Op deze pagina:
Prijs Poco F4 GT
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Prestaties en koeling
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Hardware
Fotokwaliteit
Videokwaliteit
Externe geluidskwaliteit
Geluidskwaliteit (hoofdtelefoon)
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Vragen

Notificatie nieuwe posts: YouTube Facebook

Poco F4 GT: test, volledige review/mening

Poco F4 GT: test, volledige review/mening
Categorie: Smartphones

De race naar ultieme prestaties lijkt na een rustigere periode weer op gang te zijn gekomen. Ik heb de Black Shark 4 Pro twee maanden geleden getest en in die tijd vertegenwoordigde deze telefoon de top van de piramide met de Realme GT (een van de telefoons die ik heb getest), maar een nieuwkomer zal ze waarschijnlijk schaduw geven en het is deze keer met het merk Poco dat het ongetwijfeld zal gebeuren. [b][b] De F-reeks bij Poco vertegenwoordigt de top van de reeks en de GT-aanduiding komt overeen met een efficiëntere versie die is ontworpen voor gamers en degenen die de meest efficiënte smartphone willen hebben. Op papier ziet deze nieuwe Poco F4 GT er echt uit als een bruut. Het is uitgerust met een Snapdragon 8 Gen 1 CPU vergezeld van een Adreno 730, het is het soort telefoon dat de lat zeer hoog zal leggen en niet alleen in termen van prestaties. Ik zie ook interessante dingen op het gebied van fotografie, gps, wifi, 5G... er zijn nieuwe dingen op elke verdieping! [b][b]

De Poco F4 GT is beschikbaar voor voorverkoop op Aliexpress tegen een prijs van € 585 en om hiervan te profiteren, is het hier: Poco F4 GT voor € 585 [b][b][b]linkWebsite waar ik de Poco F4 GT gekocht heb: https://s.zbanx.com/r/rzKE0TGziIKX[b]

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.[b]
Waarin verschillen mijn tests van andere op het web?

- Ik koop de toestellen meestal met mijn eigen geld, de prijs is dus net even belangrijk als voor je!
- Ik bewaar de toestellen minstens enkele weken (soms meer) om te zien wat ze waard zijn in reële omstandigheden.
- Ik beantwoord (indien mogelijk) je vragen om je te helpen beslissen voordat je de toestellen koopt.
- niemand betaalt me om deze reviews te doen, ik ben dus volledig neutraal en onafhankelijk.
- Mijn pagina's zijn niet gevuld met advertenties.


Poco X4 GT review / test / recensie
Oukitel WP18: test en review
Poco F4 GT: test, volledige review/mening
Xiaomi Redmi Note 8 test, review en prijs
Xiaomi Redmi Note 8 Pro test / review en prijs
Huawei Y6 2019 test, beoordeling en prijs
Xiaomi Mi A3 test, review en prijs
Umidigi S3 Pro: test, review en prijs
Meizu Note 9 test review en prijs
Umidigi F1 test, beoordeling, prijs

Prijs Poco F4 GT

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Poco F4 GT van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.[b]
HONOR Magic4 Lite 5G Smartphone de 6+128 GB con Cámara de 48 MP, Teléfono Gran Pantalla de 6,81" +...
2022-06-25 13:20
349 EUR
Poco F4 Night Black 6 Go RAM 128 Go ROM...
2022-06-25 23:38
397 EUR
Poco F4 5G - Smartphone de 6+128GB, Snapdragon® 870 con 5G 120Hz 6.67” AMOLED DotDisplay.Cámara ...
2022-06-26 23:33
399 EUR
global version poco f4 gt mobile phone 8gb 128gb / 12gb 256gb original snapdragon 8 gen 1 triggers ...
2022-06-26 16:45
443 EUR
Poco F4 Night Black 8 Go RAM 256 Go ROM...
2022-06-27 01:00
446 EUR
Poco F4 Night Black 8GB RAM 256GB ROM...
2022-06-27 01:03
449 EUR
[b]
helpBovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

26-04-2022 Ontvangst van de Poco F4 GT, de test kan beginnen[b]

Waarom deze telefoon?

Ik heb bijna alle Poco-modellen getest die sinds 2020 zijn uitgebracht, sommige ontgingen me maar deze nieuwe Poco F4 GT kon me niet ontgaan. Zelfs als ik geen harde mobiele gamer ben, interesseert dit soort telefoons me op veel punten. Er is natuurlijk de uitvoering, deze eerste versie van de nieuwe Snapdragon zal ongetwijfeld alle scores exploderen. Dus ik ben benieuwd naar de invloed van deze prestatie op de koeling van de telefoon omdat het vaak een probleem is met high-performance telefoons, ik ben ook benieuwd naar de impact op de batterij. [b][b] De prestaties zijn niet het enige interessante punt, er is met name de aanwezigheid van de Sony IMX 686-fotosensor die ook werd gebruikt in de Poco F2 Pro en die ik vandaag nog steeds gebruik omdat het een zeer goede fotosensor. Ik kan me voorstellen dat Poco enkele verbeteringen heeft aangebracht sinds de Poco F2 Pro 2 jaar geleden werd uitgebracht. [b][b] Voor wifi verwachtte ik een configuratie met meerdere antennes en voor GPS zal het dual band zijn. De telefoon is dan ook zeer goed uitgerust op veel onderdelen.[b]

Uitpakken

Ik ontving de Poco F4 GT in een gesloten doos met een code, ik vond het initiatief leuk genoeg om deze nieuwe telefoon te ontdekken. De Poco-box is echter vrij klassiek, hij gebruikt de gebruikelijke kleurcodes van het merk en bevat de telefoon, een transparante zachte siliconen schaal, een handleiding, een naald voor de simlade, een USB C-kabel in een rechte hoek en een 120W-oplader. [b]
Lengte : 162.5
Breedte : 76.7
Dikte : 8.5
Gewicht : 210
Jack uitgang : Neen
Type USB : Type C

Eerste configuratie

Telefoons met MIUI zien er allemaal hetzelfde uit en dat is normaal, maar soms merk ik een paar kleine verschillen op, zoals bij deze nieuwe Poco. Ten eerste is er de keuze tussen het gebruikelijke toetsenbord en het Google-spraaktoetsenbord, dit is de eerste keer dat MIUI mij deze keuze biedt. Gegevens overzetten van de oude telefoon is ook anders, Poco biedt eerst kabeloverdracht aan, dat vind ik niet zo handig maar ik kan me voorstellen dat het een strategie is om Google's cloud niet al te veel in de weg te staan. Ik vind echter dat de Google-cloud veel praktischer is voor het beheren van een back-up dan een kabelsysteem. [b]

Afwerking

De Poco F4 GT is een geweldige telefoon, maar het is niet de grootste of de grootste. Het heeft een lengte die vergelijkbaar is met andere telefoons die een 6,67-inch scherm gebruiken, maar aan de andere kant is het minder dik dan de Black Shark 4 Pro, het heeft min of meer dezelfde dikte als een Redmi Note 11. Poco heeft ongetwijfeld een paar gewonnen millimeter met een 4700 mAh-batterij in plaats van de gebruikelijke 5000. [b][b]
Het fotoblok op de achterkant is goed geïntegreerd in de achterkant van de telefoon, het steekt niet te veel uit en het ontwerp met een driehoek aan elke kant geeft het de indruk slanker te zijn. Door de Sony IMX 686 als hoofdsensor te gebruiken, vermijdt u integratieproblemen zoals wat u kunt zien op een Poco X4 Pro, waar de camerasensor vrij sterk aan de achterkant uitkomt.
De simlade bevindt zich linksboven op de telefoon en is vrij klein, er passen twee simkaarten in, er is geen SD-indicatie aan beide kanten, dus er kan geen geheugenkaart in. [b][b]
De Poco F4 GT heeft twee externe luidsprekers en hun vorm is vrij ongebruikelijk, wat doet denken aan het gebruik van driehoeken op het fotoblok op de achterkant. De speakers zijn aan de boven- en onderkant van de telefoon geplaatst en op gelijke hoogte aan de rechterkant van de telefoon. Deze plaatsing zou in principe geluid moeten laten reizen zonder te worden geblokkeerd door de hand tijdens het spelen met de telefoon.
De volumeknop bevindt zich aan de linkerkant, dit is een ongebruikelijke plaats voor deze knop, behalve op gametelefoons zoals deze. De rechterkant wordt ingenomen door de gamepads, dus de volumeknop moest ergens anders worden geplaatst en het is een goed idee om hem daar te plaatsen omdat het het volume tijdens het spelen met de rechterduim toegankelijk maakt.
Hieronder vindt u de gebruikelijke USB C-poort, maar deze telefoon heeft geen audio-uitgang en er zit geen adapter in de doos. U zult daarom ofwel een USB-naar-jack-adapter moeten kopen of een Bluetooth-koptelefoon moeten gebruiken. [b][b]
De achterkant van de telefoon is gemaakt van aluminium en glas, het is een koud metaalachtig gevoel dat overheerst, er is echt een verschil in gevoel tussen het grijze gebied en het gebied met lijnen en driehoeken. Ik vermoed dat deze keuze ook te maken heeft met de warmteafvoer van de telefoon. Ook al is het formaat van de telefoon erg klassiek vind ik deze afwisseling van glas en aluminium erg geslaagd, deze Poco F4 GT heeft een minder brutaal uiterlijk dan de Black Shark 4 Pro. [b][b][b]

Specificaties

[b]De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon. De Poco F4 GT draait op een Qualcomm-architectuur die ik in de volgende paragraaf zal beschrijven, maar er zijn andere interessante dingen die ik opmerkte uit de technische specificaties: [b] - 12 GB basis-RAM in LPDDR5, grote RAM-capaciteit en snel geheugen [b] - Cirrus Logic CS35L41 versterker [b] - GPS met dubbele frequentie [b] - 440 pixeldichtheid (1440 x 3200px resolutie) [b] - CPU-temperaturen lijken hoog, maar ik zal het testen dat specifiek met de batterijtest [b] Dit zijn slechts een paar voorbeelden, maar laten zien dat deze Poco niet zomaar een kopie is van een andere Poco, ik verwachtte een geweldige omscholingsoefening zoals ze gewend zijn door elementen uit de Black Shark in het bijzonder, maar dit is helemaal niet het geval. Deze Poco is voorlopig uniek in het Poco assortiment. [b][b][b]

CPU / GPU Prestatie

CPU : Snapdragon 8 Gen1
GPU : AdreNeen 730
Geheugen (RAM) : 12Gb
Opslagcapaciteit : 128 - 256 Gb
[b][b]De Poco F4 GT bevat een Snapdragon 8 Gen 1 CPU gegraveerd in 4nm, deze processor is de beste op dit moment. De Poco F4 GT is niet de enige die deze CPU gebruikt, er is ook de Vivo X80 Pro, de Realme GT 2 Pro, de Samsung Galaxy S22+, de One Plus 10 Pro, maar a priori zal de Poco de goedkoopste zijn van al deze telefoons. Hierdoor zou Poco opnieuw de beste prijs/prestatie-positionering kunnen claimen. [b][b] Voor het grafische gedeelte is deze telefoon uitgerust met een Adreno 730 GPU die ook de top van het assortiment vertegenwoordigt in termen van prestaties, hij is aanwezig in dezelfde telefoons omdat hij deel uitmaakt van dezelfde CPU/>GPU-configuratie. [b][b] De Poco zal daarom waarschijnlijk mijn prestatieranglijst overtreffen en de Black Shark 4 Pro inhalen voor een lagere prijs.[b]

Benchmark Antutu/3DMark

Voordat ik de telefoon ontving, had ik Antutu-scores gezien die meer dan een miljoen punten bedroegen en bij het testen van de mijne was ik verrast om te zien dat ik slechts 853016 punten bereikte. De reden is heel simpel, ik test de telefoons met Antutu v8 om een eerlijke vergelijking te houden met alle telefoons die ik heb getest en de score van 1 miljoen werd behaald met Antutu v9. Hoe dan ook, het is erg hoog, het is 12% meer dan de Black Shark 4 Pro, maar wat heel bijzonder is, is dat deze Poco qua grafische prestaties 146% beter is dan de Black Shark! De Adreno 730 GPU is echt ver boven alles wat ik tot nu toe heb getest, dus het zal alle hardcore gamers verrukken. [b][b] De temperatuur van de telefoon is tijdens de test met 7°C gestegen, het lijkt misschien veel, maar het is niet voelbaar in de vingers vanwege het vloeistofkoelsysteem van de telefoon. [b][b]

Prestaties en koeling

Om de prestaties beter te meten, heb ik de telefoon enkele minuten op het maximum geduwd en de computer gemeten vermogen en het verbruik in watt. Voor mijn eerste test was de temperatuur van de kamer waarin ik de test deed rond de 23°C. Na drie minuten bevroor de telefoon met een Engels bericht met de melding oververhitting. Dus ik liet de telefoon afkoelen en deed een tweede poging door de telefoon in mijn koelkast te leggen en daar kon ik de test tot het einde doen. Ik heb toen een derde test gedaan bij kamertemperatuur maar de achterkant van de telefoon in de open lucht laten staan (de telefoon werd voor de eerste test op hout gelegd) en daar kon ik de test ook voltooien. [b][b] Resultaten van mijn metingen: [b] Gemiddeld CPU-verbruik bij 100%: 10,67W [b] Gemiddeld GPU-verbruik bij 100%: 7.67W [b] Gemiddelde FPU stroomverbruik bij 100%: 8,34W [b] Gemiddeld stroomverbruik van het scherm: 1W [b][b] Deze telefoon verbruikt veel energie! [b] Ik heb toen de rekenkracht van elke eenheid vergeleken en voor de CPU kreeg ik goede prestaties, maar het is niet buitengewoon omdat het ongeveer 50% meer is dan een Redmi Note 11 Pro Plus. Het is de GPU die alle prestaties naar boven haalt, want daar heb ik een GPU die bijna 6x efficiënter is dan een Redmi Note 11 Pro Plus. Ik vergelijk de prestaties met de Redmi omdat dit de laatste telefoon is die ik heb getest met dit testprotocol. De GPU-prestaties zijn werkelijk indrukwekkend. [b][b] En de temperatuur? Welnu, zoals ik aan het begin van de parameter schreef, viel de telefoon na mijn eerste test in slaap omdat hij de warmte niet goed had afgevoerd. Bij mijn derde test steeg de batterij tot 64,3 ° C terwijl de achterkant van de telefoon in contact was met de omgevingslucht. Het is absoluut enorm en de telefoon was erg heet, maar hij crashte niet. Voordat je wegrent, moet ik nog zeggen dat het zeer onwaarschijnlijk is dat je de telefoon in deze situatie met een game kunt plaatsen. Uit mijn PUBG-test blijkt dat de telefoon minder dan 50% van de capaciteit gebruikte, we zijn daarom erg ver verwijderd van de 100% continu van mijn test. Koelen met PUBG werkte prima. Ik adviseer in ieder geval duidelijk om de achterkant open te laten om problemen te voorkomen. [b][b][b]
Antutu score : 853016
Antutu CPU : 197186
Antutu GPU : 423092
Antutu UX : 104108
Antutu Mem : 128630
[b]Top 10 - prestatieclassificatie op basis van Antutu
1. Poco F4 Gt - 853016
2. Realme Gt - 811858
3. Black Shark 4 Pro - 759986
4. Poco X4 Gt - 714577
5. Oppo Find X2 Pro - 605184
6. Oneplus 8t - 595000
7. Poco F3 - 589677
8. Xiaomi Mi 10t Pro - 581650
9. Oneplus 8 Pro - 579417
10. Xiaomi Mi 10 - 579114

Aantal smartphones in de ranglijst:144
Positie van deze smartphone in de ranglijst:1/144

Opmerking: deze ranglijst bevat alleen de telefoons die ik heb getest en enkele andere die ik ter referentie heb toegevoegd.
[b]Gaming[b]Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten. Deze telefoon is ontworpen voor gamers, dus het was te verwachten dat de game-ervaring goed zou zijn en dat is inderdaad het geval. Ik heb hier PUBG Mobile getest in HD in Ultra-modus en de game-ervaring is perfect vloeiend met 60 fps consequent. Het grafische niveau is fantastisch, de zichtdiepte is uitstekend en tijdens het spel voelde ik geen significante stijging van de temperatuur van de telefoon.[b][b][b]

Netwerkprestatie

Deze Poco F4 GT heeft een uitstekende frequentiedekking, hij ondersteunt 13 5G-frequenties en 19 4G-frequenties. Je kunt hem dus overal in Europa gebruiken.[b]
3G frequenties : B1 (2100), B2 (1900), B4 (1700/2100 AWS A-F), B5 (850), B6 (800), B8 (900), B19 (800)
4G frequencies : B1 (2100), B2 (1900), B3 (1800), B4 (1700/2100 AWS 1), B5 (850), B7 (2600), B8 (900), B12 (700), B13 (700), B17 (700), B20 (800), B26 (850), B28b (700), B28a (700), B38 (TDD 2600), B40 (TDD 2300), B41 (TDD 2500), B42 (TDD 3500
5G frequencies : n1 (2100), n3 (1800), n5 (850), n7 (2600), n8 (900), n28b (700), n28a (700), n38 (2600), n40 (2300), n41 (2500), n77 (3700), n78 (3500)
Bluetooth : Bluetooth 5.2 LE
Aantal metingen : 832
Gemiddeld signaal (referentie) : -95.02
Gemiddeld signaal (telefoon) : -93.09
Gemiddelde afwijking referentie/telefoon : -2.07
Min/Max-signaal (referentie) : -90 / -99
Min/Max-signaal (telefoon) : -93 / -97
Kies je land om te controleren of je telefoon compatibel is:


Met de onderstaande frequenties kun je zien of deze telefoon compatibel is met je provider of dat je deze kunt gebruiken waar je op vakantie gaat.


Signaal 4G (vanaf december 2020)[b]Ik heb besloten om de methode voor het meten van het netwerk te veranderen omdat ik merkte dat de configuratie van het mobiele netwerk in de loop van de tijd verandert. Dit maakt het moeilijker om telefoons te vergelijken omdat de omstandigheden niet meer exact hetzelfde zijn.[b][b]Om dit probleem te voorkomen, heb ik een apparaat opgezet dat 24 uur per dag een tiental parameters van het mobiele netwerk opvangt (bv.: cel id, rssi, rsrq, snr, frequentie,...). Ik plaats dan de telefoon naast het toestel gedurende 24 tot 48 uur met dezelfde metingen, zodat ik ze kan vergelijken.[b][b] Overzicht van de geteste telefoons met deze methode[b][b]
Telefoon getest:MetingenGemid. signaal (ref)Gemid. signaal (phone)Min/Max (ref)Min/Max (phone)
Samsung Galaxy S10+457-93.06-97.39-89 / -98-97 / -99
Xiaomi Mi 9t Pro669-93.69-95.84-90 / -95-92 / -98
Poco F2 Pro1438-91.02-94.99-89 / -94-94 / -96
Xiaomi Mi 10 Lite 5g1645-90.77-95.02- 88 / -98-95 / -100
Poco X3821-94.89-103.19-91 / -97.7-101 / -104
Umidigi Bison2343-92.71-96.46-90 / -99-94 / -102
Oukitel C211101-92.04-94.99-90 / -97-92 / -95
Poco M31116-92.09-91.74-88 / -98-90 / -99
Xiaomi Mi 10t Pro1071-90.61-94.03-88 / -94-94 / -96
Umidigi A9 Pro981-90.40-94.01-88 / -95-93 / -95
Redmi Note 9t1201-92.149-91.71-90 / -97-91 / -97
Xiaomi Redmi Note 10999-92.35-93.99-88 / -97-92 / -98
Xiaomi Redmi Note 10 Pro877-89.72-90.56- 88 / -92-89 / -95
Poco X3 Pro1876-91.45-92.91-90 / -94-90 / -96
Poco F31382-90.79-94.2-89 / -94-93 / -98
Oneplus Nord N100896-91.23-96.005-88 / - 99-96 / -99
Xiaomi Mi 11 Lite2875-91.36-91.49-87 / -96-90 / -96
Samsung Galaxy A521427-89.27-93.39-87 / -98-92 / -96
Doogee S96 Pro1259-94.2-91.21-90 / -102-88 / -95
Xiaomi Redmi Note 10s957-92.07-97.62-90 / -102-96 / -102
Poco M3 Pro1247-91.76-102.97-99 / -104-88 / -98
Realme Gt843-96.49-94.02-93 / -101- 92 / -96
F150 R20221002-92.4-105.1-90 / -97-98 / -110
Umidigi Bison Pro936-94.2-104.98-91 / -98-95 / -105
Redmi 102141-94.74-100.92-92 / -98-99 / -101
Tcl 10 Pro871-93.43-94.001-92 / -96-93 / -95
Poco M4 Pro570-93.71-96.78-91 / -98-95 / -99
Google Pixel 51444-91.02-97.02-90 / -94-97 / -101
Xiaomi 11t1576-92.305-92.003-90 / -96-92 / -93
Redmi Note 111223-92.5-91.32-92/-97-90 / -93
Black Shark 4 Pro2383-95.178-95.42-90 / -100-93 / -101
Redmi Note 11 Pro349-95.33-93-89 / -101-92 / -94
Poco M4 Pro 4g1202-90.85-88.95-87 / - 95-88 / -98
Tcl 30 Se567-92.11-92.85-88 / -98-99 / -93
Poco X4 Pro562-92.06-94.01-90 / -95-95 / -93
Redmi Note 11 Pro Plus 5g945-93.5-93.54-91 / -97-92 / -97
Poco F4 Gt832-95.02-93.09-90 / -99 -93 / -97
Oukitel Wp181351-95.94-92.92-91 / -97-92 / -97
Poco X4 Gt387-96.99-96.505-96 / -98-95 / -98
[b][b]Ik voerde 832 metingen uit om de netwerkgevoeligheid van de Poco F4 GT te beoordelen en kreeg een gemiddeld signaal van -95,02 dBm. Sur la même période j'ai obtenu un signal moyen de -93.09 dBm avec la sonde, l'écart n'est pas très important mais va placer le Poco F4 GT dans la moyenne et pour un téléphone haut de gamme c'est un peu jammer.[b][b][b]Download/Upload snelheid[b]Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.[b]Top 10 - snelheidsrangschikking tijdens downloaden
1. Samsung Galaxy S20 D:351Mbps U: 20Mbps
2. Poco X3 D:232Mbps U: 55Mbps
3. Xiaomi Mi 10 Lite 5g D:223Mbps U: 52Mbps
4. Poco F2 Pro D:207Mbps U: 53Mbps
5. Xiaomi Mi Note 10 Lite D:153Mbps U: 68Mbps
6. Xiaomi Mi A3 D:150Mbps U: 60Mbps
7. Xiaomi Redmi Note 9s D:150Mbps U: 60Mbps
8. Xiaomi Mi 8 Lite D:149Mbps U: 60Mbps
9. Samsung Galaxy A21s D:147Mbps U: 51Mbps
10. Huawei Y6 2019 D:145Mbps U: 61Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:30
Positie van deze smartphone in de ranglijst:0/30

Let op: de theoretische maximale snelheid van een telefoon wordt vaak beperkt door de configuratie van het mobiele netwerk en de congestie van het netwerk op het moment van de meting. Dus misschien kun je een hogere snelheid halen op een ander netwerk
[b][b]

Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.[b]
Wifi frequenties : 802.11a , 802.11b , 802.11g , 802.11n , 802.11n 5GHz , 802.11ac, WiFi 6 (802.11ax)
Download snelheid : 866
Signaal / dicht : -20
Signaal / afstand : -58
Wifi-signaal[b]Ik heb een gemiddeld signaal gemeten van -20 dBM in de buurt van de router (in 2,4 GHz en 5 GHz), het is geen buitengewoon signaalniveau, het is gemiddeld, terwijl ik verwachtte dat deze telefoon erg gevoelig zou zijn voor wifi. Van een afstand heb ik een signaal van -58 dBm, dit signaalniveau is goed maar ook niet waar ik het verwachtte. Het zou niet te veel moeten worden gevoeld op dagelijkse basis omdat dit signaalniveau niet slecht is, maar gezien de configuratie van deze telefoon had ik een betere score verwacht.[b][b]Top 10 - rangschikking van wifi-gevoeligheid
1. Poco F2 Pro -11dBm
2. Xiaomi Redmi Note 10 Pro -12dBm
3. Realme Gt -12dBm
4. Samsung Galaxy A21s -13dBm
5. Redmi Note 11 Pro -13dBm
6. Oneplus Nord N100 -15dBm
7. Poco X3 Pro -15dBm
8. Poco F3 -15dBm
9. Redmi Note 9t -15dBm
10. Black Shark 4 Pro -15dBm

Aantal smartphones in de ranglijst:64
Positie van deze smartphone in de ranglijst:32/64

[b]Download/Upload snelheid[b]Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.[b]Top 10 - Ranglijst van wifi-downloadsnelheden
1. Redmi Note 11 Pro Plus 5g 866Mbps
2. Poco F4 Gt 866Mbps
3. Poco X4 Gt 866Mbps
4. Black Shark 4 Pro 866Mbps
5. Poco M4 Pro 4g 433Mbps
6. Poco X4 Pro 433Mbps
7. Redmi Note 11 Pro 433Mbps
8. Poco F3 398Mbps
9. Oukitel Wp18 390Mbps
10. Poco X3 Pro 389Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:62
Positie van deze smartphone in de ranglijst:2/62

Opmerking: ik heb een 400 Mbps-lijn en een modem die hogere snelheden kan leveren, maar ik weet nooit zeker hoeveel bandbreedte er beschikbaar is als ik een test doe.
[b]

GPS-prestaties

[b]Om de nauwkeurigheid van het GPS-signaal te testen, gebruik ik twee positioneringsapplicaties om het verschil te evalueren tussen de werkelijke positie en de positie die door de telefoon wordt aangegeven. Deze test wordt buiten gedaan, zonder dat het signaal wordt belemmerd. Een nauwkeurigheid tot 3 meter kan gemakkelijk worden gecorrigeerd door een toepassing (bijv. Google Maps).[b][b] De Poco F4 GT is uitgerust met een dual-frequency GPS-chip, zodat hij toegang heeft tot meer signalen en sneller kan positioneren. Toen ik de GPS voor het eerst lanceerde, kreeg ik vrij snel een kwaliteitssignaal met een nauwkeurigheidsniveau dat binnenkwam op 3 meter zoals alle Snapdragon-chips. Dit precisieniveau kan worden gecorrigeerd door uw GPS-toepassing zoals Google Maps. Ik heb de volgende frequenties gedetecteerd: L1/L5 GPS, L1 Glonass, E1/E5a Galileo, B1/B1C/B2a Baidu.[b][b]Top 10 - GPS-nauwkeurigheidsclassificatie
1. Oukitel C21 1m
2. Redmi 9a 1m
3. Xiaomi Redmi Note 10s 1m
4. Doogee S96 Pro 1m
5. Xiaomi Redmi Note 9 1m
6. Umidigi Bison Pro 1m
7. Redmi 10 1m
8. Tcl 30 Se 1m
9. Poco M4 Pro 1m
10. Poco M4 Pro 4g 1m

Aantal smartphones in de ranglijst:34
Positie van deze smartphone in de ranglijst:17/34

Opmerking: een nauwkeurigheid van 3 meter of minder kan eenvoudig worden gecorrigeerd door een goede GPS-applicatie. De telefoonprestaties spelen ook een rol bij de snelheid waarmee je scherm wordt bijgewerkt, dus de nauwkeurigheid kan in het gedrang komen door een te trage weergave.
[b]

Batterijduur

Om de levensduur van de batterij te testen heb ik een toepassing ontwikkeld die het batterijniveau minuut per minuut meet totdat de batterij leeg is. Deze toepassing verbruikt ongeveer tien procent van de bronnen van de telefoon en ik doe een test met 100 helderheid. Deze test is bedoeld om een contemplatief gebruik van een telefoon na te bootsen (bv. surfen op het internet, artikelen lezen, tijd doorbrengen op sociale netwerken). Deze resultaten gelden niet voor intensief gamen/streaming-gebruik.
Capaciteit : 4700
Snel laden : Ja
W max : 120
Autonomie (100% helderheid) : 365.00
Autonomie (50% helderheid) : 1082
Oplaadtijd : 38
Ontladingssnelheid (100%) : 0.27
Ontladingsscore (100%) : 12.88
Ontladingssnelheid (100%) : 0.09
Ontladingssnelheid (50% : 4.34
Laadsnelheid : 2.63
Laadscore : 123.68
Vanaf maart 2020 heb ik mijn subjectieve batterijtest vervangen door een technische test om het werkelijke gedrag van de batterij beter te kunnen meten. Nu test ik de autonomie en de oplaadtijd onder absoluut identieke omstandigheden. Ik voer verschillende metingen uit, zodat deze test alleen al enkele dagen duurt en ik de telefoon voor niets anders kan gebruiken.

Batterijduur - methodologie
Om de levensduur van de batterij te testen, meet ik het batterijverbruik elke minuut in strikt identieke omstandigheden om telefoons te kunnen vergelijken en ook om je in staat te stellen je telefoon in dezelfde omstandigheden te evalueren. Ik sluit elke invloed uit van toepassingen die de meting zouden kunnen verstoren. De autonomie is niet lineair, de batterij ontlaadt zich soms veel sneller aan het einde. Dit is een frustrerend fenomeen, maar met mijn metingen weet je of je snel een oplader moet vinden.

Batterijduur
De batterij van de Poco F4 GT heeft een capaciteit van 4700 mAh en is ontladen van 100% tot 1% in 365.00 minuten met 100% helderheid, hij is ontladen van 100% tot 1% in 1082 met 50% helderheid. Op deze manier krijg ik een gemiddelde ontlaadsnelheid van 0.27% per minuut bij 100% lichtsterkte en 0.09% per minuut bij 50% lichtsterkte, het verbruik is dus 12.88 mA per minuut bij 100% lichtsterkte en 4.34 bij 50% lichtsterkte. Om de efficiëntie van de telefoon en de invloed ervan op de batterij te kunnen vergelijken, moet je de 12.88 (of 50%) score vergelijken met die van andere smartphones, het cijfer moet zo laag mogelijk zijn.

Laadtijd - methodologie
Om de oplaadtijd te testen, gebruik ik altijd dezelfde lader met dezelfde kabel. Ik meet de oplaadtijd minuut voor minuut om de evolutie van de lading en de oplaadsnelheid te zien. De laadsnelheid van een batterij is niet lineair, maar vaak sneller aan het begin en langzamer aan het einde. De lader is compatibel met snel laden.

Laadtijd
De accu van het Poco F4 GT heeft een capaciteit van 4700 mAh en is opgeladen van 1% tot 100% in 38 minuten. Dit geeft me een gemiddelde laadsnelheid van 2.63% per minuut en dus een toename van 123.68 mA per minuut. Om de prestaties van de Poco F4 GT te vergelijken met andere telefoons, moet je de 123.68 per minuut score gebruiken, deze score moet zo hoog mogelijk zijn.

In het bijzonder: de laadsnelheid is niet altijd lineair, de onderstaande grafiek geef je een indicatie van het gedrag van de batterij.

De volgende tabel geeft een overzicht van de geteste telefoons met de technische accutest, ze zijn gerangschikt in volgorde van efficiëntie. Een hogere batterijcapaciteit zou logischerwijs moeten resulteren in een hogere levensduur van de batterij, maar dat is niet altijd het geval en het geeft geen indicatie van de efficiëntie van een telefoon.

SmartphoneCapaciteit (mAh)Levensduur (minuten)EfficiëntiescoreLevensduur (minuten) / 50%Efficiëntiescore / 50%Laadtijd.Laden score
Nokia 5.34000549.007.291096.003.65199.0020.10
Oukitel C214000497.008.051324.003.02167.0023.95
Samsung Galaxy S204000565.007.081217.003.29136.0029.41
Honor 9x4000770.005.191333.003.00151.0026.49
Google Pixel 54080773.005.281559.002.6281.0050.37
Umidigi A9 Pro4150552.007.521562.002.66112.0037.05
Xiaomi Mi 10 Lite 5g4160749.005.551541.002.70163.0025.52
Realme 64300704.006.111104.003.89162.0026.54
Samsung Galaxy A524500652.006.901239.003.63165.0027.27
Redmi Note 11 Pro Plus 5g4500525.008.5712113.7224187.50
Black Shark 4 Pro4500425.0010.59937.004.8029.00155.17
Realme Gt4500574.007.841057.004.2687.0051.72
Tcl 10 Pro4500465.009.68889.005.06133.0033.83
Poco F34520657.006.881840.002.46122.0037.05
Poco F4 Gt4700365.0012.8810824.3438123.68
Poco F2 Pro47001150.004.091536.003.06180.0026.11
Xiaomi Redmi Note 105000691.007.241728.002.89193.0025.91
Poco M4 Pro5000634.007.891600.003.13123.0040.65
Redmi Note 9t5000766.006.532054.002.43148.0033.78
Oneplus Nord N1005000808.006.191278.003.91663.007.54
Umidigi Bison Pro5000610.008.201632.003.06255.0019.61
Poco M3 Pro5000657.007.611647.003.04131.0038.17
Xiaomi Redmi Note 10s5000636.007.861556.003.21161.0031.06
Xiaomi 11t5000476.0010.501204.004.1597.0051.55
Poco M4 Pro 4g5000723.006.921 500.003.3377.0064.94
Redmi Note 115000592.008.451 376.003.6369.0072.46
Motorola G8 Power5000912.005.482792.001.79311.0016.08
Samsung Galaxy A21s5000729.006.861283.003.90166.0030.12
Poco X4 Pro5000643.007.7813613.677467.57
Redmi 9a5000694.007.201902.002.63195.0025.64
Redmi 9c5000656.007.621915.002.61170.0029.41
Tcl 30 Se50006507.691 225.004.0817229.07
Umidigi Bison5000550.009.091471.003.40238.0021.01
Redmi 105000664.007.531684.002.97165.0030.30
Xiaomi Redmi Note 95020650.007.721808.002.78162.0030.99
Xiaomi Redmi Note 10 Pro5020625.008.031557.003.22213.0023.57
Xiaomi Redmi Note 9s5020663.007.571876.002.68224.0022.41
Umidigi F25150927.005.561854.002.78299.0017.22
Poco X3 Pro5160648.007.961688.003.06138.0037.39
Poco X35160653.007.901654.003.12181.0028.51
Doogee S58 Pro5180845.006.131908.002.71177.0029.27
Xiaomi Mi Note 10 Lite5260827.006.361609.003.27208.0025.29
Ulefone Armor 7e5500768.007.161140.004.82179.0030.73
Poco M36000842.007.131898.003.16217.0027.65
Doogee S96 Pro6350929.006.841405.004.52424.0014.98
F150 R20228300879.009.441498.005.54243.0034.16
Oukitel Wp18125002 733.004.5728594.3736234.53

helpHoe lees je deze cijfers?
De batterijcapaciteit is een belangrijk element bij het bepalen van de autonomie van een telefoon, maar het is niet de enige factor. Een telefoon met een grote batterij kan een kortere batterijduur hebben als hij meer stroom verbruikt. Als ik een voorbeeld uit het dagelijks leven zou moeten nemen, zou ik het universum van de auto gebruiken. Als een auto een grote brandstoftank heeft, zou hij een langere afstand moeten kunnen rijden, tenzij het gemiddelde brandstofverbruik hoger is. De score voor de efficiëntie van de batterij werkt op dezelfde manier, hij moet zo laag mogelijk zijn en staat voor het energieverbruik van de telefoon. Deze verschillen in efficiëntie zijn vaak gerelateerd aan de helderheid van het scherm, grote heldere schermen hebben de neiging om meer energie te verbruiken en zelfs als ze een grote batterij hebben, zal hun bereik korter zijn.

samengevat Tijdens het uitvoeren van mijn belastingstests merkte ik dat deze telefoon echt veel stroom nodig had en logischerwijs moet dat ook de batterijtest hebben beïnvloed. Dit is inderdaad het geval, ik heb een batterijduur van 365 minuten met het scherm op 100% en 1092 minuten met het scherm op 50%. Deze autonomiescore is een van de laagste van de telefoons die ik de afgelopen maanden heb getest. Het scherm verbruikt meer energie dan het gemiddelde, het is ongetwijfeld de hogere resolutie die de oorzaak is maar ook de helderheid speelt een rol want bij 100% is het verbruik van het scherm 3 keer hoger dan bij 50%.
[b][b] 120W opladen is snel en kan de telefoon na ongeveer 30 minuten opladen van 0-100%, het is een goede score, maar niet de beste. De Black Shark 4 Pro en de Redmi Note 11 Pro Plus doen het beter. De grafiek laat zien dat de laadsnelheid in het begin erg snel is en dan zie ik een pauze na 8 minuten waar de snelheid vertraagt en dan een nieuwe pauze richting 90% van de batterij.
[b][b] Autonomie zal ongetwijfeld een van de zwakke punten van deze telefoon zijn, want als je een telefoon van dit type koopt, is het om hem te gebruiken en helaas is hij behoorlijk energie-intensief. Als je het redelijk gebruikt, kun je waarschijnlijk de dag meegaan, maar als je meerdere uren speelt, moet je altijd een oplader bij de hand hebben.[b]

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.[b]

Hardware

Selfie / resolutie : 20
Selfie / sensor : Sony IMX 596
Resolutie : 64
Sensor : Sony IMX 686
De Poco F4 GT gebruikt een Sony IMX 686 als hoofdsensor, het is een goede sensor, maar het is geen zeer recente sensor. Deze sensor was twee jaar geleden al aanwezig in de Poco F2 Pro en sommige Huawei-modellen gebruikten hem voor de Poco F2 Pro. Voor een telefoon van dit prijsniveau had ik iets nieuws verwacht, hoewel, ik herhaal, deze sensor een goede sensor is. Ik gebruik de Poco F2 Pro vandaag nog steeds omdat deze deze sensor gebruikt. [b][b] De secundaire sensor (ultragroothoek) is een Omnivision OV8856 sensor, ik heb deze sensor nog niet getest. De selfie-sensor is een Sony IMX 586, ook hier is het geen erg recente sensor, maar het is toch een goede sensor. [b][b]

Fotokwaliteit

Fotokwaliteit (binnen/studio)[b]De studiotest wordt onder dezelfde omstandigheden uitgevoerd, zodat de resultaten op gelijke basis kunnen worden vergeleken. Ik kalibreer mijn verlichting voor elke test om dezelfde helderheid en kleurtemperatuur te verkrijgen. Deze test is een voorlopige analyse van de technische kwaliteiten van een camera. De meeste telefoons slagen niet voor deze test, je moet dus de resultaten van de andere tests in de volgende paragrafen ook lezen.[b][b] Sony IMX 686 / 64 Mpix
Ik heb de foto hierboven handmatig gemaakt om te laten zien waartoe deze camera in staat is. Ik ken deze sensor goed omdat ik hem al 2 jaar op de Poco f2 Pro gebruik. In de handmatige modus kun je zelfs bij kunstlicht geweldige foto's maken. In de automatische stand is het resultaat minder goed, de keuze van de sluitertijd is niet de beste, maar gelukkig doet dit probleem zich niet voor bij buitenfoto's. Als ik naar mijn andere criteria kijk, zou ik zeggen dat de scherpte goed is, de kleuren dicht bij de werkelijkheid en er zijn geen grote gebreken op te merken. [b][b]
De laatste keer dat ik de IMX 686 heb getest, was voordat ik deze foto bij de tickets gebruikte, dus ik ben blij te ontdekken dat deze goede oude IMX 686 nog steeds heel goed standhoudt goed vandaag tegen meer recente sensoren. De scherpte is goed en redelijk gelijkmatig, de foto is helderder dan ik gewend ben (ik stond echter in de automatische modus) en de kleuren zien er goed uit. Omnivision OV8856
Dit soort sensor produceert nooit foto's van buitengewone kwaliteit, maar ik ben soms positief verrast, dit is helaas niet het geval voor deze. De foto is vervormd, maar dat is normaal, maar de kleuren zijn echt raar. Het lijkt erop dat het personage rechts ziek is, de kleur van zijn gezicht en de gele tint over het geheel van de foto wijkt sterk af van de werkelijkheid. De scherpte is niet erg goed en gaat vrij snel achteruit, er is ook digitale ruis ondanks dat de foto gemaakt is met ISO 56. [b][b]
Hier is het dezelfde observatie, de scherpte is niet erg goed, het verslechtert snel. De belichtingstijd is iets te snel en sommige kleuren zijn niet meer erg natuurlijk. Deze Omnivision-sensor produceert daarom foto's van mindere kwaliteit dan de Sony IMX 355 die meestal als secundaire sensor wordt gebruikt. [b][b]Foto: technische test[b]Ik werd geïnspireerd door industriële technische tests om mijn eigen technische test te creëren om de technische kwaliteit van een camera te evalueren. Deze test is een objectieve beoordeling van het vermogen van een camera om een scène correct weer te geven. [b][b]Ik test de volgende elementen:[b]- centrumscherpte, perifere scherpte[b]- kleurechtheid op basis van 24 referentiekleuren[b]- mate van chromatische aberratie[b]- dynamisch bereik (vermogen om donkere en lichte partijen zonder verlies vast te leggen)[b]- vervorming[b][b]De technische evaluatie kan afwijken van de subjectieve evaluatie, omdat het gevoel van een foto wordt beïnvloed door de bewerking die door elke fabrikant wordt geleverd.[b][b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b][b]Buiten fotokwaliteit[b] Sony IMX 686
De foto's gemaakt door de Sony IMX 686 zijn vrij helder in de zon en de kleuren zijn erg verzadigd tot het punt dat ik dacht dat ik de AI had verlaten ​of HDR-modus werken voor alle foto's. Ik doe altijd wat tests in AI of HDR maar voor de meeste foto's deactiveer ik deze modi om te voorkomen dat ik te surrealistische foto's maak en na controle werden de AI- en HDR-modi inderdaad gedeactiveerd. De meeste foto's in de volgende galerij hebben bijna allemaal kleuren die te fel zijn. Ik had dit probleem niet met de Poco F2 Pro die dezelfde camera gebruikt. De scherpteverwerking is iets te agressief omdat ik op bepaalde gebieden een witte omtrek zie verschijnen die wijst op een kunstmatige verscherping, maar dit is niet zichtbaar als ik naar de foto's op de telefoon kijk. Het dynamisch bereik is goed, want tenzij ik de camera op de zon richt, krijg ik de lucht niet wit als het landschap de foto domineert. Ik vind niet hetzelfde gedrag dat wordt waargenomen op de Poco F2 Pro en om te zien of de verwerking gerelateerd is aan de fototoepassing, heb ik Gcam gebruikt om tegelijkertijd foto's te maken en het type verwerking te vergelijken (zie volgende paragraaf) Foto's gemaakt met de Poco-app: Foto's gemaakt met de Gcam-app: Foto's gemaakt met de Sony IMX 686 en de ultragroothoeksensor vindt u in dezelfde fotogalerij. Het verschil is duidelijk, de licht vervormde en sterk verzadigde foto's komen van de ultragroothoeksensor (Omnivision). De verwerking van de foto's gemaakt door de Sony IMX 686 is nog steeds heel anders dan wat ik zag met de hoofdapplicatie, de kleuren zijn hier veel minder verzadigd en zijn soms best vreemd (dominante groene toon). Ik zou met de vele parameters van de applicatie moeten spelen om te proberen een correcter resultaat te krijgen, maar het laat zien dat de verwerking een grote rol speelt en dat de verwerking van de foto's helaas te ver gaat. [b][b] Omnivision OV8856
Ik had nog niet de kans gehad om deze sensor in een andere telefoon te testen, dus het was een ontdekking en ik vind dat het resultaat best interessant is. We vinden de gebruikelijke gebreken van dit soort sensoren met onvoldoende scherpte, vervorming, chromatische aberratie, ... maar over het algemeen vind ik dat de foto best mooi is als je hem niet op een groot scherm bekijkt. Deze sensor haalt niet het niveau van de Sony IMX 355 die normaal gebruikt wordt bij Xiaomi/Poco maar we komen steeds dichterbij. [b][b][b][b]Test foto / nacht[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b][b]

Videokwaliteit

Stabilisatie[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b]Video normale conditiesNog niet beschikbaar / getest[b][b]Video low light[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Externe geluidskwaliteit

[b]Deze test is bedoeld om je een overzicht te geven van het volume en de geluidskwaliteit tijdens gesprekken en bij het luisteren naar muziek via de externe luidsprekers. [b][b] De Poco F4 GT maakt gebruik van een high-end Qualcomm-audiochip, waardoor het geluid een hele reeks optimalisaties heeft ondergaan, zoals een groter frequentiebereik, streaming in 24 bits en optimalisaties om de latentie te beperken. zoveel mogelijk. De geluidskwaliteit van de Poco F4 GT is dan ook bovengemiddeld, het is hetzelfde type geluid als bij de Black Shark 4 Pro die waarschijnlijk dezelfde componenten gebruikt maar met andere speakers. De bas- en treble-klanken zijn dan ook goed weergegeven, het volume is iets bovengemiddeld en ik merk geen vervormingsproblemen. [b][b] De geluidskwaliteit voor oproepen is goed, er is hier duidelijk een optimalisatie omdat ik zojuist een andere telefoon op hetzelfde netwerk had getest en het geluid dat door deze telefoon werd geproduceerd behoorlijk hoog was, waar het geluid van de Poco was veel warmer en minder chirurgisch. Het volume met de luisterluidspreker was daarentegen niet erg hoog, het was iets onder het gemiddelde. Als je het geluid op de speakers doorgeeft voor muziek, is het geluid beduidend krachtiger maar van mindere kwaliteit omdat er een klein resonantie-effect te horen is in de video. [b][b][b]

Geluidskwaliteit (hoofdtelefoon)

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.[b]
Frequency Respons : 4.09 / - 7.22
Noise Level : -86.7
Dynamic Range : 86.7
THD : 0.015
Intermodulation : 10.606
Stereo crosstalk : -11.6
Om de geluidskwaliteit heel objectief te testen, heb ik een bekabelde verbinding nodig. De Poco F4 GT heeft geen jack-audio-uitgang, dus ik moet een usb-naar-jack-adapter gebruiken die onderweg wat verlies veroorzaakt. Ondanks dit verlies is het geluid van de Poco F4 GT van zeer goede kwaliteit, ik heb een goede balans gevonden tussen hoge tonen, lage tonen en stemmen. Het geluidsvermogen is onder het gemiddelde, maar dit probleem zou heel goed van de usb-adapter kunnen komen. Ik heb geen vervorming gemeten op maximaal volume, dus het geluid is goed gecontroleerd. [b][b] Ik heb geprobeerd mijn Du Smart-oortelefoons aan te sluiten op de Poco, maar het is nooit gelukt, de telefoon weigerde verbinding te maken met de oortelefoons, het zou me in staat hebben gesteld om het geluid in betere omstandigheden te testen dan met de usb naar jack-adapter.[b]

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven. [b]
Screen grootte : 6.67
Resolutie : 1440 x 3200
Ratio : 20:9
Type : Amoled
% oppervlakte : 86
dE wit : 3.2
dE rood : 0.9
dE groen : 1.7
dE blauw : 1.2
dE geel : 1.3
dE cyan : 1.5
dE magenta : 0.7
Wit temperatuur : 6919
Contrast : 1000000:1
Helderheid : 756
Colorimetrie[b]
Wanneer ik een telefoon uit de Xiaomi-groep test, heb ik de neiging om het scherm naar de standaardconfiguratie te schakelen om betere colorimetrie te verkrijgen. Deze truc werkte niet met de Poco F4 GT, ik heb alle beschikbare modi geprobeerd en geen enkele gaf me echt voldoening op het gebied van colorimetrie, het kleurverschil was te groot. Gelukkig is er een mogelijkheid om de bijdrage van elke kleur in de geavanceerde parameters te verfijnen en dit stelde me in staat om een goede colorimetrie te verkrijgen. Uiteindelijk heb ik een dE van 1,92 behaald door de bijdrage van groen met één stap te verminderen en door de blauwe met 3 inkepingen te verlagen. Met deze instelling is de colorimetrie beter, maar het is me niet gelukt om een perfect wit te verkrijgen. [b][b] De kleurruimte van deze telefoon is ook breder dan normaal, wat betekent dat hij een grotere rijkdom aan kleuren kan weergeven. Het dekt 97,9% van sRGB en 93% van DCI P3. telefoons die een bredere kleurdekking bieden, zijn tegenwoordig vrij zeldzaam. Deze Poco F4 GT heeft dan ook een zeer goed scherm.[b][b]Top 10 - rangschikking van de beste schermen op basis van colorimetrie
1. Xiaomi Mi 10 Lite 5g dE = 0.73
2. Xiaomi Mi 10t Pro dE = 0.83
3. Redmi Note 11 dE = 0.91
4. Google Pixel 5 dE = 1.11
5. Realme Gt dE = 1.17
6. Xiaomi Mi 11 Lite dE = 1.19
7. Xiaomi Redmi Note 8 dE = 1.2
8. Xiaomi Redmi Note 10 dE = 1.23
9. Poco M4 Pro 4g dE = 1.31
10. Xiaomi Redmi Note 10 Pro dE = 1.31

Aantal smartphones in de ranglijst:63
Positie van deze smartphone in de ranglijst:16/63

Let op: het colorimetrische verschil wordt gemeten in dE. Na drie uur zal het menselijk oog een colorimetrisch verschil waarnemen, dus de dE moet het laagst zijn. De tests zijn allemaal uitgevoerd met een colorimetrische sonde.
[b]Helderheid / Contrast[b]Ik heb een helderheid van 470 cd/m² gemeten in de normale modus, maar als ik adaptieve helderheid gebruik, krijg ik een helderheid van 750 cd/m², dus het scherm is heel erg helder en je kunt het buiten in de zon gebruiken. [b][b] Wat het contrast betreft, is het geen verrassing dat er oneindig veel contrast is dankzij de amoled-technologie, dus zwart zal echt zwart zijn en niet grijs zoals op LCD-schermen.[b]

Biometrie

Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Besturingssysteem

[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Accessoires Poco F4 GT

Om nog meer te genieten van je ervaring met je smartphone bied ik links naar allerlei accessoires die je misschien handig vindt

Beschermhoes / koffer poco f4 gt
Screen beschermfolie poco f4 gt
Geheugenkaart poco f4 gt
USB-kabel / oplader poco f4 gt
Koptelefoon poco f4 gt
Fietsenrek poco f4 gt

Vergelijk Poco F4 GT met de anderen

Ik heb voor elke test een score van 1 tot 10 toegekend die de sterke en zwakke punten van een product bepaalt. Ik gebruik 0 voor criteria die (nog) niet zijn getest. Een score van 1 tot 3 duidt op slechte prestaties (en ja, dat is ook zo), een score van 4 tot 6 duidt op gemiddelde prestaties, een score van 7 tot 8 duidt op goede prestaties en een score van 9 en 10 duidt op uitzonderlijke prestaties. .
De score wordt berekend op basis van mijn metingen en als er geen metingen zijn, is het een subjectieve mening op basis van mijn ervaring.

De scores zijn niet statisch, ze veranderen in de loop van de tijd omdat de prestaties van nieuwe producten veranderen en hiermee moet rekening worden gehouden.

Poco F4 GT
Afwerking kwaliteit8.006.00
Batterijprestaties6.508.00
CPU-prestaties10.006.5
GPU-prestaties10.006.5
Schermkwaliteit8.57.00
foto kwaliteit6.55.00
Video kwaliteit7.005.00
Wi-Fi-prestaties8.507.00
Mobiele downloadsnelheid8.005.00
Gevoeligheid van het mobiele netwerk7.006.00
Frequentiebereik8.007.00
Geluidskwaliteit7.56.00
GPS-prestaties7.006.00
Besturingssysteem8.008.00
Totale score110.589
Wereldwijde ranglijst
1. Black Shark 4 Pro 114 / 140
2. Realme Gt 112.5 / 140
3. Poco F2 Pro 111.5 / 140
4. Poco F3 111.5 / 140
5. Samsung Galaxy S20 111 / 140
6. Poco F4 Gt 110.5 / 140
7. Google Pixel 5 109.6 / 140
8. Poco X3 Pro 107.5 / 140
9. Xiaomi 11t 107 / 140
10. Samsung Galaxy S10+ 107 / 140
11. Redmi Note 11 Pro Plus 5g 106.5 / 140
12. Xiaomi Mi 9t Pro 106 / 140
13. Xiaomi Redmi Note 10 Pro 105.5 / 140
14. Xiaomi Mi 11 Lite 104 / 140
15. Tcl 10 Pro 104 / 140
16. Samsung Galaxy A52 104 / 140
17. Redmi Note 11 Pro 103 / 140
18. Poco X4 Pro 102.5 / 140
19. Xiaomi Redmi Note 10s 102 / 140
20. Poco M4 Pro 4g 102 / 140
21. Poco M4 Pro 101.5 / 140
22. Xiaomi Mi Note 10 Lite 101 / 140
23. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 101 / 140
24. Poco X3 101 / 140
25. Redmi Note 11 101 / 140
26. Xiaomi Redmi Note 10 101 / 140
27. Redmi Note 9t 100.5 / 140
28. Xiaomi Redmi Note 8 Pro 100 / 140
29. Poco M3 Pro 98 / 140
30. Xiaomi Redmi Note 9s 98 / 140
31. Doogee S96 Pro 98 / 140
32. Xiaomi Mi 9 Lite 98 / 140
33. Redmi 10 97.5 / 140
34. Xiaomi Redmi Note 8 97 / 140
35. Umidigi Bison Pro 95 / 140
36. F150 R2022 95 / 140
37. Poco M3 94.5 / 140
38. Xiaomi Redmi Note 7 94 / 140
39. Realme 6 93 / 140
40. Tcl 30 Se 92 / 140
41. Umidigi Bison 92 / 140
42. Umidigi A9 Pro 92 / 140
43. Oukitel C21 89.5 / 140
44. Nokia 5.3 89 / 140
45. Xiaomi Mi A3 89 / 140
46. Motorola G8 Power 89 / 140
47. Xiaomi Redmi Note 9 89 / 140
48. Oneplus Nord N100 88.5 / 140
49. Honor 9x 88 / 140
50. Meizu Note 9 86 / 140
51. Xiaomi Mi 8 Lite 86 / 140
52. Xiaomi Redmi Note 5 85 / 140
53. Umidigi S3 Pro 83 / 140
54. Samsung Galaxy A21s 82 / 140
55. Umidigi F2 82 / 140
56. Oukitel Wp18 81 / 140
57. Redmi 9a 81 / 140
58. Redmi 9c 80 / 140
59. Ulefone Armor 7e 80 / 140
60. Doogee S58 Pro 78.5 / 140
61. Honor 8x 78 / 140
62. Umidigi F1 77 / 140
63. Huawei Y6 2019 74 / 140
64. Xiaomi Mi 10t Pro 57 / 70
65. Elephone U5 0 / 0

Test / beoordeling conclusie

[b]Toen ik de doos van de Poco F4 GT opende, zei ik tegen mezelf dat ik waarschijnlijk een serieuze concurrent voor de Black Shark 4 Pro in handen had omdat ik niet alleen high-end functies had, maar ook vond dat het afwerkingsniveau beter was. Het is natuurlijk een subjectief gevoel, maar de eerste indruk is altijd belangrijk, zeker voor een telefoon in deze prijsklasse. Naarmate ik vorderde in mijn test, realiseerde ik me dat deze Poco er om verschillende redenen misschien niet in zou slagen de Black Shark te onttronen. De Poco doet me denken aan een mooie Amerikaanse muscle car met een mooie volledig uitgebouwde carrosserie (hier om te gamen), enorme bijna plezierige kracht maar met hier en daar wat vervelende minpuntjes voor een telefoon van dit prijsniveau. [b][b] De kracht is er, je zult niet teleurgesteld zijn, ik zie niet echt welk spel deze telefoon in gevaar zou kunnen brengen, behalve dat ik erin slaagde hem uit te schakelen met een laadtest die verhoogde de temperatuur hoog genoeg is om de telefoon uit te schakelen, zodat deze kan afkoelen. A priori is het onwaarschijnlijk dat je hetzelfde probleem tegenkomt tijdens het spelen, maar de telefoon wordt nog steeds behoorlijk warm. [b][b] Net als bij de Black Shark kan de batterij een probleem zijn als je lang zonder oplader speelt. Het is niet echt een probleem van de batterijcapaciteit, maar de Poco is echt een heel gulzige telefoon en de autonomie zal daarom snel dalen als je hem tot het maximum duwt. Gelukkig is hij compatibel met snelladen van 120 W, waardoor je hem in ongeveer twintig minuten weer op 100% kunt zetten. Het is op zich al een soort compromis om niet een te dikke telefoon te hebben en niet te lang te moeten wachten om de telefoon op te laden. Dit is duidelijk geen verlammend defect, maar het is beter om het te weten en uw oplader in de buurt te houden. [b][b] Het scherm van de Poco is fantastisch, het neemt zijn positionering in het hoge segment volledig over. Het biedt een uitstekend contrast, uitstekende helderheid, uitgebreide kleurdekking, een goede kijkhoek en een voorbeeldig reactievermogen. Dit scherm is zonder twijfel een van de beste in het Poco-assortiment tot nu toe. [b][b] Het geluid is ook high-end, zowel via externe luidsprekers als bij het luisteren met koptelefoons en oortelefoons. Het geluid zal daardoor erg meeslepend zijn voor alle games waar geluid belangrijk is. [b][b] Ik was een beetje verrast door de fotoverwerking die beter zou moeten zijn dan bij vorige generaties, ik vind dat de beeldverwerking te agressief is in termen van scherpte en verzadiging. De foto's die ik heb gemaakt, kunnen een wow-effect veroorzaken als je ze op het telefoonscherm laat zien, maar de kleuren zijn niet realistisch en als je inzoomt op de foto, begin je de vervaging te zien. Ik had deze camera echter al op andere telefoons getest en had deze problemen niet opgemerkt. Het is dus mogelijk dat dit na een update verandert. [b][b] De Poco heeft ook goede connectiviteit met dual band GPS, supersnelle wifi en goed netwerkbewustzijn. [b][b] Ik hoop dat Poco erin zal slagen de paar problemen op te lossen door middel van een update, want het zou deze telefoon naar het niveau van de Black Shark kunnen brengen of zelfs overtreffen.[b]Sterktes[b]Rauwe kracht [b] Scherm bovenaan (kleuren, helderheid, contrast, reactievermogen, ...) [b] GPS met dubbele frequentie [b] Zeer snelle wifi [b] Videostabilisatie in 4k 60fps [b] Videokwaliteit in 4k 60fps [b] Afwerking [b] Aanpasbare controllers [b][b]Zwaktes[b]Koeling niet efficiënt genoeg [b] Fotoverwerking te agressief [b] Stroomverbruik [b][b][b]Alternatieven voor dit product[b][b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

laurent willen Laurent Willen
In plaats van naar onzin op tv of YouTube te kijken, besteed ik mijn tijd 's avonds aan het testen van producten en het delen van mijn passie voor technologie, reizen en fotografie.

Ik run deze site onder mijn eigen naam en volledig onafhankelijk, niemand betaalt me om dit te doen.

Ik heb meer dan 20 jaar ervaring in de digitale wereld, ik heb veel high traffic websites beheerd en ontwikkeld voor bedrijven in België zoals Mobistar, Microsoft, Immoweb, BrusselsAirlines, Proximus, Orange,...

Opmerkingen

Discussieer mee / Stel je vragen

Je reactie wordt na validatie gepubliceerd. Ik reageer in mijn vrije tijd op meer dan 1500 reacties per jaar, dus ik kan niet altijd even snel reageren. Je e-mailadres is niet publiekelijk zichtbaar en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.









Ontvang een e-mail wanneer er een reactie is gepubliceerd