Op deze pagina:
Prijs Xiaomi Redmi Note 9T
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Hardware
Fotokwaliteit
Videokwaliteit
Audiokwaliteit
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Vragen

Vind je dit artikel interessant?
Ik heb geen reclamebudget, ik heb je hulp nodig om meer bezoekers te trekken.
Deel deze pagina
Deel mijn site
Beste nieuwprijs:
206.91 EUR
Zie het aanbod | EdwayBuy

1 andere prijzen verkrijgbaar in andere winkels.

Xiaomi Redmi Note 9T : test / review

Xiaomi Redmi Note 9T : test / review

Categorie: Tests en beoordelingen

Xiaomi blijft veel telefoons lanceren tot het punt dat hun positionering moeilijk te begrijpen is. De Redmi Note 9T is een mid-range telefoon die in tegenstelling tot de Samsung Galaxy A51 en A52 (die in maart/april uitkomen).[b][b]Xiaomi heeft een componentenbibliotheek die hen in staat stelt om telefoons te monteren met slechts enkele verschillen tussen de modellen. Vorig jaar was de Redmi Note 8T een variant op de Redmi Note 8 voor de Europese markt. De Redmi Note 9T heeft niets te maken met de Redmi Note 9, het is een iets andere telefoon.[b][b]De overeenkomsten met de Redmi Note 9 zijn:[b]- hoogte, gewicht, camera[b][b]De verschillen:[b]- 5G, 1Gb meer geheugen, twee keer zoveel vermogen, betere afwerking...[b]De test zal waarschijnlijk andere verschillen aan het licht brengen.[b][b]Ik kocht de Redmi Note 9T op Aliexpress (origin Europe) in voorverkoop voor 185€. Profiteer dus van dit aanbod want de prijs zal stijgen tot 229€! (klik op de link waar ik het gekocht heb om ook van dit aanbod te profiteren).[b][b][b][b][b]linkWebsite waar ik de Xiaomi Redmi Note 9T gekocht heb: https://s.click.aliexpress.com/e/_AtAcf3[b]

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.[b]
Waarin verschillen mijn tests van andere op het web?

- Ik koop de toestellen meestal met mijn eigen geld, de prijs is dus net even belangrijk als voor je!
- Ik bewaar de toestellen minstens enkele weken (soms meer) om te zien wat ze waard zijn in reële omstandigheden.
- Ik beantwoord (indien mogelijk) je vragen om je te helpen beslissen voordat je de toestellen koopt.
- niemand betaalt me om deze reviews te doen, ik ben dus volledig neutraal en onafhankelijk.
- Mijn pagina's zijn niet gevuld met advertenties.


Xiaomi Redmi Note 9 test / review
Xiaomi Mi 10T Pro : test / review
Xiaomi Redmi Note 9T : test / review
Xiaomi Redmi Note 9S test / review / prijs
Samsung Galaxy A52: test / review
Xiaomi Mi 11 Lite test / review
Poco X3 Pro: test / review
OnePlus Nord N100: test / review
Poco F3 Test / Review
Xiaomi Mi Note 10 Lite test / review

Prijs Xiaomi Redmi Note 9T

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Xiaomi Redmi Note 9T van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.[b]
Xiaomi Redmi Note 9T 4+64GB - EU Version...
2021-05-09 07:01
230 USD
[b]
helpBovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

11/01/2021 aankoop van Redmi Note 9T in voorverkoop op Aliexpress[b]19/01/2021 ontvangst van Redmi Noot 9T, test start[b][b]

Waarom deze telefoon?

De Redmi Note 9T wordt verkocht tussen 200 en 300€, het is in deze prijsklasse dat ik de meeste telefoons koop. Ik was een beetje teleurgesteld over de Redmi Note 9 omdat het afwerkingsniveau ten opzichte van het vorige model was verslechterd en de kwaliteit van de foto's ook minder goed was. Dus ik hoop dat Xiaomi de situatie heeft gecorrigeerd met dit nieuwe model dat meer vermogen biedt dan een Poco X3 of een Xiaomi Mi 10 Lite, terwijl het toch concurrerend blijft in prijs.[b][b]De Redmi Note 9T is 5G compatibel en met zijn prijspositionering is het de goedkoopste 5G-telefoon op de markt (op het moment van de lancering).[b][b]

Uitpakken

[b][b]De Xiaomi dozen volgen elkaar op en lijken op elkaar. Ik zie dat Xiaomi zijn grote componenten gereedschapskist maximaal hergebruikt, dit is ook te zien bij de dozen die ooit allemaal een beetje anders waren. Vandaag de dag zijn alle dozen even groot, de beelden veranderen soms, maar de inhoud blijft hetzelfde. De doos bevat de telefoon, een oplader, een USB-kabel, een handleiding, een transparant omhulsel en een naald om de SIM-lade te openen (die 2 simkaarten en een geheugenkaart kan bevatten).[b][b][b][b]
Lengte : 161.9
Breedte : 77.3
Dikte : 9
Gewicht : 199
Jack uitgang : Ja
Type USB : Type C

Eerste configuratie

De configuratie van MIUI 12 volgt dezelfde stappen als andere telefoons met hetzelfde besturingssysteem, maar ik merk elke keer een beetje subtiliteit op om je aan te moedigen je aan te melden voor de Xiaomi cloud. Ik herhaal het elke keer, maar het is ook omdat Xiaomi kleine veranderingen toepast die waarschijnlijk resulteren in het per ongeluk aanmaken van een Xiaomi Cloud account.[b][b]Hun nieuwste truc? Tegen het einde van de configuratie komt u een scherm zonder titel tegen met de vraag of u uw Google- of Xiaomi-account opnieuw wilt gebruiken. Dit is een normale vraag in een configuratieproces, behalve dat het hier niets te maken heeft met de configuratie van de telefoon. Als u op "Google" klikt en denkt aan het installeren van uw Google-account op de telefoon, meldt u zich ongewild aan bij de Xiaomi cloud. Als u vraagt om deze stap over te slaan, zal de telefoon u een tweede keer vragen of u zeker weet dat u zich niet wilt registreren.[b][b]De overstap naar een betaalde versie van Google Photos in juni 2020 zal Xiaomi zeker aanzetten om te proberen zoveel mogelijk klanten te krijgen, ze hebben gelijk maar ik denk dat ze het op een meer transparante manier moeten doen.[b][b]

Afwerking

[b][b][b]De afgelopen twee jaar heeft Xiaomi alles geprobeerd. Ik heb telefoons gezien in alle kleuren, soms met matte gladde oppervlakken, soms glanzend, soms met een verloop, soms met glas, soms met metaal, soms met plastic,... De Redmi Note 9T neemt het textuuroppervlak van de Redmi 9C en voegt een gradiënt-effect toe. De telefoon is eigenlijk vrij uniform van kleur, maar afhankelijk van de hoek van het licht, krijg je een gradiënt effect. De textuur lijkt een beetje op een spijkerbroek. [b][b]Je moet altijd rekening houden met de prijs om een oordeel te kunnen vellen over de afwerking en de kleuren. De Redmi Note 9T is qua prijs iets hoger dan de Redmi Note 9 en ik vind hem eigenlijk iets beter ontworpen. De rugschaal van de Redmi Note 9 zou in de telefoon verzinken zodra je hem aanraakte en de plastic laag was zo dun dat ik de onderdelen in de telefoon kon voelen. Dit is niet langer het geval voor dit model, de gebruikte textuur is ook minder grillig en het geheel is beter gecontroleerd.[b][b]Xiaomi heeft zichtbaar een grote afwerkingsfout in hun entry-level en mid-range telefoons gecorrigeerd. De fotosensor komt meestal vrij sterk naar buiten, dit is hier niet het geval, het is een duidelijke verbetering. Door de sensor in het midden te plaatsen, krijgt de telefoon een betere balans wanneer deze op een plat oppervlak wordt geplaatst.[b][b]De vingerafdruksensor is ideaal gepositioneerd voor de rechterduim, maar de volumeknoppen zijn zo goed geïntegreerd in de telefoon dat ze moeilijker te vinden zijn bij het aanraken ervan, dat er geen scheiding is tussen de knoppen voor het volume omhoog en het volume omlaag.[b][b]Al met al biedt de Redmi Note 9T een zeer klassieke configuratie met de mono luidspreker aan de onderkant, de USB type C poort, de simlade aan de linkerkant (2 sims + geheugenkaart tegelijkertijd), de infrarood sensor aan de bovenkant en de geluidssensoren.[b][b]Het afwerkingsniveau is voor deze prijs dan ook zeer correct.[b][b][b][b]

Specificaties

[b]De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon.Ik heb de 4Gb / 64 Gb versie gekocht en u vindt de gedetailleerde specificaties in de volgende schermen. De Redmi Note 9T maakt gebruik van een processor die ik nog op geen enkele andere telefoon heb gezien en ik ben ook verbaasd te zien dat de fotosensor een 12 miljoen pixel sensor is. Hoewel Xiaomi de binning-pixel toepast, geven de technische specificaties meestal het totale aantal pixels aan.[b][b][b][b]

CPU / GPU Prestatie

CPU : MediaTek Dimensity 800U
GPU : ARM Mali-G57 MP4
Geheugen (RAM) : 4 Gb
Opslagcapaciteit : 64 Gb - 128 Gb
[b][b]De Redmi Note 9T is uitgerust met een Mediatek Dimensity 800U CPU. Ik heb dit type CPU nog nooit getest, maar in theorie kan het worden gemeten tegen een Qualcomm 765G en als dit waar is in de test betekent dit dat de Redmi Note 9T een uitstekende prijs/prestatieverhouding biedt.[b][b]Voor het grafische gedeelte is de Redmi Note 9T gebaseerd op een Mali G57 GPU. Ik heb nog geen andere telefoons met dezelfde GPU getest, maar de prestaties zouden dicht bij een Qualcomm Adreno 620 moeten liggen. [b][b]Op papier biedt deze Redmi Note 9T een zeer goede prestatie in vergelijking met zijn prijspositionering. In theorie biedt het een prestatie die overeenkomt met die van de Xiaomi Mi 10 Lite 5G voor bijna 100€ minder.[b][b]

Benchmark Antutu/3DMark

Ik scoorde 289.000 punten met Antutu. De Redmi Note 9T biedt prestaties die vergelijkbaar zijn met die van de Redmi Note 9s, Redmi Note 8 Pro, Poco X2 of Xiaomi Mi 10 Lite. [b][b]Met zo'n score moet de Redmi Note 9T aanvoelen als een helper voor alledaagse taken, maar ook voor 3D-games. Door de prijspositionering van de Redmi Note 9T ten opzichte van telefoons als de Mi 10 Lite zal hij een goede prijs/prestatieverhouding hebben, wat een van zijn sterke punten is.[b][b][b][b]
Antutu score : 289149
Antutu CPU : 96026
Antutu GPU : 82817
Antutu UX : 53809
Antutu Mem : 56497
[b]Top 10 - prestatieclassificatie op basis van Antutu
1. Oppo Find X2 Pro - 605184
2. Oneplus 8t - 595000
3. Poco F3 - 589677
4. Xiaomi Mi 10t Pro - 581650
5. Oneplus 8 Pro - 579417
6. Xiaomi Mi 10 - 579114
7. Poco F2 Pro - 569559
8. Samsung Galaxy S20 Fe - 565000
9. Samsung Galaxy S20 - 503905
10. Poco X3 Pro - 486466

Aantal smartphones in de ranglijst:123
Positie van deze smartphone in de ranglijst:36/123

Opmerking: deze ranglijst bevat alleen de telefoons die ik heb getest en enkele andere die ik ter referentie heb toegevoegd.
[b]Gaming[b]Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.[b][b]PUBG Mobile is een spel dat is geoptimaliseerd voor alle soorten telefoons, dus je kunt zowel een telefoon met een laag vermogen als een met een hoger vermogen gebruiken. Het verschil zal merkbaar zijn in de spelervaring met het niveau van de graphics of de vloeiendheid van de bewegingen. De Redmi Note 9T is krachtig genoeg om PUBG Mobile in HD te draaien, dus het biedt een goede game-ervaring op het gebied van details, animaties en beweging.[b][b]

Netwerkprestatie

Telefoons die de afgelopen 6 maanden door Xiaomi zijn geproduceerd, hebben meestal dezelfde configuratie voor 3G/4G/5G-frequenties. De Redmi Note 9T onderscheidt zich een beetje van de massa, omdat hij een veel breder frequentiebereik biedt. Het bestrijkt 19 4G-frequenties en 12 5G-frequenties.[b][b]Aangezien 5G nog niet wijdverbreid is en er nog veel vragen zijn over welke frequenties gebruikt moeten worden, zou de Redmi Note 9T je meer zekerheid moeten geven dat de telefoon goed zal werken op de dag dat 5G overal beschikbaar is.[b][b]
3G frequenties : B1 (2100), B2 (1900), B4 (1700/2100 AWS A-F), B5 (850), B8 (900)
4G frequencies : B1 (2100), B2 (1900), B3 (1800), B4 (1700/2100 AWS 1), B5 (850), B7 (2600), B8 (900), B12 (700), B17 (700), B18 (800), B19 (800), B20 (800), B26 (850), B28 (700), B32 (1500), B38 (TDD 2600), B40 (TDD 2300), B41 (TDD 2500), B42 (TDD 3500)
5G frequencies : n1 (2100), n3 (1800), n5 (850), n7 (2600), n8 (900), n20 (800), n28 (700), n38 (2600), n41 (2500), n77 (3700), n78 (3500), n79 (4700)
Bluetooth : Bluetooth 5.1
Volte : Ja
NFC : Ja
Aantal metingen : 1201
Gemiddeld signaal (referentie) : -92.149
Gemiddeld signaal (telefoon) : -91.71
Gemiddelde afwijking referentie/telefoon : 0.43
Min/Max-signaal (referentie) : -90 / -97
Min/Max-signaal (telefoon) : -91 / -97
Kies je land om te controleren of je telefoon compatibel is:


Met de onderstaande frequenties kun je zien of deze telefoon compatibel is met je provider of dat je deze kunt gebruiken waar je op vakantie gaat.


Signaal 4G (voor december 2020)[b]De capaciteit om het netwerk correct op te pikken is een essentieel element voor een telefoon, maar het wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te pikken te meten, voer ik een groot aantal metingen uit op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. Deze metingen worden dus onder reële omstandigheden uitgevoerd en niet in een laboratorium, ze zijn niet wetenschappelijk maar geven een goede indicatie van de prestaties. [b][b]Gevoeligheidsclassificatie van netwerksignaal
Telefoon getest:Gemiddeld signaal (dBm)Aantal metingen:
Xiaomi Mi 9t Pro-881600
Xiaomi Redmi Note 5-91.305600
Xiaomi Mi 9 Lite-93788
Samsung Galaxy A70-94.5111975
Nokia 5.3-94.98531
Realme 6-95.142301
Xiaomi Redmi Note 8 Pro-95.9221599
Xiaomi Mi A3-95.951000
Huawei Y6 2019-95.951199
Doogee S58 Pro-96.22856
Redmi 9a-96.481000
Meizu Note 9-96.68937
Motorola G8 Power-96.881032
Xiaomi Redmi Note 7-97.011430
Redmi 9c-97.041000
Umidigi S3 Pro-97.131200
Xiaomi Redmi Note 8-97.34879
Samsung Galaxy A21s-97.781000
Umidigi F1-97.82298
Ulefone Armor 7e-98.71000
Xiaomi Mi Note 10 Lite-991000
Honor 9x-99.14899
Xiaomi Redmi Note 9s-99.41860
Poco F2 Pro-99.81247
Xiaomi Redmi Note 9-100.791785
Xiaomi Mi 10 Lite 5g-100.881198
Poco X3-101.19821
Umidigi F2-101.47712
[b][b]Signaal 4G (vanaf december 2020)[b]Ik heb besloten om de methode voor het meten van het netwerk te veranderen omdat ik merkte dat de configuratie van het mobiele netwerk in de loop van de tijd verandert. Dit maakt het moeilijker om telefoons te vergelijken omdat de omstandigheden niet meer exact hetzelfde zijn.[b][b]Om dit probleem te voorkomen, heb ik een apparaat opgezet dat 24 uur per dag een tiental parameters van het mobiele netwerk opvangt (bv.: cel id, rssi, rsrq, snr, frequentie,...). Ik plaats dan de telefoon naast het toestel gedurende 24 tot 48 uur met dezelfde metingen, zodat ik ze kan vergelijken.[b][b] Overzicht van de geteste telefoons met deze methode[b][b]
Telefoon getest:MetingenGemid. signaal (ref)Gemid. signaal (phone)Min/Max (ref)Min/Max (phone)
Samsung Galaxy S10+457-93.06-97.39-89 / -98-97 / -99
Xiaomi Mi 9t Pro669-93.69-95.84-90 / -95-92 / -98
Poco F2 Pro1438-91.02-94.99-89 / -94-94 / -96
Xiaomi Mi 10 Lite 5g1645-90.77-95.02- 88 / -98-95 / -100
Poco X3821-94.89-103.19-91 / -97.7-101 / -104
Umidigi Bison2343-92.71-96.46-90 / -99-94 / -102
Oukitel C211101-92.04-94.99-90 / -97-92 / -95
Poco M31116-92.09-91.74-88 / -98-90 / -99
Xiaomi Mi 10t Pro1071-90.61-94.03-88 / -94-94 / -96
Umidigi A9 Pro981-90.40-94.01-88 / -95-93 / -95
Redmi Note 9t1201-92.149-91.71-90 / -97-91 / -97
Xiaomi Redmi Note 10999-92.35-93.99-88 / -97-92 / -98
Xiaomi Redmi Note 10 Pro877-89.72-90.56- 88 / -92-89 / -95
Poco X3 Pro1876-91.45-92.91-90 / -94-90 / -96
Poco F31382-90.79-94.2-89 / -94-93 / -98
Oneplus Nord N100896-91.23-96.005-88 / - 99-96 / -99
Xiaomi Mi 11 Lite2875-91.36-91.49-87 / -96-90 / -96
[b][b]Als je mijn tests regelmatig leest, is het je misschien opgevallen dat Xiaomi nooit een kampioen is geweest in netwerkgevoeligheid. Ik heb onlangs de Poco M3 getest die tot de beste telefoons behoorde wat betreft netwerkgevoeligheid en daar is nu de Redmi Note 9T aan toegevoegd. [b][b]
[b][b]De Redmi Note 9T krijgt een iets beter gemiddeld signaal dan mijn meter, dit is de tweede telefoon die erin slaagt om de prestaties van mijn meter te evenaren. Het verschil is niet enorm, maar vergeleken met telefoons als de Poco X3 is het verschil wel heel belangrijk. Het 4G-signaal is ook vrij stabiel en in de grafiek is te zien dat de Redmi Note 9T vaker de maximale waarde bereikt dan het referentietoestel.[b][b][b][b]Download/Upload snelheid[b]Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.[b]Top 10 - snelheidsrangschikking tijdens downloaden
1. Samsung Galaxy S20 D:351Mbps U: 20Mbps
2. Poco X3 D:232Mbps U: 55Mbps
3. Xiaomi Mi 10 Lite 5g D:223Mbps U: 52Mbps
4. Poco F2 Pro D:207Mbps U: 53Mbps
5. Xiaomi Mi Note 10 Lite D:153Mbps U: 68Mbps
6. Xiaomi Mi A3 D:150Mbps U: 60Mbps
7. Xiaomi Redmi Note 9s D:150Mbps U: 60Mbps
8. Xiaomi Mi 8 Lite D:149Mbps U: 60Mbps
9. Samsung Galaxy A21s D:147Mbps U: 51Mbps
10. Huawei Y6 2019 D:145Mbps U: 61Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:30
Positie van deze smartphone in de ranglijst:0/30

Let op: de theoretische maximale snelheid van een telefoon wordt vaak beperkt door de configuratie van het mobiele netwerk en de congestie van het netwerk op het moment van de meting. Dus misschien kun je een hogere snelheid halen op een ander netwerk
[b][b]

Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.[b]
Wifi frequenties : 802.11a , 802.11b , 802.11g , 802.11n , 802.11n 5GHz , 802.11ac
Download snelheid : 332
Signaal / dicht : -15
Signaal / afstand : -63
Wifi-signaal[b]Ik mat een -15 dbM signaal dichtbij de router en een -63 dBm signaal op afstand. Dit zijn bovengemiddelde waarden, wat wijst op een goede gevoeligheid van de wifi (in 2.4Ghz).[b][b][b]Top 10 - rangschikking van wifi-gevoeligheid
1. Poco F2 Pro -11dBm
2. Xiaomi Redmi Note 10 Pro -12dBm
3. Samsung Galaxy A21s -13dBm
4. Oneplus Nord N100 -15dBm
5. Poco X3 Pro -15dBm
6. Poco F3 -15dBm
7. Redmi Note 9t -15dBm
8. Poco X3 -17dBm
9. Xiaomi Redmi Note 10 -17dBm
10. Xiaomi Mi 10t Pro -18dBm

Aantal smartphones in de ranglijst:42
Positie van deze smartphone in de ranglijst:7/42

[b]Download/Upload snelheid[b]Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.[b]Top 10 - Ranglijst van wifi-downloadsnelheden
1. Poco F3 398Mbps
2. Poco X3 Pro 389Mbps
3. Xiaomi Redmi Note 10 Pro 367Mbps
4. Samsung Galaxy S20 351Mbps
5. Poco F2 Pro 341Mbps
6. Redmi Note 9t 332Mbps
7. Xiaomi Redmi Note 8 Pro 319Mbps
8. Umidigi Bison 306Mbps
9. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 300Mbps
10. Xiaomi Mi 8 Lite 260Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:41
Positie van deze smartphone in de ranglijst:6/41

Opmerking: ik heb een 400 Mbps-lijn en een modem die hogere snelheden kan leveren, maar ik weet nooit zeker hoeveel bandbreedte er beschikbaar is als ik een test doe.
[b]

GPS-prestaties

[b]Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en maak ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert de GPS het signaal om aan de weg te blijven hangen niet kunstmatig, het heeft geen markeringen, zodat je de werkelijke positie kunt zien. Ik gebruik dan een applicatie om de nauwkeurigheid van het signaal te meten. [b][b]De Redmi Note 9T is uitgerust met een Mediatek CPU en dit type CPU is vaak synoniem met goede GPS-prestaties. Dit is inderdaad nog steeds het geval, aangezien ik in de open lucht een nauwkeurigheid van 2 meter heb bereikt. Ik wilde ook de gebruikte frequenties controleren en het lijkt erop dat de Redmi Note 9T slechts één frequentie per netwerk gebruikt.[b][b][b]Top 10 - GPS-nauwkeurigheidsclassificatie
1. Oukitel C21 1m
2. Redmi 9a 1m
3. Xiaomi Redmi Note 9 1m
4. Redmi 9c 2m
5. Umidigi Bison 2m
6. Redmi Note 9t 2m
7. Xiaomi Redmi Note 10 Pro 3m
8. Xiaomi Redmi Note 10 3m
9. Poco F3 3m
10. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 3m

Aantal smartphones in de ranglijst:17
Positie van deze smartphone in de ranglijst:6/17

Opmerking: een nauwkeurigheid van 3 meter of minder kan eenvoudig worden gecorrigeerd door een goede GPS-applicatie. De telefoonprestaties spelen ook een rol bij de snelheid waarmee je scherm wordt bijgewerkt, dus de nauwkeurigheid kan in het gedrang komen door een te trage weergave.
[b]

Batterijduur

Capaciteit : 5000
Snel laden : Ja
W max : 18
Autonomie (100% helderheid) : 766.00
Autonomie (50% helderheid) : 2054.00
Oplaadtijd : 148.00
Ontladingssnelheid (100%) : 0.13
Ontladingsscore (100%) : 6.53
Ontladingssnelheid (100%) : 0.05
Ontladingssnelheid (50% : 2.43
Laadsnelheid : 0.68
Laadscore : 33.78
Vanaf maart 2020 heb ik mijn subjectieve batterijtest vervangen door een technische test om het werkelijke gedrag van de batterij beter te kunnen meten. Nu test ik de autonomie en de oplaadtijd onder absoluut identieke omstandigheden. Ik voer verschillende metingen uit, zodat deze test alleen al enkele dagen duurt en ik de telefoon voor niets anders kan gebruiken.

Batterijduur - methodologie
Om de levensduur van de batterij te testen, meet ik het batterijverbruik elke minuut in strikt identieke omstandigheden om telefoons te kunnen vergelijken en ook om je in staat te stellen je telefoon in dezelfde omstandigheden te evalueren. Ik sluit elke invloed uit van toepassingen die de meting zouden kunnen verstoren. De autonomie is niet lineair, de batterij ontlaadt zich soms veel sneller aan het einde. Dit is een frustrerend fenomeen, maar met mijn metingen weet je of je snel een oplader moet vinden.

Batterijduur
De batterij van de Redmi Note 9T heeft een capaciteit van 5000 mAh en is ontladen van 100% tot 1% in 766.00 minuten met 100% helderheid, hij is ontladen van 100% tot 1% in 2054.00 met 50% helderheid. Op deze manier krijg ik een gemiddelde ontlaadsnelheid van 0.13% per minuut bij 100% lichtsterkte en 0.05% per minuut bij 50% lichtsterkte, het verbruik is dus 6.53 mA per minuut bij 100% lichtsterkte en 2.43 bij 50% lichtsterkte. Om de efficiëntie van de telefoon en de invloed ervan op de batterij te kunnen vergelijken, moet je de 6.53 (of 50%) score vergelijken met die van andere smartphones, het cijfer moet zo laag mogelijk zijn.

Laadtijd - methodologie
Om de oplaadtijd te testen, gebruik ik altijd dezelfde lader met dezelfde kabel. Ik meet de oplaadtijd minuut voor minuut om de evolutie van de lading en de oplaadsnelheid te zien. De laadsnelheid van een batterij is niet lineair, maar vaak sneller aan het begin en langzamer aan het einde. De lader is compatibel met snel laden.

Laadtijd
De accu van het Redmi Note 9T heeft een capaciteit van 5000 mAh en is opgeladen van 1% tot 100% in 148.00 minuten. Dit geeft me een gemiddelde laadsnelheid van 0.68% per minuut en dus een toename van 33.78 mA per minuut. Om de prestaties van de Redmi Note 9T te vergelijken met andere telefoons, moet je de 33.78 per minuut score gebruiken, deze score moet zo hoog mogelijk zijn.

In het bijzonder: de laadsnelheid is niet altijd lineair, de onderstaande grafiek geef je een indicatie van het gedrag van de batterij.

De volgende tabel geeft een overzicht van de geteste telefoons met de technische accutest, ze zijn gerangschikt in volgorde van efficiëntie. Een hogere batterijcapaciteit zou logischerwijs moeten resulteren in een hogere levensduur van de batterij, maar dat is niet altijd het geval en het geeft geen indicatie van de efficiëntie van een telefoon.

SmartphoneCapaciteit (mAh)Levensduur (minuten)EfficiëntiescoreLevensduur (minuten) / 50%Efficiëntiescore / 50%Laadtijd.Laden score
Samsung Galaxy S204000565.007.081217.003.29136.0029.41
Nokia 5.34000549.007.291096.003.65199.0020.10
Oukitel C214000497.008.051324.003.02167.0023.95
Honor 9x4000770.005.191333.003.00151.0026.49
Umidigi A9 Pro4150552.007.521562.002.66112.0037.05
Xiaomi Mi 10 Lite 5g4160749.005.551541.002.70163.0025.52
Realme 64300704.006.111104.003.89162.0026.54
Poco F34520539.008.391521.002.97122.0037.05
Poco F2 Pro47001150.004.091536.003.06180.0026.11
Samsung Galaxy A21s5000729.006.861283.003.90166.0030.12
Redmi 9a5000694.007.201902.002.63195.0025.64
Redmi 9c5000656.007.621915.002.61170.0029.41
Oneplus Nord N1005000808.006.191278.003.91663.007.54
Motorola G8 Power5000912.005.482792.001.79311.0016.08
Umidigi Bison5000550.009.091471.003.40238.0021.01
Xiaomi Redmi Note 105000691.007.241728.002.89193.0025.91
Redmi Note 9t5000766.006.532054.002.43148.0033.78
Xiaomi Redmi Note 10 Pro5020625.008.031557.003.22213.0023.57
Xiaomi Redmi Note 95020650.007.721808.002.78162.0030.99
Xiaomi Redmi Note 9s5020663.007.571876.002.68224.0022.41
Umidigi F25150927.005.561854.002.78299.0017.22
Poco X35160653.007.901654.003.12181.0028.51
Poco X3 Pro5160648.007.961688.003.06138.0037.39
Doogee S58 Pro5180845.006.131908.002.71177.0029.27
Xiaomi Mi Note 10 Lite5260827.006.361609.003.27208.0025.29
Ulefone Armor 7e5500768.007.161140.004.82179.0030.73
Poco M36000842.007.131898.003.16217.0027.65

helpHoe lees je deze cijfers?
De batterijcapaciteit is een belangrijk element bij het bepalen van de autonomie van een telefoon, maar het is niet de enige factor. Een telefoon met een grote batterij kan een kortere batterijduur hebben als hij meer stroom verbruikt. Als ik een voorbeeld uit het dagelijks leven zou moeten nemen, zou ik het universum van de auto gebruiken. Als een auto een grote brandstoftank heeft, zou hij een langere afstand moeten kunnen rijden, tenzij het gemiddelde brandstofverbruik hoger is. De score voor de efficiëntie van de batterij werkt op dezelfde manier, hij moet zo laag mogelijk zijn en staat voor het energieverbruik van de telefoon. Deze verschillen in efficiëntie zijn vaak gerelateerd aan de helderheid van het scherm, grote heldere schermen hebben de neiging om meer energie te verbruiken en zelfs als ze een grote batterij hebben, zal hun bereik korter zijn.

samengevat
[b][b]Ik laadde de Redmi Note 9T van 0% tot 100% in 148 minuten, het is waarschijnlijk mogelijk om iets sneller te gaan met een geschikte lader, maar met de lader die ik gebruik voor mijn tests, is de Redmi Note 9T een van de snelste. De eerste paar minuten gaan bijzonder snel, zodat je snel een paar procent kunt opladen om je zo nodig te helpen.[b][b]
[b][b]Ik behaalde een autonomie van 768 minuten met het scherm op 100% helderheid en 2054 minuten met 50% helderheid. Het verschil is vrij groot en het betekent dat de helderheid van het scherm niet lineair is. Op 100% is het scherm bijna 3x helderder dan op 50%. [b][b]

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.[b]

Hardware

Selfie / resolutie : 13
Selfie / sensor : Samsung S5K3L6
Resolutie : 48
Sensor : Samsung S5KGM1
mm wide angle : 4.695
De Redmi Note 9T gebruikt de Samsung S5KGM1-sensor als hoofdsensor, het is waarschijnlijk de meest gebruikte sensor in het middensegment van Xiaomi. Het zit ook in de Redmi Note 9, Poco M3, Redmi Note 8 of de 2 jaar geleden gelanceerde Redmi Note 7.[b][b]Het is dus geen nieuwe sensor en de kwaliteit van de foto's varieert nogal van model tot model. De foto's van de Redmi Note 7 waren goed, terwijl de foto's van de Redmi Note 9 niet goed waren vanwege een ongeschikte kleurbehandeling.[b][b]Deze sensor is in staat goede foto's te maken, maar de verwerking ervan kan de kwaliteit van de foto's soms aantasten. Dus ik hoop dat Xiaomi deze fouten heeft gecorrigeerd met de Redmi Note 9T.[b][b][b]Standaard app[b]De standaard foto-applicatie op de Redmi Note 9T is dezelfde als op andere telefoons met MIUI 12. Deze toepassing is vereenvoudigd sinds MIUI 12 en bestaat uit de volgende opties: foto, video, pro, portret. Het is vervolgens mogelijk de belangrijkste ingangen aan te passen om mogelijkheden toe te voegen zoals nachtmodus of slow motion.[b][b][b]

Fotokwaliteit

Foto test / studio[b]
[b][b]Ik heb deze Samsung-sensor al in andere telefoons kunnen testen, met heel andere resultaten. Ik kan het resultaat echter al min of meer voorspellen, want deze Samsung sensor heeft wat moeite om de juiste belichting te vinden bij kunstlicht. Zoals je op deze foto kunt zien, is de belichting niet erg goed.[b][b]Alvorens weg te lopen en je naar een andere telefoon door te verwijzen, zou ik dit eerste resultaat willen nuanceren. De foto in dit voorbeeld is gemaakt in de normale modus en zonder enige assistentie (noch AI noch HDR, ....), het gebruik van deze functies kan een foto radicaal veranderen en dat zonder al te veel moeite, want je hoeft alleen maar de AI- of HDR-modus te activeren, afhankelijk van je voorkeur.[b][b]Hier in HDR modus:[b]
[b][b]Het resultaat is nog niet perfect, maar de belichting is veel beter. Door te spelen met HDR en AI worden soms betere resultaten verkregen, maar ik heb de oefening verder doorgedreven door een foto te nemen in de pro-modus (RAW-bestand).[b]
[b][b]Het verschil met de foto in de automatische stand is duidelijk, de belichting is veel beter en de kleuren zijn levendiger. Ik kom dus opnieuw tot dezelfde conclusie over de kwaliteit van deze sensor, hij is in staat om goede foto's te produceren maar het vergt een inspanning om een beter kwaliteitsniveau te bereiken. Dit is duidelijk niet wat een normale gebruiker zou verwachten van een telefoon van dit type.[b][b]Ik zou er alleen aan willen toevoegen dat foto's die in de studio zijn genomen niet noodzakelijk representatief zijn voor de kwaliteit van buitenfoto's. Dus ik moet de telefoon buiten testen om conclusies te kunnen trekken.[b][b][b][b][b]Foto test / zon[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b][b]Foto test / bewolkt[b]
[b][b]Ik heb de Redmi Note 9T in de winter getest, dus het licht is niet ideaal, het was vrij donker en bewolkt, maar dat maakt niet uit, dit zijn goede omstandigheden om te zien wat een telefoon in zijn buik heeft.[b][b]De eerste foto van dit voorbeeld mist een beetje licht, maar voor de rest vind ik hem best goed, want de helderheid was niet goed, de lucht was erg bewolkt en de vegetatie had al zijn kleuren verloren.[b][b]Wat de studiotest betreft, zal ik laten zien wat HDR/AI-verwerking in dezelfde omstandigheden kan opleveren.[b][b]Met HDR:[b]
[b]Het resultaat is al veel beter, de foto is over het algemeen beter belicht, de vegetatie is minder donker en sommige kleuren zijn nu zichtbaar. De herpositionering van de beelden werkt vrij goed omdat ik geen spookeffect zie op de takken van de boom.[b][b]Als ik HDR en AI tegelijk activeer, krijg ik resultaten die soms een beetje verrassend zijn, zoals deze:[b]
[b]Deze foto is zo helder dat het bijna pijn doet aan je ogen. Ik zie ook chromatische aberratie verschijnen op de takken. Vanuit technisch oogpunt vertoont deze foto enkele gebreken, maar ik ben er zeker van dat hij kan bekoren door zijn zeer heldere kant.[b][b]Met de pro-modus, krijg ik interessante resultaten zoals deze:[b]
[b]De helderheid was nog minder goed dan bij de eerste foto's, ik nam deze foto een uur later dan de andere foto's en toch is de telefoon met de pro-modus in staat om de helderheid te herstellen en zelfs veel details te herstellen die niet zichtbaar zijn met de andere modi (HDR, AI, ...). Ik merk wat afvlakking in de periferie, maar voor de rest legt de Redmi Note 9T genoeg informatie vast om de rendering handmatig te verbeteren.[b][b][b][b][b]Test foto / nacht[b]
[b]De Redmi Note 9T maakt gebruik van een Samsung-fotosensor die ik in andere telefoons heb kunnen testen en elke keer was het resultaat voor de nachtfoto's absoluut correct. De Redmi Note 9T heeft een nachtmodus die prima werkt, maar gek genoeg kreeg ik betere resultaten met AI- of HDR-modi. Voor onderstaande foto's heb ik telkens de normale modus, AI-modus, HDR-modus en daarna nachtmodus gebruikt. Nachtmodus benadrukt details maar laat de foto er minder natuurlijk uitzien, terwijl HDR het soms beter doet. De nachtfoto's gemaakt door de Redmi Note 9T zijn redelijk goed. [b][b]De digitale ruis is bijna onzichtbaar, de contouren zijn vrij scherp, de scherpte is goed, ook al is het soms een beetje geforceerd. De lichtstralen worden beter gecontroleerd in de nachtmodus, maar op de andere foto's vind ik dat het resultaat redelijk correct is. Nachtmodus en HDR zijn vrij snel, ondanks de noodzaak om meerdere afbeeldingen te maken. Het centrum is altijd scherper dan de periferie, het is vaak het geval, hier kunnen we zien dat de boomtakken aan de periferie vaak minder scherp zijn. [b][b][b][b]

Videokwaliteit

Stabilisatie[b][b][b]De Redmi Note 9T is in staat tot beeldstabilisatie, die standaard is ingeschakeld. Stabilisatie verzacht de schokken die door het lopen worden veroorzaakt, maar absorbeert ze niet volledig. Als ik het resultaat vergelijk met wat ik heb gezien op instaptelefoons, maakt het effect van de stabilisatie op de Redmi Note 9T de video kijkbaar, maar de stabilisatie is nog niet vergelijkbaar met wat je vindt in high-end telefoons.[b][b]Video normale condities[b][b]De Redmi Note 9T is in staat om opnamen te maken in 4k 30 fps. De videokwaliteit is in overeenstemming met wat de fotosensor kan produceren. Er is ook een lichte onderbelichting en een eerder koude kleuring. De scherpte is goed, belichtingssprongen zijn niet erg zichtbaar, de telefoon berekent belichtingsveranderingen snel opnieuw. De Redmi Note 9T is in staat om goede video's te produceren, de inherente kwaliteiten van de sensor komen echter veel beter naar voren wanneer de zon aanwezig is. Bewolkt weer kan de koudebehandeling van kleuren versterken.[b][b]Video low light[b] [b][b]De Redmi Note 9T heeft moeite om het juiste focusgebied te vinden, hij is constant op zoek naar een plek waar hij kan focussen. Bij afwezigheid van beweging is de focus correct vastgesteld, maar in beweging springt hij constant tussen de voorgrond en de achtergrond. Snelle bewegingen worden daarom niet aanbevolen. Als het beeld stabiel is, kan de Redmi Note 9T nachtvideo's van gemiddelde kwaliteit produceren. De scherpte is niet voldoende, de randen worden gladgestreken. Digitale ruis daarentegen wordt goed beheerst. Dit kwaliteitsniveau is normaal voor deze prijsklasse. json.php:78:13[b][b]​[b][b][b]

Audiokwaliteit

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.[b]
Frequency Response[b]Deze test is bedoeld om te testen of het toestel in staat is alle frequenties correct te reproduceren. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om op alle frequenties een goed geluid te zien, is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen.
[b][b]De Redmi Note 9T is in staat om de meeste frequenties min of meer correct weer te geven, maar met enige instabiliteit op bepaalde frequenties. Als ik de test vergelijk met de Poco X3, zie ik dat de frequentiedekking beter is in de lage frequenties, maar de curve is niet lineair zoals bij de Poco. De Redmi valt ook sneller uit in de hoge frequenties.[b][b]Dynamisch bereik[b]Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus te spelen te testen. Ook hier moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de referentie staan.
[b][b]Zoals ik hierboven al schreef, produceert de Redmi Note 9T een krachtig geluid en dat is ook te zien aan de curve als ik het resultaat vergelijk met de Poco X3. De Redmi komt heel dicht in de buurt van de referentie.[b][b]Geluidsniveau[b]Deze test heeft tot doel te bepalen of het geteste apparaat in staat is om geluiden zonder veel ruis te reproduceren. Een hoge score duidt op een lage parasietendruk, een lagere score duidt op een hogere aanwezigheid van parasieten.
[b][b]Ik heb geen storingsproblemen gevonden met de Redmi Note 9T, de curve ligt vrij dicht bij de referentie en de afwijkingen in frequenties zijn niet erg belangrijk.[b][b]Concertopname[b]Het doel van deze test is om de opnamekwaliteit van de telefoon te meten wanneer er veel omgevingsgeluiden zijn. Omdat ik niet elke keer als ik een telefoon test de mogelijkheid heb om naar een concert te gaan, simuleer ik het geluid van een concert in een gesloten omgeving.

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven. [b]
Screen grootte : 6.53
Resolutie : 1080 x 2340
Ratio : 20:9
Type : LCD IPS
% oppervlakte : 82
dE wit : 0.7
dE rood : 1.4
dE groen : 1.5
dE blauw : 7.3
dE geel : 1.6
dE cyan : 4.3
dE magenta : 2.8
Wit temperatuur : 6500
Contrast : 1163:1
Helderheid : 514
Colorimetrie[b]
[b][b]Standaard is de Redmi Note 9T niet goed ingesteld voor kleuren, u moet overschakelen naar de standaardmodus in de weergave-instellingen. Zodra deze modus is ingeschakeld, krijg ik een goede colorimetrie met een dE van 2,8. Het wit is bijzonder goed geregeld met een zeer lage dE en een ideale kleurtemperatuur van 6500k. Ik merk echter een zeer belangrijke afwijking op bij blauw en cyaan die veel meer buiten de norm vallen, blauw neigt naar paars af te wijken. [b][b][b]Top 10 - rangschikking van de beste schermen op basis van colorimetrie
1. Xiaomi Mi 10 Lite 5g dE = 0.73
2. Xiaomi Mi 10t Pro dE = 0.83
3. Xiaomi Mi 11 Lite dE = 1.19
4. Xiaomi Redmi Note 8 dE = 1.2
5. Xiaomi Redmi Note 10 dE = 1.23
6. Xiaomi Redmi Note 10 Pro dE = 1.31
7. Samsung Galaxy S20 dE = 1.4
8. Poco M3 dE = 1.4
9. Xiaomi Mi 9 Lite dE = 1.46
10. Xiaomi Redmi Note 9s dE = 1.47

Aantal smartphones in de ranglijst:43
Positie van deze smartphone in de ranglijst:22/43

Let op: het colorimetrische verschil wordt gemeten in dE. Na drie uur zal het menselijk oog een colorimetrisch verschil waarnemen, dus de dE moet het laagst zijn. De tests zijn allemaal uitgevoerd met een colorimetrische sonde.
[b]Helderheid / Contrast[b]Ik heb een helderheid gemeten van ongeveer 420 cd/m² als ik het scherm op 100% zet, maar als ik de sensor overspoel met een sterke lichtbron, heb ik een helderheid gemeten van 514 cd/m². De Redmi Note 9T biedt dus een goede helderheid waarmee je de telefoon ook in de zon kunt gebruiken (je moet dan wel de "zon"-modus activeren).[b][b]Lichtabsorptie/Reflectie[b]Het scherm van de smartphone reflecteert het licht en maakt er soms een echte spiegel van. Dit spiegeleffect maakt het moeilijker om te lezen. [b][b]De onderstaande absorptie-index geeft het percentage van het door het scherm geabsorbeerde licht aan. De leesbaarheid van een scherm is beter wanneer de absorptie-index hoog is.[b][b]
Telefoon getest:% lichtabsorptie
Samsung Galaxy S10+58
Xiaomi Mi 9T Pro52
Honor 9x65
Redmi Note 9s55
Motorola G8 Power60
Realme 654
Umidigi F248
Poco F2 Pro52
Redmi Note 956
Xiaomi Mi Note 10 Lite53
Samsung Galaxy S2047
Samsung Galaxy A21s53
De geteste telefoons hebben een gemiddelde absorptiegraad van54 %

Biometrie

Xiaomi heeft veel plaatsingsmogelijkheden voor de vingerafdruksensor uitgeprobeerd en op dit moment is de meest gebruikelijke keuze om de vingerafdruksensor aan de zijkant te plaatsen op dezelfde plaats als de aan/uit-knop.[b][b]Het is een keuze die best goed werkt, ik zag het voor het eerst bij de Redmi Note 9s en na een paar variaties op de positie van de sensor vind ik dat Xiaomi een goede balans heeft gevonden. De detectiesnelheid is ook verbeterd, de sensor is echt snel.[b][b]

Besturingssysteem

[b]

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Accessoires Xiaomi Redmi Note 9T

Om nog meer te genieten van je ervaring met je smartphone bied ik links naar allerlei accessoires die je misschien handig vindt

Beschermhoes / koffer redmi note 9t
Screen beschermfolie redmi note 9t
Geheugenkaart redmi note 9t
USB-kabel / oplader redmi note 9t
Koptelefoon redmi note 9t
Fietsenrek redmi note 9t

Vergelijk Xiaomi Redmi Note 9T met de anderen

Ik heb voor elke test een score van 1 tot 10 toegekend die de sterke en zwakke punten van een product bepaalt. Ik gebruik 0 voor criteria die (nog) niet zijn getest. Een score van 1 tot 3 duidt op slechte prestaties (en ja, dat is ook zo), een score van 4 tot 6 duidt op gemiddelde prestaties, een score van 7 tot 8 duidt op goede prestaties en een score van 9 en 10 duidt op uitzonderlijke prestaties. .
De score wordt berekend op basis van mijn metingen en als er geen metingen zijn, is het een subjectieve mening op basis van mijn ervaring.

De scores zijn niet statisch, ze veranderen in de loop van de tijd omdat de prestaties van nieuwe producten veranderen en hiermee moet rekening worden gehouden.

Redmi Note 9T
Afwerking kwaliteit7.006.00
Batterijprestaties7.008.00
CPU-prestaties7.56.5
GPU-prestaties7.56.5
Schermkwaliteit6.57.00
foto kwaliteit6.55.00
Video kwaliteit6.55.00
Wi-Fi-prestaties7.57.00
Mobiele downloadsnelheid6.55.00
Gevoeligheid van het mobiele netwerk8.006.00
Frequentiebereik8.007.00
Geluidskwaliteit7.006.00
GPS-prestaties7.006.00
Besturingssysteem8.008.00
Totale score100.589
Wereldwijde ranglijst
1. Samsung Galaxy S20 111 / 140
2. Poco F2 Pro 111 / 140
3. Poco F3 110.5 / 140
4. Poco X3 Pro 108 / 140
5. Samsung Galaxy S10+ 107 / 140
6. Xiaomi Redmi Note 10 Pro 106.5 / 140
7. Xiaomi Mi 9t Pro 106 / 140
8. Xiaomi Redmi Note 10 102 / 140
9. Poco X3 101.5 / 140
10. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 101 / 140
11. Xiaomi Mi Note 10 Lite 101 / 140
12. Redmi Note 9t 100.5 / 140
13. Xiaomi Redmi Note 8 Pro 100 / 140
14. Xiaomi Redmi Note 9s 98 / 140
15. Xiaomi Mi 9 Lite 98 / 140
16. Xiaomi Redmi Note 8 97 / 140
17. Xiaomi Mi 11 Lite 96.5 / 130
18. Poco M3 95.5 / 140
19. Xiaomi Redmi Note 7 94 / 140
20. Realme 6 93 / 140
21. Umidigi A9 Pro 92 / 140
22. Umidigi Bison 92 / 140
23. Oukitel C21 89.5 / 140
24. Xiaomi Redmi Note 9 89 / 140
25. Motorola G8 Power 89 / 140
26. Xiaomi Mi A3 89 / 140
27. Nokia 5.3 89 / 140
28. Oneplus Nord N100 88.5 / 140
29. Honor 9x 88 / 140
30. Xiaomi Mi 8 Lite 86 / 140
31. Meizu Note 9 86 / 140
32. Xiaomi Redmi Note 5 85 / 140
33. Umidigi S3 Pro 83 / 140
34. Umidigi F2 82 / 140
35. Samsung Galaxy A21s 82 / 140
36. Redmi 9a 81 / 140
37. Ulefone Armor 7e 80 / 140
38. Redmi 9c 80 / 140
39. Doogee S58 Pro 78.5 / 140
40. Honor 8x 78 / 140
41. Umidigi F1 77 / 140
42. Huawei Y6 2019 74 / 140
43. Xiaomi Mi 10t Pro 57 / 70
44. Samsung Galaxy A52 15.5 / 20
45. Elephone U5 0 / 0

Test / beoordeling conclusie

[b]Xiaomi had de Redmi 8T gelanceerd als Europees alternatief voor de Redmi Note 8, dus de twee telefoons waren in alle opzichten vrijwel identiek. De Redmi Note 9T volgde deze logica niet, het heeft niet veel gemeen met de Redmi Note 9, het is een telefoon van een ander type. Ik vroeg me af wat Xiaomi met deze Redmi Note 9T had willen doen, omdat ik de positionering ervan behoorlijk nieuwsgierig vond, ik vroeg me zelfs af waarvoor het zou kunnen worden gebruikt in het Xiaomi-assortiment. Na een rondleiding door de telefoon, begrijp ik de positionering ervan beter. [b][b]Ten eerste is er 5G, dit type frequentie is nog niet wijdverspreid, maar de Redmi Note 9T is een van de goedkoopste 5G-telefoons op de markt. Naast 5G is het tweede interessante punt van deze Redmi Note 9T de prestaties. Dit is de eerste keer dat ik de MediaTek Dimensity 800U heb getest, hij kan prestaties leveren die vergelijkbaar zijn met sommige telefoons die worden verkocht tussen € 250 en € 350, terwijl de Redmi Note 9T minder dan € 200 kost. De Redmi Note 9T biedt daarom een uitstekende prijs / prestatieverhouding, hij onderscheidt zich duidelijk van de Redmi Note 9 met een zeer vergelijkbare vanafprijs. [b][b]Xiaomi heeft de afgelopen 12 maanden geen groot nieuws gebracht, ze hebben zich tevreden gesteld met het hergebruiken van bestaande componenten om iets andere telefoons opnieuw samen te stellen met een aangepaste prijspositionering. In de regel houdt Xiaomi een gemeenschappelijke basis voor de meeste componenten en ze selecteren er twee of drie die de telefoon moeten onderscheiden van de concurrentie. Voor de Redmi Note 9T kozen ze 3 elementen die zich onderscheiden van het gemiddelde: 5G (minder dan 200 €), prestaties (een met een betere prijs / prestatieverhouding) en een grote 5000 mAh-batterij. [b][b]Ik ben geen grote problemen tegengekomen met deze Redmi Note 9T, omdat deze veel goede componenten bevat die worden gebruikt in andere telefoons die hun waarde hebben bewezen. Het haalt dus een gemiddelde score op de meeste criteria met iets meer op prestatie.[b]Sterktes[b]5G voor minder dan € 200 [b]Prijs / prestatie verhouding [b]Goede batterijcapaciteit [b]Goede netwerkgevoeligheid[b]GPS signaal[b][b]Zwaktes[b]Vrij koude fotoweergave (behalve in pro-modus) [b]Video-autofocus in nachtmodus[b][b]Alternatieven voor dit product[b][b]Als ik de sterke punten van deze telefoon (5G, prestaties, batterij, ...) neem, kan ik geen directe concurrentie vinden in deze prijsklasse. Aan de andere kant is er de Xiaomi Mi 10 Lite die ook 5G biedt, zeer vergelijkbare prestaties met een beter afwerkingsniveau, een beter scherm en een betere camera voor ongeveer 120 € meer. Het prijsverschil is daarom erg belangrijk.[b]

Opmerkingen

Discussieer mee / Stel je vragen

Je reactie wordt na validatie gepubliceerd. Ik reageer in mijn vrije tijd op meer dan 1500 reacties per jaar, dus ik kan niet altijd even snel reageren. Je e-mailadres is niet publiekelijk zichtbaar en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.









Ontvang een e-mail wanneer er een reactie is gepubliceerd