Op deze pagina:
Prijs Motorola G8 Power
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Hardware
Fotokwaliteit
Videokwaliteit
Audiokwaliteit
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Vragen

Abonneren
Abonneer je op mijn YouTube kanaal om updates te ontvangen

Motorola G8 Power test / review en prijs

Motorola G8 test / review (gedetailleerd en objectief)
Categorie: Tests en beoordelingen

Motorola was een merk gespecialiseerd in elektronische apparatuur dat de afgelopen 10 jaar veel turbulentie heeft ondervonden. [b][b]Motorola was een Amerikaans merk, het is nu eigendom van het Chinese Lenovo. Ik heb al meer dan 15 jaar geen gebruik meer gemaakt van een Motorola telefoon, de wereld is sindsdien veel veranderd en het was de hoogste tijd dat ik een model van dit merk zou testen. [b][b]Ik heb gekozen voor de Motorola G8 Power omdat deze voldoet aan mijn gebruikelijke aankoopcriteria. Hoe verhoudt Motorola zich tot de concurrentie van vandaag? Dit is wat ik hieronder voorstel te ontdekken.[b][b][b][b]

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.[b]
Waarin verschillen mijn tests van andere op het web?

- Ik koop de toestellen meestal met mijn eigen geld, de prijs is dus net even belangrijk als voor je!
- Ik bewaar de toestellen minstens enkele weken (soms meer) om te zien wat ze waard zijn in reële omstandigheden.
- Ik beantwoord (indien mogelijk) je vragen om je te helpen beslissen voordat je de toestellen koopt.
- niemand betaalt me om deze reviews te doen, ik ben dus volledig neutraal en onafhankelijk.
- Mijn pagina's zijn niet gevuld met advertenties.


Xiaomi 11T: test / review / fotokwaliteit
Google Pixel 5 test / review
TCL 10 Pro: test / review / prijs
Samsung Galaxy A21s test / review
Samsung Galaxy A52: test / review
Umidigi Bison Pro : test / review / recensie
Poco X3 Pro: test / review
Redmi 10: test / review / recensie
iiiF150 R2022 : test / review
Realme 6 test, review en prijs

Prijs Motorola G8 Power

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Motorola G8 Power van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.[b]
motorola g8 Power Lite 16,5 cm (6.5") 4 Go 64 Go Double SIM Micro-USB Bleu Android 9.0 5000 mAh g8 P...
2021-11-30 17:01
114 EUR
Motorola G8 Power 4GB 64GB Unlocked Dual Sim Smartphone 4G LTE 16MP 18W 5000mAh...
2021-11-30 15:21
127 EUR
Smartphone double SIM 4G Motorola G8 Power lite PAJC0005DE 64 Go 6.5 pouces (16.5 cm) double SIM And...
2021-11-30 12:47
310 EUR
[b]
helpBovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

02/04/2020: aankoop van de Motorola G8 Power op Belsimpel.nl[b]04/04/2020: telefoonbezorging en uitpakken[b][b]

Waarom deze telefoon?

Om een telefoon te kiezen, baseer ik me op een reeks criteria zoals prijs en meer technische factoren zoals camera, prestaties, ... Toen ik op zoek was naar nieuwe telefoons om te testen op basis van deze criteria, verscheen de Motorola G8 Power in de lijst.[b][b]Ik heb een Motorola al heel lang niet meer getest en ik weet niet wat ik kan verwachten met deze G8 Power van het Chinese Lenovo. Op papier ligt hij tussen een Redmi Note 8 en een Redmi Note 8 Pro, maar er zijn maar weinig telefoons die met Xiaomi in deze prijsklasse kunnen concurreren.[b][b]Tijdens het zoeken waar ik hem kon kopen, ontdekte ik een winkel in Nederland die hem tegen de laagste prijs (zelfs lager dan in China) aanbood, ik kreeg hem 48 uur nadat ik hem had besteld terwijl we midden in een coronavirus crisis zaten. Goed gedaan![b][b]

Uitpakken

motorola g8 power test avis review beoordeling revision recensione opinion photo 4
[b][b]De Motorola G8 Power box is vrij klassiek, het bevat een transparant hoesje, een wandlader, een USB-kabel type C, een koptelefoon en een handleiding. [b][b][b][b]
Lengte : 159.9
Breedte : 75.8
Dikte : 9.6
Gewicht : 197
Jack uitgang : Ja
Type USB : Type C
USB norm : 2.0

Eerste configuratie

De Motorola G8 Power draait onder een "pure" versie van Android, de opstartprocedure is dan ook zeer gestandaardiseerd, Motorla heeft het ontwerp van sommige schermen aangepast zonder het proces echt fundamenteel te veranderen. Uiteindelijk zal Motorola u vragen om zich te houden aan hun privacybeleid en zal je aanzetten om je gegevens met hen te delen, maar in tegenstelling tot de grote fabrikanten, bieden ze daar niets voor terug (in principe is het alleen maar om je gegevens te gebruiken). [b][b][b][b][b]

Afwerking

motorola g8 power test avis review beoordeling revision recensione opinion photo 6
[b][b]De Motorola G8 Power is sober en elegant vormgegeven, maar op een paar details na waar ik later in dit artikel op terugkom, onderscheidt niets hem van een andere smartphone van dezelfde grootte, behalve misschien zijn dikte. Met een dikte van 9,6 mm is het de dikste telefoon die ik in de afgelopen 2 jaar heb kunnen testen, het is merkbaar als je hem in je hand houdt, maar het gaf me nooit enig probleem. Als je hem naast een andere telefoon legt, biedt hij een rand die vergelijkbaar is met wat Xiaomi doet met de Redmi Note 7/8, maar het verschil in dikte is duidelijk zichtbaar. Dit verschil is waarschijnlijk te wijten aan de 5000 mAh batterij, die 20 tot 25% meer is dan wat er op de markt te vinden is in deze prijsklasse op dit moment. [b][b]
motorola g8 power test avis review beoordeling revision recensione opinion photo 9
[b][b]Aan de bovenkant van de telefoon zit een jack-aansluiting en een klein gaatje dat waarschijnlijk ontworpen is om het geluid op te vangen. De luidspreker is iets breder dan wat ik onlangs op andere telefoons heb gezien, dit zou je moeten behoeden voor het zoeken naar de juiste positie met je oor. De randen zijn perfect glad en afgerond, het gebruikte type plastic reflecteert het licht een beetje om het een beetje glanzend te laten lijken.[b][b]
motorola g8 power test avis review beoordeling revision recensione opinion photo 7
[b]Aan de onderkant is er een uitgang voor de luidspreker, een USB-poort type C en weer een klein gaatje zoals op de bovenkant van de telefoon.[b][b]
motorola g8 power test avis review beoordeling revision recensione opinion photo 10
[b]Aan de zijkanten bevinden zich de gebruikelijke knoppen met de aan/uit-knop en het volume aan de rechterkant en de SIM-lade aan de linkerkant. De volumeknop is in feite een grote knop met twee standen, dit maakt het makkelijker om deze te onderscheiden van de aan/uit-knop. Hier is niets erg storend, maar het is een soortgelijke configuratie als bij de meeste telefoons vandaag de dag.[b][b]
motorola g8 power test avis review beoordeling revision recensione opinion photo 15
[b]De achterkant van de Motorola G8 Power is mooi gebogen, er is geen abrupte onderbreking met de rand van de telefoon en de telefoon ligt goed in de hand, het is niet te glad. De vingerafdruksensor zit op de gebruikelijke plaats en Motorola heeft zijn logo geplaatst. Deze telefoon is de dikste die ik getest heb en dit heeft een voordeel voor de camera omdat deze bijna volledig geïntegreerd is in de achterkant van de telefoon, hij komt slechts 1mm tevoorschijn. De camera bestaat uit 4 sensoren en een led-flitser, de bijzonderheid van de Motorola is om een aparte hoofdsensor aan te bieden die ook groter lijkt te zijn. Met een grotere sensor zou de camera in theorie meer licht moeten ontvangen.[b][b]
motorola g8 power test avis review beoordeling revision recensione opinion photo 16
[b]Voor een grootte gelijk aan de Redmi Note 8 biedt de Motorola G8 Power een groter scherm (6,4 inch in vergelijking met 6,3 inch op de Redmi) en dankzij het gebruik van een in het scherm geïntegreerde fotosensor is het ruimteverlies minimaal, de bezettingsgraad van het scherm is 83%. De randen zijn duidelijk zichtbaar, maar in deze prijsklasse is het heel normaal en het is eerlijk gezegd niet vervelend.[b][b]

Specificaties

[b]De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon.In tegenstelling tot de meeste Chinese merken heeft Motorola gekozen voor eenvoud door slechts één versie van de G8 Power (4Gb 64Gb) op de markt te brengen. [b][b][b][b]

CPU / GPU Prestatie

CPU : Qualcomm Snapdragon 665
GPU : Qualcomm AdreNeen 610
Geheugen (RAM) : 4 GB
Opslagcapaciteit : 64 Gb
[b][b]De Motorola G8 Power is uitgerust met een Snapdragon 665 processor en een Adreno 610 grafische processor, het is precies dezelfde configuratie als de Redmi Note 8 maar deze laatste kost tussen de 50 en 100€ minder. Dit is dus niet het sterkste argument van Motorola, maar deze configuratie biedt voldoende comfort om allerlei spelletjes te spelen en de telefoon te gebruiken zonder enige vertraging.[b][b]

Benchmark Antutu/3DMark

Met Antutu krijg ik een score van 167750 punten, wat iets minder is dan wat ik met een Redmi Note 8 kreeg. Zonder rekening te houden met de prijs van de Motorola is de CPU + GPU combinatie een goede combinatie die geschikt is voor een grote meerderheid van de gebruikers, maar ik houd rekening met de prijs, de prijs/prestatie verhouding van de Motorola is lager dan wat de Redmi Note 8 kan bieden.[b][b][b][b] Ik kreeg een score van iets meer dan 1100 punten met 3DMark, deze score staat heel logisch dicht bij de Redmi Note 8 omdat het dezelfde configuratie gebruikt.[b][b]
Antutu score : 167650
Antutu CPU : 70686
Antutu GPU : 25414
Antutu UX : 34781
Antutu Mem : 36871
3D Mark Open GL : 1105
3D Mark Vulkan : 1027
[b]Top 10 - prestatieclassificatie op basis van Antutu
1. Realme Gt - 811858
2. Oppo Find X2 Pro - 605184
3. Oneplus 8t - 595000
4. Poco F3 - 589677
5. Xiaomi Mi 10t Pro - 581650
6. Oneplus 8 Pro - 579417
7. Xiaomi Mi 10 - 579114
8. Poco F2 Pro - 569559
9. Samsung Galaxy S20 Fe - 565000
10. Xiaomi 11t - 527127

Aantal smartphones in de ranglijst:133
Positie van deze smartphone in de ranglijst:77/133

Opmerking: deze ranglijst bevat alleen de telefoons die ik heb getest en enkele andere die ik ter referentie heb toegevoegd.
[b]Gaming[b]Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.In de Motorola prijsklasse zijn er beter presterende telefoons zoals de Redmi Note 9s of de Realme 6. Dit verschil in prestaties heeft niet echt invloed op de prestaties in het spel. De PUBG-mobiel is perfect bespeelbaar met Motorola.[b][b][b][b]Motorola heeft een aantal overlay functies toegevoegd zoals andere merken dat ook doen. De speelervaring is goed, maar ik ondervond een probleem met de helderheid van het scherm. Door de handpositionering gingen mijn vingers over de helderheidssensor heen en ging het scherm van hoge naar lage helderheid. Ik raad je daarom aan om het scherm over te schakelen naar handmatige helderheid om dit probleem te voorkomen.[b][b]

Netwerkprestatie

De Motorola G8 Power dekt het overgrote deel van de 3G- en 4G-frequenties die in Europa worden gebruikt, zelfs de B28-frequentie in 700Mhz is beschikbaar, dit zal ongetwijfeld de klanten van Free en Bouygues in Frankrijk interesseren.[b][b]
3G frequenties : B1 (2100), B2 (1900), B4 (1700/2100 AWS A-F), B5 (850), B8 (900), B19 (800)
4G frequencies : B1 (2100), B2 (1900), B3 (1800), B4 (1700/2100 AWS 1), B5 (850), B7 (2600), B8 (900), B18 (800), B19 (800), B20 (800), B26 (850), B28 (700), B38 (TDD 2600), B40 (TDD 2300), B41 (TDD 2500)
Bluetooth : Bluetooth 5.0 LE
Volte : Ja
NFC : Neen
Aantal metingen : 1032
Gemiddelde signaal : -96.88
Download snelheid : 60
Upload snelheid : 60
Kies je land om te controleren of je telefoon compatibel is:


Met de onderstaande frequenties kun je zien of deze telefoon compatibel is met je provider of dat je deze kunt gebruiken waar je op vakantie gaat.


Signaal 4G (voor december 2020)[b]De capaciteit om het netwerk correct op te pikken is een essentieel element voor een telefoon, maar het wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te pikken te meten, voer ik een groot aantal metingen uit op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. Deze metingen worden dus onder reële omstandigheden uitgevoerd en niet in een laboratorium, ze zijn niet wetenschappelijk maar geven een goede indicatie van de prestaties. [b][b]Gevoeligheidsclassificatie van netwerksignaal
Telefoon getest:Gemiddeld signaal (dBm)Aantal metingen:
Xiaomi Mi 9t Pro-881600
Xiaomi Redmi Note 5-91.305600
Xiaomi Mi 9 Lite-93788
Samsung Galaxy A70-94.5111975
Nokia 5.3-94.98531
Realme 6-95.142301
Xiaomi Redmi Note 8 Pro-95.9221599
Xiaomi Mi A3-95.951000
Huawei Y6 2019-95.951199
Doogee S58 Pro-96.22856
Redmi 9a-96.481000
Meizu Note 9-96.68937
Motorola G8 Power-96.881032
Xiaomi Redmi Note 7-97.011430
Redmi 9c-97.041000
Umidigi S3 Pro-97.131200
Xiaomi Redmi Note 8-97.34879
Samsung Galaxy A21s-97.781000
Umidigi F1-97.82298
Ulefone Armor 7e-98.71000
Xiaomi Mi Note 10 Lite-991000
Honor 9x-99.14899
Xiaomi Redmi Note 9s-99.41860
Poco F2 Pro-99.81247
Xiaomi Redmi Note 9-100.791785
Xiaomi Mi 10 Lite 5g-100.881198
Poco X3-101.19821
Umidigi F2-101.47712
[b]Ik heb ervoor gekozen om de Motorola te vergelijken met de Realme 6 omdat ze qua prijs dicht bij elkaar liggen. De Realme krijgt een veel betere score in dezelfde omstandigheden, een verschil van 2 dBm is een vrij belangrijk verschil voor dit soort testen. Als je in een gebied woont met een slechte netwerkdekking, zal de Realme een betere keuze zijn.[b][b][b]Signaal 4G (vanaf december 2020)[b]Ik heb besloten om de methode voor het meten van het netwerk te veranderen omdat ik merkte dat de configuratie van het mobiele netwerk in de loop van de tijd verandert. Dit maakt het moeilijker om telefoons te vergelijken omdat de omstandigheden niet meer exact hetzelfde zijn.[b][b]Om dit probleem te voorkomen, heb ik een apparaat opgezet dat 24 uur per dag een tiental parameters van het mobiele netwerk opvangt (bv.: cel id, rssi, rsrq, snr, frequentie,...). Ik plaats dan de telefoon naast het toestel gedurende 24 tot 48 uur met dezelfde metingen, zodat ik ze kan vergelijken.[b][b] Overzicht van de geteste telefoons met deze methode[b][b]
Telefoon getest:MetingenGemid. signaal (ref)Gemid. signaal (phone)Min/Max (ref)Min/Max (phone)
Samsung Galaxy S10+457-93.06-97.39-89 / -98-97 / -99
Xiaomi Mi 9t Pro669-93.69-95.84-90 / -95-92 / -98
Poco F2 Pro1438-91.02-94.99-89 / -94-94 / -96
Xiaomi Mi 10 Lite 5g1645-90.77-95.02- 88 / -98-95 / -100
Poco X3821-94.89-103.19-91 / -97.7-101 / -104
Umidigi Bison2343-92.71-96.46-90 / -99-94 / -102
Oukitel C211101-92.04-94.99-90 / -97-92 / -95
Poco M31116-92.09-91.74-88 / -98-90 / -99
Xiaomi Mi 10t Pro1071-90.61-94.03-88 / -94-94 / -96
Umidigi A9 Pro981-90.40-94.01-88 / -95-93 / -95
Redmi Note 9t1201-92.149-91.71-90 / -97-91 / -97
Xiaomi Redmi Note 10999-92.35-93.99-88 / -97-92 / -98
Xiaomi Redmi Note 10 Pro877-89.72-90.56- 88 / -92-89 / -95
Poco X3 Pro1876-91.45-92.91-90 / -94-90 / -96
Poco F31382-90.79-94.2-89 / -94-93 / -98
Oneplus Nord N100896-91.23-96.005-88 / - 99-96 / -99
Xiaomi Mi 11 Lite2875-91.36-91.49-87 / -96-90 / -96
Samsung Galaxy A521427-89.27-93.39-87 / -98-92 / -96
Doogee S96 Pro1259-94.2-91.21-90 / -102-88 / -95
Xiaomi Redmi Note 10s957-92.07-97.62-90 / -102-96 / -102
Poco M3 Pro1247-91.76-102.97-99 / -104-88 / -98
Realme Gt843-96.49-94.02-93 / -101- 92 / -96
F150 R20221002-92.4-105.1-90 / -97-98 / -110
Umidigi Bison Pro936-94.2-104.98-91 / -98-95 / -105
Redmi 102141-94.74-100.92-92 / -98-99 / -101
Tcl 10 Pro871-93.43-94.001-92 / -96-93 / -95
Poco M4 Pro570-93.71-96.78-91 / -98-95 / -99
[b][b][b][b]Download/Upload snelheid[b]Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.[b]Top 10 - snelheidsrangschikking tijdens downloaden
1. Samsung Galaxy S20 D:351Mbps U: 20Mbps
2. Poco X3 D:232Mbps U: 55Mbps
3. Xiaomi Mi 10 Lite 5g D:223Mbps U: 52Mbps
4. Poco F2 Pro D:207Mbps U: 53Mbps
5. Xiaomi Mi Note 10 Lite D:153Mbps U: 68Mbps
6. Xiaomi Mi A3 D:150Mbps U: 60Mbps
7. Xiaomi Redmi Note 9s D:150Mbps U: 60Mbps
8. Xiaomi Mi 8 Lite D:149Mbps U: 60Mbps
9. Samsung Galaxy A21s D:147Mbps U: 51Mbps
10. Huawei Y6 2019 D:145Mbps U: 61Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:30
Positie van deze smartphone in de ranglijst:26/30

Let op: de theoretische maximale snelheid van een telefoon wordt vaak beperkt door de configuratie van het mobiele netwerk en de congestie van het netwerk op het moment van de meting. Dus misschien kun je een hogere snelheid halen op een ander netwerk
[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b][b]

Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.[b]
Wifi frequenties : 802.11b, 802.11g, 802.11n
Download snelheid : 47
Signaal / dicht : -28
Signaal / afstand : -72
Wifi-signaal[b]Ik heb een -28 dBm signaal gemeten in de buurt van de router, het is een score in het midden, het is niet goed of slecht. Op afstand heb ik een signaal van -72 dBm gemeten, het is ook een score in het gemiddelde.[b][b][b][b][b]Top 10 - rangschikking van wifi-gevoeligheid
1. Poco F2 Pro -11dBm
2. Xiaomi Redmi Note 10 Pro -12dBm
3. Realme Gt -12dBm
4. Samsung Galaxy A21s -13dBm
5. Oneplus Nord N100 -15dBm
6. Poco X3 Pro -15dBm
7. Poco F3 -15dBm
8. Redmi Note 9t -15dBm
9. Samsung Galaxy A52 -17dBm
10. Xiaomi Redmi Note 10s -17dBm

Aantal smartphones in de ranglijst:52
Positie van deze smartphone in de ranglijst:40/52

[b]Download/Upload snelheid[b]Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.De Motorola G8 Power is niet compatibel met de 5Ghz frequentie, dit is tegenwoordig vrij zeldzaam omdat de meeste telefoons deze frequentie ondersteunen. De telefoon moet zich dus houden aan de 2.4Ghz frequentie en dit heeft direct invloed op de download snelheid. Ik kreeg een score van 47 Mbps, twee jaar geleden had ik kunnen denken dat zo'n score acceptabel was, maar vandaag de dag is dit soort snelheid veel lager dan wat je kunt krijgen met andere telefoons in dezelfde prijsklasse. Een Redmi Score 9s is 4 keer beter.[b][b][b][b][b]Top 10 - Ranglijst van wifi-downloadsnelheden
1. Poco F3 398Mbps
2. Poco X3 Pro 389Mbps
3. Xiaomi Redmi Note 10 Pro 367Mbps
4. Samsung Galaxy S20 351Mbps
5. Poco F2 Pro 341Mbps
6. Redmi Note 9t 332Mbps
7. Realme Gt 330Mbps
8. Doogee S96 Pro 328Mbps
9. Xiaomi Redmi Note 10s 325Mbps
10. Poco M3 Pro 323Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:51
Positie van deze smartphone in de ranglijst:47/51

Opmerking: ik heb een 400 Mbps-lijn en een modem die hogere snelheden kan leveren, maar ik weet nooit zeker hoeveel bandbreedte er beschikbaar is als ik een test doe.
[b]

GPS-prestaties

[b]Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en maak ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert de GPS het signaal om aan de weg te blijven hangen niet kunstmatig, het heeft geen markeringen, zodat je de werkelijke positie kunt zien. Ik gebruik dan een applicatie om de nauwkeurigheid van het signaal te meten. [b][b]De Motorola G8 Power biedt gemiddelde GPS-prestaties. Nauwkeurigheidstesten brengen de nauwkeurigheid terug tot 3 meter met 35 zichtbare satellieten en slechts 20 satellieten die gebruikt worden voor de plaatsbepaling.[b][b][b][b]De geteste weg op de video levert geen problemen op en de Motorola slaagt erin de auto goed te positioneren met soms echter een paar gaten die de indruk wekken dat de auto van de weg af is. [b][b][b]Top 10 - GPS-nauwkeurigheidsclassificatie
1. Oukitel C21 1m
2. Redmi 9a 1m
3. Doogee S96 Pro 1m
4. Xiaomi Redmi Note 10s 1m
5. Xiaomi Redmi Note 9 1m
6. Umidigi Bison Pro 1m
7. Redmi 10 1m
8. Poco M4 Pro 1m
9. Redmi 9c 2m
10. Umidigi Bison 2m

Aantal smartphones in de ranglijst:28
Positie van deze smartphone in de ranglijst:0/28

Opmerking: een nauwkeurigheid van 3 meter of minder kan eenvoudig worden gecorrigeerd door een goede GPS-applicatie. De telefoonprestaties spelen ook een rol bij de snelheid waarmee je scherm wordt bijgewerkt, dus de nauwkeurigheid kan in het gedrang komen door een te trage weergave.
[b]

Batterijduur

Capaciteit : 5000
Snel laden : Ja
W max : 18
Autonomie (100% helderheid) : 912.00
Autonomie (50% helderheid) : 2792.00
Oplaadtijd : 311.00
Ontladingssnelheid (100%) : 0.11
Ontladingsscore (100%) : 5.48
Ontladingssnelheid (100%) : 0.04
Ontladingssnelheid (50% : 1.79
Laadsnelheid : 0.32
Laadscore : 16.08
Vanaf maart 2020 heb ik mijn subjectieve batterijtest vervangen door een technische test om het werkelijke gedrag van de batterij beter te kunnen meten. Nu test ik de autonomie en de oplaadtijd onder absoluut identieke omstandigheden. Ik voer verschillende metingen uit, zodat deze test alleen al enkele dagen duurt en ik de telefoon voor niets anders kan gebruiken.

Batterijduur - methodologie
Om de levensduur van de batterij te testen, meet ik het batterijverbruik elke minuut in strikt identieke omstandigheden om telefoons te kunnen vergelijken en ook om je in staat te stellen je telefoon in dezelfde omstandigheden te evalueren. Ik sluit elke invloed uit van toepassingen die de meting zouden kunnen verstoren. De autonomie is niet lineair, de batterij ontlaadt zich soms veel sneller aan het einde. Dit is een frustrerend fenomeen, maar met mijn metingen weet je of je snel een oplader moet vinden.

Batterijduur
De batterij van de Motorola G8 Power heeft een capaciteit van 5000 mAh en is ontladen van 100% tot 1% in 912.00 minuten met 100% helderheid, hij is ontladen van 100% tot 1% in 2792.00 met 50% helderheid. Op deze manier krijg ik een gemiddelde ontlaadsnelheid van 0.11% per minuut bij 100% lichtsterkte en 0.04% per minuut bij 50% lichtsterkte, het verbruik is dus 5.48 mA per minuut bij 100% lichtsterkte en 1.79 bij 50% lichtsterkte. Om de efficiëntie van de telefoon en de invloed ervan op de batterij te kunnen vergelijken, moet je de 5.48 (of 50%) score vergelijken met die van andere smartphones, het cijfer moet zo laag mogelijk zijn.

Laadtijd - methodologie
Om de oplaadtijd te testen, gebruik ik altijd dezelfde lader met dezelfde kabel. Ik meet de oplaadtijd minuut voor minuut om de evolutie van de lading en de oplaadsnelheid te zien. De laadsnelheid van een batterij is niet lineair, maar vaak sneller aan het begin en langzamer aan het einde. De lader is compatibel met snel laden.

Laadtijd
De accu van het Motorola G8 Power heeft een capaciteit van 5000 mAh en is opgeladen van 1% tot 100% in 311.00 minuten. Dit geeft me een gemiddelde laadsnelheid van 0.32% per minuut en dus een toename van 16.08 mA per minuut. Om de prestaties van de Motorola G8 Power te vergelijken met andere telefoons, moet je de 16.08 per minuut score gebruiken, deze score moet zo hoog mogelijk zijn.

In het bijzonder: de laadsnelheid is niet altijd lineair, de onderstaande grafiek geef je een indicatie van het gedrag van de batterij.

De volgende tabel geeft een overzicht van de geteste telefoons met de technische accutest, ze zijn gerangschikt in volgorde van efficiëntie. Een hogere batterijcapaciteit zou logischerwijs moeten resulteren in een hogere levensduur van de batterij, maar dat is niet altijd het geval en het geeft geen indicatie van de efficiëntie van een telefoon.

SmartphoneCapaciteit (mAh)Levensduur (minuten)EfficiëntiescoreLevensduur (minuten) / 50%Efficiëntiescore / 50%Laadtijd.Laden score
Oukitel C214000497.008.051324.003.02167.0023.95
Honor 9x4000770.005.191333.003.00151.0026.49
Nokia 5.34000549.007.291096.003.65199.0020.10
Samsung Galaxy S204000565.007.081217.003.29136.0029.41
Umidigi A9 Pro4150552.007.521562.002.66112.0037.05
Xiaomi Mi 10 Lite 5g4160749.005.551541.002.70163.0025.52
Realme 64300704.006.111104.003.89162.0026.54
Realme Gt4500574.007.841057.004.2687.0051.72
Samsung Galaxy A524500652.006.901239.003.63165.0027.27
Tcl 10 Pro4500465.009.68889.005.06133.0033.83
Poco F34520657.006.881840.002.46122.0037.05
Poco F2 Pro47001150.004.091536.003.06180.0026.11
Oneplus Nord N1005000808.006.191278.003.91663.007.54
Xiaomi Redmi Note 10s5000636.007.861556.003.21161.0031.06
Poco M3 Pro5000657.007.611647.003.04131.0038.17
Xiaomi Redmi Note 105000691.007.241728.002.89193.0025.91
Redmi Note 9t5000766.006.532054.002.43148.0033.78
Umidigi Bison Pro5000610.008.201632.003.06255.0019.61
Redmi 105000664.007.531684.002.97165.0030.30
Poco M4 Pro5000634.007.891600.003.13123.0040.65
Redmi 9a5000694.007.201902.002.63195.0025.64
Samsung Galaxy A21s5000729.006.861283.003.90166.0030.12
Motorola G8 Power5000912.005.482792.001.79311.0016.08
Redmi 9c5000656.007.621915.002.61170.0029.41
Umidigi Bison5000550.009.091471.003.40238.0021.01
Xiaomi Redmi Note 9s5020663.007.571876.002.68224.0022.41
Xiaomi Redmi Note 95020650.007.721808.002.78162.0030.99
Xiaomi Redmi Note 10 Pro5020625.008.031557.003.22213.0023.57
Umidigi F25150927.005.561854.002.78299.0017.22
Poco X35160653.007.901654.003.12181.0028.51
Poco X3 Pro5160648.007.961688.003.06138.0037.39
Doogee S58 Pro5180845.006.131908.002.71177.0029.27
Xiaomi Mi Note 10 Lite5260827.006.361609.003.27208.0025.29
Ulefone Armor 7e5500768.007.161140.004.82179.0030.73
Poco M36000842.007.131898.003.16217.0027.65
Doogee S96 Pro6350929.006.841405.004.52424.0014.98
F150 R20228300879.009.441498.005.54243.0034.16

helpHoe lees je deze cijfers?
De batterijcapaciteit is een belangrijk element bij het bepalen van de autonomie van een telefoon, maar het is niet de enige factor. Een telefoon met een grote batterij kan een kortere batterijduur hebben als hij meer stroom verbruikt. Als ik een voorbeeld uit het dagelijks leven zou moeten nemen, zou ik het universum van de auto gebruiken. Als een auto een grote brandstoftank heeft, zou hij een langere afstand moeten kunnen rijden, tenzij het gemiddelde brandstofverbruik hoger is. De score voor de efficiëntie van de batterij werkt op dezelfde manier, hij moet zo laag mogelijk zijn en staat voor het energieverbruik van de telefoon. Deze verschillen in efficiëntie zijn vaak gerelateerd aan de helderheid van het scherm, grote heldere schermen hebben de neiging om meer energie te verbruiken en zelfs als ze een grote batterij hebben, zal hun bereik korter zijn.

samengevat [battery product="motorola-g8-power" capa="5000" lg="nl"][b][b]De Motorola G8 Power heeft een batterij met een bovengemiddelde capaciteit die je dankzij zijn energiezuinigheid een zeer goed bereik zal bieden. [b][b]Tijdens de autonomietest duurde de batterij 1061 minuten, dat is bijna 18 uur. De afname van de batterij versnelt naar 30% en een tweede keer naar 20%. De laatste 20 procent ging uit in 60 minuten, terwijl de eerste 80 procent 924 minuten duurde. [b][b]Met een dergelijke score en een normaal gebruik van de telefoon zou je 3 dagen autonomie moeten kunnen bereiken.[b][b]De oplaadtijd is langer dan het gemiddelde (311 minuten), maar het gebeurde op een lineaire manier, alleen de laatste procenten duurden langer.[b]

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.[b]

Hardware

Selfie / resolutie : 16
Resolutie : 16
Video resolutie : 2160p
mm wide angle : 4.05mm
mm ultra wide angle : 1.66mm
mm zoom : 5.55mm
De Motorola is uitgerust met een 16 miljoen pixel hoofdsensor en 3 secundaire sensoren voor macro-, groothoek- en zoomfotografie. Ik heb geen informatie over het merk van de sensor, dus ik weet niet of ik het kan vergelijken met een andere telefoon die ik heb getest. Met 16 miljoen pixels is Motorola niet in de pixelrace gekomen, maar om eerlijk te zijn maakt het niet uit, maar ik zie toch dat de pixels 40% groter zijn dan op de Redmi Note 9s, dus we zullen in de praktijk moeten zien of het toch in staat is om foto's met een goede scherpte te produceren.[b][b]Standaard app[b][b]Motorola's standaard fototoepassing is vrij interessant, het gaat volledig in de tegenovergestelde richting van alles wat ik tot nu toe heb gezien. Waar Xiaomi en de anderen een enorme hoeveelheid opties op het hoofdmenu bieden, heeft Motorola gewoon een fotomodus, een videomodus en wat je maar wilt. Het is zeer eenvoudig en zeer effectief. De instellingen bovenin het scherm zijn ook heel anders dan wat ik tot nu toe heb getest, maar ik denk dat de volgorde van de instellingen ook goed ontworpen is, dus deze standaard fotoapplicatie is echt interessant.[b][b][b]

Fotokwaliteit

Foto test / studio[b]Eerste voorbeeld: ƒ/1,7 1/333 4,05 mm 100 ISO[b]
motorola g8 power test avis review beoordeling revision recensione opinion photo studio 1
[b]Belichting: lichte overbelichting[b]Scherpte: medium[b]Kleuren: te licht[b]Diepte van het veld: goed[b]Vervorming: geen[b]Chromatische aberratie: geen[b]Vignettering: geen[b]Digitale ruis: geen[b][b]Deze eerste studiofoto onthult iets vreemds aan Motorola, de foto lijkt bedekt met een grijze sluier. Eerst dacht ik dat ik vergeten was een plastic folie op de sensor te verwijderen, maar dat is niet het geval. De foto lijkt geforceerd en de kleuren zijn bleker. De scherpte is ook niet erg uitgesproken, je ziet de gril van de politiewagen niet goed.[b][b]Tweede voorbeeld: ƒ/2.2 1/314 1.66 mm 100 ISO[b]
motorola g8 power test avis review beoordeling revision recensione opinion photo studio 2
[b]Belichting: oké[b]Scherpte: goed[b]Kleuren: correcte maar gele strepen zijn aanwezig.[b]Diepte van het veld: goed[b]Vervorming: geen[b]Chromatische aberratie: geen[b]Vignettering: geen[b]Digitale ruis: geen[b][b]Het resultaat verkregen met de groothoeksensor is verrassend omdat de foto beter belicht lijkt dan met de hoofdsensor, ik heb geen zin in een grijze sluier op de foto, de kleuren zijn beter verzadigd, de scherpte is correct en over het algemeen lijkt de foto beter dan met de hoofdsensor, terwijl de groothoeksensoren over het algemeen minder goede foto's produceren dan de hoofdsensor.[b][b]Door de verschillende sensoren aan de achterkant te verbergen, ontdekte ik dat de grootste sensor (de bovenste) de groothoeksensor is. Dit zou verklaren waarom de foto van de groothoeksensor zoveel kwaliteiten heeft.[b][b]Derde voorbeeld: ƒ/2,4 1/229 5,55 mm 100 ISO[b]
motorola g8 power test avis review beoordeling revision recensione opinion photo studio 3
[b]Belichting: oké[b]Scherpte: medium[b]Kleuren: iets te donker[b]Diepte van het veld: correct[b]Vervorming: geen[b]Chromatische aberratie: geen[b]Vignettering: geen[b]Digitale ruis: geen[b][b]De Motorola G8 Power heeft een optische zoomlens, die zeer zeldzaam is in deze prijsklasse. Ik zie geen grijze sluier op de foto, terwijl de zoom afkomstig is van dezelfde sensor als het eerste voorbeeld (die net onder de groothoeklens). De scherpte is niet buitengewoon, maar de foto is vrij goed, foto's gemaakt met een smartphone onder kunstlicht zijn over het algemeen niet erg goed, maar de Motorola doet het vrij goed. [b][b]Deze eerste test laat zien dat foto's in de 1x modus het slechtst zijn, terwijl het de standaard modus is. De buitentest zal zien of dit wordt bevestigd als het licht goed is.[b][b][b]Foto test / zon[b]Eerste voorbeeld: ƒ/1,7 1/1339 4,05 mm 101 ISO[b]
motorola g8 power test avis review beoordeling revision recensione opinion photo sun 3 normal angle
[b]Belichting: correct[b]Scherpte: medium[b]Kleuren: iets te koud[b]Diepte van het veld: goed[b]Vervorming: geen[b]Chromatische aberratie: geen[b]Vignettering: geen[b]Digitale ruis: geen[b][b]Het probleem van de grijze sluier op het beeld lijkt niet aanwezig te zijn op deze foto, het is een goede zaak. Als we naar de foto kijken zonder deze te vergelijken met een andere foto, zouden we kunnen zeggen dat de foto goed is en dat dit gedeeltelijk waar is. Als ik het daarentegen vergelijk met een foto gemaakt met een andere telefoon op hetzelfde moment, zijn de verschillen goed zichtbaar.[b][b]Hier is een voorbeeld genomen met de Redmi Note 9s[b]
xiaomi redmi note 9s test avis review opinion revision recensione photo sun 2
[b][b]De foto is in de late namiddag genomen, dus de kleuren zouden warmer moeten zijn, het is niet zichtbaar op de foto genomen met de Motorola. De scherpte is ook veel meer uitgesproken op de Redmi Note 9s, dit is te zien aan de details van de bladeren en het gras in de linkerbenedenhoek. [b][b]De foto van de Motorola is niet slecht, ik denk alleen dat het een beetje ontbreekt aan iets wat overeenkomt met andere telefoons in dezelfde prijsklasse.[b][b]Tweede voorbeeld: ƒ/2,2 1/1027 1,66 mm 100 ISO[b]
motorola g8 power test avis review beoordeling revision recensione opinion photo sun 3 wide angle
[b]Belichting: correct[b]Scherpte: goed[b]Kleuren: iets te warm[b]Diepte van het veld: goed[b]Vervorming: licht aan de randen[b]Chromatische aberratie: geen[b]Vignettering: geen[b]Digitale ruis: geen[b][b]Dit tweede voorbeeld bevestigt wat ik in de studio had waargenomen, de groothoek geeft betere beelden dan de hoofdsensor. De groothoek is in staat om warme kleuren te reproduceren die dichter bij de werkelijkheid liggen dan de kleuren die door de hoofdsensor zijn vastgelegd. De scherpte is ook veel beter. Ik zou je moeten adviseren om de groothoek te gebruiken in plaats van de hoofdsensor, maar dit type sensor is niet geschikt voor alle situaties, het werkt goed voor landschappen maar niet voor portretten of familiefoto's.[b][b]Derde voorbeeld: ƒ/2,4 1/898 5,55 mm 101 ISO[b]
motorola g8 power test avis review beoordeling revision recensione opinion photo sun 3 zoom angle
[b]Blootstelling: correct[b]Scherpte: goed[b]Kleuren: correct[b]Diepte van het veld: zeer goed[b]Vervorming: geen[b]Chromatische aberratie: geen[b]Vignettering: geen[b]Digitale ruis: geen[b][b]De 5,55 mm brandpuntsafstand maakt gebruik van de sensor aan de onderkant van de camera aan de achterkant van de telefoon. Deze sensor geeft heel andere resultaten dan wat ik in het eerste voorbeeld zag. De scherpte van deze foto is veel beter dan in het eerste voorbeeld en de scherptediepte is enorm omdat de achtergrondelementen in de foto ondanks de afstand erg scherp zijn. De kleurtemperatuur is ook veel nauwkeuriger. Wat de groothoek betreft, merk ik dat de foto's die door deze sensor worden geproduceerd beter zijn dan de hoofdsensor. De brandpuntsafstand van deze sensor moet het mogelijk maken om deze zoom in meer situaties te gebruiken dan de groothoek. Dit is niet praktisch omdat je telkens moet overschakelen van de standaardsensor naar de zoom- of groothoeksensor.[b][b]Samenvattend zou ik zeggen dat de hoofdsensor niet op het niveau ligt van wat de concurrentie kan produceren, de zoom- en groothoeksensoren leveren daarentegen goede resultaten die de vergelijking met andere telefoons in dezelfde prijsklasse kunnen houden.[b][b][b][b][b]Foto test / bewolkt[b]Eerste voorbeeld: ƒ/1,7 1/2137 4,05 mm 100 ISO[b]
motorola g8 power test photo cloud 6
[b]Belichting: onderbelichting[b]Scherpte: slecht[b]Kleuren: gebrek aan verzadiging[b]Diepte van het veld: goed[b]Vervorming: geen[b]Chromatische aberratie: geen[b]Vignettering: geen[b]Digitale ruis: geen[b][b]Wanneer de lichtkwaliteit minder goed is, produceert de Motorola G8 Power geen goede foto's met de hoofdsensor. Het beeld is saai en mist details. Dit grijze waas probleem is nog beter zichtbaar wanneer de omstandigheden minder goed zijn. [b][b]Tweede voorbeeld: ƒ/2,2 1/2451 1,66 mm 100 ISO[b]
motorola g8 power test photo cloud 5
[b]Belichting: onderbelichting[b]Scherpte: zeer goed[b]Kleuren: te donker en een beetje te heet.[b]Diepte van het veld: goed[b]Vervorming: geen[b]Chromatische aberratie: geen[b]Vignettering: geen[b]Digitale ruis: geen[b][b]Als ik deze foto vergelijk met de vorige, zou je denken dat hij gemaakt is met een andere telefoon, het is zo anders. De groothoeksensor van Motorola geeft betere beelden dan de hoofdsensor. Het grootste probleem met deze foto is onderbelichting, maar dit is een probleem dat bij bijna alle telefoons in deze prijsklasse voorkomt. De scherpte is echt uitstekend, zelfs in de elementen verder weg in beeld. De foto is zo gedetailleerd dat je met een paar aanpassingen aan de fototoepassing een veel betere foto zou kunnen maken.[b][b]Derde voorbeeld: ƒ/2,4 1/956 5,55 mm 100 ISO[b]
motorola g8 power test photo cloud 7
[b]Belichting: licht onderbelicht[b]Scherpte: goed[b]Kleuren: te donker en een beetje te heet.[b]Diepte van het veld: goed[b]Vervorming: geen[b]Chromatische aberratie: geen[b]Vignettering: geen[b]Digitale ruis: geen[b][b]De zoom geeft ook betere beelden dan de hoofdsensor, het beeld is rijk aan details, het is iets te donker en de kleuren zijn iets te warm maar over het algemeen doet de Motorola het goed. Een inkeping of twee meer licht had een veel beter resultaat kunnen opleveren.[b][b][b][b][b]Test foto / nacht[b][b]Eerste voorbeeld: ƒ/1,7 1/6 4,05 mm 3084 ISO[b]
motorola g8 power test avis review recensione opinion photo night 11
[b][b]Belichting: correct[b]Scherpte: medium[b]Kleuren: iets te koud[b]Diepte van het veld: goed[b]Vervorming: geen[b]Chromatische aberratie: geen[b]Vignettering: geen[b]Digitale ruis: zichtbaar[b][b]De Motorola G8 Power heeft geen nachtmodus, hij combineert niet verschillende foto's om trillingen te wissen, dus het beeld is niet erg scherp en dit is het geval voor de meeste foto's die zullen volgen. De sensor is ook zeer gevoelig voor sterk licht, de openbare verlichting genereert een sterke halo die de foto verstoort. De kleuren zijn iets te koud maar dit is niet slecht, het is vaak het tegenovergestelde voor nachtfoto's. De digitale ruis is goed zichtbaar en dit is normaal omdat de foto is genomen op ISO 3084. [b][b]Tweede voorbeeld: ƒ/2,2 1/5 1,66 mm 3072 ISO[b]
motorola g8 power test avis review recensione opinion photo night 9
[b][b]Belichting: correct[b]Scherpte: medium[b]Kleuren: iets te warm[b]Diepte van het veld: goed[b]Vervorming: geen[b]Chromatische aberratie: geen[b]Vignettering: geen[b]Digitale ruis: licht[b][b]De groothoek geeft betere beelden dan de hoofdsensor, ik had deze functie al opgemerkt bij dagopnames. Het beeld is enigszins wazig omdat de Motorola niet meerdere beelden combineert om de beweging te compenseren. Ik denk dat het mogelijk is om met de groothoek een correct beeld te krijgen door iets te gebruiken om niet te bewegen, maar zelfs met deze groothoek zal deze Motorola niet in de top van de smartphone-ranglijst voor nachtfotografie terechtkomen.[b][b]Hier zijn enkele andere foto's die onder dezelfde omstandigheden zijn genomen, de conclusie is hetzelfde. De foto's zijn niet goed en als nachtfotografie voor u een belangrijk koopcriterium is, dan is de Motorola duidelijk niet voor u.[b][b][b][b][b]

Videokwaliteit

Stabilisatie[b][b]Wandelen zou geen grote uitdaging moeten zijn voor de videostabilisatie, maar de Motorola G8 Power slaagt er niet in om de schok van mijn voetstappen te absorberen. De video is nog steeds goed te bekijken, maar als ik het vergelijk met andere apparaten in dezelfde prijsklasse, biedt de Motorola geen zeer goede stabilisatieprestaties.[b][b][b][b]Video normale condities[b]De Motorola G8 Power produceert een goede videokwaliteit (max. resolutie: 4k), de kleuren zijn goed verzadigd, de scherpte is snel, de scherpte is goed (vooral op de voorgrond). De stabilisatie is niet voldoende (of afwezig?) en de microfoon lijkt erg gevoelig voor de wind omdat ik tegelijkertijd video's heb gemaakt met andere apparaten waar je ook de wind kunt horen, maar dan op een veel minder uitgesproken manier.[b][b][b][b]Video low light[b][b]De nachtvideo volgt een beetje dezelfde trend als wat ik vond bij de foto's, de kwaliteit is niet erg goed, de video is vrij donker, de scherpte is niet goed en de Motorola kan zich niet richten op een bepaald gebied.[b][b]

Audiokwaliteit

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.[b]
Frequency Respons : +0.23 / -0.39
Noise Level : -92.6
Dynamic Range : 88.5
THD : 22.218
Intermodulation : 19.63
Stereo crosstalk : -90
De Motorola G8 Power is een telefoon met twee audio-uitgangen om stereogeluid in Dolby te produceren, in deze prijsklasse is het vrij uniek. Het geluid komt uit de luidspreker aan de onderkant van de telefoon maar ook via de luidspreker die gebruikt wordt om naar je beller te luisteren. Bij subjectief luisteren (op het gehoor) vond ik het geluid dat door de Motorola speakers wordt geproduceerd vrij goed tot een bepaald volume. De hoge tonen zijn vrij goed en de lage tonen zijn vrij krachtig. De Motorola G8 Power produceert een goed geluid zolang je het volume niet helemaal naar boven draait, want vervorming is echt belangrijk en je verliest al snel de finesse die de telefoon kan bieden bij een redelijk volume.[b][b]Frequency Response[b]Deze test is bedoeld om te testen of het toestel in staat is alle frequenties correct te reproduceren. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om op alle frequenties een goed geluid te zien, is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen.
[b]Ik heb de Motorola G8 Power vergeleken met de Redmi Note 8 Pro, omdat ze qua prijs vrij gelijkaardig zijn. De Motorola biedt een iets slechtere frequentierespons dan de Redmi Note 8 Pro, zijn prestaties zijn grilliger en hij gaat sneller weg van de norm in hoge frequenties. Dit resultaat is enigszins paradoxaal omdat Motorola in staat is om beter geluid te produceren dan Redmi zonder koptelefoon, maar als je een koptelefoon gebruikt, doet Redmi het beter.[b][b]Dynamisch bereik[b]Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus te spelen te testen. Ook hier moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de referentie staan.[b]
[b]Voor deze test heeft de Motorola een prestatie die gelijkwaardig is aan die van de Redmi Note 8 Pro, sommige frequenties gaan verloren bij een hoger volume, maar de prestaties zijn over het algemeen vrij goed.[b][b]Geluidsniveau[b]Deze test heeft tot doel te bepalen of het geteste apparaat in staat is om geluiden zonder veel ruis te reproduceren. Een hoge score duidt op een lage parasietendruk, een lagere score duidt op een hogere aanwezigheid van parasieten.
[b]De Motorola is in staat om geluid te reproduceren zonder al te veel interferentie, het biedt een geluidsprestatie die gelijk is aan de Redmi Note 8 Pro. [b][b]De Motorola onderscheidt zich vooral door zijn audioprestaties zonder koptelefoon, omdat het een goede kwaliteit Dolby stereo geluid biedt, in deze prijsklasse, heb ik nog niet beter gevonden. De referentie op het gebied van geluidskwaliteit onder de apparaten die ik heb getest is duidelijk Samsung met met name de A70 en de S10+.[b][b]Concertopname[b]Het doel van deze test is om de opnamekwaliteit van de telefoon te meten wanneer er veel omgevingsgeluiden zijn. Omdat ik niet elke keer als ik een telefoon test de mogelijkheid heb om naar een concert te gaan, simuleer ik het geluid van een concert in een gesloten omgeving.Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven. [b]
Screen grootte : 6.4
Resolutie : 1080 x 2300
Ratio : 19.5:9
Type : IPS LCD
% oppervlakte : 83
dE wit : 8.4
dE rood : 4.1
dE groen : 3.7
dE blauw : 4.6
dE geel : 1.9
dE cyan : 8.1
dE magenta : 4.5
Contrast : 1576:1
Helderheid : 514
Colorimetrie[b]
motorola g8 power screen calibration
[b]Ik heb een dE van 5 gemeten met mijn colorimetrische sonde terwijl het oog colorimetrische verschillen begint waar te nemen van een dE van 3. Het verschil is niet groot en een onervaren oog zal het waarschijnlijk niet zien maar het scherm toont een groter colorimetrisch verschil op groen en blauw. De kleuren zijn wereldwijd te koud (= te veel blauw), ik heb een wit gemeten bij 7512K terwijl het bij 6500K zou moeten zijn. Deze test is een technische test en het resultaat zal je niet verhinderen om je scherm correct te gebruiken, je zou echter een verschil kunnen opmerken tussen de foto's die je aan de telefoon bekijkt en de foto's die je op een ander scherm (een andere smartphone of computer) gaat bekijken. Op veel Android telefoons is het mogelijk om de kleurtemperatuur te veranderen om dit soort problemen op te lossen, maar Motorola biedt deze optie niet aan, je kunt spelen met de verzadiging om de kleuren levendiger te maken, maar je zult nog verder afwijken van de juiste colorimetrie.[b][b][b]Top 10 - rangschikking van de beste schermen op basis van colorimetrie
1. Xiaomi Mi 10 Lite 5g dE = 0.73
2. Xiaomi Mi 10t Pro dE = 0.83
3. Realme Gt dE = 1.17
4. Xiaomi Mi 11 Lite dE = 1.19
5. Xiaomi Redmi Note 8 dE = 1.2
6. Xiaomi Redmi Note 10 dE = 1.23
7. Xiaomi Redmi Note 10 Pro dE = 1.31
8. Samsung Galaxy S20 dE = 1.4
9. Poco M3 dE = 1.4
10. Xiaomi Mi 9 Lite dE = 1.46

Aantal smartphones in de ranglijst:52
Positie van deze smartphone in de ranglijst:41/52

Let op: het colorimetrische verschil wordt gemeten in dE. Na drie uur zal het menselijk oog een colorimetrisch verschil waarnemen, dus de dE moet het laagst zijn. De tests zijn allemaal uitgevoerd met een colorimetrische sonde.
[b]Helderheid / Contrast[b][b]Ik heb een helderheid gemeten die hoger is dan 500 cd/m² waardoor je de Motorola G8 Power in de volle zon kunt gebruiken, het is een waarde boven het gemiddelde.[b][b] Ik heb een contrast ratio gemeten van ongeveer 1500:1 en voor een IPS LCD scherm is dit een goede waarde.[b][b]Lichtabsorptie/Reflectie[b]Het scherm van de smartphone reflecteert het licht en maakt er soms een echte spiegel van. Dit spiegeleffect maakt het moeilijker om te lezen. [b][b]De onderstaande absorptie-index geeft het percentage van het door het scherm geabsorbeerde licht aan. De leesbaarheid van een scherm is beter wanneer de absorptie-index hoog is.[b][b]
Telefoon getest:% lichtabsorptie
Samsung Galaxy S10+58
Xiaomi Mi 9T Pro52
Honor 9x65
Redmi Note 9s55
Motorola G8 Power60
Realme 654
Umidigi F248
Poco F2 Pro52
Redmi Note 956
Xiaomi Mi Note 10 Lite53
Samsung Galaxy S2047
Samsung Galaxy A21s53
De geteste telefoons hebben een gemiddelde absorptiegraad van54 %

Biometrie

De Motorola G8 Power is uitgerust met een vingerafdruksensor aan de achterzijde, het is een klassieke keuze maar het werkt. De meeste telefoons die ik onlangs heb getest hadden een sensor onder het display of een sensor aan de zijkant. Ik vind de achtersensor altijd de meest effectieve oplossing.[b][b]Gezichtsherkenning lijkt niet beschikbaar te zijn.[b][b]

Besturingssysteem

De Motorola G8 Power draait op Android 10 en het besturingssysteem van Motorola ligt zeer dicht bij de basisversie van Android. Het gebruik van deze telefoon vereist geen lange aanpassingstijd als je al een andere telefoon met Android hebt gebruikt. Je vindt er een applicatielade met een specifieke zoekmachine, een nieuwsfeed, aangepaste meldingen en vele instellingen om de telefoon aan te passen aan je behoeften.[b][b]Over het algemeen hield ik van dit besturingssysteem, het werkt heel goed, wat ik mis is een optie om de kleurtemperatuur in te stellen, evenals een native applicatie om foto's weer te geven (anders dan Google Photos) en een native applicatie om video-opnames van het scherm te maken.[b][b][b][b][b]

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Accessoires Motorola G8 Power

Om nog meer te genieten van je ervaring met je smartphone bied ik links naar allerlei accessoires die je misschien handig vindt

Beschermhoes / koffer motorola g8 power
Screen beschermfolie motorola g8 power
Geheugenkaart motorola g8 power
USB-kabel / oplader motorola g8 power
Koptelefoon motorola g8 power
Fietsenrek motorola g8 power

Vergelijk Motorola G8 Power met de anderen

Ik heb voor elke test een score van 1 tot 10 toegekend die de sterke en zwakke punten van een product bepaalt. Ik gebruik 0 voor criteria die (nog) niet zijn getest. Een score van 1 tot 3 duidt op slechte prestaties (en ja, dat is ook zo), een score van 4 tot 6 duidt op gemiddelde prestaties, een score van 7 tot 8 duidt op goede prestaties en een score van 9 en 10 duidt op uitzonderlijke prestaties. .
De score wordt berekend op basis van mijn metingen en als er geen metingen zijn, is het een subjectieve mening op basis van mijn ervaring.

De scores zijn niet statisch, ze veranderen in de loop van de tijd omdat de prestaties van nieuwe producten veranderen en hiermee moet rekening worden gehouden.

Motorola G8 Power
Afwerking kwaliteit7.006.00
Batterijprestaties9.008.00
CPU-prestaties6.006.5
GPU-prestaties6.006.5
Schermkwaliteit6.007.00
foto kwaliteit5.005.00
Video kwaliteit5.005.00
Wi-Fi-prestaties5.007.00
Mobiele downloadsnelheid5.005.00
Gevoeligheid van het mobiele netwerk7.006.00
Frequentiebereik7.007.00
Geluidskwaliteit8.006.00
GPS-prestaties6.006.00
Besturingssysteem7.008.00
Totale score8989
Wereldwijde ranglijst
1. Realme Gt 112.5 / 140
2. Poco F2 Pro 111.5 / 140
3. Poco F3 111.5 / 140
4. Samsung Galaxy S20 111 / 140
5. Poco X3 Pro 107.5 / 140
6. Samsung Galaxy S10+ 107 / 140
7. Xiaomi Redmi Note 10 Pro 106.5 / 140
8. Xiaomi Mi 9t Pro 106 / 140
9. Samsung Galaxy A52 104 / 140
10. Tcl 10 Pro 104 / 140
11. Xiaomi Mi 11 Lite 104 / 140
12. Xiaomi Redmi Note 10s 102 / 140
13. Poco M4 Pro 101.5 / 140
14. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 101 / 140
15. Poco X3 101 / 140
16. Xiaomi Mi Note 10 Lite 101 / 140
17. Xiaomi Redmi Note 10 101 / 140
18. Redmi Note 9t 100.5 / 140
19. Xiaomi Redmi Note 8 Pro 100 / 140
20. Poco M3 Pro 98 / 140
21. Doogee S96 Pro 98 / 140
22. Xiaomi Redmi Note 9s 98 / 140
23. Xiaomi Mi 9 Lite 98 / 140
24. Redmi 10 97.5 / 140
25. Xiaomi Redmi Note 8 97 / 140
26. Umidigi Bison Pro 95 / 140
27. F150 R2022 95 / 140
28. Poco M3 94.5 / 140
29. Xiaomi Redmi Note 7 94 / 140
30. Realme 6 93 / 140
31. Umidigi A9 Pro 92 / 140
32. Umidigi Bison 92 / 140
33. Oukitel C21 89.5 / 140
34. Xiaomi Mi A3 89 / 140
35. Nokia 5.3 89 / 140
36. Motorola G8 Power 89 / 140
37. Xiaomi Redmi Note 9 89 / 140
38. Oneplus Nord N100 88.5 / 140
39. Honor 9x 88 / 140
40. Meizu Note 9 86 / 140
41. Xiaomi Mi 8 Lite 86 / 140
42. Xiaomi Redmi Note 5 85 / 140
43. Umidigi S3 Pro 83 / 140
44. Samsung Galaxy A21s 82 / 140
45. Umidigi F2 82 / 140
46. Redmi 9a 81 / 140
47. Redmi 9c 80 / 140
48. Ulefone Armor 7e 80 / 140
49. Doogee S58 Pro 78.5 / 140
50. Honor 8x 78 / 140
51. Umidigi F1 77 / 140
52. Huawei Y6 2019 74 / 140
53. Xiaomi Mi 10t Pro 57 / 70
54. Xiaomi 11t 16 / 20
55. Google Pixel 5 15 / 20
56. Elephone U5 0 / 0

Test / beoordeling conclusie

Zoals ik aan het begin van deze test schreef, had ik Motorola al heel lang niet meer getest. Ik had dus geen vooroordelen, ik heb dit toestel met veel nieuwsgierigheid getest. Motorola heeft dit apparaat gepositioneerd als een kampioen in autonomie en geluidskwaliteit. Na het testen van het toestel kan ik zeggen dat het niet zomaar een marketingboodschap is zonder basis. De Motorola G8 Power is een kampioen in de batterij en niet alleen omdat het een grote batterij heeft, de telefoon heeft een zeer goed beheer van het energieverbruik. Voor het geluidsgedeelte is de Motorola inderdaad beter dan gemiddeld, hij biedt een stereo-uitgang maar bereikt nog niet het geluidsniveau van een Samsung Galaxy A70 of een S10+.[b][b]Naast de levensduur van de accu en de geluidskwaliteit, wat moet je nog meer uit de Motorola G8 Power halen? Helaas niet veel. De Motorola G8 Power is noch uitstekend, noch slecht, hij biedt correcte prestaties, correcte afwerkingen, een gemiddeld scherm, een gemiddelde netwerkprestatie, een gemiddelde gps prestatie,... Het fotogedeelte was daarentegen teleurstellend, de groothoeksensor is iets beter, maar de hoofdsensor is duidelijk niet op het niveau van de concurrentie. Door zijn prijspositionering concurreert hij met apparaten zoals de Redmi Note 9s of de Realme 6, maar hij bereikt niet het niveau van deze twee apparaten.[b][b][b]Sterktes[b]Levensduur van de batterij en energie-efficiëntie[b]Goede geluidskwaliteit[b]Correcte uitvoering[b][b][b]Zwaktes[b]Foto's met de hoofdsensor[b][b][b]Alternatieven voor dit product[b][b]In dezelfde prijsklasse als de Motorola vinden we de Realme 6 en de Redmi Note 9s. Deze twee telefoons presteren beter dan de Motorola in zowat elk gebied behalve het bereik.[b][b]
Abonneren
Abonneer je op mijn YouTube kanaal om updates te ontvangen

Opmerkingen

Discussieer mee / Stel je vragen

Je reactie wordt na validatie gepubliceerd. Ik reageer in mijn vrije tijd op meer dan 1500 reacties per jaar, dus ik kan niet altijd even snel reageren. Je e-mailadres is niet publiekelijk zichtbaar en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.









Ontvang een e-mail wanneer er een reactie is gepubliceerd