Op deze pagina:
Een X voor eXtra?
Honor 8X Prijs
Mijn test, je vragen
Eerste contact
Vingerafdruksensor en gezichtsherkenning
Afwerking
Netwerk-ondersteuning en prestaties
Batterijduur
Bluetooth
Audio
Prestaties
64Gb of 128Gb?
Fotokwaliteit
Schermkwaliteit
Camerasnelheid
GPS
Android / EMUI
Updates
3G / 4G ondersteuning
Conclusie
Vragen

Beste nieuwprijs:
136 EUR
Zie het aanbod | Aliexpress.

29 andere prijzen verkrijgbaar in andere winkels.Honor 8X : un vrai test / avis après utilisation intensive

Honor 8x test, review, beoordeling prijs

Categorie: Tests en beoordelingen

Een X voor eXtra?
In de eerste helft van 2018 ben ik naar Android met een Xiaomi Redmi Note 5 overgeschakeld . Het was een geweldige ontdekking, dit toestel was op dat moment het beste in zijn prijsklasse. Met mijn positieve ervaring en de vele positieve feedbacks op mijn blog, dacht ik om de ervaring met een ander toestel te herhalen. Deze keer koos ik de Honor 8X, deze zit in hetzelfde prijsvork en biedt veel vergelijkbare features. Honor is een merk dat al lang in Europa gevestigd is, kijk maar naar de enorme hoeveelheid positieve recensies op Amazon. Wat is deze nieuwe Honor 8X waard? Zal hij mijn Xiaomi Redmi Note 5 vervangen? Laten we dat van naderbij bekijken!

Ik ben nog bezig met het testen van de telefoon, mijn testen duren meestal weken.

Officiële website: HiHonor.com

Aarzel niet om je vragen in de commentarensectie te stellen om iedereen te helpen. Ik vergeleek de Honor 8X met de Xiaomi Redmi Note 5 (klik op de link om mijn gedetailleerde test te bekijken).
Honor 8X Prijs
Ik kocht mijn Honor 8x op Amazon France, het kwam 2 dagen na het bestellen binnen, Amazon heeft scherpe prijzen en goede service.
Honor 8x voor 249€ op Amazon.de
Honor 8x voor 249€ sur Amazon.fr
Honor 8x op Amazon.com
Honor 8x op Amazon.co.uk

Honor 8X smartphone mobile phone 6.5'' full Screen OTA update Smartphone Mobile phone Android 8.1 Oc...
2020-10-23 05:39
160 USD
Huawei Honor 8X (64GB + 4GB RAM) 6.5" HD 4G LTE GSM Factory Unlocked Smartphone - International Vers...
2020-10-24 12:04
180 USD
Huawei Honor 8X 64GB 4GB RAM JSN-L23 (Factory Unlocked) - Global 6.5in...
2020-10-22 20:00
186 USD
Huawei Honor 8X 64GB + 4GB RAM JSN-L23 6.5" HD LTE (Factory Unlocked) - Global...
2020-10-24 13:00
199 USD
Huawei Honor 8X (64GB + 4GB RAM) 6.5" HD 4G LTE GSM Factory Unlocked Smartphone - International Vers...
2020-10-24 12:04
200 USD
Honor 8X 6.5 inches Dual SIM 4G 4GB 128GB 3750mAh Blue - Smartphones (16.5 cm (6.5 inches), 4 GB, 12...
2020-10-24 12:35
160 GBP
In tegenstelling tot mijn Xiaomi die ik in China had gekocht, verkoos ik mijn Honor 8X in Europa te kopen. Het prijsverschil met China was niet belangrijk genoeg en met Amazon kon ik sneller de telefoon ontvangen. De prijzen zijn dezelfde in Frankrijk en België, de BTW varieert maar er zijn geen grote verschillen.Mijn test, je vragenHoe verschillen mijn tests van anderen op internet?
- Ik koop het toestel met mijn geld
- Ik bewaar het toestel een paar maanden om te zien wat het op langere termijn waard is
- ik probeer vragen te beantwoorden om je te helpen de juiste keuze te maken
Eerste contact


honoreer 8x review test foto's
Ik datch eerst dat de Honor een beetje te groot ging zijn maar het viel eigenlijk vrij goed mee. Ondanks een grotere schermdekking, heeft de Honor 8X precies dezelfde grootte als de Xiaomi. Als we de twee toestellen naast elkaar plaatsen, is het moeilijk om de twee toestellen van elkaar te onderscheiden. Het toestel kan perfect met in één hand (mits je een grote hand hebt) gebruikt worden.
eer 8x review review hand van fotoformaat
Bij het opstarten van de Honor, was de batterij 70% geladen, ik ben dus met het opladen van de batterij begonnen. Mijn eerste contact met het scherm was positiever dan bij het starten van mijn Xiaomi omdat de zwarten iets dieper zijn en dit zorgt voor een beter contrast. Nadat de batterij was opgeladen, plaatste ik de Honor 8X in mijn studio om wat packshots te maken. Het toestel heeft een zeer goede afwerking, voelt zacht aan zonder glad te zijn en zijn glasoppervlak aan de achterkant geeft het een meer premium gevoel dan aluminiumafwerkingen. Het geheel reflecteert het licht heel sterk, in de studio moest ik een positie moest vinden waar de verlichting van de studio niet zichtbaar was. Reflectie is mooi maar soms ook zeer vervelend, het toestel kan bijna als spiegel dienen. In fel licht (zon), ziet men meer de omgeving dan het beeld.


 

Vingerafdruksensor en gezichtsherkenningDe sensor bevindt zich op de achterkant van de telefoon, waar vroeger de cameralens zich bevond. De Xiaomi heeft ook een sensor op dezelfde plaats en is echt heel praktisch. De Honor-sensor werkt zeer goed en de herkenning is super snel. De vingerafdruk kan dan worden gebruikt voor een aantal meer gevoelige applicaties zoals je bankapplicatie, het is erg handig, want in plaats van het hele verificatieproces te doorlopen, kun je heel snel met je vingerafdruk betalen.
 

Ik had nog niet eerder een telefoon met gezichtsherkenning gehad en het idee leek interessant. Gezichtsherkenning werkt, maar er is een "maar". De herkenning is langzamer dan de vingerafdruksensor en als je een bril hebt die je niet altijd draagt, kan gezichtsherkenning niet altijd werken. Ik had de configuratie zonder bril gedaan en ik heb twee verschillende soorten glazen, de herkenning werkt met het ene maar niet met het andere. Op dit punt vind ik dat het vooral een gadget is. Je kunt waarschijnlijk indruk maken op je vrienden, maar op dagelijkse basis denk ik dat de vingerafdruksensor nuttiger zal zijn.


 

AfwerkingDe afwerking van de Honor 8x is absoluut onberispelijk, het gebruik van glas voor het achterpaneel geeft de Honor een meer premium uitstraling. Het toestel houdt ook zeer goed in de hand en glijdt niet uit zoals de Xiaomi, het gebruik van een cover is niet noodzakelijk. De randen zijn gladgestreken en licht gebogen om te voorkomen dat ze eruitzien als een rechthoek. Het geheel is zeer mooi, maar als je met een telefoon wilt opvallen, is de Honor 8x niet voor jou gemaakt omdat het geen specifieke identiteit heeft, het is een beetje het probleem van de meeste telefoons vandaag de dag.


 

Netwerk-ondersteuning en prestaties
3G/4G ondersteuningDe Honor 8x ondersteunt het overgrote deel van de 3G- en 4G-frequenties in Europa (zie details hieronder). Ik ben begonnen met het testen van de prestaties in 4G en de eerste indruk is dat het snel is. Ik heb nu een paar weken achter de rug en ik heb de Honor intensief kunnen testen en de resultaten met de Xiaomi vergelijken
 


4G en Wifi signaalsterkteIk heb een aantal wifi-signaaltests gedaan, eerst ver van mijn wifi-router

Wat zien we? Ver van de router is het signaal zwak, dat moest ik wel verwachten. De teller geeft een waarde van -82 aan en staat in het rood. Het 4G-netwerk geeft -107 aan met een signaal van gemiddelde kwaliteit. Door mezelf vlak naast de router te plaatsen, gaat het wifi signaal groen bij -34 en het 4G signaal gaat naar -102. Deze waarden alleen betekenen uiteraard niets als ze niet met iets anders vergeleken kunnen worden. Ik heb hier dezelfde tests gedaan met de Xiaomi en hier is de vergelijkingstabel.
>>Test op afstand:

Honor wifi signaal: -82
Xiaomi wifi signaal: -72
4G Honor signaal 8x: -107
Xiaomi 4G signaal: -106

Test dichter bij de router:

Honor wifi signaal : -34
Xiaomi wifi signaal: -29
Signaal 4G Honor 8x: -101
Xiaomi 4G signaal: -101
 

Natuurlijk heb ik niet alleen één meting gedaan, ik heb de operatie meerdere malen herhaald en ik heb elke keer vergelijkbare resultaten behaald. De Xiaomi pikt het wifi-signaal dus beter op dan de Honor, terwijl op het 4G-signaalniveau de twee apparaten in dezelfde categorie vallen. Is het merkbaar bij dagelijks gebruik? Niet echt of in ieder geval onvoldoende om iets op te merken.
 


Snelheid 4G:Ook hier heb ik veel tests gedaan, zo veel dat ik met data bundle na een paar dagen op was. Ik heb dezelfde tests gedaan met de Xiaomi (zelfde plaats, timing en condities). Je kunt natuurlijk nooit een wetenschappelijk test doen omdat je het mobiele netwerk niet controleert. Het goed nieuws is dat de twee toestellen goed presteren maar hier presteert de Xiaomi beter.


Met de Honor bereikte ik een maximale downloadsnelheid van 102Mbps die al veel hoger is dan de meeste ADSL lijnen, met de Xiaomi bereikte ik 122Mbps (+19%). Het verschil is aanzienlijk, maar niet zo groot als bij de upload, waar de Honor een maximum van 44,5Mbps bereikte, terwijl de Xiaomi 60,5Mbps (+35%) bereikte. Zien we het verschil in alledaags gebruik? Dit is afhankelijk van je 4G dekking, je moet eerst een goede dekking hebben om dat soort snelheid te halen. Ik gebruik mijn telefoon veel als modem door hem aan te sluiten op mijn laptop als ik onderweg ben, ik gebruik dus veel data en het snelheidsverschil is zichtbaar. Voor een puur mobiel gebruik, is het verschil niet of minder zichtbaar.
 


Een kleine bug?Toen ik voor het eerst de tethering met mijn laptop gebruikte, had ik verwacht dat er een nieuw netwerk in mijn lijst met wifi-apparaten zou verschijnen maar dat was niet het geval. Ik zag "Redmi" in de lijst verschijnen, dat was de ID van mijn Xiaomi terwijl dat mijn Xiaomi niet in de buurt was. Het is heel vreemd, want ik heb "Redmi" nooit in mijn Honor ingevoerd en wat nog vreemder is, is dat mijn pc me niet om een wachtwoord vroeg toen de beveiliging op de telefoon werd geactiveerd. Het is also de Honor de settings van de Xiaomi van de PC overgenomen heeft.


 

BatterijduurDe Honor 8X heeft een 3750mAh batterij, dat is in de gemiddelde van wat op de markt vandaag te vinden is. De Xiaomi doet het beter met 4000 mAh maar je moet de toestellen in de werkelijkheid voor een paar weken testen om de batterij te kunnen beoordelen.
 

Ik heb mijn eerste volledige lading op een zaterdagochtend gemaakt en bereikte het einde van de batterij op maandagavond. Ik gebruik minder data in het weekend, dus ik moet doordeweeks een test doen.
 

Voor mijn tweede lading begon ik mijn week op maandagavond met 100% en kwam ik op donderdagavond aan op 8%. De telefoon bleef dag en nacht aan, maar 's nachts had ik de data uitgeschakeld. Wat het gebruik betreft, heb ongeveer 2 uur data per dag, 30-40 mails/dag, een paar smsjes en ongeveer een uur bellen. Voor deze tweede lading hield het toestel 4 dagen aan, het is een zeer goede prestatie die het niveau van de Xiaomi bereikt, ook al heeft het in theorie een grotere batterijcapaciteit. Ik moet nu mijn telefoon één à twee keer per week laden (net zoals mijn Xiaomi)


 

BluetoothNog niet getest. 

AudioIk heb een paar uren met het toestel gebeld en geen verschil met de andere telefoons gemerkt, de geluidskwaliteit is goed zoals met de anderen, ik merkte niets ongewoons op.
 

Ik heb ook de ingebouwde luidspreker geprobeerd door hetzelfde liedje op Deezer te spelen. Bij de eerste poging op de Honor dat ik dat het geluid ok was maar ééns dat ik hetzelfde met de Xiaomi gedaan heb, heb ik van mening moeten veranderen. Het geluid op de Honor heeft een totaal gebrek aan diepte, het geluid is te scherp. Er is maar één luidspreker terwijl dat de Xiaomi twee luidsprekers heeft. Het geluid is hier dus veel beter met de Xiaomi.
 

Ik heb dan hetzelfde met een headset geprobeerd en daar heb ik geen verschillen tussen de twee smartphones gemerkt, het geluid is goed op beide toestellen. Het probleem komt dus van de externe luidspreker van de Honor. 

PrestatiesDe Honor 8x behoort qua prestaties tot de top van de markt in deze prijsklasse. Met Antutu kreeg ik een score van bijna 140.000, wat voor de prijs van het toestel een uitstekende prijs/prestatie verhouding is. Het toestel is zeer vlot, zelfs met veel open applicaties.
 


Benchmark met AntutuTotale score: 139439

Processor: 66989

GPU: 22385

UX: 37826

MEM: 12239

 

In vergelijking met Xiaomi:

Totale score: 114968 (-18%)

Processor: 56792 (-16%)

GPU: 20720 (-8%)

UX: 31915 (-16%)

MEM: 5541 (-55%)


 

De Xiaomi wordt doodgeslagen door de Honor 8x, we zien dat de GPU van de Xiaomi relatief beter doet, maar qua geheugen neemt de Xiaomi een monumentale klap. Dit soort verschil zal voelbaar zijn bij veel open applicaties en de overgang van de ene naar de andere. Voor het basisgebruik zal je waarschijnlijk niet veel verschil tussen de twee toestellen zien.
 


Benchmark met 3DmarkIk begin met de Honor 8x....

Slingshot Extreme OpenGL 3.1: 953 punten

Slingshot Extreme Vulkan: 1127 punten

 

En nu de Xiaomi

Slingshot Extreme OpenGL 3.1: 955 punten

Slingshot Extreme Vulkan: 758 punten
Voor OpenGL zijn beide toestellen gelijk, voor Vulkan overschrijft de Honor 8x de Xiaomi. Wat betekent dat? Dit betekent dat er voor applicaties of games die OpenGL gebruiken, er geen verschil zal zijn tussen de twee telefoons. Aan de andere kant, alles wat gebruik maakt van Vulcan, is Honor veruit de beste kandidaat.


 

64Gb of 128Gb?Met mijn Xiaomi, had ik de keuze tussen 32 en 64Gb, Honor is veel genereuzer met 64Gb op de basis model. Met 64Gb moet je voldoende ruimte hebben om je foto's op te slaan. Je moet echter wel een back-up in de cloud overwegen om te voorkomen dat je te veel foto's alleen op uw telefoon bewaart.


 

Fotokwaliteit
Studiotest


Voor mijn eerste test was het weer niet erg mooi buiten, ik ben dus met een labtest begonnen. Ik heb dezelfde setup gebruikt om de Honor 8X met de Xiaomi Redmi Note 5, de oude Nokia Lumia 930 en mijn DSLR te vergelijken. Ik kon niet alle foto's met mijn Canon maken omdat ik me verder van de studio moet positioneren, het voordeel van de smartphone is dat ik me een paar centimeter van het onderwerp kan plaatsen, wat onmogelijk is met een spiegelreflexcamera. De studio is verlicht met een sterk uniform wit licht en is onder precies dezelfde omstandigheden gebruikt. Ik heb de foto niet geretoucheerd, maar ik heb alle foto's op dezelfde breedte gebracht, ik heb mijn watermerk en de naam van de telefoon toegevoegd.
 

Belangrijke opmerking: studiofoto's zijn puur technische tests, ze reflecteren de werkelijkheid onder natuurlijk licht niet.
 

Plan nummer 1: foto genomen met de focus op de helm van Darth Vador
 


Honor 8x


test photo honor 8X plan 1

EXIF:

50 ISO,1/250,3.96mm,f1.8

Eerste waarneming, gebrek aan licht. Ik had precies hetzelfde toen ik de Xiaomi voor het eerst testte. Op het scherm van de telefoon ziet het beeld er helder uit en als je dan overschakelt naar een PC-scherm, zie je het tekort aan licht. De focus op Darth Vador werkt, je ziet de onscherpte op de achtergrond. De kleuren zijn goed verzadigd, ook al is het geheel te donker. In termen van lawaai, niets om over te klagen, het is onberispelijk, bij ISO 50 zou het jammer zijn geweest. Laten we nu verder gaan naar Xiaomi.
 


Xiaomi Redmi Note 5


test photo xiaomi redmi note 5 plan 1

EXIF:

100 ISO,1/236,3.94mm,f1.9

Zoals ik ten tijde van de Xiaomi test al had gemerkt, merk ik hetzelfde gebrek aan lichtgevendheid. Misschien denk je dat het probleem van de studio komt, maar je zal later zien dat dit niet het geval is. Het lichttekort is iets minder belangrijk op de Xiaomi, maar blijft onvoldoende. De kleuren en vooral het blauw zijn meer verzadigd dan op de Honor. De focus is echter minder duidelijk en het is vooral de auto die een goede duik heeft toen ik me op de helm richtte. De EXIF's liggen dicht bij die van de Honor, Xiaomi gebruikt meer exotische waarden maar het eindresultaat is hetzelfde. Laten we nu verder gaan naar de oudste smartphone van deze test met de Nokia Lumia 930.
 


Nokia Lumia 930


test foto nokia lumia 930 plan 1

EXIF:

64 ISO,1/160,4.46mm,f2.4

De Nokia Lumia is een "oud" toestel, het is meer dan 4 jaar oud en 4 jaar oud in de wereld van smartphones is het een eeuwigheid. Waarom heb ik deze telefoon meegenomen? In die tijd was het een van de beste smartphones op het gebied van fotografie en ik wilde het vergelijken met de Xiaomi en Honor van 2018. Deze camera heeft een camera in het midden van het achterpaneel, het verandert de starthoek volledig en het is uiteindelijk een goed ding. Eerste observatie, met de Nokia geen licht probleem! Het verschil is absoluut enorm. Wat betreft de scherpstelling doet de Nokia ook heel goed werk, je kunt het kleine stofje op de helm van Darth Vador beter zien. In termen van kleuren aan de andere kant, ze zijn minder verzadigd dan Chinese smartphones die lijken te de kleur een beetje te forceren, maar dit alles zal later worden beoordeeld door de Canon. Nu moet ik nog de smartphones met hun meester vergelijken....een digitale spiegelreflexcamera!
 

Canon EOS 7D Mark II (met een 24-70mm L)Om deze eerste serie af te sluiten, zal de Nokia weer in dienst zijn om te zien wat hij nog in zijn maag heeft.

test photo 1 nokia lumia 930

De beeldverhouding geproduceerd door de Nokia is heel anders, het leent zich veel beter voor landschappen dan meer recente telefoons. De Nokia doet het erg goed tegen de Honor en Xiaomi.
 

Wat is het beste apparaat van deze eerste serie? Het is moeilijk te zeggen omdat er geen grote gebreken zijn, elk toestel heeft een andere stijl en de keuze blijft zeer subjectief. Persoonlijk denk ik dat de oude Nokia beter is.
 

Foto 2: dezelfde plaats maar dan in de volle zon

photo test 2 honor 8x
test photo 2 honor 8x ai
test photo 2 honor 8x hdr
test photo 2 xiaomi redmi note 5
test photo 2 nokia lumia 930

Voor deze tweede serie foto's zien we dat de camera's allemaal in de problemen komen door de overdaad aan licht. Ik heb de normale modus, AI en HDR op de Honor getest en we zien duidelijk verschillen, de AI lijkt het in dit geval beter te doen maar de kleuren zijn weer te geforceerd. Het beeld met basis instelling is volledig gemist, het is veel te donker. De Nokia heeft te warme kleuren, het is hier de Xiaomi die het beste lijkt te doen zonder gebruik te maken van HDR of een andere hersteltechniek.


Foto bij weinig licht


Dit weekend ben ik naar het Pairi Daiza park bij mij thuis geweest en heb ik van de avondshows gebruik gemaakt om de Honor 8x en de Xiaomi tegelijkertijd te testen. Ik heb hieronder een serie foto's toegevoegd, waarbij ik telkens vermeldde welk apparaat het was. Op de Xiaomi heb ik de verzadiging en de scherpstelling een stuk hoger gezet dan de fabrieksinstelling omdat ik vond dat het overdag goede resultaten gaf. Ik zal later video's posten die onder dezelfde voorwaarden zijn gemaakt.
galerij ids="3746,3747,3748,3748,3748,3749,3750,3751,3752,3753,3754,3755"].
Er is een verschil tussen de twee apparaten en ik denk dat de Xiaomi het beter doet. De Honor lijkt niet de juiste beslissing te nemen over de shutter snelheid, want ook op voorwaarde dat de belichtingstijd van de Honor langer is dan die van de Xiaomi met als gevolg dat de foto's wazig zijn bij beweging. Sommige foto's in deze test zijn wazig, maar het is niet altijd de fout van de camera. Het was erg koud en ik was aan het schudden, het helpt zeker niet om smartphones vast te houden zonder te bewegen.
 

De met de Honor gemaakte foto's bij weinig licht nemen een gele kleurstelling als er nog licht is zoals op de buitenfoto's waar we een groot verschil zien met de Xiaomi. Binnen (concert scene) de Honor heeft te veel saturatie in de paars kleuren, we zien ook dit fenomeen met de toren van de abdij die normaal gesproken blauw moet zijn, een deel van de foto is paars geworden. We zien ruis verschijnen vanaf ISO 1000 op de Honor, de Xiaomi biedt een smoothing die dit probleem vermijdt, maar het resulteert in een verlies van detail. Kijk naar de foto's van het concert, je zult zien dat de details van de gezichten bijna afwezig zijn op de Xiaomi.
 

Zelfs als de Xiaomi niet perfect is, vind ik dat hij beter is in nachtfotografie dan de Honor.


 


SchermkwaliteitIk begon het scherm te testen door het scherm van Honor te vergelijken met dat van Xiaomi. Qua resolutie en pixelfijnheid zijn de twee apparaten gelijk en doen ze allebei goed werk. De Honor gaf me de indruk dat ik een blauwer beeld presenteerde dan de Xiaomi en dit wordt bevestigd wanneer ik een identieke foto op beide camera's vergelijk. Waar de Xiaomi wit en grijs toont, is er een kleine blauwachtige tint op de Honor. Dit kleine defect kan worden gecorrigeerd door de kleurbalans in de instellingen te veranderen, er is een "warme" modus voor kleuren die de aanwezigheid van blauw vermindert. Aan de Xiaomi-kant is het tegenovergestelde het geval, het zijn de rode kleuren die het beeld enigszins domineren met de basisinstellingen. Er is dus geen perfect scherm, maar voor deze prijs zou het eerlijk gezegd oneerlijk zijn om moeilijker te zijn, beide schermen zijn goed en je moet in veel hogere prijsklassen kijken om beter te worden (ex: amoled screen).
 

Ik heb een test gedaan met een kleurverloop van de primaire kleuren (rood, groen en blauw) om het scherm om te schakelen van pure kleur naar zwart. Ook hier worden de eerste bevindingen geverifieerd. De Xiaomi verliest kleuren in het rood, de Honor verliest kleuren in het blauw en een beetje in het groen. Niets heel dramatisch en in het dagelijks gebruik zie je niet echt het verschil. 


CamerasnelheidNog niet getest.


 GPSNog niet getest.


 


Android / EMUIDe Honor 8X heeft een Android overlayer genaamd EMUI. Ik heb geen zuivere Android-telefoon om te vergelijken, ik kan alleen EMUI vergelijken met MIUI van Xiaomi. Qua functionaliteit zijn er geen grote verschillen tussen de twee systemen, beide draaien op Android 8. Het verschil zit vooral in het ontwerp van de interface en de verschillende menu's. Als je de rest van deze test leest zal je merken dat het moeilijk is om een winnaar te kiezen tussen de Xiaomi en de Honor, de toestellen bieden min of meer dezelfde prestaties. Voor de interfaces is de keuze voor mij duidelijk, Xiaomi is veel beter. Waarom? De UI van Xiaomi is gebruiksvriendelijker, de menu's zijn beter georganiseerd, de afwerking van de schermen is ook veel beter.
 

Hier is de vergelijking van de parameters menu


 

Hier is de vergelijking van meldingen


 

Om je weg te vinden in de Honor-interface is het echt niet gemakkelijk, er zijn veel parameters en niet noodzakelijkerwijs goed georganiseerd. Notificaties zijn ook minder goed gedefinieerd en het meest vervelende is dat er maar één geluid is voor alle notificaties (sms, mail, notificaties,....). Waarom is dat een probleem? Ik zou graag een geluid willen hebben wanneer ik een sms ontvang, maar niet wanneer ik een e-mail ontvang omdat ik er te veel ontvang, het is niet mogelijk om de twee te scheiden. Voor elke e-mail die binnenkomt, krijg ik hetzelfde geluid als voor sms'jes. Met de Xiaomi kun je de twee apart configureren.
 

Nog steeds op het notificatieniveau bieden beide apparaten de kleine bubble op de icoontjes, maar de Honor geeft geen nummers weer. Het klinkt misschien dom, maar ik vind het echt jammer. Ik heb ook vaak het belletje dat oplicht in het instellingenmenu en ik zie niet wat er is veranderd toen ik in het menu kwam.


 

UpdatesIk heb nog geen update gehad.


 


3G / 4G ondersteuningDe recente Honors zijn nog steeds beschikbaar in 2 versies, een normale versie (vaak in het Chinees en Engels) en een globale versie met meer talen maar vooral een uitgebreidere ondersteuning van 3G / 4G frequenties. Vergeet niet om dit te controleren alvorens te kopen als je kan eindigen met een mooie telefoon die niet pick-up van uw netwerk.


Welke frequenties moeten worden gekozen?


Voor 3G : B1 (2100), B2 (1900), B5 (850), B8 (900)
Voor 4G : B1 (2100), B20 (800), B3 (1800), B38 (TDD 2600), B4 (1700/2100 AWS 1), B40 (TDD 2300), B5 (850), B7 (2600), B8 (900)

Het is natuurlijk altijd nodig om de specifieke frequenties van je operator te controleren omdat sommige Europese operatoren verschillende frequenties gebruiken, maar deze gevallen zijn zeldzamer. Gelieve er rekening mee te houden dat de hieronder aangegeven frequenties geldig waren op het moment van het schrijven van dit artikel, ze zullen niet worden bijgewerkt, dus ik kan niet garanderen dat ze correct zijn.

Ik heb nog een paar andere Europese landen toegevoegd, zodat je kunt controleren in welke landen je op vakantie gaat, als de lokale operator niet dezelfde frequenties ondersteunt, heb je misschien niet langer een goede dekking


België
(alles OK!)

4G Proximus: 2100Mhz, 1800Mhz, 2600Mhz, 800Mhz
3G Proximus: 2100Mhz, 900Mhz

4G Orange: 2600Mhz, 1800Mhz, 800Mhz
3G Orange: 2100Mhz, 900Mhz

4G Base: 2600Mhz, 1800Mhz, 800Mhz
3G Base: 2100Mhz


Frankrijk
ok behalve Bouygues en Free)

4G Orange: 2600Mhz, 1800Mhz, 800Mhz
3G Orange: 2100Mhz, 900Mhz

4G SFR: 2600Mhz, 2100Mhz, 1800Mhz, 800Mhz
3G SFR: 2100Mhz, 900Mhz

4G Bouygues: 2600Mhz, 2100Mhz, 1800Mhz, 800Mhz, 700Mhz
3G Bouygues: 2100Mhz, 900Mhz
Als je bij Bouygues bent, is de 700Mhz dekking niet compatibel met dit toestel, maar de 700Mhz dekking is niet de meest voorkomende.

4G Free: 2600Mhz, 1800Mhz
3G Free: 2100Mhz, 900Mhz
Dezelfde opmerking als voor Bouygues op frequentie 700Mhz.


Spanje
(alles OK!)
Movistar 4G: 2600, 1800, 800
Movistar 3G: 2100, 900

Orange 4G: 2600, 1800, 800
Orange 3G: 2100, 900

Vodafone 4G: 2600, 1800, 800
Vodafone 3G: 2100, 900

Yoigo

Yoigo 4G: 1800
Yoigo 3G: 2100


Duitsland
(alles OK!)

E-Plus 4G: 2600, 800
E-Plus 3G: 2100

O2

O2 4G: 2600, 1800, 800
O2 3G: 2100

T-Mobile

T-Mobile 4G: 2600, 1800, 800
T-Mobile 3G: 2100

Vodafone

Vodafone 4G: 2600, 1800, 800
Vodafone 3G: 2100


Italië
(niet altijd OK)

De 1500 MHz-frequentie die in Italië door de meeste operatoren wordt gebruikt, wordt niet ondersteund door de Honor 8x
Tre 4G: 2600, 1800, 1500, 800
Tre 3G: 2100, 900

Telecom Italia 4G: 2600, 1800, 1500, 800
Telecom Italia 3G: 2100, 900

Vodafone 4G: 2600, 1800, 1500, 800
Vodafone 3G: 2100, 900

Wind 4G: 2600, 800
Wind 3G: 2100, 900


Zwitserland
(alles OK!)

Salt Mobile 4G: 2600, 1800, 800
Salt Mobile 3G: 2100, 900

Sunrise 4G: 2600, 1800, 800
Sunrise 3G: 2100, 900

Swisscom 4G: 2600, 1800, 800
Swisscom 3G: 2100, 900


Nederland
(alles OK!)

KPN 4G: 2600, 1800, 800
KPN 3G: 2100

Tele2 4G: 2600, 800

T-Mobile 4G: 2600, 2100, 1800, 900
T-Mobile 3G: 2100, 900

Vodafone 4G: 2600, 1800, 800
Vodafone 3G: 2100, 900


Engeland
(bijna OK!)

Buiten Virgin Mobile is de Honor compatibel met alle netwerken.

Three 4G: 1800, 800
Three 3G: 2100

EE 4G: 2600, 1800, 800
EE 3G: 2100

O2 4G: 1800, 800
O2 3G: 2100, 900

Virgin Mobile 4G: 2600, 1800 B9, 800
Virgin Mobile 3G: 2100

Vodafone 4G: 2600, 2100, 1!00, 800
Vodafone 3G: 2100, 900


 

ConclusieDe Honor 8X test is nog steeds aan de gang, het is nog te vroeg om conclusies te trekken, maar op dit moment ben ik vrij tevreden met het toestel. De camera is snel, het heeft een goed scherm, de batterij lijkt de afstand vast te houden en de camera geeft goede resultaten. Stel je vragen hieronder en ik zal proberen ze zo snel mogelijk te beantwoorden.
 


Sterkte punten

[+] CPU, GPU en geheugenprestaties

[+] Hoogwaardige afwerking

[+] Houdt zeer goed in de hand, glijdt niet uit

[+] Goed scherm

[+] Goede batterij


Zwakke punten

[-] Luidsprekergeluid
[-] Interface niet altijd duidelijk
[-] AI voor foto's onvoorspelbaar

 


Opmerkingen

Discussieer mee / Stel je vragen

Je reactie wordt na validatie gepubliceerd. Ik reageer in mijn vrije tijd op meer dan 1500 reacties per jaar, dus ik kan niet altijd even snel reageren. Je e-mailadres is niet publiekelijk zichtbaar en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

Ontvang een e-mail wanneer er een reactie is gepubliceerd