Op deze pagina:
Prijs Poco X3
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Hardware
Fotokwaliteit
Videokwaliteit
Audiokwaliteit
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Vragen

Beste nieuwprijs:
170 EUR
Zie het aanbod | eBay ES

70 andere prijzen verkrijgbaar in andere winkels.

Poco X3: test / review (objectieve en onafhankelijke)

Poco X3 test / review

Categorie: Tests en beoordelingen

Ik was een van de eersten in Europa die de Poco X2 Pro testte en deze uitstekende smartphone kwam de concurrentie verpletteren in de prijsklasse tussen 350 en 400€.[b][b]Ik denk dat er heel wat is vooraleer ik een telefoon kies om te testen, omdat ik niet de tijd heb om alles te testen, dus ik moet de juiste keuze maken. Ik heb er echter voor gekozen om de Poco X3 te testen zonder dat ik iets van het toestel weet. De lancering van de Poco X3 werd in het geheim voorbereid en er lekte heel weinig informatie uit voor de officiële lancering. Ik heb dus een blinde keuze gemaakt, maar ik neem niet te veel risico's. [b][b]De Poco machine is onderweg, laten we eens kijken of hij in het 200-300€ segment opruimt zoals de Poco F2 Pro dat deed in zijn segment.[b][b]Waarmee wordt de Poco X3 uitgerust? [b]Een Snapdragon 732G (+/- 300.000 punten op Antutu)[b]Camera 64 miljoen pixels[b]Snelle lading 33W[b]Batterij 5160mAh[b]NFC[b]Ik zal de details invullen wanneer ik de telefoon ontvang.[b][b]Begin van de verkoop: 8 september 2020[b][b]Voorverkoop beschikbaar hier:[b]Poco X3[b][b]Update 07/09:[b]De prijs van de Poco X3 is bekend en begint bij minder dan 200€ ! [b][b]Ik heb een aantal coupons die het mogelijk maken om de prijs een beetje te verlagen:[b]POCOX3DDM5 5$ korting (beperkte hoeveelheid)[b]POCOX3DDM10 10$ korting (beperkte hoeveelheid)[b][b]Je moet de couponcode toevoegen aan je winkelwagen.[b][b]Om de telefoon en de code te krijgen:[b]Poco X3 / Aliexpress[b][b][b][b][b]

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.[b]
Waarin verschillen mijn tests van andere op het web?

- Ik koop de toestellen meestal met mijn eigen geld, de prijs is dus net even belangrijk als voor je!
- Ik bewaar de toestellen minstens enkele weken (soms meer) om te zien wat ze waard zijn in reële omstandigheden.
- Ik beantwoord (indien mogelijk) je vragen om je te helpen beslissen voordat je de toestellen koopt.
- niemand betaalt me om deze reviews te doen, ik ben dus volledig neutraal en onafhankelijk.
- Mijn pagina's zijn niet gevuld met advertenties.


Xiaomi Redmi Note 9T : test / review
Umidigi A9 Pro test / review
Xiaomi Mi 10T Pro : test / review
Poco M3: test / review
Umidigi Bison : test / review
Oukitel C21: test / review
Samsung Galaxy S20 test / review
Doogee s58 Pro test / review
Nokia 5.3 test / review
Redmi 9A test / review

Prijs Poco X3

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Poco X3 van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.[b]
Xiaomi POCO X3 6GB 64GB Smartphone Dual-Speaker 5160mAh 33W NFC EU Version...
2021-01-21 21:15
170 EUR
Xiaomi POCO X3 NFC 128GB 64GB Smartphone 6,67" 64MP 5160mAh Dual SIM Grau...
2021-01-21 21:11
184 EUR
Xiaomi Poco X3 NFC 6GB 64GB Smartphone 6,67" 64MP 5160mAh Dual SIM EU Handy...
2021-01-21 21:11
186 EUR
Xiaomi POCO X3 NFC 64Go 6Go Smartphone 6,67" Snapdragon 732G Version Global 64MP...
2021-01-21 21:07
190 EUR
Xiaomi Smartphone POCO X3 6+64G NFC 5160mAh 64MP 33W Ladung Globale Version...
2021-01-21 21:11
190 EUR
Xiaomi POCO X3 NFC 6GB 64GB Smartphone 6,67" 5160mAh EU Version 2 Jahre Garantie...
2021-01-21 21:11
190 EUR
[b]
helpBovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

31/08/2020: in afwachting van de levering van de Poco X3[b][b]04/09/2020 Ik heb de Poco X3 ontvangen, ik kan beginnen met mijn testen[b][b]

Waarom deze telefoon?

Ik vond de Poco F2 Pro erg leuk, het was de eerste Poco die ik testte. Dat motiveerde me om de Poco X3 te testen zonder er al te veel over na te denken. [b][b]De Poco X3 komt met een SnapDragon 732G, het zegt misschien niet veel, maar het geeft wel een indicatie van de prestaties en positionering van de telefoon. Met zo'n processor komt de Poco X3 dicht in de buurt van de prestaties van een Xiaomi Mi 10 Lite die voor zo'n 300 euro verkoopt. Als de Poco X3 vloeistofkoeling biedt, zal het een plezier zijn voor gamers die geen fortuin willen betalen voor een telefoon.[b][b]De Poco X3 biedt een scherm verversingssnelheid van 120hz, wat uniek is in deze prijsklasse. De meeste telefoons hebben een verversingssnelheid van 60hz. Een hogere frequentie zorgt voor een grotere schermdoorstroming, de frequentie brengt een visueel comfort dat meestal alleen beschikbaar is op telefoons met een prijs van meer dan 400€.[b][b]De Poco X3 zal verkopen voor minder dan 300€, dus hij zal veel toegankelijker zijn dan de Poco F2 Pro, dus het is zeer waarschijnlijk dat deze telefoon zeer goed zal verkopen.[b][b]

Uitpakken

[b][b]De Poco X3 gebruikt dezelfde verpakking als de Poco F2 Pro. De doos is zwart met gele letters, de binnenkant is ook geel om de identiteit van het Poco merk duidelijk aan te geven.[b][b]In de doos zit de telefoon, een oplader, een usb-kabel, een transparant deksel, de naald voor de sim-lade en de gebruikelijke documenten. Ook hier is het dezelfde als bij de Poco F2 Pro.[b][b]poco x3 test avis review recensione opinion analisis photo 2[b][b]
Lengte : 164.8
Breedte : 76
Dikte : 8.8
Gewicht : 209
Jack uitgang : Ja
Type USB : Type C
Infrarood port : Ja

Eerste configuratie

De Poco X3 wordt met MIUI 12 op de markt gebracht, de opstartprocedure verloopt vrij snel en Xiaomi is erin geslaagd een evenwicht te vinden tussen wat wel en wat niet nodig is. Naast de gebruikelijke wifi en simkaart configuratie, kunt u uw favoriete zoekmachine kiezen en het schermvergrendelingssysteem configureren. [b][b]Er is een beetje subtiliteit aan het einde van het proces wanneer Xiaomi je voorstelt om toegang te krijgen tot de cloud. Meestal biedt Xiaomi gewoon aan om zich te registreren, maar hier biedt Xiaomi een Google-knop die je doet denken dat je een Google-dienst gaat gebruiken. Dit is niet het geval, u kunt nu uw Google-account gebruiken om een account aan te maken bij Xiaomi. Het is slim van Xiaomi, ik weet zeker dat veel gebruikers zich zullen registreren zonder het te beseffen.[b][b]De procedure voor het ophalen van profielen werkt heel goed, omdat het voorkomt dat het apparaat volledig opnieuw geconfigureerd moet worden. Omdat ik meerdere telefoons tegelijk test, bespaart het me veel tijd.[b]

Afwerking

poco x3 test avis review recensione opinion analisis photo 3[b][b]Ik heb dit artikel gemaakt voordat ik de telefoon ontving, dus ik moest een officiële afbeelding gebruiken als illustratie. Dit beeld gaf me geen goede indruk, ik vond de telefoon er raar uitzien. [b][b]Toen ik de telefoon ontving, ben ik heel snel van gedachten veranderd. De Poco X3 heeft dezelfde basisvorm als de Poco F2 Pro, met als belangrijkste verschil de fotosensor op de achterkant. In plaats van cirkelvormig zoals bij de F2 Pro, is hij rechthoekig en steekt hij vrij sterk af van de achterkant van de telefoon. Ik weet zeker dat deze keuze veel discussie zal oproepen.[b][b]Over het algemeen zijn de afwerkingen goed voor een telefoon in deze prijsklasse. De Poco X3 lijkt met zijn gestreepte patronen op de achterkant als een gaming telefoon te zijn gepositioneerd. Dit geeft het toestel een sterkere identiteit dan de Poco F2 Pro.[b][b]poco x3 test avis review recensione opinion analisis photo 14[b][b]De Poco X3 maakt gebruik van een vingerafdruksensor aan de zijkant van de telefoon, ik had al de gelegenheid gehad om telefoons te testen met dit mechanisme. Het kost een beetje zoeken naar de juiste methode om het scherm te ontgrendelen, maar je raakt er vrij snel aan gewend en het ontgrendelen gaat snel. Het nadeel van dit type configuratie is dat de knoppen erg glad en plat zijn, dus je moet er met je vingers naar zoeken. Ook hier is het een kwestie van gewoonte.[b][b]poco x3 test avis review recensione opinion analisis photo 10[b][b]De simlade bevindt zich aan de linkerkant en kan twee simkaarten in de dubbele sim stand-by modus houden, wat betekent dat beide simkaarten luisteren en als de ene kaart wordt gebruikt, wordt de andere gepauzeerd.[b][b]poco x3 test avis review recensione opinion analisis photo 18[b][b]Onderaan de telefoon bevindt zich een klassieke configuratie met een c-type usb-poort en een rooster voor de luidspreker (mono) en de audio-aansluiting.[b][b]poco x3 test avis review recensione opinion analisis photo 17[b][b]Het scherm neemt 84% van de beschikbare ruimte in beslag, de randen zijn dun maar zichtbaar, dit is een normale score in deze prijsklasse. Het scherm is doorboord met een kleine zwarte stip om de frontcamera door te laten, de aanwezigheid ervan is zeer discreet.[b][b]poco x3 test avis review recensione opinion analisis photo 22[b][b]Over het geheel genomen vind ik de Poco X3 vrij elegant, het heeft een stijl die me doet denken aan de Redmi Note 9s/9Pro serie, maar met een klein vleugje dat het onderscheidt. [b][b][b][b]

Specificaties

[b]De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon.De Poco X3 is geen technische revolutie, hij neemt wat er op andere telefoons bestaat maar zijn kracht is zijn prijs en wat je ervoor krijgt.[b][b]Zoals ik hierboven al schreef, biedt de Poco een goed prestatieniveau dat de overgrote meerderheid van de gebruikers tevreden zou moeten stellen, maar het biedt een 120hz scherm dat alleen te vinden is op high-end telefoons. Het scherm is ook geoptimaliseerd voor de spelervaring door een nog betere reactiviteit te bieden.[b][b]Andere kenmerken zijn[b]- NFC[b]- Stereo-luidspreker[b]- 4 interne antennes voor een beter signaal[b]- een enorme 5160 mAh batterij[b]- een Sony IMX 682 fotosensor[b][b]En dit alles voor een prijs van ongeveer 200€ bij de lancering, het is ongehoord![b][b][b][b]

CPU / GPU Prestatie

CPU : Qualcomm Snapdragon 732G
GPU : Qualcomm AdreNeen 618
Geheugen (RAM) : 6 Gb
Opslagcapaciteit : 128Gb

Benchmark Antutu/3DMark

Ik scoorde iets minder dan 300.000 punten met Antutu. Voor dit vermogen is de Poco X3 het goedkoopste bij de lancering.[b][b]De Poco is op het niveau van de Redmi Note 9s voor de processor, het is op het niveau van een Realme 6 voor het grafische gedeelte (maar kost 50€ minder) en het is bijzonder snel in termen van geheugen. Deze geheugenprestatie geeft het een vloeiend verloop in het gebruik (bijv.: overstappen van de ene applicatie naar de andere) dat het verschil kan maken in het gebruik.[b][b][b][b]
Antutu score : 285833
Antutu CPU : 98456
Antutu GPU : 77880
Antutu UX : 63243
Antutu Mem : 46254
3D Mark Open GL : 2697
3D Mark Vulkan : 2504
[b]Top 10 - prestatieclassificatie op basis van Antutu
1. Oppo Find X2 Pro - 605184
2. Oneplus 8t - 595000
3. Xiaomi Mi 10t Pro - 581650
4. Oneplus 8 Pro - 579417
5. Xiaomi Mi 10 - 579114
6. Poco F2 Pro - 569559
7. Samsung Galaxy S20 Fe - 565000
8. Samsung Galaxy S20 - 503905
9. Huawei P40 Pro - 466765
10. Huawei P40 - 466765

Aantal smartphones in de ranglijst:115
Positie van deze smartphone in de ranglijst:34/115

Opmerking: deze ranglijst bevat alleen de telefoons die ik heb getest en enkele andere die ik ter referentie heb toegevoegd.
[b]Gaming[b]Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten..[b][b]Met een score van bijna 300.000 punten op Antutu kan je elk spel in goede omstandigheden spelen. PUBG Mobile is perfect vloeibaar op de Poco X3 en met het 120hz scherm geniet je van een visueel comfort dat superieur is aan de meeste telefoons.[b][b]

Netwerkprestatie

De Poco X3 omvat alle 3G en 4G frequenties die in Europa worden gebruikt en waar de B28 vaak door Xiaomi opzij is gezet, lijkt hij in alle recente telefoons van het merk aanwezig te zijn.[b][b]Ik ben verbaasd dat de Poco X3 niet 5G compatibel is, omdat dit het een van de goedkoopste 5G-telefoons op de markt zou hebben gemaakt. Op het moment van schrijven neemt een andere Xiaomi deze plaats in (Xiaomi Mi 10 Lite). Ik denk dat dat de kopers niet moet tegenhouden, want 5G wordt niet erg breed ingezet in Europa.[b][b]
3G frequenties : B1 (2100), B2 (1900), B4 (1700/2100 AWS A-F), B5 (850), B8 (900)
4G frequencies : B1 (2100), B2 (1900), B3 (1800), B4 (1700/2100 AWS 1), B5 (850), B7 (2600), B8 (900), B20 (800), B28 (700), B38 (TDD 2600), B40 (TDD 2300)
Bluetooth : Bluetooth 5.0 LE
SAR / Hoofd : 0.720
SAR / lichaam : 0.980
Volte : Ja
VoWifi : Ja
NFC : Ja
Aantal metingen : 821
Gemiddelde signaal : -101.19
Aantal metingen : 821
Gemiddeld signaal (referentie) : -94.89
Gemiddeld signaal (telefoon) : -103.19
Gemiddelde afwijking referentie/telefoon : -8.3
Min/Max-signaal (referentie) : -91 / -97.7
Min/Max-signaal (telefoon) : -101 / -104
Download snelheid : 232
Upload snelheid : 55
Kies je land om te controleren of je telefoon compatibel is:


Met de onderstaande frequenties kun je zien of deze telefoon compatibel is met je provider of dat je deze kunt gebruiken waar je op vakantie gaat.


Signaal 4G[b]De capaciteit om het netwerk correct op te pikken is een essentieel element voor een telefoon, maar het wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te pikken te meten, voer ik een groot aantal metingen uit op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. Deze metingen worden dus onder reële omstandigheden uitgevoerd en niet in een laboratorium, ze zijn niet wetenschappelijk maar geven een goede indicatie van de prestaties. [b][b]Gevoeligheidsclassificatie van netwerksignaal
Telefoon getest:Gemiddeld signaal (dBm)Aantal metingen:
Xiaomi Mi 9t Pro-881600
Xiaomi Redmi Note 5-91.305600
Xiaomi Mi 9 Lite-93788
Samsung Galaxy A70-94.5111975
Nokia 5.3-94.98531
Realme 6-95.142301
Xiaomi Redmi Note 8 Pro-95.9221599
Xiaomi Mi A3-95.951000
Huawei Y6 2019-95.951199
Doogee S58 Pro-96.22856
Redmi 9a-96.481000
Meizu Note 9-96.68937
Motorola G8 Power-96.881032
Xiaomi Redmi Note 7-97.011430
Redmi 9c-97.041000
Umidigi S3 Pro-97.131200
Xiaomi Redmi Note 8-97.34879
Samsung Galaxy A21s-97.781000
Umidigi F1-97.82298
Ulefone Armor 7e-98.71000
Xiaomi Mi Note 10 Lite-991000
Honor 9x-99.14899
Xiaomi Redmi Note 9s-99.41860
Poco F2 Pro-99.81247
Xiaomi Redmi Note 9-100.791785
Xiaomi Mi 10 Lite 5g-100.881198
Poco X3-101.19821
Umidigi F2-101.47712
[b]Ik zal de resultaten van mijn 4G-tests later publiceren omdat ik de testprocedure volledig heb herzien en ik nog steeds een module moet ontwikkelen om de testgegevens weer te geven.[b][b]In de tussentijd kan ik zeggen dat de Poco een prestatie biedt in het gemiddelde van wat ik gewend ben te testen, het is niet slecht of goed. Als u in een gebied met weinig dekking woont, is de Poco (en de meeste Xiaomi's) misschien niet de beste keuze.[b][b][b]Download/Upload snelheid[b]Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.[b]Top 10 - snelheidsrangschikking tijdens downloaden
1. Samsung Galaxy S20 D:351Mbps U: 20Mbps
2. Poco X3 D:232Mbps U: 55Mbps
3. Xiaomi Mi 10 Lite 5g D:223Mbps U: 52Mbps
4. Poco F2 Pro D:207Mbps U: 53Mbps
5. Xiaomi Mi Note 10 Lite D:153Mbps U: 68Mbps
6. Xiaomi Mi A3 D:150Mbps U: 60Mbps
7. Xiaomi Redmi Note 9s D:150Mbps U: 60Mbps
8. Xiaomi Mi 8 Lite D:149Mbps U: 60Mbps
9. Samsung Galaxy A21s D:147Mbps U: 51Mbps
10. Huawei Y6 2019 D:145Mbps U: 61Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:30
Positie van deze smartphone in de ranglijst:2/30

Let op: de theoretische maximale snelheid van een telefoon wordt vaak beperkt door de configuratie van het mobiele netwerk en de congestie van het netwerk op het moment van de meting. Dus misschien kun je een hogere snelheid halen op een ander netwerk
[b]De Poco X3 is niet compatibel met 5G, maar kan 4G-frequenties (4G+ of LTE+) combineren om een zeer goede downloadsnelheid te verkrijgen.[b][b]Ik kreeg een download snelheid van 232 Mbps en een upload snelheid van 55 Mbps. De Poco X3 kan theoretisch veel hoger, maar de snelheid wordt sterk bepaald door de netwerkcongestie, ik had geen geluk op het moment van mijn testen.[b][b]De Poco X3 is dus erg snel in 4G, het is een van de snelste telefoons die ik dit jaar heb getest. [b][b][b][b][b]

Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.[b]
Wifi frequenties : 802.11a, 802.11b, 802.11g, 802.11n, 802.11n 5GHz, 802.11ac
Download snelheid : 251
Signaal / dicht : -17
Signaal / afstand : -61
Wifi-signaal[b]Ik heb een signaal gemeten van -17 dBm in de buurt van de router, het is een goede score die de Poco X3 boven het gemiddelde plaatst. De Poco F2 Pro kreeg een betere score met - 11 dBm. Op een afstand van de router heb ik een signaal gemeten van - 61 dBm, dit is de beste score die ik tot nu toe heb behaald.[b][b]De Poco X3 biedt daarom een goede gevoeligheid voor het wifi-signaal en zou wifi moeten kunnen oppikken waar andere telefoons problemen hebben.[b][b][b]Top 10 - rangschikking van wifi-gevoeligheid
1. Poco F2 Pro -11dBm
2. Samsung Galaxy A21s -13dBm
3. Poco X3 -17dBm
4. Xiaomi Redmi Note 9s -18dBm
5. Xiaomi Redmi Note 8 Pro -19dBm
6. Xiaomi Mi Note 10 Lite -19dBm
7. Xiaomi Mi 10 Lite 5g -19dBm
8. Xiaomi Redmi Note 8 -19dBm
9. Xiaomi Redmi Note 9 -19dBm
10. Redmi 9a -19dBm

Aantal smartphones in de ranglijst:33
Positie van deze smartphone in de ranglijst:3/33

[b]Download/Upload snelheid[b]Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.Ik heb een download snelheid van 251 Mbps en de telefoon kan waarschijnlijk weer beter dan dat. Met zo'n score staat de Poco X3 bovenaan de hitlijsten en kan je vrij snel in HD streamen naar grote bestanden en deze downloaden.[b][b][b]Top 10 - Ranglijst van wifi-downloadsnelheden
1. Samsung Galaxy S20 351Mbps
2. Poco F2 Pro 341Mbps
3. Xiaomi Redmi Note 8 Pro 319Mbps
4. Umidigi Bison 306Mbps
5. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 300Mbps
6. Xiaomi Mi 8 Lite 260Mbps
7. Poco X3 251Mbps
8. Xiaomi Redmi Note 7 250Mbps
9. Umidigi F1 220Mbps
10. Xiaomi Redmi Note 8 211Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:33
Positie van deze smartphone in de ranglijst:7/33

Opmerking: ik heb een 400 Mbps-lijn en een modem die hogere snelheden kan leveren, maar ik weet nooit zeker hoeveel bandbreedte er beschikbaar is als ik een test doe.
[b]

GPS-prestaties

[b]Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en maak ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert de GPS het signaal om aan de weg te blijven hangen niet kunstmatig, het heeft geen markeringen, zodat je de werkelijke positie kunt zien. Ik gebruik dan een applicatie om de nauwkeurigheid van het signaal te meten. [b][b]Ik heb met de Poco X3 een precisie gehaald op 3m, het is een score in het gemiddelde. Ik krijg deze score meestal bij alle Snapdragon type processoren waar Mediatek processoren een beter resultaat krijgen.[b][b]De meeste gps-toepassingen zijn in staat om nauwkeurigheidsafwijkingen van 3 m te corrigeren, dus je moet geen enkele afwijking van de weg opmerken (behalve in de voetgangersmodus).[b][b][b]Top 10 - GPS-nauwkeurigheidsclassificatie
1. Oukitel C21 1m
2. Redmi 9a 1m
3. Xiaomi Redmi Note 9 1m
4. Redmi 9c 2m
5. Umidigi Bison 2m
6. Samsung Galaxy A21s 4m

Aantal smartphones in de ranglijst:7
Positie van deze smartphone in de ranglijst:0/7

Opmerking: een nauwkeurigheid van 3 meter of minder kan eenvoudig worden gecorrigeerd door een goede GPS-applicatie. De telefoonprestaties spelen ook een rol bij de snelheid waarmee je scherm wordt bijgewerkt, dus de nauwkeurigheid kan in het gedrang komen door een te trage weergave.
[b]

Batterijduur

Capaciteit : 5160
Snel laden : Ja
W max : 33
Autonomie (100% helderheid) : 653.00
Autonomie (50% helderheid) : 1654.00
Oplaadtijd : 181.00
Ontladingssnelheid (100%) : 0.15
Ontladingsscore (100%) : 7.90
Ontladingssnelheid (100%) : 0.06
Ontladingssnelheid (50% : 3.12
Laadsnelheid : 0.55
Laadscore : 28.51
Vanaf maart 2020 heb ik mijn subjectieve batterijtest vervangen door een technische test om het werkelijke gedrag van de batterij beter te kunnen meten. Nu test ik de autonomie en de oplaadtijd onder absoluut identieke omstandigheden. Ik voer verschillende metingen uit, zodat deze test alleen al enkele dagen duurt en ik de telefoon voor niets anders kan gebruiken.

Batterijduur - methodologie
Om de levensduur van de batterij te testen, meet ik het batterijverbruik elke minuut in strikt identieke omstandigheden om telefoons te kunnen vergelijken en ook om je in staat te stellen je telefoon in dezelfde omstandigheden te evalueren. Ik sluit elke invloed uit van toepassingen die de meting zouden kunnen verstoren. De autonomie is niet lineair, de batterij ontlaadt zich soms veel sneller aan het einde. Dit is een frustrerend fenomeen, maar met mijn metingen weet je of je snel een oplader moet vinden.

Batterijduur
De batterij van de Poco X3 heeft een capaciteit van 5160 mAh en is ontladen van 100% tot 1% in 653.00 minuten met 100% helderheid, hij is ontladen van 100% tot 1% in 1654.00 met 50% helderheid. Op deze manier krijg ik een gemiddelde ontlaadsnelheid van 0.15% per minuut bij 100% lichtsterkte en 0.06% per minuut bij 50% lichtsterkte, het verbruik is dus 7.90 mA per minuut bij 100% lichtsterkte en 3.12 bij 50% lichtsterkte. Om de efficiëntie van de telefoon en de invloed ervan op de batterij te kunnen vergelijken, moet je de 7.90 (of 50%) score vergelijken met die van andere smartphones, het cijfer moet zo laag mogelijk zijn.

Laadtijd - methodologie
Om de oplaadtijd te testen, gebruik ik altijd dezelfde lader met dezelfde kabel. Ik meet de oplaadtijd minuut voor minuut om de evolutie van de lading en de oplaadsnelheid te zien. De laadsnelheid van een batterij is niet lineair, maar vaak sneller aan het begin en langzamer aan het einde. De lader is compatibel met snel laden.

Laadtijd
De accu van het Poco X3 heeft een capaciteit van 5160 mAh en is opgeladen van 1% tot 100% in 181.00 minuten. Dit geeft me een gemiddelde laadsnelheid van 0.55% per minuut en dus een toename van 28.51 mA per minuut. Om de prestaties van de Poco X3 te vergelijken met andere telefoons, moet je de 28.51 per minuut score gebruiken, deze score moet zo hoog mogelijk zijn.

In het bijzonder: de laadsnelheid is niet altijd lineair, de onderstaande grafiek geef je een indicatie van het gedrag van de batterij.

De volgende tabel geeft een overzicht van de geteste telefoons met de technische accutest, ze zijn gerangschikt in volgorde van efficiëntie. Een hogere batterijcapaciteit zou logischerwijs moeten resulteren in een hogere levensduur van de batterij, maar dat is niet altijd het geval en het geeft geen indicatie van de efficiëntie van een telefoon.

SmartphoneCapaciteit (mAh)Levensduur (minuten)EfficiëntiescoreLevensduur (minuten) / 50%Efficiëntiescore / 50%Laadtijd.Laden score
Oukitel C214000497.008.051324.003.02167.0023.95
Honor 9x4000770.005.191333.003.00151.0026.49
Nokia 5.34000549.007.291096.003.65199.0020.10
Samsung Galaxy S204000565.007.081217.003.29136.0029.41
Umidigi A9 Pro4150552.007.521562.002.66112.0037.05
Xiaomi Mi 10 Lite 5g4160749.005.551541.002.70163.0025.52
Realme 64300704.006.111104.003.89162.0026.54
Poco F2 Pro47001150.004.091536.003.06180.0026.11
Redmi 9c5000656.007.621915.002.61170.0029.41
Umidigi Bison5000550.009.091471.003.40238.0021.01
Redmi 9a5000694.007.201902.002.63195.0025.64
Motorola G8 Power5000912.005.482792.001.79311.0016.08
Samsung Galaxy A21s5000729.006.861283.003.90166.0030.12
Xiaomi Redmi Note 95020650.007.721808.002.78162.0030.99
Xiaomi Redmi Note 9s5020663.007.571876.002.68224.0022.41
Umidigi F25150927.005.561854.002.78299.0017.22
Poco X35160653.007.901654.003.12181.0028.51
Doogee S58 Pro5180845.006.131908.002.71177.0029.27
Xiaomi Mi Note 10 Lite5260827.006.361609.003.27208.0025.29
Ulefone Armor 7e5500768.007.161140.004.82179.0030.73
Poco M36000842.007.131898.003.16217.0027.65

helpHoe lees je deze cijfers?
De batterijcapaciteit is een belangrijk element bij het bepalen van de autonomie van een telefoon, maar het is niet de enige factor. Een telefoon met een grote batterij kan een kortere batterijduur hebben als hij meer stroom verbruikt. Als ik een voorbeeld uit het dagelijks leven zou moeten nemen, zou ik het universum van de auto gebruiken. Als een auto een grote brandstoftank heeft, zou hij een langere afstand moeten kunnen rijden, tenzij het gemiddelde brandstofverbruik hoger is. De score voor de efficiëntie van de batterij werkt op dezelfde manier, hij moet zo laag mogelijk zijn en staat voor het energieverbruik van de telefoon. Deze verschillen in efficiëntie zijn vaak gerelateerd aan de helderheid van het scherm, grote heldere schermen hebben de neiging om meer energie te verbruiken en zelfs als ze een grote batterij hebben, zal hun bereik korter zijn.

samengevat De helderheid en de grootte van het display zijn bepalend voor de levensduur van de batterij. De Poco X3 heeft een groot, helder display. Ik heb een factor 2,53 tussen een scherm dat voor 50% aanstaat en een scherm dat voor 100% aanstaat, wat betekent dat een verdubbeling van de helderheid van het scherm betekent dat het stroomverbruik met 2,53 wordt vermenigvuldigd. Ik heb hetzelfde gezien op andere telefoons, de Poco zit in het gemiddelde.[b][b][b][b]De grafiek laat zien dat de autonomie bij een beeldscherm van 100% veel sneller afneemt dan bij 50%, maar dit betekent niet dat de autonomie slecht is, het laat alleen zien dat de Poco X3 niet de meest efficiënte is in het energieverbruik.[b][b]Met 10 uur autonomie bij 100% en 25 uur bij 50%, zou je in staat moeten zijn om 2 tot 3 dagen in normaal gebruik te blijven.[b]

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.[b]

Hardware

Selfie / resolutie : 20
Resolutie : 64
Sensor : Sony IMX682
Video resolutie : 2160p
mm wide angle : 5.43 mm
mm ultra wide angle : 1.86 mm
De Poco X3 is uitgerust met een Sony IMX 692 hoofdsensor, deze sensor is nog niet wijdverbreid en wederom is de Poco de goedkoopste van de telefoons die gebruik maken van deze sensor.[b][b]De Poco F2 Pro maakt gebruik van een Sony IMX 686 die ook gebruikt wordt in de Huawei P30 Pro, deze sensor is een van de beste op de markt.[b]Wat is het verschil tussen de Sony IMX 682 en de Sony IMX 686? Het belangrijkste verschil is de mogelijkheid om 4k video vast te leggen. Met de IMX 686 kunt u 4K-video opnemen met 60 beelden per seconde, terwijl de IMX 682 30 beelden per seconde kan opnemen.[b][b]Dit betekent dat voor het fotogedeelte de Poco X3 beelden zal produceren met een kwaliteit die gelijkwaardig is aan wat we vinden op veel duurdere telefoons (2 tot 3 keer duurder!).[b][b]Standaard app[b][b][b]De standaardtoepassing voor het maken van foto's is hetzelfde op alle Xiaomi-camera's met MIUI 12. Er zijn soms wat verschillen van het ene model tot het andere, maar de functionaliteiten zijn over het algemeen hetzelfde.[b][b]Xiaomi heeft wat opschoning gedaan in het invoermenu, maar de meeste functies zijn beschikbaar in het "meer" menu. Er zijn nieuwe functies toegevoegd, zoals lichtschilderen om 's nachts creatieve foto's te kunnen maken. [b][b]De instellingen voor elke fotomodus zijn ook herzien, alles is nu beschikbaar in de overlay-modus.[b][b]Deze nieuwe versie is naar mijn mening beter dan de vorige, de menu's zijn duidelijker, maar ik betreur het dat Xiaomi doorgaat met het weergeven van semi-transparante pictogrammen die het fotogebied overlappen, omdat deze pictogrammen onleesbaar zijn als het licht sterk is.[b][b][b]

Fotokwaliteit

Foto test / studio[b]Hoofdsensor[b]poco x3 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 1[b][b]Belichting: licht onderbelicht[b]Scherpte: goed[b]Kleuren: iets te donker[b]Diepte van het veld: goed[b]Vervorming: geen[b]Chromatische aberratie: geen[b]Vignettering: geen[b]Digitale ruis: geen[b][b]Voor deze eerste studiotest heb ik een resultaat waargenomen dat vrij veel lijkt op wat ik met een Poco F2 Pro heb verkregen, het verschil tussen de Sony IMX 682 en de Sony IMX 686 is niet waarneembaar. De foto is scherp, de kleuren zijn iets te donker maar dit is vaak het geval voor studiofoto's. Het blauw heeft zelfs de neiging naar paars te glijden, dit zal op de kleurproef iets verderop te zien zijn.[b][b]Ultra groothoeksensor[b]poco x3 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 2[b][b]Belichting: correct[b]Scherpte: zeer lokaal[b]Kleuren: correct[b]Diepte van het veld: ondiep[b]Vervorming: zeer sterk[b]Chromatische aberratie: geen[b]Vignettering: geen[b]Digitale ruis: geen[b][b]Breedhoeksensoren vangen meestal minder licht op dan de hoofdsensor, maar hier doet hij het heel goed. Het scherptegebied is erg smal, maar een studiofoto leent zich niet voor dit type sensor, de scherpte is beter voor landschappen. De vervorming is erg aanwezig voor de objecten in de buurt van de lens, het is ook heel normaal, maar het is noodzakelijk om dit te weten voordat je dit soort sensoren gebruikt.[b][b]Colorimetrische test van de hoofdsensor[b]poco x3 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 4[b][b]Dit is de eerste keer dat ik een kleurtest heb toegepast op een telefoon, dus ik heb nog niet genoeg ervaring om vergelijkingen te maken, dus ik zal de Poco X3 gewoon evalueren tegen een ideale situatie.[b][b]De bovenstaande grafiek toont het kleurverschil voor 24 kleuren. Met name is te zien dat blauw zeer sterk afwijkt van de referentiekleur, groen wijkt ook sterk af van de referentie. Deze afwijking zou voelbaar moeten zijn voor foto's van de lucht en de vegetatie, maar omdat ik achteraf nog niet genoeg zicht heb kan ik nog niet beoordelen of dit probleem belangrijk zal zijn of niet.[b][b]Colorimetrische test van de ultra groothoeksensor[b]poco x3 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 5[b][b]Blauw en groen wijken meer af dan de andere kleuren, dit is ook het geval met de hoofdsensor maar de afwijking van de standaard is minder dan bij de hoofdsensor. De lucht en de vegetatie zouden een meer natuurlijke kleur moeten hebben met de groothoek. Ik moet nog enkele buitentesten doen om dit punt te bevestigen.[b][b][b]Foto test / zon[b][b][b]Ik nam deze foto in de late namiddag met de hoofdsensor, de CEW en HDR waren uitgeschakeld. Voordat ik in de analyse ga, zal ik dezelfde foto die met een andere telefoon is genomen op hetzelfde moment plaatsen om het resultaat te vergelijken.[b][b]Samsung Galaxy S20[b][b][b]Poco F2 Pro[b][b][b]De Poco X3 kost 2x minder dan de Poco F2 Pro en 3x minder dan de Samsung. De foto die hij weet te produceren is echter niet 2x of 3x erger. De foto van de Poco X3 is rijkelijk verzadigd maar het is vooral de Samsung die de kleuren dwingt. De Poco F2 Pro heeft een meer neutrale weergave, terwijl hij een zeer vergelijkbare sensor gebruikt.[b][b]De Poco X3 is de eerste telefoon die mijn technische test voor de foto onderging. Deze test had een colorimetrische afwijking van blauw naar paars en een afwijking van groen verhoogd. Ik ben blij te zien dat mijn test werkt, want als je de lucht en het water op de foto van de Poco X3 vergelijkt, kun je zien dat het blauw iets naar paars verkleurt waar de Samsung het blauw versterkt. [b][b]De scherpte op de voorgrond is vergelijkbaar met die van andere telefoons, maar de achtergrondvegetatie verliest aan scherpte en de kleuren lopen door elkaar heen. De behandeling lijkt te uitgesproken.[b][b]De volgende foto is op dezelfde plaats gemaakt met de ultra-groothoeksensor van de Poco X3.[b][b][b][b]Het eerste wat me opvalt is dat de colorimetrie correcter is en de behandeling minder agressief, het is vrij zeldzaam voor een fotomodule van dit type. Aan de andere kant vind ik ook de gebruikelijke defecten van dit soort sensoren. De scherpte in de periferie is minder goed, het beeld is vervormd en er is sprake van chromatische aberratie. Er is niets dramatisch, maar de gewaarschuwden zullen het vrij snel zien. Ik vind nog steeds dat de ultra-groothoeksensor van de Poco X3 het vrij goed doet.[b][b]Hier zijn twee andere voorbeelden met eerst de hoofdsensor en vervolgens de ultra-groothoeksensor:[b][b]Hoofdsensor[b][b][b]Ultra groothoeksensor[b][b][b]Ik heb de Poco X3 ook getest met Gcam 7.2 om te zien of deze kleurafwijkingen verband hielden met de keuzes die Xiaomi heeft gemaakt.[b][b]Met Xiaomi's fotoapplicatie:[b][b][b]Met Gcam 7.2[b][b]De foto met Gcam is minder belicht maar de kleuren zijn neutraler, de scherpte is ook beter.[b][b]Voordat ik deze fototest onder de zon afmaakte, wilde ik een kleine omweg maken voor de raw mode (RAW). De Poco X3 is in staat om opnamen te maken in de raw-functie (.dng), waardoor u kunt retoucheren met Photoshop. De fotosensor legt een maximum aan informatie vast om het beeld te verbeteren volgens uw voorkeuren en het resultaat is echt goed.[b][b][b][b]De Poco X3 is in staat om goede foto's te maken met soms een paar gebreken die vergeven zullen worden dankzij zijn zeer concurrerende prijs. [b][b][b][b][b][b][b][b]Foto test / bewolkt[b]Hoofdsensor (5,43 mm)[b]poco x3 test avis review recensione opinion analisis photo quality cloud 1[b][b]Belichting: correct[b]Scherpte: goed[b]Kleuren: goed[b]Diepte van het veld: goed[b]Vervorming: geen[b]Chromatische aberratie: geen[b]Vignettering: geen[b]Digitale ruis: geen[b][b]Het was bewolkt toen ik deze serie foto's nam, een klein zonnestraaltje had doorboord om een warmere kleur aan het landschap te geven, dit zal niet langer het geval zijn voor de foto's die zullen volgen. De Poco X3 weet de verschillen in helderheid goed vast te leggen, hij herstelt de warmte van het zonlicht aan het eind van de middag, de scherpte is goed. Ik vind alleen dat de lucht iets te hard is behandeld, de AI-stand levert soms onwaarschijnlijke resultaten op qua kleur.[b][b]Ultra groothoeksensor (1,86mm)[b]poco x3 test avis review recensione opinion analisis photo quality cloud 1w[b][b]Belichting: licht onderbelicht[b]Scherpte: goed, maar niet uniform[b]Kleuren: goed[b]Diepte van het veld: goed[b]Vervorming: licht[b]Chromatische aberratie: minimaal[b]Vignettering: geen[b]Digitale ruis: geen[b][b]Het verschil in fotokwaliteit is vaak zeer verschillend tussen de hoofdmodule en de ultra-groothoekmodule. Ik vind dat de ultra groothoeksensor op de Poco X3 het heel goed doet. De belichting is minder goed, de scherpte is niet uniform maar over het algemeen is de foto van goede kwaliteit en ik vind dat de verwerking van de lucht minder agressief is dan bij de hoofdsensor.[b][b]Hoofdsensor[b]poco x3 test avis review recensione opinion analisis photo quality cloud 2[b][b]Belichting: licht onderbelicht[b]Scherpte: goed[b]Kleuren: te donker[b]Diepte van het veld: goed[b]Vervorming: geen[b]Chromatische aberratie: geen[b]Vignettering: geen[b]Digitale ruis: geen[b][b]Een paar minuten na de eerste foto werd de lucht donkerder en werd het moeilijker om goede foto's te maken. Het belichtingsniveau van de foto daalde een inkeping tot licht onderbelicht, maar het totaalbeeld blijft correct. De Poco maakt uiteraard de keuze om zoveel mogelijk details vast te leggen op basis van de helderste gebieden (lucht) en dit resulteert in een donkerdere vegetatie zonder dat het volledig donker is. [b][b]Ultra groothoeksensor[b]poco x3 test avis review recensione opinion analisis photo quality cloud 2w[b][b]Belichting: licht onderbelicht[b]Scherpte: goed in het midden maar gemiddeld in de periferie.[b]Kleuren: te donker[b]Diepte van het veld: goed[b]Vervorming: licht in de periferie[b]Chromatische aberratie: licht[b]Vignettering: geen[b]Digitale ruis: geen[b][b]Ik ben opnieuw verrast door de ultra groothoeksensor die bovengemiddelde resultaten oplevert. De meeste ultragroothoeksensoren produceren foto's die in deze omstandigheden veel te donker zijn. De vervorming is niet te groot en de scherpte neemt niet te veel af in de periferie.[b][b]De andere foto's volgen een vergelijkbare trend. Dit zijn geen ideale omstandigheden om mooie foto's te maken met een telefoon, maar de Poco doet het relatief goed.[b][b][b][b][b]Test foto / nacht[b]Hoofdsensor / normale modus[b][b][b]Met een belichtingstijd van 1/5 seconden en ISO 1660 had ik niet verwacht een zeer scherp beeld te maken en toch is het resultaat niet slecht. De hoofdsensor is in staat om de meeste delen van de foto te belichten en tegelijkertijd de digitale ruis te beperken. De randen zijn niet altijd even scherp, vooral als je kijkt naar lichtbronnen en gebladerte, maar bij 1/5 seconde moet je echt een heel vaste hand hebben of een statief gebruiken om dit soort problemen te voorkomen.[b][b]De nachtmodus maakt het in principe mogelijk om dit soort problemen te corrigeren door meerdere foto's die na elkaar zijn genomen over elkaar heen te leggen.[b][b]Hoofdsensor - nachtmodus[b][b][b]Het detailniveau in deze foto is hoger dan de vorige, het gebladerte is gedetailleerder, de lichten veranderen niet meer in een lichtkrans, maar ik merk dat de hercompositie van de beelden niet altijd lukt. Sommige gebieden zijn scherp, andere minder. De kleuren zijn correct hersteld en de belichting is globaal gezien vrij goed. [b][b]Ultra groothoeksensor[b][b][b]De ultra groothoeksensor kan 's nachts niet gebruikt worden, hij kan niet genoeg licht vastleggen, de foto is niet bruikbaar.[b][b]De Poco X3 is geen kampioen in nachtfotografie, maar maakt het mogelijk om foto's te maken van een aanvaardbare kwaliteit voor deze prijsklasse. Ik adviseer u om de nachtstand zoveel mogelijk te gebruiken met een beugel om te profiteren van een efficiëntere herpositionering. Dit is een advies dat op alle telefoons werkt, maar voor de Poco X3 is het soms echt nodig.[b][b]De volgende foto's zijn allemaal gemaakt met de hoofdsensor en de ultra-groothoeksensor met behulp van de standaard Xiaomi fotoapplicatie.[b][b][b][b]Ik heb de volgende foto's genomen met de Gcam-applicatie in versie 7.1. Gcam gebruikt een geavanceerd algoritme om de kwaliteit van nachtfoto's te verbeteren. [b][b]Hoofdsensor / Gcam 7.1[b][b][b]Gcam is in staat om meer gedetailleerde en heldere foto's te produceren. Het resultaat is niet perfect, maar Gcam slaagt er wel in om iets beter te doen dan de standaard fotoapplicatie. Ik had de basisinstellingen van de applicatie gebruikt om deze foto's te produceren. Door de instellingen een beetje te veranderen, krijg ik bijvoorbeeld dit:[b][b][b][b]Op deze foto is de groenige sluier verdwenen, de kleuren zijn realistischer, de scherpte is beter verdeeld. Het is ongetwijfeld mogelijk om nog beter te doen door te spelen met de vele instellingen die de applicatie voorstelt en met een tool als Photoshop, maar dit vereist uiteraard iets meer werk.[b][b][b][b][b]

Videokwaliteit

Stabilisatie[b][b][b]De Poco X3 heeft een videostabilisatiesysteem dat helpt om een deel van de trillingen te dempen. Het is vrij zeldzaam om een telefoon te vinden die stabilisatie biedt in deze prijsklasse, maar de stabilisatie is niet zo effectief als op een Poco F2 Pro of Samsung Galaxy S20, maar gezien het prijsverschil, denk ik niet dat je kunt klagen.[b][b]Pixel herberekening is zichtbaar in beweging maar de Poco slaagt er in om het beeld zeer snel te corrigeren.[b][b]Video normale condities[b][b]Het weer was niet erg mooi toen ik deze video nam, maar hoe dan ook, de video laat vrij goed zien waar de Poco toe in staat is. De video is gemaakt in 4k en 30 frames per seconde.[b][b]Ondanks het bewolkte weer slaagt de Poco erin om het licht goed vast te leggen en de sfeer te herscheppen. Het herberekent de verschillen in helderheid vrij snel, maar deze zijn nog steeds zichtbaar. De scherpte van het gebladerte is echt goed en over het algemeen is de video van goede kwaliteit.[b][b]Video low light[b][b][b]De Poco X3 is geen kampioen voor nachtvideo, de opgenomen video mist helderheid en scherpte. De Poco X3 kan zich niet focussen op de juiste diepte en je ziet dat hij voortdurend op zoek is naar de juiste plaats om zich te positioneren. [b][b]

Audiokwaliteit

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.[b]
Frequency Respons : +0.03 / -0.03
Noise Level : -91.1
Dynamic Range : 91.1
THD : 0.00210
Intermodulation : 0.00845
Stereo crosstalk : -87.1
Ik begin mijn audiotests altijd met een subjectieve gehoortest. Ik doe niet alsof ik een expert ben, maar uit het testen van smartphones hoor ik duidelijk het verschil tussen goede en slechte telefoons. [b][b]De Poco X3 is een van de goede telefoons, hij heeft meer dan waarschijnlijk dezelfde audioapparatuur als de Poco F2 Pro, maar is uitgerust met twee luidsprekers. De Poco X3 is dus in staat om stereogeluid te reproduceren (zonder koptelefoon) wat vrij zeldzaam is in deze prijsklasse.[b][b]Hoe goed is het geluid uit de luidsprekers? Het is echt uitstekend! De basklanken missen een beetje kracht, maar dat is normaal, het is hetzelfde voor alle smartphones. De hoge tonen worden zeer goed weergegeven.[b][b]Luisteren via de koptelefoon en de technische test die volgt zal bevestigen wat ik dacht, de Poco X3 volgt de curves van de Poco F2 Pro perfect. Dus heb ik een van de beste telefoons voor audio (de Samsung Galaxy S10+) toegevoegd om de 3 telefoons te vergelijken.[b][b]Frequency Response[b]Deze test is bedoeld om te testen of het toestel in staat is alle frequenties correct te reproduceren. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om op alle frequenties een goed geluid te zien, is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen. poco x3 frequency respons[b][b]De Poco X3 is in staat om alle frequenties met een goede graad van getrouwheid te reproduceren, hij staat een beetje achter de Samsung Galaxy S10+ in de lage frequenties, maar hij reproduceert de andere frequenties consistenter. De Samsung staat zichzelf een paar afwijkingen toe. [b][b]De curve van de Poco X3 volgt getrouw die van de Poco F2 Pro, wat bevestigt dat de audiohardware hetzelfde is.[b][b]Dynamisch bereik[b]Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus te spelen te testen. Ook hier moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de referentie staan.poco x3 dynamic range[b][b]De Poco X3 is in staat om een goed volume te behouden op alle frequenties, zijn curve volgt die van de Poco F2 Pro met hier en daar een paar passages onder en boven. De Poco is in staat om een krachtig geluid te leveren, maar is niet de sterkste in dit spel. De Samsung is in staat om een krachtiger geluid te leveren op alle frequenties.[b][b]Geluidsniveau[b]Deze test heeft tot doel te bepalen of het geteste apparaat in staat is om geluiden zonder veel ruis te reproduceren. Een hoge score duidt op een lage parasietendruk, een lagere score duidt op een hogere aanwezigheid van parasieten.poco x3 noise level[b][b]De audio-uitvoer van de Poco X3 lijkt van betere kwaliteit te zijn dan die van de Poco F2 Pro, maar het verschil is niet erg belangrijk. Het verschil met de Samsung is hier minimaal.[b][b]De Poco F2 Pro was een uitstekende telefoon voor audio en hetzelfde geldt voor de Poco X3. Ze zijn nog niet op het niveau van Samsung, maar er zijn waarschijnlijk heel goede oren voor nodig om het verschil waar te nemen.[b][b]Concertopname[b]Het doel van deze test is om de opnamekwaliteit van de telefoon te meten wanneer er veel omgevingsgeluiden zijn. Omdat ik niet elke keer als ik een telefoon test de mogelijkheid heb om naar een concert te gaan, simuleer ik het geluid van een concert in een gesloten omgeving.Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven. [b]
Screen grootte : 6.67
Resolutie : 1080 x 2400
Ratio : 20:9
Bescherming : Corning Gorilla Glass 5
Type : IPS LCD
% oppervlakte : 84
dE wit : 2.4
dE rood : 1.4
dE groen : 0.2
dE blauw : 1.2
dE geel : 8.5
dE cyan : 8.3
dE magenta : 8.9
Wit temperatuur : 6785
Contrast : 1658:1
Helderheid : 466
Colorimetrie[b]poco x3 screen ecran calibration[b][b]Net als bij de laatst uitgebrachte Xiaomi zijn de basisinstellingen van het scherm niet correct. Xiaomi heeft ervoor gekozen om de standaardkleuren te verzadigen, kleuren zijn levendiger maar vanuit een colorimetrisch oogpunt zijn deze kleuren niet correct. Om de colorimetrie te verbeteren moet het beeldscherm in de standaardmodus worden gezet.[b][b]Met de colorimetrische sonde heb ik een colorimetrische afwijking (dE) van 4,4 gemeten. Deze score is lager dan wat ik op andere Xiaomi in dezelfde prijsklasse heb kunnen behalen. Als ik de testresultaten nader bekijk, zie ik dat de score op rood, groen en blauw vrij goed is, het zijn de secundaire kleuren die het meest afwijken van de norm. Dit is waarschijnlijk de reden waarom de kleurafwijking minder opvallend is.[b][b]Witten hebben een temperatuur van 6785K, dus ze liggen niet ver van de norm op 6500K. De witten zullen iets warmer zijn dan de norm.[b][b]De Poco X3 daagt de gevestigde orde uit op vele criteria, maar niet op de colorimetrie waar het een gemiddelde prestatie biedt, maar dit zou geen invloed moeten hebben op je telefoongebruik.[b][b][b][b]Top 10 - rangschikking van de beste schermen op basis van colorimetrie
1. Xiaomi Mi 10 Lite 5g dE = 0.73
2. Xiaomi Mi 10t Pro dE = 0.83
3. Xiaomi Redmi Note 8 dE = 1.2
4. Samsung Galaxy S20 dE = 1.4
5. Poco M3 dE = 1.4
6. Xiaomi Mi 9 Lite dE = 1.46
7. Xiaomi Redmi Note 9s dE = 1.47
8. Honor 9x dE = 1.5
9. Poco F2 Pro dE = 1.73
10. Xiaomi Mi Note 10 Lite dE = 1.91

Aantal smartphones in de ranglijst:35
Positie van deze smartphone in de ranglijst:22/35

Let op: het colorimetrische verschil wordt gemeten in dE. Na drie uur zal het menselijk oog een colorimetrisch verschil waarnemen, dus de dE moet het laagst zijn. De tests zijn allemaal uitgevoerd met een colorimetrische sonde.
[b]Helderheid / Contrast[b]De Poco X3 heeft een maximale helderheid van 466 cd/m² die kan worden bereikt door de "licht/zon" modus in de instellingen te activeren. Deze modus is onlangs verschenen op de Xiaomi en is beschikbaar op alle modellen met MIUI 12 die ik tot nu toe heb kunnen testen.[b][b]Met 466 cd/m² kunt u de telefoon zonder problemen in direct zonlicht gebruiken. Ik had de Poco X3 met volle lichtsterkte aan het stuur van mijn fiets bevestigd, ik droeg een zonnebril en kon het scherm perfect lezen.[b][b] De Poco X3 maakt gebruik van een LCD-scherm, wat betekent dat de contrasten beperkt zullen zijn en de zwarten dus nooit echt zwart zullen zijn. Ik heb een contrast van 1658:1 gemeten, wat een zeer goed contrast is voor een LCD scherm.[b][b]Lichtabsorptie/Reflectie[b]Het scherm van de smartphone reflecteert het licht en maakt er soms een echte spiegel van. Dit spiegeleffect maakt het moeilijker om te lezen. [b][b]De onderstaande absorptie-index geeft het percentage van het door het scherm geabsorbeerde licht aan. De leesbaarheid van een scherm is beter wanneer de absorptie-index hoog is.[b][b]
Telefoon getest:% lichtabsorptie
Samsung Galaxy S10+58
Xiaomi Mi 9T Pro52
Honor 9x65
Redmi Note 9s55
Motorola G8 Power60
Realme 654
Umidigi F248
Poco F2 Pro52
Redmi Note 956
Xiaomi Mi Note 10 Lite53
Samsung Galaxy S2047
Samsung Galaxy A21s53
De geteste telefoons hebben een gemiddelde absorptiegraad van54 %

Biometrie

De Poco X3 is uitgerust met een vingerafdruksensor aan de zijkant van de telefoon. Dit type sensor vergt enige gewenning omdat de ontstekingsknop op dezelfde plaats zit.[b][b]Het wordt niet altijd opgemerkt omdat de vingerafdruksensor wordt gezien als iets basaals, maar het is waarschijnlijk een van de meest gebruikte kenmerken van een telefoon. Als deze sensor niet goed werkt, kan hij je telefoonervaring verpesten.[b][b]Dit is de derde telefoon met een dergelijk mechanisme die ik heb kunnen testen en de Poco X3 is waarschijnlijk de beste. Het ontgrendelen gaat heel snel en ik vind het zelfs beter dan het ontgrendelen van het scherm van de Poco F2 Pro. [b][b]

Besturingssysteem

De Poco X3 draait op MIUI 12, dus de ervaring is precies hetzelfde als op andere Xiaomi-telefoons die dezelfde versie van MIUI 12 gebruiken.[b][b]Ik heb hieronder een video gemaakt voor de Xiaomi MI 10 Lite, de Poco X3 gebruikt dezelfde interface.[b][b][b][b][b]

Bugs

Ik ben geen bugs tegengekomen bij het gebruik van de Poco X3, maar er is één ding dat me een beetje irriteerde. De luidspreker aan de bovenzijde van de telefoon is op de rand van de telefoon geplaatst en zendt het geluid naar boven. Dit lijkt misschien triviaal, maar het dwingt u om de telefoon laag genoeg op het oor te plaatsen om het geluid goed te kunnen horen. Ik vind deze positionering niet erg comfortabel, maar het is een zeer subjectieve mening.[b][b]

Accessoires Poco X3

Om nog meer te genieten van je ervaring met je smartphone bied ik links naar allerlei accessoires die je misschien handig vindt

Beschermhoes / koffer poco x3
Screen beschermfolie poco x3
Geheugenkaart poco x3
USB-kabel / oplader poco x3
Koptelefoon poco x3
Fietsenrek poco x3

Vergelijk Poco X3 met de anderen

Ik heb voor elke test een score van 1 tot 10 toegekend die de sterke en zwakke punten van een product bepaalt. Ik gebruik 0 voor criteria die (nog) niet zijn getest. Een score van 1 tot 3 duidt op slechte prestaties (en ja, dat is ook zo), een score van 4 tot 6 duidt op gemiddelde prestaties, een score van 7 tot 8 duidt op goede prestaties en een score van 9 en 10 duidt op uitzonderlijke prestaties. .
De score wordt berekend op basis van mijn metingen en als er geen metingen zijn, is het een subjectieve mening op basis van mijn ervaring.

De scores zijn niet statisch, ze veranderen in de loop van de tijd omdat de prestaties van nieuwe producten veranderen en hiermee moet rekening worden gehouden.

Poco X3
Afwerking kwaliteit7.006.00
Batterijprestaties7.508.00
CPU-prestaties7.506.5
GPU-prestaties7.506.5
Schermkwaliteit7.007.00
foto kwaliteit7.505.00
Video kwaliteit7.005.00
Wi-Fi-prestaties7.507.00
Mobiele downloadsnelheid7.505.00
Gevoeligheid van het mobiele netwerk6.006.00
Frequentiebereik7.007.00
Geluidskwaliteit8.006.00
GPS-prestaties7.006.00
Besturingssysteem8.008.00
Totale score10289
Wereldwijde ranglijst
1. Samsung Galaxy S20 112 / 140
2. Poco F2 Pro 111 / 140
3. Samsung Galaxy S10+ 107 / 140
4. Xiaomi Mi 9t Pro 106 / 140
5. Poco X3 102 / 140
6. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 101 / 140
7. Xiaomi Mi Note 10 Lite 101 / 140
8. Xiaomi Redmi Note 8 Pro 100 / 140
9. Xiaomi Redmi Note 9s 98 / 140
10. Xiaomi Mi 9 Lite 98 / 140
11. Xiaomi Redmi Note 8 97 / 140
12. Xiaomi Redmi Note 7 94 / 140
13. Realme 6 93 / 140
14. Umidigi Bison 92 / 140
15. Umidigi A9 Pro 92 / 140
16. Oukitel C21 89.5 / 140
17. Xiaomi Mi A3 89 / 140
18. Motorola G8 Power 89 / 140
19. Xiaomi Redmi Note 9 89 / 140
20. Nokia 5.3 89 / 140
21. Honor 9x 88 / 140
22. Meizu Note 9 86 / 140
23. Xiaomi Mi 8 Lite 86 / 140
24. Xiaomi Redmi Note 5 85 / 140
25. Umidigi S3 Pro 83 / 140
26. Samsung Galaxy A21s 82 / 140
27. Umidigi F2 82 / 140
28. Redmi 9a 81 / 140
29. Redmi 9c 80 / 140
30. Ulefone Armor 7e 80 / 140
31. Doogee S58 Pro 78.5 / 140
32. Honor 8x 78 / 140
33. Poco M3 77.5 / 110
34. Umidigi F1 77 / 140
35. Huawei Y6 2019 74 / 140
36. Xiaomi Mi 10t Pro 57 / 70
37. Elephone U5 0 / 0

Test / beoordeling conclusie

De Poco is gepositioneerd als een gaming telefoon en het is jammer omdat deze telefoon geschikt kan zijn voor een breed publiek. Ik kreeg veel vragen van geïnteresseerde mensen die niet het gevoel hadden dat deze telefoon voor hen was omdat ze niet speelden. Vergeet dus de marketingpositionering van de telefoon, deze telefoon zal voldoen aan de verwachtingen van een zeer groot publiek.[b][b]De Poco is groot, hij is zwaar en de camera komt vrij sterk naar buiten aan de achterkant...het is waar, maar daar heb ik nog nooit een probleem mee gehad. Ik heb veel kleinere telefoons en ik kan van de ene naar de andere telefoon overschakelen zonder spijt te krijgen van de overschakeling van de ene naar de andere. Ik geef zelfs de voorkeur aan deze Poco boven mijn Samsung Galaxy S20 omdat het schermformaat een meer meeslepende ervaring biedt. [b][b]De Poco biedt een zeer goede prijs/prestatieverhouding en deze prestatie is nuttig voor gamers, maar niet alleen. De performance biedt gebruiksgemak, er is bijna geen latentie, je hoeft niet te lang te wachten om applicaties te laden. De Poco is ook snel in 4G en wifi.[b][b]De Sony fotosensor op de Poco X3 produceert goede foto's voor overdag met een kleine afwijking op de blues, maar over het algemeen produceert hij betere foto's dan de Redmi Note 9s. Voor nachtopnames is de nachtstand echter niet zo effectief als bij sommige andere Redmi. Gcam compenseert dit probleem gedeeltelijk.[b][b]Het geluid dat de Poco X3 produceert is waarschijnlijk het beste in deze prijsklasse. Je moet in prijs stijgen (250-300€) om iets gelijkwaardigs te vinden.[b][b]Het scherm van de Poco en meer in het bijzonder zijn verversingssnelheid is een van de marketingargumenten die voor deze telefoon naar voren worden gebracht. Het is duidelijk een troef en niet alleen voor diegenen die met hun telefoon spelen. Aan de andere kant vind ik het een beetje jammer dat de telefoon niet is uitgerust met een Amoled scherm omdat de contrasten niet zo goed zijn en de Poco's colorimetrie niet de beste is, de Redmi Note 9s doet het beter.[b][b][b]Sterktes[b]- prijs/prestatieverhouding[b]- schermfrequentie[b]- autonomie[b]- fotokwaliteit overdag[b]- snelheid 4G/wifi[b]- deugdelijke kwaliteit[b][b][b]Zwaktes[b]- nachtfoto[b]- luidspreker/oorpositie[b][b][b]Alternatieven voor dit product[b][b]

Opmerkingen

Discussieer mee / Stel je vragen

Je reactie wordt na validatie gepubliceerd. Ik reageer in mijn vrije tijd op meer dan 1500 reacties per jaar, dus ik kan niet altijd even snel reageren. Je e-mailadres is niet publiekelijk zichtbaar en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.









Ontvang een e-mail wanneer er een reactie is gepubliceerd