Op deze pagina:
Prijs Redmi Note 9s
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Hardware
Fotokwaliteit
Videokwaliteit
Audiokwaliteit
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Vragen

Beste nieuwprijs:
145.439 EUR
Zie het aanbod | Aliexpress

150 andere prijzen verkrijgbaar in andere winkels.



Xiaomi Redmi Note 9S test / review (gedetailleerd & neutraal)

Xiaomi Redmi Note 9S test / review / prijs

Categorie: Tests en beoordelingen

Ik heb het afgelopen jaar verschillende Xiaomi's getest en telkens kwam ik tot de conclusie dat geen enkel ander merk zo'n goede prijs-kwaliteitverhouding kon bieden.

Begin 2020 heb ik mijn portfolio gediversifieerd door veel andere merken te testen en ik ontdekte Realme met de Realme 6 die eindelijk een geloofwaardige concurrentie biedt aan Xiaomi...maar voor hoe lang?

Xiaomi komt terug met een nieuwe generatie en mijn eerste Xiaomi dit jaar is de Redmi Note 9s die gepositioneerd is als een evolutie van de Redmi Note 8 Pro terwijl deze nog steeds zeer goed verkoopt. Ik ga me uiteindelijk afvragen of Xiaomi's grootste concurrent toch niet Xiaomi zelf is.

Couponcode / Gearbestcoupon
Link: Redmi Note 9s 4Gb
Redmi Note 9s 6Gb


Codes:
GBREDMIN9S123 (4Gb versie)
GBNOTE9S456 (6Gb versie)



Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.

Waarin verschillen mijn tests van andere op het web?

- Ik koop de toestellen meestal met mijn eigen geld, de prijs is dus net even belangrijk als voor je!
- Ik bewaar de toestellen minstens enkele weken (soms meer) om te zien wat ze waard zijn in reële omstandigheden.
- Ik beantwoord (indien mogelijk) je vragen om je te helpen beslissen voordat je de toestellen koopt.
- niemand betaalt me om deze reviews te doen, ik ben dus volledig neutraal en onafhankelijk.
- Mijn pagina's zijn niet gevuld met advertenties.


Poco F2 review - test - beoordeling
Umidigi F2 test / review / prijs
Motorola G8 Power test / review en prijs
Realme 6 test, review en prijs
Xiaomi Redmi Note 9S test / review / prijs
Honor 9x test / review
Xiaomi Mi 9T Pro test / review en prijs
Xiaomi Redmi Note 8 test, review en prijs
Xiaomi Redmi Note 8 Pro test / review en prijs
Samsung Galaxy A70 test / review / beoordeling

Prijs Redmi Note 9s

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Redmi Note 9s van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.
Global version Xiaomi Redmi Note 9S 64GB / 128GB Snapdragon 720G 48MP AI Quad Camera Note 9 S Smartp...
2020-09-25 18:48
169 USD
Xiaomi Redmi Note 9S 64GB ROM, 4GB RAM/128GB ROM, 6GB RAM (Snapdragon™ 720G, Android, Nuevo) [Vers...
2020-09-25 18:48
171 USD
Global Version Xiaomi Redmi Note 9S 4GB 64GB Snapdragon 720G Octa core Cell Phone 48MP AI Quad Camer...
2020-09-25 20:24
181 USD
Xiaomi Redmi Note 9S (64GB ROM 4GB RAM / 128GB 6GB Snapdragon™ 720) [Teléfono Móvil Versión Glo...
2020-09-24 15:08
185 USD
Global Version Xiaomi Redmi Note 9S 6GB RAM 128GB ROM Snapdragon 720G 48MP AI Quad camera Smartphone...
2020-09-24 15:08
184 USD
Global Version Xiaomi Redmi Note 9S 9 S 64GB 128GB Smartphone Snapdragon 720G 48MP AI Quad Camera 6....
2020-09-24 17:02
195 USD



helpBovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

30/03/2020 Aankoop van Redmi Note 9s op Aliexpress (verkoper: Xiaomi Spanje)
14/04/2020 Telefoon geleverd en uitgepakt kan beginnen

Waarom deze telefoon?

Ik test vooral telefoons die tussen de 200 en 300€ verkocht worden, dus ik kon de lancering van deze nieuwe Redmi niet missen. Naast het prijsaspect komt deze nieuwe Xiaomi met een solide voorstel dat de grenzen van wat je kunt kopen voor ongeveer 200€ opnieuw zal verleggen.

De Redmi Note 9s heeft een 6.67-inch scherm, wat één van de grootste schermen is in deze prijsklasse. Met dit grote scherm is er ook een 5020 mAh batterij, weinig toestellen doen het beter. Aan de prestatie kant zal het veel duurdere telefoons kietelen.

Voor een keer heeft Xiaomi niet de kaart van de overmaat met de camera gespeeld omdat de sensor 48 miljoen pixels biedt waar Xiaomi zich al heeft gewaagd aan 108 miljoen op andere apparaten.

Uitpakken

xiaomi redmi note 9s test avis review opinion revision recensione photo 2
De door Xiaomi voorgestelde dozen zijn niet erg origineel, we kunnen de foto van de camera zien en de doos is vrij compact. In de doos vinden we de telefoon, een oplader en zijn USB-kabel type C, een flexibel semi-transparant hoesje en een kleine handleiding. Dat is wat je in de meeste dozen van Xiaomi kunt vinden.



Lengte : 165.7
Breedte : 76.7
Dikte : 8.8
Gewicht : 209
Jack uitgang : Ja
Type USB : Type C
USB norm : 2.0
Infrarood port : Ja

Eerste configuratie

De Redmi Note 9s is beschikbaar met MIUI 11 en de opstartprocedure is enigszins aangepast. De eerste wijziging betreft de algemene voorwaarden en het privacybeleid, je zal Xiaomi specifieke voorwaarden moeten accepteren naast die van Google. Dit is de eerste keer dat ik dit zie met Xiaomi.

De rest van de configuratie is vrij gelijkaardig aan wat er op andere apparaten wordt gedaan, alleen de configuratie van de zij-vingerafdruksensor is naar het einde verplaatst na het configureren van de e-mailaccounts.

De zij-vingerafdruklezer is nieuw voor Xiaomi en de configuratie ervan was geen probleem, ik hoefde de duim niet in veel verschillende posities te testen om de configuratie af te ronden.

Ik had twee crashes tijdens de initiële configuratie, het blokkeerde de telefoon niet, maar het geeft geen goede indruk.



Afwerking

xiaomi redmi note 9s test avis review opinion revision recensione photo 18
Met elke nieuwe generatie gaan de Redmi-smartphones qua afwerking omhoog. De Redmi Note 8 was sober en elegant, maar onderscheidde zich niet veel van andere telefoons in deze prijsklasse. De Redmi Note 9s gaat een andere richting uit met een metallic-achtige achterkant waar blauw zich vermengt met groen op een redelijk reflecterend oppervlak. De foto geeft waarschijnlijk de indruk dat de achterkant van metaal is, maar dat is niet zo, het zinkt een beetje als er op wordt gedrukt. Ondanks deze materiaalkeuze maakt de telefoon een goede indruk. Dit is de eerste keer dat ik deze kleurkeuze zie bij Xiaomi, de Xiaomi Mi 9 Lite gebruikt hetzelfde soort materiaal maar de gebruikte kleur was meer klassiek. De meeste telefoons hebben een vergelijkbare grootte en vorm, alleen de kleur onderscheidt ze echt en deze nieuwe Redmi doet het heel goed met dit metallic effect.

xiaomi redmi note 9s test avis review opinion revision recensione photo 11
Bovenaan de telefoon zitten twee kleine gaatjes die waarschijnlijk gebruikt worden om geluid op te vangen en de infrarood poort. De luidspreker is vrij groot, dus dit zou het makkelijker moeten maken om het oor te positioneren.

xiaomi redmi note 9s test avis review opinion revision recensione photo 14
Aan de onderkant is een zeer klassieke configuratie met een audio jack aansluiting, een USB type C poort en een rooster voor de externe luidspreker.

xiaomi redmi note 9s test avis review opinion revision recensione photo 12
Aan de zijkanten is het een oud recept met links de SIM-lade en rechts de volume- en ontstekingsknoppen. Het bijzondere aan deze nieuwe Redmi is de aanwezigheid van een vingerafdruksensor op de aan/uit-knop. Dit is de derde telefoon die ik met deze mogelijkheid test, een trend die zich lijkt op te zetten. Ik kom hier op terug in de sectie biometrie.

xiaomi redmi note 9s test avis review opinion revision recensione photo 18
De afwezigheid van een vingerafdruksensor aan de achterkant van de telefoon maakt de achterkant van de telefoon vrij door een vrijwel ononderbroken oppervlak van eind tot eind. Xiaomi heeft ervoor gekozen om de camera in het midden van het bovenste gedeelte te plaatsen met een blok van 4 sensoren die vrij sterk opvallen. Het is lang geleden dat ik vond dat de plaatsing van de camera bij Xiaomi niet ideaal was, deze keer is het er, de sensor zit in het midden, het is precies wat ik wilde. Een sensor in deze positie verkleint het risico dat je je vingers op de foto's ziet (vooral in de groothoek) maar het vermindert ook het effect van de offset tussen wat je op het scherm ziet en de positie van de camera, de offset zal alleen horizontaal zijn in deze configuratie.

Terwijl ik aan het schrijven was, komt de sensor vrij sterk uit de achterkant van de camera, dat was al het geval met de Redmi Note 7 maar deze keer vind ik het minder storend omdat het de telefoon niet uit balans brengt als ik hem ergens neerzet. Het beschermende omhulsel helpt ook om dit effect te verminderen.

xiaomi redmi note 9s test avis review opinion revision recensione photo 20

xiaomi redmi note 9s test avis review opinion revision recensione photo 21
Het scherm is enorm groot, met zijn 6,67 inch is het onmogelijk om het met één hand te gebruiken. Het scherm neemt 84% van de beschikbare ruimte in beslag, de randen zijn nog steeds zichtbaar maar worden met elke generatie kleiner. De randloze ervaring is momenteel gereserveerd voor high-end telefoons.




Specificaties


De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon.

CPU / GPU Prestatie

CPU : Qualcomm Snapdragon 720G
GPU : Qualcomm AdreNeen 618
Geheugen (RAM) : 4 - 6 Gb
Opslagcapaciteit : 64 - 128 Gb

Benchmark Antutu/3DMark

Ik behaalde een score van 274444 punten met Antutu v8, deze score staat weer op hetzelfde niveau als Realme 6 en Redmi Note 8 Pro, maar als je naar de details kijkt zie ik nog steeds enkele verschillen.

De score op het processorniveau (Snapdragon 720G) is verrassend, het overtreft zowel de Realme 6 als de Redmi Note 8 voor een lagere prijs.

Xiaomi heeft over het algemeen een lagere geheugenprestatie dan de concurrentie, maar dit is niet langer het geval met deze Redmi Note 9s, het overtreft veruit de Redmi Note 8 Pro.

Als ik moet samenvatten wat ik hier zie, zou ik zeggen dat Xiaomi de lat weer hoger heeft gelegd. Deze Redmi Note 9s is een opvolger van de Redmi Note 8, hij wordt verkocht in dezelfde prijsklasse maar met 59% meer prestaties!

De Redmi Note 9s is geen gamertelefoon, maar biedt voldoende prestaties om de meeste spellen in goede omstandigheden te spelen.



Ik kreeg een score van 2492 punten met 3DMark, deze score zet het min of meer op hetzelfde niveau als de Realme 6 en de Redmi Note 8 Pro. Met deze score zullen de meeste spellen zonder problemen werken.

Antutu score : 274444
Antutu CPU : 100612
Antutu GPU : 71242
Antutu UX : 54036
Antutu Mem : 48554
3D Mark Open GL : 2492
3D Mark Vulkan : 2329

Top 10 - prestatieclassificatie op basis van Antutu
1. Poco F2 Pro - 569559
2. Samsung Galaxy S20 - 503905
3. Xiaomi Mi 9t Pro - 430403
4. Xiaomi Mi Mix 3 5g - 385000
5. Oppo Reno 5g - 375000
6. Meizu 16s - 374190
7. Xiaomi Mi 9 - 372006
8. Sony Xperia 1 - 372000
9. Lg G8s Thinq - 371000
10. Lg V50 Thinq 5g - 370000

Aantal smartphones in de ranglijst:100
Positie van deze smartphone in de ranglijst:31/100

Opmerking: deze ranglijst bevat alleen de telefoons die ik heb getest en enkele andere die ik ter referentie heb toegevoegd.

Gaming
Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.Met de score verkregen met Antutu, zou de Redmi Note 9s in staat moeten zijn om zonder problemen spellen als PUBG Mobile te draaien.

Op de volgende video kan je zien dat dit inderdaad het geval is. Het spel stottert niet, de beeldsnelheid is goed en de zichtdiepte is maximaal.



Netwerkprestatie

Redmi Note 9s heeft betrekking op de Europese 4G-frequenties, met inbegrip van steun voor de B28 700 Mhz voor exploitanten zoals Free en Bouygues in Frankrijk.

3G frequenties : B1 (2100), B2 (1900), B4 (1700/2100 AWS A-F), B5 (850), B8 (900)
4G frequencies : B1 (2100), B2 (1900), B3 (1800), B4 (1700/2100 AWS 1), B5 (850), B7 (2600), B8 (900), B20 (800), B28 (700), B38 (TDD 2600), B40 (TDD 2300)
Bluetooth : Bluetooth 5.0 LE
SAR / Hoofd : 0.960
SAR / lichaam : 1
Volte : Ja
VoWifi : Ja
NFC : Neen
Aantal metingen : 1860
Gemiddelde signaal : -99.4
Download snelheid : 150
Upload snelheid : 60
Kies je land om te controleren of je telefoon compatibel is:


Met de onderstaande frequenties kun je zien of deze telefoon compatibel is met je provider of dat je deze kunt gebruiken waar je op vakantie gaat.


Signaal 4G
De capaciteit om het netwerk correct op te pikken is een essentieel element voor een telefoon, maar het wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te pikken te meten, voer ik een groot aantal metingen uit op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. Deze metingen worden dus onder reële omstandigheden uitgevoerd en niet in een laboratorium, ze zijn niet wetenschappelijk maar geven een goede indicatie van de prestaties.

Gevoeligheidsclassificatie van netwerksignaal
Telefoon getest:Gemiddeld signaal (dBm)Aantal metingen:
Xiaomi Mi 9t Pro-881600
Xiaomi Redmi Note 5-91.305600
Xiaomi Mi 9 Lite-93788
Samsung Galaxy A70-94.5111975
Realme 6-95.142301
Xiaomi Redmi Note 8 Pro-95.9221599
Xiaomi Mi A3-95.951000
Huawei Y6 2019-95.951199
Redmi 9a-96.481000
Meizu Note 9-96.68937
Motorola G8 Power-96.881032
Xiaomi Redmi Note 7-97.011430
Redmi 9c-97.041000
Umidigi S3 Pro-97.131200
Xiaomi Redmi Note 8-97.34879
Samsung Galaxy A21s-97.781000
Umidigi F1-97.82298
Ulefone Armor 7e-98.71000
Xiaomi Mi Note 10 Lite-991000
Honor 9x-99.14899
Xiaomi Redmi Note 9s-99.41860
Poco F2 Pro-99.81247
Xiaomi Redmi Note 9-100.791785
Xiaomi Mi 10 Lite 5g-100.881198
Umidigi F2-101.47712

De Redmi Note 9s is niet de beste in zijn klasse voor het netwerk, dat was al het geval voor de Redmi Notes 7 en 8, dus er is hier geen sprake van een evolutie. Ik heb geen problemen ondervonden bij het gebruik ervan, maar als je in een gebied met een lage netwerkdekking woont, is deze telefoon niet voor jou.

Ik heb de Redmi Note 9s vergeleken met zijn meest directe concurrent en als er één punt is waar de Realme veel beter is dan de Redmi is het de mogelijkheid om het 4G-netwerk op te pakken. Het verschil is vrij duidelijk en de telefoons waren in strikt identieke omstandigheden en ik maakte meer dan 1000 metingen voor elk apparaat.



Download/Upload snelheid
Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.
Top 10 - snelheidsrangschikking tijdens downloaden
1. Samsung Galaxy S20 D:351Mbps U: 20Mbps
2. Poco X3 D:232Mbps U: 55Mbps
3. Xiaomi Mi 10 Lite 5g D:223Mbps U: 52Mbps
4. Poco F2 Pro D:207Mbps U: 53Mbps
5. Xiaomi Mi Note 10 Lite D:153Mbps U: 68Mbps
6. Xiaomi Mi A3 D:150Mbps U: 60Mbps
7. Xiaomi Redmi Note 9s D:150Mbps U: 60Mbps
8. Xiaomi Mi 8 Lite D:149Mbps U: 60Mbps
9. Samsung Galaxy A21s D:147Mbps U: 51Mbps
10. Huawei Y6 2019 D:145Mbps U: 61Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:27
Positie van deze smartphone in de ranglijst:7/27

Let op: de theoretische maximale snelheid van een telefoon wordt vaak beperkt door de configuratie van het mobiele netwerk en de congestie van het netwerk op het moment van de meting. Dus misschien kun je een hogere snelheid halen op een ander netwerk

Ik heb een goede snelheidsscore in 4G met de Redmi Note 9s. In de download kreeg ik een snelheid van bijna 150 Mbps en in de upload kreeg ik bijna 60 Mbps. Aangezien deze waarden rond de 150 en 60 lijken vast te zitten, is dit waarschijnlijk het maximum dat door het netwerk of de maximale snelheid van de telefoon wordt getolereerd.

Met een dergelijke snelheid overschrijdt u de snelheid van alle terrestrische VDSL-verbindingen.




Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.
Wifi frequenties : 802.11a, 802.11ac, 802.11b, 802.11g, 802.11n, 802.11n 5GHz
Download snelheid : 200
Signaal / dicht : -18
Signaal / afstand : -65
Wifi-signaal
Als ik het signaal dicht bij de router meet krijg ik een signaal van -18 dBm, dit is gewoon de beste score die ik tot nu toe heb gekregen.

Wanneer ik het signaal op afstand meet krijg ik een signaal van -65 dBm, dit is ook de beste score die ik tot nu toe heb gekregen.

De Redmi Note 9s overtreft hier de prestaties van de Redmi Note 8 Pro die al een zeer goede telefoon voor wifi was.




Top 10 - rangschikking van wifi-gevoeligheid
1. Poco F2 Pro -11dBm
2. Samsung Galaxy A21s -13dBm
3. Poco X3 -17dBm
4. Xiaomi Redmi Note 9s -18dBm
5. Xiaomi Redmi Note 8 Pro -19dBm
6. Xiaomi Mi Note 10 Lite -19dBm
7. Xiaomi Mi 10 Lite 5g -19dBm
8. Xiaomi Redmi Note 8 -19dBm
9. Xiaomi Redmi Note 9 -19dBm
10. Redmi 9a -19dBm

Aantal smartphones in de ranglijst:29
Positie van deze smartphone in de ranglijst:4/29


Download/Upload snelheid
Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.Ik heb een wifi download snelheid van bijna 200 Mbps gemeten. Met dit soort snelheid kun je zonder problemen in 1080p streamen of online spelen.




Top 10 - Ranglijst van wifi-downloadsnelheden
1. Samsung Galaxy S20 351Mbps
2. Poco F2 Pro 341Mbps
3. Xiaomi Redmi Note 8 Pro 319Mbps
4. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 300Mbps
5. Xiaomi Mi 8 Lite 260Mbps
6. Poco X3 251Mbps
7. Xiaomi Redmi Note 7 250Mbps
8. Umidigi F1 220Mbps
9. Xiaomi Redmi Note 8 211Mbps
10. Xiaomi Redmi Note 9 207Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:30
Positie van deze smartphone in de ranglijst:11/30

Opmerking: ik heb een 400 Mbps-lijn en een modem die hogere snelheden kan leveren, maar ik weet nooit zeker hoeveel bandbreedte er beschikbaar is als ik een test doe.

GPS-prestaties


Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en maak ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert de GPS het signaal om aan de weg te blijven hangen niet kunstmatig, het heeft geen markeringen, zodat je de werkelijke positie kunt zien. Ik gebruik dan een applicatie om de nauwkeurigheid van het signaal te meten.

De nauwkeurigheidstest toont aan dat de Redmi Note 9s gemiddelde GPS-prestaties biedt met een nauwkeurigheid van 3 meter. De Redmi pikt 29 satellieten op en gebruikt de helft daarvan voor de plaatsbepaling. Deze nauwkeurigheid zou genoeg moeten zijn om het correct te positioneren in gemakkelijke omstandigheden, maar ik ben er niet zeker van dat het aantal satellieten voldoende is voor moeilijkere gebieden zoals bossen of tunnels.



De wegtest toont aan dat de Redmi Note 9s de auto correct positioneert zonder te ver van de weg af te dwalen. Ik kon de GPS niet testen in moeilijke omstandigheden, maar het is waarschijnlijk dat het resultaat niet zo goed is vanwege het aantal satellieten dat gebruikt is voor de plaatsbepaling.


Top 10 - GPS-nauwkeurigheidsclassificatie
1. Xiaomi Redmi Note 9 1m
2. Redmi 9a 2m
3. Samsung Galaxy A21s 4m

Aantal smartphones in de ranglijst:4
Positie van deze smartphone in de ranglijst:0/4

Opmerking: een nauwkeurigheid van 3 meter of minder kan eenvoudig worden gecorrigeerd door een goede GPS-applicatie. De telefoonprestaties spelen ook een rol bij de snelheid waarmee je scherm wordt bijgewerkt, dus de nauwkeurigheid kan in het gedrang komen door een te trage weergave.

Batterijduur

Capaciteit : 5020
Snel laden : Ja
W max : 18
Autonomie (100% helderheid) : 663.00
Autonomie (50% helderheid) : 1876.00
Ontladingsscore (50%) : 224.00
Ontladingssnelheid (100%) : 0.15
Ontladingsscore (100%) : 7.57
Ontladingssnelheid (50%) : 0.05
Ontladingssnelheid (50% : 2.68
Laadsnelheid : 0.45
Laadscore : 22.41
Vanaf maart 2020 heb ik mijn subjectieve batterijtest vervangen door een technische test om het werkelijke gedrag van de batterij beter te kunnen meten. Nu test ik de autonomie en de oplaadtijd onder absoluut identieke omstandigheden. Ik voer verschillende metingen uit, zodat deze test alleen al enkele dagen duurt en ik de telefoon voor niets anders kan gebruiken.

Batterijduur - methodologie
Om de levensduur van de batterij te testen, meet ik het batterijverbruik elke minuut in strikt identieke omstandigheden om telefoons te kunnen vergelijken en ook om je in staat te stellen je telefoon in dezelfde omstandigheden te evalueren. Ik sluit elke invloed uit van toepassingen die de meting zouden kunnen verstoren. De autonomie is niet lineair, de batterij ontlaadt zich soms veel sneller aan het einde. Dit is een frustrerend fenomeen, maar met mijn metingen weet je of je snel een oplader moet vinden.

Batterijduur
De batterij van de Xiaomi Redmi Note 9s heeft een capaciteit van 5020 mAh en is ontladen van 100% tot 1% in 663.00 minuten met 100% helderheid, hij is ontladen van 100% tot 1% in 1876.00 met 50% helderheid. Op deze manier krijg ik een gemiddelde ontlaadsnelheid van 0.15% per minuut bij 100% lichtsterkte en 0.05% per minuut bij 50% lichtsterkte, het verbruik is dus 7.57 mA per minuut bij 100% lichtsterkte en 2.68 bij 50% lichtsterkte. Om de efficiëntie van de telefoon en de invloed ervan op de batterij te kunnen vergelijken, moet je de 7.57 (of 50%) score vergelijken met die van andere smartphones, het cijfer moet zo laag mogelijk zijn.

Laadtijd - methodologie
Om de oplaadtijd te testen, gebruik ik altijd dezelfde lader met dezelfde kabel. Ik meet de oplaadtijd minuut voor minuut om de evolutie van de lading en de oplaadsnelheid te zien. De laadsnelheid van een batterij is niet lineair, maar vaak sneller aan het begin en langzamer aan het einde. De lader is compatibel met snel laden.

Laadtijd
De accu van het Xiaomi Redmi Note 9s heeft een capaciteit van 5020 mAh en is opgeladen van 1% tot 100% in 224.00 minuten. Dit geeft me een gemiddelde laadsnelheid van 0.45% per minuut en dus een toename van 22.41 mA per minuut. Om de prestaties van de Xiaomi Redmi Note 9s te vergelijken met andere telefoons, moet je de 22.41 per minuut score gebruiken, deze score moet zo hoog mogelijk zijn.

In het bijzonder: de laadsnelheid is niet altijd lineair, de onderstaande grafiek geef je een indicatie van het gedrag van de batterij.

De volgende tabel geeft een overzicht van de geteste telefoons met de technische accutest, ze zijn gerangschikt in volgorde van efficiëntie. Een hogere batterijcapaciteit zou logischerwijs moeten resulteren in een hogere levensduur van de batterij, maar dat is niet altijd het geval en het geeft geen indicatie van de efficiëntie van een telefoon.

SmartphoneCapaciteit (mAh)Levensduur (minuten)EfficiëntiescoreLevensduur (minuten) / 50%Efficiëntiescore / 50%Laadtijd.Laden score
Honor 9x4000770.005.191333.003.00151.0026.49
Samsung Galaxy S204000565.007.081217.003.29136.0029.41
Xiaomi Mi 10 Lite 5g4160749.005.551541.002.70163.0025.52
Realme 64300704.006.111104.003.89162.0026.54
Poco F2 Pro47001150.004.091536.003.06180.0026.11
Redmi 9a5000694.007.201859.002.69195.0025.64
Samsung Galaxy A21s5000729.006.861283.003.90166.0030.12
Motorola G8 Power5000912.005.482792.001.79311.0016.08
Redmi 9c5000656.007.621915.002.61170.0029.41
Xiaomi Redmi Note 9s5020663.007.571876.002.68224.0022.41
Xiaomi Redmi Note 95020650.007.721808.002.78162.0030.99
Umidigi F25150927.005.561854.002.78299.0017.22
Poco X35160653.007.901654.003.12181.0028.51
Xiaomi Mi Note 10 Lite5260827.006.361609.003.27208.0025.29
Ulefone Armor 7e5500768.007.161140.004.82179.0030.73

helpHoe lees je deze cijfers?
De batterijcapaciteit is een belangrijk element bij het bepalen van de autonomie van een telefoon, maar het is niet de enige factor. Een telefoon met een grote batterij kan een kortere batterijduur hebben als hij meer stroom verbruikt. Als ik een voorbeeld uit het dagelijks leven zou moeten nemen, zou ik het universum van de auto gebruiken. Als een auto een grote brandstoftank heeft, zou hij een langere afstand moeten kunnen rijden, tenzij het gemiddelde brandstofverbruik hoger is. De score voor de efficiëntie van de batterij werkt op dezelfde manier, hij moet zo laag mogelijk zijn en staat voor het energieverbruik van de telefoon. Deze verschillen in efficiëntie zijn vaak gerelateerd aan de helderheid van het scherm, grote heldere schermen hebben de neiging om meer energie te verbruiken en zelfs als ze een grote batterij hebben, zal hun bereik korter zijn.

samengevat [battery product="xiaomi-redmi-note-9s" capa="5000" lg="nl"]
De Redmi Note 9s is uitgerust met een bovengemiddelde batterijcapaciteit, maar met een ondergemiddelde energie-efficiëntie. Sommige telefoons met een lagere capaciteit hebben een gelijkwaardige levensduur van de batterij.

Het duurde 221 minuten om de batterij op te laden, de oplaadsnelheid is lineair tot ongeveer 80%, de resterende 20% zal langer duren. De oplaadsnelheid is bovengemiddeld.

Het duurde 663 minuten om de accu volledig leeg te maken, ik kreeg een veel betere score met de Motorola G8 Power die dezelfde accucapaciteit heeft maar 1061 minuten duurde. Het verschil is deels te danken aan de energiezuinigheid, maar ook aan het feit dat de spaarstand niet standaard was ingeschakeld (in tegenstelling tot de Motorola).

Met dit niveau van autonomie en normaal gebruik zou je in staat moeten zijn om 2 tot 3 dagen mee te gaan als je de energiebespaarder gebruikt als je eenmaal 20% hebt bereikt.

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.

Hardware

Selfie / resolutie : 16
Resolutie : 48
Sensor : Samsung S5KGM2
Video resolutie : 2160p
mm wide angle : 4.74mm
mm ultra wide angle : 1.65mm
De Redmi Note 9s is uitgerust met 4 sensoren aan de achterzijde, de belangrijkste sensor is een Samsung S5KGM2 met 48 miljoen pixels die in andere apparaten zoals de Redmi Note 9 Pro of de Samsung Galaxy A51 te vinden zijn.

Dit is een evolutie van de sensor gebruikt in de Redmi Note 8 die een Samsung S5KGM1 gebruikte, het grootste verschil zit in de autofocus maar ik zal de camera moeten testen om te zien of het verschil belangrijk is.

Standaard app

De fototoepassing van de Redmi Note 9s lijkt sterk op die van de vorige modellen van het merk, de verschillen zijn vrij subtiel. We vinden de volgende kenmerken:
- Foto
- 48M
- Portret
- Nacht
- Panorama
- Pro
- Video
- Korte video
- Slow Motion (120 fps, 240 fps, 960 fps)

De zoombedieningselementen worden altijd weergegeven in superpositie van het foto-opnamebereik en ze zijn altijd zo moeilijk te lezen als de scène van de foto duidelijk is, dat ik het jammer vind dat Xiaomi in deze richting blijft gaan. Als de pictogrammen gevuld zouden zijn met een effen kleur of als ze van kleur zouden veranderen volgens de achtergrondafbeelding, zou het gemakkelijker te gebruiken zijn.

De belangrijkste verandering (naar mijn mening) zit in de instellingen waar het niet meer mogelijk is om de resolutie van foto's en video's te kiezen, zodat je niet meer kunt kiezen om video's in 1080p of 4k te produceren. De resolutie van de video's is zelfs niet meer zichtbaar in de details van de video's in de galerij. Tenzij je de video's overbrengt naar je computer, kun je niet zien in welke resolutie je fotografeert.


Fotokwaliteit

Foto test / studio
Eerste voorbeeld: ƒ/1,79 1/145 4,74 mm 100 ISO
xiaomi redmi note 9s test avis review opinion revision recensione photo studio 1
Belichting: licht onderbelicht
Scherpte: goed
Kleuren: iets te donker
Diepte van het veld: goed
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

De hoofdsensor van de Redmi Note 9s geeft een correct resultaat in de studio. Het beeld is nog steeds iets te donker, maar dit is het geval voor de meeste telefoons en meestal zijn de foto's nog donkerder. De scherpte is echter zeer goed, het detail van de koplampen van de auto is goed zichtbaar, het Ford-logo is ook duidelijk leesbaar.

Tweede voorbeeld: ƒ/2,2 1/311 1,65 mm 100 ISO
xiaomi redmi note 9s test avis review opinion revision recensione photo studio 2
Belichting: sterk onderbelicht
Scherpte: medium
Kleuren: te donker
Diepte van het veld: goed
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

De Redmi Note 9s heeft een groothoeksensor met een brandpuntsafstand van 1,65mm waardoor je foto's kunt maken met een zeer grote hoek. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de foto die met de groothoek is gemaakt onderbelicht is, het is hetzelfde voor de overgrote meerderheid van de telefoons. De kwaliteit van de groothoeksensor bij Xiaomi is altijd inferieur aan de hoofdsensor, dus deze sensor moet alleen worden gebruikt in goede lichtomstandigheden.

Derde voorbeeld: ƒ/1,79 1/130 4,74 mm 100 ISO
xiaomi redmi note 9s test avis review opinion revision recensione photo studio 3
Belichting: bijna correct
Scherpte: zeer goed
Kleuren: bijna correct
Diepte van het veld: goed
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

De zoomfunctie is een digitale zoom van de 48 MP versie van het beeld. De kwaliteit van deze digitale zoom is echt goed, de telefoon past een contourverbetering toe die de foto niet beschadigt, je kunt zelfs het stof zien dat op de motorkap van de auto is neergedaald.


Foto test / zon
Eerste voorbeeld: ƒ/1,79 1/878 4,74 mm 100 ISO
xiaomi redmi note 9s test avis review opinion revision recensione photo sun 2
Belichting: goed
Scherpte: goed
Kleuren: goed
Diepte van het veld: goed
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

Ik heb verschillende telefoons uit het Redmi-gamma getest en heb bij elke nieuwe generatie een vooruitgang in fotokwaliteit gezien. De fotokwaliteit hangt vooral af van twee factoren, de eerste is de fysieke sensor aan de achterzijde van de camera en de tweede is de verwerking van het beeld. De sensor van de Redmi Note 9s is niet veel veranderd ten opzichte van de vorige generatie, maar ik vind dat de verwerking goed is verlopen. Waar Xiaomi de neiging had om de verzadiging te ver door te drukken om de beelden levendiger te maken, biedt de Redmi Note 9s een betere kleurbalans. De kleuren zijn veel natuurlijker, de scherpte is goed, de dynamiek van de foto is over het algemeen erg goed. Als ik de verwerking zou moeten bekritiseren, zou ik zeggen dat de kleuren iets te warm zijn, maar eerlijk gezegd is dit heel acceptabel.

Tegelijkertijd test ik de Realme 6 die de meest directe concurrent is van de Redmi Note 9s. Ik nam een foto op dezelfde plaats met slechts een paar seconden verschil.

EXIF: ƒ/1,8 1/776 5,58 mm 101 ISO
realme 6 test avis review recensione opinion photo sun 1
De Realme 6 is uitgerust met een Samsung Bright S5KGW1 sensor, dit is dezelfde sensor als de Redmi Note 8 Pro. Ik vond dat de foto's op de Redmi Note 8 Pro te koud waren en hier met de Realme 6 is het tegenovergestelde het geval, de kleuren zijn warmer. Puur technisch gezien zijn de twee foto's hetzelfde, maar als je ze naast elkaar vergelijkt is de kleurbehandeling van de Realme goed zichtbaar. Dit is een keuze van Realme omdat ik met de Redmi Note 8 Pro niet zulke warme foto's heb gekregen. Ik geef de voorkeur aan de foto van de Redmi Note 9s maar iedereen maakt zijn eigen mening naar eigen smaak.

Tweede voorbeeld: ƒ/2,2 1/760 1,65 mm 100 ISO
xiaomi redmi note 9s test avis review opinion revision recensione photo sun 3
Belichting: goed
Scherpte: goed
Kleuren: goed
Diepte van het veld: goed
Vervorming: laag
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: licht

Ik nam een foto op dezelfde plaats en op hetzelfde moment met de groothoeksensor. Groothoeksensoren leveren over het algemeen slechtere beelden op dan de hoofdsensor en de lichtomstandigheden moeten goed zijn om een goed resultaat te krijgen. De lichtomstandigheden waren goed voor deze foto en het resultaat met de groothoeksensor is ook goed, ik ben verbaasd omdat ik dat niet verwachtte. De kleurverwerking is neutraler dan de hoofdsensor, de scherpte is goed terwijl het vaak een probleem is op dit soort sensoren. Er is een lichte vervorming aan de randen en de lucht is een beetje rumoerig, dit zijn kleine defecten. Ik had nog geen goede groothoeksensor gezien bij Xiaomi, we zullen moeten kijken of hij zo'n goede kwaliteit levert als het licht niet zo goed is.

Derde voorbeeld: ƒ/1,79 1/1146 4,74 mm 100 ISO
xiaomi redmi note 9s test avis review opinion revision recensione photo sun 4
Belichting: licht onderbelicht
Scherpte: goed
Kleuren: te donker
Diepte van het veld: goed
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

De zoom die de Redmi Note 9s biedt is een digitale zoom, zodat de sensor in een groter beeld zoomt om de indruk te wekken dichter bij het onderwerp te komen. Xiaomi past meestal een scherptebewerking toe die vrij goed werkt voor dit soort foto's, maar dat is hier niet het geval. Ik begrijp niet wat hen motiveerde om deze keuze te maken, omdat ze de belichtingstijd sterk hebben verkort ten opzichte van de foto zonder zoom (toch is het precies dezelfde sensor) en het resultaat niet erg goed is. Als je naar de EXIF kijkt, gebruikt de zoom dezelfde waarde voor het diafragma en de ISO, maar de belichtingstijd wordt sterk verminderd. Ik heb de operatie meerdere malen herhaald op verschillende plaatsen met hetzelfde resultaat. Ik hoop dat ze deze instelling in een update zullen veranderen, want hier is de kwaliteit lager dan bij het vorige model.

Hier zijn andere foto's genomen in dezelfde omstandigheden, ze bevestigen de diagnose op de sensor. De Redmi Note 9s is in staat om zeer goede foto's te maken en in deze prijsklasse is het waarschijnlijk de beste. Kijk naar het detailniveau in sommige van de volgende foto's, vooral de bloem, het is echt niet slecht!




Foto test / bewolkt
Eerste voorbeeld: ƒ/1,79 1/1064 4,74 mm 100 ISO
redmi note 9s tes avis review recensione opinion photo cloud 16

Belichting: onderbelicht
Scherpte: goed
Kleuren: te donker
Diepte van het veld: goed
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

Zoals de meeste telefoons produceert de Redmi Note 9s foto's die te donker zijn als de helderheid minder gunstig is. Ik heb 3 andere camera's tegelijk met de Redmi Note 9s getest, zodat ik in staat was om foto's te maken in strikt identieke omstandigheden en het belichtingsprobleem zichtbaar is op elke camera. Aan de andere kant is de scherpte vrij goed, het moet mogelijk zijn om het beeld te herstellen door de belichting te verhogen.

Hier zijn enkele voorbeelden om te vergelijken:

Redmi Note 9s vs Umidigi F2
redmi note 9s vs umidigi f2
De Umidigi F2 produceert een beter belichte foto, maar de kleurverwerking is niet goed, de foto is te laag in contrast.

Redmi Rating 9s vs Realme 6
redmi note 9s vs realme 6
De Realme 6 kan worden beschouwd als de dichtstbijzijnde concurrent van de Redmi Note 9s, maar doet het niet beter dan de Redmi Note 9s in deze lichte omstandigheden. De grond is helderder met de Realme maar de lucht is donkerder. De kleurtemperatuur van de Realme is te warm. Zelfs als het beeld minder goed belicht is, is de verwerking van de Redmi Note 9s foto beter, het mist alleen de helderheid terwijl de Realme foto andere gebreken heeft.

Redmi Note 9s vs Motorola G8 Power
redmi note 9s vs motorola g8 power
Motorola's hoofdsensor is niet te vergelijken met Redmi Note 9s.

Redmi Note 9s met GCAM?
GCAM is de fototoepassing die gebruikt wordt door de camera's gemaakt door Google (de Pixel-serie), deze toepassing heeft de reputatie een betere beeldverwerking te bieden. Ik heb het getest op de Redmi Note 9s maar het is vrij onstabiel, het crasht regelmatig maar ik heb toch nog wat foto's kunnen maken. Foto's genomen met GCAM hebben geen handtekening onderaan de foto. Je zult merken dat GCAM geen beter resultaat biedt dan Xiaomi's fotoapplicatie.



Ik heb nog geen camera gevonden in deze prijsklasse die goede foto's maakt als het licht niet goed is. Je moet de handmatige modus gebruiken om dit soort problemen te voorkomen, maar ik betwijfel of veel mensen daar de tijd voor nemen. De Redmi Note 9s is dus nog steeds een van de beste camera's in deze prijsklasse, ondanks onderbelichte foto's.



Test foto / nacht
Eerste voorbeeld: ƒ/1,79 1/15 4,74 mm 14267 ISO
redmi note 9s test avis review recensione opinion photo night 6

Belichting: goed
Scherpte: middelmatig, gladstrijkend aan de randen
Kleuren: iets te warm
Diepte van het veld: goed
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

De Redmi Note 9s produceert vrij correcte foto's in de nachtmodus, ik vind alleen dat de smoothing behandeling te uitgesproken is, dus de foto verliest wat detail op sommige gebieden. De kleuren zijn iets te warm, maar het is niet te storend. De digitale ruis is bijna onzichtbaar. De nachtmodus laat niet toe om de sensor te veranderen, deze modus is enkel beschikbaar op de hoofdsensor.

Ondanks deze positieve punten vind ik dat Xiaomi een beetje is teruggelopen van de Redmi Note 7 waar ik echt ongelooflijke resultaten had in de nachtstand. Als ik de Redmi Note 9s vergelijk met zijn meest directe concurrent (Realme 6), dan wint de Redmi de strijd.

Hier is een foto genomen door de Realme 6 op ongeveer hetzelfde moment:
realme 6 test avis review recensione opinion photo night 1

Zoals je kunt zien, is Redmi misschien niet perfect, maar het levert betere resultaten op dan Realme.

Ik wilde ook de kurk verder duwen door de door GCAM voorgestelde nachtstand te testen met de Redmi Note 9s. Deze toepassing is niet stabiel, maar als het werkt, is het in staat om goede resultaten te leveren voor nachtfotografie:
redmi note 9s test avis review recensione opinion photo night 2


Het resultaat is echt goed. De scherpte is veel beter dan bij de standaardtoepassing, de kleuren zijn getrouwer aan de werkelijkheid, de scherptediepte is niet buitengewoon, maar het is misschien te wijten aan een lichte beweging tijdens de opname. Ik had GCAM bij daglicht getest en ik had geen betere resultaten behaald dan met de standaardtoepassing, maar 's nachts geeft GCAM een zeer goed resultaat.

Tweede voorbeeld: ƒ/1,79 1/14 4,74 mm 25600 ISO
redmi note 9s test avis review recensione opinion photo night 1

Belichting: onderbelichting
Scherpte: middelmatig, gladstrijkend aan de randen
Kleuren: iets te warm
Diepte van het veld: goed
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

Het is dezelfde observatie als bij de eerste foto, de behandeling past een te uitgesproken smoothing toe waardoor details verloren gaan, maar de foto is van veel betere kwaliteit dan de Realme of de andere camera's die ik tegelijkertijd heb getest (Umidigi F2, Motorola G8 Power). Ook hier zal het gebruik van Gcam de situatie verbeteren.




Videokwaliteit

Stabilisatie

Videostabilisatie is over het algemeen beschikbaar op telefoons uit het middensegment, maar is zelden effectief. In de onderstaande video vind ik het resultaat beter dan wat ik gewend ben te zien in deze prijsklasse. Je kunt nog steeds een beetje van de schokken zien die veroorzaakt worden door het lopen, maar het is goed gedempt door de stabilisatie.

Video normale conditiesDe Redmi Note 9s heeft een 4k-modus met 30fps en een 1080p-modus met 60fps. Standaard is de 1080p modus ingeschakeld. De volgende video werd gefilmd in 1080 60fps, maar YouTube kan enige vrijheid hebben genomen voor de compressie.



De kwaliteit van de video bij daglicht is echt goed, de kleuren zijn levendig, de scherpte is goed en je kunt nauwelijks de veranderingen in de belichting zien waar ik op andere telefoons sprongen in de belichting zie. De video is over het algemeen vrij vlot. De Samsung sensor doet het goed.

Slow motion video 960 fps
De Redmi Note 9s heeft een slow motion modus die werkt met 960 fps. Andere Xiaomi's bieden deze functie ook aan, dus het is niet nieuw.

De 960 fps modus schiet niet continu, dat betekent dat je ongeveer een seconde de tijd hebt om iets in slow motion te schieten, dus je moet goed mikken. Je eindigt met een video van maximaal 10 seconden. Het is echt een vervelende beperking, maar met een beetje coördinatie krijg je interessante resultaten:


Video low light

De video is wazig van begin tot eind, ik had hem niet gezien toen ik hem opnam. Dit betekent dat je, om zeker te zijn van een scherpe video, op het scherm moet drukken om aan te geven welk gebied scherp moet zijn, omdat de telefoon dit gebied op zich misschien niet detecteert. Afgezien van de scherpte zijn de kleuren iets te warm, zijn de bewegingen vrij vloeiend en is de digitale ruis zeer weinig zichtbaar omdat de Redmi een gladde behandeling toepast. Ik probeer later nog een video te maken door de scherpte te forceren.

Audiokwaliteit

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.
Frequency Respons : -+0.23 / -0.39
Noise Level : -92.6
Dynamic Range : -88.5
THD : 22.230
Intermodulation : 19.791
Stereo crosstalk : -88
Voordat ik aan mijn technische test begin, doe ik een eerste subjectieve beluistering vanuit de externe luidspreker en vervolgens met een koptelefoon.

Het geluid dat de externe luidspreker produceert is niet erg krachtig, de hoge tonen zijn vrij uitgesproken en de basklanken zijn niet diep genoeg. Bij een koptelefoon voel ik hetzelfde gebrek aan volume, in dit geval is het de hoge tonen die scherp genoeg zijn terwijl de lage frequenties sterk genoeg zijn.

Deze Redmi Note 9s is niet slecht voor de muziek, maar het is niet de beste die Xiaomi heeft geproduceerd. Bij Xiaomi is de beste smartphone voor het geluid dat ik kon testen de Mi 9T Pro, maar het is een veel duurdere telefoon, dus ik heb de Redmi Note 9s vergeleken met de Redmi Note 8 Pro.

Frequency Response
Deze test is bedoeld om te testen of het toestel in staat is alle frequenties correct te reproduceren. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om op alle frequenties een goed geluid te zien, is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen.
redmi note 9s frequency respons
De Redmi Note 9s biedt een frequentieweergave die zeer vergelijkbaar is met de Redmi Note 8 Pro, behalve in de hoge frequenties waar de Redmi Note 9s zich sneller van de referentie verwijdert. Dit is precies wat ik heb ervaren met mijn subjectieve luisteren via een koptelefoon, de weergave van hoge frequenties is minder goed.

Dynamisch bereik
Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus te spelen te testen. Ook hier moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de referentie staan.
redmi note 9s dynamic range
Bij het subjectief luisteren bleek dat het geluid niet erg krachtig was en dat is ook in de technische test zo, het verschil met de Redmi Note 8 Pro is goed te zien.

Geluidsniveau
Deze test heeft tot doel te bepalen of het geteste apparaat in staat is om geluiden zonder veel ruis te reproduceren. Een hoge score duidt op een lage parasietendruk, een lagere score duidt op een hogere aanwezigheid van parasieten.
redmi note 9s noise level
De Redmi Note 9s heeft geen interferentieproblemen, maar ook hier zien we dat het afwijkt van de norm in de hoge frequenties.

De Redmi Note 9s is daarom iets lager in geluid dan het dichtstbijzijnde model in het Redmi/Xiaomi-bereik. Qua geluid staat Samsung nog steeds op de eerste plaats met de S10+ en de A70.

Concertopname
Het doel van deze test is om de opnamekwaliteit van de telefoon te meten wanneer er veel omgevingsgeluiden zijn. Omdat ik niet elke keer als ik een telefoon test de mogelijkheid heb om naar een concert te gaan, simuleer ik het geluid van een concert in een gesloten omgeving.De Redmi Note 9s is niet de ideale kandidaat voor live-opname. Het wijkt af van de referentie in lage frequentie geluiden, maar dit is het geval voor alle telefoons. Aan de andere kant wijkt het sterker af van het gemiddelde in de hoge frequenties of het wijkt sterk af van het gemiddelde van 1khz tot 10khz. De hoge frequenties zijn dus sterk vervormd.

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven.
Screen grootte : 6.67
Resolutie : 1080 x 2400
Ratio : 20:9
Bescherming : Corning Gorilla Glass 5
Type : IPS LCD
% oppervlakte : 84
dE wit : 3.1
dE rood : 1.0
dE groen : 1.1
dE blauw : 1.2
dE geel : 1.2
dE cyan : 2.0
dE magenta : 0.7
Contrast : 1763:1
Helderheid : 610
Colorimetrie
xiaomi redmi note 9s screen calibration
Xiaomi produceert over het algemeen goede schermen en ik realiseer me dat elke keer als ik andere merken in dezelfde prijsklasse test, ik zelden vergelijkbare resultaten krijg. Toen ik de Redmi Note 9s begon te testen was ik verbaasd dat ik een verkeerde colorimetrie vond en toen herinnerde ik me dat Xiaomi de slechte gewoonte had genomen om hun schermen te configureren naar een te hoog verzadigingsniveau. Dit geeft de indruk dat de kleuren punchy zijn, maar in werkelijkheid, vanuit een puur technisch standpunt, zijn deze kleuren niet correct. Gelukkig is één klik voldoende om de situatie te veranderen, je moet de standaard colorimetrie in de weergave-instellingen kiezen. Door deze manipulatie ga je van een dE van 6 naar een dE van 1.47, het is gewoon een van de beste IPS schermen die ik ooit heb getest. Het oog neemt een kleurverschil waar ten opzichte van een dE van 3, deze Redmi is ver beneden.


Top 10 - rangschikking van de beste schermen op basis van colorimetrie
1. Xiaomi Mi 10 Lite 5g dE = 0.73
2. Xiaomi Redmi Note 8 dE = 1.2
3. Samsung Galaxy S20 dE = 1.4
4. Xiaomi Mi 9 Lite dE = 1.46
5. Xiaomi Redmi Note 9s dE = 1.47
6. Honor 9x dE = 1.5
7. Poco F2 Pro dE = 1.73
8. Xiaomi Mi Note 10 Lite dE = 1.91
9. Samsung Galaxy S10+ dE = 2.01
10. Xiaomi Mi 9t Pro dE = 2.11

Aantal smartphones in de ranglijst:28
Positie van deze smartphone in de ranglijst:5/28

Let op: het colorimetrische verschil wordt gemeten in dE. Na drie uur zal het menselijk oog een colorimetrisch verschil waarnemen, dus de dE moet het laagst zijn. De tests zijn allemaal uitgevoerd met een colorimetrische sonde.

Helderheid / Contrast
Het Redmi Note 9s scherm is helder genoeg met de automatische helderheidsaanpassing om overal te gebruiken, ik heb een helderheid van bijna 500 cd/m² gemeten met de helderheid ingesteld op het maximum. Als ik een sterk licht simuleer zoals de zon, dan komt het scherm boven de 600 cd/m² uit. Met dit helderheidsniveau kun je de Redmi Note 9s zonder problemen in de volle zon gebruiken. Het is een van de helderste schermen die ik in deze prijsklasse heb getest.

Qua contrast heb ik een maximaal contrast gemeten van 1763:1, dit is een zeer hoge waarde voor een scherm van dit type, dit contrast zal variëren afhankelijk van de omgevingshelderheid maar met zo'n contrastniveau presteert het scherm van de Redmi Note 9s beter dan de meeste andere toestellen in deze prijsklasse.

Lichtabsorptie/Reflectie
Het scherm van de smartphone reflecteert het licht en maakt er soms een echte spiegel van. Dit spiegeleffect maakt het moeilijker om te lezen.

De onderstaande absorptie-index geeft het percentage van het door het scherm geabsorbeerde licht aan. De leesbaarheid van een scherm is beter wanneer de absorptie-index hoog is.

Telefoon getest:% lichtabsorptie
Samsung Galaxy S10+58
Xiaomi Mi 9T Pro52
Honor 9x65
Redmi Note 9s55
Motorola G8 Power60
Realme 654
Umidigi F248
Poco F2 Pro52
Redmi Note 956
Xiaomi Mi Note 10 Lite53
Samsung Galaxy S2047
Samsung Galaxy A21s53
De geteste telefoons hebben een gemiddelde absorptiegraad van54 %

Biometrie

Het bijzondere aan de Redmi Note 9s is de vingerafdruksensor aan de zijkant, dit is de eerste keer dat ik een Xiaomi met deze mogelijkheid test.

Voordat ik de Redmi testte, heb ik twee andere telefoons met dit type vingerafdruksensor getest en ik was niet overtuigd omdat ik nooit de juiste positie kon vinden om de telefoon te ontgrendelen en ik eindigde bijna altijd met het invoeren van de pincode met de hand. De Redmi werkt veel beter, de vingerpositie is goed en de detectie is snel.

Alhoewel de Redmi goed werkt met zijn zijwaartse vingerafdruksensor en alhoewel het in theorie een goed idee is, vind ik in de praktijk dat de vingerafdruksensor op de achterkant van de telefoon nog steeds de meest efficiënte methode is om een telefoon te ontgrendelen.

Besturingssysteem

De Redmi Note 9s is uitgebracht met MIUI 11, ik heb een paar dagen na het eerste gebruik van de telefoon een update ontvangen en ik heb een upgrade naar MIUI 11.0.6 gedaan.

Hier is een demo van de verschillende schermen die beschikbaar zijn in MIUI 11:


Als je MIUI eerder hebt gebruikt, vind je de weg terug. Ik vind dat MIUI steeds dichter bij de Samsung ervaring komt, er ontbreekt niet veel om het op hetzelfde niveau te brengen.

Ik waardeer de terugkeer van de nieuwsfeed op het linkerscherm omdat dit scherm in de vorige versie gereserveerd was voor een aanpassingsruimte, ik vond het niet erg nuttig.

De applicatie-organisatie is niet veel veranderd, ik zie dat het niet meer mogelijk is om een applicatie te verwijderen van het applicatie-icoon, maar het lijkt wel het geval te zijn op alle recente apparaten.

Wat ik nog steeds mis bij Xiaomi is een interne zoekmachine die niet op zoek gaat naar resultaten op het internet. Als je te veel applicaties hebt, wordt een zoekmachine echt nuttig, maar hier moet je wel via Google gaan om resultaten te krijgen.


Bugs

Nog niet beschikbaar / getest

Accessoires Redmi Note 9s

Om nog meer te genieten van je ervaring met je smartphone bied ik links naar allerlei accessoires die je misschien handig vindt

Beschermhoes / koffer xiaomi redmi note 9s
Screen beschermfolie xiaomi redmi note 9s
Geheugenkaart xiaomi redmi note 9s
USB-kabel / oplader xiaomi redmi note 9s
Koptelefoon xiaomi redmi note 9s
Fietsenrek xiaomi redmi note 9s

Vergelijk Redmi Note 9s met de anderen

Ik heb voor elke test een score van 1 tot 10 toegekend die de sterke en zwakke punten van een product bepaalt. Ik gebruik 0 voor criteria die (nog) niet zijn getest. Een score van 1 tot 3 duidt op slechte prestaties (en ja, dat is ook zo), een score van 4 tot 6 duidt op gemiddelde prestaties, een score van 7 tot 8 duidt op goede prestaties en een score van 9 en 10 duidt op uitzonderlijke prestaties. .
De score wordt berekend op basis van mijn metingen en als er geen metingen zijn, is het een subjectieve mening op basis van mijn ervaring.

De scores zijn niet statisch, ze veranderen in de loop van de tijd omdat de prestaties van nieuwe producten veranderen en hiermee moet rekening worden gehouden.

Xiaomi Redmi Note 9s
Afwerking kwaliteit7.006.00
Batterijprestaties7.006.00
CPU-prestaties7.005.00
GPU-prestaties7.005.00
Schermkwaliteit8.005.00
foto kwaliteit7.005.00
Video kwaliteit7.005.00
Wi-Fi-prestaties7.005.00
Mobiele downloadsnelheid7.005.00
Gevoeligheid van het mobiele netwerk6.006.00
Frequentiebereik7.006.00
Geluidskwaliteit7.006.00
GPS-prestaties6.006.00
Besturingssysteem8.007.00
Totale score9878
Wereldwijde ranglijst
1. Samsung Galaxy S20 112 / 140
2. Poco F2 Pro 111 / 140
3. Samsung Galaxy S10+ 107 / 140
4. Xiaomi Mi 9t Pro 106 / 140
5. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 101 / 140
6. Xiaomi Mi Note 10 Lite 100.5 / 140
7. Xiaomi Redmi Note 8 Pro 100 / 140
8. Xiaomi Redmi Note 9s 98 / 140
9. Xiaomi Mi 9 Lite 98 / 140
10. Xiaomi Redmi Note 8 97 / 140
11. Xiaomi Redmi Note 7 94 / 140
12. Realme 6 93 / 140
13. Motorola G8 Power 91 / 140
14. Xiaomi Mi A3 89 / 140
15. Honor 9x 88 / 140
16. Xiaomi Redmi Note 9 88 / 140
17. Meizu Note 9 86 / 140
18. Xiaomi Mi 8 Lite 86 / 140
19. Xiaomi Redmi Note 5 85 / 140
20. Umidigi S3 Pro 83 / 140
21. Umidigi F2 82 / 140
22. Samsung Galaxy A21s 82 / 140
23. Poco X3 81.5 / 110
24. Redmi 9c 81 / 140
25. Ulefone Armor 7e 80 / 140
26. Honor 8x 78 / 140
27. Umidigi F1 77 / 140
28. Huawei Y6 2019 74 / 140
29. Redmi 9a 7 / 10

Test / beoordeling conclusie

Ik nam meer tijd dan normaal om mijn smartphones te testen vanwege de COVID insluiting die de mogelijkheden voor mijn buitentesten verminderde. Hoewel sommige metingen ontbreken, heb ik genoeg informatie om een conclusie te trekken. Ik verwachtte dat de Redmi een plaats zou innemen tussen de top-telefoons in deze prijsklasse en het is niet verwonderlijk dat het waarschijnlijk het beste toestel is dat je in deze prijsklasse kan kopen. Echter, niet alles is perfect, dus je zal de verschillende punten van de evaluatie moeten controleren op basis van uw prioriteiten en verwachtingen om de juiste keuze te maken.

Ik krijg veel vragen over de vergelijking met de Realme 6. Het is waarschijnlijk de meest directe concurrent van de Redmi Note 9s. Als ik kijk naar de algemene score, de Redmi Note 9s is beter op veel punten, de Realme is nog niet in staat om de Redmi Note 9s te onttronen, maar als je problemen hebt met een aantal van de zwakke punten van de Redmi, zou de Realme je beste keuze kunnen worden.

De competitie gaat een beetje vooruit en Xiaomi is niet meer alleen, maar Xiaomi's grootste concurrent is...Xiaomi! De Redmi Note 9 Pro komt binnenkort, het is een bijna perfecte kopie van de Redmi Note 9s, de twee elementen die hen zullen onderscheiden zijn de camera en de snelle lading. Ik ga ook de Redmi Note 9 Pro testen, dus aarzel niet om mijn andere test te controleren.


Sterktes
Kwaliteit/prijs/prestatieverhouding
Scherm
Dag- en nachtmodus met Gcam
Batterij

Zwaktes
Netwerkprestaties in gebieden met een lage dekking


Alternatieven voor dit product

Opmerkingen

Discussieer mee / Stel je vragen

Je reactie wordt na validatie gepubliceerd. Ik reageer in mijn vrije tijd op meer dan 1500 reacties per jaar, dus ik kan niet altijd even snel reageren. Je e-mailadres is niet publiekelijk zichtbaar en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.









Ontvang een e-mail wanneer er een reactie is gepubliceerd