi Note 10 Lite-991000
Honor 9x-99.14899
Xiaomi Redmi Note 9s-99.41860
Poco F2 Pro-99.81247
Xiaomi Redmi Note 9-100.791785
Xiaomi Mi 10 Lite 5g-100.881198
Umidigi F2-101.47712

xiaomi redmi note 7 network signal
De Redmi Note 8 is de vierde Redmi Note die ik koop. Bij het testen van deze verschillende modellen merkte ik dat elke tweede versie van de Redmi-serie slechts een kleine evolutie van het vorige model vertegenwoordigde. Ik vermoedde dat de Redmi Note 8 een zeer licht verbeterde versie van de Redmi Note 7 was, maar deze netwerktest ondersteunt mijn theorie sterk. Ik heb meer dan 800 metingen gedaan en ik vond bijna precies hetzelfde resultaat tussen de 2 apparaten. De Redmi Note 7 zat in het lage gemiddelde van de apparaten die ik gemeten heb, de Redmi Note 8 volgt precies hetzelfde pad. Dit betekent niet dat de Redmi Note 8 slecht is, maar als je in een gebied met een slechte dekking woont, is de Redmi Note 8 misschien niet geschikt voor jou.


Download/Upload snelheid
Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.
Top 10 - snelheidsrangschikking tijdens downloaden
1. Samsung Galaxy S20 D:351Mbps U: 20Mbps
2. Poco X3 D:232Mbps U: 55Mbps
3. Xiaomi Mi 10 Lite 5g D:223Mbps U: 52Mbps
4. Poco F2 Pro D:207Mbps U: 53Mbps
5. Xiaomi Mi Note 10 Lite D:153Mbps U: 68Mbps
6. Xiaomi Mi A3 D:150Mbps U: 60Mbps
7. Xiaomi Redmi Note 9s D:150Mbps U: 60Mbps
8. Xiaomi Mi 8 Lite D:149Mbps U: 60Mbps
9. Samsung Galaxy A21s D:147Mbps U: 51Mbps
10. Huawei Y6 2019 D:145Mbps U: 61Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:30
Positie van deze smartphone in de ranglijst:17/30

Let op: de theoretische maximale snelheid van een telefoon wordt vaak beperkt door de configuratie van het mobiele netwerk en de congestie van het netwerk op het moment van de meting. Dus misschien kun je een hogere snelheid halen op een ander netwerk

De Redmi Note 8 biedt goede prestaties voor 4G downloads. Het is niet de snelste, maar met de verkregen snelheden kan je gemakkelijk video's afspelen in streaming of spelletjes spelen.


Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.
Wifi frequenties : 802.11a, 802.11ac, 802.11b, 802.11g, 802.11n, 802.11n 5GHz
Download snelheid : 211
Signaal / dicht : -19
Signaal / afstand : -66
Wifi-signaal
De Redmi Note 8 biedt goede prestaties op het gebied van wifi-signaal. Bij de router krijg ik een signaal van -19 dBm, een van de beste scores die ik ooit heb gehad. Op een afstand krijg ik een signaal van -66 dBm, het is ook een van de beste prestaties.




Top 10 - rangschikking van wifi-gevoeligheid
1. Poco F2 Pro -11dBm
2. Samsung Galaxy A21s -13dBm
3. Poco X3 -17dBm
4. Xiaomi Redmi Note 9s -18dBm
5. Xiaomi Redmi Note 8 Pro -19dBm
6. Xiaomi Mi Note 10 Lite -19dBm
7. Xiaomi Mi 10 Lite 5g -19dBm
8. Xiaomi Redmi Note 8 -19dBm
9. Xiaomi Redmi Note 9 -19dBm
10. Redmi 9a -19dBm

Aantal smartphones in de ranglijst:30
Positie van deze smartphone in de ranglijst:8/30


Download/Upload snelheid
Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.De goede prestatie van het wifi-signaal vertaalt zich in een goede prestatie op het gebied van downloadsnelheid. Met meer dan 200 Mbps kunt je eenvoudig bestanden streamen of downloaden. De Redmi Note 8 is veel langzamer dan de Pro versie (meer dan 350 Mbps) maar op dit prestatieniveau zal de overgrote meerderheid van de gebruikers geen verschil zien.




Top 10 - Ranglijst van wifi-downloadsnelheden
1. Samsung Galaxy S20 351Mbps
2. Poco F2 Pro 341Mbps
3. Xiaomi Redmi Note 8 Pro 319Mbps
4. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 300Mbps
5. Xiaomi Mi 8 Lite 260Mbps
6. Poco X3 251Mbps
7. Xiaomi Redmi Note 7 250Mbps
8. Umidigi F1 220Mbps
9. Xiaomi Redmi Note 8 211Mbps
10. Xiaomi Redmi Note 9 207Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:30
Positie van deze smartphone in de ranglijst:9/30

Opmerking: ik heb een 400 Mbps-lijn en een modem die hogere snelheden kan leveren, maar ik weet nooit zeker hoeveel bandbreedte er beschikbaar is als ik een test doe.

GPS-prestaties


Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en maak ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert de GPS het signaal om aan de weg te blijven hangen niet kunstmatig, het heeft geen markeringen, zodat je de werkelijke positie kunt zien. Ik gebruik dan een applicatie om de nauwkeurigheid van het signaal te meten. De GPS-signaaltest toont aan dat Redmi Note 8 een uitstekende positionering biedt, net als Redmi Note 7. De oriëntatie verandert zonder de telefoon te bewegen en wijst zelden in de goede richting, het was hetzelfde als bij de Redmi Note 7. De Redmi Note 7 was ook hetzelfde. Dit heeft geen invloed op de kwaliteit van de controle, maar het geeft de indruk van terugkijken en vooruit kijken. Ik had een klein signaalverlies tijdens het passeren van een tunnel, maar de telefoon herstelde het signaal snel.




Top 10 - GPS-nauwkeurigheidsclassificatie
1. Redmi 9a 1m
2. Xiaomi Redmi Note 9 1m
3. Redmi 9c 2m
4. Samsung Galaxy A21s 4m

Aantal smartphones in de ranglijst:5
Positie van deze smartphone in de ranglijst:0/5

Opmerking: een nauwkeurigheid van 3 meter of minder kan eenvoudig worden gecorrigeerd door een goede GPS-applicatie. De telefoonprestaties spelen ook een rol bij de snelheid waarmee je scherm wordt bijgewerkt, dus de nauwkeurigheid kan in het gedrang komen door een te trage weergave.

Batterijduur

Capaciteit : 4000
Snel laden : Ja
W max : 18
De Redmi Note 8 4000 mAh batterij is al aanwezig in andere modellen van het merk. Het kan twee tot drie dagen duren bij normaal gebruik en je moet 75% van de lading in iets meer dan een uur bereiken.

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.

Hardware

Selfie / resolutie : 13
Resolutie : 48
Sensor : Samsung S5KGM1
Video resolutie : 2160p
mm wide angle : 4.74mm
mm ultra wide angle : 1.66mm
mm zoom : 4.74mm
De Redmi Note 8 is uitgerust met dezelfde Samsung S5KGM1 sensor als de Redmi Note 7, maar verschilt van het vorige model door het aanbieden van 4 sensoren aan de achterzijde tegen 2 op het vorige model. Wat de software betreft, komt de Redmi Note 8 ook met enkele nieuwe functies.
Standaard app

De standaard fototoepassing van Redmi Note 8 is zeer compleet, Xiaomi installeert deze standaardtoepassing op veel modellen en voegt/verwijdert slechts een paar elementen toe indien nodig. De Redmi Note 8 heeft een slow motion modus, korte video, video, foto, 48M, portret, nacht, panorama en pro modus. Het is mogelijk om de 3 zoomniveaus in bijna elk menu te gebruiken. Je kunt ook de vorm van de foto veranderen van 4:3 naar 9:16 of 1:1 die het hele scherm in beslag neemt. In de 1:1-modus kunt u door de menu's heen kijken, maar het is niet noodzakelijkerwijs goed leesbaar.



Deze applicatie van Xiaomi is een van de beste fotoapplicaties die standaard is geïnstalleerd.

Fotokwaliteit

Foto test / studio
Voor deze studiotest heb ik vanuit dezelfde positie een foto gemaakt met alle beschikbare beeldmodi. Ik begon met de normale modus door een foto te maken met de 3 verschillende brandpuntsafstanden, daarna probeerde ik de HDR modus gevolgd door de AI modus. Daarna ging ik door de menu's met 48M mode, portret mode, nacht mode en tenslotte pro mode.

Wat zien we in deze foto's? Het eerste is het gebrek aan helderheid, ik heb hetzelfde probleem op bijna alle apparaten die ik test en dat was ook het geval voor de Redmi Note 8 Pro. Dit gebrek aan helderheid is specifiek voor studiofotografie omdat dit probleem zich onder normale omstandigheden niet meer voordoet. Het is mogelijk om dit soort problemen direct vanaf het apparaat te corrigeren en de bediening vereist geen technische kennis.

De beeldscherpte is goed, dit was al het geval bij het vorige model. Afgezien van het gebrek aan helderheid zijn de kleuren juist, behalve in bepaalde modi zoals de macro-modus waar de kleuren een andere behandeling lijken te volgen.

Het hoofdobjectief heeft een brandpuntsafstand van 4,74mm, het ultra groothoeklens heeft een brandpuntsafstand van 1,66m en het zoomobjectief heeft een brandpuntsafstand van 4,74mm. Dit betekent dat de zoom geen optische zoom is maar een digitale zoom.




Foto test / zon
Ik heb nog niet de gelegenheid gehad om de camera in zeer goede omstandigheden te testen, maar in plaats van te wachten tot het weer beter wordt, ga ik nu al wat foto's plaatsen die onder een gedeeltelijk verhulde lucht zijn genomen.

Eerste voorbeeld: ƒ/1,79 1/2395 4,74 mm 100 ISO 4,74 mm 100 ISO
xiaomi redmi note 8 test review revision recensione beoordeling photo sun 4
Deze foto heb ik gemaakt met de hoofdsensor (Samsung) die een brandpuntsafstand van 4,74mm heeft. De zon was aanwezig maar gedeeltelijk verborgen door wolken. De foto is rijk aan details, je kunt duidelijk de zandstructuur zien. De kleurstelling is neutraal genoeg, noch te warm noch te koud, maar de foto mist een beetje verzadiging. De belichting is correct. De scherpte is over het algemeen goed, maar als je de foto tot 100% inzoomt zie je scherptefouten verschijnen.

Tweede voorbeeld: ƒ/1,89 1/2198 5,43 mm 5,43 mm 100 ISO.
xiaomi redmi note 8 test review revision recensione beoordeling photo sun 4 pro
Deze foto is genomen met de Redmi Note 8 Pro, dit model gebruikt een andere Samsung sensor. De EXIF lijkt veel op de EXIF en de foto lijkt veel op elkaar, maar als je de foto in detail bekijkt, verschijnen er aanzienlijke verschillen. De verwerking van de Redmi Note 8 Pro biedt meer scherpte aan de foto, de details zijn nauwkeuriger. Dit is een van de sterke punten van de Redmi Note 8 Pro, de test van deze telefoon is ook beschikbaar op deze site.

Derde voorbeeld: ƒ/2,2 1/6769 1,66 mm 1,66 mm 107 ISO.
xiaomi redmi note 8 test review revision recensione beoordeling photo sun 3
De EXIF van deze foto ziet er raar uit, de sluitertijd is totaal onrealistisch voor een telefoon en het licht rechtvaardigde zo'n snelheid toch niet. Deze foto is genomen met de ultra groothoeksensor. Met 1.66mm is de hoek van de sensor enorm. Net als bij de Redmi Note 8 Pro zorgt de ultra groothoeksensor voor een goede scherpte in het midden maar degradeert aan de zijkanten. Deze foto is het resultaat van een HDR assemblage, het maakt het mogelijk om een meer dynamische foto te verkrijgen, maar er verschijnen vage gebieden en er is digitale ruis aanwezig op luchtniveau. Over het algemeen is het niet erg serieus, maar als je je foto's op een 4k computer scherm wilt bekijken, zullen deze defecten beter zichtbaar zijn. De kleurtemperatuur is iets warmer op de ultra groothoeksensor, maar als je de foto's niet naast elkaar vergelijkt, wordt deze niet weergegeven.

Vierde voorbeeld: ƒ/1,79 1/19164 4,74 mm 250 ISO 4,74 mm 250 ISO
xiaomi redmi note 8 test review revision recensione beoordeling photo sun 1
De EXIF is wederom onjuist, ik vermoed dat het gebruik van HDR hiervoor de oorzaak is. Deze foto is genomen bij zonsondergang, dus het licht is ondiep en zeer oranje. Over het geheel genomen is de foto goed gedetailleerd maar de HDR toont ruis in de lucht wanneer de foto sterk vergroot is.

Ik heb tegelijkertijd een foto gemaakt met een Samsung Galaxy S10+.
xiaomi redmi note 8 test review revision recensione beoordeling photo sun 1 samsung
Er was een minuut tussen de Redmi Note 8 en Samsung foto's en toch is de kleurstelling totaal anders. De foto van de Samsung is over het algemeen donkerder, de kleuren zijn warmer en de mate van detail is belangrijker. De Samsung heeft een agressievere HDR behandeling die de foto een heel andere uitstraling geeft.
De HDR behandeling van Redmi Note 8 is minder effectief dan die van Samsung omdat de lucht meer gesluierd en rumoeriger is, dit soort behandeling maakt het mogelijk om foto's op te slaan wanneer de omstandigheden minder goed zijn, maar we wijken af van de werkelijkheid. De realiteit ligt ergens tussen de twee apparaten in omdat geen van beide in staat was om het landschap vast te leggen zoals het werkelijk was.



De Redmi Note 8 produceert foto's van acceptabele kwaliteit, maar ik zie geen grote veranderingen ten opzichte van het vorige model. Redmi Note 8 en Redmi Note 7 gebruiken dezelfde sensor, maar de verwerking van de foto is anders. De scherpte is minder uitgesproken op de Redmi Note 8 en de kleuren lijken een beetje warmer.


Foto test / bewolkt
Op bewolkte dagen doet Redmi Note 8 het goed zolang het HDR gebruikt. Ik heb de indruk dat de telefoon foto's maakt met een onderbelichtingsstap om zo veel mogelijk details vast te leggen. Dit is wat ik doe als ik mijn DSLR gebruik, maar het dwingt me om de helderheid te corrigeren nadat ik de foto heb gemaakt.

Eerste voorbeeld: ƒ/1,79 1/13689 4,74 mm 100 ISO 4,74 mm 100 ISO
xiaomi redmi note 8 test review revision recensione beoordeling photo cloud 1
Het gebruik van HDR stelt ons in staat om ondanks de bewolking en de afwezigheid van licht een correct beeld te krijgen. Zonder HDR krijg je een volledig uniforme lucht en een meer contrasterend beeld. Met dit soort behandelingen wijkt je af van de werkelijkheid, maar ik neem aan dat het voor een grote meerderheid van de gebruikers niet uitmaakt. De scherpte van statische objecten is vrij goed, als je 100% inzoomt op de gebouwen op de achtergrond, zul je ondanks de afstand gemakkelijk de ramen onderscheiden.

Tweede voorbeeld: f/2.2 1/4654 1.66 mm 1.66 mm 105 ISO
xiaomi redmi note 8 test review revision recensione beoordeling photo cloud 6
Het was behoorlijk donker en de regen begon te vallen. Met HDR krijg ik een duidelijker en meer contrasterend beeld dan de werkelijkheid. Helaas heeft HDR zijn grenzen, de lucht is totaal onrealistisch geworden. Als de omstandigheden niet goed zijn, zal je met de HRD moeten spelen om te zien of het resultaat beter is dan een foto zonder HDR. Dit is een beetje een probleem met alle telefoons die deze modus bieden, het resultaat is niet altijd goed genoeg.





Test foto / nacht
Om nachtfotografie te testen, heb ik foto's gemaakt in omgevingen met grote verschillen in helderheid om te zien hoe de telefoon presteert in slechte omstandigheden. Ik heb dezelfde foto gemaakt met de basissensor, vervolgens met de groothoek en tenslotte met de nachtmodus die gebruik maakt van de basissensor.

Eerste voorbeeld: ƒ/1,79 1/15 4,74 mm 4,74 mm 2500 ISO
xiaomi redmi note 8 test review revision recensione beoordeling photo night 1
De Redmi Opmerking 8 lijkt de voorkeur te geven aan het verlagen van de sluitertijd boven het verhogen van de ISO. Bij 1/15 zal de geringste beweging een wazig beeld genereren, maar bij 2500 ISO is het beeld rumoerig maar blijft het van een acceptabele kwaliteit. Het beeld als geheel is in orde. Je zal waarschijnlijk veel sites vinden die de kwaliteit zullen bekritiseren, maar je moet deze telefoon in context plaatsen, de Redmi Note 8 wordt verkocht voor minder dan 200€ en in deze prijsklasse, zul je niet veel telefoons vinden die in staat zijn om dit niveau van kwaliteit te leveren met zoveel gemak.

Tweede voorbeeld: ƒ/2,2 1/10 1,66mm 1,66mm 6341 ISO
xiaomi redmi note 8 test review revision recensione beoordeling photo night 2
Door het gebruik van de ultragroothoeksensor stijgt de telefoon sterk in ISO en is digitale ruis beter zichtbaar. De sluiter laat ook een inkeping vallen en verhoogt de kans op onscherpte. De kleurtemperatuur is ook heel anders dan die van de basissensor. De ultra groothoeksensor is duidelijk niet gemaakt voor nachtfotografie.

Derde voorbeeld: ƒ/1,79 1/15 4,74 mm 4,74 mm 2500 ISO (nachtmodus)
xiaomi redmi note 8 test review revision recensione beoordeling photo night 1
De nachtmodus combineert meerdere foto's die bij verschillende belichtingen zijn genomen om zo veel mogelijk details naar voren te brengen. De Redmi Note 7 maakte indruk op me met de kwaliteit van de nachtelijke fotoverwerking, de Redmi Note 8 doet het goed maar doet het niet beter. In deze foto kunt u in de nachtmodus details markeren die niet zichtbaar zijn in de andere twee foto's en over het algemeen is de behandeling niet slecht. Digitale ruis is zichtbaar maar niet vervelend.

De volgende foto's heb ik volgens dezelfde methode gemaakt door een foto te maken met de basissensor, een foto met de ultra groothoeksensor en een foto in de nachtmodus. De opmerkingen van de drie vorige foto's gelden ook voor de volgende foto's. De nachtmodus lijkt slechter dan die op Redmi Note 7, de foto's vertonen meer digitale ruis maar het resultaat is nog steeds acceptabel.





Videokwaliteit

Stabilisatie
Redmi Note 8 heeft een stabilisatie standaard ingeschakeld voor video. Ik heb het getest door op het strand over het zand te lopen en je kunt zien dat de telefoon de trillingen die door voetstappen worden veroorzaakt vermindert, maar deze trillingen worden niet volledig gewist.



Video normale conditiesMet de Redmi Note 8 kun je opnamen maken in 720p, 1080p en 4k. De volgende video is opgenomen in 4K, de lichtomstandigheden waren niet ideaal, maar de telefoon doet het goed. De scherpte is goed tot op een bepaalde afstand, overgangen tussen lichte en donkere gebieden zijn zichtbaar, maar de doorgang is vrij snel. De kleuren zijn heel trouw aan de werkelijkheid. De microfoon is duidelijk niet goed beschermd tegen de wind, omdat de wind al het lawaai op het strand maskeert.



Video low light
Ik heb ook een panoramische video gemaakt bij zonsondergang en het resultaat is ook vrij succesvol, want als ik van de zon naar de rest van de horizon ga, is de aanpassing zeer snel, ondanks het verschil in helderheid. De stabilisatie is echter niet erg vloeiend en de schokken van de beweging zijn goed zichtbaar.



Audiokwaliteit

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.
Frequency Respons : +0.02 -0.05
Noise Level : -91.3
Dynamic Range : 91.2
THD : 0.00221
Intermodulation : 0.00911
Stereo crosstalk : -88.2
Als ik het geluid van een smartphone test, begin ik met een subjectieve luisterervaring om een idee te krijgen van de geluidskwaliteit voordat ik een technische test doe. Bij deze eerste luisterbeurt was ik positief verrast door de hoge frequenties, die me heel duidelijk leken. De lagere frequenties waren ook vrij goed weergegeven, maar het apparaat miste een beetje vermogen in vergelijking met andere apparaten die ik kon testen. Toen ik de technische test doorstond, werden deze elementen bevestigd omdat de Redmi Note 8 een zeer goede geluidsweergave heeft over een zeer breed frequentiebereik, maar het levert een minder krachtig geluid dan de Redmi Note 8 Pro. Dit tekort blijkt uiteindelijk een voordeel te zijn, want als je de Redmi Note 8 Pro tot het uiterste duwt, is het geluid zeer krachtig maar moeilijk te beluisteren en is het geluid onderhevig aan een grote vervorming. Met Redmi Note 8 is de vervorming zeer laag, zelfs met het maximale volume.

Ik heb het nooit genoemd in mijn tests, maar Xiaomi heeft een standaard equalizer geïntegreerd in het apparaat. Hiermee kun je het type geluid beter regelen en aanpassingen maken afhankelijk van het type koptelefoon of headset dat je gebruikt.

Frequency Response
Deze test is bedoeld om te testen of het toestel in staat is alle frequenties correct te reproduceren. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om op alle frequenties een goed geluid te zien, is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen. redmi note 8 noise level

De Redmi Note 8 reproduceert de meeste frequenties goed en in vergelijking met de Pro-versie zijn de prestaties veel stabieler, zelfs met een maximaal volume. Het is een van de telefoons die het dichtst bij de standaard staat en het bevestigt mijn eerste indruk. Ik heb geen goed genoeg oor om te definiëren wat een goed apparaat onderscheidt van een uitzonderlijk apparaat, maar de Redmi Note 8 gaf me een zeer goede indruk.

Dynamisch bereik
Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus te spelen te testen. Ook hier moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de referentie staan.redmi note 8 dynamic range

Qua volume zien we dat de Redmi Note 8 een lagere prestatie biedt dan de pro-versie, maar zoals ik hierboven schreef, moeten we daar niet bij stoppen omdat de Redmi Note 8 Pro een krachtiger geluid biedt, maar dit gaat ten koste van de kwaliteit.

Geluidsniveau
Deze test heeft tot doel te bepalen of het geteste apparaat in staat is om geluiden zonder veel ruis te reproduceren. Een hoge score duidt op een lage parasietendruk, een lagere score duidt op een hogere aanwezigheid van parasieten.redmi note 8 frequency response

Redmi Note 8 heeft geen interferentieproblemen, het biedt een iets slechtere prestatie dan de Pro versie, maar de verschillen zijn minimaal.

Concertopname
Het doel van deze test is om de opnamekwaliteit van de telefoon te meten wanneer er veel omgevingsgeluiden zijn. Omdat ik niet elke keer als ik een telefoon test de mogelijkheid heb om naar een concert te gaan, simuleer ik het geluid van een concert in een gesloten omgeving.

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven.
Screen grootte : 6.3
Resolutie : 1080 x 2340
Ratio : 19.5:9
Bescherming : Corning Gorilla Glass 5
Type : LTPS LCD
% oppervlakte : 81
dE wit : 3.5
dE rood : 0.7
dE groen : 0.7
dE blauw : 0.5
dE geel : 1.6
dE cyan : 0.4
dE magenta : 1.0
Contrast : 1500:1
Helderheid : 570
Colorimetrie
redmi note 8 pro screen calibration

Toen ik de Redmi Note 8 de eerste keer aanzette, maakte het een goede indruk, de kleuren leken goed. Ik had gelijk omdat de sonde mijn eerste indruk bevestigt, de Redmi Note 8 heeft een zeer goede colorimetrie, het is een van de beste resultaten die ik tot nu toe heb behaald. Ik heb een dE van 1.41 gemeten, ik heb geen beter resultaat gekregen met de Samsung Galaxy. De kleurprestaties zijn stabiel, er zijn geen grote verschillen in de kleuren, enkel cyaan wijkt een beetje af van de norm. Om dit resultaat te bereiken moest ik de basisconfiguratie van het scherm aanpassen om een constante contrastverhouding te behouden omdat de dE met de fabrieksinstellingen rond de 4 lag (wat ook niet slecht is).


Top 10 - rangschikking van de beste schermen op basis van colorimetrie
1. Xiaomi Mi 10 Lite 5g dE = 0.73
2. Xiaomi Redmi Note 8 dE = 1.2
3. Samsung Galaxy S20 dE = 1.4
4. Xiaomi Mi 9 Lite dE = 1.46
5. Xiaomi Redmi Note 9s dE = 1.47
6. Honor 9x dE = 1.5
7. Poco F2 Pro dE = 1.73
8. Xiaomi Mi Note 10 Lite dE = 1.91
9. Samsung Galaxy S10+ dE = 2.01
10. Xiaomi Mi 9t Pro dE = 2.11

Aantal smartphones in de ranglijst:29
Positie van deze smartphone in de ranglijst:2/29

Let op: het colorimetrische verschil wordt gemeten in dE. Na drie uur zal het menselijk oog een colorimetrisch verschil waarnemen, dus de dE moet het laagst zijn. De tests zijn allemaal uitgevoerd met een colorimetrische sonde.

Helderheid / Contrast
Ik heb een maximale helderheid van 570 cd/m² gemeten met de sonde, het is een zeer goede score die veel hoger ligt dan wat de Redmi Note 7 kon doen. Je kunt deze telefoon gemakkelijk gebruiken in fel zonlicht.
Met een contrast van 1500:0 ligt de Redmi Note 8 in de gemiddelde. Zwart zal niet perfect zwart zijn, maar door te spelen met de achtergrondverlichting kan je dit probleem verminderen. Om een beter contrast te verkrijgen, is het noodzakelijk om je te oriënteren op een Amoled-scherm zoals bijvoorbeeld de Xiaomi Mi A3.

Lichtabsorptie/Reflectie
Het scherm van de smartphone reflecteert het licht en maakt er soms een echte spiegel van. Dit spiegeleffect maakt het moeilijker om te lezen.

De onderstaande absorptie-index geeft het percentage van het door het scherm geabsorbeerde licht aan. De leesbaarheid van een scherm is beter wanneer de absorptie-index hoog is.

Telefoon getest:% lichtabsorptie
Samsung Galaxy S10+58
Xiaomi Mi 9T Pro52
Honor 9x65
Redmi Note 9s55
Motorola G8 Power60
Realme 654
Umidigi F248
Poco F2 Pro52
Redmi Note 956
Xiaomi Mi Note 10 Lite53
Samsung Galaxy S2047
Samsung Galaxy A21s53
De geteste telefoons hebben een gemiddelde absorptiegraad van54 %

Biometrie

Met Redmi Note 8 kan je de telefoon ontgrendelen door een vingerafdruk of 2D gezichtsherkenning te lezen. De ontgrendeling van de vingerafdruk gebeurt vanaf de achterkant van de telefoon, de sensor is zeer klein maar reageert zeer snel.

Besturingssysteem



Redmi Note 8 gebruikt standaard MUIU 10, dus de ervaring is hetzelfde als op andere Xiaomis die dezelfde versie van MIUI gebruiken. De ervaring blijft over het algemeen zeer aangenaam en alles is goed ontworpen, maar Xiaomi heeft zoveel functionaliteit opgebouwd dat het instellingenmenu ingewikkelder is geworden om te gebruiken omdat het niet altijd gemakkelijk is om te vinden wat je zoekt. Het is mogelijk om een zoekmachine te gebruiken, maar je moet het exacte trefwoord van de sectie die je zoekt in te voeren en ook hier weer, Xiaomi heeft niet altijd de juiste trefwoorden gekozen. Als je de tijd neemt om de instellingen te verkennen, zul je merken dat Xiaomi veel nieuwe functies heeft toegevoegd in MIUI 10, ze zijn waarschijnlijk geïnspireerd door Samsung voor sommige dingen, zoals het "gezondheid" gedeelte waar je kunt zien hoe vaak je je telefoon gebruikt en hoe je het gebruikt.


Bugs

Ik heb tot nu toe nog geen bugs gezien.

Accessoires Redmi Note 8

Om nog meer te genieten van je ervaring met je smartphone bied ik links naar allerlei accessoires die je misschien handig vindt

Beschermhoes / koffer xiaomi redmi note 8
Screen beschermfolie xiaomi redmi note 8
Geheugenkaart xiaomi redmi note 8
USB-kabel / oplader xiaomi redmi note 8
Koptelefoon xiaomi redmi note 8
Fietsenrek xiaomi redmi note 8

Vergelijk Redmi Note 8 met de anderen

Ik heb voor elke test een score van 1 tot 10 toegekend die de sterke en zwakke punten van een product bepaalt. Ik gebruik 0 voor criteria die (nog) niet zijn getest. Een score van 1 tot 3 duidt op slechte prestaties (en ja, dat is ook zo), een score van 4 tot 6 duidt op gemiddelde prestaties, een score van 7 tot 8 duidt op goede prestaties en een score van 9 en 10 duidt op uitzonderlijke prestaties. .
De score wordt berekend op basis van mijn metingen en als er geen metingen zijn, is het een subjectieve mening op basis van mijn ervaring.

De scores zijn niet statisch, ze veranderen in de loop van de tijd omdat de prestaties van nieuwe producten veranderen en hiermee moet rekening worden gehouden.

Xiaomi Redmi Note 8
Afwerking kwaliteit7.006.00
Batterijprestaties7.006.00
CPU-prestaties6.005.00
GPU-prestaties6.005.00
Schermkwaliteit7.005.00
foto kwaliteit7.005.00
Video kwaliteit7.005.00
Wi-Fi-prestaties7.005.00
Mobiele downloadsnelheid6.005.00
Gevoeligheid van het mobiele netwerk7.006.00
Frequentiebereik7.006.00
Geluidskwaliteit7.006.00
GPS-prestaties8.006.00
Besturingssysteem8.007.00
Totale score9778
Wereldwijde ranglijst
1. Samsung Galaxy S20 112 / 140
2. Poco F2 Pro 111 / 140
3. Samsung Galaxy S10+ 107 / 140
4. Xiaomi Mi 9t Pro 106 / 140
5. Poco X3 102 / 140
6. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 101 / 140
7. Xiaomi Mi Note 10 Lite 101 / 140
8. Xiaomi Redmi Note 8 Pro 100 / 140
9. Xiaomi Redmi Note 9s 98 / 140
10. Xiaomi Mi 9 Lite 98 / 140
11. Xiaomi Redmi Note 8 97 / 140
12. Xiaomi Redmi Note 7 94 / 140
13. Realme 6 93 / 140
14. Motorola G8 Power 91 / 140
15. Nokia 5.3 89 / 140
16. Xiaomi Mi A3 89 / 140
17. Xiaomi Redmi Note 9 88 / 140
18. Honor 9x 88 / 140
19. Meizu Note 9 86 / 140
20. Xiaomi Mi 8 Lite 86 / 140
21. Xiaomi Redmi Note 5 85 / 140
22. Umidigi S3 Pro 83 / 140
23. Umidigi F2 82 / 140
24. Samsung Galaxy A21s 82 / 140
25. Redmi 9a 81 / 140
26. Redmi 9c 80 / 140
27. Ulefone Armor 7e 80 / 140
28. Honor 8x 78 / 140
29. Umidigi F1 77 / 140
30. Huawei Y6 2019 74 / 140

Test / beoordeling conclusie

De Redmi Note 8 kwam slechts een paar maanden na de Redmi Note 7 aan, terwijl deze laatste nog steeds te koop was. Xiaomi's bezettingsstrategie begint de zaken moeilijk te begrijpen. Dit is niet de eerste Redmi die ik heb getest en ik vond dat de RN6 een eenvoudige evolutie van de RN5 was, de RN7 daarentegen maakte een grote verandering van de RN5. De RN8 volgt precies dezelfde trend, het is zeer vergelijkbaar met de RN7 en dit wordt weerspiegeld in verschillende punten van deze test. We zullen waarschijnlijk moeten wachten op een Redmi Note 9 om een grote stap vooruit te zetten.

De Redmi Note 8 is een iets verbeterde Redmi Note 7. Is dat een slechte zaak? Niet echt omdat de Redmi Note 7 een van de beste apparaten in zijn prijsklasse is, zal de Redmi Note 8 deze positie natuurlijk innemen door dezelfde sterke en zwakke punten als de vorige versie te nemen en een hoger afwerkingsniveau te bieden.


Sterktes
- veelzijdige camera
- snelheid, prestaties
- gps-signaal
- finishing touch


Zwaktes
- gemiddeld 4G-signaal
- HDR soms onvoorspelbaar


Alternatieven voor dit product

Opmerkingen

Discussieer mee / Stel je vragen

Je reactie wordt na validatie gepubliceerd. Ik reageer in mijn vrije tijd op meer dan 1500 reacties per jaar, dus ik kan niet altijd even snel reageren. Je e-mailadres is niet publiekelijk zichtbaar en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.









Ontvang een e-mail wanneer er een reactie is gepubliceerd