Op deze pagina:
Prijs Huawei Y6 2019
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Hardware
Fotokwaliteit
Videokwaliteit
Audiokwaliteit
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Vragen

Beste nieuwprijs:
97.1441 EUR
Zie het aanbod | Amazon.co.uk

21 andere prijzen verkrijgbaar in andere winkels.



Huawei Y6 2019 gedetailleerde test / review, neutrale beoordeling

Huawei Y6 2019 test, beoordeling en prijs

Categorie: Tests en beoordelingen

Huawei heeft zich de afgelopen maanden bekend gemaakt door zijn vele tegenslagen bij de Amerikaanse rechtbanken, het bedrijf doet het desondanks erg goed en zijn telefoons hebben nog nooit zo veel verkocht. Van hun assortiment camera's kent u waarschijnlijk het midden of hoge segment dat aan de top van het assortiment voor fotokwaliteit staat, maar hoe zit het met het instapniveau? Niet iedereen kan zich een telefoon van 500 euro veroorloven, wat kunnen we verwachten van een telefoon van 100 euro?



Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.

Waarin verschillen mijn tests van andere op het web?

- Ik koop de toestellen meestal met mijn eigen geld, de prijs is dus net even belangrijk als voor je!
- Ik bewaar de toestellen minstens enkele weken (soms meer) om te zien wat ze waard zijn in reële omstandigheden.
- Ik beantwoord (indien mogelijk) je vragen om je te helpen beslissen voordat je de toestellen koopt.
- niemand betaalt me om deze reviews te doen, ik ben dus volledig neutraal en onafhankelijk.
- Mijn pagina's zijn niet gevuld met advertenties.


Poco F2 review - test - beoordeling
Umidigi F2 test / review / prijs
Motorola G8 Power test / review en prijs
Realme 6 test, review en prijs
Xiaomi Redmi Note 9S test / review / prijs
Honor 9x test / review
Xiaomi Mi 9T Pro test / review en prijs
Xiaomi Redmi Note 8 test, review en prijs
Xiaomi Redmi Note 8 Pro test / review en prijs
Samsung Galaxy A70 test / review / beoordeling

Prijs Huawei Y6 2019

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Huawei Y6 2019 van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.
Huawei Y6 2019 32 GB 6.09 inch FullView Dewdrop Display Smartphone with 13 MP Camera, Android 9.0 Si...
2020-09-24 17:45
89 GBP
Huawei Y6 2019 32 GB 6.09 inch FullView Dewdrop Display Smartphone with 13 MP Camera, Android 9.0 Si...
2020-09-26 09:41
90 GBP
!!! Huawei Y6 2019 32 GB, schwarz, Dual-SIM !!!...
2020-09-25 20:17
99 EUR
Huawei Y6 2019 - Smartphone de 6.09" (RAM de 2GB, Memoria de 32GB, 3020 mAh, Cámara de 13 MP), EMUI...
2020-09-26 09:24
100 EUR
Huawei Y6 2019 32 GB 6.09 Inch FullView Dewdrop Display Smartphone with 13 MP Camera, Android 9.0 Si...
2020-09-26 09:41
99 GBP
Huawei Y6 2019 32 GB 6.09 Inch FullView Dewdrop Display Smartphone with 13 MP Camera, Android 9.0 Si...
2020-09-26 09:41
100 GBP



helpBovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

16/09/19: aankoop van de Huawei Y6 2019 van Amazone-Frankrijk
17/09/19: audiokwaliteitstest, schermkwaliteit
18/09/19: fotokwaliteitstest
19/08/19: test gaming, wifi

Waarom deze telefoon?

Ik heb nog geen instapmodel getest omdat ik me tot nu toe heb gericht op het middensegment tussen de 200 en 300€. Mijn test zal niet tot doel hebben om aan te tonen dat deze telefoon niet zo goed is als een 200€ toestel omdat het niet zinvol is. Ik wil deze telefoon vooral testen op wat hij is, namelijk een instapmodel dat gericht is op een ander publiek. Biedt deze telefoon een goede prijs-kwaliteitverhouding voor een prijs van 100€? Dit is wat we zullen zien in deze test.

Uitpakken

huawei y6 2019 test avis revision review recensione

De Huawei Y6 doos bevat de meeste basiselementen die u bij andere merken vindt. De telefoon is verpakt in plastic folie, een zakje met de naald voor de SIM-lade en twee boekjes, een USB-kabel, een wandlader en een hoofdtelefoon.


Lengte : 156.3
Breedte : 73.5
Dikte : 8
Gewicht : 150
Jack uitgang : Ja
Type USB : MicroUSB
USB norm : 2.0
Infrarood port : Neen

Eerste configuratie

De eerste configuratie van het toestel doet me sterk denken aan de Honor 8x die ik in 2018 getest heb. Allereerst zijn er de klassieke schermen waar het toestel je aanbiedt om je gegevens van je account op te halen, maar je wordt dan meerdere malen geconfronteerd met de Huawei laag die je zal proberen een account aan te maken of aanbevolen applicaties toe te voegen. Elk groot merk doet dit soort dingen, maar Huawei staat er iets meer op dan zijn rivaal Xiaomi. Het apparaat zal u voorstellen om een Huawei-account aan te maken, een cloudaccount aan te maken, applicaties te installeren, .... Door alles te weigeren, merkte ik dat het apparaat nog steeds een hele reeks applicaties van Huawei had geïnstalleerd, ook al had ik niet om iets gevraagd.

De eerste configuratie is niet moeilijk, maar het is waarschijnlijk de langzaamste die ik ooit heb geprobeerd. Sommige stappen nemen enkele minuten in beslag en ik denk dat de eerste configuratie uiteindelijk ongeveer 15 minuten in beslag heeft genomen. Helaas houdt het daar niet op, want de telefoon zal dan alle applicaties downloaden die u op uw vorige telefoon hebt geïnstalleerd en het kan echt uren duren. Ik was rond 21.00 uur met de configuratie begonnen en om 23.00 uur was het toestel nog niet klaar met de installatie van de toepassingen. Ik gebruik een dertigtal toepassingen. Volgens het aanmeldingsscherm werd de installatie van de toepassingen om 3 uur 's nachts voltooid. Tijdens de installatie is de processor van het apparaat zo druk bezig dat het moeilijk is om de telefoon te gebruiken zonder dat er een vertraging wordt opgemerkt. Ik heb precies hetzelfde probleem gehad met andere telefoons, dus wees niet gehaast om het te gebruiken.

Tijdens de configuratiefase heb ik de toegang tot mijn wifi-netwerk geconfigureerd en merkte ik dat de telefoon niet compatibel was met de 5GHz-frequentie, dit zou kunnen verklaren waarom sommige stappen bijzonder traag waren omdat de 2,4GHz-frequentie trager is dan de 5GHz-frequentie, ik zal dit later op deze pagina testen.

Afwerking

huawei y6 2019 test avis revision review recensione
Ik heb niet veel tests van dit toestel gezien voordat ik het kocht, maar de tests die ik vond waren zeer negatief, dus ik verwachtte een telefoon te vinden met een zeer gemiddelde afwerking, maar dit is helemaal niet het geval. De telefoon is gemaakt van plastiek, dat is waar, maar het is het geval met de meeste telefoons in deze prijsklasse. Plastiek reflecteert het licht sterk en geeft het een meer esthetisch uiterlijk.

Over het geheel genomen vind ik de afwerking erg goed voor een toestel van deze prijs, het plastic zinkt een beetje als je er hard op drukt, maar ik heb hetzelfde gevonden op andere telefoons veel duurder. De keuze van het materiaal zal ertoe leiden dat u veel vingerafdrukken achterlaat en het minste stof zichtbaar zal zijn, maar dit is ook vaak het geval op andere telefoons.
huawei y6 2019 test avis revision review recensione
Je vindt er een luidspreker van redelijk formaat en een aansluiting voor de hoofdtelefoon. Er is ook een klein gaatje dat me doet denken aan dat in de SIM-lade, maar ik weet niet wat het nut ervan is.

huawei y6 2019 test avis revision review recensione
Onder het toestel vind je een USB-poort en twee geluidsschermen, maar er wordt er slechts één gebruikt.

Links van de telefoon vind je de SIM-lade en rechts de volumeknoppen en de ontstekingsknop. De positie van de knoppen is goed vergelijkbaar met de meeste andere toestellen die ik heb getest. De knoppen zijn gemaakt van plastiek maar het geheel is goed geïntegreerd, ik heb geen problemen ondervonden bij het gebruik.

huawei y6 2019 test avis revision review recensione
De achterkant van de Huawei Y6 2019 is zeer eenvoudig, het is bedekt met een uniforme lichtreflecterende kunststof, linksboven vind je een eenlens camera en hieronder het merk Huawei.
Het scherm beslaat 79% van de totale oppervlakte, het is niet de beste telefoon in termen van schermbezetting, maar het is ook niet de slechtste. Aan de bovenkant, vind je een inkeping voor de frontcamera, deze inkeping is vrij vergelijkbaar met wat je bij andere fabrikanten vindt, ik heb de Y6 2019 naast een Xiaomi Mi A3 geplaatst, de camera's zijn zeer gelijkaardig in hun formaat.

huawei y6 2019 test avis revision review recensione

Huawei heeft zijn stempel gedrukt op de onderrand, deze onderrand is iets dikker dan wat ik tot nu toe heb gezien, maar het is voor mij nooit een probleem geweest. Huawei had het goede idee om een plastic folie te installeren om het scherm te beschermen, zodat je er niet zelf een hoeft te installeren en boos wordt om de luchtbellen die onder de plastic folie zijn uitgegleden, weg te jagen.

De Huawei Y6 2019 speelt niet de kaart van innovatie of creativiteit, maar dat is niet wat ik verwacht van een instapmodel telefoon, dus je moet dat nooit uit het oog verliezen. De afwerkingen zijn allemaal volledig correct. Het toestel is vrij klein en licht van gewicht in vergelijking met de andere telefoons die ik heb getest, dus je zult niet het gevoel hebben dat je rondloopt met een steen in je zak.

Specificaties


De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon.

CPU / GPU Prestatie

CPU : MediaTek Helio A22
GPU : IMG PowerVR GE-class GPU
Geheugen (RAM) : 2 Gb
Opslagcapaciteit : 32 Gb

Benchmark Antutu/3DMark

Ik krijg een score van 64018 punten op Antutu, het is de laagste score die ik met Antutu heb gekregen, maar terwijl ik hierboven schrijf, is het de eerste instapmodel telefoon die ik heb getest. Vooral op GPU-niveau is de score bijzonder laag, dus grote spellen of grafische toepassingen moeten worden uitgesloten.

Ik krijg een score van 258 punten (OpenGL) en 269 punten (Vulkan) met 3D-markering. Het is erg laag, maar het was perfect voorspelbaar voor dit soort telefoons.

Antutu score : 64018
Antutu CPU : 29466
Antutu GPU : 8621
Antutu UX : 19157
Antutu Mem : 6774
3D Mark Open GL : 258
3D Mark Vulkan : 269

Top 10 - prestatieclassificatie op basis van Antutu
1. Poco F2 Pro - 569559
2. Samsung Galaxy S20 - 503905
3. Xiaomi Mi 9t Pro - 430403
4. Xiaomi Mi Mix 3 5g - 385000
5. Oppo Reno 5g - 375000
6. Meizu 16s - 374190
7. Xiaomi Mi 9 - 372006
8. Sony Xperia 1 - 372000
9. Lg G8s Thinq - 371000
10. Lg V50 Thinq 5g - 370000

Aantal smartphones in de ranglijst:100
Positie van deze smartphone in de ranglijst:91/100

Opmerking: deze ranglijst bevat alleen de telefoons die ik heb getest en enkele andere die ik ter referentie heb toegevoegd.

Gaming
Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.


Met de resultaten van de Antutu-benchmark verwachtte ik niets bijzonders voor de PUBG-test en was ik verbaasd om te zien dat het spel speelbaar is. Het grafische niveau is op zijn laagst en de snelle bewegingen een beetje ruk, maar het is mogelijk om met PUBG te spelen. Lichtere spelletjes zullen daarom geen probleem zijn. Ik denk dat de schermresolutie het mogelijk maakt om dit soort spellen te spelen, omdat de GPU minder inspannend moet zijn dan een scherm in hoge resolutie. Dit soort verrassingen had ik al gehad met de Xiaomi Mi A3.

Netwerkprestatie

De Huawei Y6 2019 biedt geen ondersteuning voor een groot aantal frequenties in vergelijking met de andere toestellen die ik heb getest, maar het bestrijkt de meeste van de frequenties die in Europa worden gebruikt, je zal het verschil met andere telefoons niet zien. Voor Frankrijk ontbreekt de door Free gebruikte frequentie B28.

3G frequenties : B1, B3, B7, B8, B20
4G frequencies : B1, B8
Bluetooth : Bluetooth 4.2 LE
SAR / Hoofd : 0.290
SAR / lichaam : 1.050
Volte : Ja
NFC : Neen
Aantal metingen : 1199
Gemiddelde signaal : -95.95
Download snelheid : 145
Upload snelheid : 61
Kies je land om te controleren of je telefoon compatibel is:


Met de onderstaande frequenties kun je zien of deze telefoon compatibel is met je provider of dat je deze kunt gebruiken waar je op vakantie gaat.


Signaal 4G
De capaciteit om het netwerk correct op te pikken is een essentieel element voor een telefoon, maar het wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te pikken te meten, voer ik een groot aantal metingen uit op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. Deze metingen worden dus onder reële omstandigheden uitgevoerd en niet in een laboratorium, ze zijn niet wetenschappelijk maar geven een goede indicatie van de prestaties.

Gevoeligheidsclassificatie van netwerksignaal
Telefoon getest:Gemiddeld signaal (dBm)Aantal metingen:
Xiaomi Mi 9t Pro-881600
Xiaomi Redmi Note 5-91.305600
Xiaomi Mi 9 Lite-93788
Samsung Galaxy A70-94.5111975
Realme 6-95.142301
Xiaomi Redmi Note 8 Pro-95.9221599
Xiaomi Mi A3-95.951000
Huawei Y6 2019-95.951199
Redmi 9a-96.481000
Meizu Note 9-96.68937
Motorola G8 Power-96.881032
Xiaomi Redmi Note 7-97.011430
Redmi 9c-97.041000
Umidigi S3 Pro-97.131200
Xiaomi Redmi Note 8-97.34879
Samsung Galaxy A21s-97.781000
Umidigi F1-97.82298
Ulefone Armor 7e-98.71000
Xiaomi Mi Note 10 Lite-991000
Honor 9x-99.14899
Xiaomi Redmi Note 9s-99.41860
Poco F2 Pro-99.81247
Xiaomi Redmi Note 9-100.791785
Xiaomi Mi 10 Lite 5g-100.881198
Umidigi F2-101.47712

huawei y6 2019 network 4G performance

De Huawei Y6 is in het hoogste gemiddelde om het netwerk te vangen, het doet evenals de Xiaomi Mi A3, die twee keer de prijs kost. Wat we verwachten van een basistelefoon is dat je er in goede omstandigheden mee kunt bellen, dit is het geval bij deze Huawei Y6 omdat hij het netwerk goed oppakt. Helaas is het geluid iets minder goed, maar het is een probleem met de luidspreker.


Download/Upload snelheid
Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.
Top 10 - snelheidsrangschikking tijdens downloaden
1. Samsung Galaxy S20 D:351Mbps U: 20Mbps
2. Poco X3 D:232Mbps U: 55Mbps
3. Xiaomi Mi 10 Lite 5g D:223Mbps U: 52Mbps
4. Poco F2 Pro D:207Mbps U: 53Mbps
5. Xiaomi Mi Note 10 Lite D:153Mbps U: 68Mbps
6. Xiaomi Mi A3 D:150Mbps U: 60Mbps
7. Xiaomi Redmi Note 9s D:150Mbps U: 60Mbps
8. Xiaomi Mi 8 Lite D:149Mbps U: 60Mbps
9. Samsung Galaxy A21s D:147Mbps U: 51Mbps
10. Huawei Y6 2019 D:145Mbps U: 61Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:27
Positie van deze smartphone in de ranglijst:10/27

Let op: de theoretische maximale snelheid van een telefoon wordt vaak beperkt door de configuratie van het mobiele netwerk en de congestie van het netwerk op het moment van de meting. Dus misschien kun je een hogere snelheid halen op een ander netwerk

De Huawei Y6 is een instapmodel dat het zeer goed doet in het instapsegment, het biedt een hogere downloadprestatie dan andere telefoons die ik heb getest. Met 70 Mbps in download en 50 Mbps in download, zal Huawei u in staat stellen om zonder problemen gebruik te maken van 4G streaming diensten.



Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.
Wifi frequenties : 802.11b, 802.11g, 802.11n
Download snelheid : 125
Signaal / dicht : -40
Signaal / afstand : -71
Wifi-signaal
De signaalsterkte die door de Y6 2019 wordt opgepikt is goed. De meting in de buurt van de router is zelfs een van de beste. De meting op afstand is zeer vergelijkbaar met wat ik heb gemeten met andere telefoons.


Top 10 - rangschikking van wifi-gevoeligheid
1. Poco F2 Pro -11dBm
2. Samsung Galaxy A21s -13dBm
3. Poco X3 -17dBm
4. Xiaomi Redmi Note 9s -18dBm
5. Xiaomi Redmi Note 8 Pro -19dBm
6. Xiaomi Mi Note 10 Lite -19dBm
7. Xiaomi Mi 10 Lite 5g -19dBm
8. Xiaomi Redmi Note 8 -19dBm
9. Xiaomi Redmi Note 9 -19dBm
10. Redmi 9a -19dBm

Aantal smartphones in de ranglijst:29
Positie van deze smartphone in de ranglijst:26/29


Download/Upload snelheid
Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.De Huawei Y6 2019 ondersteunt alleen de 2.4Ghz frequentie, dus hij is beperkt in snelheid in vergelijking met een apparaat dat de 5Ghz ondersteunt, maar ondanks deze beperking, benut de Y6 2019 perfect de frequentie omdat hij zonder enig probleem de maximale snelheid voor deze frequentie bereikt.

Top 10 - Ranglijst van wifi-downloadsnelheden
1. Samsung Galaxy S20 351Mbps
2. Poco F2 Pro 341Mbps
3. Xiaomi Redmi Note 8 Pro 319Mbps
4. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 300Mbps
5. Xiaomi Mi 8 Lite 260Mbps
6. Poco X3 251Mbps
7. Xiaomi Redmi Note 7 250Mbps
8. Umidigi F1 220Mbps
9. Xiaomi Redmi Note 8 211Mbps
10. Xiaomi Redmi Note 9 207Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:30
Positie van deze smartphone in de ranglijst:23/30

Opmerking: ik heb een 400 Mbps-lijn en een modem die hogere snelheden kan leveren, maar ik weet nooit zeker hoeveel bandbreedte er beschikbaar is als ik een test doe.

GPS-prestaties


Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en maak ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert de GPS het signaal om aan de weg te blijven hangen niet kunstmatig, het heeft geen markeringen, zodat je de werkelijke positie kunt zien. Ik gebruik dan een applicatie om de nauwkeurigheid van het signaal te meten.

De GPS-positie van de Huawei is correct, je kunt zien dat de gemeten positie vrij dicht bij het spoor ligt en er soms ongeveer 1 meter van afwijkt. Het signaal verdwijnt soms als de beweging niet snel gaat en ik onder een brug door ga, maar ik heb hetzelfde gezien op andere telefoons. De Huawei biedt daarom een correcte positionering met enkele fouten bij lage snelheid.

Ik moet er echter aan toevoegen dat de zwakte van de processor problemen kan veroorzaken als je snel moet reageren. Als u een rotonde betreedt en u de GPS gebruikt om u te begeleiden, kan het zijn dat de telefoon iets achterloopt op het schema. Het is niet systematisch, maar het kan wel gebeuren.


Top 10 - GPS-nauwkeurigheidsclassificatie
1. Xiaomi Redmi Note 9 1m
2. Redmi 9a 2m
3. Samsung Galaxy A21s 4m

Aantal smartphones in de ranglijst:4
Positie van deze smartphone in de ranglijst:0/4

Opmerking: een nauwkeurigheid van 3 meter of minder kan eenvoudig worden gecorrigeerd door een goede GPS-applicatie. De telefoonprestaties spelen ook een rol bij de snelheid waarmee je scherm wordt bijgewerkt, dus de nauwkeurigheid kan in het gedrang komen door een te trage weergave.

Batterijduur

Capaciteit : 3020
Met een kleine 3020 mAh batterij kan je geen lange levensduur van de batterij verwachten, maar toch doet de Huawei Y6 het heel goed. Deze telefoon is niet ontworpen voor intensief gebruik, dus kan hij bij normaal gebruik meerdere dagen meegaan. Ik heb geen gebruik dat als normaal wordt beschouwd wanneer ik een test doe en uiteindelijk heb ik een maximale levensduur van twee dagen met de batterij. Als ik een uur lang audiostreaming speel, neemt de batterij met ongeveer 20% af.

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.

Hardware

Selfie / resolutie : 8
Resolutie : 13
Video resolutie : 1080p
Huawei communiceert niets over het type sensor dat in de Huawei Y6 wordt gebruikt, dus het is waarschijnlijk geen Sony of Samsung sensor. Ik heb ook geen vergelijkingspunt met een andere telefoon.

Standaard app
De standaardtoepassing is vereenvoudigd tot het maximum, het biedt een fotomodus, een videomodus, een "beautify"-modus, een panoramamodus, een HDR-modus en een PRO-modus. De mogelijkheden van de toepassing zijn beperkt tot de basisinstellingen, alleen in de PRO-modus biedt de toepassing geavanceerde instellingen.


Fotokwaliteit

Foto test / studio
huawei y6 2019 test avis revision review recensione camera

De Huawei Y6 is uitgerust met een unieke 3.62mm sensor, deze bevindt zich tussen de zoom en de groothoek. De focus lag op de voorkant van de politieauto, het scherptegebied is vergelijkbaar met dat van andere telefoons, de Huawei gaat open op f/1.8, de scherptediepte is laag maar de sensor vangt meer licht op. De scherpte is goed, de grille met het Ford logo is perfect leesbaar. De kleuren zijn niet helemaal juist, maar het is niet rampzalig. Het blauw van de politieauto is erg licht en het wit is iets te vergeeld. Ik dacht dat ik met deze telefoon slechtere resultaten zou krijgen, maar ik moet toegeven dat het lijkt op andere telefoons die een beetje duurder zijn.



Foto test / zon
huawei y6 2019 test avis revision review recensione camera

Voor deze test heb ik foto's gemaakt terwijl de zon een prachtig licht bood in de late namiddag, de omstandigheden waren ideaal om goede foto's te maken. Ik heb wat foto's gemaakt in de velden met gele en paarse bloemen, en ook wat foto's van de zonnebloemen in de buurt.

De foto's die door de Huawei zijn genomen zijn vrij saai, ze lijken gesluierd, sommige kleuren zoals geel vallen goed op, maar de meeste andere kleuren zijn te donker. Scherpte is goed voor onderwerpen dicht bij de lens, maar hoe verder weg je komt, hoe moeilijker het is om de details te onderscheiden. Ik verwachtte geen geweldige prestatie op fotoniveau, dus ik ben niet verbaasd over het resultaat. Als je niet veeleisend bent op het gebied van fotografie, zal dit resultaat waarschijnlijk voldoende zijn voor je. Als je foto's van goede kwaliteit wilt, moet je iets meer betalen.



Foto test / bewolkt
huawei y6 2019 test avis revision review recensione clouds 1


Foto's genomen op bewolkte dagen hebben enkele perfect voorspelbare defecten voor dit type telefoon. Wanneer de focus op het schaduwgebied ligt, wordt de lucht volledig wit en een focus op de lucht dompelt de rest van de foto onder in de duisternis. De kleuren zijn ook niet correct, de kleurtemperatuur is iets te hoog en dit heeft het effect dat de foto's vergeeld worden zoals bij foto's in de volle zon. De scherpte van de foto is echter vrij goed.




Test foto / nacht
De Huawei Y6 2019 is duidelijk geen telefoon die ontworpen is voor fotografie en nog minder voor nachtfotografie, hij zal snel stijgen in ISO en digitale ruis is goed zichtbaar vanaf 800 ISO.


Videokwaliteit

Stabilisatie


De Huawei Y6 2019 lijkt niet te hebben optische stabilisatie, de video is vrij zichtbaar ondanks het gebrek aan stabilisatie, maar het is duidelijk dat het zal niet een goede kandidaat om actie video's te maken. Dit is niet wat je van een telefoon van dit type verwacht.

Video normale conditiesZoals je kunt zien in de vorige video, produceert de Huawei video's met dezelfde defecten als de fotosensor voor kleuren. Als je de takken in contact met de lucht observeert, zie je ook chromatische aberratie. De telefoon verandert de scherpstelling en sluitertijd niet snel genoeg, zodat je sprongen in helderheid ziet. Ik heb deze video geëxporteerd naar YouTube en ik merkte dat de Huawei video's produceerde in 3GP, ik had dit formaat al lang niet meer gezien. De gebruikte codec is ook niet op h264 of h265 niveau.

Video low light
Wanneer de helderheid afneemt, zijn de defecten van de video nog beter zichtbaar. Op deze video zien we dat de camera niet snel genoeg is om scherp te stellen, het gaat van onscherp naar zichtbaar scherpstellen. Voor de helderheid is het hetzelfde, we kunnen duidelijk de veranderingen in de opening van de sluiter zien.



Audiokwaliteit

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.
Frequency Respons : +0.25 / -0.2
Noise Level : -95.8
Dynamic Range : 93.9
THD : 4.553
Intermodulation : 2.139
Stereo crosstalk : -91.2
Als ik mijn metingen doe, weet ik het resultaat pas op het einde, ik kan alleen maar vertrouwen op een grafiek die het signaal dat uit de telefoon komt weergeeft. Wat me opviel aan de Huawei Y6 was de amplitude van de curve, wat me erg belangrijk leek. Toen de test klaar was, was ik niet verbaasd om te zien dat de Huawei de telefoon is met een zeer krachtig geluid, het overtreft ruimschoots de Xiaomi Mi 8 Lite en zelfs de Samsung Galaxy S10+ maar dit is ten koste van de geluidskwaliteit. De bas is zeer krachtig, maar de kwaliteit van de hoge tonen is laag en het geluid is zeer vervormd. U moet het volume een of twee inkepingen lager zetten om terug te keren naar een aanvaardbare vervorming en bij dit volume is de stroom nog steeds aanwezig.
Frequency Response
Deze test is bedoeld om te testen of het toestel in staat is alle frequenties correct te reproduceren. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om op alle frequenties een goed geluid te zien, is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen. huawei y6 2019 frequency respons

Tot 500 Hz wijkt de Huawei enigszins af van de referentie, zoals de Redmi Note 7, en voegt zich dan bij de Redmi Note 7-curve en de referentiecurve tot 10 kHz, waar hij begint te haperen in de hoge frequenties. Het verschil lijkt niet significant op de grafiek, maar het is waarneembaar bij het luisteren en deze maatregel is in lijn met mijn subjectieve observatie, de hoge tonen zijn niet zo goed als de andere telefoons die ik heb getest.

Dynamisch bereik
Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus te spelen te testen. Ook hier moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de referentie staan.huawei y6 2019 dynamic range

De Huawei-curve fuseert met de referentie- en andere telefoons, wat betekent dat het volume geen invloed heeft op het vermogen van de telefoon om de meeste frequenties af te spelen.

Geluidsniveau
Deze test heeft tot doel te bepalen of het geteste apparaat in staat is om geluiden zonder veel ruis te reproduceren. Een hoge score duidt op een lage parasietendruk, een lagere score duidt op een hogere aanwezigheid van parasieten.huawei y6 2019 noise level

De Huawei heeft hier een goede score, de interferentie is niet waarneembaar, hij komt zelfs zeer dicht in de buurt van de norm over een breed frequentiebereik.
Concertopname
Het doel van deze test is om de opnamekwaliteit van de telefoon te meten wanneer er veel omgevingsgeluiden zijn. Omdat ik niet elke keer als ik een telefoon test de mogelijkheid heb om naar een concert te gaan, simuleer ik het geluid van een concert in een gesloten omgeving.

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven.
Screen grootte : 6.09
Resolutie : 720x1560
Ratio : 19.5:9
Type : IPS LCD
% oppervlakte : 79
dE wit : 8.9
dE rood : 4.0
dE groen : 0.9
dE blauw : 1.7
dE geel : 3.1
dE cyan : 4.9
dE magenta : 3.9
Helderheid : 476
Colorimetrie
huawei y6 2019 test avis revision review recensione

Voor een instapmodel had ik geen wonderen verwacht op het gebied van colorimetrie en schermkwaliteit. Door mijn Xiaomi Mi A3 naast de Huawei te plaatsen (zie foto hierboven in dit artikel), kon ik al duidelijk zien dat het wit niet wit was. De vergelijking is niet erg nauwkeurig omdat de Xiaomi een Amoled scherm heeft, maar zelfs zonder deze vergelijking, zult u zien dat het wit niet wit is, het is een beetje geelachtig.

De sonde bevestigt wat ik aan het oog zag, het verschil met wit is bijna 9E. Ik verwachtte een slecht resultaat op de andere kleuren maar tot mijn verbazing is dit niet het geval. Ik krijg een gemiddelde DE van 3,9, het is niet slecht! Als je kijkt naar de afmetingen in de tabel hierboven zult u zien dat sommige kleuren zeer nauwkeurig zijn, zoals groen en blauw. Op de afbeelding die met de sonde is gemaakt, kun je zien dat de punten van de driehoeken vrij dicht bij de referentie liggen, het is vooral het wit in het midden dat zichtbaar afwijkt van de norm.

Wat me in deze test het meest stoort, is de afwijking van het wit van de standaard omdat alle menu's op een witte achtergrond staan. Ik heb een oplossing gevonden om het probleem te verzachten. Vanuit de telefooninstellingen is het mogelijk om de kleurtemperatuur aan te passen, de telefoon biedt ook een warmere of koudere temperatuur. Geen van beide voorstellen verbetert de situatie. U kunt de temperatuur echter handmatig aanpassen en als u de groene instelling een beetje omhoog drukt om het wit uit het midden van het scherm te laten komen, kunt u de witte afwijking van het wit verminderen. Ik heb een DE van 5,9 voor wit gekregen, het is veel beter. Uiteraard zal dit soort aanpassingen ervoor zorgen dat andere kleuren afwijken, maar het resultaat is een subjectieve keuze, ik geef de voorkeur aan een verslechtering van sommige kleuren om een beter wit te garanderen.

Op het schermdefinitieniveau, als je echt oplet, zul je zien dat de pixeldichtheid minder is dan wat je zou vinden op apparaten met 150=200€. Ook voor een gemiddelde gebruiker zal dit er niet toe doen, maar aangezien mijn beoordeling gebaseerd is op cijfers, moet ik dat zeggen.

Top 10 - rangschikking van de beste schermen op basis van colorimetrie
1. Xiaomi Mi 10 Lite 5g dE = 0.73
2. Xiaomi Redmi Note 8 dE = 1.2
3. Samsung Galaxy S20 dE = 1.4
4. Xiaomi Mi 9 Lite dE = 1.46
5. Xiaomi Redmi Note 9s dE = 1.47
6. Honor 9x dE = 1.5
7. Poco F2 Pro dE = 1.73
8. Xiaomi Mi Note 10 Lite dE = 1.91
9. Samsung Galaxy S10+ dE = 2.01
10. Xiaomi Mi 9t Pro dE = 2.11

Aantal smartphones in de ranglijst:28
Positie van deze smartphone in de ranglijst:18/28

Let op: het colorimetrische verschil wordt gemeten in dE. Na drie uur zal het menselijk oog een colorimetrisch verschil waarnemen, dus de dE moet het laagst zijn. De tests zijn allemaal uitgevoerd met een colorimetrische sonde.

Helderheid / Contrast
In de automatische modus past de helderheid zich aan het omgevingslicht aan, zoals de meeste telefoons doen, deze aanpassing lijkt mij correct te werken. Voor de sondetest meet ik de maximale helderheid om te zien wat de telefoon kan produceren en ik was verbaasd om te zien dat de Huawei is gestegen tot 476 cd/m, het is beter dan een Redmi Note 7 en dit zou het scherm leesbaar moeten maken in vol zonlicht.
Het contrast op een IPS-scherm is altijd lager dan wat je op een Amoled-scherm kunt zien en dit geldt ook hier. De contrastverhouding is niet sterk genoeg om een duidelijk verschil te maken tussen de kleuren. Het beeld is daardoor minder helder en de zwarten hebben de neiging om grijs te worden.
Lichtabsorptie/Reflectie
Het scherm van de smartphone reflecteert het licht en maakt er soms een echte spiegel van. Dit spiegeleffect maakt het moeilijker om te lezen.

De onderstaande absorptie-index geeft het percentage van het door het scherm geabsorbeerde licht aan. De leesbaarheid van een scherm is beter wanneer de absorptie-index hoog is.

Telefoon getest:% lichtabsorptie
Samsung Galaxy S10+58
Xiaomi Mi 9T Pro52
Honor 9x65
Redmi Note 9s55
Motorola G8 Power60
Realme 654
Umidigi F248
Poco F2 Pro52
Redmi Note 956
Xiaomi Mi Note 10 Lite53
Samsung Galaxy S2047
Samsung Galaxy A21s53
De geteste telefoons hebben een gemiddelde absorptiegraad van54 %

Biometrie

De Huawei Y6 beschikt niet over een geleende sensor, deze is tegenwoordig vrij zeldzaam. Het heeft 2D-gezichtsherkenning en werkt correct, maar als je af en toe een bril draagt, herkent de telefoon je misschien niet als je je gezicht zonder bril hebt geregistreerd.

Gezichtsherkenning en schermopening zijn niet erg snel, waardoor soms de indruk wordt gewekt dat de herkenning niet heeft gewerkt.

Besturingssysteem


Bugs

Nog niet beschikbaar / getest

Accessoires Huawei Y6 2019

Om nog meer te genieten van je ervaring met je smartphone bied ik links naar allerlei accessoires die je misschien handig vindt

Beschermhoes / koffer huawei y6 2019
Screen beschermfolie huawei y6 2019
Geheugenkaart huawei y6 2019
USB-kabel / oplader huawei y6 2019
Koptelefoon huawei y6 2019
Fietsenrek huawei y6 2019

Vergelijk Huawei Y6 2019 met de anderen

Ik heb voor elke test een score van 1 tot 10 toegekend die de sterke en zwakke punten van een product bepaalt. Ik gebruik 0 voor criteria die (nog) niet zijn getest. Een score van 1 tot 3 duidt op slechte prestaties (en ja, dat is ook zo), een score van 4 tot 6 duidt op gemiddelde prestaties, een score van 7 tot 8 duidt op goede prestaties en een score van 9 en 10 duidt op uitzonderlijke prestaties. .
De score wordt berekend op basis van mijn metingen en als er geen metingen zijn, is het een subjectieve mening op basis van mijn ervaring.

De scores zijn niet statisch, ze veranderen in de loop van de tijd omdat de prestaties van nieuwe producten veranderen en hiermee moet rekening worden gehouden.

Huawei Y6 2019
Afwerking kwaliteit6.006.00
Batterijprestaties5.006.00
CPU-prestaties2.005.00
GPU-prestaties2.005.00
Schermkwaliteit5.005.00
foto kwaliteit5.005.00
Video kwaliteit5.005.00
Wi-Fi-prestaties5.005.00
Mobiele downloadsnelheid6.005.00
Gevoeligheid van het mobiele netwerk8.006.00
Frequentiebereik7.006.00
Geluidskwaliteit5.006.00
GPS-prestaties6.006.00
Besturingssysteem7.007.00
Totale score7478
Wereldwijde ranglijst
1. Samsung Galaxy S20 112 / 140
2. Poco F2 Pro 111 / 140
3. Samsung Galaxy S10+ 107 / 140
4. Xiaomi Mi 9t Pro 106 / 140
5. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 101 / 140
6. Xiaomi Mi Note 10 Lite 100.5 / 140
7. Xiaomi Redmi Note 8 Pro 100 / 140
8. Xiaomi Redmi Note 9s 98 / 140
9. Xiaomi Mi 9 Lite 98 / 140
10. Xiaomi Redmi Note 8 97 / 140
11. Xiaomi Redmi Note 7 94 / 140
12. Realme 6 93 / 140
13. Motorola G8 Power 91 / 140
14. Xiaomi Mi A3 89 / 140
15. Honor 9x 88 / 140
16. Xiaomi Redmi Note 9 88 / 140
17. Meizu Note 9 86 / 140
18. Xiaomi Mi 8 Lite 86 / 140
19. Xiaomi Redmi Note 5 85 / 140
20. Umidigi S3 Pro 83 / 140
21. Umidigi F2 82 / 140
22. Samsung Galaxy A21s 82 / 140
23. Poco X3 81.5 / 110
24. Redmi 9c 81 / 140
25. Ulefone Armor 7e 80 / 140
26. Honor 8x 78 / 140
27. Umidigi F1 77 / 140
28. Huawei Y6 2019 74 / 140
29. Redmi 9a 7 / 10

Test / beoordeling conclusie

De Huawei Y6 2019 is een instapmodel, het is de eerste telefoon in zijn soort die ik heb getest en het is daarom niet verwonderlijk dat hij als laatste in het klassement staat. Moet je deze telefoon vermijden? Het hangt af van de prijs. Op het moment van testen, sommige winkels verkochten het voor 150€, het is te duur omdat voor deze prijs, andere telefoons zoals de Redmi Note 7 zijn veel beter. In de prijszone rond de 100€ kan deze telefoon een plaatsje vinden bij sommige gebruikers die geen fortuin willen spenderen aan een telefoon.

We vergeten soms dat het primaire doel van een telefoon is om het netwerk correct op te pikken en te bellen, de Huawei vervult deze missie zeer goed omdat hij het netwerk goed opneemt. Naast deze basisfuncties biedt de Huawei functies die typisch zijn voor een smartphone, maar die in geen enkel gebied schitteren.

Deze telefoon zal daarom geschikt zijn voor een publiek dat niet op zoek is naar de nieuwste technologie, maar toch comfortabel wil kunnen surfen of een paar foto's wil nemen. Deze telefoon kan ook geschikt zijn als eerste smartphone voor een kind of een oudere persoon.


Sterktes
[+] Levensduur van de batterij
[+] Netwerk captatie


Zwaktes
[-] Prestaties/Lage prestaties
[-] Foto kwaliteit


Alternatieven voor dit product

Opmerkingen

Discussieer mee / Stel je vragen

Je reactie wordt na validatie gepubliceerd. Ik reageer in mijn vrije tijd op meer dan 1500 reacties per jaar, dus ik kan niet altijd even snel reageren. Je e-mailadres is niet publiekelijk zichtbaar en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.









Ontvang een e-mail wanneer er een reactie is gepubliceerd