Vond je mijn test leuk?
Vergeet niet om het te delen met je vrienden :-) Ik heb geen budget voor reclame, dank je wel!
Deel op Facebook


Elk jaar lanceert Xiaomi nieuwe smartphones en elke keer brengen ze een beetje meer verwarring omdat ze van naam veranderen, productlijnen veranderen en concurrerende modellen lanceren. Er is bijna een Xiaomi-telefoon in elke prijsklasse en soms is het een detail dat hen onderscheidt.

De Redmi Note 9 is een instapmodel dat net als zijn voorgangers (Redmi Note 7 / Redmi Note 8) waarschijnlijk een kaskraker zal worden. De positionering van de Redmi is zeer duidelijk: het aanbieden van een maximum voor de laagste prijs.
Tot nu toe heeft Xiaomi nooit teleurgesteld, zal de Redmi Note 9 het leven nog moeilijker maken voor zijn concurrenten? Dat is wat ik je in deze test ga laten zien.
Website van de fabrikant:
https://www.mi.com

Mijn test, uw vragen

Hoe verschillen mijn testen van andere op het web?
- Ik koop de apparaten meestal met mijn geld, de prijs is net zo belangrijk als het voor jou is!
- Ik bewaar de apparaten minstens een paar weken (soms meer) om te zien wat ze waard zijn in reële omstandigheden.
- Ik beantwoord (indien mogelijk) vragen om je te helpen beslissen voordat je ze koopt
- Mijn blog is beschikbaar in 6 talen: Frans, Nederlands, Engels, Duits, Spaans en Italiaans.
- Ik leef niet van mijn blog, niemand betaalt me om deze tests te doen, ik ben volledig onafhankelijk.
- Mijn pagina's zitten niet vol met advertenties
- Mijn pagina's zitten niet vol met advertenties
.
Andere tests:
Samsung Galaxy S20 test / review
Ulefone Armor 7 en 7E test / review
Xiaomi Redmi Note 9 test / review
Poco F2 review - test - beoordeling
Xiaomi Redmi Note 9S test / review / prijs - 12 Commentaar(en)
Realme 6 test, review en prijs - 10 Commentaar(en)
Motorola G8 Power test / review en prijs
Umidigi F2 test / review / prijs - 2 Commentaar(en)
Honor 9x test / review
Samsung Galaxy A70 test / review / beoordeling

Prijs Redmi Note 9

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Redmi Note 9 van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.


De onderstaande links zijn reclamelinks die mij in staat stellen om het geteste materiaal in volledige neutraliteit te kopen. Als je het werk op deze blog leuk vindt, kun je me ondersteunen door via deze links te kopen. Het kost u absoluut niets, je profiteert altijd van de beste prijzen.
169 EUR - (2020-07-02 04:54) XIAOMI Redmi Note 9 64Go Gris Minuit - (Cdiscount - FR)
186.16 EUR - (2020-07-03 16:40) Xiaomi Redmi Note 9 -Smartphone 6.53" FHD+ DotDisp - (Amazon.it - IT)
199 EUR - (2020-07-03 14:58) XIAOMI Redmi Note 9 Gris de minuit 64 Go - (Cdiscount - FR)
199.9 EUR - (2020-07-03 12:04) XIAOMI Smartphone Redmi Note 9 64 Go 6.53 pouces V - (Auchan - FR)
Prijsalert: Ik heb een tool ontwikkeld waarmee ik de beste prijzen kan vinden en ik stel het u voor zodat u er ook van kunt genieten.

Stuur mij een alert naar Ontbrekend e-mailadres IncorrectMail wanneer de prijs onder deze waarde daalt EUR Stel een prijslimiet in Uw prijslimiet is niet correct

Uw e-mailadres wordt nooit gebruikt voor iets anders dan deze alert.


Twijfel je over een winkel? Ik koop regelmatig bij veel winkels, hier is mijn mening over het aantal winkels.

Tijdslijn


29/05/2020 aankoop van de Redmi Note 9 op Edway Buy, het is mijn eerste aankoop op deze site
04/06/2020 Ik heb de Redmi in een paar dagen ontvangen, dat is heel snel voor een Chinese winkel.

Waarom deze telefoon?


Nog maar twee jaar geleden wist niemand van Xiaomi, laat staan van het merk Redmi. Vandaag de dag zijn tests en artikelen over Xiaomi te vinden op bijna alle gespecialiseerde websites. Elke nieuwe generatie van Redmi is een must-see event voor diegenen die geïnteresseerd zijn in smartphones.

Tot nu toe heb ik de Redmi Note 5, de Redmi Note 7, de Redmi Note 8, de Redmi Note 9s en de Redmi Note 8 Pro gekocht. De Redmi Note 9 is de 6e Redmi die ik aan het testen ben.
Xiaomi lanceert meestal twee Redmi reeksen per jaar, de eerste golf brengt iets nieuws en de tweede golf brengt slechts kleine evoluties. De Redmi Note 9 is in de eerste categorie, dus het zou iets nieuws moeten brengen en de eerste nieuwigheid is de grootte en het formaat. De Redmi reeks is gegroeid en heeft aan gewicht gewonnen om een steeds groter scherm en een batterij met een nog langere levensduur te bieden. De bedieningsknoppen zijn erg dun geworden, het is erg esthetisch maar niet altijd even praktisch. De achterkant van de telefoon gaat in een delirium van kleuren waar de vorige modellen een meer sobere configuratie boden. Deze Redmi Note 9 bevestigt dat dit een grote evolutie is.

De Redmi Note 9 wordt geleverd met de Redmi Note 9s en de Redmi Note 9 Pro, deze toestellen lijken erg op elkaar en de verschillen zijn niet erg duidelijk. Meestal is het verschil tussen de normale schaal (Redmi Note X) en de pro schaal (Redmi Note X Pro) veel meer uitgesproken.

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.

Uitpakken

Xiaomi Redmi Note 9
Lengte (mm)162.3159.2
Breedte (mm)77.275.2
Dikte (mm)8.98.1
Gewicht (g)199186
Jackyesyes
USB typeType CType C
USB norme/2.0
Infraroodyesyes


Xiaomi gebruikt dezelfde verpakking voor de meeste van zijn telefoons. De doos bevat niets ongewoons, u vindt er de telefoon, een beschermhoesje, een kleine handleiding, de oplader en een USB-kabel type C.

Eerste configuratie


De configuratie van de Redmi Note 9 volgt dezelfde principes als de configuratie van de meeste Android-telefoons, maar er zijn enkele wijzigingen in deze Redmi Note 9 aangebracht ten opzichte van de Redmi Note 9s die ik net heb getest.

De meest opvallende verandering is het scherm dat voorstelt welke zoekmachine je wilt gebruiken. Het is de eerste keer dat ik deze keuze zie verschijnen en het is niet onbelangrijk. Ik stel me voor dat Xiaomi wil proberen wat afstand te nemen van Google na wat er gebeurd is tussen Google en Huawei, maar de voorgestelde motoren zijn nog geen geldige alternatieven om het belang van Google in ons dagelijks leven te verminderen.

De aanvraagprocedure voor herstel biedt ook een nieuwe optie op basis van een afbeelding die identiek moet zijn aan de afbeelding die op je oude apparaat wordt weergegeven. De overdracht laat je toe om je applicaties te hervatten maar ook de accounts gebruikt op de andere telefoon, dit kan heel handig zijn als je net als ik regelmatig van telefoon wisselt.

Gezichtsherkenning is verdwenen uit de oorspronkelijke configuratie, maar het is nog steeds beschikbaar in de apparaatinstellingen.

Net op het einde zal Xiaomi proberen om zijn cloud service te plaatsen, maar je hoeft alleen maar een scherm te passeren.

Ik heb twee foutmeldingen in het proces, maar ik vermoed dat mijn router verantwoordelijk is voor dit probleem, omdat mijn router blokkeert wat het beschouwt als reclame en deze oproepen naar Google of Xiaomi worden daarom geblokkeerd.Afwerking
Zoals ik hierboven al schreef, komt deze nieuwe generatie Redmi met een nieuw chassis en Xiaomi heeft besloten om hetzelfde recept toe te passen op de Redmi Note 9, Redmi Note 9s en Redmi Note 9 Pro. Er is echter een verschil tussen de Redmi Note 9 en de twee andere, de Redmi Note 9 is iets korter en iets breder, dit geeft het een meer massieve uitstraling. Het is ook iets dikker maar lichter.

Top


Bovenaan de telefoon vind je de infrarooddiode waarmee je de telefoon als afstandsbediening kunt gebruiken, je vindt er ook een geluidssensor die ik op veel andere Xiaomi's vind.

OnderaanHet onderste gedeelte van de telefoon heeft een klassieke configuratie met een luidsprekertelefoon, een USB-poort van het type C en een audioaansluiting van het type jack.

Zijden


Aan de zijkanten bevindt zich links de SIM-lade (2 SIM-kaarten + 1 geheugenplaats) en rechts de gebruikelijke volume- en startknoppen. De configuratie is klassiek, maar de start- en volumeknoppen zijn dunner dan normaal, ik haal de volumeknoppen soms door elkaar omdat ik ze niet altijd met een druk op de knop kan onderscheiden. De telefoon geeft ook het gevoel dat deze knoppen hoger zijn dan normaal, maar in werkelijkheid staan ze op dezelfde afstand van de bovenkant van de telefoon als de vorige modellen. Wat verandert is dat de telefoon is gegroeid en de afstand tot de onderkant van de telefoon dus mechanisch is toegenomen.

Rug


Op de achterkant van de telefoon vinden we de camera gepositioneerd in het midden zoals de Redmi Note 9s of Pro, deze sensor komt een paar millimeter naar buiten maar zijn centrale positionering vermindert het gevoel van het hebben van een telefoon in eeuwige onbalans. In tegenstelling tot de 9s of 9 Pro, heeft de vingerafdruksensor zijn weg terug gevonden naar de achterkant van de telefoon net onder de fotosensor.

De Redmi Note 9 biedt verschillende kleuren met twee kleurverlopen, ik ben geen grote fan van dit soort kleurverloop, het versterkt het gevoel van het hebben van een plastic voorwerp in de hand, maar het is gewoon een subjectieve indruk.

Scherm


Het scherm neemt 83 procent van de beschikbare ruimte in beslag, het is een score in het midden, het is een procent minder dan de 9s. De grenzen zijn zichtbaar, maar dit is ook vrij gebruikelijk in deze prijsklasse. De pixeldichtheid ligt boven het gemiddelde omdat de Redmi Note 9 dezelfde resolutie biedt als de Redmi Note 9s op een kleiner oppervlak.

Het afwerkingsniveau van deze Redmi Note 9 is vrij correct, vergeet niet dat dit een entry-level telefoon is die je al voor 150€ in China kan vinden. Voor deze prijs zult u waarschijnlijk niet beter vinden.

3G/4G ondersteuning


De Redmi Note 9 is compatibel met de meeste frequenties in Europa en biedt zelfs compatibiliteit met de 700 Mhz-frequentie (B28), die nuttig zal zijn voor Bouygues en Free klanten in Frankrijk.

3G frequenties:
B1 (2100), B2 (1900), B5 (850), B8 (900)
4G frequenties:
B1 (2100), B20 (800), B3 (1800), B38 (TDD 2600), B4 (1700/2100 AWS 1), B40 (TDD 2300), B5 (850), B7 (2600), B8 (900), B28 (700)
Welke frequenties worden in Europa gebruikt?

3G : B1 (2100), B2 (1900), B5 (850), B8 (900)
4G : B1 (2100), B20 (800), B3 (1800), B38 (TDD 2600), B4 (1700/2100 AWS 1), B40 (TDD 2300), B5 (850), B7 (2600), B8 (900), B28 (700)

Het is natuurlijk altijd nodig om de specifieke frequenties van uw provider te controleren, omdat sommige Europese providers verschillende frequenties gebruiken (maar deze gevallen zijn zeldzaam). Hou er rekening mee dat de hieronder aangegeven frequenties geldig waren op het moment van schrijven van dit artikel, ze zullen niet worden bijgewerkt, dus ik kan niet garanderen dat ze correct zijn.

Ik heb nog een paar andere Europese landen toegevoegd, zodat u kunt controleren in welke landen u op vakantie gaat, als de lokale operator niet dezelfde frequenties ondersteunt, hebt u misschien niet langer een netwerk.

BE
4G Proximus: 2100Mhz, 1800Mhz, 2600Mhz, 800Mhz
3G Proximus: 2100Mhz, 900Mhz

4G Orange: 2600Mhz, 1800Mhz, 800Mhz
3G Orange: 2100Mhz, 900Mhz

4G Base: 2600Mhz, 1800Mhz, 800Mhz
3G Base: 2100Mhz

FR
4G Orange: 2600Mhz, 1800Mhz, 800Mhz
3G Orange: 2100Mhz, 900Mhz

4G SFR: 2600Mhz, 2100Mhz, 1800Mhz, 800Mhz
3G SFR: 2100Mhz, 900Mhz

4G Bouygues: 2600Mhz, 2100Mhz, 1800Mhz, 800Mhz, 700Mhz
3G Bouygues: 2100Mhz, 900Mhz

4G Free: 2600Mhz, 1800Mhz, 700Mhz
3G Free: 2100Mhz, 900Mhz

ES
Movistar 4G: 2600, 1800, 800
Movistar 3G: 2100, 900

Orange 4G: 2600, 1800, 800
Orange 3G: 2100, 900

Vodafone 4G: 2600, 1800, 800
Vodafone 3G: 2100, 900

Yoigo
Yoigo 4G: 1800
Yoigo 3G: 2100

DE
E-Plus 4G: 2600, 800
E-Plus 3G: 2100

O2
O2 4G: 2600, 1800, 800
O2 3G: 2100

T-Mobile
T-Mobile 4G: 2600, 1800, 800
T-Mobile 3G: 2100

Vodafone
Vodafone 4G: 2600, 1800, 800
Vodafone 3G: 2100

IT
Tre 4G: 2600, 1800, 1500, 800
Tre 3G: 2100, 900

Telecom Italia 4G: 2600, 1800, 1500, 800
Telecom Italia 3G: 2100, 900

Vodafone 4G: 2600, 1800, 1500, 800
Vodafone 3G: 2100, 900

Wind 4G: 2600, 800
Wind 3G: 2100, 900

CH
Salt Mobile 4G: 2600, 1800, 800
Salt Mobile 3G: 2100, 900

Sunrise 4G: 2600, 1800, 800
Sunrise 3G: 2100, 900

Swisscom 4G: 2600, 1800, 800
Swisscom 3G: 2100, 900

NL
KPN 4G: 2600, 1800, 800
KPN 3G: 2100

Tele2 4G: 2600, 800

T-Mobile 4G: 2600, 2100, 1800, 900
T-Mobile 3G: 2100, 900

Vodafone 4G: 2600, 1800, 800
Vodafone 3G: 2100, 900

UK
Three 4G: 1800, 800
Three 3G: 2100

EE 4G: 2600, 1800, 800
EE 3G: 2100

O2 4G: 1800, 800
O2 3G: 2100, 900

Virgin Mobile 4G: 2600, 1800 B9, 800
Virgin Mobile 3G: 2100

Vodafone 4G: 2600, 2100, 1!00, 800
Vodafone 3G: 2100, 900

Netwerk/Radioprestatie

Xiaomi Redmi Note 9
3G frequentiesB1 (2100), B2 (1900), B4 (1700/2100 AWS A-F), B5 (850), B8 (900)B1,B2,B4,B5,B6
4G frequentiesB1 (2100), B2 (1900), B3 (1800), B4 (1700/2100 AWS 1), B5 (850), B7 (2600), B8 (900), B20 (800), B28 (700), B38 (TDD 2600), B40 (TDD 2300), B41 (TDD 2500)B1,B2,B3,B4,B5,B7,B8,B20,B38,B40
5G frequenties//
//
GPSGPS, A-GPS, GLONASS, Beidou, Galileo, GPS (L1+L5)A-GPS, Beidou, Galileo, GLONASS, GPS
Wifi802.11a, 802.11b, 802.11g, 802.11n, 802.11n 5GHz, 802.11ac802.11a, 802.11ac, 802.11b, 802.11g, 802.11n, 802.11n 5GHz
BluetoothBluetooth 5.0 LEBluetooth 5.0 LE
SAR (hoofd)0.7950.591
SAR (lichaam)1.1381.274
VoLTEyesyes
Wifi gesprekkenyesyes
NFCyesno


Signaal 4G
De capaciteit om het netwerk correct op te pikken is een essentieel element voor een telefoon, maar het wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te pikken te meten, voer ik een groot aantal metingen uit op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. Deze metingen worden dus onder reële omstandigheden uitgevoerd en niet in een laboratorium, ze zijn niet wetenschappelijk maar geven een goede indicatie van de prestaties.
Om de netwerkprestaties te meten, verzamel ik de signaalsterkte in dBm van elke cel tijdens mijn reizen. Alle metingen worden onder dezelfde omstandigheden uitgevoerd om de resultaten over meerdere telefoons te kunnen vergelijken. De sterkte van het signaal dat door een telefoon wordt verkregen geeft een indicatie van zijn vermogen om het netwerk goed te ontvangen. Het eindresultaat geef je een onwetenschappelijke indicatie van de ontvangstkwaliteit van elke telefoon. Deze resultaten kunnen verschillend zijn op een ander netwerk of onder andere omstandigheden. Om de signaalwaarde volledig te begrijpen, geeft een signaal van -95 dBm een gemiddelde ontvangst aan, terwijl een signaal van -60 dBm een zeer goed signaal aangeeft.

Xiaomi Redmi Note 9
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -100.79 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1785

Xiaomi Redmi Note 9s
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -99.4 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1860

Realme 6
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -95.14 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 2301

Motorola G8 Power
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -96.88 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1032

Umidigi F2
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -101.47 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 712

Umidigi F1
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -96.79 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 298

Xiaomi Mi 8 Lite
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -94.89 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 403

Xiaomi Redmi Note 5
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -91.45 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 528

Umidigi S3 Pro
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.13 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1200

Samsung Galaxy S10+
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.96 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1445

Redmi Note 7
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.01 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1430

Redmi Note 8
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.06 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 879

Xiaomi Mi A3
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -95.95 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1199

Huawei Y6 2019
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -95.60 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1586

Redmi Note 8 Pro
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -95.92 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1599

Xiaomi Mi 9 Lite
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -93.61 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1900

Xiaomi Mi 9T Pro
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -88.84 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1600

Meizu Note 9
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -96.68 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 937

Samsung Galaxy A70
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -94.511 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1975

Honor 9x
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.19 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 2819

Vergelijking Redmi Note 9 met een ander toestel

Onderstaande grafiek toont de vergelijking tussen de twee toestellen. Het beste toestel zou het grootste aantal metingen dicht bij het centrum moeten hebben. De vergelijking wordt alleen gemaakt op de cellen die beide apparaten gemeen hebben. De metingen werden onder dezelfde omstandigheden uitgevoerd.

Telefoon 1:
Nog niet beschikbaar / getest

Telefoon 2:
Nog niet beschikbaar / getest

Evaluatie van de prestaties:
Nog niet beschikbaar / getest

Download max snelheid:
Upload max snelheid:
Nog niet beschikbaar / getest

Download max snelheid:
Nog niet beschikbaar / getest

Evaluatie van de prestaties:
Nog niet beschikbaar / getest
Wifi-signaal
Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.

Signaalsterkte bij router:
-19 dBm
Signaalsterkte op afstand van router:
-77 dBm

Evaluatie van de prestaties:
Ik heb -19 dBm gemeten in de buurt van de router, dat is een van de beste scores die ik tot nu toe heb gekregen. Van een afstand heb ik -77 dBm gemeten, dat is ver onder het gemiddelde. De Redmi Note 9 biedt een zeer goede prestatie in de buurt van de router, maar als je weggaat gaat de kwaliteit sneller achteruit.


Download / Wifi
Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.
Xiaomi Redmi Note 9
Radio capaciteit/-97.01
/250
/40
/-70


Max upload snelheid:
20 Mbps
Max download snelheid:
207 Mbps

Evaluatie van de prestaties:
Goede signaalkwaliteit vertaalt zich vaak in goede prestaties in downloadsnelheid en dit kan worden geverifieerd met Redmi Note 9. Ik heb een download snelheid van 207 Mbps, dat is een zeer goede score. Met dit soort prestaties kun je deze telefoon gebruiken voor zowel het downloaden als het bekijken van HD-films.


GPS-signaal
Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en maak ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert de GPS het signaal om aan de weg te blijven hangen niet kunstmatig, het heeft geen markeringen, zodat je de werkelijke positie kunt zien.
Nog niet beschikbaar / getest

Batterijduur

Xiaomi Redmi Note 9
Capaciteit50204000
Snel ladenyesyes
Max laden W1818


Vanaf maart 2020 heb ik mijn subjectieve batterijtest vervangen door een technische test om het werkelijke gedrag van de batterij beter te kunnen meten. Nu test ik de autonomie en de oplaadtijd onder absoluut identieke omstandigheden. Ik voer verschillende metingen uit, zodat deze test alleen al enkele dagen duurt en ik de telefoon voor niets anders kan gebruiken.

Methodologie
Om de oplaadtijd te testen, gebruik ik altijd dezelfde lader met dezelfde kabel. Ik meet de oplaadtijd minuut voor minuut om de evolutie van de lading en de oplaadsnelheid te zien. De laadsnelheid van een batterij is niet lineair, maar vaak sneller aan het begin en langzamer aan het einde. De lader is compatibel met snel laden.

Laadtijd
De accu van het Xiaomi Redmi Note 9 heeft een capaciteit van 5020 mAh en is opgeladen van 1% tot 100% in 162 minuten. Dit geeft me een gemiddelde laadsnelheid van 0.61% per minuut en dus een toename van 30.98 mA per minuut. Om de prestaties van de Xiaomi Redmi Note 9 te vergelijken met andere telefoons, moet u de 30.98 per minuut score gebruiken, deze score moet zo hoog mogelijk zijn.

In het bijzonder: de laadsnelheid is niet altijd lineair, de onderstaande grafiek geeft u een indicatie van het gedrag van de batterij.

De batterij van de Xiaomi Redmi Note 9 heeft een capaciteit van 5020 mAh en is ontladen van 100 tot 1 in 650 minuten met 100% helderheid, hij is ontladen van 100 tot 1 in 1808 met 50% helderheid. Op deze manier krijg ik een gemiddelde ontlaadsnelheid van 0.15% per minuut bij 100% lichtsterkte en 0.05 per minuut bij 50% lichtsterkte, het verbruik is dus 7.72 mA per minuut bij 100% lichtsterkte en 2.77 bij 50% lichtsterkte. Om de efficiëntie van de telefoon en de invloed ervan op de batterij te kunnen vergelijken, moet je de 7.72 (of 50%) score vergelijken met die van andere smartphones, het cijfer moet zo laag mogelijk zijn.

De volgende tabel geeft een overzicht van de geteste telefoons met de technische accutest, ze zijn gerangschikt in volgorde van efficiëntie. Een hogere batterijcapaciteit zou logischerwijs moeten resulteren in een hogere levensduur van de batterij, maar dat is niet altijd het geval en het geeft geen indicatie van de efficiëntie van een telefoon.

SmartphoneCapaciteit (mAh)Levensduur (minuten)Levensduur (minuten) / 50%Laden scoreEfficiëntiescoreEfficiëntiescore / 50%
Ulefone Armor 7E5500768114030.727.164.82
Poco F2 Pro47001150153626.114.083.05
Samsung Galaxy S204000565121729.417.073.2
Honor 9x4000770133326.465.193
Xiaomi Redmi Note 95020650180830.987.722.77
Motorola G8 Power5000912279216.085.481.79
Xiaomi Redmi Note 9s502066399922.327.575.01
Umidigi F2515092717.225.56
Realme 6430070426.547.32


De Redmi Note 9 heeft een 5020 mAh batterij, wat ruim boven het gemiddelde in deze prijsklasse ligt. Ik denk dat alleen de Umidigi F2 het beter doet met zijn 5150 mAh.

De Redmi Note 9 heeft dezelfde accucapaciteit als de Redmi Note 9s, maar ik weet niet zeker of het dezelfde accu is als de Redmi Note 9s, omdat de prestaties veel beter zijn op de Redmi Note 9, zowel wat betreft de oplaadtijd als het bereik. Het verschil zou ook verklaard kunnen worden door een minder helder display, de test met de sonde zou deze hypothese moeten valideren of ongeldig maken. Het kan ook zijn dat de Mediatek processor minder hebzuchtig is dan de Snapdragon.

De Redmi Note 9s biedt een goede batterijprestatie, maar de Redmi Note 9 is veel beter. Het duurde 30 uur met het scherm aan op 50%.

Audiokwaliteit

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.
De Redmi Note 9 is uitgerust met een eenvoudige luidspreker aan de onderkant van de telefoon zoals de meeste telefoons in deze prijsklasse. Deze luidspreker produceert geen krachtig geluid en de hoge frequenties zijn vrij uitgesproken. Het maximale volume is meer dan genoeg om naar muziek te luisteren, maar het volume is lager dan het gemiddelde van de telefoons die ik heb getest.

Bij een koptelefoon is het maximale volume altijd lager dan wat ik heb getest. Aan de andere kant is het geluid beter, de geluiden zijn meer in balans.

Frequency Response
Deze test is bedoeld om te testen of het toestel in staat is alle frequenties correct te reproduceren. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om op alle frequenties een goed geluid te zien, is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen


De Redmi Note 9 geeft de frequenties vrij getrouw weer en biedt een stabielere weergave dan de Redmi Note 9s. Dit bevestigt wat ik waarnam bij het luisteren naar muziek met de koptelefoon.

Dynamisch bereik
Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus te spelen te testen. Ook hier moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de referentie staan.

Ook hier biedt de Redmi Note 9 een stabiele prestatie, maar met een duidelijk tekort aan volume, wat ik had waargenomen bij het subjectieve luisteren, geldt ook hier.
Geluidsniveau
Deze test heeft tot doel te bepalen of het geteste apparaat in staat is om geluiden zonder veel ruis te reproduceren. Een hoge score duidt op een lage parasietendruk, een lagere score duidt op een hogere aanwezigheid van parasieten

Redmi Note 9 geeft geluid weer zonder interferentie en biedt stabiele prestaties over alle frequenties, voor deze test is de frequentieweergave vergelijkbaar met Redmi Note 9s bij een lager volume.

De Redmi Note 9 levert een midrange geluidsprestatie met ook vervorming in het middengebied. Het is op het volumeniveau dat Redmi Note 9 een verschil maakt door een volume te bieden dat ongeveer 20% lager is dan het gemiddelde.
Concertopname
Het doel van deze test is om de opnamekwaliteit van de telefoon te meten wanneer er veel omgevingsgeluiden zijn. Omdat ik niet elke keer als ik een telefoon test de mogelijkheid heb om naar een concert te gaan, simuleer ik het geluid van een concert in een gesloten omgeving.
Nog niet beschikbaar / getest

CPU / GPU Prestatie

Xiaomi Redmi Note 9
CPUMediaTek Helio G70Qualcomm Snapdragon 660
GPUMali-G52 MC2 950MHzAdreno 512
RAM geheugen3 - 4 Gb3 - 6 Gb
Opslagcapaciteit64-128 Gb32 - 128 Gb
Max memory card/Max 256 Gb


CPU/GPU type

De Redmi Note 9 is uitgerust met een Mediatek G70 processor waarbij Redmi's meestal zijn uitgerust met een Snapdragon processor. Deze processor biedt vergelijkbare prestaties als de Snapdragon 710 in de Xiaomi Mi 9 Lite.
Grafisch gezien is de Redmi Note 9 uitgerust met een Mali G52 GPU die ook in de Honor 9x te vinden is. Deze GPU biedt een grafische prestatie die gelijkwaardig is aan een Adreno 610 die ook in de Motorola G8 Power of de Redmi Note 8 te vinden is.

Deze combinatie zou voldoende prestaties moeten bieden voor alle toepassingen en 3D-games met soms een beperking in het niveau van de graphics.
Hardware-informatie
De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon.
Op een dagelijkse basis, de telefoon presteert zonder enig probleem alle gangbare taken, ik merk een lichte vertraging in het scherm in vergelijking met een Redmi Note 9s, maar dit is logisch omdat de laatste biedt een prestatie bijna 50% hoger.

Ik heb de 3Gb / 64 Gb versie getest die antwoordt op de codenaam "Merlin" en de MT6768 versie. Hier zijn de kenmerken van de telefoon:


Benchmark 3DMark

Ik kon 3DMark niet aan het werk krijgen op de Redmi Note 9, dit is de eerste keer dat dit mij overkomt. De telefoon is misschien nog te nieuw.

Benchmark Antutu
Xiaomi Redmi Note 9
Antutu - globaal191381143242
Antutu - CPU7274366553
Antutu - GPU3449130755
Antutu - UX4296738930
Antutu - MEM411807004
3DMark - OpenGL/1354
3DMark - Vulkan/1299


Ik kreeg een score van 191.000 punten met Antutu v8. Met een dergelijke score biedt de Redmi Note 9 een prestatie die 10% hoger ligt dan het vorige model, terwijl hij in dezelfde prijsklasse blijft. De prestatiesprong is meestal groter tussen twee generaties, dus deze Redmi Note 9 onderscheidt zich niet duidelijk van het vorige model.

De prestaties nemen iets toe in de processor en de grafische chipset, maar het is vooral op de UX-indicator dat de Redmi Note 9 een voorsprong heeft op het vorige model. Dit element zou meer comfort moeten brengen in het dagelijks gebruik.


Gaming
Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.
De Redmi Note 9 is geen telefoon die is ontworpen voor gamers, je zult in staat zijn om de meeste van de spellen die beschikbaar zijn in de Play Store te spelen met soms wat concessies op het gebied van graphics, maar over het algemeen biedt de telefoon genoeg vermogen om te spelen in goede omstandigheden.Foto camera test

Xiaomi Redmi Note 9
Resolutie - vooraan1312
Sensor - voorzijde/Omnivision OV13855
Resolutie - achterkant4848
Sensor - achterkantSamsung S5KGM1Samsung S5KGM1
Video resolutie2160p4k
3.74mm/
//
4.74mm/


Hardware


De Redmi Note 9 is uitgerust met een Samsung S5KGM1 sensor die op vele andere telefoons te vinden is, zoals de Redmi Note 7 of de Redmi Note 8. Xiaomi heeft geen grote moeite gedaan aan deze kant, dus het is nog maar de vraag of ze verbeteringen hebben aangebracht in de beeldverwerking die een verschil zouden kunnen maken. Deze sensor leverde goede resultaten op de Redmi Note 7, ik herinner me met name de nachtmodus die ik in Stockholm heb getest, het resultaat was verbluffend. Ik ben dus benieuwd of Xiaomi er een jaar na de lancering van de Redmi Note 7 in geslaagd is om deze sensor te verbeteren.

Foto kwaliteit


Standaard app

Als je al eens eerder een Xiaomi hebt gebruikt, zul je geen moeite hebben om je aan te passen aan de standaard fotoapplicatie. Xiaomi heeft de foto-ervaring op de meeste van haar modellen gestandaardiseerd. Dit maakt de overgang van de ene naar de andere telefoon gemakkelijker, maar de defecten van de applicatie zijn in alle telefoons tegelijk aanwezig.

Over het algemeen werkt deze applicatie goed, ik kan niet echt klagen maar waar de meeste fabrikanten in de richting van een eenvoudigere fototoepassing gaan, blijft Xiaomi volharden in zijn keuze om veel opties te bieden en soms moet je zoeken naar een bepaalde optie.

Wat me altijd ergert aan hun toepassing is de aanwezigheid van zoom-iconen op het hoofdscherm. Deze iconen zijn klein en daardoor moeilijk te lezen, en bieden ook niet voldoende contrast om ze te zien wanneer de te fotograferen scène erg fel verlicht is. Je moet dus meerdere malen drukken om te hopen dat je een van de zoomknoppen kunt aanraken.Foto test / studio

Eerste voorbeeld: ƒ/1,79 1/461 4,74 mm 100 ISO

Belichting: bijna correct
Scherpte: goed
Kleuren: iets te warm
Diepte van het veld: goed
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

De Redmi Note 7 met dezelfde sensor had geen goede resultaten opgeleverd in de studio, de Redmi Note 9 doet het hier beter. De foto is beter belicht maar Xiaomi koos voor een warmere weergave en onder het kunstlicht van de studio is het duidelijk zichtbaar. De scherpte zone is op het karakter in het wit en Harry potter, de scherpte in deze zone is goed.

Tweede voorbeeld: ƒ/2,2 1/244 1,65 mm 111 ISO

Belichting: goed
Scherpte: lichtelijk glad
Kleuren: iets te koud
Diepte van het veld: goed
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

De ultra-groothoeksensor van de Redmi Note 9 produceert een heel ander type foto, het produceert koelere maar dichter bij de werkelijkheid liggende foto's en verliest wat scherpte aan de randen. Ultra-groothoeksensoren produceren vaak onderbelichte foto's, maar dat is hier niet het geval.

Derde voorbeeld: ƒ/1,79 1/494 4,74 mm ISO 101

Belichting: bijna correct
Scherpte: goed
Kleuren: iets te warm
Diepte van het veld: goed
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

De zoom is een digitale zoom, het is gemaakt van de hoofdsensor, dus de foto heeft dezelfde kenmerken als de eerste foto.

Vierde voorbeeld: ƒ/1,79 1/500 4,74 mm 100 ISO

Belichting: goed
Scherpte: goed
Kleuren: te koud
Diepte van het veld: goed
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

Ik wilde zien of de warmere kleuren afkomstig waren van de sensor of van een verwerking door het apparaat. Dus nam ik een foto in handmatige modus door de kleurtemperatuur te forceren tot 4500K. Het resultaat laat zien dat de sensor perfect in staat is om koudere foto's te reproduceren, wat betekent dat Xiaomi een keuze heeft gemaakt voor deze warme kleuren. Het goede nieuws is dat deze keuze kan worden aangepast vanuit de fototoepassing als de kleurtemperatuur niet bevalt.

Foto test / zon

Eerste voorbeeld: ƒ/1,79 1/3690 4,74 mm 105 ISO

Belichting: bijna OK
Scherpte: goed
Kleuren: gebrek aan verzadiging
Diepte van het veld: goed
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

De zon was verborgen door de wolken en het landschap was niet erg helder. Ik constateer echter een gebrek aan verzadiging en een te koude kleuring. Dit resultaat komt niet overeen met wat ik met eerdere modellen, die dezelfde sensor gebruikten, heb kunnen bereiken. Wat de studiofoto's betreft, vermoedde ik meteen een probleem met de standaardfotototoepassing. Om te testen wat de sensor kan doen, heb ik dezelfde foto gemaakt met de Open Cam toepassing in RAW modus. Deze modus produceert zeer neutrale foto's waarbij u de foto vervolgens naar het gewenste resultaat kunt duwen. Dit is wat ik krijg met de Redmi Note 9 en Open Cam:Je zou denken dat de foto met een andere telefoon is genomen, maar dat is het niet, het is de Redmi Note 9.

Tweede voorbeeld: ƒ/1,79 1/1996 4,74 mm 103 ISO

Belichting: bijna OK
Scherpte: goed
Kleuren: overbelichting van blanken
Diepte van het veld: goed
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

De foto levert geen grote problemen op en je kunt zien dat de telefoon heeft gekozen om het beeld te kalibreren volgens het donkerste deel van de foto. Deze keuze leidt tot een overbelichting van de hemel. Ook hier heb ik een bijna identieke foto gemaakt met Open Cam om te zien wat de sensor kan doen:De instelling die ik in Open Cam heb gebruikt was waarschijnlijk iets te agressief omdat de lucht een onrealistische kleurstelling kreeg, de rest van de foto toont echter de mate van detail en de rijkdom aan kleuren die de camera kan weergeven.

Derde voorbeeld: ƒ/2,2 1/10753 1,65 mm 120 ISO

Belichting: correct
Scherpte: correct
Kleuren: gebrek aan verzadiging
Diepte van het veld: goed
Vervorming: licht
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

Ik was positief verrast door het detailniveau van de groothoeksensor, omdat dit type sensor meestal te gladde beelden produceert. De foto mist duidelijk de verzadiging en het is jammer, want met iets meer verzadiging kun je een heel ander resultaat krijgen.Hoe ben ik aan deze foto gekomen? Het is heel eenvoudig, ik opende de foto in de galerij, gebruikte de bewerkingstool en stelde de verbeteringen in op "auto". Met een enkele klik en direct aan de telefoon krijg je een veel beter resultaat.

Wat moet ik denken van de fotokwaliteit? Ik weet niet wat Xiaomi heeft gedaan, maar ik zie hier een regressie van het vorige model. Deze regressie is niet hardware-gerelateerd, want als ik een andere applicatie gebruik, krijg ik een veel beter resultaat. Ik heb het gevoel dat Xiaomi deze telefoon naar de haast heeft gegooid en het fotogedeelte heeft verwaarloosd.
Hier zijn nog een paar voorbeelden die laten zien dat het beeld soms goed is en soms niet:Voor de dapperste onder jullie, kun je veel betere foto's krijgen met een paar bewerkingen met OpenCam in RAW-modus. Dan hoef je alleen maar de kleuren terug te brengen naar waar ze horen te zijn en hier zijn enkele voorbeelden:


De score die ik aan de foto zal geven zal geen rekening houden met deze mogelijkheid tot verbetering, omdat ik ervan uitga dat een telefoon zonder moeite mooie foto's moet opleveren.

Foto test / bewolkt

Nog niet beschikbaar / getest

Test foto / nacht

Nog niet beschikbaar / getest

Videokwaliteit


Stabilisatie
Voor elk van mijn tests begin ik met een video die onder dezelfde omstandigheden is gemaakt om de kwaliteit en de stabilisatie met de andere toestellen te kunnen vergelijken.

De Redmi Note 9 lijkt geen videostabilisatie te bieden. Op de andere modellen van het merk is er een mogelijkheid in de instellingen om stabilisatie in of uit te schakelen, deze mogelijkheid bestaat niet op de Redmi Note 9. Dit is een merkwaardige keuze, het is ook een regressie ten opzichte van het vorige model.Video normale condities

Nog niet beschikbaar / getest

Video low light

Nog niet beschikbaar / getest

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven.

Xiaomi Redmi Note 9
Grootte (inches)6.536.3
Resolutie1080 x 23401080x2340
Ratio19.5:919:9
BeschermingCorning Gorilla Glass 5Corning Gorilla Glass 5
TypeIPS LCDIPS LCD
Oppervlakte (%)8381.4
dE Wit1.16,9
dE Rood23,5
dE Groen1.21,1
dE Blauw2.22,3
dE Geel3.02
dE Cyaan1.24,7
dE Magenta5.51,6
Contrast1056:01:00/
310433,473


ColorimetrieHet scherm van de Redmi Note 9 is niet goed gekalibreerd vanwege de standaardinstelling van de "levendige kleuren" modus. Als je deze instelling wijzigt om de telefoon in de "normale" modus te zetten, krijg je een zeer goede colorimetrie en in deze prijsklasse zul je waarschijnlijk niet beter vinden.

Het wit heeft een temperatuur van 6100k, dit geeft het een beetje een koude uitstraling maar het is niet ver van de norm (6500k).

Helderheid

Het display van de Redmi Note 9 is beduidend minder helder dan de vorige modellen. Bij normale helderheid zal de telefoon iets meer dan 230 cd/m produceren en als ik de lichtsensor overstroom om zonlicht te simuleren, neemt de helderheid toe tot 310 cd/m. De Redmi Note 7 kan oplopen tot 433 cd/m, dus de Redmi Note 9 gaat naar beneden ten opzichte van de vorige generatie.

Met 310 cd/m heb je moeite met het lezen van je scherm in direct zonlicht.

Contrast

Door het contrast met mijn sonde te meten, kreeg ik een contrast van 1056:1. Dit is een ondergemiddeld contrastniveau, ik kreeg veel betere resultaten met eerdere modellen.

Lichtabsorptie/Reflectie
Het scherm van de smartphone reflecteert het licht en maakt er soms een echte spiegel van. Dit spiegeleffect maakt het moeilijker om te lezen.
De onderstaande absorptie-index geeft het percentage van het door het scherm geabsorbeerde licht aan. De leesbaarheid van een scherm is beter wanneer de absorptie-index hoog is.

[absorb]

Nog niet beschikbaar / getest

Biometrie


Xiaomi heeft waarschijnlijk al alles geprobeerd als het gaat om biometrie, de Redmi Note 9 gaat terug naar een klassieke configuratie met een vingerafdruksensor op de rug en 2D gezichtsherkenning.

De achterste vingerafdruksensor is snel en het is een waar genoegen om een telefoon te vinden met dit type sensor omdat de sensoren aan de zijkant of op het scherm minder efficiënt zijn.

Besturingssysteem


Nog niet beschikbaar / getest

Bugs


Nog niet beschikbaar / getest

Accessoires Redmi Note 9

Om beter te kunnen genieten van je ervaring met je smartphone, stel ik links voor naar allerlei accessoires die nuttig voor je kunnen zijn.

SmartphoneCover xiaomi-redmi-note-9
Beschermende film xiaomi-redmi-note-9
Geheugenkaart xiaomi-redmi-note-9
USB-kabel xiaomi-redmi-note-9
Audio-hoofdtelefoon xiaomi-redmi-note-9
Fietsaccessoires xiaomi-redmi-note-9

Vergelijk Redmi Note 9 met de anderen

Hier is een rangschikking van de verschillende resultaten van mijn tests. Een score van 1 wijst op een zeer slechte prestatie, terwijl een score van 6 wijst op een uitzonderlijk resultaat. De score is een subjectieve maat, de rangschikking daarentegen is meestal afgeleid van een maat.

Levensduur van de batterij
Motorola G8 Power : 6
Xiaomi Redmi Note 9 : 5.3
Umidigi F1 : 5
Umidigi F2 : 5
Umidigi S3 Pro : 5
Ulefone Armor 7 : 4.7
Xiaomi Redmi Note 9s : 4.7
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.5
Realme 6 : 4.3
Xiaomi Mi A3 : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Xiaomi Redmi Note 7 : 4
Xiaomi Mi 9T Pro : 4
Samsung Galaxy S20 : 4
Honor 9x : 4
Xiaomi Redmi Note 8 : 4
Meizu Note 9 : 4
Honor 8x : 4
Samsung Galaxy S10+ : 4
Samsung Galaxy A70 : 4
Xiaomi Mi 9 Lite : 4
Huawei Y6 2019 : 3.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 3

Processorvermogen (CPU)
Poco F2 Pro : 6.7
Samsung Galaxy S20 : 6.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 6
Samsung Galaxy S10+ : 5.8
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.3
Realme 6 : 4.3
Xiaomi Redmi Note 9s : 4.3
Meizu Note 9 : 4
Ulefone Armor 7 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 9 : 3.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 3.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 3.5
Samsung Galaxy A70 : 3.5
Motorola G8 Power : 3.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 7 : 3.5
Umidigi F2 : 3.5
Honor 9x : 3.5
Umidigi S3 Pro : 3.5
Xiaomi Mi A3 : 3.4
Honor 8x : 3
Umidigi F1 : 3
Xiaomi Redmi Note 5 : 2.5
Huawei Y6 2019 : 1

Grafische chipsetvoeding (GPU)
Poco F2 Pro : 7
Samsung Galaxy S20 : 7
Xiaomi Mi 9T Pro : 6.5
Samsung Galaxy S10+ : 6
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 5.3
Realme 6 : 5.3
Xiaomi Redmi Note 9s : 5.3
Meizu Note 9 : 5
Xiaomi Redmi Note 9 : 4.6
Ulefone Armor 7 : 4.5
Umidigi F1 : 4.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Umidigi S3 Pro : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 4.3
Motorola G8 Power : 4.3
Umidigi F2 : 4.3
Xiaomi Mi A3 : 4.1
Honor 9x : 4
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Xiaomi Redmi Note 7 : 4
Honor 8x : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 3.5
Huawei Y6 2019 : 2

Scherm kwaliteit
Samsung Galaxy S20 : 6.3
Samsung Galaxy S10+ : 6
Poco F2 Pro : 6
Xiaomi Mi 9T Pro : 5.5
Samsung Galaxy A70 : 5.5
Xiaomi Redmi Note 9s : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Xiaomi Redmi Note 8 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.5
Honor 9x : 4.5
Realme 6 : 4.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Motorola G8 Power : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Xiaomi Redmi Note 7 : 4
Meizu Note 9 : 4
Xiaomi Redmi Note 9 : 4
Xiaomi Mi A3 : 3.8
Ulefone Armor 7 : 3.5
Honor 8x : 3.5
Umidigi F2 : 3.5
Umidigi S3 Pro : 3.5
Umidigi F1 : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3

Fotokwaliteit
Samsung Galaxy S10+ : 6
Xiaomi Mi 9T Pro : 5.5
Xiaomi Redmi Note 9s : 5.2
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 5.1
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Xiaomi Redmi Note 8 : 5
Xiaomi Redmi Note 7 : 5
Meizu Note 9 : 5
Realme 6 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 5 : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Motorola G8 Power : 4.3
Xiaomi Mi A3 : 4.3
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Xiaomi Redmi Note 9 : 4
Umidigi F2 : 3.8
Honor 9x : 3.5
Honor 8x : 3.5
Ulefone Armor 7 : 3.5
Umidigi S3 Pro : 3.5
Umidigi F1 : 2
Huawei Y6 2019 : 2

Video kwaliteit
Samsung Galaxy S20 : 6
Samsung Galaxy S10+ : 5.3
Xiaomi Redmi Note 9s : 4.8
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.8
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 7 : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4.5
Meizu Note 9 : 4
Xiaomi Redmi Note 9 : 4
Realme 6 : 4
Motorola G8 Power : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Honor 9x : 4
Umidigi F2 : 4
Xiaomi Mi 8 Lite : 3.5
Honor 8x : 3
Ulefone Armor 7 : 3
Umidigi S3 Pro : 3
Umidigi F1 : 2
Huawei Y6 2019 : 2

Afwerkingskwaliteit
Samsung Galaxy S20 : 5.6
Samsung Galaxy S10+ : 5.5
Poco F2 Pro : 5.3
Xiaomi Mi 9T Pro : 5.3
Realme 6 : 5
Xiaomi Mi 8 Lite : 5
Umidigi S3 Pro : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Xiaomi Redmi Note 9s : 5
Xiaomi Redmi Note 8 : 4.8
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.5
Motorola G8 Power : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 9 : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4.5
Umidigi F2 : 4.5
Honor 9x : 4.5
Honor 8x : 4.5
Xiaomi Redmi Note 7 : 4.5
Meizu Note 9 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 5 : 3.5
Ulefone Armor 7 : 3.5
Umidigi F1 : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3.5

Wifi prestaties
Poco F2 Pro : 6
Samsung Galaxy S20 : 5.8
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 5.5
Xiaomi Redmi Note 9s : 5.3
Xiaomi Mi 9T Pro : 5
Xiaomi Redmi Note 5 : 5
Xiaomi Mi 8 Lite : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Xiaomi Redmi Note 9 : 4.8
Realme 6 : 4.8
Honor 9x : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Samsung Galaxy S10+ : 4
Umidigi F2 : 4
Motorola G8 Power : 4
Xiaomi Redmi Note 7 : 4
Meizu Note 9 : 4
Ulefone Armor 7 : 4
Umidigi F1 : 3.5
Umidigi S3 Pro : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3.5
Honor 8x : 3

Download snelheid 4G
Poco F2 Pro : 5.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 5
Xiaomi Redmi Note 5 : 5
Xiaomi Mi A3 : 5
Xiaomi Redmi Note 9s : 5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Realme 6 : 4
Honor 8x : 4
Honor 9x : 4
Samsung Galaxy S10+ : 4
Meizu Note 9 : 4
Xiaomi Redmi Note 8 : 4
Xiaomi Redmi Note 7 : 4
Huawei Y6 2019 : 3
Umidigi S3 Pro : 3
Umidigi F1 : 2.5

Netwerkvangst
Xiaomi Mi 9T Pro : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Realme 6 : 3.8
Xiaomi Mi A3 : 3.8
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 3.8
Huawei Y6 2019 : 3.8
Meizu Note 9 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 9s : 3.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 7 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 9 : 3.3
Honor 9x : 3.5
Honor 8x : 3.5
Samsung Galaxy S10+ : 3
Umidigi S3 Pro : 3
Umidigi F1 : 3

Ondersteunde frequenties
Samsung Galaxy S20 : 5
Samsung Galaxy S10+ : 5
Umidigi F1 : 5
Umidigi F2 : 5
Umidigi S3 Pro : 5
Ulefone Armor 7 : 5
Samsung Galaxy A70 : 5
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.5
Xiaomi Redmi Note 9s : 4.5
Poco F2 Pro : 4.5
Realme 6 : 4.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Xiaomi Redmi Note 9 : 4.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4
Motorola G8 Power : 4
Xiaomi Mi 8 Lite : 3.5
Xiaomi Mi A3 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 7 : 3.5
Meizu Note 9 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 5 : 3.5
Honor 9x : 3.5
Honor 8x : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3

Audio kwaliteit
Samsung Galaxy S10+ : 5
Samsung Galaxy A70 : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 4.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Motorola G8 Power : 4.5
Realme 6 : 4.2
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Xiaomi Redmi Note 9s : 4
Xiaomi Redmi Note 8 : 4
Xiaomi Redmi Note 7 : 4
Xiaomi Mi A3 : 4
Umidigi S3 Pro : 3.5
Meizu Note 9 : 3.5
Ulefone Armor 7 : 3.5
Umidigi F2 : 3.5
Honor 8x : 3
Honor 9x : 3
Umidigi F1 : 3
Huawei Y6 2019 : 3

gps-kwaliteit
Umidigi F2 : 4.8
Xiaomi Redmi Note 7 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 4.5
Realme 6 : 4.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.5
Xiaomi Redmi Note 9s : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Motorola G8 Power : 4
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Honor 8x : 4
Honor 9x : 4
Xiaomi Mi A3 : 4
Samsung Galaxy S10+ : 4
Umidigi S3 Pro : 4
Xiaomi Mi 9 Lite : 4
Samsung Galaxy A70 : 3.5
Meizu Note 9 : 3.5
Umidigi F1 : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3.5

Gebruiksgemak van het besturingssysteem
Samsung Galaxy S10+ : 5.5
Samsung Galaxy A70 : 5.5
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 5
Xiaomi Redmi Note 9s : 5
Xiaomi Mi 8 Lite : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Xiaomi Mi 9T Pro : 5
Xiaomi Redmi Note 5 : 5
Xiaomi Redmi Note 7 : 5
Xiaomi Redmi Note 8 : 5
Xiaomi Redmi Note 9 : 5
Realme 6 : 4.8
Motorola G8 Power : 4.5
Umidigi S3 Pro : 4.5
Meizu Note 9 : 4.5
Umidigi F2 : 4.5
Honor 9x : 4.5
Ulefone Armor 7 : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4
Honor 8x : 4
Umidigi F1 : 4
Huawei Y6 2019 : 3.5

Eindscore
Xiaomi Mi 9T Pro : 70.3 / 84
Samsung Galaxy S10+ : 69.1 / 84
Xiaomi Redmi Note 9s : 65.6 / 84
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 64.8 / 84
Samsung Galaxy A70 : 63.5 / 84
Xiaomi Mi 9 Lite : 63 / 84
Realme 6 : 62.5 / 84
Xiaomi Redmi Note 8 : 59.6 / 84
Xiaomi Mi 8 Lite : 58 / 84
Xiaomi Redmi Note 7 : 58 / 84
Xiaomi Mi A3 : 57.4 / 84
Meizu Note 9 : 57 / 84
Xiaomi Redmi Note 5 : 56.5 / 84
Honor 9x : 55 / 84
Umidigi S3 Pro : 54.5 / 84
Motorola G8 Power : 51.6 / 72
Honor 8x : 50.5 / 84
Umidigi F2 : 50.4 / 72
Umidigi F1 : 48 / 84
Xiaomi Redmi Note 9 : 47.5 / 66
Samsung Galaxy S20 : 46.2 / 48
Ulefone Armor 7 : 43.2 / 66
Poco F2 Pro : 41 / 42
Huawei Y6 2019 : 40.3 / 84

Test / beoordeling conclusie


Nog niet beschikbaar / getest

Sterktes

Nog niet beschikbaar / getest

Zwaktes

Nog niet beschikbaar / getest

Alternatieven voor dit product

[alternatives]

Nog niet beschikbaar / getest

Vond je mijn test leuk?
Vergeet niet om het te delen met je vrienden :-) Ik heb geen budget voor reclame, dank je wel!
Deel op Facebook