Op deze pagina:
Prijs Samsung Galaxy A70
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Hardware
Fotokwaliteit
Videokwaliteit
Audiokwaliteit
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Vragen

Beste nieuwprijs:
6.95 EUR
Zie het aanbod | Bol.com

36 andere prijzen verkrijgbaar in andere winkels.

Samsung Galaxy A70 gedetailleerde test / neutrale review / beoordeling

Samsung Galaxy A70 test / review / beoordeling

Categorie: Tests en beoordelingen

Tot nu toe heb ik nog niet veel Samsung getest, vooral omdat er al veel tests zijn op andere sites. Wat mij motiveerde om dit model te kopen heeft niets te maken met de eigenschappen ervan. Ik heb een price alert systeem ontwikkeld om de prijzen in de gaten te houden en kreeg een melding voor een Galaxy A70 die verkocht werd voor €100 onder de normale prijs. Het was een vergissing van de verkoper, maar ik kon er gebruik van maken en nu kun je van deze test genieten.[b][b][b][b]

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.[b]
Waarin verschillen mijn tests van andere op het web?

- Ik koop de toestellen meestal met mijn eigen geld, de prijs is dus net even belangrijk als voor je!
- Ik bewaar de toestellen minstens enkele weken (soms meer) om te zien wat ze waard zijn in reële omstandigheden.
- Ik beantwoord (indien mogelijk) je vragen om je te helpen beslissen voordat je de toestellen koopt.
- niemand betaalt me om deze reviews te doen, ik ben dus volledig neutraal en onafhankelijk.
- Mijn pagina's zijn niet gevuld met advertenties.


Poco X3 Pro: test / review
OnePlus Nord N100: test / review
Poco F3 Test / Review
Xiaomi Mi Note 10 Lite test / review
Xiaomi Redmi Note 10 : test / review
Xiaomi Redmi Note 10 Pro: test / review
Redmi 9A test / review
Nokia 5.3 test / review
Xiaomi Mi 11 Lite test / review
Xiaomi Redmi Note 9T : test / review

Prijs Samsung Galaxy A70

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Samsung Galaxy A70 van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.[b]
Samsung Galaxy A70 / A70S Screenprotector Glas - Tempered Glass Screen Protector - 2x...
2021-04-17 09:00
7 EUR
Samsung a70 screenprotector - samsung galaxy a70 screen protector glas - screenprotector samsung a70...
2021-04-17 09:00
8 EUR
Cargador Usb Rapido Para Samsung Galaxy A70 A40 A41 A31 A21S A72 A42 5G A02S M11 M51 M31 M31S A80 A9...
2021-04-17 08:08
11 EUR
Écran Complet & Châssis NOIR Samsung Galaxy A70 (A705F) Original "service pack"...
2021-04-17 06:08
79 EUR
Original Samsung Galaxy A70 A705 A705F LCD Display Touch Screen Glas Bildschirm...
2021-04-17 06:15
89 EUR
Original Samsung Galaxy A70 (SM-A705FN/DS) Display...
2021-04-17 06:15
92 EUR
[b]
helpBovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

05/12/19: levering van de telefoon[b]06/12/19: uitpakken en eerste indruk[b][b]

Waarom deze telefoon?

Eind 2019 had ik meerdere telefoons tegelijk te testen. Het was tot nu toe nog niet gebeurd, mijn workload was redelijk zwaar. Ik had besloten dat ik pas in 2020 nog meer telefoons zou uitproberen, maar toen ik de prijswaarschuwing voor de Galaxy A70 kreeg voor 100€ onder de normale prijs, besloot ik de kans te grijpen. Dus nu heb ik nog een andere telefoon om te testen en ik vraag me af wanneer ik de tijd zal vinden om hem grondig te testen.[b][b]

Uitpakken

De Samsung Galaxy A70 wordt geleverd in een klassieke witte doos die zich niet onderscheidt van wat ik tot nu toe heb gezien. Binnenin zit de telefoon verpakt in een dubbele plastic folie, een dunne zelfklevende strip is ook gelijmd op de rand van de telefoon. De doos bevat ook een snellader (kabel + stekker), een hoofdtelefoon en een handleiding.[b][b][b][b]De telefoon is in de gemiddelde grootte, maar het is vrij licht, ik test twee andere telefoons met een gewicht van meer dan 200 gram, het verschil met de Samsung is opvallend. [b][b]
Lengte : 164.3
Breedte : 76.7
Dikte : 7.9
Gewicht : 183
Jack uitgang : Ja
Type USB : Type C
USB norm : 2.0
Infrarood port : Neen

Eerste configuratie

Ik begon de installatie in het Engels en was verbaasd om een stem te horen die elk scherm kort uitlegde. Samsung probeert ook meerdere malen om je aan te moedigen om extra applicaties te installeren of een Samsung profiel aan te maken. Het is niet verplicht, maar je zult het meerdere malen moeten weigeren. Uiteindelijk krijg je ongewenste applicaties standaard geïnstalleerd op de telefoon, wat je ook weigert. Het is een beetje een trend voor alle grote fabrikanten, het is niet uniek voor Samsung, maar ik merk dat alle fabrikanten meer en meer aandringen op het aanmaken van een account. Ze willen duidelijk vermijden om alles aan Google te geven, ze willen hun deel van de taart en ze willen uw gegevens kunnen gebruiken voor commerciële doeleinden.[b][b]Voor gezichtsherkenning biedt Samsung een foto met of zonder bril, die ik nog niet op een andere telefoon had gezien en omdat ik soms een bril draag, vond ik het erg praktisch.[b][b][b][b]

Afwerking

De Samsung Galaxy A70 is geen goedkope telefoon en de koper van een telefoon die voor meer dan 300€ verkocht wordt, mag een goede afwerking verwachten. Gelukkig is dit het geval, de telefoon heeft een goede afwerking maar biedt geen originaliteit, het heeft een tamelijk anoniem ontwerp want als je het Samsung merk verbergt kan je het verwarren met een andere telefoon. [b][b]samsung galaxy a70 test review avis recensione opinion revision 7[b]Het bovenste deel is hetzelfde als de andere telefoons, alleen een klein gaatje waarvan ik nog steeds niet weet dat het gebruik ervan aanwezig is.[b][b]samsung galaxy a70 test review avis recensione opinion revision 5[b]Het onderste deel bestaat uit drie elementen, eerst is er een stekker, een USB-poort van het type C en een monoluidspreker.[b][b] Eerder dit jaar had ik de Samsung Galaxy S10+ getest en was gestoord door de plaatsing van de knoppen omdat Samsung de ontstekingsknop en volumeknoppen aan de linkerkant had geplaatst. Bij de Galaxy A70 is dit gelukkig niet het geval, de knoppen zitten waar je ze verwacht.[b][b]De telefoon houdt goed in mijn hand en ik had niet het gevoel dat hij kon schuiven.[b][b]samsung galaxy a70 test review avis recensione opinion revision 8[b]Ik heb de witte versie gekocht, de achterkant is volledig uniform van structuur en kleur. Er zijn geen lichteffecten zoals bij de S10+, maar de afwerking is goed, de achterkant zinkt niet bij het indrukken en het materiaal in combinatie met de kleur laat niet te veel vingerafdrukken achter.[b][b]De drie sensoren nemen weinig ruimte in beslag en steken niet veel uit aan de achterkant, dus de telefoon is bijna helemaal plat als hij op zijn rug wordt geplaatst. Bij Xiaomi bijvoorbeeld, komt de sensor soms heel sterk uit de achterkant van de telefoon naar buiten tot het punt dat de telefoon plat kan worden geplaatst.[b][b]samsung galaxy a70 test review avis recensione opinion revision 4[b]Het scherm is enorm groot en de randen zijn erg dun. Dit is waarschijnlijk een van de sterke punten van de telefoon. Met 6,7 inch is het duidelijk bovengemiddeld en het zal twee handen nodig hebben om het correct te gebruiken.[b][b]

Specificaties

[b]De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon.

CPU / GPU Prestatie

CPU : Qualcomm SDM675
GPU : AdreNeen 612
Geheugen (RAM) : 6-8 GB
Opslagcapaciteit : 128 GB
SD Card Max : 512 GB

Benchmark Antutu/3DMark

Ik kreeg een score van 213.584 punten met Antutu, deze score plaatst de Galaxy A70 in het midden van wat er vandaag tussen 200 en 300€ wordt verkocht. De prijspositionering van de Samsung is dus hoger dan die van zijn concurrenten die vergelijkbare prestaties leveren voor een lagere prijs.[b][b]Een score van dit niveau zou u in staat moeten stellen om deze telefoon te gebruiken voor eender welk spel of eender welke toepassing. [b][b]De geheugenscore is bijzonder opmerkelijk, hij behoort tot de beste. Dit zal resulteren in een grotere vloeibaarheid in alle uitwisselingen met het geheugen en de overstap van de ene applicatie naar de andere zou sneller moeten zijn dan gemiddeld. In gebruik heb ik geen verschil gemerkt met de Redmi Note 8 Pro.[b][b][b][b] Ik kreeg een score van 213.584 punten met Antutu, deze score plaatst de Galaxy A70 in het midden van wat er vandaag tussen 200 en 300€ wordt verkocht. De prijspositionering van de Samsung is dus hoger dan die van zijn concurrenten die vergelijkbare prestaties leveren voor een lagere prijs.[b][b]Een score van dit niveau zou u in staat moeten stellen om deze telefoon te gebruiken voor eender welk spel of eender welke toepassing. [b][b]De geheugenscore is bijzonder opmerkelijk, hij behoort tot de beste. Dit zal resulteren in een grotere vloeibaarheid in alle uitwisselingen met het geheugen en de overstap van de ene applicatie naar de andere zou sneller moeten zijn dan gemiddeld. In gebruik heb ik geen verschil gemerkt met de Redmi Note 8 Pro.[b][b][b][b]
Antutu score : 213584
Antutu CPU : 89235
Antutu GPU : 33699
Antutu UX : 45149
Antutu Mem : 45501
3D Mark Open GL : 981
3D Mark Vulkan : 1071
[b]Top 10 - prestatieclassificatie op basis van Antutu
1. Oppo Find X2 Pro - 605184
2. Oneplus 8t - 595000
3. Poco F3 - 589677
4. Xiaomi Mi 10t Pro - 581650
5. Oneplus 8 Pro - 579417
6. Xiaomi Mi 10 - 579114
7. Poco F2 Pro - 569559
8. Samsung Galaxy S20 Fe - 565000
9. Samsung Galaxy S20 - 503905
10. Poco X3 Pro - 486466

Aantal smartphones in de ranglijst:121
Positie van deze smartphone in de ranglijst:50/121

Opmerking: deze ranglijst bevat alleen de telefoons die ik heb getest en enkele andere die ik ter referentie heb toegevoegd.
[b]Gaming[b]Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.Wanneer ik een telefoon met PUBG Mobile test, moet ik normaal gezien graphics niveau kiezen, ik hoefde deze stap niet te doorlopen op de Samsung maar ik weet niet of het specifiek is voor deze telefoon of dat het spel is veranderd sinds mijn laatste test. Hoe dan ook, het PUBG Mobile spel loopt zeer goed op de Samsung Galaxy A70, het grafische niveau lijkt vrij goed, spel diepte is ook goed. Ik heb ook geen vloeibaarheidsproblemen opgemerkt.[b][b][b][b]

Netwerkprestatie

De Samsung Galaxy A70 biedt een vrij klassieke frequentiedekking. Je kunt het overal in Europa gebruiken, tenzij je operator de frequentie B28 (700 Mhz) als Free in Frankrijk gebruikt. Deze frequentie wordt niet ondersteund.[b][b]
3G frequenties : B1, B2, B5, B8
4G frequencies : B1, B2, B3, B5, B7, B8, B20, B38, B40
Bluetooth : Bluetooth 5.0
SAR / Hoofd : 0.35
SAR / lichaam : 1.48
Volte : Ja
VoWifi : Ja
NFC : Ja
Aantal metingen : 1975
Gemiddelde signaal : -94.511
Download snelheid : 76
Upload snelheid : 61
Kies je land om te controleren of je telefoon compatibel is:


Met de onderstaande frequenties kun je zien of deze telefoon compatibel is met je provider of dat je deze kunt gebruiken waar je op vakantie gaat.


Signaal 4G[b]De capaciteit om het netwerk correct op te pikken is een essentieel element voor een telefoon, maar het wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te pikken te meten, voer ik een groot aantal metingen uit op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. Deze metingen worden dus onder reële omstandigheden uitgevoerd en niet in een laboratorium, ze zijn niet wetenschappelijk maar geven een goede indicatie van de prestaties. [b][b]Gevoeligheidsclassificatie van netwerksignaal
Telefoon getest:Gemiddeld signaal (dBm)Aantal metingen:
Xiaomi Mi 9t Pro-881600
Xiaomi Redmi Note 5-91.305600
Xiaomi Mi 9 Lite-93788
Samsung Galaxy A70-94.5111975
Nokia 5.3-94.98531
Realme 6-95.142301
Xiaomi Redmi Note 8 Pro-95.9221599
Xiaomi Mi A3-95.951000
Huawei Y6 2019-95.951199
Doogee S58 Pro-96.22856
Redmi 9a-96.481000
Meizu Note 9-96.68937
Motorola G8 Power-96.881032
Xiaomi Redmi Note 7-97.011430
Redmi 9c-97.041000
Umidigi S3 Pro-97.131200
Xiaomi Redmi Note 8-97.34879
Samsung Galaxy A21s-97.781000
Umidigi F1-97.82298
Ulefone Armor 7e-98.71000
Xiaomi Mi Note 10 Lite-991000
Honor 9x-99.14899
Xiaomi Redmi Note 9s-99.41860
Poco F2 Pro-99.81247
Xiaomi Redmi Note 9-100.791785
Xiaomi Mi 10 Lite 5g-100.881198
Poco X3-101.19821
Umidigi F2-101.47712
[b]samsung galaxy a70 network performance[b][b]De Samsung Galaxy A70 verraste me positief, omdat de S10+ niet erg goede resultaten had gegeven op het gebied van netwerkmetingen en ik hetzelfde soort resultaat verwachtte voor de Galaxy 70. Gelukkig is dit niet het geval, want de A70 biedt een goede netwerkprestatie met -94 dBm met deze score staat hij in de top 5 van de geteste telefoons. Ik heb het hier vergeleken met een andere goede telefoon (de Xiaomi Mi 9 Lite) en zelfs als de gemiddelde prestatie gelijk is kunnen we zien dat de Samsung niet te laag gaat met het signaalniveau. Dit zou verklaard kunnen worden door de telefoonconfiguratie waarbij Samsung waarschijnlijk sneller op zoek gaat naar een beter signaal dan de Xiaomi. Als de Samsung onder een bepaald signaalniveau gaat, zal het zoeken naar een andere antenne om een voldoende signaalniveau te behouden waar de Xiaomi meer signaalafbraak lijkt te tolereren. [b][b][b][b]Download/Upload snelheid[b]Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.[b]Top 10 - snelheidsrangschikking tijdens downloaden
1. Samsung Galaxy S20 D:351Mbps U: 20Mbps
2. Poco X3 D:232Mbps U: 55Mbps
3. Xiaomi Mi 10 Lite 5g D:223Mbps U: 52Mbps
4. Poco F2 Pro D:207Mbps U: 53Mbps
5. Xiaomi Mi Note 10 Lite D:153Mbps U: 68Mbps
6. Xiaomi Mi A3 D:150Mbps U: 60Mbps
7. Xiaomi Redmi Note 9s D:150Mbps U: 60Mbps
8. Xiaomi Mi 8 Lite D:149Mbps U: 60Mbps
9. Samsung Galaxy A21s D:147Mbps U: 51Mbps
10. Huawei Y6 2019 D:145Mbps U: 61Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:30
Positie van deze smartphone in de ranglijst:22/30

Let op: de theoretische maximale snelheid van een telefoon wordt vaak beperkt door de configuratie van het mobiele netwerk en de congestie van het netwerk op het moment van de meting. Dus misschien kun je een hogere snelheid halen op een ander netwerk
[b]Ik heb een download snelheid in 4G hoger dan 70 Mbps, dit suggereert dat de Samsung hoger zou kunnen gaan als het netwerk het toelaat. Dat is een zeer goede score. Bij het uploaden kreeg ik een snelheid van iets meer dan 60 Mbps, het is een zeer goed resultaat.[b][b][b]

Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.[b]
Wifi frequenties : 802.11a, 802.11ac, 802.11b, 802.11g, 802.11n, 802.11n 5GHz
Download snelheid : 166
Signaal / dicht : -25 dBm
Signaal / afstand : - 72 dBm
Wifi-signaal[b]De Samsung Galaxy A70 behoort tot het gemiddelde voor de prestaties van wifi-signalen. In de buurt van de router heb ik -25 dBm gemeten en op afstand heb ik -72 dBm gemeten. Ik kreeg deze resultaten niet meteen, het duurde een paar seconden voor de Samsung om naar deze signaalniveaus te gaan, terwijl meestal telefoons zich snel op het laagste signaal fixeren.[b][b][b][b][b]Top 10 - rangschikking van wifi-gevoeligheid
1. Poco F2 Pro -11dBm
2. Xiaomi Redmi Note 10 Pro -12dBm
3. Samsung Galaxy A21s -13dBm
4. Oneplus Nord N100 -15dBm
5. Poco X3 Pro -15dBm
6. Redmi Note 9t -15dBm
7. Poco X3 -17dBm
8. Xiaomi Redmi Note 10 -17dBm
9. Xiaomi Mi 10t Pro -18dBm
10. Xiaomi Redmi Note 9s -18dBm

Aantal smartphones in de ranglijst:40
Positie van deze smartphone in de ranglijst:0/40

[b]Download/Upload snelheid[b]Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.Ik heb een wifi download snelheid van meer dan 150Mbps, de Samsung Galaxy A70 is niet de beste op dit gebied, maar het biedt een zeer goede prestatie.[b][b][b][b][b]Top 10 - Ranglijst van wifi-downloadsnelheden
1. Poco X3 Pro 389Mbps
2. Xiaomi Redmi Note 10 Pro 367Mbps
3. Samsung Galaxy S20 351Mbps
4. Poco F2 Pro 341Mbps
5. Redmi Note 9t 332Mbps
6. Xiaomi Redmi Note 8 Pro 319Mbps
7. Umidigi Bison 306Mbps
8. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 300Mbps
9. Xiaomi Mi 8 Lite 260Mbps
10. Poco X3 251Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:39
Positie van deze smartphone in de ranglijst:24/39

Opmerking: ik heb een 400 Mbps-lijn en een modem die hogere snelheden kan leveren, maar ik weet nooit zeker hoeveel bandbreedte er beschikbaar is als ik een test doe.
[b]

GPS-prestaties

[b]Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en maak ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert de GPS het signaal om aan de weg te blijven hangen niet kunstmatig, het heeft geen markeringen, zodat je de werkelijke positie kunt zien. Ik gebruik dan een applicatie om de nauwkeurigheid van het signaal te meten. Voor deze GPS-test heb ik net als voor de andere telefoons de treintest gedaan en ik vond het resultaat vrij matig. De Samsung biedt soms een correcte positionering en soms wijkt het vrij sterk af zonder dramatisch te zijn, maar het is wel zichtbaar. Als je naar 2:12 op de video hieronder gaat, zie je dat ik onder een heel klein tunneltje (maximaal 5 meter) passeer, de Samsung verliest het GPS signaal voor enkele seconden.[b][b][b][b]Deze indruk van gebrek aan precisie wordt bevestigd door de test in de volgende video. Het laat zien dat de Samsung er lang over doet om het eerste contact met het netwerk te maken en dan schommelt de nauwkeurigheid tussen 3 en 4 meter waar de Xiaomi Mi 9T Pro of de Redmi Note 8 Pro beide op 2 meter nauwkeurig blijven.[b][b][b][b]Dus GPS is niet het sterke punt van deze telefoon.[b][b][b]Top 10 - GPS-nauwkeurigheidsclassificatie
1. Oukitel C21 1m
2. Redmi 9a 1m
3. Xiaomi Redmi Note 9 1m
4. Redmi 9c 2m
5. Umidigi Bison 2m
6. Redmi Note 9t 2m
7. Xiaomi Redmi Note 10 Pro 3m
8. Xiaomi Redmi Note 10 3m
9. Poco F3 3m
10. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 3m

Aantal smartphones in de ranglijst:16
Positie van deze smartphone in de ranglijst:0/16

Opmerking: een nauwkeurigheid van 3 meter of minder kan eenvoudig worden gecorrigeerd door een goede GPS-applicatie. De telefoonprestaties spelen ook een rol bij de snelheid waarmee je scherm wordt bijgewerkt, dus de nauwkeurigheid kan in het gedrang komen door een te trage weergave.
[b]

Batterijduur

Capaciteit : 4500
Snel laden : Ja
W max : 25
De Samsung Galaxy A70 heeft een 4500 mAh batterij, met dit soort capaciteit zou je meerdere dagen mee moeten kunnen. Ik gebruik al mijn smartphones op dezelfde manier en ik kan snel verschillen in prestaties opmerken tussen 2 telefoons met dezelfde accucapaciteit. Ik heb bijvoorbeeld de Redmi Note 8 Pro getest die dezelfde batterijcapaciteit heeft en ik kan tot 3 dagen meegaan door de telefoon elke nacht uit te schakelen. Onder dezelfde omstandigheden gaat de Samsung Galaxy A70 twee dagen mee en soms zelfs iets minder. Ik denk dat de grootte van het scherm een rol moet spelen, maar het gat tussen de twee apparaten is nog steeds merkbaar. Ik kan niet zeggen dat de Samsung een slechte levensduur van de batterij heeft, want met twee dagen zal het voor de meeste gebruikers genoeg zijn, maar bij gelijke capaciteit doet de Redmi Note 8 Pro het beter.[b][b]Samsung geeft een vrij gedetailleerd beeld van het batterijverbruik, zoek gewoon naar "batterij" in de instellingen om het gedetailleerde verbruik te krijgen.[b][b][b][b][b]

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.[b]

Hardware

Selfie / resolutie : 32
Selfie / sensor : -
Resolutie : 32
Sensor : Samsung S5K9E9
Video resolutie : 1080p
mm wide angle : 1.42 mm
mm ultra wide angle : 3.92 mm
.[b][b]Samsung's standaard fotoapplicatie is vrij compleet, het biedt de volgende modi:[b]- foto (hoofdsensor + groothoek)[b]- video (hoofdsensor)[b]- portret[b]- pro[b]- panorama[b]- nacht[b]- super slowmotion[b]- slowmotion[b]- hyperverval[b][b]Ik vond dat de applicatie niet altijd erg reactief was om van modus te veranderen, je kunt het zien op de video waar je soms meerdere keren moet proberen voordat je van modus verandert.[b][b][b]Standaard app[b][b]Samsung's standaard fotoapplicatie is vrij compleet, het biedt de volgende modi:[b]- foto (hoofdsensor + groothoek)[b]- video (hoofdsensor)[b]- portret[b]- pro[b]- panorama[b]- nacht[b]- super slowmotion[b]- slowmotion[b]- hyperverval[b][b]Ik vond dat de applicatie niet altijd erg reactief was om van modus te veranderen, je kunt het zien op de video waar je soms meerdere keren moet proberen voordat je van modus verandert.[b][b][b][b]

Fotokwaliteit

Foto test / studio[b]Eerste voorbeeld: ƒ/1,7 1/496 3,92 mm 64 ISO[b]samsung galaxy a70 test photo studio 1[b]Belichting: onderbelicht[b]Scherpte: zeer goed[b]Kleuren: correct[b]Diepte van het veld: zeer goed[b]Vervorming: geen[b]Chromatische aberratie: geen[b]Vignettering: geen[b]Digitale ruis: geen[b][b]Voor deze eerste studiotest geeft de Samsung onderbelichte foto's, dit is het geval voor veel andere telefoons die deze test doorlopen. Dit betekent niet dat de buitenopnames dezelfde trend zullen volgen, maar onder kunstlicht zijn de foto's onderbelicht. Aan de andere kant is de scherpte erg goed, je kunt de kleinste details goed zien. De scherptediepte is zeer goed gemanaged en de kleuren zijn natuurgetrouw. De politiewagen verschijnt vaak met een blauwtje dichter bij het cyaan, de Samsung heeft de kleur goed weten te reproduceren.[b][b]Tweede voorbeeld: ƒ/2.2 1/571 1.42 mm 40 ISO[b]samsung galaxy a70 test photo studio 2[b]Belichting: zeer onderbelicht[b]Scherpte: medium[b]Kleuren: correcte maar gele strepen zijn aanwezig.[b]Diepte van het veld: zeer goed[b]Vervorming: licht [b]Chromatische aberratie: geen[b]Vignettering: geen[b]Digitale ruis: geen[b][b]Groothoeklenzen laten niet zoveel licht binnen als de andere en dat is in deze foto heel sterk te zien. De telefoon zou de belichtingstijd kunnen verlengen, maar om een of andere reden is dat niet het geval en is de foto daarom sterk onderbelicht. Dit probleem is niet alleen aanwezig bij Samsung telefoons, het is hetzelfde voor alle fabrikanten. Als je dit type lens wilt gebruiken moet je dat bij goed weer doen, want zodra de helderheid niet goed is, zal de groothoek te donkere foto's opleveren.[b][b]We zien ook gele banden verschijnen op deze foto, het lijkt erop dat deze sensor niet al te veel waarde hecht aan het kunstlicht van de studio, ik zag deze gele banden ook op het scherm verschijnen toen ik de foto's nam.[b][b]Derde voorbeeld: ƒ/1,7 1/496 3,92 mm 64 ISO[b]samsung galaxy a70 test photo studio 3[b]Belichting: onderbelicht[b]Scherpte: zeer goed[b]Kleuren: correct[b]Diepte van het veld: zeer goed[b]Vervorming: geen[b]Chromatische aberratie: geen[b]Vignettering: geen[b]Digitale ruis: geen[b][b]De nachtmodus die bij daglicht wordt gebruikt, kan soms onderbelichte foto's opslaan. In dit voorbeeld kunnen we zien dat de nachtmodus absoluut niets doet, de foto heeft precies dezelfde EXIF als de foto die in de normale modus is genomen. [b][b][b]Foto test / zon[b]Eerste voorbeeld: ƒ/1,7 1/1570 3,92 mm 64 ISO[b][b]Belichting: goed[b]Scherpte: goed[b]Kleuren: gebrek aan verzadiging[b]Diepte van het veld: goed[b]Vervorming: geen[b]Chromatische aberratie: geen[b]Vignettering: geen[b]Digitale ruis: geen[b][b]Ik moest een paar weken wachten voordat ik foto's kon maken onder de zon en goede omstandigheden, maar ik nam de gelegenheid te baat om foto's te maken met de Galaxy A70 en deze te vergelijken met de Galaxy S10+ en de Mi 9T Pro die ik bij de hand had. Op deze eerste foto, als we hem niet vergelijken met andere foto's, kunnen we zeggen dat de Galaxy A70 het goed doet, zelfs als de foto iets minder saai had kunnen zijn, de kleuren missen een beetje verzadiging. [b][b]Laten we eens kijken wat de Samsung Galaxy S10+ in precies dezelfde omstandigheden kan doen:[b]samsung galaxy a70 test photo day 1 vs Galaxy S10[b]De brandpuntsafstand is iets anders, maar het beeld is veel meer verzadigd en je ziet veel meer details, de contrasten zijn ook veel sterker. We moeten echter eerlijk zijn, de vergelijking is niet erg eerlijk. De Samsung Galaxy S10+ is een van de beste camera's op de markt, maar ik wilde laten zien dat zonder de foto van de Galaxy A70 te vergelijken met een andere camera, het oordeel over de foto fundamenteel anders kan zijn.[b][b]Laten we eens kijken wat de Xiaomi Mi 9T Pro onder dezelfde omstandigheden kan produceren:[b]samsung galaxy a70 test photo day 1 vs mi9T pro[b]Het detailniveau in deze foto is vergelijkbaar met de foto die is genomen met de Melkweg A70. Wat de twee foto's onderscheidt is vooral de kleurverzadiging, de Xiaomi biedt iets meer verzadiging en een warmer beeld in het algemeen. Deze sfeer komt vrij goed overeen met de werkelijkheid.[b][b]Tweede voorbeeld: ƒ/2,2 1/902 1,42 mm 40 ISO[b]samsung galaxy a70 test photo day 2[b]Belichting: goed[b]Scherpte: goed[b]Kleuren: goed[b]Diepte van het veld: goed[b]Vervorming: licht[b]Chromatische aberratie: geen[b]Vignettering: geen[b]Digitale ruis: geen[b][b]Foto's genomen met de groothoeksensor zijn over het algemeen minder succesvol dan met de hoofdsensor, maar dit voorbeeld toont het tegenovergestelde. De groothoek werkt prachtig als het licht goed is en biedt een betere kleurweergave dan de eerste foto. De hoek die de Galaxy A70 biedt is een van de meest open hoeken die ik tot nu toe heb getest, het stelt je in staat om een zeer breed beeld vast te leggen.[b][b]Hier is de foto genomen met de Galaxy S10+:[b]samsung galaxy a70 test photo day 2 vs galaxy s10[b][b]Zelfs als de verzadiging bij het tweede schot beter was dan bij het eerste, biedt de Galaxy s10+ een betere weergave. De waarneming is hetzelfde als bij de eerste foto, ik zou alleen willen toevoegen dat de S10+ de neiging heeft om de verzadiging een beetje te overdrijven omdat de lucht niet zo blauw was.[b][b]En tot slot de foto genomen met de Mi 9T Pro:[b]samsung galaxy a70 test photo day 1b vs mi9T pro[b]De foto is ook meer verzadigd, maar ik vind dat hij minder nauwkeurig is, bij Xiaomi zijn de korte brandpuntsafstanden minder nauwkeurig en dat is ook hier het geval. De groothoek van de Galaxy A70 geeft hier een scherper beeld.[b][b]Derde voorbeeld: ƒ/1,7 1/2018 3,92 mm 64 ISO[b]samsung galaxy a70 test photo day 3[b]Blootstelling: een beetje onderbelicht[b]Scherpte: goed[b]Kleuren: gebrek aan verzadiging[b]Diepte van het veld: goed[b]Vervorming: licht[b]Chromatische aberratie: geen[b]Vignettering: geen[b]Digitale ruis: geen[b][b]Dit beeld is een beetje saai in vergelijking met de werkelijkheid. Het beeld mist een beetje verzadiging en belichting in vergelijking met de andere telefoons.[b][b][b]Hier zijn enkele andere foto's die tegelijkertijd met de 3 smartphones zijn genomen:[b][b][b][b][b]Foto test / bewolkt[b]Eerste voorbeeld: ƒ/1,7 1/415 3,92 mm 64 ISO[b]samsung galaxy a70 test photo day cloud 1[b][b]Belichting: lichte onderbelichting[b]Scherpte: goed, maar scherpte op 100% is niet zo goed.[b]Kleuren: Samsung past een lichte verzadigingsbehandeling toe[b]Diepte: goed[b]Vervorming: geen[b]Chromatische aberratie: geen[b]Vignettering: geen[b]Digitale ruis: goed[b][b]De hoofdsensor van de Samsung levert goede resultaten bij slecht weer, de belichting had iets langer moeten duren maar over het algemeen doet de telefoon het goed. Samsung past een kunstmatige behandeling toe op de foto's die over het algemeen goed werkt. Deze behandeling geeft een groter dynamisch bereik aan de foto's en vermijdt te snel te zijn met een volledig witte lucht als er veel wolken zijn.[b][b]Tweede voorbeeld: ƒ/2.2 1/412 1.42 mm 40 ISO[b]samsung galaxy a70 test photo day cloud 2[b]Belichting: onderbelichting[b]Scherpte: goed[b]Kleuren: Samsung past een lichte verzadigingsbehandeling toe[b]Diepte: goed[b]Vervorming: lichte vervorming aan de randen[b]Chromatische aberratie: geen[b]Vignettering: geen[b]Digitale ruis: licht[b][b]Met een belichting die vergelijkbaar is met de vorige foto, maar met een hoger diafragma, krijg je onvermijdelijk een donkerder beeld. De belichting is hier dus minder goed, dit kan direct aan de telefoon worden gecorrigeerd, maar ik geef er de voorkeur aan om te laten zien wat de sensor zonder aanpassingen kan. De scherpte van deze groothoek is goed, zelfs bij 100%. Op de hoofdsensor laat een 100% zoom zien dat de scherpte geforceerd is, bij deze groothoeksensor is dat veel minder het geval.[b][b]Derde voorbeeld: ƒ/1,7 1/386 3,92 mm 64 ISO[b]samsung galaxy a70 test photo day cloud 3[b]Belichting: lichte onderbelichting[b]Scherpte: goed [b]Kleuren: Samsung past een lichte verzadigingsbehandeling toe[b]Diepte van het veld: goed[b]Vervorming: geen[b]Chromatische aberratie: geen[b]Vignettering: geen[b]Digitale ruis: goed[b][b]De nachtmodus kan bij daglicht als alternatief voor HDR worden gebruikt. De nachtmodus van Samsung is zeer snel bij daglicht. De foto ziet er vrij gelijkaardig uit aan de eerste foto omdat de verwerking van de eerste foto al veel verbeteringen met zich meebrengt, zodat de nachtmodus niet veel nieuwe elementen aan de foto toevoegt. De contrasten zien er zelfs minder uitgesproken uit. Waar bij andere merken de nachtmodus een foto kan opslaan als het licht niet goed is, is dat bij deze Samsung niet het geval omdat de basissensor een automatische verwerking toepast die de foto verbetert zonder dat er iets gedaan hoeft te worden.[b][b][b][b][b]Test foto / nacht[b]Eerste voorbeeld: ƒ/1,7 1/25 3,92 mm 400 ISO[b]samsung galaxy a70 test photo night 1[b][b]Belichting: oké[b]Scherpte: medium[b]Kleuren: ok[b]Diepte van het veld: ok[b]Vervorming: Oké.[b]Chromatische aberratie: oké[b]Vignettering: Oké.[b]Digitale ruis: Oké.[b][b]Samsung-telefoons leveren over het algemeen goede nachtfoto's op, maar ik was een beetje teleurgesteld over de Galaxy A70. Met 1/25 is er altijd een risico op bewegingsonscherpte en dat is wat er met deze foto gebeurt. Bij andere telefoons met dezelfde sluitertijd lukt het me om onscherpte te voorkomen en ik leg niet uit waarom. Je zult zien dat ik op de volgende foto's veel onscherpe foto's heb. Ik maak vaak 's nachts foto's en ik mis meestal minder foto's.[b][b]Tweede voorbeeld: ƒ/2,2 1/17 1,42 mm 800 ISO[b]samsung galaxy a70 test photo night 2[b][b]Scherpte: slecht[b]Kleuren: gebrek aan verzadiging[b]Diepte van het veld: ok[b]Vervorming: zichtbaar aan de zijkanten[b]Chromatische aberratie: ok[b]Vignettering: Oké.[b]Digitale ruis: Oké.[b][b]Met een sluitertijd van 1/17 is het probleem van de onscherpte in dit beeld nog groter. De groothoek laat minder licht binnen, de sluiter is te langzaam en dus krijg ik uiteindelijk een wazig beeld met een kleurdegradatie.[b][b]Derde voorbeeld: ƒ/1,7 1/20 3,92 mm 320 ISO[b]samsung galaxy a70 test photo night 3[b][b]Scherpte: goed[b]Kleuren: ok[b]Diepte van het veld: ok[b]Vervorming: Oké.[b]Chromatische aberratie: oké[b]Vignettering: Oké.[b]Digitale ruis: Oké.[b][b]Nachtmodus corrigeert enkele problemen met eerdere foto's. Het combineren van meerdere foto's verbetert de scherpte, kleuren zijn ook meer verzadigd en warmer. [b][b]Vierde voorbeeld: ƒ/1,7 1/24 3,92 mm 500 ISO[b]samsung galaxy a70 test photo night 10[b][b]Scherpte: goed[b]Kleuren: ok[b]Diepte van het veld: ok[b]Vervorming: Oké.[b]Chromatische aberratie: oké[b]Vignettering: Oké.[b]Digitale ruis: Oké.[b][b]Deze keer is de foto goed, de Samsung past een egalisatie toe op enkele details en het is waarschijnlijk een behandeling om digitale ruis te verminderen. Het detailniveau is nog steeds vrij goed. De kleuren zijn goed verzadigd en komen vrij goed overeen met de werkelijkheid.[b][b]De sensor van de Galaxy A70 is in staat om goede foto's te maken, maar het is voorzichtiger om de nachtmodus te gebruiken om problemen met betrekking tot bewegingsonscherpte te voorkomen.[b][b][b][b][b]

Videokwaliteit

Stabilisatie[b]Videostabilisatie is een probleem voor een grote meerderheid van de telefoons en onder de telefoons die ik heb getest, biedt alleen de Galaxy S10+ een goede stabilisatie. De Galaxy A70 bereikt niet het niveau van de S10+, maar biedt een betere stabilisatie iets boven het gemiddelde. In de volgende video's kun je zien dat de A70 er niet in slaagt om de trillingen volledig te wissen, maar het resultaat is niet catastrofaal.[b][b]Video normale conditiesIk had niet het geluk om veel zonnige dagen te hebben tijdens de test van de A70, dus ik moest genoegen nemen met een bewolkte dag. Het resultaat is niet slecht, de Samsung past zich snel aan aan verschillen in helderheid en de scherpte in 4k is echt goed. Ook de horizontale bewegingen gaan soepel en de Samsung focust zich snel bij het bewegen.[b][b][b][b]Video low light[b]Wanneer de helderheid afneemt, is de Samsung veel minder effectief in het scherpstellen. Ik moest de camera handmatig scherpstellen om te voorkomen dat alle video's wazig werden. Ik had deze video eerst doorlopen zonder gebruik te maken van handmatige scherpstelling en eindigde met een onscherpe video van begin tot eind. Op klaarlichte dag is de focus snel, maar in slechte omstandigheden zoekt de telefoon zijn focuszone op en kan hij in een wazig gebied terechtkomen. Digitale ruis is ook aanwezig, maar dat is bij de meeste telefoons het geval.[b][b][b][b]

Audiokwaliteit

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.[b]
Frequency Respons : +0.06 / -0.06
Noise Level : -93.9
Dynamic Range : 93.8
THD : 3.026
Intermodulation : 1.983
Stereo crosstalk : -92.4
De laatste Samsung die ik heb getest (S10+) was simpelweg de beste telefoon voor het weergeven van geluid, dus ik was benieuwd of deze A70 dezelfde prestaties zou bieden als de S10+. Helaas is dit niet het geval. De Galaxy A70 is uitgerust met een mono luidspreker die niet erg krachtig is, de bas ontbreekt aan vermogen en als het volume te vol wordt gezet, kun je duidelijk vervorming horen. Als je echter een hoofdtelefoon gebruikt, is het resultaat heel anders. Het geluid is krachtig en de vervorming bij maximaal volume is minder uitgesproken. Dit is te zien in de technische test hieronder.[b][b]Frequency Response[b]Deze test is bedoeld om te testen of het toestel in staat is alle frequenties correct te reproduceren. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om op alle frequenties een goed geluid te zien, is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen. De laatste Samsung die ik heb getest (S10+) was simpelweg de beste telefoon voor het weergeven van geluid, dus ik was benieuwd of deze A70 dezelfde prestaties zou bieden als de S10+. Helaas is dit niet het geval. De Galaxy A70 is uitgerust met een mono luidspreker die niet erg krachtig is, de bas ontbreekt aan vermogen en als het volume te vol wordt gezet, kun je duidelijk vervorming horen. Als je echter een hoofdtelefoon gebruikt, is het resultaat heel anders. Het geluid is krachtig en de vervorming bij maximaal volume is minder uitgesproken. Dit is te zien in de technische test hieronder.[b][b]Dynamisch bereik[b]Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus te spelen te testen. Ook hier moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de referentie staan.[b]samsung galaxy a70 frequency respons[b][b]De Galaxy A70 is in staat om geluiden op alle frequenties correct weer te geven, hij volgt bijna perfect de curve van de Samsung Galaxy S10+ die een referentie is in dit veld. Zonder het te kunnen verifiëren, geeft deze grafiek mij de indruk dat de A70 hetzelfde materiaal als de s10+ gebruikt voor het geluid.[b][b]Geluidsniveau[b]Deze test heeft tot doel te bepalen of het geteste apparaat in staat is om geluiden zonder veel ruis te reproduceren. Een hoge score duidt op een lage parasietendruk, een lagere score duidt op een hogere aanwezigheid van parasieten.samsung galaxy a70 noise level[b][b]De Galaxy A70 volgt hier ook de sporen van de s10+, hij doet het nog beter op bepaalde frequenties waar hij iets minder afwijkt van de referentie. [b]Concertopname[b]Het doel van deze test is om de opnamekwaliteit van de telefoon te meten wanneer er veel omgevingsgeluiden zijn. Omdat ik niet elke keer als ik een telefoon test de mogelijkheid heb om naar een concert te gaan, simuleer ik het geluid van een concert in een gesloten omgeving.

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven. [b]
Screen grootte : 6.7
Resolutie : 1080 x 2400
Ratio : 20:9
Bescherming : Corning Gorilla Glass 3
Type : Amoled
% oppervlakte : 86.0
dE wit : 2.4
dE rood : 2.8
dE groen : 7.6
dE blauw : 2.0
dE geel : 1.3
dE cyan : 1.0
dE magenta : 1.4
Contrast : -
Helderheid : -
Colorimetrie[b]samsung galaxy a70 screen colorimetry brightness test[b][b]Samsung kan uitstekende beeldschermen produceren, de Samsung Galaxy S10+ is een benchmark op het gebied van beeldkwaliteit. De Galaxy A70 heeft ook een zeer goed scherm, maar merkwaardig genoeg lijkt het groen volledig af te wijken van de norm, terwijl de andere kleuren bijna perfect zijn. Ik was nogal verbaasd over dit resultaat omdat ik met het blote oog niets had gemerkt, dus ik heb de meting minstens 5 keer herhaald en kreeg telkens hetzelfde resultaat. Dit is een zeer merkwaardig resultaat, vooral voor Samsung. In het gebruik vind ik dat het scherm een heel mooi beeld geeft, maar waar het groen domineert, zal het groen afwijken van de referentiekleur.[b][b][b]Top 10 - rangschikking van de beste schermen op basis van colorimetrie
1. Xiaomi Mi 10 Lite 5g dE = 0.73
2. Xiaomi Mi 10t Pro dE = 0.83
3. Xiaomi Redmi Note 8 dE = 1.2
4. Xiaomi Redmi Note 10 dE = 1.23
5. Xiaomi Redmi Note 10 Pro dE = 1.31
6. Samsung Galaxy S20 dE = 1.4
7. Poco M3 dE = 1.4
8. Xiaomi Mi 9 Lite dE = 1.46
9. Xiaomi Redmi Note 9s dE = 1.47
10. Honor 9x dE = 1.5

Aantal smartphones in de ranglijst:40
Positie van deze smartphone in de ranglijst:18/40

Let op: het colorimetrische verschil wordt gemeten in dE. Na drie uur zal het menselijk oog een colorimetrisch verschil waarnemen, dus de dE moet het laagst zijn. De tests zijn allemaal uitgevoerd met een colorimetrische sonde.
[b]Helderheid / Contrast[b]Ik heb een maximale helderheid gemeten van iets meer dan 400 cd/m², maar deze kan in theorie oplopen tot 600 als het toestel wordt blootgesteld aan sterk licht. Met deze waarden kun je de Samsung Galaxy A70 in direct zonlicht gebruiken.[b][b]De Samsung Galaxy A70 biedt oneindig veel contrast, wat betekent dat zwart echt zwart is. De beelden hebben daardoor een zeer goede diepte.[b][b]Lichtabsorptie/Reflectie[b]Het scherm van de smartphone reflecteert het licht en maakt er soms een echte spiegel van. Dit spiegeleffect maakt het moeilijker om te lezen. [b][b]De onderstaande absorptie-index geeft het percentage van het door het scherm geabsorbeerde licht aan. De leesbaarheid van een scherm is beter wanneer de absorptie-index hoog is.[b][b]
Telefoon getest:% lichtabsorptie
Samsung Galaxy S10+58
Xiaomi Mi 9T Pro52
Honor 9x65
Redmi Note 9s55
Motorola G8 Power60
Realme 654
Umidigi F248
Poco F2 Pro52
Redmi Note 956
Xiaomi Mi Note 10 Lite53
Samsung Galaxy S2047
Samsung Galaxy A21s53
De geteste telefoons hebben een gemiddelde absorptiegraad van54 %

Biometrie

[b]Om het scherm van de Samsung Galaxy A70 te ontgrendelen kan je gebruik maken van een pincode, 2D gezichtsherkenning en de vingerafdruklezer die zich direct op het scherm bevindt.[b]Gezichtsherkenning werkt goed als de helderheid goed is, zodra het donkerder wordt is de herkenning moeilijker. Als je mijn andere tests hebt gelezen, heb je misschien begrepen dat ik de vingerafdruksensor op het scherm niet leuk vind omdat die meestal niet goed werkt. Ik was aangenaam verrast door de Galaxy A70 omdat ik een veel hoger slagingspercentage heb dan op andere apparaten. Waar ik 5 van de 10 pogingen op de s10+ miste, mis ik 1 van de 10 pogingen met de A70.[b][b]

Besturingssysteem

De meeste fabrikanten hebben hun eigen versie van Android ontwikkeld en bij Samsung heet het One UI. Deze versie van Android is naar mijn mening de beste die op dit moment beschikbaar is. Ik vind het leuk wat Xiaomi heeft gedaan met zijn MIUI, maar ik denk dat Samsung nog steeds een stap vooruit is. [b][b]Bovenaan staat het meldingsscherm met duidelijke en makkelijk te begrijpen iconen, ik vind alleen dat het helderheidsniveau op het eerste scherm moet verschijnen zoals bij de Xiaomi, maar voor de rest is alles heel duidelijk.[b][b]Aan de linkerkant van het startscherm is een aanpasbaar gebied met de Bixby assistent van Samsung. Deze assistent stel je in staat om artikelen of applicaties te groeperen op basis van uw voorkeuren, zodat je geen tijd hoeft te besteden aan het zoeken. Ik vind dat de interesse in dit soort functies vrij beperkt is, de rest van het besturingssysteem is eenvoudig genoeg om te gebruiken zodat je geen assistent nodig hebt.[b][b]Onderaan staat de lijst met applicaties met een speciale zoekmachine. Xiaomi zou hetzelfde moeten bieden, want om een applicatie te vinden, moet je Google gebruiken die ook resultaten van het web oplevert. De instellingen sectie is zeer rijkelijk voorzien, maar je moet een zoekmachine gebruiken om je weg te vinden omdat er zoveel opties zijn. Het is een beetje hetzelfde probleem op Xiaomi, behalve dat de menu's hier beter geordend zijn.[b][b][b][b][b]

Bugs

[b]Ik heb wat problemen opgemerkt op de Samsung die ik geen bugs zou noemen, maar eerder dingen die een beetje irritant zijn om te gebruiken. Ik gebruik mijn telefoons veel als modem, dus ik moet de wifi hotspot aanzetten en verwachten dat de telefoon na een periode van inactiviteit automatisch verbreekt. De Samsung laat toe om de verbinding automatisch te verbreken, behalve dat het niet lijkt te gebeuren. Na 20 minuten inactiviteit stond de wifi-hotspot nog steeds aan en ik had hem niet gezien. Dus ik bleef mijn mobiele plan gebruiken terwijl ik wifi tot mijn beschikking had, het is het soort ding dat je plan kan laten exploderen.[b][b]Het scherm is groot en de grenzen zijn erg dun, dit zijn allemaal positieve dingen, maar met een scherm van deze grootte is het bijna onmogelijk om de telefoon met één hand te gebruiken en je eindigt met de ene hand en het gebruik ervan met de andere. Tot nu toe lijkt alles normaal, behalve dat het contact van je vingers met de zijkanten het scherm activeert. Ik ben bijvoorbeeld vaak het probleem tegengekomen bij het typen van een bericht waarbij een van mijn vingers op een andere toets van het toetsenbord terechtkwam. Het is geen bug, maar het is een gewoonte om te nemen.[b][b]Om van het ene applicatiescherm naar het andere te gaan hoef je alleen maar het scherm naar links of rechts te schuiven, dit is niet altijd goed gedaan omdat ik vaak op het startscherm terecht ben gekomen, ook al heb ik ervoor gezorgd dat ik het scherm van links naar rechts heb geschoven. De A70 luistert te veel naar de op- of neerwaartse bewegingen, of het is hetzelfde probleem als in de vorige paragraaf of er werd met een andere vinger op het scherm gedrukt.[b][b]

Accessoires Samsung Galaxy A70

Om nog meer te genieten van je ervaring met je smartphone bied ik links naar allerlei accessoires die je misschien handig vindt

Beschermhoes / koffer samsung galaxy a70
Screen beschermfolie samsung galaxy a70
Geheugenkaart samsung galaxy a70
USB-kabel / oplader samsung galaxy a70
Koptelefoon samsung galaxy a70
Fietsenrek samsung galaxy a70

Vergelijk Samsung Galaxy A70 met de anderen

Ik heb voor elke test een score van 1 tot 10 toegekend die de sterke en zwakke punten van een product bepaalt. Ik gebruik 0 voor criteria die (nog) niet zijn getest. Een score van 1 tot 3 duidt op slechte prestaties (en ja, dat is ook zo), een score van 4 tot 6 duidt op gemiddelde prestaties, een score van 7 tot 8 duidt op goede prestaties en een score van 9 en 10 duidt op uitzonderlijke prestaties. .
De score wordt berekend op basis van mijn metingen en als er geen metingen zijn, is het een subjectieve mening op basis van mijn ervaring.

De scores zijn niet statisch, ze veranderen in de loop van de tijd omdat de prestaties van nieuwe producten veranderen en hiermee moet rekening worden gehouden.

Score nog niet beschikbaar
Samsung Galaxy A70
Wereldwijde ranglijst
1. Samsung Galaxy S20 112 / 140
2. Poco F2 Pro 111 / 140
3. Poco X3 Pro 108.5 / 140
4. Samsung Galaxy S10+ 107 / 140
5. Xiaomi Redmi Note 10 Pro 106.5 / 140
6. Xiaomi Mi 9t Pro 106 / 140
7. Xiaomi Redmi Note 10 102 / 140
8. Poco X3 102 / 140
9. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 101 / 140
10. Xiaomi Mi Note 10 Lite 101 / 140
11. Redmi Note 9t 100.5 / 140
12. Xiaomi Redmi Note 8 Pro 100 / 140
13. Xiaomi Mi 9 Lite 98 / 140
14. Xiaomi Redmi Note 9s 98 / 140
15. Xiaomi Redmi Note 8 97 / 140
16. Poco M3 95.5 / 140
17. Xiaomi Redmi Note 7 94 / 140
18. Realme 6 93 / 140
19. Umidigi Bison 92 / 140
20. Umidigi A9 Pro 92 / 140
21. Oukitel C21 89.5 / 140
22. Motorola G8 Power 89 / 140
23. Xiaomi Redmi Note 9 89 / 140
24. Nokia 5.3 89 / 140
25. Xiaomi Mi A3 89 / 140
26. Oneplus Nord N100 88.5 / 140
27. Honor 9x 88 / 140
28. Meizu Note 9 86 / 140
29. Xiaomi Mi 8 Lite 86 / 140
30. Xiaomi Redmi Note 5 85 / 140
31. Umidigi S3 Pro 83 / 140
32. Samsung Galaxy A21s 82 / 140
33. Umidigi F2 82 / 140
34. Redmi 9a 81 / 140
35. Redmi 9c 80 / 140
36. Ulefone Armor 7e 80 / 140
37. Doogee S58 Pro 78.5 / 140
38. Honor 8x 78 / 140
39. Umidigi F1 77 / 140
40. Huawei Y6 2019 74 / 140
41. Xiaomi Mi 10t Pro 57 / 70
42. Poco F3 48 / 60
43. Elephone U5 0 / 0

Test / beoordeling conclusie

Ik had het geluk dat ik de Samsung Galaxy A70 voor een veel lagere prijs kon kopen dankzij mijn alarmsysteem, want zonder de fout van deze verkoper zou ik hem nooit hebben gekocht. Waarom zou ik hem kopen? Gewoon omdat het te duur is.[b][b]Met een prijs van rond de 350€ vindt u een Xiaomi Mi 9T Pro die bijna in alle opzichten beter presteert dan de Samsung. Betekent dit dat de Samsung een slecht toestel is? Nee, het is een goed toestel, maar het is te duur.[b][b]Het scherm is echt immens en het biedt een zeer mooie beeldkwaliteit ondanks het abnormale verschil op het groen. De zwarten zijn echt zwart en dat versterkt de contrasten.[b][b]Op netwerkniveau doet de A70 het erg goed, hij biedt een goede gevoeligheid voor het netwerk in 4G en biedt ook een goede downloadsnelheid.[b][b]De Samsung is geen telefoon die een grote prestatie levert, hij ligt ook ver onder de concurrentie, maar dat weerhoudt je er niet van om games als PUBG Mobile te kunnen spelen.[b][b]Als ik een kwaliteit moest vinden die het boven de concurrentie uitsteekt, zou ik kiezen voor de geluidskwaliteit (met headset). Ik denk dat het dezelfde componenten gebruikt als de Galaxy S10+ omdat het geluid echt geweldig is.[b][b]Aan de fotokant levert de Samsung goede resultaten, maar hij onderscheidt zich niet echt van de concurrentie. Het biedt een goede scherpte, maar maakt merkwaardige keuzes qua belichting als de helderheid afneemt.[b][b]Het heeft een grote zwakte op het gebied van GPS.[b][b][b]Sterktes[b]Schermgrootte en kwaliteit[b]Schitterende geluidskwaliteit (met koptelefoon)[b]Goed besturingssysteem[b]Goede netwerkgevoeligheid[b]Eenvoudige maar correcte afwerking[b][b]Zwaktes[b]GPS-prestaties [b]Batterij niet krachtig genoeg[b]Gevoeligheid van de schermranden[b]Videofocus[b][b][b]Alternatieven voor dit product[b][b]

Opmerkingen

Discussieer mee / Stel je vragen

Je reactie wordt na validatie gepubliceerd. Ik reageer in mijn vrije tijd op meer dan 1500 reacties per jaar, dus ik kan niet altijd even snel reageren. Je e-mailadres is niet publiekelijk zichtbaar en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.









Ontvang een e-mail wanneer er een reactie is gepubliceerd