Huawei heeft zich de afgelopen maanden bekend gemaakt door zijn vele tegenslagen bij de Amerikaanse rechtbanken, het bedrijf doet het desondanks erg goed en zijn telefoons hebben nog nooit zo veel verkocht. Van hun assortiment camera's kent u waarschijnlijk het midden of hoge segment dat aan de top van het assortiment voor fotokwaliteit staat, maar hoe zit het met het instapniveau? Niet iedereen kan zich een telefoon van 500 euro veroorloven, wat kunnen we verwachten van een telefoon van 100 euro?

Website van de fabrikant:
Huawei.com

Mijn test, uw vragen

Hoe verschillen mijn testen van andere op het web?
- Ik koop de apparaten meestal met mijn geld, de prijs is net zo belangrijk als het voor jou is!
- Ik bewaar de apparaten minstens een paar weken (soms meer) om te zien wat ze waard zijn in reële omstandigheden.
- Ik beantwoord (indien mogelijk) vragen om je te helpen beslissen voordat je ze koopt
- Mijn blog is beschikbaar in 6 talen: Frans, Nederlands, Engels, Duits, Spaans en Italiaans.
- Ik leef niet van mijn blog, niemand betaalt me om deze tests te doen, ik ben volledig onafhankelijk.
- Mijn pagina's zitten niet vol met advertenties
- Mijn pagina's zitten niet vol met advertenties
.
Andere tests:
Honor 9x test / review
Samsung Galaxy A70 test / review / beoordeling
Xiaomi Mi 9T Pro test / review en prijs
Xiaomi Mi 9 Lite test, beoordeling en prijs - 2 Commentaar(en)
Xiaomi Redmi Note 8 Pro test / review en prijs
Xiaomi Redmi Note 8 test, review en prijs
Huawei Y6 2019 test, beoordeling en prijs
Xiaomi Mi A3 test, review en prijs - 9 Commentaar(en)
Samsung Galaxy S10 + : objectieve test, review en prijs
Meizu Note 9 test review en prijs

Prijs Huawei Y6 2019

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Huawei Y6 2019 van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.


De onderstaande links zijn reclamelinks die mij in staat stellen om het geteste materiaal in volledige neutraliteit te kopen. Als je het werk op deze blog leuk vindt, kun je me ondersteunen door via deze links te kopen. Het kost u absoluut niets, je profiteert altijd van de beste prijzen.
102.5 EUR - (2020-04-07 07:06) Huawei Y6 2019 Midnight Black 6.09" 2gb/32gb Dual - (Amazon.es - ES)
103 EUR - (2020-04-07 06:57) Huawei Y6 2019 Amber Brown 6.09" 2gb/32gb Dual Sim - (Amazon.it - IT)
103.123 EUR - (2020-04-07 02:49) Huawei Y6 2019 MRD-LX3 6.09" Dewdrop Display 32GB - (Amazon.com - USA)
103.45 EUR - (2020-04-07 06:50) Huawei Y6 2019 Smartphone Débloqué 4G (6,09 pouc - (Amazon France - FR)
105 EUR - (2020-04-07 06:57) Huawei Y6 2019 Tim Sapphire Blue 6.09" 2gb/32gb Du - (Amazon.it - IT)
105 EUR - (2020-04-07 06:57) Huawei Y6 2019 Tim Midnight Black 6.09" 2gb/32gb D - (Amazon.it - IT)
105.175 EUR - (2020-04-07 06:50) Huawei Y6 2019 15.5 cm (6.09") 2 GB 32 GB Dual SIM - (Amazon.co.uk - UK)
107.26 EUR - (2020-04-07 06:57) Huawei Y6 2019 Midnight Black 6.09" 2gb/32gb Dual - (Amazon.it - IT)
107.529 EUR - (2020-04-06 07:37) Smartphone Huawei Y6 2019 6,09" Quad Core 2 GB RAM - (Aliexpress - CN)
107.529 EUR - (2020-04-06 10:43) Smartphone Huawei Y6 2019 6,09" Quad Core 2 GB RAM - (Aliexpress - CN)
107.563 EUR - (2020-04-06 22:50) Smartphone Huawei Y6 2019 6,09" Quad Core 2 GB RAM - (Aliexpress - CN)
107.635 EUR - (2020-04-05 14:24) Smartphone Huawei Y6 2019 6,09" Quad Core 2 GB RAM - (Aliexpress - CN)
107.726 EUR - (2020-04-07 04:47) Smartphone Huawei Y6 2019 6,09" Quad Core 2 GB RAM - (Aliexpress - CN)
108 EUR - (2020-04-07 07:06) Huawei Y6 2019 Sapphire Blue 6.09" 2gb/32gb Dual S - (Amazon.es - ES)
109 EUR - (2020-04-07 06:57) Huawei Y6 2019 Sapphire Blue 6.09" 2Gb/32Gb Dual S - (Amazon.it - IT)
109.9 EUR - (2020-04-07 06:14) Huawei Y6 2019 32GB Speicher Blue Smartphone Handy - (eBay DE - DE)
110.216 EUR - (2020-04-07 06:50) Huawei Y6 2019 32 GB 6.09 Inch FullView Dewdrop Di - (Amazon.co.uk - UK)
110.477 EUR - (2020-04-07 06:50) Huawei Y6 2019 32 GB 6.09 Inch FullView Dewdrop Di - (Amazon.co.uk - UK)
112.395 EUR - (2020-04-07 06:50) Huawei Y6 2019 32 GB 6.09 Inch FullView Dewdrop Di - (Amazon.co.uk - UK)
114.5 EUR - (2020-04-07 07:06) Huawei Y6 2019 Amber Brown 6.09" 2gb/32gb Dual Sim - (Amazon.es - ES)
114.99 EUR - (2020-04-07 06:50) Huawei Y6 2019 Smartphone Débloqué 4G (6,09 pouc - (Amazon France - FR)
115.49 EUR - (2020-04-07 06:14) Huawei Y6 2019, Handy, schwarz - (eBay DE - DE)
115.776 EUR - (2020-04-07 02:05) Huawei Y6 2019 MRD-LX3 6.09" Dewdrop Display 32GB - (Newegg - USA)
119.99 EUR - (2020-04-07 06:14) Huawei Y6 2019 Midnight Black - Neu - (eBay DE - DE)
126.9 EUR - (2020-04-07 06:14) Huawei Y6 2019 32GB schwarz LTE/4G Android Smartph - (eBay DE - DE)
127.1 EUR - (2020-04-06 14:15) Für Huawei Y6 2019 (Prime / Pro) MRD-LX1 LCD Bild - (eBay DE - DE)
129 EUR - (2020-04-07 01:22) Huawei Y6 2019 2/32GB Midnight Black Libre - (PC Componentes - ES)
136.38 EUR - (2020-04-07 06:50) Huawei Y6 2019 Smartphone Débloqué 4G (6,09 pouc - (Amazon France - FR)
159.95 EUR - (2020-04-07 06:50) Huawei Y6 2019 (bleu) - 32 Go - 2 Go - (Materiel.net - FR)
159.95 EUR - (2020-04-07 06:50) Huawei Y6 2019 (noir) - 32 Go - 2 Go - (Materiel.net - FR)
159.951 EUR - (2020-04-07 01:16) Huawei Y6 2019 Bleu - (LDLC - FR)
159.951 EUR - (2020-04-07 01:16) Huawei Y6 2019 Noir - (LDLC - FR)
193.88 EUR - (2020-04-07 06:01) Huawei Y6 2019 Smartphone Débloqué 4G (6,09 pouc - (Cdiscount - FR)
193.88 EUR - (2020-04-07 03:14) Huawei Y6 2019 Smartphone Débloqué 4G (6,09 pouc - (Cdiscount - FR)
Prijsalert: Ik heb een tool ontwikkeld waarmee ik de beste prijzen kan vinden en ik stel het u voor zodat u er ook van kunt genieten.

Stuur mij een alert naar Ontbrekend e-mailadres IncorrectMail wanneer de prijs onder deze waarde daalt EUR Stel een prijslimiet in Uw prijslimiet is niet correct

Uw e-mailadres wordt nooit gebruikt voor iets anders dan deze alert.



Tijdslijn


16/09/19: aankoop van de Huawei Y6 2019 van Amazone-Frankrijk
17/09/19: audiokwaliteitstest, schermkwaliteit
18/09/19: fotokwaliteitstest
19/08/19: test gaming, wifi

Waarom deze telefoon?


Ik heb nog geen instapmodel getest omdat ik me tot nu toe heb gericht op het middensegment tussen de 200 en 300€. Mijn test zal niet tot doel hebben om aan te tonen dat deze telefoon niet zo goed is als een 200€ toestel omdat het niet zinvol is. Ik wil deze telefoon vooral testen op wat hij is, namelijk een instapmodel dat gericht is op een ander publiek. Biedt deze telefoon een goede prijs-kwaliteitverhouding voor een prijs van 100€? Dit is wat we zullen zien in deze test.

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.

Uitpakken

Huawei Y6 2019
Lengte (mm)156.3159.2
Breedte (mm)73.575.2
Dikte (mm)88.1
Gewicht (g)150186
Jackyesyes
USB typeMicroUSBType C
USB norme2.02.0
Infraroodnoyes




De Huawei Y6 doos bevat de meeste basiselementen die u bij andere merken vindt. De telefoon is verpakt in plastic folie, een zakje met de naald voor de SIM-lade en twee boekjes, een USB-kabel, een wandlader en een hoofdtelefoon.



Eerste configuratie


De eerste configuratie van het toestel doet me sterk denken aan de Honor 8x die ik in 2018 getest heb. Allereerst zijn er de klassieke schermen waar het toestel je aanbiedt om je gegevens van je account op te halen, maar je wordt dan meerdere malen geconfronteerd met de Huawei laag die je zal proberen een account aan te maken of aanbevolen applicaties toe te voegen. Elk groot merk doet dit soort dingen, maar Huawei staat er iets meer op dan zijn rivaal Xiaomi. Het apparaat zal u voorstellen om een Huawei-account aan te maken, een cloudaccount aan te maken, applicaties te installeren, .... Door alles te weigeren, merkte ik dat het apparaat nog steeds een hele reeks applicaties van Huawei had geïnstalleerd, ook al had ik niet om iets gevraagd.

De eerste configuratie is niet moeilijk, maar het is waarschijnlijk de langzaamste die ik ooit heb geprobeerd. Sommige stappen nemen enkele minuten in beslag en ik denk dat de eerste configuratie uiteindelijk ongeveer 15 minuten in beslag heeft genomen. Helaas houdt het daar niet op, want de telefoon zal dan alle applicaties downloaden die u op uw vorige telefoon hebt geïnstalleerd en het kan echt uren duren. Ik was rond 21.00 uur met de configuratie begonnen en om 23.00 uur was het toestel nog niet klaar met de installatie van de toepassingen. Ik gebruik een dertigtal toepassingen. Volgens het aanmeldingsscherm werd de installatie van de toepassingen om 3 uur 's nachts voltooid. Tijdens de installatie is de processor van het apparaat zo druk bezig dat het moeilijk is om de telefoon te gebruiken zonder dat er een vertraging wordt opgemerkt. Ik heb precies hetzelfde probleem gehad met andere telefoons, dus wees niet gehaast om het te gebruiken.

Tijdens de configuratiefase heb ik de toegang tot mijn wifi-netwerk geconfigureerd en merkte ik dat de telefoon niet compatibel was met de 5GHz-frequentie, dit zou kunnen verklaren waarom sommige stappen bijzonder traag waren omdat de 2,4GHz-frequentie trager is dan de 5GHz-frequentie, ik zal dit later op deze pagina testen.

Afwerking



Ik heb niet veel tests van dit toestel gezien voordat ik het kocht, maar de tests die ik vond waren zeer negatief, dus ik verwachtte een telefoon te vinden met een zeer gemiddelde afwerking, maar dit is helemaal niet het geval. De telefoon is gemaakt van plastiek, dat is waar, maar het is het geval met de meeste telefoons in deze prijsklasse. Plastiek reflecteert het licht sterk en geeft het een meer esthetisch uiterlijk.

Over het geheel genomen vind ik de afwerking erg goed voor een toestel van deze prijs, het plastic zinkt een beetje als je er hard op drukt, maar ik heb hetzelfde gevonden op andere telefoons veel duurder. De keuze van het materiaal zal ertoe leiden dat u veel vingerafdrukken achterlaat en het minste stof zichtbaar zal zijn, maar dit is ook vaak het geval op andere telefoons.

Top

Je vindt er een luidspreker van redelijk formaat en een aansluiting voor de hoofdtelefoon. Er is ook een klein gaatje dat me doet denken aan dat in de SIM-lade, maar ik weet niet wat het nut ervan is.

Onderaan

Onder het toestel vind je een USB-poort en twee geluidsschermen, maar er wordt er slechts één gebruikt.

Zijden
Links van de telefoon vind je de SIM-lade en rechts de volumeknoppen en de ontstekingsknop. De positie van de knoppen is goed vergelijkbaar met de meeste andere toestellen die ik heb getest. De knoppen zijn gemaakt van plastiek maar het geheel is goed geïntegreerd, ik heb geen problemen ondervonden bij het gebruik.

Rug

De achterkant van de Huawei Y6 2019 is zeer eenvoudig, het is bedekt met een uniforme lichtreflecterende kunststof, linksboven vind je een eenlens camera en hieronder het merk Huawei.

Scherm
Het scherm beslaat 79% van de totale oppervlakte, het is niet de beste telefoon in termen van schermbezetting, maar het is ook niet de slechtste. Aan de bovenkant, vind je een inkeping voor de frontcamera, deze inkeping is vrij vergelijkbaar met wat je bij andere fabrikanten vindt, ik heb de Y6 2019 naast een Xiaomi Mi A3 geplaatst, de camera's zijn zeer gelijkaardig in hun formaat.



Huawei heeft zijn stempel gedrukt op de onderrand, deze onderrand is iets dikker dan wat ik tot nu toe heb gezien, maar het is voor mij nooit een probleem geweest. Huawei had het goede idee om een plastic folie te installeren om het scherm te beschermen, zodat je er niet zelf een hoeft te installeren en boos wordt om de luchtbellen die onder de plastic folie zijn uitgegleden, weg te jagen.

De Huawei Y6 2019 speelt niet de kaart van innovatie of creativiteit, maar dat is niet wat ik verwacht van een instapmodel telefoon, dus je moet dat nooit uit het oog verliezen. De afwerkingen zijn allemaal volledig correct. Het toestel is vrij klein en licht van gewicht in vergelijking met de andere telefoons die ik heb getest, dus je zult niet het gevoel hebben dat je rondloopt met een steen in je zak.

Welke frequenties worden in Europa gebruikt?

3G : B1 (2100), B2 (1900), B5 (850), B8 (900)
4G : B1 (2100), B20 (800), B3 (1800), B38 (TDD 2600), B4 (1700/2100 AWS 1), B40 (TDD 2300), B5 (850), B7 (2600), B8 (900), B28 (700)

Het is natuurlijk altijd nodig om de specifieke frequenties van uw provider te controleren, omdat sommige Europese providers verschillende frequenties gebruiken (maar deze gevallen zijn zeldzaam). Hou er rekening mee dat de hieronder aangegeven frequenties geldig waren op het moment van schrijven van dit artikel, ze zullen niet worden bijgewerkt, dus ik kan niet garanderen dat ze correct zijn.

Ik heb nog een paar andere Europese landen toegevoegd, zodat u kunt controleren in welke landen u op vakantie gaat, als de lokale operator niet dezelfde frequenties ondersteunt, hebt u misschien niet langer een netwerk.

BE
4G Proximus: 2100Mhz, 1800Mhz, 2600Mhz, 800Mhz
3G Proximus: 2100Mhz, 900Mhz

4G Orange: 2600Mhz, 1800Mhz, 800Mhz
3G Orange: 2100Mhz, 900Mhz

4G Base: 2600Mhz, 1800Mhz, 800Mhz
3G Base: 2100Mhz

FR
4G Orange: 2600Mhz, 1800Mhz, 800Mhz
3G Orange: 2100Mhz, 900Mhz

4G SFR: 2600Mhz, 2100Mhz, 1800Mhz, 800Mhz
3G SFR: 2100Mhz, 900Mhz

4G Bouygues: 2600Mhz, 2100Mhz, 1800Mhz, 800Mhz, 700Mhz
3G Bouygues: 2100Mhz, 900Mhz

4G Free: 2600Mhz, 1800Mhz, 700Mhz
3G Free: 2100Mhz, 900Mhz

ES
Movistar 4G: 2600, 1800, 800
Movistar 3G: 2100, 900

Orange 4G: 2600, 1800, 800
Orange 3G: 2100, 900

Vodafone 4G: 2600, 1800, 800
Vodafone 3G: 2100, 900

Yoigo
Yoigo 4G: 1800
Yoigo 3G: 2100

DE
E-Plus 4G: 2600, 800
E-Plus 3G: 2100

O2
O2 4G: 2600, 1800, 800
O2 3G: 2100

T-Mobile
T-Mobile 4G: 2600, 1800, 800
T-Mobile 3G: 2100

Vodafone
Vodafone 4G: 2600, 1800, 800
Vodafone 3G: 2100

IT
Tre 4G: 2600, 1800, 1500, 800
Tre 3G: 2100, 900

Telecom Italia 4G: 2600, 1800, 1500, 800
Telecom Italia 3G: 2100, 900

Vodafone 4G: 2600, 1800, 1500, 800
Vodafone 3G: 2100, 900

Wind 4G: 2600, 800
Wind 3G: 2100, 900

CH
Salt Mobile 4G: 2600, 1800, 800
Salt Mobile 3G: 2100, 900

Sunrise 4G: 2600, 1800, 800
Sunrise 3G: 2100, 900

Swisscom 4G: 2600, 1800, 800
Swisscom 3G: 2100, 900

NL
KPN 4G: 2600, 1800, 800
KPN 3G: 2100

Tele2 4G: 2600, 800

T-Mobile 4G: 2600, 2100, 1800, 900
T-Mobile 3G: 2100, 900

Vodafone 4G: 2600, 1800, 800
Vodafone 3G: 2100, 900

UK
Three 4G: 1800, 800
Three 3G: 2100

EE 4G: 2600, 1800, 800
EE 3G: 2100

O2 4G: 1800, 800
O2 3G: 2100, 900

Virgin Mobile 4G: 2600, 1800 B9, 800
Virgin Mobile 3G: 2100

Vodafone 4G: 2600, 2100, 1!00, 800
Vodafone 3G: 2100, 900

3G/4G ondersteuning


De Huawei Y6 2019 biedt geen ondersteuning voor een groot aantal frequenties in vergelijking met de andere toestellen die ik heb getest, maar het bestrijkt de meeste van de frequenties die in Europa worden gebruikt, je zal het verschil met andere telefoons niet zien. Voor Frankrijk ontbreekt de door Free gebruikte frequentie B28.

3G frequenties:
B1 (2100), B8 (900)
4G frequenties:
B1 (2100), B3 (1800), B7 (2600), B8 (900), B20 (800)

Netwerk/Radioprestatie

Huawei Y6 2019
3G frequentiesB1, B3, B7, B8, B20B1,B2,B4,B5,B6
4G frequentiesB1, B8B1,B2,B3,B4,B5,B7,B8,B20,B38,B40
5G frequenties//
//
GPSA-GPS, Beidou, GLONASS, GPSA-GPS, Beidou, Galileo, GLONASS, GPS
Wifi802.11b, 802.11g, 802.11n802.11a, 802.11ac, 802.11b, 802.11g, 802.11n, 802.11n 5GHz
BluetoothBluetooth 4.2 LEBluetooth 5.0 LE
SAR (hoofd)0.2900.591
SAR (lichaam)1.0501.274
VoLTEyesyes
Wifi gesprekken/yes
NFCnono


Signaal 4G
De capaciteit om het netwerk correct op te pikken is een essentieel element voor een telefoon, maar het wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te pikken te meten, voer ik een groot aantal metingen uit op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. Deze metingen worden dus onder reële omstandigheden uitgevoerd en niet in een laboratorium, ze zijn niet wetenschappelijk maar geven een goede indicatie van de prestaties.
Om de netwerkprestaties te meten, verzamel ik de signaalsterkte in dBm van elke cel tijdens mijn reizen. Alle metingen worden onder dezelfde omstandigheden uitgevoerd om de resultaten over meerdere telefoons te kunnen vergelijken. De sterkte van het signaal dat door een telefoon wordt verkregen geeft een indicatie van zijn vermogen om het netwerk goed te ontvangen. Het eindresultaat geef je een onwetenschappelijke indicatie van de ontvangstkwaliteit van elke telefoon. Deze resultaten kunnen verschillend zijn op een ander netwerk of onder andere omstandigheden. Om de signaalwaarde volledig te begrijpen, geeft een signaal van -95 dBm een gemiddelde ontvangst aan, terwijl een signaal van -60 dBm een zeer goed signaal aangeeft.

Umidigi F1
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -96.79 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 298

Xiaomi Mi 8 Lite
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -94.89 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 403

Xiaomi Redmi Note 5
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -91.45 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 528

Umidigi S3 Pro
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.13 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1200

Samsung Galaxy S10+
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.96 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1445

Redmi Note 7
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.01 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1430

Redmi Note 8
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.06 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 879

Xiaomi Mi A3
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -95.95 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1199

Huawei Y6 2019
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -95.60 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1586

Redmi Note 8 Pro
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -95.92 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1599

Xiaomi Mi 9 Lite
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -93.61 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1900

Xiaomi Mi 9T Pro
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -88.84 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1600

Meizu Note 9
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -96.68 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 937

Samsung Galaxy A70
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -94.511 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1975

Honor 9x
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.19 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 2819

Vergelijking Huawei Y6 2019 met een ander toestel

Onderstaande grafiek toont de vergelijking tussen de twee toestellen. Het beste toestel zou het grootste aantal metingen dicht bij het centrum moeten hebben. De vergelijking wordt alleen gemaakt op de cellen die beide apparaten gemeen hebben. De metingen werden onder dezelfde omstandigheden uitgevoerd.

Telefoon 1:
Huawei Y6 2019
Telefoon 2:
Xiaomi Mi A3
Evaluatie van de prestaties:


De Huawei Y6 is in het hoogste gemiddelde om het netwerk te vangen, het doet evenals de Xiaomi Mi A3, die twee keer de prijs kost. Wat we verwachten van een basistelefoon is dat je er in goede omstandigheden mee kunt bellen, dit is het geval bij deze Huawei Y6 omdat hij het netwerk goed oppakt. Helaas is het geluid iets minder goed, maar het is een probleem met de luidspreker.

Download / mobiel
Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.
70 Mbps
50 Mbps
Evaluatie van de prestaties:
De Huawei Y6 is een instapmodel dat het zeer goed doet in het instapsegment, het biedt een hogere downloadprestatie dan andere telefoons die ik heb getest. Met 70 Mbps in download en 50 Mbps in download, zal Huawei u in staat stellen om zonder problemen gebruik te maken van 4G streaming diensten.


Wifi-signaal
Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.

Signaalsterkte bij router:
-30 dBm
Signaalsterkte op afstand van router:
-69 dBm

Evaluatie van de prestaties:
De signaalsterkte die door de Y6 2019 wordt opgepikt is goed. De meting in de buurt van de router is zelfs een van de beste. De meting op afstand is zeer vergelijkbaar met wat ik heb gemeten met andere telefoons.

Download / Wifi
Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.
Huawei Y6 2019
Radio capaciteit-95.95-97.01
125250
6140
-71-70


Max upload snelheid:
50 Mbps
Max download snelheid:
21 Mbps

Evaluatie van de prestaties:
De Huawei Y6 2019 ondersteunt alleen de 2.4Ghz frequentie, dus hij is beperkt in snelheid in vergelijking met een apparaat dat de 5Ghz ondersteunt, maar ondanks deze beperking, benut de Y6 2019 perfect de frequentie omdat hij zonder enig probleem de maximale snelheid voor deze frequentie bereikt.

GPS-signaal
Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en maak ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert de GPS het signaal om aan de weg te blijven hangen niet kunstmatig, het heeft geen markeringen, zodat je de werkelijke positie kunt zien.


De GPS-positie van de Huawei is correct, je kunt zien dat de gemeten positie vrij dicht bij het spoor ligt en er soms ongeveer 1 meter van afwijkt. Het signaal verdwijnt soms als de beweging niet snel gaat en ik onder een brug door ga, maar ik heb hetzelfde gezien op andere telefoons. De Huawei biedt daarom een correcte positionering met enkele fouten bij lage snelheid.

Ik moet er echter aan toevoegen dat de zwakte van de processor problemen kan veroorzaken als je snel moet reageren. Als u een rotonde betreedt en u de GPS gebruikt om u te begeleiden, kan het zijn dat de telefoon iets achterloopt op het schema. Het is niet systematisch, maar het kan wel gebeuren.

Batterijduur

Huawei Y6 2019
Capaciteit30204000
Snel laden/yes
Max laden W/18


Met een kleine 3020 mAh batterij kan je geen lange levensduur van de batterij verwachten, maar toch doet de Huawei Y6 het heel goed. Deze telefoon is niet ontworpen voor intensief gebruik, dus kan hij bij normaal gebruik meerdere dagen meegaan. Ik heb geen gebruik dat als normaal wordt beschouwd wanneer ik een test doe en uiteindelijk heb ik een maximale levensduur van twee dagen met de batterij. Als ik een uur lang audiostreaming speel, neemt de batterij met ongeveer 20% af.

Audiokwaliteit

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.
Als ik mijn metingen doe, weet ik het resultaat pas op het einde, ik kan alleen maar vertrouwen op een grafiek die het signaal dat uit de telefoon komt weergeeft. Wat me opviel aan de Huawei Y6 was de amplitude van de curve, wat me erg belangrijk leek. Toen de test klaar was, was ik niet verbaasd om te zien dat de Huawei de telefoon is met een zeer krachtig geluid, het overtreft ruimschoots de Xiaomi Mi 8 Lite en zelfs de Samsung Galaxy S10+ maar dit is ten koste van de geluidskwaliteit. De bas is zeer krachtig, maar de kwaliteit van de hoge tonen is laag en het geluid is zeer vervormd. U moet het volume een of twee inkepingen lager zetten om terug te keren naar een aanvaardbare vervorming en bij dit volume is de stroom nog steeds aanwezig.

Frequency Response
Deze test is bedoeld om te testen of het toestel in staat is alle frequenties correct te reproduceren. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om op alle frequenties een goed geluid te zien, is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen


Tot 500 Hz wijkt de Huawei enigszins af van de referentie, zoals de Redmi Note 7, en voegt zich dan bij de Redmi Note 7-curve en de referentiecurve tot 10 kHz, waar hij begint te haperen in de hoge frequenties. Het verschil lijkt niet significant op de grafiek, maar het is waarneembaar bij het luisteren en deze maatregel is in lijn met mijn subjectieve observatie, de hoge tonen zijn niet zo goed als de andere telefoons die ik heb getest.

Dynamisch bereik
Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus te spelen te testen. Ook hier moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de referentie staan.


De Huawei-curve fuseert met de referentie- en andere telefoons, wat betekent dat het volume geen invloed heeft op het vermogen van de telefoon om de meeste frequenties af te spelen.

Geluidsniveau
Deze test heeft tot doel te bepalen of het geteste apparaat in staat is om geluiden zonder veel ruis te reproduceren. Een hoge score duidt op een lage parasietendruk, een lagere score duidt op een hogere aanwezigheid van parasieten


De Huawei heeft hier een goede score, de interferentie is niet waarneembaar, hij komt zelfs zeer dicht in de buurt van de norm over een breed frequentiebereik.

CPU / GPU Prestatie

Huawei Y6 2019
CPUMediaTek Helio A22Qualcomm Snapdragon 660
GPUIMG PowerVR GE-class GPUAdreno 512
RAM geheugen2 Gb3 - 6 Gb
Opslagcapaciteit32 Gb32 - 128 Gb
Max memory card/Max 256 Gb


CPU/GPU type
De Huawei Y6 2019 is uitgerust met een Helio A22 MediaTek processor die bescheiden prestaties biedt en wordt geleverd met een grafische processor die ik nog nooit eerder heb getest, maar die ook bescheiden prestaties biedt. Is dat een probleem? Als je een basisgebruiker bent, nee, als je gebruik wilt maken van resource-intensieve applicaties of games, moet je een ander apparaat kiezen.

Benchmark 3DMark
Ik krijg een score van 258 punten (OpenGL) en 269 punten (Vulkan) met 3D-markering. Het is erg laag, maar het was perfect voorspelbaar voor dit soort telefoons.

Benchmark Antutu
Huawei Y6 2019
Antutu - globaal64018143242
Antutu - CPU2946666553
Antutu - GPU862130755
Antutu - UX1915738930
Antutu - MEM67747004
3DMark - OpenGL2581354
3DMark - Vulkan2691299


Ik krijg een score van 64018 punten op Antutu, het is de laagste score die ik met Antutu heb gekregen, maar terwijl ik hierboven schrijf, is het de eerste instapmodel telefoon die ik heb getest. Vooral op GPU-niveau is de score bijzonder laag, dus grote spellen of grafische toepassingen moeten worden uitgesloten.


Gaming
Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.

Met de resultaten van de Antutu-benchmark verwachtte ik niets bijzonders voor de PUBG-test en was ik verbaasd om te zien dat het spel speelbaar is. Het grafische niveau is op zijn laagst en de snelle bewegingen een beetje ruk, maar het is mogelijk om met PUBG te spelen. Lichtere spelletjes zullen daarom geen probleem zijn. Ik denk dat de schermresolutie het mogelijk maakt om dit soort spellen te spelen, omdat de GPU minder inspannend moet zijn dan een scherm in hoge resolutie. Dit soort verrassingen had ik al gehad met de Xiaomi Mi A3.

Foto camera test

Huawei Y6 2019
Resolutie - vooraan812
Sensor - voorzijde/Omnivision OV13855
Resolutie - achterkant1348
Sensor - achterkant/Samsung S5KGM1
Video resolutie1080p4k
//
//
//


Hardware
Huawei communiceert niets over het type sensor dat in de Huawei Y6 wordt gebruikt, dus het is waarschijnlijk geen Sony of Samsung sensor. Ik heb ook geen vergelijkingspunt met een andere telefoon.

Foto kwaliteit


Standaard app
De standaardtoepassing is vereenvoudigd tot het maximum, het biedt een fotomodus, een videomodus, een "beautify"-modus, een panoramamodus, een HDR-modus en een PRO-modus. De mogelijkheden van de toepassing zijn beperkt tot de basisinstellingen, alleen in de PRO-modus biedt de toepassing geavanceerde instellingen.

Foto test / studio


De Huawei Y6 is uitgerust met een unieke 3.62mm sensor, deze bevindt zich tussen de zoom en de groothoek. De focus lag op de voorkant van de politieauto, het scherptegebied is vergelijkbaar met dat van andere telefoons, de Huawei gaat open op f/1.8, de scherptediepte is laag maar de sensor vangt meer licht op. De scherpte is goed, de grille met het Ford logo is perfect leesbaar. De kleuren zijn niet helemaal juist, maar het is niet rampzalig. Het blauw van de politieauto is erg licht en het wit is iets te vergeeld. Ik dacht dat ik met deze telefoon slechtere resultaten zou krijgen, maar ik moet toegeven dat het lijkt op andere telefoons die een beetje duurder zijn.



Foto test / zon


Voor deze test heb ik foto's gemaakt terwijl de zon een prachtig licht bood in de late namiddag, de omstandigheden waren ideaal om goede foto's te maken. Ik heb wat foto's gemaakt in de velden met gele en paarse bloemen, en ook wat foto's van de zonnebloemen in de buurt.

De foto's die door de Huawei zijn genomen zijn vrij saai, ze lijken gesluierd, sommige kleuren zoals geel vallen goed op, maar de meeste andere kleuren zijn te donker. Scherpte is goed voor onderwerpen dicht bij de lens, maar hoe verder weg je komt, hoe moeilijker het is om de details te onderscheiden. Ik verwachtte geen geweldige prestatie op fotoniveau, dus ik ben niet verbaasd over het resultaat. Als je niet veeleisend bent op het gebied van fotografie, zal dit resultaat waarschijnlijk voldoende zijn voor je. Als je foto's van goede kwaliteit wilt, moet je iets meer betalen.



Foto test / bewolkt

Foto's genomen op bewolkte dagen hebben enkele perfect voorspelbare defecten voor dit type telefoon. Wanneer de focus op het schaduwgebied ligt, wordt de lucht volledig wit en een focus op de lucht dompelt de rest van de foto onder in de duisternis. De kleuren zijn ook niet correct, de kleurtemperatuur is iets te hoog en dit heeft het effect dat de foto's vergeeld worden zoals bij foto's in de volle zon. De scherpte van de foto is echter vrij goed.


Test foto / nacht
De Huawei Y6 2019 is duidelijk geen telefoon die ontworpen is voor fotografie en nog minder voor nachtfotografie, hij zal snel stijgen in ISO en digitale ruis is goed zichtbaar vanaf 800 ISO.

Videokwaliteit


Stabilisatie
Voor elk van mijn tests begin ik met een video die onder dezelfde omstandigheden is gemaakt om de kwaliteit en de stabilisatie met de andere toestellen te kunnen vergelijken.



De Huawei Y6 2019 lijkt niet te hebben optische stabilisatie, de video is vrij zichtbaar ondanks het gebrek aan stabilisatie, maar het is duidelijk dat het zal niet een goede kandidaat om actie video's te maken. Dit is niet wat je van een telefoon van dit type verwacht.

Video normale condities
Zoals je kunt zien in de vorige video, produceert de Huawei video's met dezelfde defecten als de fotosensor voor kleuren. Als je de takken in contact met de lucht observeert, zie je ook chromatische aberratie. De telefoon verandert de scherpstelling en sluitertijd niet snel genoeg, zodat je sprongen in helderheid ziet. Ik heb deze video geëxporteerd naar YouTube en ik merkte dat de Huawei video's produceerde in 3GP, ik had dit formaat al lang niet meer gezien. De gebruikte codec is ook niet op h264 of h265 niveau.

Video low light
Wanneer de helderheid afneemt, zijn de defecten van de video nog beter zichtbaar. Op deze video zien we dat de camera niet snel genoeg is om scherp te stellen, het gaat van onscherp naar zichtbaar scherpstellen. Voor de helderheid is het hetzelfde, we kunnen duidelijk de veranderingen in de opening van de sluiter zien.



Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven.

Huawei Y6 2019
Grootte (inches)6.096.3
Resolutie720x15601080x2340
Ratio19.5:919:09:00
Bescherming/Corning Gorilla Glass 5
TypeIPS LCDIPS LCD
Oppervlakte (%)7981.4
dE Wit8.96,9
dE Rood4.03,5
dE Groen0.91,1
dE Blauw1.72,3
dE Geel3.12
dE Cyaan4.94,7
dE Magenta3.91,6
Contrast//
476433,473


Colorimetrie


Voor een instapmodel had ik geen wonderen verwacht op het gebied van colorimetrie en schermkwaliteit. Door mijn Xiaomi Mi A3 naast de Huawei te plaatsen (zie foto hierboven in dit artikel), kon ik al duidelijk zien dat het wit niet wit was. De vergelijking is niet erg nauwkeurig omdat de Xiaomi een Amoled scherm heeft, maar zelfs zonder deze vergelijking, zult u zien dat het wit niet wit is, het is een beetje geelachtig.
De sonde bevestigt wat ik aan het oog zag, het verschil met wit is bijna 9E. Ik verwachtte een slecht resultaat op de andere kleuren maar tot mijn verbazing is dit niet het geval. Ik krijg een gemiddelde DE van 3,9, het is niet slecht! Als je kijkt naar de afmetingen in de tabel hierboven zult u zien dat sommige kleuren zeer nauwkeurig zijn, zoals groen en blauw. Op de afbeelding die met de sonde is gemaakt, kun je zien dat de punten van de driehoeken vrij dicht bij de referentie liggen, het is vooral het wit in het midden dat zichtbaar afwijkt van de norm.

Wat me in deze test het meest stoort, is de afwijking van het wit van de standaard omdat alle menu's op een witte achtergrond staan. Ik heb een oplossing gevonden om het probleem te verzachten. Vanuit de telefooninstellingen is het mogelijk om de kleurtemperatuur aan te passen, de telefoon biedt ook een warmere of koudere temperatuur. Geen van beide voorstellen verbetert de situatie. U kunt de temperatuur echter handmatig aanpassen en als u de groene instelling een beetje omhoog drukt om het wit uit het midden van het scherm te laten komen, kunt u de witte afwijking van het wit verminderen. Ik heb een DE van 5,9 voor wit gekregen, het is veel beter. Uiteraard zal dit soort aanpassingen ervoor zorgen dat andere kleuren afwijken, maar het resultaat is een subjectieve keuze, ik geef de voorkeur aan een verslechtering van sommige kleuren om een beter wit te garanderen.

Op het schermdefinitieniveau, als je echt oplet, zul je zien dat de pixeldichtheid minder is dan wat je zou vinden op apparaten met 150=200€. Ook voor een gemiddelde gebruiker zal dit er niet toe doen, maar aangezien mijn beoordeling gebaseerd is op cijfers, moet ik dat zeggen.
Helderheid
In de automatische modus past de helderheid zich aan het omgevingslicht aan, zoals de meeste telefoons doen, deze aanpassing lijkt mij correct te werken. Voor de sondetest meet ik de maximale helderheid om te zien wat de telefoon kan produceren en ik was verbaasd om te zien dat de Huawei is gestegen tot 476 cd/m, het is beter dan een Redmi Note 7 en dit zou het scherm leesbaar moeten maken in vol zonlicht.
Contrast
Het contrast op een IPS-scherm is altijd lager dan wat je op een Amoled-scherm kunt zien en dit geldt ook hier. De contrastverhouding is niet sterk genoeg om een duidelijk verschil te maken tussen de kleuren. Het beeld is daardoor minder helder en de zwarten hebben de neiging om grijs te worden.

Biometrie


De Huawei Y6 beschikt niet over een geleende sensor, deze is tegenwoordig vrij zeldzaam. Het heeft 2D-gezichtsherkenning en werkt correct, maar als je af en toe een bril draagt, herkent de telefoon je misschien niet als je je gezicht zonder bril hebt geregistreerd.

Gezichtsherkenning en schermopening zijn niet erg snel, waardoor soms de indruk wordt gewekt dat de herkenning niet heeft gewerkt.

Besturingssysteem


De Huawei Y6 2019 draait op Android 9 met de Huawei overlay genaamd EMUI (versie 9.1). Deze overlay wordt begeleid door verschillende standaard geïnstalleerde applicaties zoals een thematoepassing, een muziektoepassing en andere tools/toepassingen die Huawei heeft besloten om op uw telefoon te installeren. Ik begrijp heel goed dat elke fabrikant wil installeren zijn toepassingen, maar sommige tarten gezond verstand, hoe kunnen we ons voorstellen dat een Huawei (of Xiaomi) kan concurreren met een Google (of ander bedrijf van dit kaliber) op bepaalde toepassingen? Het is echt tijd voor deze bedrijven om te begrijpen dat ze zich moeten concentreren op hun bedrijf in plaats van zich te verliezen in een verloren strijd.

De Huawei overjas is eenvoudig te gebruiken en biedt vele mogelijkheden zoals die van Samsung of Xiaomi.


Hoofdscherm
Het hoofdscherm bestaat uit de gebruikelijke widget voor het weer, de zoekmachine, enkele vooraf geselecteerde pictogrammen en 5 snelkoppelingen onderin het scherm.

Naar boven
Bovenaan vind je het gebruikelijke scherm voor meldingen die niet bij mijn gebruik lijken te passen. Na een paar dagen gebruik waren de pictogrammen nog steeds dezelfde als toen de telefoon voor het eerst werd opgestart.
Naar beneden
Er is geen menu of scherm naar beneden, maar je kunt de gebarennavigatie activeren waarmee je alle openstaande applicaties van onderaf kunt weergeven.
Rechts
Aan de rechterkant vindt je alle applicaties die op de telefoon zijn geïnstalleerd. Omdat de toepassingen die ik gebruik vanaf een andere telefoon werden geïnstalleerd, plaatste EMUI ze slechts één voor één na de andere, zonder enige echte logica. Omdat het display vrij dicht is, is het soms moeilijk om je weg te vinden.

Bugs


Nog niet beschikbaar / getest

Accessoires Huawei Y6 2019

Om beter te kunnen genieten van je ervaring met je smartphone, stel ik links voor naar allerlei accessoires die nuttig voor je kunnen zijn.

SmartphoneCover huawei-y6-2019
Beschermende film huawei-y6-2019
Geheugenkaart huawei-y6-2019
USB-kabel huawei-y6-2019
Audio-hoofdtelefoon huawei-y6-2019
Fietsaccessoires huawei-y6-2019

Vergelijk Huawei Y6 2019 met de anderen

Hier is een rangschikking van de verschillende resultaten van mijn tests. Een score van 1 wijst op een zeer slechte prestatie, terwijl een score van 6 wijst op een uitzonderlijk resultaat. De score is een subjectieve maat, de rangschikking daarentegen is meestal afgeleid van een maat.

Levensduur van de batterij
Umidigi F1 : 5
Umidigi S3 Pro : 5
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Xiaomi Redmi Note 7 : 4
Xiaomi Mi 9T Pro : 4
Honor 9x : 4
Xiaomi Redmi Note 8 : 4
Meizu Note 9 : 4
Honor 8x : 4
Samsung Galaxy S10+ : 4
Samsung Galaxy A70 : 4
Xiaomi Mi 9 Lite : 4
Huawei Y6 2019 : 3.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 3

Processorvermogen (CPU)
Xiaomi Mi 9T Pro : 6.5
Samsung Galaxy S10+ : 6
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 5.3
Meizu Note 9 : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 7 : 4.5
Honor 9x : 4.5
Umidigi S3 Pro : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4.4
Honor 8x : 4
Umidigi F1 : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 3.5
Huawei Y6 2019 : 2

Grafische chipsetvoeding (GPU)
Xiaomi Mi 9T Pro : 6.5
Samsung Galaxy S10+ : 6
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 5.3
Meizu Note 9 : 5
Umidigi F1 : 4.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Umidigi S3 Pro : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 4.3
Xiaomi Mi A3 : 4.1
Honor 9x : 4
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Xiaomi Redmi Note 7 : 4
Honor 8x : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 3.5
Huawei Y6 2019 : 2

Scherm kwaliteit
Samsung Galaxy S10+ : 6
Xiaomi Mi 9T Pro : 5.7
Samsung Galaxy A70 : 5.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Xiaomi Redmi Note 8 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.5
Honor 9x : 4.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Xiaomi Redmi Note 7 : 4
Meizu Note 9 : 4
Xiaomi Mi A3 : 3.8
Honor 8x : 3.5
Umidigi S3 Pro : 3.5
Umidigi F1 : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3

Fotokwaliteit
Samsung Galaxy S10+ : 6
Xiaomi Mi 9T Pro : 5.5
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 5.3
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Xiaomi Redmi Note 8 : 5
Xiaomi Redmi Note 7 : 5
Meizu Note 9 : 5
Xiaomi Redmi Note 5 : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4.3
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Honor 9x : 3.5
Honor 8x : 3.5
Umidigi S3 Pro : 3.5
Umidigi F1 : 2
Huawei Y6 2019 : 2

Video kwaliteit
Samsung Galaxy S10+ : 5
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.8
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 7 : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4.5
Meizu Note 9 : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Honor 9x : 4
Xiaomi Mi 8 Lite : 3.5
Honor 8x : 3
Umidigi S3 Pro : 3
Umidigi F1 : 2
Huawei Y6 2019 : 2

Afwerkingskwaliteit
Samsung Galaxy S10+ : 5.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 5.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 5
Umidigi S3 Pro : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Xiaomi Redmi Note 8 : 4.8
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4.5
Honor 9x : 4.5
Honor 8x : 4.5
Xiaomi Redmi Note 7 : 4.5
Meizu Note 9 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 5 : 3.5
Umidigi F1 : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3.5

Wifi prestaties
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 5.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 5
Xiaomi Redmi Note 5 : 5
Xiaomi Mi 8 Lite : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Honor 9x : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Samsung Galaxy S10+ : 4
Xiaomi Redmi Note 7 : 4
Meizu Note 9 : 4
Umidigi F1 : 3.5
Umidigi S3 Pro : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3.5
Honor 8x : 3

Download snelheid 4G
Xiaomi Mi 8 Lite : 5
Xiaomi Redmi Note 5 : 5
Xiaomi Mi A3 : 5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Honor 8x : 4
Honor 9x : 4
Samsung Galaxy S10+ : 4
Meizu Note 9 : 4
Xiaomi Redmi Note 8 : 4
Xiaomi Redmi Note 7 : 4
Huawei Y6 2019 : 3
Umidigi S3 Pro : 3
Umidigi F1 : 2.5

Netwerkvangst
Xiaomi Mi 9T Pro : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Xiaomi Mi A3 : 3.8
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 3.8
Huawei Y6 2019 : 3.8
Meizu Note 9 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 7 : 3.5
Honor 9x : 3.5
Honor 8x : 3.5
Samsung Galaxy S10+ : 3
Umidigi S3 Pro : 3
Umidigi F1 : 3

Ondersteunde frequenties
Samsung Galaxy S10+ : 5
Umidigi F1 : 5
Umidigi S3 Pro : 5
Samsung Galaxy A70 : 5
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4
Xiaomi Mi 8 Lite : 3.5
Xiaomi Mi A3 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 7 : 3.5
Meizu Note 9 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 5 : 3.5
Honor 9x : 3.5
Honor 8x : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3

Audio kwaliteit
Samsung Galaxy S10+ : 5
Samsung Galaxy A70 : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 4.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Xiaomi Redmi Note 8 : 4
Xiaomi Redmi Note 7 : 4
Xiaomi Mi A3 : 4
Umidigi S3 Pro : 3.5
Meizu Note 9 : 3.5
Honor 8x : 3
Honor 9x : 3
Umidigi F1 : 3
Huawei Y6 2019 : 3

gps-kwaliteit
Xiaomi Redmi Note 7 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 4.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.5
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Honor 8x : 4
Honor 9x : 4
Xiaomi Mi A3 : 4
Samsung Galaxy S10+ : 4
Umidigi S3 Pro : 4
Xiaomi Mi 9 Lite : 4
Samsung Galaxy A70 : 3.5
Meizu Note 9 : 3.5
Umidigi F1 : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3.5

Gebruiksgemak van het besturingssysteem
Samsung Galaxy S10+ : 5.5
Samsung Galaxy A70 : 5.5
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 5
Xiaomi Mi 8 Lite : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Xiaomi Mi 9T Pro : 5
Xiaomi Redmi Note 5 : 5
Xiaomi Redmi Note 7 : 5
Xiaomi Redmi Note 8 : 5
Umidigi S3 Pro : 4.5
Meizu Note 9 : 4.5
Honor 9x : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4
Honor 8x : 4
Umidigi F1 : 4
Huawei Y6 2019 : 3.5

Eindscore
Xiaomi Mi 9T Pro : 71.2 / 84
Samsung Galaxy S10+ : 69 / 84
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 66 / 84
Samsung Galaxy A70 : 64.5 / 84
Xiaomi Mi 9 Lite : 64 / 84
Xiaomi Redmi Note 8 : 60.6 / 84
Xiaomi Redmi Note 7 : 59 / 84
Xiaomi Mi 8 Lite : 59 / 84
Xiaomi Mi A3 : 58.4 / 84
Meizu Note 9 : 58 / 84
Xiaomi Redmi Note 5 : 57.5 / 84
Honor 9x : 56 / 84
Umidigi S3 Pro : 55.5 / 84
Honor 8x : 51.5 / 84
Umidigi F1 : 49 / 84
Huawei Y6 2019 : 41.3 / 84

Test / beoordeling conclusie


De Huawei Y6 2019 is een instapmodel, het is de eerste telefoon in zijn soort die ik heb getest en het is daarom niet verwonderlijk dat hij als laatste in het klassement staat. Moet je deze telefoon vermijden? Het hangt af van de prijs. Op het moment van testen, sommige winkels verkochten het voor 150€, het is te duur omdat voor deze prijs, andere telefoons zoals de Redmi Note 7 zijn veel beter. In de prijszone rond de 100€ kan deze telefoon een plaatsje vinden bij sommige gebruikers die geen fortuin willen spenderen aan een telefoon.

We vergeten soms dat het primaire doel van een telefoon is om het netwerk correct op te pikken en te bellen, de Huawei vervult deze missie zeer goed omdat hij het netwerk goed opneemt. Naast deze basisfuncties biedt de Huawei functies die typisch zijn voor een smartphone, maar die in geen enkel gebied schitteren.
Deze telefoon zal daarom geschikt zijn voor een publiek dat niet op zoek is naar de nieuwste technologie, maar toch comfortabel wil kunnen surfen of een paar foto's wil nemen. Deze telefoon kan ook geschikt zijn als eerste smartphone voor een kind of een oudere persoon.

Sterktes
[+] Levensduur van de batterij
[+] Netwerk captatie

Zwaktes
[-] Prestaties/Lage prestaties
[-] Foto kwaliteit