Xiaomi's strategie is heel duidelijk, ik herhaal het vaak, ze willen de markt overspoelen door telefoons te verkopen in alle prijsklassen met soms maar een paar euro verschil tussen 2 modellen. De Redmi Note 8 komt 6 maanden na de Redmi Note 7 die nog niet achterhaald is. Wat is dit nieuwe model waard? Moet je de Redmi Note 7 of 8 kopen? Of een ander model? Ik zal proberen deze vragen te beantwoorden met deze nieuwe test.
Website van de fabrikant:
Mi.com

Mijn test, uw vragen

Hoe verschillen mijn testen van andere op het web?
- Ik koop de apparaten meestal met mijn geld, de prijs is net zo belangrijk als het voor jou is!
- Ik bewaar de apparaten minstens een paar weken (soms meer) om te zien wat ze waard zijn in reële omstandigheden.
- Ik beantwoord (indien mogelijk) vragen om je te helpen beslissen voordat je ze koopt
- Mijn blog is beschikbaar in 6 talen: Frans, Nederlands, Engels, Duits, Spaans en Italiaans.
- Ik leef niet van mijn blog, niemand betaalt me om deze tests te doen, ik ben volledig onafhankelijk.
- Mijn pagina's zitten niet vol met advertenties
- Mijn pagina's zitten niet vol met advertenties
.
Andere tests:
Honor 9x test / review
Samsung Galaxy A70 test / review / beoordeling
Xiaomi Mi 9T Pro test / review en prijs
Xiaomi Mi 9 Lite test, beoordeling en prijs - 2 Commentaar(en)
Xiaomi Redmi Note 8 Pro test / review en prijs
Xiaomi Redmi Note 8 test, review en prijs
Huawei Y6 2019 test, beoordeling en prijs
Xiaomi Mi A3 test, review en prijs - 9 Commentaar(en)
Samsung Galaxy S10 + : objectieve test, review en prijs
Meizu Note 9 test review en prijs

Prijs Redmi Note 8

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Redmi Note 8 van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.


De onderstaande links zijn reclamelinks die mij in staat stellen om het geteste materiaal in volledige neutraliteit te kopen. Als je het werk op deze blog leuk vindt, kun je me ondersteunen door via deze links te kopen. Het kost u absoluut niets, je profiteert altijd van de beste prijzen.
124.819 EUR - (2020-04-06 09:15) Global Version Xiaomi Redmi Note 8 32GB ROM 3GB RA - (Aliexpress - CN)
124.858 EUR - (2020-04-06 17:49) Global Version Redmi Note 8 32GB ROM 3GB RAM (LATE - (Aliexpress - CN)
124.858 EUR - (2020-04-06 20:03) Global Version Xiaomi Redmi Note 8 32GB ROM 3GB RA - (Aliexpress - CN)
124.858 EUR - (2020-04-06 21:07) Global Version Xiaomi Redmi Note 8 32GB ROM 3GB RA - (Aliexpress - CN)
124.912 EUR - (2020-04-06 11:40) Global Version Xiaomi Redmi Note 8 32GB ROM 3GB RA - (Aliexpress - CN)
134.347 EUR - (2020-04-07 08:19) global version xiaomi redmi note 8 4gb 64gb snapdr - (DH Gate - CN)
134.347 EUR - (2020-04-07 08:24) global version xiaomi redmi note 8 4gb 64gb snapdr - (DH Gate - CN)
134.347 EUR - (2020-04-07 08:14) global version xiaomi redmi note 8 4gb 64gb snapdr - (DH Gate - CN)
134.347 EUR - (2020-04-07 08:10) global version xiaomi redmi note 8 4gb 64gb snapdr - (DH Gate - CN)
136.31 EUR - (2020-04-08 06:00) Xiaomi Redmi Note 8 RAM 4 Go ROM 64 Go Android 9.0 - (Amazon France - FR)
139.99 EUR - (2020-04-07 01:58) XIAOMI Redmi Note 8 32Go Smartphone Neptune Blue - (Cdiscount - FR)
139.99 EUR - (2020-04-07 01:58) XIAOMI Redmi Note 8 32Go Smartphone Neptune Blue - (Cdiscount - FR)
148.05 EUR - (2020-04-07 01:58) XIAOMI Redmi Note 8 64Go Neptune Blue - (Cdiscount - FR)
148.06 EUR - (2020-04-06 22:29) XIAOMI Redmi Note 8 64Go Neptune Blue - (Cdiscount - FR)
148.14 EUR - (2020-04-07 01:58) XIAOMI Redmi Note 8 64Go Noir - (Cdiscount - FR)
149 EUR - (2020-04-08 01:08) Xiaomi Redmi Note 8 32G Black - (Amazon France - FR)
149.99 EUR - (2020-04-07 22:22) Redmi Note 8 Version Internationale 3Go 32 Go Blan - (Rue Du Commerce - FR)
149.99 EUR - (2020-04-07 22:22) Redmi Note 8 Version Internationale 3Go 32 Go Blan - (Rue Du Commerce - FR)
152.35 EUR - (2020-04-08 00:55) Xiaomi Redmi Note 8 6.3" 64GB 4GB RAM (GSM Only, N - (Amazon.com - USA)
155.321 EUR - (2020-04-06 08:14) Global Version Xiaomi Redmi Note 8 6.3 Inch 4GB 64 - (Geekbuying.com - CN)
155.321 EUR - (2020-04-06 08:24) Global Version Xiaomi Redmi Note 8 6.3 Inch 4GB 64 - (Geekbuying.com - CN)
155.321 EUR - (2020-04-06 08:19) Global Version Xiaomi Redmi Note 8 6.3 Inch 4GB 64 - (Geekbuying.com - CN)
155.321 EUR - (2020-04-06 08:09) Global Version Xiaomi Redmi Note 8 6.3 Inch 4GB 64 - (Geekbuying.com - CN)
155.321 EUR - (2020-04-06 08:24) Global Version Xiaomi Redmi Note 8 6.3 Inch 4GB 64 - (Geekbuying.com - CN)
156.251 EUR - (2020-04-07 08:19) global version xiaomi redmi note 8 4gb 128gb snapd - (DH Gate - CN)
156.36 EUR - (2020-04-07 14:04) Xiaomi Redmi Note 8 - 64GB - Black (Unlocked) Smar - (eBay US - USA)
Prijsalert: Ik heb een tool ontwikkeld waarmee ik de beste prijzen kan vinden en ik stel het u voor zodat u er ook van kunt genieten.

Stuur mij een alert naar Ontbrekend e-mailadres IncorrectMail wanneer de prijs onder deze waarde daalt EUR Stel een prijslimiet in Uw prijslimiet is niet correct

Uw e-mailadres wordt nooit gebruikt voor iets anders dan deze alert.



Tijdslijn


28/07/19: Aankoop van de Redmi-Note 8 op Gearbest
21/10/19 Ontvangst van de telefoon zonder douanekosten, de telefoon is aangekomen uit Duitsland.
21/10/19 Uitpakken en eerste foto's uitpakken en uitpakken

Waarom deze telefoon?


Ik ben begonnen met het testen van telefoons met de Xiaomi Redmi Note 5, daarna ben ik overgestapt naar andere merken om met de Redmi Note 7 terug te keren naar Xiaomi. De Redmi-serie heeft zich in slechts twee jaar tijd gevestigd als benchmark. In deze prijsklasse hebben ze niet veel concurrenten, ze bieden een onovertroffen kwaliteit/prijsverhouding.
Omdat ik niet alle telefoons die uitkomen kan testen, moet ik keuzes maken en tot nu toe heeft de Redmi-reeks me altijd verrast. Het was dus zonder veel nadenken dat ik de Redmi Note 8 kocht in de hoop nog een grote ontdekking te doen.

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.

Uitpakken

Xiaomi Redmi Note 8
Lengte (mm)158.3159.2
Breedte (mm)75.375.2
Dikte (mm)8.48.1
Gewicht (g)190186
Jackyesyes
USB typeType CType C
USB norme2.02.0
Infraroodyesyes



De Redmi Note 8 doos bevat hetzelfde als de andere dozen van Xiaomi: de telefoon verpakt in plastic folie, een zakje met handleidingen en de naald om de SIM-lade te openen, een wandlader en een USB-kabel. In tegenstelling tot de Pro-versie was er geen oortelefoon. Het Redmi Note 8 scherm wordt beschermd door een plastic film die door Xiaomi is geïnstalleerd, het is de eerste keer dat ik het bij Xiaomi zie en het is goed nieuws.

Eerste configuratie



De configuratie van de Redmi Note 8 volgt dezelfde weg als andere Xiaomi-telefoons onder MUIU 10. De Redmi Note 8 volgt dezelfde weg als de andere Xiaomi-telefoons onder MUIU 10. Je moet eerst je account configureren, ofwel door een nieuw account aan te maken, ofwel door je vorige account op te halen van je oude telefoon of de laatste back-up op de cloud. Zodra deze stap is voltooid, zal de telefoon beginnen met het downloaden van uw applicaties en gegevens op de achtergrond, zodat u de telefoon kunt blijven gebruiken. Redmi Note 8 is krachtig genoeg om tijdens de update te gebruiken. Je vindt er ook de gebruikelijke schermen van Xiaomi en Google om je aan te moedigen je te registreren voor de verschillende diensten die deze bedrijven aanbieden.

Zoals gewoonlijk vindt u toepassingen waar je niet om gevraagd hebt, maar sommige zijn echt nuttig, zoals de Galerij-applicatie om je foto's te bekijken, de applicatie om screenshots te maken of de afstandsbedieningstoepassing.

Afwerking



De Redmi Note 8 heeft een eenvoudiger vorm dan de Redmi Note 8 Pro, hij heeft een meer rechthoekige vorm, hij heeft geen gebogen randen zoals de Pro versie. Ik nam het in zwart en het is echt zwart, het lijkt misschien normaal, maar de Redmi Note 8 Pro zwart is eigenlijk antraciet omdat het licht zo veel reflecteert. De Redmi Note 8 is zo donker dat ik het gevoel had dat ik een heimelijke camera in mijn handen had, het reflecteert het licht op een matige manier en het is uniform geconstrueerd met slechts één type plastic van goede kwaliteit. De telefoon ziet er niet uit als een high-end telefoon, maar de algehele afwerking is zeer goed.

De Redmi Note 8 is iets kleiner dan de Redmi Note 8 Pro maar het verschil is niet erg groot. Ik heb wat foto's gemaakt van de twee telefoons naast elkaar zodat je ze kunt vergelijken. Het is daarom niet te veel in termen van afwerking dat de twee apparaten zullen verschillen, de keuze van het ene of het andere apparaat is meer een subjectieve keuze.


Top


De Redmi Note 8 heeft een zeer gelijkaardige configuratie als de Pro versie, er is een infraroodpoort aan de bovenkant van de telefoon, het scherm wordt onderbroken door een inkeping voor de camera en de luidspreker heeft een zeer dun en horizontaal raster dat een goede geluidsverspreiding toelaat.
Onderaan

Onderaan is een Jack poort, een USB-C poort en een mono audio uitgang. Het hoofdblok van de telefoon lijkt daarom erg op de Pro versie en de meeste andere Xiaomi modellen in deze prijsklasse. Redmi is een merk dat nog steeds op zoek is naar een identiteit omdat er bij elk model kleine verschillen zijn in de visuele identiteit. Voor de Redmi Note 8 heeft Xiaomi besloten om de Redmi markering helemaal onderin het scherm weer te geven alsof ze een iets dikkere rand wilden verbergen. Dit is de eerste keer dat ik het merk hier voor het eerst zie verschijnen.

Zijden

De zijkanten van de telefoon zijn op dezelfde manier ontworpen als de meeste telefoons vandaag de dag met de SIM-lade aan de linkerkant en de aan/uit- en volumeknoppen aan de rechterkant. De grootte en positie van de knoppen zijn zeer vergelijkbaar met de andere Xiaomi modellen en het is erg goed zo, alleen Samsung lijkt tegen de stroom in te varen met de knoppen aan de linkerkant.

Rug


Op de achterkant vinden we de fotosensor aan de zijkant, zoals de Redmi Note 7, waar de Redmi Note 8 Pro sensoren in het midden van het bovenste gedeelte van de camera heeft staan. De Redmi Note 8 biedt 4 sensoren tegen 3 op de Pro of Redmi Note 7 en de vingerafdruksensor is in het midden van de achterkant van het apparaat geplaatst. De 4 sensoren nemen een belangrijke plaats in en vallen vrij sterk op, hetzelfde was mij opgevallen bij de Redmi Note 7. De 4 sensoren nemen een belangrijke plaats in en vallen vrij sterk op. Het probleem kan worden opgelost door een beschermhoes te kopen.

Scherm

De Redmi Note 8 heeft dezelfde schermgrootte als de Redmi Note 7 en met 6"3 is hij behoorlijk indrukwekkend. De randen zijn dun genoeg, behalve aan de onderkant waar de rand groot genoeg is om de Redmi-markering aan te brengen. Aangezien beide telefoons 6 maanden na elkaar werden gelanceerd, zou ik niet verbaasd zijn als het hetzelfde scherm zou zijn als de Redmi Note 7.

Netwerk/Radioprestatie

Xiaomi Redmi Note 8
3G frequentiesB1, B2, B4, B5, B8B1,B2,B4,B5,B6
4G frequentiesB1, B2, B3, B4, B5, B7, B8, B20, B38, B40B1,B2,B3,B4,B5,B7,B8,B20,B38,B40
5G frequenties//
//
GPSA-GPS, Beidou, GLONASS, GPS A-GPS, Beidou, Galileo, GLONASS, GPS
Wifi802.11a, 802.11ac, 802.11b, 802.11g, 802.11n, 802.11n 5GHz 802.11a, 802.11ac, 802.11b, 802.11g, 802.11n, 802.11n 5GHz
BluetoothBluetooth 4.2 LEBluetooth 5.0 LE
SAR (hoofd)/0.591
SAR (lichaam)/1.274
VoLTEyesyes
Wifi gesprekken/yes
NFCnono


3G/4G ondersteuning


De Redmi Note 8 biedt een correcte frequentiedekking, het is niet de meest universele telefoon, maar je kunt hem overal in Europa gebruiken. Alleen de frequentie B28 ontbreekt om alle Europese frequenties te dekken.

3G frequenties:
B1, B2, B4, B5, B8
4G frequenties:
B1, B2, B3, B4, B5, B7, B8, B20, B38, B40
Signaal 4G
De capaciteit om het netwerk correct op te pikken is een essentieel element voor een telefoon, maar het wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te pikken te meten, voer ik een groot aantal metingen uit op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. Deze metingen worden dus onder reële omstandigheden uitgevoerd en niet in een laboratorium, ze zijn niet wetenschappelijk maar geven een goede indicatie van de prestaties.
Om de netwerkprestaties te meten, verzamel ik de signaalsterkte in dBm van elke cel tijdens mijn reizen. Alle metingen worden onder dezelfde omstandigheden uitgevoerd om de resultaten over meerdere telefoons te kunnen vergelijken. De sterkte van het signaal dat door een telefoon wordt verkregen geeft een indicatie van zijn vermogen om het netwerk goed te ontvangen. Het eindresultaat geef je een onwetenschappelijke indicatie van de ontvangstkwaliteit van elke telefoon. Deze resultaten kunnen verschillend zijn op een ander netwerk of onder andere omstandigheden. Om de signaalwaarde volledig te begrijpen, geeft een signaal van -95 dBm een gemiddelde ontvangst aan, terwijl een signaal van -60 dBm een zeer goed signaal aangeeft.

Umidigi F1
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -96.79 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 298

Xiaomi Mi 8 Lite
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -94.89 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 403

Xiaomi Redmi Note 5
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -91.45 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 528

Umidigi S3 Pro
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.13 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1200

Samsung Galaxy S10+
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.96 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1445

Redmi Note 7
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.01 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1430

Redmi Note 8
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.06 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 879

Xiaomi Mi A3
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -95.95 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1199

Huawei Y6 2019
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -95.60 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1586

Redmi Note 8 Pro
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -95.92 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1599

Xiaomi Mi 9 Lite
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -93.61 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1900

Xiaomi Mi 9T Pro
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -88.84 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1600

Meizu Note 9
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -96.68 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 937

Samsung Galaxy A70
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -94.511 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1975

Honor 9x
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.19 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 2819

Vergelijking Redmi Note 8 met een ander toestel

Onderstaande grafiek toont de vergelijking tussen de twee toestellen. Het beste toestel zou het grootste aantal metingen dicht bij het centrum moeten hebben. De vergelijking wordt alleen gemaakt op de cellen die beide apparaten gemeen hebben. De metingen werden onder dezelfde omstandigheden uitgevoerd.

Telefoon 1:
Redmi Note 8
Telefoon 2:
Redmi Note 7
Evaluatie van de prestaties:

De Redmi Note 8 is de vierde Redmi Note die ik koop. Bij het testen van deze verschillende modellen merkte ik dat elke tweede versie van de Redmi-serie slechts een kleine evolutie van het vorige model vertegenwoordigde. Ik vermoedde dat de Redmi Note 8 een zeer licht verbeterde versie van de Redmi Note 7 was, maar deze netwerktest ondersteunt mijn theorie sterk. Ik heb meer dan 800 metingen gedaan en ik vond bijna precies hetzelfde resultaat tussen de 2 apparaten. De Redmi Note 7 zat in het lage gemiddelde van de apparaten die ik gemeten heb, de Redmi Note 8 volgt precies hetzelfde pad. Dit betekent niet dat de Redmi Note 8 slecht is, maar als je in een gebied met een slechte dekking woont, is de Redmi Note 8 misschien niet geschikt voor jou.

Aantal metingen:
879
Gemiddelde signaal:
-97.06
Download / mobiel
Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.
80 Mbps
60 Mbps
Evaluatie van de prestaties:
De Redmi Note 8 biedt goede prestaties voor 4G downloads. Het is niet de snelste, maar met de verkregen snelheden kan je gemakkelijk video's afspelen in streaming of spelletjes spelen.
Wifi-signaal
Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.

Signaalsterkte bij router:
-19 dBm
Signaalsterkte op afstand van router:
-66 dBm

Evaluatie van de prestaties:
De Redmi Note 8 biedt goede prestaties op het gebied van wifi-signaal. Bij de router krijg ik een signaal van -19 dBm, een van de beste scores die ik ooit heb gehad. Op een afstand krijg ik een signaal van -66 dBm, het is ook een van de beste prestaties.


Download / Wifi
Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.
Xiaomi Redmi Note 8
Radio capaciteit/-97.01
/250
/40
/-70


Max upload snelheid:
19 Mbits
Max download snelheid:
211 Mbps

Evaluatie van de prestaties:
De goede prestatie van het wifi-signaal vertaalt zich in een goede prestatie op het gebied van downloadsnelheid. Met meer dan 200 Mbps kunt je eenvoudig bestanden streamen of downloaden. De Redmi Note 8 is veel langzamer dan de Pro versie (meer dan 350 Mbps) maar op dit prestatieniveau zal de overgrote meerderheid van de gebruikers geen verschil zien.

GPS-signaal
Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en maak ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert de GPS het signaal om aan de weg te blijven hangen niet kunstmatig, het heeft geen markeringen, zodat je de werkelijke positie kunt zien.
De GPS-signaaltest toont aan dat Redmi Note 8 een uitstekende positionering biedt, net als Redmi Note 7. De oriëntatie verandert zonder de telefoon te bewegen en wijst zelden in de goede richting, het was hetzelfde als bij de Redmi Note 7. De Redmi Note 7 was ook hetzelfde. Dit heeft geen invloed op de kwaliteit van de controle, maar het geeft de indruk van terugkijken en vooruit kijken. Ik had een klein signaalverlies tijdens het passeren van een tunnel, maar de telefoon herstelde het signaal snel.



Batterijduur

Xiaomi Redmi Note 8
Capaciteit40004000
Snel ladenyesyes
Max laden W1818


De Redmi Note 8 4000 mAh batterij is al aanwezig in andere modellen van het merk. Het kan twee tot drie dagen duren bij normaal gebruik en je moet 75% van de lading in iets meer dan een uur bereiken.

CPU / GPU Prestatie

Xiaomi Redmi Note 8
CPUQualcomm Snapdragon 665 Qualcomm Snapdragon 660
GPUQualcomm Adreno 610 Adreno 512
RAM geheugen4 - 6 Gb3 - 6 Gb
Opslagcapaciteit64 - 128 Gb32 - 128 Gb
Max memory card/Max 256 Gb


CPU/GPU type
De Redmi Note 8 gebruikt dezelfde configuratie als de Xiaomi Mi A3, ze gebruiken beide een Snapdragon 665 CPU en een Adreno 610 GPU. De Xiaomi Mi A3 presteerde goed in games ondanks een gemiddelde Antutu score. Deze prestatie wordt verklaard door de lagere resolutie van de Mi A3, het vereist gewoon minder vermogen om te werken. De Redmi Note 8 maakt gebruik van een hogere resolutie dan de Xiaomi Mi A3, dus hij moet minder goed presteren in games, omdat de GPU beelden in een hogere resolutie moet leveren.

Benchmark 3DMark
Met 3D-markering krijg ik een score op de Xiaomi Mi A3 en dat is normaal omdat ze allebei dezelfde CPU/GPU combinatie gebruiken. Wat Antutu betreft, gaat de Pro-versie veel verder dan de Redmi Note 8.
Benchmark Antutu
Xiaomi Redmi Note 8
Antutu - globaal172486143242
Antutu - CPU7130166553
Antutu - GPU3290830755
Antutu - UX3109438930
Antutu - MEM371837004
3DMark - OpenGL10601354
3DMark - Vulkan10381299


Ik kreeg een score van 172000 punten met Antutu, het is 20% meer dan de Redmi Note 7 en 33% minder dan de Redmi Note 8 Pro. De Redmi Note 8 is daarom logischerwijs tussen het vorige model en het model in het bovenste bereik geïnstalleerd. Met zo'n score zal je niet dagelijks problemen ondervinden en zelfs als je een spel als PUBG Mobile wilt spelen, kun je dat onder goede omstandigheden doen. De Antutu score laat zien dat de Redmi Note 8 vooral op GPU-niveau beter presteert dan de Pro-versie. Voor de rest krijgt de Redmi Note 8 een zeer goede score voor het geheugen, wat vrij zeldzaam is voor een Xiaomi omdat het meestal op het geheugenniveau is dat Xiaomis punten verliest ten opzichte van de concurrentie. Dit moet je in staat stellen om soepel over te schakelen van de ene applicatie naar de andere.

Gaming
Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.
Voor de mobiele PUBG-test was ik verbaasd om te zien dat het spel in de laagste grafische modus wordt gelanceerd wanneer het met een score van 172.000 punten in staat zou moeten zijn om het spel met de hoogste graphics uit te voeren. De ervaring in het spel is heel juist, ik zag wat vertragingen bij het opstarten, maar tijdens het spel merkte ik geen problemen op.


Foto camera test

Xiaomi Redmi Note 8
Resolutie - vooraan1312
Sensor - voorzijde/Omnivision OV13855
Resolutie - achterkant4848
Sensor - achterkantSamsung S5KGM1 Samsung S5KGM1
Video resolutie2160p4k
4.74mm/
1.66mm/
4.74mm/


Standaard app

De standaard fototoepassing van Redmi Note 8 is zeer compleet, Xiaomi installeert deze standaardtoepassing op veel modellen en voegt/verwijdert slechts een paar elementen toe indien nodig. De Redmi Note 8 heeft een slow motion modus, korte video, video, foto, 48M, portret, nacht, panorama en pro modus. Het is mogelijk om de 3 zoomniveaus in bijna elk menu te gebruiken. Je kunt ook de vorm van de foto veranderen van 4:3 naar 9:16 of 1:1 die het hele scherm in beslag neemt. In de 1:1-modus kunt u door de menu's heen kijken, maar het is niet noodzakelijkerwijs goed leesbaar.



Deze applicatie van Xiaomi is een van de beste fotoapplicaties die standaard is geïnstalleerd.

Hardware
De Redmi Note 8 is uitgerust met dezelfde Samsung S5KGM1 sensor als de Redmi Note 7, maar verschilt van het vorige model door het aanbieden van 4 sensoren aan de achterzijde tegen 2 op het vorige model. Wat de software betreft, komt de Redmi Note 8 ook met enkele nieuwe functies.
Foto test / studio
Voor deze studiotest heb ik vanuit dezelfde positie een foto gemaakt met alle beschikbare beeldmodi. Ik begon met de normale modus door een foto te maken met de 3 verschillende brandpuntsafstanden, daarna probeerde ik de HDR modus gevolgd door de AI modus. Daarna ging ik door de menu's met 48M mode, portret mode, nacht mode en tenslotte pro mode.

Wat zien we in deze foto's? Het eerste is het gebrek aan helderheid, ik heb hetzelfde probleem op bijna alle apparaten die ik test en dat was ook het geval voor de Redmi Note 8 Pro. Dit gebrek aan helderheid is specifiek voor studiofotografie omdat dit probleem zich onder normale omstandigheden niet meer voordoet. Het is mogelijk om dit soort problemen direct vanaf het apparaat te corrigeren en de bediening vereist geen technische kennis.
De beeldscherpte is goed, dit was al het geval bij het vorige model. Afgezien van het gebrek aan helderheid zijn de kleuren juist, behalve in bepaalde modi zoals de macro-modus waar de kleuren een andere behandeling lijken te volgen.

Het hoofdobjectief heeft een brandpuntsafstand van 4,74mm, het ultra groothoeklens heeft een brandpuntsafstand van 1,66m en het zoomobjectief heeft een brandpuntsafstand van 4,74mm. Dit betekent dat de zoom geen optische zoom is maar een digitale zoom.


Foto test / zon
Ik heb nog niet de gelegenheid gehad om de camera in zeer goede omstandigheden te testen, maar in plaats van te wachten tot het weer beter wordt, ga ik nu al wat foto's plaatsen die onder een gedeeltelijk verhulde lucht zijn genomen.
Eerste voorbeeld: ƒ/1,79 1/2395 4,74 mm 100 ISO 4,74 mm 100 ISO

Deze foto heb ik gemaakt met de hoofdsensor (Samsung) die een brandpuntsafstand van 4,74mm heeft. De zon was aanwezig maar gedeeltelijk verborgen door wolken. De foto is rijk aan details, je kunt duidelijk de zandstructuur zien. De kleurstelling is neutraal genoeg, noch te warm noch te koud, maar de foto mist een beetje verzadiging. De belichting is correct. De scherpte is over het algemeen goed, maar als je de foto tot 100% inzoomt zie je scherptefouten verschijnen.

Tweede voorbeeld: ƒ/1,89 1/2198 5,43 mm 5,43 mm 100 ISO.

Deze foto is genomen met de Redmi Note 8 Pro, dit model gebruikt een andere Samsung sensor. De EXIF lijkt veel op de EXIF en de foto lijkt veel op elkaar, maar als je de foto in detail bekijkt, verschijnen er aanzienlijke verschillen. De verwerking van de Redmi Note 8 Pro biedt meer scherpte aan de foto, de details zijn nauwkeuriger. Dit is een van de sterke punten van de Redmi Note 8 Pro, de test van deze telefoon is ook beschikbaar op deze site.

Derde voorbeeld: ƒ/2,2 1/6769 1,66 mm 1,66 mm 107 ISO.

De EXIF van deze foto ziet er raar uit, de sluitertijd is totaal onrealistisch voor een telefoon en het licht rechtvaardigde zo'n snelheid toch niet. Deze foto is genomen met de ultra groothoeksensor. Met 1.66mm is de hoek van de sensor enorm. Net als bij de Redmi Note 8 Pro zorgt de ultra groothoeksensor voor een goede scherpte in het midden maar degradeert aan de zijkanten. Deze foto is het resultaat van een HDR assemblage, het maakt het mogelijk om een meer dynamische foto te verkrijgen, maar er verschijnen vage gebieden en er is digitale ruis aanwezig op luchtniveau. Over het algemeen is het niet erg serieus, maar als je je foto's op een 4k computer scherm wilt bekijken, zullen deze defecten beter zichtbaar zijn. De kleurtemperatuur is iets warmer op de ultra groothoeksensor, maar als je de foto's niet naast elkaar vergelijkt, wordt deze niet weergegeven.

Vierde voorbeeld: ƒ/1,79 1/19164 4,74 mm 250 ISO 4,74 mm 250 ISO

De EXIF is wederom onjuist, ik vermoed dat het gebruik van HDR hiervoor de oorzaak is. Deze foto is genomen bij zonsondergang, dus het licht is ondiep en zeer oranje. Over het geheel genomen is de foto goed gedetailleerd maar de HDR toont ruis in de lucht wanneer de foto sterk vergroot is.
Ik heb tegelijkertijd een foto gemaakt met een Samsung Galaxy S10+.

Er was een minuut tussen de Redmi Note 8 en Samsung foto's en toch is de kleurstelling totaal anders. De foto van de Samsung is over het algemeen donkerder, de kleuren zijn warmer en de mate van detail is belangrijker. De Samsung heeft een agressievere HDR behandeling die de foto een heel andere uitstraling geeft.

De HDR behandeling van Redmi Note 8 is minder effectief dan die van Samsung omdat de lucht meer gesluierd en rumoeriger is, dit soort behandeling maakt het mogelijk om foto's op te slaan wanneer de omstandigheden minder goed zijn, maar we wijken af van de werkelijkheid. De realiteit ligt ergens tussen de twee apparaten in omdat geen van beide in staat was om het landschap vast te leggen zoals het werkelijk was.

De Redmi Note 8 produceert foto's van acceptabele kwaliteit, maar ik zie geen grote veranderingen ten opzichte van het vorige model. Redmi Note 8 en Redmi Note 7 gebruiken dezelfde sensor, maar de verwerking van de foto is anders. De scherpte is minder uitgesproken op de Redmi Note 8 en de kleuren lijken een beetje warmer.

Foto test / bewolkt
Op bewolkte dagen doet Redmi Note 8 het goed zolang het HDR gebruikt. Ik heb de indruk dat de telefoon foto's maakt met een onderbelichtingsstap om zo veel mogelijk details vast te leggen. Dit is wat ik doe als ik mijn DSLR gebruik, maar het dwingt me om de helderheid te corrigeren nadat ik de foto heb gemaakt.

Eerste voorbeeld: ƒ/1,79 1/13689 4,74 mm 100 ISO 4,74 mm 100 ISO

Het gebruik van HDR stelt ons in staat om ondanks de bewolking en de afwezigheid van licht een correct beeld te krijgen. Zonder HDR krijg je een volledig uniforme lucht en een meer contrasterend beeld. Met dit soort behandelingen wijkt je af van de werkelijkheid, maar ik neem aan dat het voor een grote meerderheid van de gebruikers niet uitmaakt. De scherpte van statische objecten is vrij goed, als je 100% inzoomt op de gebouwen op de achtergrond, zul je ondanks de afstand gemakkelijk de ramen onderscheiden.
Tweede voorbeeld: f/2.2 1/4654 1.66 mm 1.66 mm 105 ISO

Het was behoorlijk donker en de regen begon te vallen. Met HDR krijg ik een duidelijker en meer contrasterend beeld dan de werkelijkheid. Helaas heeft HDR zijn grenzen, de lucht is totaal onrealistisch geworden. Als de omstandigheden niet goed zijn, zal je met de HRD moeten spelen om te zien of het resultaat beter is dan een foto zonder HDR. Dit is een beetje een probleem met alle telefoons die deze modus bieden, het resultaat is niet altijd goed genoeg.

Test foto / nacht
Om nachtfotografie te testen, heb ik foto's gemaakt in omgevingen met grote verschillen in helderheid om te zien hoe de telefoon presteert in slechte omstandigheden. Ik heb dezelfde foto gemaakt met de basissensor, vervolgens met de groothoek en tenslotte met de nachtmodus die gebruik maakt van de basissensor.

Eerste voorbeeld: ƒ/1,79 1/15 4,74 mm 4,74 mm 2500 ISO

De Redmi Opmerking 8 lijkt de voorkeur te geven aan het verlagen van de sluitertijd boven het verhogen van de ISO. Bij 1/15 zal de geringste beweging een wazig beeld genereren, maar bij 2500 ISO is het beeld rumoerig maar blijft het van een acceptabele kwaliteit. Het beeld als geheel is in orde. Je zal waarschijnlijk veel sites vinden die de kwaliteit zullen bekritiseren, maar je moet deze telefoon in context plaatsen, de Redmi Note 8 wordt verkocht voor minder dan 200€ en in deze prijsklasse, zul je niet veel telefoons vinden die in staat zijn om dit niveau van kwaliteit te leveren met zoveel gemak.

Tweede voorbeeld: ƒ/2,2 1/10 1,66mm 1,66mm 6341 ISO

Door het gebruik van de ultragroothoeksensor stijgt de telefoon sterk in ISO en is digitale ruis beter zichtbaar. De sluiter laat ook een inkeping vallen en verhoogt de kans op onscherpte. De kleurtemperatuur is ook heel anders dan die van de basissensor. De ultra groothoeksensor is duidelijk niet gemaakt voor nachtfotografie.

Derde voorbeeld: ƒ/1,79 1/15 4,74 mm 4,74 mm 2500 ISO (nachtmodus)

De nachtmodus combineert meerdere foto's die bij verschillende belichtingen zijn genomen om zo veel mogelijk details naar voren te brengen. De Redmi Note 7 maakte indruk op me met de kwaliteit van de nachtelijke fotoverwerking, de Redmi Note 8 doet het goed maar doet het niet beter. In deze foto kunt u in de nachtmodus details markeren die niet zichtbaar zijn in de andere twee foto's en over het algemeen is de behandeling niet slecht. Digitale ruis is zichtbaar maar niet vervelend.

De volgende foto's heb ik volgens dezelfde methode gemaakt door een foto te maken met de basissensor, een foto met de ultra groothoeksensor en een foto in de nachtmodus. De opmerkingen van de drie vorige foto's gelden ook voor de volgende foto's. De nachtmodus lijkt slechter dan die op Redmi Note 7, de foto's vertonen meer digitale ruis maar het resultaat is nog steeds acceptabel.



Videokwaliteit


De Redmi Note 8 is uitgerust met dezelfde sensor als de Redmi Note 7 waarmee je in 4k kunt opnemen en de videostabilisatie kunt activeren. Zelfs als de sensor hetzelfde is, kunnen er verschillen in de verwerking van de video's optreden. In de onderstaande voorbeelden zal je zien dat Redmi Note 8 in staat is om video's van goede kwaliteit te produceren, maar dat stabilisatie de trillingen niet volledig kan uitwissen.

Stabilisatie
Voor elk van mijn tests begin ik met een video die onder dezelfde omstandigheden is gemaakt om de kwaliteit en de stabilisatie met de andere toestellen te kunnen vergelijken.

Redmi Note 8 heeft een stabilisatie standaard ingeschakeld voor video. Ik heb het getest door op het strand over het zand te lopen en je kunt zien dat de telefoon de trillingen die door voetstappen worden veroorzaakt vermindert, maar deze trillingen worden niet volledig gewist.


Video normale condities
Met de Redmi Note 8 kun je opnamen maken in 720p, 1080p en 4k. De volgende video is opgenomen in 4K, de lichtomstandigheden waren niet ideaal, maar de telefoon doet het goed. De scherpte is goed tot op een bepaalde afstand, overgangen tussen lichte en donkere gebieden zijn zichtbaar, maar de doorgang is vrij snel. De kleuren zijn heel trouw aan de werkelijkheid. De microfoon is duidelijk niet goed beschermd tegen de wind, omdat de wind al het lawaai op het strand maskeert.



Video low light
Ik heb ook een panoramische video gemaakt bij zonsondergang en het resultaat is ook vrij succesvol, want als ik van de zon naar de rest van de horizon ga, is de aanpassing zeer snel, ondanks het verschil in helderheid. De stabilisatie is echter niet erg vloeiend en de schokken van de beweging zijn goed zichtbaar.



Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven.

Xiaomi Redmi Note 8
Grootte (inches)6.36.3
Resolutie1080 x 2340 1080x2340
Ratio19.5:919:09:00
BeschermingCorning Gorilla Glass 5Corning Gorilla Glass 5
TypeLTPS LCD IPS LCD
Oppervlakte (%)8181.4
dE Wit3.56,9
dE Rood0.73,5
dE Groen0.71,1
dE Blauw0.52,3
dE Geel1.62
dE Cyaan0.44,7
dE Magenta1.01,6
Contrast1500:01:00/
570433,473


Colorimetrie


Toen ik de Redmi Note 8 de eerste keer aanzette, maakte het een goede indruk, de kleuren leken goed. Ik had gelijk omdat de sonde mijn eerste indruk bevestigt, de Redmi Note 8 heeft een zeer goede colorimetrie, het is een van de beste resultaten die ik tot nu toe heb behaald. Ik heb een dE van 1.41 gemeten, ik heb geen beter resultaat gekregen met de Samsung Galaxy. De kleurprestaties zijn stabiel, er zijn geen grote verschillen in de kleuren, enkel cyaan wijkt een beetje af van de norm. Om dit resultaat te bereiken moest ik de basisconfiguratie van het scherm aanpassen om een constante contrastverhouding te behouden omdat de dE met de fabrieksinstellingen rond de 4 lag (wat ook niet slecht is).
Helderheid
Ik heb een maximale helderheid van 570 cd/m² gemeten met de sonde, het is een zeer goede score die veel hoger ligt dan wat de Redmi Note 7 kon doen. Je kunt deze telefoon gemakkelijk gebruiken in fel zonlicht.
Contrast
Met een contrast van 1500:0 ligt de Redmi Note 8 in de gemiddelde. Zwart zal niet perfect zwart zijn, maar door te spelen met de achtergrondverlichting kan je dit probleem verminderen. Om een beter contrast te verkrijgen, is het noodzakelijk om je te oriënteren op een Amoled-scherm zoals bijvoorbeeld de Xiaomi Mi A3.

Audiokwaliteit

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.
Als ik het geluid van een smartphone test, begin ik met een subjectieve luisterervaring om een idee te krijgen van de geluidskwaliteit voordat ik een technische test doe. Bij deze eerste luisterbeurt was ik positief verrast door de hoge frequenties, die me heel duidelijk leken. De lagere frequenties waren ook vrij goed weergegeven, maar het apparaat miste een beetje vermogen in vergelijking met andere apparaten die ik kon testen. Toen ik de technische test doorstond, werden deze elementen bevestigd omdat de Redmi Note 8 een zeer goede geluidsweergave heeft over een zeer breed frequentiebereik, maar het levert een minder krachtig geluid dan de Redmi Note 8 Pro. Dit tekort blijkt uiteindelijk een voordeel te zijn, want als je de Redmi Note 8 Pro tot het uiterste duwt, is het geluid zeer krachtig maar moeilijk te beluisteren en is het geluid onderhevig aan een grote vervorming. Met Redmi Note 8 is de vervorming zeer laag, zelfs met het maximale volume.

Ik heb het nooit genoemd in mijn tests, maar Xiaomi heeft een standaard equalizer geïntegreerd in het apparaat. Hiermee kun je het type geluid beter regelen en aanpassingen maken afhankelijk van het type koptelefoon of headset dat je gebruikt.

Frequency Response
Deze test is bedoeld om te testen of het toestel in staat is alle frequenties correct te reproduceren. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om op alle frequenties een goed geluid te zien, is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen


De Redmi Note 8 reproduceert de meeste frequenties goed en in vergelijking met de Pro-versie zijn de prestaties veel stabieler, zelfs met een maximaal volume. Het is een van de telefoons die het dichtst bij de standaard staat en het bevestigt mijn eerste indruk. Ik heb geen goed genoeg oor om te definiëren wat een goed apparaat onderscheidt van een uitzonderlijk apparaat, maar de Redmi Note 8 gaf me een zeer goede indruk.

Dynamisch bereik
Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus te spelen te testen. Ook hier moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de referentie staan.


Qua volume zien we dat de Redmi Note 8 een lagere prestatie biedt dan de pro-versie, maar zoals ik hierboven schreef, moeten we daar niet bij stoppen omdat de Redmi Note 8 Pro een krachtiger geluid biedt, maar dit gaat ten koste van de kwaliteit.

Geluidsniveau
Deze test heeft tot doel te bepalen of het geteste apparaat in staat is om geluiden zonder veel ruis te reproduceren. Een hoge score duidt op een lage parasietendruk, een lagere score duidt op een hogere aanwezigheid van parasieten


Redmi Note 8 heeft geen interferentieproblemen, het biedt een iets slechtere prestatie dan de Pro versie, maar de verschillen zijn minimaal.

Biometrie


Met Redmi Note 8 kan je de telefoon ontgrendelen door een vingerafdruk of 2D gezichtsherkenning te lezen. De ontgrendeling van de vingerafdruk gebeurt vanaf de achterkant van de telefoon, de sensor is zeer klein maar reageert zeer snel.

Besturingssysteem




Redmi Note 8 gebruikt standaard MUIU 10, dus de ervaring is hetzelfde als op andere Xiaomis die dezelfde versie van MIUI gebruiken. De ervaring blijft over het algemeen zeer aangenaam en alles is goed ontworpen, maar Xiaomi heeft zoveel functionaliteit opgebouwd dat het instellingenmenu ingewikkelder is geworden om te gebruiken omdat het niet altijd gemakkelijk is om te vinden wat je zoekt. Het is mogelijk om een zoekmachine te gebruiken, maar je moet het exacte trefwoord van de sectie die je zoekt in te voeren en ook hier weer, Xiaomi heeft niet altijd de juiste trefwoorden gekozen. Als je de tijd neemt om de instellingen te verkennen, zul je merken dat Xiaomi veel nieuwe functies heeft toegevoegd in MIUI 10, ze zijn waarschijnlijk geïnspireerd door Samsung voor sommige dingen, zoals het "gezondheid" gedeelte waar je kunt zien hoe vaak je je telefoon gebruikt en hoe je het gebruikt.

Hoofdscherm
Op het scherm vindt u de gebruikelijke configuratie met snelkoppelingen naar de browser, camera, berichtenbox en telefoon. Je kunt de pagina ook naar wens configureren.

Naar boven
Het bovenste scherm toont het notificatiecentrum waar je toegang hebt tot de meest gebruikte snelkoppelingen en alle notificaties van de telefoon of applicaties die je gebruikt kunt bekijken. Als je last hebt van een applicatie kun je direct vanuit dit scherm meldingen blokkeren.

Naar beneden
Onderaan de pagina van Google kun je zoeken naar een pagina op het internet of een toepassing vinden op uw telefoon.

Rechts
Aan de rechterkant heb je toegang tot al je applicaties die op de telefoon zijn geïnstalleerd.

Bugs


Ik heb tot nu toe nog geen bugs gezien.

Accessoires Redmi Note 8

Om beter te kunnen genieten van je ervaring met je smartphone, stel ik links voor naar allerlei accessoires die nuttig voor je kunnen zijn.

SmartphoneCover xiaomi-redmi-note-8
Beschermende film xiaomi-redmi-note-8
Geheugenkaart xiaomi-redmi-note-8
USB-kabel xiaomi-redmi-note-8
Audio-hoofdtelefoon xiaomi-redmi-note-8
Fietsaccessoires xiaomi-redmi-note-8

Vergelijk Redmi Note 8 met de anderen

Hier is een rangschikking van de verschillende resultaten van mijn tests. Een score van 1 wijst op een zeer slechte prestatie, terwijl een score van 6 wijst op een uitzonderlijk resultaat. De score is een subjectieve maat, de rangschikking daarentegen is meestal afgeleid van een maat.

Levensduur van de batterij
Umidigi F1 : 5
Umidigi S3 Pro : 5
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Xiaomi Redmi Note 7 : 4
Xiaomi Mi 9T Pro : 4
Honor 9x : 4
Xiaomi Redmi Note 8 : 4
Meizu Note 9 : 4
Honor 8x : 4
Samsung Galaxy S10+ : 4
Samsung Galaxy A70 : 4
Xiaomi Mi 9 Lite : 4
Huawei Y6 2019 : 3.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 3

Processorvermogen (CPU)
Xiaomi Mi 9T Pro : 6.5
Samsung Galaxy S10+ : 6
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 5.3
Meizu Note 9 : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 7 : 4.5
Honor 9x : 4.5
Umidigi S3 Pro : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4.4
Honor 8x : 4
Umidigi F1 : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 3.5
Huawei Y6 2019 : 2

Grafische chipsetvoeding (GPU)
Xiaomi Mi 9T Pro : 6.5
Samsung Galaxy S10+ : 6
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 5.3
Meizu Note 9 : 5
Umidigi F1 : 4.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Umidigi S3 Pro : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 4.3
Xiaomi Mi A3 : 4.1
Honor 9x : 4
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Xiaomi Redmi Note 7 : 4
Honor 8x : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 3.5
Huawei Y6 2019 : 2

Scherm kwaliteit
Samsung Galaxy S10+ : 6
Xiaomi Mi 9T Pro : 5.7
Samsung Galaxy A70 : 5.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Xiaomi Redmi Note 8 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.5
Honor 9x : 4.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Xiaomi Redmi Note 7 : 4
Meizu Note 9 : 4
Xiaomi Mi A3 : 3.8
Honor 8x : 3.5
Umidigi S3 Pro : 3.5
Umidigi F1 : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3

Fotokwaliteit
Samsung Galaxy S10+ : 6
Xiaomi Mi 9T Pro : 5.5
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 5.3
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Xiaomi Redmi Note 8 : 5
Xiaomi Redmi Note 7 : 5
Meizu Note 9 : 5
Xiaomi Redmi Note 5 : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4.3
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Honor 9x : 3.5
Honor 8x : 3.5
Umidigi S3 Pro : 3.5
Umidigi F1 : 2
Huawei Y6 2019 : 2

Video kwaliteit
Samsung Galaxy S10+ : 5
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.8
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 7 : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4.5
Meizu Note 9 : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Honor 9x : 4
Xiaomi Mi 8 Lite : 3.5
Honor 8x : 3
Umidigi S3 Pro : 3
Umidigi F1 : 2
Huawei Y6 2019 : 2

Afwerkingskwaliteit
Samsung Galaxy S10+ : 5.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 5.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 5
Umidigi S3 Pro : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Xiaomi Redmi Note 8 : 4.8
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4.5
Honor 9x : 4.5
Honor 8x : 4.5
Xiaomi Redmi Note 7 : 4.5
Meizu Note 9 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 5 : 3.5
Umidigi F1 : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3.5

Wifi prestaties
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 5.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 5
Xiaomi Redmi Note 5 : 5
Xiaomi Mi 8 Lite : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Honor 9x : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Samsung Galaxy S10+ : 4
Xiaomi Redmi Note 7 : 4
Meizu Note 9 : 4
Umidigi F1 : 3.5
Umidigi S3 Pro : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3.5
Honor 8x : 3

Download snelheid 4G
Xiaomi Mi 8 Lite : 5
Xiaomi Redmi Note 5 : 5
Xiaomi Mi A3 : 5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Honor 8x : 4
Honor 9x : 4
Samsung Galaxy S10+ : 4
Meizu Note 9 : 4
Xiaomi Redmi Note 8 : 4
Xiaomi Redmi Note 7 : 4
Huawei Y6 2019 : 3
Umidigi S3 Pro : 3
Umidigi F1 : 2.5

Netwerkvangst
Xiaomi Mi 9T Pro : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Xiaomi Mi A3 : 3.8
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 3.8
Huawei Y6 2019 : 3.8
Meizu Note 9 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 7 : 3.5
Honor 9x : 3.5
Honor 8x : 3.5
Samsung Galaxy S10+ : 3
Umidigi S3 Pro : 3
Umidigi F1 : 3

Ondersteunde frequenties
Samsung Galaxy S10+ : 5
Umidigi F1 : 5
Umidigi S3 Pro : 5
Samsung Galaxy A70 : 5
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4
Xiaomi Mi 8 Lite : 3.5
Xiaomi Mi A3 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 7 : 3.5
Meizu Note 9 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 5 : 3.5
Honor 9x : 3.5
Honor 8x : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3

Audio kwaliteit
Samsung Galaxy S10+ : 5
Samsung Galaxy A70 : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 4.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Xiaomi Redmi Note 8 : 4
Xiaomi Redmi Note 7 : 4
Xiaomi Mi A3 : 4
Umidigi S3 Pro : 3.5
Meizu Note 9 : 3.5
Honor 8x : 3
Honor 9x : 3
Umidigi F1 : 3
Huawei Y6 2019 : 3

gps-kwaliteit
Xiaomi Redmi Note 7 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 4.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.5
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Honor 8x : 4
Honor 9x : 4
Xiaomi Mi A3 : 4
Samsung Galaxy S10+ : 4
Umidigi S3 Pro : 4
Xiaomi Mi 9 Lite : 4
Samsung Galaxy A70 : 3.5
Meizu Note 9 : 3.5
Umidigi F1 : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3.5

Gebruiksgemak van het besturingssysteem
Samsung Galaxy S10+ : 5.5
Samsung Galaxy A70 : 5.5
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 5
Xiaomi Mi 8 Lite : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Xiaomi Mi 9T Pro : 5
Xiaomi Redmi Note 5 : 5
Xiaomi Redmi Note 7 : 5
Xiaomi Redmi Note 8 : 5
Umidigi S3 Pro : 4.5
Meizu Note 9 : 4.5
Honor 9x : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4
Honor 8x : 4
Umidigi F1 : 4
Huawei Y6 2019 : 3.5

Eindscore
Xiaomi Mi 9T Pro : 71.2 / 84
Samsung Galaxy S10+ : 69 / 84
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 66 / 84
Samsung Galaxy A70 : 64.5 / 84
Xiaomi Mi 9 Lite : 64 / 84
Xiaomi Redmi Note 8 : 60.6 / 84
Xiaomi Redmi Note 7 : 59 / 84
Xiaomi Mi 8 Lite : 59 / 84
Xiaomi Mi A3 : 58.4 / 84
Meizu Note 9 : 58 / 84
Xiaomi Redmi Note 5 : 57.5 / 84
Honor 9x : 56 / 84
Umidigi S3 Pro : 55.5 / 84
Honor 8x : 51.5 / 84
Umidigi F1 : 49 / 84
Huawei Y6 2019 : 41.3 / 84

Test / beoordeling conclusie


De Redmi Note 8 kwam slechts een paar maanden na de Redmi Note 7 aan, terwijl deze laatste nog steeds te koop was. Xiaomi's bezettingsstrategie begint de zaken moeilijk te begrijpen. Dit is niet de eerste Redmi die ik heb getest en ik vond dat de RN6 een eenvoudige evolutie van de RN5 was, de RN7 daarentegen maakte een grote verandering van de RN5. De RN8 volgt precies dezelfde trend, het is zeer vergelijkbaar met de RN7 en dit wordt weerspiegeld in verschillende punten van deze test. We zullen waarschijnlijk moeten wachten op een Redmi Note 9 om een grote stap vooruit te zetten.

De Redmi Note 8 is een iets verbeterde Redmi Note 7. Is dat een slechte zaak? Niet echt omdat de Redmi Note 7 een van de beste apparaten in zijn prijsklasse is, zal de Redmi Note 8 deze positie natuurlijk innemen door dezelfde sterke en zwakke punten als de vorige versie te nemen en een hoger afwerkingsniveau te bieden.

Sterktes
- veelzijdige camera
- snelheid, prestaties
- gps-signaal
- finishing touch

Zwaktes
- gemiddeld 4G-signaal
- HDR soms onvoorspelbaar