Vond je mijn test leuk?
Vergeet niet om het te delen met je vrienden :-) Ik heb geen budget voor reclame, dank je wel!
Deel op Facebook


Motorola was een merk gespecialiseerd in elektronische apparatuur dat de afgelopen 10 jaar veel turbulentie heeft ondervonden.
Motorola was een Amerikaans merk, het is nu eigendom van het Chinese Lenovo. Ik heb al meer dan 15 jaar geen gebruik meer gemaakt van een Motorola telefoon, de wereld is sindsdien veel veranderd en het was de hoogste tijd dat ik een model van dit merk zou testen.
Ik heb gekozen voor de Motorola G8 Power omdat deze voldoet aan mijn gebruikelijke aankoopcriteria. Hoe verhoudt Motorola zich tot de concurrentie van vandaag? Dit is wat ik hieronder voorstel te ontdekken.

Website van de fabrikant:
https://www.motorola.com

Mijn test, uw vragen

Hoe verschillen mijn testen van andere op het web?
- Ik koop de apparaten meestal met mijn geld, de prijs is net zo belangrijk als het voor jou is!
- Ik bewaar de apparaten minstens een paar weken (soms meer) om te zien wat ze waard zijn in reële omstandigheden.
- Ik beantwoord (indien mogelijk) vragen om je te helpen beslissen voordat je ze koopt
- Mijn blog is beschikbaar in 6 talen: Frans, Nederlands, Engels, Duits, Spaans en Italiaans.
- Ik leef niet van mijn blog, niemand betaalt me om deze tests te doen, ik ben volledig onafhankelijk.
- Mijn pagina's zitten niet vol met advertenties
- Mijn pagina's zitten niet vol met advertenties
.
Andere tests:
Samsung Galaxy S20 test / review
Ulefone Armor 7 en 7E test / review
Xiaomi Redmi Note 9 test / review
Poco F2 review - test - beoordeling
Xiaomi Redmi Note 9S test / review / prijs - 12 Commentaar(en)
Realme 6 test, review en prijs - 10 Commentaar(en)
Motorola G8 Power test / review en prijs
Umidigi F2 test / review / prijs - 2 Commentaar(en)
Honor 9x test / review
Samsung Galaxy A70 test / review / beoordeling

Prijs Motorola G8 Power

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Motorola G8 Power van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.


De onderstaande links zijn reclamelinks die mij in staat stellen om het geteste materiaal in volledige neutraliteit te kopen. Als je het werk op deze blog leuk vindt, kun je me ondersteunen door via deze links te kopen. Het kost u absoluut niets, je profiteert altijd van de beste prijzen.
194.99 EUR - (2020-07-04 06:16) Motorola g8 Power Lite 16,5 cm (6.5") 4 GB 64 GB D - (Amazon.it - IT)
198.98 EUR - (2020-07-04 06:18) motorola g8 Power Lite 16,5 cm (6.5") 4 Go 64 Go D - (Amazon France - FR)
199.99 EUR - (2020-07-04 06:18) Motorola G8 Power - Smartphone portable débloqué - (Amazon France - FR)
229.07 EUR - (2020-07-03 11:07) Smartphone double SIM 4G Motorola G8 Power lite PA - (Cdiscount - FR)
229.07 EUR - (2020-07-03 11:07) Smartphone double SIM 4G Motorola G8 Power lite PA - (Cdiscount - FR)
249 EUR - (2020-07-04 06:18) Motorola G8 Power - Smartphone débloqué 4G 64 Go - (Amazon France - FR)
255.52 EUR - (2020-07-03 11:07) Pack Smartphone Motorola G8 Power + Écouteurs san - (Cdiscount - FR)
311.11 EUR - (2020-07-03 11:07) Smartphone double SIM 4G Motorola G8 Power PAHF000 - (Cdiscount - FR)
311.11 EUR - (2020-07-03 11:07) Smartphone double SIM 4G Motorola G8 Power PAHF000 - (Cdiscount - FR)
Prijsalert: Ik heb een tool ontwikkeld waarmee ik de beste prijzen kan vinden en ik stel het u voor zodat u er ook van kunt genieten.

Stuur mij een alert naar Ontbrekend e-mailadres IncorrectMail wanneer de prijs onder deze waarde daalt EUR Stel een prijslimiet in Uw prijslimiet is niet correct

Uw e-mailadres wordt nooit gebruikt voor iets anders dan deze alert.


Twijfel je over een winkel? Ik koop regelmatig bij veel winkels, hier is mijn mening over het aantal winkels.

Tijdslijn


02/04/2020: aankoop van de Motorola G8 Power op Belsimpel.nl
04/04/2020: telefoonbezorging en uitpakken

Waarom deze telefoon?


Om een telefoon te kiezen, baseer ik me op een reeks criteria zoals prijs en meer technische factoren zoals camera, prestaties, ... Toen ik op zoek was naar nieuwe telefoons om te testen op basis van deze criteria, verscheen de Motorola G8 Power in de lijst.

Ik heb een Motorola al heel lang niet meer getest en ik weet niet wat ik kan verwachten met deze G8 Power van het Chinese Lenovo. Op papier ligt hij tussen een Redmi Note 8 en een Redmi Note 8 Pro, maar er zijn maar weinig telefoons die met Xiaomi in deze prijsklasse kunnen concurreren.

Tijdens het zoeken waar ik hem kon kopen, ontdekte ik een winkel in Nederland die hem tegen de laagste prijs (zelfs lager dan in China) aanbood, ik kreeg hem 48 uur nadat ik hem had besteld terwijl we midden in een coronavirus crisis zaten. Goed gedaan!

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.

Uitpakken

Motorola G8 Power
Lengte (mm)159.9159.2
Breedte (mm)75.875.2
Dikte (mm)9.68.1
Gewicht (g)197186
Jackyesyes
USB typeType CType C
USB norme2.02.0
Infrarood/yes




De Motorola G8 Power box is vrij klassiek, het bevat een transparant hoesje, een wandlader, een USB-kabel type C, een koptelefoon en een handleiding.

Eerste configuratie


De Motorola G8 Power draait onder een "pure" versie van Android, de opstartprocedure is dan ook zeer gestandaardiseerd, Motorla heeft het ontwerp van sommige schermen aangepast zonder het proces echt fundamenteel te veranderen. Uiteindelijk zal Motorola u vragen om zich te houden aan hun privacybeleid en zal je aanzetten om je gegevens met hen te delen, maar in tegenstelling tot de grote fabrikanten, bieden ze daar niets voor terug (in principe is het alleen maar om je gegevens te gebruiken).


Afwerking




De Motorola G8 Power is sober en elegant vormgegeven, maar op een paar details na waar ik later in dit artikel op terugkom, onderscheidt niets hem van een andere smartphone van dezelfde grootte, behalve misschien zijn dikte. Met een dikte van 9,6 mm is het de dikste telefoon die ik in de afgelopen 2 jaar heb kunnen testen, het is merkbaar als je hem in je hand houdt, maar het gaf me nooit enig probleem. Als je hem naast een andere telefoon legt, biedt hij een rand die vergelijkbaar is met wat Xiaomi doet met de Redmi Note 7/8, maar het verschil in dikte is duidelijk zichtbaar. Dit verschil is waarschijnlijk te wijten aan de 5000 mAh batterij, die 20 tot 25% meer is dan wat er op de markt te vinden is in deze prijsklasse op dit moment.
Top


Aan de bovenkant van de telefoon zit een jack-aansluiting en een klein gaatje dat waarschijnlijk ontworpen is om het geluid op te vangen. De luidspreker is iets breder dan wat ik onlangs op andere telefoons heb gezien, dit zou je moeten behoeden voor het zoeken naar de juiste positie met je oor. De randen zijn perfect glad en afgerond, het gebruikte type plastic reflecteert het licht een beetje om het een beetje glanzend te laten lijken.

Onderaan

Aan de onderkant is er een uitgang voor de luidspreker, een USB-poort type C en weer een klein gaatje zoals op de bovenkant van de telefoon.

Zijden

Aan de zijkanten bevinden zich de gebruikelijke knoppen met de aan/uit-knop en het volume aan de rechterkant en de SIM-lade aan de linkerkant. De volumeknop is in feite een grote knop met twee standen, dit maakt het makkelijker om deze te onderscheiden van de aan/uit-knop. Hier is niets erg storend, maar het is een soortgelijke configuratie als bij de meeste telefoons vandaag de dag.

Rug

De achterkant van de Motorola G8 Power is mooi gebogen, er is geen abrupte onderbreking met de rand van de telefoon en de telefoon ligt goed in de hand, het is niet te glad. De vingerafdruksensor zit op de gebruikelijke plaats en Motorola heeft zijn logo geplaatst. Deze telefoon is de dikste die ik getest heb en dit heeft een voordeel voor de camera omdat deze bijna volledig geïntegreerd is in de achterkant van de telefoon, hij komt slechts 1mm tevoorschijn. De camera bestaat uit 4 sensoren en een led-flitser, de bijzonderheid van de Motorola is om een aparte hoofdsensor aan te bieden die ook groter lijkt te zijn. Met een grotere sensor zou de camera in theorie meer licht moeten ontvangen.

Scherm

Voor een grootte gelijk aan de Redmi Note 8 biedt de Motorola G8 Power een groter scherm (6,4 inch in vergelijking met 6,3 inch op de Redmi) en dankzij het gebruik van een in het scherm geïntegreerde fotosensor is het ruimteverlies minimaal, de bezettingsgraad van het scherm is 83%. De randen zijn duidelijk zichtbaar, maar in deze prijsklasse is het heel normaal en het is eerlijk gezegd niet vervelend.

3G/4G ondersteuning


De Motorola G8 Power dekt het overgrote deel van de 3G- en 4G-frequenties die in Europa worden gebruikt, zelfs de B28-frequentie in 700Mhz is beschikbaar, dit zal ongetwijfeld de klanten van Free en Bouygues in Frankrijk interesseren.

3G frequenties:
B1 (2100), B2 (1900), B4 (1700/2100 AWS A-F), B5 (850), B8 (900), B19 (800)
4G frequenties:
B1 (2100), B2 (1900), B3 (1800), B4 (1700/2100 AWS 1), B5 (850), B7 (2600), B8 (900), B18 (800), B19 (800), B20 (800), B26 (850), B28 (700), B38 (TDD 2600), B40 (TDD 2300), B41 (TDD 2500)
Welke frequenties worden in Europa gebruikt?

3G : B1 (2100), B2 (1900), B5 (850), B8 (900)
4G : B1 (2100), B20 (800), B3 (1800), B38 (TDD 2600), B4 (1700/2100 AWS 1), B40 (TDD 2300), B5 (850), B7 (2600), B8 (900), B28 (700)

Het is natuurlijk altijd nodig om de specifieke frequenties van uw provider te controleren, omdat sommige Europese providers verschillende frequenties gebruiken (maar deze gevallen zijn zeldzaam). Hou er rekening mee dat de hieronder aangegeven frequenties geldig waren op het moment van schrijven van dit artikel, ze zullen niet worden bijgewerkt, dus ik kan niet garanderen dat ze correct zijn.

Ik heb nog een paar andere Europese landen toegevoegd, zodat u kunt controleren in welke landen u op vakantie gaat, als de lokale operator niet dezelfde frequenties ondersteunt, hebt u misschien niet langer een netwerk.

BE
4G Proximus: 2100Mhz, 1800Mhz, 2600Mhz, 800Mhz
3G Proximus: 2100Mhz, 900Mhz

4G Orange: 2600Mhz, 1800Mhz, 800Mhz
3G Orange: 2100Mhz, 900Mhz

4G Base: 2600Mhz, 1800Mhz, 800Mhz
3G Base: 2100Mhz

FR
4G Orange: 2600Mhz, 1800Mhz, 800Mhz
3G Orange: 2100Mhz, 900Mhz

4G SFR: 2600Mhz, 2100Mhz, 1800Mhz, 800Mhz
3G SFR: 2100Mhz, 900Mhz

4G Bouygues: 2600Mhz, 2100Mhz, 1800Mhz, 800Mhz, 700Mhz
3G Bouygues: 2100Mhz, 900Mhz

4G Free: 2600Mhz, 1800Mhz, 700Mhz
3G Free: 2100Mhz, 900Mhz

ES
Movistar 4G: 2600, 1800, 800
Movistar 3G: 2100, 900

Orange 4G: 2600, 1800, 800
Orange 3G: 2100, 900

Vodafone 4G: 2600, 1800, 800
Vodafone 3G: 2100, 900

Yoigo
Yoigo 4G: 1800
Yoigo 3G: 2100

DE
E-Plus 4G: 2600, 800
E-Plus 3G: 2100

O2
O2 4G: 2600, 1800, 800
O2 3G: 2100

T-Mobile
T-Mobile 4G: 2600, 1800, 800
T-Mobile 3G: 2100

Vodafone
Vodafone 4G: 2600, 1800, 800
Vodafone 3G: 2100

IT
Tre 4G: 2600, 1800, 1500, 800
Tre 3G: 2100, 900

Telecom Italia 4G: 2600, 1800, 1500, 800
Telecom Italia 3G: 2100, 900

Vodafone 4G: 2600, 1800, 1500, 800
Vodafone 3G: 2100, 900

Wind 4G: 2600, 800
Wind 3G: 2100, 900

CH
Salt Mobile 4G: 2600, 1800, 800
Salt Mobile 3G: 2100, 900

Sunrise 4G: 2600, 1800, 800
Sunrise 3G: 2100, 900

Swisscom 4G: 2600, 1800, 800
Swisscom 3G: 2100, 900

NL
KPN 4G: 2600, 1800, 800
KPN 3G: 2100

Tele2 4G: 2600, 800

T-Mobile 4G: 2600, 2100, 1800, 900
T-Mobile 3G: 2100, 900

Vodafone 4G: 2600, 1800, 800
Vodafone 3G: 2100, 900

UK
Three 4G: 1800, 800
Three 3G: 2100

EE 4G: 2600, 1800, 800
EE 3G: 2100

O2 4G: 1800, 800
O2 3G: 2100, 900

Virgin Mobile 4G: 2600, 1800 B9, 800
Virgin Mobile 3G: 2100

Vodafone 4G: 2600, 2100, 1!00, 800
Vodafone 3G: 2100, 900

Netwerk/Radioprestatie

Motorola G8 Power
3G frequentiesB1 (2100), B2 (1900), B4 (1700/2100 AWS A-F), B5 (850), B8 (900), B19 (800)B1,B2,B4,B5,B6
4G frequentiesB1 (2100), B2 (1900), B3 (1800), B4 (1700/2100 AWS 1), B5 (850), B7 (2600), B8 (900), B18 (800), B19 (800), B20 (800), B26 (850), B28 (700), B38 (TDD 2600), B40 (TDD 2300), B41 (TDD 2500)B1,B2,B3,B4,B5,B7,B8,B20,B38,B40
5G frequenties//
//
GPSA-GPS, Galileo, GLONASS, GPS, LTEPP, SUPLA-GPS, Beidou, Galileo, GLONASS, GPS
Wifi802.11b, 802.11g, 802.11n802.11a, 802.11ac, 802.11b, 802.11g, 802.11n, 802.11n 5GHz
BluetoothBluetooth 5.0 LEBluetooth 5.0 LE
SAR (hoofd)/0.591
SAR (lichaam)/1.274
VoLTEyesyes
Wifi gesprekken/yes
NFCnono


Signaal 4G
De capaciteit om het netwerk correct op te pikken is een essentieel element voor een telefoon, maar het wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te pikken te meten, voer ik een groot aantal metingen uit op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. Deze metingen worden dus onder reële omstandigheden uitgevoerd en niet in een laboratorium, ze zijn niet wetenschappelijk maar geven een goede indicatie van de prestaties.
Om de netwerkprestaties te meten, verzamel ik de signaalsterkte in dBm van elke cel tijdens mijn reizen. Alle metingen worden onder dezelfde omstandigheden uitgevoerd om de resultaten over meerdere telefoons te kunnen vergelijken. De sterkte van het signaal dat door een telefoon wordt verkregen geeft een indicatie van zijn vermogen om het netwerk goed te ontvangen. Het eindresultaat geef je een onwetenschappelijke indicatie van de ontvangstkwaliteit van elke telefoon. Deze resultaten kunnen verschillend zijn op een ander netwerk of onder andere omstandigheden. Om de signaalwaarde volledig te begrijpen, geeft een signaal van -95 dBm een gemiddelde ontvangst aan, terwijl een signaal van -60 dBm een zeer goed signaal aangeeft.

Xiaomi Redmi Note 9
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -100.79 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1785

Xiaomi Redmi Note 9s
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -99.4 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1860

Realme 6
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -95.14 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 2301

Motorola G8 Power
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -96.88 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1032

Umidigi F2
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -101.47 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 712

Umidigi F1
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -96.79 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 298

Xiaomi Mi 8 Lite
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -94.89 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 403

Xiaomi Redmi Note 5
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -91.45 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 528

Umidigi S3 Pro
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.13 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1200

Samsung Galaxy S10+
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.96 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1445

Redmi Note 7
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.01 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1430

Redmi Note 8
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.06 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 879

Xiaomi Mi A3
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -95.95 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1199

Huawei Y6 2019
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -95.60 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1586

Redmi Note 8 Pro
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -95.92 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1599

Xiaomi Mi 9 Lite
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -93.61 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1900

Xiaomi Mi 9T Pro
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -88.84 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1600

Meizu Note 9
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -96.68 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 937

Samsung Galaxy A70
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -94.511 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1975

Honor 9x
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.19 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 2819

Vergelijking Motorola G8 Power met een ander toestel

Onderstaande grafiek toont de vergelijking tussen de twee toestellen. Het beste toestel zou het grootste aantal metingen dicht bij het centrum moeten hebben. De vergelijking wordt alleen gemaakt op de cellen die beide apparaten gemeen hebben. De metingen werden onder dezelfde omstandigheden uitgevoerd.

Telefoon 1:
Motorola G8 Power
Telefoon 2:
Realme 6
Evaluatie van de prestaties:
Ik heb ervoor gekozen om de Motorola te vergelijken met de Realme 6 omdat ze qua prijs dicht bij elkaar liggen. De Realme krijgt een veel betere score in dezelfde omstandigheden, een verschil van 2 dBm is een vrij belangrijk verschil voor dit soort testen. Als je in een gebied woont met een slechte netwerkdekking, zal de Realme een betere keuze zijn.

Download max snelheid:
Upload max snelheid:
Nog niet beschikbaar / getest

Download max snelheid:
Nog niet beschikbaar / getest

Evaluatie van de prestaties:
Nog niet beschikbaar / getest
Wifi-signaal
Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.

Signaalsterkte bij router:
- 28 dBm
Signaalsterkte op afstand van router:
- 72 dBm

Evaluatie van de prestaties:
Ik heb een -28 dBm signaal gemeten in de buurt van de router, het is een score in het midden, het is niet goed of slecht. Op afstand heb ik een signaal van -72 dBm gemeten, het is ook een score in het gemiddelde.


Download / Wifi
Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.
Motorola G8 Power
Radio capaciteit/-97.01
47250
/40
-72-70


Max upload snelheid:
20 Mbps
Max download snelheid:
47 Mbps

Evaluatie van de prestaties:
De Motorola G8 Power is niet compatibel met de 5Ghz frequentie, dit is tegenwoordig vrij zeldzaam omdat de meeste telefoons deze frequentie ondersteunen. De telefoon moet zich dus houden aan de 2.4Ghz frequentie en dit heeft direct invloed op de download snelheid. Ik kreeg een score van 47 Mbps, twee jaar geleden had ik kunnen denken dat zo'n score acceptabel was, maar vandaag de dag is dit soort snelheid veel lager dan wat je kunt krijgen met andere telefoons in dezelfde prijsklasse. Een Redmi Score 9s is 4 keer beter.


GPS-signaal
Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en maak ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert de GPS het signaal om aan de weg te blijven hangen niet kunstmatig, het heeft geen markeringen, zodat je de werkelijke positie kunt zien.


De Motorola G8 Power biedt gemiddelde GPS-prestaties. Nauwkeurigheidstesten brengen de nauwkeurigheid terug tot 3 meter met 35 zichtbare satellieten en slechts 20 satellieten die gebruikt worden voor de plaatsbepaling.



De geteste weg op de video levert geen problemen op en de Motorola slaagt erin de auto goed te positioneren met soms echter een paar gaten die de indruk wekken dat de auto van de weg af is.

Batterijduur

Motorola G8 Power
Capaciteit50004000
Snel ladenyesyes
Max laden W1818


Vanaf maart 2020 heb ik mijn subjectieve batterijtest vervangen door een technische test om het werkelijke gedrag van de batterij beter te kunnen meten. Nu test ik de autonomie en de oplaadtijd onder absoluut identieke omstandigheden. Ik voer verschillende metingen uit, zodat deze test alleen al enkele dagen duurt en ik de telefoon voor niets anders kan gebruiken.

Methodologie
Om de oplaadtijd te testen, gebruik ik altijd dezelfde lader met dezelfde kabel. Ik meet de oplaadtijd minuut voor minuut om de evolutie van de lading en de oplaadsnelheid te zien. De laadsnelheid van een batterij is niet lineair, maar vaak sneller aan het begin en langzamer aan het einde. De lader is compatibel met snel laden.

Laadtijd
De accu van het Motorola G8 Power heeft een capaciteit van 5000 mAh en is opgeladen van 1% tot 100% in 311 minuten. Dit geeft me een gemiddelde laadsnelheid van 0.29% per minuut en dus een toename van 16.08 mA per minuut. Om de prestaties van de Motorola G8 Power te vergelijken met andere telefoons, moet u de 16.08 per minuut score gebruiken, deze score moet zo hoog mogelijk zijn.

In het bijzonder: de laadsnelheid is niet altijd lineair, de onderstaande grafiek geeft u een indicatie van het gedrag van de batterij.

De batterij van de Motorola G8 Power heeft een capaciteit van 5000 mAh en is ontladen van 100 tot 1 in 912 minuten met 100% helderheid, hij is ontladen van 100 tot 1 in 2792 met 50% helderheid. Op deze manier krijg ik een gemiddelde ontlaadsnelheid van 0.10% per minuut bij 100% lichtsterkte en 0.03 per minuut bij 50% lichtsterkte, het verbruik is dus 5.48 mA per minuut bij 100% lichtsterkte en 1.79 bij 50% lichtsterkte. Om de efficiëntie van de telefoon en de invloed ervan op de batterij te kunnen vergelijken, moet je de 5.48 (of 50%) score vergelijken met die van andere smartphones, het cijfer moet zo laag mogelijk zijn.

De volgende tabel geeft een overzicht van de geteste telefoons met de technische accutest, ze zijn gerangschikt in volgorde van efficiëntie. Een hogere batterijcapaciteit zou logischerwijs moeten resulteren in een hogere levensduur van de batterij, maar dat is niet altijd het geval en het geeft geen indicatie van de efficiëntie van een telefoon.

SmartphoneCapaciteit (mAh)Levensduur (minuten)Levensduur (minuten) / 50%Laden scoreEfficiëntiescoreEfficiëntiescore / 50%
Ulefone Armor 7E5500768114030.727.164.82
Poco F2 Pro47001150153626.114.083.05
Samsung Galaxy S204000565121729.417.073.2
Honor 9x4000770133326.465.193
Xiaomi Redmi Note 95020650180830.987.722.77
Motorola G8 Power5000912279216.085.481.79
Xiaomi Redmi Note 9s502066399922.327.575.01
Umidigi F2515092717.225.56
Realme 6430070426.547.32

De Motorola G8 Power heeft een batterij met een bovengemiddelde capaciteit die je dankzij zijn energiezuinigheid een zeer goed bereik zal bieden.
Tijdens de autonomietest duurde de batterij 1061 minuten, dat is bijna 18 uur. De afname van de batterij versnelt naar 30% en een tweede keer naar 20%. De laatste 20 procent ging uit in 60 minuten, terwijl de eerste 80 procent 924 minuten duurde.
Met een dergelijke score en een normaal gebruik van de telefoon zou je 3 dagen autonomie moeten kunnen bereiken.

De oplaadtijd is langer dan het gemiddelde (311 minuten), maar het gebeurde op een lineaire manier, alleen de laatste procenten duurden langer.

Audiokwaliteit

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.
De Motorola G8 Power is een telefoon met twee audio-uitgangen om stereogeluid in Dolby te produceren, in deze prijsklasse is het vrij uniek. Het geluid komt uit de luidspreker aan de onderkant van de telefoon maar ook via de luidspreker die gebruikt wordt om naar je beller te luisteren. Bij subjectief luisteren (op het gehoor) vond ik het geluid dat door de Motorola speakers wordt geproduceerd vrij goed tot een bepaald volume. De hoge tonen zijn vrij goed en de lage tonen zijn vrij krachtig. De Motorola G8 Power produceert een goed geluid zolang je het volume niet helemaal naar boven draait, want vervorming is echt belangrijk en je verliest al snel de finesse die de telefoon kan bieden bij een redelijk volume.

Frequency Response
Deze test is bedoeld om te testen of het toestel in staat is alle frequenties correct te reproduceren. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om op alle frequenties een goed geluid te zien, is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen

Ik heb de Motorola G8 Power vergeleken met de Redmi Note 8 Pro, omdat ze qua prijs vrij gelijkaardig zijn. De Motorola biedt een iets slechtere frequentierespons dan de Redmi Note 8 Pro, zijn prestaties zijn grilliger en hij gaat sneller weg van de norm in hoge frequenties. Dit resultaat is enigszins paradoxaal omdat Motorola in staat is om beter geluid te produceren dan Redmi zonder koptelefoon, maar als je een koptelefoon gebruikt, doet Redmi het beter.

Dynamisch bereik
Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus te spelen te testen. Ook hier moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de referentie staan.


Voor deze test heeft de Motorola een prestatie die gelijkwaardig is aan die van de Redmi Note 8 Pro, sommige frequenties gaan verloren bij een hoger volume, maar de prestaties zijn over het algemeen vrij goed.

Geluidsniveau
Deze test heeft tot doel te bepalen of het geteste apparaat in staat is om geluiden zonder veel ruis te reproduceren. Een hoge score duidt op een lage parasietendruk, een lagere score duidt op een hogere aanwezigheid van parasieten

De Motorola is in staat om geluid te reproduceren zonder al te veel interferentie, het biedt een geluidsprestatie die gelijk is aan de Redmi Note 8 Pro.
De Motorola onderscheidt zich vooral door zijn audioprestaties zonder koptelefoon, omdat het een goede kwaliteit Dolby stereo geluid biedt, in deze prijsklasse, heb ik nog niet beter gevonden. De referentie op het gebied van geluidskwaliteit onder de apparaten die ik heb getest is duidelijk Samsung met met name de A70 en de S10+.

Concertopname
Het doel van deze test is om de opnamekwaliteit van de telefoon te meten wanneer er veel omgevingsgeluiden zijn. Omdat ik niet elke keer als ik een telefoon test de mogelijkheid heb om naar een concert te gaan, simuleer ik het geluid van een concert in een gesloten omgeving.
Nog niet beschikbaar / getest

CPU / GPU Prestatie

Motorola G8 Power
CPUQualcomm Snapdragon 665Qualcomm Snapdragon 660
GPUQualcomm Adreno 610Adreno 512
RAM geheugen4 GB3 - 6 Gb
Opslagcapaciteit64 Gb32 - 128 Gb
Max memory card/Max 256 Gb


CPU/GPU type

De Motorola G8 Power is uitgerust met een Snapdragon 665 processor en een Adreno 610 grafische processor, het is precies dezelfde configuratie als de Redmi Note 8 maar deze laatste kost tussen de 50 en 100€ minder. Dit is dus niet het sterkste argument van Motorola, maar deze configuratie biedt voldoende comfort om allerlei spelletjes te spelen en de telefoon te gebruiken zonder enige vertraging.

Hardware-informatie
De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon.
In tegenstelling tot de meeste Chinese merken heeft Motorola gekozen voor eenvoud door slechts één versie van de G8 Power (4Gb 64Gb) op de markt te brengen.

Benchmark 3DMark

Ik kreeg een score van iets meer dan 1100 punten met 3DMark, deze score staat heel logisch dicht bij de Redmi Note 8 omdat het dezelfde configuratie gebruikt.

Benchmark Antutu
Motorola G8 Power
Antutu - globaal167650143242
Antutu - CPU7068666553
Antutu - GPU2541430755
Antutu - UX3478138930
Antutu - MEM368717004
3DMark - OpenGL11051354
3DMark - Vulkan10271299


Met Antutu krijg ik een score van 167750 punten, wat iets minder is dan wat ik met een Redmi Note 8 kreeg. Zonder rekening te houden met de prijs van de Motorola is de CPU + GPU combinatie een goede combinatie die geschikt is voor een grote meerderheid van de gebruikers, maar ik houd rekening met de prijs, de prijs/prestatie verhouding van de Motorola is lager dan wat de Redmi Note 8 kan bieden.


Gaming
Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.
In de Motorola prijsklasse zijn er beter presterende telefoons zoals de Redmi Note 9s of de Realme 6. Dit verschil in prestaties heeft niet echt invloed op de prestaties in het spel. De PUBG-mobiel is perfect bespeelbaar met Motorola.



Motorola heeft een aantal overlay functies toegevoegd zoals andere merken dat ook doen. De speelervaring is goed, maar ik ondervond een probleem met de helderheid van het scherm. Door de handpositionering gingen mijn vingers over de helderheidssensor heen en ging het scherm van hoge naar lage helderheid. Ik raad je daarom aan om het scherm over te schakelen naar handmatige helderheid om dit probleem te voorkomen.

Foto camera test

Motorola G8 Power
Resolutie - vooraan1612
Sensor - voorzijde/Omnivision OV13855
Resolutie - achterkant1648
Sensor - achterkant/Samsung S5KGM1
Video resolutie2160p4k
4.05mm/
1.66mm/
5.55mm/


Hardware


De Motorola is uitgerust met een 16 miljoen pixel hoofdsensor en 3 secundaire sensoren voor macro-, groothoek- en zoomfotografie. Ik heb geen informatie over het merk van de sensor, dus ik weet niet of ik het kan vergelijken met een andere telefoon die ik heb getest. Met 16 miljoen pixels is Motorola niet in de pixelrace gekomen, maar om eerlijk te zijn maakt het niet uit, maar ik zie toch dat de pixels 40% groter zijn dan op de Redmi Note 9s, dus we zullen in de praktijk moeten zien of het toch in staat is om foto's met een goede scherpte te produceren.

Foto kwaliteit


Standaard app


Motorola's standaard fototoepassing is vrij interessant, het gaat volledig in de tegenovergestelde richting van alles wat ik tot nu toe heb gezien. Waar Xiaomi en de anderen een enorme hoeveelheid opties op het hoofdmenu bieden, heeft Motorola gewoon een fotomodus, een videomodus en wat je maar wilt. Het is zeer eenvoudig en zeer effectief. De instellingen bovenin het scherm zijn ook heel anders dan wat ik tot nu toe heb getest, maar ik denk dat de volgorde van de instellingen ook goed ontworpen is, dus deze standaard fotoapplicatie is echt interessant.

Foto test / studio

Eerste voorbeeld: ƒ/1,7 1/333 4,05 mm 100 ISO

Belichting: lichte overbelichting
Scherpte: medium
Kleuren: te licht
Diepte van het veld: goed
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

Deze eerste studiofoto onthult iets vreemds aan Motorola, de foto lijkt bedekt met een grijze sluier. Eerst dacht ik dat ik vergeten was een plastic folie op de sensor te verwijderen, maar dat is niet het geval. De foto lijkt geforceerd en de kleuren zijn bleker. De scherpte is ook niet erg uitgesproken, je ziet de gril van de politiewagen niet goed.

Tweede voorbeeld: ƒ/2.2 1/314 1.66 mm 100 ISO

Belichting: oké
Scherpte: goed
Kleuren: correcte maar gele strepen zijn aanwezig.
Diepte van het veld: goed
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

Het resultaat verkregen met de groothoeksensor is verrassend omdat de foto beter belicht lijkt dan met de hoofdsensor, ik heb geen zin in een grijze sluier op de foto, de kleuren zijn beter verzadigd, de scherpte is correct en over het algemeen lijkt de foto beter dan met de hoofdsensor, terwijl de groothoeksensoren over het algemeen minder goede foto's produceren dan de hoofdsensor.

Door de verschillende sensoren aan de achterkant te verbergen, ontdekte ik dat de grootste sensor (de bovenste) de groothoeksensor is. Dit zou verklaren waarom de foto van de groothoeksensor zoveel kwaliteiten heeft.

Derde voorbeeld: ƒ/2,4 1/229 5,55 mm 100 ISO

Belichting: oké
Scherpte: medium
Kleuren: iets te donker
Diepte van het veld: correct
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

De Motorola G8 Power heeft een optische zoomlens, die zeer zeldzaam is in deze prijsklasse. Ik zie geen grijze sluier op de foto, terwijl de zoom afkomstig is van dezelfde sensor als het eerste voorbeeld (die net onder de groothoeklens). De scherpte is niet buitengewoon, maar de foto is vrij goed, foto's gemaakt met een smartphone onder kunstlicht zijn over het algemeen niet erg goed, maar de Motorola doet het vrij goed.
Deze eerste test laat zien dat foto's in de 1x modus het slechtst zijn, terwijl het de standaard modus is. De buitentest zal zien of dit wordt bevestigd als het licht goed is.

Foto test / zon

Eerste voorbeeld: ƒ/1,7 1/1339 4,05 mm 101 ISO

Belichting: correct
Scherpte: medium
Kleuren: iets te koud
Diepte van het veld: goed
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

Het probleem van de grijze sluier op het beeld lijkt niet aanwezig te zijn op deze foto, het is een goede zaak. Als we naar de foto kijken zonder deze te vergelijken met een andere foto, zouden we kunnen zeggen dat de foto goed is en dat dit gedeeltelijk waar is. Als ik het daarentegen vergelijk met een foto gemaakt met een andere telefoon op hetzelfde moment, zijn de verschillen goed zichtbaar.

Hier is een voorbeeld genomen met de Redmi Note 9s


De foto is in de late namiddag genomen, dus de kleuren zouden warmer moeten zijn, het is niet zichtbaar op de foto genomen met de Motorola. De scherpte is ook veel meer uitgesproken op de Redmi Note 9s, dit is te zien aan de details van de bladeren en het gras in de linkerbenedenhoek.
De foto van de Motorola is niet slecht, ik denk alleen dat het een beetje ontbreekt aan iets wat overeenkomt met andere telefoons in dezelfde prijsklasse.

Tweede voorbeeld: ƒ/2,2 1/1027 1,66 mm 100 ISO

Belichting: correct
Scherpte: goed
Kleuren: iets te warm
Diepte van het veld: goed
Vervorming: licht aan de randen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

Dit tweede voorbeeld bevestigt wat ik in de studio had waargenomen, de groothoek geeft betere beelden dan de hoofdsensor. De groothoek is in staat om warme kleuren te reproduceren die dichter bij de werkelijkheid liggen dan de kleuren die door de hoofdsensor zijn vastgelegd. De scherpte is ook veel beter. Ik zou je moeten adviseren om de groothoek te gebruiken in plaats van de hoofdsensor, maar dit type sensor is niet geschikt voor alle situaties, het werkt goed voor landschappen maar niet voor portretten of familiefoto's.

Derde voorbeeld: ƒ/2,4 1/898 5,55 mm 101 ISO

Blootstelling: correct
Scherpte: goed
Kleuren: correct
Diepte van het veld: zeer goed
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

De 5,55 mm brandpuntsafstand maakt gebruik van de sensor aan de onderkant van de camera aan de achterkant van de telefoon. Deze sensor geeft heel andere resultaten dan wat ik in het eerste voorbeeld zag. De scherpte van deze foto is veel beter dan in het eerste voorbeeld en de scherptediepte is enorm omdat de achtergrondelementen in de foto ondanks de afstand erg scherp zijn. De kleurtemperatuur is ook veel nauwkeuriger. Wat de groothoek betreft, merk ik dat de foto's die door deze sensor worden geproduceerd beter zijn dan de hoofdsensor. De brandpuntsafstand van deze sensor moet het mogelijk maken om deze zoom in meer situaties te gebruiken dan de groothoek. Dit is niet praktisch omdat je telkens moet overschakelen van de standaardsensor naar de zoom- of groothoeksensor.

Samenvattend zou ik zeggen dat de hoofdsensor niet op het niveau ligt van wat de concurrentie kan produceren, de zoom- en groothoeksensoren leveren daarentegen goede resultaten die de vergelijking met andere telefoons in dezelfde prijsklasse kunnen houden.


Foto test / bewolkt

Eerste voorbeeld: ƒ/1,7 1/2137 4,05 mm 100 ISO

Belichting: onderbelichting
Scherpte: slecht
Kleuren: gebrek aan verzadiging
Diepte van het veld: goed
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

Wanneer de lichtkwaliteit minder goed is, produceert de Motorola G8 Power geen goede foto's met de hoofdsensor. Het beeld is saai en mist details. Dit grijze waas probleem is nog beter zichtbaar wanneer de omstandigheden minder goed zijn.
Tweede voorbeeld: ƒ/2,2 1/2451 1,66 mm 100 ISO

Belichting: onderbelichting
Scherpte: zeer goed
Kleuren: te donker en een beetje te heet.
Diepte van het veld: goed
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

Als ik deze foto vergelijk met de vorige, zou je denken dat hij gemaakt is met een andere telefoon, het is zo anders. De groothoeksensor van Motorola geeft betere beelden dan de hoofdsensor. Het grootste probleem met deze foto is onderbelichting, maar dit is een probleem dat bij bijna alle telefoons in deze prijsklasse voorkomt. De scherpte is echt uitstekend, zelfs in de elementen verder weg in beeld. De foto is zo gedetailleerd dat je met een paar aanpassingen aan de fototoepassing een veel betere foto zou kunnen maken.

Derde voorbeeld: ƒ/2,4 1/956 5,55 mm 100 ISO

Belichting: licht onderbelicht
Scherpte: goed
Kleuren: te donker en een beetje te heet.
Diepte van het veld: goed
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

De zoom geeft ook betere beelden dan de hoofdsensor, het beeld is rijk aan details, het is iets te donker en de kleuren zijn iets te warm maar over het algemeen doet de Motorola het goed. Een inkeping of twee meer licht had een veel beter resultaat kunnen opleveren.


Test foto / nacht
Eerste voorbeeld: ƒ/1,7 1/6 4,05 mm 3084 ISO


Belichting: correct
Scherpte: medium
Kleuren: iets te koud
Diepte van het veld: goed
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: zichtbaar

De Motorola G8 Power heeft geen nachtmodus, hij combineert niet verschillende foto's om trillingen te wissen, dus het beeld is niet erg scherp en dit is het geval voor de meeste foto's die zullen volgen. De sensor is ook zeer gevoelig voor sterk licht, de openbare verlichting genereert een sterke halo die de foto verstoort. De kleuren zijn iets te koud maar dit is niet slecht, het is vaak het tegenovergestelde voor nachtfoto's. De digitale ruis is goed zichtbaar en dit is normaal omdat de foto is genomen op ISO 3084.
Tweede voorbeeld: ƒ/2,2 1/5 1,66 mm 3072 ISO


Belichting: correct
Scherpte: medium
Kleuren: iets te warm
Diepte van het veld: goed
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: licht

De groothoek geeft betere beelden dan de hoofdsensor, ik had deze functie al opgemerkt bij dagopnames. Het beeld is enigszins wazig omdat de Motorola niet meerdere beelden combineert om de beweging te compenseren. Ik denk dat het mogelijk is om met de groothoek een correct beeld te krijgen door iets te gebruiken om niet te bewegen, maar zelfs met deze groothoek zal deze Motorola niet in de top van de smartphone-ranglijst voor nachtfotografie terechtkomen.

Hier zijn enkele andere foto's die onder dezelfde omstandigheden zijn genomen, de conclusie is hetzelfde. De foto's zijn niet goed en als nachtfotografie voor u een belangrijk koopcriterium is, dan is de Motorola duidelijk niet voor u.


Videokwaliteit


Stabilisatie
Voor elk van mijn tests begin ik met een video die onder dezelfde omstandigheden is gemaakt om de kwaliteit en de stabilisatie met de andere toestellen te kunnen vergelijken.
Wandelen zou geen grote uitdaging moeten zijn voor de videostabilisatie, maar de Motorola G8 Power slaagt er niet in om de schok van mijn voetstappen te absorberen. De video is nog steeds goed te bekijken, maar als ik het vergelijk met andere apparaten in dezelfde prijsklasse, biedt de Motorola geen zeer goede stabilisatieprestaties.



Video normale condities
De Motorola G8 Power produceert een goede videokwaliteit (max. resolutie: 4k), de kleuren zijn goed verzadigd, de scherpte is snel, de scherpte is goed (vooral op de voorgrond). De stabilisatie is niet voldoende (of afwezig?) en de microfoon lijkt erg gevoelig voor de wind omdat ik tegelijkertijd video's heb gemaakt met andere apparaten waar je ook de wind kunt horen, maar dan op een veel minder uitgesproken manier.



Video low light


De nachtvideo volgt een beetje dezelfde trend als wat ik vond bij de foto's, de kwaliteit is niet erg goed, de video is vrij donker, de scherpte is niet goed en de Motorola kan zich niet richten op een bepaald gebied.

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven.

Motorola G8 Power
Grootte (inches)6.46.3
Resolutie1080 x 23001080x2340
Ratio19.5:919:9
Bescherming/Corning Gorilla Glass 5
TypeIPS LCDIPS LCD
Oppervlakte (%)8381.4
dE Wit8.46,9
dE Rood4.13,5
dE Groen3.71,1
dE Blauw4.62,3
dE Geel1.92
dE Cyaan8.14,7
dE Magenta4.51,6
Contrast1576:1/
514433,473


Colorimetrie


Ik heb een dE van 5 gemeten met mijn colorimetrische sonde terwijl het oog colorimetrische verschillen begint waar te nemen van een dE van 3. Het verschil is niet groot en een onervaren oog zal het waarschijnlijk niet zien maar het scherm toont een groter colorimetrisch verschil op groen en blauw. De kleuren zijn wereldwijd te koud (= te veel blauw), ik heb een wit gemeten bij 7512K terwijl het bij 6500K zou moeten zijn. Deze test is een technische test en het resultaat zal je niet verhinderen om je scherm correct te gebruiken, je zou echter een verschil kunnen opmerken tussen de foto's die je aan de telefoon bekijkt en de foto's die je op een ander scherm (een andere smartphone of computer) gaat bekijken. Op veel Android telefoons is het mogelijk om de kleurtemperatuur te veranderen om dit soort problemen op te lossen, maar Motorola biedt deze optie niet aan, je kunt spelen met de verzadiging om de kleuren levendiger te maken, maar je zult nog verder afwijken van de juiste colorimetrie.

Helderheid
Ik heb een helderheid gemeten die hoger is dan 500 cd/m² waardoor je de Motorola G8 Power in de volle zon kunt gebruiken, het is een waarde boven het gemiddelde.

Contrast

Ik heb een contrast ratio gemeten van ongeveer 1500:1 en voor een IPS LCD scherm is dit een goede waarde.

Lichtabsorptie/Reflectie
Het scherm van de smartphone reflecteert het licht en maakt er soms een echte spiegel van. Dit spiegeleffect maakt het moeilijker om te lezen.
De onderstaande absorptie-index geeft het percentage van het door het scherm geabsorbeerde licht aan. De leesbaarheid van een scherm is beter wanneer de absorptie-index hoog is.

[absorb]

De Motorola G8 Power heeft een reflectiegraad van 40%, zodat het scherm iets minder dan de helft van het ontvangen licht teruggeeft. Het is dus bovengemiddeld en reflecteert dus minder licht dan gemiddeld.

Biometrie


De Motorola G8 Power is uitgerust met een vingerafdruksensor aan de achterzijde, het is een klassieke keuze maar het werkt. De meeste telefoons die ik onlangs heb getest hadden een sensor onder het display of een sensor aan de zijkant. Ik vind de achtersensor altijd de meest effectieve oplossing.

Gezichtsherkenning lijkt niet beschikbaar te zijn.

Besturingssysteem


De Motorola G8 Power draait op Android 10 en het besturingssysteem van Motorola ligt zeer dicht bij de basisversie van Android. Het gebruik van deze telefoon vereist geen lange aanpassingstijd als je al een andere telefoon met Android hebt gebruikt. Je vindt er een applicatielade met een specifieke zoekmachine, een nieuwsfeed, aangepaste meldingen en vele instellingen om de telefoon aan te passen aan je behoeften.

Over het algemeen hield ik van dit besturingssysteem, het werkt heel goed, wat ik mis is een optie om de kleurtemperatuur in te stellen, evenals een native applicatie om foto's weer te geven (anders dan Google Photos) en een native applicatie om video-opnames van het scherm te maken.



Bugs


Nog niet beschikbaar / getest

Accessoires Motorola G8 Power

Om beter te kunnen genieten van je ervaring met je smartphone, stel ik links voor naar allerlei accessoires die nuttig voor je kunnen zijn.

SmartphoneCover motorola-g8-power
Beschermende film motorola-g8-power
Geheugenkaart motorola-g8-power
USB-kabel motorola-g8-power
Audio-hoofdtelefoon motorola-g8-power
Fietsaccessoires motorola-g8-power

Vergelijk Motorola G8 Power met de anderen

Hier is een rangschikking van de verschillende resultaten van mijn tests. Een score van 1 wijst op een zeer slechte prestatie, terwijl een score van 6 wijst op een uitzonderlijk resultaat. De score is een subjectieve maat, de rangschikking daarentegen is meestal afgeleid van een maat.

Levensduur van de batterij
Motorola G8 Power : 6
Xiaomi Redmi Note 9 : 5.3
Umidigi F1 : 5
Umidigi F2 : 5
Umidigi S3 Pro : 5
Ulefone Armor 7 : 4.7
Xiaomi Redmi Note 9s : 4.7
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.5
Realme 6 : 4.3
Xiaomi Mi A3 : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Xiaomi Redmi Note 7 : 4
Xiaomi Mi 9T Pro : 4
Samsung Galaxy S20 : 4
Honor 9x : 4
Xiaomi Redmi Note 8 : 4
Meizu Note 9 : 4
Honor 8x : 4
Samsung Galaxy S10+ : 4
Samsung Galaxy A70 : 4
Xiaomi Mi 9 Lite : 4
Huawei Y6 2019 : 3.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 3

Processorvermogen (CPU)
Poco F2 Pro : 6.7
Samsung Galaxy S20 : 6.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 6
Samsung Galaxy S10+ : 5.8
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.3
Realme 6 : 4.3
Xiaomi Redmi Note 9s : 4.3
Meizu Note 9 : 4
Ulefone Armor 7 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 9 : 3.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 3.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 3.5
Samsung Galaxy A70 : 3.5
Motorola G8 Power : 3.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 7 : 3.5
Umidigi F2 : 3.5
Honor 9x : 3.5
Umidigi S3 Pro : 3.5
Xiaomi Mi A3 : 3.4
Honor 8x : 3
Umidigi F1 : 3
Xiaomi Redmi Note 5 : 2.5
Huawei Y6 2019 : 1

Grafische chipsetvoeding (GPU)
Poco F2 Pro : 7
Samsung Galaxy S20 : 7
Xiaomi Mi 9T Pro : 6.5
Samsung Galaxy S10+ : 6
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 5.3
Realme 6 : 5.3
Xiaomi Redmi Note 9s : 5.3
Meizu Note 9 : 5
Xiaomi Redmi Note 9 : 4.6
Ulefone Armor 7 : 4.5
Umidigi F1 : 4.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Umidigi S3 Pro : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 4.3
Motorola G8 Power : 4.3
Umidigi F2 : 4.3
Xiaomi Mi A3 : 4.1
Honor 9x : 4
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Xiaomi Redmi Note 7 : 4
Honor 8x : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 3.5
Huawei Y6 2019 : 2

Scherm kwaliteit
Samsung Galaxy S20 : 6.3
Samsung Galaxy S10+ : 6
Poco F2 Pro : 6
Xiaomi Mi 9T Pro : 5.5
Samsung Galaxy A70 : 5.5
Xiaomi Redmi Note 9s : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Xiaomi Redmi Note 8 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.5
Honor 9x : 4.5
Realme 6 : 4.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Motorola G8 Power : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Xiaomi Redmi Note 7 : 4
Meizu Note 9 : 4
Xiaomi Redmi Note 9 : 4
Xiaomi Mi A3 : 3.8
Ulefone Armor 7 : 3.5
Honor 8x : 3.5
Umidigi F2 : 3.5
Umidigi S3 Pro : 3.5
Umidigi F1 : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3

Fotokwaliteit
Samsung Galaxy S10+ : 6
Xiaomi Mi 9T Pro : 5.5
Xiaomi Redmi Note 9s : 5.2
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 5.1
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Xiaomi Redmi Note 8 : 5
Xiaomi Redmi Note 7 : 5
Meizu Note 9 : 5
Realme 6 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 5 : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Motorola G8 Power : 4.3
Xiaomi Mi A3 : 4.3
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Xiaomi Redmi Note 9 : 4
Umidigi F2 : 3.8
Honor 9x : 3.5
Honor 8x : 3.5
Ulefone Armor 7 : 3.5
Umidigi S3 Pro : 3.5
Umidigi F1 : 2
Huawei Y6 2019 : 2

Video kwaliteit
Samsung Galaxy S20 : 6
Samsung Galaxy S10+ : 5.3
Xiaomi Redmi Note 9s : 4.8
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.8
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 7 : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4.5
Meizu Note 9 : 4
Xiaomi Redmi Note 9 : 4
Realme 6 : 4
Motorola G8 Power : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Honor 9x : 4
Umidigi F2 : 4
Xiaomi Mi 8 Lite : 3.5
Honor 8x : 3
Ulefone Armor 7 : 3
Umidigi S3 Pro : 3
Umidigi F1 : 2
Huawei Y6 2019 : 2

Afwerkingskwaliteit
Samsung Galaxy S20 : 5.6
Samsung Galaxy S10+ : 5.5
Poco F2 Pro : 5.3
Xiaomi Mi 9T Pro : 5.3
Realme 6 : 5
Xiaomi Mi 8 Lite : 5
Umidigi S3 Pro : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Xiaomi Redmi Note 9s : 5
Xiaomi Redmi Note 8 : 4.8
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.5
Motorola G8 Power : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 9 : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4.5
Umidigi F2 : 4.5
Honor 9x : 4.5
Honor 8x : 4.5
Xiaomi Redmi Note 7 : 4.5
Meizu Note 9 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 5 : 3.5
Ulefone Armor 7 : 3.5
Umidigi F1 : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3.5

Wifi prestaties
Poco F2 Pro : 6
Samsung Galaxy S20 : 5.8
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 5.5
Xiaomi Redmi Note 9s : 5.3
Xiaomi Mi 9T Pro : 5
Xiaomi Redmi Note 5 : 5
Xiaomi Mi 8 Lite : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Xiaomi Redmi Note 9 : 4.8
Realme 6 : 4.8
Honor 9x : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Samsung Galaxy S10+ : 4
Umidigi F2 : 4
Motorola G8 Power : 4
Xiaomi Redmi Note 7 : 4
Meizu Note 9 : 4
Ulefone Armor 7 : 4
Umidigi F1 : 3.5
Umidigi S3 Pro : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3.5
Honor 8x : 3

Download snelheid 4G
Poco F2 Pro : 5.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 5
Xiaomi Redmi Note 5 : 5
Xiaomi Mi A3 : 5
Xiaomi Redmi Note 9s : 5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Realme 6 : 4
Honor 8x : 4
Honor 9x : 4
Samsung Galaxy S10+ : 4
Meizu Note 9 : 4
Xiaomi Redmi Note 8 : 4
Xiaomi Redmi Note 7 : 4
Huawei Y6 2019 : 3
Umidigi S3 Pro : 3
Umidigi F1 : 2.5

Netwerkvangst
Xiaomi Mi 9T Pro : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Realme 6 : 3.8
Xiaomi Mi A3 : 3.8
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 3.8
Huawei Y6 2019 : 3.8
Meizu Note 9 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 9s : 3.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 7 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 9 : 3.3
Honor 9x : 3.5
Honor 8x : 3.5
Samsung Galaxy S10+ : 3
Umidigi S3 Pro : 3
Umidigi F1 : 3

Ondersteunde frequenties
Samsung Galaxy S20 : 5
Samsung Galaxy S10+ : 5
Umidigi F1 : 5
Umidigi F2 : 5
Umidigi S3 Pro : 5
Ulefone Armor 7 : 5
Samsung Galaxy A70 : 5
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.5
Xiaomi Redmi Note 9s : 4.5
Poco F2 Pro : 4.5
Realme 6 : 4.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Xiaomi Redmi Note 9 : 4.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4
Motorola G8 Power : 4
Xiaomi Mi 8 Lite : 3.5
Xiaomi Mi A3 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 7 : 3.5
Meizu Note 9 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 5 : 3.5
Honor 9x : 3.5
Honor 8x : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3

Audio kwaliteit
Samsung Galaxy S10+ : 5
Samsung Galaxy A70 : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 4.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Motorola G8 Power : 4.5
Realme 6 : 4.2
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Xiaomi Redmi Note 9s : 4
Xiaomi Redmi Note 8 : 4
Xiaomi Redmi Note 7 : 4
Xiaomi Mi A3 : 4
Umidigi S3 Pro : 3.5
Meizu Note 9 : 3.5
Ulefone Armor 7 : 3.5
Umidigi F2 : 3.5
Honor 8x : 3
Honor 9x : 3
Umidigi F1 : 3
Huawei Y6 2019 : 3

gps-kwaliteit
Umidigi F2 : 4.8
Xiaomi Redmi Note 7 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 4.5
Realme 6 : 4.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.5
Xiaomi Redmi Note 9s : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Motorola G8 Power : 4
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Honor 8x : 4
Honor 9x : 4
Xiaomi Mi A3 : 4
Samsung Galaxy S10+ : 4
Umidigi S3 Pro : 4
Xiaomi Mi 9 Lite : 4
Samsung Galaxy A70 : 3.5
Meizu Note 9 : 3.5
Umidigi F1 : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3.5

Gebruiksgemak van het besturingssysteem
Samsung Galaxy S10+ : 5.5
Samsung Galaxy A70 : 5.5
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 5
Xiaomi Redmi Note 9s : 5
Xiaomi Mi 8 Lite : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Xiaomi Mi 9T Pro : 5
Xiaomi Redmi Note 5 : 5
Xiaomi Redmi Note 7 : 5
Xiaomi Redmi Note 8 : 5
Xiaomi Redmi Note 9 : 5
Realme 6 : 4.8
Motorola G8 Power : 4.5
Umidigi S3 Pro : 4.5
Meizu Note 9 : 4.5
Umidigi F2 : 4.5
Honor 9x : 4.5
Ulefone Armor 7 : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4
Honor 8x : 4
Umidigi F1 : 4
Huawei Y6 2019 : 3.5

Eindscore
Xiaomi Mi 9T Pro : 70.3 / 84
Samsung Galaxy S10+ : 69.1 / 84
Xiaomi Redmi Note 9s : 65.6 / 84
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 64.8 / 84
Samsung Galaxy A70 : 63.5 / 84
Xiaomi Mi 9 Lite : 63 / 84
Realme 6 : 62.5 / 84
Xiaomi Redmi Note 8 : 59.6 / 84
Xiaomi Mi 8 Lite : 58 / 84
Xiaomi Redmi Note 7 : 58 / 84
Xiaomi Mi A3 : 57.4 / 84
Meizu Note 9 : 57 / 84
Xiaomi Redmi Note 5 : 56.5 / 84
Honor 9x : 55 / 84
Umidigi S3 Pro : 54.5 / 84
Motorola G8 Power : 51.6 / 72
Honor 8x : 50.5 / 84
Umidigi F2 : 50.4 / 72
Umidigi F1 : 48 / 84
Xiaomi Redmi Note 9 : 47.5 / 66
Samsung Galaxy S20 : 46.2 / 48
Ulefone Armor 7 : 43.2 / 66
Poco F2 Pro : 41 / 42
Huawei Y6 2019 : 40.3 / 84

Test / beoordeling conclusie


Zoals ik aan het begin van deze test schreef, had ik Motorola al heel lang niet meer getest. Ik had dus geen vooroordelen, ik heb dit toestel met veel nieuwsgierigheid getest. Motorola heeft dit apparaat gepositioneerd als een kampioen in autonomie en geluidskwaliteit. Na het testen van het toestel kan ik zeggen dat het niet zomaar een marketingboodschap is zonder basis. De Motorola G8 Power is een kampioen in de batterij en niet alleen omdat het een grote batterij heeft, de telefoon heeft een zeer goed beheer van het energieverbruik. Voor het geluidsgedeelte is de Motorola inderdaad beter dan gemiddeld, hij biedt een stereo-uitgang maar bereikt nog niet het geluidsniveau van een Samsung Galaxy A70 of een S10+.

Naast de levensduur van de accu en de geluidskwaliteit, wat moet je nog meer uit de Motorola G8 Power halen? Helaas niet veel. De Motorola G8 Power is noch uitstekend, noch slecht, hij biedt correcte prestaties, correcte afwerkingen, een gemiddeld scherm, een gemiddelde netwerkprestatie, een gemiddelde gps prestatie,... Het fotogedeelte was daarentegen teleurstellend, de groothoeksensor is iets beter, maar de hoofdsensor is duidelijk niet op het niveau van de concurrentie. Door zijn prijspositionering concurreert hij met apparaten zoals de Redmi Note 9s of de Realme 6, maar hij bereikt niet het niveau van deze twee apparaten.

Sterktes

Levensduur van de batterij en energie-efficiëntie
Goede geluidskwaliteit
Correcte uitvoering

Zwaktes

Foto's met de hoofdsensor

Alternatieven voor dit product

[alternatives]

In dezelfde prijsklasse als de Motorola vinden we de Realme 6 en de Redmi Note 9s. Deze twee telefoons presteren beter dan de Motorola in zowat elk gebied behalve het bereik.

Vond je mijn test leuk?
Vergeet niet om het te delen met je vrienden :-) Ik heb geen budget voor reclame, dank je wel!
Deel op Facebook