Tot nu toe heb ik nog niet veel Samsung getest, vooral omdat er al veel tests zijn op andere sites. Wat mij motiveerde om dit model te kopen heeft niets te maken met de eigenschappen ervan. Ik heb een price alert systeem ontwikkeld om de prijzen in de gaten te houden en kreeg een melding voor een Galaxy A70 die verkocht werd voor €100 onder de normale prijs. Het was een vergissing van de verkoper, maar ik kon er gebruik van maken en nu kun je van deze test genieten.

Website van de fabrikant:
https://www.samsung.com

Mijn test, uw vragen

Hoe verschillen mijn testen van andere op het web?
- Ik koop de apparaten meestal met mijn geld, de prijs is net zo belangrijk als het voor jou is!
- Ik bewaar de apparaten minstens een paar weken (soms meer) om te zien wat ze waard zijn in reële omstandigheden.
- Ik beantwoord (indien mogelijk) vragen om je te helpen beslissen voordat je ze koopt
- Mijn blog is beschikbaar in 6 talen: Frans, Nederlands, Engels, Duits, Spaans en Italiaans.
- Ik leef niet van mijn blog, niemand betaalt me om deze tests te doen, ik ben volledig onafhankelijk.
- Mijn pagina's zitten niet vol met advertenties
- Mijn pagina's zitten niet vol met advertenties
.
Andere tests:
Honor 9x test / review
Samsung Galaxy A70 test / review / beoordeling
Xiaomi Mi 9T Pro test / review en prijs
Xiaomi Mi 9 Lite test, beoordeling en prijs - 2 Commentaar(en)
Xiaomi Redmi Note 8 Pro test / review en prijs
Xiaomi Redmi Note 8 test, review en prijs
Huawei Y6 2019 test, beoordeling en prijs
Xiaomi Mi A3 test, review en prijs - 9 Commentaar(en)
Samsung Galaxy S10 + : objectieve test, review en prijs
Meizu Note 9 test review en prijs

Prijs Samsung Galaxy A70

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Samsung Galaxy A70 van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.


De onderstaande links zijn reclamelinks die mij in staat stellen om het geteste materiaal in volledige neutraliteit te kopen. Als je het werk op deze blog leuk vindt, kun je me ondersteunen door via deze links te kopen. Het kost u absoluut niets, je profiteert altijd van de beste prijzen.
244.352 EUR - (2020-04-07 10:46) Samsung Galaxy A70 - Smartphone 4G (6,7'' - 128GO - (Amazon.co.uk - UK)
248.62 EUR - (2020-04-07 11:44) Samsung Galaxy A70 - Smartphone 4G (6,7'' - 128GO - (Amazon.it - IT)
252 EUR - (2020-04-07 06:12) Samsung Galaxy A70 Dual Sim Smartphone 128 GB wei - (eBay DE - DE)
254.649 EUR - (2020-04-07 10:39) Samsung Galaxy A70 - Smartphone 4G (6,7'' - 128GO - (Amazon.co.uk - UK)
254.681 EUR - (2020-04-07 02:41) Refurbished: Samsung Galaxy A70 A705M 128GB Dual S - (Newegg - USA)
259.349 EUR - (2020-04-07 02:41) Used - Like New: Samsung Galaxy A70 128GB/6GB SM-A - (Newegg - USA)
259.349 EUR - (2020-04-07 02:41) Used - Like New: Samsung Galaxy A70 128GB/6GB SM-A - (Newegg - USA)
259.349 EUR - (2020-04-07 02:41) Used - Like New: Samsung Galaxy A70 128GB/6GB SM-A - (Newegg - USA)
266.44 EUR - (2020-04-06 14:52) Samsung Galaxy A70 - Smartphone 4G (6,7 Zoll - 128 - (Amazon.de - DE)
270 EUR - (2020-04-06 06:12) Samsung Galaxy A70 - 128GB - Blau (Ohne Simlock) ( - (eBay DE - DE)
273.085 EUR - (2020-04-07 11:32) New Samsung Galaxy A70 A7050 Mobile Phone 6.7" 8GB - (Aliexpress - CN)
273.426 EUR - (2020-04-07 11:32) New Samsung Galaxy A70 A7050 Mobile Phone 6.7" 6GB - (Aliexpress - CN)
274.088 EUR - (2020-04-07 11:32) New Samsung Galaxy A70 A7050 Mobile Phone 6.7" 8GB - (Aliexpress - CN)
274.5 EUR - (2020-04-06 05:10) New Samsung Galaxy A70 A7050 Mobile Phone 6.7" 8GB - (Aliexpress - CN)
274.593 EUR - (2020-04-06 02:25) New Samsung Galaxy A70 A7050 Mobile Phone 6.7" 8GB - (Aliexpress - CN)
276.46 EUR - (2020-04-07 05:01) Samsung Galaxy A70 (SM-A705U) 128GB/6GB - US Versi - (Amazon.com - USA)
282.99 EUR - (2020-04-07 04:28) Samsung Galaxy A70 A7050 6Go/128Go Dual Sim Déblo - (eGlobalCentral - CN)
285.99 EUR - (2020-04-07 04:28) Samsung Galaxy A70 A7050 6Go/128Go Dual Sim Déblo - (eGlobalCentral - CN)
286.612 EUR - (2020-04-07 06:02) Samsung Galaxy A70 128GB 6GB RAM SM-A705MN/DS Dual - (eBay US - USA)
286.826 EUR - (2020-04-06 14:02) Samsung Galaxy A70 128GB 6GB RAM SM-A7050 Dual Sim - (eBay US - USA)
287.06 EUR - (2020-04-07 11:34) Samsung Galaxy A70 (128gb, Dual-SIM, pantalla de 6 - (Amazon.es - ES)
287.546 EUR - (2020-04-07 06:02) Samsung Galaxy A70 SM-A7050 Dual Sim (FACTORY UNLO - (eBay US - USA)
290 EUR - (2020-04-06 14:13) Samsung Galaxy A70 - 128GB - Schwarz (Ohne Simlock - (eBay DE - DE)
290.806 EUR - (2020-04-07 02:41) Samsung Galaxy A70 2019 128GB A705MN/DS Dual SIM F - (Newegg - USA)
296.82 EUR - (2020-04-07 11:44) Samsung Galaxy A70 - Smartphone 4G (6,7'' - 128GO - (Amazon.it - IT)
300.407 EUR - (2020-04-07 09:24) Samsung Galaxy A70 SM-A705F/DS Dual-SIM (128GB ROM - (Amazon.com - USA)
301.415 EUR - (2020-04-07 06:02) Samsung Galaxy A70 (SM-A7050) 6GB / 128GB 6.7" Dua - (eBay US - USA)
302.349 EUR - (2020-04-07 06:02) Samsung Galaxy A70 SM-A705MN/DS GSM Unlocked 128GB - (eBay US - USA)
303.181 EUR - (2020-04-07 09:24) Samsung Galaxy A70 128GB/6GB SM-A705M/DS 6.7" HD+ - (Amazon.com - USA)
304.189 EUR - (2020-04-07 09:24) Samsung Galaxy A70 A705M 128GB Dual SIM GSM Unlock - (Amazon.com - USA)
309.99 EUR - (2020-04-07 04:28) Samsung Galaxy A70 A705FD 6Go/128Go Dual Sim Débl - (eGlobalCentral - CN)
311.99 EUR - (2020-04-07 04:28) Samsung Galaxy A70 A705FD 6Go/128Go Dual Sim Débl - (eGlobalCentral - CN)
316.069 EUR - (2020-04-07 10:46) Samsung Galaxy A70 - Smartphone 4G (6,7'' - 128GO - (Amazon.co.uk - UK)
318.068 EUR - (2020-04-07 06:30) Samsung Galaxy A70 (128GB, 6GB RAM) 6.7" Screen US - (Amazon.com - USA)
319.67 EUR - (2020-04-07 04:20) Samsung Galaxy A70 128 go Noir - Double sim - (Cdiscount - FR)
319.99 EUR - (2020-04-07 04:28) Samsung Galaxy A70 A705FD 6Go/128Go Dual Sim Débl - (eGlobalCentral - CN)
323.37 EUR - (2020-04-07 04:20) Téléphone portable Samsung Galaxy A70 A7050 6,7 - (Cdiscount - FR)
323.38 EUR - (2020-04-07 04:20) Téléphone portable Samsung Galaxy A70 A7050 6,7 - (Cdiscount - FR)
325 EUR - (2020-04-07 04:20) Samsung Galaxy A70 128 go Noir - Double sim - Reco - (Cdiscount - FR)
325 EUR - (2020-04-07 04:20) Samsung Galaxy A70 128 go Bleu - Double sim - Reco - (Cdiscount - FR)
333 EUR - (2020-04-07 11:45) Samsung Galaxy A70 - Smartphone Bundle (17.0cm (6, - (Amazon.de - DE)
339 EUR - (2020-04-07 11:45) Samsung Galaxy A70 - Smartphone (17.0cm (6,7 Zoll) - (Amazon.de - DE)
339 EUR - (2020-04-06 07:07) Samsung Galaxy A70 4G 6.7 inchesSmartphone 6GB RAM - (Amazon.co.uk - UK)
Prijsalert: Ik heb een tool ontwikkeld waarmee ik de beste prijzen kan vinden en ik stel het u voor zodat u er ook van kunt genieten.

Stuur mij een alert naar Ontbrekend e-mailadres IncorrectMail wanneer de prijs onder deze waarde daalt EUR Stel een prijslimiet in Uw prijslimiet is niet correct

Uw e-mailadres wordt nooit gebruikt voor iets anders dan deze alert.



Tijdslijn


05/12/19: levering van de telefoon
06/12/19: uitpakken en eerste indruk

Waarom deze telefoon?


Eind 2019 had ik meerdere telefoons tegelijk te testen. Het was tot nu toe nog niet gebeurd, mijn workload was redelijk zwaar. Ik had besloten dat ik pas in 2020 nog meer telefoons zou uitproberen, maar toen ik de prijswaarschuwing voor de Galaxy A70 kreeg voor 100€ onder de normale prijs, besloot ik de kans te grijpen. Dus nu heb ik nog een andere telefoon om te testen en ik vraag me af wanneer ik de tijd zal vinden om hem grondig te testen.

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.

Uitpakken

Samsung Galaxy A70
Lengte (mm)164.3159.2
Breedte (mm)76.775.2
Dikte (mm)7.98.1
Gewicht (g)183186
Jackyesyes
USB typeType CType C
USB norme2.02.0
Infraroodnoyes


De Samsung Galaxy A70 wordt geleverd in een klassieke witte doos die zich niet onderscheidt van wat ik tot nu toe heb gezien. Binnenin zit de telefoon verpakt in een dubbele plastic folie, een dunne zelfklevende strip is ook gelijmd op de rand van de telefoon. De doos bevat ook een snellader (kabel + stekker), een hoofdtelefoon en een handleiding.


De telefoon is in de gemiddelde grootte, maar het is vrij licht, ik test twee andere telefoons met een gewicht van meer dan 200 gram, het verschil met de Samsung is opvallend.

Eerste configuratie


Ik begon de installatie in het Engels en was verbaasd om een stem te horen die elk scherm kort uitlegde. Samsung probeert ook meerdere malen om je aan te moedigen om extra applicaties te installeren of een Samsung profiel aan te maken. Het is niet verplicht, maar je zult het meerdere malen moeten weigeren. Uiteindelijk krijg je ongewenste applicaties standaard geïnstalleerd op de telefoon, wat je ook weigert. Het is een beetje een trend voor alle grote fabrikanten, het is niet uniek voor Samsung, maar ik merk dat alle fabrikanten meer en meer aandringen op het aanmaken van een account. Ze willen duidelijk vermijden om alles aan Google te geven, ze willen hun deel van de taart en ze willen uw gegevens kunnen gebruiken voor commerciële doeleinden.

Voor gezichtsherkenning biedt Samsung een foto met of zonder bril, die ik nog niet op een andere telefoon had gezien en omdat ik soms een bril draag, vond ik het erg praktisch.


Afwerking


De Samsung Galaxy A70 is geen goedkope telefoon en de koper van een telefoon die voor meer dan 300€ verkocht wordt, mag een goede afwerking verwachten. Gelukkig is dit het geval, de telefoon heeft een goede afwerking maar biedt geen originaliteit, het heeft een tamelijk anoniem ontwerp want als je het Samsung merk verbergt kan je het verwarren met een andere telefoon.
Top

Het bovenste deel is hetzelfde als de andere telefoons, alleen een klein gaatje waarvan ik nog steeds niet weet dat het gebruik ervan aanwezig is.

Onderaan

Het onderste deel bestaat uit drie elementen, eerst is er een stekker, een USB-poort van het type C en een monoluidspreker.

Zijden
Eerder dit jaar had ik de Samsung Galaxy S10+ getest en was gestoord door de plaatsing van de knoppen omdat Samsung de ontstekingsknop en volumeknoppen aan de linkerkant had geplaatst. Bij de Galaxy A70 is dit gelukkig niet het geval, de knoppen zitten waar je ze verwacht.

De telefoon houdt goed in mijn hand en ik had niet het gevoel dat hij kon schuiven.

Rug

Ik heb de witte versie gekocht, de achterkant is volledig uniform van structuur en kleur. Er zijn geen lichteffecten zoals bij de S10+, maar de afwerking is goed, de achterkant zinkt niet bij het indrukken en het materiaal in combinatie met de kleur laat niet te veel vingerafdrukken achter.

De drie sensoren nemen weinig ruimte in beslag en steken niet veel uit aan de achterkant, dus de telefoon is bijna helemaal plat als hij op zijn rug wordt geplaatst. Bij Xiaomi bijvoorbeeld, komt de sensor soms heel sterk uit de achterkant van de telefoon naar buiten tot het punt dat de telefoon plat kan worden geplaatst.

Scherm

Het scherm is enorm groot en de randen zijn erg dun. Dit is waarschijnlijk een van de sterke punten van de telefoon. Met 6,7 inch is het duidelijk bovengemiddeld en het zal twee handen nodig hebben om het correct te gebruiken.

3G/4G ondersteuning


De Samsung Galaxy A70 biedt een vrij klassieke frequentiedekking. Je kunt het overal in Europa gebruiken, tenzij je operator de frequentie B28 (700 Mhz) als Free in Frankrijk gebruikt. Deze frequentie wordt niet ondersteund.

3G frequenties:
B1, B2, B5, B8
4G frequenties:
B1, B2, B3, B5, B7, B8, B20, B38, B40
Welke frequenties worden in Europa gebruikt?

3G : B1 (2100), B2 (1900), B5 (850), B8 (900)
4G : B1 (2100), B20 (800), B3 (1800), B38 (TDD 2600), B4 (1700/2100 AWS 1), B40 (TDD 2300), B5 (850), B7 (2600), B8 (900), B28 (700)

Het is natuurlijk altijd nodig om de specifieke frequenties van uw provider te controleren, omdat sommige Europese providers verschillende frequenties gebruiken (maar deze gevallen zijn zeldzaam). Hou er rekening mee dat de hieronder aangegeven frequenties geldig waren op het moment van schrijven van dit artikel, ze zullen niet worden bijgewerkt, dus ik kan niet garanderen dat ze correct zijn.

Ik heb nog een paar andere Europese landen toegevoegd, zodat u kunt controleren in welke landen u op vakantie gaat, als de lokale operator niet dezelfde frequenties ondersteunt, hebt u misschien niet langer een netwerk.

BE
4G Proximus: 2100Mhz, 1800Mhz, 2600Mhz, 800Mhz
3G Proximus: 2100Mhz, 900Mhz

4G Orange: 2600Mhz, 1800Mhz, 800Mhz
3G Orange: 2100Mhz, 900Mhz

4G Base: 2600Mhz, 1800Mhz, 800Mhz
3G Base: 2100Mhz

FR
4G Orange: 2600Mhz, 1800Mhz, 800Mhz
3G Orange: 2100Mhz, 900Mhz

4G SFR: 2600Mhz, 2100Mhz, 1800Mhz, 800Mhz
3G SFR: 2100Mhz, 900Mhz

4G Bouygues: 2600Mhz, 2100Mhz, 1800Mhz, 800Mhz, 700Mhz
3G Bouygues: 2100Mhz, 900Mhz

4G Free: 2600Mhz, 1800Mhz, 700Mhz
3G Free: 2100Mhz, 900Mhz

ES
Movistar 4G: 2600, 1800, 800
Movistar 3G: 2100, 900

Orange 4G: 2600, 1800, 800
Orange 3G: 2100, 900

Vodafone 4G: 2600, 1800, 800
Vodafone 3G: 2100, 900

Yoigo
Yoigo 4G: 1800
Yoigo 3G: 2100

DE
E-Plus 4G: 2600, 800
E-Plus 3G: 2100

O2
O2 4G: 2600, 1800, 800
O2 3G: 2100

T-Mobile
T-Mobile 4G: 2600, 1800, 800
T-Mobile 3G: 2100

Vodafone
Vodafone 4G: 2600, 1800, 800
Vodafone 3G: 2100

IT
Tre 4G: 2600, 1800, 1500, 800
Tre 3G: 2100, 900

Telecom Italia 4G: 2600, 1800, 1500, 800
Telecom Italia 3G: 2100, 900

Vodafone 4G: 2600, 1800, 1500, 800
Vodafone 3G: 2100, 900

Wind 4G: 2600, 800
Wind 3G: 2100, 900

CH
Salt Mobile 4G: 2600, 1800, 800
Salt Mobile 3G: 2100, 900

Sunrise 4G: 2600, 1800, 800
Sunrise 3G: 2100, 900

Swisscom 4G: 2600, 1800, 800
Swisscom 3G: 2100, 900

NL
KPN 4G: 2600, 1800, 800
KPN 3G: 2100

Tele2 4G: 2600, 800

T-Mobile 4G: 2600, 2100, 1800, 900
T-Mobile 3G: 2100, 900

Vodafone 4G: 2600, 1800, 800
Vodafone 3G: 2100, 900

UK
Three 4G: 1800, 800
Three 3G: 2100

EE 4G: 2600, 1800, 800
EE 3G: 2100

O2 4G: 1800, 800
O2 3G: 2100, 900

Virgin Mobile 4G: 2600, 1800 B9, 800
Virgin Mobile 3G: 2100

Vodafone 4G: 2600, 2100, 1!00, 800
Vodafone 3G: 2100, 900

Netwerk/Radioprestatie

Samsung Galaxy A70
3G frequentiesB1, B2, B5, B8B1,B2,B4,B5,B6
4G frequentiesB1, B2, B3, B5, B7, B8, B20, B38, B40B1,B2,B3,B4,B5,B7,B8,B20,B38,B40
5G frequenties//
//
GPSA-GPS, Beidou, Galileo, GLONASS, GPSA-GPS, Beidou, Galileo, GLONASS, GPS
Wifi802.11a, 802.11ac, 802.11b, 802.11g, 802.11n, 802.11n 5GHz802.11a, 802.11ac, 802.11b, 802.11g, 802.11n, 802.11n 5GHz
BluetoothBluetooth 5.0Bluetooth 5.0 LE
SAR (hoofd)0.350.591
SAR (lichaam)1.481.274
VoLTEyesyes
Wifi gesprekkenyesyes
NFCyesno


Signaal 4G
De capaciteit om het netwerk correct op te pikken is een essentieel element voor een telefoon, maar het wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te pikken te meten, voer ik een groot aantal metingen uit op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. Deze metingen worden dus onder reële omstandigheden uitgevoerd en niet in een laboratorium, ze zijn niet wetenschappelijk maar geven een goede indicatie van de prestaties.
Om de netwerkprestaties te meten, verzamel ik de signaalsterkte in dBm van elke cel tijdens mijn reizen. Alle metingen worden onder dezelfde omstandigheden uitgevoerd om de resultaten over meerdere telefoons te kunnen vergelijken. De sterkte van het signaal dat door een telefoon wordt verkregen geeft een indicatie van zijn vermogen om het netwerk goed te ontvangen. Het eindresultaat geef je een onwetenschappelijke indicatie van de ontvangstkwaliteit van elke telefoon. Deze resultaten kunnen verschillend zijn op een ander netwerk of onder andere omstandigheden. Om de signaalwaarde volledig te begrijpen, geeft een signaal van -95 dBm een gemiddelde ontvangst aan, terwijl een signaal van -60 dBm een zeer goed signaal aangeeft.

Umidigi F1
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -96.79 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 298

Xiaomi Mi 8 Lite
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -94.89 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 403

Xiaomi Redmi Note 5
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -91.45 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 528

Umidigi S3 Pro
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.13 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1200

Samsung Galaxy S10+
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.96 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1445

Redmi Note 7
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.01 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1430

Redmi Note 8
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.06 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 879

Xiaomi Mi A3
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -95.95 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1199

Huawei Y6 2019
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -95.60 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1586

Redmi Note 8 Pro
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -95.92 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1599

Xiaomi Mi 9 Lite
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -93.61 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1900

Xiaomi Mi 9T Pro
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -88.84 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1600

Meizu Note 9
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -96.68 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 937

Samsung Galaxy A70
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -94.511 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1975

Honor 9x
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.19 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 2819

Vergelijking Samsung Galaxy A70 met een ander toestel

Onderstaande grafiek toont de vergelijking tussen de twee toestellen. Het beste toestel zou het grootste aantal metingen dicht bij het centrum moeten hebben. De vergelijking wordt alleen gemaakt op de cellen die beide apparaten gemeen hebben. De metingen werden onder dezelfde omstandigheden uitgevoerd.

Telefoon 1:
Samsung Galaxy A70
Telefoon 2:
Xiaomi Mi 9 Lite
Evaluatie van de prestaties:


De Samsung Galaxy A70 verraste me positief, omdat de S10+ niet erg goede resultaten had gegeven op het gebied van netwerkmetingen en ik hetzelfde soort resultaat verwachtte voor de Galaxy 70. Gelukkig is dit niet het geval, want de A70 biedt een goede netwerkprestatie met -94 dBm met deze score staat hij in de top 5 van de geteste telefoons. Ik heb het hier vergeleken met een andere goede telefoon (de Xiaomi Mi 9 Lite) en zelfs als de gemiddelde prestatie gelijk is kunnen we zien dat de Samsung niet te laag gaat met het signaalniveau. Dit zou verklaard kunnen worden door de telefoonconfiguratie waarbij Samsung waarschijnlijk sneller op zoek gaat naar een beter signaal dan de Xiaomi. Als de Samsung onder een bepaald signaalniveau gaat, zal het zoeken naar een andere antenne om een voldoende signaalniveau te behouden waar de Xiaomi meer signaalafbraak lijkt te tolereren.

Download / mobiel
Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.
Upload max snelheid:
61 Mbps
Download max snelheid:
76 Mbps
Evaluatie van de prestaties:
Ik heb een download snelheid in 4G hoger dan 70 Mbps, dit suggereert dat de Samsung hoger zou kunnen gaan als het netwerk het toelaat. Dat is een zeer goede score. Bij het uploaden kreeg ik een snelheid van iets meer dan 60 Mbps, het is een zeer goed resultaat.
Wifi-signaal
Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.

Signaalsterkte bij router:
-25 dBm
Signaalsterkte op afstand van router:
- 72 dBm

Evaluatie van de prestaties:
De Samsung Galaxy A70 behoort tot het gemiddelde voor de prestaties van wifi-signalen. In de buurt van de router heb ik -25 dBm gemeten en op afstand heb ik -72 dBm gemeten. Ik kreeg deze resultaten niet meteen, het duurde een paar seconden voor de Samsung om naar deze signaalniveaus te gaan, terwijl meestal telefoons zich snel op het laagste signaal fixeren.


Download / Wifi
Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.
Samsung Galaxy A70
Radio capaciteit-94.511-97.01
166250
6140
- 72 dBm-70


Max upload snelheid:
21 Mbps
Max download snelheid:
166 Mbps

Evaluatie van de prestaties:
Ik heb een wifi download snelheid van meer dan 150Mbps, de Samsung Galaxy A70 is niet de beste op dit gebied, maar het biedt een zeer goede prestatie.


GPS-signaal
Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en maak ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert de GPS het signaal om aan de weg te blijven hangen niet kunstmatig, het heeft geen markeringen, zodat je de werkelijke positie kunt zien.
Voor deze GPS-test heb ik net als voor de andere telefoons de treintest gedaan en ik vond het resultaat vrij matig. De Samsung biedt soms een correcte positionering en soms wijkt het vrij sterk af zonder dramatisch te zijn, maar het is wel zichtbaar. Als je naar 2:12 op de video hieronder gaat, zie je dat ik onder een heel klein tunneltje (maximaal 5 meter) passeer, de Samsung verliest het GPS signaal voor enkele seconden.



Deze indruk van gebrek aan precisie wordt bevestigd door de test in de volgende video. Het laat zien dat de Samsung er lang over doet om het eerste contact met het netwerk te maken en dan schommelt de nauwkeurigheid tussen 3 en 4 meter waar de Xiaomi Mi 9T Pro of de Redmi Note 8 Pro beide op 2 meter nauwkeurig blijven.



Dus GPS is niet het sterke punt van deze telefoon.

Batterijduur

Samsung Galaxy A70
Capaciteit45004000
Snel ladenyesyes
Max laden W2518


De Samsung Galaxy A70 heeft een 4500 mAh batterij, met dit soort capaciteit zou je meerdere dagen mee moeten kunnen. Ik gebruik al mijn smartphones op dezelfde manier en ik kan snel verschillen in prestaties opmerken tussen 2 telefoons met dezelfde accucapaciteit. Ik heb bijvoorbeeld de Redmi Note 8 Pro getest die dezelfde batterijcapaciteit heeft en ik kan tot 3 dagen meegaan door de telefoon elke nacht uit te schakelen. Onder dezelfde omstandigheden gaat de Samsung Galaxy A70 twee dagen mee en soms zelfs iets minder. Ik denk dat de grootte van het scherm een rol moet spelen, maar het gat tussen de twee apparaten is nog steeds merkbaar. Ik kan niet zeggen dat de Samsung een slechte levensduur van de batterij heeft, want met twee dagen zal het voor de meeste gebruikers genoeg zijn, maar bij gelijke capaciteit doet de Redmi Note 8 Pro het beter.

Samsung geeft een vrij gedetailleerd beeld van het batterijverbruik, zoek gewoon naar "batterij" in de instellingen om het gedetailleerde verbruik te krijgen.



Audiokwaliteit

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.
De laatste Samsung die ik heb getest (S10+) was simpelweg de beste telefoon voor het weergeven van geluid, dus ik was benieuwd of deze A70 dezelfde prestaties zou bieden als de S10+. Helaas is dit niet het geval. De Galaxy A70 is uitgerust met een mono luidspreker die niet erg krachtig is, de bas ontbreekt aan vermogen en als het volume te vol wordt gezet, kun je duidelijk vervorming horen. Als je echter een hoofdtelefoon gebruikt, is het resultaat heel anders. Het geluid is krachtig en de vervorming bij maximaal volume is minder uitgesproken. Dit is te zien in de technische test hieronder.

Frequency Response
Deze test is bedoeld om te testen of het toestel in staat is alle frequenties correct te reproduceren. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om op alle frequenties een goed geluid te zien, is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen
De laatste Samsung die ik heb getest (S10+) was simpelweg de beste telefoon voor het weergeven van geluid, dus ik was benieuwd of deze A70 dezelfde prestaties zou bieden als de S10+. Helaas is dit niet het geval. De Galaxy A70 is uitgerust met een mono luidspreker die niet erg krachtig is, de bas ontbreekt aan vermogen en als het volume te vol wordt gezet, kun je duidelijk vervorming horen. Als je echter een hoofdtelefoon gebruikt, is het resultaat heel anders. Het geluid is krachtig en de vervorming bij maximaal volume is minder uitgesproken. Dit is te zien in de technische test hieronder.

Dynamisch bereik
Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus te spelen te testen. Ook hier moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de referentie staan.



De Galaxy A70 is in staat om geluiden op alle frequenties correct weer te geven, hij volgt bijna perfect de curve van de Samsung Galaxy S10+ die een referentie is in dit veld. Zonder het te kunnen verifiëren, geeft deze grafiek mij de indruk dat de A70 hetzelfde materiaal als de s10+ gebruikt voor het geluid.

Geluidsniveau
Deze test heeft tot doel te bepalen of het geteste apparaat in staat is om geluiden zonder veel ruis te reproduceren. Een hoge score duidt op een lage parasietendruk, een lagere score duidt op een hogere aanwezigheid van parasieten


De Galaxy A70 volgt hier ook de sporen van de s10+, hij doet het nog beter op bepaalde frequenties waar hij iets minder afwijkt van de referentie.

CPU / GPU Prestatie

Samsung Galaxy A70
CPUQualcomm SDM675Qualcomm Snapdragon 660
GPUAdreno 612Adreno 512
RAM geheugen6-8 GB3 - 6 Gb
Opslagcapaciteit128 GB32 - 128 Gb
Max memory card512 GBMax 256 Gb


CPU/GPU type
De Samsung Galaxy A70 is uitgerust met een Qualcomm SDM675 processor, dit zet hem boven een Redmi Note 8 en bijna op gelijke voet met de Redmi Note 8 Pro wat betreft de prestaties. De Samsung is ook uitgerust met een Adreno 612 grafische processor die ook te vinden is in andere minder dure telefoons zoals de Meizu Note 9 die ik ook heb getest. Deze Qualcomm / Adreno combinatie levert goede prestaties waardoor je deze telefoon in elke conditie kunt gebruiken. Zelfs spelletjes zoals PUBG Mobile zijn perfect speelbaar.

Hier zijn alle specificaties van de telefoon genomen door de applicatie Apparaat info HW


Benchmark 3DMark
Ik kreeg een score van 213.584 punten met Antutu, deze score plaatst de Galaxy A70 in het midden van wat er vandaag tussen 200 en 300€ wordt verkocht. De prijspositionering van de Samsung is dus hoger dan die van zijn concurrenten die vergelijkbare prestaties leveren voor een lagere prijs.

Een score van dit niveau zou u in staat moeten stellen om deze telefoon te gebruiken voor eender welk spel of eender welke toepassing.
De geheugenscore is bijzonder opmerkelijk, hij behoort tot de beste. Dit zal resulteren in een grotere vloeibaarheid in alle uitwisselingen met het geheugen en de overstap van de ene applicatie naar de andere zou sneller moeten zijn dan gemiddeld. In gebruik heb ik geen verschil gemerkt met de Redmi Note 8 Pro.


Benchmark Antutu
Samsung Galaxy A70
Antutu - globaal213584143242
Antutu - CPU8923566553
Antutu - GPU3369930755
Antutu - UX4514938930
Antutu - MEM455017004
3DMark - OpenGL9811354
3DMark - Vulkan10711299


Ik kreeg een score van 213.584 punten met Antutu, deze score plaatst de Galaxy A70 in het midden van wat er vandaag tussen 200 en 300€ wordt verkocht. De prijspositionering van de Samsung is dus hoger dan die van zijn concurrenten die vergelijkbare prestaties leveren voor een lagere prijs.

Een score van dit niveau zou u in staat moeten stellen om deze telefoon te gebruiken voor eender welk spel of eender welke toepassing.
De geheugenscore is bijzonder opmerkelijk, hij behoort tot de beste. Dit zal resulteren in een grotere vloeibaarheid in alle uitwisselingen met het geheugen en de overstap van de ene applicatie naar de andere zou sneller moeten zijn dan gemiddeld. In gebruik heb ik geen verschil gemerkt met de Redmi Note 8 Pro.


Gaming
Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.
Wanneer ik een telefoon met PUBG Mobile test, moet ik normaal gezien graphics niveau kiezen, ik hoefde deze stap niet te doorlopen op de Samsung maar ik weet niet of het specifiek is voor deze telefoon of dat het spel is veranderd sinds mijn laatste test. Hoe dan ook, het PUBG Mobile spel loopt zeer goed op de Samsung Galaxy A70, het grafische niveau lijkt vrij goed, spel diepte is ook goed. Ik heb ook geen vloeibaarheidsproblemen opgemerkt.



Foto camera test

Samsung Galaxy A70
Resolutie - vooraan3212
Sensor - voorzijdeN/AOmnivision OV13855
Resolutie - achterkant3248
Sensor - achterkantSamsung S5K9E9Samsung S5KGM1
Video resolutie1080p4k
1.42 mm/
3.92 mm/
//


Hardware
.

Samsung's standaard fotoapplicatie is vrij compleet, het biedt de volgende modi:
- foto (hoofdsensor + groothoek)
- video (hoofdsensor)
- portret
- pro
- panorama
- nacht
- super slowmotion
- slowmotion
- hyperverval

Ik vond dat de applicatie niet altijd erg reactief was om van modus te veranderen, je kunt het zien op de video waar je soms meerdere keren moet proberen voordat je van modus verandert.

Foto kwaliteit


Standaard app

Samsung's standaard fotoapplicatie is vrij compleet, het biedt de volgende modi:
- foto (hoofdsensor + groothoek)
- video (hoofdsensor)
- portret
- pro
- panorama
- nacht
- super slowmotion
- slowmotion
- hyperverval

Ik vond dat de applicatie niet altijd erg reactief was om van modus te veranderen, je kunt het zien op de video waar je soms meerdere keren moet proberen voordat je van modus verandert.
Foto test / studio
Eerste voorbeeld: ƒ/1,7 1/496 3,92 mm 64 ISO

Belichting: onderbelicht
Scherpte: zeer goed
Kleuren: correct
Diepte van het veld: zeer goed
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

Voor deze eerste studiotest geeft de Samsung onderbelichte foto's, dit is het geval voor veel andere telefoons die deze test doorlopen. Dit betekent niet dat de buitenopnames dezelfde trend zullen volgen, maar onder kunstlicht zijn de foto's onderbelicht. Aan de andere kant is de scherpte erg goed, je kunt de kleinste details goed zien. De scherptediepte is zeer goed gemanaged en de kleuren zijn natuurgetrouw. De politiewagen verschijnt vaak met een blauwtje dichter bij het cyaan, de Samsung heeft de kleur goed weten te reproduceren.

Tweede voorbeeld: ƒ/2.2 1/571 1.42 mm 40 ISO

Belichting: zeer onderbelicht
Scherpte: medium
Kleuren: correcte maar gele strepen zijn aanwezig.
Diepte van het veld: zeer goed
Vervorming: licht
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

Groothoeklenzen laten niet zoveel licht binnen als de andere en dat is in deze foto heel sterk te zien. De telefoon zou de belichtingstijd kunnen verlengen, maar om een of andere reden is dat niet het geval en is de foto daarom sterk onderbelicht. Dit probleem is niet alleen aanwezig bij Samsung telefoons, het is hetzelfde voor alle fabrikanten. Als je dit type lens wilt gebruiken moet je dat bij goed weer doen, want zodra de helderheid niet goed is, zal de groothoek te donkere foto's opleveren.

We zien ook gele banden verschijnen op deze foto, het lijkt erop dat deze sensor niet al te veel waarde hecht aan het kunstlicht van de studio, ik zag deze gele banden ook op het scherm verschijnen toen ik de foto's nam.

Derde voorbeeld: ƒ/1,7 1/496 3,92 mm 64 ISO

Belichting: onderbelicht
Scherpte: zeer goed
Kleuren: correct
Diepte van het veld: zeer goed
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

De nachtmodus die bij daglicht wordt gebruikt, kan soms onderbelichte foto's opslaan. In dit voorbeeld kunnen we zien dat de nachtmodus absoluut niets doet, de foto heeft precies dezelfde EXIF als de foto die in de normale modus is genomen.
Foto test / zon
Eerste voorbeeld: ƒ/1,7 1/1570 3,92 mm 64 ISO

Belichting: goed
Scherpte: goed
Kleuren: gebrek aan verzadiging
Diepte van het veld: goed
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

Ik moest een paar weken wachten voordat ik foto's kon maken onder de zon en goede omstandigheden, maar ik nam de gelegenheid te baat om foto's te maken met de Galaxy A70 en deze te vergelijken met de Galaxy S10+ en de Mi 9T Pro die ik bij de hand had. Op deze eerste foto, als we hem niet vergelijken met andere foto's, kunnen we zeggen dat de Galaxy A70 het goed doet, zelfs als de foto iets minder saai had kunnen zijn, de kleuren missen een beetje verzadiging.
Laten we eens kijken wat de Samsung Galaxy S10+ in precies dezelfde omstandigheden kan doen:

De brandpuntsafstand is iets anders, maar het beeld is veel meer verzadigd en je ziet veel meer details, de contrasten zijn ook veel sterker. We moeten echter eerlijk zijn, de vergelijking is niet erg eerlijk. De Samsung Galaxy S10+ is een van de beste camera's op de markt, maar ik wilde laten zien dat zonder de foto van de Galaxy A70 te vergelijken met een andere camera, het oordeel over de foto fundamenteel anders kan zijn.

Laten we eens kijken wat de Xiaomi Mi 9T Pro onder dezelfde omstandigheden kan produceren:

Het detailniveau in deze foto is vergelijkbaar met de foto die is genomen met de Melkweg A70. Wat de twee foto's onderscheidt is vooral de kleurverzadiging, de Xiaomi biedt iets meer verzadiging en een warmer beeld in het algemeen. Deze sfeer komt vrij goed overeen met de werkelijkheid.

Tweede voorbeeld: ƒ/2,2 1/902 1,42 mm 40 ISO

Belichting: goed
Scherpte: goed
Kleuren: goed
Diepte van het veld: goed
Vervorming: licht
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

Foto's genomen met de groothoeksensor zijn over het algemeen minder succesvol dan met de hoofdsensor, maar dit voorbeeld toont het tegenovergestelde. De groothoek werkt prachtig als het licht goed is en biedt een betere kleurweergave dan de eerste foto. De hoek die de Galaxy A70 biedt is een van de meest open hoeken die ik tot nu toe heb getest, het stelt je in staat om een zeer breed beeld vast te leggen.

Hier is de foto genomen met de Galaxy S10+:


Zelfs als de verzadiging bij het tweede schot beter was dan bij het eerste, biedt de Galaxy s10+ een betere weergave. De waarneming is hetzelfde als bij de eerste foto, ik zou alleen willen toevoegen dat de S10+ de neiging heeft om de verzadiging een beetje te overdrijven omdat de lucht niet zo blauw was.

En tot slot de foto genomen met de Mi 9T Pro:

De foto is ook meer verzadigd, maar ik vind dat hij minder nauwkeurig is, bij Xiaomi zijn de korte brandpuntsafstanden minder nauwkeurig en dat is ook hier het geval. De groothoek van de Galaxy A70 geeft hier een scherper beeld.

Derde voorbeeld: ƒ/1,7 1/2018 3,92 mm 64 ISO

Blootstelling: een beetje onderbelicht
Scherpte: goed
Kleuren: gebrek aan verzadiging
Diepte van het veld: goed
Vervorming: licht
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

Dit beeld is een beetje saai in vergelijking met de werkelijkheid. Het beeld mist een beetje verzadiging en belichting in vergelijking met de andere telefoons.


Hier zijn enkele andere foto's die tegelijkertijd met de 3 smartphones zijn genomen:


Foto test / bewolkt
Eerste voorbeeld: ƒ/1,7 1/415 3,92 mm 64 ISO


Belichting: lichte onderbelichting
Scherpte: goed, maar scherpte op 100% is niet zo goed.
Kleuren: Samsung past een lichte verzadigingsbehandeling toe
Diepte: goed
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: goed

De hoofdsensor van de Samsung levert goede resultaten bij slecht weer, de belichting had iets langer moeten duren maar over het algemeen doet de telefoon het goed. Samsung past een kunstmatige behandeling toe op de foto's die over het algemeen goed werkt. Deze behandeling geeft een groter dynamisch bereik aan de foto's en vermijdt te snel te zijn met een volledig witte lucht als er veel wolken zijn.

Tweede voorbeeld: ƒ/2.2 1/412 1.42 mm 40 ISO

Belichting: onderbelichting
Scherpte: goed
Kleuren: Samsung past een lichte verzadigingsbehandeling toe
Diepte: goed
Vervorming: lichte vervorming aan de randen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: licht

Met een belichting die vergelijkbaar is met de vorige foto, maar met een hoger diafragma, krijg je onvermijdelijk een donkerder beeld. De belichting is hier dus minder goed, dit kan direct aan de telefoon worden gecorrigeerd, maar ik geef er de voorkeur aan om te laten zien wat de sensor zonder aanpassingen kan. De scherpte van deze groothoek is goed, zelfs bij 100%. Op de hoofdsensor laat een 100% zoom zien dat de scherpte geforceerd is, bij deze groothoeksensor is dat veel minder het geval.

Derde voorbeeld: ƒ/1,7 1/386 3,92 mm 64 ISO

Belichting: lichte onderbelichting
Scherpte: goed
Kleuren: Samsung past een lichte verzadigingsbehandeling toe
Diepte van het veld: goed
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: goed

De nachtmodus kan bij daglicht als alternatief voor HDR worden gebruikt. De nachtmodus van Samsung is zeer snel bij daglicht. De foto ziet er vrij gelijkaardig uit aan de eerste foto omdat de verwerking van de eerste foto al veel verbeteringen met zich meebrengt, zodat de nachtmodus niet veel nieuwe elementen aan de foto toevoegt. De contrasten zien er zelfs minder uitgesproken uit. Waar bij andere merken de nachtmodus een foto kan opslaan als het licht niet goed is, is dat bij deze Samsung niet het geval omdat de basissensor een automatische verwerking toepast die de foto verbetert zonder dat er iets gedaan hoeft te worden.


Test foto / nacht
Eerste voorbeeld: ƒ/1,7 1/25 3,92 mm 400 ISO


Belichting: oké
Scherpte: medium
Kleuren: ok
Diepte van het veld: ok
Vervorming: Oké.
Chromatische aberratie: oké
Vignettering: Oké.
Digitale ruis: Oké.

Samsung-telefoons leveren over het algemeen goede nachtfoto's op, maar ik was een beetje teleurgesteld over de Galaxy A70. Met 1/25 is er altijd een risico op bewegingsonscherpte en dat is wat er met deze foto gebeurt. Bij andere telefoons met dezelfde sluitertijd lukt het me om onscherpte te voorkomen en ik leg niet uit waarom. Je zult zien dat ik op de volgende foto's veel onscherpe foto's heb. Ik maak vaak 's nachts foto's en ik mis meestal minder foto's.

Tweede voorbeeld: ƒ/2,2 1/17 1,42 mm 800 ISO


Scherpte: slecht
Kleuren: gebrek aan verzadiging
Diepte van het veld: ok
Vervorming: zichtbaar aan de zijkanten
Chromatische aberratie: ok
Vignettering: Oké.
Digitale ruis: Oké.

Met een sluitertijd van 1/17 is het probleem van de onscherpte in dit beeld nog groter. De groothoek laat minder licht binnen, de sluiter is te langzaam en dus krijg ik uiteindelijk een wazig beeld met een kleurdegradatie.

Derde voorbeeld: ƒ/1,7 1/20 3,92 mm 320 ISO


Scherpte: goed
Kleuren: ok
Diepte van het veld: ok
Vervorming: Oké.
Chromatische aberratie: oké
Vignettering: Oké.
Digitale ruis: Oké.

Nachtmodus corrigeert enkele problemen met eerdere foto's. Het combineren van meerdere foto's verbetert de scherpte, kleuren zijn ook meer verzadigd en warmer.
Vierde voorbeeld: ƒ/1,7 1/24 3,92 mm 500 ISO


Scherpte: goed
Kleuren: ok
Diepte van het veld: ok
Vervorming: Oké.
Chromatische aberratie: oké
Vignettering: Oké.
Digitale ruis: Oké.

Deze keer is de foto goed, de Samsung past een egalisatie toe op enkele details en het is waarschijnlijk een behandeling om digitale ruis te verminderen. Het detailniveau is nog steeds vrij goed. De kleuren zijn goed verzadigd en komen vrij goed overeen met de werkelijkheid.

De sensor van de Galaxy A70 is in staat om goede foto's te maken, maar het is voorzichtiger om de nachtmodus te gebruiken om problemen met betrekking tot bewegingsonscherpte te voorkomen.


Videokwaliteit


Stabilisatie
Voor elk van mijn tests begin ik met een video die onder dezelfde omstandigheden is gemaakt om de kwaliteit en de stabilisatie met de andere toestellen te kunnen vergelijken.

Videostabilisatie is een probleem voor een grote meerderheid van de telefoons en onder de telefoons die ik heb getest, biedt alleen de Galaxy S10+ een goede stabilisatie. De Galaxy A70 bereikt niet het niveau van de S10+, maar biedt een betere stabilisatie iets boven het gemiddelde. In de volgende video's kun je zien dat de A70 er niet in slaagt om de trillingen volledig te wissen, maar het resultaat is niet catastrofaal.

Video normale condities
Ik had niet het geluk om veel zonnige dagen te hebben tijdens de test van de A70, dus ik moest genoegen nemen met een bewolkte dag. Het resultaat is niet slecht, de Samsung past zich snel aan aan verschillen in helderheid en de scherpte in 4k is echt goed. Ook de horizontale bewegingen gaan soepel en de Samsung focust zich snel bij het bewegen.



Video low light
Wanneer de helderheid afneemt, is de Samsung veel minder effectief in het scherpstellen. Ik moest de camera handmatig scherpstellen om te voorkomen dat alle video's wazig werden. Ik had deze video eerst doorlopen zonder gebruik te maken van handmatige scherpstelling en eindigde met een onscherpe video van begin tot eind. Op klaarlichte dag is de focus snel, maar in slechte omstandigheden zoekt de telefoon zijn focuszone op en kan hij in een wazig gebied terechtkomen. Digitale ruis is ook aanwezig, maar dat is bij de meeste telefoons het geval.



Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven.

Samsung Galaxy A70
Grootte (inches)6.76.3
Resolutie1080 x 24001080x2340
Ratio20:09:0019:09:00
BeschermingCorning Gorilla Glass 3Corning Gorilla Glass 5
TypeAmoledIPS LCD
Oppervlakte (%)86.081.4
dE Wit2.46,9
dE Rood2.83,5
dE Groen7.61,1
dE Blauw2.02,3
dE Geel1.32
dE Cyaan1.04,7
dE Magenta1.41,6
ContrastN/A/
N/A433,473


Colorimetrie


Samsung kan uitstekende beeldschermen produceren, de Samsung Galaxy S10+ is een benchmark op het gebied van beeldkwaliteit. De Galaxy A70 heeft ook een zeer goed scherm, maar merkwaardig genoeg lijkt het groen volledig af te wijken van de norm, terwijl de andere kleuren bijna perfect zijn. Ik was nogal verbaasd over dit resultaat omdat ik met het blote oog niets had gemerkt, dus ik heb de meting minstens 5 keer herhaald en kreeg telkens hetzelfde resultaat. Dit is een zeer merkwaardig resultaat, vooral voor Samsung. In het gebruik vind ik dat het scherm een heel mooi beeld geeft, maar waar het groen domineert, zal het groen afwijken van de referentiekleur.

Helderheid
Ik heb een maximale helderheid gemeten van iets meer dan 400 cd/m², maar deze kan in theorie oplopen tot 600 als het toestel wordt blootgesteld aan sterk licht. Met deze waarden kun je de Samsung Galaxy A70 in direct zonlicht gebruiken.
Contrast

De Samsung Galaxy A70 biedt oneindig veel contrast, wat betekent dat zwart echt zwart is. De beelden hebben daardoor een zeer goede diepte.

Biometrie



Om het scherm van de Samsung Galaxy A70 te ontgrendelen kan je gebruik maken van een pincode, 2D gezichtsherkenning en de vingerafdruklezer die zich direct op het scherm bevindt.
Gezichtsherkenning werkt goed als de helderheid goed is, zodra het donkerder wordt is de herkenning moeilijker. Als je mijn andere tests hebt gelezen, heb je misschien begrepen dat ik de vingerafdruksensor op het scherm niet leuk vind omdat die meestal niet goed werkt. Ik was aangenaam verrast door de Galaxy A70 omdat ik een veel hoger slagingspercentage heb dan op andere apparaten. Waar ik 5 van de 10 pogingen op de s10+ miste, mis ik 1 van de 10 pogingen met de A70.

Besturingssysteem


De meeste fabrikanten hebben hun eigen versie van Android ontwikkeld en bij Samsung heet het One UI. Deze versie van Android is naar mijn mening de beste die op dit moment beschikbaar is. Ik vind het leuk wat Xiaomi heeft gedaan met zijn MIUI, maar ik denk dat Samsung nog steeds een stap vooruit is.
Bovenaan staat het meldingsscherm met duidelijke en makkelijk te begrijpen iconen, ik vind alleen dat het helderheidsniveau op het eerste scherm moet verschijnen zoals bij de Xiaomi, maar voor de rest is alles heel duidelijk.

Aan de linkerkant van het startscherm is een aanpasbaar gebied met de Bixby assistent van Samsung. Deze assistent stel je in staat om artikelen of applicaties te groeperen op basis van uw voorkeuren, zodat je geen tijd hoeft te besteden aan het zoeken. Ik vind dat de interesse in dit soort functies vrij beperkt is, de rest van het besturingssysteem is eenvoudig genoeg om te gebruiken zodat je geen assistent nodig hebt.

Onderaan staat de lijst met applicaties met een speciale zoekmachine. Xiaomi zou hetzelfde moeten bieden, want om een applicatie te vinden, moet je Google gebruiken die ook resultaten van het web oplevert. De instellingen sectie is zeer rijkelijk voorzien, maar je moet een zoekmachine gebruiken om je weg te vinden omdat er zoveel opties zijn. Het is een beetje hetzelfde probleem op Xiaomi, behalve dat de menu's hier beter geordend zijn.



Bugs



Ik heb wat problemen opgemerkt op de Samsung die ik geen bugs zou noemen, maar eerder dingen die een beetje irritant zijn om te gebruiken. Ik gebruik mijn telefoons veel als modem, dus ik moet de wifi hotspot aanzetten en verwachten dat de telefoon na een periode van inactiviteit automatisch verbreekt. De Samsung laat toe om de verbinding automatisch te verbreken, behalve dat het niet lijkt te gebeuren. Na 20 minuten inactiviteit stond de wifi-hotspot nog steeds aan en ik had hem niet gezien. Dus ik bleef mijn mobiele plan gebruiken terwijl ik wifi tot mijn beschikking had, het is het soort ding dat je plan kan laten exploderen.

Het scherm is groot en de grenzen zijn erg dun, dit zijn allemaal positieve dingen, maar met een scherm van deze grootte is het bijna onmogelijk om de telefoon met één hand te gebruiken en je eindigt met de ene hand en het gebruik ervan met de andere. Tot nu toe lijkt alles normaal, behalve dat het contact van je vingers met de zijkanten het scherm activeert. Ik ben bijvoorbeeld vaak het probleem tegengekomen bij het typen van een bericht waarbij een van mijn vingers op een andere toets van het toetsenbord terechtkwam. Het is geen bug, maar het is een gewoonte om te nemen.

Om van het ene applicatiescherm naar het andere te gaan hoef je alleen maar het scherm naar links of rechts te schuiven, dit is niet altijd goed gedaan omdat ik vaak op het startscherm terecht ben gekomen, ook al heb ik ervoor gezorgd dat ik het scherm van links naar rechts heb geschoven. De A70 luistert te veel naar de op- of neerwaartse bewegingen, of het is hetzelfde probleem als in de vorige paragraaf of er werd met een andere vinger op het scherm gedrukt.

Accessoires Samsung Galaxy A70

Om beter te kunnen genieten van je ervaring met je smartphone, stel ik links voor naar allerlei accessoires die nuttig voor je kunnen zijn.

SmartphoneCover samsung-galaxy-a70
Beschermende film samsung-galaxy-a70
Geheugenkaart samsung-galaxy-a70
USB-kabel samsung-galaxy-a70
Audio-hoofdtelefoon samsung-galaxy-a70
Fietsaccessoires samsung-galaxy-a70

Vergelijk Samsung Galaxy A70 met de anderen

Hier is een rangschikking van de verschillende resultaten van mijn tests. Een score van 1 wijst op een zeer slechte prestatie, terwijl een score van 6 wijst op een uitzonderlijk resultaat. De score is een subjectieve maat, de rangschikking daarentegen is meestal afgeleid van een maat.

Levensduur van de batterij
Umidigi F1 : 5
Umidigi S3 Pro : 5
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Xiaomi Redmi Note 7 : 4
Xiaomi Mi 9T Pro : 4
Honor 9x : 4
Xiaomi Redmi Note 8 : 4
Meizu Note 9 : 4
Honor 8x : 4
Samsung Galaxy S10+ : 4
Samsung Galaxy A70 : 4
Xiaomi Mi 9 Lite : 4
Huawei Y6 2019 : 3.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 3

Processorvermogen (CPU)
Xiaomi Mi 9T Pro : 6.5
Samsung Galaxy S10+ : 6
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 5.3
Meizu Note 9 : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 7 : 4.5
Honor 9x : 4.5
Umidigi S3 Pro : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4.4
Honor 8x : 4
Umidigi F1 : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 3.5
Huawei Y6 2019 : 2

Grafische chipsetvoeding (GPU)
Xiaomi Mi 9T Pro : 6.5
Samsung Galaxy S10+ : 6
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 5.3
Meizu Note 9 : 5
Umidigi F1 : 4.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Umidigi S3 Pro : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 4.3
Xiaomi Mi A3 : 4.1
Honor 9x : 4
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Xiaomi Redmi Note 7 : 4
Honor 8x : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 3.5
Huawei Y6 2019 : 2

Scherm kwaliteit
Samsung Galaxy S10+ : 6
Xiaomi Mi 9T Pro : 5.7
Samsung Galaxy A70 : 5.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Xiaomi Redmi Note 8 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.5
Honor 9x : 4.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Xiaomi Redmi Note 7 : 4
Meizu Note 9 : 4
Xiaomi Mi A3 : 3.8
Honor 8x : 3.5
Umidigi S3 Pro : 3.5
Umidigi F1 : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3

Fotokwaliteit
Samsung Galaxy S10+ : 6
Xiaomi Mi 9T Pro : 5.5
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 5.3
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Xiaomi Redmi Note 8 : 5
Xiaomi Redmi Note 7 : 5
Meizu Note 9 : 5
Xiaomi Redmi Note 5 : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4.3
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Honor 9x : 3.5
Honor 8x : 3.5
Umidigi S3 Pro : 3.5
Umidigi F1 : 2
Huawei Y6 2019 : 2

Video kwaliteit
Samsung Galaxy S10+ : 5
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.8
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 7 : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4.5
Meizu Note 9 : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Honor 9x : 4
Xiaomi Mi 8 Lite : 3.5
Honor 8x : 3
Umidigi S3 Pro : 3
Umidigi F1 : 2
Huawei Y6 2019 : 2

Afwerkingskwaliteit
Samsung Galaxy S10+ : 5.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 5.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 5
Umidigi S3 Pro : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Xiaomi Redmi Note 8 : 4.8
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4.5
Honor 9x : 4.5
Honor 8x : 4.5
Xiaomi Redmi Note 7 : 4.5
Meizu Note 9 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 5 : 3.5
Umidigi F1 : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3.5

Wifi prestaties
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 5.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 5
Xiaomi Redmi Note 5 : 5
Xiaomi Mi 8 Lite : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Honor 9x : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Samsung Galaxy S10+ : 4
Xiaomi Redmi Note 7 : 4
Meizu Note 9 : 4
Umidigi F1 : 3.5
Umidigi S3 Pro : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3.5
Honor 8x : 3

Download snelheid 4G
Xiaomi Mi 8 Lite : 5
Xiaomi Redmi Note 5 : 5
Xiaomi Mi A3 : 5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Honor 8x : 4
Honor 9x : 4
Samsung Galaxy S10+ : 4
Meizu Note 9 : 4
Xiaomi Redmi Note 8 : 4
Xiaomi Redmi Note 7 : 4
Huawei Y6 2019 : 3
Umidigi S3 Pro : 3
Umidigi F1 : 2.5

Netwerkvangst
Xiaomi Mi 9T Pro : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Xiaomi Mi A3 : 3.8
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 3.8
Huawei Y6 2019 : 3.8
Meizu Note 9 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 7 : 3.5
Honor 9x : 3.5
Honor 8x : 3.5
Samsung Galaxy S10+ : 3
Umidigi S3 Pro : 3
Umidigi F1 : 3

Ondersteunde frequenties
Samsung Galaxy S10+ : 5
Umidigi F1 : 5
Umidigi S3 Pro : 5
Samsung Galaxy A70 : 5
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4
Xiaomi Mi 8 Lite : 3.5
Xiaomi Mi A3 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 7 : 3.5
Meizu Note 9 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 5 : 3.5
Honor 9x : 3.5
Honor 8x : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3

Audio kwaliteit
Samsung Galaxy S10+ : 5
Samsung Galaxy A70 : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 4.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Xiaomi Redmi Note 8 : 4
Xiaomi Redmi Note 7 : 4
Xiaomi Mi A3 : 4
Umidigi S3 Pro : 3.5
Meizu Note 9 : 3.5
Honor 8x : 3
Honor 9x : 3
Umidigi F1 : 3
Huawei Y6 2019 : 3

gps-kwaliteit
Xiaomi Redmi Note 7 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 4.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.5
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Honor 8x : 4
Honor 9x : 4
Xiaomi Mi A3 : 4
Samsung Galaxy S10+ : 4
Umidigi S3 Pro : 4
Xiaomi Mi 9 Lite : 4
Samsung Galaxy A70 : 3.5
Meizu Note 9 : 3.5
Umidigi F1 : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3.5

Gebruiksgemak van het besturingssysteem
Samsung Galaxy S10+ : 5.5
Samsung Galaxy A70 : 5.5
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 5
Xiaomi Mi 8 Lite : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Xiaomi Mi 9T Pro : 5
Xiaomi Redmi Note 5 : 5
Xiaomi Redmi Note 7 : 5
Xiaomi Redmi Note 8 : 5
Umidigi S3 Pro : 4.5
Meizu Note 9 : 4.5
Honor 9x : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4
Honor 8x : 4
Umidigi F1 : 4
Huawei Y6 2019 : 3.5

Eindscore
Xiaomi Mi 9T Pro : 71.2 / 84
Samsung Galaxy S10+ : 69 / 84
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 66 / 84
Samsung Galaxy A70 : 64.5 / 84
Xiaomi Mi 9 Lite : 64 / 84
Xiaomi Redmi Note 8 : 60.6 / 84
Xiaomi Redmi Note 7 : 59 / 84
Xiaomi Mi 8 Lite : 59 / 84
Xiaomi Mi A3 : 58.4 / 84
Meizu Note 9 : 58 / 84
Xiaomi Redmi Note 5 : 57.5 / 84
Honor 9x : 56 / 84
Umidigi S3 Pro : 55.5 / 84
Honor 8x : 51.5 / 84
Umidigi F1 : 49 / 84
Huawei Y6 2019 : 41.3 / 84

Test / beoordeling conclusie


Ik had het geluk dat ik de Samsung Galaxy A70 voor een veel lagere prijs kon kopen dankzij mijn alarmsysteem, want zonder de fout van deze verkoper zou ik hem nooit hebben gekocht. Waarom zou ik hem kopen? Gewoon omdat het te duur is.

Met een prijs van rond de 350€ vindt u een Xiaomi Mi 9T Pro die bijna in alle opzichten beter presteert dan de Samsung. Betekent dit dat de Samsung een slecht toestel is? Nee, het is een goed toestel, maar het is te duur.

Het scherm is echt immens en het biedt een zeer mooie beeldkwaliteit ondanks het abnormale verschil op het groen. De zwarten zijn echt zwart en dat versterkt de contrasten.

Op netwerkniveau doet de A70 het erg goed, hij biedt een goede gevoeligheid voor het netwerk in 4G en biedt ook een goede downloadsnelheid.

De Samsung is geen telefoon die een grote prestatie levert, hij ligt ook ver onder de concurrentie, maar dat weerhoudt je er niet van om games als PUBG Mobile te kunnen spelen.

Als ik een kwaliteit moest vinden die het boven de concurrentie uitsteekt, zou ik kiezen voor de geluidskwaliteit (met headset). Ik denk dat het dezelfde componenten gebruikt als de Galaxy S10+ omdat het geluid echt geweldig is.

Aan de fotokant levert de Samsung goede resultaten, maar hij onderscheidt zich niet echt van de concurrentie. Het biedt een goede scherpte, maar maakt merkwaardige keuzes qua belichting als de helderheid afneemt.

Het heeft een grote zwakte op het gebied van GPS.

Sterktes
Schermgrootte en kwaliteit
Schitterende geluidskwaliteit (met koptelefoon)
Goed besturingssysteem
Goede netwerkgevoeligheid
Eenvoudige maar correcte afwerking
Zwaktes
GPS-prestaties
Batterij niet krachtig genoeg
Gevoeligheid van de schermranden
Videofocus