Op deze pagina:
Prijs Oukitel C21
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Hardware
Fotokwaliteit
Videokwaliteit
Audiokwaliteit
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Vragen

Beste nieuwprijs:
94 EUR
Zie het aanbod | Aliexpress.

163 andere prijzen verkrijgbaar in andere winkels.

Abonneren
Abonneer je op mijn YouTube kanaal om updates te ontvangen
Oukitel C21: test/review zonder dubbele praatjes

Oukitel C21: test / review

Categorie: Tests en beoordelingen

In mijn bijna wanhopige zoektocht naar geloofwaardige alternatieven voor Xiaomi in het segment onder de 200 euro liet ik me deze keer verleiden door Oukitel. [b][b]Ik had nog nooit eerder een telefoon van dit merk getest, maar de Oukitel C21 heeft een zeer agressieve prijspositionering (ongeveer 100€) voor vergelijkbare functies als een Redmi Note 9.[b][b]Oukitel is geen recent merk, het bedrijf is in 2007 in China opgericht. Oukitel verkoopt zowel smartphones als elektronische sigaretten en draagbare batterijen...het is een nogal bijzondere combinatie van producten, ik hoop dat deze Oukitel C21 niet in rook opgaat.[b][b][b][b][b]linkWebsite waar ik de Oukitel C21 gekocht heb: https://www.banggood.com/custlink/KmKhHSbEf9[b]

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.[b]
Waarin verschillen mijn tests van andere op het web?

- Ik koop de toestellen meestal met mijn eigen geld, de prijs is dus net even belangrijk als voor je!
- Ik bewaar de toestellen minstens enkele weken (soms meer) om te zien wat ze waard zijn in reële omstandigheden.
- Ik beantwoord (indien mogelijk) je vragen om je te helpen beslissen voordat je de toestellen koopt.
- niemand betaalt me om deze reviews te doen, ik ben dus volledig neutraal en onafhankelijk.
- Mijn pagina's zijn niet gevuld met advertenties.


iiiF150 R2022 : test / review
Realme 6 test, review en prijs
Motorola G8 Power test / review en prijs
Xiaomi Mi 9T Pro test / review en prijs
Xiaomi Redmi Note 7 test, review, beoordeling
Umidigi F1 test, beoordeling, prijs
Poco M3 Pro : test / review
Redmi Note 10s : test / review
Poco F2 review - test - beoordeling
Realme GT 5G : uitgebreide test / review

Prijs Oukitel C21

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Oukitel C21 van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.[b]
[in stock] oukitel c21 pro smartphone 4gb 64gb 6.39"hd+4000mah octa core android11 mobile phone mt67...
2021-09-18 16:43
110 USD
oukitel c21 20mp selfie 6.4'' fhd hole punch screen helio p60 4000mah octa core 4g 64g quad camera c...
2021-09-16 20:15
114 USD
oukitel c21 4g 64g 4000mah 20mp selfie 6.4'' fhd hole punch screen helio p60 octa core quad camera c...
2021-09-16 20:15
118 USD
global version oukitel c21 pro mobile phone 4gb 64gb 6.39"hd+4000mah octa core android11 smartphone ...
2021-09-18 16:43
118 USD
oukitel 4g c21 smartphone octa core 4g+64gb 4000mah mobile phone selfie 6.4'' fhd+ hole punch screen...
2021-09-18 16:43
120 USD
oukitel c21 pro smartphone 4gb 64gb 6.39"hd+4000mah octa core android11 rugged mobile phone mt6762d ...
2021-09-18 16:43
120 USD
[b]
helpBovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

28/10/2020 Ik kocht de Oukitel C21 op Banggood[b]12/11/2020 Ik heb de Oukitel C21 ontvangen en de test kan beginnen.[b][b]

Waarom deze telefoon?

Zoals ik in de inleiding van dit artikel schreef, was ik op zoek naar een alternatief voor Xiaomi en kocht ik uiteindelijk 3 telefoons: een Umidigi A9 Pro, een Elephone U5 en tenslotte de Oukitel C21.[b][b]Ik kocht deze telefoon voor minder dan 100€ en toch biedt hij een prijs/prestatieverhouding die gelijk is aan een Redmi Note 9 terwijl hij toch goedkoper is. Meestal is het Xiaomi dat de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt. Naast de prijs trokken ook andere kenmerken mijn aandacht.[b][b]De Oukitel C21 heeft een metalen coating, wat vrij zeldzaam is in deze prijsklasse. Het is vrij licht en het scherm neemt 85% van het frontoppervlak in beslag. Het scherm is vrij groot en biedt een resolutie van 1080 x 2310 waar zelfs Xiaomi blij is met 720p in deze prijsklasse.[b][b]Dus deze telefoon ziet er erg interessant uit, ik ben benieuwd wat hij in zijn buik heeft.[b][b]

Uitpakken

[b]De Oukitel C21 wordt geleverd in een oranje doos zonder onderscheidingsteken. De doos bevat de telefoon, een doorzichtig plastic deksel (direct op de telefoon geïnstalleerd), een handleiding, een USB-kabel type C, een oplader en een naald om de simlade te openen.[b][b]Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik een 100€ telefoon in mijn handen had. Op het eerste gezicht kan de telefoon vergelijken met wat je kunt vinden rond de 200€.[b][b][b]
Lengte : 157.3
Breedte : 75.5
Dikte : 8.7
Gewicht : 170
Jack uitgang : Neen
Type USB : Type C
Infrarood port : Neen

Eerste configuratie

De initiële configuratie van de Oukitel C21 volgt hetzelfde pad als de meeste telefoons met Android. Oukitel heeft niets toegevoegd om u te registreren voor een ongewenste dienst of toepassing. [b][b][b][b]

Afwerking

[b][b]De Oukitel C21 is mijn eerste Oukitel. Ik had geen vooropgezette ideeën over het afwerkingsniveau, ik had niets bijzonders verwacht want in deze prijsklasse is de afwerking vaak vrij basaal. [b][b]Deze Oukitel C21 verraste mij positief. De coating is gedeeltelijk van metaal en de smartphone is in zijn geheel vrij goed afgewerkt. Het grote fotoblok aan de achterzijde komt nauwelijks uit de achterkant van de smartphone waar Xiaomi telefoons produceert met een fotoblok dat vrij sterk op de achterzijde uitkomt.[b][b]De knoppen aan de rechterzijde zijn hoog geplaatst, maar zijn wel goed bereikbaar. De vingerafdruksensor daarentegen zit in het fotoblok aan de achterkant, het is een zeer ongewone plek die enige tijd nodig heeft om zich aan te passen omdat ik na een paar dagen nog steeds de neiging had om mijn vinger op de camera te leggen in plaats van op de vingerafdruksensor.[b][b]Onderaan zit een USB type C poort en een geluidssensor, maar geen audio jack aansluiting, dus je moet door een USB naar jack adapter. Er zit geen USB naar jack adapter in de doos en ik vind dit betreurenswaardig omdat het je dwingt om er een apart te kopen.[b][b]De SIM-lade kan 2 SIM's of 1 SIM + 1 geheugenkaart bevatten.[b][b]Het display neemt 85% van de voorkant van de telefoon in beslag, het is boven het gemiddelde en de randen zijn vrij dun. De frontcamera wordt aangeboden als een punch in de linkerbovenhoek, hij is groter dan wat er op de duurdere modellen te vinden is, maar hij is vrij goed geïntegreerd in het scherm.[b][b]De Oukitel C21 biedt een veel hoger afwerkingsniveau dan andere telefoons in deze prijsklasse. Ik heb onlangs een Redmi 9C getest die voor dezelfde prijs verkoopt, maar een lager afwerkingsniveau biedt. Ik zou zelfs zeggen dat de Oukitel C21 een afwerkingsniveau biedt dat vergelijkbaar is met smartphones zoals de Nokia 5.3, de Redmi Note 9 of de Samsung Galaxy A21's... deze telefoons kosten twee keer zoveel![b][b][b][b]

Specificaties

[b]De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon.Ik heb de 4Gb / 64 Gb versie getest en hier zijn de belangrijkste kenmerken van de telefoon:[b][b][b][b]

CPU / GPU Prestatie

CPU : MediaTek Helio P60 (MT6771)
GPU : ARM Mali-G72 MP3 700MHz
Geheugen (RAM) : 4 Gb
Opslagcapaciteit : 64 Gb

Benchmark Antutu/3DMark

Zoals ik in de vorige paragraaf al schreef, is de Oukitel C21 geen prestatiegerichte telefoon. Ik verwachtte een Antutu score dicht bij de Redmi Note 9 te krijgen, maar ik kreeg een lagere score zonder echt een opvallend verschil in gebruik te merken.[b][b]Ik kreeg een score van 148637 punten met Antutu. Als ik in dezelfde prijsklasse kijk, heb ik ongeveer 110.000 punten met de Redmi 9C. De Oukitel presteert beter dan een Samsung A21 (150-200€) en benadert de Nokia 5.3 (150-200€). De Oukitel C21 biedt dus een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding.[b][b][b][b]
Antutu score : 148637
Antutu CPU : 61981
Antutu GPU : 25540
Antutu UX : 33004
Antutu Mem : 28112
3D Mark Open GL : 1170
[b]Top 10 - prestatieclassificatie op basis van Antutu
1. Realme Gt - 811858
2. Oppo Find X2 Pro - 605184
3. Oneplus 8t - 595000
4. Poco F3 - 589677
5. Xiaomi Mi 10t Pro - 581650
6. Oneplus 8 Pro - 579417
7. Xiaomi Mi 10 - 579114
8. Poco F2 Pro - 569559
9. Samsung Galaxy S20 Fe - 565000
10. Samsung Galaxy S20 - 503905

Aantal smartphones in de ranglijst:128
Positie van deze smartphone in de ranglijst:76/128

Opmerking: deze ranglijst bevat alleen de telefoons die ik heb getest en enkele andere die ik ter referentie heb toegevoegd.
[b]Gaming[b]Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.[b][b]Ik heb de PUBG Mobile getest op de Oukitel C21 en ondanks de lage prestaties van deze telefoon is de PUBG Mobile perfect bespeelbaar. De texturen zijn gedegradeerd maar ik voelde geen kriebels in het spel, de animaties klopten ook helemaal.[b][b]

Netwerkprestatie

De Oukitel C21 biedt een basisfrequentiedekking die in de meeste landen telefoongebruik mogelijk maakt, behalve wanneer de exploitanten frequentie B28 (700 Mhz) gebruiken.[b][b]
3G frequenties : B1 (2100), B8 (900)
4G frequencies : B1 (2100), B3 (1800), B7 (2600), B8 (900), B19 (800), B20 (800)
Bluetooth : Bluetooth 5.0 LE
Volte : Ja
NFC : Neen
Aantal metingen : 1101
Gemiddeld signaal (referentie) : -92.04
Gemiddeld signaal (telefoon) : -94.99
Gemiddelde afwijking referentie/telefoon : -2.95
Min/Max-signaal (referentie) : -90 / -97
Min/Max-signaal (telefoon) : -92 / -95
Kies je land om te controleren of je telefoon compatibel is:


Met de onderstaande frequenties kun je zien of deze telefoon compatibel is met je provider of dat je deze kunt gebruiken waar je op vakantie gaat.


Signaal 4G (voor december 2020)[b]De capaciteit om het netwerk correct op te pikken is een essentieel element voor een telefoon, maar het wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te pikken te meten, voer ik een groot aantal metingen uit op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. Deze metingen worden dus onder reële omstandigheden uitgevoerd en niet in een laboratorium, ze zijn niet wetenschappelijk maar geven een goede indicatie van de prestaties. [b][b]Gevoeligheidsclassificatie van netwerksignaal
Telefoon getest:Gemiddeld signaal (dBm)Aantal metingen:
Xiaomi Mi 9t Pro-881600
Xiaomi Redmi Note 5-91.305600
Xiaomi Mi 9 Lite-93788
Samsung Galaxy A70-94.5111975
Nokia 5.3-94.98531
Realme 6-95.142301
Xiaomi Redmi Note 8 Pro-95.9221599
Xiaomi Mi A3-95.951000
Huawei Y6 2019-95.951199
Doogee S58 Pro-96.22856
Redmi 9a-96.481000
Meizu Note 9-96.68937
Motorola G8 Power-96.881032
Xiaomi Redmi Note 7-97.011430
Redmi 9c-97.041000
Umidigi S3 Pro-97.131200
Xiaomi Redmi Note 8-97.34879
Samsung Galaxy A21s-97.781000
Umidigi F1-97.82298
Ulefone Armor 7e-98.71000
Xiaomi Mi Note 10 Lite-991000
Honor 9x-99.14899
Xiaomi Redmi Note 9s-99.41860
Poco F2 Pro-99.81247
Xiaomi Redmi Note 9-100.791785
Xiaomi Mi 10 Lite 5g-100.881198
Poco X3-101.19821
Umidigi F2-101.47712
[b][b]Signaal 4G (vanaf december 2020)[b]Ik heb besloten om de methode voor het meten van het netwerk te veranderen omdat ik merkte dat de configuratie van het mobiele netwerk in de loop van de tijd verandert. Dit maakt het moeilijker om telefoons te vergelijken omdat de omstandigheden niet meer exact hetzelfde zijn.[b][b]Om dit probleem te voorkomen, heb ik een apparaat opgezet dat 24 uur per dag een tiental parameters van het mobiele netwerk opvangt (bv.: cel id, rssi, rsrq, snr, frequentie,...). Ik plaats dan de telefoon naast het toestel gedurende 24 tot 48 uur met dezelfde metingen, zodat ik ze kan vergelijken.[b][b] Overzicht van de geteste telefoons met deze methode[b][b]
Telefoon getest:MetingenGemid. signaal (ref)Gemid. signaal (phone)Min/Max (ref)Min/Max (phone)
Samsung Galaxy S10+457-93.06-97.39-89 / -98-97 / -99
Xiaomi Mi 9t Pro669-93.69-95.84-90 / -95-92 / -98
Poco F2 Pro1438-91.02-94.99-89 / -94-94 / -96
Xiaomi Mi 10 Lite 5g1645-90.77-95.02- 88 / -98-95 / -100
Poco X3821-94.89-103.19-91 / -97.7-101 / -104
Umidigi Bison2343-92.71-96.46-90 / -99-94 / -102
Oukitel C211101-92.04-94.99-90 / -97-92 / -95
Poco M31116-92.09-91.74-88 / -98-90 / -99
Xiaomi Mi 10t Pro1071-90.61-94.03-88 / -94-94 / -96
Umidigi A9 Pro981-90.40-94.01-88 / -95-93 / -95
Redmi Note 9t1201-92.149-91.71-90 / -97-91 / -97
Xiaomi Redmi Note 10999-92.35-93.99-88 / -97-92 / -98
Xiaomi Redmi Note 10 Pro877-89.72-90.56- 88 / -92-89 / -95
Poco X3 Pro1876-91.45-92.91-90 / -94-90 / -96
Poco F31382-90.79-94.2-89 / -94-93 / -98
Oneplus Nord N100896-91.23-96.005-88 / - 99-96 / -99
Xiaomi Mi 11 Lite2875-91.36-91.49-87 / -96-90 / -96
Samsung Galaxy A521427-89.27-93.39-87 / -98-92 / -96
Doogee S96 Pro1259-94.2-91.21-90 / -102-88 / -95
Xiaomi Redmi Note 10s957-92.07-97.62-90 / -102-96 / -102
Poco M3 Pro1247-91.76-102.97-99 / -104-88 / -98
Realme Gt843-96.49-94.02-93 / -101- 92 / -96
F150 R20221002-92.4-105.1-90 / -97-98 / -110
[b][b]De Oukitel C21 is de tweede telefoon die ik heb getest met het nieuwe netwerkprotocol en ik heb zeer interessante resultaten behaald. [b][b]Mijn meetapparaat kreeg een gemiddeld signaal van - 92,04 dBm over de duur van de test (1101 metingen). De Oukitel behaalde een gemiddeld signaal van -94,99 dBm. De afwijking is 2,95 dBm waarbij de Poco X3 (eerste gemeten apparaat) een afwijking van 8 dBm behaalde. De Oukitel C21 krijgt dus een score heel dicht bij mijn meettoestel en dit is een indicatie dat hij in staat is om het netwerk correct op te pakken.[b][b]
[b][b]Op de grafiek kan ik zien dat de Oukitel metingen zeer dicht bij die van het meettoestel krijgt, maar wat ook interessant is om de stabiliteit van het signaal te zien. De metingen van de Oukitel resulteren in een bijna perfecte cirkel waarbij het meetapparaat onregelmatigheden vertoont. [b][b]Kortom, de Oukitel C21 biedt een goede gevoeligheid voor het 4G-netwerk en weet bovendien een zeer stabiel signaal te behouden.[b][b][b][b]Download/Upload snelheid[b]Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.[b]Top 10 - snelheidsrangschikking tijdens downloaden
1. Samsung Galaxy S20 D:351Mbps U: 20Mbps
2. Poco X3 D:232Mbps U: 55Mbps
3. Xiaomi Mi 10 Lite 5g D:223Mbps U: 52Mbps
4. Poco F2 Pro D:207Mbps U: 53Mbps
5. Xiaomi Mi Note 10 Lite D:153Mbps U: 68Mbps
6. Xiaomi Mi A3 D:150Mbps U: 60Mbps
7. Xiaomi Redmi Note 9s D:150Mbps U: 60Mbps
8. Xiaomi Mi 8 Lite D:149Mbps U: 60Mbps
9. Samsung Galaxy A21s D:147Mbps U: 51Mbps
10. Huawei Y6 2019 D:145Mbps U: 61Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:30
Positie van deze smartphone in de ranglijst:0/30

Let op: de theoretische maximale snelheid van een telefoon wordt vaak beperkt door de configuratie van het mobiele netwerk en de congestie van het netwerk op het moment van de meting. Dus misschien kun je een hogere snelheid halen op een ander netwerk
[b][b]

Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.[b]
Wifi frequenties : 802.11a, 802.11b, 802.11g, 802.11n, 802.11n 5GHz
Wifi-signaal[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b][b]Top 10 - rangschikking van wifi-gevoeligheid
1. Poco F2 Pro -11dBm
2. Xiaomi Redmi Note 10 Pro -12dBm
3. Realme Gt -12dBm
4. Samsung Galaxy A21s -13dBm
5. Oneplus Nord N100 -15dBm
6. Poco X3 Pro -15dBm
7. Poco F3 -15dBm
8. Redmi Note 9t -15dBm
9. Samsung Galaxy A52 -17dBm
10. Xiaomi Redmi Note 10s -17dBm

Aantal smartphones in de ranglijst:48
Positie van deze smartphone in de ranglijst:0/48

[b]Download/Upload snelheid[b]Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.[b]Top 10 - Ranglijst van wifi-downloadsnelheden
1. Poco F3 398Mbps
2. Poco X3 Pro 389Mbps
3. Xiaomi Redmi Note 10 Pro 367Mbps
4. Samsung Galaxy S20 351Mbps
5. Poco F2 Pro 341Mbps
6. Redmi Note 9t 332Mbps
7. Realme Gt 330Mbps
8. Doogee S96 Pro 328Mbps
9. Xiaomi Redmi Note 10s 325Mbps
10. Poco M3 Pro 323Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:47
Positie van deze smartphone in de ranglijst:0/47

Opmerking: ik heb een 400 Mbps-lijn en een modem die hogere snelheden kan leveren, maar ik weet nooit zeker hoeveel bandbreedte er beschikbaar is als ik een test doe.
[b]

GPS-prestaties

[b]Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en maak ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert de GPS het signaal om aan de weg te blijven hangen niet kunstmatig, het heeft geen markeringen, zodat je de werkelijke positie kunt zien. Ik gebruik dan een applicatie om de nauwkeurigheid van het signaal te meten. [b][b]De Oukitel is uitgerust met een Mediatek CPU en dit resulteert vaak in een goede prestatie voor de GPS. Mijn test bevestigt dit, want ik heb een nauwkeurigheid van 1m op een heldere hemel bereikt. Ik bewoog me toen onder de bomen en de nauwkeurigheid ging terug naar 2m. De bomen hadden geen bladeren, maar dat betekent dat de Oukitel C21 het GPS-signaal goed oppikt, zelfs onder de bomen. [b][b]Ik heb echter geen signaal met het Galileo-netwerk.[b][b][b]Top 10 - GPS-nauwkeurigheidsclassificatie
1. Oukitel C21 1m
2. Redmi 9a 1m
3. Doogee S96 Pro 1m
4. Xiaomi Redmi Note 10s 1m
5. Xiaomi Redmi Note 9 1m
6. Redmi 9c 2m
7. Umidigi Bison 2m
8. Poco M3 Pro 2m
9. F150 R2022 2m
10. Redmi Note 9t 2m

Aantal smartphones in de ranglijst:23
Positie van deze smartphone in de ranglijst:1/23

Opmerking: een nauwkeurigheid van 3 meter of minder kan eenvoudig worden gecorrigeerd door een goede GPS-applicatie. De telefoonprestaties spelen ook een rol bij de snelheid waarmee je scherm wordt bijgewerkt, dus de nauwkeurigheid kan in het gedrang komen door een te trage weergave.
[b]

Batterijduur

Capaciteit : 4000
Snel laden : Ja
W max : 18
Autonomie (100% helderheid) : 497.00
Autonomie (50% helderheid) : 1324.00
Oplaadtijd : 167.00
Ontladingssnelheid (100%) : 0.20
Ontladingsscore (100%) : 8.05
Ontladingssnelheid (100%) : 0.08
Ontladingssnelheid (50% : 3.02
Laadsnelheid : 0.60
Laadscore : 23.95
Vanaf maart 2020 heb ik mijn subjectieve batterijtest vervangen door een technische test om het werkelijke gedrag van de batterij beter te kunnen meten. Nu test ik de autonomie en de oplaadtijd onder absoluut identieke omstandigheden. Ik voer verschillende metingen uit, zodat deze test alleen al enkele dagen duurt en ik de telefoon voor niets anders kan gebruiken.

Batterijduur - methodologie
Om de levensduur van de batterij te testen, meet ik het batterijverbruik elke minuut in strikt identieke omstandigheden om telefoons te kunnen vergelijken en ook om je in staat te stellen je telefoon in dezelfde omstandigheden te evalueren. Ik sluit elke invloed uit van toepassingen die de meting zouden kunnen verstoren. De autonomie is niet lineair, de batterij ontlaadt zich soms veel sneller aan het einde. Dit is een frustrerend fenomeen, maar met mijn metingen weet je of je snel een oplader moet vinden.

Batterijduur
De batterij van de Oukitel C21 heeft een capaciteit van 4000 mAh en is ontladen van 100% tot 1% in 497.00 minuten met 100% helderheid, hij is ontladen van 100% tot 1% in 1324.00 met 50% helderheid. Op deze manier krijg ik een gemiddelde ontlaadsnelheid van 0.20% per minuut bij 100% lichtsterkte en 0.08% per minuut bij 50% lichtsterkte, het verbruik is dus 8.05 mA per minuut bij 100% lichtsterkte en 3.02 bij 50% lichtsterkte. Om de efficiëntie van de telefoon en de invloed ervan op de batterij te kunnen vergelijken, moet je de 8.05 (of 50%) score vergelijken met die van andere smartphones, het cijfer moet zo laag mogelijk zijn.

Laadtijd - methodologie
Om de oplaadtijd te testen, gebruik ik altijd dezelfde lader met dezelfde kabel. Ik meet de oplaadtijd minuut voor minuut om de evolutie van de lading en de oplaadsnelheid te zien. De laadsnelheid van een batterij is niet lineair, maar vaak sneller aan het begin en langzamer aan het einde. De lader is compatibel met snel laden.

Laadtijd
De accu van het Oukitel C21 heeft een capaciteit van 4000 mAh en is opgeladen van 1% tot 100% in 167.00 minuten. Dit geeft me een gemiddelde laadsnelheid van 0.60% per minuut en dus een toename van 23.95 mA per minuut. Om de prestaties van de Oukitel C21 te vergelijken met andere telefoons, moet je de 23.95 per minuut score gebruiken, deze score moet zo hoog mogelijk zijn.

In het bijzonder: de laadsnelheid is niet altijd lineair, de onderstaande grafiek geef je een indicatie van het gedrag van de batterij.

De volgende tabel geeft een overzicht van de geteste telefoons met de technische accutest, ze zijn gerangschikt in volgorde van efficiëntie. Een hogere batterijcapaciteit zou logischerwijs moeten resulteren in een hogere levensduur van de batterij, maar dat is niet altijd het geval en het geeft geen indicatie van de efficiëntie van een telefoon.

SmartphoneCapaciteit (mAh)Levensduur (minuten)EfficiëntiescoreLevensduur (minuten) / 50%Efficiëntiescore / 50%Laadtijd.Laden score
Samsung Galaxy S204000565.007.081217.003.29136.0029.41
Oukitel C214000497.008.051324.003.02167.0023.95
Nokia 5.34000549.007.291096.003.65199.0020.10
Honor 9x4000770.005.191333.003.00151.0026.49
Umidigi A9 Pro4150552.007.521562.002.66112.0037.05
Xiaomi Mi 10 Lite 5g4160749.005.551541.002.70163.0025.52
Realme 64300704.006.111104.003.89162.0026.54
Realme Gt4500574.007.841057.004.2687.0051.72
Samsung Galaxy A524500652.006.901239.003.63165.0027.27
Poco F34520657.006.881840.002.46122.0037.05
Poco F2 Pro47001150.004.091536.003.06180.0026.11
Oneplus Nord N1005000808.006.191278.003.91663.007.54
Xiaomi Redmi Note 105000691.007.241728.002.89193.0025.91
Redmi Note 9t5000766.006.532054.002.43148.0033.78
Xiaomi Redmi Note 10s5000636.007.861556.003.21161.0031.06
Poco M3 Pro5000657.007.611647.003.04131.0038.17
Redmi 9a5000694.007.201902.002.63195.0025.64
Motorola G8 Power5000912.005.482792.001.79311.0016.08
Samsung Galaxy A21s5000729.006.861283.003.90166.0030.12
Redmi 9c5000656.007.621915.002.61170.0029.41
Umidigi Bison5000550.009.091471.003.40238.0021.01
Xiaomi Redmi Note 10 Pro5020625.008.031557.003.22213.0023.57
Xiaomi Redmi Note 9s5020663.007.571876.002.68224.0022.41
Xiaomi Redmi Note 95020650.007.721808.002.78162.0030.99
Umidigi F25150927.005.561854.002.78299.0017.22
Poco X35160653.007.901654.003.12181.0028.51
Poco X3 Pro5160648.007.961688.003.06138.0037.39
Doogee S58 Pro5180845.006.131908.002.71177.0029.27
Xiaomi Mi Note 10 Lite5260827.006.361609.003.27208.0025.29
Ulefone Armor 7e5500768.007.161140.004.82179.0030.73
Poco M36000842.007.131898.003.16217.0027.65
Doogee S96 Pro6350929.006.841405.004.52424.0014.98
F150 R20228300879.009.441498.005.54243.0034.16

helpHoe lees je deze cijfers?
De batterijcapaciteit is een belangrijk element bij het bepalen van de autonomie van een telefoon, maar het is niet de enige factor. Een telefoon met een grote batterij kan een kortere batterijduur hebben als hij meer stroom verbruikt. Als ik een voorbeeld uit het dagelijks leven zou moeten nemen, zou ik het universum van de auto gebruiken. Als een auto een grote brandstoftank heeft, zou hij een langere afstand moeten kunnen rijden, tenzij het gemiddelde brandstofverbruik hoger is. De score voor de efficiëntie van de batterij werkt op dezelfde manier, hij moet zo laag mogelijk zijn en staat voor het energieverbruik van de telefoon. Deze verschillen in efficiëntie zijn vaak gerelateerd aan de helderheid van het scherm, grote heldere schermen hebben de neiging om meer energie te verbruiken en zelfs als ze een grote batterij hebben, zal hun bereik korter zijn.

samengevat Wanneer de helderheid van het scherm op 100% wordt gezet, verbruikt de telefoon 2,6 keer meer dan bij 50% helderheid. Hierdoor staat de Oukitel C21 onderaan de tabel voor de levensduur van de batterij met de helderheid van het scherm op maximum. Als ik het bereik op 50% meet, krijgt de Oukitel C21 een beter dan gemiddeld resultaat.[b][b]Dit verschil tussen 50% en 100% is duidelijk te zien in de volgende grafiek:[b]
[b][b]Dus 100% energie-efficiëntie is niet erg goed. Je moet de helderheid verlagen om de ideale configuratie te vinden.[b][b]De oplaadtijd van de batterij zit in het gemiddelde van telefoons met hetzelfde type batterij.[b][b][b]

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.[b]

Hardware

Selfie / resolutie : 20
Selfie / sensor : Samsung S5K3T1
Resolutie : 16
Sensor : Omnivision OV16880
mm wide angle : 3.4 mm
De Oukitel C21 gebruikt een Omnivision OV16880 sensor als hoofdsensor aan de achterzijde en de Samsung S5K3T1 voor de selfie camera. Ik heb een telefoon met deze combinatie van sensoren nog niet getest, dus ik kon de resultaten niet vergelijken met een andere telefoon met dezelfde hardware.[b][b]Standaard app[b]De standaard fototoepassing is vrij eenvoudig omdat de Oukitel C21 slechts twee sensoren aan de achterzijde heeft (de hoofdsensor + een macrosensor). [b][b]De hoofdsensor wordt ondersteund door een dieptesensor en een hulpsensor. Er zijn dus drie fysieke sensoren voor een enkel beeld.[b][b]De applicatie biedt de volgende modi aan:[b]- video[b]- bokeh (voor portretten)[b]- afbeelding[b]- schoonheid (voor de egoïsten)[b]- Extra: pro, macro, filters[b][b]De fototoepassing is dus niets bijzonders, maar heeft het voordeel dat ze heel eenvoudig is en de gebruiker niet in duizenden opties verdrinkt.[b][b]Als de helderheid daalt, merk ik dat de camera een beetje rukt, je voelt hier het gebrek aan kracht om het beeld snel genoeg te verwerken.[b][b][b]

Fotokwaliteit

Foto test / studio[b]
[b][b]Voor deze eerste fototest in de studio heb ik niet veel foto's gemaakt omdat ik alleen de hoofdsensor en de macrosensor kan testen.[b][b]De hoofdsensor geeft een zeer goed resultaat. De foto zou iets meer belicht kunnen worden, maar de scherpte is goed en de kleuren zijn correct weergegeven (met een beetje onderbelichting). [b][b]De macrosensor geeft ook goede resultaten met dit type sensor. De resolutie is te laag (2 MP), dus het beeld is pixelachtig, maar als het op de juiste grootte wordt weergegeven, is de kwaliteit helemaal niet slecht. Meestal leveren macrosensoren een slechte kwaliteit foto, dit is hier niet het geval. [b][b]Ik ben positief verrast door de kwaliteit van deze foto's in de studio, ik ben benieuwd of deze telefoon in staat zal zijn om zulke goede foto's te produceren in echte omstandigheden.[b][b][b][b][b]Foto test / zon[b]
[b][b]Bij het testen van entry-level telefoons zoals deze Oukitel C21 verwacht ik geen goede fotoresultaten. De Oukitel C21 levert vrij goede resultaten voor deze prijsklasse. De kwaliteit van de foto's is natuurlijk niet te vergelijken met een 500€ telefoon, maar het resultaat is interessant.[b][b]Als het licht goed is, weet de C21 veel details vast te leggen, de scherpte is soms te uitgesproken. De kleurtemperatuur is iets te warm, maar op de inleidende foto bij deze paragraaf is het niet storend. De foto is eind november gemaakt, dus de zon is vrij laag en geeft een meer oranje licht wat goed is hersteld op deze foto. Aan de andere kant heeft de telefoon één of twee seconden nodig om goed scherp te stellen, dus soms is het nodig om goed op te letten voordat u de ontspanknop indrukt.[b][b]
[b][b]Het kleurtemperatuurprobleem is op deze foto iets meer zichtbaar, de vegetatie is eigenlijk niet zo roodachtig.[b][b]
[b][b]Uiteindelijk is het roodachtige effect nog beter zichtbaar. Wanneer de helderheid afneemt, worden de verschillen tussen lichte en donkere gebieden meer uitgesproken en is de Oukitel niet erg goed in het compenseren van dit verschil (er is geen HDR). We bevinden ons dus vrij snel met een witte hemel of een grond die volledig in de schaduw staat. Door een beetje te spelen met de pro-modus is het mogelijk om het probleem te verminderen, maar ik betwijfel of veel gebruikers het geduld hebben om deze modus te gebruiken.[b][b]De Oukitel C21 is niet de smartphone van de eeuw voor de fotografie, maar verlies niet uit het oog dat deze telefoon voor ongeveer 100€ verkoopt en voor deze prijs is het resultaat niet zo slecht.[b][b][b][b][b][b]Foto test / bewolkt[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b][b]Test foto / nacht[b][b]

Videokwaliteit

Stabilisatie[b][b][b]De Oukitel C21 kan video's niet stabiliseren, wat niet verwonderlijk is omdat in deze prijsklasse geen enkele telefoon in staat is om een video goed te stabiliseren. [b][b]Video normale condities[b][b]De Oukitel C21 is in staat om 1080p video's te produceren, maar ze zijn niet van uitzonderlijke kwaliteit. De telefoon heeft duidelijk tijd nodig om zich te concentreren en als er beweging is, is de overgang van onscherpte naar scherpte goed zichtbaar. Bij statische video's is het probleem minder zichtbaar, de video is eigenlijk vrij scherp.[b][b]De kleurtemperatuur is iets te hoog waardoor de vegetatie een te rode kant krijgt, het is hetzelfde als bij foto's omdat het dezelfde sensor is.[b][b][b][b]In de verticale positie worden snelle bewegingen niet snel genoeg gecorrigeerd en verschijnt er een bewegingsonscherpte. Met een langzame beweging is dit probleem veel minder aanwezig.[b][b]Video low light[b]

Audiokwaliteit

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.[b]
Frequency Respons : +0.01 / -0.13
Noise Level : -92
Dynamic Range : 91.8
THD : 0.00211
Intermodulation : 0.00819
Stereo crosstalk : 0
Frequency Response[b]Deze test is bedoeld om te testen of het toestel in staat is alle frequenties correct te reproduceren. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om op alle frequenties een goed geluid te zien, is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen.
[b][b]De Oukitel C21 is in staat om de meeste frequenties correct te reproduceren, hij biedt een prestatie die gelijkwaardig is aan die van de Redmi 9C. Deze frequentie dekking is ook vrij vergelijkbaar met andere duurdere telefoons zoals de Redmi Note 9s.[b][b]Dynamisch bereik[b]Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus te spelen te testen. Ook hier moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de referentie staan.
[b]De Oukitel C21 levert een krachtig geluid, maar ondanks dit vermogen is de vervorming zeer laag en de frequentiedekking zeer goed. Ik was verrast door dit resultaat omdat smartphones die een krachtig geluid leveren vaak onderhevig zijn aan vervorming, dit is niet het geval met de Oukitel C21.[b][b]Geluidsniveau[b]Deze test heeft tot doel te bepalen of het geteste apparaat in staat is om geluiden zonder veel ruis te reproduceren. Een hoge score duidt op een lage parasietendruk, een lagere score duidt op een hogere aanwezigheid van parasieten.
[b][b]L'Oukitel C21 non presenta problemi di interferenze, è uno dei telefoni che si avvicina di più al riferimento.[b][b]Non sono alla fine delle sorprese con questo telefono. Il test audio rivela che è in grado di fare altrettanto e a volte anche meglio dei telefoni cellulari, che costano il doppio.[b][b]Concertopname[b]Het doel van deze test is om de opnamekwaliteit van de telefoon te meten wanneer er veel omgevingsgeluiden zijn. Omdat ik niet elke keer als ik een telefoon test de mogelijkheid heb om naar een concert te gaan, simuleer ik het geluid van een concert in een gesloten omgeving.

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven. [b]
Screen grootte : 6.4
Resolutie : 1080 x 2310
Ratio : 19.5:9
Type : TFT LCD
% oppervlakte : 85
dE wit : 6.5
dE rood : 3.0
dE groen : 5.5
dE blauw : 4.6
dE geel : 5.5
dE cyan : 4.9
dE magenta : 3.9
Wit temperatuur : 7474
Contrast : 1200:1
Helderheid : 380
Colorimetrie[b]
[b][b]De Oukitel C21 biedt een resolutie van 1080 x 2310 pixels en een bezettingsgraad van 85% van het frontoppervlak van de telefoon. Dit is op zich geen revolutie, behalve dat deze telefoon 100€ kost en dat we voor deze prijs nauwelijks een scherm vinden met zo'n goede definitie.[b][b]De resolutie is niet de enige goede verrassing, de colorimetrie is ook vrij goed. Ik heb een dE 4.8 gemeten en ook in deze prijsklasse is het zeer zeldzaam. Deze score is net iets lager dan wat ik met de Poco X3 heb gekregen. Naast de score die opmerkelijk is voor deze prijsklasse, zie ik ook dat de colorimetrische verschillen vrij uniform zijn. Ik meet meestal grotere kloven op sommige kleuren, maar hier zijn de kloven min of meer hetzelfde voor alle kleuren.[b][b]Wat ik betreur is dat het niet mogelijk is om de kleurtemperatuur te veranderen om te proberen de witte temperatuur te verlagen, maar tegen deze prijs moet je niet dromen.[b][b][b]Top 10 - rangschikking van de beste schermen op basis van colorimetrie
1. Xiaomi Mi 10 Lite 5g dE = 0.73
2. Xiaomi Mi 10t Pro dE = 0.83
3. Realme Gt dE = 1.17
4. Xiaomi Mi 11 Lite dE = 1.19
5. Xiaomi Redmi Note 8 dE = 1.2
6. Xiaomi Redmi Note 10 dE = 1.23
7. Xiaomi Redmi Note 10 Pro dE = 1.31
8. Samsung Galaxy S20 dE = 1.4
9. Poco M3 dE = 1.4
10. Xiaomi Mi 9 Lite dE = 1.46

Aantal smartphones in de ranglijst:48
Positie van deze smartphone in de ranglijst:38/48

Let op: het colorimetrische verschil wordt gemeten in dE. Na drie uur zal het menselijk oog een colorimetrisch verschil waarnemen, dus de dE moet het laagst zijn. De tests zijn allemaal uitgevoerd met een colorimetrische sonde.
[b]Helderheid / Contrast[b]Ik heb een maximale helderheid van 380 cd/m² gemeten, wat voldoende is voor dagelijks gebruik, maar in de volle zon kan het scherm moeilijker af te lezen zijn. Ik heb geprobeerd een hogere waarde te krijgen door de helderheidssensor te laten onderlopen, maar dat heeft de waarden niet veranderd.[b][b]Lichtabsorptie/Reflectie[b]Het scherm van de smartphone reflecteert het licht en maakt er soms een echte spiegel van. Dit spiegeleffect maakt het moeilijker om te lezen. [b][b]De onderstaande absorptie-index geeft het percentage van het door het scherm geabsorbeerde licht aan. De leesbaarheid van een scherm is beter wanneer de absorptie-index hoog is.[b][b]
Telefoon getest:% lichtabsorptie
Samsung Galaxy S10+58
Xiaomi Mi 9T Pro52
Honor 9x65
Redmi Note 9s55
Motorola G8 Power60
Realme 654
Umidigi F248
Poco F2 Pro52
Redmi Note 956
Xiaomi Mi Note 10 Lite53
Samsung Galaxy S2047
Samsung Galaxy A21s53
De geteste telefoons hebben een gemiddelde absorptiegraad van54 %

Biometrie

De Oukitel C21 is uitgerust met een vingerafdruksensor aan de achterzijde, maar deze sensor bevindt zich op een nogal ongewone plaats en zoals ik hierboven al schreef, is het even wennen. Deze sensor bevindt zich naast de fotosensor en bij het aanraken ervan is het moeilijk om deze twee te onderscheiden.[b][b]Wanneer de vinger correct is gepositioneerd, is de sensor vrij snel en efficiënt.[b][b]

Besturingssysteem

[b][b][b]De Oukitel C21 draait op Android 10 zonder een door de fabrikant toegevoegde overlayer. Het is dus een gestroomlijnde versie van Android die de diensten van Google voor alle gangbare applicaties in de kijker zet. Oukitel heeft de installatie van ongewenste toepassingen niet geforceerd.[b][b]Ik merkte geen verschillen met andere telefoons op Android 10, de telefoon is ontvankelijk genoeg om zonder vertraging van het ene naar het andere scherm over te schakelen, Android menu's openen snel. [b][b]

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Accessoires Oukitel C21

Om nog meer te genieten van je ervaring met je smartphone bied ik links naar allerlei accessoires die je misschien handig vindt

Beschermhoes / koffer oukitel c21
Screen beschermfolie oukitel c21
Geheugenkaart oukitel c21
USB-kabel / oplader oukitel c21
Koptelefoon oukitel c21
Fietsenrek oukitel c21

Vergelijk Oukitel C21 met de anderen

Ik heb voor elke test een score van 1 tot 10 toegekend die de sterke en zwakke punten van een product bepaalt. Ik gebruik 0 voor criteria die (nog) niet zijn getest. Een score van 1 tot 3 duidt op slechte prestaties (en ja, dat is ook zo), een score van 4 tot 6 duidt op gemiddelde prestaties, een score van 7 tot 8 duidt op goede prestaties en een score van 9 en 10 duidt op uitzonderlijke prestaties. .
De score wordt berekend op basis van mijn metingen en als er geen metingen zijn, is het een subjectieve mening op basis van mijn ervaring.

De scores zijn niet statisch, ze veranderen in de loop van de tijd omdat de prestaties van nieuwe producten veranderen en hiermee moet rekening worden gehouden.

Oukitel C21
Afwerking kwaliteit7.006.00
Batterijprestaties6.508.00
CPU-prestaties6.006.5
GPU-prestaties6.006.5
Schermkwaliteit7.007.00
foto kwaliteit5.505.00
Video kwaliteit5.505.00
Wi-Fi-prestaties6.007.00
Mobiele downloadsnelheid6.005.00
Gevoeligheid van het mobiele netwerk7.006.00
Frequentiebereik6.007.00
Geluidskwaliteit6.006.00
GPS-prestaties8.006.00
Besturingssysteem7.008.00
Totale score89.589
Wereldwijde ranglijst
1. Realme Gt 112.5 / 140
2. Poco F2 Pro 111.5 / 140
3. Poco F3 111.5 / 140
4. Samsung Galaxy S20 111 / 140
5. Poco X3 Pro 107.5 / 140
6. Samsung Galaxy S10+ 107 / 140
7. Xiaomi Redmi Note 10 Pro 106.5 / 140
8. Xiaomi Mi 9t Pro 106 / 140
9. Samsung Galaxy A52 104 / 140
10. Xiaomi Redmi Note 10 101.5 / 140
11. Poco X3 101 / 140
12. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 101 / 140
13. Xiaomi Mi Note 10 Lite 101 / 140
14. Redmi Note 9t 100.5 / 140
15. Xiaomi Redmi Note 8 Pro 100 / 140
16. Xiaomi Mi 9 Lite 98 / 140
17. Doogee S96 Pro 98 / 140
18. Poco M3 Pro 98 / 140
19. Xiaomi Redmi Note 9s 98 / 140
20. Xiaomi Redmi Note 8 97 / 140
21. Xiaomi Mi 11 Lite 96.5 / 130
22. Poco M3 94.5 / 140
23. Xiaomi Redmi Note 10s 94.5 / 130
24. Xiaomi Redmi Note 7 94 / 140
25. Realme 6 93 / 140
26. Umidigi Bison 92 / 140
27. Umidigi A9 Pro 92 / 140
28. Oukitel C21 89.5 / 140
29. Xiaomi Mi A3 89 / 140
30. Xiaomi Redmi Note 9 89 / 140
31. Nokia 5.3 89 / 140
32. Motorola G8 Power 89 / 140
33. Oneplus Nord N100 88.5 / 140
34. Honor 9x 88 / 140
35. Xiaomi Mi 8 Lite 86 / 140
36. Meizu Note 9 86 / 140
37. Xiaomi Redmi Note 5 85 / 140
38. Umidigi S3 Pro 83 / 140
39. Samsung Galaxy A21s 82 / 140
40. Umidigi F2 82 / 140
41. Redmi 9a 81 / 140
42. Redmi 9c 80 / 140
43. Ulefone Armor 7e 80 / 140
44. Doogee S58 Pro 78.5 / 140
45. Honor 8x 78 / 140
46. Umidigi F1 77 / 140
47. Huawei Y6 2019 74 / 140
48. Xiaomi Mi 10t Pro 57 / 70
49. F150 R2022 53.5 / 80
50. Elephone U5 0 / 0

Test / beoordeling conclusie

[b]Ik koos ervoor om de Oukitel C21 te testen uit nieuwsgierigheid en ook om een alternatief voor Xiaomi te vinden in dit prijssegment. Ik was positief verrast op vele punten zoals het afwerkingsniveau, de kwaliteit van het scherm, het GPS-signaal en de prijs/prestatieverhouding.[b][b]Voor een verkoopprijs van ongeveer 100€ heeft u een telefoon die in sommige punten telefoons van 200€ kietelt. Het is duidelijk niet perfect, maar ik heb geen grote problemen ondervonden, dus voor sommige punten is het gewoon een gemiddelde telefoon en op andere is het in staat om duurdere telefoons in te halen. [b][b]Als ik terugga naar mijn oorspronkelijke motivatie, is de Oukitel C21 dan in staat om te concurreren met de Redmi Note 9? Ik zou zeggen: ja, want de scores liggen heel dicht bij elkaar, terwijl de C21 goedkoper is. Het zal een beetje afhangen van uw prioriteiten, want de Redmi is een kampioen in autonomie en biedt een krachtiger besturingssysteem.[b][b]Als ik alleen maar naar de prijs kijk moet je de C21 vergelijken met de Redmi 9C. In dit duel is het de Oukitel die met een goede voorsprong wint.[b][b][b][b][b]Sterktes[b]Prijs/prestatieverhouding[b]Afwerkingsniveau[b]GPS-prestaties[b][b][b]Zwaktes[b]Wifi-signaal[b]4G-frequentiebereik[b]Fotofocus latentie[b]Kleurtemperatuur voor foto's[b][b][b]Alternatieven voor dit product[b][b]Als ik de prijs als referentie neem, moet ik de Oukitel C21 vergelijken met de Redmi 9C en in deze vergelijking is de C21 de winnaar.[b][b]Als ik de prijs uit de criteria haal, moet je de Oukitel vergelijken met telefoons zoals de Redmi Note 9, de Honor 9x, de Samsung Galaxy A21s. Deze telefoons zijn allemaal duurder dan de Oukitel en de keuze tussen deze telefoons zal vooral afhangen van de sterke en zwakke punten die belangrijk zijn voor uw dagelijks gebruik.[b][b]
Abonneren
Abonneer je op mijn YouTube kanaal om updates te ontvangen

Opmerkingen

Discussieer mee / Stel je vragen

Je reactie wordt na validatie gepubliceerd. Ik reageer in mijn vrije tijd op meer dan 1500 reacties per jaar, dus ik kan niet altijd even snel reageren. Je e-mailadres is niet publiekelijk zichtbaar en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.









Ontvang een e-mail wanneer er een reactie is gepubliceerd