Op deze pagina:
Prijs Redmi Note 9
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Hardware
Fotokwaliteit
Videokwaliteit
Audiokwaliteit
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Vragen

Vind je dit artikel interessant?
Ik heb geen reclamebudget, ik heb je hulp nodig om meer bezoekers te trekken.
Deel deze pagina
Deel mijn site
Beste nieuwprijs:
127.99 EUR
Zie het aanbod | eBay FR

90 andere prijzen verkrijgbaar in andere winkels.

Xiaomi Redmi Note 9 test en review (uitgebreid en onbevooroordeeld)

Xiaomi Redmi Note 9 test / review

Categorie: Tests en beoordelingen

Elk jaar lanceert Xiaomi nieuwe smartphones en elke keer brengen ze een beetje meer verwarring omdat ze van naam veranderen, productlijnen veranderen en concurrerende modellen lanceren. Er is bijna een Xiaomi-telefoon in elke prijsklasse en soms is het een detail dat hen onderscheidt.[b][b]De Redmi Note 9 is een instapmodel dat net als zijn voorgangers (Redmi Note 7 / Redmi Note 8) waarschijnlijk een kaskraker zal worden. De positionering van de Redmi is zeer duidelijk: het aanbieden van een maximum voor de laagste prijs. [b][b]Tot nu toe heeft Xiaomi nooit teleurgesteld, zal de Redmi Note 9 het leven nog moeilijker maken voor zijn concurrenten? Dat is wat ik je in deze test ga laten zien.[b][b][b][b][b]

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.[b]
Waarin verschillen mijn tests van andere op het web?

- Ik koop de toestellen meestal met mijn eigen geld, de prijs is dus net even belangrijk als voor je!
- Ik bewaar de toestellen minstens enkele weken (soms meer) om te zien wat ze waard zijn in reële omstandigheden.
- Ik beantwoord (indien mogelijk) je vragen om je te helpen beslissen voordat je de toestellen koopt.
- niemand betaalt me om deze reviews te doen, ik ben dus volledig neutraal en onafhankelijk.
- Mijn pagina's zijn niet gevuld met advertenties.


Xiaomi Redmi Note 9 test / review
Xiaomi Mi 10T Pro : test / review
Xiaomi Redmi Note 9T : test / review
Xiaomi Redmi Note 9S test / review / prijs
Samsung Galaxy A52: test / review
Xiaomi Mi 11 Lite test / review
Poco X3 Pro: test / review
OnePlus Nord N100: test / review
Poco F3 Test / Review
Xiaomi Mi Note 10 Lite test / review

Prijs Redmi Note 9

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Redmi Note 9 van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.[b]
Xiaomi Redmi Note 9 3GB/64GB Smartphone LTE WLAN Bluetooth Onyx noir...
2021-05-08 20:19
128 EUR
Xiaomi Redmi Note 9 3GB 64GB Handy 6,53" 48MP 5020mAh Dual SIM EU Version...
2021-05-08 20:27
129 EUR
ORIGINAL XIAOMI REDMI NOTE 9 3GB 64GB - GRIS MEDIANOCHE - 5020mAh - GLOBAL...
2021-05-08 20:36
130 EUR
Xiaomi Redmi note 9 128 Gb/4gb Onyx Black...
2021-05-07 14:27
130 EUR
Xiaomi Redmi Note 9 3GB 64GB Handy 6,53" Dual SIM 48MP Android 10 EU Version...
2021-05-08 20:27
133 EUR
Xiaomi Redmi Note 9 3GB 64GB 6,53'' Teléfono Móvil Dual SIM Versión Global...
2021-05-08 20:36
135 EUR
[b]
helpBovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

29/05/2020 aankoop van de Redmi Note 9 op Edway Buy, het is mijn eerste aankoop op deze site[b]04/06/2020 Ik heb de Redmi in een paar dagen ontvangen, dat is heel snel voor een Chinese winkel.[b][b]

Waarom deze telefoon?

Nog maar twee jaar geleden wist niemand van Xiaomi, laat staan van het merk Redmi. Vandaag de dag zijn tests en artikelen over Xiaomi te vinden op bijna alle gespecialiseerde websites. Elke nieuwe generatie van Redmi is een must-see event voor diegenen die geïnteresseerd zijn in smartphones.[b][b]Tot nu toe heb ik de Redmi Note 5, de Redmi Note 7, de Redmi Note 8, de Redmi Note 9s en de Redmi Note 8 Pro gekocht. De Redmi Note 9 is de 6e Redmi die ik aan het testen ben. [b][b]Xiaomi lanceert meestal twee Redmi reeksen per jaar, de eerste golf brengt iets nieuws en de tweede golf brengt slechts kleine evoluties. De Redmi Note 9 is in de eerste categorie, dus het zou iets nieuws moeten brengen en de eerste nieuwigheid is de grootte en het formaat. De Redmi reeks is gegroeid en heeft aan gewicht gewonnen om een steeds groter scherm en een batterij met een nog langere levensduur te bieden. De bedieningsknoppen zijn erg dun geworden, het is erg esthetisch maar niet altijd even praktisch. De achterkant van de telefoon gaat in een delirium van kleuren waar de vorige modellen een meer sobere configuratie boden. Deze Redmi Note 9 bevestigt dat dit een grote evolutie is.[b][b]De Redmi Note 9 wordt geleverd met de Redmi Note 9s en de Redmi Note 9 Pro, deze toestellen lijken erg op elkaar en de verschillen zijn niet erg duidelijk. Meestal is het verschil tussen de normale schaal (Redmi Note X) en de pro schaal (Redmi Note X Pro) veel meer uitgesproken.[b][b]

Uitpakken

Xiaomi gebruikt dezelfde verpakking voor de meeste van zijn telefoons. De doos bevat niets ongewoons, u vindt er de telefoon, een beschermhoesje, een kleine handleiding, de oplader en een USB-kabel type C. [b][b][b][b]
Lengte : 162.3
Breedte : 77.2
Dikte : 8.9
Gewicht : 199
Jack uitgang : Ja
Type USB : Type C
Infrarood port : Ja

Eerste configuratie

De configuratie van de Redmi Note 9 volgt dezelfde principes als de configuratie van de meeste Android-telefoons, maar er zijn enkele wijzigingen in deze Redmi Note 9 aangebracht ten opzichte van de Redmi Note 9s die ik net heb getest.[b][b]De meest opvallende verandering is het scherm dat voorstelt welke zoekmachine je wilt gebruiken. Het is de eerste keer dat ik deze keuze zie verschijnen en het is niet onbelangrijk. Ik stel me voor dat Xiaomi wil proberen wat afstand te nemen van Google na wat er gebeurd is tussen Google en Huawei, maar de voorgestelde motoren zijn nog geen geldige alternatieven om het belang van Google in ons dagelijks leven te verminderen.[b][b]De aanvraagprocedure voor herstel biedt ook een nieuwe optie op basis van een afbeelding die identiek moet zijn aan de afbeelding die op je oude apparaat wordt weergegeven. De overdracht laat je toe om je applicaties te hervatten maar ook de accounts gebruikt op de andere telefoon, dit kan heel handig zijn als je net als ik regelmatig van telefoon wisselt.[b][b]Gezichtsherkenning is verdwenen uit de oorspronkelijke configuratie, maar het is nog steeds beschikbaar in de apparaatinstellingen.[b][b]Net op het einde zal Xiaomi proberen om zijn cloud service te plaatsen, maar je hoeft alleen maar een scherm te passeren.[b][b]Ik heb twee foutmeldingen in het proces, maar ik vermoed dat mijn router verantwoordelijk is voor dit probleem, omdat mijn router blokkeert wat het beschouwt als reclame en deze oproepen naar Google of Xiaomi worden daarom geblokkeerd.[b][b][b][b][b]

Afwerking

xiaomi redmi note 9 test avis recensione opinion revision 7
[b][b]Zoals ik hierboven al schreef, komt deze nieuwe generatie Redmi met een nieuw chassis en Xiaomi heeft besloten om hetzelfde recept toe te passen op de Redmi Note 9, Redmi Note 9s en Redmi Note 9 Pro. Er is echter een verschil tussen de Redmi Note 9 en de twee andere, de Redmi Note 9 is iets korter en iets breder, dit geeft het een meer massieve uitstraling. Het is ook iets dikker maar lichter.[b][b]
xiaomi redmi note 9 test avis recensione opinion revision 15
[b][b]Bovenaan de telefoon vind je de infrarooddiode waarmee je de telefoon als afstandsbediening kunt gebruiken, je vindt er ook een geluidssensor die ik op veel andere Xiaomi's vind.[b][b][b]
xiaomi redmi note 9 test avis recensione opinion revision 14
[b][b]Het onderste gedeelte van de telefoon heeft een klassieke configuratie met een luidsprekertelefoon, een USB-poort van het type C en een audioaansluiting van het type jack.[b][b]
xiaomi redmi note 9 test avis review opinion recensione prueba 3
[b][b]Aan de zijkanten bevindt zich links de SIM-lade (2 SIM-kaarten + 1 geheugenplaats) en rechts de gebruikelijke volume- en startknoppen. De configuratie is klassiek, maar de start- en volumeknoppen zijn dunner dan normaal, ik haal de volumeknoppen soms door elkaar omdat ik ze niet altijd met een druk op de knop kan onderscheiden. De telefoon geeft ook het gevoel dat deze knoppen hoger zijn dan normaal, maar in werkelijkheid staan ze op dezelfde afstand van de bovenkant van de telefoon als de vorige modellen. Wat verandert is dat de telefoon is gegroeid en de afstand tot de onderkant van de telefoon dus mechanisch is toegenomen.[b][b]
xiaomi redmi note 9 test avis recensione opinion revision 10
[b][b]Op de achterkant van de telefoon vinden we de camera gepositioneerd in het midden zoals de Redmi Note 9s of Pro, deze sensor komt een paar millimeter naar buiten maar zijn centrale positionering vermindert het gevoel van het hebben van een telefoon in eeuwige onbalans. In tegenstelling tot de 9s of 9 Pro, heeft de vingerafdruksensor zijn weg terug gevonden naar de achterkant van de telefoon net onder de fotosensor.[b][b]De Redmi Note 9 biedt verschillende kleuren met twee kleurverlopen, ik ben geen grote fan van dit soort kleurverloop, het versterkt het gevoel van het hebben van een plastic voorwerp in de hand, maar het is gewoon een subjectieve indruk.[b][b]
xiaomi redmi note 9 test avis review opinion recensione prueba 1
[b][b]Het scherm neemt 83 procent van de beschikbare ruimte in beslag, het is een score in het midden, het is een procent minder dan de 9s. De grenzen zijn zichtbaar, maar dit is ook vrij gebruikelijk in deze prijsklasse. De pixeldichtheid ligt boven het gemiddelde omdat de Redmi Note 9 dezelfde resolutie biedt als de Redmi Note 9s op een kleiner oppervlak.[b][b]Het afwerkingsniveau van deze Redmi Note 9 is vrij correct, vergeet niet dat dit een entry-level telefoon is die je al voor 150€ in China kan vinden. Voor deze prijs zult u waarschijnlijk niet beter vinden.[b][b]

Specificaties

[b]De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon.Op een dagelijkse basis, de telefoon presteert zonder enig probleem alle gangbare taken, ik merk een lichte vertraging in het scherm in vergelijking met een Redmi Note 9s, maar dit is logisch omdat de laatste biedt een prestatie bijna 50% hoger.[b][b]Ik heb de 3Gb / 64 Gb versie getest die antwoordt op de codenaam "Merlin" en de MT6768 versie. Hier zijn de kenmerken van de telefoon:[b][b][b][b]

CPU / GPU Prestatie

CPU : MediaTek Helio G70
GPU : Mali-G52 MC2 950MHz
Geheugen (RAM) : 3 - 4 Gb
Opslagcapaciteit : 64-128 Gb
[b][b]De Redmi Note 9 is uitgerust met een Mediatek G70 processor waarbij Redmi's meestal zijn uitgerust met een Snapdragon processor. Deze processor biedt vergelijkbare prestaties als de Snapdragon 710 in de Xiaomi Mi 9 Lite. [b][b]Grafisch gezien is de Redmi Note 9 uitgerust met een Mali G52 GPU die ook in de Honor 9x te vinden is. Deze GPU biedt een grafische prestatie die gelijkwaardig is aan een Adreno 610 die ook in de Motorola G8 Power of de Redmi Note 8 te vinden is.[b][b]Deze combinatie zou voldoende prestaties moeten bieden voor alle toepassingen en 3D-games met soms een beperking in het niveau van de graphics. [b][b]

Benchmark Antutu/3DMark

Ik kreeg een score van 191.000 punten met Antutu v8. Met een dergelijke score biedt de Redmi Note 9 een prestatie die 10% hoger ligt dan het vorige model, terwijl hij in dezelfde prijsklasse blijft. De prestatiesprong is meestal groter tussen twee generaties, dus deze Redmi Note 9 onderscheidt zich niet duidelijk van het vorige model.[b][b]De prestaties nemen iets toe in de processor en de grafische chipset, maar het is vooral op de UX-indicator dat de Redmi Note 9 een voorsprong heeft op het vorige model. Dit element zou meer comfort moeten brengen in het dagelijks gebruik.[b][b][b][b] Ik kon 3DMark niet aan het werk krijgen op de Redmi Note 9, dit is de eerste keer dat dit mij overkomt. De telefoon is misschien nog te nieuw.[b][b]
Antutu score : 191381
Antutu CPU : 72743
Antutu GPU : 34491
Antutu UX : 42967
Antutu Mem : 41180
[b]Top 10 - prestatieclassificatie op basis van Antutu
1. Oppo Find X2 Pro - 605184
2. Oneplus 8t - 595000
3. Poco F3 - 589677
4. Xiaomi Mi 10t Pro - 581650
5. Oneplus 8 Pro - 579417
6. Xiaomi Mi 10 - 579114
7. Poco F2 Pro - 569559
8. Samsung Galaxy S20 Fe - 565000
9. Samsung Galaxy S20 - 503905
10. Poco X3 Pro - 486466

Aantal smartphones in de ranglijst:123
Positie van deze smartphone in de ranglijst:56/123

Opmerking: deze ranglijst bevat alleen de telefoons die ik heb getest en enkele andere die ik ter referentie heb toegevoegd.
[b]Gaming[b]Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.De Redmi Note 9 is geen telefoon die is ontworpen voor gamers, je zult in staat zijn om de meeste van de spellen die beschikbaar zijn in de Play Store te spelen met soms wat concessies op het gebied van graphics, maar over het algemeen biedt de telefoon genoeg vermogen om te spelen in goede omstandigheden.[b][b][b][b]

Netwerkprestatie

De Redmi Note 9 is compatibel met de meeste frequenties in Europa en biedt zelfs compatibiliteit met de 700 Mhz-frequentie (B28), die nuttig zal zijn voor Bouygues en Free klanten in Frankrijk.[b][b]
3G frequenties : B1 (2100), B2 (1900), B4 (1700/2100 AWS A-F), B5 (850), B8 (900)
4G frequencies : B1 (2100), B2 (1900), B3 (1800), B4 (1700/2100 AWS 1), B5 (850), B7 (2600), B8 (900), B20 (800), B28 (700), B38 (TDD 2600), B40 (TDD 2300), B41 (TDD 2500)
Bluetooth : Bluetooth 5.0 LE
SAR / Hoofd : 0.795
SAR / lichaam : 1.138
Volte : Ja
VoWifi : Ja
NFC : Ja
Aantal metingen : 1785
Gemiddelde signaal : -100.79
Download snelheid : 69
Upload snelheid : 60
Kies je land om te controleren of je telefoon compatibel is:


Met de onderstaande frequenties kun je zien of deze telefoon compatibel is met je provider of dat je deze kunt gebruiken waar je op vakantie gaat.


Signaal 4G (voor december 2020)[b]De capaciteit om het netwerk correct op te pikken is een essentieel element voor een telefoon, maar het wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te pikken te meten, voer ik een groot aantal metingen uit op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. Deze metingen worden dus onder reële omstandigheden uitgevoerd en niet in een laboratorium, ze zijn niet wetenschappelijk maar geven een goede indicatie van de prestaties. [b][b]Gevoeligheidsclassificatie van netwerksignaal
Telefoon getest:Gemiddeld signaal (dBm)Aantal metingen:
Xiaomi Mi 9t Pro-881600
Xiaomi Redmi Note 5-91.305600
Xiaomi Mi 9 Lite-93788
Samsung Galaxy A70-94.5111975
Nokia 5.3-94.98531
Realme 6-95.142301
Xiaomi Redmi Note 8 Pro-95.9221599
Xiaomi Mi A3-95.951000
Huawei Y6 2019-95.951199
Doogee S58 Pro-96.22856
Redmi 9a-96.481000
Meizu Note 9-96.68937
Motorola G8 Power-96.881032
Xiaomi Redmi Note 7-97.011430
Redmi 9c-97.041000
Umidigi S3 Pro-97.131200
Xiaomi Redmi Note 8-97.34879
Samsung Galaxy A21s-97.781000
Umidigi F1-97.82298
Ulefone Armor 7e-98.71000
Xiaomi Mi Note 10 Lite-991000
Honor 9x-99.14899
Xiaomi Redmi Note 9s-99.41860
Poco F2 Pro-99.81247
Xiaomi Redmi Note 9-100.791785
Xiaomi Mi 10 Lite 5g-100.881198
Poco X3-101.19821
Umidigi F2-101.47712
[b]Ik heb 1785 metingen gedaan in 4G om een gemiddeld signaal van -100,79 dBm te verkrijgen. Dit niveau van gevoeligheid voor het netwerk ligt in het lage gemiddelde van de ranking. Als ik het resultaat vergelijk met wat ik met de Redmi Note 8 had behaald, zie ik dat de Redmi Note 8 een betere score krijgt. Ik kan echter niet uitsluiten dat er een verandering in het netwerk plaatsvindt die de achteruitgang zou verklaren. [b][b]Met zo'n hoog signaalniveau zult u geen problemen ondervinden wanneer de dekking goed is, maar de telefoon kan het contact met het netwerk sneller verliezen wanneer de netwerkdekking lager is.[b][b][b]Signaal 4G (vanaf december 2020)[b]Ik heb besloten om de methode voor het meten van het netwerk te veranderen omdat ik merkte dat de configuratie van het mobiele netwerk in de loop van de tijd verandert. Dit maakt het moeilijker om telefoons te vergelijken omdat de omstandigheden niet meer exact hetzelfde zijn.[b][b]Om dit probleem te voorkomen, heb ik een apparaat opgezet dat 24 uur per dag een tiental parameters van het mobiele netwerk opvangt (bv.: cel id, rssi, rsrq, snr, frequentie,...). Ik plaats dan de telefoon naast het toestel gedurende 24 tot 48 uur met dezelfde metingen, zodat ik ze kan vergelijken.[b][b] Overzicht van de geteste telefoons met deze methode[b][b]
Telefoon getest:MetingenGemid. signaal (ref)Gemid. signaal (phone)Min/Max (ref)Min/Max (phone)
Samsung Galaxy S10+457-93.06-97.39-89 / -98-97 / -99
Xiaomi Mi 9t Pro669-93.69-95.84-90 / -95-92 / -98
Poco F2 Pro1438-91.02-94.99-89 / -94-94 / -96
Xiaomi Mi 10 Lite 5g1645-90.77-95.02- 88 / -98-95 / -100
Poco X3821-94.89-103.19-91 / -97.7-101 / -104
Umidigi Bison2343-92.71-96.46-90 / -99-94 / -102
Oukitel C211101-92.04-94.99-90 / -97-92 / -95
Poco M31116-92.09-91.74-88 / -98-90 / -99
Xiaomi Mi 10t Pro1071-90.61-94.03-88 / -94-94 / -96
Umidigi A9 Pro981-90.40-94.01-88 / -95-93 / -95
Redmi Note 9t1201-92.149-91.71-90 / -97-91 / -97
Xiaomi Redmi Note 10999-92.35-93.99-88 / -97-92 / -98
Xiaomi Redmi Note 10 Pro877-89.72-90.56- 88 / -92-89 / -95
Poco X3 Pro1876-91.45-92.91-90 / -94-90 / -96
Poco F31382-90.79-94.2-89 / -94-93 / -98
Oneplus Nord N100896-91.23-96.005-88 / - 99-96 / -99
Xiaomi Mi 11 Lite2875-91.36-91.49-87 / -96-90 / -96
[b][b][b][b]Download/Upload snelheid[b]Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.[b]Top 10 - snelheidsrangschikking tijdens downloaden
1. Samsung Galaxy S20 D:351Mbps U: 20Mbps
2. Poco X3 D:232Mbps U: 55Mbps
3. Xiaomi Mi 10 Lite 5g D:223Mbps U: 52Mbps
4. Poco F2 Pro D:207Mbps U: 53Mbps
5. Xiaomi Mi Note 10 Lite D:153Mbps U: 68Mbps
6. Xiaomi Mi A3 D:150Mbps U: 60Mbps
7. Xiaomi Redmi Note 9s D:150Mbps U: 60Mbps
8. Xiaomi Mi 8 Lite D:149Mbps U: 60Mbps
9. Samsung Galaxy A21s D:147Mbps U: 51Mbps
10. Huawei Y6 2019 D:145Mbps U: 61Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:30
Positie van deze smartphone in de ranglijst:23/30

Let op: de theoretische maximale snelheid van een telefoon wordt vaak beperkt door de configuratie van het mobiele netwerk en de congestie van het netwerk op het moment van de meting. Dus misschien kun je een hogere snelheid halen op een ander netwerk
[b]Ik heb een download snelheid van 60 Mbps en ook 60 Mbps in de upload. Ik weet dat het gebruikte netwerk in staat is om het beter te doen omdat ik veel hogere snelheden kreeg met andere telefoons. Het feit dat de snelheid lijkt te zijn gemaximeerd op 60 Mbps zou erop wijzen dat de beperking afkomstig is van de telefoon.[b][b]De Redmi Note 9 is duidelijk niet een van de snelste telefoons, maar ik heb wel vrij gelijkaardige resultaten met vorige modellen. Met een dergelijke snelheid kan je probleemloos in HD streamen.[b][b][b]

Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.[b]
Wifi frequenties : 802.11a, 802.11b, 802.11g, 802.11n, 802.11n 5GHz, 802.11ac
Download snelheid : 207
Signaal / dicht : -19
Signaal / afstand : -77
Wifi-signaal[b]Ik heb -19 dBm gemeten in de buurt van de router, dat is een van de beste scores die ik tot nu toe heb gekregen. Van een afstand heb ik -77 dBm gemeten, dat is ver onder het gemiddelde. De Redmi Note 9 biedt een zeer goede prestatie in de buurt van de router, maar als je weggaat gaat de kwaliteit sneller achteruit.[b][b][b][b][b]Top 10 - rangschikking van wifi-gevoeligheid
1. Poco F2 Pro -11dBm
2. Xiaomi Redmi Note 10 Pro -12dBm
3. Samsung Galaxy A21s -13dBm
4. Oneplus Nord N100 -15dBm
5. Poco X3 Pro -15dBm
6. Poco F3 -15dBm
7. Redmi Note 9t -15dBm
8. Poco X3 -17dBm
9. Xiaomi Redmi Note 10 -17dBm
10. Xiaomi Mi 10t Pro -18dBm

Aantal smartphones in de ranglijst:42
Positie van deze smartphone in de ranglijst:16/42

[b]Download/Upload snelheid[b]Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.Goede signaalkwaliteit vertaalt zich vaak in goede prestaties in downloadsnelheid en dit kan worden geverifieerd met Redmi Note 9. Ik heb een download snelheid van 207 Mbps, dat is een zeer goede score. Met dit soort prestaties kun je deze telefoon gebruiken voor zowel het downloaden als het bekijken van HD-films.[b][b][b][b][b]Top 10 - Ranglijst van wifi-downloadsnelheden
1. Poco F3 398Mbps
2. Poco X3 Pro 389Mbps
3. Xiaomi Redmi Note 10 Pro 367Mbps
4. Samsung Galaxy S20 351Mbps
5. Poco F2 Pro 341Mbps
6. Redmi Note 9t 332Mbps
7. Xiaomi Redmi Note 8 Pro 319Mbps
8. Umidigi Bison 306Mbps
9. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 300Mbps
10. Xiaomi Mi 8 Lite 260Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:41
Positie van deze smartphone in de ranglijst:15/41

Opmerking: ik heb een 400 Mbps-lijn en een modem die hogere snelheden kan leveren, maar ik weet nooit zeker hoeveel bandbreedte er beschikbaar is als ik een test doe.
[b]

GPS-prestaties

[b]Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en maak ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert de GPS het signaal om aan de weg te blijven hangen niet kunstmatig, het heeft geen markeringen, zodat je de werkelijke positie kunt zien. Ik gebruik dan een applicatie om de nauwkeurigheid van het signaal te meten. [b][b]De Redmi Note 9 heeft een nauwkeurigheid van 1m voor de GPS, dat is een zeer goede score. De GPS-positionering is goed, maar wanneer je van een onbedekt gebied naar een overdekt gebied gaat (bijvoorbeeld een tunnel of ondergrondse parkeergarage) kan het enkele seconden duren om het signaal te herstellen.[b][b][b]Top 10 - GPS-nauwkeurigheidsclassificatie
1. Oukitel C21 1m
2. Redmi 9a 1m
3. Xiaomi Redmi Note 9 1m
4. Redmi 9c 2m
5. Umidigi Bison 2m
6. Redmi Note 9t 2m
7. Xiaomi Redmi Note 10 Pro 3m
8. Xiaomi Redmi Note 10 3m
9. Poco F3 3m
10. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 3m

Aantal smartphones in de ranglijst:17
Positie van deze smartphone in de ranglijst:3/17

Opmerking: een nauwkeurigheid van 3 meter of minder kan eenvoudig worden gecorrigeerd door een goede GPS-applicatie. De telefoonprestaties spelen ook een rol bij de snelheid waarmee je scherm wordt bijgewerkt, dus de nauwkeurigheid kan in het gedrang komen door een te trage weergave.
[b]

Batterijduur

Capaciteit : 5020
Snel laden : Ja
W max : 18
Autonomie (100% helderheid) : 650.00
Autonomie (50% helderheid) : 1808.00
Oplaadtijd : 162.00
Ontladingssnelheid (100%) : 0.15
Ontladingsscore (100%) : 7.72
Ontladingssnelheid (100%) : 0.06
Ontladingssnelheid (50% : 2.78
Laadsnelheid : 0.62
Laadscore : 30.99
Vanaf maart 2020 heb ik mijn subjectieve batterijtest vervangen door een technische test om het werkelijke gedrag van de batterij beter te kunnen meten. Nu test ik de autonomie en de oplaadtijd onder absoluut identieke omstandigheden. Ik voer verschillende metingen uit, zodat deze test alleen al enkele dagen duurt en ik de telefoon voor niets anders kan gebruiken.

Batterijduur - methodologie
Om de levensduur van de batterij te testen, meet ik het batterijverbruik elke minuut in strikt identieke omstandigheden om telefoons te kunnen vergelijken en ook om je in staat te stellen je telefoon in dezelfde omstandigheden te evalueren. Ik sluit elke invloed uit van toepassingen die de meting zouden kunnen verstoren. De autonomie is niet lineair, de batterij ontlaadt zich soms veel sneller aan het einde. Dit is een frustrerend fenomeen, maar met mijn metingen weet je of je snel een oplader moet vinden.

Batterijduur
De batterij van de Xiaomi Redmi Note 9 heeft een capaciteit van 5020 mAh en is ontladen van 100% tot 1% in 650.00 minuten met 100% helderheid, hij is ontladen van 100% tot 1% in 1808.00 met 50% helderheid. Op deze manier krijg ik een gemiddelde ontlaadsnelheid van 0.15% per minuut bij 100% lichtsterkte en 0.06% per minuut bij 50% lichtsterkte, het verbruik is dus 7.72 mA per minuut bij 100% lichtsterkte en 2.78 bij 50% lichtsterkte. Om de efficiëntie van de telefoon en de invloed ervan op de batterij te kunnen vergelijken, moet je de 7.72 (of 50%) score vergelijken met die van andere smartphones, het cijfer moet zo laag mogelijk zijn.

Laadtijd - methodologie
Om de oplaadtijd te testen, gebruik ik altijd dezelfde lader met dezelfde kabel. Ik meet de oplaadtijd minuut voor minuut om de evolutie van de lading en de oplaadsnelheid te zien. De laadsnelheid van een batterij is niet lineair, maar vaak sneller aan het begin en langzamer aan het einde. De lader is compatibel met snel laden.

Laadtijd
De accu van het Xiaomi Redmi Note 9 heeft een capaciteit van 5020 mAh en is opgeladen van 1% tot 100% in 162.00 minuten. Dit geeft me een gemiddelde laadsnelheid van 0.62% per minuut en dus een toename van 30.99 mA per minuut. Om de prestaties van de Xiaomi Redmi Note 9 te vergelijken met andere telefoons, moet je de 30.99 per minuut score gebruiken, deze score moet zo hoog mogelijk zijn.

In het bijzonder: de laadsnelheid is niet altijd lineair, de onderstaande grafiek geef je een indicatie van het gedrag van de batterij.

De volgende tabel geeft een overzicht van de geteste telefoons met de technische accutest, ze zijn gerangschikt in volgorde van efficiëntie. Een hogere batterijcapaciteit zou logischerwijs moeten resulteren in een hogere levensduur van de batterij, maar dat is niet altijd het geval en het geeft geen indicatie van de efficiëntie van een telefoon.

SmartphoneCapaciteit (mAh)Levensduur (minuten)EfficiëntiescoreLevensduur (minuten) / 50%Efficiëntiescore / 50%Laadtijd.Laden score
Samsung Galaxy S204000565.007.081217.003.29136.0029.41
Nokia 5.34000549.007.291096.003.65199.0020.10
Oukitel C214000497.008.051324.003.02167.0023.95
Honor 9x4000770.005.191333.003.00151.0026.49
Umidigi A9 Pro4150552.007.521562.002.66112.0037.05
Xiaomi Mi 10 Lite 5g4160749.005.551541.002.70163.0025.52
Realme 64300704.006.111104.003.89162.0026.54
Poco F34520539.008.391521.002.97122.0037.05
Poco F2 Pro47001150.004.091536.003.06180.0026.11
Samsung Galaxy A21s5000729.006.861283.003.90166.0030.12
Redmi 9a5000694.007.201902.002.63195.0025.64
Redmi 9c5000656.007.621915.002.61170.0029.41
Oneplus Nord N1005000808.006.191278.003.91663.007.54
Motorola G8 Power5000912.005.482792.001.79311.0016.08
Umidigi Bison5000550.009.091471.003.40238.0021.01
Xiaomi Redmi Note 105000691.007.241728.002.89193.0025.91
Redmi Note 9t5000766.006.532054.002.43148.0033.78
Xiaomi Redmi Note 10 Pro5020625.008.031557.003.22213.0023.57
Xiaomi Redmi Note 95020650.007.721808.002.78162.0030.99
Xiaomi Redmi Note 9s5020663.007.571876.002.68224.0022.41
Umidigi F25150927.005.561854.002.78299.0017.22
Poco X35160653.007.901654.003.12181.0028.51
Poco X3 Pro5160648.007.961688.003.06138.0037.39
Doogee S58 Pro5180845.006.131908.002.71177.0029.27
Xiaomi Mi Note 10 Lite5260827.006.361609.003.27208.0025.29
Ulefone Armor 7e5500768.007.161140.004.82179.0030.73
Poco M36000842.007.131898.003.16217.0027.65

helpHoe lees je deze cijfers?
De batterijcapaciteit is een belangrijk element bij het bepalen van de autonomie van een telefoon, maar het is niet de enige factor. Een telefoon met een grote batterij kan een kortere batterijduur hebben als hij meer stroom verbruikt. Als ik een voorbeeld uit het dagelijks leven zou moeten nemen, zou ik het universum van de auto gebruiken. Als een auto een grote brandstoftank heeft, zou hij een langere afstand moeten kunnen rijden, tenzij het gemiddelde brandstofverbruik hoger is. De score voor de efficiëntie van de batterij werkt op dezelfde manier, hij moet zo laag mogelijk zijn en staat voor het energieverbruik van de telefoon. Deze verschillen in efficiëntie zijn vaak gerelateerd aan de helderheid van het scherm, grote heldere schermen hebben de neiging om meer energie te verbruiken en zelfs als ze een grote batterij hebben, zal hun bereik korter zijn.

samengevat [battery product="xiaomi-redmi-note-9" capa="5020" lg="nl"][b]De Redmi Note 9 heeft een 5020 mAh batterij, wat ruim boven het gemiddelde in deze prijsklasse ligt. Ik denk dat alleen de Umidigi F2 het beter doet met zijn 5150 mAh.[b][b]De Redmi Note 9 heeft dezelfde accucapaciteit als de Redmi Note 9s, maar ik weet niet zeker of het dezelfde accu is als de Redmi Note 9s, omdat de prestaties veel beter zijn op de Redmi Note 9, zowel wat betreft de oplaadtijd als het bereik. Het verschil zou ook verklaard kunnen worden door een minder helder display, de test met de sonde zou deze hypothese moeten valideren of ongeldig maken. Het kan ook zijn dat de Mediatek processor minder hebzuchtig is dan de Snapdragon.[b][b]De Redmi Note 9s biedt een goede batterijprestatie, maar de Redmi Note 9 is veel beter. Het duurde 30 uur met het scherm aan op 50%.[b][b]

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.[b]

Hardware

Selfie / resolutie : 13
Resolutie : 48
Sensor : Samsung S5KGM1
Video resolutie : 1080p
mm wide angle : 3.74mm
mm zoom : 4.74mm
De Redmi Note 9 is uitgerust met een Samsung S5KGM1 sensor die op vele andere telefoons te vinden is, zoals de Redmi Note 7 of de Redmi Note 8. Xiaomi heeft geen grote moeite gedaan aan deze kant, dus het is nog maar de vraag of ze verbeteringen hebben aangebracht in de beeldverwerking die een verschil zouden kunnen maken. Deze sensor leverde goede resultaten op de Redmi Note 7, ik herinner me met name de nachtmodus die ik in Stockholm heb getest, het resultaat was verbluffend. Ik ben dus benieuwd of Xiaomi er een jaar na de lancering van de Redmi Note 7 in geslaagd is om deze sensor te verbeteren.[b][b]Standaard app[b]Als je al eens eerder een Xiaomi hebt gebruikt, zul je geen moeite hebben om je aan te passen aan de standaard fotoapplicatie. Xiaomi heeft de foto-ervaring op de meeste van haar modellen gestandaardiseerd. Dit maakt de overgang van de ene naar de andere telefoon gemakkelijker, maar de defecten van de applicatie zijn in alle telefoons tegelijk aanwezig.[b][b]Over het algemeen werkt deze applicatie goed, ik kan niet echt klagen maar waar de meeste fabrikanten in de richting van een eenvoudigere fototoepassing gaan, blijft Xiaomi volharden in zijn keuze om veel opties te bieden en soms moet je zoeken naar een bepaalde optie.[b][b]Wat me altijd ergert aan hun toepassing is de aanwezigheid van zoom-iconen op het hoofdscherm. Deze iconen zijn klein en daardoor moeilijk te lezen, en bieden ook niet voldoende contrast om ze te zien wanneer de te fotograferen scène erg fel verlicht is. Je moet dus meerdere malen drukken om te hopen dat je een van de zoomknoppen kunt aanraken.[b][b][b][b][b]

Fotokwaliteit

Foto test / studio[b]Eerste voorbeeld: ƒ/1,79 1/461 4,74 mm 100 ISO[b]
xiaomi redmi note 9 test avis review recencione prueba photo test studio 2
[b]Belichting: bijna correct[b]Scherpte: goed[b]Kleuren: iets te warm[b]Diepte van het veld: goed[b]Vervorming: geen[b]Chromatische aberratie: geen[b]Vignettering: geen[b]Digitale ruis: geen[b][b]De Redmi Note 7 met dezelfde sensor had geen goede resultaten opgeleverd in de studio, de Redmi Note 9 doet het hier beter. De foto is beter belicht maar Xiaomi koos voor een warmere weergave en onder het kunstlicht van de studio is het duidelijk zichtbaar. De scherpte zone is op het karakter in het wit en Harry potter, de scherpte in deze zone is goed.[b][b]Tweede voorbeeld: ƒ/2,2 1/244 1,65 mm 111 ISO[b]
xiaomi redmi note 9 test avis review recencione prueba photo test studio 4
[b]Belichting: goed[b]Scherpte: lichtelijk glad[b]Kleuren: iets te koud[b]Diepte van het veld: goed[b]Vervorming: geen[b]Chromatische aberratie: geen[b]Vignettering: geen[b]Digitale ruis: geen[b][b]De ultra-groothoeksensor van de Redmi Note 9 produceert een heel ander type foto, het produceert koelere maar dichter bij de werkelijkheid liggende foto's en verliest wat scherpte aan de randen. Ultra-groothoeksensoren produceren vaak onderbelichte foto's, maar dat is hier niet het geval.[b][b]Derde voorbeeld: ƒ/1,79 1/494 4,74 mm ISO 101[b]
xiaomi redmi note 9 test avis review recencione prueba photo test studio 3
[b]Belichting: bijna correct[b]Scherpte: goed[b]Kleuren: iets te warm[b]Diepte van het veld: goed[b]Vervorming: geen[b]Chromatische aberratie: geen[b]Vignettering: geen[b]Digitale ruis: geen[b][b]De zoom is een digitale zoom, het is gemaakt van de hoofdsensor, dus de foto heeft dezelfde kenmerken als de eerste foto.[b][b]Vierde voorbeeld: ƒ/1,79 1/500 4,74 mm 100 ISO[b]
xiaomi redmi note 9 test avis review recencione prueba photo test studio 7
[b]Belichting: goed[b]Scherpte: goed[b]Kleuren: te koud[b]Diepte van het veld: goed[b]Vervorming: geen[b]Chromatische aberratie: geen[b]Vignettering: geen[b]Digitale ruis: geen[b][b]Ik wilde zien of de warmere kleuren afkomstig waren van de sensor of van een verwerking door het apparaat. Dus nam ik een foto in handmatige modus door de kleurtemperatuur te forceren tot 4500K. Het resultaat laat zien dat de sensor perfect in staat is om koudere foto's te reproduceren, wat betekent dat Xiaomi een keuze heeft gemaakt voor deze warme kleuren. Het goede nieuws is dat deze keuze kan worden aangepast vanuit de fototoepassing als de kleurtemperatuur niet bevalt.[b][b][b]Foto test / zon[b]Eerste voorbeeld: ƒ/1,79 1/3690 4,74 mm 105 ISO[b]
redmi note 9 avis test review recencione prueba opinion qualite photo 1
[b]Belichting: bijna OK[b]Scherpte: goed[b]Kleuren: gebrek aan verzadiging[b]Diepte van het veld: goed[b]Vervorming: geen[b]Chromatische aberratie: geen[b]Vignettering: geen[b]Digitale ruis: geen[b][b]De zon was verborgen door de wolken en het landschap was niet erg helder. Ik constateer echter een gebrek aan verzadiging en een te koude kleuring. Dit resultaat komt niet overeen met wat ik met eerdere modellen, die dezelfde sensor gebruikten, heb kunnen bereiken. Wat de studiofoto's betreft, vermoedde ik meteen een probleem met de standaardfotototoepassing. Om te testen wat de sensor kan doen, heb ik dezelfde foto gemaakt met de Open Cam toepassing in RAW modus. Deze modus produceert zeer neutrale foto's waarbij u de foto vervolgens naar het gewenste resultaat kunt duwen. Dit is wat ik krijg met de Redmi Note 9 en Open Cam:[b][b]
redmi note 9 test quality photo raw 1
[b][b]Je zou denken dat de foto met een andere telefoon is genomen, maar dat is het niet, het is de Redmi Note 9.[b][b]Tweede voorbeeld: ƒ/1,79 1/1996 4,74 mm 103 ISO[b]
redmi note 9 avis test review recencione prueba opinion qualite photo 2
[b]Belichting: bijna OK[b]Scherpte: goed[b]Kleuren: overbelichting van blanken[b]Diepte van het veld: goed[b]Vervorming: geen[b]Chromatische aberratie: geen[b]Vignettering: geen[b]Digitale ruis: geen[b][b]De foto levert geen grote problemen op en je kunt zien dat de telefoon heeft gekozen om het beeld te kalibreren volgens het donkerste deel van de foto. Deze keuze leidt tot een overbelichting van de hemel. Ook hier heb ik een bijna identieke foto gemaakt met Open Cam om te zien wat de sensor kan doen:[b][b]
redmi note 9 test quality photo raw 2
[b][b]De instelling die ik in Open Cam heb gebruikt was waarschijnlijk iets te agressief omdat de lucht een onrealistische kleurstelling kreeg, de rest van de foto toont echter de mate van detail en de rijkdom aan kleuren die de camera kan weergeven.[b][b]Derde voorbeeld: ƒ/2,2 1/10753 1,65 mm 120 ISO[b]
redmi note 9 avis test review recencione prueba opinion qualite photo 3
[b]Belichting: correct[b]Scherpte: correct[b]Kleuren: gebrek aan verzadiging[b]Diepte van het veld: goed[b]Vervorming: licht[b]Chromatische aberratie: geen[b]Vignettering: geen[b]Digitale ruis: geen[b][b]Ik was positief verrast door het detailniveau van de groothoeksensor, omdat dit type sensor meestal te gladde beelden produceert. De foto mist duidelijk de verzadiging en het is jammer, want met iets meer verzadiging kun je een heel ander resultaat krijgen.[b][b]
redmi note 9 avis test review recencione prueba opinion qualite photo 4
[b][b]Hoe ben ik aan deze foto gekomen? Het is heel eenvoudig, ik opende de foto in de galerij, gebruikte de bewerkingstool en stelde de verbeteringen in op "auto". Met een enkele klik en direct aan de telefoon krijg je een veel beter resultaat.[b][b]Wat moet ik denken van de fotokwaliteit? Ik weet niet wat Xiaomi heeft gedaan, maar ik zie hier een regressie van het vorige model. Deze regressie is niet hardware-gerelateerd, want als ik een andere applicatie gebruik, krijg ik een veel beter resultaat. Ik heb het gevoel dat Xiaomi deze telefoon naar de haast heeft gegooid en het fotogedeelte heeft verwaarloosd. [b][b]Hier zijn nog een paar voorbeelden die laten zien dat het beeld soms goed is en soms niet:[b][b][b][b]Voor de dapperste onder jullie, kun je veel betere foto's krijgen met een paar bewerkingen met OpenCam in RAW-modus. Dan hoef je alleen maar de kleuren terug te brengen naar waar ze horen te zijn en hier zijn enkele voorbeelden:[b][b][b][b]De score die ik aan de foto zal geven zal geen rekening houden met deze mogelijkheid tot verbetering, omdat ik ervan uitga dat een telefoon zonder moeite mooie foto's moet opleveren. [b][b]Foto test / bewolkt[b]
xiaomi redmi note 9 test avis recensione opinion revision clouds 1
[b][b]Wanneer de helderheid niet erg goed is, produceert de Redmi Note 9 foto's die niet voldoen aan wat de Redmi Note 8 kon produceren. De foto is onderbelicht en de kleurtemperatuur is niet goed. Dit zijn in feite dezelfde fouten die in dagfoto's worden gevonden, maar deze fouten zijn veel beter zichtbaar wanneer de helderheid afneemt.[b][b][b]Test foto / nacht[b]Hoofdsensor[b]
redmi note 9 test quality photo raw night 1
[b][b]De nachtfoto's die door de hoofdsensor worden gemaakt vallen wel mee, ik verwachtte een minder goed resultaat gezien de problemen die voor de dagfoto's zijn gevonden. [b][b]De foto mist scherpte en de korrel is zichtbaar, maar het is niet dramatisch.[b][b]Ultra groothoek sensor[b]
redmi note 9 test quality photo raw night 2
[b]De ultra groothoeksensor belicht de foto's niet genoeg, waardoor de foto te donker is. De scherpte is ook minder goed, vooral aan de rand van de foto. Deze defecten zijn hetzelfde op de meeste ultra groothoeksensoren, dus de Redmi Note 9 is niet beter of slechter dan de andere.[b][b]Nachtmodus[b]
redmi note 9 test quality photo raw night 4
[b]De Redmi Note 9 heeft net als zijn voorgangers een nachtmodus. Deze nachtmodus verbetert de scherpte en combineert meerdere foto's om de belichting te verbeteren. Het beeld is scherper en de belichting is eigenlijk beter, maar de verwerking van het beeld is iets te sterk. De straatverlichting lijkt te zijn omgeven door een gas en de ruis is nog beter zichtbaar dan op de foto die zonder de nachtmodus is genomen.[b][b]Deze problemen zijn niet te ernstig voor een camera in deze prijsklasse, maar de nachtmodus van de Redmi Note 7 was effectiever.[b][b][b][b]

Videokwaliteit

Stabilisatie[b]De Redmi Note 9 lijkt geen videostabilisatie te bieden. Op de andere modellen van het merk is er een mogelijkheid in de instellingen om stabilisatie in of uit te schakelen, deze mogelijkheid bestaat niet op de Redmi Note 9. Dit is een merkwaardige keuze, het is ook een regressie ten opzichte van het vorige model.[b][b][b][b]Video normale condities[b][b]De Redmi Note 9 is in staat om 1080p video op te nemen met 30 fps, wat vrij gebruikelijk is in deze prijsklasse. De scherpte van de video's is echt goed, maar de aanpassingen aan veranderingen in de helderheid zijn zichtbaar, het beeld lijkt soms te springen. De kleurtemperatuur klopt niet, dit was al het geval bij foto's gemaakt met de hoofdsensor.[b][b]Video low light[b][b][b]De nachtvideo's die de Redmi Note 9 produceert zijn vrij luidruchtig, de korrel is goed zichtbaar. Wat betreft de video voor overdag is de verandering van de belichting goed zichtbaar en voor deze nachtvideo lijkt de Redmi op zoek te zijn naar het gebied waar hij zich moet concentreren. De belichting is ook niet erg goed.[b][b]De nachtvideo's van de Redmi Note 9 zijn niet erg goed, maar we moeten niet vergeten dat het in deze prijsklasse hetzelfde is voor alle telefoons en ik zou zelfs zeggen dat de Redmi het beter doet dan de andere.[b][b]

Audiokwaliteit

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.[b]
Frequency Respons : 0.01 / -0.19
Noise Level : -73.9
Dynamic Range : 73.7
THD : 0.116
Intermodulation : 0.055
Stereo crosstalk : -74.3
De Redmi Note 9 is uitgerust met een eenvoudige luidspreker aan de onderkant van de telefoon zoals de meeste telefoons in deze prijsklasse. Deze luidspreker produceert geen krachtig geluid en de hoge frequenties zijn vrij uitgesproken. Het maximale volume is meer dan genoeg om naar muziek te luisteren, maar het volume is lager dan het gemiddelde van de telefoons die ik heb getest.[b][b]Bij een koptelefoon is het maximale volume altijd lager dan wat ik heb getest. Aan de andere kant is het geluid beter, de geluiden zijn meer in balans.[b][b]Frequency Response[b]Deze test is bedoeld om te testen of het toestel in staat is alle frequenties correct te reproduceren. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om op alle frequenties een goed geluid te zien, is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen.
redmi note 9 frequency respons
[b][b]De Redmi Note 9 geeft de frequenties vrij getrouw weer en biedt een stabielere weergave dan de Redmi Note 9s. Dit bevestigt wat ik waarnam bij het luisteren naar muziek met de koptelefoon.[b][b]Dynamisch bereik[b]Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus te spelen te testen. Ook hier moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de referentie staan.
redmi note 9 dynamic range
[b]Ook hier biedt de Redmi Note 9 een stabiele prestatie, maar met een duidelijk tekort aan volume, wat ik had waargenomen bij het subjectieve luisteren, geldt ook hier.[b][b][b]Geluidsniveau[b]Deze test heeft tot doel te bepalen of het geteste apparaat in staat is om geluiden zonder veel ruis te reproduceren. Een hoge score duidt op een lage parasietendruk, een lagere score duidt op een hogere aanwezigheid van parasieten.
redmi note 9 noise level
[b]Redmi Note 9 geeft geluid weer zonder interferentie en biedt stabiele prestaties over alle frequenties, voor deze test is de frequentieweergave vergelijkbaar met Redmi Note 9s bij een lager volume.[b][b]De Redmi Note 9 levert een midrange geluidsprestatie met ook vervorming in het middengebied. Het is op het volumeniveau dat Redmi Note 9 een verschil maakt door een volume te bieden dat ongeveer 20% lager is dan het gemiddelde. [b][b]Concertopname[b]Het doel van deze test is om de opnamekwaliteit van de telefoon te meten wanneer er veel omgevingsgeluiden zijn. Omdat ik niet elke keer als ik een telefoon test de mogelijkheid heb om naar een concert te gaan, simuleer ik het geluid van een concert in een gesloten omgeving.Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven. [b]
Screen grootte : 6.53
Resolutie : 1080 x 2340
Ratio : 19.5:9
Bescherming : Corning Gorilla Glass 5
Type : IPS LCD
% oppervlakte : 83
dE wit : 1.1
dE rood : 2
dE groen : 1.2
dE blauw : 2.2
dE geel : 3.0
dE cyan : 1.2
dE magenta : 5.5
Contrast : 1056:1
Helderheid : 310
Colorimetrie[b]
redmi note 9 screen calibration
[b][b]Het scherm van de Redmi Note 9 is niet goed gekalibreerd vanwege de standaardinstelling van de "levendige kleuren" modus. Als je deze instelling wijzigt om de telefoon in de "normale" modus te zetten, krijg je een zeer goede colorimetrie en in deze prijsklasse zul je waarschijnlijk niet beter vinden.[b][b]Het wit heeft een temperatuur van 6100k, dit geeft het een beetje een koude uitstraling maar het is niet ver van de norm (6500k).[b][b][b]Top 10 - rangschikking van de beste schermen op basis van colorimetrie
1. Xiaomi Mi 10 Lite 5g dE = 0.73
2. Xiaomi Mi 10t Pro dE = 0.83
3. Xiaomi Mi 11 Lite dE = 1.19
4. Xiaomi Redmi Note 8 dE = 1.2
5. Xiaomi Redmi Note 10 dE = 1.23
6. Xiaomi Redmi Note 10 Pro dE = 1.31
7. Samsung Galaxy S20 dE = 1.4
8. Poco M3 dE = 1.4
9. Xiaomi Mi 9 Lite dE = 1.46
10. Xiaomi Redmi Note 9s dE = 1.47

Aantal smartphones in de ranglijst:43
Positie van deze smartphone in de ranglijst:19/43

Let op: het colorimetrische verschil wordt gemeten in dE. Na drie uur zal het menselijk oog een colorimetrisch verschil waarnemen, dus de dE moet het laagst zijn. De tests zijn allemaal uitgevoerd met een colorimetrische sonde.
[b]Helderheid / Contrast[b]Het display van de Redmi Note 9 is beduidend minder helder dan de vorige modellen. Bij normale helderheid zal de telefoon iets meer dan 230 cd/m produceren en als ik de lichtsensor overstroom om zonlicht te simuleren, neemt de helderheid toe tot 310 cd/m. De Redmi Note 7 kan oplopen tot 433 cd/m, dus de Redmi Note 9 gaat naar beneden ten opzichte van de vorige generatie.[b][b]Met 310 cd/m heb je moeite met het lezen van je scherm in direct zonlicht.[b][b] Door het contrast met mijn sonde te meten, kreeg ik een contrast van 1056:1. Dit is een ondergemiddeld contrastniveau, ik kreeg veel betere resultaten met eerdere modellen.[b][b]Lichtabsorptie/Reflectie[b]Het scherm van de smartphone reflecteert het licht en maakt er soms een echte spiegel van. Dit spiegeleffect maakt het moeilijker om te lezen. [b][b]De onderstaande absorptie-index geeft het percentage van het door het scherm geabsorbeerde licht aan. De leesbaarheid van een scherm is beter wanneer de absorptie-index hoog is.[b][b]
Telefoon getest:% lichtabsorptie
Samsung Galaxy S10+58
Xiaomi Mi 9T Pro52
Honor 9x65
Redmi Note 9s55
Motorola G8 Power60
Realme 654
Umidigi F248
Poco F2 Pro52
Redmi Note 956
Xiaomi Mi Note 10 Lite53
Samsung Galaxy S2047
Samsung Galaxy A21s53
De geteste telefoons hebben een gemiddelde absorptiegraad van54 %

Biometrie

Xiaomi heeft waarschijnlijk al alles geprobeerd als het gaat om biometrie, de Redmi Note 9 gaat terug naar een klassieke configuratie met een vingerafdruksensor op de rug en 2D gezichtsherkenning.[b][b]De achterste vingerafdruksensor is snel en het is een waar genoegen om een telefoon te vinden met dit type sensor omdat de sensoren aan de zijkant of op het scherm minder efficiënt zijn.[b][b]

Besturingssysteem

[b][b]Toen ik de Redmi Note 9 kocht, liep deze onder MIUI 11, maar hij werd snel aangepast aan MIUI 12. Als je het koopt en het draait ook op MIUI 11, krijg je waarschijnlijk vrij snel een update.[b][b]MIUI 12 werkt heel goed op de Redmi Note 9, dus je krijgt dezelfde functies als op de duurdere modellen. Ik merkte net een vertraging op in de cameramenu's.[b][b][b]

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Accessoires Redmi Note 9

Om nog meer te genieten van je ervaring met je smartphone bied ik links naar allerlei accessoires die je misschien handig vindt

Beschermhoes / koffer xiaomi redmi note 9
Screen beschermfolie xiaomi redmi note 9
Geheugenkaart xiaomi redmi note 9
USB-kabel / oplader xiaomi redmi note 9
Koptelefoon xiaomi redmi note 9
Fietsenrek xiaomi redmi note 9

Vergelijk Redmi Note 9 met de anderen

Ik heb voor elke test een score van 1 tot 10 toegekend die de sterke en zwakke punten van een product bepaalt. Ik gebruik 0 voor criteria die (nog) niet zijn getest. Een score van 1 tot 3 duidt op slechte prestaties (en ja, dat is ook zo), een score van 4 tot 6 duidt op gemiddelde prestaties, een score van 7 tot 8 duidt op goede prestaties en een score van 9 en 10 duidt op uitzonderlijke prestaties. .
De score wordt berekend op basis van mijn metingen en als er geen metingen zijn, is het een subjectieve mening op basis van mijn ervaring.

De scores zijn niet statisch, ze veranderen in de loop van de tijd omdat de prestaties van nieuwe producten veranderen en hiermee moet rekening worden gehouden.

Xiaomi Redmi Note 9
Afwerking kwaliteit6.006.00
Batterijprestaties8.008.00
CPU-prestaties6.56.5
GPU-prestaties6.56.5
Schermkwaliteit7.007.00
foto kwaliteit5.005.00
Video kwaliteit5.005.00
Wi-Fi-prestaties7.007.00
Mobiele downloadsnelheid5.005.00
Gevoeligheid van het mobiele netwerk6.006.00
Frequentiebereik7.007.00
Geluidskwaliteit6.006.00
GPS-prestaties6.006.00
Besturingssysteem8.008.00
Totale score8989
Wereldwijde ranglijst
1. Samsung Galaxy S20 111 / 140
2. Poco F2 Pro 111 / 140
3. Poco F3 110.5 / 140
4. Poco X3 Pro 108 / 140
5. Samsung Galaxy S10+ 107 / 140
6. Xiaomi Redmi Note 10 Pro 106.5 / 140
7. Xiaomi Mi 9t Pro 106 / 140
8. Xiaomi Redmi Note 10 102 / 140
9. Poco X3 101.5 / 140
10. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 101 / 140
11. Xiaomi Mi Note 10 Lite 101 / 140
12. Redmi Note 9t 100.5 / 140
13. Xiaomi Redmi Note 8 Pro 100 / 140
14. Xiaomi Redmi Note 9s 98 / 140
15. Xiaomi Mi 9 Lite 98 / 140
16. Xiaomi Redmi Note 8 97 / 140
17. Xiaomi Mi 11 Lite 96.5 / 130
18. Poco M3 95.5 / 140
19. Xiaomi Redmi Note 7 94 / 140
20. Realme 6 93 / 140
21. Umidigi A9 Pro 92 / 140
22. Umidigi Bison 92 / 140
23. Oukitel C21 89.5 / 140
24. Xiaomi Redmi Note 9 89 / 140
25. Motorola G8 Power 89 / 140
26. Xiaomi Mi A3 89 / 140
27. Nokia 5.3 89 / 140
28. Oneplus Nord N100 88.5 / 140
29. Honor 9x 88 / 140
30. Xiaomi Mi 8 Lite 86 / 140
31. Meizu Note 9 86 / 140
32. Xiaomi Redmi Note 5 85 / 140
33. Umidigi S3 Pro 83 / 140
34. Umidigi F2 82 / 140
35. Samsung Galaxy A21s 82 / 140
36. Redmi 9a 81 / 140
37. Ulefone Armor 7e 80 / 140
38. Redmi 9c 80 / 140
39. Doogee S58 Pro 78.5 / 140
40. Honor 8x 78 / 140
41. Umidigi F1 77 / 140
42. Huawei Y6 2019 74 / 140
43. Xiaomi Mi 10t Pro 57 / 70
44. Samsung Galaxy A52 15.5 / 20
45. Elephone U5 0 / 0

Test / beoordeling conclusie

Ik verwachtte een grote evolutie met deze nieuwe generatie Redmi, maar deze evolutie is niet gebeurd, ik ben een beetje teleurgesteld. Xiaomi was er tot nu toe in geslaagd om met elke generatie de lat hoger te leggen, dit is niet het geval met deze Redmi Note 9 maar ik denk dat het een bewuste keuze was.[b][b]Waarom? De Redmi Note 9 is verkrijgbaar voor een lagere prijs, dit maakt het mogelijk om de Redmi Note 9s tegen een iets hogere prijs te positioneren en dan een Redmi Note 9 Pro iets hoger. Xiaomi probeert alle prijsklassen te bezetten. Er is de Redmi 9A onder 80€, de Redmi 9C onder 100€, de Redmi Note 9 onder 150€, de Redmi Note 9s onder 200€ en de Redmi Note 9 Pro onder 250€. 4 maanden na de lancering van de Redmi Note 9 zijn er zelfs Redmi Note 9s in China in de buurt van 100€.[b][b]Is de Redmi Note 9 een slecht toestel? Nee, maar het gaat op verschillende punten achteruit in vergelijking met zijn voorgangers. Deze regressie gaat gepaard met een agressievere prijs en als je kijkt naar de concurrentie in deze prijsklasse, dan weet Xiaomi nog steeds op te vallen.[b][b]Uiteindelijk is mijn grootste teleurstelling bij deze telefoon het kleurenmanagement van de camera. De Redmi Note 9 gebruikt dezelfde fotosensor als de Redmi Note 8 maar de fotobewerking is niet zo goed. In principe zou Xiaomi dit probleem met een update moeten kunnen oplossen.[b][b][b][b]Sterktes[b]Levensduur van de batterij[b]GPS-signaalnauwkeurigheid[b]Goede scherm colorimetrie[b]Scherpte van foto's/video's[b][b][b]Zwaktes[b]Kleurtemperatuur foto's/video's[b]Fotokwaliteit bij slecht weer[b]Schermhelderheid[b][b][b]Alternatieven voor dit product[b][b]Als ik de volgende criteria neem:[b]- prijs minder dan 150€[b]- batterij hoger dan 4000 mAh[b]- antutu-score boven 150.000[b]- Releasedatum [b]Met deze criteria moet ik de concurrenten van Redmi Note 9 vinden en met deze criteria vind ik alleen exotische Chinese merken zoals Oukitel, Ulefone of Cubot. Zoals ik al zei, ik denk dat Xiaomi zijn Redmi Note 9 lager wilde positioneren, ik vind geen enkele concurrentie in dit bereik.[b]

Opmerkingen

Discussieer mee / Stel je vragen

Je reactie wordt na validatie gepubliceerd. Ik reageer in mijn vrije tijd op meer dan 1500 reacties per jaar, dus ik kan niet altijd even snel reageren. Je e-mailadres is niet publiekelijk zichtbaar en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.









Ontvang een e-mail wanneer er een reactie is gepubliceerd