Vond je mijn test leuk?
Vergeet niet om het te delen met je vrienden :-) Ik heb geen budget voor reclame, dank je wel!
Deel op Facebook


Ik heb het afgelopen jaar verschillende Xiaomi's getest en telkens kwam ik tot de conclusie dat geen enkel ander merk zo'n goede prijs-kwaliteitverhouding kon bieden.
Begin 2020 heb ik mijn portfolio gediversifieerd door veel andere merken te testen en ik ontdekte Realme met de Realme 6 die eindelijk een geloofwaardige concurrentie biedt aan Xiaomi...maar voor hoe lang?

Xiaomi komt terug met een nieuwe generatie en mijn eerste Xiaomi dit jaar is de Redmi Note 9s die gepositioneerd is als een evolutie van de Redmi Note 8 Pro terwijl deze nog steeds zeer goed verkoopt. Ik ga me uiteindelijk afvragen of Xiaomi's grootste concurrent toch niet Xiaomi zelf is.

Couponcode / Gearbestcoupon
Link: Redmi Note 9s 4Gb
Redmi Note 9s 6Gb
Codes:
GBREDMIN9S123 (4Gb versie)
GBNOTE9S456 (6Gb versie)

Website van de fabrikant:
Mi.com

Mijn test, uw vragen

Hoe verschillen mijn testen van andere op het web?
- Ik koop de apparaten meestal met mijn geld, de prijs is net zo belangrijk als het voor jou is!
- Ik bewaar de apparaten minstens een paar weken (soms meer) om te zien wat ze waard zijn in reële omstandigheden.
- Ik beantwoord (indien mogelijk) vragen om je te helpen beslissen voordat je ze koopt
- Mijn blog is beschikbaar in 6 talen: Frans, Nederlands, Engels, Duits, Spaans en Italiaans.
- Ik leef niet van mijn blog, niemand betaalt me om deze tests te doen, ik ben volledig onafhankelijk.
- Mijn pagina's zitten niet vol met advertenties
- Mijn pagina's zitten niet vol met advertenties
.
Andere tests:
Samsung Galaxy S20 test / review
Ulefone Armor 7 en 7E test / review
Xiaomi Redmi Note 9 test / review
Poco F2 review - test - beoordeling
Xiaomi Redmi Note 9S test / review / prijs - 12 Commentaar(en)
Realme 6 test, review en prijs - 10 Commentaar(en)
Motorola G8 Power test / review en prijs
Umidigi F2 test / review / prijs - 2 Commentaar(en)
Honor 9x test / review
Samsung Galaxy A70 test / review / beoordeling

Prijs Redmi Note 9s

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Redmi Note 9s van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.


De onderstaande links zijn reclamelinks die mij in staat stellen om het geteste materiaal in volledige neutraliteit te kopen. Als je het werk op deze blog leuk vindt, kun je me ondersteunen door via deze links te kopen. Het kost u absoluut niets, je profiteert altijd van de beste prijzen.
159.471 EUR - (2020-07-02 14:52) Global Version Xiaomi Redmi Note 9S 64GB / 128GB S - (Aliexpress - CN)
160.03 EUR - (2020-07-04 02:37) Global Version Xiaomi Redmi Note 9S 64GB / 128GB S - (Aliexpress - CN)
160.062 EUR - (2020-07-04 06:03) Global Version Xiaomi Redmi Note 9S 64GB / 128GB S - (Aliexpress - CN)
160.069 EUR - (2020-07-03 10:42) Global Version Xiaomi Redmi Note 9S 64GB / 128GB S - (Aliexpress - CN)
160.069 EUR - (2020-07-03 07:52) Global Version Xiaomi Redmi Note 9S 64GB / 128GB S - (Aliexpress - CN)
180.771 EUR - (2020-07-03 11:12) Xiaomi Redmi Note 9S (64GB - 4GB RAM) 67" 48MP Int - (Newegg - USA)
181.52 EUR - (2020-07-04 06:08) Xiaomi Redmi Note 9S - Smartphone con Pantalla 6,6 - (Amazon.es - ES)
185 EUR - (2020-07-04 00:05) Xiaomi Redmi Note 9S 4 Go RAM 64 Go Gris EU plug - (Cdiscount - FR)
189.98 EUR - (2020-07-04 00:05) XIAOMI Redmi Note 9S 4Go 64Go Blanc Glacier - (Cdiscount - FR)
189.99 EUR - (2020-07-02 19:06) Xiaomi Redmi Note 9S Smartphone, 4GB 64GB, 6.67 Pl - (Amazon France - FR)
189.99 EUR - (2020-07-03 12:00) XIAOMI Redmi Note 9S 4Go 64Go Blanc Glacier - (Cdiscount - FR)
189.99 EUR - (2020-07-03 18:43) XIAOMI Redmi Note 9S 4Go 64Go Blanc Glacier - (Cdiscount - FR)
190 EUR - (2020-07-04 00:05) Xiaomi Redmi Note 9S 4Go 64Go Smartphone 4G 6.67 - (Cdiscount - FR)
191.422 EUR - (2020-07-03 11:12) Xiaomi Redmi Note 9S 64GB Dual SIM GSM Unlocked An - (Newegg - USA)
195 EUR - (2020-07-04 05:43) Xiaomi Redmi Note 9S - Smartphone débloqué 4GB 6 - (Amazon France - FR)
196.323 EUR - (2020-07-03 23:44) Xiaomi Redmi Note 9S Global Version 6.67 inch 48MP - (Banggood - CN)
196.765 EUR - (2020-07-03 11:12) Xiaomi Redmi Note 9S 64GB Dual SIM GSM Factory Unl - (Newegg - USA)
196.765 EUR - (2020-07-03 11:12) Xiaomi Redmi Note 9S 64GB Dual SIM GSM Factory Unl - (Newegg - USA)
197 EUR - (2020-07-03 09:22) Xiaomi Redmi Note 9S Smartphone 4GB RAM + 64GB ROM - (Amazon.es - ES)
199.9 EUR - (2020-07-03 12:55) Xiaomi Redmi Note 9S Smartphone 4GB RAM + 64GB ROM - (Amazon.es - ES)
199.99 EUR - (2020-07-04 06:08) Redmi Note 9S - Smartphone con Pantalla 6,67” FH - (Amazon.es - ES)
200 EUR - (2020-07-04 05:41) Xiaomi Redmi Note 9S 6GB 128GB 48MP AI Quad Kamera - (Amazon.de - DE)
200 EUR - (2020-07-04 05:53) Xiaomi Redmi Note 9S 6GB 128GB 48MP AI Quad Camera - (Amazon France - FR)
200 EUR - (2020-07-04 05:41) Redmi Note 9S 6GB 128GB 48MP AI Quad Kamera 6,67 - (Amazon.de - DE)
201.46 EUR - (2020-07-04 05:41) Xiaomi Redmi Note 9S Smartphone (6,67Zoll FHD+DotD - (Amazon.de - DE)
202.16 EUR - (2020-07-04 05:41) Xiaomi Redmi Note 9S Smartphone(16,94cm(6,67Zoll) - (Amazon.de - DE)
205.091 EUR - (2020-07-03 11:12) Xiaomi Redmi Note 9S 64GB Blue (4GB) - (Newegg - USA)
206 EUR - (2020-07-04 06:08) Redmi Note 9S - Smartphone con Pantalla 6,67” FH - (Amazon.es - ES)
206 EUR - (2020-07-04 02:36) Xiaomi Redmi Note 9S 6GB 128GB Quad camera AI 48MP - (Amazon.it - IT)
206 EUR - (2020-07-04 06:07) Xiaomi Redmi Note 9S 6GB 128GB Quad camera AI 48MP - (Amazon.it - IT)
209.824 EUR - (2020-07-04 06:07) Xiaomi Redmi Note 9S Dual SIM 64GB 4GB RAM Aurora - (Amazon.co.uk - UK)
213.9 EUR - (2020-07-04 05:41) Redmi Note 9S - 4GB 64GB 48MP AI Quad Kamera 6,67 - (Amazon.de - DE)
220.624 EUR - (2020-07-02 18:37) Xiaomi Redmi Note 9S 6.67" 48MP International Glob - (Amazon.com - USA)
221.969 EUR - (2020-07-04 06:07) Xiaomi Redmi Note 9S - 128GB, 6GB, 6.67” FHD+ Do - (Amazon.co.uk - UK)
223.4 EUR - (2020-07-04 05:43) Redmi Note 9S - 4GB 64GB 48MP AI Quad Camera 6.67 - (Amazon France - FR)
224.1 EUR - (2020-07-03 17:52) Xiaomi Redmi Note 9S 4GB+64GB Smartphone (16,94 cm - (Otto - DE)
224.245 EUR - (2020-07-04 06:07) Xiaomi Redmi Note 9S Dual SIM 64GB 4GB RAM Glacier - (Amazon.co.uk - UK)
225.26 EUR - (2020-07-04 05:43) Xiaomi Redmi Note 9S - Smartphone débloqué (4 Go - (Amazon France - FR)
229 EUR - (2020-07-03 18:12) Xiaomi Pack Redmi Note 9S 4/64GB Azul + Mi Ear Aur - (PC Componentes - ES)
229.9 EUR - (2020-07-03 16:42) Xiaomi Redmi Note 9S mobiele telefoon - (Alternate - BE)
229.9 EUR - (2020-07-03 16:42) Xiaomi Redmi Note 9S mobiele telefoon - (Alternate - BE)
229.9 EUR - (2020-07-03 16:42) Xiaomi Redmi Note 9S mobiele telefoon - (Alternate - BE)
237.21 EUR - (2020-07-04 06:07) Xiaomi Redmi Note 9S Smartphone, 4GB RAM 64GB ROM, - (Amazon.it - IT)
239 EUR - (2020-07-04 06:07) Xiaomi Redmi Note 9S 128 + 6 GB, Grey - (Amazon.it - IT)
248 EUR - (2020-07-03 16:36) Xiaomi Redmi Note 9S Smartphone, 4GB RAM 64GB ROM, - (Amazon.it - IT)
249.46 EUR - (2020-07-03 23:29) Redmi Note 9S 4GB + 64GB Smartphone 4G 6.67 Pouces - (Rue Du Commerce - FR)
249.46 EUR - (2020-07-03 23:29) Redmi Note 9S - 4 / 64 Go Blanc - (Rue Du Commerce - FR)
249.46 EUR - (2020-07-03 23:29) Redmi Note 9S 4GB + 64GB Smartphone 4G 6.67 Pouces - (Rue Du Commerce - FR)
249.9 EUR - (2020-07-04 01:36) XIAOMI Smartphone Redmi Note 9S 64 Go 6.67 pouces - (Auchan - FR)
249.9 EUR - (2020-07-03 16:42) Xiaomi Redmi Note 9S mobiele telefoon - (Alternate - BE)
249.9 EUR - (2020-07-03 16:42) Xiaomi Redmi Note 9S mobiele telefoon - (Alternate - BE)
255.341 EUR - (2020-07-04 06:07) Xiaomi Redmi Note 9S - Smartphone 6+128GB,6,67” - (Amazon.co.uk - UK)
Prijsalert: Ik heb een tool ontwikkeld waarmee ik de beste prijzen kan vinden en ik stel het u voor zodat u er ook van kunt genieten.

Stuur mij een alert naar Ontbrekend e-mailadres IncorrectMail wanneer de prijs onder deze waarde daalt EUR Stel een prijslimiet in Uw prijslimiet is niet correct

Uw e-mailadres wordt nooit gebruikt voor iets anders dan deze alert.


Twijfel je over een winkel? Ik koop regelmatig bij veel winkels, hier is mijn mening over het aantal winkels.

Tijdslijn


30/03/2020 Aankoop van Redmi Note 9s op Aliexpress (verkoper: Xiaomi Spanje)
14/04/2020 Telefoon geleverd en uitgepakt kan beginnen

Waarom deze telefoon?


Ik test vooral telefoons die tussen de 200 en 300€ verkocht worden, dus ik kon de lancering van deze nieuwe Redmi niet missen. Naast het prijsaspect komt deze nieuwe Xiaomi met een solide voorstel dat de grenzen van wat je kunt kopen voor ongeveer 200€ opnieuw zal verleggen.
De Redmi Note 9s heeft een 6.67-inch scherm, wat één van de grootste schermen is in deze prijsklasse. Met dit grote scherm is er ook een 5020 mAh batterij, weinig toestellen doen het beter. Aan de prestatie kant zal het veel duurdere telefoons kietelen.

Voor een keer heeft Xiaomi niet de kaart van de overmaat met de camera gespeeld omdat de sensor 48 miljoen pixels biedt waar Xiaomi zich al heeft gewaagd aan 108 miljoen op andere apparaten.

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.

Uitpakken

Xiaomi Redmi Note 9s
Lengte (mm)165.7159.2
Breedte (mm)76.775.2
Dikte (mm)8.88.1
Gewicht (g)209186
Jackyesyes
USB typeType CType C
USB norme2.02.0
Infraroodyesyes



De door Xiaomi voorgestelde dozen zijn niet erg origineel, we kunnen de foto van de camera zien en de doos is vrij compact. In de doos vinden we de telefoon, een oplader en zijn USB-kabel type C, een flexibel semi-transparant hoesje en een kleine handleiding. Dat is wat je in de meeste dozen van Xiaomi kunt vinden.


Eerste configuratie


De Redmi Note 9s is beschikbaar met MIUI 11 en de opstartprocedure is enigszins aangepast. De eerste wijziging betreft de algemene voorwaarden en het privacybeleid, je zal Xiaomi specifieke voorwaarden moeten accepteren naast die van Google. Dit is de eerste keer dat ik dit zie met Xiaomi.

De rest van de configuratie is vrij gelijkaardig aan wat er op andere apparaten wordt gedaan, alleen de configuratie van de zij-vingerafdruksensor is naar het einde verplaatst na het configureren van de e-mailaccounts.
De zij-vingerafdruklezer is nieuw voor Xiaomi en de configuratie ervan was geen probleem, ik hoefde de duim niet in veel verschillende posities te testen om de configuratie af te ronden.

Ik had twee crashes tijdens de initiële configuratie, het blokkeerde de telefoon niet, maar het geeft geen goede indruk.


Afwerking



Met elke nieuwe generatie gaan de Redmi-smartphones qua afwerking omhoog. De Redmi Note 8 was sober en elegant, maar onderscheidde zich niet veel van andere telefoons in deze prijsklasse. De Redmi Note 9s gaat een andere richting uit met een metallic-achtige achterkant waar blauw zich vermengt met groen op een redelijk reflecterend oppervlak. De foto geeft waarschijnlijk de indruk dat de achterkant van metaal is, maar dat is niet zo, het is plastic en het zinkt een beetje als er op wordt gedrukt. Ondanks deze materiaalkeuze maakt de telefoon een goede indruk. Dit is de eerste keer dat ik deze kleurkeuze zie bij Xiaomi, de Xiaomi Mi 9 Lite gebruikt hetzelfde soort materiaal maar de gebruikte kleur was meer klassiek. De meeste telefoons hebben een vergelijkbare grootte en vorm, alleen de kleur onderscheidt ze echt en deze nieuwe Redmi doet het heel goed met dit metallic effect.

Top

Bovenaan de telefoon zitten twee kleine gaatjes die waarschijnlijk gebruikt worden om geluid op te vangen, de infrarood poort is verdwenen. De luidspreker is vrij groot, dus dit zou het makkelijker moeten maken om het oor te positioneren.
Onderaan

Aan de onderkant is een zeer klassieke configuratie met een audio jack aansluiting, een USB type C poort en een rooster voor de externe luidspreker.

Zijden

Aan de zijkanten is het een oud recept met links de SIM-lade en rechts de volume- en ontstekingsknoppen. Het bijzondere aan deze nieuwe Redmi is de aanwezigheid van een vingerafdruksensor op de aan/uit-knop. Dit is de derde telefoon die ik met deze mogelijkheid test, een trend die zich lijkt op te zetten. Ik kom hier op terug in de sectie biometrie.

Rug

De afwezigheid van een vingerafdruksensor aan de achterkant van de telefoon maakt de achterkant van de telefoon vrij door een vrijwel ononderbroken oppervlak van eind tot eind. Xiaomi heeft ervoor gekozen om de camera in het midden van het bovenste gedeelte te plaatsen met een blok van 4 sensoren die vrij sterk opvallen. Het is lang geleden dat ik vond dat de plaatsing van de camera bij Xiaomi niet ideaal was, deze keer is het er, de sensor zit in het midden, het is precies wat ik wilde. Een sensor in deze positie verkleint het risico dat je je vingers op de foto's ziet (vooral in de groothoek) maar het vermindert ook het effect van de offset tussen wat je op het scherm ziet en de positie van de camera, de offset zal alleen horizontaal zijn in deze configuratie.

Terwijl ik aan het schrijven was, komt de sensor vrij sterk uit de achterkant van de camera, dat was al het geval met de Redmi Note 7 maar deze keer vind ik het minder storend omdat het de telefoon niet uit balans brengt als ik hem ergens neerzet. Het beschermende omhulsel helpt ook om dit effect te verminderen.



Scherm

Het scherm is enorm groot, met zijn 6,67 inch is het onmogelijk om het met één hand te gebruiken. Het scherm neemt 84% van de beschikbare ruimte in beslag, de randen zijn nog steeds zichtbaar maar worden met elke generatie kleiner. De randloze ervaring is momenteel gereserveerd voor high-end telefoons.

3G/4G ondersteuning


Redmi Note 9s heeft betrekking op de Europese 4G-frequenties, met inbegrip van steun voor de B28 700 Mhz voor exploitanten zoals Free en Bouygues in Frankrijk.

3G frequenties:
B1 (2100), B2 (1900), B4 (1700/2100 AWS A-F), B5 (850), B8 (900)
4G frequenties:
B1 (2100), B2 (1900), B3 (1800), B4 (1700/2100 AWS 1), B5 (850), B7 (2600), B8 (900), B20 (800), B28 (700), B38 (TDD 2600), B40 (TDD 2300)
Welke frequenties worden in Europa gebruikt?

3G : B1 (2100), B2 (1900), B5 (850), B8 (900)
4G : B1 (2100), B20 (800), B3 (1800), B38 (TDD 2600), B4 (1700/2100 AWS 1), B40 (TDD 2300), B5 (850), B7 (2600), B8 (900), B28 (700)

Het is natuurlijk altijd nodig om de specifieke frequenties van uw provider te controleren, omdat sommige Europese providers verschillende frequenties gebruiken (maar deze gevallen zijn zeldzaam). Hou er rekening mee dat de hieronder aangegeven frequenties geldig waren op het moment van schrijven van dit artikel, ze zullen niet worden bijgewerkt, dus ik kan niet garanderen dat ze correct zijn.

Ik heb nog een paar andere Europese landen toegevoegd, zodat u kunt controleren in welke landen u op vakantie gaat, als de lokale operator niet dezelfde frequenties ondersteunt, hebt u misschien niet langer een netwerk.

BE
4G Proximus: 2100Mhz, 1800Mhz, 2600Mhz, 800Mhz
3G Proximus: 2100Mhz, 900Mhz

4G Orange: 2600Mhz, 1800Mhz, 800Mhz
3G Orange: 2100Mhz, 900Mhz

4G Base: 2600Mhz, 1800Mhz, 800Mhz
3G Base: 2100Mhz

FR
4G Orange: 2600Mhz, 1800Mhz, 800Mhz
3G Orange: 2100Mhz, 900Mhz

4G SFR: 2600Mhz, 2100Mhz, 1800Mhz, 800Mhz
3G SFR: 2100Mhz, 900Mhz

4G Bouygues: 2600Mhz, 2100Mhz, 1800Mhz, 800Mhz, 700Mhz
3G Bouygues: 2100Mhz, 900Mhz

4G Free: 2600Mhz, 1800Mhz, 700Mhz
3G Free: 2100Mhz, 900Mhz

ES
Movistar 4G: 2600, 1800, 800
Movistar 3G: 2100, 900

Orange 4G: 2600, 1800, 800
Orange 3G: 2100, 900

Vodafone 4G: 2600, 1800, 800
Vodafone 3G: 2100, 900

Yoigo
Yoigo 4G: 1800
Yoigo 3G: 2100

DE
E-Plus 4G: 2600, 800
E-Plus 3G: 2100

O2
O2 4G: 2600, 1800, 800
O2 3G: 2100

T-Mobile
T-Mobile 4G: 2600, 1800, 800
T-Mobile 3G: 2100

Vodafone
Vodafone 4G: 2600, 1800, 800
Vodafone 3G: 2100

IT
Tre 4G: 2600, 1800, 1500, 800
Tre 3G: 2100, 900

Telecom Italia 4G: 2600, 1800, 1500, 800
Telecom Italia 3G: 2100, 900

Vodafone 4G: 2600, 1800, 1500, 800
Vodafone 3G: 2100, 900

Wind 4G: 2600, 800
Wind 3G: 2100, 900

CH
Salt Mobile 4G: 2600, 1800, 800
Salt Mobile 3G: 2100, 900

Sunrise 4G: 2600, 1800, 800
Sunrise 3G: 2100, 900

Swisscom 4G: 2600, 1800, 800
Swisscom 3G: 2100, 900

NL
KPN 4G: 2600, 1800, 800
KPN 3G: 2100

Tele2 4G: 2600, 800

T-Mobile 4G: 2600, 2100, 1800, 900
T-Mobile 3G: 2100, 900

Vodafone 4G: 2600, 1800, 800
Vodafone 3G: 2100, 900

UK
Three 4G: 1800, 800
Three 3G: 2100

EE 4G: 2600, 1800, 800
EE 3G: 2100

O2 4G: 1800, 800
O2 3G: 2100, 900

Virgin Mobile 4G: 2600, 1800 B9, 800
Virgin Mobile 3G: 2100

Vodafone 4G: 2600, 2100, 1!00, 800
Vodafone 3G: 2100, 900

Netwerk/Radioprestatie

Xiaomi Redmi Note 9s
3G frequentiesB1 (2100), B2 (1900), B4 (1700/2100 AWS A-F), B5 (850), B8 (900)B1,B2,B4,B5,B6
4G frequentiesB1 (2100), B2 (1900), B3 (1800), B4 (1700/2100 AWS 1), B5 (850), B7 (2600), B8 (900), B20 (800), B28 (700), B38 (TDD 2600), B40 (TDD 2300)B1,B2,B3,B4,B5,B7,B8,B20,B38,B40
5G frequenties//
//
GPSA-GPS, Beidou, Galileo, GLONASS, GPS, GPS (L1+L5), NavIC SystemA-GPS, Beidou, Galileo, GLONASS, GPS
Wifi802.11a, 802.11ac, 802.11b, 802.11g, 802.11n, 802.11n 5GHz802.11a, 802.11ac, 802.11b, 802.11g, 802.11n, 802.11n 5GHz
BluetoothBluetooth 5.0 LEBluetooth 5.0 LE
SAR (hoofd)0.9600.591
SAR (lichaam)11.274
VoLTEyesyes
Wifi gesprekkenyesyes
NFCnono


Signaal 4G
De capaciteit om het netwerk correct op te pikken is een essentieel element voor een telefoon, maar het wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te pikken te meten, voer ik een groot aantal metingen uit op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. Deze metingen worden dus onder reële omstandigheden uitgevoerd en niet in een laboratorium, ze zijn niet wetenschappelijk maar geven een goede indicatie van de prestaties.
Om de netwerkprestaties te meten, verzamel ik de signaalsterkte in dBm van elke cel tijdens mijn reizen. Alle metingen worden onder dezelfde omstandigheden uitgevoerd om de resultaten over meerdere telefoons te kunnen vergelijken. De sterkte van het signaal dat door een telefoon wordt verkregen geeft een indicatie van zijn vermogen om het netwerk goed te ontvangen. Het eindresultaat geef je een onwetenschappelijke indicatie van de ontvangstkwaliteit van elke telefoon. Deze resultaten kunnen verschillend zijn op een ander netwerk of onder andere omstandigheden. Om de signaalwaarde volledig te begrijpen, geeft een signaal van -95 dBm een gemiddelde ontvangst aan, terwijl een signaal van -60 dBm een zeer goed signaal aangeeft.

Xiaomi Redmi Note 9
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -100.79 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1785

Xiaomi Redmi Note 9s
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -99.4 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1860

Realme 6
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -95.14 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 2301

Motorola G8 Power
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -96.88 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1032

Umidigi F2
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -101.47 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 712

Umidigi F1
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -96.79 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 298

Xiaomi Mi 8 Lite
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -94.89 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 403

Xiaomi Redmi Note 5
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -91.45 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 528

Umidigi S3 Pro
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.13 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1200

Samsung Galaxy S10+
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.96 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1445

Redmi Note 7
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.01 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1430

Redmi Note 8
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.06 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 879

Xiaomi Mi A3
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -95.95 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1199

Huawei Y6 2019
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -95.60 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1586

Redmi Note 8 Pro
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -95.92 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1599

Xiaomi Mi 9 Lite
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -93.61 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1900

Xiaomi Mi 9T Pro
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -88.84 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1600

Meizu Note 9
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -96.68 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 937

Samsung Galaxy A70
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -94.511 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1975

Honor 9x
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.19 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 2819

Vergelijking Redmi Note 9s met een ander toestel

Onderstaande grafiek toont de vergelijking tussen de twee toestellen. Het beste toestel zou het grootste aantal metingen dicht bij het centrum moeten hebben. De vergelijking wordt alleen gemaakt op de cellen die beide apparaten gemeen hebben. De metingen werden onder dezelfde omstandigheden uitgevoerd.

Telefoon 1:
Redmi Note 9s
Telefoon 2:
Realme 6
Evaluatie van de prestaties:
De Redmi Note 9s is niet de beste in zijn klasse voor het netwerk, dat was al het geval voor de Redmi Notes 7 en 8, dus er is hier geen sprake van een evolutie. Ik heb geen problemen ondervonden bij het gebruik ervan, maar als je in een gebied met een lage netwerkdekking woont, is deze telefoon niet voor jou.

Ik heb de Redmi Note 9s vergeleken met zijn meest directe concurrent en als er één punt is waar de Realme veel beter is dan de Redmi is het de mogelijkheid om het 4G-netwerk op te pakken. Het verschil is vrij duidelijk en de telefoons waren in strikt identieke omstandigheden en ik maakte meer dan 1000 metingen voor elk apparaat.

Download max snelheid:
Upload max snelheid:
60 Mbps
Download max snelheid:
150 Mbps
Evaluatie van de prestaties:
Ik heb een goede snelheidsscore in 4G met de Redmi Note 9s. In de download kreeg ik een snelheid van bijna 150 Mbps en in de upload kreeg ik bijna 60 Mbps. Aangezien deze waarden rond de 150 en 60 lijken vast te zitten, is dit waarschijnlijk het maximum dat door het netwerk of de maximale snelheid van de telefoon wordt getolereerd.

Met een dergelijke snelheid overschrijdt u de snelheid van alle terrestrische VDSL-verbindingen.



Wifi-signaal
Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.

Signaalsterkte bij router:
-18 dBm
Signaalsterkte op afstand van router:
-65 dBm

Evaluatie van de prestaties:
Als ik het signaal dicht bij de router meet krijg ik een signaal van -18 dBm, dit is gewoon de beste score die ik tot nu toe heb gekregen.

Wanneer ik het signaal op afstand meet krijg ik een signaal van -65 dBm, dit is ook de beste score die ik tot nu toe heb gekregen.

De Redmi Note 9s overtreft hier de prestaties van de Redmi Note 8 Pro die al een zeer goede telefoon voor wifi was.


Download / Wifi
Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.
Xiaomi Redmi Note 9s
Radio capaciteit/-97.01
/250
/40
-65-70


Max upload snelheid:
20 Mbps
Max download snelheid:
192 Mbps

Evaluatie van de prestaties:
Ik heb een wifi download snelheid van bijna 200 Mbps gemeten. Met dit soort snelheid kun je zonder problemen in 1080p streamen of online spelen.


GPS-signaal
Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en maak ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert de GPS het signaal om aan de weg te blijven hangen niet kunstmatig, het heeft geen markeringen, zodat je de werkelijke positie kunt zien.


De nauwkeurigheidstest toont aan dat de Redmi Note 9s gemiddelde GPS-prestaties biedt met een nauwkeurigheid van 3 meter. De Redmi pikt 29 satellieten op en gebruikt de helft daarvan voor de plaatsbepaling. Deze nauwkeurigheid zou genoeg moeten zijn om het correct te positioneren in gemakkelijke omstandigheden, maar ik ben er niet zeker van dat het aantal satellieten voldoende is voor moeilijkere gebieden zoals bossen of tunnels.



De wegtest toont aan dat de Redmi Note 9s de auto correct positioneert zonder te ver van de weg af te dwalen. Ik kon de GPS niet testen in moeilijke omstandigheden, maar het is waarschijnlijk dat het resultaat niet zo goed is vanwege het aantal satellieten dat gebruikt is voor de plaatsbepaling.

Batterijduur

Xiaomi Redmi Note 9s
Capaciteit50204000
Snel ladenyesyes
Max laden W1818


Vanaf maart 2020 heb ik mijn subjectieve batterijtest vervangen door een technische test om het werkelijke gedrag van de batterij beter te kunnen meten. Nu test ik de autonomie en de oplaadtijd onder absoluut identieke omstandigheden. Ik voer verschillende metingen uit, zodat deze test alleen al enkele dagen duurt en ik de telefoon voor niets anders kan gebruiken.

Methodologie
Om de oplaadtijd te testen, gebruik ik altijd dezelfde lader met dezelfde kabel. Ik meet de oplaadtijd minuut voor minuut om de evolutie van de lading en de oplaadsnelheid te zien. De laadsnelheid van een batterij is niet lineair, maar vaak sneller aan het begin en langzamer aan het einde. De lader is compatibel met snel laden.

Laadtijd
De accu van het Xiaomi Redmi Note 9s heeft een capaciteit van 5000 mAh en is opgeladen van 1% tot 100% in 224 minuten. Dit geeft me een gemiddelde laadsnelheid van 0.44% per minuut en dus een toename van 22.32 mA per minuut. Om de prestaties van de Xiaomi Redmi Note 9s te vergelijken met andere telefoons, moet u de 22.32 per minuut score gebruiken, deze score moet zo hoog mogelijk zijn.

In het bijzonder: de laadsnelheid is niet altijd lineair, de onderstaande grafiek geeft u een indicatie van het gedrag van de batterij.

De batterij van de Xiaomi Redmi Note 9s heeft een capaciteit van 5000 mAh en is ontladen van 100 tot 1 in 663 minuten met 100% helderheid, hij is ontladen van 100 tot 1 in 999 met 50% helderheid. Op deze manier krijg ik een gemiddelde ontlaadsnelheid van 0.09% per minuut bij 100% lichtsterkte en 0.03 per minuut bij 50% lichtsterkte, het verbruik is dus 7.57 mA per minuut bij 100% lichtsterkte en 5.01 bij 50% lichtsterkte. Om de efficiëntie van de telefoon en de invloed ervan op de batterij te kunnen vergelijken, moet je de 7.57 (of 50%) score vergelijken met die van andere smartphones, het cijfer moet zo laag mogelijk zijn.

De volgende tabel geeft een overzicht van de geteste telefoons met de technische accutest, ze zijn gerangschikt in volgorde van efficiëntie. Een hogere batterijcapaciteit zou logischerwijs moeten resulteren in een hogere levensduur van de batterij, maar dat is niet altijd het geval en het geeft geen indicatie van de efficiëntie van een telefoon.

SmartphoneCapaciteit (mAh)Levensduur (minuten)Levensduur (minuten) / 50%Laden scoreEfficiëntiescoreEfficiëntiescore / 50%
Ulefone Armor 7E5500768114030.727.164.82
Poco F2 Pro47001150153626.114.083.05
Samsung Galaxy S204000565121729.417.073.2
Honor 9x4000770133326.465.193
Xiaomi Redmi Note 95020650180830.987.722.77
Motorola G8 Power5000912279216.085.481.79
Xiaomi Redmi Note 9s502066399922.327.575.01
Umidigi F2515092717.225.56
Realme 6430070426.547.32


De Redmi Note 9s is uitgerust met een bovengemiddelde batterijcapaciteit, maar met een ondergemiddelde energie-efficiëntie. Sommige telefoons met een lagere capaciteit hebben een gelijkwaardige levensduur van de batterij.

Het duurde 221 minuten om de batterij op te laden, de oplaadsnelheid is lineair tot ongeveer 80%, de resterende 20% zal langer duren. De oplaadsnelheid is bovengemiddeld.

Het duurde 663 minuten om de accu volledig leeg te maken, ik kreeg een veel betere score met de Motorola G8 Power die dezelfde accucapaciteit heeft maar 1061 minuten duurde. Het verschil is deels te danken aan de energiezuinigheid, maar ook aan het feit dat de spaarstand niet standaard was ingeschakeld (in tegenstelling tot de Motorola).
Met dit niveau van autonomie en normaal gebruik zou je in staat moeten zijn om 2 tot 3 dagen mee te gaan als je de energiebespaarder gebruikt als je eenmaal 20% hebt bereikt.

Audiokwaliteit

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.
Voordat ik aan mijn technische test begin, doe ik een eerste subjectieve beluistering vanuit de externe luidspreker en vervolgens met een koptelefoon.

Het geluid dat de externe luidspreker produceert is niet erg krachtig, de hoge tonen zijn vrij uitgesproken en de basklanken zijn niet diep genoeg. Bij een koptelefoon voel ik hetzelfde gebrek aan volume, in dit geval is het de hoge tonen die scherp genoeg zijn terwijl de lage frequenties sterk genoeg zijn.

Deze Redmi Note 9s is niet slecht voor de muziek, maar het is niet de beste die Xiaomi heeft geproduceerd. Bij Xiaomi is de beste smartphone voor het geluid dat ik kon testen de Mi 9T Pro, maar het is een veel duurdere telefoon, dus ik heb de Redmi Note 9s vergeleken met de Redmi Note 8 Pro.

Frequency Response
Deze test is bedoeld om te testen of het toestel in staat is alle frequenties correct te reproduceren. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om op alle frequenties een goed geluid te zien, is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen


De Redmi Note 9s biedt een frequentieweergave die zeer vergelijkbaar is met de Redmi Note 8 Pro, behalve in de hoge frequenties waar de Redmi Note 9s zich sneller van de referentie verwijdert. Dit is precies wat ik heb ervaren met mijn subjectieve luisteren via een koptelefoon, de weergave van hoge frequenties is minder goed.
Dynamisch bereik
Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus te spelen te testen. Ook hier moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de referentie staan.


Bij het subjectief luisteren bleek dat het geluid niet erg krachtig was en dat is ook in de technische test zo, het verschil met de Redmi Note 8 Pro is goed te zien.

Geluidsniveau
Deze test heeft tot doel te bepalen of het geteste apparaat in staat is om geluiden zonder veel ruis te reproduceren. Een hoge score duidt op een lage parasietendruk, een lagere score duidt op een hogere aanwezigheid van parasieten


De Redmi Note 9s heeft geen interferentieproblemen, maar ook hier zien we dat het afwijkt van de norm in de hoge frequenties.
De Redmi Note 9s is daarom iets lager in geluid dan het dichtstbijzijnde model in het Redmi/Xiaomi-bereik. Qua geluid staat Samsung nog steeds op de eerste plaats met de S10+ en de A70.

Concertopname
Het doel van deze test is om de opnamekwaliteit van de telefoon te meten wanneer er veel omgevingsgeluiden zijn. Omdat ik niet elke keer als ik een telefoon test de mogelijkheid heb om naar een concert te gaan, simuleer ik het geluid van een concert in een gesloten omgeving.
De Redmi Note 9s is niet de ideale kandidaat voor live-opname. Het wijkt af van de referentie in lage frequentie geluiden, maar dit is het geval voor alle telefoons. Aan de andere kant wijkt het sterker af van het gemiddelde in de hoge frequenties of het wijkt sterk af van het gemiddelde van 1khz tot 10khz. De hoge frequenties zijn dus sterk vervormd.

CPU / GPU Prestatie

Xiaomi Redmi Note 9s
CPUQualcomm Snapdragon 720GQualcomm Snapdragon 660
GPUQualcomm Adreno 618Adreno 512
RAM geheugen4 - 6 Gb3 - 6 Gb
Opslagcapaciteit64 - 128 Gb32 - 128 Gb
Max memory card/Max 256 Gb


CPU/GPU type

De Redmi Note 9s is uitgerust met een Snapdragon 720G processor, deze zou in theorie iets boven de Xiaomi Mi 9 Lite en de Redmi Note 8 Pro of de Realme 6 moeten staan. Ik kom hier later op terug omdat het deze apparaten ver overstijgt in CPU prestaties.

Voor de GPU is de Redmi Note 9s uitgerust met een Adreno 618 die het weer zou moeten rangschikken tussen de Xiaomi Mi 9 Lite en de Redmi Note 8 Pro en ook hier overtreft hij ze allemaal.

Hardware-informatie
De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon.

Benchmark 3DMark

Ik kreeg een score van 2492 punten met 3DMark, deze score zet het min of meer op hetzelfde niveau als de Realme 6 en de Redmi Note 8 Pro. Met deze score zullen de meeste spellen zonder problemen werken.

Benchmark Antutu
Xiaomi Redmi Note 9s
Antutu - globaal274444143242
Antutu - CPU10061266553
Antutu - GPU7124230755
Antutu - UX5403638930
Antutu - MEM485547004
3DMark - OpenGL24921354
3DMark - Vulkan23291299


Ik behaalde een score van 274444 punten met Antutu v8, deze score staat weer op hetzelfde niveau als Realme 6 en Redmi Note 8 Pro, maar als je naar de details kijkt zie ik nog steeds enkele verschillen.

De score op het processorniveau (Snapdragon 720G) is verrassend, het overtreft zowel de Realme 6 als de Redmi Note 8 voor een lagere prijs.

Xiaomi heeft over het algemeen een lagere geheugenprestatie dan de concurrentie, maar dit is niet langer het geval met deze Redmi Note 9s, het overtreft veruit de Redmi Note 8 Pro.

Als ik moet samenvatten wat ik hier zie, zou ik zeggen dat Xiaomi de lat weer hoger heeft gelegd. Deze Redmi Note 9s is een opvolger van de Redmi Note 8, hij wordt verkocht in dezelfde prijsklasse maar met 59% meer prestaties!

De Redmi Note 9s is geen gamertelefoon, maar biedt voldoende prestaties om de meeste spellen in goede omstandigheden te spelen.


Gaming
Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.
Met de score verkregen met Antutu, zou de Redmi Note 9s in staat moeten zijn om zonder problemen spellen als PUBG Mobile te draaien.

Op de volgende video kan je zien dat dit inderdaad het geval is. Het spel stottert niet, de beeldsnelheid is goed en de zichtdiepte is maximaal.



Foto camera test

Xiaomi Redmi Note 9s
Resolutie - vooraan1612
Sensor - voorzijde/Omnivision OV13855
Resolutie - achterkant4848
Sensor - achterkantSamsung S5KGM2Samsung S5KGM1
Video resolutie2160p4k
4.74mm/
1.65mm/
//


Hardware


De Redmi Note 9s is uitgerust met 4 sensoren aan de achterzijde, de belangrijkste sensor is een Samsung S5KGM2 met 48 miljoen pixels die in andere apparaten zoals de Redmi Note 9 Pro of de Samsung Galaxy A51 te vinden zijn.

Dit is een evolutie van de sensor gebruikt in de Redmi Note 8 die een Samsung S5KGM1 gebruikte, het grootste verschil zit in de autofocus maar ik zal de camera moeten testen om te zien of het verschil belangrijk is.

Foto kwaliteit


Standaard app


De fototoepassing van de Redmi Note 9s lijkt sterk op die van de vorige modellen van het merk, de verschillen zijn vrij subtiel. We vinden de volgende kenmerken:
- Foto
- 48M
- Portret
- Nacht
- Panorama
- Pro
- Video
- Korte video
- Slow Motion (120 fps, 240 fps, 960 fps)

De zoombedieningselementen worden altijd weergegeven in superpositie van het foto-opnamebereik en ze zijn altijd zo moeilijk te lezen als de scène van de foto duidelijk is, dat ik het jammer vind dat Xiaomi in deze richting blijft gaan. Als de pictogrammen gevuld zouden zijn met een effen kleur of als ze van kleur zouden veranderen volgens de achtergrondafbeelding, zou het gemakkelijker te gebruiken zijn.

De belangrijkste verandering (naar mijn mening) zit in de instellingen waar het niet meer mogelijk is om de resolutie van foto's en video's te kiezen, zodat je niet meer kunt kiezen om video's in 1080p of 4k te produceren. De resolutie van de video's is zelfs niet meer zichtbaar in de details van de video's in de galerij. Tenzij je de video's overbrengt naar je computer, kun je niet zien in welke resolutie je fotografeert.

Foto test / studio

Eerste voorbeeld: ƒ/1,79 1/145 4,74 mm 100 ISO

Belichting: licht onderbelicht
Scherpte: goed
Kleuren: iets te donker
Diepte van het veld: goed
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

De hoofdsensor van de Redmi Note 9s geeft een correct resultaat in de studio. Het beeld is nog steeds iets te donker, maar dit is het geval voor de meeste telefoons en meestal zijn de foto's nog donkerder. De scherpte is echter zeer goed, het detail van de koplampen van de auto is goed zichtbaar, het Ford-logo is ook duidelijk leesbaar.

Tweede voorbeeld: ƒ/2,2 1/311 1,65 mm 100 ISO

Belichting: sterk onderbelicht
Scherpte: medium
Kleuren: te donker
Diepte van het veld: goed
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

De Redmi Note 9s heeft een groothoeksensor met een brandpuntsafstand van 1,65mm waardoor je foto's kunt maken met een zeer grote hoek. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de foto die met de groothoek is gemaakt onderbelicht is, het is hetzelfde voor de overgrote meerderheid van de telefoons. De kwaliteit van de groothoeksensor bij Xiaomi is altijd inferieur aan de hoofdsensor, dus deze sensor moet alleen worden gebruikt in goede lichtomstandigheden.

Derde voorbeeld: ƒ/1,79 1/130 4,74 mm 100 ISO

Belichting: bijna correct
Scherpte: zeer goed
Kleuren: bijna correct
Diepte van het veld: goed
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

De zoomfunctie is een digitale zoom van de 48 MP versie van het beeld. De kwaliteit van deze digitale zoom is echt goed, de telefoon past een contourverbetering toe die de foto niet beschadigt, je kunt zelfs het stof zien dat op de motorkap van de auto is neergedaald.

Foto test / zon

Eerste voorbeeld: ƒ/1,79 1/878 4,74 mm 100 ISO

Belichting: goed
Scherpte: goed
Kleuren: goed
Diepte van het veld: goed
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

Ik heb verschillende telefoons uit het Redmi-gamma getest en heb bij elke nieuwe generatie een vooruitgang in fotokwaliteit gezien. De fotokwaliteit hangt vooral af van twee factoren, de eerste is de fysieke sensor aan de achterzijde van de camera en de tweede is de verwerking van het beeld. De sensor van de Redmi Note 9s is niet veel veranderd ten opzichte van de vorige generatie, maar ik vind dat de verwerking goed is verlopen. Waar Xiaomi de neiging had om de verzadiging te ver door te drukken om de beelden levendiger te maken, biedt de Redmi Note 9s een betere kleurbalans. De kleuren zijn veel natuurlijker, de scherpte is goed, de dynamiek van de foto is over het algemeen erg goed. Als ik de verwerking zou moeten bekritiseren, zou ik zeggen dat de kleuren iets te warm zijn, maar eerlijk gezegd is dit heel acceptabel.

Tegelijkertijd test ik de Realme 6 die de meest directe concurrent is van de Redmi Note 9s. Ik nam een foto op dezelfde plaats met slechts een paar seconden verschil.

EXIF: ƒ/1,8 1/776 5,58 mm 101 ISO

De Realme 6 is uitgerust met een Samsung Bright S5KGW1 sensor, dit is dezelfde sensor als de Redmi Note 8 Pro. Ik vond dat de foto's op de Redmi Note 8 Pro te koud waren en hier met de Realme 6 is het tegenovergestelde het geval, de kleuren zijn warmer. Puur technisch gezien zijn de twee foto's hetzelfde, maar als je ze naast elkaar vergelijkt is de kleurbehandeling van de Realme goed zichtbaar. Dit is een keuze van Realme omdat ik met de Redmi Note 8 Pro niet zulke warme foto's heb gekregen. Ik geef de voorkeur aan de foto van de Redmi Note 9s maar iedereen maakt zijn eigen mening naar eigen smaak.

Tweede voorbeeld: ƒ/2,2 1/760 1,65 mm 100 ISO

Belichting: goed
Scherpte: goed
Kleuren: goed
Diepte van het veld: goed
Vervorming: laag
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: licht

Ik nam een foto op dezelfde plaats en op hetzelfde moment met de groothoeksensor. Groothoeksensoren leveren over het algemeen slechtere beelden op dan de hoofdsensor en de lichtomstandigheden moeten goed zijn om een goed resultaat te krijgen. De lichtomstandigheden waren goed voor deze foto en het resultaat met de groothoeksensor is ook goed, ik ben verbaasd omdat ik dat niet verwachtte. De kleurverwerking is neutraler dan de hoofdsensor, de scherpte is goed terwijl het vaak een probleem is op dit soort sensoren. Er is een lichte vervorming aan de randen en de lucht is een beetje rumoerig, dit zijn kleine defecten. Ik had nog geen goede groothoeksensor gezien bij Xiaomi, we zullen moeten kijken of hij zo'n goede kwaliteit levert als het licht niet zo goed is.

Derde voorbeeld: ƒ/1,79 1/1146 4,74 mm 100 ISO

Belichting: licht onderbelicht
Scherpte: goed
Kleuren: te donker
Diepte van het veld: goed
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

De zoom die de Redmi Note 9s biedt is een digitale zoom, zodat de sensor in een groter beeld zoomt om de indruk te wekken dichter bij het onderwerp te komen. Xiaomi past meestal een scherptebewerking toe die vrij goed werkt voor dit soort foto's, maar dat is hier niet het geval. Ik begrijp niet wat hen motiveerde om deze keuze te maken, omdat ze de belichtingstijd sterk hebben verkort ten opzichte van de foto zonder zoom (toch is het precies dezelfde sensor) en het resultaat niet erg goed is. Als je naar de EXIF kijkt, gebruikt de zoom dezelfde waarde voor het diafragma en de ISO, maar de belichtingstijd wordt sterk verminderd. Ik heb de operatie meerdere malen herhaald op verschillende plaatsen met hetzelfde resultaat. Ik hoop dat ze deze instelling in een update zullen veranderen, want hier is de kwaliteit lager dan bij het vorige model.

Hier zijn andere foto's genomen in dezelfde omstandigheden, ze bevestigen de diagnose op de sensor. De Redmi Note 9s is in staat om zeer goede foto's te maken en in deze prijsklasse is het waarschijnlijk de beste. Kijk naar het detailniveau in sommige van de volgende foto's, vooral de bloem, het is echt niet slecht!


Foto test / bewolkt

Eerste voorbeeld: ƒ/1,79 1/1064 4,74 mm 100 ISO


Belichting: onderbelicht
Scherpte: goed
Kleuren: te donker
Diepte van het veld: goed
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

Zoals de meeste telefoons produceert de Redmi Note 9s foto's die te donker zijn als de helderheid minder gunstig is. Ik heb 3 andere camera's tegelijk met de Redmi Note 9s getest, zodat ik in staat was om foto's te maken in strikt identieke omstandigheden en het belichtingsprobleem zichtbaar is op elke camera. Aan de andere kant is de scherpte vrij goed, het moet mogelijk zijn om het beeld te herstellen door de belichting te verhogen.

Hier zijn enkele voorbeelden om te vergelijken:

Redmi Note 9s vs Umidigi F2

De Umidigi F2 produceert een beter belichte foto, maar de kleurverwerking is niet goed, de foto is te laag in contrast.

Redmi Rating 9s vs Realme 6

De Realme 6 kan worden beschouwd als de dichtstbijzijnde concurrent van de Redmi Note 9s, maar doet het niet beter dan de Redmi Note 9s in deze lichte omstandigheden. De grond is helderder met de Realme maar de lucht is donkerder. De kleurtemperatuur van de Realme is te warm. Zelfs als het beeld minder goed belicht is, is de verwerking van de Redmi Note 9s foto beter, het mist alleen de helderheid terwijl de Realme foto andere gebreken heeft.

Redmi Note 9s vs Motorola G8 Power

Motorola's hoofdsensor is niet te vergelijken met Redmi Note 9s.

Redmi Note 9s met GCAM?
GCAM is de fototoepassing die gebruikt wordt door de camera's gemaakt door Google (de Pixel-serie), deze toepassing heeft de reputatie een betere beeldverwerking te bieden. Ik heb het getest op de Redmi Note 9s maar het is vrij onstabiel, het crasht regelmatig maar ik heb toch nog wat foto's kunnen maken. Foto's genomen met GCAM hebben geen handtekening onderaan de foto. Je zult merken dat GCAM geen beter resultaat biedt dan Xiaomi's fotoapplicatie.


Ik heb nog geen camera gevonden in deze prijsklasse die goede foto's maakt als het licht niet goed is. Je moet de handmatige modus gebruiken om dit soort problemen te voorkomen, maar ik betwijfel of veel mensen daar de tijd voor nemen. De Redmi Note 9s is dus nog steeds een van de beste camera's in deze prijsklasse, ondanks onderbelichte foto's.
Test foto / nacht

Eerste voorbeeld: ƒ/1,79 1/15 4,74 mm 14267 ISO


Belichting: goed
Scherpte: middelmatig, gladstrijkend aan de randen
Kleuren: iets te warm
Diepte van het veld: goed
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

De Redmi Note 9s produceert vrij correcte foto's in de nachtmodus, ik vind alleen dat de smoothing behandeling te uitgesproken is, dus de foto verliest wat detail op sommige gebieden. De kleuren zijn iets te warm, maar het is niet te storend. De digitale ruis is bijna onzichtbaar. De nachtmodus laat niet toe om de sensor te veranderen, deze modus is enkel beschikbaar op de hoofdsensor.

Ondanks deze positieve punten vind ik dat Xiaomi een beetje is teruggelopen van de Redmi Note 7 waar ik echt ongelooflijke resultaten had in de nachtstand. Als ik de Redmi Note 9s vergelijk met zijn meest directe concurrent (Realme 6), dan wint de Redmi de strijd.

Hier is een foto genomen door de Realme 6 op ongeveer hetzelfde moment:


Zoals je kunt zien, is Redmi misschien niet perfect, maar het levert betere resultaten op dan Realme.

Ik wilde ook de kurk verder duwen door de door GCAM voorgestelde nachtstand te testen met de Redmi Note 9s. Deze toepassing is niet stabiel, maar als het werkt, is het in staat om goede resultaten te leveren voor nachtfotografie:

Het resultaat is echt goed. De scherpte is veel beter dan bij de standaardtoepassing, de kleuren zijn getrouwer aan de werkelijkheid, de scherptediepte is niet buitengewoon, maar het is misschien te wijten aan een lichte beweging tijdens de opname. Ik had GCAM bij daglicht getest en ik had geen betere resultaten behaald dan met de standaardtoepassing, maar 's nachts geeft GCAM een zeer goed resultaat.

Tweede voorbeeld: ƒ/1,79 1/14 4,74 mm 25600 ISO


Belichting: onderbelichting
Scherpte: middelmatig, gladstrijkend aan de randen
Kleuren: iets te warm
Diepte van het veld: goed
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

Het is dezelfde observatie als bij de eerste foto, de behandeling past een te uitgesproken smoothing toe waardoor details verloren gaan, maar de foto is van veel betere kwaliteit dan de Realme of de andere camera's die ik tegelijkertijd heb getest (Umidigi F2, Motorola G8 Power). Ook hier zal het gebruik van Gcam de situatie verbeteren.


Videokwaliteit


Stabilisatie
Voor elk van mijn tests begin ik met een video die onder dezelfde omstandigheden is gemaakt om de kwaliteit en de stabilisatie met de andere toestellen te kunnen vergelijken.


Videostabilisatie is over het algemeen beschikbaar op telefoons uit het middensegment, maar is zelden effectief. In de onderstaande video vind ik het resultaat beter dan wat ik gewend ben te zien in deze prijsklasse. Je kunt nog steeds een beetje van de schokken zien die veroorzaakt worden door het lopen, maar het is goed gedempt door de stabilisatie.

Video normale condities

De Redmi Note 9s heeft een 4k-modus met 30fps en een 1080p-modus met 60fps. Standaard is de 1080p modus ingeschakeld. De volgende video werd gefilmd in 1080 60fps, maar YouTube kan enige vrijheid hebben genomen voor de compressie.



De kwaliteit van de video bij daglicht is echt goed, de kleuren zijn levendig, de scherpte is goed en je kunt nauwelijks de veranderingen in de belichting zien waar ik op andere telefoons sprongen in de belichting zie. De video is over het algemeen vrij vlot. De Samsung sensor doet het goed.

Slow motion video 960 fps
De Redmi Note 9s heeft een slow motion modus die werkt met 960 fps. Andere Xiaomi's bieden deze functie ook aan, dus het is niet nieuw.

De 960 fps modus schiet niet continu, dat betekent dat je ongeveer een seconde de tijd hebt om iets in slow motion te schieten, dus je moet goed mikken. Je eindigt met een video van maximaal 10 seconden. Het is echt een vervelende beperking, maar met een beetje coördinatie krijg je interessante resultaten:


Video low light


De video is wazig van begin tot eind, ik had hem niet gezien toen ik hem opnam. Dit betekent dat je, om zeker te zijn van een scherpe video, op het scherm moet drukken om aan te geven welk gebied scherp moet zijn, omdat de telefoon dit gebied op zich misschien niet detecteert. Afgezien van de scherpte zijn de kleuren iets te warm, zijn de bewegingen vrij vloeiend en is de digitale ruis zeer weinig zichtbaar omdat de Redmi een gladde behandeling toepast. Ik probeer later nog een video te maken door de scherpte te forceren.

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven.

Xiaomi Redmi Note 9s
Grootte (inches)6.676.3
Resolutie1080 x 24001080x2340
Ratio20:919:9
BeschermingCorning Gorilla Glass 5Corning Gorilla Glass 5
TypeIPS LCDIPS LCD
Oppervlakte (%)8481.4
dE Wit3.16,9
dE Rood1.03,5
dE Groen1.11,1
dE Blauw1.22,3
dE Geel1.22
dE Cyaan2.04,7
dE Magenta0.71,6
Contrast1763:1/
610433,473


Colorimetrie


Xiaomi produceert over het algemeen goede schermen en ik realiseer me dat elke keer als ik andere merken in dezelfde prijsklasse test, ik zelden vergelijkbare resultaten krijg. Toen ik de Redmi Note 9s begon te testen was ik verbaasd dat ik een verkeerde colorimetrie vond en toen herinnerde ik me dat Xiaomi de slechte gewoonte had genomen om hun schermen te configureren naar een te hoog verzadigingsniveau. Dit geeft de indruk dat de kleuren punchy zijn, maar in werkelijkheid, vanuit een puur technisch standpunt, zijn deze kleuren niet correct. Gelukkig is één klik voldoende om de situatie te veranderen, je moet de standaard colorimetrie in de weergave-instellingen kiezen. Door deze manipulatie ga je van een dE van 6 naar een dE van 1.47, het is gewoon een van de beste IPS schermen die ik ooit heb getest. Het oog neemt een kleurverschil waar ten opzichte van een dE van 3, deze Redmi is ver beneden.

Helderheid

Het Redmi Note 9s scherm is helder genoeg met de automatische helderheidsaanpassing om overal te gebruiken, ik heb een helderheid van bijna 500 cd/m² gemeten met de helderheid ingesteld op het maximum. Als ik een sterk licht simuleer zoals de zon, dan komt het scherm boven de 600 cd/m² uit. Met dit helderheidsniveau kun je de Redmi Note 9s zonder problemen in de volle zon gebruiken. Het is een van de helderste schermen die ik in deze prijsklasse heb getest.

Contrast

Qua contrast heb ik een maximaal contrast gemeten van 1763:1, dit is een zeer hoge waarde voor een scherm van dit type, dit contrast zal variëren afhankelijk van de omgevingshelderheid maar met zo'n contrastniveau presteert het scherm van de Redmi Note 9s beter dan de meeste andere toestellen in deze prijsklasse.

Lichtabsorptie/Reflectie
Het scherm van de smartphone reflecteert het licht en maakt er soms een echte spiegel van. Dit spiegeleffect maakt het moeilijker om te lezen.
De onderstaande absorptie-index geeft het percentage van het door het scherm geabsorbeerde licht aan. De leesbaarheid van een scherm is beter wanneer de absorptie-index hoog is.

[absorb]

De Redmi Note 9s heeft een reflectiegraad van 45%, wat betekent dat bijna de helft van het licht wordt gereflecteerd. Ik heb tot nu toe een gemiddelde van 44% reflectiviteit gemeten, dus de Redmi Note 9s zit in het gemiddelde.

Biometrie


Het bijzondere aan de Redmi Note 9s is de vingerafdruksensor aan de zijkant, dit is de eerste keer dat ik een Xiaomi met deze mogelijkheid test.

Voordat ik de Redmi testte, heb ik twee andere telefoons met dit type vingerafdruksensor getest en ik was niet overtuigd omdat ik nooit de juiste positie kon vinden om de telefoon te ontgrendelen en ik eindigde bijna altijd met het invoeren van de pincode met de hand. De Redmi werkt veel beter, de vingerpositie is goed en de detectie is snel.

Alhoewel de Redmi goed werkt met zijn zijwaartse vingerafdruksensor en alhoewel het in theorie een goed idee is, vind ik in de praktijk dat de vingerafdruksensor op de achterkant van de telefoon nog steeds de meest efficiënte methode is om een telefoon te ontgrendelen.

Besturingssysteem


De Redmi Note 9s is uitgebracht met MIUI 11, ik heb een paar dagen na het eerste gebruik van de telefoon een update ontvangen en ik heb een upgrade naar MIUI 11.0.6 gedaan.

Hier is een demo van de verschillende schermen die beschikbaar zijn in MIUI 11:


Als je MIUI eerder hebt gebruikt, vind je de weg terug. Ik vind dat MIUI steeds dichter bij de Samsung ervaring komt, er ontbreekt niet veel om het op hetzelfde niveau te brengen.
Ik waardeer de terugkeer van de nieuwsfeed op het linkerscherm omdat dit scherm in de vorige versie gereserveerd was voor een aanpassingsruimte, ik vond het niet erg nuttig.
De applicatie-organisatie is niet veel veranderd, ik zie dat het niet meer mogelijk is om een applicatie te verwijderen van het applicatie-icoon, maar het lijkt wel het geval te zijn op alle recente apparaten.
Wat ik nog steeds mis bij Xiaomi is een interne zoekmachine die niet op zoek gaat naar resultaten op het internet. Als je te veel applicaties hebt, wordt een zoekmachine echt nuttig, maar hier moet je wel via Google gaan om resultaten te krijgen.

Bugs


Nog niet beschikbaar / getest

Accessoires Redmi Note 9s

Om beter te kunnen genieten van je ervaring met je smartphone, stel ik links voor naar allerlei accessoires die nuttig voor je kunnen zijn.

SmartphoneCover xiaomi-redmi-note-9s
Beschermende film xiaomi-redmi-note-9s
Geheugenkaart xiaomi-redmi-note-9s
USB-kabel xiaomi-redmi-note-9s
Audio-hoofdtelefoon xiaomi-redmi-note-9s
Fietsaccessoires xiaomi-redmi-note-9s

Vergelijk Redmi Note 9s met de anderen

Hier is een rangschikking van de verschillende resultaten van mijn tests. Een score van 1 wijst op een zeer slechte prestatie, terwijl een score van 6 wijst op een uitzonderlijk resultaat. De score is een subjectieve maat, de rangschikking daarentegen is meestal afgeleid van een maat.

Levensduur van de batterij
Motorola G8 Power : 6
Xiaomi Redmi Note 9 : 5.3
Umidigi F1 : 5
Umidigi F2 : 5
Umidigi S3 Pro : 5
Ulefone Armor 7 : 4.7
Xiaomi Redmi Note 9s : 4.7
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.5
Realme 6 : 4.3
Xiaomi Mi A3 : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Xiaomi Redmi Note 7 : 4
Xiaomi Mi 9T Pro : 4
Samsung Galaxy S20 : 4
Honor 9x : 4
Xiaomi Redmi Note 8 : 4
Meizu Note 9 : 4
Honor 8x : 4
Samsung Galaxy S10+ : 4
Samsung Galaxy A70 : 4
Xiaomi Mi 9 Lite : 4
Huawei Y6 2019 : 3.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 3

Processorvermogen (CPU)
Poco F2 Pro : 6.7
Samsung Galaxy S20 : 6.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 6
Samsung Galaxy S10+ : 5.8
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.3
Realme 6 : 4.3
Xiaomi Redmi Note 9s : 4.3
Meizu Note 9 : 4
Ulefone Armor 7 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 9 : 3.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 3.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 3.5
Samsung Galaxy A70 : 3.5
Motorola G8 Power : 3.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 7 : 3.5
Umidigi F2 : 3.5
Honor 9x : 3.5
Umidigi S3 Pro : 3.5
Xiaomi Mi A3 : 3.4
Honor 8x : 3
Umidigi F1 : 3
Xiaomi Redmi Note 5 : 2.5
Huawei Y6 2019 : 1

Grafische chipsetvoeding (GPU)
Poco F2 Pro : 7
Samsung Galaxy S20 : 7
Xiaomi Mi 9T Pro : 6.5
Samsung Galaxy S10+ : 6
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 5.3
Realme 6 : 5.3
Xiaomi Redmi Note 9s : 5.3
Meizu Note 9 : 5
Xiaomi Redmi Note 9 : 4.6
Ulefone Armor 7 : 4.5
Umidigi F1 : 4.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Umidigi S3 Pro : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 4.3
Motorola G8 Power : 4.3
Umidigi F2 : 4.3
Xiaomi Mi A3 : 4.1
Honor 9x : 4
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Xiaomi Redmi Note 7 : 4
Honor 8x : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 3.5
Huawei Y6 2019 : 2

Scherm kwaliteit
Samsung Galaxy S20 : 6.3
Samsung Galaxy S10+ : 6
Poco F2 Pro : 6
Xiaomi Mi 9T Pro : 5.5
Samsung Galaxy A70 : 5.5
Xiaomi Redmi Note 9s : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Xiaomi Redmi Note 8 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.5
Honor 9x : 4.5
Realme 6 : 4.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Motorola G8 Power : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Xiaomi Redmi Note 7 : 4
Meizu Note 9 : 4
Xiaomi Redmi Note 9 : 4
Xiaomi Mi A3 : 3.8
Ulefone Armor 7 : 3.5
Honor 8x : 3.5
Umidigi F2 : 3.5
Umidigi S3 Pro : 3.5
Umidigi F1 : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3

Fotokwaliteit
Samsung Galaxy S10+ : 6
Xiaomi Mi 9T Pro : 5.5
Xiaomi Redmi Note 9s : 5.2
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 5.1
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Xiaomi Redmi Note 8 : 5
Xiaomi Redmi Note 7 : 5
Meizu Note 9 : 5
Realme 6 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 5 : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Motorola G8 Power : 4.3
Xiaomi Mi A3 : 4.3
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Xiaomi Redmi Note 9 : 4
Umidigi F2 : 3.8
Honor 9x : 3.5
Honor 8x : 3.5
Ulefone Armor 7 : 3.5
Umidigi S3 Pro : 3.5
Umidigi F1 : 2
Huawei Y6 2019 : 2

Video kwaliteit
Samsung Galaxy S20 : 6
Samsung Galaxy S10+ : 5.3
Xiaomi Redmi Note 9s : 4.8
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.8
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 7 : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4.5
Meizu Note 9 : 4
Xiaomi Redmi Note 9 : 4
Realme 6 : 4
Motorola G8 Power : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Honor 9x : 4
Umidigi F2 : 4
Xiaomi Mi 8 Lite : 3.5
Honor 8x : 3
Ulefone Armor 7 : 3
Umidigi S3 Pro : 3
Umidigi F1 : 2
Huawei Y6 2019 : 2

Afwerkingskwaliteit
Samsung Galaxy S20 : 5.6
Samsung Galaxy S10+ : 5.5
Poco F2 Pro : 5.3
Xiaomi Mi 9T Pro : 5.3
Realme 6 : 5
Xiaomi Mi 8 Lite : 5
Umidigi S3 Pro : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Xiaomi Redmi Note 9s : 5
Xiaomi Redmi Note 8 : 4.8
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.5
Motorola G8 Power : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 9 : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4.5
Umidigi F2 : 4.5
Honor 9x : 4.5
Honor 8x : 4.5
Xiaomi Redmi Note 7 : 4.5
Meizu Note 9 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 5 : 3.5
Ulefone Armor 7 : 3.5
Umidigi F1 : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3.5

Wifi prestaties
Poco F2 Pro : 6
Samsung Galaxy S20 : 5.8
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 5.5
Xiaomi Redmi Note 9s : 5.3
Xiaomi Mi 9T Pro : 5
Xiaomi Redmi Note 5 : 5
Xiaomi Mi 8 Lite : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Xiaomi Redmi Note 9 : 4.8
Realme 6 : 4.8
Honor 9x : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Samsung Galaxy S10+ : 4
Umidigi F2 : 4
Motorola G8 Power : 4
Xiaomi Redmi Note 7 : 4
Meizu Note 9 : 4
Ulefone Armor 7 : 4
Umidigi F1 : 3.5
Umidigi S3 Pro : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3.5
Honor 8x : 3

Download snelheid 4G
Poco F2 Pro : 5.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 5
Xiaomi Redmi Note 5 : 5
Xiaomi Mi A3 : 5
Xiaomi Redmi Note 9s : 5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Realme 6 : 4
Honor 8x : 4
Honor 9x : 4
Samsung Galaxy S10+ : 4
Meizu Note 9 : 4
Xiaomi Redmi Note 8 : 4
Xiaomi Redmi Note 7 : 4
Huawei Y6 2019 : 3
Umidigi S3 Pro : 3
Umidigi F1 : 2.5

Netwerkvangst
Xiaomi Mi 9T Pro : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Realme 6 : 3.8
Xiaomi Mi A3 : 3.8
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 3.8
Huawei Y6 2019 : 3.8
Meizu Note 9 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 9s : 3.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 7 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 9 : 3.3
Honor 9x : 3.5
Honor 8x : 3.5
Samsung Galaxy S10+ : 3
Umidigi S3 Pro : 3
Umidigi F1 : 3

Ondersteunde frequenties
Samsung Galaxy S20 : 5
Samsung Galaxy S10+ : 5
Umidigi F1 : 5
Umidigi F2 : 5
Umidigi S3 Pro : 5
Ulefone Armor 7 : 5
Samsung Galaxy A70 : 5
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.5
Xiaomi Redmi Note 9s : 4.5
Poco F2 Pro : 4.5
Realme 6 : 4.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Xiaomi Redmi Note 9 : 4.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4
Motorola G8 Power : 4
Xiaomi Mi 8 Lite : 3.5
Xiaomi Mi A3 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 7 : 3.5
Meizu Note 9 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 5 : 3.5
Honor 9x : 3.5
Honor 8x : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3

Audio kwaliteit
Samsung Galaxy S10+ : 5
Samsung Galaxy A70 : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 4.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Motorola G8 Power : 4.5
Realme 6 : 4.2
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Xiaomi Redmi Note 9s : 4
Xiaomi Redmi Note 8 : 4
Xiaomi Redmi Note 7 : 4
Xiaomi Mi A3 : 4
Umidigi S3 Pro : 3.5
Meizu Note 9 : 3.5
Ulefone Armor 7 : 3.5
Umidigi F2 : 3.5
Honor 8x : 3
Honor 9x : 3
Umidigi F1 : 3
Huawei Y6 2019 : 3

gps-kwaliteit
Umidigi F2 : 4.8
Xiaomi Redmi Note 7 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 4.5
Realme 6 : 4.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.5
Xiaomi Redmi Note 9s : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Motorola G8 Power : 4
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Honor 8x : 4
Honor 9x : 4
Xiaomi Mi A3 : 4
Samsung Galaxy S10+ : 4
Umidigi S3 Pro : 4
Xiaomi Mi 9 Lite : 4
Samsung Galaxy A70 : 3.5
Meizu Note 9 : 3.5
Umidigi F1 : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3.5

Gebruiksgemak van het besturingssysteem
Samsung Galaxy S10+ : 5.5
Samsung Galaxy A70 : 5.5
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 5
Xiaomi Redmi Note 9s : 5
Xiaomi Mi 8 Lite : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Xiaomi Mi 9T Pro : 5
Xiaomi Redmi Note 5 : 5
Xiaomi Redmi Note 7 : 5
Xiaomi Redmi Note 8 : 5
Xiaomi Redmi Note 9 : 5
Realme 6 : 4.8
Motorola G8 Power : 4.5
Umidigi S3 Pro : 4.5
Meizu Note 9 : 4.5
Umidigi F2 : 4.5
Honor 9x : 4.5
Ulefone Armor 7 : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4
Honor 8x : 4
Umidigi F1 : 4
Huawei Y6 2019 : 3.5

Eindscore
Xiaomi Mi 9T Pro : 70.3 / 84
Samsung Galaxy S10+ : 69.1 / 84
Xiaomi Redmi Note 9s : 65.6 / 84
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 64.8 / 84
Samsung Galaxy A70 : 63.5 / 84
Xiaomi Mi 9 Lite : 63 / 84
Realme 6 : 62.5 / 84
Xiaomi Redmi Note 8 : 59.6 / 84
Xiaomi Mi 8 Lite : 58 / 84
Xiaomi Redmi Note 7 : 58 / 84
Xiaomi Mi A3 : 57.4 / 84
Meizu Note 9 : 57 / 84
Xiaomi Redmi Note 5 : 56.5 / 84
Honor 9x : 55 / 84
Umidigi S3 Pro : 54.5 / 84
Motorola G8 Power : 51.6 / 72
Honor 8x : 50.5 / 84
Umidigi F2 : 50.4 / 72
Umidigi F1 : 48 / 84
Xiaomi Redmi Note 9 : 47.5 / 66
Samsung Galaxy S20 : 46.2 / 48
Ulefone Armor 7 : 43.2 / 66
Poco F2 Pro : 41 / 42
Huawei Y6 2019 : 40.3 / 84

Test / beoordeling conclusie


Ik nam meer tijd dan normaal om mijn smartphones te testen vanwege de COVID insluiting die de mogelijkheden voor mijn buitentesten verminderde. Hoewel sommige metingen ontbreken, heb ik genoeg informatie om een conclusie te trekken. Ik verwachtte dat de Redmi een plaats zou innemen tussen de top-telefoons in deze prijsklasse en het is niet verwonderlijk dat het waarschijnlijk het beste toestel is dat je in deze prijsklasse kan kopen. Echter, niet alles is perfect, dus je zal de verschillende punten van de evaluatie moeten controleren op basis van uw prioriteiten en verwachtingen om de juiste keuze te maken.

Ik krijg veel vragen over de vergelijking met de Realme 6. Het is waarschijnlijk de meest directe concurrent van de Redmi Note 9s. Als ik kijk naar de algemene score, de Redmi Note 9s is beter op veel punten, de Realme is nog niet in staat om de Redmi Note 9s te onttronen, maar als je problemen hebt met een aantal van de zwakke punten van de Redmi, zou de Realme je beste keuze kunnen worden.

De competitie gaat een beetje vooruit en Xiaomi is niet meer alleen, maar Xiaomi's grootste concurrent is...Xiaomi! De Redmi Note 9 Pro komt binnenkort, het is een bijna perfecte kopie van de Redmi Note 9s, de twee elementen die hen zullen onderscheiden zijn de camera en de snelle lading. Ik ga ook de Redmi Note 9 Pro testen, dus aarzel niet om mijn andere test te controleren.

Sterktes

Kwaliteit/prijs/prestatieverhouding
Scherm
Dag- en nachtmodus met Gcam
Batterij
Zwaktes

Netwerkprestaties in gebieden met een lage dekking

Alternatieven voor dit product

[alternatives]

Als u op zoek bent naar een alternatief voor de Redmi Note 9s, zie ik twee apparaten die geloofwaardige alternatieven vertegenwoordigen: de Redmi Note 8 Pro en de Realme. Ik heb deze twee apparaten getest, zodat u de volledige test op mijn blog kunt vinden.

Ik zal proberen de sterke en zwakke punten samen te vatten, maar de keuze is soms een beetje subjectief. Ik zal ze niet vergelijken op grootte of afwerking, omdat iedereen een andere voorkeur zal hebben.

Redmi Note 9s of Redmi Note 8 Pro?

Batterij: Redmi Noot 9s
Prestaties: geen winnaars
Schermkwaliteit: Redmi Noot 9s
Foto-/videokwaliteit: Redmi Noot 9s
Wifi: Redmi Note 8 pro
Netwerk: nog niet getest
Audio: Redmi Note 8 pro
GPS: nog niet getest
Besturingssysteem: geen winnaars

Redmi Rating 9s of Realme 6?

Batterij: Realme 6
Prestaties: geen winnaars
Schermkwaliteit: Redmi Noot 9s
Foto-/videokwaliteit: Redmi Noot 9s
Wifi: Geen winnaars
Netwerk: nog niet getest
Audio: Realme 6
GPS: nog niet getest
Besturingssysteem: geen winnaars

Vond je mijn test leuk?
Vergeet niet om het te delen met je vrienden :-) Ik heb geen budget voor reclame, dank je wel!
Deel op Facebook